Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή του Οργανισμού Κωπαΐδας προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Περγαντά


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κωπαΐδας θέλουν να ευχαριστήσουν τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά για την βοήθεια και στήριξη που παρείχε στον Οργανισμό Κωπαΐδας, που με δικές του ενέργειες και μεσολάβηση στην ΔΕΗ δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων Υλίκης και Μόρνου αποβλέποντας έτσι για άλλη μια φορά στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών της περιοχής μας . Επίσης ευχαριστούμε και τον Αντιπεριφερειάρχη  Βοιωτίας κ. Μουλκιώτη Γιώργο για την στήριξή του στο παραπάνω ζήτημα 
  
                                               ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΚΩΠΑΙΔΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Μανωλάς

Την μεταγραφική του ενίσχυση συνεχίζει ο Λεβαδειακός εν όψει της νέας περιόδου. Οι Βοιωτοί απέκτησαν για τα επόμενα τρία χρόνια τον 19χρονο Κώστα Μανωλά από τον Θρασύβουλο, ο οποίος είναι ο γιος του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ, Στέλιου.

Ο Έλληνας αμυντικός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Football League είχε μόλις 3 συμμετοχές, αγωνιζόμενος για 54΄ και του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια» την ερχόμενη περίοδο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

"Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κώστα Μανωλά. Ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος είναι γιος του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ, Στέλιου Μανωλά και πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα του Θρασύβουλου, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας".
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κάρφωσε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας

«Κάρφωσε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας
Τον ξάδελφό του, Άκη Τσοχατζόπουλο φαίνεται πως «καίει» με την απολογία του στον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, Νίκος Ζήγρας.
Ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, παραδέχθηκε πως διαχειριζόταν το μαύρο χρήμα που είχε διακινηθεί μέσω των off shore εταιρειών μέχρι και το 2004.β Όπως είπε όμως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νίκος Ζήγρας δήλωσε μετανοιωμένος που δεν συνεργάστηκε νωρίτερα με τις δικαστικές αρχές καθώς όπως είπε τον είχαν συμβουλεύσει λάθος οι πρώην συνήγοροί του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, απολογήθηκε μετά από δικό του αίτημα και παράλληλα υπέβαλε αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή του.
Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή κάνει λόγο για συναλλαγή του εξαδέλφου του με τις ανακριτικές αρχές. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: « Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε. Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως ..ακόμη και σήμερα υπάρχει ταμείο που δίνει συντάξεις άνω των 6.000 ευρώ!


 
Συγκλονιστικά στοιχεία ανακαλύπτουν οι αρμόδιοι των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών που ελέγχουν εξονυχιστικά τις συντάξεις. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι στο ταμείο...  Τ.Σ.Α.Υ (Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως υγειονομικών) το 5,5% των συνταξιούχων  λαμβάνει μηνιαία σύνταξη μεγαλύτερη από 6.000 ευρώ, χωρίς να υποβάλλει δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ το 12% των συνταξιούχων του ίδιου φορέα, δηλώνει στην εφορία μικρότερα ποσά από εκείνα που έχουν χορηγηθεί από το ταμείο.
Επίσης τα ποσοστά αναπηρίας όσον αφορά τα επιδόματα στον συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα φτάνουν το 11% όταν συνολικά σε όλη την χώρα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 7,7%.
Πρόκειται για τον πρώτο έλεγχο που ολοκληρώνεται μετά από την έναρξη της συνεργασίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών και την ηλεκτρονική διασύνδεση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Στο ΤΣΑΥ είναι ασφαλισμένα 12000 γιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι και φαρμακοποιοί.
Παράλληλα εκτός από τον τομέα υγειονομικού, τα υπουργεία εργασίας και οικονομικών «ψάχνουν» τα ασφαλιστικά ταμεία των νομικών και των μηχανικών.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το πλαφόν των συντάξεων θα κλειδώσει στα 2400 ευρώ μικτά.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Τηλεφωνήστε να έρθουν να με συλλάβουν. Έχω σκάσει από τη ζέστη!"

Στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Δεκάδες αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή των Γλυκών Νερών
προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο δράστες που απείλησαν με όπλο τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Και ενώ τα ίχνη τους είχαν χαθεί από προσώπου....γης, ο ένας από αυτούς παραδόθηκε, καθώς δεν μπορούσε να τρέχει άλλο λόγω του... καύσωνα. Το περιστατικό, που αρχικά είχε στοιχεία θρίλερ, τελικά κατέληξε με την κωμική παράδοση του 30χρονου στις αρχές. Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή θεώρησαν ύποπτους τους επιβάτες ενός Ι.Χ. και αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο, χωρίς όμως κανένας από αυτούς να περιμένει αυτό που θα επακολουθούσε. Οταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Σπάτων είδαν σοκαρισμένοι να τους σημαδεύει ο συνοδηγός του οχήματος με κοντόκαννη καραμπίνα.

Προτού προλάβουν να αντιδράσουν ο δράστης τους ανάγκασε να απομακρυνθούν, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και διέφυγε του ελέγχου. Αμέσως μετά οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να καταδιώκουν τους δύο δράστες καλώντας παράλληλα ενισχύσεις, ενώ λίγο αργότερα κοντά στον λόφο Μπούρα στα Γλυκά Νερά, εντοπίστηκε και το όχημα των δύο αντρών, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν με τα πόδια.

Τις επόμενες ώρες η περιοχή περικυκλώθηκε από αστυνομικούς, ενώ κλήθηκαν και οι ΕΚΑΜ για να συνδράμουν στις έρευνες εντοπισμού των δύο δραστών, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι τουλάχιστον με ένα κυνηγετικό όπλο.

Το περιστατικό άρχισε να παίρνει αναπάντεχη και συνάμα… κωμική τροπή όταν γύρω στις 13.30 ο ένας από τους δύο καταζητούμενους, μην αντέχοντας τον αφόρητο καύσωνα, εμφανίστηκε μπροστά σε τηλεοπτικό συνεργείο που γυρνούσε από ρεπορτάζ στην περιοχή της Παιανίας. Βλέποντας ο οδηγός του αυτοκινήτου τον 30χρονο να τους κάνει σήμα, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και τότε άκουσαν έκπληκτοι τον νεαρό άντρα να τους λέει: «Πάρτε τηλέφωνο την αστυνομία να έρθουν να με συλλάβουν γιατί έχω σκάσει από τη ζέστη. Δεν αντέχω. Εγώ είμαι αυτός που ψάχνουν!»

Αν και στην αρχή δεν τον πίστεψαν, μετά από λίγο πείστηκαν και κάλεσαν την αστυνομία. Ούτε όμως οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πείστηκαν στην αρχή από τα λεγόμενα του 30χρονου και χρειάστηκε να βρουν την ατζέντα με ονόματα ποινικών κακοποιών, καθώς και μια φωτογραφία του Σορίν Ματέι μαζί με μια ρουμανική ταυτότητα που είχε πάνω του ο νεαρός δράστης για να τον πιστέψουν και να του περάσουν χειροπέδες. Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε επίσης έντυπο υλικό με αντεξουσιαστικό περιεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο άντρα που επέβαινε στο αυτοκίνητο με τον 30χρονο, αναζητείται από την αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Καίει» καρδιές ο Μπαρμπαρούσης [video]

Από τι φαίνεται τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση όχι μόνο τον έκαναν γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αλλά προκαλούν και τα κολακευτικότερα σχόλια των γυναικών….
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του aitoloakarnaniapost όπου μια γυναίκα μιλά στην κάμερα επιβεβαίωνοντας πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν είχε καμία εμπλοκή (παρά τις περί του αντιθέτου φήμες) σε καυγά με ξυλοδαρμό με ομάδα Αλβανών στο Μεσολόγγι.

Κούκλος, θεός, αδύνατος, ένας και μοναδικός, ήταν τα λόγια για τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, που από ότι φαίνεται έχει μεγάλη πέραση στις γυναίκες….
agrinioculture.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι απέγινε ο Τούρκος με τη σημαία στα Ίμια


Ο Τζερούτ Σερτ έγινε πασίγνωστος από τις ελληνικές τηλεοράσεις, αφού η ΜΙΤ φρόντισε να διαρρεύσει το βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι όταν κατέβασε την ελληνική σημαία στα Ίμια και έβαλε στη θέση της μια τούρκικη.


Ο άνθρωπος αυτός, σήμερα, βρίσκεται στη Σάμο, που –όπως μου λένε– παριστάνει τον επικοινωνιολόγο και πουλάει διαφημιστικές καταχωρήσεις ελληνικών τουριστικών μαγαζιών σε τουρκικά έντυπα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Σχεδόν τζάμπα.

Είναι γνωστό πως η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας διαθέτει τεράστια κονδύλια, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προβολή της χώρας της απέναντι στην Ελλάδα.

Ο ρόλος, όμως, του περίεργου Τζερούτ Σερτ δεν σταματάει εδώ. Από το 2005 έως σήμερα έχει έρθει στην Ελλάδα έξι φορές και πάντα με διαφορετική βίζα, που τον χαρακτηρίζει μάλιστα και ως πρόσωπο… VIP.

Δηλαδή, όχι μόνο περνάει τα σύνορα χωρίς να λογαριάζει κανέναν και τίποτα, αλλά δραστηριοποιείται μπροστά στα μάτια του ελληνικού κράτους σ’ έναν τομέα που η τουρκική εξωτερική πολιτική θεωρεί ως το άλφα και το ωμέγα.

Μιλώντας με το υπουργείο Εξωτερικών, για να μάθω αν γνωρίζουν τις κινήσεις του Τζερούτ στη Σάμο, μου είπαν ότι «ο συγκεκριμένος δεν είναι χαρακτηρισμένος ως ανεπιθύμητο πρόσωπο, συνεπώς δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την είσοδό του στην Ελλάδα».

Το ερώτημα που παραμένει, λοιπόν, είναι αμείλικτο. Αν ο συγκεκριμένος, που με τη συμπεριφορά του προσέβαλε τόσο βάναυσα την ελληνικότητα του έθνους, δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, τότε ποιος είναι;

Διαβάστε Περισσότερα »

Προς κατάργηση των οδοιπορικών των στρατιωτικών

Την περικοπή των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς, ύψους ...
150 εκατομμυρίων ευρώ, ετησίως ζητεί το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει 11,5 δισ. έως το 2014.

Σύμφωνα με το Έθνος, ενώ έχουν διαφανεί σημάδια αισιοδοξίας για τη διατήρηση των ειδικών μισθολογίων, η τρόικα μέσω του υπουργείου Οικονομικών επανέρχεται στο θέμα των πλασματικών οδοιπορικών που μηνιαίως λαμβάνουν οι στρατιωτικοί από το 1993 ως πρόσθετο βοήθημα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν μυστηριώδες ερπετό στη Φθιώτιδα!

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ που «χτενίζουν» την περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, αναζητώντας ένα ερπετό που τρομοκρατεί εδώ και μέρες...
κατοίκους και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για ένα τεράστιο φίδι μήκους άνω των τεσσάρων μέτρων, με ασυνήθιστα μεγάλο κεφάλι.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν μετά τις εκκλήσεις ενός αγρότη ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει δει το φίδι αρκετές φορές μέσα στον ελαιώνα του, κοντά στην περιοχή Αχινός.

Το ίδιο κατέθεσαν και οι αλλοδαποί εργάτες που εργάζονται στο κτήμα, όμως εκείνοι είδαν το ερπετό σε άλλο σημείο του ελαιώνα. Στις μαρτυρίες ήρθαν να προστεθούν και άλλες, από κατοίκους της περιοχής που και αυτοί ισχυρίζονται ότι είχαν δει ένα παρόμοιο φίδι, αλλά σε άλλον ελαιώνα στα ορεινά της περιοχής.

Η πρώτη έρευνα που έκαναν οι άνδρες της ΕΜΑΚ δεν έφερε αποτελέσματα καθώς, ούτε το μυστηριώδες ερπετό εντοπίστηκε, ούτε και κάποιο ίχνος που σίγουρα θα είχε αφήσει αν οι διαστάσεις του ήταν αυτές που περιγράφονται. Πάντως, οι έρευνες θα συνεχιστούν, ώσπου να εντοπιστεί το φίδι που έχει σκορπίσει τον πανικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ



VIOTIASHOP.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Η λίστα των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ


Αναρτήθηκαν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού οι προσωρινοί πίνακες Αξιολόγησης Αιτήσεων Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, του σχολικού έτους 2012-2013.

Οι προσωρινοί πίνακες έχουν αναρτηθεί στις Εκπαιδευτικές Μονάδες ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η υποβολή ενστάσεων γίνεται από 18-07-2012 έως 24-07-2012 στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, υπόψη Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, στην ταχ. δ/νση Εθνικής Αντίστασης 8, Άλιμος, Τ.Κ. 17456.

Η αποστολή των ενστάσεων γίνεται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά (courier).
Διαβάστε Περισσότερα »

O γιατρός που συγκλόνισε τη Λαμία με την αυτοκτονία του...


Στη Μελιταία Δομοκού, τον τόπο που γεννήθηκε και επισκεπτόταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο…, θα γίνει η κηδεία του Βαγγέλη Κουβέλη, του γιατρού που χθες νωρίς το πρωί έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Λαμίας…

Η χθεσινή...
είδηση έπεσε σαν κεραυνός   στην τοπική κοινωνία. Όσοι γνώριζαν αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, φιλοσοφημένο επιστήμονα και αγνό αυτοδιοικητικό άνδρα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έγινε.

Είχε βοηθήσει και εξυπηρετήσει πολύ κόσμο, τον οποίο έβλεπε να υποφέρει. Περπατούσε στον διάδρομο του νοσοκομείου και όταν έβλεπε κάποιο συνοδό ασθενούς να κλαίει ή να είναι μόνος σαν χαμένος, σταματούΣτη Μελιταία Δομοκού, τον τόπο που γεννήθηκε και επισκεπτόταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο…, θα γίνει η κηδεία του Βαγγέλη Κουβέλη, του γιατρού που χθες νωρίς το πρωί έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Λαμίας…

Η εμπλοκή του στα κοινά του τόπου, είχε να κάνει με την προσφορά και όχι με τη “μάσα” και την προβολή. Ήταν αθόρυβος, ακριβοδίκαιος και δεν είχε κομματικές παρωπίδες, αφού με κάθε ευκαιρία ασκούσε έντονη κριτική, για λάθη, παραλείψεις, αδικίες και ανικανότητα, ακόμη και σε στελέχη του ιδίου κομματικού χώρου που υπηρετούσε.

Ο Βαγγέλης Κουβέλης μοιραζόταν τις σκέψεις του και ήταν πάντα ανοιχτός με τους ανθρώπους που εκτιμούσε και με τους οποίους διατηρούσε επαφή για πολλά χρόνια. Ανησυχούσε για το αύριο, για το μέλλον των νέων παιδιών, για την Ελλάδα και τα είχε με όλους αυτούς που την κατάντησαν έτσι.

Τους τελευταίους μήνες ο γιατρός όμως δεν ήταν αυτός που ήξεραν. Οι φίλοι του λένε ότι είχε κλειστεί στον εαυτό του. Δεν μιλούσε και τα κρατούσε όλα μέσα του. Ο Βαγγέλης Κουβέλης θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις του με κάποιους που είχαν “φύγει”…

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου στις 18:00 το απόγευμα στη Μελιταία Δομοκού…Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Απόδοση τιμών από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας με αφορμή την απώλεια του εκλεκτού μέλους του Ευάγγελου Κουβέλη, σε έκτακτη συνεδρίασή του της 16ης Iουλίου 2012 αποφάσισε:

1.Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2.Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία.

3.Να συνοδεύσει τη σωρό του η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας.

4.Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

5.Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου.

6. Να δημοσιευθεί η παρούσα στον τοπικό τύπο.
σε, τον πλησίαζε και ευγενικά ρωτούσε αν μπορούσε να τον βοηθήσει σε κάτι…

Η εμπλοκή του στα κοινά του τόπου, είχε να κάνει με την προσφορά και όχι με τη “μάσα” και την προβολή. Ήταν αθόρυβος, ακριβοδίκαιος και δεν είχε κομματικές παρωπίδες, αφού με κάθε ευκαιρία ασκούσε έντονη κριτική, για λάθη, παραλείψεις, αδικίες και ανικανότητα, ακόμη και σε στελέχη του ιδίου κομματικού χώρου που υπηρετούσε.

Ο Βαγγέλης Κουβέλης μοιραζόταν τις σκέψεις του και ήταν πάντα ανοιχτός με τους ανθρώπους που εκτιμούσε και με τους οποίους διατηρούσε επαφή για πολλά χρόνια. Ανησυχούσε για το αύριο, για το μέλλον των νέων παιδιών, για την Ελλάδα και τα είχε με όλους αυτούς που την κατάντησαν έτσι.

Τους τελευταίους μήνες ο γιατρός όμως δεν ήταν αυτός που ήξεραν. Οι φίλοι του λένε ότι είχε κλειστεί στον εαυτό του. Δεν μιλούσε και τα κρατούσε όλα μέσα του. Ο Βαγγέλης Κουβέλης θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις του με κάποιους που είχαν “φύγει”…

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου στις 18:00 το απόγευμα στη Μελιταία Δομοκού…Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Απόδοση τιμών από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας με αφορμή την απώλεια του εκλεκτού μέλους του Ευάγγελου Κουβέλη, σε έκτακτη συνεδρίασή του της 16ης Iουλίου 2012 αποφάσισε:

1.Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2.Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία.

3.Να συνοδεύσει τη σωρό του η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας.

4.Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

5.Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου.

6. Να δημοσιευθεί η παρούσα στον τοπικό τύπο.
http://olympia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα των εργαζομένων της Βιομηχανίας Α.Γ. Πετζετάκις


Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις Βιομηχανίας προχώρησαν σε ανακοίνωση - ψήφισμα σχετικά με την τύχη τόσο της βιομηχανιας όσο και των ίδιων.
Διαβάστε το ψήφισμα: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ
ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ.ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.»
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών κι Ελαστικού Αριστόβουλος Γ.Πετζετάκις Α.Ε. παρά τη συνεχιζόμενη δοκιμασία που περνάμε εμείς κι οι οικογένειές μας, αφού παραμένουμε απλήρωτοι επί μήνες, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι παρέχουμε την ειλικρινή στήριξή μας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Concritech για την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας με τους ομολογιούχους της εταιρείας.
Απ' την πλευρά μας, αποδεικνύουμε περίτρανα πως βούλησή μας είναι να ενισχύσουμε κι όχι να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια για τη διάσωση της εταιρείας. Το παράδειγμα της θυγατρικής της Νοτίου Αφρικής, όπου η Concritech έδωσε δείγμα γραφής της αξιοπιστίας και της σοβαρότητάς της, πετυχαίνοντας την επαναλειτουργία των εργοστασίων στην περιοχή και διασώζοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας, μας γεμίζει κουράγιο κι ελπίδα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας .
Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς, δεν είναι λίγες οι ελληνικές τράπεζες που έχουν ανταποκριθεί θετικά –έστω κι ανεπισήμως- στην πρόταση εξαγοράς της Concritech. Η επίτευξη όμως μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την εταιρεία και τη χώρα, εμποδίζεται μέχρι σήμερα απ' τη στάση που τηρούν οι ξένοι ομολογιούχοι κι από την οποία δεν μπορεί παρά να προκαλούνται σοβαρότατα ερωτήματα τόσο για τα κίνητρα όσο και για τις επιδιώξεις τους.
Καλούμε όλους τους πιστωτές της εταιρείας και κυρίως τους αλλοδαπούς ομολογιούχους της, να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για την διάσωση της εταιρείας.
Τους καλούμε επίσης, να απαντήσουν θετικά στη δίκαιη και καθαρή λύση που τους προτείνεται για την εξαγορά των ομολόγων τους, ώστε να επιτευχθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η απαραίτητη συμβιβαστική συμφωνία και να υποβληθεί μαζί με τις αντίστοιχες δικές μας συμβιβαστικές συμφωνίες με την εταιρεία, στο αρμόδιο Δικαστήριο για επικύρωση.
Καλούμε τέλος κάθε πλευρά να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο σε περίπτωση πτώχευσης μιας από τις ιστορικότερες ελληνικές βιομηχανίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ ΜΕ ΟΠΛΟ


Συνελήφθη 36χρονος  για παράνομη οπλοκατοχή στη Θήβα
Κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, αναισθητικό σπρέι κ.α.

Συνελήφθη, χθες (16-07-2012) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 23:00΄το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 36χρονο σε άλσος στην περιοχή Μοσχοποδίου Θηβών και μετά από έλεγχο που διενήργησαν, βρέθηκαν στην κατοχή του, μέσα σε τσαντάκι μέσης, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και (12) φυσίγγια κρότου, ένα αναισθητικό σπρέι και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, τα οποία κατασχέθηκαν.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 36χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
·         Ένα (1) πιστόλι
·         Ένα (1) περίστροφο
·         (376) φυσίγγια διαφόρων τύπων και μαρκών.
·         Δύο (2) θήκες μέσης για πιστόλι και μία (1) διπλή θήκη ταχυγεμιστήρων για περίστροφο.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο 36χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Permissospress στην όμορφη Αντίκυρα

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑ: ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ


 

 Σε λίγες μέρες ένα μεγάλο αφιέρωμα σε αυτό το υπέροχο κομμάτι του νομού μας. Αφιέρωμα στην Αντίκυρα και στον Άγιο Ισίδωρο









Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος σε ηλικία 80 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος
Μία μεγάλη μορφή της μουσικής αλλά και του παλιού αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιώργος Μούτσιος έφυγε σήμερα απο τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, υποκύπτοντας στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1932 στην Καλαμάτα, αποτέλεσε μία απο τις πιο χαρακτηριστικές μορφές «κακών» του λαϊκού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960.
Σπόυδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη σχολή του Εθνικού Ωδείου, ενώ πήγε και στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές φωνητικής, θεάτρου και σκηνοθεσίας
Αρχικά ξεκίνησε την καριέρα του από το τραγούδι, καθώς το 1951 προσελήφθη ως τραγουδιστής στο Εθνικό Θέατρο και συμμετείχε ως μέλος του Χορού στην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», ενω είχε επίσης εμφανιστεί σε συναυλίες κλασικού τραγουδιού σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είχε τραγουδήσει την «Κάρμινα Μπουράνα» στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.
Στον κινηματογράφο ο Μούτσιος εμφανίστηκε από πολύ νωρίς, περίπου 20 ετών και η πρώτη του επιτυχία  ήταν στην ταινία «Η αγνή του λιμανιού» (1952). Από τότε εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 ταινίες, δράματα, κωμωδίες και περιπέτειες. Ενδεικτικά: «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» (1954) , «Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964), «Τρούμπα '67» (1967) , «Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί» (1967) , «Ο αετός των σκλαβωμένων» (1970), «Εσχάτη προδοσία» (1971), «Ο αντιφασίστας» (1972)
Μία από τις τελευταίες του επιτυχίες ήταν και η τηλεοπτική σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ;Δεν κόβεται το ρεύμα - Χάνεις το σπίτι σου...!

 
Χαράτσι ΔΕΗ: Δεν κόβεται το ρεύμα - Χάνεις το σπίτι σου...!
Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου μπαίνουν όσοι φορολογούμενοι δεν εξόφλησαν το χαράτσι στα ακίνητα το 2011, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει περίπου 2,5 δισ. ευρώ φέτος, όταν πέρσι υπολογίζεται ότι έφτασαν στα ταμεία του Δημοσίου μόλις 2,2 δισ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, για τους περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες, που δεν έχουν καταβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων, ενεργοποιείται η διαδικασία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία προβλέπει κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, της ακίνητης αλλά και κινητής περιουσίας των φορολογούμενων.

Τα σενάρια, που φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, είναι η κατάσχεση του 25% του μισθού ή της σύνταξης αλλά για ποσά πάνω από 1.000 ευρώ. Έτσι, για παράδειγμα σε ένα καθαρό μισθό ύψους 2.000 ευρώ θα κατασχεθεί το 25% δηλαδή συνολικά 500 ευρώ. Σε πέντε δόσεις το ποσό που θα παρακρατείται θα είναι 100 ευρώ μηνιαίως. Ακόμη και στην περίπτωση που ο πολίτης δικαιούται επιστροφή από στην εφορία τότε αυτή συμψηφίζεται με το χρέος.

Επιπλέον δεν αποκλείονται οι κατασχέσεις ενοικίων, επιδοτήσεων, εσόδων, αυτοκινήτων, σκαφών, τραπεζικών καταθέσεων, προκειμένου να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα, για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ προς το Δημόσιο προβλέπεται και κατάσχεση ακινήτων.

Πάντως οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το χαράτσι αναμένονται μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η κυβέρνηση δια στόματος του Σίμου Κεδίκογλου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.

«Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι. Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη ήταν ξεκάθαρη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν γίνεται να αφήσουμε απροστάτευτο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, όσο μικρό κι αν είναι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το τέλος για το 2012 αναμένεται να ξεκινήσει να αποστέλλεται από το τέλος του μήνα, θα είναι ενσωματωμένο στον λογαριασμό και θα μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε δόσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτός και με τη «βούλα» ο Ακόστα


Βοιωτός και με τη «βούλα» ο Ακόστα
Ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού είναι πλέον και επίσημα ο Νόε Ακόστα.

Όπως ήταν γνωστό ο έμπειρος μέσος το τελευταίο χρονικά διάστημα είχε επαφές με τους ανθρώπους του συλλόγου.

Έτσι, μετά από πολλές συζητήσεις οι δύο πλευρές βρήκαν τη «χρυσή τομή» και έδωσαν τα χέρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Νέα μεγάλη μεταγραφική επιτυχία!

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Noe Acosta Rivera για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο ισπανός μεσοεπιθετικός τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους έπαιξε στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Άρη, ενώ το τελευταίο διάστημα αποτελούσε μεταγραφικό στόχο πολλών ομάδων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 64χρονου γιατρού στο νοσοκομείο της Λαμίας

Έκανε πράξη την απειλή του και αυτοκτόνησε, πέφτοντας από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας ο γιατρός, που από τις 5 τα ξημερώματα είχε βγει στα κάγκελα.


Ειδικός διαπραγματευτής, άνδρες της πυροσβεστικής και αστυνομία ήταν κοντά του τις τελευταίες ώρες.


Η πυροσβεστική είχε μαζί της το...


ειδικό στρώμα ασφαλείας το οποίο δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει, καθώς ο άντρας απειλούσε ότι εάν το αναπτύξουν το στρώμα, τότε και θα πέσει. Επίσης είχε δώσει εντολή να μην βλέπει κανέναν ένστολο.


Τελικά ο άτυχος γιατρός αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και της κόρης του. 


Ο 63χρονος γιατρός Ε.Κ. εργαζόταν στο διαγνωστικό τμήμα και ήταν δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δήμο Λαμίας. Στον 5ο όροφο του νοσοκομείου νοσηλευόταν η πεθερά του. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα είχε συμπτώματα κατάθλιψης.
 24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τον καύσωνα στους δυνατούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας

 


Σημαντική πτώση παρουσιάζει σταδιακά από σήμερα η θερμοκρασία - 6 με 8 βαθμούς -  σχεδόν σε όλη τη χωρα εκτός από τα νοτιοανατολικά. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Διαβάστε εδώ τα έκτακτα δελτία  θυελλωδών ανέμων που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Ειδικότερα, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα, Τρίτη 17 Ιουλίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 26 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραικό μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για τη νέα σεζόν

Super League, κλήρωση, πρωτάθλημα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Super League, xωρίς η κληρωτίδα να βγάζει κάποιο ντέρμπι την πρώτη αγωνιστική.
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός την 1η αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Βέροια, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στην έδρα του Λεβαδειακού. Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό. Το τνέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα διεξαχθεί την 14η αγωνιστική με γηπεδούχους τους «πράσινους».
Η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 25/26 Αυγούστου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Πανιώνιος-Άρης
Βέροια-Ολυμπιακός
ΟΦΗ-SKODA Ξάνθη
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς
Κέρκυρα-Ατρόμητος
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός
Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν οι Beatles έβγαζαν φωτογραφίες στην Αράχωβα

Όταν οι Beatles έβγαζαν φωτογραφίες στην Αράχωβα [εικόνες]
Δεν πρόκειται για φάρσα ούτε για κάποιο παιχνίδι του photoshop. Τα θρυλικά «Σκαθάρια» είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα το 1967 όπου και τους «συνέλαβε» ο φακός του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.


Έτσι ο φακός ακολούθησε τους Beatles, κάπου στην Αράχωβα, την οποία επισκέφθηκαν λίγους μήνες αφότου η χώρα είχε μπει στον «γύψο». Οι θρυλικοί αστέρες της ροκ φαίνεται να απολαμβάνουν το φωτογραφικό κλικ, παρέα με τους ομότεχνους τους λαϊκούς οργανοπαίκτες της εποχής, τον Παπαλεξανδρή και τον Μηλιώνη, τον Ιούλιο του 1967.



Oι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό λεύκωμα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα «Αναμνήσεις ενός Έλληνα φωτορεπόρτερ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα γίνει φέτος η εκδήλωση για την επάνοδο της Δημοκρατίας, το 1974

Δεν θα γίνει φέτος η εκδήλωση για την επάνοδο της Δημοκρατίας, το 1974
Ματαιώνεται για λόγους... λιτότητας η φετινή εκδήλωση για την επέτειο (24 Ιουλίου) της επανόδου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έπειτα από την επταετή δικτατορία (1967-74) . Αυτό αποφάσισε- και ανακοίνωσε- η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στη σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται για την ματαίωση της εκδήλωσης: «Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός. Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 17 Ιουλίου....

Γεγονότα
180: Δώδεκα κάτοικοι στο Σκίλιο της Βόρειας Αφρικής εκτελούνται από τους Ρωμαίους, επειδή είναι Χριστιανοί. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία Χριστιανών στη Μαύρη Ήπειρο.
1717: Η σύνθεσης του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ Η Μουσική των Νερών παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε βασιλικό πάρτι στον ποταμό Τάμεση.
1751: Ιδρύεται η Αρχαία Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, ή αλλιώς ονομαζόμενη Μεγάλη Στοά των Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων της Αγγλίας.
1789: Η Γαλλία καθιερώνει την τρίχρωμη σημαία της (τρικολόρ).
1912: Οι κάτοικοι της Ικαρίας επαναστατούν κατά των τουρκικών αρχών. Ανακηρύσσεται η Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας και σχηματίζεται προσωρινή διοίκηση έως τις 4 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου θα αποβιβαστεί στη νήσο και θα την απελευθερώσει οριστικά.
1936: Με την εξέγερση του στρατηγού Φράνκο εναντίον της προσφάτως νόμιμα εκλεγμένης αριστερής κυβέρνησης του Λαϊκού Μετώπου, αρχίζει ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος, που θα διαρκέσει έως το 1939 και θα τελειώσει με την πλήρη επικράτηση του στρατηγού.

Γεννήσεις
1787: Φρίντριχ Κρουπ, γερμανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της επιχειρηματικής δυναστείας των Krupp. (Θαν. 8/10/1826)
1870: Ιωάννης Γρυπάρης, ποιητής, συγγραφέας και μεταφραστής, από τον Αρτεμώνα της Σίφνου. (Σκαραβαίοι και Τερακότες) (Θαν. 10/3/1942)
1954: Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριος της Γερμανίας.

Θάνατοι
1588: Κοτσά Μιμάρ Σινάν Αγά, γνωστότερος ως Σινάν, ελληνικής καταγωγής αρχιτέκτονας, ο κορυφαίος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. (Γεν. 15/4/1489)
1790: Άνταμ Σμιθ, σκωτσέζος φιλόσοφος και οικονομολόγος, που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης οικονομικής θεωρίας με το έργο του Ο Πλούτος των Εθνών. (Γεν. 16/6/1723)
1918: Νικόλαος Β', ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας, που Εκτελέστηκε στο Γιεκατερίνενμπουργκ από τους μπολσεβίκους, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους. (Γεν. 6/5/1868)



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ