Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Εντεκα συμβουλές για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα

Εντεκα συμβουλές για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα
Την επόμενη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.  Μάλιστα, ειδικά για φέτος, εκτιμάται ότι ακόμη και από την πρώτη ημέρα το «σκόντο» θα φθάνει ακόμη και το 70%
Η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, πάντως, εξέδωσε, ανακοίνωση - οδηγίες προς τους καταναλωτές για την περίοδο των εκπτώσεων, συμβουλεύοντάς τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις αναγραφόμενες τιμές και τα ποσοστά των εκπτώσεων, να μην συγχέουν τις προσφορές με τις εκπτώσεις, να μη διστάζουν να ρωτούν για την προέλευση των προϊόντων, να ενημερώνονται για τις δυνατότητες αλλαγής καθώς, ακόμη, να μην... παρασύρονται από τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων!
Συγκεκριμένα στην ανακοιίνωσή της η ΕΕΚΕ συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν τα εξής:
  • 1) Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.
  • 2) Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.
  • 3) Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»)
  • 4) Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής. Σημειώνεται επίσης, ότι σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά τις τροποποιήσεις του ν. 3769/2009 προσφορές επιτρέπονται μέχρι την παραμονή της έναρξης των επισήμων εκπτώσεων.
  • 5) Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι' αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • 6) Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.
  • 7) Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.
  • 8) Μην διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.
  • 9) Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.
  • 10) Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.
  • 11) Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.
«Χρειάζεται προσοχή, προκειμένου να μην παρασύρεται ο καταναλωτής από υψηλά ποσοστά εκπτώσεων σε αλόγιστες σπατάλες και απερίσκεπτη χρήση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες ο οικογενειακός προϋπολογισμός, η εκτίμηση των οικονομικών μας δυνατοτήτων και η ορθή ιεράρχηση των αναγκών μας, πρέπει να προηγούνται κάθε αγοράς», καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αντζελίνα Τζολί κάνει τις διακοπές της στην Ελλάδα!

Η Αντζελίνα Τζολί κάνει τις διακοπές της στην Ελλάδα!
Στην Ελλάδα βρίσκεται για διακοπές η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, η οποία έχει περνάει μέρες χαλάρωσης μαζί με τα παιδιά της στο Costa Navarino στην Μεσσηνία.
Όπως δημοσιεύει το newsmessinia.blogspot.com, η ηθοποιός κάνει απομονωμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα, διακοπές στην exclusive σουίτα του ξενοδοχείου μαζί με τα παιδιά της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η διαμονή της θα διαρκέσει πέντε ημέρες, ενώ φαίνεται να συναντήθηκε με γνωστό δικηγόρο ίσως για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο αγοράς κάποιου ακινήτου στην περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατοντάδες πολίτες και αξιωματικοί δίνουν αίμα για τα δίδυμα

Κατά εκατοντάδες, πολίτες και αξιωματικοί δίνουν αίμα για τα δίδυμα
Εκατοντάδες αιμοδότες, τόσο απλοί πολίτες, όσο και αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν να δώσουν αίμα για τα δίδυμα παιδάκια που παρέσυρε το πρωί της Πέμπτης ο ασυνείδητος μοτοσικλετιστής στην Πατησίων, με αποτέλεσμα τώρα να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Συγκλονισμένοι από το τραγικό περιστατικό, άνθρωποι όλων των ηλικιών, έχουν κατακλύσει από το πρωί το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Μάλιστα, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη και τόσο πέρα από κάθε προσδοκία, που η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, μέσω της οποίας καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να σταματήσουν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο σήμερα και αύριο, αλλά να ξαναπάνε από την 1η Αυγούστου, καθώς το 7χρονο αγοράκι αν όλα πάνε καλά θα χρειαστεί πολλά χειρουργεία για να αποθεραπευθεί.
Τα αγοράκι παραμένει διασωληνωμένο στην εντατική αφού φέρει πολλαπλές οστικές και παρεγχυματικές κακώσεις, ενώ οι γιατροί θεωρούν ότι θα χρειαστούν πολλές επεμβάσεις προκειμένου να αποθεραπευθεί πλήρως.
Η δίδυμη αδερφή του, είναι σε καλύτερη κατάσταση και σύμφωνα με τους γιατρούς, εντός της ημέρας θα βγει από την εντατική.
Η μητέρα των παιδιών είναι στην εντατική του Ευαγγελισμού και σύμφωνα με τους γιατρούς, αντιμετωπίσθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε με τον σπλήνα της και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά ελέγξιμη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:Σοκ προκαλεί η εικόνα του τι κάνει "μια μόνο σταγόνα" από δηλητήριο κόμπρας στο αίμα [ΒΙΝΤΕΟ]

Σοκ προκαλεί η εικόνα του τι κάνει ακόμα και μια μόνο σταγόνα από δηλητήριο κόμπρας στο αίμα,
όπως προβάλλεται μέσα από τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που ανέβασε χρήστης στο youtube, το οποίο έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο views.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει ένα πείραμα όπου απομονώνεται το δηλητήριο μιας κόμπρας και διαχέεται σε ένα μπουκαλάκι με αίμα. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κασιδιάρης: Δε με προσεγγίζουν μόνο Ελληνίδες


Είναι ο «σκληρός» της Χρυσής Αυγής, ένα πρόσωπο που προκάλεσε την κοινή γνώμη και αναστάτωσε την πολιτική ζωή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε πολιτικό ούτε βουλευτή αλλά μέλος της Χρυσής Αυγής. Δηλώνει στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash» θυμωμένος με...
τους πολιτικούς αλλά και με τους πολίτες που όλα αυτά τα χρόνια βολεύτηκαν και έμαθαν να ζουν με δανεικά, ενώ δεν διστάζει να «συμβουλεύσει» τους νεαρούς ψηφοφόρους του κόμματος ακόμα και να… χαστουκίζουν αυτούς που τους αδίκησαν, χαρακτηρίζοντας τη χειροδικία ως ορθή πράξη.

Αναφερόμενος στο διαβόητο πλέον περιστατικό με τη Λιάνα Κανέλη, αποκαλύπτει ότι ακόμα και βουλευτές του έσφιξαν το χέρι, λέγοντας «καλά έκανες», ενώ διευκρινίζει ότι η απόφαση να μην πηγαίνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο καφενείο της Βουλής οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί «δεν έχει καλό κόσμο».

Τέλος, αποκαλύπτει ότι γνωρίζει τους 23 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της εκλογής αντιπροέδρου του κόμματος στη Βουλή, τους οποίους τοποθετεί στη «δεξιά πολυκατοικία».
Παρατίθεται μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης στο περιοδικό «Crash».

-Η εικόνα του σκληρού, αυτή που βγάζεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι η πραγματική εικόνα; Αυτός είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης;
«Σαφώς και δεν είναι».

-Άρα, λοιπόν, γιατί βγαίνει αυτό προς τα έξω;
«Κοίταξε, εγώ παίζω τώρα ένα ρόλο, έτσι; Είμαι εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής. Τι εικόνα πρέπει να περάσω; Του χαζοχαρούμενου; Με αγάπες και λουλούδια να εμφανίζομαι στα κανάλια και να χαμογελάω χωρίς κάποιο λόγο; Νομίζω ότι το ρόλο αυτόν που μου έχουν αναθέσει τον υπηρετώ σχετικά καλά».

-Εμφανίζεις την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν σηκώνει πολλά, δεν θέλει πολλές κουβέντες. Είσαι θυμωμένος για κάποιο λόγο; Είσαι εκνευρισμένος για κάτι;
«Στην Ελλάδα του 2012, αν είσαι απλός άνθρωπος, απλός Έλληνας πολίτης, έχεις το δικαίωμα να είσαι θυμωμένος με πάρα πολλούς».

-Με τους πολιτικούς ή με τους πολίτες;
«Κοίταξε, το ερώτημα είναι ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, για το κατάντημα της Ελλάδας. Είναι σαφώς οι πολιτικοί και συγκεκριμένα το πολιτικό σύστημα που κυβερνά τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα. Βεβαίως για την ύπαρξη και την επιβίωση αυτού του πολιτικού συστήματος φέρουν ευθύνες ακόμα και οι Έλληνες πολίτες που τόσα χρόνια βολεύτηκαν με αυτή την κατάσταση, έμαθαν να ζουν με τα δανεικά, δημιουργήθηκε αυτή η “φούσκα” του χρέους, για την οποία ευθυνόμαστε οι πάντες και, ναι, ενδεχομένως να είμαι θυμωμένος και με κάποιους Έλληνες».

-Θεωρείς ότι το σύστημα, έτσι όπως το περιγράφεις τουλάχιστον, και το πολιτικό και το μιντιακό, έχει λόγο να σας φοβάται;
«Προφανώς μας φοβάται, και αυτό προέκυψε και με την εκλογή του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής, όπου όλοι συνασπίστηκαν εναντίον μας. Τα βρήκαν Νέα Δημοκρατία με ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν κοινή γραμμή στους βουλευτές τους, όχι να μη μας ψηφίσουν, αλλά να ακυρώσουν το ψηφοδέλτιό μας-204 άκυρα σε ψηφοφορία για αντιπρόεδρο Βουλής δεν υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα».

-Βρέθηκαν όμως και 23 που σας ψήφισαν.
«Είναι οι μυστικοί κομάντος της Χρυσής Αυγής… Είναι ένα ειδικό σχέδιο που δεν μπορώ να αποκαλύψω, είναι ελεγχόμενοι από εμάς».

-Τους ξέρεις; Ξέρεις ποιοι είναι αυτοί;
«Κοίταξε, για να αφήσουμε την πλάκα, υπήρξαν γύρω στους 50 βουλευτές από διάφορα κόμματα που μας είπαν ότι “εμείς θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα”. Δεν το τήρησαν όλοι».

-Οι γονείς σου, οι δικοί σου άνθρωποι, πώς αισθάνονται που είσαι στη Βουλή;
«Αισθάνονται υπερήφανοι για τον Ηλία. Δεν είμαι βουλευτής ούτε πολιτικός».

-Πώς προσδιορίζεις τον εαυτό σου;
«Είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής, από το 1999 και επίσημα. Για εμένα μόνο αυτό μετράει».

-Ο πατέρας σου ψηφίζει Χρυσή Αυγή;
«Ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στη Β΄ Πειραιώς. Ήταν πάντα των ιδεών, αλλά μέχρι ένα σημείο, δεν ήταν της δράσης. Εγώ μπήκα στη δράση και από εκεί και πέρα τράβηξα τους υπόλοιπους. Τώρα δεν υπάρχει πορεία της Χρυσής Αυγής που να μη βλέπω τους γονείς μου στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα τους λέω: “Κάντε πιο πίσω, μην πέσει κανένα τσιμέντο τώρα και σας μαζεύουμε”».

-Τώρα, πιο ψύχραιμα, εάν σε ξαναέβαζαν στο ίδιο στούντιο με τις ίδιες συνθήκες…
«Δεν θα πήγαινα. Ήταν στημένο. Εγώ είχα μιλήσει με τον αρχηγό το προηγούμενο βράδυ και μου είπε επί λέξει: “Σου την έχουν στημένη”. Του απάντησα ότι πρέπει να πάμε, γιατί είναι μια ζώνη υψηλής τηλεθέασης και πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, πρέπει να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία αναξιοποίητη. Αλλά ο αρχηγός μου είχε πει: “Σου την έχουν στημένη, πρόσεχε”. Και επαληθεύτηκε».

-Βρέθηκε κάποιος συνάδελφος βουλευτής ο οποίος να σου είπε: «Καλά έκανες»;
«Ναι, έχει γίνει αυτό. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά σε διαδρόμους, παρόλο που αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές, μου έχουν σφίξει και το χέρι και μου έχουν πει: “Καλά έκανες”. Και βουλευτές».

-Θέλω να σε ρωτήσω κάτι αναφορικά με τη θέση σου απέναντι στους ξένους. Θα μπορούσες να ερωτευτείς μια γυναίκα η οποία δεν είναι Ελληνίδα;
«Δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Στο Διαδίκτυο με προσεγγίζουν και γυναίκες που δεν είναι Ελληνίδες».

-Απαντάς;
«Όχι. Και γενικά δεν απαντάω, όταν με προσεγγίζουν όχι ως εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος αλλά ως άντρα. Είναι αρχή μου να μην απαντάω, να κρατάω χαμηλούς τόνους. Αλλά έχει συμβεί αρκετές φορές και αυτό».

-Θεωρείς ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να μεταλλαχθεί κατά τη διάρκεια που θα παραμείνει μέσα στη Βουλή;
«Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, και γι’ αυτό τον λόγο είπε και ο αρχηγός να μην πηγαίνει κανείς στο καφενείο της Βουλής. Γιατί, κοίταξε, δεν υπάρχει θέμα για χαστούκια και για μπουνιές, που λένε. Όλοι όσοι μας συναντάνε εδώ μέσα έρχονται με ένα χαμόγελο μέχρι τα’ αφτιά. Η πλειοψηφία το κάνει πάρα πολύ διακριτικά, κάποιοι άλλοι το κάνουν και εμφανώς, δεν έχουν πρόβλημα. Δεν γίνεται, όμως, από τη μία να κατακρίνουμε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και από την άλλη να είμαστε στο καφενείο και να έρχονται οι άλλοι και να μας λένε: “Γεια σας και τι μάγκες που είστε και είστε ωραίοι” και άλλα παρόμοια».

-Είσαι ο υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου;
«Όχι, δεν προβλέπεται υπαρχηγός στη Χρυσή Αυγή. Υπάρχει ο αρχηγός και από εκεί και πέρα υπάρχει το Πολιτικό Συμβούλιο, που είναι στην ουσία οι άμεσοι συνεργάτες του αρχηγού, του οποίου μέλος είμαι κι εγώ, όπως και άλλοι».

-Θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου κάποια στιγμή στη θέση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής;
«Όχι, δεν έχω τέτοιες βλέψεις».

-Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου 5-10 χρόνια από σήμερα; Σε ενδιαφέρει η οικογένεια;
«Στο μέλλον ναι. Τώρα έχω άλλη προτεραιότητα. Σε 10 χρόνια από τώρα σημαίνει ότι θα είμαι μεγαλύτερος 10 χρόνια από ότι είμαι σήμερα. Κι εγώ δεν θέλω να μεγαλώσω».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην ΕΤ1 ο τελικός της Εθνικής Νέων

Ζωντανά την Κυριακή στις 21:30...
Από το πρώτο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης θα έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες φίλοι του ποδοσφαίρου να παρακολουθήσουν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων την Εθνικής μας ομάδας με την Ισπανία, την Κυριακή.

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει το παιχνίδι και επίσημα.

Το παιχνίδι διεξάγεται την Κυριακή 15 Ιουλίου. Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 21:30.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ


Εστάλη στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για προσλήψεις συμβασιούχων, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες των ΟΤΑ.

Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών, ώστε η έγκριση των θέσεων να γίνει έγκαιρα, προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων με έμφαση στους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς, που εξυπηρετούν χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, καθώς και των ΚΑΠΗ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα φιλικά του Ολυμπιακού ...


Για να μην υπάρξει μπέρδεμα στους φιλάθλους της ομάδας, η ΠΑΕ ανακοινώνει συγκεντρωτικά τα φιλικά του Ολυμπιακού για Ιούλιο και Αύγουστο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την καλύτερη ενημέρωση των φιλάθλων της, παρουσιάζει ... συγκεντρωτικά τα φιλικά του Ολυμπιακού που θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες. Οι φίλοι της ομάδας, θα έχουν την δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν τηλεοπτικά από την NOVA (NovaSports 1) .

· 14/07 Σπαρτάκ Μόσχας- Ολυμπιακός (Σβατς), 19.00

· 16/07 Αλάνια Βλαντικαφκάζ- Ολυμπιακός (Σβατς), 19.00

· 24/07 Φαρένσε- Ολυμπιακός (ΣάοΛούις, Φάρο), 22.00

· 26/07 Μπράγκα- Ολυμπιακός (Αλγκάρβε) , 22.45

· 27/07 Νιουκάστλ- Ολυμπιακός (Αλγκάρβε), 22.45

· 07/08 Ολυμπιακός- Μάλαγα (Στάδιο«Γ. Καραϊσκάκης»), 21.00

· 19/08 Νάπολι- Ολυμπιακός (ΣάνΠάολο, Νάπολι), 19.00

Σε περίπτωση που κανονιστεί κάποιο ακόμα φιλικό θα ανακοινωθεί επίσημα από τους ανρθώπους της ομάδας.

olympiacos24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση ρυζιού από τον ΕΦΕΤ...


Την παρουσία εντόμων σε προσυσκευασμένο ρύζι νυχάκι των 500 g, με την εμπορική ονομασία «ΖΑΚΟΜΑ», με αριθμό παρτίδας 209/11 και ημερομηνία λήξης 21/7/2012, που
παράγεται από την βιομηχανία «ΖΑΚΟΜΑ ΑΕ» και διατίθεται στην ελληνική αγορά από την
Δ. Μασούτης ΑΕ, μέσω των υποκαταστημάτων της, κατήγγειλαν καταναλωτές στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και ειδικότερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, στο κατάστημα από το οποίο πραγματοποιήθηκε η αγορά του προϊόντος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εντόμων σε συσκευασίες προϊόντος από την ίδια παρτίδα του προϊόντος (209/11) αλλά και σε ομοειδή τρόφιμα διαφορετικών ημερομηνιών λήξης και διαφορετικών αριθμών παρτίδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παρτίδες 285/11 και 262/11 με ημερομηνίες λήξης 11/10/12 και 30/8/12 αντίστοιχα.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την Αλυσίδα σουπερμάκετ Δ. Μασούτης AE την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν....
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποφυλακίστηκε και ρήμαξε όλη τη Βοιωτία!

Τον άφησαν ελεύθερο να... συνεχίσει να ληστεύει


Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και δύο (2) απόπειρες κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας
Ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του 30χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Από τις οικίες είχαν αφαιρεθεί χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις – 30.000 – ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και δύο (2) απόπειρες κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του διέπραξαν τα ανωτέρω αδικήματα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους  είχαν διαπράξει:
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, που έγινε το βράδυ της 20-05-2012 στις Θεσπιές Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, που έγινε το βράδυ της 26-05-2012, στο Μαυρομάτι Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, που έγινε επίσης το βράδυ της 26-05-2012, στα Βάγια Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 53χρονης ημεδαπής, που έγινε το πρωί της 31-05-2012, στα Βάγια Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 28χρονου αλλοδαπού, που έγινε το χρονικό διάστημα από 02-06-2012 έως 05-06-2012, στα Βάγια Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, που έγινε το βράδυ της 04-06-2012, στα Βάγια Βοιωτίας.
• Διάρρηξη και απόπειρα κλοπής σε οικία, ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, που έγινε νωρίς το πρωί της 14-06-2012, στη Λιβαδειά Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 32χρονης ημεδαπής, που έγινε το πρωί της 17-06-2012, στην Αγία Άννα Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, που έγινε το βράδυ της 22-06-2012, στην Άσκρη Βοιωτίας.
• Διάρρηξη και απόπειρα κλοπής σε οικία, ιδιοκτησίας 61χρονης ημεδαπής, που έγινε το χρονικό διάστημα από 23-06-2012 έως 28-06-2012, στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού, που έγινε το χρονικό διάστημα από 25-06-2012 έως 27-06-2012, στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 69χρονης ημεδαπής, που έγινε το χρονικό διάστημα από 27-06-2012 έως 28-06-2012, στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 77χρονης ημεδαπής, που έγινε νωρίς το πρωί της 30-06-2012, στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, που έγινε επίσης νωρίς το πρωί της 30-06-2012, στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.
• Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού, που έγινε το χρονικό διάστημα από 30-06-2012 έως 01-07-2012, στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας.
  • Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 61χρονου ημεδαπού, που έγινε το πρωί της 01-07-2012, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

  • Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, που έγινε το χρονικό διάστημα από 01-07-2012 έως 02-07-2012, στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.
  •  Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αλλοδαπός έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν, καθώς τον Ιούλιο του 2008, είχε σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς για παρόμοια αδικήματα, που διέπραξε στους Νομούς της Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας, ενώ την 04.04.2011 είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών για διάπραξη κλοπής σε σπίτι στη Θήβα. Επιπλέον, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Λιβαδειάς και είχε προφυλακιστεί στο Κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, από όπου αποφυλακίσθηκε τον Αύγουστο του 2011 και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση θητείας κατά 3 αντί για 6 μήνες!

Άμεσα, δείχνει να είναι ανακοινώσιμη η προειλημμένη απόφαση αύξησης της θητείας έστω κατά τρεις μήνες μόνο (οι εισηγήσεις των Επιτελείων είναι να αυξηθεί κατά 5 ή 6 μήνες η θητεία γιατί απλά δεν υπάρχει "ούτε ψυχή" για εκπαίδευση σε πολλές προκεχωρημένες μονάδες αφού όσοι υπηρετούν σε μονάδες με επανδρώσεις της τάξης του 40-50%, απασχολούνται σε υπηρεσίες κλπ).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες θα υλοποιηθεί άμεσα. "Είναι πραγματικά πρωτοφανές μια χώρα που αντιμετωπίζει τέτοιο τεράστιο κίνδυνο από γειτονική χώρα να μειώνει σε τέτοιο επίπεδο την θητεία των στρατευσίμων στις ΕΔ χωρίς καν να έχει τα οικονομικά μέσα γαι να αναπληρώσει με όπλα αυτό που χάνει σε προσωπικό. Τις τραγικές αποφάσεις Παπαντωνίου και Μεϊμαράκη (σ.σ.: ο πρώτος μείωσε την θητεία απροειδοποίητα από 15 σε 12 μήνες και ο δεύτερος από 12 σε ... 9!), θα μπορούσε να τις πληρώσει η χώρα με ποταμούς αίματος και πάνω απ'όλα με εθνικό ακρωτηριασμό" σημείωνε στο defencenet.gr ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς.defencenet.gr

Η θητεία, κανονικά πρέπει να αυξηθεί κατά 6 μήνες για να επανέλθει μια στοιχειώδης επάνδρωση των μονάδων εκστρατείας και στοιχειώδης εκπαίδευση των στρατευσίμων, η οποία πάνω απ'όλα θα σώσει τους εαυτούς τους σε περίπτωση που (μάλλον, σύντομα στα επόμενα χρόνια..) θα χρειαστεί να εφαρμόσουν αυτά που θα μάθουν...


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι 18 διεθνείς που προκρίθηκαν στον τελικό του Euro

Αυτοί είναι οι 18 διεθνείς που προκρίθηκαν στον τελικό του Euro
Η Εθνική ομάδα Νέων νίκησε 2-1 στην παράταση την Αγγλία και προκρίθηκε στον τελικό του Euro κάτω των 19 ετών και στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.
Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα μπορεί να διεκδικούν το τρόπαιο, όμως από τους 18 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή, μόλις οι μισοί είχαν ενεργό ρόλο στις ομάδες του, ενώ οι υπόλοιποι είτα είχαν ελάχιστες συμμετοχές, είτε αγωνίζονται στην ομάδα νέων του συλλόγου τους.
Ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αποβλήθηκε στον ημιτελικό με την Αγγλία, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνιζόμενος σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ με την Εθνική ομάδα των Ανδρών. Ο αντικαταστάτης του στον αγώνα με τους Αγγλους Σωκράτης Διούδης ήταν ο τέταρτος τερματοφύλακας του Αρη τη περυσινή σεζόν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη Super League.
Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, που άνοιξε το σκορ στον ημιτελικό, χρησιμοποιήθηκε προς το τέλος της σεζόν από τον Νίκο Κωστένογλου και είχε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Αντιθέτως, ο «χρυσός» σκόρερ Μπάμπης Λυκογιάννης, όπως και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό Κώστας Ρουγκάλας και Δημήτρης Διαμαντάκος αποτελούσαν μέλη της ομάδας νέων των «ερυθρόλευκων».
Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Γιώργος Κατίδης αγωνίστηκε 12 φορές στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Αρη, ενώ ο συμπαίκτης του στους Θεσσαλονικείς Γιάννης Γιάννιωτας ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περυσινής Super League και πέτυχε τρία γκολ σε 19 συμμετοχές. Ο αμυντικός Τάσος Κουρμπέλης είχε 15 συμμετοχές με τον Αστέρα Τρίπολη, ενώ ο συμπαίκτης του στους Αρκάδες Τάσος Μπακασέτας, που αγωνίζεται ως επιθετικός, είχε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σημείωσε και ένα γκολ.
Ο Χάρης Μαυρίας είναι ο παίκτης της Εθνικής που είχε τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα του, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα σε 21 αγώνες, ενώ πέτυχε το παρθενικό γκολ του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Εργοτέλη. Ο συμπαίκτης του στους «πράσινους» Σπύρος Φουρλάνος είχε τρεις συμμετοχές όλες ως αλλαγή, ενώ οι αμυντικοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Μαρινάκης αγωνίστηκαν στην ομάδα νέων του «τριφυλλιού».
Ο Κώστας Σταφυλλίδης είχε 11 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα ο αριστερός μπακ έκανε το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας παιχνίδι του Europa League με αντίπαλο την Τότεναμ, όπου αποβλήθηκε άδικα με κόκκινη κάρτα. Ο μέσος Παναγιώτης Μπάλας πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Δώνη και έπαιξε σε 14 αγώνες πρωταθλήματος με την φανέλα του Ατρόμητου. Ο μέσος Βασίλης Μπούζας είχε δύο συμμετοχές με τον Πανιώνιο, όπως και ο Αντρέας Μπουχαλάκης με την φανέλα του Εργοτέλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυβέρνηση προς Εκκλησία: Πληρώστε το 50% του μισθού των ιερέων

Αγώνας δρόμου 10 ημερών για να περικοπούν 11,5 δις
Ενα δύσκολο σταυρόλεξο καλείται να λύσει η κυβέρνηση, πώς δηλαδή θα καταφέρει να βάλει μαχαίρι στις δαπάνες του κράτους κόβοντας 11,5 δισ. και ταυτόχρονα να μη θίξει τα ειδικά μισθολόγια, να μην κάνει οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και να μην επιβάλει νέους φόρους (!).
Το οικονομικό επιτελείο έχει στα χέρια του μελέτη του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), την οποία είχε παραγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, στην οποία καταγράφονται κωδικό προς κωδικό όλες οι δαπάνες του Προϋπολογισμού. Ο χρόνος για να ευρεθεί από που θα γίνουν οι περικοπές είναι ασφυκτικός καθώς οι προτάσεις πρέπει να είναι έτοιμες στις 23 Ιουλίου, μια ημέρα πριν την έλευση της Τρόικα.
Στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις έξω από τα συνηθισμένα. Η πλέον απρόβλεπτη είναι αυτή που θα ζητήσει από τους κληρικούς να πληρώνονται τον μισό μισθό τους από το Δημόσιο και τον υπόλοιπο μισό από την ίδια την Εκκλησία. Οι δαπάνες μισθοδοσίας των κληρικών προσδιορίζονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι αποδοχές περίπου 10.000 κληρικών και 100 αρχιερέων. Ας σημειωθεί ότι και στο παρελθόν έγινε απόπειρα να ζητηθεί από την Εκκλησία να συμμετάσχει στις θυσίες αλλά υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις.
Αν η πρόταση του οικονομικού επιτελείου για κάλυψη της μισής δαπάνης από την Εκκλησία προχωρήσει τότε το δημόσιο θα εξοικονομήσει 100 εκατομμύρια ευρώ. Η άλλη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να μπουν δίδακτρα στους αιώνιους φοιτητές. Το θέμα αυτό είχε εξεταστεί και στο παρελθόν αλλά δεν προχώρησε καθώς κρίθηκε αντισυνταγματικό. Το Σύνταγμα προβλέπει δωρεάν τριτοβάθμια Παιδεία και δίδακτρα μπορούν να επιβληθούν μόνο σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Μελετάται ωστόσο τρόπος να μπορεί ο οργανισμός κάποιου Ιδρύματος να απαιτεί δίδακτρα από τους αιώνιους φοιτητές, με τον κίνδυνο βεβαίως δικαστικών προσφυγών.
Οσον αφορά τη στρατιωτική θητεία έχει προταθεί η αύξηση από τους 9 στους 12 μήνες ώστε να αποφευχθεί η πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ). Το μέτρο αυτό θα έδινε ανάσα στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και θεωρείται «ώριμο» καθώς είχε ήδη εξετασθεί από τον πρώην υπουργό Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη.
Το δύσκολο παζλ της κυβέρνησης επικεντρώνονται στο πως να μη μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια κατά 12% που είχαν συμφωνηθεί με την Τρόικα και είχαν προγραμματιστεί. Ο Γιάννης Στουρνάρας παρέδωσε ήδη στους τροϊκανούς έναν κατάλογο ισοδύναμων μέτρων ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, όσο δηλαδή και οι σχεδιασθείσες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Αν η πρόταση δεν γίνει δεκτή από τους δανειστές μας η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει κατά 6% τα ειδικά μισθολόγια (αντί για 12%) και αν ούτε αυτό γίνει δεκτό τότε θα αναζητηθεί λύση ώστε να περισωθούν τουλάχιστον τα μισθολόγια των ένστολων, για τους οποίους έχει δεσμευθεί προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς.
Προς το παρόν κανένα μέτρο δεν έχει «κλειδώσει». Στη χθεσινή μεγάλη διυπουργική σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών έγινε μια πρώτη αναγνωριστική συζήτηση. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι το σταυρόλεξο είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί και οι υπουργοί βρίσκονται σε συναγερμό προκειμένου να καταλήξουν σε ισοδύναμα και να παρουσιάσουν λίστα με μέτρα ως τις 23 Ιουλίου.
Η συζήτηση για τα μέτρα θα διαρκέσει ως τις 10 Αυγούστου. Τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε να συνταχθεί η έκθεσή της και αν είναι θετική θα ανοίξει ενδεχομένως ο δρόμος για την επόμενη δόση τον Σεπτέμβριο. Επίσης, τότε θα μπορέσει η κυβέρνηση να ξεκινήσει και την συζήτηση για την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί είναι γρουσούζικη η Παρασκευή και 13;


Μάθετε όλη την ιστορία των μύθων και των δεισιδαιμονιών και αποφασίστε μόνοι σας τι θα πιστέψετε και τι όχι.Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι μια μέρα συνυφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.
Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.

Οι ρίζες της δεισιδαιμονίας ανιχνεύονται στη Βίβλο και τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα. Στη Δύση μάλιστα υπάρχει και Παρασκευήδεκατριαφοβία (Paraskevidekatriphobia) καθώς και η τρισκαιδεκαφόβια (triskaidekaphobia), δηλαδή φοβία ενός ανθρώπου για την συγκεκριμένη ημέρα.

ΟΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ

Δύο είναι οι βασικές δοξασίες που στηρίζουν τον μύθο της Παρασκευής και 13.
Αρχικά στη Βίβλο, βλέπουμε το δεκατρία να εμφανίζεται στο Μυστικό Δείπνο καθώς αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτόν. Εξάλλου, Παρασκευή ήταν η μέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός.

Εν τω μεταξύ, πολλοί θεωρούν πως ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των Ναϊτών ιπποτών.
Το διάταγμα εκδόθηκε σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Δ΄, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307.

ΟΙ ΜΥΘΟΙ

Στη φιλολογία των μύθων της Παρασκευής και 13 ανήκουν και τα εξής:
-Η αποστολή της NASA, Απόλλων 13 με προορισμό το Φεγγάρι, εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η αποστολή διακόπηκε στις 13 Απριλίου.
-Παρασκευή επίσης, ήταν η καθιερωμένη εκτέλεση κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη. Όταν το όνομα ενός ατόμου έχει δεκατρία γράμματα θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου (Jack the Ripper, Charles Manson, κτλ.).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Επιπλέον, Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα με τίτλο: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;».
Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 1993 στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal και είχε ως στόχο ν' αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των ατυχημάτων με αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές ημέρες - Παρασκευή 6 του μηνός και Παρασκευή και 13 - σε μία περίοδο μερικών χρόνων.

Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν πως την ημέρα εκείνη, μειώνονταν ο αριθμός των ατόμων, που επέλεγαν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, ήταν σαφώς μεγαλύτερος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιδοτούμενους παιδικούς σταθμούς


Ξεκινά από σήμερα και έως τις 23 Ιουλίου η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Καλύπτει οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

Η αίτηση θα ξεκινήσει να διατίθεται από αύριο σε έντυπη μορφή σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.), από τα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ. Σε ηλεκτρονική μορφή θα διατίθεται στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr. Στην ίδια ιστοσελίδα έχουν ήδη δημοσιευθεί όλες οι δομές που παραμένουν επιλέξιμες από πέρυσι ή που μπήκαν στο πρόγραμμα φέτος (πατήστε το σύνδεσμο Προσωρινοί πίνακες επιλέξιμων και μη επιλέξιμων δομών ανά νομό).

Η αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορεί να υποβληθεί ιδιοχείρως αλλά και ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ ΑΕ στις ακόλουθες Διευθύνσεις αντίστοιχα με τη γεωγραφική προέλευση των αιτούντων μητέρων, ως ακολούθως:

1. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Μυλλέρου 73-77, 104 36 Αθήνα -Περιφέρειες: Αττικής, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Πολυτεχνείου 39, 7ος όροφος,546 26 Θεσσαλονίκη: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος, 412 22 Λάρισα - Περιφέρειες: Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενες:

- Η αίτηση συνοδεύεται από 2 παραρτήματα, την αίτηση συμμετοχής - δήλωση μητέρων και το έντυπο υποβολής ένστασης μητέρων).

- Προσοχή: Εκπρόθεσμες αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες, δεν θα αξιολογούνται και θα επιστρέφονται.

- Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνει η αίτηση από την ΕΕΤΑΑ. Θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η πρώτη υποβληθείσα και πρωτοκολλημένη αίτηση.

- Οι ενδιαφερόμενες έχουν δικαίωμα δήλωσης έως και τεσσάρων εναλλακτικών επιλογών Σταθμών, με σειρά προτεραιότητας, για εγγραφή του τέκνου τους σε Δομές της προτίμησής τους και έως δύο εναλλακτικές επιλογές ΚΔΑΠ / ΚΔΑΠ - ΜΕΑ σε επίπεδο πόλης.

- Η επιλογή των Δομών θα γίνει από τους Πίνακες των υπαγχθεισών Δομών ανά Νομό, που έχουν αναρτηθεί σε έντυπη μορφή στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ (Αθήνας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης) και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της www.eetaa.gr και περιλαμβάνουν τις ηλικίες των τέκνων που αντιστοιχούν σε κάθε είδος Δομής, την επωνυμία του φορέα, που λειτουργεί τη Δομή και τα στοιχεία της εν λόγω Δομής (επωνυμία, κωδικός, είδος Δομής, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, το ωράριο λειτουργίας, εξυπηρετούμενες περιοχές).

- Το πρόγραμμα λέγεται "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής". Η πρόσκληση απευθύνεται στις γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών (και εφήβων και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας αν αυτά έχουν αναπηρία).

- Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

- Εξαιρούνται: οι υπάλληλοι στενού και ευρύτερου δημοσίου.

- Οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής,κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

- Η διάθεση των θέσεων θα πραγματοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. προς τις γυναίκες ωφελούμενες μέσω «εντολής τοποθέτησης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας


Click on the slide!Υποχωρεί ο καύσωνας κατά 2 με 3 βαθμούς με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σημαντική ανάσα δροσιάς από την ΤρίτηΥποχωρεί ο καύσωνας κατά 2 με 3 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βορειοανατολικά αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Στην Αττική, το θερμόμετρο θα δείξει από 26 έως 38 και πιθανόν τοπικά στο κέντρο της πόλης, 39 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως στα βόρεια οπου πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και το απόγευμα στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα νοτια νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 21 έως 38 και στα νοτιότερα τοπικά 39 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 37 και στην Κρήτη κυρίως στα νοτια έως 40 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τις πρωινές ώρες να βρέξει πρόσκαιρα. Στα Δωδεκάνησα αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 26 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το θέατρο Δελφών ανοίγει τις πύλες του 37 χρόνια μετά

Παγκόσμιο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάΠαγκόσμιο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιά
Το αρχαίο θέατρο των Δελφών, τριάντα επτά χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση, ανοίγει για μια μοναδική θεατρική και μουσική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου, από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο εμβληματικός αυτός χώρος θα φιλοξενήσει μία ιδιαίτερη παράσταση, με αποσπάσματα από έργα του αρχαίου δράματος, τα οποία θα αποδώσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Καραθάνος, Ελένη Κοκκίδου, Λυδία Κονιόρδου, Όλια Λαζαρίδου, Μάγια Λυμπεροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρένη Πιττακή, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, σε συνδυασμό με Ελληνικές Μελωδίες του Μωρίς Ραβέλ, από το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, με τη συμμετοχή της σοπράνο, Λένιας Ζαφειροπούλου και το Κουϊντέτο για κλαρινέτο του Μότσαρτ, με τη συμμετοχή τού Διονύση Γραμμένου.
«Στην αρχή είχα μία αμφιβολία, μου φάνηκε ότι το κίνητρο ήταν προεκλογικό, όμως, όταν πήγα στο θέατρο, ο χώρος με νίκησε», είπε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της εκδήλωσης, ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος.
«Με τη σημερινή συγκυρία θα πρέπει να επενδύσουμε στο μοναδικό πλούτο που έχουμε, τον πολιτισμό. Όλα αυτά τα μνημεία είναι μοναδικά στον κόσμο. Πως ζει η Αίγυπτος; Από τους τουρίστες που επισκέπτονται τις πυραμίδες. Είναι μια επένδυση για να βοηθήσουμε την Ελλάδα, τον τουρισμό, αλλά και το θέατρο», συμπλήρωσε ο κ. Λούκος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
«Ο πολιτισμός θα μας σώσει, θα βοηθήσει για να βγούμε από τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε. Ό,τι επενδύουμε στον πολιτισμό, θα το κερδίζουμε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας, αφού συνεχάρη τους εμπνευστές της ιδέας να ξαναλειτουργήσει το θέατρο των Δελφών.
«Ήταν μία ιδέα της κ. Καραπαναγιώτη να γίνει κάτι συμβολικό σε μία τόσο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα. Η στιγμή που γίνεται αυτή η παράσταση είναι συμβολική, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του θεάτρου. Έχει εγκριθεί η μελέτη, μένει να εγκριθεί και η μελέτη εφαρμογής και στη συνέχεια το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, για να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του προγράμματος. Είναι μία ευτυχής συγκυρία η εκδήλωση αυτή, με όλο το βάρος των συμβολισμών της», είπε η Λίνα Μενδώνη.
Το αρχαίο θέατρο των Δελφών συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαίων ελληνικών θεάτρων που διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Βρίσκεται μέσα στο ιερό του Απόλλωνα και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική γωνία του, σε επαφή με τον περίβολο του τεμένους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικοδόμημα του Απολλώνιου Ιερού, αν και σε σύγκριση με άλλα γνωστά μνημεία του είδους του, οι διαστάσεις του είναι περιορισμένες. Στο Θέατρο των Δελφών πραγματοποιούνταν οι αγώνες φωνητικής και ενόργανης μουσικής, με σκηνικό την κοιλάδα του Πλειστού και το όρος της Κίρφης, στο πλαίσιο των Πυθίων και άλλων θρησκευτικών εορτών. Η σημασία των εορτών αυτών προσδίδει στο θέατρο των Δελφών πνευματική και καλλιτεχνική αξία ισότιμη με την αθλητική ιδέα που συμβολίζει το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας.
Το πρώτο λίθινο θέατρο κτίστηκε από ντόπιο ασβεστόλιθο τον 3ο αι. π.Χ. Το 160/159 π.Χ. ο Ευμένης ο Β’, βασιλιάς της Περγάμου, χρηματοδότησε την επισκευή του θεάτρου, που απόκτησε πιο μνημειακή μορφή. Η σημερινή μορφή του θεάτρου ανάγεται στους πρώιμους ρωμαϊκούς χρόνους.
Το 1927 ο Άγγελος Σικελιανός και η Εva Palmer-Σικελιανού, αναβίωσαν τις Δελφικές Εορτές, στο πλαίσιο των οποίων διδάχτηκε ο Προμηθέας Δεσμώτης, η πρώτη μετά τους αρχαίους χρόνους, παράσταση στο αρχαίο θέατρο των Δελφών. Το 1930, στις δεύτερες και τελευταίες Δελφικές Εορτές, παρουσιάστηκε πάλι ο Προμηθέας Δεσμώτης, μαζί με τις Ικέτιδες του Αισχύλου. Στη συνέχεια δόθηκε περιορισμένος αριθμός παραστάσεων, από το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και άλλους θιάσους. Η τελευταία παράσταση ανέβηκε το 1975 και στη συνέχεια με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την έναρξη της ανασκαφής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής πραγματοποιήθηκε το 1992 μία εορταστική μουσική εκδήλωση.
Ο προϋπολογισμός του έργου της αναστήλωσης του Θεάτρου των Δελφών, που πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι 1,3 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα ένας Έλληνας μπασκετμπολίστας έκανε ένα ακατάρριπτο ρεκόρ.

Το 1972 ο καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή Αριστείδης Μούμογλου...


επιτυγχάνει 145 πόντους κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τον ΒΑΟ και δημιουργεί ρεκόρ όλων των εποχών στην Α' Κατηγορία του μπάσκετ. Ο αγώνας λήγει με σκορ 170-94.

Ένας από τους μεγαλύτερους «θρύλους» του παγκοσμίου μπάσκετ ήταν ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Ο άνθρωπος που κατάφερε να σκοράρει 100 πόντους σε έναν αγώνα και να περάσει στην ιστορία. Στην Ελλάδα, έχουμε και εμείς τον δικό μας…Τσάμπερλεϊν. Ο Αριστείδης Μούμογλου σκόραρε 145(!) πόντους σε έναν αγώνα μπάσκετ. Συγκεκριμένα, στις 13 Ιουλίου του 1972, ο Ηρακλής νίκησε με 172-94 τον ΒΑΟ, με τον Μούμογλου να βάζει τους 145 από τους 172 πόντους της ομάδας του.

Ο Αριστείδης Μούμογλου πήγε στον Ηρακλή το 1958 σε ηλικία 16 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, ο τότε προπονητής του «Γηραιού», Άγης Κυνηγόπουλος, του εμπιστεύτηκε μια θέση στην ανδρική ομάδα και την τριετία 1961-1964 κατάφερε να οδηγήσει τον Ηρακλή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Κλήθηκε μάλισταστην Εθνική στα 17 χρόνια του. Και αν η τριετία 1961-1964 ήταν από τις καλύτερες της καριέρας του, οι επόμενες τρεις σεζόν ήταν από τις καλύτερες της…ζωής του αφού αφιερώθηκε στις σπουδές του και σχεδόν είχε «κόψει» το μπάσκετ.

Το μπάσκετ, όμως, είναι σαν το ποδήλατο. Αν το μάθεις μια φορά, δεν το ξεχνάς. Ο Μούμογλου άρχισε και πάλι να παίζει μπάσκετ το 1971 και μάλιστα στο τέλος εκείνης της χρονιάς αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της Α΄Εθνικής με 654 πόντους. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα που έπαιξε μπάσκετ, δεν άλλαξε φανέλα. Όλα τα χρόνια που αγωνίστηκε, φόρεσε μόνο τη φανέλα του «Γηραιού».

Το ρεκόρ του, όμως, αμφισβητείται ακόμη και σήμερα. Πολλοί υποστηρίζουν πως είχε σημειώσει 143 και όχι 145 πόντους. Αυτή η διαφορά των δύο πόντων έγκειται στο γεγονός ότι το τελευταίο καλάθι που πέτυχε δεν έπρεπε να μετρήσει αφού είχε τελειώσει ο χρόνος. Τα… «επίσημα» χαρτιά έγραψαν 145, οπότε και εμείς αυτό κρατάμε. Όσο για τη δεύτερη «ένσταση», δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν, και όντως έτσι συνέβη, πως ο Ηρακλής αντιμετώπισε εκείνη τη μέρα την εφηβική ομάδα του ΒΑΟ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει κάτι. Το παιχνίδι ήταν για την Α’ Εθνική, συνεπώς δεν «φταίει» ο Μούμογλου που ο ΒΑΟ κατέβασε 18χρονους.

Όπως συμβαίνει συνήθως με όλα τα μεγάλα ρεκόρ, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να συνωμοτήσουν εναντίον του ρέκορντμαν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την περίπτωση του Μούμογλου. Όσο και αν προσπάθησαν, όμως, δεν κατάφεραν κάτι. Η ιστορία έγραψε ότι ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ όλων των εποχών σε ομαδικό άθλημα έχει επιτευχθεί από Έλληνα.

Για την ιστορία, δεύτερη καλύτερη επίδοση σε έναν αγώνα είναι αυτή του Παναγιώτη Γιαννάκη, όταν ο «Δράκος» αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ιωνικού (72 πόντοι) στον αγώνα Ιωνικός- Αρης 113-114 στις 24/1/1981. Στο ίδιο ματς, ο αντίπαλός του Νίκος Γκάλης είχε σημειώσει 63 πόντους. Η επίδοση του «Νικ», όμως, είναι η τέταρτη καλύτερη όλων των εποχών. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Παράσχος Τσάνταλης του Πανελληνίου με 71.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο θα πληρώνουμε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου;

Με τα κομπιουτεράκια στα χέρια βρίσκονται από χθες τα στελέχη της αγοράς πετρελαιοειδών. 


Μετά τις δηλώσεις του… υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη περί πλήρους εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, υπολογίζουν από τώρα τις τιμές στις οποίες θα πωλούν από το φθινόπωρο. 


Ας δούμε καταρχήν...


τι θα γίνει με το πετρέλαιο κίνησης. Είναι σαφές ότι όσοι οδηγούν πετρελαιοκίνητα οχήματα θα τρίβουν τα χέρια τους. 


Αφενός διότι τα ΙΧ τους καταναλώνουν πολύ λιγότερο καύσιμο σε σχέση με τα βενζινοκίνητα. Και αφετέρου, διότι όπως προκύπτει από την ανάλυση που ακολουθεί, η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα υποχωρήσει περίπου στα 1,36-1,40 ευρώ το λίτρο από 1,46-1,50 ευρώ που είναι σήμερα.


Δείτε τι συμβαίνει στον πίνακα που ακολουθεί:




Προκύπτει ότι με σταθερή τιμή διυλιστηρίου, αν γινόταν σήμερα η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 411 στα 329 ευρώ ανά χίλια λίτρα, η τιμή λιανικής του πετρελαίου κίνησης θα διαμορφωνόταν στα 1,36 ευρώ το λίτρο από 1,46 ευρώ που είναι σήμερα. Εννοείται ότι η τελική τιμή εξαρτάται και από το περιθώριο κέρδους που βάζει ο έμπορος πάνω στην τιμή λιανικής. Στον πίνακα, υπολογίζεται τιμή λιανικής με περιθώριο κέρδους των εμπόρων στα 70 ευρώ ανά χίλια λίτρα.


Στο πετρέλαιο θέρμανσης, η εικόνα θα είναι «μαύρη» και μόνο μέσα από το επίδομα θέρμανσης θα μπορέσει το υπουργείο Οικονομικών, να βελτιώσει την κατάσταση έστω και για κάποιους. Δείτε τον σχετικό πίνακα:




Αν λοιπόν αγοράζαμε σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης, θα το πληρώναμε περίπου προς 1,28 ευρώ το λίτρο. 


Και πάλι δηλαδή θα έχει μια διαφορά στην τιμή λιανικής με το πετρέλαιο κίνησης ωστόσο, αυτή δεν θα είναι τόσο μεγάλη σε σχέση με σήμερα. 


Και πάλι, το πόσο ακριβώς θα πληρώνουμε το καύσιμο, θα εξαρτηθεί από την τιμή διυλιστηρίου τον Οκτώβριο αλλά και από το περιθώριο κέρδους των εμπόρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν οι ψεκασμοί μετά τα κρούσματα του ιού του Νείλου

Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκαν στην Αττική, κι ενώ αποφασίστηκε να διενεργηθεί ψεκασμός στο Λεκανοπέδιο. Έπειτα από την καταγραφή δύο κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, στο Παλαιό Φάληρο και την...


Αργυρούπολη, συνεργεία θα προχωρήσουν σε κωνωποκτονίες σε φρεάτια και περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, αποφασίστηκε την Πέμπτη σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό την προεδρία της υφυπουργού Φωτεινής Σκοπούλη.

Επίγειοι ψεκασμοί με εντομοκτόνα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, όπου υπάρχει λίμνη, καθώς και σε άλλα πάρκα της πόλης.

Τα περιστατικά αφορούν κατοίκους του Νέου Φαλήρου, του Ελληνικού και του Πειραία, που νοσηλεύονται στο Τζάνειο και στο Ασκληπιείο της Βούλας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η νέα ομάδα του ΠΑΣΟΚ


 
Με αλφαβητική σειρά έδωσε στη δημοσιότητα η Ιπποκράτους τα ονόματα της πολιτικής και της οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Από το «λ» λείπει το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου και από το «δ» της Άννας Διαμαντοπούλου, καθώς τα δύο στελέχη αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Με αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εντάξει στα δύο μεταβατικά όργανα όλο το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ, με τις εξαιρέσεις του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στους οποίους δεν έγινε πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, συγκροτήθηκαν η Πολιτική και η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν (αλφαβητικά) οι: Νάσος Αλευράς, Νίκος Ανδρουλάκης, Μίμης Ανδρουλάκης, Βαγγέλης Αργύρης, Φώφη Γεννηματά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Κουράκης, Πάνος Μπεγλίτης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Κώστας Πανταζής, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μετέχουν επίσης ο Συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης.

Στην Οργανωτική Γραμματεία μετέχουν (αλφαβητικά) οι: Μιλένα Αποστολάκη, Χρύσα Αράπογλου, Γιώτα Γαζή, Βασίλης Έξαρχος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Κώστας Ζώγας, Αλέξανδρος Θοδωράκος, Δημήτρης Καρύδης, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Παναγιώτης Κορμάς, Πάρις Κουκουλόπουλος (Συντονιστής), Δημήτρης Λιντζέρης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Στέλιος Σπαθής, Κώστας Σπηλιόπουλος, Άγγελος Τόλκας, Γρηγόρης Φελώνης, Έφη Χαλάτση.

Τις επόμενες ημέρες, θα οριστούν υπεύθυνοι της προσπάθειας ανασύστασης στις 13 περιφέρειες της χώρας και θα συγκροτηθούν η Γραμματεία Επικοινωνίας, η Γραμματεία Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου, οι Τομείς του Κινήματος και οι Ομάδες Πολιτικού Συντονισμού ανά Υπουργείο, που θα συνεργάζονται με τους 3 αρμόδιους εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου (ώρα 18:00) και η νέα Οργανωτική Γραμματεία την Τρίτη 17 Ιουλίου (ώρα 12:00) υπό την Προεδρεία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στον ορισμό των μελών της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας, δήλωσε τα εξής: «H επιτυχία της Εναρκτήριας Συνδιάσκεψης έδωσε σημαντική ώθηση στην προσπάθεια ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης.

Είναι ευτύχημα για το ΠΑΣΟΚ ότι διαθέτει μία μεγάλη δεξαμενή στελεχών, στην οποία μετέχουν αφενός μεν έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη, αποδεκτά από την κοινωνία, αφετέρου δε νέα, δυναμικά και πολλά υποσχόμενα στελέχη, που πήραν ενεργό ρόλο στη μάχη των εκλογών από διάφορες θέσεις. Είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος, από τη μεγάλη αυτή δεξαμενή, επιλογή ενός μικρού αριθμού στελεχών για τη συγκρότηση της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας.

Όλα τα στελέχη στρατεύονται εξίσου στην προσπάθειά μας. Για όλα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά και οργανωτικά αντικείμενα. Όλοι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Τους θέλω ενεργούς δίπλα μου στον αγώνα που δίνουμε για την Πατρίδα και την παράταξη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληθαίνουν τα ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Πληθαίνουν τα ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους
Ολοένα και αυξάνει ο αριθμός των αυτοκινήτων που είναι ανασφάλιστα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα ασφάλισης λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του α' εξαμήνου του 2012 που δημοσιεύει το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων, οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα έφθασαν  τις 2.589 όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ήταν 1.750 (αύξηση 47,94%).
Όπως δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αύξηση σημειώνουν επίσης και οι καταβληθείσες αποζημιώσεις από ανασφάλιστα οχήματα. Το α' εξάμηνο του 2012 καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 1.500 περιπτώσεις που αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα και για τα οποία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4.862.250,02 ευρώ έναντι 1.371 περιπτώσεων το α' εξάμηνο του 2011 για τις οποίες καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4.255.433 εκ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκληση για αίμα για τα δίδυμα που παρέσυρε ο ασυνείδητος υπαξιωματικός

Εκκληση για αίμα για τα δίδυμα που παρέσυρε ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικ
Εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά και εξαιρετικά ρευστή μέχρι και τη συμπλήρωση του πρώτου 24ωρου,  θεωρείται η κατάσταση της υγείας των επτάχρονων διδύμων που παρέσυρε το πρωί της Πέμπτης ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης των παιδιών και των αναγκών που προκύπτουν από αυτή, το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει έκκληση για αίμα.
Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένα τα δίδυμα παρακολουθούν στενά την πορεία τους η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη,. Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του είχε διασωληνωθεί από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στον τόπο του ατυχήματος, ενώ η δίδυμη αδελφή του διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο.
Η μητέρα τους νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε αργά το μεσημέρι σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης σπληνός. Η άτυχη γυναίκα φέρει πολλές κακώσεις, αλλά επικοινωνεί με το περιβάλλον και οι γιατροί εκτιμούν ότι παρότι βρίσκεται σε βαριά κλινική κατάσταση, η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.
Εκκληση για αίμα
Λόγω της σοβαρής κατάστασης των διδύμων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Για το λόγο αυτό το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει έκκληση για αίμα. «Η κατάσταση των παιδιών, ειδικά του αγοριού, είναι κρίσιμη και απαιτείται αίμα. Όσοι και όσες μπορείτε να βοηθήσετε μπορείτε να προσφέρετε αίμα είτε στο Αγλαΐα Κυριακού, είτε σε άλλο νοσοκομείο στο όνομα των παιδιών», αναφέρει συγκεκριμένα. 
Υπενθυμίζεταί ότι νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην οδό Πατησίων ο 21χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (ο οποίος δεν είχε ούτε δίπλωμα, ούτε ασφάλεια) παρέσυρε με τη μοστοσυκλέτα του μια γυναίκα μαζί με τα δυο της παιδιά τη στιγμή που επιχειρούσαν να διασχίσουν το δρόμο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη καθώς τα τρία θύματα έπεσαν αιμόφυρτα στο δρόμο ενώ ο οδηγός, μόλις είδε τι είχε συμβεί ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γυναίκα ακινητοποίησε φύλακα και απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού


Γυναίκα ακινητοποίησε φύλακα και απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού
Αναστάτωση προκλήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από την κινηματογραφική απόδραση μίας Σέρβας κρατουμένης η οποία ήταν προφυλακισμένη για συμμετοχή σε σπείρα διαρρηκτών κοσμηματοπωλείων.
Η απόδραση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 19:00 της Τετάρτης και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώην μπασκετμπολίστρια έβαφε έναν τοίχο στον προαύλιο χώρο της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών.
Με την συνεργασία άλλων συνεργών της από τον εξωτερικό χώρο των φυλακών η γυναίκα κατάφερε και ακινητοποίησε μία γυναίκα σωφρονιστικό υπάλληλο και διέφυγε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Σέρβα πρώην μπασκετμπολίστρια είναι κατηγορούμενη για την συμμετοχή στην σπείρα των Ροζ Πανθήρων η οποία είχε χτυπήσει πολλά κοσμηματοπωλεία σε όλη την χώρα.
Μάλιστα η ξανθά «καλλονή» φέρεται να ήταν παίκτρια του Παναθηναϊκού και του Παγκρατίου. Όλα ξεκίνησαν όταν ανέλαβε να κάνει γκράφιτι στους τοίχους των φυλακών και ένας φίλος της έξω από τις φυλακές της πήγε τα «υποτιθέμενα» χρώματα. Ωστόσο όπως όλα έδειξαν υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο απόδρασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε το γιο του Χάρρυ Κλυνν [Σπάνιο!]


O μεγάλος μας κωμικός Χάρρυ Κλύνν, μας σύστησε τον γιό του, Νίκο Τριανταφυλλίδη, στο θέατρο Βράχων, όπου και πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασής του, «Όποιον πάρει ο Χάρης».







O μεγάλος μας κωμικός Χάρρυ Κλύνν, μας σύστησε τον γιό του, Νίκο Τριανταφυλλίδη, στο θέατρο Βράχων, όπου και πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασής του, "Όποιον πάρει ο Χάρης".
Η αρμονική σχέση μεταξύ πατέρα και γιου είναι δυνατή, ομολογούν όσοι τους γνωρίζουν από κοντά!


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Ιουλίου....

Γεγονότα
1814: Ιδρύεται το Σώμα των Καραμπινιέρων στο Βασίλειο της Σαβοίας. Από το 1861 θα αποτελέσει το βασικό αστυνομικό σώμα της Ιταλίας.
1908: Γυναίκες αθλήτριες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο.
1939: Ο Φρανκ Σινάτρα κάνει το ντεμπούτο του στη δισκογραφία.
1972: Ο καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή Αριστείδης Μούμογλου επιτυγχάνει 145 πόντους κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τον ΒΑΟ και δημιουργεί ρεκόρ όλων των εποχών στην Α' Κατηγορία του μπάσκετ. Ο αγώνας λήγει με σκορ 170-94.
1985: Διεξάγεται ταυτόχρονα στη Φιλαδέλφεια και το Λονδίνο το κοντσέρτο με την επωνυμία Live Aid, που ως σκοπό έχει να συγκεντρώσει την προσοχή του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και χρήματα, για τους λιμοκτονούντες κατοίκους της Αφρικής. Εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, ο Μικ Τζάγκερ, η Τίνα Τάρνερ, η Μαντόνα, ο Μπομπ Nτίλαν και ο Πολ Μακάρτεϊ. Ψυχής της εκδήλωσης είναι ο τραγουδιστής των Boomtown Rats, Μπομπ Γκέλντοφ.
1988: Ο Ολυμπιακός αποκτά τον διάσημο ούγγρο ποδοσφαιριστή Λάγιος Ντέταρι. Ο δήμαρχος Πειραιά, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, διοργανώνει φιέστα στην πλατεία Κοραή για την υποδοχή του.

Γεννήσεις
1916: Δέσπω Διαμαντίδου, ηθοποιός. (Θαν. 18/2/2004)
1944: Έρνε Ρούμπικ, ούγγρος γλύπτης και καθηγητής της αρχιτεκτονικής, γνωστός για το παζλ του «Κύβος του Ρούμπικ».
1969: Κάχι Καχιασβίλι, ελληνογεωργιανός αρσιβαρίστας και Ολυμπιονίκης.

Θάνατοι
1954: Φρίντα Κάλο, μεξικανή ζωγράφος, σύζυγος του επίσης ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα. (Γεν. 6/7/1907)
1965: Φώτης Κόντογλου, αγιογράφος και λογοτέχνης από τις Κυδωνιές (Αϊβαλί) της Μικράς Ασίας. (Γεν. 8/11/1895)
2000: Στέλιος Τατασόπουλος, ένας από τους πρώτους κινηματογραφιστές στη χώρα μας. Το 1931 κινηματογράφησε την πρώτη ελληνική κοινωνική ταινία, τη βωβή Κοινωνική Σαπίλα, ενώ το 1951 γύρισε τη Μαύρη Γη, τη δεύτερη νεορεαλιστική ταινία του για τη σκληρή ζωή στα σμυριδωρυχεία της Απειράνθου της Νάξου. (Γεν. 1908)


Διαβάστε Περισσότερα »

Κοσμοσυρροή στον τάφο του γέροντα Παΐσιου

Εκατοντάδες ορθόδοξοι προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν χθες το βράδυ στον τάφο του μακαριστού Γέροντα Παϊσίου, στην Ιερά Μονή του... Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Αρσενίου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, εκεί που ετάφη ο Γέροντας στις 12 Ιουλίου 1994.

Την αγρυπνία παρακολουθήσαν νέοι και γέροι, παιδιά και έφηβοι, αδιαφορώντας για την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

«Τέσσερες ώρες περίπου περίμενα για να προσκυνήσω τον τάφο του Γέροντα... Κάθε φορά που έρχομαι με βοηθάει πολύ... Σήμερα που όλος ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα, παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας» - λέει η Ελένη Κ. από την Φλώρινα.

Η επιχειρηματίας Ναταλία Πασκάλ, μαζί με την 25χρονη κόρη της Αλίνα, ήρθαν για προσκύνημα από το Κίεβο της Ουκρανίας.

«Στη Ρωσία και την Ουκρανία ο Παίσιος είναι ένας από τους αγαπημένους πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Βιβλία αφιερωμένα στο έργο και στις προφητείες του, έχουν μεταφραστεί στη ρωσική γλώσσα» - λέει η Ναταλία, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

"Εάν περισσότεροι άνθρωποι επισκεπτόταν τα μοναστήρια και είχαν μια πνευματική σχέση με τους μοναχούς, πολλά από τα ψυχιατρεία θα κλείνανε" - έλεγε κάποτε ο γέροντας Παΐσιος για το Άγιον Όρος.

Σήμερα η μονή του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγο, όπου βρίσκεται ο τάφος του, λειτουργεί ως «πνευματικό νοσοκομείο», ένα θεραπευτικό κέντρο και πνευματική όαση στην έρημο του αθεϊσμού, την απώλεια και την τρέλα, ειδικά την περίοδο που διανύουμε» - λέει ο Κωνσταντίνος Π., και μαρτυρά ότι ο γέροντας θεράπευσε το παιδί του από μια σοβαρή ασθένεια.

«Μόνο από τα αυτοκίνητα που πάρκαραν βλέπω πως φέτος έχουμε τετραπλάσιο κόσμο στο μοναστήρι σε σχέση με πέρσι» - λέει ο φύλακας του πάρκινγκ. Ήρθαν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι. Φαίνεται πως στους Έλληνες απέμεινε μόνο η ελπίδα και η πίστη στο γέροντα Παίσιο..."

Ο μοναχός Παίσιος έλεγε: «Διανύουμε μία από τις δυσκολότερες εποχές που πέρασε ποτέ η χώρα μας. Δυστυχώς, καλούμαστε να επιβιώσουμε μέσα από καταστάσεις που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί, τόσο ψυχοφθόρες που το αποτέλεσμα όλων αυτών των σκληρών δοκιμασιών των Ελλήνων είναι συχνά η κατάθλιψη, η απομόνωση και οι αυτοκτονίες. Ωστόσο, μέσα από κάθε δυσκολία πρέπει όλοι να θυμόμαστε πάντα πως, κάθε φορά προκύπτει κάτι νέο, γεννιέται κάτι πιο δυνατό και πιο ελπιδοφόρο αρκεί να μην ξεχνάμε τη βασικότερη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό: Οι θυσίες μας, οι κόποι μας, ανυψώνουν την ανθρωπιά μας και η ανθρωπιά μας και μόνο μπορεί να μας οδηγήσει στην άκρη του σκοτεινού αυτού τούνελ που διαβαίνουμε. Πώς είναι δυνατόν να προστατεύσουμε την ανθρωπιά μας; Επενδύοντας στην καρδιά μας... Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε πλούσιοι σε συναισθήματα, έχουμε ακόμη αντοχή διότι φυλάμε καλά την καρδιά μας».
prismanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ξηρονομή την δεκαετία 2001 – 2011!



Τον τόμο της δεύτερης δεκαετίας 2001-2011 της εφημερίδας του Συλλόγου «Η Ξηρονομή» παρουσιάζει ο ομώνυμος Σύλλογος το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία του χωριού, με την συμμετοχή της Χορωδίας και ορχήστρας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής & παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων σε πρόγραμμα δημοτικών τραγουδιών…

Ο καλαίσθητος καλόδετος τόμος των εφημερίδων προλογίζεται από τον Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιο, τον Δήμαρχο Θηβαίων Σπ. Νικολάου, τον καθηγητή Ιατρικής Γ. Αραπάκη και τον Αντιπτέραρχο ε.α Ν. Νόκα..

Ο τόμος περιλαμβάνει επιμορφωτικά και πολιτιστικά δρώμενα, ιστορικά στοιχεία της Ξηρονομής και του ευρύτερου Βοιωτικού χώρου, καθώς και ευρετήριο ανά συγγραφέα και θέμα.

Μάλιστα, έχουν εκδοθεί 100 τόμοι, που θα διατεθούν σε κατοίκους του χωριού και φίλους της Ξηρονομής, προκειμένου να αποτελέσουν οικογενειακό  κειμήλιο…















Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ