Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! Το Μαυρομάτι υποδέχθηκε τον Ολυμπιονίκη Του!!!! ΒΙΝΤΕΟ


Xαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες στο Μαυρομάτι Βοιωτίας για την υποδοχή του Ήρωα Ολυμπιονίκη τους Σπύρου Λεμπέση,ενώ η νύχτα έγινε μέρα μετά απο  ρίψη βεγγαλικών.
Έτσι τίμησαν προσωρινά τον αθλητή τους οι χωριανοί που τους έκανε υπερήφανους, ενώ αναμένεται νεότερη εκδήλωση προς τιμήν του ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσπάθεια του μέσα απο αντιξοότητες και την ελάχιστη βοήθεια απο την πολιτεία...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΠΥΡΟ  ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ


ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ!!!







 


Διαβάστε Περισσότερα »

Αναδίπλωση από την Κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση - Μένει στο 23% το 2012

Αναδίπλωση από την Κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση - Θα παραμείνει στο 23% το
«Πίσω» παίρνει τη δέσμευσή της η κυβέρνηση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 μονάδες, με την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, να δηλώνει ότι οι συνθήκες δεν την επιτρέπουν εντός του 2012.
Σε δηλώσεις της στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 68η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων, η κυρία Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.
Οπως η ίδια δήλωσε παρά το ότι η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13% επρόκειτο για δέσμευση της κυβέρνησης, οι συνθήκες δεν την επιτρέπουν εντός του 2012. «Γίνονται ειλικρινείς προσπάθειες και η μείωση θα ισχύσει από το 2013», συμπλήρωσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ : Στο νοσοκομείο μετα από άγριο ξυλοδαρμό


Στο νοσοκομείο βρέθηκε μετά από άγριο ξυλοδαρμό, σε Bar έξω από την Αμφίκλεια Αλβανός πελάτης του μαγαζιού. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας το επεισόδιο έγινε μεταξύ του θύματος και τους ιδιοκτήτες ( δυο αδέρφια) του BAR τις πρωϊνές ώρες, με αποτέλεσμα ο Αλβανός πελάτης να βρεθεί στο νοσοκομείο. 
Από το ΑΤ Αμφίκλειας έχει συλληφθεί ό ένας από τους ιδιοκτήτες για τις περαιτέρω νόμιμες διαδικασίες και αναζητείται ο άλλος.Για τα αίτια τις συμπλοκής διενεργεί προανάκριση το ΑΤ Αμφίκλειας.
agnantiroumelis.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνότερα κατά 15% τα νέα τιμολόγια στο φυσικό αέριο


Κατά περίπου 15% μειωμένα είναι τα νέα τιμολόγια στο φυσικό αέριο, σε σύγκριση με αυτά που ισχύουν σήμερα, όπως εκτιμά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η ΡΑΕ ανακοίνωσε σήμερα την Έγκριση των Τιμολογίων Χρήσης του ΕΣΦΑ, τα οποία κατάρτισε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ΔΕΣΦΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Τιμολόγησης και στο άρθρο 88 του ν.

4001/2011 (ΦΕΚ A' 179/22.8.2011), σε συνέχεια της έκδοσης από την Αρχή του Κανονισμού Τιμολόγησης Βασικών Δραστηριοτήτων του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), τον Ιούλιο του 2012.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 73/2009/ΕΚ και του άρθρου 88 του ν.

4001/2011, τα νέα τιμολόγια θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013. Υπενθυμίζεται, ότι η τιμολόγηση της χρήσης του ΕΣΦΑ, περιλαμβάνει πλέον διακριτές χρεώσεις για τη δέσμευση δυναμικότητας στις εισόδους και εξόδους του Συστήματος Μεταφοράς, ανεξαρτήτως της συμβατικής διαδρομής του αερίου (σύστημα entry-exit), με τον καθορισμό τριών ζωνών εισόδου και τριών ζωνών εξόδου στο ΕΣΦΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέμουν τη Λιβαδειά, πριν από τη Μάλαγα;


Τρέμουν τη Λιβαδειά, πριν από τη Μάλαγα;

Τα παιχνίδια με την ισπανική ομάδα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ζωτικής σημασίας για τους «πράσινους», αφού αν καταφέρουν να προκριθούν μπαίνουν στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και γεμίζουν τα ταμεία τους!

Έτσι, με επιστολή που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και αρμόδιο για τέτοια θέματα, Στράτο Σιωπήλη, ο Παναθηναϊκός ζητά από την διοργανώτρια αρχή την αναβολή της πρεμιέρα του στη Σούπερ Λιγκ, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.

Ο λόγος φυσικά είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, όπου και θα παίξει τα ρέστα του! Ενδεχόμενη πρόκριση φυσικά είναι θετική για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το λόγο αυτό οι «πράσινοι» περιμένουν από τη Λίγκα να ικανοποιήσει το αίτημά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 23 ελληνικά λιμάνια και μαρίνες που θα δοθούν σε ιδιώτες

Αυτά είναι τα 23 ελληνικά λιμάνια και μαρίνες που θα δοθούν σε ιδιώτες
Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταφέρεται, με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Αλιμο, Υδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.
Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη, έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Θριάσιο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη - Κατάπιε χάπια

Στο Θριάσιο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη - Κατάπιε μεγάλη ποσότητα χαπιών
Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τις φυλακές Κορυδαλλού η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η συγκατηγορούμενη και σύζυγος του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ φέρεται να κάταπιε μεγάλη ποσότητα χαπιών.
Η έξοδός της από το νοσοκομείο και η επιστροφή της στις φυλακές θα αποφασιστεί από τους γιατρούς ανάλογα με την πορεία της υγείας της.

Σημειώνεται ότι  από τις φυλακές δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση
Διαβάστε Περισσότερα »

13 Αυγούστου 1922: Οι ορδές του Κεμάλ επιτίθενται, το Eλληνικό μέτωπο καταρρέει

13 Αυγούστου 1922. Είναι η μέρα που ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση που οδήγησε στη τελική φάση του ξεριζωμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Ο Κεμάλ ξεκινά τη τελική του επίθεση εναντίον των Ελληνικών Δυνάμεων στο μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ. Ένα τεράστιο μέτωπο που εκ των πραγμάτων ήταν εύθραυστο. 
Οι Ελληνικές Δυνάμεις

250.000 άνδρες, τρία Σώματα Στρατού (Α΄, Β΄, Γ΄ ΣΣ), δώδεκα Μεραρχίες Πεζικού και μία Μεραρχία Ιππικού, είχε αναπτυχθεί σ΄ ένα μέτωπο 800 χλμ από το Αιγαίο μέχρι το Αφιόν Καραχισάρ και από εκεί μέχρι τη Προποντίδα. Επί της ουσίας αυτό το μέτωπο δεν μπορεί να στηριχτεί για πολύ, με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν εφεδρείες.

Σ΄ αυτό το “ακίνητο” για ένα χρόνο μέτωπο υπήρχε και το τεράστιο πρόβλημα ηθικού αφού ακόμη και η τροφοδοσία του προσωπικού ήταν προβληματική. Οι λιποταξίες ήταν καθημερινές και η κούραση του προσωπικού δεδομένη.

Το Αφιόν ήταν ίσως το πιο αδύναμο σημείο του μετώπου και οι αμυντικές θέσεις που είχαν επιλεγεί δεν είχαν το απαιτούμενο βάθος.

Τα κενά της αμυντικής διάταξης ήταν τεράστια. 

Ο Έλληνας Αρχιστράτηγος Χατζανέστης βρίσκεται στη Σμύρνη, 400 χλμ μακριά. Παρά το γεγονός ότι είχε αναγνωρίσει την αδυναμία του μετώπου στο Αφιόν δεν αποφάσισε την ενδυνάμωσή του ή τη μετακίνηση της αμυντικής γραμμής στην οχυρωμένη τοποθεσία του Τουμλού Μπουνάρ.

Οι δυνάμεις του Κεμάλ
Απέναντί τους οι Ελληνικές δυνάμεις είχαν τους πιο φανατικούς του Κεμάλ.

Διοικητής του Δυτικού μετώπου είναι ο Ισμέτ, Γενικός Επιτελάρχης ο Φεβζή, διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς ο Νουρεντίν.Όλοι τους νέοι αξιωματικοί που ακολουθούν πιστά τον φιλόδοξο Κεμάλ, ο οποίος και έχει “διαβάσει” πόσο ευάλωτο είναι το ελληνικό μέτωπο.

Ο Κεμάλ συγκέντρωσε νότια του Αφιόν 12 Μεραρχίες πεζικού, 3 Ιππικού και όλο σχεδόν το πυροβολικό του. 

Αν και η συγκέντρωση δυνάμεων γίνεται αντιληπτή δεν εκτιμάται ανάλογα.Οι Ελληνικές δυνάμεις παραμένουν ακίνητες!

Η επίθεση

Ώρα 3.00 13ης Αυγούστου 1922. Ο Κεμάλ από το παρατηρητήριο της 1ης Τουρκικής Στρατιάς σε απόσταση 8 χλμ από τις Ελληνικές γραμμές, βλέπει όλη την Ελληνική γραμμή.

Ώρα 4.30 Αρχίζει ο βομβαρδισμός από το πυροβολικό του Κεμάλ.Οι ελληνικές οχυρώσεις καταστρέφονται ,οι όποιες επικοινωνίες υπήρχαν καταστρέφονται.

Αμέσως μετά άρχισε η τουρκική επίθεση.

Στο τομέα της Ιης Μεραρχίας επιτέθηκε το Ιο Τουρκικό ΣΣ με πέντε 5 Μεραρχίες και στο τομέα της IVης Μεραρχίας το IVο Τουρκικό ΣΣ με τέσσερις 4 Μεραρχίες.

Το Τουρκικό Σώμα Ιππικού με τρεις Μεραρχίες κινούμενο νύκτα από το ορεινό και δύσβατο πέρασμα του Τσάι Χισάρ, υπερκέρασε την γραμμή τη Ιης Μεραρχίας από δυτικά, απέκοψε την επικοινωνία και τη σιδηροδρομική γραμμή με τη Σμύρνη και προσέβαλε μεμονωμένα Ελληνικά τμήματα.

Ο αρχιστράτηγος Χατζηανέστης απαγόρευσε τη διάθεση κάθε ενίσχυση πλην της VΙΙ Μεραρχίας που διατέθηκε στο Α’ ΣΣ.

Οι μονάδες του Α’ ΣΣ , διαλύονταν και οι Μεραρχίες του Β’ ΣΣ παρέμεναν στις θέσεις τους .
Η 23η Τουρκική μεραρχία επιτέθηκε στο Καγιαντιμπί. Οι δυνάμεις του 4ου Συντάγματος Πεζικού δεν προσπάθησαν να ανακαταλάβουν το έδαφος.

Στο ύψωμα Τιλκί Κιρί Μπέλ, εναντίον του οποίου επιτέθηκε η 15η Τουρκική μεραρχία αμυνόταν το τάγμα του 49 Συντάγματος Κορίνθου. Πέταξαν τα όπλα τους, εγκατέλειψαν την τοποθεσία και τράπηκαν σε φυγή.

Στη δεξιά πλευρά της IVης Μεραρχίας προωθήθηκε το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων του Πλαστήρα και ανέλαβε την ευθύνη των Κ.Α. Καμελάρ και Μαύρου Βράχου. Εναντίον ουσιαστικά ενός συντάγματος επετίθεντο δύο Τουρκικές μεραρχίες, η 11η και η 5η με ισχυρή υποστήριξη πυροβολικού. Ο Μαύρος Βράχος και το ύψωμα 1710 έπεσαν και ο Πλαστήρας υποχώρησε.
Το μέτωπο έσπασε στο σημείο συνδέσμου των Ιης και IVης Μεραρχιών. Η 23η και η 11η Τουρκικές Μεραρχίες μπήκαν στην πεδιάδα του Αφιόν.

Το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου ο διοικητής του Α’ ΣΣ υποστράτηγος Τρικούπης εξέδωσε τη διαταγή άμεσης απαγκίστρωσης από την τοποθεσία.Μια απόφαση που ήταν καταστροφική.

Η εκκένωση του Αφιόν ήταν μια κόλαση,αφού έγινε υπό καθεστώς απόλυτου πανικού. Ανάμεσα στα στρατιωτικά τμήματα ανακατεύτηκαν και οι 5.000 Αρμένιοι κάτοικοι του Αφιόν. Ότι δεν μπορούσε να εκκενωθεί παραδόθηκε στις φλόγες. 

Την 17η Αυγούστου δόθηκε η μάχη του Αλή Βεράν κατά την οποία καταστράφηκε η Ομάδα του στρατηγού Τρικούπη. Στη συνέχεια η Ομάδα Φράγκου εγκατέλειψε αμαχητί την οχυρωμένη τοποθεσία του Τουμλού Μπουνάρ και οι Σωματάρχες και οι Μέραρχοι της Ομάδας Τρικούπη αιχμαλωτίστηκαν. Ακολούθησε η φυγή μέχρι το Τσεσμέ. Την 27η Αυγούστου τα Τουρκικά στρατεύματα μπήκαν στη Σμύρνη.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καμπανάκι» από την ΚΕΔΕ για χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών

Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο δήμαρχος Καλλιθέας ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στη χρήση κονδυλίων του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί, ώστε οι Δήμοι να μπορέσουν να πάρουν άλλα 41.000 παιδιά στους σταθμούς.

Τόνισε ότι φέτος η ζήτηση από τους γονείς για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει αυξηθεί κατά 43%, ωστόσο, τα υπάρχοντα κονδύλια που διατέθηκαν μέσω ΕΣΠΑ δεν ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν όλα τις αιτήσεις.

«Το πρόβλημα δεν είναι γραφειοκρατικό, εφόσον υπάρξουν τα κονδύλια άμεσα θα γίνει η έγγραφη επιπλέον παιδιών για τη χρονιά που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου» τόνισε.
sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόμος επικρατεί στη Θήβα, υποστηρίζει αναγνώστης

Την περασμενη εβδομαδα περασα απο το δρομο που παει για Θηβα.


Πριν την πολη υπαρχει ενας καταυλισμος ρομα, ειχαν στησει καρτερι και πεταξαν πετρες και μαρμαρα με αποτελεσμα να σπασουν τα τζαμια σε 3 αυτοκινητα. Ρωτησα και εμαθα οτι το φαινομενο ειναι πολυ συχνο τις τελευταιες μερες.

Την Παρασκευη το βραδυ που ξαναπερασα υπηρχε εντονη παρουσια της αστυνομιας στο συγκεκριμενο σημειο. Προσοχη σε ολους τους οδηγους.

Αναγνώστης
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι - Οι πρώτες φωτογραφίες

Πυρκαγιά στα γραφεία του Δημοτικού Συνδυασμού "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα" στο Παγκράτι προκάλεσαν άγνωστοι πριν λίγη ώρα. Ολόκληρος ο όροφος έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές...
και ο εξοπλισμός του γραφείου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ας σημειωθεί ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέρα-μεσημέρι και ενώ υπήρχαν εργαζόμενοι στους υπόλοιπους ορόφους του κτιρίου.
Πριν από λίγο γράφαμε ότι: "... χρυσοπληρωμένοι λασπολόγοι στοχοποιούν την Χρυσή Αυγή με αφορμή τις δήθεν ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών". Επαληθευτήκαμε άμεσα. Από εδώ και στο εξής ο κάθε εμπλεκόμενος παράγοντας - από υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ μέχρι τις κίτρινες φυλλάδες που μας λασπολογούν - ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Οι δράστες διέρρηξαν την κύρια είσοδο και τοποθέτησαν εκρηκτικό και εμπρηστικό μηχανισμό που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές. Η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε κατόπιν παρέμβασης της Πυροσβεστικής. Ο χώρος είναι αποκλεισμένος από την αστυνομία, ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών και στελέχη και φίλοι του Κινήματος από την περιοχή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δασκάλους της Ειδικής Αγωγής

Μέχρι και τις 17 Αυγούστου θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για να διοριστούν ως αναπληρωτές στα σχολεία και τις δομές... της Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εργαστούν ως ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής.
e-volos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα μαχαίρια ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ με Σταϊκούρα και Στουρνάρα!



Βαρύ είναι το κλίμα στη Λάρυμνα  μεταξύ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα να εκδιώξει από την  κεφαλή της ΛΑΡΚΟ τον πρόεδρο του ΔΣ Τάσο Μπαράκο που είχε τοποθετηθεί από την  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια το οξύμωρο είναι ότι  οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και μάλιστα ο  γαλάζιος πρόεδρος του  σωματείου εργαζομένων έχουν  να λένε τα καλύτερα για τον αποπεμφθέντα «πράσινο» κ. Μπαράκο και τα… χειροτέρα για τους «γαλάζιους» υπουργούς!
Ειδικότερα ο  πρόεδρος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ Ανδρέας Κορέντζελος που  μπορεί να είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ αλλά στο παρελθόν έχει δείξει ότι δεν χαμπαριάζει και πολύ από κομματικές γραμμές όταν θίγονται τα συμφέροντα του  εργασιακού του χώρου δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ότι κακώς διατείνονται οι  οικονομικοί υπουργοί ότι  παύουν τον κ. Μπαράκο επειδή δεν συμμορφώθηκε να περικόψε  τους μισθούς των εργαζομένων.
Εμείς δεν είμαστε ΔΕΚΟ είπε ο κ. Κορέντζελος ,δεν  παίρνουμε  τίποτα από το δημόσιο ταμείο ,είμαστε μια κερδοφόρος επιχείρηση ,εργαζόμαστε κάτω από επαχθής εργασιακές συνθήκες και  οι αμοιβές μας είναι καθαρά θέμα ελεύθερης διαπραγμάτευσης με την εταιρία  μας.
Ο κ. Κορέντζελος ανέφερε  ότι το επόμενο διάστημα θα ζητήσουν  να γίνει σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οποία να παρίστανται  και οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί.
Από την πλευρά του ο κ. Μπαράκος που μίλησε το ίδιο  δελτίο του FM-1 επισήμανε ότι  λογικό είναι να μειωθεί και ο μισθός των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ όταν μειώνονται οι  αποδοχές όλων των ελλήνων αλλά «εμείς δεν  είμαστε ΔΕΚΟ υπαγόμαστε στον  οργανισμό διαχείρισης ιδιωτικής περιουσίας του Δημόσιου και γιαυτό δεν  προχωρήσαμε σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων…».


lamiafm1
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Παρουσιαστής ειδήσεων ολόγυμνος στην παραλία!

Ο λόγος για τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Γιάννη Κυφωνίδη, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσίαζε τις ειδήσεις στην ΕΡΤ3!...

.Ο παρουσιαστής λοιπόν αυτός προσπαθεί εδώ και καιρό να περάσει τα οφέλη του γυμνισμού στο πλατύ κοινό.



Μάλιστα γι αυτό τον λόγο έχει δραστηριοποιηθεί εδώ και χρόνια πρωταγωνιστώντας σε εκδηλώσεις διαφόρων σωματείων ανά την Ελλάδα! Και όλα αυτά βεβαίως μακριά απο κάμερες…





zappit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολο το χωριό στο πανηγύρι και οι διαρρήκτες "αλώνιζαν" ..



Στα σίγουρα πήγαν να χτυπήσουν οι διαρρήκτες το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Λαστέϊκα. Το χωριό είχε πανηγύρι και οι περισσότεροι κάτοικοι βρίσκονταν εκεί για να γλεντήσουν λίγο την κρίση. Όμως οι ... διαρρήκτες έβαλαν στο μάτι κάποια σπίτια που οι ιδιοκτήτες έλειπαν και τα «ξάφρισαν» για τα καλά, όπως μεταδίδει το ilialive.gr. Στη μια περίπτωση πρώτα παραβίασαν το χώρο του ισογείου σε διώροφη μονοκατοικία και από τον καταψύκτη έκλεψαν δέκα κοτόπουλα. Στη συνέχεια από μπαλκονόπορτα μπήκαν στα δωμάτια του πρώτου ορόφου και έκλεψαν διάφορα χρυσαφικά.

Κοσμήματα, ρολόγια και χρήματα, έκλεψαν όμως οι διαρρήκτες και από άλλη μονοκατοικία το ίδιο βράδυ, ή μάλλον τα ξημερώματα. Το γλέντι φούντωνε στο πανηγύρι και οι κλέφτες… τη δουλειά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα το απόγευμα μπορείτε να βλέπετε τη ..λυπητερή σας online!


Tη λυπητερή μας online μπορούμε να βλέπουμε από σήμερα το απόγευμα, αφού θα είναι διαθέσιμα στους φορολογούμενους τα στοιχεία για το ύψος των μηνιαίων δόσεων του... φόρου εισοδήματος, όπως είπε το πρωί ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ Χ. Θεοχάρης στον ΣΚΑΙ.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν, με τους κωδικούς τους ή αν δεν έχουν με το ΑΦΜ και να πληροφορούνται πως διαμορφώνεται η δόση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πληρωθεί ο φόρος σε επτά μηνιαίες για όσους έχουν εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι από την Παρασκευή, όποιος υποβάλει φορολογική δήλωση, θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα χάνει το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, το όριο υποβολής των αποδείξεων, αλλά και το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση με τις δόσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνουν το όριο, κόβουν τις πρόωρες, μειώνουν τα ποσά στις συντάξεις

Αυξάνουν το όριο, κόβουν τις πρόωρες, μειώνουν τα ποσά στις συντάξεις
Τα πάνω κάτω φέρνει τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στις συντάξεις η πρόταση στην οποία έχουν καταλήξει οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και θα κατατεθεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή:
Αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης, ελαχιστοποιούνται οι δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης και μειώνονται τα ποσά που καταβάλλονται στους ήδη συνταξιούχους.
Ειδικότερα, προβλέπεται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια στα 66 για άνδρες και γυναίκες με ελάχιστο χρόνο ασφάλισης 20 χρόνια (6.000 ένσημα) αλλά και η κατάργηση όλων των διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης εξόδου στη σύνταξη σε εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τα δύο εναλλακτικά σενάρια, προτείνεται ή να αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας στα 66 τουλάχιστον χρόνια και να ανασταλεί ως το 2015 η απονομή κάθε πρόωρης σύνταξης, ή να καταργηθούν με νόμου -από την 1η Ιανουαρίου 2013- όλες οι εξαιρέσεις και δυνατότητες συνταξιοδότησης κάτω των 65 ετών.
Παράλληλα, οι συντάξεις που θα περικοπούν αφορούν κυρίως στους 600.000 που λαμβάνουν διπλή σύνταξη καθώς σε αυτούς θα κοπεί στο μισό η δεύτερη σύνταξη. Αλλά και όσοι συνταξιούχοι του δημοσίου λαμβάνουν συντάξεις πάνω από 1.600 ευρώ.
Την ίδια ώρα, θα κοπούν πλήρως τα επιδόματα που δίνονταν σε 200.000 ομογενείς που είχαν εγκατασταθεί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και το ΕΚΑΣ που καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους εφόσον εισπράττουν ενοίκια ή έχουν άλλα εισοδήματα.
Οι προτάσεις δεν θίγουν όλους όσοι είναι ασφαλισμένοι προ του 1983 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση 35ετίας ή όλους όσοι ασφαλίστηκαν στη συνέχεια μέχρι το 1993 και συμπληρώνουν 37 χρόνια ασφάλισης.
Επίσης δεν αλλάζουν οι διατάξεις για τους εργαζομένους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Οι νέες ρυθμίσεις θίγουν κυρίως τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ για τους οποίους τα όρια ηλικίας είναι χαμηλότερα από του ΙΚΑ (το πολύ 60ό έτος), τις μητέρες με ανήλικα παιδιά που μπορούν να βγουν σε ηλικία 52 ή 55 ετών.
Πιλότο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις μειώσεις στις συντάξεις αποτέλεσε η απόρρητη έκθεση του ΚΕΠΕ στην οποία διαπιστώθηκε για πρώτη φορά ότι ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.300.000 και οι συντάξεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 2.900.000. Δηλαδή υπάρχουν 600.000 συνταξιούχοι που παίρνουν δύο συντάξεις και αρκετοί από αυτούς (κυρίως πολιτικοί) ακόμη και τρεις συντάξεις.
Επικουρική σύνταξη από 14 ασφαλιστικούς φορείς και «μετοχικά ταμεία» παίρνουν 1.350.000 συνταξιούχοι.
Το ετήσιο κόστος για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα Ταμεία υπερβαίνει τα 30 δισ. ευρώ, ενώ οι περικοπές που σχεδιάζονται θα ανέλθουν στα 2,5-3 δισ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις και στα 2,5 δισ. ευρώ για τα επιδόματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα έργα που γίνονται στο γήπεδο του Λεβαδειακού

Ένα απέραντο εργοτάξιο! (ΦΩΤΟ)

Ένα απέραντο εργοτάξιο το δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς, όπου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα αντικατάστασης του χλοοτάπητα, ώστε να είναι έτοιμο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έπειτα από την επίστρωση της ειδικής άμμου ξεκίνησε η τοποθέτηση του χλοοτάπητα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ο gay "φίλος" του γαμπρού χάλασε το γαμήλιο γλέντι

Μία πρωτοφανής ιστορία που έλαβε χώρα σε γαμήλιο γλέντι έχει ταράξει τα νερά στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές τη νύφη, το γαμπρό και τον gay φίλο και εραστή (;) του γαμπρού!
Το γαμήλιο γλέντι τινάχτηκε στον αέρα ενώ...


 παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν ο ίδιος ο γάμος θα διαλυθεί οριστικά και επισήμως.

Όπως αναφέρει το dete.gr, πρόκειται για ιστορία που συζητιέται σε πολλά πηγαδάκια της πόλης, μιας και ο γαμπρός αλλά και ο gay καλεσμένος είναι αρκετά γνωστοί, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης ο πρώτος και λόγω των συχνών εμφανίσεών του ο δεύτερος.

Για το τι συμβαίνει μεταξύ τους λέγονται πολλά, ωστόσο τίποτε από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί. Κάποιοι δηλαδή υποστηρίζουν ότι ανάμεσά τους υπάρχει εδώ και καιρό μια κρυφή ερωτική σχέση την οποία φρόντιζαν να κρατούν επτασφράγιστο μυστικό. Μόνο που οι συμπεριφορές και οι ματιές, όταν βρίσκονταν σε κοινές εμφανίσεις τους έξω, πρόδιδαν και τους δύο. Και φυσικά, η κολλητή παρέα που έκαναν.

Βέβαια, από την πλευρά τους έλεγαν πως ήταν καλοί φίλοι και ότι μάλιστα συνεργάζονταν επαγγελματικά. Παράλληλα ο πρώτος διατηρούσε κανονική σχέση - και μάλιστα επί δύο χρόνια - με μία γυναίκα με την οποία πήραν την απόφαση να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η γαμήλια τελετή τελέστηκε σε ναό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα και φυσικά καλεσμένος ήταν και ο ομοφυλόφιλος φίλος του γαμπρού. Το μυστήριο έγινε κανονικά στην εκκλησία και τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα επακολουθούσαν στο τραπέζι. Όπου ο φίλος και καλεσμένος άρχισε να πίνει και να δείχνει το πόσο ενοχλημένος ήταν από αυτό που συνέβαινε. Δεν έμεινε όμως εκεί. Σύμφωνα με άλλους καλεσμένους προσέγγισε το νυφικό τραπέζι και δεν δίστασε να πετάξει σαφή υπονοούμενα απευθυνόμενος τόσο στο γαμπρό όσο και στη νύφη.

Τα είπε όλα ο gay καλεσμένος!

Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του ήταν να εκνευριστεί ο αδελφός του γαμπρού ο οποίος σηκώθηκε οργισμένος για να απομακρύνει τον gay. Ο τελευταίος όμως επέμεινε και ύψωσε τον τόνο της φωνής του τραβώντας την προσοχή όλων. Και αυτά που ειπώθηκαν έκαναν τον γαμπρό να ανασκουμπωθεί και τη νύφη να κοιτάζει με απορία, ενώ οι συγγενείς είχαν μείνει κι αυτοί άφωνοι!

Τελικά το γλέντι κόπηκε στο μέση, ενώ το ζεύγος ακύρωσε το ταξίδι του μέλητος και ο γαμπρός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Παραμένει άγνωστο αν έχει καταφέρει να αποδείξει πως τίποτε από όσα ακούστηκαν περί ομοφυλοφιλικής του σχέση δεν ίσχυε και όλοι περιμένουν να δουν τις εξελίξεις...
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πέρασε» από Νέα Σμύρνη ο Λεβαδειακός


«Πέρασε» από Νέα Σμύρνη ο Λεβαδειακός 
Σε ένα φιλικό με… άρωμα Σούπερ Λίγκας, ο Λεβαδειακός έκανε διπλό στην έδρα του Πανιωνίου με σκορ 2-1 και έδειξε ότι η… μηχανή πάει καλά. Οι Βοιωτοί που έχουν μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, την ώρα που οι Νεοσμυρνιώτες εμφανίστηκαν ανέτοιμοι, εν όψει και της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος σε λίγες μέρες.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε μόλις στο 5’ με κοντινό σουτ του Αραβίδη. Ωστόσο η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν εντελώς διαφορετική. Πριν κλείσει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 40’, ο νεοαποκτηθείς Ακόστα ισοφάρισε σε 1-1 με δυνατό σουτ. Στο 60’ ο Λισγάρας με εύστοχη κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον Λεβαδειακό.

Μάλιστα το… κοντέρ θα μπορούσε να είχε «γράψει» περισσότερα, αν οι Μίλιεβιτς και Ναπολεόνι ήταν περισσότερο εύστοχοι στις τελικές τους φάσεις. Για τον ηττημένο του αγώνα, σίγουρα ο Άκης Μάντζιος έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, προκειμένου να παρουσιαστεί πιο έτοιμη η ομάδα του.

Πανιώνιος: Ανεστής, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Ρόκας, Μενδρινός, Μιλοβάνοβιτς, Κολοβός, Αραβίδης, Οκόγιε.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης (46’ Κασμερίδης), Μουλόπουλος (46’ Κοτίτσας), Γεωργίου (80’ Ζαννιάς), Κουτσόπουλος (46’ Λισγάρας), Μεντί (46’ Μανωλάς), Ζαουί (46’ Μίλιεβιτς ), Κόρμπος (46’ Ζησόπουλος), Μαχαίρας (70’ Νικολακάκης), Ακόστα (46’ Ζρέικ / υπό δοκιμή), Ροτζέριο (46’ Ναπολεόνι), Πόι (70’ Μπουντόπουλος).
Διαβάστε Περισσότερα »

Έως και 50% μικρότερο εφάπαξ και… αναδρομικά!

 
Μπορεί στο οικονομικό επιτελείο να λένε πως «υπάρχει λίπος στη φοροδιαφυγή», ετοιμάζονται όμως να βάλουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο» για να κόψουν μισθούς και συντάξεις.

Για να βγει ο λογαριασμός των 11,5 δισ. από περικοπές κρατικών δαπανών, στην κυβέρνηση σχεδιάζουν να εφαρμόσουν νωρίτερα ορισμένα μέτρα από το πακέτο της διετίας 2013-2014.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

-  να κατεβάσουν δραστικά τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν για τη χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων και προνοιακών παροχών, μειώνοντάς το στις 30.000 ή ακόμα χαμηλότερα στις 25.000 ευρώ (ετήσιο εισόδημα). Με τον  τρόπο αυτό όμως θα χάσουν από φέτος τα επιδόματα σχεδόν οι μισοί δικαιούχοι.

-  να κόψουν "στο μισό" και το εφάπαξ για πολλούς δικαιούχους υπαλλήλους, ακόμα και εάν έχουν βγει ήδη από την υπηρεσία. Αν και ακραίο, συζητείται έντονα το ενδεχόμενο να ζητηθεί και από όσους ήδη πρόλαβαν την τελευταία στιγμή και πήραν εφάπαξ φέτος, να επιστρέψουν μέρος του πληρώνοντας «συμπληρωματική εισφορά»!  Και αυτό επειδή στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν πως τα 24 από τα 37 Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, δίνουν υπερβολικά ποσά που υπερβαίνουν κατά 2% έως και 83% τις καταβαλλόμενες εισφορές.

Επιπλέον ενδεχομένως να ισχύσει άμεσα από φέτος:

-  το σχέδιο για τα επιδόματα σύμφωνα με το οποίο, στο ετήσιο εισόδημα που τίθεται σαν κριτήριο για τη χορήγησή τους, θα συνυπολογίζονται και τα τεκμήρια, αντί για τα πραγματικά αποκτηθέντα εισοδήματα. Έτσι ενδέχεται να χάσουν το  ΕΚΑΣ  και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων. Επίσης εξετάζεται να χορηγείται πλέον και  σε συνταξιούχους ηλικίας από 65 ετών και άνω, αντί για 60 που ισχύει σήμερα.

-  ο νόμος που -όπως αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ- ετοιμάζεται για να βγαίνουν σε εφεδρεία όσοι δημόσιοι υπάλληλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς ή αποδεδειγμένα έβλαψαν (από πρόθεση ή μη) το δημόσιο.

Οι τελικές προτάσεις θα βρίσκονται στα χέρια πολιτικών αρχηγών το αργότερο έως τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Αυγούστου, ώστε να υπάρχει περιθώριο τουλάχιστον 10 ημερών έως την άφιξη της τρόικας για να έχει ολοκληρωθεί η
Διαβάστε Περισσότερα »

Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου


Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου [εικόνες]
Τίτλοι τέλους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με ένα εντυπωσιακό πάρτι, αφού η Τελετή Λήξης αποτελεί ουσιαστικά ένα αφιέρωμα στη βρετανική μουσική σκηνή των τελευταίων 50 χρόνων!
Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία και πίσω του ακολούθησαν όλες οι υπόλοιπες χώρες που πήραν μέρος στη μεγάλη διοργάνωση, όλες μαζί και όχι η κάθε μία ξεχωριστά, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο  τη συναδέλφωση των λαών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο τελικός πίνακας μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων 75η η Ελλάδα

Ο τελικός πίνακας μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου
Η τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων,  είναι πάντα και αυτή του απολογισμού, αφού όλες οι χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση καλούνται να κάνουν... ταμείο! Στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων, στους Αγώνες του Λονδίνου επέστρεψαν οι ΗΠΑ, ενώ η Ελλάδα κατέλαβε την 75η θέση.
Συνολικά οι ΗΠΑ συνέλεξαν 104 μετάλλια, εκ των οποίων τα 46 χρυσά, σπάζοντας έτσι και το ρεκόρ της Ατλάντα, όπου είχαν πάρει 44.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κίνα που πήρε συνολικά 87 μετάλλια, 13 λιγότερα από τότε που η ίδια διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο.
Την τριάδα (σε σύνολο μεταλλίων) συμπληρώνει η Ρωσία (82).
Οσον αφορά συγκεκριμένα τα χρυσά μετάλλια η σειρά έχει ως εξής: 1η ΗΠΑ με 46, 2η Κίνα με 38 και 3η η Μεγάλη Βρετανία με 29.
Η  Ελλάδα βρίσκεται στην 75η θέση στον πίνακα των μεταλλίων με δύο χάλκινα μετάλλια. Το πρώτο χάλκινο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης στην κατηγορία των 90 κιλών του τζούντο. Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, στην κωπηλασία.
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ:
(Στήλη 1η: Θέση Στήλη 2η: Χώρα Στήλη 3η: Χρυσά Στήλη 4η: Ασημένια Στήλη 5η: Χάλκινα Στήλη 6η:Σύνολο)
  • 1 ΗΠΑ 46 29 29 104
  • 2 Κίνα 38 27 22 87
  • 3 Μεγάλη Βρετανία 29 17 19 65
  • 4 Ρωσία 24 25 33 82
  • 5 Νότιος Κορέα 13 8 7 28
  • 6 Γερμανία 11 19 14 44
  • 7 Γαλλία 11 11 12 34
  • 8 Ιταλία 8 9 11 28
  • 9 Ουγγαρία 8 4 5 17
  • 10 Αυστραλία 7 16 12 35
  • 11 Ιαπωνία 7 14 17 38
  • 12 Καζακστάν 7 1 5 13
  • 13 Ολλανδία 6 6 8 20
  • 14 Ουκρανία 6 5 9 20
  • 15 Κούβα 5 3 6 14
  • 16 Νέα Ζηλανδία 5 3 5 13
  • 17 Ιράν 4 5 3 12
  • 18 Τζαμάικα 4 4 4 12
  • 19 Tσεχία 4 3 3 10
  • 20 Βόρειος Κορέα 4 0 2 6
  • 21 Ισπανία 3 10 4 17
  • 22 Βραζιλία 3 5 9 17
  • 23 Λευκορωσία 3 5 5 13
  • 24 Νότια Αφρική 3 2 1 6
  • 25 Αιθιοπία 3 1 3 7
  • 26 Κροατία 3 1 2 6
  • 27 Ρουμανία 2 5 2 9
  • 28 Κένυα 2 4 5 11
  • 29 Δανία 2 4 3 9
  • 30 Πολωνία 2 2 6 10
  • 30 Αζερμπαϊτζάν 2 2 6 10
  • 32 Τουρκία 2 2 1 5
  • 33 Ελβετία 2 2 0 4
  • 34 Λιθουανία 2 1 2 5
  • 35 Νορβηγία 2 1 1 4
  • 36 Καναδάς 1 5 12 18
  • 37 Σουηδία 1 4 3 8
  • 38 Κολομβία 1 3 4 8
  • 39 Μεξικό 1 3 3 7
  • 39 Γεωργία 1 3 3 7
  • 40 Ιρλανδία 1 1 3 5
  • 41 Σλοβενία 1 1 2 4
  • 41 Αργεντινή 1 1 2 4
  • 41 Σερβία 1 1 2 4
  • 45 Τυνησία 1 1 1 3
  • 46 Δομινικανή Δημοκρατία 1 1 0 2
  • 47 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1 0 3 4
  • 47 Ουζμπεκιστάν 1 0 3 4
  • 49 λετονία 1 0 1 2
  • 50 Αλγερία 1 0 0 1
  • 50 Γρενάδα 1 0 0 1
  • 50 Ουγκάντα 1 0 0 1
  • 50 Βενεζουέλα 1 0 0 1
  • 50 Μπαχάμες 1 0 0 1
  • 55 Ινδία 0 2 4 6
  • 56 Μογγολία 0 2 3 5
  • 57 Ταϊλάνδη 0 2 1 3
  • 58 Αίγυπτος 0 2 0 2
  • 59 Σλοβακία 0 1 3 4
  • 60 Αρμενία 0 1 2 3
  • 60 Βέλγιο 0 1 2 3
  • 60 Φινλανδία 0 1 2 3
  • 63 Εσθονία 0 1 1 2
  • 63 Ινδονησία 0 1 1 2
  • 63 Μαλαισία 0 1 1 2
  • 63 Κινεζική Ταϊπέι 0 1 1 2
  • 63 Βουλγαρία 0 1 1 2
  • 63 Πουέρτο Ρίκο 0 1 1 2
  • 69 Κύπρος 0 1 0 1
  • 69 Μποτσουάνα 0 1 0 1
  • 69 Γουατεμάλα 0 1 0 1
  • 69 Πορτογαλια 0 1 0 1
  • 69 Μαυροβούνιο 0 1 0 1
  • 75 Ελλάδα 0 0 2 2
  • 75 Μολδαβία 0 0 2 2
  • 75 Κατάρ 0 0 2 2
  • 75 Σιγκαπούρη 0 0 2 2
  • 79 Χονγκ Κονγκ 0 0 1 1
  • 79 Σαουδική Αραβία 0 0 1 1
  • 79 Κουβέιτ 0 0 1 1
  • 79 Μαρόκο 0 0 1 1
  • 79 Αφγανιστάν 0 0 1 1
  • 79 Τατζικιστάν 0 0 1 1
  • 79 Μπαχρέϊν 0 0 1 1
Διαβάστε Περισσότερα »

Απο σήμερα η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων του Ο.Γ.Α


Θα καταβληθούν σε 418.325 οικογένειες

Αρχίζει σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους του ΟΓΑ., το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στα 114.5 εκατ. ευρώ.

Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Δ’ διμήνου 2012, θα καταβληθούν σε 418.325 οικογένειες.

Η καταβολή από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ανοδική τροχιά οι βάσεις 40 σχολών



Στροφή υποψηφίων στις Σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο

Ανεβαίνει ο πήχης για τουλάχιστον 40 πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία οδηγούν στο Δημόσιο ή έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας, ενώ «ψηλώνουν» οι βάσεις και σε πρωτοκλασάτα τμήματα κεντρικών ΑΕΙ, αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».

Η οικονομική κρίση, που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, έχει στρέψει τους υποψηφίους στις ελάχιστες σχολές που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Σχολές όπως αυτές της αστυνομίας, αλλά και οι στρατιωτικές εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια και περισσότερα μόρια απαιτούνται και για σχολές όπως η φιλολογία και η ψυχολογία.

Σχολές μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αυξηθούν και πάλι λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς οι υποψήφιοι επιλέγουν τμήματα στον τόπο καταγωγής τους ώστε η οικογένεια να μην επιβαρυνθεί με εξτρά έξοδα.

Χαρακτηριστικό είναι όμως αυτό που συμβαίνει με τις σχολές του Στρατού και της Αστυνομίας λόγω αυξημένης ζήτησης.

Οι αστυνομικές σχολές επιλέχθηκαν από τους διπλάσιους σε σχέση με πέρσι υποψήφιους και έτσι η βάση αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.000 μόρια. Αντίστοιχη, ίσως μικρότερη, θα είναι η αύξηση και στις στρατιωτικές σχολές καθώς έχουν μειωθεί οι θέσεις των εισακτέων.

Η ιατρική στρατιωτική σχολή θα κυμανθεί κοντά στα 19.200 μόρια, η Ικάρων κοντά στα 19.000 μόρια όπως και των Μηχανικών, αλλά και η Ευελπίδων θα κυμανθεί φέτος κοντά στα 16.000 μόρια.

Σχολές με καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας όπως η Φυσικοθεραπείας Αθήνας θα κυμανθεί κοντά στα 16.500 μόρια, ενώ η Διατροφής Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης κοντά στα 15.000 μόρια.

Αύξηση θα σημειώσουν και τα παραϊατρικά επαγγέλματα με τις σχολές Ακτινολογίας Ραδιολογίας κοντά στα 13.500 μόρια, Οπτικής Οπτομετρίας 13.200 μόρια.

Οι σχολές που πάντα βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων όπως η Νομική της Αθήνας θα βρεθούν κοντά στα 19.000 μόρια, ενώ οι Παιδαγωγικές σχολές θα κυμανθούν κοντά στα 17.500 με 18.000 μόρια.

Πάνω από 18.700 μόρια θα χρειαστούν οι υποψήφιοι των ιατρικών σχολών με αυτούς που διεκδικών μια θέση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να χρειάζονται 19.000 με 19.200 μόρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι Πέρσες του Αισχύλου στην Κοιλάδα των Μουσών


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Έχουν επινοήσει απίθανους τρόπους για να κλέβουν αυτοκίνητα!


Προσοχή! Κάποιοι τύποι έχουν επινοήσει απίθανους τρόπους για να κλέβουν αυτοκίνητα…Δείτε τί κάνουν για να προφυλαχτείτε!
Ένα χαρτάκι στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου είναι το νέο «όπλο» των... ληστών για να κλέβουν αυτοκίνητα!

Ήδη πολλοί πολίτες έχουν πέσει στη φάκα των ληστών, όπου «χτυπούν» με αυτό το κόλπο.

Ποιο είναι, λοιπόν, το σχέδιο; Απλό: Οι δράστες, συνήθως βάζουν στόχο αυτοκίνητα που βρίσκονται σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Ο πολίτης, ανυποψίαστος τοποθετεί τις σακούλες στο πορτ μπαγκάζ. Στη συνέχεια, μπαίνει στο αυτοκίνητο και βάζει μπροστά στη μηχανή. Ωστόσο, τότε βλέπει από τον καθρέφτη ένα χαρτάκι που είναι κολλημένο στο πίσω τζάμι του οχήματος. Κατεβαίνει να το αφαιρέσει έχοντας, φυσικά, τα κλειδιά του αυτοκινήτου στη μίζα.

Τότε, είναι η ώρα που «χτυπούν» οι δράστες. Μπαίνουν μέσα, πατούν γκάζι και γίνονται καπνός, πριν προλάβει ο κάτοχος του αυτοκινήτου να αντιδράσει.

Μάλιστα, στο όχημα βρίσκονται τσάντες, με προσωπικά αντικείμενα, κλειδιά σπιτιού αλλά και τα στοιχεία της ταυτότητας του θύματος!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που δείτε κολλημένο ένα χαρτάκι απομακρυνθείτε από το σημείο και αφαιρέστε το αρκετά μέτρα μακριά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τους τσακώσανε!

Τρίτη και φαρμακερή ήταν η χθεσινή κλοπή που πήγαν να κάνουν πέντε ΡΟΜΑ στη Χαλκίδα. Είχαν ήδη ρημάξει την ίδια μέρα δύο σπίτια, αλλά... στην τρίτη τους απόπειρα πιάστηκαν στη φάκα μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι οι δράστες πήγαν με Ι.Χ. στο σπίτι 77χρονης κατοίκου Χαλκίδας και οι τρεις από αυτούς μπήκαν στην αυλή με σκοπό να κάνουν διάρρηξη. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Η 77χρονη ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού των κλεφτών από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας Χαλκίδας υπό τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.

Το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε γρήγορα στη Χαλκίδα και συνελήφθησαν οι δύο από τους πέντε εγκληματίες που επέβαιναν σε αυτό. Ακολούθησε και η σύλληψη των υπολοίπων τριών, οι οποίοι βρίσκονταν λίγο πιο κοντά και προέβαλαν αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως κάλτσες για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων) και το χρηματικό ποσό των (243,5) ευρώ. Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, καθώς και το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο τους.

Πρόκειται για πέντε τσιγγάνους, ανάμεσα στους οποίους δυστυχώς και δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών (οι άλλοι τρεις είναι 18, 23 και 29 χρονών. Η αστυνομική έρευνα απέδειξε ότι η σπείρα είχε την ίδια μέρα διαπράξει δύο ακόμη κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ δεν αποκλείεται να είναι υπεύθυνη και για άλλες διαρρήξεις. Οι τσιγγάνοι προφανώς θέλησαν να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενη απουσία των ιδιοκτητών λόγω διακοπών και μάλιστα δεν δίστασαν να αναλάβουν δράση πρωινή-μεσημεριανή ώρα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν:

Κλοπή σε οικία 35χρονου, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν το παράθυρο του υπνοδωματίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν ένα επίχρυσο ρολόι με μπρασελέ, μία παιδική αλυσίδα, μία βέρα και ένα γυναικείο δαχτυλίδι. Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και του αποδόθηκαν.

Κλοπή σε οικία 26χρονης, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα υπνοδωματίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα ρολόι χειρός, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και διάφορα κοσμήματα, απροσδιόριστης αξίας. Το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκε στην παθούσα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
egnomi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ