Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Στα 20.000 ευρώ ο πραγματικός μισθός του κάθε βουλευτή


Στα 20.000 ευρώ ο πραγματικός μισθός του κάθε βουλευτή
Μια προσφυγή δικαστικών λειτουργών στο Μισθοδικείο για να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις στον κλάδο τους, φέρνει πονοκέφαλο στη Βουλή, καθώς αποκαλύπτεται ότι το πραγματικό κόστος του κάθε ενός από τους 300 βουλευτές μας ξεπερνά τα 20.000 ευρώ μηνιαίως ή, αν προτιμάτε, τα 700 ευρώ την ημέρα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, κ. Θάνο Παπαϊωάννου, διευκρινίσεις προκειμένου να καθοριστεί ο μισθός των δικαστικών, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ότι «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης ίσης με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».

Αυτήν την παράγραφο του Συντάγματος αντέστρεψαν οι δικαστικοί που ζητούν από τον περασμένο Μάρτιο να μάθουν πόσες είναι οι πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών μας. Μάλιστα το έγγραφο έδινε προθεσμία δύο μηνών στη Βουλή για να απαντήσει, καθώς υπήρχε νέα δικάσιμος στο Μισθοδικείο στις 12 Ιουνίου. Ωστόσο, απάντηση δεν υπήρξε ποτέ.

Αιτία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι οι πραγματικές πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών είναι υπερδιπλάσιες από αυτές που δηλώνουν ως βουλευτική αποζημίωση. Ειδικότερα:

  • 8.000 ευρώ είναι ο μηνιαίος μισθός κάθε βουλευτή
  • 1.100 ευρω είναι η κατά μέσο όρο πρόσθετη αμοιβή για συμμετοχη σε επιτροπές
  • 150 ευρώ το μήνα για συμμετοχή στα θερινά τμήματα
  • 350 ευρώ το μήνα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές για κάθε βουλεύτη στον ΕΟΠΥΥ
  • 1000 ευρώ το μήνα κοστίζει των leasing των αυτοκινήτων που έχει κάθε βουλευτής
  • 473 ευρώ το μήνα είναι τα έξοδα κίνησης των βουλευτών κατά μέσο όρο
  • 2.263 ευρώ το μήνα είναι κατά μέσο όσο το επίδομα οργάνωσης γραφείου
  • 1.000 ευρώ το μήνα είναι το επίδομα ενοικίου που λαμβάνουν οι βουλευτές της περιφέρειας
  • 983 ευρώ είναι κατά μέσο όρο η δαπάνη για τα σταθερά τηλέφωνα κάθε βουλευτή
  • 200 ευρώ το μήνα το πλαφόν στα κινητά τους.

Σύνολο μέχρι τώρα, 15.519 ευρώ είναι μηνιαίως οι πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και άλλες παροχές, όπως τα 4.000 ευρώ μηνιαίως για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται κάθε βουλευτής αλλά και τα 960 ευρώ το μήνα που κοστίζουν κατά μέσο όρο το μήνα τα 104 μονά αεροπορικά εισιτήρια που δικαιούται κάθε βουλευτής της περιφέρειας.

Επομένως, οι συνολικές μηνιαίες «πάσης φύσεως» αποδοχές των βουλευτών μας ξεπερνούν όντως τα 20.000 ευρώ το μήνα. Φυσικό είναι λοιπόν να μην απαντά η Βουλή στο επίσημο αίτημα του Μισθοδικείου εδώ και μήνες, καθώς οι υπεύθυνοι αναζητούν, σύμφωνα με το «Έθνος» φόρμουλα για να δικαιολογήσουν αυτές τις δαπάνες διαφορετικά ή να τις βγάλουν τελείως από τις αμοιβές των βουλευτών...
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνεται στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία απο τον Σεπτέμβριο

Αυξάνεται σε 12μηνη η στρατιωτική θητεία απο τον Σεπτέμβριο
Η αύξηση της στρατωτικής θητείας, απο 9 μήνες σε 12, ήταν το θέμα που «άνοιξε» προχθές την διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να μειωθούν οι μελλοντικές προσλήψεις επαγγελματιών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό με οπλίτες.
Με το νέο αυτό μέτρο εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεοσύλλεκτων οπλιτών θα φτάσει τους 10.000 ανα δίμηνο και θα αυξήσει τους υπηρετούντες κληρωτούς σε ετήσια βάση κατά περίπου 12.000
Η 12μηνη θητεία θα τεθεί σε εφαρμογή πιθανότατα από τον Σεπτέμβρη, εφόσον τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η μείωση στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών γίνουν αποδεκτά απο την Τρόϊκα.
Στην περίπτωση αυτή, θα ισχύσουν μεταβατικές ρυθμίσεις και για τους οπλίτες ου ήδη υπηρετούν
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας


Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με δεκάδες ζωές ασθενών να θέτονται σε κίνδυνο εξαιτίας τις έλλειψης προσωπικού που υπάρχει τα τελευταία δυο χρόνια.

Μεγάλες ελλείψεις

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας τον κύριο Βασίλη Αγγουρά , ο οποίος επεσήμανε τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου.

«Στο νοσοκομείο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και κυρίως στα Ιατρικά Τμήματα. Στα νευραλγικά για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό. Στο τμήμα Μαιευτικής –Γυναικολογικής εργάζονται δυο άτομα και δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν την εφημερία. Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν τουλάχιστον πέντε τμήματα όπως: Ακτινολογικό, Αξονικό, Πνευμονολογικό, Ορθοπεδικό ,Αναισθησιολογικό το οποίο βρίσκεται σε οριακή λειτουργία και υπάρχει πρόβλημα ομαλούς εφημέρευσης ,στο παραϊατρικό προσωπικό , στο τμήμα Βιοπαθολογίας και στα τοπικά Αναισθητικά Εργαστήρια οπού έχουμε και εκεί ελλείψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αγγουράς θεωρεί ότι η μόνη λύση για να εξομαλυνθούν τα προβλήματα είναι το κράτος να προβεί σε άμεση πρόσληψη προσωπικού καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση δεν γίνεται να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του νοσοκομείου.

Σχεδόν καθόλου προσωπικό

Ίδια όμως παραμένει η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας .Ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Γιάννης Αγγελάτος, μιλώντας στη zougla.gr τόνισε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού που ξεπερνάει το 50%.

« Στην παθολογική κλινική υπάρχουν 50 κρεβάτια και εργάζονται μόνο δύο νοσηλεύτριες .Ακόμα έχουμε έλλειψη σε τραπεζονοσοκόμες και τραυματιοφορείς. Δυστυχώς, έχουμε μεγάλη έλλειψη υλικών στα χειρουργεία και έτσι υπάρχει κίνδυνος για αναβολή τους. Ζητάμε το τμήμα αξονικού τομογράφου να λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο» τόνισε.

Στην αναμονή

Στον «πάγο» βρίσκεται εδώ και περίπου τρία χρόνια το κτίσιμο του νέου νοσοκομείου της Χαλκίδας, το οποίο θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα υποδομών και χώρου που υφίστανται και ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

« Είχε έρθει στην Χαλκίδα ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν υπουργός εξωτερικών κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και μας είχε εγγυηθεί ότι σε 30 μήνες θα λειτουργεί .Αλλά είμαστε ακόμα στο περίμενε. Πρέπει να δημιουργηθεί το νέο νοσοκομείο γιατί υπάρχει κτηριακό πρόβλημα .Το κτήριο αυτό είναι χτισμένο από το 1981» κατέληξε ο κ. Αγγελάτος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ από το ΠΑΜΕ

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους


Το ΠΑΜΕ ζητάει "πιστοποιητικό φρονημότητας" από τους απεργούς της Χαλυβουργίας,για να τους δώσει τρόφιμα και χρήματα που προσφέρουμε όλοι εμείς για τους εργαζόμενους που εδώ και 9 μήνες απεργούν.


Αυτό καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.


Οι άνθρωποι δεν...
έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους να πάρουν τυρόπιτα στα παιδιά τους και εξέφρασαν τις αντιρρήσει τους πλέον για το "καπέλωμα" της απεργίας τους από το ΠΑΜΕ.


Και τότε σταμάτησε κάθε βοήθεια, όπως καταγγέλει η Ελένη Καταβάτη κάποιοι δεν έχουν να πάρουν τυρόπιτα και άλλοι στήνουν γιορτές και τσιμπούσια στην πύλη.


Ο Παύλος Λογγινίδης, που πήρε συνολικά 500 ευρώ, από τις δικές μας προσφορές του απλού κόσμου, όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το καπέλωμα από το ΠΑΜΕ του ζητησαν να επιστρέψει πίσω τα χρήματα.


Και το πιο εξοργιστικό; Ο Μιχάλης Νικολουδάκης που πήγε και ζήτησε τρόφιμα και χρήματα -θα το πούμε και πάλι ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ- του είπαν πως για να του δώσουν έπρεπε να υπογράψει χαρί που θα έγραφε πως στηρίζει απόλυτα τις αποφάσεις του Σωματείου.


Δηλαδή σεβασμός στην απεργία αλλά κανένας σεβασμός και στο δικαίωμα της εργασίας.


Μπράβο ΠΑΜΕ!!!





.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απογοητευμένοι οι Έλληνες και αδιάφοροι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα


Διπλό μήνυμα των πολιτών από δημοσκόπηση της Κάπα Ressearch, ένα μήνα μετά τις εκλογές. Απογοήτευση από τα κόμματα και αδιάφοροι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικαΔεν άλλαξε ιδιαίτερα η κατάσταση στην εικόνα τουλάχιστον του πολιτικού συστήματος.
Σε έρευνα της Κάπα Research, ένα μήνα μετά τις εκλογές, για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από τα κόμματα και αδιάφοροι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Οι Έλληνες στην πλειονότητά τους ζητούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ρίχνοντας στην τρίτη θέση την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, η Χρυση Αυγή 7,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το ΚΚΕ 4,8%.
Όσο για τις θετικές γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς, πρώτος έρχεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 61,5%, δεύτερος, ο Αντώνης Σαμαράς με 50,9%, τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 42,8%, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 35,7% και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος (30,4%), η Αλέκα παπαρήγα (23,5%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (18,9%).
Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα, ενώ σε ποσοστό 42,7% θεωρούν αρνητική εξέλιξη την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δίνει όλα ο καύσωνας τη Δευτέρα και μετά κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Τα δίνει όλα ο καύσωνας τη Δευτέρα και μετά κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
Οι πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού θα είναι η Κυριακή, με τη θερμοκρασία να χτυπάει 40άρι, και η Δευτέρα με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε τροπική χώρα, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές. Από την Τρίτη όμως η θερμοκρασία θα πέσει ως και 10 βαθμούς.
Ειδικότερα, ο καύσωνας εντείνεται από σήμερα με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να ξεπερνά τους 40, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα δείξει 42.  Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο, κάνοντας τη μέρα αυτή την πιο θερμή του παρατεταμένου καύσωνα που βιώνουμε από τις 5 Ιουλίου. Μειωμένη θα είναι η θερμοκρασία μόνο στα νότια προάστια και στην ανατολική Αττική. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να δείξει 43 ενώ σε άλλες, όπως τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενισχύοντας όσους μιλούν για τροπικό κλίμα!
Ήδη, το όζον ξεπέρασε τις ανώτερες επιτρεπόμενες τιμές του στο Περιστέρι, στη Γεωπονική Σχολή και τη Νέα Σμύρνη.
Από το βράδυ της Δευτέρα όμως ο καύσωνας μας αποχαιρετά καθώς ο υδράργυρος θα αποκλιμακωθεί απότομα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας κατά οκτώ με δέκα βαθμούς. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει στους 34 βαθμούς Κελσίου, και θα μειωθεί περαιτέρω την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή δεν αποκλείεται να έχουμε σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγχυση με το «κούρεμα» των φωνηέντων..

 
Η «μάχη των φωνηέντων» εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο. 

Σύμφωνα με καταγγελία εκπαιδευτικών, η νέα σχολική γραμματική της Ε' και ΣΤ' τάξης του δημοτικού «καταργεί» το ω και το η, περιορίζοντας τα φωνήεντα σε πέντε από...επτά. Ωστόσο, όπως επισήμανε με ανακοίνωσή του ο καθηγητής Ιωάννης Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, η σύγχυση προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι φθόγγοι (οι ήχοι) των φωνηέντων στη γλώσσα μας είναι πέντε: a, e, i, o, u, που αποδίδονται στον γραπτό λόγο με τα επτά φωνήεντα (α, ε, ο, η, ι, υ, ω) και τα πέντε διγράμματα ει, αι, οι, ου, υι. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κατάργησης γραμμάτων από τη γλώσσα.

Οι εξηγήσεις μάλλον δεν θεωρούνται επαρκείς..Η εντύπωσή μας είναι πως μόλις τώρα ανοίγει ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Κάποιοι βλέπουν την αρχή της β΄φάσης της συνομωσίας κατά της ελληνικής γλώσσας που ξεκίνησε με την εφαρμογή του μονοτονικού συστήματος πριν περίπου 30 χρόνια.

Τραβηγμένο σενάριο;
Ίδωμεν...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σηκώστε το!


Έφτασε η μεγάλη ώρα για την Εθνική Νέων

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Η Εθνική Νέων κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και έφτασε στον τελικό του Euro 2012 U-19, όμως απόψε θέλει να κάνει το καθοριστικό βήμα και να σηκώσει το τρόπαιο απέναντι στην Ισπανία (21:30, ET-1 και sport-fm.gr).

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα θέλουν να πάρουν «ρεβάνς» για την ήττα (2-1) που γνώρισαν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν με σκορ από τους μικρούς «φούριας ρόχας».

Τότε στη «γαλανόλευκη» αποστολή έλεγαν ότι οι διεθνείς μας υπερεκτίμησαν τους ποδοσφαιριστές του Χούλεν Λοπετέγκι και θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάποιο άλλο αποτέλεσμα.

Τώρα ο Κατίδης, ο Γιαννιώτας και τα άλλα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρεθούν στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, δίνοντας ταυτόχρονα στον εαυτό τους ένα καλύτερο αύριο με μεταγραφές σε συλλόγους του εξωτερικού.

Το μοναδικό πρόβλημα για τον Τσάνα είναι η απουσία του Καπίνο, ο οποίος είχε αποβληθεί άδικα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Αγγλία και τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Διούδης. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα παίξουν οι Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης και Σταφυλίδης.

Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Κατίδης, Μπάλλας και Φουρλάνος. Δεξί χαφ θα παίξει ο Γιαννιώτας, αριστερό ο Μαυρίας και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Διαμαντάκος. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώντας, Τριανταφυλλόπουλος, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Μπουχαλάκης και Μπακασέτας.

Πώς θα παίξουν οι Ισπανοί

Με σύστημα 4-2-3-1 αγωνίζεται η Νέων της Ισπανίας. Ο Λοπετέγκι θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κέπα, ο οποίος στην άμυνα θα έχει τους Κάστρο, Ντέρικ, Ραμάλιο και Γκριμάλντο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Καμπάνια και Ολιβιέρ, ενώ πιο μπροστά θα παίξουν οι Σούσο, Ροντρίγκες και Ντεουλοφέου. Στη κορυφή θα είναι ο Αλκάθερ.

«Δεν χάνουν την μπάλα με τίποτα και σπάνε τα νεύρα των αντιπάλων με το ανελέπτο passing game τους, κερδίζοντας αθόρυβα χώρο στο γήπεδο», το σχόλιο του Χεσούς Κολίνο Κάμπο (ρεπόρτερ της AS) στη SportDay.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Λιλεκούλο» και διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ντάνι Μακέλι από την Ολλανδία. Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν πετύχει από δέκα γκολ στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ έχουν δεχθεί έξι και επτά αντίστοιχα.

Νικητές διοργάνωσης

2001/02 Ισπανία
2002/03 Ιταλία
2003/04 Ισπανία
2004/05 Γαλλία
2005/06 Ισπανία
2006/07 Ισπανία
2007/08 Γερμανία
2008/09 Ουκρανία
2009/10 Γαλλία
2010/11 Ισπανία

Πηγή: sport-fm
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο εδώλιο στελέχη τoυ οίκου Moody's για πλαστές αναλύσεις κατά Ελλάδας & Ιταλίας!!!


Αντί για την Ελλάδα, τελικά οι οίκοι αξιολόγησης θα συναντήσουν τη Νέμεση στην Ιταλία για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών χρυσιμοποιωντας την Ελλάδα ως το πρώτο πιόνι του παζλ για να ρίξουν στο βάραθρο τις οικονομίες και των λοιπών νότιων χωρών της ευρωζώνης.

Kαι κατ'αυτό τον τρόπο να θησαυρίσουν με τα στοιχήματα χρεοκοπίας, αλλά και να δώσουν την δυνατότητα στους προστάτες τους, τις κρατικές αρχές των χωρών τους, βασικά των ΗΠΑ, να ελέγξουν γεωστρατηγικά χώρες όπως η Ελλάδα ή και η Ιταλία. Χώρες οι οποίες πήγαιναν να ξεφύγουν από τον σφικτό εναγκαλισμό της Δύσης, συνάπτοντας συμφωνίεςς τεράστιες γεωστρατηγικής και ενεργειακής σημασίας με την Ρωσία.

Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως από ττα τηλεγραφήματα των υπηρεσιών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σίλβιο Μπερλουσκονι που ανακάστηκε σε παραίτηση λόγω της οικονομικής κρίσης που εν πολλοίς οι ίδιοι οι οίκοι προκάλεσαν, χαρακτηριζόταν από τους Αμερικανούς "φερέφωνο του Πούτιν"!

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρώμη, Ρόναλντ Σπόλι, ανέφερε στα τηλεγραφήματα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αναλάβει προσωπικά την εφαρμογή των συμφωνιών με τη Μόσχα.

"Ο Μπερλουσκόνι είναι φερέφωνο του Πούτιν", ανέφερε ο πρεσβευτής και προσέθετε ότι "η οικογένεια του Πούτιν επισκεπτόταν την βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία με έξοδα του ίδιου του «Καβαλιέρε». Ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη βίλα του Βλ.Πούτιν στο θέρετρο Σότσι".

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Ρ.Σπόλι έγραψε ότι «ο Μπερλουσκόνι θαυμάζει το "μάτσο", αποφασιστικό και απολυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Πούτιν που ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι μοιάζει με το δικό του».

Κια ακολούθησε το παιχνίδι των διαφόρων οίκων με την οικονομική αποκαθήλωσή τυο, όπως αποκαλλώθηκε και ο Κ.Καραανλής.

Τώρα, όμως η ιταλική δικαιοσύνη έχει "σφίξει" τους οίκους και πέρα από τις διώξεις που ήδη έχουν γίνει κατά της Standard & Poors, έρχονται νέες διώξεις και κατά στελεχών της Moody's, οι οποίοι "έπαιξαν βρώμικο και κατευθυνόμενο παιχνίδι με την Ελλάδα και την Ιταλία".

Η εισαγγελία της πόλης Τράνι, της νότιας Ιταλίας, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη δύο κορυφαίων στελεχών του οίκου Moody's, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς και προσπορισμού παράνομων κερδών από το χρηματιστήριο. Πρόκειται για τον υποδιευθυντή του οίκου Moody's, Ρος Αμπερκρόμπι, και του επιχειρησιακού διευθυντή των χρηματιστικού τομέα, Γιοχάνες Βάσσεμπεργκ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εκτιμήσεις για την κατάσταση της Ιταλίας, που δημοσιοποιήθηκαν στις 6 Μαΐου του 2010, «υπεδείκνυαν, με ηθελημένο τρόπο, στις αγορές, μια σχέση ανάμεσα στην κατάσταση της Ελλάδας την οποία ηθελημένα παρερμήνευαν στις αναλύσεις τους και της επικινδυνότητας που ενείχε το χρέος των ιταλικών τραπεζών. Σχέσεις και κίνδυνοι, όμως, που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν ανύπαρκτοι, και θεωρήθηκαν υπαρκτοί μόνο λόγω της εκτίμησης του οίκου αξιολόγησης». «Οι δυο ιθύνοντες παρείχαν στις αγορές διαστρεβλωμένες πληροφορίες» αναφέρει ο εισαγγελέας Μικέλε Ρουτζέρο.

Η έρευνα του Τράνι ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των ιταλικών ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori, οι οποίες χαρακτηρίζουν «αφόρητο το συνεχές σφυροκόπημα, με την έκδοση αξιολογήσεων που λειτουργούν ως ωρολογιακοί μηχανισμοί για την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων».

Οι υπεύθυνοι των Adusbef και Federconsumatori, Έλιο Λανούττι και Ροζάριο Τρεφιλέττι, ευχαρίστησαν δημοσίως τον εισαγγελέα Mικέλε Ρουτζέρο για το μέχρι τώρα έργο του.

Άντε και στα δικά μας!



Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας μοναχός καλούσε ροζ γραμμή από το ιερό!


Στήλη άλατος έμεινε μια γυναίκα από την Πάτρα, όταν -πριν από δύο εβδομάδες- μετέβη σε μοναστήρι γειτονικού νομού για να προσκυνήσει στο εκκλησάκι και άθελά της άκουσε μοναχό να μιλάει σε ροζ γραμμή στο κινητό του.

Συγκεκριμένα, αφού η γυναίκα μπήκε στο εκκλησάκι, πλησίασε προς το ιερό φωνάζοντας τον μοναχό, θέλοντας να του ζητήσει ένα φυλαχτό.

Σύμφωνα με το dete.gr, ο μοναχός μιλούσε στο κινητό του και το κατέβασε για να την εξυπηρετήσει.

Μόνο που προφανώς κατά λάθος πάτησε το κουμπί της …ανοιxτής ακρόασης, με αποτέλεσμα η γυναίκα να ακούσει μια αισθησιακή γυναικεία φωνή από… ροζ γραμμή!

Ο μοναχός έγινε κατακόκκινος και κόντεψε να του πέσει η συσκευή από τα χέρια, ενώ αφού το έκλεισε όσο πιο γρήγορα μπορούσε, ζήτησε απανωτές φορές συγγνώμη από την πιστή…!


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σήμερα 15 Ιουλίου....
Γεγονότα

301 π.Χ: Μάχη στην Ιψό της Φρυγίας, μεταξύ των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Αντίγονος και ο υιός του Δημήτριος ο Πολιορκητής, ηττώνται από τις συνασπισμένες δυνάμεις του Σελεύκου, του Πτολεμαίου, του Κασσάνδρου και του Λυσιμάχου.
280 π.Χ: Ο Βασιλιάς της Ηπείρου, Πύρρος, με 27.000 πεζούς, 3.000 ιππείς και 20 ελέφαντες, νικά τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας, οι οποίοι παρέταξαν 36.000 πεζούς και 4.000 ιππείς. Οι Ρωμαίοι αφήνουν στο πεδίο της μάχης 7.000 νεκρούς και πολυάριθμους αιχμαλώτους, ενώ ο Πύρρος κυριεύει το στρατόπεδό τους.
1799: Ο γάλλος κυβερνήτης Πιερ Μπουσάρ ανακαλύπτει στην αιγυπτιακή πόλη Ροζέτα (Ρασίντ στα αραβικά) τη λεγόμενη Πέτρα της Ροζέτας, μία πέτρινη πλάκα με χαραγμένη επιγραφή σε ιερογλυφικά, δημώδη αιγυπτιακά και ελληνικά, με αποτέλεσμα να αρχίσει η αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών.
1892: Φοιτητικές ταραχές ξεσπούν στην Αθήνα, λόγω της επιβολής διδάκτρων στο Πανεπιστήμιο από την κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη.
1900: Κατά τη διάρκεια των τελικών του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι αμερικανοί αθλητές δεν λαμβάνουν μέρος για θρησκευτικούς λόγους, εξαιτίας της ημέρας που είναι Κυριακή.
1916: Ιδρύεται στο Σιάτλ από τον 35χρονο Γουίλιαμ Μπόινγκ, με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 δολαρίων, η Pacific Aero Products, που θα γράψει την ιστορία της αεροναυπηγικής. Χρόνια αργότερα θα μετονομασθεί σε Boeing.

Γεννήσεις

1848: Βιλφρέντο Παρέτο, ιταλός κοινωνιολόγος και οικονομολόγος, από τους θεμελιωτές της επιστήμης της κοινωνιολογίας. (Θαν. 19/8/1923)
1858: Έμελιν Πάνχερστ, μαχητική βρετανίδα σουφραζέτα. (Θαν. 14/6/1928)
1930: Ζακ Ντεριντά, γάλλος φιλόσοφος, εισηγητής της θεωρίας της αποδόμησης. (Θαν. 8/10/2004)

Θάνατοι

1841: Μιχαήλ Λέρμοντοφ, ρώσος συγγραφέας. (Γεν. 3/10/1814)
1899: Γεώργιος Αβέρωφ, μεγαλέμπορος και εθνικός ευεργέτης. (Γεν. 15/8/1818)
1997: Τζιάνι Βερσάτσε, ιταλός σχεδιαστής μόδας. (Γεν. 2/12/1946)




Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απατεώνες του internet το παίζουν Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Κάποιοι επιτήδειοι από την Ουκρανία μπλοκάρουν...
υπολογιστές και ζητάνε χρήματα για να τους ξεμπλοκάρουν


Αν λάβετε email ότι η "Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος" έχει μπλοκάρει τον υπολογιστή σας...μην "τσιμπήσετε" Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο...

διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη πως για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου των 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.


Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.


Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server).


Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 αι επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).


Για πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την προσβολή από το κακόβουλο λογισμικό μπορείτε να καλείτε στους αριθμούς:210-6476464 και 210-6476461, καθώς επίσης να επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης :
ccu@cybercrimeunite.gov.gr


kamarinia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της Πυροσβεστικής Θήβας «εμπρηστής»!



Γλίτωσε το αυτόφωρο, αλλά όχι τον Εισαγγελέα…

Ικανοποίηση και ανεβασμένο το ηθικό στην «κόκκινη ομάδα»…

Δ. Κεφαλάς: «Σβήσαμε 4 φωτιές σε μια ημέρα – Στο πλευρό μας πολίτες – εθελοντές – Δήμος – περιφερειακή Ενότητα – Αγρότες…»

Μπορεί να ξέφυγε το αυτόφωρο ο υπαίτιος για δυο φωτιές στην Δομβραίνα, όχι όμως και από το προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, που τον οδήγησε στον Εισαγγελέα…..

«Πρόκειται για νεαρό άτομο, όπως προέκυψε από τις διάφορες ενέργειες του ανακριτικού μας τμήματος, που ευθύνεται για τις δυο πυρκαγιές, η μια στην είσοδο της Δομβραίνας που έκαψε λίγα τετραγωνικά και η άλλη 100 στρέμματα με πουρνάρια» υπογραμμίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας Δ. Κεφαλάς, μη δίνοντας περισσότερα στοιχεία, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στον Εισαγγελέα…

Ανεβασμένο είναι πάντως το ηθικό, τόσο του Διοικητή όσο και των ανδρών του, καθώς ανταποκρίθηκαν πλήρως στα διπλά συμβάντα στην αρχή της περιόδου…

«Ελέγξαμε πλήρως τέσσερεις μεγάλες φωτιές (Υλίκη - Βάγια – Δομβραίνα – Αλυκή) μέσα σε μια ημέρα και από τότε δεν έχουν υπάρξει σημαντικά συμβάντα, γεγονός στο οποίο έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό τόσο οι πολίτες της επ. Θήβας όσο και οι αγρότες, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα με την υπηρεσία μας, ακολουθώντας τις συστάσεις μας σχετικά με την καύση σιτοκαλαμιών» επισημαίνει ο κ. Κεφαλάς, μιλώντας και για καυτές ημέρες που διανύουμε, δύσκολες για εμάς όχι όμως και τους Πυροσβέστες, που έχουν συνηθίσει να εργάζονται σε ακραίες συνθήκες…


Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας αναφέρεται εκ νέου στην συνεργασία Δήμου – Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας – πολιτών και ιδιαίτερα των εθελοντών, που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και εγρήγορση και εμφανίζεται αισιόδοξος για τον καύσωνα, από τον οποίο απουσιάζουν, ευτυχώς οι άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων στο zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ