Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Αφγανός πυροβόλησε και σκότωσε την γυναίκα του επειδή τον απάτησε!!




Με πέντε πυροβολισμούς από αυτόματο όπλο σκοτώνει την γυναίκα του ένα ανθρωπόμορφο ζώο στο Αφγανιστάν, με αιτία τις κατηγορίες που την βάραιναν για μοιχεία!!


Σύμφωνα με τους Αφγανούς αξιωματούχους επρόκειτο για έναν...


μαχητή των Ταλιμπάν, που εκτέλεσε την γυναίκα του μπροστά σε 150 περίπου συγκεντρωμένους ανθρώπους κοντά στην πόλη Καμπούλ! 


Ο "άνδρας" φοράει, στο video που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Ρόιτερς, ένα τουρμπάνι, πλησιάζει την γυναίκα που είναι γονατισμένη στο χώμα και την πυροβολεί πέντε φορές εξ επαφής!!


Ένας Αφγανός μάλιστα ακούγεται να λέει: «Ο Αλλάχ μας προειδοποιεί να μην πλησιάζουμε τη μοιχεία διότι είναι λάθος», ενώ κάποιος άλλος αναφέρει: «Είναι διαταγή του Αλλάχ να εκτελεστεί»!!!!


Τα άτομα είναι για ψυχιατρείο!!
Δείτε πως εκτελούν για πλάκα, τα ζώα οι ισλαμιστές, τους δικούς τους ανθρώπους

Taliban publicly execute woman near Kabul -... από reuters
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόρρητα έγγραφα: Άγνωστες πτυχές της εξάρθρωσης της 17Ν


Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα, δέκα χρόνια μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Από πότε έμαθαν οι αρχές για τον Γιωτόπουλο. Οι μοιραίες γυναίκες και το χαμένο 45αρι
Δέκα χρόνια μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, απόρρητα έγγραφα για τη δράση της οργάνωσης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Τα έγγραφα δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής" και όπως αποκαλύπτεται ήδη από το 1991, οι διωκτικές αρχές είχαν εντάξει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο σε ένα στενό κύκλο ατόμων που πιθανολογούσαν ότι σχετίζονται με τη 17Ν.
Οι έρευνες με επίκεντρο Έλληνες που είχαν διαφύγει στη Γαλλία την περίοδο της δικτατορίας είχε αρχίσει το 1989.
Στην πρώτη φάση αφορούσαν 200 άτομα για τα οποία αναζητήθηκαν πληροφορίες.
Στην τελική φάση της έρευνας, για δύο άτομα δεν είχε βρεθεί κανένα στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκονταν.
Ο ένας ήταν ο Αλ. Γιωτόπουλος, που παρέμεινε εξαφανισμένος μέχρι να εντοπιστεί στους Λειψούς. Η μόνη φωτογραφία του που είχαν καταφέρει να βρουν, είναι μια που τον απεικόνιζε σε εφηβική ηλικία.
Η επόμενη περιγραφή που είχαν οι αρχές, ήταν αυτή του Σάββα Ξηρού, ο οποίος μετά τη σύλληψή του, τραυματισμένος, μίλησε για τον "Λάμπρο".
"Είναι ίδιος ο Κούνδουρος" φέρεται να είχε πει.
Ο δεύτερος δεν βρέθηκε ποτέ. Πρόκειται για άνδρα με καταγωγή από τη Χίο, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι νεκρός.
Οι εκκρεμότητες της υπόθεσης
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα παλαμικό και 5 δακτυλικά αποτυπώματα αποτελούν της εκκρεμότητες στον φάκελο της υπόθεσης.
Το παλαμικό, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εντοπίσθηκε στην μπανιέρα της γιάφκας της οδού Δαμάρεως στο Παγκράτι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκτιμάται ότι ανήκει σε πρόσωπο που βρέθηκε εκεί λίιγο πριν εισβάλλει η Αντιτρομοκρατική και βοήθησε τον Δ. Κουφοντίνα να καθαρίσει το χώρο.
Μάλιστα, έγινε προσπάθεια να μην αφήσουν ίχνη, καθώς το αποτύπωμα βρέθηκε μισοσβησμένο.
Τα υπόλοιπα "ορφανά" αποτυπώματα βρέθηκαν είτε σε αντικείμενα μέσα στις γιάφκες είτε σε επιφάνειες και η έρευνα για την ταυτοποίησή τους δεν έχει ολοκληρωθεί.
Πυρ, γυνή και θάλασσα
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή" ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε εγκαταλείψει το κρησφύγετό του στο Αγκίστρι, καθώς είχε καταλάβει ότι τον παρακολουθούσαν.
Οι έρευνες είχαν στραφεί αρχικά στην Αίγινα, καθώς είχε τεθεί υπό παρακολούθηση γυναίκα που θεωρήθηκε ύποπτη. Αργότερα αποφασίστηκε να επεκταθούν οι έρευνες και στα γύρω νησιά.
Μια γυναίκα παρ' ολίγον να σταθεί μοιραία για τη 17Ν και 10 χρόνια πριν την εξάρθρωσή της, στην υπόθεση που έμεινε γνωστή ως "φιάσκο της Ριανκούρ".
Οι αστυνομικοί βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη της οργάνωσης, που κατάφεραν να διαφύγουν. Την πληροφορία για τη συνάντηση μελών της 17Ν στην οδό Λουίζης Ριανκούρ, είχε δώσει τηλεφωνικά μια γυναίκα.
Σύμφωνα με τις αρχές το κίνητρο ήταν η ερωτική αντιζηλία. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για μια γυναίκα που είχε πολυετή σχέση με μέλος της οργάνωσης και όταν κατάλαβε ότι την απατούσε, πέταξε τα ρούχα του στο δρόμο και τον... πρόδωσε την αστυνομία.
Αγνοείται το ιστορικό 45αρι
Από τα αντικείμενα-σφραγίδες της οργάνωσης, απουσιάζει το ιστορικό 45αρι της οργάνωσης με το οποίο έγιναν οι πρώτες δολοφονίες της οργάνωσης, καθώς και η γραφομηχανή στην οποία δακτυλογραφήθηκαν οι πρώτες προκηρύξεις της 17Ν.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο Δ. Κουφοντίνας, ανακρινόμενος φέρεται να αρνήθηκε να αποκαλύψει που βρίσκεται το όπλο, χαρακτηρίζοντας το ως "κειμήλιο".
Πειστήρια φέρεται να εξαφάνισε και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης Α. Γιωτόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού, μετέφερε αντικείμενα σε ερημική παραλία των Λειψών
 news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρύτανης που πάντρεψε την γραμματέα του στο Φανάρι και «χρέωσε» το ΑΠΘ

Ο πρύτανης πάντρεψε την γραμματέα του στο Φανάρι και «χρέωσε» το ΑΠΘ
Περίεργα πράγμα φαίνεται πως συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθως ο πρύτανης χρεώνει τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ φέρεται να έχει δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του στα λιγότερο από δύο χρόνια έχει τη θέση αυτή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτήματα στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ερευνητικά κονδύλια σε περίοδο κρίσης. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το τελευταίο κρούσμα της οικονομικής διαχείρισης του πρύτανη έγινε με αφορμή το γεγονός ότι πάντρεψε τον Μάιο τη γραμματέα του, Ευγενία Τραϊκάπη, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.
Όπως φαίνεται, ο κ. Μυλόπουλος πέταξε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει το ζευγάρι, αλλά προτίμησε να περάσει τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ'αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ».
Τι σχέση έχει η πολύπαθη έρευνα στην χώρα με τις διεθνής σχέσεις του ΑΠΘ και τον γάμο της γραμματέας του, μονο ο κ. Μυλόπουλος μπορεί να εξηγήσει. Όπως λέει πάντως ο ίδιος στο «Θέμα» ο γάμος ήταν... σύμπτωση καθώς ο ίδιος μαζι με την αντιπρύτανη κυρία Κουΐδου (που υπογράφει την έγκριση) και τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή είχαν προγραμματίσει  «συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου για ερευνητικούς σκοπούς». Απλώς, εξηγεί ο πρύτανης, προγραμμάτισαν την συνάντηση «σε χρόνο τέτοιο ώστε να συμπέσει με το γάμο για λόγους οικονομίας». Όντως η εξοικονόμηση επιτεύχθηκε, μόνο που τον λογαριασμό πλήρωσαν άλλοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρύτανης απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο διαχείρισης των ερευνητικών κονδυλίων. Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια, ο κ. Μυλόπουλος «παίρνει σταθερά σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 1500-2000 ευρώ» από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών, πλέον φυσικά του μισθού του. Συνολικά, καταλήγει το άρθρο, ο κ. Μυλόπουλος έχει λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ανέλαβε πρύτανης του ΑΠΘ ένα μπόνους που φτάνει τα 32.000 ευρώ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από τους κλέφτες


Οι διαρρήξεις οχημάτων έχουν πάρει μορφή επιδημίας

Με αφορμή την εξιχνίαση 30 (!) υποθέσεων διαρρήξεων αυτοκινήτων στη Ρόδο, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δημοσιοποίησε μία σειρά από χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των αυτοκινήτων μας από τους διαρρήκτες.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία συμβουλεύει:

- Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.

- Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.

- Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.

- Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.

- Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.

- Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.

- Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. 

- Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.

- Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λάμπης Λιβιεράτος: Ο χωρισμός, το οικονομικό αδιέξοδο και το τραγικό τέλος του αδελφού του


Είναι πολύς καιρός που ο Λάμπης Λιβιεράτος δεν είναι καλά. Το διαζύγιο του με την Εύη Αδάμ και τα οικονομικά προβλήματα του στοίχισαν πολύ. Τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στη...
Σουηδία, φιλοξενούμενος ενός φίλου του για να ηρεμήσει, να σκεφτεί και να οργανώσει την επιστροφή του.

Εκεί, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», τον βρήκαν τα κακά νέα -για το «ατύχημα» του αδελφού του -έτσι του είπαν αρχικά στο τηλέφωνο-και πήρε την πρώτη πτήση για να επιστρέψει στην Αθήνα.

«Τον τελευταίο καιρό και πριν χαθεί ο αδελφός του δεν ήταν ο Λάμπης που ξέραμε. Ήταν ένας άλλος άνθρωπος, έμοιαζε χαμένος», λέει φίλος του, λίγο πριν βρεθεί με τον συντετριμμένο Λάμπη στην κηδεία του αδελφού του, στο νεκροταφείο του Αμαρουσίου.

«Ο Λάμπης δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για τον αδελφό του. Ούτε θα μπορούσε να τον σταματήσει από την απόφαση του. Είχε ήδη κάνει τα πάντα. Ο αδελφός του το είε αποφασίσει. Πρέπει να είναι σίγουρος ότι στάθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην οικογένεια του».


Ο ΛΑΜΠΗΣ ΚΑΙ Η ΒΙΣΣΗ
Ο Λάμπης και η Άννα γνωρίστηκαν σε ένα καμαρίνι στις αρχές της δεκαετίας του 90. Η σχέση τους ξεκίνησε ένα βράδυ, μετά την πρόβα. Ο Λάμπης στη συνέχεια μετακόμισε στο σπίτι της Εκάλης, που η Άννα εξακολουθούσε να μοιράζεται με τον Καρβέλα, παρότι ήταν σε διάσταση. Το σκάνδαλο ήταν τεράστιο και οι ιστορίες που ακούγονταν ξεπερνούσαν κάθε φαντασία.

«Η αλήθεια είναι ότι όντως κάποια βράδια βρίσκονταν όλοι μαζί. Στον ένα όροφο ζούσε η Άννα με τον Λάμπη και στον άλλο ο Καρβέλας με τη σύντροφο του. Με κάποιοιν τρόπο αυτή η συμβίωση λειτουργούσε, τουλάχιστον για την Άννα που ήταν ευτυχισμένη», λέει άνθρωπος που έζησε το ζευγάρι από κοντά. Ο Καρβέλας έχει αρχίσει να βλέπει με κακό μάτι τη σχέση τους και για να πικάρει την Άννα της απάντησε με το τραγούδι με τον ειρωνικό τίτλο «Λάμπω».

«Ο Καρβέλας πολέμησε τον Λάμπη. Ενώ στην αρχή φαινόταν ότι τα βρίσκανε, φτάσανε σε σκηνές απείρου κάλλους. Ο Καρβέλας τον κυνηγούσε στη Θεσσαλονίκη κυριολεκτικά και ο Λάμπης κρυβόταν για να μην τον βρεί. Χαμός!», ‘θυμάται επιχειρηματίας της νύχτας. Η σχέση της Άννας και του Λάμπη τέλειωσε τον Οκτώβρη του 1996.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ
«Αυτή τη γυναίκα θα την παντρευτώ», είπε ο Λάμπης όταν είδε τη φωτογραφία της Εύης Αδάμ σε ένα περιοδικό. Μερικές νύχτες αργότερα το είπε και στην ίδια όταν τη συνάντησε στις «Χάντρες».

Ο έρωτας τους έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο. Οι διακοπές τους στα νησιά καταγράφονταν καρέ καρέ από τους παπαράτσι.

«Ήταν ο ωραίος και η ωραία. Το τοπ μόντελ τα ‘φτιαξε με το ποπ είδωλο, τι πιο φωτογενές απ΄αυτό;», λέει γνωστή τραγουδίστρια.

«Ήταν πάρα πολύ ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο. Από την αρχή ένιωσαν πολύ μεγάλη αγάπη και γι΄αυτό αποφάσισαν να παντρευτούν», λέει φίλη της Εύης, η οποία μετά τον ρομαντικό γάμο στην Ιο, έγινε μάρτυρας των ομηρικών καβγάδων του ζευγαριού. Διαφορετικοί χαρακτήρες, ζήλευαν πολύ ο ένας τον άλλο και το έδειχναν με όλους τους τρόπους.

«Η Εύη είναι πολύ σοβαρή και μετρημένη. Ο Λάμπης πολλές φορές τη φώναζε αστειευόμενος «φράου». Εκείνος είναι πιο χύμα, αυθόρμητος, παιδί της παρέας και του χαβαλέ» λέει φίλος του Λάμπη. Ο γάμος τους πέρασε κρίσεις. Η βαθιά αγάπη τους όμως και οι δυο κόρες τους, τους κράτησαν μαζί για πολλά χρόνια.

«Εμείς πάνω απ’ όλα είμαστε οικογενειάρχχες. Ο αριθμός στο κεφάλι μας είναι το 4. Είμαστε 4 άνθρωποι, όχι 2 και θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό το 4 να είναι συμπαγές» έχει πει η Εύη.

«Έμειναν μαζί πολύ περισσότερο καιρό απ΄ότι θα έμεναν άλλοι. Είχαν φτάσει στο όριο, αλλά έκαναν υπομονή για τις κόρες τους», λέει φίλη της Εύης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένω πέρσι τα Χριστούγεννα τους βρήκαν να αλληλοαπειλούνται με μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς τους, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς το πέρασαν με τα παιδιά τους. Μαζί πέρασαν και τη φετινή Πρωτομαγιά παρότι το διαζύγιο τους είχε ήδη εκδοθεί.

«Κάνουν πολλά για το χατίρι των παιδιών τους οι άνθρωποι», λέει φίλη της Εύης, ενώ φίλοι του Λάμπη λέενε ότι την αγαπάει ακόμη και ότι θα ήθελε πολύ να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να κάνουν μια καινούργια αρχή.

«Γι΄αυτό στις συνεντεύξεις του μπερδευόταν όταν τον ρωτούσαν για την Εύη. Δεν είναι ότι ήθελε να πει ψέματα απλά και ο ίδιος ήταν μπερδεμένος», λέει στενός του φίλος.

«Για την Εύη το θέμα έχει κλείσει. Έχει ήδη προχωρήσει παρακάτω στη ζωή της», απαντάει φίλη της Εύης.

Σήμερα η Εύη μένει στο σπίτι της οικογένειας στη Δροσιά με τις κόρες της, ενώ ο Λάμπης κάποια βράδια μένει εκεί και κάποια βράδια στο σπίτι ενός φίλου του στους Θρακομακεδόνες.

«Θέλει δύναμη να ξυπνάς σε ένα σπίτι που είναι άδειο» είχε πει ο ίδιος βουρκωμένος σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Ελένη Μενεγάκη.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο ακριβώς ο Λάμπης αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να εγκαταλείψει το τραγούδι και τα νυχτερινά κέντρα. Άνοιξε ένα μαγαζί στην Αγία Παρασκευή και λέγεται ότι είχε αναλάβει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης, ενώ νωρίτερα είχε κάνει και διάφορα ανοίγματα παίρνοντας ένα μεγάλο δάνειο. Η οικονομική κρίση που ήρθε στο μεταξύ έκανε τα πράγματα χειρότερα.

«Χάλασε η ψυχολογία του. Άρχισε να νιώθει ότι έχει αποτύχει. Το περιβάλλον του δεν τον βοήθησε πολύ», λέει φίλος του.

«Ο Λάμπης είναι απ΄αυτούς τους τύπους που έχεις γενέθλια και σου κάνουν δώρο μια μηχανή, που λες ότι χρειάζεσαι δανεικά και βγάζει από την τσέπη του ότι έχει και στο δίνει» λέει άλλος φίλος του.

Τον τελευταίο καιρό με τη βοήθεια των φίλων του ετοιμάζει την επιστροφή του. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλη δισκογραφική εταιρία, ενώ έχει αρκετές προτάσεις για καλοκαιρινές εμφανίσεις. Οι μεγαλύτερες του θαυμάστριες όμως, είναι οι δυο κόρες του που τον λατρεύουν, ενώ και εμφανισιακά στα 46 του χρόνια είναι ωραιότερος από πότε.

«Ο Λάμπης πρέπει να κάνει τις εμπειρίες του τραγούδια» λέει γνωστή τραγουδίστρια που ήταν ερωτευμένη μαζί του στα πρώτα του βήματα και καταλήγει: «Το χρωστάει στον εαυτό του».
entertv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Χτυπούσε βάναυσα το παιδί του στην παραλία


Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού κακοποίησης ανηλίκου έγιναν, χθες το απόγευμα, όσοι βρέθηκαν στην παραλία του Ασπρονερίου στα Καμμένα Βούρλα.

Όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες, ένας πατέρας έδερνε και χτυπούσε στο κεφάλι με απίστευτη βαρβαρότητα το ανήλικο παιδί του. Αρχικά οι λουόμενοι έπαθαν σοκ. Αμέσως μετά τηλεφώνησαν στην αστυνομία, ενώ αρκετοί από αυτούς κινήθηκαν εναντίον του άνδρα, ο οποίος συνέχιζε να χτυπά το παιδί με ένα ξύλο.

Όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο, οι λουόμενοι ενημέρωσαν για το περιστατικό τους αστυνομικούς και έδωσαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου για να τον αναζητήσουν...
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ , ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ


Χιλιάδες υπολογιστές χωρίς ίντερνετ τη Δευτέρα
To FBI προειδοποιεί ότι τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Ο κίνδυνος αυτής της «διαδικτυακής αποκάλυψης» οφείλεται σε μόλυνση από το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer.
Για πολλούς μήνες, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις, μέχρι που η σπείρα εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2011, όπως αναφέρει η Lifo.
Το πρόβλημα είναι ότι τα μολυσμένα PC επικοινωνούν με διακομιστές που είχαν στήσει οι χάκερ προκειμένου να συνδεθούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο. Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας αυτούς τους διακομιστές και τους αντικατέστησε με «καθαρούς» σέρβερ, οι οποίοι επιτρέπουν στα μολυσμένα συστήματα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.
Στις 9 Ιουλίου, το FBI θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτό το εφεδρικό σύστημα, οπότε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον Παγκόσμιο Ιστό.
«Συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα, επειδή [...] αν βγάζαμε από την πρίζα τις υποδομές των εγκληματιών και τους κλείναμε όλους στη φυλακή, τα θύματα της απάτης θα έμεναν χωρίς Διαδίκτυο» αναφέρει ο Τομ Γκράσο, ειδικός πράκτορας του FBI. «Ο μέσος χρήστης θα άνοιγε τον Internet Explorer και θα έβλεπε το μήνυμα "η σελίδα δεν βρέθηκε"» εξηγεί.
Οι χρήστες υπολογιστών Windows καλούνται τώρα να επισκεφθούν τις σελίδες dcwg.org και dns-ok.us, όπου μπορούν να ελέγξουν αν είναι μολυσμένοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από το DNS Changer.
Πώς στήθηκε η απάτη
Η σπείρα κυβερνοεγκληματιών, της οποίας έξι μέλη συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Εσθονία, κατάφερε αρχικά να μολύνει με το DNS Changer περίπου 580.000 υπολογιστές, από τους οποίους περίπου 200.000 εκτιμάται ότι έχουν πλέον καθαριστεί.
Ο κακόβουλος κώδικας απενεργοποιεί το αντι-ιικό λογισμικό του υπολογιστή, αφήνοντάς τον εκτεθειμένο και σε άλλες επιθέσεις.
Το βασικό όμως είναι ότι παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής κατανοεί τις διαδικτυακές διευθύνσεις: το DNS (Domain Name System, Σύστημα Ονομάτων Χώρου) είναι ένα διεθνές δίκτυο διακομιστών οι οποίοι αναλαμβάνουν να μετατρέψουν τις διαδικτυακές διευθύνσεις (πχ www.in.gr) στις αριθμητικές διευθύνσεις IP που καταλαβαίνουν οι υπολογιστές (πχ 164.12.653.12).
Οι μολυσμένοι υπολογιστές προγραμματίστηκαν να επικοινωνούν με διακομιστές DNS που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι οι απατεώνες. Με τη μέθοδο αυτή, μπορούσαν να στέλνουν τα θύματα σε πλαστά αντίγραφα οποιουδήποτε δικτυακού τόπου.
Οι χάκερ αντλούσαν έσοδα από την προβολή παράνομων διαφημίσεων στις ψεύτικες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με το FBI, τα συνολικά κέρδη της σπείρας έφτασαν τα 14 εκατομμύρια δολάρια.
Η σπείρα τελικά εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης, ωστόσο τα μολυσμένα PC εξακολουθούν να βασίζονται στους στημένους διακομιστές DNS.
Για να προστατεύσει τους χρήστες από το διαδικτυακό μπλακάουτ, το FBI συνεργάστηκε με την εταιρεία Internet Systems Consortium για την εγκατάσταση δύο νέων διακομιστών DNS, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται ακόμα και τώρα οι υπολογιστές των θυμάτων.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ενέκρινε τη χρήση των διακομιστών αυτών μέχρι τις 9 Ιουλίου, οπότε το εφεδρικό σύστημα θα τεθεί εκτός λειτουργίας.
Λόγω της επικείμενης διακοπής, «βρισκόμαστε σε αγώνα δρόμου για να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» τονίζει ο Τομ Γκράσο του FBI.
Επισημαίνει επίσης ότι το FBI το σύστημα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δοθεί η εντύπωση κυβερνητικής παρέμβασης στη λειτουργία του Διαδικτύου και τους υπολογιστές των θυμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα και τα θύματα στη Στερεά


Λιγότερα είναι τα τροχαία ατυχήματα και τα θύματα το Α' εξάμηνο του 2012, στην Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν συνολικά 222 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 275 το 2011) και καταγράφηκαν συνολικά 308 παθόντες (έναντι 394 το 2011).
Αναλυτικότερα, σημειώθηκαν 53 λιγότερα τροχαία ατυχήματα και 86 λιγότερα θύματα. Όσον αφορά τα θανατηφόρα τροχαία καταγράφηκαν 15 λιγότερα, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και 17 λιγότεροι θανόντες.
Το Α' εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 σημειώθηκαν σε όλη την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας :
• 15 λιγότερα θανατηφόρα τροχαία
• 9 λιγότερα σοβαρά ατυχήματα
• 29 λιγότερα ελαφρά ατυχήματα
Ειδικότερα, ως προς τα αίτια των ατυχημάτων οι «επικίνδυνες» παραβάσεις εξακολουθούν να αποτελούν τις βασικότερες αιτίες για την πρόκλησή τους, καθώς από το σύνολο των 222 τροχαίων ατυχημάτων, για τα περισσότερα οφείλονται:
 Η υπερβολική ταχύτητα
 Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
 Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ(μέθη)
 Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
 Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
 Παραβίαση προτεραιότητας
 Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, κατά το Α' εξάμηνο του 2012, πραγματοποιήθηκαν 595.359 απλοί και σύνθετοι έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 25.270 παραβάσεις.
ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ 2012
********************************************
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 5.970
ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΕΘΗ) 379
ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ 226
ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ 156
ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ 561
ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ 575
ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ 148
ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ 118
ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΥ 98
ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ 52
ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 26
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 3.951
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΤΕΟ 534
ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ 316
ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ 220
ΛΟΙΠΕΣ 11.940
Σημειώνεται ότι, οι Υπηρεσίες Τροχαίας καθ’ όλο το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων κυρίως στις τουριστικές περιοχές, εφαρμόζουν εξειδικευμένα προγράμματα τροχονομικής αστυνόμευσης με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
  • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
  • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
  • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
  • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων

Διαβάστε Περισσότερα »

Video: Πως γίνεται η διαμόρφωση του προσώπου ενός εμβρύου


Πως γίνεται η διαμόρφωση του προσώπου ενός εμβρύου
Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την εκπομπή «Inside the Human Body» του BBC που βασίστηκε σε πραγματικούς υπερήχους, χρησιμοποιεί 3D απεικονίσεις για να παρουσιάσει τα στάδια της διαμόρφωσης του προσώπου ενός εμβρύου καθώς αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα.
Όπως αναφέρεται στο βίντεο: «Τα βασικά τμήματα του προσώπου συναντώνται στο σημείο κάτω από τη μύτη και η ανάπτυξη συνεχίζεται με επίκεντρο την περιοχή αυτή».

 
periergaa.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας μέχρι την Πέμπτη. Οδηγίες για όλες τι ηλικιακές ομάδες


Click on the slide! Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Κενρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.
 Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 26 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 26 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, βορειοδυτικών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες νότιοι έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Δευτέρα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. 'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη μέχρι 6 και την ημέρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο τη Δευτέρα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

Τρίτη  και Τετάρτη 
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. 'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο την Τρίτη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 40 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 
καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα βορειοανατολικά πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.  'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία στα κεντρικά και νότια η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ μικρή πτώση αναμένεται στα βόρεια.

Τι πρέπει να αποφεύγεται κατά τις ημέρες του καύσωνα:
-Ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη τις θερμές ώρες της ημέρας αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός
-Βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία
-Βάδισμα ή τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο
- Κατανάλωση λιπαρών φαγητών και αλκοόλ
-Πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης

Τι συστήνεται:
-Ελαφρύ ντύσιμο, με άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού
-Μικρά, συχνά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό
-Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα
-Μαύρα ή σκουρόχρωμα  γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου

Οδηγίες για νεογνά και βρέφη:
-Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
-Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.
-Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
-Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο. Εννοείται ότι το κολύμπι γίνεται 10 με 1 το πρωί και μετά τις 5 το απόγευμα!

Τι πρέπει να προσέχουν οι ηλικιωμένοι:
Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας απειλούνται περισσότερο από τη θερμοπληξία και τις άλλες επιπτώσεις της ζέστης, οπότε συστήνεται να παραμένουν σε δροσερό και σκιερό μέρος καθόλη τη διάρκεια του καύσωνα. Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.

Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι... Πίου που πέρασαν από την Ελλάδα

Θραύση έχει κάνει η διαφήμιση με τον «Πίου το μαύρο πιστόλι». Όπου και αν κάτσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις από τα διπλανά πηγαδάκια, τις ατάκες του διαφημιστικού. Όμως ας το κοιτάξουμε σε βάθος… Πόσοι είναι «οι Πίου» που ήρθαν ως μεσσίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χαρακτηρίστηκαν μεταγραφές αεροδρομίου και έφυγαν νύχτα σαν τους κλέφτες. Δεν είναι ένας και δύο αλλά εύκολα συμπληρώνουν δύο ακόμη και τρεις ενδεκάδες.....



Πολλά λεφτά, ηχηρές ανακοινώσεις, συνεντεύξεις τύπου με προέδρους που τα φλας των φωτορεπόρτερ έκαναν την νύχτα μέρα, φιλάθλους να τους κυνηγούν για μια φωτογραφία κι όμως όταν έφτανε η ώρα της αλήθειας στο γήπεδο, κανείς έλεγε πως τα κουτσά άλογα τα κατάφερναν καλύτερα από την «παιχτούρα» που είχαν δαπανηθεί για την απόκτηση της πολλές χιλιάδες ευρώ ίσως και εκατομμύρια σε κάποιες περιπτώσεις.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πίου αν το βάλεις να παίξει μπάλα θα τα καταφέρει καλύτερα από όλους αυτούς τους φτασμένους επαγγελματίες. Και να μην τα καταφέρει το χαμόγελο του σε αποζημιώνει…
Τι λέτε, πάμε να θυμηθούμε μερικούς «συγγενείς» του Πίου που έκαναν την εμφάνιση τους στα ελληνικά γήπεδα;

Κοστάντσο (Ολυμπιακός):

Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς γκολκίπερ το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο Αντώνης Νικοπολίδης κρέμασε τα γάντια του και ο Πάρντο μετακόμισε στη Κύπρο. Και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απελπισμένοι, πίστευαν ότι βρήκαν την ιδανική λύση στο πρόσωπο του Κοστάντσο. Που να’ ξεραν… Αν και στη Βασιλεία ο Αργεντινός είχε μια αξιόλογη πορεία, στο Νέο Φάληρο απογοήτευσε τους πάντες και οι έξοδοι του θα μας μείνουν αξέχαστοι καθώς δεν διέφεραν και πάρα πολύ απ’ αυτή του Μεσολογγίου. Αυτοί που στεναχωρήθηκαν ιδιαίτερα όταν έφυγε ο Κοστάντσο δεν ήταν άλλοι από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού καθώς δεν πρόλαβαν να παίξουν το ντέρμπι με τους αιώνιους που την εστία τους θα υπερασπιζόταν ο Αργεντίνος τερματοφύλακας.

Γέρεμι (Λάρισα):

Κάθε ποδοσφαιρόφιλος θα θυμάται τον Γέρεμι, τόσο από τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και από τις εμφανίσεις του στη Τσέλσι. Ύστερα από ατελείωτες διαπραγματεύσεις, η Λάρισα κατάφερε να αγοράσει τον Καμερουνέζο αμυντικό, το καλοκαίρι του 2010, με τις ετήσιες απολαβές του να υπολογίζονται στις 400.000 ευρώ. Ωστόσο, οι «Βυσσινί» μετάνιωσαν αμέσως την ώρα και τη στιγμή που του πρόσφεραν συμβόλαιο, καθώς η φυσική του κατάσταση ήταν ανύπαρκτη και ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να βγάλει 90λεπτο. Μόνο ως αμυντικός δεν αγωνιζόταν και οι δέκα τραγικές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Λάρισας, τον οδήγησαν αρχικά στον πάγκο και έπειτα στις προπονήσεις με τους μικρούς. Κλασική περίπτωση «παλτού»

Λουτσιάν Σαμαρτεάν (Παναθηναϊκός):

Το καλοκαίρι του 2003, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε αναζήτηση ενός νέου ηγέτη και κατέληξε στον άγνωστο, τότε, Ρουμάνο αριστερό χαφ, Λουτσιάν Σαμαρτεάν. Στη πρώτη του σεζόν στο «τριφύλλι», ο Ρουμάνος εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις του και η ικανότητα του στο ντριμπλάρισμα ήταν αξιομνημόνευτη. Το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και οι οπαδοί τον αποκαλούσαν «μικρό μάγο». Τόσο μια αψιμαχία του με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι όσο και οι λιγοστές εμφανίσεις του (24 σε τρία χρόνια) τον άφησαν γρήγορα στο περιθώριο. Σημείωσε μόνο ένα γκολ με το «τριφύλλι» και από το 2004 και μετά έγινε άφαντος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Λάρα Γκαρσία Ντάνι (Ολυμπιακός):

Μεταγραφή που είχε προκαλέσει σεισμό στα Σπάτα και συγκεκριμένα στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν ήταν άλλη από αυτή του  Ισπανού στράικερ, Λάρα Γκαρσία Ντάνι, ο οποίος υπήρξε ένας από τους καλύτερους σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν, με θητεία τόσο στη Ρεάλ όσο και τη Μπαρτσελόνα. Αξιομνημόνευτη ήταν η θητεία του στη Μπάρτσα και τη Μαγιόρκα, μετρώντας συνολικά 40 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2005 ο Ντάνι αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, ο Ισπανός δεν άργησε να ανατρέψει τα δεδομένα και με τις κακές εμφανίσεις του έγινε το ποδοσφαιρικό «παρατράγουδο» της σεζόν 2005-2006. Σε μόλις 19 εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Ντάνι, πέτυχε δύο μόνο γκολ και απογοήτευσε τους πάντες.

Φλάβιο Κονσεϊσάο (Παναθηναϊκός):

Κάθε φίλαθλος, τόσο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο και του Παναθηναϊκού, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει ένα από τα μεγαλύτερα «παλτά» που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο μέσο, Φλάβιο Κονσεϊσάο. Με θητεία τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία κατέκτησε και Champions League, όσο και σε Λα Κορούνια, Παλμέιρας, Ντόρτμουντ και Γαλατασαράι, το όνομα του Βραζιλιάνου αποτελούσε μεταγραφή «μπαμ» για την εποχή. Το καλοκαίρι του 2005, ο Κονσεϊσάο μετακομίζει από τη Γαλατά στο «τριφύλλι», μια μετακίνηση συνολικού κόστους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ (1,6 εκατ. στο ποδοσφαιριστή και 500.000 ευρώ στη τουρκική ομάδα). Το όνομά ήταν αρκετό για να γεμίσει το ΟΑΚΑ σε φιλικά παιχνίδια του «τριφυλλιού». Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν εντυπωσιασμένοι με τη μεταγραφή, αλλά κανένας τους δεν μπορούσε να υποψιαστεί την συνέχεια.
Ο Βραζιλιάνος ήταν συνεχώς τραυματίας και κατάφερε να αγωνιστεί μονάχα σε 14 παιχνίδια. Σκόραρε ένα, μόλις, γκολ με τη πράσινη φανέλα και επιβεβαίωσε σε όλους ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα είχε φτάσει πλέον στο τέλος της. Το 2006 και σε ηλικία 32 ετών, ο Κονσεϊσάο αποχαιρετά τόσο το Παναθηναϊκό όσο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Μπέπε» Σινιόρι (ΗΡΑΚΛΗΣ):

Ο Τζιουζέπε «Μπέπε» Σινιόρι ήταν ο όγδοος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της ιταλικής Serie A. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις, τόσο στη Λάτσιο (117 γκολ) όσο και τη Μπολόνια (70 γκολ), ο Ιταλός στράικερ αποτελούσε τη μεταγραφή-όνειρο όχι μόνο για ελληνική αλλά και για ισπανική, ακόμα, ομάδα.
Ύστερα από ένα σίριαλ διαπραγματεύσεων, ο «Μπέπε» φτάνει τελικά το καλοκαίρι του 2005 στη Θεσσαλονίκη και για λογαριασμό του Ηρακλή. Η υποδοχή του ήταν ένθερμη και οι φίλαθλοι του «Γηραιού» ονειρεύονταν ακόμη και πρωτάθλημα. Όλα αυτά μέχρι που τον είδαν εν δράσει στον αγωνιστικό χώρο. Βαρύς, αργός και δίχως δείγμα αποφασιστικότητας. Φαίνεται ότι τον γοήτευσε το μεσογειακό κλίμα της χώρας μας και ξέχασε τον αρχικό λόγο που ήρθε. Με πέντε, μόλις, εμφανίσεις σε ολόκληρη τη σεζόν και μηδενικό αριθμό τερμάτων, ο Σινιόρι αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στην (άτυχη) ουγγρική Σόπρον.

Έρβιν Λέμενς (Ολυμπιακός):

Ο Βέλγος γκολκίπερ, Έρβιν Λέμενς, ήρθε στον Ολυμπιακό το 2005 και μάλιστα απειλούσε τη θέση του Αντώνη Νικοπολίδη.  Οι απίστευτες γκάφες του Βέλγου πορτιέρο τον έκαναν να απομακρυνθεί σύντομα από την ομάδα και πολλές φορές δεν τον καλούσαν ούτε καν στην 18αδα. Αγωνίστηκε μόνο σε φιλικά και τελικά αποχώρησε το 2006.

Έρικ Ραμπεσαντρατανά (ΑΕΚ):

Ο «Οβελίξ», όπως ονόμασαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τον υπέρβαρο Ραμπεσαντρατανά, ήρθε και πέρασε από τη χώρα μας χωρίς να πάρει κανείς είδηση. Αν και η θητεία του στη Παρί Σεν Ζερμέν θεωρείται αξιόλογη, στην ΑΕΚ μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές και αποχώρησε μέσα σε ένα εξάμηνο και νύχτα μάλιστα... Από τότε η τύχη του αγνοείται, ίσως να βρίσκεται στο χωριό των Γαλατών και να κάνει παρέα με τον Αστερίξ.

Σάντορ Τόργκελε (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ):

Ο Ούγγρος επιθετικός Σαντόρ Τόργκελε, είναι η προσωποποίηση της έννοιας «χασοσγκόλης». Το καλοκαίρι του 2005, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν ικανό στράικερ για να καλύψει την μετά-Βαζέχα εποχή και το κενό που είχε αφήσει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» πίστευε ότι όλα αυτά τα βρήκε στο πρόσωπο του Σάντορ Τόργκελε και οι φίλαθλοι της ομάδας πανηγύριζαν για την απόκτησή του. Ωστόσο, ο Ούγγρος δεν βρήκε ποτέ το καλό του εαυτό και σε 11 εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Το καλοκαίρι του 2006, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, την ανταλλαγή τριών παικτών για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, μέσα στους οποίος βρισκόταν και ο Τόργκελε. Στη θητεία του στο «Δικέφαλο», σκόραρε μία φορά απέναντι στον Ολυμπιακό, στην ήττα της ομάδας του με 3-2. Ο απολογισμός του στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ένα γκολ σε 35 εμφανίσεις!

Ιγκόρ Μπίστκαν (Παναθηναϊκός):

O Κροάτης αμυντικός, Ιγκόρ Μπίστκαν, αγωνιζόταν πέντε χρόνια στη Λίβερπουλ, με την οποία κατέκτησε το Champions League το 2005. Την ίδια χρονιά, μετακόμισε στην Αθήνα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, και οι «πράσινοι» περίμεναν πολλά από τον Κροάτη. Τελικά δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του και απογοήτευσε κυρίως τους φιλάθλους του «τριφυλλιού». Τουλάχιστον πέτυχε τρία γκολ!

  pinakio.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισιτήριο επιστροφής περιμένει το αγροτικό πετρέλαιο


Οι δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και η ενδιάμεση υπηρεσιακή κυβέρνηση πήγαν πίσω χρονικά τη διαδικασία.Καθυστερημένη όσο ποτέ άλλοτε και χωρίς εξασφαλισμένο κονδύλι είναι η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Ιουλίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Profi.
Οι δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και η ενδιάμεση υπηρεσιακή κυβέρνηση πήγαν πίσω χρονικά τη διαδικασία.
Οι δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και η ενδιάμεση υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν προχώρησαν ούτε ένα βήμα μπροστά τη διαδικασία. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το αγροτικό πετρέλαιο ήταν πάντα ένα προεκλογικό εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Agrenda, η Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, που θα όριζε τους συντελεστές κατανάλωσης πετρελαίου ανά προϊόν έχει ολοκληρώσει το έργο της και έχει δώσει ένα εύρος τιμών για την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο. Το πρόβλημα είναι ότι, για να οριστικοποιηθούν οι τιμές των συντελεστών και να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να υπολογίσει πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας διαβεβαίωσαν ότι μόλις γίνει αυτό, θα μπορέσουν να υπολογιστούν οι συντελεστές και να βγει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η ΚΥΑ για υπογραφή. Τέτοιες μέρες, όμως, η απόφαση είχε δημοσιευτεί από το Εθνικό Τυπογραφείο και χρειάστηκε άλλος ένας μήνας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να υπολογίσει τα ποσά ανά δικαιούχο αγρότη και στο υπουργείο Οικονομικών για να εκταμιεύσει το αντίστοιχο ποσό κι να το καταθέσει στην ΑΤΕbank.
Αυτό σημαίνει ότι περίπου τον ίδιο χρόνο –και εν μέσω αδειών των δημοσίων υπαλλήλων– θα χρειαστούν από την ημέρα έκδοσης της ΚΥΑ με τους συντελεστές οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να πληρώσουν και φέτος την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου. Την ίδια στιγμή, αγρότες καταγγέλλουν στην Agrenda ότι για άλλη μια χρονιά η συγκεκριμένη Επιτροπή θα παρουσιάσει άδικους συντελεστές, όπως συνέβη πέρυσι με τις δενδρώδεις καλλιέργειες που είχαν μικρότερο συντελεστή κατανάλωσης πετρελαίου σε σχέση με το βαμβάκι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρκίνος του μαστού: πως να κάνετε μόνες σας αυτοεξέταση



Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος του γυναικείου πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Πλήττει μία στις 10 γυναίκες, στις ΗΠΑ μάλιστα πλήττει μία στις οκτώ γυναίκες. Στην χώρα μας έχουμε σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα κάθε χρόνο. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακόηθες νεόπλασμα και την πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες μεταξύ 45 και 60 ετών. Η συχνότητα του καρκίνου του μαστού έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια.

Με τα σημερινά δεδομένα δε μπορούμε να «προλάβουμε» τον καρκίνο του μαστού παρά μόνο σε περιπτώσεις γενετικής προδιάθεσης στις οποίες θα γίνει προφυλακτική μαστεκτομή. Μπορούμε όμως να μειώσουμε τις πιθανότητες να προσβληθούμε από αυτόν.


ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Το σημαντικότερο όπλο που διαθέτουμε κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για την επίτευξη αυτού του στόχου συνιστώνται τα εξής:
Μία μαστογραφία αναφοράς στα 35.
Αυτοεξέταση μία φορά το μήνα

Μαστογραφία μία φορά το χρόνο μετά τα 40 (ή υπερηχογράφημα σε περίπτωση πυκνού μαστού)
Κλινική εξέταση από ειδικό που ασχολείται με τη χειρουργική του μαστού μία φορά το χρόνο μετά τα 40 (μετά τη μαστογραφία)
Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει στην διατήρηση του μαστού και στην ίαση στις περισσότερες των περιπτώσεων.


ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού η αυτοεξέταση έχει κεντρικό ρόλο. Στη χώρα μας οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ανακαλύπτονται από τις ίδιες τις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι η τακτική αυτοεξέταση μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού κατά 18-25% στην πενταετία.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται;

Μία φορά το μήνα, και συγκεκριμένα περίπου την 5η με 10η μέρα από την αρχή της εμμήνου ρύσεως, διότι τότε οι μαστοί είναι κατά κανόνα πιο μαλακοί και λιγότερο ευαίσθητοι. Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένη ημέρα του μήνα π.χ την πρώτη του μηνός.


Πώς πρέπει να γίνεται;
Πρέπει να κάνουμε πρώτα μία οπτική εξέταση και μετά να ακολουθεί η ψηλαφητική.

Οπτική εξέταση
Η γυναίκα στέκεται μπροστά στον καθρέπτη με τα χέρα της κάτω στα πλάγια. Παρατηρεί εάν έχει προκύψει κάτι ασυνήθιστο στην εμφάνιση των μαστών της. Συνήθως ο ένας μαστός είναι λίγο πιο μεγάλος από τον άλλο. Αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι οποιαδήποτε αλλαγή στο μέγεθος ή στο σχήμα των μαστών. Επίσης πρέπει να προσέξουμε εάν υπάρχει κάποιο εξόγκωμα ή εισολκή (βαθούλωμα- «τράβηγμα» προς τα μέσα) του δέρματος ή της θηλής καθώς και τυχόν πάχυνση του δέρματος ή ερυθρότητα ή σκληρή σύσταση με διατεταμμένους πόρους (δέρμα σαν πορτοκάλι- “peau d’orange”). Η εξέταση αυτή επαναλαμβάνεται με τα χέρια σηκωμένα πίσω από το κεφάλι και με τα χέρια λίγο κάτω από τη μέση και πιέζοντας με δύναμη τη λεκάνη ώστε να σφίγγουν οι μύες του στήθους. Τέλος επαναλαμβάνουμε την εξέταση γυρνώντας στο πλάϊ και από τις δύο πλευρές.
Ψηλαφητική εξέταση.

Στο τέλος της οπτικής εξέτασης η γυναίκα μπορεί να πιέσει ελαφρά τις θηλές ενώ ακόμη στέκεται όρθια παρατηρώντας εάν υπάρχει κάποιο σκούρο σαν αίμα έκκριμα ή άλλο έκκριμα από τη θηλή.

Στη συνέχεια η γυναίκα ξαπλώνει και τοποθετεί π.χ το δεξί της χέρι πλάϊ στο σώμα της και στη συνέχεια πίσω από το κεφάλη της ενώ με το αριστερό της εξετάζει το δεξιό μαστό και αντιστρόφως. Η εξέταση γίνεται χρησιμοποιώντας τα 3 μεσαία δάκτυλα με κυκλικές κινήσεις σε ένα νοητό κύκλο διαμέτρου 1-1,5 εκ. και «σαρώνοντας» το μαστό από έξω πρός τα μέσα και από πάνω προς τα κάτω (απεικόνιση..). Εδώ είναι σημαντικό να πούμε ότι ο μαστός εκτείνεται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση απ’ότι πιστεύεται (απεικόνιση.. ) και είναι σημαντικό να εξετάζεται όλος.
Επίσης μπορεί η αυτοεξέταση να γίνεται και στο ντούς, όπου η ψηλάφηση είναι ευκολότερη. Καλό θα είναι η γυναίκα να συζητήσει μία φορά με το χειρουργό που την παρακολουθεί ετησίως την τεχνική της αυτοεξέτασης για περισσότερες λεπτομέρειες.


iatropedia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έξυπνη» εφαρμογή ενημερώνει πότε θέλουν πότισμα τα χωράφια

Ένα χρήσιμο Διαδικτυακό εργαλείο που αναλύει τα δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς και ενημερώνει πότε τα χωράφια χρειάζονται πότισμα θα έχουν σε ένα μήνα στη διάθεση τους οι αγρότες της Φλώρινας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της...


εφημερίδας express.gr, η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Αύγουστο ενώ οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν εξειδικευμένες οδηγίες μέσω Ίντερνετ, πληκτρολογώντας απλώς το είδος της καλλιέργειάς τους, το χρόνο φύτευσης και το πότε έκαναν την τελευταία άρδευση.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές αλλά και τα δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς το «έξυπνο σύστημα» θα να ενημερώνει τους αγρότες για το πόσα χιλιοστά νερού υπάρχουν τη δεδομένη τη στιγμή στο χωράφι, για πόσες μέρες επαρκούν και πότε πρέπει να γίνει το επόμενο πότισμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο συγκινητική διαφήμιση που έχει δημιουργηθεί ποτέ [βίντεο]

Η πιο συγκινητική διαφήμιση που έχει δημιουργηθεί ποτέ
Μία πολύ συγκινητική διαφήμιση δημιούργησε η NZ Lotteries, εταιρία τυχερών παιχνιδιών, η οποία δείχνει με τον πιο τρυφερό τρόπο την αληθινή φύση του πιο πιστού φίλου του ανθρώπου, του σκύλου, ενω παράλληλα περνάει φιλοζωικά μηνύματα.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την Οδύσσεια ενός μικρού σκύλου που προσπαθεί να επιστρέψει το τυχερό λαχείο πίσω στο αφεντικό του που το έχασε, καθώς και την «ανταπόκριση» που εν τέλει λαμβάνει όταν, αφού γύρισε όλο τον κόσμο, κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Ρωσία με 100 νεκρούς και βιβλικές καταστροφές

Τραγωδία στην Ρωσία με 100 νεκρούς και βιβλικές καταστροφές
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες στην νότια Ρωσία, από τις πλημμύρες που έχουν προκαλέσει βιβλικές καταστροφές και προβλήματα σε περισσότερους από 13.000 ανθρώπους.
Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τις πληγείσες περιοχές στους πρόποδες του Καυκάσου. Οι νεκροί μόνο στην περιοχή Κριμσκ, έφτασαν τους 76, ενώ μεταξύ αυτών ήταν και ένα 10χρονο κορίτσι, σύμφωνα με ανακοινώσεις της τοπικής αστυνομίας.
Ως αποτέλεσμα, διακόπηκε κάθε δραστηριότητα στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, ενώ έχει διακοπεί και ηλεκτροδότηση στην πόλη Γκέλενζτικ, καθώς και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλη την περιοχή. «Δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο τα τελευταία 70 χρόνια», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κράσνονταρ Αλεξάντερ Τκάτσεφ, με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να τονίζουν πως «όλα συνέβησαν ξαφνικά το βράδυ».
Οι βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί και η μεταφορά πετρελαίου μέσω του Νοβοροσίσκ, του μεγαλύτερου ρωσικού λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα είδαμε... όλα στη Βουλή των Ελλήνων της νέας μεταπολίτευσης

Τα είδαμε... όλα στη Βουλή των Ελλήνων της νέας μεταπολίτευσης
Η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής σφράγισε ουσιαστικά το τέλος της μεταπολίτευσης. Με μια κυβέρνηση πολυκομματική, δεξιοσοσιαλιστικοαριστερή, με μια αξιωματική αντιπολίτευση αριστερή και με τη Χρυσή Αυγή...κερασάκι στην τούρτα.
Χθες λοιπόν τα είδαμε όλα. Είδαμε για πρώτη φορά βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν στην ομιλία του, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές  για πρώτη φορά να μην χειροκροτούν τον αρχηγό του κόμματός τους μετά το τέλος της ομιλίας του, το μπες...βγες των βουλευτών ανάλογα με το ποιος μιλούσε στη βήμα και την...κοκορομαχία Τσίπρα-Βενιζέλου για το... έπαθλο των εντυπώσεων.
Από την αρχή φάνηκε ότι η χθεσινή συνεδρίαση θα ήταν διαφορετική από όσες είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν.
Πρώτος ομιλητής ο Αλέξης Τσίπρας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με απόφαση Μιχαλολιάκου, δεν μπήκαν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την ομιλία του για...συμβολικούς λόγους. Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρούσε την ώρα που ο Μιχαλολιάκος θα ανέβαινε στο βήμα οδήγησαν την Χρυσή Αυγή να κάνει αυτή το πρώτο... βήμα για να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Η ομιλία Τσίπρα, ολομέτωπη επίθεση στην συγκυβέρνηση και αμέσως μετά ήρθε η...ώρα Βενιζέλου. Που κλήθηκε να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει τα... πράγματα στη θέση τους. Και πήρε το χειροκρότημα της ...δεξιάς πτέρυγας της Βουλής. Τον χειροκρότησαν όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Τυχαίο; Δεν νομίζω...
Αυτό που περίμεναν πολλοί ήταν η πρώτη εμφάνιση Μιχαλολιάκου. Όταν πήρε τα χαρτιά του και κατευθύνθηκε προς το βήμα σχεδόν όλη η Βουλή... εγέρθητι.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν όρθιοι σε θέση προσοχής και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ σηκώθηκαν όρθιοι για να... φύγουν.
Ο Μιχαλολιάκος είχε το τρακ του πρωτάρη. Εμφανίστηκε γα πρώτη φορά χωρίς την κονκάρδα της Χρυσής Αυγής στο πέτο και με ένα σακάκι, 2,3 νούμερα... μεγαλύτερο.
Έκανε και τη γκάφα του αναφερόμενος στον βουλευτή Σάμου και στο τροχαίο που είχε προκαλέσει και όταν τελείωσε την ομιλία του είδε του βουλευτές του να τον υποδέχονται όρθιοι αλλά προφανώς...τρακαρισμένοι να μην χειροκροτούν.
Και μέσα σε όλα αυτά αποχωρούσε απο την αίθουσα του κοινοβουλίου η Αλέκα Παπαρήγα. Μια ξαφνική αδιαθεσία την οδήγησε στο ιατρείο της Βουλής και μετά απο τις συστάσες του γιατρού αποχώρησε για το σπίτι της χωρίς να πραγματοποιήσει την ομιλία της. Περαστικά μας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τα 2 εκατ. ανασφάλιστα αυτοκίνητα τα 750.000 είναι ...κρατικά!

 
Ριζικά αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος διάθεσης των σημάτων Τελών Κυκλοφορίας στα τέλη του 2012 και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Ημερησια» καταργούνται τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των οχημάτων και πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο που αναλογεί στο όχημά τους στις τράπεζες.





Ειδικότερα το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο...  κράτος 80 εκατ. ευρώ και με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν καταβληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς κάποιος ο οποίος διέθετε 2 ή περισσότερα ΙΧ φρόντιζε να καταβάλλει τα Τέλη στο όχημα εκείνο που είχε τον μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Κατόπιν μετά από 10 ή 20 ημέρες μετέβαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξγη καταβολής των Τελών του ΙΧ του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο και αποκτούσε έναντι 3 ευρώ νέο αυτοκόλλητο το οποίο και τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας!

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ακόμη και σε αστυνομικό έλεγχο να έπεφτε ο παραβάτης έφευγε ανενόχλητος καθώς το αυτοκόλλητο των Τελών ήταν αρκετό για να πείσει τους αστυνομικούς πως έχει καταβάλλει τα Τέλη του ΙΧ του.


Το νέο σύστημα
Το νέο σύστημα προμήθειας των Τελών Κυκλοφορίας θα είναι απλό και σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μεταβαίνουν στην εφορία με την φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους ώστε οι υπάλληλοι να μην χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν πρόκειται για καινούριο. Ετσι θα αποφευχθούν οι ουρές χιλιομέτρων που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες ημέρες διάθεσης των Τελών καθώς οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταβάλλουν τα Τέλη τους είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Παράλληλα δεν θα μπορεί να υπάρχει «νοθεία» στο τίμημα Τελών του κάθε οχήματος και οι επιτίδειοι δεν θα μπορούν να κολλάνε το σήμα ενός οχήματος 1.000 κ.εκ. σε ένα super car ή λιμουζίνα με κινητήρα 4 ή 5 λίτρων!

Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί πως ο κάτοχος κάποιου ΙΧ έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον κυβισμό του οχήματός του θα εμπλέκεται η εφορία όπου θα μπλοκάρει την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης...



Ανασφάλιστα ΙΧ: Ερχονται 1 εκατ. κλήσεις ύψους 250 ευρώ έκαστος!
Στο στόχαστρο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν τα ανασφάλιστα ΙΧ και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να καταβάλλουν 250 ευρώ έκαστος! Με απλό υπολογισμό το ύψος των προστίμων αν καταβληθεί από όλους τους παραβάτες ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ...

Βέβαια το σχέδιο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος για τις Ασφαλιστικές πέραν της πρώτης ειδοποίησης με το πρόστιμο των 250 ευρώ για κάθε παραβάτη έχει συνέχεια καθώς θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 ημέρες να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας!

Ωστόσο στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την αποδοτικότητα του μέτρου ενώ παράλληλα διατύπωσαν και τις έντονες αμφιβολίες τους για την αποστολή express των προστίμων σε 1 εκατ. κατόχους οχημάτων μέσα σε 20 ημέρες.

Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Κώστας Μπερτσιάς μιλώντας στην «Η» δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Το θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων είναι πάρα πολύ σοβαρό και απασχολεί τον κλάδο για περισσότερα από 20 χρόνια. Εμείς χαιρετίζουμε την συγκεκριμένη ενέργεια όχι τόσο ως φοροεισπρακτικό μέτρο αλλά ως μια κίνηση έχουν ακολουθήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια άλλα κράτη-μέλη στα οποία δεν κυκλοφορούν ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Παράλληλα θα σταματήσουν επιτέλους να εκποιούνται περιούσιες από το Επικουρικό Ταμείο καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές πως αν εμπλακούν σε ατύχημα και το όχημά τους είναι ανασφάλιστο κάποια στιγμή το Επικουρικό που έχει καταβάλλει την αποζημίωση που αναλογεί στο ασφαλισμένο ΙΧ θα εκποιήσει ότι περιουσιακό στοιχείο έχει ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος. Και πρέπει να με πιστέψετε τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά στο Επικουρικό Ταμείο όπου οι κάτοχοι ανασφάλιστων ΙΧ χάνουν τα σπίτια τους για λίγες χιλιάδες ευρώ...».

Πάντως οι παραβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως ακόμη και αν έχουν καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας τα οχήματά τους βάσει της νομοθεσίας πρέπει να είναι ασφαλισμένα ακόμη και αν δεν τα κινούν. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις που έχουν να κάνουν με ναυτικούς, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και σε άλλες χώρες, κ.ά.

Επίσης από τα 2 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα τα στελέχη της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά το «ξεκεθάρισμα» που έκαναν ανακάλυψαν πως τα 700.000 αφορούν κρατικά οχήματα ενώ περίπου σε 350.000 ΙΧ έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Τελικά αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των ανθρώπων της Εποπτικής Αρχής σχεδόν το 50% των ανασφάλιστων οχημάτων είναι κρατικά!

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 8 Ιουλίου....
Γεγονότα
1821: Μοίρα του ελληνικού στόλου υπό τους πλοιάρχους Τομπάζη, Αποστόλη, Σαχτούρη, Τσαμαδό, Βούλγαρης και Λελεχό καταστρέφει οκτώ τουρκικά φορτηγά πλοία στον Πορθμό Τσαγκλί μεταξύ Σάμου και μικρασιατικών ακτών.
1845: Στην εφημερίδα Αθηνά αναφέρονται τα εξής: «Το υδραγωγείον έχει ασφαλισθεί από τους Τούρκους προς τους Αμπελοκήπους (κοντά στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων) διά να ποτίζουν τους κήπους των. Τώρα οι κάτοικοι ζητούν να καθαρισθεί διότι τα νερά είναι ακάθαρτα και φέρουν ασθενείας».
1889: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Wall Street Journal.
1912: Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κερδίζει χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης, με επίδοση 3.37. (Η ημερομηνία είναι βάσει του Γρηγοριανού Ημερολογίου, ενώ στην Ελλάδα ισχύει ακόμη το Ιουλιανό και καταγράφεται σαν να έγινε στις 25 Ιουνίου)
1913: Οι Έλληνες νικούν τους Βουλγάρους στη μάχη της Κρέσνας, στο πλαίσιο του B' Βαλκανικού Πολέμου.
1921: Ο Ελληνικός Στρατός σημειώνει μεγάλη νίκη στο Εσκί Σεχίρ της Μικράς Ασίας και προελαύνει προς την Άγκυρα.

Γεννήσεις
1838: Φέρντιναντ Φον Ζέπελιν, γερμανός κόμης, δημιουργός του ομώνυμου αερόπλοιου. (Θαν. 8/3/1917)
1839: Τζον Ροκφέλερ, μέγας αμερικανός καπιταλιστής, φιλάνθρωπος και γενάρχης της ομώνυμης δυναστείας. (Θαν. 23/5/1937)
1851: Άρθουρ Έβανς, βρετανός αρχαιολόγος, που ανακάλυψε την αρχαία κρητική πολιτεία της Κνωσού. (Θαν. 11/7/1941)

Θάνατοι
1695: Κρίστιαν Χάιχενς, βρετανός φυσικός και αστρονόμος, που ανακάλυψε τους δακτυλίους του Κρόνου. (Γεν. 14/4/1629)
1961: Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής μαιευτικής, κατοχικός πρωθυπουργός. (Γεν. 1878)
1994: Κιμ Ιλ Σουνγκ, βορειοκορεάτης κομμουνιστής ηγέτης. (Γεν. 15/4/1912)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΠΥΥ: Σύντομα συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ των δήμων για χρονίως πάσχοντες

Στη διάθεση ιατρικού προσωπικού στα ΚΑΠΗ των δήμων, προκειμένου να γίνεται συνταγογράφηση σε χρονίως πάσχοντες, προτίθεται...
να προχωρήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο που απέστειλε στους δημάρχους και τις νομαρχιακές & τοπικές Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ.

Για το λόγο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι θα πρέπει οι δήμοι:
να αποστείλουν στο διευθυντή της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ της περιοχής του, το μητρώο των μελών του ΚΑΠΗ - για τα οποία μέλη μόνο θα γίνεται η συνταγογράφηση, και
να ενημερώσουν το διευθυντή της Μονάδας Υγείας της περιοχής του εάν διαθέτουν ιατρικό προσωπικό και με ποια σχέση εργασίας.Σε περίπτωση που ο δήμος διαθέτει πάνω από έναν γιατρό, θα ανατεθεί σε έναν αυτούς η συνταγογράφηση.

Όπως σημειώνει το Ταμείο, «ο γιατρός θα συνταγογραφεί μόνο για χρόνια νοσήματα και συνεχιζόμενη θεραπεία, κυρίως τρίμηνες συνταγές. Συνεπώς, δε θα αλλάζει αγωγή, δε θα προσθέτει φάρμακα και δε θα αναθέτει τη συνταγογράφηση σε τρίτους.

»Εκτός από τη σφραγίδα του γιατρού (σφραγίδα Μονάδας Υγείας όταν ο γιατρός διατίθεται από τον ΕΟΠΥΥ ή προσωπική σφραγίδα όταν ο γιατρός διατίθεται από το δήμο) θα υπάρχει και σφραγίδα που θα αναγράφει το ΚΑΠΗ και το δήμο από τον οποίο γίνεται η συνταγογράφηση, ώστε να μπορεί να ελέγχεται από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ».

Ο γιατρός που θα διατίθεται από το Ταμείο δε λαμβάνει πρόσθετη αμοιβή για την συνταγογράφηση, ενώ σε κάθε δήμο θα διατίθεται ένας μόνο γιατρός, κατά προτίμηση Παθολόγος ή Γενικής Ιατρικής. Ο γιατρός ορίζεται για μία ημέρα την εβδομάδα από την οποία εξαιρείται από τα ραντεβού του με ευθύνη του διευθυντή της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ.
radioevros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γκέι φήμες στο Hollywood: το "κανελώνουν το ριζόγαλο";

Γκέι φήμες στο Hollywood: το "κανελώνουν το ριζόγαλο";

Διάσημοι star που ίσως κρύβονται στη ντουλάπα τους.
Μπορεί ο Tom Cruise να ζει το δράμα του, καθώς δεν το περίμενε το διαζύγιο από την πρώην Katie Holmes, αλλά οι φήμες οργιάζουν πως το διάσημο αγόρι την «καίει τη βάτα». Πού να αντέξει και η πρώην, έκανε την επανάστασή της και να το χαμόγελο εμφανίστηκε ξανά στα χείλη της.
Βέβαια, οι γκέι φήμες δε στοιχειώνουν μόνο το βαρύ όνομα του κυρίου Cruise, αλλά και άλλους αστέρες του Hollywood, που το αντιμετώπισαν ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ο Hugh Jackman τραγουδάει, χορεύει και παίζει με τον ίδιο ακαταμάχητο τρόπο. Τόσο καλός είναι δε ο star της μεγάλης οθόνης που βιάστηκαν να τον πουν ομοφυλόφιλο. «Είναι τραγικό το ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να κουτσομπολεύουν τις ζωές των άλλων», είπε γελώντας η γυναίκα του Deborra-Lee Furness κλείνοντας τα κακόβουλα στόματα.

Μετά από τρεις γάμους με διάσημες κυρίες του θεάματος και πολλές ακόμα κατακτήσεις, ο Tom Cruise είναι ακόμα αντικείμενο αμέτρητων σχολίων σχετικά με τη σεξουαλικότητα του. Μάλιστα, τέτοια είναι η εμμονή του κόσμου με τον κύριο Cruise που ο ίδιος αναγκάστηκε να μηνύσει έναν porn star και έναν εκδότη που υποστήριζαν πως μπορούν να αποδείξουν την ομοφυλοφιλία του. Τελικά, ο ένας αναγκάστηκε να τον αποζημιώσει για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $100 εκατομμυρίων ενώ ο άλλος βγήκε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

«Δεν είμαι ούτε λίγο λεσβία και με ενοχλεί πολύ αυτή η φήμη γιατί πρώτον πολύς κόσμος πιστεύει πως λέω ψέματα και δεύτερον γιατί εάν είμουν δε θα το έκρυβα», απαντάει η Oprah Winfrey στις φήμες περί ομοφυλοφιλίας και εμείς την πιστεύουμε.

Όταν το περιοδικό Esquire δημοσίευσε το κείμενο από μία ιστοσελίδα που αναφερόταν στον George Clooney ως «gay, gay, gay,», ο ίδιος απάντησε πως τα δύο gay είναι εντάξει, αλλά το τρίτο παραπάει. Μάλιστα, ο φίλος του Manuele Malenotti δήλωσε πως ο κολλητός του είναι άντρας με τα όλα του απλώς δε θέλει να ξαναπαντρευτεί, ούτε να κάνει παδιά.

Δεν ξέρουμε εάν τους πιστεύετε, πάντως είτε το αρνηθούν είτε όχι οι φήμες θα συνεχίσουν να υπάρχουν γιατί πολύ απλά πουλάνε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταία βουτιά για 74χρονο στο Δήλεσι


Μοιραία ήταν το μπάνιο για έναν 74χρονο λουόμενο, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή Πλάκας Δηλεσίου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πι πι το παπί...


Η ομιλία του Τσίπρα έφτασε στη Βουλή με... παπάκι! ...

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, αλλά τελικά μεταφέρθηκε για τις 7. Ο...

λόγος; Εξαιτίας πτώσης του δικτύου ίντερνετ του κοινοβουλίου ήταν αδύνατη η ηλεκτρονική μεταφορά της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Έτσι, αφού διαπιστώθηκε ότι το τεχνικό πρόβλημα δεν επιλύεται, αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο λόγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με μεταφορικό μέσο απο την Κουμουνδούρου. Και μόλις έφτασε το... παπάκι στη Βουλή, δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη της διαδικασίας!


Πηγή: parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ