Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αναρτήθηκαν οι πίνακες για αναπληρωτές νηπιαγωγούς και δασκάλους


Οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων για το σχολικό έτος 2012-2013 αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού ΠΕ και ΔΕ (ΟΠΣΥΔ) του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτών/ένταξης στους πίνακες διορισμών καλούνται από το υπουργείο να ελέγξουν τους πίνακες του κλάδου τους.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πατήστε εδώ
              εδώ
              εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 1517 δέχεται τηλεφωνικές καταγγελίες για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους


Μετά και την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις απολύσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων επιταχύνονται όλες οι διαδικασίες και ανοίγουν ξανά όλες οι υποθέσεις που αφορούν...
σε καταγγελίες για χρηματισμό και μίζες.

Ταυτοχρόνως το υπουργείο Οικονομικών ενισχύει τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται τον τηλεφωνικό αριθμό 1517 στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν επωνύμως ή και ανωνύμως επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.
 
«Οι υπηρεσίες παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στον δύσκολο στόχο της αύξησης των εσόδων, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Δεν μπορούν λίγοι να αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό, εως το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξουν ξανά όλες οι υποθέσεις που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σημαντική απώλεια εσόδων του κράτους.

Πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό, παράτυπους ελέγχους επιχειρήσεων, μη υποβολή εκθέσεων ελέγχου, παραλείψεις σε διαχειριστικούς ελέγχους, παράλειψη άσκησης καθηκόντων κ.α.. Παράλληλα, διατάχθηκαν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης στις περιπτώσεις που συνέτρεχε το στοιχείο του αθέμιτου πλουτισμού.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει διαχειριστικούς ελέγχους σε δημόσιους φορείς και δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις, κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών για κακοδιαχείριση.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλήρωση για ΠΑΟΚ και Ατρόμητο στο Γιουρόπα Λιγκ


Άτυχος στάθηκε ο Ατρόμητος στην κλήρωση των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ.
Η ομάδα του Περιστερίου θα αντιμετωπίσει την Νιουκάστλ πιθανώς την πιο δύσκολη αντίπαλο που θα μπορούσε να βρει στον δρόμο της για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αντίθετα, ευνοϊκή ήταν η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα αντιμετωπίσει την Ραπίντ Βιέννης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 150 Αστυνομικοί αναζητούν τους φονιάδες του 45χρονου στην Πάρο

Πάνω από 150 Αστυνομικοί αναζητούς τους φονιάδες του 45χρονου στην Πάρο
«Χτενίζουν» την Πάρο, αλλά και τη γειτονική Αντίπαρο 150 άνδρες της Αστυνομίας στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους δράστες τους ληστές της τράπεζας και δολοφόνους του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, συζύγου της μιας από τις κόρες της Βίκυς Μοσχολιού και του Μίμη Δομάζου.
Ενα από τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία είναι οι τέσσερις δράστες να μην διέφυγαν με ταχύπλοο προς τη Νάξο, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά να παρέμειναν στην Πάρο.
Ετσι στο νησί αλλά και στη γειτονική Αντίπαρο αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες αστυνομικός κλοιός με έλεγχο των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με μπλόκα στους δρόμους και ελέγχους του λιμενικού στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, ενώ γίνονται και συνεχείς προσαγωγές αλλοδαπών και Ελλήνων υπόπτων.
Ελεγχοι γίνονται και σε γειτονικά νησιά, αλλά και στην περιοχή του Αμπελά, όπου βρέθηκε καμένο το ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την διαφυγή τους, ενώ ερευνάται και ο τρόπος άφιξης των δραστών στο νησί, τα τυχόν καταλύματα που είχαν και γενικότερα οι κινήσεις τους.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν πολλές ομοιότητες με τη ληστεία που έγινε στις 16 Ιουλίου σε υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται στις Σπέτσες, με λεία περίπου 500.000 ευρώ, αφού και τότε οι δράστες ήταν τέσσερις, είχαν στόχο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, ενώ είχαν ακριβώς και την ίδια τουριστική περιβολή. Ωστόσο στις δύο ληστείες υπάρχουν και σημαντικές διαφορές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8.20 το πρωί τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο και αφού πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία (45.000 ευρώ) προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Ο 45χρονος, ο οποίος ήταν περαστικός από το σημείο εκείνη τη στιγμή, προσπάθησε να τους καταδιώξει. Τότε ένας εκ των ληστών σταμάτησε γύρισε και ουσιαστικά τον εκτέλεσε με δύο σφαίρες στο κεφάλι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέσπασε πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Γ.Μπολτ -Καρλ Λούις!

 
 
  • Καρλ Λούις: Mπορεί και να ΄ναι ντοπαρισμένοι οι Τζαμαικανοί!
  • Γ.Μπολτ: Ποιός θυμάται το Καρλ Λούις;;


 Με δηλώσεις του ο Γιουσέιν Μπολτ... πέταξε καρφιά στον Καρλ Λιούις, λέγοντας ότι κανείς δεν θυμάται ποιος είναι.
Αφορμή για τα λόγια του «υπεράνθρωπου» στάθηκαν οι αιχμές που...   άφησε ο Λιούις περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών από τον Tζαμαϊκανό και τους συμπατριώτες του.
«Είναι ενοχλητικό όταν άνθρωποι εκτός στίβου λένε ηλιθιότητες. Κανείς δεν θυμάται ποιος είναι ο Καρλ Λιούις, άρα μάλλον επιζητεί την προσοχή του κόσμου. Αυτή είναι η άποψή μου. Με πειράζει που κάποιοι προσπαθούν να κηλιδώσουν το άθλημα. Ο στίβος προοδεύει και δεν μπορούμε να λέμε πράγματα χωρίς αποδείξεις. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και πιέζουμε τους εαυτούς μας στα όριά τους για να έχουμε αυτές τις επιδόσεις», δήλωσε ο Μπολτ και πρόσθεσε: «Εμείς στην Τζαμάικα δεν παίρνουμε αναβολικά. Προπονούμαστε πολύ σκληρά, τραυματιζόμαστε και συνεχίζουμε την προσπάθεια να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε. Όταν μας αμφισβητούν έτσι είναι πολύ άσχημο, αλλά προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο πως είμαστε καθαροί».
Οι δηλώσεις που ενόχλησαν τον Μπολτ, ήταν αυτές που έκανε ο «θρύλος» του αθλήματος στο Sports Illustrated:
«Χώρες σαν την Τζαμάικα δεν ακολουθούν κάποιο τυχαίο πρόγραμμα, οπότε μπορεί οι αθλητές τους να μην υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ για πολλούς μήνες. Δεν λέω ότι ο οποιοσδήποτε παίρνει ο,τιδήποτε, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ίσοι όροι για όλους».

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών τον Δεκαπενταύγουστο

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2012, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει... και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Οι περιορισμοί θα ισχύουν ως εξής:

1.Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κουβαλούσαν ένα κιλό ναρκωτικά στο κέντρο της Χαλκίδας

Σημαντική επιτυχία στα πλαίσια της καταπολέμησης των ναρκωτικών πέτυχε χθες βράδυ η αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας.
Αστυνομικοί από τη Δίωξη Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τρία άτομα, τα οποία είχαν στην κατοχή τους ένα κιλό ναρκωτικά!

Ειδικότερα, την Πέμπτη το βράδυ στην οδό Ορέστη Μακρή οι αστυνομικοί έκαναν στοχευμένο έλεγχο σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα: Μια γυναίκα 25 χρονών και δύο άντρες 25 και 27 χρονών.

Στο χώρο των αποσκευών βρέθηκε και το "πολύτιμο" φορτίο που κουβαλούσαν οι τρεις δράστες. Είχαν μία σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 960 γραμμαρίων και μία ακόμη νάιλον συσκευασία που περιείχε 110 γραμμάρια κοκαΐνης (φωτό). Επιπλέον, οι νεαροί διακινητές είχαν κρύψει κάτω από το τιμόνι και μία μικρή ποσότητα κοκαΐνης 5 γραμμαρίων σε νάιλον.

Όλα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, όπως και 400 ευρώ και πέντε κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων. Κατασχέθηκε ακόμη και το αμάξι που επέβαιναν.

Οι δράστες κατάγονται από τη Βέροια και οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

EΛ.ΑΣ: Παράνομος ένας στους τέσσερις μετανάστες

Συνεχίζονται και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας οι έλεγχοι των αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των ελέγχων προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 229 αλλοδαποί εκ των οποίωνσυνελήφθησαν 7 γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Επίσης ελέγχθηκαν τρεις οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά έξι αλλοδαπές, για«παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα». Επιπλέον για τρεις από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ακόμη προσήχθησαν τριανταέξι εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ. ΑΣ, από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» μέχρι τώρα:

- Προσήχθησαν 6.690 αλλοδαποί.

- Συνελήφθησαν 1.555 αλλοδαποί γιατί διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα

- Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες (πώληση προϊόντων παραεμπορίου).

- Διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία 9 εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα από την Οικονομική Αστυνομία:

- Ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών,

- Βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις,

- Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί

- Κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές.

Επιπλέον εντοπίστηκαν 2 αποθήκες με συνολικά 2.5 εκατ. προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Ακόμη ελέγχθηκαν 23 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 48 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί). Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 22 από τις αλλοδαπές.

Επίσης προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 172 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Κατακόρυφα μειώθηκαν οι εισροές παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Εβρου, μετά την εφαρμογή της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας».

Ειδικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ενώ στις 2 Αυγούστου από την περιοχή του Εβρουεισήλθαν στη χώρα μας 447 παράνομοι μετανάστες, τις τελευταίες δυο ημέρες (8-9 Αυγούστου) ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατακόρυφα, σε 12 και 15 άτομα, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, την επέκταση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης παράνομων μεταναστών και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστος Μανούρας.

Ο κ. Μανούρας πρόσθεσε πως όσοι συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά κρατούνται σε Ξάνθη, Κομοτηνή, στην Αμυγδαλέζα, αλλά και στα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων, τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Παράλληλα, όπως τόνισε, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών.

Τέλος, δήλωσει ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμος ο φράχτης στον Έβρο, ενώ σημείωσε με έμφαση πως το μέτρο του αστυνομικού της γειτονίας δεν ατόνησε ποτέ.
newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ο.Ελλοπιακός:Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο


Διαβάστε Περισσότερα »

Aμεση λύση στα βιομηχανικά απόβλητα ζητούν οι Δήμοι Θήβας Αλιάρτου και Τανάγρας


Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο απέστειλε ο δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, «έχοντας την εξουσιοδότηση και των δημάρχων Τανάγρας και Αλιάρτου», με την οποία ζητεί να προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο προκειμένου οι εκπρόσωποι των δήμων-μελών της «ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε.», να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό και τις ενέργειες του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων.
«Κύριε Υπουργέ, η περιοχή μας (πρώην επαρχία Θήβας) στην οποία όπως γνωρίζετε, έχουν εγκατασταθεί οι περισσότερες βιομηχανίες της πατρίδας μας, δεν επιτρέπει περαιτέρω υποβάθμιση και επιβάρυνση και ως εκ τούτου ως Δήμαρχοι αλλά και ως τοπική κοινωνία, ανησυχούμε και έχουμε τουλάχιστον το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενημερωθούμε, κάτι το οποίο έλλειπε μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να προγραμματίζονται δραστηριότητες στην περιοχή μας ερήμην της τοπικής κοινωνίας», σημειώνει στην επιστολή που απέστειλε στις 6 Αυγούστου ο δήμαρχος Θηβαίων.
Όπως, δε, καταγγέλλει, στηλιτεύοντας τη στάση των προηγούμενων υπουργών Περιβάλλοντος, «Η "ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε." (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας), στην οποία είμαι και πρόεδρος και οι δήμαχοι Θηβαίων, Τανάγρας και Αλιάρτου (δήμοι-μέλη της ΔΕΠΟΔΑΘ) ζητήσαμε από το ΥΠΕΚΑ ενημέρωση σχετικά, τόσο για το σχεδιασμό, όσο και για τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει και μέχρι σήμερα ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν πήραμε καμία απάντηση, από τους προκατόχους σας, ούτε πραγματοποιήθηκε καμία συνάντηση, όπως είχαμε ζητήσει».

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Δένδια για το ζήτημα των Τσιγγάνων και των Μεταναστών


Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δέδια ενημερώνει με επιστολή του ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από την παραβατική- εγκληματική συμπεριφορά ομάδων τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό, αλλά και για την αθρόα προσέλευση μεταναστών στη Θήβα και τα χωριά της, που εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθήνας, ζητώντας του την άμεση και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργείου, με την ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών, καθώς πλέον οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια τόσο για την ίδια τους τη ζωή όσο και για τις περιουσίες τους. 
 
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου : 
 
«Κύριε Υπουργέ 
 
1.              Κα’ αρχήν δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. 
2.              Ο Δήμος Θηβαίων με τα σχετικά (επισυνάπτονται σε Φ/Α) είχε απευθυνθεί στους προκατόχους σας για το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο, με την παρούσα επιστολή, απευθύνουμε και προς εσάς, και το οποίο ως θέμα κομβικής σημασίας, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής στην αξιολόγησή του, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ειδικές παράμετροι που το αποτελούν. Συγκεκριμένα θέλω να σας αναφέρω τα παρακάτω τα οποία έχουν άμεση σχέση με το θέμα:
 
α. Οικισμός Τσιγγάνων
(1) Ο Δήμος Θηβαίων αποτελεί κόμβο της διέλευσης χιλιάδων αυτοκινήτων από Αθήνα προς Αράχωβα- Δελφούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η οποία γίνεται μέσω παρακαμπτηρίου της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας προς Λειβαδιά,  και η οποία διέρχεται, σε ένα σημείο της, εφαπτόμενη του οικισμού των τσιγγάνων στη θέση «Καζί» του Πυρίου Θηβών, μέσω μίας μικρής γέφυρας. Το σημείο αυτό έχει πλέον καταστεί η «κακιά Σκάλα» της Θήβας, καθώς καθημερινά μικροί τσιγγάνοι, με μορφή «ενέδρας», ακινητοποιούν αυτοκίνητα διερχόμενα και προβαίνουν με τη βοήθεια των ενήλικων συνοδών τους σε ληστείες και άλλες φθορές, ή ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο, προκειμένου να πετύχουν τις παράνομες πράξεις τους. Είναι ευχής έργον ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα αλλά κανείς δεν αποκλείει την έν λόγω πιθανότητα αυτή για το μέλλον, διότι  αυτό είναι επόμενο όταν ξαφνικά στο δρόμο  εμφανίζονται ανήλικα παιδιά ή βρίσκονται ξαπλωμένα στο οδόστρωμα.
(2) Ο προαναφερόμενος καταυλισμός των τσιγγάνων, στον οποίο εγκαταβιούν περί τα χίλια περίπου άτομα, έχει πλέον καταστεί άσυλο εγκληματιών και παρανόμων και στο οποίο δυστυχώς δεν είναι δυνατό κανείς να διακρίνει τους νόμιμους από τους παράνομους. Η διακίνηση ναρκωτικών, οι κλοπές σε παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και σε όλη τη Θήβα, οι κλοπές αυτοκινήτων και μηχανημάτων, οι προκλήσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί προς τους κατοίκους του Πυρίου Θηβών και οι άσκοποι πυροβολισμοί από τους διαμένοντες στον οικισμό  είναι φαινόμενα τα οποία έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και είναι προφανές ότι οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης η οποία θα λειτουργήσει κατασταλτικά και αποτρεπτικά. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοχή των συμπεριφορών αυτών από μέρους των κατοίκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και υπάρχει άμεσος κίνδυνος φαινομένων αυτοδικίας.
β. Μετανάστες
(1) Ο Δήμος μας λόγω της άμεσης γειτνίασής του με την Αθήνα αλλά και λόγω ύπαρξης αγροτικών καλλιεργειών και άρα αγροτικής εργασίας, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης υποδοχής αλλοδαπών, τους οποίους ουδείς μπορεί να ελέγξει εάν βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα.
(2) Η αθρόα προσέλευση μεταναστών εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθήνας τα οποία κάποιοι νόμισαν ότι έτσι έλυσαν το πρόβλημα αυτής πλήν όμως δεν υπολόγισαν ότι αυτό μεταφέρθηκε στην περιοχή μας (Θήβα και χωριά της πρώην επαρχία της). Από προσωπική διαπίστωση η μεταφορά τους στην περιοχή μας έγινε και συνεχίζει, δυστυχώς, να γίνεται τις μεταμεσονύχτιες ώρες με φορτηγά, λεωφορεία, τρένα ή άλλα μέσα.
3. Για άμβλυνση του προβλήματος στα παραπάνω αναφερόμενα ο Δήμος σε συνεργασία με τους κατοίκους (ιδιαίτερα της πόλης της Θήβας) για το θέμα των τσιγγάνων και την βοήθεια του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. (Υποδιεύθυνση Θήβας) κάνει και θα συνεχίσει να κάνει προσπάθειες:
α. Για περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση πέρυξ της περιοχής του οικισμού των τσιγγάνων και σε δρόμους από και προς αυτόν όπου και δημιουργούνται προβλήματα παραβατικότητας με τη διενέργεια από την ΕΛΑΣ συχνών τακτικών ή εκτάκτων ελέγχων από μικτά κλιμάκια. 
β. Για μετεγκατάσταση μέρους ή του συνόλου του καταυλισμού, όπου με τη βοήθεια και των κατοίκων του Πυρίου βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας εξεύρεσης κατάλληλου χώρου. Η εν λόγω μετεγκατάσταση και μετά την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, όπως αντιλαμβάνεσθε, απαιτεί χρόνο και οικονομικό κόστος για υποδομές, ηλεκτροφωτισμό και υδροδότηση. Εδώ θέλω να σας αναφέρω ότι ο οικισμός δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1990, σε κτήμα αρχικά ιδιοκτησίας του Δήμου και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε χώρο ενοικιαζόμενο αλλά και σε χώρο που αποκτήθηκε από τους ίδιους τους τσιγγάνους. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι σημερινό, έχει γίνει πλέον καθεστώς και συγχρόνως όμως “Γκέτο” με ότι αυτό συνεπάγεται και πλέον κατά το κοινώς λεγόμενο “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ”. Για το θέμα – πρόβλημα πραγματοποιήθηκε στις 27/07/2012 και επίσκεψη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας όπου παρουσία και κατοίκων του Πυρίου, ζητήθηκε η συνδρομή του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
 
γ. Για υποβοήθηση του έργου της ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα των μεταναστών με υπόδειξη των χώρων όπου διαμένουν παράνομα, προκειμένου να ενεργήσουν σύμφωνα με τους νόμους και τις προβλεπόμενες ισχύουσες διατάξεις. Εδώ θα ήθελα να σας αναφέρω, μετά την ενέργεια που έγινε στην Αθήνα, ότι οι Δημότες της πόλης της Θήβας αλλά και του Δήμου γενικότερα πιστεύουν ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και για να αλλάξει αυτό θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αποδειχθεί ότι δεν είναι  και παρακαλώ πολύ να μας βοηθήσετε διότι τα πράγματα αγριεύουν και δυσκολεύουν με ανεξέλεγκτες αντιδράσεις και καταστάσεις.
Κύριε Υπουργέ
4. Όλα τα παραπάνω τα οποία για εμένα είναι καθημερινός βραχνάς, όπου υφίσταμαι ταλαιπωρία προσωπική, είναι βέβαιο ότι τα γνωρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου σας (έχουν γίνει γνωστά με τα σχετικά) πλην όμως μετά από πρόσφατα γεγονότα (27/07/2012) που έλαβαν χώρα στο Δημαρχείο του Δήμου και το τελευταίο επεισόδιο (03/08/2012) όπου λίγο έλειψε να γίνει αυτοδικία κρίνω σκόπιμο προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός νέου “ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ” να σας επισημάνω τα παρακάτω:
 
α. Για το θέμα των τσιγγάνων
 
(1) Η παρέμβαση του Υπουργείου κρίνεται αναγκαία και πρέπει να είναι άμεση και καταλυτική, καθώς πλέον οι πολίτες αισθάνονται μεγάλο έλλειμμα ασφάλειας, αφού οι παράνομοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να διαπράττουν ανενόχλητοι παραβατικές πράξεις σε βάρος των πολιτών και των περιουσιών τους, κάτι το οποίο δεν συνάδει με ένα σύγχρονο και ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος και κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να αποδεχθούν οι Δημότες του Δήμου μας.
(2) Για την επίλυση του προβλήματος, μετά από συνεργασία και με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας, η οποία με φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες ανταποκρίνεται στο δύσκολο έργο της, και η οποία σύμφωνα με τη σημερινή δύναμή της αυτή υπολείπεται της προβλεπόμενης κατά 48 %,  απαιτείται από μέρους σας :
(α) Η ενίσχυση της δύναμης αυτής ή της δημιουργίας τμήματος μεταγωγών με τοποθέτηση ανάλογου προσωπικού καθότι στην περιοχή μας υπάρχουν οι “Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών” για τις οποίες την ευθύνη μεταγωγών έχει η εν λόγω Αστυνομική Υποδιεύθυνση.
(β) Η πραγματοποίηση – οργάνωση επιχειρήσεων από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να αποκατασταθούν οι συνθήκες ελέγχου στον οικισμό μέχρι την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης ενίσχυσης.
 
β. Για το θέμα των Μεταναστών   
 
Το πρόβλημα, για καλύτερη παρακολούθηση σύμφωνα με τους νόμους θα αμβλυνθεί ή επιλυθεί εφ’ όσον ληφθούν υπόψη τα παραπάνω που αφορούν την ενίσχυση της δύναμης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας.
 
5. Τελειώνοντας επειδή πλέον η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο υπέρβασης και απώλειας κάθε ελέγχου:
 
α. Σας απευθύνω θερμή και ύστατη έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Θηβαίων για τα προτεινόμενα στην παράγραφο 4 του παρόντος με στόχο πάντοτε την καλύτερη αστυνόμευση και την ασφάλεια του πολίτη.
β. Σας υποβάλλω την επιθυμία να θέσουμε δια ζώσης από κοινού με τους φορείς του Δήμου και τους τοπικούς βουλευτές, το θέμα σε συνάντηση μαζί σας και σε χρόνο που εσείς θα επιλέξετε.
γ. Σας ζητώ και παρακαλώ όπως τα αιτήματά μας να τύχουν της θετικής αξιολόγησης από μέρους σας αναμένοντας τον ορισμό της συνάντησής μας.
 
Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ θερμά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρος: Τον εκτέλεσαν με 2 σφαίρες στο κεφάλι οι ληστές


Τραγωδία στην Πάρο. Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Νάουσας, είχε τραγική κατάληξη με έναν νεκρό.
Πρόκειται για άνδρα, οδηγό ταξί, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους αδίστακτους ληστές, που χωρίς δεύτερη σκέψη τον πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι.

Ο θάνατος του άτυχου άνδρα ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφορία, το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στον Αμπελά Πάρου, κατεστραμμένο από φωτιά που έβαλαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Κατά πάσα πιθανότητα, οι δράστες διέφυγαν με ταχύπλοο.

Οι κακοποιοί εικάζεται ότι είναι τέσσερις και η λεία που αφαίρεσαν εκτιμαται στα 45.000 ευρώ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Λυκουρέτζο για το νοσοκομείο της Θήβας



Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέτζο απέστειλε, στις 9 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2012.

Παράλληλα τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2011 από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου αφενός να εκφράσει την αντίθεσή του σε ότι σχεδιάζεται αφετέρου για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Του γνωστοποίησε επίσης όλες τις προηγούμενες σχετικές επιστολές, που είχε στείλει στους προκατόχους του, στις οποίες αναφέρονται οι πολύ σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο Νοσοκομείο της Θήβας, τη δέσμευση του τότε Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Θήβας, καθώς και πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων, ζητώντας από τον Υπουργό συνάντηση προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα επί του θέματος.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων:

«Κύριε Υπουργέ Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω – αναφέρω, μετά τις εκ νέου ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, ότι μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Θήβας αλλά και στις γύρω από αυτήν περιοχές η ενδεχόμενη (σχεδιαζόμενη) τροποποίηση της μορφής του Νοσοκομείου της Θήβας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων όταν ξεκίνησε το όλο θέμα το 2011, σε διαδοχικές συνεδριάσεις του με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης, εξέδωσε ψηφίσματα διαμαρτυρίας και αντίθεσης προς την σχεδιαζόμενη αλλαγή της λειτουργίας του Νοσοκομείου καθώς δεν είχε από καμία πηγή, επίσημη πληροφόρηση.
Στη συνέχεια φορείς και Δημότες πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στο χώρο του Νοσοκομείου και στην πλατεία της Θήβας. Με τις σχετικές επιστολές (επισυνάπτονται σε Φ/Α) αναφέρθηκαν προς το Υπουργείο Υγείας όλα όσα αφορούν το Νοσοκομείο Θήβας, τα οποία και αξίζει να τεθούν και υπόψη σας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας και τα οποία φυσικά θα πρέπει να αξιολογηθούν ανάλογα. Στις 28-6-2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη όπου τέθηκαν οι θέσεις μας και ακούστηκε από στόματος του κ. Υφυπουργού ότι ¨Δεν χάνει το Νοσοκομείο της Θήβας τίποτα, δεν υποβαθμίζεται τίποτα, ενισχύεται και θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του με την πρόταση που θα κάνουμε¨.
Έκτοτε δεν είχαμε κάτι νεώτερο μέχρι πριν λίγες ημέρες (περίπου ένα μήνα) όταν το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. Άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των φορέων αφού συζήτησε το θέμα, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος το οποίο και υποβάλλεται συνημμένα.
Κύριε Υπουργέ
Πέραν των παραπάνω αναφερομένων και με γνώμονα το κοινό καλό και μάλιστα στη δύσκολη σημερινή κατάσταση όπου η πατρίδα, οι Δήμοι και οι Δημότες δοκιμάζονται σκληρά, επιθυμώ και παρακαλώ για τα ακόλουθα:
α. Να ληφθούν υπόψη τα αναφερόμενα στις σχετικές επιστολές τα οποία αφορούν τις θέσεις μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, προκειμένου οι δικαιολογημένες ανησυχίες όλων των κατοίκων της περιοχής ευθύνης αυτού να γίνουν ελπίδα κατά τη διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο.
β. Να προγραμματισθεί συνάντηση μαζί σας στο Υπουργείο προκειμένου δια ζώσης να τεθούν όλα τα ζητήματα επί του θέματος.
Πρέπει επί τέλους, κάτι που έλειπε μέχρι σήμερα, τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους, να λέγονται αλήθειες. Ως Δήμαρχος και ως τοπική κοινωνία ανησυχούμε και έχουμε τουλάχιστον το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενημερωθούμε αφού προγραμματίζονται δραστηριότητες στην περιοχή μας ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ θερμά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομάδα στο Facebook ζητά την παραίτηση του Πολύδωρα για το διορισμό της κόρης του

Ομάδα στο Facebook ζητά την παραίτηση του Πολύδωρα για το διορισμό της κόρης του
«Παραίτηση Β. Πολύδωρα τώρα» είναι το όνομα του νέου γκρουπ που δημιουργήθηκε στο Facebook με αφορμή τον διορισμό της κόρης του βουλευτή στη Βουλή στο διάστημα της μιας ημέρας που ήταν Πρόεδρος Βουλής.
Η σελίδα στο Facebook έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 2.500 φίλους. Σκοπός της σελίδας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της «είναι να συγκεντρώσει άτομα που θεωρούν ανήθικο τον διορισμό της κόρης του Β. Πολύδωρα στη Βουλή και ότι πρέπει να παραιτηθούν άμεσα και οι δύο».
Την αποκάλυψη της πρωτοφανούς αυτής ενέργειας εκ μέρους του κ. Πολύδωρα είχε κάνει η εφημερίδα τα Νέα προ ημερών και από τότε ο βουλευτής είχε, μέσω διαρροών, υπερασπιστεί την κίνησή του. Η απάντησή του ήταν ότι είχε κάθε δικαίωμα να διορίσει την κόρη του και ότι με τον διορισμό αυτό είχε καλυφθεί μόνο μια από τις έξι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων που προβλέπονται. Ο κ. Πολύδωρας, μέσω διαρροών πάντοτε, είχε επικαλεστεί και τα αυξημένα προσόντα της κόρης του, η οποία, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε εξακολουθεί να παραμένει στη θέση της.
«Αν ήταν τόσο άξια η κορούλα του γιατί δεν πάει στον ιδιωτικό τομέα, όπως χιλιάδες άλλα παιδιά, να βρει δουλίτσα; Η έστω να δώσει σε κανέναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ;» διερωτάται ένας από τους φίλους της σελίδας.
Reuters: Σκάνδαλο στην Ελλάδα της ανεργίας
Το περιστατικό έφτασε και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ. Για «σκάνδαλο στη χρεωμένη Ελλάδα» κάνει λόγο το Πρακτορείο αναφέροντας ότι η αποκάλυψη για τον διορισμό της κόρης του κ. Πολύδωρα ήρθε την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι το 55% των νέων στην Ελλάδα δεν έχει δουλειά.
Περιγράφοντας τον κ. Πολύδωρα ως «έναν πληθωρικό πολιτικό που συνηθίζει να επικαλείται φράσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων», στο δημοσίευμα σχολιάζεται και το γεγονός ότι ο βουλευτής υπερασπίστηκε την πράξη του.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Πρακτορείο και στις συχνές καταγγελίες από τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα ότι «τα γραφεία του Δημοσίου είναι γεμάτα με αργόσχολους υπαλλήλους που διορίζονται με αντάλλαγμα ψήφους και προστατεύονται συνταγματικά από την απόλυση».
Στην ανάρτηση του Facebook αίσθηση προκαλούν τα σχόλια των πολιτών. Ο διορισμός σχολιάζεται και με μια μαντινάδα σε μια ανάρτηση :
«Γεια σου, βρε Πολύδωρα,
είσαι παλικάρι,
τους νέους έξω που πεινάν
τους έγραψες και πάλι.
Διόρισες την κόρη σου,
να παίρνει τα λεφτά της,
λες και δεν υπήρχανε παιδιά,
να κάνουν τη δουλειά της»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο 25χρονος πρωταθλητής απο το Μαυρομάτι στον τελικό του Λονδίνου


«Προπονούμαι στο γήπεδο του χωριού μου, που έχει χαλίκι και τα χορτάρια φτάνουν τα δύο μέτρα», αποκαλύπτει ο Σπύρος Λεμπέσης, ο Έλληνας αθλητής που πέταξε το ακόντιο στα 82,40μ. και βρέθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, ως...
δεύτερος από τους 12 καλύτερους!

Ο 25χρονος πρωταθλητής ξάφνιασε πολλούς με την πρόκρισή του. «Η πρόκριση στον τελικό δεν ήρθε από το πουθενά. Πραγματικά την πίστευα. Ήρθε κάτω από αντίξοες συνθήκες και μετά από σκληρή δουλειά για αυτό και το χάρηκα δύο φορές παραπάνω», αναφέρει ο ίδιος.Permissospress

Ο Σπύρος δεν κρύβει ότι προετοιμάστηκε για τους Αγώνες στην γενέτειρά του, το Μαυρομμάτι Βοιωτίας στην Θήβα, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης: «αν πω τι συμβαίνει θα πουν ότι υπερβάλλω και δεν θα με πιστέψει κανείς. Προπονούμαι στο γήπεδο του χωριού μου, που έχει χαλίκι και τα χορτάρια φτάνουν τα δύο μέτρα. Ξέρετε πως είναι τα γήπεδα στα χωριά. Τον τελευταίο καιρό έκανα εκεί προπονήσεις, γιατί ήταν δύσκολα τα οικονομικά και δεν μπορούσα να μετακινούμαι με το αυτοκίνητο μου. Επέλεξε έτσι να μείνω στο χωριό και να κάνω εκεί προπονήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τα κατάφερα για έναν λόγο. Όλα αυτά τα κουβαλούσα στο κεφάλι μου και προσπάθησα να τα ξεχάσω και μείνω μόνο σε αυτό που έχει το χέρι μου. Διαφορετικά δεν θα έβγαινε αυτή η βολή», επισημαίνει ο αθλητής μας, προσθέτοντας πως ελπίζει η πρόκρισή του να «ταρακουνήσει» την πολιτεία ώστε να αντιμετωπίσει διαφορετικά τον αθλητισμό και τους αθλητές.
Όσο για τον τελικό;
«Τον τελικό θα τον αντιμετωπίσω, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τον προκριματικό. Θα είμαι προσγειωμένος και θα αγωνιστώ με χαρά. Αυτό θέλω μόνο να κάνω να τον χαρώ, τίποτα παραπάνω», λέει ο Σπύρος και καταλήγει: «ο πρώτος μπορεί να ρίξει κοντά στα 87 μέτρα, αλλά τα άλλα δύο θα κριθούν στα 84-85. Εγώ αυτό που θέλω από τον εαυτό μου είναι να πιάσω την επίδοση μου που είναι 83.02 και μετά βλέπουμε για πιο ψηλά».

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη 2η θέση παγκοσμίως οι Ελληνικές παραλίες

Η Ελλάδα διατήρησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 χώρες σε όλον τον κόσμο, στο διεθνή διαγωνισμό για τις καλύτερες παραλίες. Η Διεθνής Επιτροπή...


 βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει να υπερηφανεύεται για 394 παραλίες -7 περισσότερες σε σύγκριση με πέρυσι- και 9 μαρίνες.

Η "Γαλάζια Σημαία" είναι το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας που απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Για να κερδίσει μία παραλία τη "Γαλάζια Σημαία" της, πρέπει αυστηρά να τηρεί 31 κριτήρια, που αναφέρονται σε περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, ποιότητα νερών κολύμβησης, περιβαλλοντική Διαχείριση και Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Το βραβείο "Γαλάζια Σημαία" ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1985, αλλά η ουσιαστική έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος.
Στην πρώτη τετράδα με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στις παραλίες τους είναι οι νομοί Λασιθίου (40), Δωδεκανήσων (37), Κέρκυρας και Χαλκιδικής (και οι δύο έχουν από 35). Η Κέρκυρα βρίσκεται και στην πρώτη τριάδα των δήμων με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες (έχει 35) και ακολουθούν ο Δήμος Ρόδου με 32 και ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου με 22.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαραντάχρονος παντρεύτηκε... εντεκάχρονη στο Αφγανιστάν. Προσεχώς και στην Ελλάδα!

Η παραπάνω φωτογραφία που βλέπετε, είναι λίγο πριν αρχίσει η γαμήλια τελετή στο Αφγανιστάν!

Ο γαμπρός είναι 40χρονος και η νύφη… 11χρονη! 

Γεγονός απίστευτο βεβαίως για τις κοινωνίες μας (και απαγορευμένο από τον νόμο), αλλά φυσιολογικότατο για κοινωνίες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και...

άλλες χώρες προορισμού των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μας. 

Υπολογίζεται, ότι περίπου 51 εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια σ’ όλον τον μουσουλμανικό κόσμο, υποχρεώνονται από τους γονείς τους να παντρευτούν άνδρες κατά πολύ μεγαλυτέρους τους.

Σε λίγα χρόνια βέβαια, εφόσον συνεχιστεί η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών από κάτι τέτοιες χώρες, αυτό το θέαμα θα είναι συνηθισμένο στην καθημερινότητά μας! 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα μέτρα «φωτιά» που θα προτείνει στους αρχηγούς το Εργασίας

Αυτά είναι τα μέτρα «φωτιά» που θα προτείνει στους αρχηγούς το υποργείο Εργασίας
Δεκαπέντε μέτρα – φωτιά συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, από μειώσεις σε συντάξεις , εφάπαξ και επιδόματα θα περιλαμβάνει η πρόταση που αναμένεται να παραδώσει μετά το Δεκαπενταύγουστο, στους πολιτικούς αρχηγούς, το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με το Μega, η ατζέντα μέτρων του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει:
  • Προτάσεις για αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη από 15 σε 20 έτη
  • Ελέγχους για τήρηση των πλαφόν που ισχύουν
  • Κατάργηση 13ης- 14ης επικουρικής
  • Σύνδεση καταβολής προνοιακών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
  • Αναδρομική μείωση στα εφάπαξ έως και 45%.
Εκτός από αυτά τα 15 μέτρα θα περιέχονται και αλλά κοστολογημένα εναλλακτικά σενάρια που προβλέπουν κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις
Οπως μετέδώσε το Mega, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από τις συντάξεις των 700 ευρώ και θα εφαρμοστούν στο σύνολο του ποσού. Aναλυτικά:
  • Για συντάξεις από 700 έως 1.000 ευρώ προβλέπεται μείωση 2%
  • Για συντάξεις από 1.001 έως 1.300 ευρώ μείωση 3%
  • Για συντάξεις από 1.301 έως 1.600 ευρώ μείωση 5%
  • Για συντάξεις από 1.601 έως 2.000 ευρώ μείωση 10%
  • Για συντάξεις από 2.000 ευρώ και πάνω μείωση 15%
Σε ότι αφορά στις διπλές συντάξεις, το κυριότερο σενάριο κάνει λόγο για περικοπή του 35% της δεύτερης σύνταξης που λαμβάνουν 380.000 συνταξιούχοι!
Τέλος, στη λίστα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και η πρόταση μείωσης των κατώτατων συντάξεων του ΟΓΑ, η οποία ωστόσο «σκοντάφτει» στην άρνηση των πολιτικών αρχηγών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ισπανία θα «φορολογήσουν» τους μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι!

Στην Ισπανία θα «φορολογήσουν» τους μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι!
Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία, ορισμένες μεγάλες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία, εξετάζουν την πιθανότητα να «φορολογήσουν» τους. . . μαθητές που φέρνουν το κολατσιό τους στο σχολείο!
Συγκεκριμένα, στις περιοχές αυτές ενδέχεται να ζητηθεί από τα παιδιά να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στη σχολική τραπεζαρία, εφόσον επιλέγουν να μην αγοράζουν το φαγητό τους από το κυλικείο του σχολείου τους, αλλά να φέρνουν μαζί τους από το σπίτι το... ταπεράκι της μαμάς.
Ηδη οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι όποιος φέρνει το κολατσιό του στο σχολείο και θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο της καντίνας για να φάει θα πληρώνει μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα, ενώ παρόμοια μέτρα σκοπεύει να πάρει και η Βαλένθια.
Σημειώνεται ότι έχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν στους μαθητές να φέρνουν μαζί τους φαγητό παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν για παράδειγμα ένα παιδί είχε αλλεργία σε κάποια τρόφιμα.
Λόγω της κρίσης, όμως,  ολοένα και περισσότεροι γονείς προτιμούν να δίνουν κολατσιό στα παιδιά από το σπίτι για να κάνουν οικονομία.
Οι σύλλογοι γονέων και η αριστερή αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει το μέτρο ως άδικο, καθώς πλήττει τους πιο φτωχούς. «Η κυβέρνηση επιτίθεται στους πιο υποβαθμισμένους τομείς και δεν εγγυάται ούτε τις βασικές αρχές, όπως ότι κανείς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους», τόνισε ο Μικέλ Σολέρ, εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια.
«Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία», εξήγησε από την πλευρά του ο Ιγνάσιο Γκάγο Φόρνελς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή της Μαδρίτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία των δασκάλων με ...το πρώτο κουδούνι!




Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 του ίδιου μήνα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την...  οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και με πολιτικά κόμματα και παράλληλα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ 15/06/2012) να καταργηθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητάει την ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού το αληθινό "πρόσωπο" του Κτήνους που "έκρυψαν" ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας Σύρου. Ποια είναι η πραγματική του ηλικία;


«Της κατέβασα το σορτσάκι που φορούσε, ξεκούμπωσα το φερμουάρ μου, έβγαλα έξω το πουλί μου και προσπάθησα να την γαμήσω. Εκείνη αντιστεκόταν. Της έκλεισα το στόμα με το ένα μου χέρι και με το άλλο  χάιδευα το πουλί μου, ώσπου εκσπερμάτωσα στη κοιλιά της.  Έβαλα το δεξί δάχτυλό μου στο μουνί της και την χάιδευα. Της έβγαλα το σορτσάκι και το μαγιό και την άφησα γυμνή για να μην μπορεί να βγει στο δρόμο. Στη συνέχεια την χτύπησα δυνατά στο ύψος του ματιού με μια πέτρα βάρους 5 κιλών, την οποία την πέταξα στη θάλασσα. Σκούπισα τα δάχτυλά μου στο σορτσάκι της και ανέβηκα να ποτίσω τα λουλούδια…»
Μ’ αυτό τον τρόπο το Κτήνος της Πάρου, ο Πακιστανός μακελάρης που πολτοποίησε τη ζωή ενός 15χρονου κοριτσιού περιγράφει την κτηνώδη πράξη του.
Σ΄αυτό το κτήνος ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας της Σύρου φόρεσαν κουκούλα για να μην φανεί το πρόσωπό του.
Οι ίδιοι πίστεψαν (;) αυτό το κτήνος που δήλωσε ότι γεννήθηκε το 1993-ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χαρτιά που βρέθηκαν πάνω του και τα οποία θα χρησιμοποιούσε για να αποδράσει πίσω στο Πακιστάν, τον θέλουν να έχει γεννηθεί το 1991.
Δίχως να γίνει διασταύρωση στοιχείων με τις Αρχές του Πακιστάν, ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής της Σύρου τον έστειλαν να πέσει στα μαλακά στις φυλακές Ανηλίκων και του φόρεσαν κουκούλα.
Καλούμε την Δικαιοσύνη να παρέμβει για να διαπιστωθεί ποια είναι η πραγματική ηλικία του κτήνους και να μας δώσει μια πειστική απάντηση για την κουκούλα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Νίκο Δένδια που θα τις κατέβαζε…
Στο μεταξύ όλες οι μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες ετοιμάζουν ρεπορτάζ σοκ για την πρωτοφανή οικειότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι Αρχές της Σύρου το κτήνος. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τα δύο μέτρα και δύο σταθμά... 
kourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα πάθαινε αν κάποιος έκανε το έγκλημα του Πακιστανού στο Ισλαμαμπάντ...;

Η απάντηση είναι απλή..Και μας έρχεται από ταξιδιωτική οδηγία του Καναδά σε όσους σκέφτονται να πάνε στο Πακιστάν.Ως νόμιμοι ταξιδιώτες και όχι ως παράνομοι μετανάστες...Μεταξύ των άλλων λοιπόν αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία..:

"The use of alcohol is prohibited. Transgressions could be punished by detention or other penalties. Penalties for illegal drug possession, use, or trafficking are severe. Convicted offenders can expect jail sentences, heavy fines, and deportation. The death penalty may be imposed for drug trafficking, murder, illegal gathering, blasphemy, and rape."

Η χρήση του αλκοόλ είναι απαγορευμένη. Οι παραβάσεις θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με φυλάκιση ή άλλες ποινές. Σοβαρές κυρώσεις προβλέπονται για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, χρήση,ή εμπορία . Όσοι καταδικαστούν να περιμένουν ποινές φυλάκισης, βαριά πρόστιμα, και απέλαση. Η θανατική ποινή μπορεί να επιβληθεί για διακίνηση ναρκωτικών, για δολοφονία, για παράνομη συγκέντρωση, για βλασφημία, και για βιασμό. "

Δηλαδή μας λέει αν κάποιος ξένος-ταξιδιώτης τονίζουμε όχι παράνομος μετανάστης- δολοφονήσει ή βιάσει μπορεί να του επιβληθεί μέχρι και η θανατική ποινή...Βέβαια εδώ ακόμη δεν έχουμε ανθρωποκτονία-αλλά απόπειρα ανθρωποκτονίας...Καταλαβαίνετε όμως το πνεύμα των νόμων εκεί...

Η αντίστοιχη ταξιδιωτική οδηγία του Πακιστάν, μετά τα γεγονότα στη χώρα μας, ίσως γράφει ότι για αυτά τα αδικήματα στην Ελλάδα,σου φοράνε κουκούλα για να μη διαπομπευτείς και απλά σε πηγαίνουν σε φυλακές ανηλίκων...
pikri-sokolata.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 10 Αυγούστου....

Γεγονότα
1788: Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ολοκληρώνει τη Συμφωνία αρ. 41, γνωστή και ως «Του Διός».
1793: Ανοίγει τις πύλες του το μουσείο του Λούβρου.
1913: Υπογράφεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που θέτει τέλος στον Β' Βαλκανικό Πόλεμο. Με τη συνθήκη καθορίζονται τα νέα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας, με βάση τη γραμμή όρος Μπέλλες - εκβολές ποταμού Νέστου. Λίγες μέρες πριν, στις 3 Αυγούστου, είχαν καθοριστεί στο Βελιγράδι τα ελληνοσερβικά σύνορα (Πρωτόκολλο Βενιζέλου - Πάσιτς), με βάση τη γραμμή Πρέσπες - Δοϊράνη.
1920: Ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 6ος υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. (28 Ιουλίου με το παλαιό ημερολόγιο)
1922: Ο ΠΠΑΟ παίρνει το τέταρτο και οριστικό όνομά του. Με πρόταση του Μιχάλη Παπάζογλου, η οποία ανακοινώνεται επισήμως στον αθηναϊκό Τύπο, ο ιστορικός όμιλος του Γιώργου Καλαφάτη υιοθετεί για σύμβολό του το Τριφύλλι και ονομάζεται πλέον Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (ΠΑΟ), μία ονομασία με την οποία θα γίνει στη συνέχεια γνωστός, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
1953: Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, πλήττει τα Επτάνησα, με αποτέλεσμα 871 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 1.690 να τραυματιστούν και 145.052 να μείνουν άστεγοι. Ζάκυνθος, Ιθάκη και Κεφαλλονιά υφίστανται ολοκληρωτική καταστροφή.

Γεννήσεις
1810: Καμίλο Ντι Καβούρ, ιταλός πολιτικός, από τους πρωτεργάτες της ιταλικής ενοποίησης. (Θαν. 6/6/1861)
1814: Ανρί Νεστλέ, ελβετός επιχειρηματίας, ιδρυτής της ομώνυμης βιομηχανίας παραγωγής ειδών διατροφής. (Θαν. 7/7/1890)
1884: Παναΐτ Ιστράτι, (Παναγής Βαλσάμης το πραγματικό του όνομα), ο επονομαζόμενος και Γκόργκι των Βαλκανίων, ελληνικής καταγωγής ρουμάνος συγγραφέας. (Κυρά Κυραλίνα) (Θαν. 18/4/1935)

Θάνατοι
612 π.Χ: Σινσαρικούν (ελληνιστί Σαράκος), τελευταίος αυτοκράτορας της Ασσυριακής Αυτοκρατορίας. (Γεν. ?)
1928: Λέος Γιάνατσεκ, τσέχος συνθέτης. («Σινφονιέτα», «Υπόθεση Μακρόπουλος») (Γεν. 3/7/1854)
1945: Ρόμπερτ Γκόνταρντ, αμερικανός φυσικός, από τους πατέρες της μοντέρνας πυραυλικής. (Γεν. 5/10/1882)


Διαβάστε Περισσότερα »

Cosmote: Προσοχή σε παραπλανητικά και κακόβουλα e-mail

Την προσοχή των συνδρομητών της να μην υποπέσουν σε παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα και να αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες, εφιστά η Cosmote.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι υπέπεσε στην αντίληψή της πως μη σχετιζόμενος με την εταιρεία αποστολέας, αγνώστου ταυτότητας, αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) τα οποία εμφανίζουν την Cosmote ως αποστολέα και ζητούν από τους χρήστες, με πρόσχημα την ασφάλεια των online συναλλαγών τους, να ακολουθήσουν παραπλανητικό σύνδεσμο στο Διαδίκτυο και να αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα.

Η Cosmote συνιστά στο κοινό να αγνοήσει τα συγκεκριμένα μηνύματα καθώς δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία ή τις υπηρεσίες της, προέρχονται από κακόβουλους τρίτους και αποσκοπούν στην πρόκληση ζημίας στους αποδέκτες τους.

Για την Cosmote, καταλήγει η ανακοίνωση, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών της αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της για την προάσπιση του ονόματος, της φήμης της, αλλά και του κοινού έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές για κακόβουλες και παράνομες πράξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυρεία σύσκεψη για την επάνοδο του Ράλλυ Ακρόπολης στη Στ. Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2012 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , του Δήμου Λαμιέων και του ΕΒΕ Φθιώτιδας ευρεία σύσκεψη για την επάνοδο του Ράλλυ Ακρόπολης στη Στερεά Ελλάδα.

  Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κ.κ. Σταυρογιάννης  Νίκος  και Μακρή – Θεοδώρου Ελένη, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Τετριμήδας Ευάγγελος, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και φορέων.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η τουριστική και οικονομική σημασία που έχει η διοργάνωση του Ράλλυ για την περιοχή μας.

    Οι  εκπρόσωποι των φορέων θεώρησαν σημαντική την πρωτοβουλία και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν όλες τις προσπάθειες, έτσι ώστε να υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα.

   Αποφασίστηκε, να υποβληθεί φάκελος  προς την οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ που θα περιλαμβάνει την πρόταση της Στερεάς Ελλάδας με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ξενοδοχειακές υποδομές, κέντρο τύπου, σέρβις πάρκ, ειδικές διαδρομές και χορηγίες) που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας για τη διεκδίκηση του Ράλλυ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικές εκδηλώσεις τοπικής κοινότητας Στειρίου


Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
7:00μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
8:30μ.μ. Περιφορά της Ιεράς εικόνας της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου»
10:00μ.μ. Λαϊκοδημοτικό γλέντι με την τοπική ορχήστρα Στειρίου
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012
7:00μ.μ. Πανηγυρική θεία Λειτουργία
7:00μ.μ. Αγώνας δρόμου Όσιος Λουκάς – Στείρι. Η εκκίνηση θα δοθεί από το Βυζαντινό
μοναστήρι του Οσίου Λουκά και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία του
χωριού.
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012
9:00μ.μ. Θεατρική παράσταση « Όρνιθες» του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του
Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών
Αράχωβας. Σκηνοθεσία Δημήτρης Τζουβάλης.
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
9:00μ.μ. 12η Χορωδιακή συνάντηση.
Συμμετέχουν οι χορωδίες:
Πολύπετρου Νομού Κιλκίς, διευθύνει ο μαέστρος Αντώνης Παπαδόπουλος
Διστόμου « Αμβρυσσός», διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Κοσμίδης.
Κυριακίου, διευθύνει ο μαέστρος Παρασκευάς Σανιδάς.
Στειρίου « Η Στείριδα », διευθύνει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Λέκκας.
Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
8:00π.μ. Καθαρισμός του δρόμου από Άγιο Μηνά-Στείρι-Όσιο Λουκά.
7:00μ.μ. Ορειβατική εξόρμηση « Δημοτικό σχολείο- Προφήτης Ηλίας-Μούλκι-
Καβουρκιές-Σκόμπος-Μπέργουρας ( διάρκεια διαδρομής 2 ώρες)
9:00μ.μ. Ομιλία από γιατρό με θέμα «Πεζοπορία και υγεία» και στη συνέχεια φαγητό και γλέντι.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012
9:00μ.μ. Σεργιάνι στην παράδοση
Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου.
Διδασκαλία χορών Ανδρέας Κουτσούμπα.
Τα χορευτικά συνοδεύει η παραδοσιακή ορχήστρα «τερΗΧΟΙ»
Θα ακολουθήσει γλέντι με ελεύθερο χορό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Τοπικό συμβούλιο Στειρίου
Εκπολιτιστικός σύλλογος Στειρίου
Χορωδιακός σύλλογος Στειρίου «Η Στείριδα»
Σύλλογος χιονοδρόμων- ορειβατών Στειρίου
Σύλλογος Αγίου Νικολάου του Αποδημητή
Αθλητικός όμιλος Στειρίου

ΧΟΡΗΓΟΙ
Δήμος Δ.Α.Α.- Κοινωφελής Δημοτική επιχείρηση
Δελφοί - Δίστομο Α.Μ.Ε.
Επιμελητήριο Βοιωτίας

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου
Διαβάστε Περισσότερα »

Πνιγμός 51χρονου στο Δήλεσι


Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, από τη θαλάσσια περιοχή «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ» δήμου Σχηματαρίου, ένας 51χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό του αγρότη η νέα υπηρεσία του ΕΛΓΑ


Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς από τη ΝΕΤ για τη νέα υπηρεσία ενημέρωσης των 803.000 ασφαλισμένων του ΕΛΓΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δουλειά στο χωράφι και στο κοπάδι είναι σκληρή, απαιτητική και δεσμευτική. Χρέος, λοιπόν, της Πολιτείας είναι να διευκολύνει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο στην καθημερινότητά του, να του παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες αξιόπιστες χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς ουρές, χωρίς ταλαιπωρία.

Με τη νέα υπηρεσία που ενεργοποιήθηκε, 803.000 αγρότες μ’ ένα απλό τηλεφώνημα στον αριθμό 1540, μπορούν πλέον να πληροφορηθούν πότε θα καταβληθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς που έχουν υποβάλλει και αν έχουν διεκπεραιωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές τους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η αφίσα που κάνει θραύση...


Μια προεκλογική αφίσα της ΔΗΜΑΡ, που έχει ξεμείνει στο κέντρο της Αθήνας, κάνει θραύση από χθες στο Διαδίκτυο.

Διακινείται μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και περιέχει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος του Φώτη Κουβέλη. Τα σχόλια που ... συνοδεύουν τη φωτογραφία αφορούν στην… αξιοπιστία της ΔΗΜΑΡ, καθώς οι προεκλογικές δεσμεύσεις που εικονίζονται είναι… οι ακριβώς αντίθετες των μέτρων που είναι υπό συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ