Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του «δράκου» της Πάρου


Στο φως της δημοσιότητας έφερε η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» φωτογραφίες του 21χρονου δράστη, υπηκόου Πακιστάν, που επιτέθηκε βάναυσα και τραυμάτισε σοβαρά τη 15χρονη κοπέλα στην Πάρο.



Ο 21χρονος Αχμέντ Βακάς είχε ποζάρει στην ίδια παραλία όπου πραγματοποίησε την επίθεση λίγες μόλις μέρες νωρίτερα και είχε αναρτήσει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.



Την ίδια ώρα, η άτυχη κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό νοσοκομείο και οι γιατροί δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεφάντωμα στο Νεοχώρι!!!


Οι Βοιωτοί καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους  στην 8η εικαστική έκθεση <<Σμαράγδα Γρηά Πικάση>>η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου απο 14-8 εως 19-8 2012  Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου Βοιωτίας οι <<Εννέα Mούσες>>
Τραγούδι Σπύρος Μπρέμπος
Μπουζούκι Τάκης Σφουντούρης
Κώστας Ράπτης κλαρίνο
Τραγουδούν:Μάκης Λειβαδείτης και η Γωγώ Θεοδώρου
Την εκδήλωση θα καλύψει το Viotiashop.gr με την ομάδα του.
Χορηγοί επικοινωνίας Permissospress-Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν σίτιση

Τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μετά την δημοσιοποίηση των φετινών βάσεων σε λίγες ημέρες.

Όπως προκύπτει από τα μηχανογραφικά, η κρίση έχει αναγκάσει τους υποψηφίους να έχουν δηλώσει σχολές στον τόπο κατοικίας τους αφού πλέον τα έξοδα για φοίτηση μακριά από τον τόπο διαμονής είναι πλέον απαγορευτικά.

Στην προσπάθεια των φοιτητών και των…

γονέων τους να μειώσουν όσο είναι δυνατόν τα έξοδα, σας παρουσιάζουμε όλες τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την δωρεάν σίτιση που προσφέρουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κάτι που από μόνο του μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα διατροφής.

Δωρεάν σίτιση δικαιούνται οι ενεργοί φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα.

Για να παραλάβουν την ειδική ταυτότητα σίτισης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. ‘Αγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ) του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45000) ευρώ προκειμένου για οικογένεια με ένα μόνο τέκνο. Για οικογένειες με δυο τέκνα και πλέον το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά πέντε (5.000) ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου.

Το ανωτέρω διαμορφούμενο ποσό προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ εφόσον ο αδερφός του δικαιούχου φοιτητή είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών. Εάν περισσότεροι του ενός αδερφοί υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ για καθέναν από αυτούς .

β. Έγγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) του τελευταίου οικονομικού έτους δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45000) ευρώ. Προκειμένου για έντεκνη οικογένεια το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

γ. ‘Αγαμοι φοιτητές άνω των 25 ετών των οποίων το ετήσιο ατομικό εισόδημα, όπως προκύπτει από το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ) του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες (25000) ευρώ.

δ. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του ίδιου του φοιτητή, των γονέων του και των ανήλικων αδερφών του από κάθε πηγή.

Προκειμένου για έγγαμο φοιτητή, ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του ιδίου, του/της συζύγου του/της και των ανηλίκων τέκνων του από κάθε πηγή.

ε. Τα κατά περίπτωση διαμορφούμενα ποσά μειώνονται κατά 10%, όταν οι δικαιούχοι φοιτητές κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Πατρέων.

στ. Το ύψος του ετήσιου οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματος δεν αποτελεί κριτήριο παροχής δωρεάν σίτισης στον φοιτητή, όταν ο ίδιος ανεξαρτήτου ηλικίας, ή ένας εκ των γονέων του εάν είναι άγαμος κάτω των 25 ετών, ή ο/η σύζυγος του/της εάν είναι έγγαμος εισπράττει επίδομα ανεργίας.

ζ. Στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος φοιτητής ή/και οι γονείς του ή ο/η σύζυγος του/της, εφόσον αυτός είναι έγγαμος, δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 (Α75) περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης.


Δικαιολογητικά για τη λήψη και ανανέωση της ειδικής ταυτότητας:

α. Απλή αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία)

β. Δυο (2) φωτογραφίες του φοιτητή.

γ. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

δ. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φοιτητή θεωρημένο για την γνησιότητά του από Δημόσια Αρχή.

ε. Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσιών ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφέλειας, από το οποίο προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας του.

στ. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 (βάσει υποδείγματος που είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας)

ζ. Βεβαίωση Σπουδών του Ιδρύματός μας

η. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ 2012

θ. Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας (όπου απαιτείται)

ι. Πιστοποιητικό Πολυτεκνίας (όπου απαιτείται)

κ. Βεβαίωση Σπουδών αδερφού φοιτητή(όπου απαιτείται)


Οι φοιτητές /τριες των οποίων οι γονείς είναι διαζευγμένοι θα υποβάλουν :

α) Εκκαθαριστικό σημείωμα από τη Δ.Ο.Υ. με το εισόδημα του γονέα που έχει τη γονική μέριμνα του φοιτητή,

β) Διαζευκτήριο και απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την επιμέλεια καθώς και ιδιωτικό συμφωνητικό, εάν υπάρχει, και αναφέρει την επιμέλεια και τα έξοδα του φοιτητή και

γ) Πρόσφατη υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι έχει τα αποκλειστικά έξοδα του φοιτητή, θεωρημένη από Αστυνομικό Τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής.

Όλα αυτά τα δικαιολογητικά μαζί με την σχετική αίτηση πρέπει να υποβληθούν στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που φοιτούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητάει νονό μέσω αγγελίας για το αγγελούδι του


Νονό για να βαφτίσει το αγγελούδι του αναζητεί ένας απελπισμένος γονιός στην Πάτρα.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τη ζωή μας σε τέτοιο βαθμό, που πολλοί αδυνατούν να βρουν ακόμη και νονό για να βαφτίσουν τα παιδιά τους. Τα έξοδα για το μυστήριο είναι πολλά, με αποτέλεσμα η επιθυμία να υπάρχει, αλλά η τσέπη να στέκεται εμπόδιο.

Ο γονιός απευθύνθηκε σε συγγενείς και φίλους, αλλά αφού κανείς δεν δέχτηκε να κάνει το καλό, αναγκάστηκε να βάλει αγγελία σε εφημερίδα, μήπως κάποιος χριστιανός «φιλοτιμηθεί» και γίνει πνευματικός γονιός για το μικρό αγόρι. «Ζητώ όνομα να πάρω, αλλά νουνό δεν βρίσκω. Ποιος λοιπόν θα με βουτήξει στην κολυμπήθρα; Οποιος ενδιαφέρεται για το μωράκι μου (αγοράκι), ας επικοινωνήσει μαζί μου» αναφέρεται σε αγγελία που αναρτήθηκε σε τοπική εφημερίδα της Πάτρας και η οποία έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Οσοι τη διάβασαν έμειναν άφωνοι... Κανείς δεν περίμενε ότι κάποιος θα έφτανε ακόμη και σε αυτό το σημείο. Να ψάχνει νονό μέσω αγγελίας! Εναν άγνωστο ή μια άγνωστη για να βαφτίσει το παιδί του...

Το μωρό, όμως, δεν φταίει σε τίποτα να μείνει αβάπτιστο επειδή λεφτά δεν υπάρχουν... Επειδή οι άνθρωποι πλέον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις βασικές ανάγκες της ζωής τους, πόσο μάλιστα για μια βάφτιση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, μετά τη δημοσίευση της αγγελίας λίγοι ήταν εκείνοι -μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού- που επικοινώνησαν με τον πατέρα και δήλωσαν την επιθυμία τους να αναλάβουν τη βάφτιση του μωρού. Οι περισσότεροι είτε πήραν από απλή περιέργεια είτε για να στείλουν ένα μικρό ποσό από το υστέρημά τους προκειμένου να συνεισφέρουν στα έξοδα του μυστηρίου. Τι θα γίνει τελικά με τη βάφτιση του μωρού; Μόνο ένας Θεός ξέρει..!zoomblog.org



Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού το ανθρωπόμορφο κτήνος της Πάρου! [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ]

ΔΕΙΤΕ τον Πακιστανό της Πάρου, που λήστεψε, βίασε κι έστειλε στην εντατική το δεκαπεντάχρονο κοριτσάκι...

Σας το είπαμε, αργά η γρήγορα το πρόσωπο του θα αποκαλυφθεί και τώρα θα δούμε για ποιους λόγους προσπαθούσαν τόσο πολύ να τον προστατέψουν. tro-ma-ktiko.blogspot


Διαβάστε Περισσότερα »

Στέλεχος ΔΝΤ: "Εφορμούσα σα γεράκι στους λαούς"

Η κυνική δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας Μάϊκλ Μπρούνο
και η σοκαριστική ομολογία του παραιτηθέντος απο το ΔΝΤ Ντέϊβ Μπαντού.

Μάϊκλ Μπρούνο
Ο ισραηλινός οικονομολόγος Peter Michael Bruno (Εβραϊκά: מיכאל ברונו)γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1932 και πέθανε τα χριστούγεννα (25η Δεκεμβρίου) του 1996. Ήταν διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγοςτης Παγκόσμιας Τράπεζας .Το "έργο" του ήταν τόσο ...σημαντικό,που το πασίγνωστο για τις παρακρατικές και παραοικονομικές δραστηριότητές του "Ίδρυμα Rothchild" καθιέρωσε το ειδικό βραβείο "Michael Bruno" το οποίο απονέμεται φυσικά στους "ικανότερους" και "ευφυέστερους" οικονομικούς δολοφόνους της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας.

...Σε μια διάλεξή του στο συνέδριο της Διεθνούς Οικονομική Ένωσης που έγινε στην Τύνιδα το 1995 , ο Μπρούνο πληροφόρησε τους 500 συγκεντρωμένους οικονομολόγους απο 68 χώρες, ότι αποκτούσε ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή "η ιδέα πως μια αρκετά μεγάλη κρίση μπορεί να συγκλονίσει απρόθυμους διαμορφωτές της πολιτικής, έτσι ώστε να θεσμοθετήσουν μεταρρυθμίσεις που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα ".
Ο Μπρούνο ανέφερε τη Λατινική Αμερική ως το "κατ΄εξοχήν παράδειγμα των...
ευεργετικών βαθιών κρίσεων", κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Αργεντινή , όπου ο πρόεδρος Μένεμ και ο υπουργός οικονομικών Καβάγιο προωθούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις "επωφελούμενοι απο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης"... υπο αυτό το πρίσμα οι διεθνείς παράγοντες έπρεπε να κάνουν ακόμα περισσότερα για να επωφεληθούν απο τις υπάρχουσες οικονομικές κρίσεις...να κόψουν προληπτικά την πρόσβαση στην οικονομική βοήθεια ώστε οι κρίσεις να επιδεινωθούν...παρότρυνρ το ακροατήριο να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή ως το πρώτο στάδιο της δημιουργίας...ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ χαριν των ευκαιριών ποθ δημιουργούνταν όταν θα ξαναχτίζονταν απο τα ερείπια...

Η φρικιαστική ομολογία του Ν. Μπαντού
( ήταν κατι σαν τον σημερινό Τόμσεν)

"Σήμερα παραιτούμαι απο το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα απο 12 χρόνια και έπειτα απο 1000 ημέρες εργασίας στο εξωτερικό ως αξιωματούχος του ταμείου κατα τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα φάρμακά σας και τα κόλπα σας, εφορμούσα σαν γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λαών της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής.Για μένα η παραίτησή μου είναι μια ανεκτίμητη απελευθέρωση, επειδή μα αυτόν τον τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω ότι θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου απο αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων (...)Ξέρετε, το αίμα είναι τόσο πολύ, που κυλάει σε ποτάμι.Κι όταν στεγνώνει, σχηματίζει πάνω μου κρούστα.Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο γιανα καθαριστώ από όλα όσα έκανα εν ονόματί σας"

Ο Μπαντού συνέχιζε τεκμηριώνοντας τις καταγγελίες του εναντίον του ΔΝΤ ότι χρησιμοποίησε τις στατιστικές ως "φονικά" όπλα.Παρέθετε λεπτομερή στοιχεία για το πώς, ως υπάλληλος του ΔΝΤ , είχε αναμιχθεί σε εσκεμμένα "στατιστικά σφάλματα" προκειμένου να διογκωθούν τα αριθμητικά στοιχεία στις εκθέσεις του Ταμείου ώστε η χώρα* να δείχνει πολύ λιγότερο σταθερή απ΄ότι ήταν στην πραγματικότητα...το ΔΝΤ είχε διογκώσει τα στατιστικά στοιχεία για το εργατικό κόστος. με συνέπεια η παραγωγικότητα της χώρας* να φαίνεται πολύ χαμηλή , παρ΄όλο που το ΔΝΤ γνωριζε τα πραγματικά δεδομένα.Σε μία άλλη περίπτωση , το ΔΝΤ "επινόησε κυριολεκτικά απο το πουθενά, ένα τεράστιο απλήρωτο κρατικό χρέος"(στην λέξη "χώρα" μπορείτε να βάλετε εκτός απο την Ελλάδα και όποια άλλη θέλετε αρκεί να έχει περάσει απο εκεί το ΔΝΤ)...

Στην επιστολή του ο Μπαντού, που πέθανε το 2001, καθιστούσε σαφές ότι οι αντιρρήσεις του δεν αφορούσαν μόνο τον τρόπο αντιμετώπισης μιας χώρας απο μια χούφτα αξιωματούχων.Αντιμετώπιζε ολόκληρο το πρόγραμμα των διρθρωτικών προσαρμογών του ΔΝΤ ως μία μορφή μαζικών βασανιστηρίων καθώς "κυβερνήσεις και λαοί που ουρλιάζουν απο τον πόνο υποχρεώνονται να γονατίζουν μπροστά μας τσακισμένοι, τρομοκρατημένοι και κομματιασμένοι, ικετεύοντας για ένα ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας εκ μέρους μας.Όμως εμείς γελάμε απάνθρωπα στα μούτρα τους και τα βασανιστήρια συνεχίζονται αμείωτα."
Μετά τη δημοσίευση της επιστολής η κυβέρνηση του Τρινιντάτ και Τομπάγκο, ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητες επιτροπές να διερευνήσουν τις κατηγορίες και διαπιστώθηκε ότι ήταν σωστές.
Το ΔΝΤ είχε διογκώσει και χαλκεύσει στατιστικά στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα...
(Απο το βιβλίο της Ν.Klein "Το δόγμα του Σοκ" εκδ. Λιβάνη)

Άρθρο της Ναόμι Κλάιν στο ΒΗΜΑ (02/10/2010), όπου γράφει μεταξύ άλλων:

«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».

Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Οταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η "εκπαίδευση". Κατ' αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας, η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου». «Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».

Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία, ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει. «Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.

«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν. «Πραγματικάδεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε. Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο, παραμένει άγνωστο. Ισως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του. Και βέβαια, η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους». «Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα "αγορά": την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν τα κατάφερε ο Νικολαίδης-Έχασε απο τον Τούρκο πρωταθλητή

Δεν τα κατάφερε ο Νικολαίδης-Έχασε απο τον Τούρκο πρωταθλητή
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δεν κατάφερε να προκριθεί στους προημιτελικούς των +80 κιλών του ταεκβοντό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου ηττήθηκε 7-3 από τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού, σε αγώνα για την προκριματική φάση της κατηγορίας. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Τανρικουλού πήρε το «εισιτήριο» για τους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τον Νοτιοκορεάτη «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Ντονγκμίν Τσα.
Από την πλευρά του, ο Νικολαΐδης θα περιμένει πλέον να φτάσει ο Τούρκος «ασημένιος» Ολυμπιονίκης των -80 κιλών της Αθήνας στον τελικό, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στα ρεπεσάζ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας Βοιωτός στον τελικό του ακοντισμού!!! Καλή επιτυχία Σπύρο!!!


Είναι μεγάλη η χαρά ενός αθλητή όταν υλοποιεί τους στόχους του. Πόσο δε να ανεβαίνει το βωμό της επιτυχίας. Άλλη τόση είναι και η δική μας χαρά που σε  παρακολουθούμε. Νιώθουμε τους κόπους σου και την αγωνία σου.

Σήμερα αγωνίζεται στις 21:20 ο Σπύρος Λεμπέσης στον  τελικό του ακοντισμού ανδρών ο οποίος έχει φετινό ατομικό ρεκόρ 83.02μ και στα προκριματικά έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού είχε βολή στα 82.40μ.μ.Εκατοτοντάδες μηνύματα και ευχές απο όλη την Ελλάδα παίρνει καθημερινά για την επιτυχία του, στη  σελίδα του στο  facebook, https://www.facebook.com/spyros.lempesis
Η Bοιωτία  είναι περήφανη για τον Σπύρο Λεμπέση, για μας είναι ήδη Ολυμπιονίκης!!!


Στον τελικό του ακοντισμού ο Λεμπέσης


Καλή επιτυχία στον γείτονα Μαυροματαίο αθλητή μας  στις 21:20 σήμερα αγωνίζεται στον τελικό του ακοντισμού!!!!!
Permissospress

Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ

Τετράχρονος πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τρίχρονο κοριτσάκι στις ΗΠΑ!Τετράχρονος πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τρίχρονο κοριτσάκι
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ η ιστορία του τετράχρονου Xander Vento από το Τέξας που έχασε τη μάχη για τη ζωή, αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε σώσει από πνιγμό ένα τρίχρονο κορίτσι.

Ο τετράχρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τη Δευτέρα, όταν και βρέθηκε στο πάτο πισίνας, σύμφωνα με το Associated Press.  Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το αγοράκι βοήθησε ένα τρίχρονο κορίτσι να παραμείνει στην επιφάνεια. Για κακή του τύχη, όμως, το αγόρι εξουθενώθηκε, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Οι γονείς του μικρού Vento, ανέφεραν ότι αποφάσισαν χθες να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη, αφού δεν υπήρχε περίπτωση επιβίωσης. Ο τετράχρονος ήταν σε κώμα από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σήμερα, το αγόρι εξέπνευσε. Παράλληλα, οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά τους, με στόχο, ο θάνατος του τετράχρονου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης γα περισσότερο κόσμο.

Η τρίχρονη, πάντως είναι καλά στην υγεία της.

Η μητέρα του αγοριού ήταν στην πισίνα, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί εάν υπήρχε ναυαγοσώστης στο σημείο, τη μοιραία στιγμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Δευτέρα πληρώνει τα επιδόματα ο ΟΓΑ.

pliromes
Την Δευτέρα 13 Αυγούστου θα δοθούν τελικά τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ ύψους 114,5 εκατ. ευρώ, όπως τονίζεται σε νεότερη ανακοίνωση του οργανισμού.
Πριν απο λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί πως τα επιδόματα θα καταβληθούν μετά τα ο δεκαπενταύγουστο, λόγω μη ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Μαθήματα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην περιοχή.


  • Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως συμπράττων φορέας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» (5μηνες συμβάσεις).

    Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και έπειτα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας, μια από τις ενέργειες που πρόκειται να υλοποιήσει είναι και  η Εκμάθηση Ελληνικής  Γλώσσας σε Αλλοδαπούς.  

    Ήδη προ ημερών τελείωσε η διαδικασία, βάση της οποίας επελέγησαν από τη Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω ΑΣΕΠ με μοριοδότηση πέντε (5) φιλόλογοι και (τρεις) δάσκαλοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες στην παραπάνω δράση.

    Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών εκμάθησης της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας με ωφελούμενη ομάδα μετανάστες των οποίων η παραμονή έχει μόνιμο, νόμιμο και σταθερό χαρακτήρα στο Δήμο.

    Αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων και επιθυμούν να μάθουν να μιλούν και να γράφουν την Ελληνική γλώσσα (όλα τα γνωστικά επίπεδα) μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.

    Τα μαθήματα θα γίνονται  πρωί ή απόγευμα  ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο των εκπαιδευόμενων.

    Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 , στο Δημαρχείο (Κύπρου 3 ,Θήβα). Πληροφορίες  στο τηλέφωνο 2262350603 (κα Αναστασίου Β.)

    Λίγα λόγια για τη δράση:

    Η δράση περιλαμβάνει τη διδασκαλία της Ελληνικής από παιδαγωγούς μέσω μιας επικοινωνιακής οπτικής με επιμέρους στόχευση στην ανίχνευση των γλωσσικών συγκλίσεων αλλά και των κοινών πολιτιστικών κεφαλαίων της Ελληνικής με την εκάστοτε μητρική γλώσσα μέσω της μετωπικής διδασκαλίας εδράζεται στην ανάδειξη επικοινωνιακών, κοινωνικών και πραγματολογικών αναγκών, βασιζόμενη στην κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, προκειμένου οι ωφελούμενοι να αποκτήσουν βασικές γλωσσικές δομές της Ελληνικής και στην συνέχεια να συμμετάσχουν σε εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.

    Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν ομάδες ανάλογα με το επίπεδο και γενικότερα τη ζήτηση και τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων και θα υλοποιηθούν μαθήματα αρχικά στην πόλη της Θήβας και ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρχει και στους άλλους οικισμούς.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δολοφόνους στην Πάρο


Κανένα ίχνος από την άγρια συμμορία των ληστών που στις 8:20 το πρωί εισέβαλλαν στην Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου και στη συνέχεια δολοφόνησαν εν ψυχρώ ένα 53χρονο οδηγό ταξί, δεν έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που χτενίζουν το νησί. Ούτε βέβαια και στη γειτονική Νάξο εντοπίστηκε κάτι περίεργο παρά τις έρευνες σε δεκάδες ταχύπλοα σκάφη ενώ ακόμη και η περίπτωση τριών αλλοδαπών και ενός Έλληνα που ελέγχθησαν αποδείχθηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Όλα δείχνουν πως ενδεχομένως η συμμορία διαθέτει γιάφκα στην περιοχή όπου και έχουν λουφάξει μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να χαλαρώσουν οι έλεγχοι από τους δεκάδες αστυνομικούς που έχουν μεταβεί στο νησί, αφού τόσο στο λιμάνι της Παροικιάς και στο αεροδρόμιο της Πάρου οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.

Παράλληλα ψάχνουν να βρουν εάν πρόκειται για την ίδια ληστρική ομάδα που στις 16 Ιουλίου χτύπησαν την Alpha Bank των Σπετσών, άρπαξαν μισό εκατομμύριο ευρώ και έχοντας ως ασπίδα δύο γυναίκες υπαλλήλους εξαφανίστηκαν με φουσκωτό σκάφος που λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε καμένα στο Πόρτο Χέλι. Η αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την επιδρομή των Σπετσών και αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι αν ένας από τους τέσσερις ληστές ήταν, όπως και στις Σπέτσες, γυναίκα.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις τότε μάλλον οι ληστές που πήραν περίπου 40.000- 45.000 ευρώ από τα ταμεία της Alpha Bank, χρησιμοποίησαν το ίδιο κόλπο και το έσκασαν με φουσκωτό από το νησί.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το όχημα διαφυγής τους, βρέθηκε καμένο στην περιοχή Αμπελάς της Πάρου, σημείο το οποίο βρίσκεται απέναντι και σε πιο κοντινή απόσταση από το νησί της Νάξου.

Ψάχνουν κινητά και βίντεο

Οι δεκάδες καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικοί από μάρτυρες στο σημείο της επίθεσης, συγκλίνουν σε ένα δεδομένο. Ότι οι δράστες ήταν ψύχραιμοι, είχαν μελετήσει καλά το χώρο και ήταν αποφασισμένοι για όλα. Ιδιαίτερα σκληροί και επικίνδυνοι. Διαφορετικά, δεν θα πυροβολούσαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο στο κεφάλι όταν τον είδαν να πλησιάζει και να ακουμπά τον έναν από τους ληστές.

Έτσι, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα και ήρθαν σε επαφή με άλλους συνδέσμους καθώς το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν δύο φορές και μάλιστα να σκοτώσουν έναν άνθρωπο ίσως τους άλλαξε τα σχέδια. Παράλληλα, ερευνούν όλη τη διαδρομή που ακολούθησε το αυτοκίνητο μέχρι τη θέση Αμπελάς μήπως υπάρχει κάποια κάμερα που κατέγραψε τις κινήσεις τους χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό, για άλλη μια φορά, η ΕΛ.ΑΣ, ζητά πληροφορίες από τον κόσμο στα τηλέφωνα 210 – 6411111 προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος.

Το χρονικό του αίματος

Οι τέσσερις ληστές είχαν οργανώσει καλά το σχέδιο και αποφάσισαν να χτυπήσουν Παρασκευή, στα μέσα Αυγούστου, την Alpha Bank Νάουσας εκτιμώντας ότι θα έχει πολλά χρήματα στο ταμείο.

Έτσι, οι τρεις ληστές με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλλαν στις 8:20 το πρωί στο υποκατάστημα ενώ ένας τέταρτος συνεργός περίμενε στο αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή. Αφού άρπαξαν από τα ταμεία περίπου 40.000 – 45.000 ευρώ, βγήκαν από το κατάστημα όμως οι υπάλληλοι φώναζαν «Ληστεία!Ληστεία!» και έτσι κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή έτρεξε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει.

Δίπλα ακριβώς στην τράπεζα υπάρχει πιάτσα ταξί και έτσι ο 53χρονος οδηγός που ήταν παντρεμένος με μια από τις κόρες της τραγουδίστριας Βίκυς Μοσχολιού και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναικού Μίμη Δομάζου, πλησίασε πρώτος τους ληστές. Αδίστακτοι και ψυχροί ένας από αυτούς σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε στο κεφάλι τρεις φορές. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού όμως ήταν ήδη αργά.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν τα κεντρικά της Ασφάλειας στην Αθήνα αλλά και το Λιμενικό και σκάφη χτενίζουν την περιοχή μήπως εντοπίσουν το σκάφος με το οποίο πιθανότατα διέφυγαν οι ληστές.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ και οι αναζητήσεις επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή Πάρου και Νάξου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ