Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αυξάνονται οι πιθανότητες να αποφυλακιστούν οι δολοφόνοι των παιδιών της ΔΙΑΣ λόγω 18μηνου


Προς φιάσκο οδεύει η υπόθεση της δολοφονίας δύο αστυνομικών στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011, καθώς είναι πιθανό οι δολοφόνοι να… αποφυλακιστούν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Έθνος”, η παρέλευση του 18μήνου, ίσως οδηγήσει τους φονιάδες εκτός φυλακής, καθώς έχουν περάσει 15 μήνες και η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα. Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε από Σεπτέμβρη, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, κάτι που σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά.
Στις τάξεις της αστυνομίας, αλλά και στις οικογένειες των δύο νεκρών αστυνομικών επικρατεί αναβρασμός, λόγω του ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει μείνει άπραγη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και να κρατήσει δύο μήνες, χωρίς να υπολογίσουμε τις αναβολές, τις διακοπές και τις καθυστερήσεις. Το 18μηνο λήγει τέλη Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, οι κατηγορούμενοι μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβη την 1η Μαρτίου 2011. Οι αστυνομικοί Ι. Ευαγγελινέλης και Γ. Σκυλογιάννης μαζί με δύο ακόμα συναδέλφους τους στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή του Ρέντη και ύστερα από καταδίωξη δέχθηκαν καταιγιστικά πυρά από καλάσνικοφ.
Οι δύο αστυνομικοί μόλις 23 και 22 ετών έπεσαν νεκροί, ενώ οι συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν. Οι δράστες νωρίτερα, είχαν ληστέψει περίπτερο στο Μενίδι. Δύο μήνες μετά το φονικό, η αστυνομία πραγματοποίησε τέσσερις συλλήψεις σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα, ενώ λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη ακόμα ένας κακοποιός.




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Τρ. Πειραιώς θα "απελευθερώσει" υποθηκευμένη αγροτική γη από την ΑΤΕ

της Έφης Καραγεώργου
Στην «απελευθέρωση» μεγάλου τμήματος της υποθηκευμένης αγροτικής και γεωργικής γης θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ενημέρωσε με επιστολή της την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Αγροτική Τράπεζα είχε το «προνόμιο» εκ του νόμου να...


 υποθηκεύει πολύ μεγαλύτερης αξίας γη, για κάθε αγροτικό δάνειο που χορηγούσε. Η αξία της υποθήκης συχνά έφτανε στο 10πλάσιο του δανείου.

Μέχρι που φτάσαμε στο εξής παράδοξο: Σήμερα για ενήμερα αγροτικά δάνεια ύψους 1,8 δισ. ευρώ, οι υπέγγυες εξασφαλίσεις να φτάνουν στα 20 δισ. ευρώ.

Το θέμα, όπως ήταν επόμενο, τέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία μίλησαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος για την μεταβίβαση του «υγιούς» τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μάλιστα ο κ. Προβόπουλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε: Η αξία των εγγυήσεων είναι 20 δισ. ευρώ και τα ενήμερα δάνεια 1,8 δισ. ευρώ για να συμπληρώσει: «έτσι λειτουργούσε τόσο καιρό η σεμνή και ταπεινή Αγροτική».

Όπως είπε με έγγραφο της η Τράπεζα Πειραιώς προς την ΤτΕ την περασμένη Παρασκευή, δεσμεύεται ότι θα εξετάσει τη σχέση δανείων και εμπράγματων εξασφαλίσεων και θα επιστρέψει πίσω τις υπερβάλλουσες εγγυήσεις.

Ενώ λίγο νωρίτερα είχε επισημάνει στην ομιλία του πως: Η ΑΤΕ είχε πάψει να είναι «αγροτική», αφού μόνο το 13% των χορηγήσεων απευθύνονται σε αγρότες και συνεταιρισμούς.

Στο ερώτημα τώρα των βουλευτών αν η ΤτΕ θα ασκεί «κοινωνικό» έλεγχο σε ποιους χορηγούνται δάνεια από το νέο σχήμα Πειραιώς-ΑΤΕ ο διοικητής της ΤτΕ ήταν σαφής: «δεν πρέπει να μπει το δημόσιο στα πόδια της διοίκησης –σε ποιους και πως θα χορηγεί δηλαδή δάνεια- διότι τότε, θα έχουμε τα ίδια με την ΑΤΕ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεργοποίηση Αυτόματης Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης από τον ΕΛΓΑ.

Υπηρεσία αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του παραγωγών ενεργοποίησε ο ΕΛΓΑ για την άμεση και έγκυρη πληροφόρησή τους.
Από σήμερα οι παραγωγοί μπορούν να καλούν στον αριθμό 1540 του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών και να ενημερώνονται σχετικά με:
· τις τελευταίες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ που έχουν καταβληθεί  στους  τραπεζικούς  τους λογαριασμούς,
· το στάδιο που βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών για τα έτη μετά το 2011  και οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί,
· τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές για τα έτη μετά το 2011.
Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν όσοι χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία είναι:
α. Να καλέσουν στο 1540 και ακολούθως να πιέσουν το πλήκτρο με αριθμό 2 της συσκευής τους για ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ.
β. Στη συνέχεια, να πληκτρολογήσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) τους και ακολουθώντας τις τηλεφωνικές οδηγίες θα ενημερωθούν, σε λιγότερο από δύο λεπτά, για την πορεία των πληρωμών και των δηλώσεων ζημιάς που αφορούν στον ΕΛΓΑ.
Σημειώνεται ότι το κόστος της επικοινωνίας αντιστοιχεί στη χρέωση μιας αστικής κλήσης.
Με αφορμή την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επαναβεβαίωσε σε δήλωσή του ότι «προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου οι παραγωγοί να εξυπηρετούνται γρήγορα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικά έμεινε ο Φαβάλι στον Λεβαδειακό


Τελικά έμεινε ο Φαβάλι 
Τη φανέλα του Λεβαδειακού θα φορά και την επόμενη σεζόν ο Λούκας Φαβάλι.

Ο Αργεντινός χαφ δεν είχε ανανεώσει με τη λήξη της σεζόν το συμβόλαιό του και η ομάδα είχε ξεκινήσει την προετοιμασία χωρίς εκείνον, όμως όλα δείχνουν ότι και του χρόνου θα ανήκει στο ρόστερ των Βοιωτών.

«Ευχαριστώ, αλλά επιστρέφω στον Λεβαδειακό», ήταν η απάντηση του 27χρονου παίκτη, όταν άλλη ομάδα κινήθηκε για την απόκτησή του. Άλλωστε, οι «πράσινοι» δεν είχαν καλύψει επαρκώς το κενό που είχε αφήσει ο Φαβάλι με την αποχώρησή του.

Όσον αφορά την υπόθεση του Πόι, υπάρχουν συνεχείς επαφές μαζί του και μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αν ο Αργεντινός χαφ δεν ρίξει τις απαιτήσεις του, τότε ο Λεβαδειακός δεν θα προχωρήσει στην απόκτησή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφωνία των αρχηγών για τις αποκρατικοποιήσεις - Ποιες τίθενται σε προτεραιότητα

Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τις αποκρατικοποιήσεις - Ποιες τίθενται σε προτεραιότητα
Μετά την συμφωνία της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο σε ένα «σημαντικό ποσοστό» των νέων μέτρων για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013 - 2014, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συσκέφθηκαν  στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις, διαπιστώνοντας ταύτιση απόψεων. Δέκα επιχειρήσεις θέτει σε προτεραιότητα προς αποκρατικοποίηση η κυβέρνηση σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έγινε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στη σύσκεψη των πολιτικών του κυβερνητικού συνασπισμού στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για το Ελληνικό, την Αφάντου στη Ρόδο, την Κασσιόπη στην Κέρκυρα, το IBC, το Golden Hall, τα Κρατικά Λαχεία, τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, τον ΟΠΑΠ και 48 ακίνητα του δημοσίου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» ενώ επεσήμανε ότι δεν συζητήθηκαν μέτρα. «Συζητήσαμε την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για την προσπάθεια της χώρας να ανασχέσει την ύφεση» είπε ακόμα. Παράλληλα, ανέφερε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και πρέπει να μιλάμε πλέον και για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε ότι στόχος είναι ένα «μικρότερο και εξυπνότερο κράτος» επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος που κουβαλά τις αμαρτίες όλης της ευρωζώνης», προσθέτοντας ότι η κακή εικόνα της χώρας έχει σχέση με τα στερεότυπα που αναπαράγονται καθημερινά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης έκανε λόγο για συμφωνία επί των αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι «συμφωνήθηκε διαφάνεια, νομιμότητα και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος». Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα γίνει κάποια ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα για τις αποκρατικοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε μετά μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο για την εκπόνηση 77 νομοθετημάτων με στόχο την διευκόλυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος Τάκης Αθανασόπουλος και ο Γιάννης Εμίρης.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το μεταναστευτικό, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα η Ιπποκράτους, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι «η επιβολή της νομιμότητας είναι σημαντικό θέμα και ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας δεν πρέπει να μεταφέρεται σε άλλες πόλεις».

Οι κυβερνητικοί εταίροι θα έχουν και νέα σύσκεψη αύριο στις 18:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε το Taxisnet – Εκπρόθεσμες πλέον οι καταβολές δηλώσεων

Έκλεισε το Taxisnet – Εκπρόθεσμες πλέον οι καταβολές δηλώσεων
Έληξε το μεσημέρι της Δευτέρας κατ' εντολή του υπουργείου Οικονομικών, η σιωπηρή παράταση που είχε δοθεί για την καταβολή των δηλώσεων Ε1.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου 30.000-50.000 ήταν οι φορολογούμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δηλώσεις, αν και έπαιρναν μέχρι και την ακόμα Παρασκευή κλειδάριθμους από τις εφορίες.
Το σύστημα ήταν να κλείσει αυτόματα την Τρίτη, ωστόσο συνέχισε να δέχεται σαν εμπρόθεσμες τις δηλώσεις περίπου 100.000 πολιτών που δεν είχαν προλάβει να καταβάλει τις δηλώσεις του.
Όσοι πλέον προσπαθήσουν να υποβάλουν δήλωση διαπιστώνουν πως το σύστημα τις δέχεται σαν «εκπρόθεσμες» και δεν τους αναγνωρίζει τις δαπάνες αποδείξεων και το αφορολόγητο όριο. Πληρώνουν «καπέλο» δηλαδή και 500 ευρώ και πάνω στον αυξημένο φόρο που ούτως ή άλλως τους αναλογούσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Να αποσύρει από την αγορά κούπες του καφέ, απαίτησε ο ΕΦΕΤ από το Jumbo

Να ανακληθούν από την αγορά κούπες του καφέ, απαίτησε ο ΕΦΕΤ από τα Jumbo
Την άμεση ανάκληση/απόσυρση παρτίδας με κούπες του καφέ, ζήτησε ο ΕΦΕΤ. Τα προϊόντα είναι κινεζικής προέλευσης και σε αυτά παρατηρήθηκε «μετανάστευση» καδμίου και μολύβδου σε επίπεδα υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για σετ κούπες για καφέ με την εμπορική επωνυμία «NATURE BLUE GREEN», με αριθμό γραμμοκώδικα 0405479000030 και επιπλέον φέρει την επισήμανση JB35-H01846, και διακινούνται από την εταιρεία Jumbo SA, που το διακινεί.
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι, ενώ ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν.iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγνώριστος ο τηλεοπτικός Μαγκάιβερ: Ο χρόνος του φέρθηκε σκληρά [εικόνες]

Αγνώριστος ο τηλεοπτικός Μαγκάιβερ: Ο χρόνος του φέρθηκε σκληρά [εικόνες]
Από το 1985 μέχρι και το 1992, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, ο πολυμήχανος Μαγκάιβερ, κατά κόσμον Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον, απέκτησε φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, με τους άντρες να θαυμάζουν το μυαλό του και τις γυναίκες να υποκύπτουν στη γοητεία του. Από τότε όμως, πολλά έχουν αλλάξει.
Σήμερα, ο 62χρονος Άντερσον είναι υπέρβαρος, με εμφανή τα σημάδια του χρόνου και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό εαυτό του.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλητηριάστηκε ο Αφγανός που σκότωσε τον Καντάρη – Έφαγε καρπούζι με χλωρίνη

Δηλητηριάστηκε ο Αφγανός που σκότωσε τον Καντάρη – Έφαγε καρπούζι με χλωρίνη
Στην Παθολογική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Τρικάλων, νοσηλεύεται ο Αφγανός, που δολοφόνησε τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη πριν από δύο χρόνια λίγο πριν αυτός πάει την σύζυγό του στο μαιευτήριο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας έφαγε μέσα στις φυλακές καρπούζι με.. χλωρίνη, ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν αποπειράθηκε να βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, ή έφαγε το ποτισμένο με καυστικό υγρό φρούτο εν αγνοία του.
Ο Αφγανός βρίσκεται στις φυλακές Τρικάλων, για την δολοφονία του άτυχου πατέρα, Μανώλη Καντάρη, μαζί με έναν ομοεθνή του στις 10 Μαΐου 2010 στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.
Οι δράστες αφού εντόπισαν το θύμα τους τον πλησίασαν να του παουν την καμερα που αυτός κρατούσε στο χέρι του. Ωστόσο αυτός αντιστάθηκε και αυτοί του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν. Στην συνέχεια την πούλησαν στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΥΤΕ Ε-Ν-Α-Σ ! ΔΕΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΗΛΙΑΔΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!



Στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη της πόλης για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες.
Στην "ΝΕΑ" Ελλάδα του 2012…δεν τους περιμένει κανείς. Μα ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!
Ο Χάλκινος Ολυμπιονίκης του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης επέστρεψε στην Αθήνα τα ξημερώματα. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο κανένας, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ! εκπρόσωπος της πολιτείας δεν υποδέχτηκε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη που μας χάρισε τα πρώτα χαμόγελα, τόχαν ρίξει στα κοψίδια κι αντε να τρέχουν για ... ανούσιες υποδοχές!! Αν ερχόταν η... Τζούλια θα γινόταν ο χαμός της πορνοστάρ.zoomblog.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο «Δράκος» της Πάρου!...


Υπό άκρα μυστικότητα και μέσα σε ασθενοφόρο, για να μην γίνει αντιληπτός, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, ο 21χρονος Πακιστανός που... συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα και ομολόγησε τη βίαιη επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ στις 22 Ιουλίου, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί την Τρίτη, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου. Mέχρι την απολογία του θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου.

Ο 21χρονος Πακιστανός έκρυβε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, που κανείς δεν είχε καταλάβει, κάνοντας ακόμη και τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να απορούν με τη συμπεριφορά του…
Από τη μία, ήταν για όλους όσους τον γνώριζαν το καλό παιδί, χαμογελαστός, που δούλευε, βοηθούσε τους συμπατριώτες του και δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν… Από την άλλη, το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του σκληρού και αδίστακτου άνδρα που κακοποιεί ένα 15χρονο παιδί και στη συνέχεια με μεθοδικότητα και καταστρώνοντας ολόκληρο σχέδιο, φτάνει ένα βήμα πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Άλλωστε μόλις έγινε 18 χρονών έφυγε από το Πακιστάν και φτάνοντας στον Έβρο μπήκε παράνομα στη χώρα μας.

Στον ανακριτή και τον εισαγγελέα της Σύρου, ο «Δράκος» της Πάρου θα απολογηθεί και θα αποκαλύψει λεπτό προς λεπτό όλο το σκηνικό του τρόμου. Φυσικά, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στις φυλακές.

Μυστικοπαθής και αδίστακτος

Ο 21χρονος κηπουρός από την πρώτη στιγμή έδωσε στους αστυνομικούς την εικόνα του σκληρού και αμετανόητου… Από τη μία το έπαιζε αδιάφορος και έδειχνε ενοχλημένος από την προσαγωγή του και από την άλλη είχε προλάβει να κανονίσει μέσω της πακιστανικής πρεσβείας να βγάλει χαρτιά και εισιτήρια για την πατρίδα του και την Τρίτη θα πετούσε για το Πακιστάν, εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για οικιοθελή επαναπατρισμό λαθρομεταναστών. Όπως λένε αυτοί που τον γνώριζαν, έχει μια καταπληκτική ικανότητα να το παίζει καλό παιδί…

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήρθε και ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, μετά και την ταυτοποίηση και του δεύτερου δείγματος DNA άλλαξε τακτική και δέχτηκε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που τραυμάτισε σοβαρά την μαθήτρια στα βράχια της Χρυσής Ακτής, αλλά όπως είπε σκοπός του ήταν να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και όχι να τη βιάσει.

Όταν αυτή αντιστάθηκε, την χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια εκτός ελέγχου άρχισε να την χτυπάει με απίστευτη μανία στα βράχια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο, χωρίς να τον δει κανείς,.. Μια εκδοχή που τόσο από τα ευρήματα της Αστυνομίας όπως και από τις εκτιμήσεις τους κάτι τέτοιο δεν ισχύει… Γι' αυτό και ο δράστης τελικά άλλαξε στάση και δέχθηκε ότι κακοποίησε τη μαθήτρια… Ο ίδιος έδωσε στους αστυνομικούς και το σημείο -λίγα μέτρα πιο κάτω από τα βράχια της Χρυσής Ακτής- όπου σε θάμνους πέταξε το τηλέφωνο. Όμως, μέχρι στιγμής, παρά τις έρευνες των αστυνομικών, δεν έχει εντοπιστεί.

Τα λάθη

Ο Πακιστανός εντοπίστηκες νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας όπου είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες και αμέσως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Όμως δεν θα είχε εντοπιστεί αν δεν έκανε τρία μοιραία γι' αυτόν λάθη. Πρώτον, ότι πέρασε μπροστά από τη μητέρα της 15χρονης Μυρτώς λίγο πριν την επίθεση φορώντας λευκό παντελόνι και φλοράλ πουκάμισο και κοίταζε παράξενα.

Δεύτερον, ότι έφυγε από την Πάρο μετά από έξι ημέρες χρησιμοποιώντας ως κάλυψη δυο συμπατριώτες του, την ώρα που το νησί βοούσε από την επίθεση. Και τρίτον και ίσως κυριότερο, χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία για να εκδώσει εισιτήριο.

Έτσι, ενώ οι δύο φίλοι του έδωσαν τα πραγματικά τους στοιχεία, οι αστυνομικοί που καθημερινά έψαχναν τις λίστες των ακτοπλοϊκών εταιρειών για αναχωρήσεις Πακιστανών ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δυο φίλων του, αλλά όχι και το δικό του. Έτσι, οι Αρχές ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τον αλλοδαπό, καθώς όλα τα στοιχεία έδειχναν πως είναι ο δράστης της επίθεσης.

Στο δωμάτιο που έμενε στην Πάρο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι ύποπτο, πήραν όμως ρούχα για να ταυτοποιήσουν το γενετικό υλικό με αυτό που βρέθηκε στα ρούχα της 15χρονης Μυρτώς. Γνωρίζοντας, λοιπόν, πως ο δράστης έχει βρει καταφύγιο σε σπίτι ομοεθνών του στην Αθήνα, αστυνομικοί της Ασφάλειας παρακολουθούσε διακριτικά το διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα.

Στο μικρό διαμέρισμα έμεναν 12 Πακιστανοί, ανάμεσα τους και οι δύο φίλοι του. Παράλληλα, μέσω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας προσπαθούσαν να εντοπίσουν το στίγμα συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων,. Στη συνέχεια έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα και προσήγαγαν άλλα δυο άτομα πακιστανικής καταγωγής στη ΓΑΔΑ. Και αυτοί όπως και ο 21χρονος είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Μάλιστα, ερευνήθηκε και το ενδεχόμενο να γνώριζαν για την κακοποίηση της μικρής μαθήτριας, όμως δεν ήξεραν το παραμικρό.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας, που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για τη διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα. Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση.
Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως.

Δημήτριος Κουσιουρής
Συνήγορος της Οικογένειας της Μυρτούς»

Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση, η οικογένεια της 15χρονης κοπέλας, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», σε κατάσταση σταθερά ελεγχόμενη, μετά την επίθεση που δέχτηκε στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου, απευθύνει ευχαριστίες προς όλους όσους συνέδραμαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφέρεια Στερεάς:Συνάντηση με τον Υπ. Υγείας


Κατηγορηματικό όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας είπαν στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.
Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Yπουργείο Υγείας στην Αθήνα, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης-Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Στάικος Θωμάς, ο αρμόδιος, για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακομήτρος Κων/νος και ο αρμόδιος, για τα ίδια θέματα στον Ν. Φθιώτιδας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παρχαρίδης Παναγιώτης.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού παρουσίασαν στον κύριο Λυκουρέντζο την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια, τάχθηκαν κατά της αποδυνάμωσης των υγειονομικών υποδομών, που ήδη έχουν πολλά κενά σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό.
Ο υπουργός παρέλαβε μία πλήρη έκθεση, για όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με στοιχεία που αποστείλανε στην Περιφέρεια οι Διοικητές των Νοσοκομείων.
Ειδικότερα για το θέμα του νοσοκομείου της Λαμίας, στο οποίο υπολειτουργούν η ογκολογική κλινική, η μαιευτική και το ακτινοδιαγνωστικό, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας κατόπιν συζήτησης με τον Υπουργό Υγείας απέσπασαν την υπόσχεση του για την άμεση κάλυψη των κενών από επικουρικούς γιατρούς.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ευχαρίστησαν τον Yπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλιματιζόμενοι χώροι και μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα στον Δ. Θηβαίων


Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα η μέγιστη θερμοκρασία στη Στερεά Ελλάδα δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Γι’ αυτό το λόγο o Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες τους και ειδικότερα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Αναλυτικά συνίσταται :
1) Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως. Οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν σκιερά και δροσερά μέρη, να προτιμούν τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και να καλύπτουν το κεφάλι τους (χρησιμοποίηση καπέλου, κ.λπ.)
2) Να αποφεύγεται η βαριά σωματικά εργασία,.
3) Να πίνουν άφθονα υγρά, κατά προτίμηση νερά και φυσικούς χυμούς.
4) Να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
5) Να διατρέφονται με ολιγοθερμική δίαιτα, η οποία θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών.
6) Να γίνονται συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους).
7) Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφριά. Όταν κάνει ζέστη, να προσφέρονται συχνά εκτός από γάλα και υγρά, όπως νερό κ.λπ.
8) Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα (όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και λαμβάβουν φάρμακα. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας).
Η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων πρόληψης είναι σημαντική καθώς μπορεί κατά τη διάρκεια του καύσωνα να δημιουργηθούν παθολογικές καταστάσεις με συμπτώματα όπως : λιποθυμία, πτώση αρτηριακής πίεσης, εμετοί, ταχυπαλμία. Επίσης και σύνδρομο θερμοπληξίας με σπασμούς, αυξημένη θερμοκρασία σώματος ακόμη και έμφραγμα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δοθούν οι πρώτες βοήθειες, έκδυση ρούχων, τοποθέτηση παγοκύστεων σε τράχηλο μασχάλες κ.τλ. και να γίνει διακομιδή στο Νοσοκομείο.
Για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα θα λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα
6 Αυγούστου και μέχρι την Πέμπτη 9 Αυγούστου από τις 14:00 έως 19:00 μ.μ. οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι:
1) Δημοτική Ενότητα Θήβας :Παλιό Δημαρχείο (Πινδάρου)
2) Δημοτική Ενότητα Βαγίων :ΚΑΠΗ
3) Δημοτική Ενότητα Πλαταιών: Δημοτικό Κατάστημα –Καπαρέλλι
4) Δημοτική Ενότητα Θίσβης : Πνευματικό Κέντρο -Δομβραίνα
και
5) ΚΑΠΗ Θήβας ( από το πρωί μέχρι το μεσημέρι)
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγραψε ιστορία ο Κοντίδης!

Ο Παύλος Κοντίδης χάρισε το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κύπρο, με το ασημένιο στα Laser των ανδρών! «Χρυσός» Ολυμπιονίκης ο Αυστραλός Τομ Σλινγκσμπι.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα, έχασε όμως έδαφος στις τελευταίες ιστιοδρομίες, ενώ ούτε στην medal race κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Έγραψε όμως ιστορία και σημείωσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία για τη Μεγαλόνησο, κρεμώντας στο στήθος στο ασημένιο μετάλλιο. Ο Κοντίδης συγκέντρωσε συνολικά 59 βαθμούς ποινής, ενώ στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι με 43.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν με 72 βαθμούς ποινής. Στην κατηγορία μετείχε και ο Βαγγέλης Χειμώνας, ο οποίος κατετάγη 26ος με 206 βαθμούς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Είδαν τον γείτονα τους να καίγεται ζωντανός

Σοκαρισμένοι οι γείτονες του 60χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που συνέβη δίπλα στα σπίτια τους. Λίγα μέτρα πιο μακρυά από το κέντρο της Χαλκίδας ο άτυχος άντρας αποφάσισε να βάλει τέρμα στην ζωή του. Στο σημείο που βλέπετε στην φωτογραφία...έβαλε βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε.
Στο evianews μίλησε η γειτόνισσα του άτυχου άντρα. Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και είχε άριστες σχέσεις με τους γείτονες. Συγκλονισμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν τι έκανε τον άτυχο άντρα να πάρει αυτή την απόφαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόμος στα χωριά από την αύξηση της εγκληματικότητας…

του Άγγελου Τσιγκρή, Δικηγόρου – Καθηγητή Εγκληματολογίας
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μια στις τρεις ανθρωποκτονίες -που έγιναν... το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε όλη τη χώρα- είχαν κίνητρό τους τη ληστεία, ενώ παράλληλα υπήρξε αύξηση σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις που έγιναν σε σπίτια.

Τρόμος επικρατεί ειδικά στους κατοίκους των χωριών, όπου διαμένουν αρκετοί ηλικιωμένοι και η αστυνόμευση είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης.

Κάποτε μιλούσαμε για διαρρήξεις και ληστείες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σήμερα έγιναν καθημερινότητα και στα χωριά.

Κάποτε η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών ήταν σχεδόν αυτονόητη. Σήμερα αποτελεί ζητούμενο.

Κάποτε οι Έλληνες εμπιστεύονταν τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης. Σήμερα αυτο-οργανώνονται δημιουργώντας ομάδες αυτοπροστασίας.

Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι.

Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών.

Το κράτος απουσιάζει. Η Ελλάδα θυμίζει ξέφραγο αμπέλι.

Το έγκλημα στη χώρα μας αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς. Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες, ενώ πρωτοφανή αύξηση καταγράφουν και όλοι οι υπόλοιποι ποιοτικοί και ποσοτικοί δέικτες του εγκλήματος.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.

Για το σχεδιασμό μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής είναι απαραίτητος ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας ως κατεξοχήν φορέα παροχής ασφάλειας. Η μεταρρύθμιση στη δομή και την οργάνωσή της. Η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πολίτες. Η ποσοτική και ποιοτική καταγραφή της εγκληματικότητας στις πραγματικές της διαστάσεις.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα, ορθολογική και μακροπρόθεσμη αντεγκληματική πολιτική που θα δώσει πειστική απάντηση στη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα και θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών…».

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Εφυγε" ο Λευτέρης Βερυβάκης...

Δίπλα στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 ετών, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Βερυβάκης.

Όπως μετέδωσε το ... Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Μπαλί Ρεθύμνου, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά καθοδόν προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου έφυγε από τη ζωή, μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το βιογραφικό του

Ο Λευτέρης Βερυβάκης γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1935 στα Χανιά και σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα.

Το 1955, υπήρξε υπεύθυνος σπουδαστών της Νεολαίας Φιλελευθέρων. Το διάστημα 1963-1967 άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα.

Το 1964, διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της Ενωσης Κέντρου (ΟΝΕΚ-ΕΔΗΝ), ενώ την περίοδο 1965-1966, πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιστημόνων και Διανοουμένων. Από το 1966 έως το 1967, ήταν γραμματέας των Δημοκρατικών Συνδέσμων.

Τον Ιούνιο του 1967 συνελήφθη από τους συνταγματάρχες στην Αθήνα, όπου κρατήθηκε και βασανίστηκε τρεις μήνες στην Ασφάλεια Προαστείων ως στέλεχος της αντιδικτατορικής οργάνωσης «Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντιστάσεως».

Στις 21 Αυγούστου του ίδιου έτους καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών (κατά συγχώνευση 9). Κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ και Αίγινας περίπου επτά μήνες, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με την αμνηστία του Δεκεμβρίου.

Τον Αύγουστο του 1968 συνελήφθη εκ νέου μετά την απόπειρα κατά του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ανακρίθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών και την ΕΣΑ, όπου κρατήθηκε έως ότου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για παράβαση του νόμου Α.Ν. 509 από το στρατοδικείο της Αθήνας.

Το 1973 απελευθερώθηκε με την αμνηστία του Αυγούστου, αφού προηγουμένως είχε από το 1968 φυλακιστεί στον Κορυδαλλό, την Αίγινα, την Κέρκυρα, το Επταπύργιο και τα Τρίκαλα.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β' Αθήνας το 1977 με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος.

Το 1981 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα, αυτό του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στις 21 Ιουλίου 1989 ορίστηκε μέλος της 12μελούς προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ανέλαβε τη διελεύκανση του σκανδάλου Κοσκωτά.

Επίσης, ορίστηκε μέλος της 30μελούς Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ανέλαβε να διερευνήσει τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 1974 έως το 1989.

Στις 24 Ιουλίου 1989 η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον εξέλεξε γραμματέα στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του υπουργείου Προεδρίας.

Την 1η Δεκεμβρίου 1989 ορίστηκε μέλος της Διαρκούς 15μελούς Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της Βουλής που ψήφισε η κυβέρνηση Τζαννετάκη, ανέλαβε να κρίνει και να εισηγείται την καταλληλότητα των διοικητών και των ανώτερων στελεχών των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ), που διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Εξάλλου, τον Δεκέμβριο του 1989 επί κυβερνήσεως Ζολώτα, εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για οικονομικά θέματα, αντικαθιστώντας τον Δ. Τσοβόλα κατά της εκλογής του οποίου προέβαλαν βέτο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Στις 20 Δεκεμβρίου 1993 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Στις 17 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιόρτασαν στο Μαυρομάτι την Μεταμόρφωση Του Σωτήρος (βίντεο)


Το απόγευμα της Κυριακής 5.8.2012   τελέσθηκε Εσπερινός στο Εξωκκλήσι  Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στο Μαυρομάτι Βοιωτίας.
Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από το Μαυρομμάτι και τις γύρω περιοχές όπου τίμησαν την εορτή της Μεταμορφώσεως,στη συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας στο χωριό όπου έγιναν πολλές δεήσεις.Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο εφημέριος του Μαυροματίου   Πατήρ Παναγιώτης,ιερείς απο την περιοχή,ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος και βουλευτές του νομού μας.

























Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΟ ΠΥΡΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ . 
 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΡΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ:
Έλεος , όλη η αστυνομία πρέπει να μαζευτεί και να απασχολείται μόνο με τους Τσιγγάνους στο Πυρί. Φοβόμαστε να περάσουμε από το συγκεκριμένο σημείο. Μαζεύτε τους. Βαράνε περαστικούς, έχω τύχει και σε περιστατικά τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά. Κλέβουν τους περαστικούς έτσι για την πλάκα τους. Πρέπει κάτι να γίνει, τι να κάνουν τα παλικάρια της ασφάλειας, στο τέλος θα θρηνήσουμε και θύματα. ΑΛΙΜΟΝΟ


Viotiashop.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Καφέ Μπαρ Σκαλής στην Αλυκή .... όλο το φωτογραφικό υλικό

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια των αρχηγών σήμερα όρια ηλικίας, συντάξεις και επιδόματα

Στα χέρια των αρχηγών σήμερα όρια ηλικίας, συντάξεις και επιδόματα
Σε κατ' αρχήν συμφωνία αλλά μάλλον μόνο στα... εύκολα, κατέληξε η ελληνική πλευρά με τους επικεφαλής της Τρόικα, πριν αυτοί αναχωρήσουν για... ολιγοήμερες διακοπές, αφήνοντας στη πραγματικότητα ένα μικρό χρονικό περιθώριο στη κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασίσει πόσο ακόμα θα κοπούν συντάξεις και επιδόματα για να βγει ο λογαριασμός των 11,5 δισ. ευρώ.
«Υπήρξε εξειδίκευση μέτρων αλλά υπάρχει ακόμα σημαντικό «κενό» αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ» ανάφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών -το απόγευμα της Κυριακής- μετά από τη συνάντηση με τη Τρόικα αλλά και τη περίπου μιάμισης ώρας σύσκεψη που ακολούθησε με τον υπουργό Εργασίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, αλλά και τις λίγο ως πολύ συμφωνημένες περικοπές στο Δημόσιο, η Τρόικα περιμένει εξειδίκευση μέτρων ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, κυρίως από τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα.
Στη συνάντηση της Κυριακής ο υπουργός Εργασιας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε όλα τα εναλλακτικά σενάρια που έχουν εκπονήσει οι υπηρεσίες του και η αντίδραση των επικεφαλής της Τρόικα κρίνεται θετική αφού θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά είναι «χειροπιαστά» άρα μπορούν να τα παρακολουθήσουν εύκολα.
Ωστόσο, είναι τέτοια η ένταση αυτών των μέτρων, που οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στις δύο συναντήσεις τους, σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μαξιμου.
Τα μέτρα που «καίνε» είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα ή δύο χρόνια, η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, η κατάργηση του υπολοίπου 13ης- 14ης σύνταξης, η μείωση των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ από το πρώτο ευρώ, η κατάργηση του υπολοίπου 13ου- 14ου μισθού στο Δημόσιο.iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Φοιτητών: Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας


Σύλλογος Φοιτητών 
του Τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική 
του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος
Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις αρμοδίων, όσον αφορά την συγχώνευση και την κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος δηλώνει:
"Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που στόχο έχει την κατάργηση και την υποβάθμιση του καινοτόμου τμήματός μας, αλλά και του Πανεπιστημίου μας. Θεωρούμε ύποπτες και αναποτελεσματικές τις προσπάθειες ορισμένων περί δήθεν αναβάθμισης του Πανεπιστημίου, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. 
Οι φοιτητές του Τμήματος καλούν, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και την τοπική κοινωνία να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια κατάργησης και υποβάθμισης του Πανεπιστημίου και να αγωνιστούν για την επιβίωση και την αναβάθμιση του, όπως θα κάνουμε και εμείς. 

Μένουμε στις κοινές μας θέσεις, τις οποίες είχαμε διατυπώσει σε προηγούμενη απόπειρα κατάργησης του Πανεπιστημίου μαζί με τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και η οποία ήταν ότι, δεν δεχόμαστε καμία συνέργεια και συνεργασία με το ΤΕΙ και μόνο στην περίπτωση όπου το Τμήμα δεν μπορεί να επιβιώσει στην Λαμία, να μεταφερθεί σε πόλη στην οποία απαραίτητα συνυπάρχουν Τμήματα Ιατρικής, Βιολογίας αλλά και Πολυτεχνική Σχολή (όπως αναγράφεται και στην αξιολόγηση της ΑΔΙΠ για το Τμήμα μας). 

Τέλος, απευθυνόμενοι στους βουλευτές και τους φορείς που παρευρέθηκαν το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 στην συνάντηση στο ΤΕΙ Λαμίας και δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο και θα προσπαθήσουν για την επιβίωση του, απαιτούμε τον Οκτώβρη που θα ζητήσουμε την βοήθεια τους και την στήριξη τους, επειδή δε θα έχουμε αρκετές πιστώσεις να πραγματοποιήσουμε όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών μας, να μην αδιαφορήσουν όπως έκαναν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, αλλά να δείξουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο." 
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
Ευσταθίου Ανδρέας                Μουσμούτης Ιωάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα - Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα - Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος
Σήμερα Δευτέρα, αρχίζει νέο κύμα καύσωνα, με αίθριο και ηλιόλουστο καιρό και τον υδράργυρο στα κόκκινα, κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ, παρά τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, το θερμόμετρο δεν αναμένεται να πέσει πολύ κάτω απο τους 40 βαθμούς.
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενω στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος,ενω τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να ανατυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά εως 40 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά, ενω Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 20 έως 39 και τοπικά εως 40 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενω στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος αριθμός από σήμερα για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ


Το 184 γίνεται 14784

Το 14784 είναι από σήμερα ο νέος τηλεφωνικός αριθμός του ΟΤΕ σε ό,τι αφορά στην ζήτηση υπηρεσιών υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων του.

Με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο ΟΤΕ προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών άμεσης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στον νέο αριθμό 14784.

Πλέον όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καλώντας αντί για το 184, που ίσχυε έως σήμερα, το 14784 μπορούν να:

• κλείσουν ή να τροποποιήσουν το ραντεβού τους με τον ιατρό της επιλογής τους στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ
• προγραμματίσουν εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ
• μάθουν τα ονόματα των ιατρών ανά ειδικότητα, καθώς και τις ώρες και ημέρες που δέχονται τους ασφαλισμένους
• μάθουν ποιοι είναι οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ που δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία
• ενημερωθούν για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (τηλέφωνα, ώρες λειτουργίας, διευθύνσεις κλπ)
• μάθουν γενικές πληροφορίες σχετικές με την παροχή των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ζωντανά, 24 ώρες το 24ωρο
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 6 Αυγούστου.....

Γεγονότα
1806: Παραιτείται ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Α', γεγονός που σημαίνει το τέλος της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.
1829: Ολοκληρώνεται στο Άργος η Δ' Εθνοσυνέλευση, παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια, που απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό.
1890: Ο Γουίλιαμ Κέμλερ είναι ο πρώτος θανατοποινίτης που εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα, σε φυλακή της Νέας Υόρκης.
1913: Ο γάλλος πρωθυπουργός Αριστίντ Μπριάν προτείνει στον άγγλο ομόλογό του Κόμη Άσκουιθ την κατασκευή μιας σήραγγας 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη Μάγχη.
1936: Μόλις ένα μήνα μετά το ξέσπασμα του ισπανικού εμφυλίου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Σουνιόλ, δολοφονείται από στρατιώτες του Φράνκο στη Γουανταλαχάρα. Είναι μία από τις αιτίες για τη διαμάχη Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, μιας και ο Φράνκο υπήρξε φανατικός οπαδός της «βασίλισσας».
1942: Η ουκρανική ομάδα Start, που αποτελείται από 8 παίκτες της Ντιναμό Κιέβου και τρεις της Λοκομοτίβ Κιέβου, νικά τη Flakelf, μία ομάδα από πιλότους της Λουφτβάφε με 5-1. Με δεδομένο ότι η διοίκηση των Γερμανών θεωρεί ότι οι νίκες της Start θα ανυψώσουν το ηθικό των Ουκρανών και θα ρίξουν αυτό των γερμανικών στρατευμάτων, θα ζητηθεί ρεβάνς, η οποία θα πραγματοποιηθεί τρεις ημέρες μετά και θα μείνει στην ιστορία ως Αγώνας Θανάτου.

Γεννήσεις
1765: Πέτρος Μαυρομιχάλης, γνωστός και ως Πετρόμπεης, ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης. (Θαν. 17/1/1848)
1881: Αλεξάντερ Φλέμινγκ, σκοτσέζος βιολόγος και φαρμακολόγος, που μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία Φλέμινγκ, ανακάλυψε την πενικιλίνη. Για την επιτυχία του αυτή τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1945. (Θαν. 11/3/1955)
1937: Τσάρλι Χέιντεν, αμερικανός μπασίστας, από τους σημαντικότερους στην ιστορία της τζαζ.

Θάνατοι
258: Σίξτος Β', ελληνικής καταγωγής Πάπας της Ρώμης. Το όνομά του είναι παραφθορά του ελληνικού Ξυστός, που σημαίνει «γυαλισμένος». (Γεν. ?)
1865: Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, αγωνιστής του 21 και πολιτικός (Γεν. 3/2/1791)
1921: Δημήτριος Ράλλης, πανεπιστημιακός και πολιτικός, που διατέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός. (Γεν. 1844)



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ