Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Παραχωρεί το σπίτι της στο Δημόσιο η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου




Δηλώνει ότι εκχωρεί όσα πήρε με λεφτά του πατέρα της που θα κριθεί ότι προέρχονταν από «εγκληματική δραστηριότητα»

Tην πρόθεσή της να παραχωρήσει στο Δημόσιο το ακίνητο που βρίσκεται στην κατοχή της και αποκτήθηκε με χρήματα του πατέρα της, δημοσιοποίησε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Εκχωρώ ανεκκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία απεκτήθησαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητας του» αναφέρει η Αρετή Τσοχατζοπούλου στη δήλωσή της προς τον ανακριτή της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλή.

Η ίδια κοινοποιεί τη δήλωσή της στις εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402τμ.

Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε στην κατασκευαστική εταιρεία προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.


tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Άγρια καταδίωξη σε δύο νομούς για τη σύλληψη αθίγγανου διαρρήκτη!


Ο δράστης έδειχνε να μην το βάζει κάτω με τίποτα, αλλά το ίδιο συνέβαινε και με τους αστυνομικούς...
Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα (23-07-2012) όταν ο δράστηςμπήκε από ανασφάλιστη είσοδο στο σπίτι 40χρονου, που έλειπε στη Θήβα. Μέσα σε λίγα λεπτά, αφαίρεσε 200€, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, που ήταν παρκαρισμένο στην αυλή του σπιτιού. Στη συνέχεια ο δράστης πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε σαν κύριος.

Το θύμα όταν επέστρεψε στο σπίτι ενημέρωσε την αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του νομού, που έκαναν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Αστυνομικοί της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο αυτοκίνητο, που κινείτο στην περιοχή Δερβενοχωρίων Βοιωτίας και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο. Ο δράστης δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης στην περιοχή της Χασιάς Αττικής, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς.

Ο 21χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Ο διαρρήκτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο νέα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ σκοτώθηκαν σε τροχαίο ατύχημα αργά τη νύχτα..


Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας,δυο νέα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο... λίγο πριν τη συμβολή της Μεσογείων με την οδό Φειδιππίδου.
Η μηχανή εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα ο οδηγός και ο συνοδηγός να χτυπήσουν πάρα πολύ άσχημα.
Από την αστυνομία μας είπαν πως η μηχανή διαλύθηκε τελείως και ο δείκτης της μηχανής ήταν κολλημένος στα 110 χιλιόμετρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η αστροναύτης που άνοιξε το δρόμο για τα ταξίδια γυναικών στο διάστημα

Πέθανε η αστροναύτης που άνοιξε το δρόμο για τα ταξίδια γυναικών στο διάστημα
Η Σάλι Ραιντ, η πρώτη αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα, πέθανε τη Δευτέρα μετά από 17μηνη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 61 ετών.
Η Ραίντ με χάρη και επαγγελματισμό έσπασε τα εμπόδια που υπήρχαν για τις γυναίκες όσον αφορά τις πτήσεις στο διάστημα και ουσιαστικά άλλαξε το πρόσωπο του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ.
Είχε σπουδάσει φυσικός, ήταν στην πτήση του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ, στις 18 Ιουνίου 1983, σε μια εξαήμερη αποστολή όπου τέθηκαν σε τροχιά δύο δορυφόροι. Επανέλαβε τη διαστημική πτήση ένα χρόνο αργότερα.
Μετά την αποχώρηση της από τη NASA το 1989, έγινε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και επιδίωξε να ενθαρρύνει τα νεαρά κορίτσια να συνεχίσουν στο δικό της διαστημικό δρόμο.
Υπηρέτησε επίσης σε διοικητικά συμβούλια έρευνας που εξέτασαν τις συνθήκες συντριβής τόσο του Τσάλεντζερ όσο και του Κολούμπια.
«Η ιστορική πτήση της Σάλι στο διάστημα δημιούργησε νέα κατάσταση για το έθνος και την έκανε ένα πολύ οικείο πρόσωπο στους αμερικανούς» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος Σάλι Ράιντ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας» είναι... άνεργος

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας» είναι... άνε
Την παραίτηση από την βουλευτική του έδρα κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Σερρών με την Χρυσή Αυγή, Νικήτας Σιώης και τη θέση του αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στη συγκεκριμένη περιφέρεια, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Η επίσημη δικαιολογία για αυτή την απόφαση ήταν το «φόρτο εργασίας» γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφού ο κ. Σιώης είναι...άνεργος.
Ο ίδιος ωστόσο, έως και αυτή τη στιγμή δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση για την απόφαση του, αν και ΜΜΕ των Σερρών κάνουν λόγο για «πιέσεις» που δέχτηκε από τα κεντρικά του κόμματος, ώστε να ορκιστεί βουλευτής ο επιλαχών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ στις Σέρρες, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τα κεντρικά του κόμματος, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να είναι βουλευτής Σερρών, πρόσωπο που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περιοχή αφού ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταλαμβάνει την θέση του παραιτηθέντα Νικήτα Σιώη, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
Από το Μόντρεαλ, στον ΠΑΟΚ και το... ανεμόπτερο
Ο Νικήτας Σιώης ένα από τα πρώτα μέλη της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες, κατάφερε να εκλεγεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Σε μικρή ηλικία, αμέσως μετα το λύκειο έφυγε για σπουδές στον Καναδά. Εκεί φοίτησε σε σχολή μηχανικών υπολογιστών από όπου τελικά δεν αποφοίτησε. Στη συνέχεια εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού στο Τορόντο και το Μόντρεαλ. Έπειτα από οχτώ χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιους.
«Αποφάσισα να πολιτευτώ με τη Χρυσή Αυγή γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Είμαστε λίγοι αυτοί που συνεχίζουμε να αγαπάμε τη χώρα μας. Εργαζόμουν σε μια κατασκευαστική εταιρία του νομού Σερρών και έμεινα άνεργος μέσα σε μια νύχτα επειδή ο εργοδότης μας αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρίας στην Βουλγαρία. Μας απέλυσε όλους και εφτά μήνες είμαι άνεργος. Και εγώ και η σύζυγός μου. Ζούμε κάνοντας μεροκάματα όπου βρούμε» είχε δηλώσει στο παρελθόν μιλώντας την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη του αγάπη και ο ίδιος δηλώνει φανατικός ΠΑΟΚτζής. Νιώθει μάλιστα ιδιαίτερα περήφανος που και τα δυο του παιδιά θα παίξουν φέτος στις Ακαδημίες την ομάδας. Μάλιστα παλαιότερα ήταν διαιτητής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ενώ λατρεύει τις πτήσεις με ανεμόπτερο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Δες πώς είναι σήμερα ο γιός του, ολόκληρο παλικάρι


Δες πόσο μεγάλωσε ο γιός του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρης.
Εντοπίσαμε μαζί πατέρα και γιο στην Επίδαυρο το βράδυ του Σαββάτου. Ο Φιλιππίδης τζούνιορ δεν είναι πλέον το παιδάκι που κάποτε μας είχε συστήσει ο πατέρας του. Μεγάλωσε και ρίχνει κι ένα κεφάλι στον μπαμπά σε ύψος.

Πατέρας και γιός διατηρούν μια αρμονική σχέση θαυμασμού, όπως έχει δηλώσει ο ηθοποιός σε συνεντεύξεις του.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικός ο απολογισμός του τροχαίου στην Χίο

Τραγικός είναι ο απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε το πρωί, στο κόμβο «Συκιάδας» στην Εθνική Οδό Χίου – Καρδαμύλων.
Ένα υπεραστικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χίου, με 11 συνολικά επιβάτες κατοίκου του νησιού, που είχε ξεκινήσει από την Χίο με κατεύθυνση τα Καρδάμυλα, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε απότομη πλαγιά ύψους 15 μέτρων. Με την σύγκρουση του λεωφορείου στον γκρεμό αμέσως ξέσπασε και πυρκαγιά. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σημείο του ατυχήματος αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι κατέσβησαν την πυρκαγιά, ενώ κάτι εργάτες που βρίσκονταν δίπλα και είδαν το ατύχημα έτρεξαν και απεγκλώβισαν σχεδόν όλους του επιβάτες, εκτός από δύο που ήταν ήδη αναίσθητοι και πιθανόν νεκροί και οποίοι ανασύρθηκαν στη συνέχεια απανθρακωμένοι.

Οι νεκροί είναι μία 57χρονη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 66 ετών ο άντρας και 70 η γυναίκα, οι οποίοι σκοτώθηκαν επί τόπου. Οι υπόλοιποι 9 τραυματίες ηλικίας από 16 έως 77 ετών, μεταξύ τους και ο 50χρονος οδηγός του λεωφορείου, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται. Την προανάκριση και τις έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χίου, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, όλα συνέβησαν όταν ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να αποφύγει την σύγκρουση με ένα άλλο όχημα, που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 24 Ιουλίου....

Γεγονότα
1793: Η Γαλλία ψηφίζει τον πρώτο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
1908: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λίγο πριν από τον τερματισμό του μαραθωνίου, ο ιταλός Ντοράντο Πιέτρι σωριάζεται στο έδαφος. Μερικοί θεατές τον βοηθούν να καλύψει τα τελευταία μέτρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Νικητής ανακηρύσσεται ο αμερικανός Τζον Χέις.
1923: Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα: Στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα, που βρίσκεται πέρα από τα τρία μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.
1965: Οι Byrds ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν Mr Tambourine Man.
1974: Χιλιάδες λαού υποδέχονται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 2 π.μ. τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που φτάνει από το Παρίσι. Στις 4:15 π.μ. ορκίζεται πρωθυπουργός, μπροστά στο στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη.
1990: Το Ιράκ κατηγορεί το Κουβέιτ ότι με την υπερπαραγωγή πετρελαίου προσπαθεί να το υπονομεύσει και συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες άρματα μάχης κατά μήκος των συνόρων. (Α' Πόλεμος του Κόλπου)

Γεννήσεις
1783: Σιμόν Ντε Μπολιβάρ, «απελευθερωτής» των κατοίκων της Λατινικής Αμερικής από τον ισπανικό ζυγό και οραματιστής των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Αμερικής. (Θαν. 17/12/1830)
1921: Τζιουζέπε «Πίπο» Ντι Στέφανο, ιταλός τενόρος, ένας από τους μεγαλύτερους λυρικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, παρτενέρ της Μαρίας Κάλλας τη δεκαετία του '50. (Θαν. 3/3/2008)
1958: Μικ Καρν, κύπριος μουσικός, με μεγάλη διεθνή καριέρα ως μέλος του αγγλικού συγκροτήματος Japan. (Θαν. 4/1/2011)

Θάνατοι
1879: Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ποιητής και πολιτικός. (Γεν. 2/8/1824)
1980: Πίτερ Σέλερς, βρετανός κωμικός ηθοποιός. (Δρ Παράξενη Αγάπη, Ροζ Πάνθηρας) (Γεν. 8/9/1925)
2005: Ρίτσαρντ Ντολ, βρετανός επιδημιολόγος, ο πρώτος επιστήμονας που συνέδεσε το κάπνισμα με τον καρκίνο των πνευμόνων. (Γεν. 28/10/1912)



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

Από τις 25 Ιουλίου και ως την 1η Οκτωβρίου θα γίνει από τον Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2012.
Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:
Από την 25η Ιουλίου 2012 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
Από την 3η Σεπτεμβρίου 2012 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.
Από την 1η Οκτωβρίου 2012 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2012 είναι η 31-1-2013.

Υπενθυμίζεται, ότι για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, τονίζεται ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο Λαμίας γεννούν χωρίς γυναικολόγο!


Το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Λαμίας, δεν διαθέτει γυναικολόγο όλο το 24ωρο, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα επείγοντα περιστατικά και φυσικά...τους τοκετούς. Συγκεκριμένα, εδώ και λίγες ημέρες οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες και έτσι η γυναικολογική κλινική λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα και μετά μέχρι το πρωί είναι χωρίς γιατρό.

Αν έρθει επείγον περιστατικό, πρέπει να πάει Λάρισα, Βόλο ή Αθήνα. Τι γίνεται όμως αν έρθει γυναίκα ετοιμόγεννη και δεν προλαβαίνει να πάει αλλού;

Χθες το απόγευμα λοιπόν έφθασε στο νοσοκομείο μια ετοιμόγεννη ρομά και γέννησε με τη βοήθεια μαίας, αφού δεν υπήρχε γιατρός. Ευτυχώς ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και όλα πήγαν καλά. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε κάποια επιπλοκή;

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Λαμίας, αναδεικνύει περίτρανα η φράση, που είπε ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάρισας κ. Τσάτσος, όταν του έθεσαν το θέμα των ελλείψεων στη γυναικολογική κλινική. «Πως κάνετε έτσι....παλιά γεννούσαν στα χωράφια...Μαμές δεν έχετε?», αφήνοντας άφωνους γιατρούς και διοικητικούς παράγοντες που συμμετείχαν στην σύσκεψη.

Για το σοβαρό αυτό θέμα και γενικότερα για το ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Λαμίας, έχει ενημερώσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λαμίας κ. Νικήτα Θεολογίτη και έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας.
enimerwsi.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλυτερεύουν τα δίδυμα που παρέσυρε ο μοτοσικλετιστής



Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 7χρονων διδύμων που παρέσυρε, μαζί με την μητέρα τους...
πριν από μερικές ημέρες, ο 22χρονος μοτοσικλετιστής στο κέντρο της Αθήνας.

Το κοριτσάκι, η Κλαούντια, επέστρεψε στο σπίτι του την Δευτέρα, μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ το αγοράκι -που βρισκόταν σε κρισιμότερη κατάσταση- αναμένεται να βγει σήμερα, Τρίτη, από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νταβίντ θα υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις όλο το καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, η μητέρα τους, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, παραμένει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μέσα από το οποίο μίλησε για την περιπέτειά τους: «πρέπει να ξαναγεννήσω τα παιδιά μου, για να γίνουν όπως ήταν...», είπε η Αννίτα Ματσουρόφσκι και συγκλόνισε με την εξομολόγησή της!

Θυμίζουμε πως ο νεαρός, υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ και με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας


Στη Λαμία, έγινε στις 23 Ιουλίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά την ωρίμανση, την προώθηση και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλη την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα :
 
* Εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της μελέτης «Μελέτη κατασκευής κατά τμήματα της οδού Θήβας – Λιβαδειάς – Δελφών. Τμήμα Παράκαμψη Αλιάρτου», που αφορά τη βελτίωση του μεγάλου οδικού άξονα που αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Φωκίδας. Το συγκεκριμένο τμήμα της παράκαμψης Αλιάρτου, περιλαμβάνει τη χάραξη και βελτίωση του δρόμου σε μήκος 11,5 χιλιομέτρων με κατασκευή κόμβων εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας.
 
* Εγκρίθηκαν οι μελέτες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού των κτιρίων του 1ου και 2ου ΤΕΕ – ΙΕΚ Θήβας, με στόχο τη διεκδίκηση χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος.

  * Εγκρίθηκε η τροποποίηση πιστώσεων της Συλλογικής Απόφασης που αφορά έργα του ΕΣΠΑ, με στόχο την απρόσκοπτη χρηματοδότηση και υλοποίηση τόσο νέων έργων που πρόσφατα εντάχτηκαν, όσο και ήδη ενταγμένων έργων που εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς, όπως οι οδικοί άξονες Άμφισσα – Λιδορίκι (ποσό σύμβασης 11.926.000 €) και Θήβα – Λιβαδειά / κόμβος Βαγίων (ποσό σύμβασης 4.765.000 €), καθώς και πολλά άλλα.
 
* Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. €, με σημαντική παρέμβαση την κατάρτιση νέας Συλλογικής Απόφασης Μελετών (ΣΑΜΠ 766). Πρόκειται για μια παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοποίησης κονδυλίων από προϊόντα εκπτώσεων δημοπρατημένων έργων με στόχο την εκπόνηση αναγκαίων μελετών υλοποίησης έργων που θα συμβάλλουν στην ωρίμανσή τους και στη δυνατότητα διεκδίκησης πόρων για την κατασκευή τους. Συνολικά περιλαμβάνονται και χρηματοδοτούνται 9 μελέτες, με συνολικό προϋπολογισμό 5.620.000 €. Ειδικότερα :

* Η μελέτη βελτίωσης της ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς από το πέρας της παράκαμψης Αλιάρτου, έως τη διασταύρωση με τον Άγιο Γεώργιο

* Οι συμπληρωματικές μελέτες της ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς στο τμήμα της παράκαμψης Αλιάρτου

* Η μελέτη βελτίωσης ΕΟ 44 Χαλκίδα – Θήβα στο τμήμα Ριτσώνα – Θήβα

* Οι συμπληρωματικές μελέτες της ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς / τμήμα κόμβος Μιχαηλίδη – Θήβα – διασταύρωση Κανάβαρι

* Η μελέτη ταχυδιυλιστηρίου φράγματος Σέττα Μανίκια

* Οι συμπληρωματικές μελέτες της οδού Βίνιανη – Μαυρομάτα – Όρια Ευρυτανίας

* Η μελέτη παραλίμνιου δρόμου Τσούκας – Τριπόταμος

* Η μελέτη κατασκευής τελεφερικ (τηλεκαμπίνας) Καρπενήσι – Χιονοδρομικό Κέντρο

* Οι μελέτες βελτίωσης της ΠΕΟ Λαμίας – Δομοκού στο τμήμα από παράκαμψη Αγίας Άννας έως Άγιος Σώζων.
 
* Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση υποέργων στο πλαίσιο της εξασφάλισης 7.500.000 € για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και συγκεκριμένα :

* η συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας του Τυμφρηστού

* ο ηλεκτροφωτισμός του Εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας συνολικά και στις Περιφερειακές Ενότητες

* η συντήρηση του οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας,
Ευρυτανίας και Βοιωτίας

* η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο Ιτέα – Ναύπακτος κατά τμήματα (Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας).
 
Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ενημέρωσε το σώμα, ότι κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η συνολική διερεύνηση όλων των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με στόχο τον εξορθολογισμό και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους. Η διερεύνηση αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα θα καταλήξει στο βέλτιστο και αποδοτικότερο σχήμα λειτουργίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο για την επιχειρούμενη επιδείνωση των εργασικών συνθηκών στην ¨ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ"

Το  Σχέδιο ψηφίσμος που κατατέθηκε από 6 περιφερειακούς συμβούλους
αλλά δεν υιοθετήθηκε από το συμβούλιο
Οι εργαζόμενοι της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Ε. στην τελευταία τους γενική συνέλευση
με συντριπτική πλειοψηφία είπαν ένα βροντερό όχι, στα προτεινόμενα μέτρα για
μείωση του εισοδήματός τους. Οι μειώσεις αυτές δεν βοηθούν και δεν διασφαλίζουν
τη βιωσιμότητα του εργοστασίου (αντιστοιχούν στο 0,07% του συνολικού
κόστους) αντιθέτως βάζουν ζήτημα επιβίωσης των εργαζομένων και οδηγούν
στην απώλεια περίπου 70 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα αυτά θα χαθούν
για την τοπική οικονομία, την κοινωνία.
Οι μονομερείς και εκβιαστικές ενέργειες από την πλευρά της εργοδοσίας,
σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης και όξυνσης της ανεργίας,
θα δυναμιτίσουν παραπέρα την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη στην περιοχή. 
      1.Καταδικάζουμε την πρακτική του ομίλου που παρά τα
     υπερκέρδη που πραγματοποιούν εκμεταλλευόμενοι τον εθνικό ορυκτό 
     πλούτο, το φθηνό ρεύμα που επιδοτείται από τους πολίτες, το φυσικό
     αέριο, τις ειδικές σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και την διαχρονική ανοχή
     στην ρύπανση του περιβάλλοντος, επιχειρούν να υπεξαιρέσουν 
     μέροςτης αμοιβής από τους εργαζόμενους και συνακόλουθα από την 
     τοπική οικονομία. Υπενθυμίζουμε :
         Την αποικιοκρατική λογική στην συμφωνία αγοράς των τεραστίων
ποσοτήτων ηλεκτρικού ρεύματος για την παραγωγή του Αλουμινίου.
Σήμερα η στάση αυτή  έχει ήδη  χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. αθέμιτος ανταγωνισμός
και έχουν ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα  εξηγήσεις. Σε κάθε περίπτωση
αποτελεί επιδότηση ενός ιδιωτικού ομίλου από όλους τους καταναλωτές,
που συχνά αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και αυτό το κόστος ηλεκτροδό-
τησης τους.
         Την  μη χρέωση του τέλους ακινήτων (χαράτσι) σε έναν οικισμό
χιλίων και πλέον κατοικιών ιδιοκτησίας του ομίλου Μυτιληναίου,
ενώ χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας απειλούνται με κατασχέσεις για τον ίδιο λόγο.

         Την γενναία δημόσια επιδότηση (32 εκ. €), για την εγκατάσταση
μιας μονάδας παραγωγής ρεύματος (ΣΗΘ) προκειμένου  υποτίθεται
να απεξαρτήσει  το ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. από την ΔΕΗ. Στην συνέχεια
μετατράπηκε από τον τότε υπουργό ανάπτυξης σε εμπορική ώστε o όμιλος
Μυτιληναίου να πουλάει στη ΔΕΗ το ρεύμα σε πολλαπλάσια τιμή από
αυτή που το αγοράζει. Και ενώ κανείς θα περίμενε να επιστραφούν  
τουλάχιστον τα χρήματα της επιδότησης ακόμη  αυτά ψάχνουν  το δρόμο
της επιστροφής στα ταμεία του κράτους.
        Τις οφειλές προς τη ΔΕΗ (πάνω από 100 εκ που σύμφωνα με
δημοσιεύματα οφείλει παρά τη μειωμένη τιμή ο όμιλος) και τη ΔΕΠΑ (για 40 εκ.)
         Τον αγωγό φυσικού αερίου που όλοι πληρώσαμε (11,5εκ.€)
για την τελικά  αποκλειστική και μόνο χρήση του Αλουμινίου παρόλο που
η σχετική μελέτη ρητά περιλαμβάνει και την οικιστική χρήση του.
         Το περίφημο ακροτελεύτιο άρθρο 117 του ν. 4001/2011
του τ. υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου, που κατά παρέκκλιση
κάθε φυσικού και λογικού νόμου μετατρέπει το φυσικό αέριο σε
ανανεώσιμη μορφή ενέργειας δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην
μονάδα συμπαραγωγής ΣΗΘ του Ομίλου, όχι μόνο να βάζει κατά
προτεραιότητα στο σύστημα της ΔΕΗ την παραγόμενη ενέργεια
αλλά και να πληρώνεται για αυτό σαν ανανεώσιμη πηγή  ενέργειας επιβαρύνοντας
με  80 εκ. € επί 25 χρόνια τους καταναλωτές.
         Και όλα αυτά από μια μονάδα που παράνομα έχει εγκατασταθείσε ένα
χώρο που απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για άλλη χρήση και 
 λειτουργεί χωρίς άδεια εδώ και τέσσερα χρόνια, χωρίς κανενός το αυτί να
ιδρώνει.
        2.Δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αύξησης 
           κερδών συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος πάλι των εργαζομένων
           αλλά και του Ελληνικού λαού.
       3.Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά κεκτημένα
         και απαιτούμε να σταματήσει η αφαίμαξη της ελληνικής κοινωνίας 
         και του εθνικού μας πλούτου.

Οι καταθέτοντες περιφερειακοί σύμβουλοι
Σπανούδη Δέσποινα
Χρονάς Αναστάσιος
Στουπής Νίκος
Ντούρου Σοφία
Γκικόπουλος Γιώργος
Κουλουρίδης Κώστας
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Χαλκίδας


Λόγω εργασιών αντικατάστασης και επέκτασης δικτύου ύδρευσης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Χαλκίδας, στο τμήμα της από το όριο του στρατοπέδου Μαχαίρα έως την οδό Κουρτέση, σε μήκος 200 μέτρων ανά θέση, περιοχής Δήμου Ωρωπού, για το χρονικό διάστημα από 23-7-2012 έως και 21-9-2012:

α) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 17.00΄. Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται και προς τις δύο κατευθύνσεις εναλλάξ από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.
β) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε πλάτος 1,5 μέτρου από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος, ρεύμα προς Αθήνα, κατά τις ώρες 17.00΄ έως 07.00΄ της επομένης. Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται και προς τις δύο κατευθύνσεις από το εναπομένον πλάτος (τουλάχιστον 3,25 μέτρων) του οδοστρώματος.
γ) Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε τριάντα (30) χλμ./ ώρα στην περιοχή των έργων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλητήριο στο STAR;...


Ενδιαφέρον από Ισραηλινό επενδυτή...
Πωλητήριο φαίνεται να έβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, αφού το προηγούμενο διάστημα – σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες, έκανε την εμφάνισή του στις εγκαταστάσεις του σταθμού επενδυτής με σκοπό την... εξαγορά του καναλιού! Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής Ισραηλινής καταγωγής επισκέφθηκε τον σταθμό της Κηφισιάς, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καναλιού και ξεκίνησε αμέσως τις συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες. Η πρόοδος της συζήτησης δεν είναι γνωστή, αφού πραγματοποιείται κάτω από άκρα μυστικότητα. Θυμίζουμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη ενισχύει κάθε μήνα το κανάλι με 1,3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου ο σταθμός να παραμένει «ζωντανός»! Η οικονομική κρίση όμως, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση της διαφήμισης, αναγκάζει όπως αποδεικνύεται τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τα ΜΜΕ να μειώνουν τη συμμετοχή τους σε αυτά για να περιορίσουν τις ζημίες τους!
enimerosi24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ