Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Την παραίτηση του διοικητή της ΛΑΡΚΟ ζήτησε ο Σαμαράς γιατί δεν έκανε μειώσεις μισθών...


Ο πρωθυπουργός έχει δώσει την εντολή να απομακρύνονται όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο για τις... μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο και το προσωπικό των εταιρειών τους.

Πριν από λίγο ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ κ. Αναστάσιου Μπαράκου.

Το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, ότι δεν εφάρμοσε τις διατάξεις των νόμων, που προβλέπουν μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από το χρόνο έναρξης ισχύος τους.

Προσθέτει ότι η ανάγκη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων επισημάνθηκε και με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του 2012.

Η εταιρεία έκανε αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού συνδέοντάς τις με την αύξηση της παραγωγής.

Επειτα από αυτό οι μισθοί θα περικοπούν αναδρομικά από τις αρχές του έτους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο και όμως αληθινό… Είναι η Barbra Streisand!


Η εν λόγω φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς είναι η αγαπημένη ερμηνεύτρια... Barbra Streisand....
Η τραγουδίστρια, όπως βλέπετε και εσείς έχει μεγαλώσει και έχει αλλάξει αρκετά! Το γερασμένο δέρμα της και το ανέμελο look της δεν μας θυμίζουν σε τίποτε την σικάτη τραγουδίστρια! Ο χρόνος δυστυχώς δεν είναι ο καλύτερος φίλος της!











Διαβάστε Περισσότερα »

Στον εισαγγελέα για τη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος

Εξηγήσεις για το κακούργημα της «ηθικής αυτουργίας σε απιστία» έδωσε χθες με την ιδιότητα του υπόπτου ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος  Μυτιληναίος.
Η κλήση του επιχειρηματία εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης μετά από καταγγελίες ότι η «Αλουμίνιον» (συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου) οφείλει στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ περί τα 82 εκατομμύρια ευρώ!

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έδωσε επίσης εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για κακουργηματική απιστία και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός με τους οικονομικούς εισαγγελείς να βρίσκονται πλέον στο στάδιο αξιολόγησης των στοιχείων της δικογραφίας, προτού αποφασίσουν εάν θα  θέσουν την υπόθεση στο αρχείο ή θα ασκήσουν ποινική δίωξη στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ τιμολογούσε το ρεύμα στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» με εξαιρετικά χαμηλό «αποικιοκρατικό τιμολόγιο» για το οποίο, τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πως αποτελεί κρατική οικονομική ενίσχυση που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες, η «Αλουμίνιον Ελλάδος» πέτυχε ευνοϊκή ρύθμιση μειώνοντας οφειλή προς τη ΔΕΗ από τα 107,6 εκατ. ευρώ στα 82,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα γινόταν λόγος για σκάνδαλο διακομματικού χαρακτήρα που ξεκίνησε επί υπουργίας Χρήστου Φώλια, συνεχίστηκε επί Τίνας Μπιρμπίλη και κατέληξε επί Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά της η «Αλουμίνιον», υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπέρογκη τιμολόγηση ρεύματος, ότι το θέμα βρίσκεται στη διαιτησία με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ  ενώ η εταιρία έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να καθορίσει μία προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.

Σε παλαιότερη δε ανακοίνωσή του ο κ. Μυτιληναίος είχε υποστηρίξει ότι οι συνολικές οφειλές του δημοσίου προς τον Όμιλο συμφερόντων του ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. ευρώ.zoomblog.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότεροι οι άνεργοι από τους εργαζόμενους στην Ελλάδα του μνημονίου!

Αυτά είναι τα επίσημα, καταγεγραμμένα στοιχεία. Φανταστείτε την πραγματικότητα!

Στο 23,1% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Μάιο του τρέχοντος έτους από 16,8% που ήταν τον Μάιο του 2011 και 22,6% τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα. 

Οι άνεργοι...

ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (μείωση 7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,02%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (αύξηση 37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (αύξηση 0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,01%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρχονται βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα

Eρχονται βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλά
Πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο αλλά και βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Ειδικότερα για αύριο Παρασκευή η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει τα εξής:
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένες και υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανώς πρόσκαιρα στα ορεινά της Θράκης κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι η καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα ορεινά τη Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία και το μεσημέρι-απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι-απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τα τσιμέντα της Θήβας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων


Ένα φτωχό παιδί από τη Θήβα που είχε βάλει σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο με το ακόντιό του.prismanews.gr
Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την τηλεοπτική συνέντευξη. Στο στούντιο ένα γεροδεμένο παλικάρι με μάτια που έβγαζαν φωτιές και αποφασιστικότητα, με λόγο που ενέπνεε σταθερότητα και σιγουριά. Ήταν τότε 22 ετών. Άρχισε να αφηγείται την ιστορία της αθλητικής του ζωής …
Ένα φτωχό παιδί από τη Θήβα που είχε βάλει σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο με το ακόντιό του. Έκανε προπόνηση στο τσιμέντο (για την ακρίβεια σε λίγο χώμα με… πολύ τσιμέντο) με αποτέλεσμα να χαλάει το ένα ακόντιο μετά το άλλο. Βλέπετε, η πατρίδα του δεν είχε τα απαραίτητα για προπόνηση. Έκανε βάρη σε μια τουαλέτα του σχολείου του. Ναι, δίπλα στην τουαλέτα.Permissospress Ουδείς φρόντισε να έχει τα στοιχειώδη. Τον κράτησαν στον αθλητισμό η αγάπη του για το στίβο, η φυσική ακατέργαστη δύναμή του, η οικογένειά του και ο προπονητής του, ο θείος του ο Γιώργος που του έμαθε το ακόντιο. Τίποτα απʼ όλα αυτά τα προβλήματα δεν ήταν ικανό να τον σταματήσει. Θηρίο ανήμερο, με μια δύναμη ικανή να στείλει το ακόντιο έξω από το στάδιο, με χέρια που έλιωναν την πέτρα. Αγρίμι πραγματικό. Ακατέργαστος ακόμα τότε τεχνικώς, αλλά με δύναμη που σε τρόμαζε.
Τον πρωτογνώρισα λίγες μέρες πριν τη συνέντευξη, στη Θεσσαλονίκη, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όταν έκανε μια απίστευτη βολή κοντά στα 82 μέτρα (αν θυμάμαι καλά) και είχε σηκώσει το Καυταντζόγλειο στο πόδι. Σχεδόν άδειο ήταν, αλλά ένα κομμάτι της εξέδρας είχε γεμίσει με δικούς του ανθρώπους που είχαν έρθει καραβάνι από τη Θήβα για να του συμπαρασταθούν. Το θυμάμαι και ανατριχιάζω. Τότε ο Αντώνης Παπαδημητρίου μας είχε μιλήσει για τον διάδοχο του Γκατσιούδη. Τότε μάθαμε πρώτη φορά το όνομά του.
Ο Σπύρος Λεμπέσης, στα 25 χρόνια του πια, μπήκε χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για να ξεπληρώσει το χρέος στον εαυτό του, για να αφιερώσει την πρόκριση στον τελικό του ακοντισμού στον παππού του, τον Σπύρο που τέτοια μέρα πέρυσι έφευγε από τη ζωή. Και το έκανε. Του χρειάστηκαν μόλις δύο βολές. Έκανε αυτό που του είπε ο προπονητής του, «έπιασε τα δεδομένα του» και μπήκε στον τελικό.
Μια μοναχική και δύσκολη διαδρομή από το τσιμέντο της Θήβας έβρισκε την Ιθάκη της στο χαλί του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου. Ή μήπως δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην Ιθάκη; Μπορεί να δούμε κι άλλα από αυτόν τον τεράστιο αθλητή που με πείσμα, με δουλειά, με πίστη και αγάπη έφτασε σ΄ ένα μεγάλο όνειρο; Ίσως, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Για την ώρα τουλάχιστον …

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς τέλος η αθλιότητα τους - Περικοπές ακόμη και στις χαμηλές συντάξεις!

Επώδυνα μέτρα για τους συνταξιούχους περιλαμβάνει η λίστα των προτάσεων που θα παραδοθεί στα χέρια των πολιτικών αρχηγών.

Στις προτάσεις προβλέπονται μεταξύ άλλων κλιμακωτές περικοπές από 2% μέχρι 15% ακόμη και στις χαμηλές συντάξεις των 700 ευρώ, «ψαλίδισμα» των...

διπλών συντάξεων, χηρείας και θυγατέρων κατά 35%.

Τις περικοπές, που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2013 προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 586 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει σύνταξη 1.400 ευρώ».

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης.

Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να καλύψει παρεμβάσεις 2 δισ. ευρώ σκέφτεται να επιβάλλει τις περικοπές στις συντάξεις κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, κι όχι στο υπερβάλλον ποσό.

Μια άλλη πρόταση που θα κληθούν να αξιολογήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί αφορά την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας στις συντάξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κόρη βαθύπλουτου Τούρκου επιχειρηματία παντρεύεται Ελληνα με... χλιδή και δόξα

Η κόρη βαθύπλουτου Τούρκου επιχειρηματία παντρεύεται Ελληνα με... χλιδή και δόξα
Ολοι το εγχώριο και τουρκικό jet set προετοιμάζεται συστηματικά για την 31η Αυγούστου, πρώτη ημέρα της τριήμερης τελετής για τον ελληνοτουρκικό γάμο της χρονιάς μεταξύ του Ελληνα web developer Δημήτρη Γκινοσάτη και της Εντά Πολάτ, κόρης του βαθύπλουτου επιχειρηματία Αντάν Πολάτ.
Ηδη, τα μέσα ενημέρωσης στη γειτονική Τουρκία αφιερώνουν εκτεταμένα ρεπορτάζ στην επικείμενη τελετή με ειδικές αναφορές στην Πύλο και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, που επελέγη για το event.
Οι προετοιμασίες στο ξενοδοχείο έχουν ήδη αρχίσει, οι παραγγελίες έχουν ήδη δοθεί -η σαμπάνια θα ρέει άφθονη- και τα ειδικά μενού, λόγω και θρησκείας, έχουν καταρτιστεί. Οι άνθρωποι της ασφαλείας του πατέρα της νύφης έχουν ήδη επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και έχουν καταλήξει για τις λεπτομέρειες των κινήσεων μέσα στο συγκρότημα.
Οπως αναφέρεται και στην ειδική ιστοσελίδα -www.edandimitris.com- που έχει δημιουργηθεί με την ευκαιρία του γάμου, η προσέλευση των καλεσμένων θα γίνει την Παρασκευή 31 Αυγούστου και στις 8.30τοβράδυ εκείνης της ημέρας θα διοργανωθεί coctail party για το καλωσόρισμα.
Η γαμήλια τελετή θα γίνει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 1η Σεπτεμβρίου και την επόμενη, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί από το πρωί ένα μεγάλο πάρτι στην παραλία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Ακόμη, μέσω της ιστοσελίδας παρέχονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την προσέλευση των καλεσμένων είτε έρχονται από την Κωνσταντινούπολη, είτε από την Αθήνα, ειτε ακόμη και με τα σκάφη τους. Επιπλέον, έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις για την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας των lear jet που θα φέρουν Τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ έχει προγραμματιστεί και πτήση τσάρτερ, από και προς την Πόλη.
Οπως αναφέρεται στο πρώτο Θέμα, μεταξύ των καλεσμένων αναμένεται να είναι ο νυν πρόεδρος της Γαλατάσαράι Ουνάλ Αγσιάλ με την Ελληνίδα δημοσιογράφο και σύντροφό του, Φανή Γραμματικογιάννη, οι οποίοι αυτές τις ημέρες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά με την 50 μέτρων θαλαμηγό τους «Barbie».
Οπως αναφέρουν τούρκικα μέσα ο Αντνάν Πολάτ είναι πολύ ευτυχισμένος με το γάμο της κόρης του και η διάθεσή του δεν χάλασε ακόμη και όταν έπιασε φωτιά ο ουρανοξύστης που έχει στο Σισλί, μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Το κτίριο με τα 42 πατώματα και τα 152 μέτρα ύψος είχε τυλιχθεί στις φλόγες ύστερα από βλάβη στο σημείο όπου βρίσκονται τα μηχανήματα κλιματισμού. Δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές, τις οποίες οσονούπω ο Αντνάν Πολάτ αναμένεται να επιδιορθώσει.
Δεν είναι άλλωστε η μοναδική του επιχείρηση αυτή. Ο Τούρκος εκατομμυριούχος, έχει ξενοδοχεία, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα διαθέτει αιολικά πάρκα στη Σμύρνη και συνεργάζεται με ομίλους της Αμερικής και της Ρωσίας.
Με την επιχείρηση των αιολικών πάρκων ασχολείται και η Εντά η οποία έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ, όπου και γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Γκινοσάτη.
Ο Αντνάν Πολάτ γεννήθηκε στο Ερζουρούμ το 1953. Ασχολήθηκε στην αρχή με την οικογενειακή επιχείρηση στα κεραμικά, ενώ το 1980 παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντικός Καθαρισμός στην παραλία Καλαμάκι Δήμου Θηβαίων





Ο πολιτιστικός σύλλογος Πλαταιών «Ωερόη» και η Τοπική Κοινότητα Πλαταιών, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία «Καλαμάκι».

Τόπος συνάντησης : Κεντρική Πλατεία Πλαταιών

Ώρα συνάντησης : 08:00 π.μ.
Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6978016571 (κ. Σοφός)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιματοχυσία στη λαϊκή αγορά Ηρακλείου για μία σακούλα λαχανικά

Αιματοχυσία στη λαϊκή αγορά Ηρακλείου για μία σακούλα λαχανικά
Σε ακραίες συμπεριφορές οδηγεί η πείνα και η ανέχεια, με πρόσφατο παράδειγμα το γεγονός που εκυλίχθηκε στη λαϊκή αγορά της περιοχής των Δειλινών στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ένας 31χρονος Σύρος, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει λίγα λαχανικά και φανερά εξοργισμένος απο τη συμπεριφορά των παραγωγών απέναντί του, άρπαξε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε έναν εξ' αυτών.
Μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, όσα κηπευτικά περισσέψουν, οι παραγωγοί τα συγκεντρώνουν σε μία σακούλα και τα αφήνουν στην άκρη για να τα μαζέψουν άποροι συμπολίτες τους. Μέσα σε αυτούς ήταν και ένας 31χρονος Σύριακής καταγωγής, ο οποίος επιχείρησε να πλησιάσει την σακούλα με τα κηπευτικά, αλλά οι παραγωγοί, άρχισαν να του πετάνε ντομάτες για να τον παρεμποδίσουν.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η συμπεριφορά τους αυτή, οφείλεται στο ότι προσπάθησαν να τον παρεμποδίσουν για να πάρει τη σακούλα μία ανήμπορη ηλικιωμένη αντί για αυτόν.
Η αντίδραση του Σύρου ήταν άμεση, ο οποίος θόλωσε απο την πείνα αλλά και απο την εξευτελιστική συμπεριφορά των παραγωγών απέναντί του και άρπαξε ένα μαχαίρι απο τον πάγκο με τα καρπούζια και επιτέθηκε εναντίον τους, καρφώνοντάς το στον πρώτο που βρήκε μπροστά του.
Το θύμα ήταν ένας 42χρονος παραγωγός ο οποίος, όπως αναφέρει, δε συμμετείχε στα τεκτενόμενα και δεν ήξερε τι είχε πρηγηθεί, απλά έτυχε να βρίσκεται ανάμεσα στο Σύρο και τους άλλους συναδέλφους του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι παραγωγοί αφόπλισαν τον Σύρο και τον παρέδωσαν στα χέρια των αστυνομικών.
Η κατάσταση στις αγορές είναι ανεξέλεγκτη, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, ειδικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες και το βράδυ μετά το κλείσιμο, όπου γίνεται κυριολεκτικά «πόλεμος» για το ποιός θα πάρει τα κηπευτικά που θα περισσέψουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 80χρονη στο Σχηματάρι για οφειλές προς το Δημόσιο


Συνελήφθη 80χρονη  για οφειλές προς το Δημόσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας
Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα – 2 – εκατομμύρια ευρώ
Συνελήφθη, χθες (08-08-2012) το πρωί στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, μία 80χρονη ημεδαπή, η οποία δραστηριοποιούταν στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών για την 80χρονη ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.378.930,63 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε χθες το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
 



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα βίντεο απο την ρύπανση στον Αγ.Νικόλαο Διστόμου Βοιωτίας

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΙΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙ...
Μην ξοδεύεστε για τα πανάκριβα αντιηλιακά,τώρα στην Μυτιληναίος Beach (παραλία Διστόμου) 2012 με το που θα βουτήξετε αποκτάτε ένα πανίσχυρο στρώμα απο βιομηχανικό λάδι και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας τελείως δωρεάν ,ανεξίτηλο γυάλισμα και μαύρισμα από πίσσα!
Επίσης δωρεάν έτοιμες μπουρμπουλήθρες εις τον αφρόν της θάλασσας(δεν σπάνε με τίποτα) για να παίζουν τα παιδιά σας και να σας αφήνουν ήσυχους να απολαύσετε το μοναδικό λασπόλουτρο που μας προσφέρουν οι καλοί μας προστάτες της παρεούλας των Βιομηχάνων...είπες τίποτα;
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΆ...



Απο agnantiroumelis.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερίζει και στη Βοιωτία το πράσινο σκουλήκι



Aύξηση, τόσο για το πράσινο, όσο και για το ρόδινο σκουλήκι παρουσιάζουν οι συλλήψεις ακμαίων στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων από τις 19/7 μέχρι σήμερα στην περιοχή της Βοιωτίας, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις.
Η αύξηση των συλλήψεων των ακμαίων είναι πολύ μεγαλύτερη για το πράσινο σκουλήκι και εμφανίζεται σε όλες τις περιοχές βαμβακοκαλλιέργειας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, όπως καταγράφει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Π.Κ.Π.Φ.& Π.Ε. Μαγνησίας.
Οι αρμόδιοι γεωπόνοι απευθύνονται στους βαμβακοπαραγωγούς, με σκοπό την ενημέρωσή τους, για την αποτελεσματική φυτοπροστασία της βαμβακοκαλλιέργειας.
Γενικά, οι μέχρι τώρα επιτόπιοι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες που έχουν διενεργηθεί από τους γεωπόνους της Υπηρεσίας στις περιοχές που εμφανίζουν μία αυξανόμενη δραστηριότητα ακμαίων του πράσινου σκουληκιού, έδειξαν σποραδικές και κατά τόπους προσβολές, κυρίως ανθέων, με ταυτόχρονη παρουσία νεαρών προνυμφών έως 3ου σταδίου ανάπτυξης και μήκος έως ένα (1) εκατοστό περίπου. Οι αντίστοιχοι επιτόπιοι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν για το ρόδινο σκουλήκι, κυρίως σε περιοχές με αυξημένες συλλήψεις ακμαίων, δεν έδειξαν προσβολές στα άνθη (ροζέτες), ούτε την παρουσία προνυμφών
Να σημειωθεί ότι τα επίπεδα προσβολής που διαπιστώθηκαν και για τα δύο έντομα, ήταν μέχρι τώρα μικρότερα από τα προταθέντα όρια επέμβασης. Βέβαια, σύμφωνα με τους γεωπόνους, υπήρξαν αναφορές για προσβολές από τετρανύχους, σποραδικά και σε όλες τις περιοχές βαμβακοκαλλιέργειας. Οι πληθυσμοί των τετρανύχων φαίνεται ότι ευνοήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες (38-40 0C) που επικράτησαν κατά τις τελευταίες δέκα (10) ημέρες. Ωστόσο, μικρός αριθμός καλλιεργητών προέβη στην εφαρμογή ακαρεοκτόνων σκευασμάτων.
Γενικά η μέχρι τώρα εξέλιξη των βαμβακοφύτων, βοηθούντων και των καιρικών συνθηκών, θεωρείται ικανοποιητική. Ο βαμβακοκαλλιέργειες όλων των περιοχών βρίσκονται συνεχώς υπό στενή παρακολούθηση, για την έγκαιρη διαπίστωση πιθανής έξαρσης εντομολογικής προσβολής, σε επίπεδα ανώτερα από τα όρια επέμβασης.
Συστάσεις και καλλιεργητικές πρακτικές
Συστήνεται στους παραγωγούς να κάνουν ορθολογική χρήση των αζωτούχων λιπασμάτων, καθώς επίσης και της άρδευσης, τόσο ως προς την ποσότητα νερού ανά άρδευση, όσο και ως προς τον αριθμό των αρδεύσεων. Η υπερβολική αζωτούχος λίπανση και η υπερβολική άρδευση, ευνοούν τη βλάστηση (ύψος φυτών, μεγάλα μεσογονάτια διαστήματα, συνεχείς εκπτύξεις νέων βλαστών και χτενιών) και ταυτόχρονα μειώνουν ανάλογα το ρυθμό άνθισης και καρπόδεσης. Η διαμόρφωση ανώριμων φυτικών ιστών λόγω βλαστομανίας, καθώς και η καθυστέρηση του σχηματισμού και της εξέλιξης των καρποφόρων οργάνων, δημιουργούν συνθήκες που ευνοούν την προσέλκυση των εντομολογικών εχθρών και κυρίως του πράσινου σκουληκιού, αλλά και ασθενειών.
Για τους παραπάνω λόγους, και στην περίπτωση των βαμβακοφυτειών που παρουσιάζουν συμπτώματα βλαστομανίας, η εφαρμογή ρυθμιστών ανάπτυξης με εγκεκριμένα σκευάσματα που περιέχουν τη δραστική ουσία mepiquat chloride σε δύο εφαρμογές: η πρώτη τέλος Ιουλίου–αρχές Αυγούστου και η δεύτερη 15 ημέρες μετά, με τις ενδεικνυόμενες κατά περίπτωση δοσολογίες και τη συνέχιση των αρδεύσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αυτή την εποχή και σε αυτή την φάση της καλλιέργειας, οι ψεκασμοί εναντίον του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού, συνιστάται να γίνονται μόνο εφόσον μετά από τακτικές επιτόπιες παρατηρήσεις και δειγματοληψίες, διαπιστώνεται υπέρβαση των προτεινόμενων ορίων επέμβασης. Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγονται οι αλόγιστοι ψεκασμοί είναι:
1. Αυτή την περίοδο, οι πληθυσμοί των εχθρών είναι σε επίπεδα, που τα ωφέλιμα έντομα (αρπακτικά και παρασιτοειδή) έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν και συνεπώς η δράση τους δεν πρέπει να καταργηθεί από τη χρήση εντομοκτόνων και κυρίως αυτών της κατηγορίας του ευρέως φάσματος, όπως πυρεθροειδή και οργανοφωσφορούχα. Η εφαρμογή τέτοιων εντομοκτόνων προκαλεί την εξολόθρευση των ωφέλιμων εντόμων, με αποτέλεσμα την πληθυσμιακή έκρηξη άλλων εχθρών της καλλιέργειας, όπως αφίδων, θριπών και τετρανύχων, αλλά και του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού.
2. Τα βαμβακόφυτα, σε αυτή τη φάση ανάπτυξης είναι οριακά ακόμη σε θέση να αναπληρώνουν πλήρως την απώλεια των καρποφόρων οργάνων. Συνεπώς, χρήση πυρεθροειδών και οργανοφωσφορούχων εντομοκτόνων αυτή την εποχή, αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικότητας κυρίως του πράσινου σκουληκιού και ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά το κόστος καλλιέργειας.
Υπενθυμίζεται, ότι οι συλλήψεις ακμαίων (πεταλούδων) στις φερομονικές παγίδες, δεν αποτελούν κριτήριο για την εφαρμογή επέμβασης με εντομοκτόνα. Οι φερομονικές παγίδες είναι απλώς μέσα πρόγνωσης και βοηθούν στον προσδιορισμό των περιόδων δραστηριότητας του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εργαλεία εκτίμησης του κινδύνου προσβολής, αλλά και του ύψους της προσβολής. Ο μοναδικός τρόπος πρόγνωσης και εκτίμησης του κινδύνου από τους εντομολογικούς εχθρούς και ιδιαίτερα από το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι, είναι οι επιτόπιες παρατηρήσεις και οι δειγματοληψίες.
Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου οι βαμβακοκαλλιεργητές να έχουν σαφή εικόνα του κινδύνου προσβολής των καλλιεργειών τους από το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι, συστήνεται ως απαραίτητο, να επισκοπούν τις καλλιέργειές τους δύο (2) φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα:
Για το πράσινο σκουλήκι
Συνιστάται στους βαμβακοκαλλιεργητές να ελέγχουν τις βαμβακοφυτείες κάθε 3 μέρες και να επεμβαίνουν με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, μόνο όταν διαπιστώνουν πάνω από 4 μικρές προνύμφες (μήκους μέχρι 1 εκατοστό) σε 100 φυτά (διασχίζοντας όλη την έκταση διαγωνίως) ή εναλλακτικά πάνω από μία (1) νεαρή προνύμφη στα φυτά ενάμισι (1,5) μέτρου επί της γραμμής. Από τα εγκεκριμένα σκευάσματα συνιστάται η χρήση σκευασμάτων του εντομοπαθογόνου βακίλου, diflubenzuron, spinosad και emamectin. Στην περίπτωση επανάληψης του ψεκασμού, καλό είναι να χρησιμοποιούνται φυτοπροστατευτικά προιόντα με διαφορετικό τρόπο δράσης. Ο ψεκασμός είναι περισσότερο αποτελεσματικός όταν γίνεται νωρίς, δηλαδή σε νεαρές προνύμφες μήκους μέχρι ένα (1) εκατοστό. Συνεπώς, ο έγκαιρος ψεκασμός είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πληθυσμών του πράσινου σκουληκιού και για την αποφυγή ζημιών οικονομικής σημασίας.
Για το ρόδινο σκουλήκι
Το όριο επέμβασης όσον αφορά την προσβολή στα άνθη είναι είκοσι (20) προσβεβλημένα άνθη (ροζέτες) σε δείγμα 100 ανθέων από τουλάχιστον πέντε (5) αντιπροσωπευτικά σημεία της φυτείας.
Το όριο επέμβασης στα νεαρά καρύδια είναι πέντε ως οκτώ (5─8) προνύμφες μέσα σε καρύδια ηλικίας περίπου δύο ως τριών (2─3) εβδομάδων, σε τυχαίο δείγμα που λαμβάνεται κατά τη διαγώνιο της φυτείας. Επισημαίνεται ότι η διαπίστωση της προσβολής στα καρύδια απαιτεί απαραίτητα δειγματοληψία και προσεκτική εξέταση του εσωτερικού των καρυδιών με μεγεθυντικό φακό.
Ψεκασμοί εναντίον του ρόδινου σκουληκιού συνιστώνται μόνο στην περίπτωση που διαπιστώνεται υπέρβαση των ανωτέρω ορίων.
Επίσης, οι επεμβάσεις είναι αποτελεσματικές μόνο όταν διενεργούνται έγκαιρα, δηλαδή πριν οι νεαρές προνύμφες του ρόδινου εισχωρήσουν μέσα στο καρύδι. Η θανάτωση των προνυμφών που προλαβαίνουν να μπουν στο καρύδι είναι πρακτικά αδύνατη και συνεπώς η καταστροφή του καρυδιού είναι βέβαιη.
Υπενθυμίζεται ότι:
1. Οι ψεκασμοί καλό είναι να διενεργούνται βραδινές ώρες για την προστασία των μελισσών και διότι τα ακμαία του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού είναι περισσότερο δραστήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας.
2. Οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αποκλειστικά και μόνοι υπεύθυνοι για την επιλογή των επεμβάσεων, σχετικά με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, τον τρόπο και το χρόνο εφαρμογής τους στις συνθήκες της καλλιέργειάς τους, καθώς και για τους λοιπούς χειρισμούς, που συμβάλουν στις ποσοτικές και ποιοτικές αποδόσεις της καλλιέργειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυνική ομολογία του Πακιστανού δράστη της Πάρου

Με κυνισμό και ωμότητα που σοκάρει ομολόγησε τις πράξεις του ο 21χρονος Πακιστανός που πλέον βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα κατηγορούμενος για την βάναυση επίθεση εναντίον της 15χρονης στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. 
Οι περιγραφές του, όπως βλέπουν σταδιακά το φως της δημοσιότητας, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία...

Φρίκη προκαλεί η κατάθεση του Πακιστανού

«Γύρισα την κοπέλα ανάσκελα και την κτύπησα με μία μεγάλη πέτρα πάνω από το αριστερό της μάτι. Την είχα αρπάξει από το λαιμό και προσπαθούσα να την κρύψω σε μια σχισμή, όμως εκείνη αντιστεκόταν και με έβριζε. Την κτυπούσα συνέχεια με την πέτρα... Είδα να τρέχουν αίματα στο πρόσωπό της και πέταξα την πέτρα στην θάλασσα. Στην αρχή εγώ πήγα να της αρπάξω το κινητό για να το πουλήσω και να στείλω λεφτά στην άρρωστη μάνα μου, στο Πακιστάν, που έχει ανάγκη. Για να την πλησιάσω προσποιήθηκα ότι μιλούσα κι εγώ στο κινητό.

Την ακινητοποίησα και της το πήρα. Ομως εκείνη κουνιότανε και άρχισα στην αρχή να της ρίχνω μπουνιές στο σώμα. (...) Μετά πήγα να την κρύψω στη σχισμή και άρχισα να την κτυπάω με την πέτρα. Αφού την εγκατέλειψα πήγα προς το εστιατόριο που δούλευα και πέταξα το κινητό στα σκουπίδια του ξενοδοχείου...» ,λέει ο πακιστανός ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια κατάθεση ομολογεί ότι λίγο αργότερα συνέχισε κανονικά τις δραστηριότητές του στο ξενοδοχείο ποτίζοντας τα λουλούδια...

Ολα, απ΄ό,τι προκύπτει, συνέβησαν μέσα σε περίπου μισή ώρα. Όπως καταθέτει η μητέρα της παθούσας, το απόγευμα της 22ας Ιουλίου, είχε πάει από νωρίς το απόγευμα σε μια μικρή παραλία κοντά στη «Χρυσή Ακτή». Γύρω στις 6το απόγευμα  η άτυχη 15χρονη τής ζήτησε να πάει για πρώτη φορά στα βραχάκια, για τη σωματική της ανάγκη, απ' όπου γύρισε σχετικά γρήγορα.

Λίγη ώρα αργότερα η 15χρονη ζήτησε από τη μητέρα της να πάει ξανά στα βράχια της «Χρυσής Ακτής» για να ακούσει μουσική από το κινητό της. Την παρακάλεσε μάλιστα να την καλέσει στο κινητό της όταν επρόκειτο να φύγουν.
Φρίκη προκαλεί η κατάθεση του Πακιστανού

«Μετά από μισή ώρα άρχισα να την καλώ στο κινητό αλλά αυτό ήταν κλειστό. Άρχισα να κινούμαι στην περιοχή πότε πεζή, πότε με το αυτοκίνητό μου και να την ψάχνω. Την καλούσα αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Τότε έφυγα με το αυτοκίνητό μου και πήγα στην παραλία της Πούντας, όπου βρισκόταν η άλλη 19χρονη κόρη μου, για να ψάξουμε μαζί την Μυρτώ. Πήγαμε πάλι στη Χρυση Ακτή, όπου ψάχναμε να την βρούμε. Κάποια στιγμή κινήθηκα από την άλλη πλευρά της παραλίας, προς το ξενοδοχείο «Ποσειδών» και τότε μου φάνηκε ότι την είδα στα απέναντι βράχια. Πήγαμε τότε κοντά στο σημείο με την κόρη μου και την βρήκαμε....».

Στην κατάθεσή του, ο Πακιστανός περιγράφει και την εν Ελλάδι διαδρομή του. Λέει ότι έφτασε στη χώρα μας το 2010 στην Ελλάδα μέσω Εβρου. Αρχικά έμεινε στη Σκάλα Ωρωπού αλλά γρήγορα «μετακόμισε» στην Πάρο όπου βρήκε δουλειά σε μια τουριστική μονάδα «για να κουρεύει το γκαζόν», αμοιβόμενος με 450 ευρώ το μήνα.

Από την κατάθεσή του προκύπτει ότι ο Πακιστανός φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στο κοινωνικό δίκτυο των ομόθρησκών του του στο νησί και δεν εμφανίζεται να διαβιεί σε καθεστώς πλήρους ανέχειας.

Λέει: «την προηγουμένη του περιστατικού είχα πάει με έναν φίλο μου Πακιστανό σε ένα πανηγύρι που είχε γίνει στο Πίσω Λιβάδι της Πάρου από όπου φύγαμε στις 4 το πρωί και πήγα στο σπίτι του φίλου μου κοντά σε ένα βενζινάδικο της περιοχής. Κανονικά την επόμενη ημέρα το πρωί έπρεπε να γιορτάσουμε το Ραμαζάνι, όμως μας πήρε ο ύπνος και ξυπνήσαμε αργά, φάγαμε και είδαμε τηλεόραση. Το απόγευμα αποφάσισα να γυρίσω στο εστιατόριο που δούλευα. Φορούσα άσπρο παντελόνι και μια μπλε μπλούζα. Περνώντας μπροστά από την παραλία είδα να κάνει μπάνιο μία γυναίκα. Ενώ περνούσαν και δύο άνδρες. Μετά από λίγο είδα στα βραχάκια την 17χρονη κοπέλα».

Εκανε τον ανήξερο

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν, ο Πακιστανός ερωτάται για το περιστατικό από έναν 37χρονο σερβιτόρο της ίδια ξενοδοχειακής μονάδας. Λέει ο σερβιτόρος: «Είχα επιστρέψει από το σημείο και έτρωγα, όταν είδα τον Αλί να κατευθύνεται στο υπόγειο δωμάτιό του. Αργότερα τον ρώτησα για το περιστατικό και μου είπε ότι είχε δει δύο ύποπτα αυτοκίνητα στο σημείο που σημειώθηκε η επίθεση...».

Η τελευταία επικοινωνία

Τέλος στην κατάθεση που έδωσε ο 40χρονος ιδιοκτήτης της τουριστικής μονάδας αναφέρει: «ο Αλί μου ζήτησε να φύγει για το Πακιστάν γιατί πέθανε η γιαγιά του. Μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Με πήρε για να μου πει ότι τον έπιασε η Αστυνομία στην Ομόνοια μαζί με ένα άλλο παιδί από το Μπαγκλαντες. Μετά δεν είχα καμμιά άλλη επικοινωνία μαζί του». Στην απολογία του ο νεαρός αλλοδαπός παραδέχθηκε τα πάντα και δεν ζήτησε κανένα ελαφρυντικό, παρά μόνο τη διόρθωση στα χαρτιά της γέννησής του που, όπως υποστήριξε, είναι το 1993 και όχι το 1991.

ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μύθοι και αλήθειες για τον ήλιο

Προλάβετε τις βλαβερές συνέπιες της ακτινοβολίας και βγείτε με ασφάλεια στις παραλίες Προλάβετε τις βλαβερές συνέπιες της ακτινοβολίας και βγείτε με ασφάλεια στις παραλίες
Ο ήλιος μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος μας ή ένας επικίνδυνος εχθρός; Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από το πώς θα τον αντιμετωπίσουμε τώρα το καλοκαίρι.
Μάθετε, λοιπόν, παρακάτω ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό στη... σχέση σας μαζί του!
 
Από τη στιγμή που μαυρίσαμε το δέρμα μας είναι λιγότερο ευαίσθητο στον ήλιο
 
Σωστό και λάθος: Σίγουρα με το μαύρισμα η επιδερμίδα παχαίνει και αποκτά μια φυσική προστασία κατά των εγκαυμάτων από τον ήλιο, χωρίς όμως να τα αποκλείει τελείως.
 
Γι’ αυτό, ακόμα και όταν έχετε μαυρίσει, πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα αντιηλιακό προϊόν για να περιορίζετε την ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που δέχεστε. Κυρίως γιατί με τα χρόνια η πάχυνση της επιδερμίδας παύει να είναι τόσο σημαντική. 
 
Οι ανοσοποιητικοί μηχανισμοί του δέρματος εξασθενίζουν, πράγμα που ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνων του δέρματος.
 
Δεν πρέπει να βάζουμε άρωμα πριν βγούμε στον ήλιο
 
Σωστό: Το άρωμα ή η κολόνια ή ακόμα και το αποσμητικό πριν από την έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσουν τοπική κοκκινίλα, που ακολουθείται από συγκέντρωση χρωστικής στο δέρμα: αυτό δημιουργεί αντιαισθητικά καφέ σημάδια που εξαλείφονται, μερικές φορές, δύσκολα μετά από μερικούς μήνες.
 
Υπάρχει για τον καθένα μια συγκεκριμένη «δόση» ήλιου που δε θα πρέπει να ξεπεράσει στη ζωή του
 
Σωστό: Οι γιατροί μιλάνε για «κεφάλαιο ήλιου». Αν περάσουμε αυτό το κεφάλαιο, το οποίο δεν είναι το ίδιο για όλους μας, ο κίνδυνος του καρκίνου του δέρματος αυξάνεται. 
 
Τα σκούρα δέρματα μπορούν να αντέξουν, για παράδειγμα, 150 χιλιάδες ώρες ήλιου σε μια ζωή, ενώ τα ανοιχτόχρωμα δέρματα πρέπει να περιορίζονται στις 50 χιλιάδες ώρες. Δηλαδή, τρεις φορές λιγότερο! 
 
Κι επειδή, βέβαια, είναι αδύνατο να μετράμε τις ώρες που μένουμε στον ήλιο, γι’ αυτό πρέπει απλώς να τον χαιρόμαστε με...μέτρο!
 
Τα προϊόντα που μαυρίζουν χωρίς ήλιο είναι ολέθρια για την υγεία
 
Λάθος: Απλώς χρωματίζουν το δέρμα, κι αυτό είναι όλο. Μπορεί να κάνουν ακόμα και καλό, αφού, αν έχετε λίγο χρώμα, είναι πιο εύκολο να μην υποκύψετε στον πειρασμό του μαυρίσματος. 
 
Προσοχή, όμως, γιατί δεν προστατεύουν (ή ίσως προστατεύουν ελάχιστα από εγκαύματα), όπως αναφέρει το belife. 
 
Το έγκαυμα από τον ήλιο κάνει το δέρμα πιο ευάλωτο
 
Σωστό: Όχι μόνο το κάνει να υποφέρει, αλλά με τα χρόνια, στο σημείο του ηλιακού εγκαύματος, το δέρμα προστατεύεται λιγότερο, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος προσβολής από καρκίνο. 
 
Πρέπει πάση θυσία να αποφεύγετε επανάληψη των εγκαυμάτων χρησιμοποιώντας άφθονο αντιηλιακό.
 
Μικρά σπυράκια που προκαλούν κνησμό οφείλονται σε αλλεργία από τον ήλιο
 
Σωστό: Η αλλεργία αυτή προσβάλλει συνήθως νέες γυναίκες και παιδιά. Τις πρώτες ημέρες της έκθεσης τα σπυράκια εμφανίζονται στο ντεκολτέ, στους ώμους, στα χέρια και στους μηρούς. Επανέρχονται, συχνά, για πολλά καλοκαίρια. 
 
Προληπτικά πρέπει να κάθεστε στον ήλιο προοδευτικά, χρησιμοποιώντας προστατευτικά προϊόντα ειδικά γι’ αυτό το πρόβλημα.
 
Μετά το μπάνιο δεν πρέπει να μένουμε για να στεγνώσουμε στον ήλιο
 
Σωστό: Πρώτον, γιατί η εξάτμιση αφυδατώνει το δέρμα και όσο πιο ξηρό είναι αυτό, τόσο πιο ευαίσθητο γίνεται. Παράλληλα, το νερό διευκολύνει τα εγκαύματα από τον ήλιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Δ. Σ. Θηβαίων για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Θήβας




Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στην τακτική του συνεδρίαση της 1ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει για την πορεία και τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας μετά από αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και Αναπληρωτή Διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς- Θήβας κ. Σβίγγου.
Κατά τη συζήτηση παρευρέθησαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ψυχογιός, ο Διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς- Θήβας κ. Γκιζίμης, από πλευράς του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου αυτού κ.κ. Σκουμπουρδής και Γεωργακόπουλος, επίσης μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, από πλευράς των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαπέτρου, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Πρωτόπαπα και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Ζέρβας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Νοσοκομείο Θήβας εκ του ότι αυτό λειτουργεί σύμφωνα με το Νόμο υπό ενιαία διοίκηση με το Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Επίσης ενημερώθηκε για την υποστελέχωση αυτού σε σοβαρούς τομείς, με αποτέλεσμα ακόμα και οι επιπρόσθετες εφημερίες του Νοσοκομείου να καλύπτονται από ιατρούς με εντολή του Διοικητή, λόγω του ότι δεν υπάρχει καθημερινή κάλυψη ειδικευμένου ιατρού σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα εργαστήρια του Νοσοκομείου να λειτουργούν μόνο τις πρωινές ώρες και με σοβαρές ελλείψεις, που δεν επιτρέπουν να γίνονται βασικές εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις, ενώ Τμήματα αυτού, όπως το Χειρουργικό και το Καρδιολογικό, να υπολειτουργούν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μακρά διαλογική συζήτηση, αφού άκουσε όλες τις απόψεις που αναπτύχθηκαν, επιβεβαιώνοντας και προηγούμενες αποφάσεις του

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΑΠΑΙΤΕΙ
Α. Την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας, με τη στελέχωση αυτού σε Επιστημονικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό και τη γενναία αύξηση της χρηματοδότησής του, ώστε το Νοσοκομείο, με την άριστη κτηριακή υποδομή που διαθέτει, να μπορέσει, επιτέλους, να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της πολυπληθούς περιοχής μας σε παροχή Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης (Τρίτος Δήμος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έδρα Στρατοπέδου, Γυναικείων Φυλακών, Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών, αποτελεί Βιομηχανική Ζώνη, ενώ από αυτόν διέρχεται η Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας), και να ανταποκριθεί στους σκοπούς του για Δημόσια Δωρεάν Υγεία.
Β. Τη μεταβολή του υπάρχοντος Νομοθετικού πλαισίου, ώστε η Διοίκηση, Οργάνωση, ο συντονισμός και ο έλεγχος του Νοσοκομείου Θήβας να γίνεται με τρόπο Αυτόνομο, που να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του, για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτού.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑ ΜΕΛΗ
Π.ΓΕΛΕΚΑΣ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Π.ΜΙΧΑΣ
Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
Γ.ΣΔΟΝΑΣ
ΑΛ.ΣΤΑΪΚΟΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ
Ν.ΣΒΙΓΓΟΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΕΥΑΓΓ.ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Δ.ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
Λ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είναι πλάκα!!!Πρόβατα ειδοποιούν με sms όταν δέχονται επίθεση από λύκους !!!

Μήνυμα στους βοσκούς τους θα μπορούν να στέλνουν σύντομα τα πρόβατα που δέχονται επίθεση από λύκο, χάρη στο θαυματουργό κολάρο που ανέπτυξε ο Ελβετός επιστήμονας Jean-Marc Landry.
Με το κολάρο του ο Δρ. Landry θέλει να προστατέψει τα πρόβατα της Ελβετίας από τους πεινασμένους λύκους που καταφθάνουν από την Ιταλία αναζητώντας τροφή.
Πρωτότυπα του κολάρου, που...


 διαθέτει αισθητήρες παρακολούθησης του ρυθμού της καρδιάς, δοκιμάστηκαν ήδη σε 12 ελβετικά πρόβατα.

Στο πλαίσιο των δοκιμών δυο τσεχοσλοβακικά λυκόσκυλα τρόμαξαν τα πρόβατα και όπως προέκυψε, ο ρυθμός της καρδιάς τους, που κανονικά φτάνει τους 60 με 80 παλμούς το λεπτό, τριπλασιάστηκε.

Πολλά πρόβατα φτωχών βοσκών, που δεν έχουν τα χρήματα για τσοπανόσκυλο, κατασπαράσσονται από λύκους.

Ακόμα και εκείνα που γλιτώνουν, πηδούν τους φράχτες και εξαφανίζονται καθώς διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να σωθούν.

Τα πρώτα κολάρα αναμένεται να διατεθούν στην αγορά τον Οκτώβριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις σχετικά με την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των προβάτων.

Μια επιλογή είναι να προσαρμοστεί στο κολάρο ένα τσιπάκι που θα ειδοποιεί τον βοσκό με sms σε περίπτωση που το κοπάδι του δέχεται επίθεση.

Ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο το κολάρο να εκπέμπει δυνατούς ήχους ή να ψεκάζει χημικά για να απωθήσει τους λύκους.

Ενδιαφέρον για το κολάρο έχουν εκδηλώσει ήδη η Γαλλία και η Νορβηγία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ;; ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΜΑΣ ΦΡΟΥΡΑ!!

Μετά την τραγική ιστορία, όπου Πακιστανοί λαθρομετανάστες κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανάρτησαν την πακιστανική απο την ιστορική κεντρική πύλη του κάστρου των Ιωαννίνων, ένα νέο κρούσμα έρχεται να ταράξει την κοινωνία μας.

Αφρικανοί μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και άρχισαν να...

κινούνται απειλητικά προς τους Εύζωνες που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο!

Ύστερα από παρέμβαση του αξιωματικού που ήταν σε υπηρεσία, οι αλλοδαποί απομακρύνθηκαν χωρίς να σημειωθούν άλλα παρατράγουδα.



ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ;;

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;;

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ "ΑΝΩΤΕΡΟΙ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ;;
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρκινοπαθείς χωρίς περίθαλψη και γυναίκες που γεννούν στο δρόμο


Καρκινοπαθείς χωρίς περίθαλψη και γυναίκες που γεννούν στο δρόμο
Δεκάδες καρκινοπαθείς φεύγουν από το ιατρείο περιμένοντας να πεθάνουν – ενώ μπορούν να ζήσουν- γιατί δεν έχουν λεφτά, ενώ δεκάδες έγκυοι μένουν να γεννήσουν στο δρόμο με το ρίσκο να ζήσουν ή να πεθάνουν ή να έχουν μια ζωή ένα ανάπηρο παιδί επειδή δεν έχουν τα 800 ευρώ για να γεννήσουν. Τις δραματικές αυτές πτυχές της κατάστασης στη δημόσια υγεία περιγράφει μεταξύ άλλων ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του, όπου απευθύνει έκκληση, τονίζοντας ότι «η ανθρωπιστική κρίση σε μερικές ομάδες ανασφάλιστων πολιτών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα εδώ και τώρα».Aναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου: 

«Η ανθρωπιστική κρίση σε μερικές ομάδες ανασφάλιστων πολιτών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα εδώ και τώρα καθως:

- Δεκάδες Καρκινοπαθείς φεύγουν από το Ιατρείο περιμένοντας να πεθάνουν ενώ μπορούν να ζήσουν, γιατί δεν έχουν λεφτά.

- Δεκάδες έγκυοι μένουν να γεννήσουν στο δρόμο με το ρίσκο να ζήσουν ή να πεθάνουν ή να έχουν μία ζωή ένα ανάπηρο παιδί επειδή δεν έχουν τα 800 ευρώ για να γεννήσουν.

2 στους 10 ασθενείς από αυτούς που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χρήζουν νοσηλείας για χειρουργική επέμβαση.

Θεατές στην ανακοίνωση της διάγνωσης, πρόθυμοι αλλά ανήμποροι να βοηθήσουν, όλοι οι εθελοντές γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που υπηρετούν με ζέση την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο ηθικό, επιστημονικό και κοινωνικό.

Οι ανασφάλιστοι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με προβλήματα που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, τι θα απογίνουν στο επόμενο βήμα αφού δεν έχουν τα χρήματα να χειρουργηθούν;
Καρκινοπαθείς ασθενείς στους οποίους διαγνώσθηκαν αντιμετωπίσιμοι χειρουργικά όγκοι σε πρώιμο στάδιο, δε χειρουργήθηκαν ποτέ διότι δεν είχαν χρήματα.

Κάναμε έκκληση στον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο και παράλληλα στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να αναλάβουν κάποια- ζωτικής σημασίας- περιστατικά και να τα χειρουργήσουν. Η απάντηση ενός υπαλλήλου του ΥΥΚΑ ήταν, ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη: «οι ανασφάλιστοι πληρώνουν…. ας βγάλουν βιβλιάριο απορίας…!!!» όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στα ταμεία τους και στην εφορία, δε μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα και βιβλιάριο απορίας!!!

Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική αυτή κρίση με άλλη ευαισθησία..
Τι ειρωνεία! Οι λειτουργοί υγείας να είναι θεατές σε όλα τα ογκολογικά περιστατικά που διαγιγνώσκουν: Σε ορισμένα δε περιστατικά πια, ο καρκίνος έγινε ανεγχείρητος και τώρα περιμένουμε όλοι μαζί απλά να πεθάνουν επειδή δεν είχαν λεφτά να χειρουργηθούν.

Καταρράκτης: το 30% των οφθαλμολογικών περιστατικών μας είναι ασθενείς με καταρράκτη που έχουν 1/10 όραση. Άνθρωποι ηλικιωμένοι που κινδινεύουν να τους χτυπήσει αυτοκίνητο δρόμο γιατί δε βλέπουν. Γιατί; επειδή δε μπορούν να κάνουν εγχείρηση καταρράκτη… ποιος θα πληρώσει το φακό και τα νοσήλια αφού είναι ανασφάλιστοι;…

Εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου: Έγκυος με δίδυμη κύηση υψηλού κινδύνου και ένα ανάπηρο έμβρυο δεν την ανέλαβε κανένα τμήμα καμιάς κλινικής επειδή δεν είχε να πληρώσει. Η πιθανότητα να χαθεί η ζωή των δύο εμβρύων είναι 70% και η δική της 15%.

Καθημερινό δράμα οι έγκυοι που προσέρχονται γιατί πρέπει να γεννήσουν με καισαρική τομή και δεν έχουν τα χρήματα.
Πρόκειται για περιστατικά που απαγορεύεται να γεννήσουν φυσιολογικά ή με επείγουσα καισαρική τομή που θα δικαιολογούσε τα νοσήλια της ανασφάλιστης.

Πρόκειται για περιστατικά που κινδυνεύει το έμβρυο να βγει ανάπηρο και κινδυνεύει και η ζωή της εγκύου από μαζική αιμορραγία αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα ιατρικά μέτρα σε τμήματα τοκετών υψηλού κινδύνου.
Αυτές οι γυναίκες μένουν να γεννήσουν στο δρόμο με το ρίσκο να ζήσουν ή να πεθάνουν ή να έχουν μία ζωή ένα ανάπηρο παιδί… επειδή δεν έχουν τα 800 ευρώ για να γεννήσουν».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν βγαίνουν τα μέτρα και … «καλούν» την εφεδρεία

Ατελείωτο «ράβε-ξήλωνε» αλλά ο «λογαριασμός» των 11,5 δισ. δεν βγαίνει χωρίς περικοπούν δαπάνες για μισθούς και συντάξεις. Τα μέτρα ίσως τελικά δεν είναι έτοιμα ούτε στα μέτρα Αυγούστου, ούτε το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ και στο υπουργείο Οικονομικών δίνουν ως νέα καταληκτική διορία τις 14 Σεπτεμβρίου που διεξάγεται το άτυπο Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα πριν το κρίσιμο και καθοριστικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο για τη χορήγηση της δόσης προς τη χώρα μας.

Υπό τις συνθήκες αυτές κερδίζει έδαφος το σχέδιο μιας νέας εφεδρείας στο Δημόσιο, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις. Παρά τις διαφωνίες από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,  στο τραπέζι παραμένουν και νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Το κύριο βάρος πέφτει στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση που ήδη έχει κόψει 5 δισ. ευρώ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα αποφύγει τελικά το πικρό ποτήρι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, από τον οποίο ζητήθηκαν περικοπές 1 δις ευρώ.

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του, ο κ. Σαμαράς άφησε ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για τα νέα μετρά που θα χρειαστεί να ληφθούν προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος της εξοικονόμησης των 11,5 δισ.,

Ερωτηθείς μετά την διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψη που είχε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, για το ένα εξετάζουν το μέτρο της εφεδρείας, περικοπές προσωπικού στο δημόσιο και τους ορούς συνταξιοδότησης, ο Αντώνης Σαμαράς περιορίστηκε να πει ότι: «Εξετάσαμε το πανόραμα των εναλλακτικών που υπάρχουν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας παραμένει στα 5 δισ. ευρώ αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί ότι δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις.

«Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν» δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών.

«Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για να μειώσουμε το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Ψάχνουμε τα πάντα. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία» είπε απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα που τον σύστησε στο οικονομικό επιτελείο με το οποίο έχει αυτήν την ώρα σύσκεψη για τα δημοσιονομικά «ισοδύναμα».

Σχολιάζοντας την παρουσία του κ. Βρούτση στην σημερινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός είπε πως: «Η παρουσία του υπουργού Εργασίας είναι χαρακτηριστική. Είναι από τους λίγους υπουργούς που έχει τόσο καλή άποψη για την Οικονομία και μας έχει βοηθήσει στις περικοπές».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο που προκαλεί αναταράξεις εντός του στρατοπέδου του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως διεφάνη την Τρίτη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας είχε αφήσει ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα προκάλεσε ένταση αργότερα και κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπήρξε σύγκρουση του κ. Κουβέλη με τον κ. Στουρνάρα για τον τρόπο που δίνονται στη δημοσιότητα τα μέτρα του πακέτου και ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ότι αναζητούνται οι πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Όρισε ως "αντίπαλο" την ανεργία και είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα άλλα δεν θα προχωρήσουν "εκείνου του είδους τις λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν".

Μία λίστα των μέτρων αναμένεται πάντως να καταρτιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε να παραδοθεί στους αρχηγούς, πριν την οριστικοποίησή της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά μέτρα έχουν ήδη κλειδώσει και μεταξύ αυτών

  • η μείωση 30 έως 35% στις αποδοχές στις ΔΕΚΟ με την επέκταση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου
  • τα λουκέτα σε οργανισμούς,
  • το "ψαλίδι" στις επιχορηγήσεις.
  • η μείωση έως και 50% στα εφάπαξ
  • οι περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα τρίτεκνων – πολυτέκνων.
  • οι μειώσεις στις συντάξεις ίσως και από το πρώτο ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ



 
Νέο γύρο ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σηματοδοτεί η απόφαση των φαρμακοποιών της χώρας να μην εκτελούν τις ιατρικές συνταγές από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), από την 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους αλλά μόνο τοις μετρητοίς, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των οφειλομένων στον κλάδο τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΠΦΣ αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο  25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του περασμένου Μαΐου, εκ των οποίων κατέβαλλε  90 εκατ. ευρώ χθες Τρίτη 7 Αυγούστου, κι ενώ η προθεσμία για την αποπληρωμή όπως υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί είχε παρέλθει από την 15η Ιουλίου 2012. Στις 16 Αυγούστου, προσθέτουν, παρέρχεται η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που κοστίζουν οι συνταγές ΕΟΠΥΥ του περασμένου Ιουνίου.

Σκληρή γραμμή οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας

Στο μεταξύ, άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του  ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν από τις 16 Αυγούστου οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας.

Για όλους τους τοπικούς συλλόγους που αποφασίζουν κινητοποιήσεις νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ο ΠΦΣ αποφάσισε την κάλυψη όλων των συλλόγων.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Άρωμα γυναίκας» για την Ελλάδα σήμερα στο Λονδίνο

 
 
«Άρωμα γυναίκας» για την ελληνική ολυμπιακή αποστολή σήμερα στο Λονδίνο.

Η Μαριάννα Λυμπερτά αγωνίζεται στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, αγώνισμα που θα διεξαχθεί στο Χάιντ Παρκ. Με «προίκα» το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης, η 33χρονη κολυμβήτρια (στην τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή της) θέλει να ακολουθήσει το ρυθμό της κούρσας έστω κι αν οι καιρικές συνθήκες της βρετανικής πρωτεύουσας δεν την ευνοούν.

Με την ευχή να πάνε όλα καλά και να μην αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον τραυματισμό που την ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα. 

Με τη σειρά της η  Έλενα Φιλάνδρα θα μετάσχει σήμερα στις 21.30 στην 1η ημιτελική σειρά των 800μ, με στόχο το όνειρο, δηλαδή την πρόκριση στον τελικό.

Η Αντωνία Στεργίου μετέχει στα προκριματικά του ύψους, για την 7η ημέρα των αγωνισμάτων του στίβου. Στόχος της, στη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, είναι να μπει στον τελικό και να έχει μια καλή εμφάνιση. Η Αντωνία Στεργίου αγωνίζεται στις 11.30 ώρα Ελλάδας. 

Στις 3 μ.μ. αρχίζει τις προσπάθειές της στο ExCel η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία συμμετέχει στα 55κ. της πάλης.
Στις 16:50 αρχίζει στην «Γουέμπλεϊ Αρίνα» ο προκριματικός του ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής, με τη συμμετοχή και της ελληνικής ομάδας, την οποία αποτελούν οι Ελένη Δοϊκα, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Βασιλική Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Ευδοκία Λουκάγκου και Σταυρούλα Σαμαρά. Oι Ελληνίδες γυμνάστριες θα παρουσιάσουν (όγδοες κατά σειρά) το πρόγραμμα με τις πέντε μπάλες και την Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνεται ο προκριματικός, το πρόγραμμα με τρεις κορδέλες και δύο στεφάνια. Στον αγώνα συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες και την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής θα πάρουν οι πρώτες οκτώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: «Με εντατικούς ρυθμούς τους θερινούς μήνες, διενεργούνται έλεγχοι στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας»



Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι από κλιμάκια του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου και του Τμήματος Εμπορίου – Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τροφίμων, κρεοπωλεία, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή, λόγω και της θερινής περιόδου, μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη.

Ενδεικτικά σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου:

- Σε 25 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας και συντάχθηκαν εκθέσεις προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή για την επιβολή ποινικών κυρώσεων και προς τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή διοικητικών μέτρων.

- Σε 1 περίπτωση η Περ. Ενότητα Βοιωτίας προέβη στην άμεση απαγόρευση λειτουργίας εργαστηρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος με Απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, μετά από σχετική εισήγηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

- Δεσμευτήκαν και καταστράφηκαν 202 κιλά τροφίμων και χυμών, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως Μη ασφαλή - Ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Επιπρόσθετα έχουν ληφθεί

- 70 δείγματα νερού από υδραυλικά και κλιματιστικά συστήματα εγκαταστάσεων ξενοδοχείων, νοσοκομείων κλπ για τη διασφάλιση ποιότητας νερού απαλλαγμένου λεγιονέλλας.

- 12 δείγματα από εγκαταστάσεις κολυμβητικών δεξαμενών

- δείγματα θαλασσινού νερού από όλες τις ακτές κολύμβησης της Περ. Ενότητας Βοιωτίας.

Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, προέβη σε ελέγχους, σε:

- Λαϊκές αγορές

- 15 εμπορικά καταστήματα (για μη ασφαλή παιδικά μαγιό, εκπτώσεις πινακίδες)

- 10 πρατήρια υγρών καυσίμων (λιτρομετρήσεις, σφραγίσεις ογκομετρητών αντλιών υγρών καυσίμων)

- 4 κρεοπωλεία

- 6 σούπερ μάρκετ

-Ύστερα από έλεγχο, ματαιώθηκε η πώληση διαφόρων ειδών (τσάντες, κοσμήματα, κούκλες κ.λ.π.) σε εκδήλωση που διοργάνωσε εμπορική επιχείρηση στη Θήβα, μετά και από συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Ειδικότερα σε ελέγχους καταστημάτων - εργαστηρίων Υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τους μήνες Ιούνιου – Ιούλιο, αποδεικνύεται, ότι η πλειοψηφία των ελεγχόμενων, τηρεί τους υγειονομικούς κανονισμούς, όμως σε άλλες περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβάσεις, κινείται η διαδικασία της δέσμευσης ή κατάσχεσης ή καταστροφής των προϊόντων και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

Σε όλες τις περιπτώσεις παραβάσεων, συντάχθηκαν εκθέσεις και υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επιβολή κυρώσεων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν συστάσεις.

Επισημαίνεται ότι, μέσα στον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, δήλωσε: «Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, εργαζόμαστε με προγραμματισμό και σχεδιασμό, για να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, προστατεύοντας έτσι την υγεία των πολιτών και διασφαλίζοντας την ποιότητα των τροφίμων».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απότομη αλλαγή του καιρού- Από καύσωνα σε συννεφιά και τοπικές καταιγίδες

Απότομη αλλαγή του καιρού- Από καύσωνα σε συννεφιά και τοπικές καταιγίδες
Ανακόπτεται απότομα η πορεία του καύσωνα για σήμερα Πέμπτη, με ισχυρούς ανέμους και με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση, κυρίως στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά ψηλά επίπεδα.
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρος θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς και τοπικά θα φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και ίσως τη βόρεια Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και ίσως καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.
Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα μείνουν ανεπηρρέαστες απο το κύμα κακοκαιρίας, αφού στις περιοχές αυτές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διεθνής Διάκριση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας




Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φοιτητικό παράρτημα του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (IEEE UCG Student Branch) έλαβε βραβείο διεθνούς αναγνώρισης για την υποδειγματική του παρουσία. Το ExemplaryStudentBranchAward έλαβε η πρόεδρος του IEEEUCGStudentBranch, Ραΐσα Αγγελίδου, στα πλαίσια του Student Branch Congress που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.
Πιστοποιητικό αναγνώρισης και εκτίμησης για το εξαιρετικό του έργο έλαβε και ο σύμβουλος του IEEE UCG Student Branch, Δρ. Αθανάσιος Κακαρούντας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεμπλοκάρουν δύο μεγάλες βρετανικές επενδύσεις στην Ελλάδα




Την απεμπλοκή δύο μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στη χώρα μας από βρετανικές επιχειρήσεις, που μπορούν να δημιουργήσουν περίπου 11.000 νέες θέσεις εργασίας, θα προχωρήσει αμέσως η κυβέρνηση. 
    
Το θέμα συζήτησαν χθες σε συνάντησή τους ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Ντέιβιντ Λάντσμαν
   
Πρόκειται για δύο επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ τα οποία έχουν κολλήσει εδώ και χρόνια στη γραφειοκρατία και σε ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
      
Το ένα σχέδιο αφορά τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο Σητείας (έκταση της Μονής Τοπλού) και το δεύτερο, επίσης στον τομέα του τουρισμού, στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
                  
Συγκεκριμένα:


H πρώτη επένδυση στο Κάβο Σίδερο είναι ύψους 1,2 δισ. ευρώ και η βρετανικών συμφερόντων LoyalWard επρόκειτο να την υλοποιήσει σε έκταση 26.000 στρεμμάτων της Παναγιάς Ακρωτηριανής Μονής Τοπλού στα διοικητικά όρια Σητείας - Ιταμού. Η πολυεθνική πρόσφατα μάλιστα υπέβαλε αίτηση στην Invest in Greece για υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου στη διαδικασία του fast - track. Η βρετανική εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει έξι τουριστικά χωριά, εκ των οποίων τα πέντε δίπλα στη θάλασσα, συνολικής δυναμικότητας 7.000 κλινών. Επίσης προβλέπεται και η κατασκευή τριών γηπέδων γκολφ. Το ενδιαφέρον για επένδυση στο Κάβο Σίδερο Σητείας είχε εκδηλωθεί το 1992, το 2007 εκδόθηκε τελικά σχετική απόφαση για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά το 2010 έπειτα από προσφυγή τοπικών φορέων το ΣτΕ την ακύρωσε.
           
Η δεύτερη επένδυση είναι ύψους 2 δισ. ευρώ και πρόκειται να υλοποιηθεί από τις Europa Capital, Prufrock Investments και Λοκρός Μονοπρόσωπη ΕΠΕ στην Αταλάντη. Η ιστορία του συγκεκριμένα επενδυτικού σχεδίου ξεκινά πριν περίπου τέσσερα χρόνια. Οι επενδυτές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν σε έκταση 12.500 στρεμμάτων έναν πρότυπο τουριστικό προορισμό. Στο κυρίως σχέδιο περιλαμβάνονται τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, 5.000 τουριστικές κατοικίες, 13 γήπεδα τένις, 2 spa, θεματικό πάρκο και βιολογικές καλλιέργειες 1.000 στρεμμάτων. Παράλληλα, στόχος είναι να δημιουργηθούν τρία γήπεδα γκολφ. Το έργο, που αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας, αναβαθμίζοντας σημαντικά την περιοχή, έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικά εμπόδια και μάλιστα προ μηνών οι εκπρόσωποι των εταιρειών είχαν προαναγγείλει ότι σκέφτονταν να αποχωρήσουν εάν τα προβλήματα δεν ξεπεραστούν αμέσως.
           
Ο βρετανός πρέσβης τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές και ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης ώστε να ξεπεραστούν με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων.
     
Ο κ. Λάντσμαν εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου αναφορικά με τις δέκα προτεραιότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας και υπογράμμισε τη διάθεση της Βρετανίας να συνδράμει τη χώρα μας στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης με την αποστολή ειδικών και την παροχή συμβουλών κατά τα πρότυπα άλλων χωρών.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα »

Απέλυσαν οριστικά υπάλληλο που είχε 8 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα

Απέλυσαν οριστικά υπάλληλο που είχε 8 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα
Ηταν εκατομμυριούχος αλλά συνέχιζε να εργάζεται τα τελευταία 31 χρόνια ως απλή υπάλληλος στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Στην τράπεζα, ωστόσο, διέθετε υπέρογκες καταθέσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και τεράστια ακίνητη περιουσία. Απελύθη οριστικά, επειδή δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει.

Πρόκειται για μια από τις 13 περιπτώσεις υπαλλήλων-κροίσων που είχε εντοπίσει προ μηνών το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και εμφάνιζαν συνολικά καταθέσεις 25 εκατομμυρίων ευρώ. Τα παραδείγματα επίορκων δημοσίων υπαλλήλων είναι αμέτρητα, όπως απέδειξε και η πρόσφατη έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο που συνεδρίασε για την περίπτωση της υπαλλήλου-κροίσου του Πρωτοδικείου Αθηνών της καταλόγισε τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας» ενώ εκκρεμεί εναντίον της και ποινική δίωξη.
Η υπάλληλος βρέθηκε να έχει 30 διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα εμφανιζόταν κάτοχος μετοχών ανώνυμης εταιρείας στην οποία συμμετείχε και στη διοίκησή της, ενώ διέθετε πολλά ακίνητα.
Ο εντοπισμός των περιουσιακών της στοιχείων έγινε έπειτα από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου καθώς και έρευνα στα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Βάσει των ευρημάτων, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε παραγγείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου.
Κατά την απολογία της στο πειθαρχικό συμβούλιο, η δικαστική υπάλληλος ανέφερε πως δεν είχε κάνει δηλώσεις πόθεν έσχες τις δύο τελευταίες δεκαετίες γιατί δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή στα περιουσιακά της στοιχεία.
Κι άλλος δημόσιος υπάλληλος υπουργείου έχει ευρεθεί με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ. Ο υπάλληλος αυτός είχε συνταξιοδοτηθεί και τα χρήματα φέρεται να προήλθαν από επιχορηγήσεις για συνδικαλιστικά σωματεία, τα οποία εισέπραττε ως εκπρόσωπός τους για λογαριασμό του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ