Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ!!Στο 22,5% η ανεργία τον Απρίλιο


Click on the slide! Νέο ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία τον Απρίλιο, καθώς, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό της έφθασε το 22,5%, από 22% το Μάρτιο και 16,6% τον Απρίλιο του 2011.
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.813.601 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.109.658, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.717 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 332.535 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 12.827 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (μείωση 0,3%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 307.775 άτομα σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο (αύξηση 38,4%) και κατά 27.493 σε σχέση με το Μάρτιο που πέρασε (αύξηση 2,5%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 15.877 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 2.373 άτομα σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο (μείωση 0,1%).

Διαβάστε Περισσότερα »

«Τάφος» μεταναστών η Μεσόγειος

Το Συμβούλιο της Ευρώπης επισημαίνει ότι πάνω από 170 μετανάστες σκοτώθηκαν το 2012Το Συμβούλιο της Ευρώπης επισημαίνει ότι πάνω από 170 μετανάστες σκοτώθηκαν το 2012
Περί τους 170 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι στη Μεσόγειο το 2012 προσπαθώντας να φθάσουν από τη Λιβύη στις ευρωπαϊκές ακτές, υπογραμμίζει κοινοβουλευτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Με αφορμή το γεγονός ότι 54 μετανάστες, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την Ερυθραία, πέθαναν από αφυδάτωση στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να φθάσουν με φουσκωτό σκάφος στις ακτές της Ιταλίας, η Ολλανδέζα βουλευτής των Σοσιαλιστών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρώπης Ταϊνέκε Στρικ επισημαίνει την αδιαφορία των μελών του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τον τερματισμό αυτής της τραγωδίας.
Επικαλούμενη στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Ολλανδέζα βουλευτής τονίζει ότι, από τις αρχές του 2012 έως σήμερα, 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο, στην προσπάθεια τους να φθάσουν με βάρκες στις ακτές της Ιταλίας και της Μάλτας.
Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έφθασαν μ' αυτόν τον τρόπο από την Λιβύη στην Ιταλία και πάνω από 1.000 κατάφεραν να φθάσουν σώοι στην Μάλτα, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η κυρία Στρίκ.
Αναφερόμενη σε πρόσφατο Ψήφισμα που ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ για το ότι εξακολουθούν να χάνονται ζωές μεταναστών στη Μεσόγειο, η Ολλανδέζα βουλευτής εκφράζει την οργή και τη λύπη της για το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν δείχνουν καμία προθυμία να λάβουν μέτρα σωτηρίας των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους και αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.
Οι ερωτήσεις που μέσω του Ψηφίσματος υποβλήθηκαν στο ΝΑΤΟ και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα έμειναν αναπάντητες, καταλήγει η Ταϊνέκε Στρικ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Euro U-19 για την Εθνική Νέων


Που να σας φάει ο Λύκο-γιάννης! (BINTEO)
Αυτή η ομάδα δεν έχει μόνο σπουδαίο μέλλον αλλά και λαμπρό παρόν… Η Εθνική Νέων ποδόσφαιρου αποδείχθηκε συνεπής στο «ραντεβού», που είχε με την ιστορία της καταφέρνοντας να προκριθεί για δεύτερη φορά, μετά το 2007, στον τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, έστω κι αν αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 44’, κατάφεραν να νικήσουν με 2-1 στην παράταση της Αγγλίας, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Euro U-19 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.

Έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με τον Μπουγαΐδη στο 38΄, ισοφαρίστηκε από τον Αφόμπε στο 56'., ωστόσο στο 108' ο Λυκογιάννης σημείωσε το νικητήριο γκολ της ομάδας μας, χαρίζοντάς της το εισιτήριο για τον τελικό του Euro U-19.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο 44ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα, Χάνσεν έδωσε λανθασμένα πέναλτι σε τετ α τετ του Καπίνο με τον Μπεραΐνο, αποβάλλοντας παράλληλα τον Έλληνα γκολκίπερ, που όμως βρήκε μόνο την μπάλα. Πάντως ο νεοεισελθών Διούδης κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Χολ.






Αγγλία-Ελλάδα 1-2
Γκολ: 56' Αφόμπε - 38' Μπουγαΐδης , 108' Λυκογιάννης

Κίτρινες: Θορπ, Γκάρμπουτ, Μπάρκλεϊ - Σταφυλλίδης, Μπουγαΐδη

Κόκκινες: Καπίνο (44')


Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουγαϊδης, Μπάλλας, Φουρλάνος (72' Μπουχαλάκης), Κατίδης (104' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος (45+2 Διούδης)

Στον πάγκο: Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Βούζας.

Αγγλία (Νόελ Μπλέικ): Τζόνστον, Ντάιερ (57' Γκάρμπουτ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπαχ, Μπεραΐνο (76' Ρέντμοντζ), Χαλ, Αφόμπε, Λάνστραμ.

Στον πάγκο: Ρίπλεϊ, Κόουντι, Κέιν, Θορν, Χόουπ

Διαιτητής: Χάνσεν (Δανία)
Βοηθοί: Λέμπεντεν (Ρωσία), Λίστκιεβιτς (Πολωνία)
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


1ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10 Αυγούστου 2012
06:00 Ορειβατική εξόρμηση: Αρβανίτσα - Μεγάλη Λούτσα (1553 m) (διάρκεια διαδρομής 5 ώρες) Μουσική βραδιά 20:00 Κίτρινα Ποδήλατα - Βασίλης Παπακωνσταντίνου
11 Αυγούστου 2012
06:00 Ορειβατική εξόρμηση: Αρβανίτσα - Παλιοβούνα (1748 m) (διάρκεια διαδρομής 5 ώρες) Μουσική βραδιά 20:00 Νίκος Ζουρνής - Αλκίνοος Ιωαννίδης

12 Αυγούστου 2012
10:00 Φιλικός Αγώνας MOTO CROSS - ΤΥΠΟΥ SCRABLE Μουσική βραδιά 20:00 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Μίλτος Πασχαλίδης - Δημήτρης Σταρόβας

13 Αυγούστου 2012
06:00 Ορειβατική εξόρμηση: Αρβανίτσα – Τσίβερι (1561 m) (διάρκεια διαδρομής 6 ώρες) Μουσική βραδιά 20:00 Γιάννης Αγγελάκας

Όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν πλήθος ερασιτεχνικών συγκροτημάτων όλων των ειδών μουσικής.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ CAMPING
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ¨ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ¨ στη ΛΙΒΑΔΕΙΑ  &  ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 3007 697

TIMH EIΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15 €/ημέρα
Για εισιτήριο διαρκείας (4 ημερών) η τιμή θα είναι 40 €. Τα παιδιά δεν θα πληρώνουν!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεύτερο χαστούκι της Χρυσής Αυγής στην «αριστερά»


Η Χ.Α. επιστρέφει στους άπορους έλληνες τα χρήματα που πήρε από το κράτος
Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων της Χρυσής Αυγής στο Ίλιον στην Αθήνα και γίνεται το έλα να δείς!!! Χιλιάδες συμπολίτες μας άνεργοι ή πολύτεκνοι σπεύδουν από το πρωί να προμηθευτούν  πακέτα δωρεάν τροφίμων, επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας τους ή βεβαίωση ότι είναι πολύτεκνοι.

Το σημαντικότερο: 
τα τρόφιμα αγοράστηκαν από την κρατική επιχορήγηση (χρήματα που παίρνει το κάθε κόμμα ανάλογα με τα ποσοστά του στις εκλογές) που έλαβε η Χρυσή Αυγή και είναι ΟΛΑ από Έλληνες παραγωγούς και ελληνικές εταιρίες!!

Repeat:  “αγοραστήκαν από την κρατική επιχορήγηση που πήρε η Χρυσή Αυγή»!!!

Αλήθεια… 


Που είναι το ΚΚΕ? Το ανθρωπιστικό κόμμα του Περισσού που «μάχεται» για τα δικαιώματα της εργατιάς και της λαϊκής τάξης..;


Από τα 30 και πλέον χρόνια που εισέρχεται στη βουλή και από όλες τις επιδοτήσεις που μάζεψε δεν περίσσεψε ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ, ΕΝΑ ΕΥΡΩ βρε αδερφέ για τη λαϊκή τάξη;


Που είναι η κυρία Κανέλλη που έδινε παραστάσεις από το βήμα της βουλής με ένα γάλα και ένα καρβέλι για την ακρίβεια και την εξαθλίωση της λαϊκής τάξης?? Αλλά θα μου πείς που να κατεβαίνει τώρα από τα ΒΠ στο Ίλιον να μοιράσει τρόφιμα!


Άσχετα αν συμμεριζόμαστε ή όχι τις απόψεις της Χρυσής Αυγής η σημερινή ενέργεια τους αποτελεί ένα γερό χαστούκι στο επί χρόνια σάπιο & στείρο λαϊκισμό της υποτιθέμενης αριστεράς.


Ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται!


taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

«Η Πιπιλή ξοδεύει ένα μισθό για νύχια και τρίχες- Ποιον να εκπροσωπήσει;»

«Η Πιπιλή ξοδεύει ένα μισθό για νύχια και τρίχες- Ποιον να εκπροσωπήσει;»
Λάβρος, ασυγκράτητος εναντίον της Φωτεινής Πιπιλή αποδείχθηκε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, σε μία φραστική επίθεση που τα εμπεριείχε... όλα. Καταστήματα στο Κολωνάκι, κατηγορίες για λογοδιάρροια και πολιτική ανεπάρκεια, νύχια, τρίχες...
Φαίνεται ότι αποφάσισε να μην... αφήσει σε χλωρό κλαρί τους ομοϊδεάτες του που κινούνται στην «κεντρική πολιτική σκηνή» ο πρόεδρος της προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία συνδικαλιστικής παράταξης, της ΔΑΚΕ. Ως γνωστόν, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, η ΔΑΚΕ η εξέφρασε τη διαφωνία της για την κυβερνητική «γραμμή πλεύσης» ως προς το Μνημόνιο.
Μιλώντας στο enikos.gr, ο κ. Κιουτσούκης ξεσπάθωσε εναντίον της βουλευτού Α' Αθήνας της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, με αφορμή τις συχνές εμφανίσεις της στα τηλεοπτικά παράθυρα!
Στην αρχή ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ μιλούσε χωρίς να κατονομάζει, μόνο με... περιγραφές:
«Αναφέρομαι σε κάποιες βουλευτίνες που βγαίνουν με τσιτωμένο μαλλί στα τηλεπαράθυρα και έχουν άποψη επί παντός επιστητού,κρίνοντας τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να γνωρίζουν τι περνάει ο Ελληνικός λαός»...
Κληθείς να διευκρινίσει ποιες ή ποια βουλευτή εννοεί, ο κ. Κιουτσούκης συνέχισε:
«Κάποιες κυρίες που ξοδεύουν σε μια μέρα ένα μισθό – όπως τον κατάντησε το ΠΑΣΟΚ – για να συντηρήσουν τα νύχια τους και να χτενίσουν τις τρίχες τους, καλό είναι να σιωπούν αντί να παριστάνουν τους εκπροσώπους του λαού. Οι μόνοι που θα στενοχωρηθούν για την απουσία τους από το γυαλί ίσως είναι τα καταστήματα του Κολωνακίου. Την κυρία Πιπιλή εννοώ που κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση προκαλεί με την λογοδιάρροια της. Θα λεγα ότι είναι πολύ χειρότερη ως πολιτικός, απ' ότι ήταν ως δημοσιογράφος καλή».
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμός με τον νέο «οίκο» ανοχής στην Αλεξανδρούπολη!

Πολλοί θεριακλήδες και βαρβάτοι άντρες στην Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν τον νέο οίκο ανοχής ο οποίος, δεν βρίσκεται μέσα στην πόλη αλλά λίγες εκατοντάδες μέτρα βόρεια… σε πρώην αγροτική περιοχή.

Η είδηση μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα (νόμιμο ή παράνομο: άγνωστο) για νέο αίμα στον αγοραίο έρωτα της πόλης μας… και πού πιστοί έτρεξαν να απολαύσουν αυτό το κάτι άλλο, το διαφορετικό …

Και ώ τι έκπληξη! Η κοπέλα δεν είναι ακριβώς 100% γυναίκα αλλά τραβεστί. ΣΟΚ! Για πολλούς…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ ΙΚΑ. ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΝΟΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Παρατηρείται στο ΙΚΑ της Θήβας ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού. Απουσιάζουν γιατροί από το ΙΚΑ και ακυρώνονται τα ραντεβού των ασφαλισμένων. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και να τους κλείνουν ραντεβού για ένα μήνα μετά ή αναγκάζονται να πάνε σε γιατρό να πληρώσουν για να γράψουν τα φάρμακα.  Η απουσία των γιατρών οφείλεται στην κλήση των γιατρών στα δικαστήρια για ένορκους.
Σε έρευνα του viotiashορ, στέλεχος του πρώην ΙΚΑ ΕΟΠΙ μας δήλωσε πως έχει κάνει ενέργειες προς τους υπεύθυνους των δικαστηρίων αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ας αφήσουμε τους γιατρούς στο έργο τους και ας ασχοληθούν άλλοι με τα δικαστήρια.  Οι ασφαλισμένοι δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται χωρίς συνταγές και φάρμακα.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση έως τις 31/07 έδωσε το υπ.Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων





- O χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής
- Όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 31/07 θα έχουν την ίδια μεταχείριση
- Παράταση έως τις 31/07 και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
- Παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30/11




Η προθεσμία έληγε στις 16/07 αλλά περίπου 300.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους. Στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχε έντονη ανησυχία ότι έως και την Δευτέρα θα ήταν μαζική η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και το σύστημα μπορεί να αντέξει μάξιμουμ 200.000 χρήστες ημερησίως.
Έτσι, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη θα δοθεί τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Καλούνται επίσης οι λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να φροντίσουν τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων. 

Παράταση και για Ε9 και για ληξιπρόθεσμα

Κατόπιν αιτημάτων, φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.

Επίσης παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

OAEΔ: Oι προσωρινοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς


Στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν σήμερα οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού, για το σχολικό έτος 2012-2013.

Ενστάσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των επιτροπών επιλογής μπορούν να υποβληθούν, από αύριο, Παρασκευή, 13 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 19 του μηνός, μόνο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στους οποίους έχει υποβληθεί και η αρχική αίτηση εγγραφής. Οι τελικοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων θα αναρτηθούν μετά την εξέταση των ενστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, στους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους, καθώς και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ στη Βοιωτία

Ανακοίνωση σημαντικών παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας από τον Περιφερειάρχη  κ. Κλέαρχο Περγαντά

  Συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά , πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου, στα γραφεία του Δήμου στη Θήβα με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης και Κώστας Μπακομήτρος, οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων Ανδρέας Χατζησταμάτης και Παναγιώτης Ζερικιώτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Αλέκος Στάικος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Ηλίας Πέτραινας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χάρης Μελετίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή του Δήμου.



Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θηβαίων για θέματα έργων οδοποιίας που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια στην περιοχή και για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται όπως :

  • Οι βελτιωτικές εργασίες στην οδό Μακαρίου, που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στη Θήβα, έργο το οποίο σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
  • Ταυτόχρονα πρόκειται άμεσα να υπογραφεί και η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Τανάγρα-Νεοχωράκι, προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ, για να αρχίσει ένα μεγάλο έργο οδοποιίας που αφορά και το Δήμο Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων με τη σειρά του επεσήμανε τη σημαντικότητα των ανωτέρω έργων για το Δήμο και κυρίως τις εργασίες στην οδό Μακαρίου, η οποία δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο βαρέων οχημάτων μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Τριάδος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα, ενώ παράλληλα έχει καταστεί επικίνδυνη για οχήματα και τους πεζούς

Στη συνέχεια συζήτησαν και για άλλα θέματα έργων οδοποιίας, υδροδότησης και κόμβων, που ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες υλοποίησής τους και συγκεκριμένα:
·         H οδός Θίσβη-Καναβάρι
·         Hκατασκευή του οδικού άξονα Θήβα-Λιβαδειά και ο Κόμβος των Βαγίων
·         Η υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρακίου- Ελεώνα
·         Το έργο «Ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα», επιλέξιμου προϋπολογισμού 2.280.000 €, που εντάθηκε πρόσφατα στο  ΕΣΠΑ με υπογραφή του Περιφερειάρχη, για το οποίο έχουν εγκριθεί τα τεύχη Δημοπράτησης και σε δύο μήνες θα διεξαχθεί η Δημοπρασία.
·         Για τους κόμβους : Mιχαηλίδη, Κουτσούρα, τέλος οδού Μακαρίου
·         Η ανάπλαση της οδού Πινδάρου Π/Υ 520.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων παράλληλα ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για υπό ένταξη και ήδη ενταγμένα έργα και δράσεις του Δήμου Θηβαίων:

·         Βελτίωση-Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Τ.Κ. Λεύκρων Π/Υ 247.050 ευρώ
·         Βιοκληματική Αναβάθμιση στο ρέμα Χρυσοροά Π/Υ 2.363.228,87 ευρώ
·         ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμων Θίσβης και Πλαταιών Π/Υ 220.713,05 ευρώ
·         Βιολογικός Βαγίων Π/Υ 4.869.750,77 ευρώ
·         Βιολογικός Πλαταιών Π/Υ 12.276.258,25 ευρώ
·         Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ Δ.Ε. Θίσβης Π/Υ 811.524,02 ευρώ
·         Εξοικονόμηση ενέργειας στα Δημοτικά Κτίρια του Δήμου Π/Υ 400.000 ευρώ (Παλιό Δημαρχείο- ΚΑΠΗ)
·         Πολιτική Ισότητας Φύλων Π/Υ 300.000 ευρώ, ΤΟΠ/ΕΚΟ Π/Υ 250.000 ευρώ, ΤΟΠΣΑ Π/Υ 800.000 ευρώ ευρώ και Πρόγραμμα Εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα Π/Υ 289.355,31 ευρώ
·         Μελέτες για αξιοποίηση του Ισμηνίου Λόφου και του Παλαιού Νοσοκομείου.

Πέρα από αυτά, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Θηβαίων για ζητήματα που αφορούν τους Τσιγγάνους και τους Μετανάστες της περιοχής, τις ενέργειες ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Καβιρείου και των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων του Δήμου, τις κοινωνικές δράσεις και προγράμματα (Κοινωνικό Παντοπωλείο), το επιχειρησιακό πρόγραμμα και οικονομικά θέματα που αφορούν τον  Δήμο.



«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Μουλκιώτη και κ. Μπακομήτρο», αναφέρει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου, επισημαίνοντας : «Συζητήσαμε εκτενέστερα για έργα τα οποία αφορούν την περιοχή του Δήμου. Εμείς ως Δήμος, με επιχειρησιακό σχεδιασμόκαι με επιμονή προωθούμε επιμέρους προτάσεις και ολοκληρωμένα προγράμματα σ’ όλα τα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ Επιχειρησιακά Προγράμματα, προκειμένου να επιτευχθούν βασικοί στόχοι και να υλοποιηθούν δράσεις του σχεδιασμού μας για έργα σημαντικά για τον τόπο και την κοινωνία μας, λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία »
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 23 Ιουλίου η χορήγηση δελτίων Εκδρομικού και Κοινωνικού προγράμματος


Από τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η χορήγηση των Δελτίων κοινωνικού και εκδρομικού προγράμματος έτους 2012 της Αγροτικής Εστίας.

Η διανομή των δελτίων θα γίνει από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου τα ονόματα των 140.000 δικαιούχων θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κατάσταση συναγερμού




Έκτακτες καταστάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο καλούνται να διαχειριστούν οι κυβερνήσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το ΝΑΤΟ και η Μόσχα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο αντιπαράθεσης της Μέσης Ανατολής.

Στην περιοχή ελληνικού ενδιαφέροντος βρίσκονται σε εξέλιξη:

Α) Ο συνδυασμένος πλους μοιρών Ρωσικού Στόλου. Στο Αιγαίο έχει συγκροτηθεί μοίρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας με τουλάχιστον 5 σκάφη επιφανείας, τα οποία αγκυροβόλησαν ανατολικά της Λήμνου και ανέμεναν την τελική διαταγή απόπλου με προορισμό τις ακτές της Συρίας.

Β) Εμφανής ενεργοποίηση των διευκολύνσεων σε αεροπορικές μονάδες του ΝΑΤΟ τουλάχιστον από τα στρατιωτικά αεροδρόμια του Ακτίου, της Λάρισας και της Ελευσίνας. Αεροσκάφη της Συμμαχίας απογειώνονται και προσγειώνονται στα αεροδρόμια αυτά συμμετέχοντας σε… ασκήσεις.

Γ) Η προσπάθεια της Τουρκίας να πραγματοποιήσει άσκηση εντός της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, όπου παρατηρήθηκε έντονη αποτρεπτική ισραηλινή παρουσία.

Δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Πέραν της πάγιας λόγω συνθηκών παρουσίας μονάδων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, στην περιοχή σπεύδουν τουλάχιστον 11 πολεμικά σκάφη της Ρωσίας με μοίρες από τη Μαύρη Θάλασσα και τον στόλο της Βαλτικής.

Πέντε πολεμικά σκάφη του Ισραήλ περιπολούν στο ίδιο σημείο, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή.

Τέσσερα αμερικανικά αεροπλανοφόρα βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στα στενά του Περσικού Κόλπου. Επιπρόσθετα φθάνει εσπευσμένως στην ίδια περιοχή το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ».
Οι Αμερικανοί επισπεύδουν την αποστολή στα στενά του Ορμούζ δεκάδων μη επανδρωμένων υποβρυχίων καταστροφής ναρκών.

Στη Συρία (ανατολικές ακτές και βόρεια σύνορα με την Τουρκία) πραγματοποιείται ευρείας κλίμακας άσκηση παράλληλα με αντίστοιχη άσκηση (συντονισμένα) που εξελίσσεται στο Ιράν και συγκεκριμένα στον Περσικό Κόλπο. Η Συρία προβαίνει σε δημόσια αποκάλυψη της βεντάλιας σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας και προσβολής που έχει προμηθευτεί από τη Ρωσία.

Τα ρωσικά πλοία μεταφέρουν 1.000 πεζοναύτες και 250 τεθωρακισμένα προς τη ρωσική ναυτική βάση (τη μοναδική) που διαθέτει η Μόσχα στο εξωτερικό κοντά στην Ταρσό στις ακτές της Συρίας.

Στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες κυριαρχεί η αίσθηση πως η κυβέρνηση Ομπάμα έχει πλέον αποφασίσει την υλοποίηση χτυπήματος κατά του άξονα Δαμασκού - Τεχεράνης το φθινόπωρο (Οκτώβριος), δηλαδή έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σπεύδει στη Μόσχα (18 Ιουλίου), όπου θα επιχειρήσει να συνεννοηθεί με τη ρωσική πλευρά στο ζήτημα της Συρίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΥΡΙ ΘΗΒΑΣ:Πετούσαν πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα


Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών
Οι δράστες πετούσαν πέτρες και τοποθετούσαν τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος, προκειμένου να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων τους
Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορέςσε βάρος εννέα (9) ημεδαπών και σε έξι (6) κηδεμόνες τους για παραμέληση της εποπτείας τους
Εξιχνιάστηκαν, χθες (11-07-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών καιτέσσερις (4)περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω αδικημάτων είναι εννέα (9) ημεδαποί ROMA, εκ των οποίων έξι ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17 ετών και τρεις ενήλικοι, ηλικίας 18, 20 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.
Επιπλέον στην σχηματισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι έξι (6) κηδεμόνες των ανηλίκων, ηλικίας από 32 έως 43 ετών, με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας ενωθεί σε εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του 2012 και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και πάντα νυχτερινές ώρες, ακροβολίζονταν σε γέφυρα που βρίσκεται πλησίον του οικισμού ROMAστο Πυρί Θηβών και ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, κυρίως γυναίκες, με σκοπό την διάπραξη κλοπών.
Σύμφωνα με τη μεθοδολογία των δραστών (modusoperandi), αφού επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους, στην συνέχεια είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας διάφορα τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος (όπως ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.), κατάφερναν να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και εκμεταλλευόμενοι την αναγκαστική τους στάθμευση και τον αιφνιδιασμό των οδηγών τους, εφορμούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, χρήματα, χρυσαφικά, προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα και μετά διέφευγαν και κρύβονταν στον παρακείμενο οικισμό τους.
Ειδικότερα, εξιχνιάσθηκαν δυο (2) περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα:
·         Την 09-06-2012 το βράδυ, αφαίρεσαν από Ι. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 56χρονη ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο πιστωτικές κάρτες τραπεζών και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα (σχετικό το από 29-06-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).
·         Την 25-06-2012 τα ξημερώματα, αφαίρεσαν από Ι. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε διάφορα χρυσαφικά, το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, τέσσερα βιβλιάρια τραπεζών, δύο κάρτες ανάληψης μετρητών και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Επιπλέον το χρονικό διάστημα από 05-06-2012 έως και 29-06-2012, οι δράστες, προκαλώντας φθορές, πέτυχαν την ακινητοποίηση ακόμη τεσσάρων (4) διερχόμενων οχημάτων με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να την πραγματοποιήσουν. 
Το προανακριτικό έργο διενεργείτο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται οιέρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι έπαθε φορώντας γυαλιά ηλίου-μαϊμού

Πάρα πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε φθηνά γυαλιά από πλανόδιους. Οι γιατροί ωστόσο συνιστούν να προσέχουμε, γιατί μπορεί να προκληθούν ανεπανόρθωτα προβλήματα. Ιδού η ζωντανή απόδειξη! Η νεαρή μαθήτρια...


 από την Αγγλία υπέστη τρομακτική αλλεργική αντίδραση στο πρόσωπο εξαιτίας φθηνού ζευγαριού γυαλιών ηλίου.

Το πρόσωπο της της Laura Musson παραμορφώθηκε, αφού πρήστηκαν τα μάτια, το κεφάλι και η μύτη της!

Οι δικοί της άνθρωποι τρόμαξαν να την γνωρίσουν, ενώ καταστράφηκαν και οι διακοπές της.

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι για όλα ευθυνόταν το πλαστικό υλικό και την προειδοποίησαν να μην το ξαναχρησιμοποιήσει. «Πραγματικά πίστευα ότι θα πεθάνω. Ήμουν σαν άρρωστη, ζαλιζόμουν και έμοιαζα σαν να είχα ξυλοκοπηθεί», είπε η ίδια, που τελικά «πλήρωσε» τα ψεύτικα γυαλιά πολύ ακριβά…
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλείνει» Ακόστα ο Λεβαδειακός


«Κλείνει» Ακόστα ο Λεβαδειακός 
Μια ανάσα από την απόκτηση του Νόε Ακόστα είναι ο Λεβαδειακός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης βρίσκεται ήδη στη Λιβαδειά για να μιλήσει με τους ανθρώπους του συλλόγου και να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Ο Ακόστα, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, όμως η ομάδα του υποβιβάστηκε και έτσι συνέχισε τον Άρη. Εκεί έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις, όμως το συμβόλαιό του ήταν αρκετά… αλμυρό για τα δεδομένα του Άρη και έτσι αποχώρησε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι στην Λιβαδειά και διαπραγματεύεται το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Τις επόμενες, ίσως και ώρες, αναμένονται εξελίξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΗΒΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΕ ΜΠΑΖΑ !!!



«Η ιστορική κληρονομιά της Θήβας επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται με ευθύνη και σοβαρότητα» καταγγέλλει ένας πολίτης της Θήβας




     Οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες πριν λίγες ημέρες, και δείχνουν μπάζα που περιέχουν αρχαία, τα οποία είναι πεταμένα σε οικόπεδο στη Νότια πλευρά της Θήβας. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται στα αριστερά της οδού Σοφοκλή (με κατεύθυνση προς την παλαιά εθνική οδό) κοντά στη διασταύρωση στη Νότια έξοδο της πόλης, και είναι εύκολα προσβάσιμο.
     Ανάμεσα στα μπάζα, διακρίνονται κομμάτια από πήλινα αγγεία, τα χερούλια τους, οστά, ένα σιδερένιο μαχαίρι(;) κ.α. Προφανώς προέρχονται από αλλού (πιθανά μέσα από τη Θήβα), και τα έχουν πετάξει εκεί ως μπάζα, ως αντικείμενα για πέταμα, ως σκουπίδια!

     Πρόκειται για παράνομη εκσκαφή σε άλλο οικόπεδο και εναπόθεση των μπάζων σε αυτή την αυτοσχέδια χωματερή; Η αρχαιολογική υπηρεσία γνωρίζει την προέλευση των αρχαίων; Εχει κάνει αυτοψία στο χώρο προέλευσής τους; Έχει δώσει νόμιμη οικοδομική άδεια; (-διόλου απίθανο-)
     Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία τη πόλης μας δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Η ιστορική κληρονομιά της Θήβας επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται με ευθύνη και σοβαρότητα. Αυτό θα πρέπει να αφορά τόσο την αρχαιολογική υπηρεσία, όσο και τους εργολάβους και πολιτικούς μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, τις εταιρίες, τα εργοστάσια, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες.


                                                                                                    Πολίτης της Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Μοτοσικλετιστής παρέσυρε μητέρα με δυο παιδιά στην Πατησίων και τους εγκατέλειψε

Μοτοσικλετιστής παρέσυρε μητέρα με δυο παιδιά στην Πατησίων και τους εγκατέλειψε
Νωρίς το πρωί στην οδό Πατησίων οδηγός διερχόμενης μοτοσικλέτας παρέσυρε μια γυναίκα μαζί με τα δυο της παιδιά τη στιγμή που επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη καθώς τα τρία θύματα έπεσαν αιμόφυρτα στο δρόμο ενώ ο οδηγός, μόλις είδε τι είχε συμβεί ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.
Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο μοτοσικλετιστής πριν χτυπήσει τη μητέρα με τα παιδιά είχε παρασύρει και έναν ποδηλάτη, τον οποίο εγκατέλειψε και γι αυτό ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να εξαφανιστεί.
Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Τα παιδάκια 7 ετών δίδυμα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, διακομίσθηκαν στο Παίδων όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνουν μάχη με τη ζωή, ενώ μια γυναίκα μαζί με τα δυο της παιδιά επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο, ενώ η μητέρα διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό.
Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μοτοσικλετιστή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ουρές στο Σταθμό Λαρίσης για τα δέματα της Χρυσής Αυγής



«Μοίρασαν μόνο σε Έλληνες»
Άτομα κάθε ηλικίας, περίμεναν υπομονετικά έως αργά το βράδυ της Τετάρτης, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης, για να λάβουν ένα «φουλ» πακέτο με τρόφιμα «εξαιρετικής  ποιότητας», όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν στελέχη του κόμματος, στο πλαίσιο δράσης αλληλεγγύης, αποκλειστικά και μόνο προς Έλληνες που έχουν ανάγκη.
Οι ουρές και ο συνωστισμός, προκάλεσαν την περιέργεια των περαστικών, πεζών και οδηγών, επί της Δεληγιάννη, πολλοί από τους οποίους επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «κινήσεις λαϊκισμού» και εκμετάλλευσης των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 
Τα τρόφιμα, διανεμήθηκαν κυρίως σε πολύτεκνες οικογένειες και σε χρόνιους άνεργους, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως επεσήμανε στο ΘΕΜΑ ο υπεύθυνος δράσεων αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής, και βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα προϊόντα, είναι ελληνικής προέλευσης και  αγοράστηκαν από το κόμμα, με χρήματα που έλαβε από την πρώτη δόση κρατικής επιχορήγησης. «Σύνθημα μας είναι «Τα χρήματα του λαού επιστρέφουν στον λαό».  Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο πατριωτικό, ελληνικό κόμμα που παρέχει όλη του τη δυναμική, ώστε να ελαφρυνθούν τα βάρη κάθε Έλληνα που βρίσκεται σε ανάγκη. Εμείς έτσι σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε την κρατική επιχορήγηση, για να βοηθήσουμε Έλληνες που έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται λόγω της κρίσης» δήλωσε, επισημαίνοντας πως παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν.Την βοήθεια διένειμαν στο κοινό, μέλη και φίλοι του κόμματος.






.protothema.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ματώνει» και η Ισπανία


Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ισπανικά ορυχεία συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη γύρω από το υπουργείο Βιομηχανίας διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των δημόσιων επιχορηγήσεων στον τομέα τους, η οποία σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους ίδιους, "το θάνατο των ορυχείων" στην Ισπανία.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 76 άτομα, όταν μια ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών για την αντιμετώπιση των ταραχών, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαλύσουν τη διαδήλωση.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έφτασαν χθες στη Μαδρίτη έπειτα από μια "μελανή πορεία" περισσότερων από 400 χιλιομέτρων σε διαμαρτυρία για την κυβερνητική απόφαση να περικοπούν κατά 63% οι επιχορηγήσεις του τομέα.

"Η πορεία ήταν δύσκολη, 20 ημέρες πεζοπορίας χωρίς διακοπή, με πολλούς τραυματισμούς στο δρόμο", δήλωσε ο διαδηλωτής Αλμπέρτο Φλόρες.

Από τα ισπανικά ανθρακωρυχεία, περίπου 40 εξακολουθούν να λειτουργούν, κυρίως στο βορρά.

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει από 301 εκατομμύρια ευρώ το 2011 σε 111 εκατομμύρια φέτος τις επιχορηγήσεις στον τομέα αυτόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ελονοσία επέστρεψε!Σε επίπεδο επικινδυνότητας η Βοιωτία

SOS: Η ελονοσία επέστρεψε! 2ο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική
Σε επιφυλακή είναι ο Μαραθώνας έπειτα από την εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή ενώ πραγματοποιούνται προληπτικά έλεγχοι σε κατοίκους της περιοχής.

Φορείς της παρασιτικής ασθένειας είναι τα κουνούπια, στα οποία αποδίδoνται και τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν στάσιμα νερά όπου πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια και να χρησιμοποιούν σήτες και εντομοαπωθητικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στα τέλη Ιουνίου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι:


• Επίπεδο επικινδυνότητας 3 (μέγιστος σχετικός κίνδυνος): Δήμος Ευρώτα νομού Λακωνίας
• Επίπεδο επικινδυνότητας 2: Δήμος Ορχομενού και Δήμος Θήβας Βοιωτίας, Δήμος Χαλκιδέων Εύβοιας, Δήμος Μαραθώνα και Δήμος Σαρωνικού Ανατολικής Αττικής, Δήμος Αγιάς Λάρισας.
• Επίπεδο επικινδυνότητας 1: Νομοί Ηλίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Έβρου.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτραπεί μόνιμη επανεγκατάσταση της ασθένειας στην Ελλάδα, διαβεβαιώνει πάντως ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή ώστε να δικαιολογείται λήψη μέτρων από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Συμπτώματα

Τα κύρια και πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ελονοσίας είναι: υψηλός πυρετός με ρίγη, εφίδρωση, κεφαλαλγία, μυαλγία και γενική αδιαθεσία. Ο πυρετός εμφανίζεται κάθε δεύτερη (τριταίος) ή κάθε τρίτη μέρα (τεταρταίος).​
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου


Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Τα δύο σοβαρά κρούσματα της λοίμωξης που καταγράφηκαν μέσα σε πέντε μέρες στην Αττική ενεργοποίησαν το συναγερμό στις υπηρεσίες Υγείας με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό της δημόσιας υγείας.
Γι αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Υγείας, Εσωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας.
Στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται περισσότεροι από δέκα νομοί της χώρας, κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκεται όμως και η Αττική, μετά τα πρόσφατα κρούσματα καθώς αυτά αφορούσαν άτομα που δεν είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε μέρη όπου ενδημούν τα κουνούπια.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου,είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα κουνουπιού, και προσβάλλει ζώα (άγρια πτηνά, άλογα) και τον άνθρωπο.
Ο ιός ονομάστηκε έτσι, γιατί αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία του δυτικού Νείλου, στην Ουγκάντα το 1937. Επιδημίες σε ανθρώπους, έχουν αναφερθεί στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και την Αμερική. Ειδικότερα στην Ευρώπη, σποραδικά κρούσματα σε ανθρώπους έχουν καταγραφεί σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία και Ουγγαρία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα, στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα, στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος
Για σήμερα Πέμπτη το κύμα καύσωνα θα φτάσει στο απόγειό του, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 42 βαθμούς κελσίου. Ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι γενικά αίθριος, αλλά το βράδυ θα σημειωθούν καταιγίδες στα βόρεια που θα δροσίσουν λίγο τον καιρό και θα ενισχύσουν πρόσκαιρα τους ανέμους στις θαλάσσιες περιοχές.
Στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος και ηλιόλουστος καιρός, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 27 έως 40 βαθμούς κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι θα είναι αρχικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενω τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς τοπικά έντονα. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και το μεσημέρι στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία και θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 40 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και το απόγευμα στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενω τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Δυτική Στερεά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 21 έως 41 βαθμούς Κελσίου, ενω στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος,ενώ από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 41 και πιθανόν τοπικά να φτάσει και τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 39 βαθμούς κελσίου
Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 36 βαθμούς και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο 38 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλα....παναγία μου..!!!!...Πως έγινε έτσι...Αυτό και αν είναι Σ-Ο-Κ!!!Δείτε την πως είναι τώρα


Φαίνεται ότι το έχει η φουρνιά.
Μετά τις Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Κριστίνα Αγκιλέρα μία ακόμα τραγουδίστρια της ίδιας σειράς που επίσης είχε κάνει την εμφάνιση της ως σέξι ποπ σταρ, έχασε το λογαριασμό με τα κιλά της. Μάλιστα η περίπτωση της Τζέσικα Σίμπσον είναι ίσως η πιο ακραία.


Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!






Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΚΥΛΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ!!!       ΘΛΙΨΗ!!        ΑΗΔΙΑ!!!


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ  ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ, ΔΙΨΑ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ (ΨΩΡΑ) ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
ΑΗΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΣΤΕΝΑΚΙ ,ΣΚΑΛΑ,ΔΡΟΜΑΚΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ.
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ.
ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 
Φ Ο Λ Ε Σ  ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΝΕΚΡΑ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥΣ .
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ.
 ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ.
ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ .
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ  ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ,ΕΙΝΑΙ  ΓΙΑ  ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ .
ΜΑΘΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
 agnantiroumelis.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 12 Ιουλίου....

Γεγονότα
1827: Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποδέχεται την παραίτηση του Ιωάννη Καποδίστρια από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, προκειμένου να αναλάβει κυβερνήτης της Ελλάδας.
1906: Ο Άλφρεντ Ντρέιφους, γάλλος αξιωματικός πυροβολικού, ο οποίος έχει κατηγορηθεί άδικα για προδοσία, παίρνει χάρη κι επιστρέφει στο σύνταγμά του με το βαθμό του. Προηγήθηκε αναψηλάφηση της υπόθεσης, μετά το δριμύ Κατηγορώ του Εμίλ Ζολά εναντίον του στρατιωτικού κατεστημένου.
1913: Ελληνική επίθεση στα στενά της Κρέσνας μεταφέρει τις μάχες του Β' Βαλκανικού Πολέμου μέσα στα εδάφη της Βουλγαρίας.
1930: Οι έλληνες εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ανεργία.
1965: Οι Beach Boys κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους Callifornia Girls.
1998: Η Γαλλία νικά τη Βραζιλία με 3-0 και κατακτά το 16ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Κροατία.

Γεννήσεις
1817: Χένρι Ντέιβιντ Θόρο, αμερικανός συγγραφέας, φιλόσοφος και πρώιμος οικολόγος. (Θαν. 6/5/1862)
1895: Όσκαρ Χάμερστιν, αμερικανός στιχουργός, μέλος της συνθετικής δυάδας Χάμερστιν & Ροτζερς, που έγραψε πολλά και φημισμένα μιούζικαλ. (Θαν. 23/8/1960)
1904: Πάμπλο Νερούδα, χιλιανός ποιητής και διπλωμάτης, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1971, δημιουργός του Κάντο Χενεράλ, που μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη. (Θαν. 23/9/1973)

Θάνατοι
1910: Τσαρλς Στιούαρτ Ρολς, βρετανός αεροπόρος και συνιδρυτής της Rolls-Royce. Υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, όταν το διπλάνο του κατέπεσε κοντά στο Μπούρνεμαουθ. (Γεν. 27/8/1877)
1934: Όλε Εβινρούντε, αμερικανο-νορβηγός μηχανικός, που επινόησε και κατασκεύασε την εξωλέμβιο μηχανή. (Γεν. 19/4/1877)
1935: Άλφρεντ Ντρέιφους, γαλλοεβραίος αξιωματικός του στρατού. Η καταδίκη του εξαιτίας μιας αβάσιμης κατηγορίας προδοσίας το 1894 έγινε το επίκεντρο της αντιπαράθεσης που ταλαιπώρησε τη γαλλική κοινωνία για δεκαετίες. (Υπόθεση Ντρέιφους) (Γεν. 9/10/1859)



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ!!Προσποιούνται τους υπαλλήλους

Σε συμμορίες που εντοπίζουν σπίτια ευκατάστατων ηλικιωμένων και με πρόσχημα πως μεταφέρουν λουλούδια, δέματα ή ότι... δουλεύουν για τον ΟΤΕ ή τη ΔΕΗ αναζητούν οι διωκτικές Αρχές τους δράστες της στυγερής δολοφονίας της 69χρονης Αγγελικής Καρποδίνη το απόγευμα της Δευτέρας στη Φιλοθέη.

«Η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους, οι οποίοι μάλλον υποδύθηκαν πως δουλεύουν για Οργανισμό Κοινωνικής Ωφέλειας, κόλπο που εφαρμόζουν ολοένα και συχνότερα μέλη συμμοριών. Με το που άνοιξε την πόρτα, άρχισαν να τη χτυπούν με μπουνιές στο κεφάλι. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις κηλίδες του αίματος, μέχρι του σημείου που τελικά έπεσε νεκρή», περιγράφει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της ΕΛΑΣ ύστερα από εξέταση στον τόπο του εγκλήματος.

Οι δράστες στη συνέχεια έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι στην οδό Αγίας Φιλοθέης και έκλεψαν τιμαλφή και άγνωστο ποσό. Τη γυναίκα βρήκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος ο σύζυγός της, ιδιοκτήτης γνωστού ξενοδοχείου στην Πάρο, ο οποίος επέστρεψε λίγο αφότου οι δράστες εγκατέλειψαν το σπίτι. Ο ιατροδικαστής κατέληξε πως ο θάνατος προήλθε από τα απανωτά βίαια χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα στο κεφάλι.
Τα Νέα
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαζόπουλος...Το πουλάει το σπίτι



Μετά το '"Βούδα" του (το φουσκωτό που τον έχει προδώσει δύο φορές, όταν τον άφησε μεσοπέλαγα χωρίς τιμόνι), τώρα ήρθε και η σειρά της νεοκλασικής κατοικίας του επί της οδού Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας. Ο Λάκης Λαζόπουλος, στο πνεύμα των ημερών, ρευστοποιεί μέρος της περιουσίας του και όλα δείχνουν να προσανατολίζεται σε άλλες επενδύσεις.Η ελληνική σόουμπιζ πουλά τις βίλες και τα νεοκλασικά της, μιας και οι δυσβάσταχτοι φόροι ακίνητης περιουσίας και το χαράτσια έχουν καταστήσει άκρως δαπανηρή τη συντήρησή τους. Ο Λάκης Λαζόπουλος, όμως, μάλλον δεν ανήκει στην προαναφερόμενη κατηγορία. Ο κορυφαίος σατυρικός κωμικός τις τελευταίες εβδομάδες έβαλε, σύμφωνα με το "Ciao", πωλητήριο στο διώροφο νεοκλασικό κτίριο ιδιοκτησίας του, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η επιγραφή στην πρόσοψη του σπιτιού, "Πωλείται ή Ενοικιάζεται".


Ο συγκεκριμένος δρόμος, αρκετά μέτρα πιο κάτω, θυμίζει σκηνικό ταινίας. Τα χρώματα και τα αρώματα αναβλύζουν σε κάθε γωνιά της Ευριπίδου. Οι μυρωδιές των μπαχαρικών και των βοτάνων κυριαρχούν στα δεκαπέντε καταστήματα μπαχαρικών και στα δώδεκα τροφίμων. Άλλωστε, ο επιτυχημένος ηθοποιός είναι λάτρης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και συχνά θα τον δούμε να απολαμβάνει τη βόλτα του στα γραφικά στενά του
 news24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατερρευσε στο γάμο της κόρης της και έδωσε ζωή σε 5 ανθρώπους


Ζωή σε πέντε ανθρώπους, έδωσε με τον θάνατο 49χρονη...
η οποία κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν πάσχουσα από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία διέμενε στην Αθήνα είχε έρθει στην Καρδίτσα για το γάμο της κόρης της, όπου και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύτηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και εν συνεχεία, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Χθες, αργά το βράδυ στήθηκε γέφυρα ζωής ανάμεσε σε Λάρισα, Αθήνα, Ιωάννινα αλλά και Μόναχο, μετά την απόφαση των οικείων της- οι οποίοι κατά πληροφορίες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό- να δωρίσουν όργανα της, προκειμένου να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης, το ήπαρ μεταφέρθηκε στο Μόναχο, οι πνεύμονες στην Βιέννη, η καρδιά στο Ώνάσειο, οι κερατοειδείς στην Θεσσαλονίκη και τα νεφρά στα Γιάννενα.

ethnos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Από μις Ελλάς υπάλληλος σε περίπτερο!


Η Ειρήνη Καρρά άφησε το χώρο του μόντελινγκ και πλέον βοηθάει τον...
φίλο της στο περίπτερο που έχει!
Το 2006 που είχε κερδίσει τον τίλο της Μις Ελλάς στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, σε συνεντεύξεις που έδινε στο περιοδικό ΝΙΤRO αποκάλυπτε την μονογαμική της πλευρά: «Νομίζω ότι, ειδικά εγώ, ξεπερνάω τα όρια της μονογαμίας. Είχα μία μακροχρόνια σχέση από τα 14 μου μέχρι τα 17 και μία από τα 17 μέχρι τα 23 μου»!

Όσο για την οικονομική κρίση είχε τονίσει τότε: «∆ιαβάζω εφηµερίδες, παρακολουθώ τηλεόραση, αγχώνοµαι µε την τραγική οικονοµική κατάσταση της χώρας µας. Συζητάω µε συνομήλικούς µου και όλοι νιώθουν την ίδια ανασφάλεια µε µένα».


Η  Ειρήνη είναι ένα κορίτσι απο την Καρδίτσα μετρημένο, μαγκάκι που ήξερε πάντα τι ήθελε. Αργότερα ήρθε η αναγνώριση στα καλλιστεία, μια σύντομη καριέρα στις πασαρέλες και εδώ και καιρό επιστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Το κορίτσι αυτό ποτέ δε μάσησε. Δεν είδε τον χώρο της μόδας ως βιτρίνα ή ως «πάσο» για να μπει σε παρέες ισχυρών. Είδε και απόειδε απο υποσχέσεις και λόγια παχιά και επέστρεψε στο σπιτάκι της. Και τι κάνει; Πολλές φορές βοηθάει φίλο της σε περίπτερο ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί ως υποδοχή σε Club της πόλης…Μπράβο μικρή μου…Όποιος είναι ικανός και δουλεύει δεν πεινάει ποτέ και δεν έχει ανάγκη ποτέ και κανέναν. Ξέρεις εσύ!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ