Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δημοσίευμα "βόμβα" θέλει τη Γ. Αγγελοπούλου πίσω από την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Μία πραγματική βόμβα έσκασε για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, που να είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Το θέμα παίρνει μείζονες διαστάσεις, όχι μόνο για τον ίδιο τον πρόεδρο του ...


ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ίδια την κα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να βάφτηκε "κόκκινη" προκειμένου να πάρει την προσωπική της εκδίκηση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, που δεν της έδωσε κι άλλους τίτλους και αξιώματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατίας, που επικαλείται άρθρο της "Καθημερινής", ειδική ομάδα της εταιρείας συμβούλων Teneo, πρόεδρος της οποίας αναγράφεται ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, ο 40χρονος σήμερα Ντάγκλας "Νταγκ" Μπαντ, προ εκλογών 17ης Ιουνίου, ήρθε στην Ελλάδα και προσέφερε τις υπηρεσίες της "σε αντισυστημικό κόμμα, το οποίο θέλει να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά να το κάνει με τρόπο, για να μην τρομάξει την πελατεία του", όπως περιγράφεται περιφραστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται, ότι ο Μπαντ βρίσκεται από την ηλικία των 23 ετών στο πλευρό του Κλίντον και είναι μέχρι σήμερα ο ιθύνων νους του οργανισμού Clinton Global Initiative, που ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και την ανάδειξη νέων, κατά τόπους φιλικών προς την υπερδύναμη ηγεσιών.

Κατά κάποιον τρόπο με την υπόθεση φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να συνδέεται και η κα Αγγελοπούλου, που "έφερε την εταιρεία στην Αθήνα".
"Δεν λυπάται τα χρήματα, γιατί διαθέτει πάρα πολλά", αναφέρει η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για "τραγωδία εκδίκησης".


Το δημοσίευμα ήρθε να "κουμπώσει" στις συζητήσεις που προκάλεσε και η παρουσία του γιου της, Παναγιώτη, στην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια. Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος βρισκόταν κάτω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας , δίπλα στη σκηνή μαζί με τρεις φίλους του και μια νεαρή φίλη του.
Παρακολούθησε ολόκληρη την ομιλία του κ. Τσίπρα, ενώ δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του, ιδιαίτερα όταν στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μέλη ξένων αριστερών οργανώσεων και κομμάτων και όταν αναφέρθηκε στο κίνημα "Occupy Wall Street".
Η ανάμειξη του ονόματος της κας Αγγελπούλου στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και μία νέα διάσταση, δεδομένου ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των χρηματοδοτών του ιδρύματος Κλίντον και διατηρεί στενές οικογενειακές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρό και τη σύζυγό του και νυν υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Σημειώνεται, πως η Teneo σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της, Ντέκλαν Κέλι, διοικείται από ένα πρώην στέλεχος της CIA, το οποίο δεν κατονομάζει και έχει γραφεία σε εννέα μεγαλουπόλεις και συγκεκριμένα, σε Ουάσιγκτον, Πεκίνο, Ντουμπάι, Ζυρίχη, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Δουβλίνο, Νέα Υόρκη, Σάο Πάολο.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Δ.Λιβαδειάς για τον καύσωνα

Φονικός καύσωνας στις ΗΠΑ
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην πόλη μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό οι εξής κλιματιζόμενοι χώροι:
1. Η αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλιό Δημαρχείο και το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λεβαδέων από την Τρίτη 10 Ιουλίου έως και Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.
2. Το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 και Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 θα παραμείνει ανοικτός μόνο ο χώρος του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λεβαδέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ζωγράφιζε ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής στις προγραμματικές δηλώσεις

Τι ζωγράφιζε ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής την ώρα της ψηφοφορίας
Πολλοί είναι αυτοί που μηχανικά, ενώ κάνουν κάτι άλλο, σκέφτονται, μιλάνε, αρπάζουν το μολύβι και αρχίζουν τη... ζωγραφική. Συνήθως, εκείνη την ώρα το χέρι «οδηγεί» η συνήθεια. Κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο...
Οπως αποδεικνύει και η φωτογραφία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Παναγιώταρος ζωγράφιζε... μαιάνδρους, δηλαδή το σήμα της Χρυσής Αυγής και έγραφε... «ΕΛΛΑΣ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Άνοιξε την πόρτα της ταράτσας και βρήκε νεκρό τον γιο του!


 
Ο σπαραγμός του πατέρα συγκλόνισε την περιοχή - Η αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία...
Το τραγικό συμβάν έγινε στην Αμάρυνθο Ευβοίας χθες το πρωί (08-07-2012). Ο άτυχος πατέρας αναζητούσε τον 40χρονο γιο του, που είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όταν ανέβηκε στην ταράτσα της μονοκατοικίας και άνοιξε το δώμα πάγωσε. Το παιδί του ήταν νεκρό, καθισμένο σε μια καρέκλα και δίπλα του η κυνηγετική καραμπίνα με την οποία, όπως όλα δείχνουν, είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και διερευνά τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν τον 40χρονο στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολο το παρασκήνιο της παραίτησης του Νίκου Νικολόπουλου

Ολο το παρασκήνιο της παραίτησης του Νίκου Νικολόπουλου
Βόμβα μεγατόνων έριξε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος παραιτούμενος από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Καταγγέλοντας ουσιαστικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων συνέπελυσε με την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Ο κ. Νικολόπουλος παραιτείται, όπως τονίζει και στη σχετική επιστολή παραίτησης προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά γιατί «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή
Από την άλλη πλευρά, φυσικά, η δήλωσή του ότι παραμένει στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού του καθήκοντος και συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό μόνο ως αντίφαση μπορεί να ερμηνευθεί καθώς η στήριξη είναι πλέον θεωρητική και υπονομευμένη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δικαιώνονται εκ των υστέρων καθώς δεν θεωρούσαν τον κ. Νικολόπουλο ικανό να μετέχει στην κυβέρνηση των τριών κομμάτων. Θυμήθηκαν μάλιστα ότι ο βουλευτής Αχαΐας ήταν τους φανατικότερους πολέμιους του Αντώνη Σαμαρά την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ιδρύσει την Πολιτική Ανοιξη και πρωτοστατούσε μάλιστα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του.
Σϋμφωνα με πληροφορίες, ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί αμέσως μετά τις επαφές του με την Τρόικα και μάλιστα είχε κοινοποιήσει τη σχετική επιστολή στο πρωθυπουργικό γραφείο τουλάχιστον από χθες. Αποφασίστηκε όμως να κρατηθεί κρυφή η πρόθεσή του αυτή ώστε να μην ανατραπούν οι εντυπώσεις από τη διαδικασία των πραγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμαιναν ότι ο κ. Νικολόπουλος έστειλε το πρωί επιστολή στον πρωθυπουργό και εξέφραζε επιφυλάξεις για το ρόλο που του είχε αναθέσει ο προϊστάμενός του υπουργός Γιάννης Βρούτσης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς τον κάλεσε στο τηλέφωνο και σε έντονο ύφος του είπε να περάσει από το πρωθυπουργικό γραφείο και συμπληρώνουν ότι αντί της επίσκεψης κοινοποιήθηκε στον Τύπο η ανακοίνωση της παραίτησής του.
Ως σχόλιο μάλιστα αναφέρουν ότι αν ήταν αυτός ο υπουργός μάλλον όλα θα ήταν καλύτερα...
Η παραίτηση του κ. Νικολόπουλου μπορεί να θεωρηθεί ως πλήγμα ουσιαστικό καθώς γίνεται την πρώτη ημέρα που η κυβέρνηση αρχίζει ουσιαστικά να εργάζεται έχοντας εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αχαΐα: Έπεσε ξύλο σε βάφτιση... για το όνομα του παιδιού

Κι όμως ακόμα συζητείται σε διάφορα πηγαδάκια το… τρελό ξύλο που έπεσε σε βάφτιση
αν και το απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν δύο εβδομάδες σε παραλιακό δήμο της Αιγιάλειας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Οι γονείς του μωρού βρίσκονται σε...διάσταση και κανόνισαν να γίνει η βάπτιση του αγοριού τους σε εκκλησάκι της Αιγιάλειας και τραπέζι σε παραλιακό εστιατόριο.

Όμως το όνομα του παιδιού στάθηκε η αφορμή για να αρχίσει ο «πόλεμος» μέσα και έξω από την εκκλησία! Η μητέρα ήθελε το όνομα του πατέρα της ενώ ο πατέρας το όνομα του δικού του πατέρα.

Το ζευγάρι άρχισε να διαφωνεί μέσα στην εκκλησία με αποτέλεσμα πατέρας, νονός και θείοι να πιαστούν στα χέρια!

Ο παπάς αφού έμεινε με ανοιχτό το στόμα με τα όσα συνέβαιναν διέκοψε το μυστήριο, ενώ γονείς και συγγενείς βγήκαν στο προαύλιο και συνέχισαν τη διαμάχη!

Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα, το μυστήριο έγινε με τη συμφωνία να δοθούν και τα δύο ονόματα στο παιδί, ενώ στη συνέχεια ήταν αδύνατο να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να γλεντήσουν σαν να μη συνέβη τίποτα.

Έτσι, η μητέρα με το μωρό και τους συγγενείς της πήγαν κανονικά στην ταβέρνα που είχε κλειστεί, ενώ ο πατέρας με τον νονό και τους δικούς του συγγενείς πήγαν στο απέναντι κατάστημα! Ό, τι να ναι!

zoomblog.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν δέχθηκε αυτοκίνητο και αστυνομικό ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ Αυτοκίνητο χτύπησε δημοσιογράφο ζωντανά στον αέρα



ΔΕΙΤΕ το ατύχημα που συνέβη στον άτυχο δημοσιογράφο!
Ο δημοσιογράφος ήταν σε θέση μάχης μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου θα διεξάγονταν αγώνες με γρήγορα αυτικίνητα, όμως μια λάθος κίνηση του οδηγού ήταν αρκετή για να προκαλέσει ατύχημα ζωντανά στον αέρα!

Την ώρα που ο δημοσιογράφος μετέδειδε το ρεπορτάζ, φαφνικά ήρθε πάνω του ένα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με ιλιγγιωδη ταχυτητα...

ΖAPPIT
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέτρα προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Πως μεταδίδεται η λοίμωξη

Μέτρα προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Πως μεταδίδεται η λοίμωξη
Εντονο προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσε το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο. Οι επιδημιολόγοι παρακολουθούν με εντεινόμενη ανησυχία την εξέλιξη του πρώτου κρούσματος της λοίμωξης των κουνουπιών - «τίγρεων».
Ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως με πολύ απλά μέτρα οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν. Αρκεί να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά χώρου, εντομοαπωθητικές κρέμες για το ακάλυπτο δέρμα. Να φροντίζουν να απομακρύνουν τα στάσιμα νερά, να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες και κλιματιστικά και να τοποθετήσουν σίτες στα παράθυρα. Παράλληλα θα πρέπει να χρησιμοποιούν κίτρινους λαμπτήρες σε εξωτερικούς χώρους και να κουρεύουν το γρασίδι και τις φυλλωσιές που υπάρχουν στους κήπους.
Τώρα σε ότι αφορά τη λοίμωξη, αυτή μεταδίδεται από κουνούπια, τα οποία μολύνονται από άρρωστα πουλιά, σπάνια από μεταγγίσεις ή μεταμοσχεύσεις, αλλά ποτέ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Συνήθως μετά το τσίμπημα του κουνουπιού-τίγρη μεσολαβούν2-14 ημέρες μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο υδράργυρος στο... κόκκινο, η ΕΜΥ προειδοποιεί για κύμα καύσωνα

Ηλιόλουστος καιρός με τον Υδράργυρο στα κόκκινα, η ΕΜΥ προειδοποιεί για κύμα καύ
Για σήμερα Δευτέρα, καλό θα ήταν οι ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, αφού ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει επικίνδυνα, ενω η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η ΕΜΥ προειδοποιούν για κύμα καύσωνα.
Στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος και ηλιόλουστος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 38 βαθμούς κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά και θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου ενώ και στις παράκτιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες σημειωθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 36 και πιθανώς κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως και 37 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.
Για αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Το κύμα καύσωνα, όμως, θα συνεχιστεί ακάθεκτο, με τη θερμοκρασία να φτάνει εως και 41 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε δημιουργήθηκε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας;;; Ενας παράγοντας που δεν έχει σταθεί κανείς εώς σήμερα!

Η γραμμή της εξέλιξης του χρέους του Ελληνικού δημοσίου με την γραμμή εξέλιξης του προβλήματος ρευστότητος των Τραπεζών!
Πότε δημιουργήθηκε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, δηλαδή πότε αυξήθηκε υπέρμετρα το έλλειμμα της χώρας και...
παρήγαγε, με τις λάθος ακολουθούμενες πολιτικές από το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, το τεράστιο και πλέον μη διαχειρίσιμο χρέος της χώρας ;;;

Έχουν γραφτεί πολλά και αναλυτικά περί του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, για τα αίτια δημιουργίας του όπως και για την εγκληματική διαχείρισή του απο ένα πολιτικό προσωπικό ανάξιο και επιπόλαιο.

Όμως υπάρχει σε όλη αυτήν την εξέλιξη ένας παράγοντας του οποίου ελάχιστα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητος, όπως ελάχιστα ασχολήθηκε, τουλάχιστον η παρούσα πολιτική τάξη σε ότι αφορά την στοιχειώδη ενημέρωση του Ελληνικού λαού περί της οικονομικής σχέσης μεταξύ των Τραπεζών και του Ελληνικού κράτους ή αλλιώς του Ελληνικού δημοσίου, θεωρούμενη λίγο πάνω λίγο κάτω κάτι μεταξύ αξιώματος και συνταγματικού κανόνα.

Η εξέλιξη του χρέους και συγχρόνως του δημοσιονομικού προβλήματος γενικότερα της χώρας σε συνδυασμό με την εξέλιξη της κρίσης των Τραπεζών είναι ένα αντικείμενο άξιο ερεύνης και μελέτης, παρ’ότι τα στοιχεία αποκρύπτονται επιμελώς.

Το κρίσιμον της εξέλιξης είναι σε ποιο σημείο τέμνεται η γραμμή της εξέλιξης του χρέους του Ελληνικού δημοσίου με την γραμμή εξέλιξης του προβλήματος ρευστότητος των Τραπεζών και την σύγχρονη οικονομική ενίσχυση από το Ελληνικό δημόσιο, το δανειζόμενον, προς τις Τράπεζες.

Η εξέλιξη του Ελληνικού χρέους μεταπολιτευτικά έχει ώς εξής, σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνον και το ΑΕΠ :

Στοιχεία Eurostat ΑΕΠ σε τιμές αγοράς (GDP mp) Δημοσιονομικό Έλλειμμα
(%ΑΕΠ) Δημόσιο χρέος (%ΑΕΠ) Δημόσιο χρέος(σε δις €) Ανεργία

Ετος έλλειμμα Δημόσιο χρέος Ανεργία

2000 3,7 % 103,4 % 11,2 %
2001 4,5 % 103,7 % 10,7 %
2002 4,8 % 101,7 % 166,1 δις € 10,3 %
2003 5,6 % 97,4 % 177,8 δις € 9,7 %
2004 7,5 % 98,6 % 201,2 δις € 10,5 %
2005 5,2 % 100,0 % 215,4 δις € 9,9 %
2006 5,7 % 106,1 % 226,2 δις € 8,9 %
2007 6,4 % 105,4 % 239,4 δις € 8,3 %
2008 9,8 % 110,7 % 262,3 δις € 7,7 %
2009 15,4 % 127,1 % 298,7 δις € 9,5 %
2010 10,5 % 142,8 % 328,6 δις € 12,6 %
2011 9,5 % 157,7 %
2012 6,3 % 166,1 %
2013

Τα παραπάνω, είναι στοιχεία της Eurostat, και αξίζουν προσοχής σε ότι αφορά την εξέλιξη του ελλείμματος και του χρέους της χώρας μας ειδικότερα κατά το έτος 2009 .

Από το 2008 οι επιχορηγήσεις του Ελληνικού δημοσίου, άμεσα ή έμμεσα, στίς Τράπεζες ανέρχονται έως το έτος 2010 στο ποσόν των 190 δισ. Ευρώ.

Δηλαδή από το συνολικό ποσόν του χρέους των 328,6 δις ευρώ εάν αφαιρέσουμε το ποσόν των 190 δις απομένει το καθαρόν ποσόν των 130,6 δις ως πραγματικόν χρέος του Ελληνικού δημοσίου.
Τί περιλάμβανε το PSI+, ποιός ο στόχος του, και ποιό το αποτέλεσμά του ;;;
Ποιό ποσόν "κουρεύτηκε" απο το πραγματικό Δημόσιο χρέος, και υπέρ τίνος ;;;

Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ελληνικές Τράπεζες δανειζόταν απο την ΕΚΤ με επιτόκιο 1% και με εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου (κρατικά ομόλογα), και δάνειζε κατόπιν το Ελληνικό δημόσιο με επιτόκια της τάξης μεγέθους του 8% έως και 10% εάν συνυπολογισθούν και σχετικές προμήθειες.

Με πρόσχημα το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας στήθηκε είς βάρος του Ελληνικού λαού μια τεράστια “απάτη” με στόχο την καταλήστευση του “πλούτου” του Έλληνα πολίτη από τούς ντόπιους και ξένους Τραπεζίτες.

Την ίδια μάλιστα στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να δανείζεται συμπληρωματικά από τις αγορές (εν πολλοίς δηλαδή από ελληνικές τράπεζες), εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια τρίμηνης, εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας με τοκογλυφικά επιτόκια του 4%, ή και παραπάνω.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή η οποία έριχνε "νερό στο μύλο" της τραπεζικής κερδοφορίας εις βάρος του ελληνικού λαού, παρέχοντας επιπλέον εγγυήσεις στις ελληνικές τράπεζες ούτως ώστε αυτές να δανειστούν από την ΕΚΤ με 1% και εντέλει να δανείσουν το ελληνικό δημόσιο για 6 μήνες με 4%.

Αξίζει να θυμηθούμε ποιό ήταν το τίμημα που προσέφερε η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, ήταν πολύ μικρότερο από το συνολικό ύψος της

α) χρηματοδότησης που έχει λάβει από την ΕΚΤ,

β) της συμμετοχής της στο "πακέτο" των αρχικών 28 δις € και

γ) του διατραπεζικού δανεισμού της από το ίδιο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα.

Η απάτη “στήθηκε” με αριστοτεχνικό τρόπο και θυμίζει, ή αλλιώς έχει την “οσμή” του σκανδάλου του χρηματιστηρίου, ποιος το θυμάται άλλωστε ;;;

Οί διαχειριστές πάντως, και τότε και τώρα, είναι εν ολίγοις οι ίδιοι άνθρωποι!!!

Εμείς όμως, οι Έλληνες πολίτες δεν ξεχνάμε !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντός καλοκαιριού οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια


Πότε θα ψηφιστεί και από πότε θα ισχύσει το νομοσχέδιο για τις περικοπές 200.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, που καλύπτονται από το καθεστώς των ειδικών μισθολογίωνΠερικοπές στα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων έρχονται εν μέσω καλοκαιριού, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, που θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιουλίου.
Όπως αναφέρουν τα "Νέα", σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην μείωση των ειδικών μισθολογίων, θα πρέπει να λάβει άμεσα ισοδύναμα μέτρα που θα αποφέρουν στα ταμεία του κράτους 600 εκατομμύρια ευρώ.
"Η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όσα προβλέπονται για το 2012", δήλωσε στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με 17 εκπροσώπους της τρόικας.
"Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί, προκειμένου να μην τρωθεί περισσότερο η αξιοπιστία της και κινδυνεύσει η επόμενη δόση του δανείου", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας,  ο οποίος αναμένεται να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του στο Eurogroup, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ύψη και πάλι η αμόλυβδη

Όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού οι κερδοσκόποι επανεμφανίζονται. Πάνω που οι κρατήσεις από το εξωτερικό επανακάμπτουν, οι έλληνες φορολογούμενοι μάλλον ούτε στο χωριό τους δεν θα πάνε διακοπές. Ο λόγος είναι ένας, ακρίβεια στα...


καύσιμα! Η τιμή της βενζίνης μέσα σε μια εβδομάδα κατέγραψε άνοδο 6 λεπτών\λίτρο. Συμφώνα με παράγοντες της αγοράς οι τιμοληψίες που πραγματοποίησε το υπουργείο ανάπτυξης και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα δείχνουν ράλι ανόδου αφού η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στις 29-6-2012 ήταν στο 1,664 ευρώ\λίτρο και τώρα συμφώνα με πληροφορίες θα σκαρφαλώσει στο 1,720 ευρώ\λίτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 179 "ναι"

 

Με την ευρεία πλειοψηφία 179 βουλευτών πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της, έτσι όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί κατά το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων.


 
Ειδικότερα, υπέρ -όπως αναμενόταν- ψήφισαν οι...  βουλευτές που υποστηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) ενώ κατα τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη κατά την διάρκεια της δευτερολογίας των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τρομοκρατούν όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Από την άλλη ο κ. Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «αποτελεί την τελευταία στάση του Μνημονίου» ενώ χαρακτήρισε τους 3 πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ως «Μερκελιστές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμια αναφορά για καταγγελία ή ακύρωση του Μνημονίου» ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε την ανάγκη τήρησης της προγραμματικής συμφωνίας καθως και αυτή της επαναδιαπραγμάτευσης των δυσμενών όρων του μνημονίου.

Οκ. Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμπαίζει τον λαό» ενώ ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος είπε ότι το μνημόνιο δεν πρόκειται να θεραπεύσει την κρίση.

Τέλος η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα άσκησε κριτική στις κυβερνητικές προθέσεις για αποκρατικοποιήσεις.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η οικονομική πολιτική και οι αποκρατικοποιήσεις, με τους αρμόδιους υπουργούς, όπως οι κ.κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης, να δέχονται πολλά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον τελευταίο να πρωταγωνιστεί, μάλιστα, σε μια σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν, επίσης, η αποχώρηση των κομμάτων της Αριστεράς από τη Βουλή και τις δύο φορές που στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής , αλλά και η αδιαθεσία της Αλέκας Παπαρήγα, που δεν μίλησε καθόλου το Σάββατο, αλλά πήρε το λόγο την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι το πολιτικό θερμόμετρο είχε ανέβει από το Σάββατο με την τοποθέτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στις κυβερνητικές προθέσεις για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και στον κ. Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο είπε ότι «παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, υποσχόμενος επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

Απάντηση στον κ. Τσίπρα επιχείρησε να δώσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «δημαγωγό», ενώ ο κ. Φώτης Κουβέλης υπερασπίστηκε την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Πάνος Καμμένος εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να εξεταστούν όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, ενώ ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος προχώρησε σε μια γενικότερη πολιτική τοποθέτηση, με επίκεντρο το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίδασκε παράνομα επί 27 χρόνια

Καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας, ενώ έπρεπε να απολυθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση... από το 1985, εξακολουθούσε μέχρι πρόσφατα και δίδασκε αποκομίζοντας την ανάλογη αποζημίωση.

Μάλιστα ο καθηγητής παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του πριν από μερικές εβδομάδες, όταν η υφυπουργός Παιδείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Φρ. Κιάου υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλείται η από το 1981 απόφαση -με την οποία διορίσθηκε, με διετή δοκιμαστική υπηρεσία, ο συγκεκριμένος καθηγητής σε κενή οργανική θέση Καθηγητή στο ΤΕΙ Πάτρας- σε συμμόρφωση προς τη με αριθμ. 3962/1985 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η οποία ακύρωσε τον διορισμό του).
Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά τα 27 χρόνια, ο καθηγητής εξακολουθούσε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΤΕΙ... χωρίς να είναι διορισμένος, ενώ ακόμη και πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας έθεσε το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «εάν είναι δυνατή η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης», για να μην απολυθεί. Έστω και αν το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει πως ο διορισμός του ήταν παράνομος.
dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ αυτο το ψαρι μπορει να σας φαει τα....@@... Τρεφεται με ανδρικά γεννητικά όργανα!



Ένα εξωτικό ψάρι ονόματι πάκου, που σκοτώνει άνδρες ξεσκίζοντας τα γεννητικά τους όργανα, σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους του Ιλινόις των ΗΠΑ, αφού εντοπίστηκε στα...
νερά μιας ιδιαίτερα δημοφιλούς λίμνης, όπου παραθερίζουν οικογένειες!

Γνωστό στην Πάπουα Γουινέα ως “O κόφτης των όρχεων” (!), το φονικό ψάρι πάκου είναι...
υπαίτιο για τον θάνατο δύο ψαράδων της περιοχής, που πέθαναν από αιμορραγία αφού δέχθηκαν επίθεση από πάκου που τους ξέσκισε τους όρχεις.

Στις 7 Ιουνίου, το εξωτικό ψάρι εντοπίστηκε από ψαρρά στη λίμνη Lou Yaeger του Ιλινόις και οι έντρομοι κάτοικοι δεν τολμούν να πλησιάσουν τη λίμνη

Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι πρόκειται για πιράνχας, ωστόσο το η Διέυθυνση Φυσικών Πόρων του Ιλινόις επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για πάκου.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη εκτίμηση για το πώς βρέθηκε το συγκεκριμένο τροπικό ψάρι στα νερά της λίμνης. Φαίνεται πως κάποιοι εισήγαγαν πάκου λαθραία στην Αμερική, αλλά οι Αρχές δεν έχουν προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για να μη τρομοκρατηθεί περεταίρω ο κόσμος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτροπή περιβάλλοντος με κρίσιμες αποφάσεις



H Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς, είναι ένα 9-μελές όργανο στο οποίο μεταφέρθηκαν κρίσιμες αρμοδιότητες του περιφερειακού συμβουλίου. 

Μέχρι σήμερα η Επιτροπή λειτουργεί με ελάχιστα μέσα και με βασικό ρόλο την συλλήβδην αποδοχή μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, κυρίως όταν ο οικείος Δήμος εκφράζει αρνητική άποψη.

Στην επόμενη συνεδρίαση της, η Επιτροπή θα ασχοληθεί με 21 μελέτες για πολύ σοβαρά θέματα, έχοντας στη διάθεσή της υποτυπώδεις υπηρεσιακές εισηγήσεις που αποστέλλονται λίγες μέρες πριν από την συνεδρίαση. Μόνο για ένα από αυτά έχει αποσταλεί γνωμοδότηση του οικείου Δήμου, ενώ για πολλά από αυτά υπάρχουν τοπικές αντιστάσεις που δεν αναφέρονται

Συνήθως οι ενδιαφερόμενοι δεν ενημερώνονται ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Κυριότερα σημεία:

  1. Συνεχίζεται η αθρόα, απρογραμμάτιστη και ασχεδίαστη εγκατάσταση εκατοντάδων ιδιωτικών αιολικών, φωτοβολταικών και υδροηλεκτρικών σταθμών. Πρόκειται για μια εξωφρενική  φούσκα με δημόσιες επιδοτήσεις, όπου ο δημόσιος πλούτος χαρίζεται σε εταιρείες, ο δημόσιος χώρος υποβαθμίζεται δραματικά και οι τοπικοί παράγοντες γίνονται συμμέτοχοι σε ατέλειωτες συναλλαγές. Στην παρούσα συνεδρίαση έρχονται προς έγκριση 13 τέτοια έργα με ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον, την τοπική ανάπτυξη και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος των λογαριασμών της ΔΕΗ.   
  2. Εξελίσσονται προτάσεις Δήμων για τη διαχείριση των απορριμμάτων με αμφίβολες επενδύσεις υψηλού κόστους και εργολαβικού οφέλους, ενώ η  Περιφέρεια αποποιείται τη βασική της αρμοδιότητα που είναι ο σχεδιασμός της διαχείρισης, παρά το γεγονός ότι σε ότι μας αφορά έχουμε καταθέσει αναλυτική πρόταση για την αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην περιφέρεια Στερεάς με κοινωνική συμμετοχή και έλεγχο, με θέσεις εργασίας, με οφέλη για την τοπική οικονομία.
  3. Συνεχίζονται οι ληστρικές εξορύξεις που έχουν μετατρέψει σε σεληνιακό τοπίο την Γκιώνα, διανοίγοντας δρόμους έρευνας- πρόσβασης, σε κοιτάσματα, με τεράστια νταμάρια κρατήρες, σκορπίζοντας τεράστιες ποσότητες, αδρανών υλικών, κόβοντας αιωνόβια δένδρα χωρίς κανένα μέτρο αποκατάστασης και κανένα έλεγχο από την περιφέρεια.
  4. Εντείνονται οι πιέσεις από τη δραστηριότητα του Αλουμινίου της Ελλάδας,  παρά τα κέρδη της επιχείρησης και παρά τις σκανδαλώδεις διευκολύνσεις από την Πολιτεία. Σε αναλυτικό υπόμνημα – ερώτηση που είχαμε καταθέσει πρόσφατα, ο πρόεδρος της επιτροπής περιορίστηκε να μας αποστείλει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από τους επιθεωρητές του Υπουργείου και τα οποία προφανώς γνωρίζαμε ήδη.

Για όλα τα παραπάνω καθώς και για άλλα εξίσου σοβαρά ζητήματα, η επιτροπή καλείται να γνωματεύσει μέσα σε μια και μόνη συνεδρίαση, όταν το περιφερειακό συμβούλιο ασχολείται με δεκάδες αδιάφορα θέματα. Διεκδικώντας την ουσιαστική εξέταση και δημοσιοποίηση των ζητημάτων καταθέτουμε και αναλυτικά τις παρατηρήσεις μας για τα θέματα της συνεδρίασης.

Για το θέμα 2 : «Κατασκευή δύο κινητών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλωσίμων – κομποστοποίησης στους Δήμους Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου της Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Ευβοίας».

Η εισήγηση όπως και η μελέτη που επισυνάφθηκε δεν παρέχουν κανένα απολύτως στοιχείο για τις πιθανές επιπτώσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονη αντίδραση στις περιοχές εγκατάστασης των προτεινόμενων μονάδων καθώς και ότι ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας προς τον οποίο θα αναφέρεται ότι θα μεταφέρονται τα απορρίμματα έχει υπερπληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση η μέθοδος που περιγράφεται δεν αποτελεί ορθολογική απάντηση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Για το θέμα 3 (ΜΠΕ) Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) της «S & B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.»  που αφορά στη με αρ. πρωτ. οικ. 175552/4897/19-12-07 Κ.Υ.Α. ΕΠΟ,  στο Δήμο Λιδορικίου Ν. Φωκίδας.

Πρόκειται για μια εκμετάλλευση που έχει δημιουργήσει ήδη τεράστια προβλήματα και τοπικές αντιδράσεις επί σειρά ετών. Ενδεικτικά απόψεις από την περιοχή:


Ας σημειωθεί ότι φέτος η Επιτροπή περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά και για την τριτοκοσμική εγκατάσταση θραύσης και μεταφόρτωσης των βωξιτών της  ίδιας εταιρείας S & B που βρίσκεται σε επαφή με την Ιτέα, μετά από διαβεβαιώσεις της εταιρείας και πολλών μελών της επιτροπής ότι θα τηρηθούν μέτρα εξυγίανσης. Το αποτέλεσμα είναι σύννεφα κόκκινης σκόνης που σκεπάζουν τα πάντα σε μεγάλη ακτίνα και τα βουνά από μετάλλευμα που κάνουν την κατάσταση χειρότερη από κάθε άλλη φορά, όπως μπορεί να παρατηρήσει οποισδήποτε διέρχεται από την εθνική Ιτέας-Ναυπάκτου.

Για το θέμα 4 (ΜΠΕ) για την τροποποίηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας ΄΄ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Ε.΄΄ που λειτουργεί στον Αγ. Νικόλαο του Ν. Βοιωτίας, πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της εισήγησης η ΜΠΕ είναι πλημμελής και απουσιάζουν επιμέρους μελέτες. Επίσης παρατηρείται μη συμμόρφωση με τους όρους για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Επικυνδίνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) ενώ για το ίδιο θέμα είχε δοθεί πρόστιμό στι 13-5- 2011 από την ΕΥΕΠ. Πρέπει να σημειωθούν οι διαρκείς περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπιστώνονται σε κάθε έλεγχο. Τέλος υπενθυμίζουμε τα ανοιχτά θέματα με τις δραστηριότητες του ομίλου που θέσαμε στην:  ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ,

 
Για το θέμα 5ο: (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μονάδας παραγωγής διογκώσιμης και διογκωμένης πολυστερίνης της εταιρείας «ΜΟΝΩΤΕΖ Α.Ε.», που λειτουργεί στο 52ο χλμ της Εθν. Οδού Αθηνών – Λαμίας στην περιοχή Οινοφύτων Ν. Βοιωτίας.

Διαφωνούμε με την διάθεση υγρών αποβλήτων της μονάδας στον Ασωπό. Σημειώνουμε ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή απέρριπτε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή του Ασωπού την περίοδο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, όταν ο σημερινός περιφερειάρχης εγκαλούνταν ως υπεύθυνος για το συντελούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Για το θέμα 6 (ΜΠΕ) Διαλυτηρίου Αυτοκινήτων – μονάδα ανακύκλωσης μεταχειρισμένων οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και συλλογής και αποθήκευσης scrap  και μετάλλων της «Γ. ΖΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ & Α. ΔΡΙΒΑΣ» στη θέση ΄΄ Κάτω Παλιούρι ΄΄  Ροδίτσας Δ. Λαμιέων, Ν. Φθιώτιδας

Υπάρχει σοβαρό θέμα όπως σημειώνεται σε σχέση με το χώρο εγκατάστασης της μονάδας που προτείνεται ως γη υψηλής παραγωγικότητας.
  
Για το θέμα 7 (ΜΠΕ) του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ( E.E.Λ.) Άμφισσας στο Ν. Φωκίδας,
Είναι γνωστά τα χρόνια προβλήματα και οι καταγγελίες για την μη λειτουργία της ΕΕΛ. Η αναβάθμισή της είναι επιβεβλημένη αλλά δεν αρκεί, αν δεν τηρούνται οι κανόνες καλής λειτουργίας.

Για το θέμα 8ο: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) φωτοβολταϊκού (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 4,465 MW της εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ στη θέση «ΒΙΛΙΑΜΗ» Δήμου Τανάγρας Ν. Βοιωτίας, ισχύουν οι γενικές επιφυλάξεις για την αθρόα και χωρίς σχεδιασμό εγκατάσταση  ιδιωτικών ΦΒ σταθμών ενώ για το θέμα 9ο: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) φωτοβολταϊκού (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 9,99 MW της εταιρείας SUSTAINABLE SOLAR ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ε.Π.Ε. στη θέση «ΚΟΥΤΣΟΥΡΙ» Ξηρονομής Δήμου Θηβαίων Ν. Βοιωτίας, αφορά 53 στρέμματα δασικής δημόσιας έκτασης.

Για το θέμα 10ο: (ΜΠΕ) του έργου ΄΄ Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο (ΜΥΗΕ) ισχύος 2,6 ΜWe στο ρέμα Μπεσιώτη του Δ.Δ. Νεραΐδας, του Δήμου Ιτάμου, του Νομού Καρδίτσας΄΄ της εταιρείας Υδροηλεκτρική Ιτάμου Α.Ε. αφορά ένα ακόμη υδροηλεκτρικό που αποτελεί μείζονα παρέμβαση στο περιβάλλον της περιοχής με εκτροπή από την κοίτη 5,1 χλμ. Ας σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά από προσφυγή της Ε.Ε, με την από 19 Απριλίου 2012 απόφασή του, καταδικάζει για δεύτερη φορά τη χώρα μας, γιατί δεν έχει καταρτίσει ακόμα Σχέδια Διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών,  σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 200/60/ΕΚ, για τα Ύδατα και τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα πολιτικής των Υδάτων.
Η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη, όπως καθορίζεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Ύδατα, να έχει εφαρμόσει μετά τις 22 Δεκέμβρη 2009 σε όλα τα έργα και σχέδια που ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις στα ύδατα, μεταξύ αυτών και τα μικρά και μεγάλα υδροηλεκτρικά, τους περιβαλλοντικούς στόχους της Οδηγίας μέσω των Σχεδίων Διαχείρισης και προγραμμάτων μέτρων που προβλέπονται σε αυτή.
 Βάσει της υποχρέωσης αυτής το άρθρο 27 του ν. 3468/2006 αναφέρει ρητά ότι:"απαιτείται εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης υδροηλεκτρικών έργων μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία ( 22-12-2009)". Άρα είναι ξεκάθαρρο, μετά και από την παραπάνω απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ότι κάθε άδεια εγκατάστασης μικρού ή μεγάλου υδροηλεκτρικού, που έχει δοθεί μετά τις 22 Δεκέμβρη του 2009 είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Για τα θέματα 11 ως 20 που αφορούν αιολικά παραπέμπουμε στην Παρέμβαση πολιτών προς την Περιφέρεια και τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για τις αιολικές εγκαταστάσεις στην οποία μέχρι σήμερα η περιφέρεια δεν έχει απαντήσει.

Σοβαρές τοπικές αντιδράσεις υπάρχουν για το αιολικό στη θέση ΄΄Τρεις Βρύσες – Κάτω Λακκώματα – Δημούλη – Μαραθάκια΄΄ του Δήμου Δωρίδας Ν. Φωκίδα που είναι δίδυμο και αξεχώριστο έργο με αυτό στη θέση ΄΄Μικρόβουνο΄΄ του Δήμου Δωρίδας Ν. Φωκίδας, αφού θα χρησιμοποιούν κοινό υποσταθμό, δίκτυο κλπ.

 

Δέσποινα Σπανούδη

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Βοιωτούς καλλιτέχνες απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>> προσκαλούν Βοιωτούς καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή στην 8η  Εικαστική Εκθεση <<ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΡΗΑ ΠΙΚΑΣΗ>> απο 14 εως 19 Αυγούστου στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου.
Τηλ.επικοινωνίας 6977301041 κα Τσουρέλη Δήμητρα
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας στρατιωτικός πέθανε από τσίμπημα μέλισσας

Νεκρός από τσίμπημα μέλισσας έπεσε ένας 49χρονος στρατιωτικός από το Μεσολόγγι. Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε επίθεση από το έντομο και λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε.

Ο θάνατός του οφείλεται σε αλλεργικό σοκ, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν γνώριζε ότι ήταν αλλεργικός και δεν διέθετε την απαραίτητη ένεση, η δεν το γνώριζε καθόλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ