Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ: Κινέζοι πωλούσαν σκοτωμένα σκυλιά στο κέντρο της Αθήνας!!

Σοκ προκάλεσε σε όσους Έλληνες πολίτες βρέθηκαν στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είδαν σκυλιά σκοτωμένα, κρεμασμένα ανάποδα σε ένα φρικιαστικό αυτοσχέδιο παζάρι «κρέατος».


Αυτό καταγγέλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας, τηλεφωνώντας έντρομοι και...


γεμάτοι οργή στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. 


Με ανακοίνωση της Φιλοζωικής, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, γίνεται λόγος για πληθώρα επώνυμων καταγγελιών για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες όταν είδαν κρεμασμένα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές».


Τις καταγγελίες αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν δεκάδες άλλες που αφορούν στην εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες. 


Η Φιλοζωική γνωστοποιεί στους Έλληνες πολίτες ότι τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να καταγγέλλονται στην Άμεση Δράση προκειμένου να επέμβουν στον τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών.


Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πράξεις αποτελούν ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας μάλιστα πολυετείς φυλακίσεις άνευ δικαιώματος εξαγοράς.



.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεπιστήμιο Στερεάς : Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου



Αδύνατος κρίκος σε μια αλυσίδα περικοπών και συγχωνεύσεων, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε οριακό σημείο όπως ακριβώς είχε δρομολογηθεί. Ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που στήθηκε  πρόχειρα, με βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των τοπικών πολιτευτών που με τη σειρά τους επιχειρούσαν απλώς να κλείσουν τα στόματα όσων ζητούσαν την ίδρυσή του. Ένα πανεπιστήμιο με δύο αναιμικά τμήματα σε Λαμία και Λιβαδειά, που παρέμεινε με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, χωρίς εγκαταστάσεις και χωρίς να συνδεθεί με τις τοπικές ανάγκες.
Η στάση τόσο του περιφερειάρχη όσων και των λοιπών παραγόντων ήταν αποκαλυπτική της προδιαγραμμένης πορείας : οι παρατάξεις Περγαντά και Χειμάρα αποδέχθηκαν πλήρως τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, όταν σε συνάντηση με την τότε υπουργό παιδείας Α. Διαμαντοπούλου τον περασμένο Δεκέμβρη  τους διεμήνυσε την περικοπή των δημόσιων δαπανών και τους ζήτησε την  αυτοχρηματοδότηση (!) του ιδρύματος.
Το εξαγγελλόμενο κλείσιμο του Πανεπιστημίου Στερεάς, παρά την μικρή σημερινή του εμβέλεια θα έχει ένα πολύ αρνητικό πρόσημο:
-         αφενός κλείνει την πόρτα στην αναζωογόνηση της περιφέρειας, την τόνωση  των τοπικών κοινωνιών, την αποκέντρωση που συνδέονται με την ύπαρξη ισχυρών ΑΕΙ και ΤΕΙ που παρέχουν ουσιαστικές σπουδές και διαχέουν ευρύτερα την ακτινοβολία τους
-         αφετέρου ενισχύει την συγκέντρωση δραστηριοτήτων και πληθυσμού σε υδροκέφαλες μητροπόλεις όπως η Αθήνα εντείνοντας τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν
-         την ίδια στιγμή οι προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση δείχνουν το δρόμο μιας ακόμη πιο σκοτεινής εποχής με μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την ποιότητα των σπουδών και τη δωρεάν παιδεία και με υποταγή των ακαδημαϊκών στόχων στις επιδιώξεις των αγορών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μόνη ελπίδα οι αντιστάσεις της κοινωνίας που διεκδικεί να συνεχίσει να υπάρχει, να μορφώνεται και να δουλεύει σε πείσμα των εκπροσώπων της που για μια ακόμη φορά απέδειξαν την ανεπάρκειά και την απροθυμία τους να την υπηρετήσουν.

Δέσποινα Σπανούδη
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον... αέρα 42.000 παιδιά – Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών

Στον... αέρα 42.000 παιδιά – Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών
Ορατός είναι ο κίνδυνος 42.000 παιδιά να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών εάν δεν μεταφερθούν οι αδιάθετοι πόροι από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα οικογενειακής συνοχής. Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης δήμων, Σίμος Δανιηλίδης.
Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ επεσήμανε πως είναι θετικό το γεγονός ότι ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 4.700 παιδαγωγών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των δήμων
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! δείτε πως είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής του prison break!


Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει αλλάξει πολύ!







Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα οικολογικά πάρκα στο Καρπενήσι

Τη χρηματοδότηση πιλοτικής μελέτης για τη δημιουργία τεσσάρων Οικολογικών Πάρκων στο δήμο Καρπενησίου, ύψους...
50.000 ευρώ, ενέκρινε το Πράσινο Ταμείο.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση αφορά στη δημιουργία τεσσάρων οικολογικών πάρκων εντός των ορίων του Νέου Δήμου Καρπενησίου, τα οποία θα συνδέονται με μονοπάτια με τις γειτονικές Τοπικές Κοινότητες.

Τα μονοπάτια θα χαρτογραφηθούν και θα σηματοδοτηθούν με πινακίδες που θα πληροφορούν τους επισκέπτες για τις διαδρομές και τον χρόνο πεζοπορίας.

Τα πάρκα θα αποτελέσουν επίσης έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών των περιοχών και την συντήρηση και προβολή των σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Θα παρέχουν τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες όπως: αναψυχή – ανάπαυση, περίπατο, βόλτες με άλογα, τρέξιμο, ράφτινγκ και άλλα αθλήματα εναλλακτικού τουρισμού, εκδηλώσεις, φωτογράφιση, αναρρίχηση, εκπαιδευτικές δράσεις σε θέματα χλωρίδας και πανίδας, προσελκύοντας ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες.

Η προτεινόμενη χωροθέτηση των οικολογικών πάρκων γίνεται με επίκεντρο τέσσερις περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους:

• Την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη (Δημοτικές Ενότητες Καρπενησίου και Ποταμιάς)
• Την «παραλία» της Αγίας Βλαχέρνας (Δημοτικές Ενότητες Καρπενησίου και Προυσού)
• Το «Δάσος Φουρνάς» (Δημοτικές Ενότητες Φουρνάς και Κτημενίων)
• Το φαράγγι «Πανταβρέχει» (Δημοτική Ενότητα Δομνίστας)

Η εν λόγω πρόταση αποτελεί ένα ευέλικτο εργαλείο ανάπτυξης που με τη σωστή διαχείριση θα μπορέσει να τονώσει την τοπική οικονομία και με σωστό σχεδιασμό να αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη.

Όπως αναφέρει σχετικά ο δήμος Καρπενησίου, η μετουσίωση της πρότασης σε πράξη κινείται σε ένα σύστημα τριών αξόνων που είναι η σύνταξη μελετών με σεβασμό στη φύση, στο περιβάλλον, στην ιστορία και στον πολιτισμό, από εξειδικευμένους μελετητές, η δημιουργία κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου που θα υποστηρίζει τέτοιου είδους παρεμβάσεις και η οικονομική στήριξη της πολιτείας για την κατασκευή των πάρκων, καθώς ο δήμος δεν δύναται να χρηματοδοτήσει το έργο από ίδιους πόρους.

Σημειώνει επίσης, ότι η αποκέντρωση και η έμπρακτη στήριξη της επαρχίας, ειδικά σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή με χαμηλό βιοτικό επίπεδο όπως ο Δήμος Καρπενησίου, αποτελεί κατ’ ουσία επένδυση στο μέλλον, αφού οι συνθήκες διαβίωσης στα αστικά κέντρα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες.Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κεντρική ορεινή πολιτική με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ορεινές περιοχές και να υπολείπονται των λοιπών περιοχών. Η λειτουργία των πάρκων θα είναι πιλοτική και με τον κατάλληλο σχεδιασμό καταλήγει ο δήμος μπορεί να αποτελέσει και πρότυπο έργο για ολόκληρη την χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χάλκινος» ο Ηλιάδης πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Λονδίνο


Το πρώτο της μετάλλιο στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγύρισε σήμερα η Ελλάδα στο άθλημα του τζούντο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Ηλίας Ηλιάδης, στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών, επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, βγάζοντας για ακόμη μία φορά… ασπροπρόσωπο τον ελληνικό αθλητισμό σε μεγάλη διοργάνωση.


Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Έλληνα τζουντόκα σε βάρος του Βραζιλιάνου, καθώς τον είχε νικήσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και στις 30 Μαΐου 2001 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου στο Σάο Πάουλο (έχει και μία ήττα).

Νωρίτερα, στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ  ο Ηλιάδης «καθάρισε» με Ippon τον Αυστραλό αντίπαλό του, Μαρκ Άντονι
Διαβάστε Περισσότερα »

Σ.ΤΑΣΙΑΔΗΣ: Η Ελλάδα δεν μου πρόσφερε τίποτα

Απόλυτα ειλικρινής ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σιδέρης Τασιάδης...
εξηγεί σε άπταιστα ελληνικά γιατί κρατάει μόνο τη γερμανική σημαία παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε από Έλληνες γονείς και έμεινε μέχρι τα 10 του στη χώρα μας.Η Γερμανία πανηγυρίζει από χθες (31/07) άλλο ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το αργυρό που κατέκτησε στο κανόε καγιάκ σλάλομ (C1) ο Σιδέρης Τασιάδης.

Μια σπουδαία επιτυχία που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ελληνική καθώς ο 22χρονος γεννήθηκε από Έλληνες γονείς και έμεινε στη χώρα μας μέχρι τα 10 του χρόνια όπου και μετανάστευσε μόνιμα στη Γερμανία. Ωστόσο ο ίδιο εξηγεί γιατί κρατάει μόνο τη σημαία της νέας του πατρίδας.



ην περασμένη Κυριακή προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματός του και κίνησε το ενδιαφέρον τον γερμανικών Μέσων. Όπως εξηγεί στο protagon.gr "με ρώταγαν κυρίως αν είναι και οι δυο γονείς μου Έλληνες ή αν προέρχομαι από μεικτό γάμο".

Ο Τασιάδης κατάγεται από τον Έβρο. Ο πατέρας Τάσος είναι από τα Κόμαρα, ένα χωριό που βρίσκεται πιο πάνω από την Ορεστιάδα, η μητέρα Μαρία από την περιοχή της Ζώνης, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο νότια. Μετανάστευσαν οριστικά στην Γερμανία όταν ο Σιδέρης ήταν 10 χρονών.

"Μέχρι τότε, είχα μεγαλώσει στο χωριό. Για την ακρίβεια, γεννήθηκα στο Αουγκσμπουργκ, αλλά μεταξύ 5 και 10 ετών βρισκόμασταν στα Κόμαρα. Στην Ελλάδα πρωτοπήγα σχολείο, όμως μετά γυρίσαμε όλοι μαζί πίσω και συνέχισα σε γερμανικό", συνεχίζει ο 22χρονος σε άπταιστα ελληνικά.




Ακολουθεί ο διάλογος-κόλαφος για το πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα παιδιά της:

- "Οι γερμανοί συνάδελφοί σου με ρώτησαν ακόμα αν θα κρατήσω και την ελληνική σημαία μαζί με την γερμανική εφόσον καταφέρω να κερδίσω κάποιο μετάλλιο".

- Και ποια ήταν η απάντησή σου;

- "Φυσικά και όχι. Θα κρατήσω μόνο την γερμανική".

- Γιατί; Γιατί όχι και την ελληνική;

- "Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτα. Ούτε ένα τηλέφωνο δενμε πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς. Δεν βοήθησε την οικογένειά μου, η οποία μετανάστευσε για να μπορέσει να με μεγαλώσει σωστά.

Αντίθετα, η Γερμανία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ αθλητικά. Η Γερμανία με δέχθηκε και με αποδέχθηκε, αυτή με έκανε αυτό που είμαι. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και μεγαλώνω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά. Μου παρείχαν προπονητή και ασφάλεια, μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον εξαιτίας των αθλητικών επιτυχιών μου. Τον Σεπτέμβριο θα διοριστώ και επισήμως στην Αστυνομία και όταν με το καλό σταματήσω τους αγώνες, ξέρω ότι θα έχω μια σταθερή δουλειά.

Θα ήταν ασέβεια προς αυτήν την χώρα να ανεβάσω στο βάθρο οτιδήποτε άλλο πέρα από την γερμανική σημαία".

- Δεν νιώθεις Έλληνας μέσα σου, δεν αισθάνεσαι ότι τρέχει ελληνικό αίμα;

- "Δεν ξέρω πώς εσύ το εννοείς, αλλά πάνω από όλα νιώθω Γερμανός. Μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια".

- Αντιμετώπισες ποτέ κανένα πρόβλημα εξαιτίας της ελληνικής καταγωγής σου, ειδικά τώρα που φέρονται να μας στην μπούκα;

- "Όχι, ποτέ και κανένα. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Γνωρίζω βέβαια τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ειλικρινά εύχομαι να τα ξεπεράσετε"



sport24.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΛΚΙΔΑ: 3μελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών πιάστηκε στη "φάκα"

Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Χαλκίδα
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης
 Κατασχέθηκαν μετά από διαδοχικές έρευνες σε τρεις οικίες των δραστών ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, χρηματικό ποσό κ.α.

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (01-08-2012) νωρίς το πρωί, σε οικισμό ROMA στην πόλη της Χαλκίδας, τριμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, εκ των οποίων μία 61χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 60 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. και τριών Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας ( Α΄, Β΄και Γ΄ Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί ευρεία αστυνομική επιχείρηση, εντός οικισμού ROMA, στην πόλη της Χαλκίδας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν, με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διαδοχικές αιφνιδιαστικές έρευνες σε τρεις οικίες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (123,7) γραμμαρίων.
  • Τέσσερις (4) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους (20,9) γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των (2.165) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
  • Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης από διάφορες περιοχές της Αττικής, τις οποίες κατείχαν στις οικίες τους και στην συνέχεια διέθεταν σε διάφορους χρήστες της περιοχής, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγυρικά πρόεδρος ο Θωμάς Μαύρος

Τη θέση του προέδρου στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ, που ορίστηκε μετά από μία πολύωρη και επεισοδιακή γενική συνέλευση...
η οποία πάντως ολοκληρώθηκε ενωτικά και πανηγυρικά, ανέλαβε ο Θωμάς Μαύρος. Ο Ανδρέας Δημητρέλος αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντος συμβούλου στο νέο σχήμα, προκειμένου να «τρέξει» τα θέματα που… καίνε την ομάδα, ενώ θα είναι και ο υπεύθυνος για το νόμο.

Το υπόλοιπο ΔΣ παραμένει αναλλοίωτο, με εξαίρεση την αποχώρηση του Μάκη Κασνακίδη, που έδωσε τη θέση του στο νέο πρόεδρο.

«Πάμε όλοι μαζί ενωμένοι, με τη βοήθεια του κόσμου μας, για το καλό της ΑΕΚ», είπε ο Θωμάς Μαύρος που γνώρισε την αποθέωση από όλους στην αίθουσα που έγινε η συνέλευση στα Σπάτα.

Νωρίτερα, ο Θωμάς Μαύρος είχε δεχτεί τις πιέσεις της Original να βγει από τώρα μπροστά . «Μπες εσύ πρόεδρος από σήμερα. Εσένα μόνο αγαπάμε και σε εμπιστευόμαστε απόλυτα. Πρόσεξε τα λαμόγια που είναι δίπλα σου και θα σε στηρίξουμε σε όλες τις προσπάθειες. Γίνε πρόεδρος τώρα και πάμε όλοι μαζί», ήταν το μήνυμα των οργανωμένων.

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε, παράλληλα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,5 εκατ. ευρώ, κάτι που θα αποτελέσει και το... όχημα για να μετατραπεί η ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης, όπως είχε ζητήσει εξ αρχής ο Θωμάς Μαύρος. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αφού αυτή είναι η μοναδική πηγή εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς τα έσοδά της μέχρι και τον Ιανουάριο έχουν δεσμευτεί για άλλες υποχρεώσεις.

Αν και αρχικά ο Θωμάς Μαύρος ήθελε να αναλάβει την ευθύνη του αγωνιστικού σχεδιασμού μετά από 20-30 μέρες, τελικά-κατόπιν και των πιέσεων του κόσμου-δέχτηκε να επωμιστεί από τώρα την ευθύνη. Μένει να φανεί αν η ομάδα του θα είναι αλώβητη από τη συγκεκριμένη διαδικασία (υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Κωστής είχε ανακοινώσει ότι ακολουθεί τον Θωμά Μαύρο στην έξοδο, εφόσον εκείνος δεν όριζε ΔΣ, ενώ ο Βασίλης Τσιάρτας είχε διαχωρίσει τη θέση του).

Πριν φτάσουμε στη συναίνεση, προηγήθηκαν πολλά επεισόδια, αλληλοκατηγορίες και κάποιες παρ’ ολίγον συρράξεις. Το… μενού περιλάμβανε κόντρες μεταξύ Δημητρέλου, Βούρου, Κασνακίδη και Ηλιόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος στην αρχική του τοποθέτηση πρότεινε να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας πως αυτά τα χρήματα είναι απαραίτητα, προκειμένου να καταφέρει η ομάδα να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα. Οι μικρομέτοχοι αντιπρότειναν να οριστεί η τιμή μετοχής στα 30 λεπτά και η ΑΜΚ να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τόνισαν πως θα πρέπει οι κ.κ Παππάς και Νοτιάς να καλύψουν τα 10 εκατομμύρια της διαφοράς που προκύπτει από τα χρέη του 2004.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως από την πλευρά του στηρίζει την κίνηση του παλιού ποδοσφαιριστή της «Ένωσης», επιθυμία του οποίου είναι η τοποθέτηση μελών της επιλογής του στο Δ.Σ, δηλαδή ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, ενός supporter και ενός εκπροσώπου της Ερασιτεχνικής, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τους κ.κ Σταυρούπολο, Βούρο, Γκατσούλα και Ηλιόπουλο.

Στο μεταξύ, υπήρξε ένταση κατά την τοποθέτηση του Γιάννη Βούρου, αφού κάποιοι συγκεντρωμένοι τον κατηγόρησαν για το ρόλο του στο γηπεδικό αλλά και στο θέμα με τους Κινέζους επενδυτές. «Αν μπω διευθύνων σύμβουλος βάζω το κεφάλι μου και ρισκάρω. Ποιός παίρνει την ΑΕΚ στις πλάτες του; Εγώ! Εγώ ρισκάρω τα πάντα για την ΑΕΚ», είπε ο γνωστός ηθοποιός. «Γιατί να μπει ο Βούρος μας έλεγε ψέμματα για το γήπεδο με Κινέζους και Ιάπωνες;», ήταν η αντίδραση του κόσμου.

Αργότερα, το κλίμα συνέχισε να είναι τεταμένο με τον πρώην βουλευτή να επιτίθεται κατά του Ανδρέα Δημητρέλου, αλλά να δέχεται τα βέλη του Μάκη Κασνακίδη. Την ίδια ώρα, η πλευρά της Original εξέφραζε ανοικτά τις αμφιβολίες της για το αν θα επωμιστεί και πάλι ο κόσμος της ΑΕΚ τις… αμαρτίες των διοικήσεων. «Μην παραμυθιάζετε τον Μαύρο ότι θα τον στηρίξει ο κόσμος. Πάνε αυτά. Άλλαξαν οι καιροί. Ο κόσμος δεν δίνει λεφτά. Πάνε αυτά που ξέρατε».
Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς: «Το Πανεπιστήμιο Στερεάς να διατηρηθεί και να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Eκπαιδευτικό Ίδρυμα»

 


Με αφορμή δημοσιεύματα αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας «ΑΕΙ και ΤΕΙ» επισημαίνουμε τα εξής:
    
1. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει η αναβάθμιση του ΑΕΙ και των ΤΕΙ της Περιφέρειας μας.
       
2. Στις 16 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, Βουλευτές της Περιφέρειας, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και του Συλλόγου των Φοιτητών.
         Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια ανοιχτή διαδικασία συνεκτιμώντας τις προτάσεις και θέσεις των παρευρισκομένων αποφάσισε:
  

α) Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σχολές που θα συμπεριλαμβάνουν τα σημερινά τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής.
β) Να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν καινοτομικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών, που θα δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους φοιτητές.
γ) Να διασυνδεθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία,  με μελέτες, έρευνες, πρακτική άσκηση και επαγγελματική προοπτική,
δ) Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε οργανωμένους και σύγχρονους                χώρους.
    
          3. Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του   Περιφερειάρχη, των Επικεφαλής των Παρατάξεων του Περιφερειακού  Συμβουλίου και εκπροσώπου της Κίνησης Πολιτών με την τότε Υπουργό  Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου όπου  και κατατεθήκαν οι παραπάνω   θέσεις.
     
           4. Σήμερα μετά τις διαφαινόμενες εξελίξεις γενικά στο χώρο της Παιδείας και ειδικότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθίσταται κάθε άλλο παρά ποτέ, επιβεβλημένη η υλοποίηση των παραπάνω θέσεων, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
      
             5. Για το σκοπό αυτό, καλούμε τους Υπουργούς που κατάγονται από τη Στερεά Ελλάδα, τους Βουλευτές, τα Κόμματα, τους Δημάρχους και όλους τους φορείς της Περιφέρειας, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε από κοινού τον αγώνα, για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη ζημιά από σύγκρουση αεροπλάνου με πουλί...

Ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, ένα πουλί, πιθανότατα μεγάλη χήνα ή πάπια συγκρούστηκε με το Boeing 737 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρίας United Airlines.

Η... πρόσκρουση προκάλεσε μια μεγάλη τρύπα στο ρύγχος του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη το σύστημα οριζόντιας σταθεροποίησης του αεροσκάφους και οι δείκτες ταχύτητας.

Ευτυχώς ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να καταλάβουν κάτι οι 151 επιβάτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Εφυγε" ο μοναχός-θρύλος του Αγίου Όρους

Σε ηλικία 106 ετών «έφυγε» από το Αγιον Ορος ο μακροβιότερος ασκητής της Aθωνικής πολιτείας, ο...

μοναχός-θρύλος του Αγίου Ορους, ο π. Ιωάννης Χιλανδαρινός. Με καταγωγή από τη Σερβία και μόνιμος κάτοικος Αγγλίας για χρόνια, βρέθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (ούτε κι ο ίδιος θυμόταν πότε ακριβώς) στη Μονή Χιλανδαρίου, την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ευγενικός, καλοσυνάτος, πράος, μια ήρεμη δύναμη, άφησε άφωνους τους μοναχούς, όταν στα 103 του χρόνια αγόρασε laptop (!) για να αποθηκεύει τα ποιήματα που έγραφε. Τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τον αφιέρωνε στην προσευχή, πάντα όμως έβρισκε ώρα για να την περάσει στον κήπο της Μονής Χιλανδαρίου, την ευθύνη του οποίου είχε.
Του άρεσε ιδιαίτερα να φορά τσουβάλια στα πόδια και να πέφτει στα γόνατα να φροντίζει τα λαχανικά, με υπομονή και αγάπη. "Είναι κι αυτά «δημιουργήματα του Θεού", όπως έλεγε. Ο π. Ιωάννης Χιλανδαρινός (Βίτο Ράντογιτς το βαφτιστικό του όνομα) γεννήθηκε το 1906, σε ένα προάστιο του Βελιγραδίου, το Ούμτσαρι, του Δήμου Γκρόκα, δίπλα στις όχθες του ποταμού Ράλια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για το σχεδιαζόμενο «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Στερεάς





  Σκανδαλώδες και απαράδεκτο το σχεδιαζόμενο «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο


Στερεάς Ελλάδας και στο Παράρτημά του στη Λιβαδειά!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, σχεδιάζει να βάλει «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και σε όλα τα Παραρτήματά του, μεταξύ των οποίων και αυτό της Λιβαδειάς, (καθώς σε άλλα περιφερειακά πανεπιστήμια και σε δεκάδες σχολές). Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και των Παραρτημάτων του, θα λάβει χώρα εντός του 2013, γεγονός που θα έχει δραματικές συνέπειες τόσο για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου όσο και για την τοπική κοινωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα κρατητήρια άνεργος πατέρας 7 παιδιών για χρέη μόλις 5.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ

Στα κρατητήρια άνεργος πατέρας 7 παιδιών για χρέη στον ΟΑΕΕ
Την ώρα που οι μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου διαφεύγουν επιδέξια τη σύλληψη, οδηγείται στα κρατητήρια άνεργος πολύτεκνος απο το Ηράκλειο Κρήτης για χρέη 5.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ
Ο Μηνάς Χατζηδάκης, πατέρας 7 παιδιών οποίος διατηρούσε στο παρελθόν εμπορικό κατάστημα και πλέον είναι πρόεδρος της κίνησης Ομάδα Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης, φόρεσε χειροπέδες για βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο.
Η είδηση προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό καθώς ο γνωστός για την κοινωνική του δράση Ηρακλειώτης, απειλείται με φυλάκιση αφού αδυνατεί να καλύψει το χρέος του, ενώ απευθύνει έκκληση βοήθειας σε κοινωνικούς φορείς και συμπολίτες του.
Το θέμα αυτό διερευνά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιθώρια παρέμβασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο οι βασικοί ύποπτοι για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο

Δύο οι βασικοί ύποπτοι για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο
Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη που επιτέθηκε και κακοποίησε βάναυσα τη 15χρονη μαθήτρια στην Πάρο. Τα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές δείχνουν δύο υπόπτους.
Αρχικά οι αστυνομικοί πήραν γενετικό υλικό έδωσε ο άντρας που φιλοξενούσε την οικογένεια στο νησί αλλά και από ακόμη έξι άτομα, εργαζόμενοι σε καταστήματα που σύχναζε η μικρή με τη μητέρα της και την αδερφή της και προσπαθούν να τα συγκρίνουν με αυτό που βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα της άτυχης κοπέλας.
Σύμφωνα με ανώτατες αστυνομικές πηγές δύο είναι οι βασικοί ύποπτοι στους οποίους έχει καταλήξει η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για ντόπιους άντρες το γενετικό υλικό των οποίων έχει ήδη σταλεί στα εγκληματικά εργαστήρια της Αθήνας και αναμένονται τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης.
Την ίδια στιγμή η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση προς όποιον γνωρίζει κάτι να για την υπόθεση της 15χρονης να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο,ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μένει ο Μουλόπουλος στον Λεβαδειακό


Μένει ο Μουλόπουλος 
Στροφή 180 μοιρών για την παραμονή του Θανάση Μουλόπουλου, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για έκτη σεζόν στον Λεβαδειακό, καθώς τα δεδομένα στην υπόθεσή του φαίνεται πως άλλαξαν θεαματικά.

Μέχρι πρότινος, ο Έλληνας αμυντικός δεν υπολογιζόταν καν από τον προπονητή του, Γιώργο Παράσχο, ωστόσο, ταξίδεψε με την υπόλοιπη ομάδα στο Ελατοχώρι και, μάλιστα, προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του.

Όλα πλέον δείχνουν παραμονή του Μουλόπουλου και, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα πράσινα και στο νέο πρωτάθλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία στον κόσμο!


Θα εκτεθεί το Σεπτέμβριο στη Γερμανία...Μία εικόνα που πιστεύεται πως είναι η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ πρόκειται να εκτεθεί στη Γερμανία. Τιτλοφορείται «View From The Window At Le Gras» και έρχεται από το μακρινό 1826!

Αποδίδεται στον πρωτοπόρο της φωτογραφίας Nicéphore Niépce, στην περιοχή Le Gras όπου έμενε στο Saint-Loup-de-Varennes της Γαλλίας.

Πιστεύεται πως ο Niépce έφτιαξε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας σε σκοτεινό θάλαμο έναν μικρό δίσκο καλυμμένο με ένα ειδικό φωτοευαίσθητο μείγμα

Με την έκθεση στο φως το μείγμα σκλήρυνε ενώ τα κομμάτια που δεν εκτέθηκαν παρέμειναν υδατοδιαλυτά και μπορούσαν να ξεπλυθούν με ένα μείγμα πετρελαίου και ελαίου λεβάντας.

Μετά την 8ωρη έκθεση, οι ακτίνες του ήλιου «φώτισαν»τα κτήρια στις δύο πλευρές της εικόνας.

Παρά το επίτευγμά του, ο Niépce δεν κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της Britain’s Royal Society για τη διαδικασία που ο ίδιος ονόμασε «Ηλιογραφία» κι έτσι έδωσε τη φωτογραφία στον Βρετανό βοτανολόγο Francis Bauer.

Τελευταία φορά εκτέθηκε στο Λονδίνο το 1898 και στη συνέχεια ξεχάστηκε μέχρι να τη βρει ο ιστορικός Helmut Gernsheim και να ανακηρύξει τον Niépce τον εφευρέτη της φωτογραφίας.

Ο Αμερικανός Harry Ransom αγόρασε το 1963 τη φωτογραφική συλλογή του Gernsheim για το Πανεπιστήμιο του Texas στο Austin, όπου και εκτέθηκε.

Το Σεπτέμβριο η φωτογραφία θα ενταχθεί στην έκθεση «Η γέννηση της φωτογραφίας» που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Reiss Engelhorn στο Mannheim της Γερμανίας.







Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος η ΕΡΤ από την ΔΕΗ: πότε... εφαρμόζεται

Πότε θα ξεκινήσει η αποσύνδεση του τέλους της ΕΡΤ, από τον λογαριασμό της ΔΕΗ; Ποιο το σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος; Ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ με αποσύνδεση των δημοτικών τελών και του τέλους της ΕΡΤ, που... ισοδυναμούν περίπου με ... το 30% της τελικής του αξίας, εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το.....υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να ελαφρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λογαριασμός της ΔΕΗ από τις πάμπολλες επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, θέμα ωστόσο για το οποίο απαιτείται να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν ισχύει για τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ. Σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφόσον φυσικά συμφωνήσουν τα συναρμόδια υπουργεία για το τέλος της ΕΡΤ, είναι οι παραπάνω αλλαγές να έχουν «κλειδώσει» το αργότερο ώς το φθινόπωρο προκειμένου να τεθούν σε ισχύ από το 2013. Στα παραπάνω αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα ενεργειακά Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Φαίνεται ωστόσο ότι δεν ισχύει το ίδιο για το τέλος ΑΠΕ. Το ενδεχόμενο αύξησής τους βρίσκεται στο τραπέζι, όπως παραδέχθηκε ο υφυπουργός, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της συνεχώς αυξανόμενης «τρύπας» του λογαριασμού ΑΠΕ (290 εκατ. ευρώ, τέλος Ιουνίου) που τηρεί ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, (ΛΑΓΗΕ), με συνέπεια οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους πράσινους παραγωγούς να φτάνουν τους τρεις και τέσσερις μήνες.zoomblog.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν  σαν σήμερα 1 Αυγούστου....

Γεγονότα
527: Ο Ιουστινιανός Α’ στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
1291: Σχηματίζεται η Ελβετική Συνομοσπονδία. (εθνική εορτή)
1492: Οι Εβραίοι εκδιώκονται από την Ισπανία, με διάταγμα των βασιλέων Φερδινάνδου και Ισαβέλλας.
1774: Οι επιστήμονες Καρλ Βίλχελμ και Τζόζεφ Πρίστλεϊ απομονώνουν το στοιχείο του οξυγόνου από τον αέρα.
1804: Ο Καρλ Μαρία φον Βέμπερ κάνει την εμφάνισή του ως διευθυντής ορχήστρας στο Μπρεσλάου με την όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Η μεγαλοψυχία του Τίτου».
1831: Εμφύλιος σπαραγμός στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Μιαούλης καταστρέφει την ελληνική κορβέτα Ύδρα και τη φρεγάτα Ελλάς.
1909: Ο Κωστής Παλαμάς ολοκληρώνει το αριστούργημά του Η φλογέρα του βασιλιά, που εκτείνεται σε περισσότερους από 4.000 καλοδουλεμένους δεκαπεντασύλλαβους στίχους.

Γεννήσεις
1819: Χέρμαν Μέλβιλ, αμερικανός συγγραφέας. (Μόμπι Ντικ) (Θαν. 28/9/1891)
1936: Υβ Σεν Λοράν, Ενρί Ντονά Ματιέ το πραγματικό όνομά του, γάλλος σχεδιαστής μόδας. (Θαν. 1/6/2008)
1965: Σαμ Μέντες, άγγλος σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Θάνατοι
1464: Κόζιμο Ντέλι Μέντιτσι, φλωρεντίνος ηγεμών, ιδρυτής της δυναστείας των Μεδίκων. (Γεν. 27/9/1389)
1903: Μάρθα Τζέιν Κάναρι Μπερκ, γνωστότερη ως Καλάμιτι Τζέιν, θρυλική φιγούρα της άγριας δύσης. (Γεν. 1/5/1852)
1981: Λεωνίδας Αλάογλου, ελληνικής καταγωγής καναδός μαθηματικός, που διατύπωσε το ομώνυμο θεώρημα. (Γεν. 19/3/1914)



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ελληνικές συμμετοχές της ημέρας

Μια από τις σημαντικότερες ημέρες αναμένεται να είναι η 5η των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα, το τέλος της οποίας ενδέχεται να έχει αποφέρει μετάλλιο για γαλανόλευκα χρώματα.
Καλημέρα με μπιτς βόλεϊ, με τις Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη να αντιμετωπίζουν στις 11.00 τις Κινέζες Τζανγκ Ξι και Ξούε.

Τα κορίτσια μας χρειάζονται τη νίκη, ενώ αν ηττηθούν θέλουν νίκη των Ελβετίδων επί των Ρωσίδων στον άλλο αγώνα του ομίλου.

Υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο θέτει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ηλίας Ηλιάδης στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας ξεκινάει τις προσπάθειες του στις 11.00 από το γύρο των "32" με αντίπαλο τον Σλοβάκο Μίλαν Ραντλ.

Στο Aquatics Centre η Νέρι Νιανγκουάρα επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2004 και ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά των 100μ. ελεύθερο (12.00). Μια ώρα (13.06) αργότερα ντεμπούτο θα κάνει ο Ανδρέας Βαζαίος στον προκριματικό των 200μ. μικτή ατομική.

Στην κωπηλασία, την πρόκρισή τους στον τελικό διεκδικούν οι αδερφοί Γκουντούλα στη δίκωπο (11.00).

Στο Γουέιμαουθ οι ιστιοπλόοι συνεχίζουν τις προσπάθειες τους. Στις 14.00 οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49ερ, o Bύρων Κοκκαλάνης στα RS:Χ, η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial, ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser (14.05) και αργότερα στις 16.00 η Τζέλη Σκαρλάτου στα RS:Χ.

Τέλος, αισιοδοξία για διάκριση υπάρχει στην ξιφασκία. Σειρά παίρνει η σπάθη με τη Βάσω Βουγιούκα να αντιμετωπίζει (16.10) τη Βρετανίδα Λουίζ Μποντ-Γουίλιαμς.
Pamesports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο σοκ: Ετσι «γεννιούνται» Κινέζοι Ολυμπιονίκες

Η Κίνα αποτελεί μια άκρως παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του αθλητισμού. Αυτό το βίντεο, όμως, έφερε σήμερα στο προσκήνιο η Daily Mail και...
εμφανίζει τον τρόπο με τον οποίο... χτίζονται οι Κινέζοι πρωταθλητές από μικρά παιδιά, θα σας κάνει να αλλάξετε άποψη για τον τρόπο αντιμετώπισης του ολυμπιακού πνεύματος...

onsports
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκινεί η ιστορία της ρακοσυλλέκτριας που έσωσε 30 μωρά

Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία, ένα μοναδικό μάθημα ανθρωπιάς Η 88χρονη σήμερα Lou Xiaoying, θεωρείται ήρωας καθώς οι... λεπτομέρειες της μοναδικής της δράσης κάνουν το γύρο του κόσμου.
Η κινέζα ρακοσυλλέκτρια ζούσε με τον άνδρα της μαζεύοντας σκουπίδια και ανακυκλώνοντάς τα, στους δρόμους της Jinhua…
Μέσα στα σκουπίδια βρήκε, σε διάστημα αρκετών ετών, 30 εγκαταλελειμένα μωρά, τα οποία είχαν »πετάξει» οι γονείς τους, αφήνοντάς τα να πεθάνουν…
Η Lou από το 1972 μέχρι σήμερα έσωσε 30 μωρά, τα οποία έδωσε σε ιδρύματα αλλά και οικογένειες που τα μεγάλωσαν.
Η ίδια και ο σύζυγός της που πέθανε πριν από 17 χρόνια μεγάλωσαν 4 παιδιά…
Η πολύ φτωχή οικογένεια έσωσε έτσι 30 ανθρώπινες ζωές, ενώ το παράδειγμά της συγκινεί.
Σήμερα η Lou νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αλλά την περιτριγυρίζουν τα παιδιά τα οποία έσωσε από βέβαιο θάνατο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η άγνωστη κάππαρη, μπορεί να γεμίσει εύκολα χρήματα τους αγρότες





Η άγνωστη κάππαρη, μπορεί να γεμίσει εύκολα χρήματα τους αγρότες. Είναι ένα θαμνώδες φυτό, το οποίο καλλιεργείται για τους ανθοφόρους οφθαλμούς, οι οποίοι...
συλλέγονται πριν ανοίξουν. Η πώλησή της γίνεται στη χώρα μας σε μια τιμή από 10 έως 12 ευρώ το κιλό Η καλλιέργεια της κάππαρης με τον παραδοσιακό τρόπο είναι απλή και δεν απαιτεί πολλές καλλιεργητικές εργασίες. Είναι ένα φυτό που μπορεί να αξιοποιήσει εδάφη που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν άλλα φυτά, ενώ ανέχεται θερμοκρασίες μεταξύ -4οC - 42οC. Δεν είναι απαιτητικό σε νερό αρδεύσεως και ανέχεται τους ισχυρούς ανέμους. Οι τρεις κυριότερες εργασίες που απαιτούν ένα μικρό κόστος αλλά και ένα ελάχιστο γνώσεων είναι ο πολλαπλασιασμός - φύτευση, το κλάδεμα και η συγκομιδή.

katoci.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ 30 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

2. ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ (Π.Χ. ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΤΟΜΟ, ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ κλπ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ 13 ΕΩΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΟΛΓΑ ΙΩΑΝΝΟΥ. ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2262024224
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ 2-5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Πέμπτη 2 / 8 20:30 Κυνήγι χαμένου θησαυρού – Αφετηρία κεντρική πλατεία.

Παρασκευή 3/8 21:00 Θεατρική παράσταση ¨Των πολιτικών τα θαύματα για γέλια και
για κλάματα¨. (Θίασος Πολυθέαμα) στο Δημοτικό σχολείο Πλαταιών.

Σάββατο 4/8 10:00 Αγώνες αντοχής αφετηρία – τερματισμός κεντρική πλατεία.

21:30 Λαϊκή μουσική βραδιά στην ταβέρνα του Νίκου Γκούμα.

Κυριακή 5/8 20:30 Φεστιβάλ Πατάτας στην πλατεία Πλαταιών.

11:00 Απονομή βραβείων σε όλους τους διαγωνιζόμενους

11:15 Συναυλία στην Πλατεία Πλαταιών.

Θα διεξαχθεί διαγωνισμός μαγειρικής με πιάτα που θα έχουν έως κύριο συστατικό την πατάτα.

Θα δοθούν δώρα για τις καλύτερες συνταγές.
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένους Chef.
Δηλώσεις συμμετοχής στο oeroi.blogspot.com , στο e-mail : oeroi@yahoo.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ