Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Απίστευτο θράσος των Τούρκων - Διεκδικούν ως δική τους την Oλυμπιακή Φλόγα!

Απίστευτο θράσος των Τούρκων - Διεκδικούν ως δική τους την ολυμπιακή φλόγα!
Ξαναγράφει την ολυμπιακή ιστορία η Τουρκία η οποία έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί!
Τους παραπάνω απίστευτους ισχυρισμούς υποστήριξε από το Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.
Όπως αναφέρει το newsit.gr οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος το οποίο φλέγεται για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!
Φυσικά αυτή η... εκδοχή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη και παγκοσμίως αποδεκτή άποψη ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Φλόγα επανήλθε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1928, ενώ η λαμπαδηδρομία εισήχθη κατά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.
Ο υπουργός της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.
«Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουμε πίσω στη χώρα μας». Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. «Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της», υποστήριξε.
Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς η Κωνσταντινούπολη μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά της ΕΟΕ, με τον αντιπρόεδρο της Ισίδωρο Κούβελο να απαντά με κατηγορηματικό τρόπο στον ιστότοπο newsbomb.gr
«Να μάθουν πρώτα ιστορία και μετά να μιλήσουνε», ήταν η κοφτή απάντηση του αρχηγού της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους στην Αρβανίτσα.


   Ο πανέμορφος Ελικώνας από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου θα φιλοξενήσει το 1ο Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας. Τα πρωινά πεζοπορία στα πανέμορφα μονοπάτια του βουνού, τα βράδια μουσική και άραγμα κάτω από τα δροσερά έλατα. Λεπτομέρειες για τα εισιτήρια, την κατασκήνωση, την πεζοπορία και το πρόγραμμα των εμφανίσεων των καλλιτεχνών θα βρείτε εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Να γιατί οφείλεις να πεις όχι στα "greeklish"..

 


Αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι είχες κάποια δικαιολογία, έφτασε η ώρα να αλλάξεις γνώμη..








Τι είναι τα greeklish...
Τα greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως grenglish, λατινοελληνικά ή...φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα γραμμένη με το...  λατινικό αλφάβητο. Είναι ένα είδος μεταγραφής.

Η χρήση των greeklish
Τα greeklish χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όταν Έλληνες επικοινωνούν μέσω email, IRC ή instant messaging. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μηνύματα τύπου SMS, καθώς και μεταξύ Ελλήνων που ζουν καιρό σε αγγλόφωνες χώρες.
Στο παρελθόν ήταν δύσκολη η αναγνώριση των ελληνικών χαρακτήρων από υπολογιστές, γιατί δεν παρείχαν ανάλογη υποστήριξη όλα τα υπολογιστικά συστήματα. Για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι Έλληνες χρήστες, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του Internet, τα αγγλικά, ή να πλάσουν μια δική τους γλώσσα. Αυτό το δεύτερο έκαναν όσοι άρχισαν να γράφουν με τα greeklish.



Η ιστορία των greeklish
Τα greeklish δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που γεννήθηκε στο διαδίκτυο. Αντίθετα είναι μια πρακτική που εμφανίστηκε σε διάφορους τόπους και εποχές και εφαρμόστηκε από διάφορες ελληνικές κοινότητες με διαφορετικούς τρόπους.
Μια ιδέα για την προϊστορία της γραφής αυτής μας δίνει το παρακάτω απόσπασμα από κείμενο του Κώστα Καρθαίου το 1934:
«Υπάρχουν κείμενα της βυζαντινής εποχής γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης, στην Κρήτη και στην Κύπρο κατά τον Μεσαίωνα τα λαϊκά τραγούδια γράφονταν με λατινικούς χαρακτήρες. Αργότερα, από το 1800, πολλά ελληνικά βιβλία τυπώθηκαν στη Σμύρνη με λατινικούς χαρακτήρες. (...) Εξάλλου στη Σμύρνη έγινε απόπειρα να κυκλοφορήσει ελληνική εφημερίδα γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Οι Λεβαντίνοι της Σμύρνης, που μιλούσαν όλοι ελληνικά , αλλά δυσκολεύονταν να μάθουν την απελπιστική ορθογραφία μας, χρησιμοποιούσαν πάντα τους λατινικούς χαρακτήρες για να γράψουν τα ελληνικά.
Αργότερα, τους μιμήθηκαν οι Χιώτες και άλλοι έμποροι του εξωτερικού που έγραφαν τα γράμματα και τα τηλεγραφήματά τους στα ελληνικά, αλλά με λατινικούς χαρακτήρες. Αυτή η φραγκοχιώτικη γλώσσα χρησιμοποιούνταν και από Ελληνες για να γράψουν σε άλλους Ελληνες που κατοικούσαν στη Σμύρνη, στο Λονδίνο ή αλλού. Αυτός ο τρόπος γραφής εξακολουθούσε να επιβιώνει πολύ αργότερα και τον συναντάμε αρκετά συχνά στα τηλεγραφήματα των Ελλήνων του εξωτερικού».

Γράφοντας τα παραπάνω, ο Καρθαίος στηρίζεται σε κείμενο του Φώτου Γιοφύλλη στο περιοδικό «Πρωτοπορία» το 1930. Ο Καρθαίος και ο Γιοφύλλης, μαζί με άλλους διανοουμένους της εποχής (Μένος Φιλήντας, Δημήτρης Γληνός, Νίκος Χατζηδάκης κ.ά.), έθεσαν ζήτημα μεταρρύθμισης της γραφής της ελληνικής γλώσσας. Ο Καρθαίος το διατυπώνει καθαρά:

« (...) ζητάμε να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι λατινικοί χαρακτήρες για τη γραφή της νέας ελληνικής, που είναι η ζωντανή γλώσσα και που θέλουμε να την καταστήσουμε τη μοναδική γραπτή γλώσσα της χώρας μας. Θέλουμε λοιπόν να συμπέσει η αλλαγή του αλφαβήτου με την εισαγωγή της φωνητικής ορθογραφίας».
Τα κείμενά τους λησμονημένα από καιρό διασώζονται (μαζί με διάφορα παραδείγματα φωνητικής και λατινικής γραφής των ελληνικών) στον συλλογικό τόμο «Φωνητική Γραφή» που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Κάλβος το 1980.

Παράδειγμα πρώτο: Κείμενο του Φώτου Γιοφύλλη («Πρωτοπορία», 1930) με επιμέλεια μεταγραφής της έκδοσης «Φωνητική Γραφή». Τα γ, δ και θ με ελληνικούς χαρακτήρες.

«Telos, γia na min ta poliloγume, γiati tapame poles fores afta, prepi na parume to latiniko alfavito metariθmizontas to fθogoloγika kata tis anages pu ehi i γlosa mas. Etsi horis n' agiksome tin orθografia tis arheas elinikis, pu poles tis lekses sozonde sti nea mas, benume sti horia ton politizmenon eθnon, ehume ta dieθnika γramata pu tahi olos o politismenos kosmos, ke pu ta piran tora teleftea ki i Turki».

Κάπου 70 χρόνια αργότερα τα φραγκοχιώτικα εμφανίζονται «με το ζόρι» στην ελληνική γλωσσική πραγματικότητα. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού τα χρησιμοποιούν στην ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου: γράφουν προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύουν ανακοινώσεις, συνεισφέρουν σε λίστες συζήτησης ή σε αρχεία με φοιτητικά ανέκδοτα.

Κάποιοι αναφέρουν ότι η πρώτη σύγχρονη χρήση των greeklish έγινε από την Ε.Μ.Υ., την ελληνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πολλές δεκαετίες πριν και πολύ πριν την ευρεία χρήση του διαδικτύου.

Ακόμη και σήμερα (2008), όπου οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι στάνταρ στις ιστοσελίδες και αυξανόμενα δυνατοί στα μηνύματα, η χρήση λατινικών χαρακτήρων μερικές φορές επιβάλλεται για τεχνικούς λόγους, καθώς αποστολέας και δέκτης του μηνύματος μπορεί να μη διαθέτουν κοινές προδιαγραφές ούτε μέσα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.



Οι ιδεολογίες της ορθογραφίας
Καθώς η μεταγραφή των greeklish δεν γίνεται με βάση διαδεδομένο πρότυπο, τα λατινογραμμένα ελληνικά χαρακτηρίζονται από μεγάλη ορθογραφική ποικιλία. Η χρήση έχει καθιερώσει τρεις βασικούς τρόπους μεταγραφής:

- Φωνητική μεταγραφή: αποδίδει την προφορική γλώσσα και απλοποιεί την ιστορική ελληνική ορθογραφία, π.χ. «ξέρω» ως «ksero» και «χάρη» ως «chari».

- Οπτική μεταγραφή: αυτή, σε αντίθεση με τη φωνητική, αντιγράφει κατά το δυνατό την ιστορική ορθογραφία. Γνώμονάς της είναι η μορφή των γραμμάτων, που οδηγεί σε κάπως ανορθόδοξες λύσεις, όπως στην απόδοση του «θ» ως «8» ή «0», του «ξ» ως «3», του «η» με το λατινικό «n» κ.τ.λ.

- Θεσιακή μεταγραφή: Βασίζεται στη θέση των χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο και διαφέρει από το οπτικό σύστημα μόνο σε ορισμένα γράμματα· αποδίδει π.χ. το «ξ» με το λατινικό «j» αντί για «x» ή «3» που συνηθίζονται στο οπτικό σύστημα. Αντίθετα με ό,τι συχνά πιστεύεται, οι περισσότεροι χρήστες ακολουθούν με συνέπεια ένα σύστημα. Οποιος λ.χ. απλοποιεί το «ω» κατά πάσα πιθανότητα απλοποιεί και το «η». Αντίθετα, όποιος μεταγράφει το «ξ» και το «θ» ως «3» και «8», κατά κανόνα ακολουθεί το οπτικό σύστημα και για το «η» και το «ω». Έτσι, μεταγραφές όπως «3erh» (ξερή) και «Ο0wn» (Οθων) έχουν σύστημα, αλλά μεταγραφές όπως «3anthi» (ξανθή) ή «8iriodhs» (θηριώδης) όχι. Ορισμένες λέξεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες στη μεταγραφή τους, π.χ. η λέξη «διεύθυνση» μπορεί να αποδοθεί με πάνω από 20 διαφορετικούς τρόπους.

Ο περισσότερος όμως κόσμος χρησιμοποιεί ένα «μικτό» σύστημα, που συνδυάζει το θέμα της ορθογραφίας με τη φωνητική απόδοση, χωρίς η γραφή να έχει ισχυρή τυποποίηση.

Θεσμοποιημένο σύστημα μεταγραφής υπάρχει μεν από τον ΕΛΟΤ, το οποίο χρησιμοποιείται από το Βρετανικό Συμβούλιο, το πρότυπο ISO 8432, αλλά ελάχιστοι το γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι το ακολουθούν συνειδητά. Πράγμα καθόλου παράξενο, καθώς το πρότυπο αυτό δεν διδάσκεται πουθενά. Με αποτέλεσμα να είναι διάχυτη η εντύπωση ανάμεσα στους Έλληνες χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «ο καθένας γράφει όπως θέλει» και ότι «ο καθένας έχει το δικό του σύστημα», εφ' όσον δεν υπάρχει κοινώς αποδεκτή μέθοδος γραφής.

Επίλογος – Γιατί πρέπει να πείτε ΟΧΙ στα greeklish
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σήμερα, οι ελληνικοί χαρακτήρες υποστηρίζονται θαυμάσια στο διαδίκτυο. Επομένως δεν υπάρχει λόγος χρήσης των greeklish.

Κείμενα γραμμένα με αυτό το σύστημα γραφής, είναι δυσανάγνωστα και πολλές φορές δυσνόητα. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου αποφεύγουν να διαβάζουν μεγάλα κείμενα γραμμένα σε greeklish, καθώς είναι ιδιαίτερα κουραστικά κατά την ανάγνωση.

Τα greeklish στις ιστοσελίδες, αποτελούν τροχοπέδη για βασικές λειτουργίες, όπως αυτήν της αναζήτησης. Εκτός αυτού, σήμερα, τα greeklish σε μια ιστοσελίδα μειώνουν το κύρος της.

Πολλοί προσπαθούν να κρύψουν την ανορθογραφία τους, οχυρωμένοι πίσω απ' αυτόν τον τύπο γραφής. Αυτή δεν είναι λύση. Είναι προτιμότερο να διαβάζει κάποιος ένα ανορθόγραφο κείμενο γραμμένο στα ελληνικά, παρά τα τρισάθλια greeklish. Εξάλλου, αν δεν προσπαθήσετε να γράφετε στα ελληνικά, πως θα μάθετε να γράφετε ορθογραφημένα;

Πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο γραφής, επικαλούνται την δικαιολογία ότι «με τα greeklish» δεν χρειάζεται να γράφεις ορθογραφημένα. Αυτό τώρα δηλαδή, θεωρείται καλό; Παρ' όλα αυτά όμως, υποσυνείδητα οι περισσότεροι προσπαθούν να γράψουν «ορθογραφημένα greeklish»!
Μια άλλη δικαιολογία είναι «η συνήθεια». Έχετε αποπειραθεί άραγε ποτέ να συμπληρώσετε δημόσια και μη έγγραφα, χρησιμοποιώντας greeklish; Προφανώς όχι. Γιατί λοιπόν να γίνεται αυτή η επίκληση στο διαδίκτυο;
Το να γράφει πλέον κάποιος σε greeklish, αφ' ενός υποδηλώνει μια ασέβεια προς τους αναγνώστες, με την έννοια ότι τους ταλαιπωρεί κατά την ανάγνωση κι αφ' ετέρου δηλώνει μια έλλειψη σεβασμού και προς το ίδιο του το γραπτό.
«Μαγκιά» δεν είναι να γράφεις γρήγορα, ή να προσπαθείς να καλύψεις τις αδυναμίες σου οχυρωμένος πίσω απ΄αυτή τη γραφή. «Μαγκιά» σήμερα είναι να προσπαθείς να γράφεις σωστά

Διαβάστε Περισσότερα »

Εισβάλει στην Ελληνική αγορά το τουρκικό κουλούρι... (Όποιος αγοράσει να του κάτσει στον λαιμό...)

Μπορεί στην αρχή που είχε ξεσπάσει η "θύελλα" για το τούρκικο κουλούρι να μην ασχολήθηκαν πολλοί αλλά τώρα φαίνεται πώς έρχεται για να μείνει.
Σύμφωνα με το turkishgreeknews.org η τουρκική εταιρεία «Simit Sarayi» (Ελληνικά:Παλάτι Κουλουριού) ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του καταστήματος στο Σύνταγμα ,το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο κατάστημά της στην Ελλάδα.

«Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε ανοίξει το πρώτο μας κατάστημα στο Σύνταγμα» δήλωσε στο turkishgreeknews ο Ενβέρ Ακντενίζ , Διευθυντής Franchise της εταιρίας στο εξωτερικό, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην Αθήνα. Ο Ακντενίζ ανέφερε ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν υποκαταστήματα επίσης στην Ομόνοια, στο Μοναστηράκι, στον Πειραιά άλλα και στην Θεσσαλονίκη.

Στην ερώτηση γιατί θέλουν να ανοίξουν κατάστημα τώρα που πολλά καταστήματα στην Ελλάδα βάζουν λουκέτο ο Ακντενίζ απάντησε: «Εμείς είμαστε συνηθισμένοι με την κρίση. Ο ελληνικός λαός δεν είναι συνηθισμένος. Εμείς σχεδιάζαμε να ανοίξουμε καταστήματα στην Ελλάδα πριν την οικονομική κρίση, άλλωστε η κρίση είναι μεταβατική. Εμείς φημιζόμαστε στην Τουρκία ως μια εταιρία που αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης.».

Πουλάει100.000 κουλούρια καθημερινά

Το «Simit Sarayi», πουλάει 100.000 κουλούρια την ημέρα μόνο στην Κωνσταντινούποληκαι απασχολεί 2.000 υπαλλήλους δημιουργώντας ένα brand name με ιδιαίτερη βαρύτητα. Μάλιστα η μεγάλη ανάπτυξη της εταιρείας καταγράφηκε στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που έζησε η Τουρκία μετά το 2001. Και αυτό διότι λειτούργησε επιθετικά αυξάνοντας τον αριθμό των καταστημάτων της σημαντικά και κάνοντας το κουλούρι Νο 1 στις προτιμήσεις των Τούρκων καταναλωτών. Οι δραστηριότητες του Τούρκου επιχειρηματία σίγουρα δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν εντός των συνόρων της χώρας. Εκτός από την Τουρκία, το πρώτο ευρωπαϊκό κατάστημα «Simit Sarayi» άνοιξε στη Χάγη. Ακολούθησε η Κύπρος ενώ στόχοι της εταιρείας μετά την Ελλάδα είναι η Γερμανία, η Σουηδία, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πόσα χρήματα ρίχνουν κάθε χρόνο στην Fontana di Trevi;

Το συντριβάνι της Fontana di Trevi στη Ρώμη είναι το πιο πλούσιο συντριβάνι του κόσμου, αφού από τα...
κέρματα που ρίχνουν κάθε χρόνο οι επισκέπτες του συγκεντρώνεται ένα ποσό που οι περισσότεροι δεν θα δούμε ποτέ στη ζωή μας!



Συγκεκριμένα, στα νερά της Fontana di Trevi πέφτουν κάθε χρόνο κέρματα συνολικής αξίας περίπου 700.000 ευρώ!

Φέτος μάλιστα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού μόλις στους 6 πρώτους μήνες έχει προσθέσει ήδη 540.000 ευρώ στα ταμεία της πόλης.

Τα κέρματα συλλέγονται από ειδικούς υπαλλήλους με την επίβλεψη της αστυνομίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απαγορεύεται ρητώς να πάρουν οποιοδήποτε κέρμα από το συντριβάνι.

otherside.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμαρχος Αλιάρτου:Καταρρέουν οι Δήμοι μετά τις νέες περικοπές στην χρηματοδότησή τους

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου στο Permissospress


Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι Δήμοι βρίσκονται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλές υπηρεσίες τους να υπολειτουργούν είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε λόγω έλλειψης βασικών λειτουργικών ειδών.
Με την κρατική χρηματοδότηση να έχει μειωθεί συνολικά στο 60% περίπου,με τη  ΣΑΤΑ ακόμη να μη έχει δοθεί,τις επιχορηγήσεις των κοινωνικών δομών να καταργούνται, αλλά και με τα ίδια έσοδα των .Ο.Τ.Α. να έχουν περιοριστεί κατά πολύ, λόγω της μείωσης της αγοραστικής αξίας των εργαζομένων και του κλεισίματος καταστημάτων, οι Δήμοι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν  ακόμα και σε βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.
Το πρόβλημα σήμερα έχει έρθει και στον Δήμο Aλιάρτου  που είδε την τελευταία επιχορήγηση (ΚΑΠ Ιουλίου) να υπολείπεται ακόμα και των υποχρεώσεων της μισθοδοσίας του προσωπικού ,με αποτέλεσμα σύντομα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις του ,πέραν της μισθοδοσίας, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, κίνηση οχημάτων, συντήρηση δικτύων και υποδομών    κτλ.
Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών τότε πολύ σύντομα οι  Δήμοι θα καταρρεύσουν  δηλώνει στο Permissospres o Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Γεώργιος Ντασιώτης και καλεί την πολιτεία να υποδείξει με ποιόν τρόπο θα διοικηθούν οι Δήμοι, όταν περικόπτονται οι χρηματοδοτήσεις.
Επίσης  δηλώνει πως είναι βέβαιος, ότι δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι Δήμοι,στην εξομάλυνση και επίλυση των  κοινωνικών προβλημάτων και για τον λόγο αυτό τους αντιμετωπίζουν εχθρικά.
Η κατάρρευση των Δήμων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, θα σημάνει Κοινωνική έκρηξη.   

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν τα κατάφερε ο Περικλής Ιακωβάκης

Δεν τα κατάφερε ο Περικλής Ιακωβάκης
Ο Περικλής Ιακωβάκης στον πρώτο γύρο των 400μ. με εμπόδια τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 50.27 και αποκλείστηκε από τους ημιτελικούς του. Ο Ελληνας πρωταθλητής, στην τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς, συμμετείχε στην 5η σειρά, τερμάτισε 5ος με χρόνο 50.27 και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος, απέχοντας αρκετά από τη φετινή καλύτερη του επίδοση (49.09).
Και στο τριπλούν όμως η Νίκη Πανέττα και η Αθανασία Πέρρα δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς στον προκριματικό έμειναν μακριά από τις ατομικές επιδόσεις τους. Η Πανέττα είχε καλύτερο άλμα στα 13 μέτρα και 66 εκατοστά, ένα άκυρο κι ένα στα 13.63μ, με αποτέλεσμα να καταταγεί 24η, ενώ η Πέρρα δύο άκυρα κι ένα στα 11 μέτρα και 93 εκατοστά, με συνέπεια να καταταγεί 33η ανάμεσα σε 35 αθλήτριες.
Εκτός τελικού στη σφαιροβολία ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά «Λονδίνο 2012», έμεινε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης. Ο αθλητής του Αίολου Πάτρας, μετείχε στο α' προκριματικό γκρουπ με καλύτερη βολή στα 19 μέτρα 24 εκατοστά, που δεν ήταν αρκετή για να τον στείλει στον τελικό. Οι τρεις βολές του Σταματόγιαννη: 18.67μ (1η), άκυρη (2η), 19.24μ (3η). Το όριο πρόκρισης είναι 20 μέτρα και 65 εκατοστά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιμένουν τον Πόι στον Λεβαδειακό


Περιμένουν τον Πόι
Τέλος στο σίριαλ απόκτησης του Μάριο Πόι στον Λεβαδειακό αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ώρες, δεδομένου ότι ο Αργεντινός θα ενημερώσει για τις προθέσεις του την ομάδα της Λιβαδειάς.

Οι Βοιωτοί έχουν την αισιοδοξία πως ο επιθετικός θα απαντήσει θετικά στην πρόταση τους, ωστόσο δεν το θεωρούν δεδομένο, καθώς υπήρχαν κάποιες μικρές οικονομικές διαφορές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ γίνονται ακριβότεροι


Αυξήσεις - φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έρχονται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές.


Σύμφωνα με το "Έθνος" η νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει λόγω της αύξησης κατά 47% του τέλους υπέρ ΑΠΕ και θα είναι στα 8 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά από 5,43 ευρώ/ Mwh που είναι η μεσοσταθμική τιμή σήμερα.

Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ στην οποία φαίνεται να καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειαςεπιβάλλεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να τιθασευτεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων φωτοβολταϊκών. Ο επιμερισμός του νέου τέλους ανά κατηγορία καταναλωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένονται από τη ΔΕΗ οι πίνακες με το μέσο έσοδο πωλήσεων ανά κατηγορία, βάσει του οποίου θα γίνει ο τελικός καταμερισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, με μεσοσταθμικό τέλος ΑΠΕ στα 5,43 ευρώ/ Mwh, η χρέωση για την οικιακή κατανάλωση φθάνει στα 5,99 ευρώ/ΜWh. Κύκλοι της ΡΑΕ αναφέρουν πάντως ότι παρά την αύξηση, το τέλος ΑΠΕ για τους οικιακούς καταναλωτές θα διαμορφωθεί σε επίπεδα «σαφώς κάτω από διψήφιο νούμερο», πολύ κοντά στη μεσοσταθμική τιμή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σαμαράς διέγραψε τον Νικολόπουλο για σχόλιο στο twitter

Ο Σαμαράς διέγραψε τον Νικολόπουλο για σχόλιο στο twitter
Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε από την κοινβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από μέλος του κόμματος τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο.Σύμφωνα με πληροφορίες η αφορμή για τη διαγραφή είναι ένα σχόλιο του βουλευτή στο twitter για την επαναδιαπραγμάτευση: «Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημασία της επαναδιαπραγμάτευσης «όνειρο ήταν», τη λησμονήσαμε. Ο λαός ξεπνεομένος».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑLERT ΕΛΑΣ για τρομοκρατικό χτύπημα!

Απόρρητο έγγραφο για «κόκκινο» συναγερμό εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία πριν από τρεις μέρες (31 Ιουλίου) υπό το φόβο... τρομοκρατικού χτυπήματος από βομβιστές-καμικάζι με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες επί ελληνικού εδάφους.

Ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Μοσάντ, κρίθηκε αναγκαία η έκδοση κατεπείγουσας διαταγής για έκτακτη επιφυλακή, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έλευση στην Αθήνα του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Στο έγγραφο που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», περιγράφονται όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποτραπεί τυχόν τρομοκρατική επίθεση σαν αυτή που συντάραξε τον περασμένο Ιούλιο τη Βουλγαρία, όπου στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς ο βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε 32, εκ των οποίων σχεδόν όλοι Ισραηλινοί τουρίστες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα Δωδεκάνησα και τη Θεσσαλονίκη, όπου επικεντρώνεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ενώ υπό διακριτική παρακολούθηση θα βρίσκονται μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και λιμάνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέχασες να υποβάλεις φορολογική δήλωση; Θα το πληρώσεις ακριβά!

Ξέχασες να προβάλεις φορολογική δήλωση; Θα το πληρώσεις ακριβά!
Πρόσθετους φόρους, αλλά και τσουχτερά πρόστιμα θα επιβάλλει το κράτος σε όσους... ξεχάστηκαν και δεν υπέβαλλαν φορολογική δήλωση. Με το τέλος της προθεσμίας από το Τaxisnet θα ξεκινήσουν και οι έλεγχοι ώστε η Εφορία να προχωρήσει σε διασταυρώσεις βάσει καταλόγων μισθοδοσίας και αρχείο ακινήτων.
Αν και το Taxisnet θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το 31 Δεκεμβρίου για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, τα πρόστιμα που θα επιβληθούν δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα. Καταρχήν σε αυτούς που απέφυγαν να υποβάλουν δήλωση θα επιβληθεί αυτοτελές πρόστιμο 1.170 ευρώ, με πρόσθετο φόρο 500 ευρώ, αλλά και με απώλεια του αφορολόγητου για τα παιδιά και των φοροεκπτώσεων για δαπάνες, αλλά και με προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός λειτουργίας ο δικτυακός τόπος Διαύγεια

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο δικτυακός τόπος της Διαύγεια (et.diavgeia.gov.gr), κάτι που δεν επιτρέπει να εκτελούνται κανονικά οι αναρτήσεις των αποφάσεων των υπουργείων.

Σημειώνεται πως το Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.



Οι λειτουργίες προβολής και αναζήτησης αποφάσεων ανά δημόσιο φορέα παρέχονται μέσω του κεντρικού δικτυακού τόπου του Εθνικού Τυπογραφείου που λειτουργεί στην διεύθυνση et.diavgeia.gov.gr. Ο πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές.

Ο νόμος προβλέπει πως οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο et.diavgeia.gov.gr. Με την ολοκλήρωση της ανάρτησης η κάθε απόφαση αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ), ο οποίος την πιστοποιεί.

Ωστόσο, από χθες ο δικτυακός τόπος της Διαύγειας είναι εκτός λειτουργίας και οι αναρτήσεις στο et.diavgeia.gov.gr έχουν σταματήσει, είτε αφορούν υπουργεία, είτε σχετίζονται με εποπτευόμενους φορείς και νομικά πρόσωπα, είτε έχουν να κάνουν με τις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αρμοδιότητα για το θέμα έχει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημερώνει πως έχει προσωρινά διακοπεί η διαθεσιμότητα των εφαρμογών του συστήματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ (εφαρμογή επισκόπησης/αναζήτησης πράξεων και εφαρμογή αναρτήσεων για Φορείς). Η διακοπή οφείλεται σε βλάβη στα κυκλώματα οπτικών ινών στο δίκτυο του ΟΤΕ το οποίο διασυνδέει το Data Center στο οποίο φιλοξενούνται οι υποδομές υποστήριξης του Προγράμματος Δι@ύγεια.

Ήδη, μετά από επικοινωνία με τον ΟΤΕ έχει γίνει διάγνωση και έχει βρεθεί το σημείο καταστροφής των οπτικών ινών. Εξειδικευμένο συνεργείο βρίσκεται ήδη στον χώρο για αποκατάσταση της βλάβης.

Η αποκατάσταση προβλέπεται εντός της ημέρας».
Διαβάστε Περισσότερα »

14 Αυγούστου η 8η Εικαστική Εκθεση Βοιωτών καλλιτεχνών στο Νεοχώρι


 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>>διοργανώνουν για 8η  συνεχόμενη χρονιά την Εικαστική Έκθεση Βοιωτών Καλλιτεχνών<<Σμαράγδα Γρηά Πικάση>> στο Νεοχώρι η οποία θα διαρκέσει μέχρι  τις 19  Αυγούστου.Η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες τις την Τρίτη 14 Αυγούστου και  θα φιλοξενηθεί   στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών στην πλατεία του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου Βοιωτίας οι <<Εννέα Mούσες

>>προσκαλεί Βοιωτούς καλλιτέχνες να πάρουν μέρος στην 8η εικαστική έκθεση <<Σμαράγδα Γρηά Πικάση>>η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου απο 14-8 εως 19-8 2012
για δηλώσεις συμμετοχής στην κ.Δήμητρα Τσουρέλη τηλ.6977301041



 





Χορηγoί επικοινωνίας Viotiashop.gr-Permissospress
Διαβάστε Περισσότερα »

O πληθυσμός της Βοιωτίας με την απογραφή του 2011

Διαβάστε Περισσότερα »

«Βουτηγμένα» στην παρανομία τα ενεχυροδανειστήρια



Πάνω απο 1600 παραβάσεις διαπίστωσε το ΣΔΟΕ σε 222 ελέγχους που πραγματοποίησε στις επιχειρήσεις αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το πρωί στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι έλεγχοι του υπουργείου προστασίας του Πολίτη και του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων και παρανομιών στα ανταλλακτήρια χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια.
Στους 222 ελέγχους που έγιναν από την αρχή του χρόνου διαπιστώθηκαν 1633 παραβάσεις σε 148 παραβάτες ενώ σχηματίστηκαν 8 δικογραφίες.
Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, διότι χιλιάδες πολίτες πέφτουν θύματα «αετονύχηδων» στους οποίους καταφεύγουν για να αντλήσουν ρευστότητα λόγω κρίσης.
Ο κ. Μιχελάκης ζήτησε, μάλιστα σύμφωνα με το newsit.gr, να ελεγχθούν οι πηγές από τις οποίες αντλούν ρευστότητα τέτοιου είδους επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν εγκρίνουν δάνεια και συνεπώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα χρήματα αυτά να αποτελούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και τα κράτος που χάνει πολλά έσοδα από τη φοροδιαφυγή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο μυαλό της Τζούλιας Αλεξανδράτου

Στο μυαλό της Τζούλιας Αλεξανδράτου
Πολλοί θα έσπευδαν να θεωρήσουν πως δεν είναι διόλου δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό – και όχι μόνο – του πρώην μοντέλου και κατά περίσταση αστέρα του πορνό, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα που να δυσχεραίνει την εγκατοίκησή του.
Εμφορούμενοι από το σύμπλεγμα της αγέλης που θέλει να καταξεσκίσει την ασεβή αποδιοπομπαία κατσίκα, βρίσκουν στο πρόσωπό της την αντανάκλαση και την πραγμάτωση κάθε ποταπής όψης που οι ίδιοι φέρουν εν ενεργεία ή εν δυνάμει.
Άλλοι πάλι επικαλούνται τον εμφανώς πάσχοντα ψυχισμό της και τον προβληματικό χαρακτήρα της που την ωθεί προς την αυτοκαταστροφή και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, επιδεικνύοντας – ή έτσι δείχνουν τουλάχιστον – κατανόηση και συμπόνοια για την «κατάντια» μιας πρώην καλλονής που έκανε τα πάντα για να τσαλακώσει την εικόνα της.
Είναι οι ίδιοι, όμως, που θα την κάνουν κομμάτια μόλις διαβλέψουν την έλλειψη μεταμέλειάς της για τις όσες άνομες και προβοκατόρικες πράξεις στις οποίες προέβη με περίσσιο κυνισμό και αδιαφορία.
Διότι, δεν θέλουν να δεχτούν ότι όλα όσα κάνει τα κάνει επειδή δεν την ενδιαφέρουν ποσώς ούτε τα σχόλια, ούτε η συμπόνοια, ούτε η κατανόηση, ούτε η απόλαυση της πρόκλησης, ούτε καν η επιβράβευση και η αναγνώριση, αλλά η αυτοτιμωρία και μέσω αυτής η τιμωρία εκείνων που συνέβαλαν στον αποσυντονισμό του εγώ της, κατασκευάζοντας για λογαριασμό της την εικόνα της απρόσιτης «χρυσομούνας» ξανθιάς που κοστολογεί ακριβά τον εαυτό της, καταλήγοντας – όπως συμβαίνει στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις – να τον πουλάει εξευτελιστικά φτηνά.
Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η γυναίκα πάσχει από αναφροδισία. Δηλαδή από γενικευμένο μούδιασμα και καθήλωση της ψυχοσεξουαλικής ενέργειάς της σε όργανα στα οποία ΔΕΝ συγκαταλέγονται τα γεννητικά όργανα και οι ερωτογενείς ζώνες.
Στην περίπτωσή της, η λίμπιντο είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία ΟΧΙ της αρχής της ευχαρίστησης, αλλά του αντίθετου της: της ορμής του θανάτου. Θανάτου της ηδονής, της απόλαυσης (η οποία πλέον αντλείται μονάχα από την αυτοκατάργησή της), ακόμη και του ίδιου του σώματος. Διότι όσοι πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει σαφή αντίληψη των σωματικών της προσόντων σφάλλουν οικτρά.
Η παγκόσμια ποπ κουλτούρα έχει γνωρίσει άπειρες στάρλετ και it girls που έμειναν στην ιστορία για τις αυτοκαταστροφικές τάσεις τους, οι οποίες τις οδήγησαν στην καλπάζουσα φθορά και εν τέλει στην εξαΰλωση. Μόνο εκείνες που τριγύριζαν στους κύκλους του Ουόρχολ να θυμηθούμε ούτε σελίδες επί σελίδων δεν φτάνουν για να τις καταγράψουμε.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ηδονικό, αλλά και αποκαλυπτικό για την ύπαρξη από το να κυλιέσαι στα σκατά και στο βούρκο, είχε πει κάποτε ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Ζαν Ζενέ. Παρόμοια θέση είχε κάποτε διατυπώσει και ο Αμερικανός μαιτρ της αυτοκαταστροφής Τσαρλς Μπουκόφσκι.
Το θέμα όμως είναι ότι τέτοιες καταστάσεις τις περιέγραψαν και τις βίωσαν λαμπρά μοναδικές περιπτώσεις ανθρώπων, όπως ο Ζενέ και ο Μπουκόφσκι. Και ΔΕΝ μπορούν όλοι να είναι Ζενέ και Μπουκόφσκι.
Ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, η Τζούλια Αλεξανδράτου ωθήθηκε (από άλλους; Από την ίδια;) προς την λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να στερήσει τον εαυτό της και τους άλλους από τη σπάνια αισθητική απόλαυση που προσφέρει στο μάτι και στο αυτί η φθορά, η αυτο-ανάλωση, η πτώση και η συντριβή.
Διότι, άλλο να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη του εξήντα, του εβδομήντα και του ογδόντα και άλλο στην Ελληνική επαρχία με χοντροκομμένους γορίλες να σε ραίνουν με πανέρια γεμάτα γαρύφαλλα...
Σε αυτή την περίπτωση, μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και πας να επιχειρήσεις να καταστραφείς αλλού, εκεί όπου εκτιμώνται τέτοιες απόπειρες.
Κάτι τέτοιο όμως θα φανέρωνε έναν ορισμένο βαθμό συνειδησιακής διαύγειας που φαίνεται να μην υπάρχει.
Κατ' αυτή την έννοια, μήπως τελικά έχουμε να κάνουμε με μία αυθεντικότατη περίπτωση αυτοκαταστροφικού ατόμου που αντιστέκεται ακόμη και στην απόλαυση της αυτοκαταστροφής του;
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ στα ανασφάλιστα οχήματα


Φτάνουν το 1,5 εκατ. τα αυτοκίνητα χωρίς ασφάλεια

Με τσουχτερά πρόστιμα επιδιώκει το κράτος να βάλει φρένο στα ανασφάλιστα οχήματα, που αυτή τη στιγμή αγγίζουν το εξωπραγματικό νούμερο του 1,5 εκατομμυρίου.

Η «μάστιγα» των ανασφάλιστων αυτοκινήτων δείχνει να απασχολεί σοβαρά τον κρατικό μηχανισμό, όπου εκτός από οικονομική αιμορραγία στα ταμεία του κράτους, δημιουργεί προβλήματα και στις ασφαλιστικές εταιρίες. Έτσι, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Οικονομικών, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις στοιχείων προκειμένου να εντοπιστούν τα οχήματα που είτε δεν έχουν ασφαλιστεί ποτέ, είτε δεν έχουν ανανεώσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κώστας Μπερτσιάς, εκπρόσωπος των εταιρειών, για όσους διαθέτουν στην κατοχή τους ανασφάλιστα οχήματα, θα καταλογιστούν πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Παράλληλα, θα κληθούν να τα ασφαλίσουν προκειμένου να συνεχίσουν να κυκλοφορούν, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Το όλο θέμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς υπολογίζεται ότι το σύνολο των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. Πολλά εξ αυτών παραμένουν ανασφάλιστα όχι λόγω «άποψης» αλλά λόγω οικονομικής δυσχέρειας των ιδιοκτητών τους, χωρίς αυτό βεβαίως να αποτελεί δικαιολογία για τη χρήση τους.

Autotriti.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 3 Αυγούστου....

Γεγονότα
1582: Οι Μανιάτες ζητούν τη βοήθεια του Πάπα της Ρώμης για να διώξουν τους Τούρκους.
1824: Ο Ομέρ Πασάς της Καρύστου πολιορκεί εκ νέου την Αθήνα. Διεξάγεται μάχη στους στήλους του Ολυμπίου Διός. Οι Οθωμανοί ηττώνται και αποσύρονται στο Καπανδρίτι.
1844: Διεξάγονται οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα επί Όθωνα.
1861: Ο Κάρολος Ντίκενς δημοσιεύει το τελευταίο μέρος του μυθιστορήματός του Μεγάλες Προσδοκίες στη λογοτεχνική εφημερίδα που ο ίδιος επιμελείται.
1930: Συλλαλητήρια πραγματοποιούν οι σταφιδοπαραγωγοί στην Πελοπόννησο, καθώς αρνούνται να καταβάλουν φόρο.
1936: Ο αμερικανός σπρίντερ Τζέσε Όουενς κερδίζει το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά χρυσά μετάλλια, που κατακτά στους Ολυμπιακού Αγώνες του Βερολίνου, σημειώνοντας ρεκόρ στα 100 μ. με 10.3".

Γεννήσεις
1811: Ελίσα Ότις, αμερικανός εφευρέτης του ασανσέρ. (Θαν. 8/4/1861)
1900: Τζον Σκόουπς, αμερικανός δάσκαλος, πρωταγωνιστής στη λεγόμενη Δίκη των Πιθήκων σχετικά με τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου. (Θαν. 21/10/1970)
1937: Αλέκος Σοφιανίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και προπονητής. (Θαν. 6/7/2010)

Θάνατοι
1923: Αργύρης Εφταλιώτης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κλεάνθη Μιχαηλίδη, επιχειρηματίας, ποιητής και συγγραφέας από το Μόλυβο της Λέσβου. (Μανόλης ο Ντελμπεντέρης, Μαζώχτρα) (Γεν. 1/7/1849)
1975: Αντρέας Εμπειρίκος, σουρεαλιστής ποιητής και ψυχαναλυτής. (Γεν. 2/9/1901)
1979: Άγγελος Τερζάκης, έλληνας πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος. («Πριγκίπισσα Ιζαμπώ», «Μενεξεδένια Πολιτεία», «Το μυθιστόρημα των Τεσσάρων») (Γεν. 16/2/1907)

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει από Δευτέρα το «184»

Αλλαγή θα υπάρξει από τη Δευτέρα 6 Αυγούστου των τηλεφωνικών αριθμών για ραντεβού στους ιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Πλέον... αντί του τηλεφωνικού αριθμού «184», οι ασφαλισμένοι του οργανισμού θα καλούν στους αριθμούς «14884» και «14900» για το κλείσιμο ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καταγγέλλει ότι αυτή η αλλαγή συνεπάγεται επαχθείς αλλαγές και στις χρεώσεις των κλήσεων προς τους νέους αριθμούς. Επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τους υπεύθυνους λειτουργίας της παλαιάς τηλεφωνικής γραμμής, ο ΙΣΑ ισχυρίζεται πως: «Αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Ενώ όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό , θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, 1,18€ ανά λεπτό».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε απαράδεκτο σε αυτή τη δύσκολη για τους ασφαλισμένους συγκυρία , να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις, που στερούνται κάθε λογικής. Δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται ως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με τον γιατρό του», ενώ ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει την σχετική απόφαση.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι οι χρεώσεις των κλήσεων που θα κάνουν εφεξής οι ασφαλισμένοι θα είναι μεν ελαφρά αυξημένες σε σχέση με τις σημερινές αλλά ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τις εταιρίες τηλεφωνίας.

«Κάθε κλήση από την ερχόμενη Δευτέρα θα κοστίζει 0,90 ευρώ αλλά δεν θα υπάρχει χρονοχρέωση, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, που έπεφτε μία αστική μονάδα ανά δύο λεπτά. Οι ασφαλισμένοι τώρα δεν θα αγωνιούν για τη διάρκεια του τηλεφωνήματος» λέει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασφαλισμένοι θα έχουν την εναλλακτική της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις κατά τόπους μονάδες υγείας (τα πρώην καταστήματα του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων) όπου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, η τηλεφωνική γραμμή 184 κόστιζε κάθε χρόνο στο ΙΚΑ (και πλέον στον ΕΟΠΥΥ) περίπου εννέα εκατ. ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται το τίμημα που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι. Πλέον, και βάσει της νέας συμφωνίας, τέσσερις εταιρείες θα παρέχουν τις τηλεφωνικές υπηρεσίες στους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους, με την τιμή ανά κλήση των 0,90 ευρώ να είναι η ανώτατη που μπορεί να οριστεί.
iapopsi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες την 7η ημέρα

Ο στίβος κάνει πρεμιέρα την 7η ημέρα στους Αγώνες του Λονδίνου με οκτώ αθλητές μας να αγωνίζονται στα προκριματικά. Κολύμβηση... ιστιοπλοΐα και κωπηλασία περιλαμβάνει επίσης το πρόγραμμα για τα γαλανόλευκα χρώματα.

Η αρχή θα γίνει με τον Μιχάλη Σταματόγιαννη στησφαιροβολία, ο οποίος θα μετάσχει στις 12.00 στο Α’ γκρουπ του αθλήματος με το όριο πρόκρισης να είναι στα 20.65μ (ή 12 καλύτεροι). Ο Σταματόγιαννης έχει φέτος 19.70μ και ατομικό ρεκόρ 20.36μ.

Λίγα λεπτά αργότερα θα πάρει σειρά για το έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου, η οποία θα αγωνιστεί στα 100μ εμπόδια, στη 2η σειρά, έχοντας φετινή επίδοση 13.76. Το Β΄ γκρουπ στο ύψος επτάθλου θα γίνει στις 13.15 και η Υφαντίδου έχει 1.72μ φέτος, ενώ στις 21.00 θα μετάσχει στο Β΄ γκρουπ της σφαιροβολίας (13.36μ φέτος) και στις 22.45 στην 1η σειρά των 200μ (25.62). Το έπταθλο ολοκληρώνεται το Σάββατο 4 Αυγούστου με μήκος, ακοντισμό και 800μ.

Στα προκριματικά του τριπλούν γυναικών στις 12.25 θα έχουμε διπλή ελληνική εκπροσώπηση, με τις Νίκη Πανέττα και Αθανασία Πέρρα. Η πρώτη μετέχει στο Α΄ γκρουπ και φέτος έχει 14.50μ (ατομικό 14.55μ), ενώ η δεύτερη στο Β΄ γκρουπ με φετινό ατομικό ρεκόρ 14.71μ. Το όριο πρόκρισης είναι 14.40μ (ή οι 12 καλύτερες στον τελικό).

Τα 100μ γυναικών θα γίνουν το μεσημέρι (12.40) με τον προκριματικό γύρο όπου δεν μετέχει η Μαρία Μπελιμπασάκη, αφού βάση επιδόσεων λαμβάνουν μέρος οι πιο αδύναμες αθλήτριες. Αντίθετα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στις 21.05 με τη διεξαγωγή των προκριματικών σειρών. Μετέχει στην 5η σειρά (8η διαδρομή) με 11.34 φετινό ρεκόρ.

Στις 13.43 αγωνίζεται στα 400μ εμπόδια ο Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος θα μετάσχει στην στην 5η σειρά (8η διαδρομή) έχοντας κάνει 49.04 (ατομικό 47,82). Θα γίνουν συνολικά 6 προκριματικές σειρές και την πρόκριση παίρνουν οι 3 πρώτοι συν οι 6 με τους καλύτερους χρόνους.

Στο Α' προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας ανδρών που θα γίνει στις 13.20 θα πάρει μέρος ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, στην 5η του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει φέτος καλύτερη βολή στα 71.80μ (ατομικό 80.45μ). Το όριο πρόκρισης είναι 78.00μ (ή οι 12 καλύτεροι των 2 γκρουπ στον τελικό). Στο Β΄ γκρουπ στις 14.45 μετέχει ο Κώστας Σταθελάκος με τα χρώματα της Κύπρου (73.86μ φέτος και 74.38μ ατομικό).

Τέλος, στις 21.50 ώρα Ελλάδας θα έχουμε τα προκριματικά του μήκους με τη συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα στο Α΄ γκρουπ. Το όριο πρόκρισης είναι στα 8.10μ., ενώ φέτος ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κάνει 8.05μ. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 8.66μ.

Στην κολύμβηση, η ελληνική παρουσία ολοκληρώνεται με διπλή συμμετοχή στα50μ. ελεύθερο γυναικών. Οι Νέρι Νιαγκουάρα και Νόρα Δράκου θα αγωνιστούν στις 12:16, στην όγδοη σειρά (2η και 7η διαδρομή αντίστοιχα), διεκδικώντας την πρόκριση για τον ημιτελικό.

Στο Γουεϊμουθ συνεχίζονται οι κλάσεις της ιστιοπλοΐας. Στην κατηγορία 49er,όπου μετέχουν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης, θα διεξαχθούν τρεις κούρσες, η 9η, η 10η και η 11η. Ο Γιάννης Μιττάκης θα αγωνιστεί στα Finn(ιστιοδρομίες 9 και 10), οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στα Star(9η-10η ιστιοδρομία ), ο Βαγγέλης Χειμώνας και η Αννα Αγραφιώτη στα Laser καιLaser radial αντίστοιχα (ιστιοδρομίες 7 και 8) και οι Παναγιώτης Καμπουρίδης καιΣτάθης Παπαδόπουλος στα 470, όπου διεξάγονται η τρίτη και η τέταρτη κούρσα.

Τέλος, οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας θα αγωνιστούν στις 12:20 στο Ιτον Ντόρνεϊ στον «μικρό» τελικό της δικώπου στην κωπηλασία, κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό πλασάριμα μεταξύ των θέσεων 7-12.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια στις τρεις δολοφονίες του 2012 είχαν κίνητρο τη ληστεία

Αστυνομικοί ερευνούν τον χώρο έξω από την ταβέρνα της Καλλιθέας,όπου την Τρίτη ο Αλβανός σκτότωσε εν ψυχρώ τους δύο συμπατριώτες του.


Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα


Μια στις τρεις δολοφονίες που έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε όλη τη χώρα είχαν κίνητρο την ληστεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα, ενώ παράλληλα υπήρξε αύξηση σε ληστείες και κλοπές - διαρρήξεις που έγιναν σε σπίτια.

Επίσης σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πως η συμμετοχή των αλλοδαπών δραστών κυρίως στα αδικήματα των ανθρωποκτονιών, με κίνητρο τη ληστεία καθώς επίσης και στις κλοπές - διαρρήξεις, κυμαίνεται σε αυξημένα ποσοστά σε σχέση με την αριθμητική τους αναλογία στον πληθυσμό.

Ανθρωποκτονίες
Ειδικότερα το πρώτο 6μηνο διαπράχθηκαν 86 ανθρωποκτονίες εκ των οποίων οι 24 έγιναν με κίνητρο τη ληστεία. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν διαπραχθεί 83 δολοφονίες, από τις οποίες το ίδιο κίνητρο είχαν οι 16. Επίσης φέτος καταγράφηκαν 91 απόπειρες ανθρωποκτονίας έναντι 60 πέρυσι.

Παράλληλα οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 129 δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ληστείες
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο σε όλη την Ελλάδα έγιναν 3.093 ληστείες, έναντι 3.362 το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Επίσης διαπράχθηκαν 162 απόπειρες ληστείας έναντι 142 το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σε ορισμένες περιπτώσεις όπως σε τράπεζες και ταχυδρομεία παρατηρείται μείωση καθώς φέτος έγιναν 51 ληστείες έναντι 100 πέρυσι.

Ως προς τα είδη των ληστειών το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2011 έγιναν:

- 49 λιγότερες σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ
- 17 λιγότερες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ
- 35 λιγότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων
- 113 λιγότερες σε σουπερ-μάρκετ και καταστήματα ψιλικών
- 104 λιγότερες σε καταστήματα
- 207 περισσότερες σε οικίες
- 1 παραπάνω σε περίπτερα

Στην Αττική έγιναν 147 περισσότερες ληστείες σε οικίες και 6 περισσότερες σε περίπτερα ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις υπήρξε μείωση.

Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη εκτός από την αύξηση στις οικίες (πέντε περισσότερες) ανάλογη ήταν και σε τράπεζες και ΕΛΤΑ (έξι περισσότερες).

Αύξηση υπάρχει και στις απόπειρες ληστειών καθώς σε όλη την επικράτεια ήταν 20 περισσότερες σε σχέση με πέρυσι ενώ 4 και 8 περισσότερες αντίστοιχα ήταν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τις εξιχνιάσεις φέτος ο αριθμός έφτασε τις 968 έναντι 947 πέρυσι.

Κλοπές - διαρρήξεις
Μείωση υπήρξε στον αριθμό κλοπών - διαρρήξεων καθώς το πρώτο εξάμηνο έγιναν 2.021 λιγότερες σε σχέση με πέρυσι ενώ 1.698 λιγότερες ήταν στην Αττική.

Ειδικότερα σε όλη τη χώρα φέτος καταγράφηκαν 46.241 κλοπές - διαρρήξεις έναντι 48.262 πέρυσι.

Επίσης στην Αττική έγιναν 26.729 έναντι 28.426 πέρυσι ενώ στη Θεσσαλονίκη έγιναν 6.163 έναντι 6.159 το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ως προς τα είδη των κλοπών - διαρρήξεων έγιναν:

-2.382 λιγότερες σε ΙΧ αυτοκίνητα
-395 λιγότερες αρπαγές τσαντών
-1.348 λιγότερες σε καταστήματα
-1.457 περισσότερες σε οικίες
-71 περισσότερες σε μέσα συγκοινωνίας
-76 περισσότερες σε Ιερούς Ναούς.

Στην Αττική καταγράφηκαν 2.216 λιγότερες σε ΙΧ αυτοκίνητα, 371 λιγότερες αρπαγές τσαντών, 1 λιγότερη σε μέσα συγκοινωνίας, 588 λιγότερες σε καταστήματα, 855 περισσότερες σε οικίες και 3 περισσότερες σε Ιερούς Ναούς.

Αύξηση παρουσιάζεται στις απόπειρες κλοπών - διαρρήξεων καθώς σε όλη τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2012 έγιναν 2.760 έναντι 2.513 πέρυσι.

Σχετικά με τις εξιχνιάσεις φέτος έγιναν 369 περισσότερες από το 2011.

Παράνομη μετανάστευση
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα 44.602 αλλοδαποί έναντι 38.061 πέρυσι. Επίσης συνελήφθησαν φέτος 378 διακινητές έναντι 385 το 2011.

Παρεμπόριο
Το πρώτο εξάμηνο του 2012 διατέθηκαν 10.000 περίπου αστυνομικοί για τη συγκρότηση μικτών κλιμακίου ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 496 άτομα ενώ σε 11.394 περιπτώσεις κατασχέθηκαν 94.008 είδη ρουχισμού, 73.553 οπτικά, 41.347 CD και DVD και 285.504 άλλα είδη.

Διαδηλώσεις - Πορείες
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 έγιναν 2.970 πορείες, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και διατέθηκαν 74.243 αστυνομικοί.

Τροχαίες παραβάσεις
Τριάντα λιγότερα τροχαία δυστυχήματα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι ενώ έγιναν 112 λιγότερα σοβαρά ατυχήματα και 609 λιγότερα ελαφρά.

Από τα 402 τροχαία δυστυχήματα φέτος τα 38 οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα, 45 στην κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 1 στην απρόσεκτη οδήγηση, 30 στην παραβίαση προτεραιότητας, 19 στην απόσπαση προσοχής του οδηγού, 2 σε αντικανονικό προσπέρασμα και 207 για άλλους λόγους όπως μέθη.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 βεβαιώθηκαν συνολικά 222.363 παραβάσεις σε όλη τη χώρα εκ των οποίων ενδεικτικά 99.496 για υπερβολική ταχύτητα και 20.807 για μη χρήση κράνους

Επίσης από τις αρχές του έτους έως και τον Ιούνιο συνελήφθησαν 93.154 άτομα για διάφορα εγκλήματα και από αυτά τα 8.419 συνελήφθησαν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, τραπεζών κλπ.

Παράλληλα εξαρθρώθηκαν 259 πολυμελείς σπείρες και εξιχνιάστηκαν 13.438 υποθέσεις.

Επιπλέον το περασμένο εξάμηνο συνελήφθησαν 164 άτομα τα οποία καταζητούνταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για σοβαρά αδικήματα που είχαν διαπράξει σε άλλες χώρες.

Ακόμη στο τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από αστυνομικούς συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα 642 άτομα και οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο και 58 εκατομμύρια ευρώ και ειδικότερα ανέρχονται σε 1.058.963.406,66 ευρώ.



tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση εργασίας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Παρασκευή, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στην Αθήνα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στην Τράπεζα Ελλάδος και στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητάει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα για τις θέσεις τους στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Επίσης αποφάσισε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Αυγούστου (12 – 15.00) και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Αυγούστου.

«Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα και της τρίτης στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια. Το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιτρέψει», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ SUMMER CAMP TAEKWONDO ΣΤΗΝ ΒΡΑΝΣΚΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ SUMMER CAMP TAEKWONDO ΣΤΗΝ VRNJACKA BANJA (ΒΡΑΝΣΚΑ ΜΠΑΝΙΑ) ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ (1-11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012).
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 50 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ TAEKWONDO ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ TAEKWONDO ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑΜΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ!!!
ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ TAEKWONDO ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!!
Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ Α ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ-3 DAN WTF ΚΟΡΕΑΣ) ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ TAEKWONDO ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ,ΤΩΝ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΥΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΦΕΤΟΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ CAMP ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ CAMP 17 ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΔΙΕΘΝΕΣ CAMP TAEKWONDO ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ