Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Economist: H Ελλάδα έχασε εκατομμύρια ευρώ από τα τέσσερα Airbus

Το θέμα της πώλησης των τεσσάρων αεροσκαφών της Ολυμπιακής βρέθηκε ξανά στην ιστοσελίδα του Economist, με το γνωστό περιοδικό να αναφέρει πως η Ελλάδα θα είχε κερδίσει περισσότερα χρήματα αν τα είχε πουλήσει νωρίτερα.


«Ένας παλιός φίλος στο χώρο των αερομεταφορών, με χρόνια εμπειρίας με τους Έλληνες πελάτες, μου είπε μια ιστορία που χρησιμεύει ως μια παραβολή για το πώς πήρε η χώρα στη σημερινή κατάσταση» ξεκινά το δημοσίευμα του Economist.


«Το 2007 μια Αμερικανική εταιρία...


συμβούλων αποτίμησης, η Avitas, έδωσε την τιμή των 45 εκατ. δολαρίων για κάθε ένα από τα αεροσκάφη, που ήταν τότε οκτώ ετών και εξακολουθούσαν να είναι αξιόπλοα» αναφέρει ο Economist και σημειώνει ότι όλες οι άλλες προσφορές απορριφθήκαν.


«Αντιθέτως συστάθηκε μια ειδική κρατική επιχείρηση με εκατοντάδες εργαζόμενους, απλά για να μαστιγώσουν το πλεονέκτημα των τεσσάρων αεροσκαφών. Το 2010 μια μικρή γερμανική αεροπορική εταιρεία με την επωνυμία Cirrus, προσέφερε 23 εκατ. δολάρια για κάθε αεροσκάφος. Ωστόσο, οι Έλληνες απέρριψαν αυτή την πρόταση, λόγω του κανόνα ότι η κρατική περιουσία δεν θα μπορούσε να πωληθεί για λιγότερο από το 75% της δηλωθείσας αξίας τους. Έπειτα, ζήτησε άλλη μια αποτίμηση εμπειρογνωμόνων για τα αεροπλάνα, τα οποία μέχρι τότε είχαν παραμείνει στο έδαφος για ένα χρόνο: οι εκτιμητές αποτίμησαν την αξία τους για μόλις 18 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα», αναφέρεται.


To περιοδικό σημειώνει ακόμη ότι μέχρι τότε, αυτό το μικρό κομμάτι των μεταχειρισμένων αεροσκαφών είχαν πλημμυρίσει την αγορά, τα οποία είχαν γίνει αντιοικονομικά από τις υψηλές τιμές των καυσίμων.


«Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα αεροπλάνα είχαν καθηλωθεί στο έδαφος, έσπρωξαν την αξία τους χαμηλότερα. Μέχρι το 2012, μετά από τρία χρόνια δηλαδή που παρέμεναν αχρησιμοποίητα και είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα από την υγρή ατμόσφαιρα της Αθήνας, η μοναδική προσφορά που έγινε από την Apollo Aviation στο Μαϊάμι, που ήθελε τα αεροπλάνα για ανταλλακτικά» προσθέτει.


Ο Economist αναφέρεται επίσης στα συνδικάτα της Ελλάδας τα οποία, όπως σημειώνει, ξεσηκώθηκαν κάνοντας λόγο για «μαστίγωμα» των κρατικών περιουσιακών στοιχείων που δόθηκαν πολύ φθηνά στο εξωτερικό.


Η συμφωνία τελικά, σφραγίστηκε από την νέα κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το μήνα, με τα αεροπλάνα να πωλούνται προς μόλις 10 εκατ. δολάρια το κάθε ένα, υπογραμμίζει.


Έτσι, το πλεονέκτημα από την πώληση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσε να ενισχύσει τα ταμεία στην Ελλάδα, από τα 180 εκατ. δολάρια το 2009 έφτασαν να συγκεντρώσουν μόλις 40 εκατομμύρια δολάρια, τρία χρόνια και δύο διεθνείς διασώσεις αργότερα.


«Η πιο πρόσφατη πτώση στην τιμή, οφείλεται στο γεγονός ότι ο αγοραστής θα έπρεπε να δαπανήσει μέχρι και 20 εκατομμύρια δολάρια για επισκευές προκειμένου να κάνουν τα αεροπλάνα κατάλληλα ώστε να μπορούν να κάνουν υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς επιβάτες (η οποία είναι φθηνότερη από την πλήρη αποκατάσταση)» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Σε αυτές τις τιμές θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερο να τα διαλύσει για ανταλλακτικά στην Αθήνα: τουλάχιστον θα είχε δώσει ένα κομμάτι της εργασίας στους άνεργους Έλληνες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Διονυσίου "έχασε" την αδελφή του


ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Για το θάνατο της αδελφής μου φταίνε οι γιατροί
Ένα δράμα έζησε πριν από λίγο καιρό η οικογένεια Διονυσίου χάνοντας από βαριά ασθένεια ένα μέλος της.
Ο Στέλιος Διονυσίου μίλησε στο Λοιπόν εκτιμώντας ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το θάνατο της αδελφής του αναλογέι στους γιατρούς.
"Πιστεύω ότι έγιναν λάθη από τους γιατρούς.
Είχε καρκίνο στο πάγκρεας.
Δεν έπινε , δεν κάπνιζε", αποκάλυψε στο περιοδικό Λοιπόν και συνέχισε.
"Ούρλιαζε να κόψω το τσιγάρο, μου έλεγε: "Αδυνάτισε, βρε αγόρι μου"’.
Έκανε υγιεινή ζωή.
Ήταν η δεύτερη μάνα μου.
Όταν έβγαζα ένα καινούργιο τραγούδι, ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφωνούσα ήταν η Τασούλα.
Τελευταία φορά της έβαλα από το κινητό μου ν’ ακούσει το ντουέτο με την Πρωτοψάλτη που κάναμε για το δίσκο της.
Έβαλε τα κλάματα.
Της άρεσε πάρα πολύ.
Θα έχω να θυμάμαι αυτό το τραγούδι".
radar
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βουλή υπενθυμίζει: Όλοι οι βουλευτές ταξιδεύουν δωρεάν α' θέση στα πλοία

Η Βουλή υπενθυμίζει: Όλοι οι βουλευτές ταξιδεύουν δωρεάν α' θέση στα πλοία [έγγρ
Την ώρα που η Βουλή εγκρίνει μέτρα περικοπών τα μέλη της επικαλούμενα την εφαρμογή των ορισμών της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ζ’ Ψηφίσματος της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής, που αφορά την «ατέλεια» των βουλευτών, ζητούν την δωρεάν μετακίνησή τους στους νησιωτικούς προορισμούς της επιλογής τους!
Όπως αποκάλυψε το zougla.gr, στις 18 Ιουλίου 2012 η προϊσταμένη του τμήματος εκκαθάρισης και αποζημιώσεων και δαπανών της Βουλής, ονόματι, Ευλαμπία Πεντάρη, απέστειλε προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο γνωστοποιούσε την προκλητική απαίτηση των Ελλήνων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας το θέμα ανακινήθηκε και από πρωτοεμφανιζόμενους βουλευτές, οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται δεν αρκέστηκαν στις αποζημιώσεις, επιδόματα και τα άλλα προνόμιά που τους εξασφαλίζει η βουλευτική τους ιδιότητα.


Σφοδρή αντίδραση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες
Οξεία ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων του ακτοπλοϊκού κλάδου, οι οποίοι σε απαντητικές επιστολές τους υπενθυμίζουν ότι βάσει κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου (3324.1/15/03, παρ. 5) οι μετακινήσεις των εν ενεργεία βουλευτών πραγματοποιούνται με δαπάνη που βαραίνει τους οικείους φορείς μέσω του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ο Έλληνας νομοθέτης έχει προβλέψει την εν λόγω διευκόλυνση για τους βουλευτές εφόσον το ταξίδι αφορά μετάβαση στον τόπο εκλογής του και όχι ταξίδια αναψυχής», αναφέρει ακτοπλοϊκή εταιρεία.
Είναι προφανές πως αν η ρύθμιση αυτή αφορά βουλευτές που προέρχονται από τη νησιωτική Ελλάδα και επιθυμούν να ταξιδέψουν στον τόπο τον οποίο εκπροσωπούν, τότε υπάρχει βάση στην απόφαση, ωστόσο η επέκτασή της σε όλους ανεξαρτήτως του βουλευτές προκειμένου να κάνουν ταξίδια αναψυχής, εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα μας παίρνουν κάθε μήνα και μέχρι τον Μάρτιο

  


Άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή ξεκινά από τους επόμενους μήνες, με το οικονομικό επιτελείο να ετοιμάζει «επίθεση» στα εισοδήματα των πολιτών ενώ τα πρώτα στοιχεία για την «λυπητερή» να προκαλούν ίλλιγο.


 

Με τις πιέσεις της τρόικας να μην έχουν ξεκινήσει καλά – καλά (μιας και αυτές ενταθούν από το Σεπτέμβριο), το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να γεμίσει τα..   κρατικά ταμεία με τον πιο πρόχειρο και εύκολο τρόπο, παίρνοντας δηλαδή χρήματα από τους φορολογούμενους.  Σύμφωνα με το έλλειμμα που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, τα ταμεία του Δημοσίου χρειάζονται 20 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου από τη φορολογία.

Σε πέντε δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ
 Αν και ο Φώτης Κουβέλης δήλωνε χθες το πρωί πως το τέλος ακινήτων θα σταλθεί μέχρι και σε 8 δόσεις, το οικονομικό επιτελείο διάψευσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ανακοινώνοντας ότι τελικά το χαράτσι θα εισπραχθεί σε 5 δόσεις, έναντι 2 που ήταν την περασμένη χρονιά. Το «αλαλούμ» που επικρατεί φάνηκε και από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων τις προηγούμενες μέρες που δήλωναν πως οι όποιες εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν θα πάνε για του χρόνου, ξεχνώντας (;) πως από το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξαγγείλει ένα νέο «Ενιαίο φόρο ακινήτων» που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει το χαράτσι. Και αυτό με την προϋπόθεση πως θα το δεχτεί η τρόικα, που δεν έχει δείξει ιδιαίτερα «ενθουσιώδης» στην σκέψη για κατάργηση φορολογικών μέτρων…
Τα αρνητικά νέα συνεχίζουν κυρίως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεδομένου του πως μεγαλύτερο φόρο για το τέλος ακινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν άτομα με χαμηλό έως πολύ χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνοι μέχρι και άτομα με αυξημένο βαθμό αναπηρίας.
Υπενθυμίζεται πως για όσους από  τις παραπάνω ομάδες  δικαιούνται να μην πληρώσουν το χαράτσι, θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα αν θέλουν να το αποφύγουν, αφού το χρονικό περιθώριο για την εξαίρεση τους τελειώνει 15 μέρες αφού λάβουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Φόροι, φόροι, φόροι…
Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλει μαζικά τα «τριπλά» εκκαθαριστικά φόρους εισοδήματος (μαζί με έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος), εκ των οποίων τα 8 στα 10 είναι χρεωστικά. Οι περισσότεροι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση τον Αύγουστο  και τα υπόλοιπα Οκτώβριο και Δεκέμβριο (πάλι μαζί με το χαράτσι της ΔΕΗ). Αν τελικώς η κυβέρνηση πετύχει συμφωνία με την Τρόικα για να γίνει η πληρωμή τους με εννέα ή περισσότερες δόσεις, οι λυπητερές θα εξακολουθούν να έρχονται αλλά με αισθητά μικρότερα ποσά.
Όσοι καθυστερήσουν κι άλλο να στείλουν δήλωση, θα πληρώσουν μαζεμένο το φόρο τους σε δύο ή και μία δόση μόνο αντί για τρεις, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο (ή μόνο τον Νοέμβριο ολόκληρο το ποσό).


ΦΑΠ-ες επί τρία
Και αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν πολλά, το οικονομικό επιτελείο δε φαίνεται να σταματά τις «σφαλιάρες» στους φορολογούμενους εκεί. Εξηγώντας, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πάνω από 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν παλαιότερους και νέους φόρους για τις ιδιοκτησίες του.
Η ΓΓΠΣ θα στείλει μέχρι το τέλος του Ιουλίου τα τελευταία ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΤΑΚ που έπρεπε να έχει εισπραχθεί το 2009, ώστε να πληρωθεί Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.
Ακόμα, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο για το ΦΑΠ του 2011 ενώ για το ΦΑΠ του 2012 θα σταλθούν «ραβασάκια» από τις αρχές του 2013 μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.
Μέσα σ’ όλα αυτά υπενθυμίζεται ότι είδη πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν μεγάλες ή μικρές δόσεις μετά από τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που πραγματοποίησαν, ενώ μην ξεχνάμε ότι για το τέλος του χρόνου έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων...

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή κυκλοφορίας στον Ωρωπό


Θα πραγματοποιηθούν έργα ύδρευσης

Λόγω βελτίωσης δικτύου ύδρευσης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο.81 Οίου-Καπανδριτίου-Καλάμου-Αμφιαρείου, στο τμήμα από τη χ/θ 9+100 (οδός Ειρήνης) έως τη χ/θ 8+400, συνολικού μήκους 700 μέτρων, περιοχής Δήμου Ωρωπού, για το χρονικό διάστημα από 23-7-2012 έως και 30-9-2012, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 13.30΄:

α) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε πλάτος 4 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος, ρεύμα κυκλοφορίας από Καπανδρίτι προς Άγιο Στέφανο. Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται και προς τις δύο κατευθύνσεις εναλλάξ από το εναπομένον πλάτος (τουλάχιστον 6,5 μέτρων) του οδοστρώματος.
β) Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε τριάντα (30) χλμ./ ώρα στην περιοχή των έργων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλήρωση ανάσα για Παναθηναϊκό

Λουκούμι έκατσε η κλήρωση στον Παναθηναϊκό. Περνώντας τη Μάδεργουελ παίρνει βαθιά ανάσα το ταμείο του «τριφυλλιού». Στη Σκωτία το πρώτο ματς.

Η σημερινή κλήρωση της Νιόν χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League την Μάδεργουελ. Οι «πράσινοι» θα παίξουν στις 31 Ιουλίου ή 1 Αυγούστου το πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία και στις 7 ή 8 Αυγούστου τη ρεβάνς στην Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός με πρόκριση επί της σκωτσέζικης ομάδας διατηρεί ζωντανό το όνειρό του για τους ομίλους του Champions League όπου θα διεκδικήσει την είσοδό του στα πλέι οφ. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League με έσοδα μίνιμουμ τα 6 εκατ. ευρώ.

Τα ζευγάρια του γ΄ προκριματικού γύρου

Μάριμπορ/Ζελένιτσαρ - Σάλτσμπουργκ
ΜΠΑΤΕ / Βάρνταρ - Ντεμπρετσένι
Κλουζ - Σλόβαν Λίμπερετς / Σαχτάρ Καραγκάντι
Άντερλεχτ - Σάμροκ Ρόβερς / Εκράνας

Ολίσες / Σέριφ - Λουντογόρετς / Γκνκ Ντίναμο
Σέλτικ - HJK Ελσίνκι / ΚΡ
Μόλτε / Βέντσπιλς -Φλόρα Ταλίν / Βασιλεία
Ζίλινα / Χάποελ Σιμόνα - Νέφτσι / Ζεσταφόνι
ΑΕΛ Λεμεσού / Λίνφιλντ - Βαλέτα / Παρτίζαν

Φενεμπαχτσέ - Βασλούι
Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη - Μπριζ
Ντιναμό Κιέβου - Φέγενορντ

Απευθείας στη φάση των ομίλων του Champions League μπαίνουν οι Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γ., Μπάγερν, Ρεάλ, Αρσεναλ, Πόρτο, Μίλαν, Βαλένθια, Μπενφίκα, Σαχτάρ, Ζενίτ, Σάλκε, Μαν. Σίτι, Ολυμπιακός, Αγιαξ, Γιουβέντους, Παρί Σ.Ζ., Γαλατάσαραϊ, Ντόρτμουντ
Μονπελιέ, Νόρτζελαντ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημερωτική συνάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στον Δήμο Λεβαδέων


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 και ώρα 12:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλαιό Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κατά την οποία ο επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας Βιοεφαρμογές Ε.Π.Ε. θα ενημερώσει τους τοπικούς προέδρους του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με τη μελέτη, υλοποίηση και δράση της εντομολογικής επιχείρησης στις περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της ανάθεσης του έργου που έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η συνάντηση είναι ανοικτή προς το κοινό και στην οποία εκτός της ενημέρωσης των τοπικών προέδρων και της δημοτικής αρχής για το έργο θα επιχειρηθεί η καταγραφή πιθανόν προβλημάτων και η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σχετικά με την κουνουποκτονία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΙΩΤΙΑ:ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ


Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στις Αλαλκομενές Βοιωτίας για κλοπή καλωδίων χαλκού από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.
Εξιχνιάσθηκε επιπλέον μία περίπτωση κλοπής καλωδίων χαλκού που διέπραξαν οι δράστες λίγες ώρες νωρίτερα στην ίδια περιοχή, η αξία της οποίας εκτιμάται στις - 20.000 -  ευρώ

Συνελήφθησαν, προχθές (18-07-2012) το πρωί στην περιοχή Αλαλκομενές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 48χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα προχθές το πρωί, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Αλαλκομενών και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, ένα κομμένο τεμάχιο καλωδίου χαλκού μήκους περίπου (2) μέτρων που είχαν μόλις αφαιρέσει από το υπόγειο δίκτυο του ΟΣΕ καθώς και διάφορα εργαλεία κοπής καλωδίων.

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, εξιχνιάσθηκε ακόμη μία περίπτωση κλοπής που είχαν διαπράξει οι δράστες νωρίτερα στην ίδια περιοχή. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε, είχαν προβεί στην αφαίρεση καλωδίων μήκους (200) μέτρων περίπου από το υπόγειο δίκτυο σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και τροφοδοσίας του Ο.Σ.Ε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου του Ο.Σ.Ε., η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, ενώ από τις φθορές που προκλήθηκαν εγκυμονούσε κίνδυνος σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το όχημα των δραστών ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (19-07-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΤΑΧΙ: Ακόμα μία φωτιά για τη Θήβα


Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5.00 πίσω από τις εργατικές κατοικίες στο Τάχι. 3 Πυροσβεστικά οχήματα έτρεξαν στο σημείο και αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε στάδιο κατάσβεσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολίτες και ΔΙΑΣ σπρώχνουν ασθενοφόρο που έμεινε με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό απο τροχαίο...


Τροχαίο με έναν οδηγό μηχανής σοβαρά τραυματισμένο συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Πειραιώς. Το ασθενοφόρο όμως που θα τον μετέφερε στο νοσοκομείο έμεινε.
Ο οδηγός, σύμφωνα με όσα ... ανέφερε αναγνώστης του newsbeast.gr που ήταν εκεί, είπε ότι δεν τους έχουν κάνει κανένα σέρβις για πάρα πολύ καιρό.
Έτσι απλοί πολίτες και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και άρχισαν να σπρώχνουν το ασθενοφόρο με αποτέλεσμα μετά από δέκα λεπτά να πάρει μπρος. Το ασθενοφόρο αναχώρησε για το νοσοκομείο ώστε ο οδηγός να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Αυτή είναι η Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μεγαλύτερα ονόματα του Στίβου στη Θήβα


Τα μεγαλύτερα ονόματα του Στίβου στη Θήβα

    Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας από 17:30 έως 21:00, θα διεξαχθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά, στη μνήμη του αθλητή – προπονητή Χρήστου  Βουδούρη ο τελικός του Ελληνικού GRAND-PRIX στίβου και μαζί το πανελλήνιο πρωτάθλημα 4 Χ 100 και 4 Χ 400 νέων ανδρών – νέων γυναικών.


Τον αγώνα διοργανώνει ο Δημοτικός  Οργανισμός Θήβας σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βοιωτίας – Εύβοιας και με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών.

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΟ  ΚΟΙΝΟ:   ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ:
 
ΩΡΑ
ΔΡΟΜΟΙ
ΑΛΜΑΤΑ
ΡΙΨΕΙΣ
17:30
4Χ100 ΝΕΩΝ (Α)
ΤΡΙΠΛΟΥΝ (Γ)
ΔΙΣΚΟΣ (Γ)
17:50
4Χ100 ΝΕΩΝ (Γ)
18:10
200 (Α)
ΥΨΟΣ (Γ)
18:20
200 (Γ)
18:30
400 (Α)
ΑΚΟΝΤΙΟ (Α) – (Γ)
18:40
400 (Γ)
ΜΗΚΟΣ (Α)
ΣΦΑΙΡΑ (Γ)
18:50
110 ΕΜΠ (Α)
ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Γ)
19:00
100 ΕΜΠ (Γ)
19:10
4Χ400 ΝΕΩΝ (Α)
19:30
4Χ400 ΝΕΩΝ (Γ)
ΥΨΟΣ (Α)
19:50
100 (Α)
20:00
100 (Γ)
ΜΗΚΟΣ (Γ)
ΣΦΑΙΡΑ (Α)
20:10
800 (Α)
ΔΙΣΚΟΣ (Α)
20:20
800 (Γ)
20:30
400 ΕΜΠ (Γ)
20:40
400 ΕΜΠ (Α)
20:50
1.500 (Γ)
21:00
3.000 (Α)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΘ
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος   Κουντούπης
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στη Θήβα!!!Αποκλειστκές φωτογραφίες

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο κοντά σε κατοικημένη περιοχή στις γραμμές του τρένου στη Θήβα.Στο σημείο ενεργούν 3 πυροσβεστικά οχήματα.Η φωτιά οφείλεται στα ξερά χόρτα που αφήνουν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων,οι κάτοικοι πανικόβλητοι ρίχνουν νερό στις αυλές τους για το φόβο εξάπλωσης της πυρκαγιάς.
  
Όπως βλέπεται στις φωτογραφίες ανάμεσα στα σπίτια υπάρχουν πολλά ακαθάριστα οικόπεδα με πολλά ξερά μέσα και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής των ακαθάριστων οικοπέδων απειλούν με μηνύσεις.Διότι λόγω κάποιων ανεύθυνων οι οποίοι αδιαφορούν εντελώς για τα γεμάτα ξερά οικόπεδά τους θα χαθούν κατοικίες και όχι μόνο. Οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών είναι οργισμένοι!!!  Η φωτιά το πιθανότερο είναι να ξεκίνησε από κάποια φωτιά που έβαλαν αθελά τους οι Πακιστανοί που στεγάζονται στις αποθήκες δίπλα στο σημείο.




 
















 Τα ξερά χόρτα διακρίνονται ανάμεσα στις αυλές των κήπων







Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ