Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληρές αλήθειες ή «τραγικές» δικαιολογίες;



Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να επικρατήσει ούτε επί του Ιωνικού του περιφερειακού πρωταθλήματος δείχνοντας και πάλι ότι η αντίπαλη περιοχή φαντάζει...ναρκοπέδιο για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει για τον «τραγικό» Φουρτάδο, το κράξιμο του Βλάχου και τι πραγματικά θέλουμε να ακούμε στην Ελλάδα.

Θα ξεκινήσω πρώτα από το ματς για να καταλήξω στο συμπέρασμα που θέλω. Μπορεί να μην ήμουν στο γήπεδο της Νίκαιας -όπως και πολλοί άλλοι- αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε μαντικές ικανότητες για να αντιληφθούμε κάποια πράγματα.

Και μόνο το σκορ(1-1) απέναντι σε έναν τέτοιο Ιωνικό(δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με την ομάδα), επιπέδου περιφερειακού πρωταθλήματος, δεν χωράει θετικές παρατηρήσεις, ούτε ελαφρυντικά. Κι ας έπαιξε με παιδιά από τη Β' ομάδα ο Βλάχος και γενικά όχι βασικούς. Για την ΑΕΚ μιλάμε, μην τα ισοπεδώνουμε όλα το ξαναλέω όπως και στο προηγούμενό μου κομμάτι της Κυριακής. Το ότι οι Γκερέιρο, Φουρτάδο, Παυλής που είναι από τους λεγόμενους πρωτοκλασσάτους -για φέτος- παίκτες είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορούν να ξεχωρίσουν ούτε σε αυτά τα παιχνίδια.

Βγαίνει λοιπόν ο Βλάχος στο τέλος και μας λέει για πρόβλημα στο γκολ(τείνει να καταντήσει εφιάλτης το θέμα) και κάποιους νεαρούς που έδειξαν καλά στοιχεία. Κάπου εκεί αναφέρεται και στον Φουρτάδο λέγοντας: «O Φουρτάδο ήταν τραγικός. Έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Το λέω γιατί είναι επιλογή μου που ήρθε στην ομάδα. Με αυτή την εικόνα όμως δεν μπορεί να παίξει ούτε στη δεύτερη ομάδα».

Η δήλωση αυτή σήκωσε αρκετά σχόλια. Κάποιοι έκαναν λόγο για αχρείαστο άδειασμα, για μια κακή εμφάνιση σε ένα αδιάφορο φιλικό που δεν βοηθάει ούτε την ομάδα, ούτε τον κόουτς, ούτε τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εν μέρει θα συμφωνήσω. Υπάρχουν όμως και τα «αλλά». Αν ο προπονητής στήριζε εμμέσως τον Πορτογάλο αρκετοί θα έλεγαν «Άσε μας ρε Βλάχο, επιλογή σου είναι και τον στηρίζεις για να μην εκτεθείς». Τώρα που τα λέει αλλιώς πάλι κάποιοι ενίστανται για το κατά πόσον ήταν εύστοχη αυτή η κίνηση. Ό,τι τέλος πάντων μετά από αυτό η ψυχολογία του Φουρτάδο θα πέσει κατακόρυφα και δεν θα προσφέρει. Και γιατί να μην τον πεισμώσει για να αποδείξει το αντίθετο, δίνοντας απαντήσεις σε όλους; Δεν γνωρίζω αν μετά από αυτό ο κόουτς θα «χάσει» τα αποδυτήρια. Σίγουρα όμως μιλάμε για επαγγελματίες που οφείλουν να δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν και δεν βρισκόμαστε σε εκκλησία που δεν επιτρέπονται οι βωμολοχίες.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν παίρνω το μέρος καμίας πλευράς όπως και άλλοι συνάδελφοί μου. Απλώς κάποια στιγμή όλοι μας -φίλαθλοι και δημοσιογράφοι- χανόμαστε μέσα στα γεγονότα και ότι κι αν συμβεί πάντα θα βρίσκουμε ένα παράθυρο για να βγάλουμε τη χολή μας. Τελικά θέλουμε να ακούμε σκληρές αλήθειες που συνήθως πονάνε ή λόγια που «χαϊδεύουν» αυτιά και χρυσώνουν πάντα το χάπι μέχρι ολοκληρωτικής απόδειξης του αντιθέτου;

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης
Ε-mail: dimskarts@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές από την ΕΛΠΑ για τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων στους δρόμους

Συμβουλές από την ΕΛΠΑ για τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων στους δρόμους

Δεδομένου ότι η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ, όσον αφορά στους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα παιδιών και νέων έως 25 ετών, η ΕΛΠΑ δίνει μια σειρά πρακτικών συμβουλών για την αποφυγή τους και την προστασία των παιδιών.
Μεταξύ άλλων συμβουλεύει η ΕΛΠΑ συμβουλεύει:
  • Τους γονείς, να περπατήσουν μαζί με τους μικρούς μαθητές στις διαδρομές και διαβάσεις προς και από το σχολείο, από τις οποίες η μετάβαση και η αποχώρησή τους γίνονται με ασφάλεια, χωρίς να διατρέξουν κίνδυνο. Επίσης, να ενεργοποιήσουν και να ενισχύσουν- και μέσω των τοπικών τους συλλόγων- το θεσμό του «Σχολικού Τροχονόμου». Ακόμη, στις περιπτώσεις όπου η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με σχολικά λεωφορεία, οι γονείς θα πρέπει να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι αυτά είναι απολύτως κατάλληλα (πρόσφατα ελεγμένα, διαθέτουν ζώνες ασφαλείας, πυροσβεστικά μέσα, συνοδό κ.ά.), προκειμένου να εξασφαλίζονται οι ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς.
  • Τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, να μυήσουν τους μαθητές στους απλούς κανόνες της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς, όπως στην αποκλειστική χρήση των διαβάσεων και των σηματοδοτών και στην αποφυγή επικίνδυνων παιχνιδιών μέσα και έξω από το σχολείο και στο δρόμο.
  • Τους οδηγούς, όταν διέρχονται έξω από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία και γυμνάσια, παιδικές χαρές και πάρκα όπου κυκλοφορούν, συχνάζουν και παίζουν μαθητές και μικρά παιδιά, να οδηγούν με αυξημένη προσοχή και μικρότερη ταχύτητα, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις ατυχήματος. Επίσης, όταν μεταφέρουν μικρά παιδιά και μαθητές, να χρησιμοποιούν το πίσω κάθισμα και τα ειδικά καθίσματα ή/και τις ζώνες ασφαλείας.
Εξάλλου, η ΕΛΠΑ έχει καταρτίσει σε συνεργασία με το βρετανικό τμήμα «Teaching Children Road Safety» πρακτικό οδηγό με απλές και πρακτικές συμβουλές σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες παιδιών (1-4, 5-6, 7-9 και 10-15 ετών), προκειμένου να διδαχθούν από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας και ασφαλούς συμπεριφοράς.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Ηλικία 1-4 ετών: «Προστατέψτε το παιδί σας»
  • Τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν την κυκλοφορία. Ποτέ μην τα αφήνετε, λοιπόν, μόνα τους, ακόμη και όταν είναι παρέα με μεγαλύτερα παιδιά.
  • Επιλέξτε το μέρος που θα είναι ασφαλές για να παίζουν. Ποτέ στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο, ακόμη κι αν είναι ήσυχος. Αν δεν υπάρχει, όμως, άλλο μέρος για παιχνίδι, τότε να είναι μαζί τους ενήλικας, να τα προσέχει.
  • Όταν βγαίνετε μαζί τους έξω, βεβαιωθείτε ότι το παιδί αυτής της ηλικίας περπατά στην πλευρά του πεζοδρομίου που είναι μακρύτερα από την κυκλοφορία (εσωτερικά δηλαδή), ακόμη κι αν του κρατάτε το χέρι.
  • Δώστε το καλό παράδειγμα. Εξηγείστε του, τί είναι η κυκλοφορία. Πείτε του για τα φανάρια, γιατί πρέπει να σταματάμε και να ελέγχουμε το δρόμο, πριν τον διασχίσουμε. Εξηγείστε του τη διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου. Εξηγείστε του ακόμη ότι, πολλές φορές, τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες ανεβαίνουν και στο πεζοδρόμιο για διάφορους λόγους, συνεπώς και εκεί πρέπει να προσέχουμε.
* Ηλικία 5-6 ετών: «Διδάσκοντας το παιδί»
  • 'Οποτε βγαίνετε μαζί με το παιδί σας στο δρόμο, πείτε του τι πρόκειται να κάνετε και γιατί. Εξηγείστε στο παιδί τα βασικά σημεία για να διασχίσετε μια διασταύρωση:
  1. Να σκέπτεται (Βρες ένα ασφαλές σημείο να σταθείς)
  2. Να σταματά σε σημείο που θα είναι ορατό από τους διερχόμενους οδηγούς
  3. Να επιλέγει (Απόφυγε να περάσεις μεταξύ σταματημένων αυτοκινήτων)
  4. Να περιμένει (Μέχρι να είναι σίγουρο ότι θα περάσει με ασφάλεια)
  5. Να ξεκινά στο σωστό χρόνο (Όταν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος)
  6. Να περνά γρήγορα απέναντι (Χωρίς να σταματά, να έχει το νου του, την ώρα που διασχίζει τον δρόμο, μόνο σε αυτό).
  • Κάντε του πρακτική, σε ήσυχους δρόμους κοντά στο σπίτι. Πρώτα, δείξτε του τί να κάνει. Μετά, αφήστε το να σας οδηγήσει εκείνο να περάσετε απέναντι. Αργότερα, αφήστε το να έλθει σε εσάς προσεκτικά, όταν το περιμένετε εσείς στο απέναντι πεζοδρόμιο.
  • Στην ηλικία αυτή, το παιδί δεν είναι πραγματικά έτοιμο να διασχίσει το δρόμο. Βεβαιωθείτε ότι πάντα ένας ενήλικας θα είναι κοντά του.
  • Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται όταν το παιδί αρχίζει το σχολείο και δεν συνοδεύεται από ενήλικα. Προσπαθήστε να συνδυάσετε τις ώρες σχολείου με κάποιον άλλο γονέα για να πάρει το παιδί σας από το σχολείο, αν δε μπορείτε εσείς οι ίδιοι.
  • Επιλέξτε την πιο ασφαλή διαδρομή σχολείο- σπίτι, κάντε τη μαζί με το παιδί σας και εξηγείστε του γιατί. Όπου υπάρχει κοντινή διασταύρωση με σηματοδότη χρησιμοποιείστε τη.
Ηλικίες 7-9 ετών: «Διέλευση σε σταυροδρόμι, χωρίς φανάρια»
  • Εξηγείστε στο παιδί σας τα στάδια που χρειάζονται για να διασχίσει με ασφάλεια ένα δρόμο χωρίς σηματοδότη.
  • Αφού βεβαιωθείτε ότι το παιδί έχει κατανοήσει τα παραπάνω, κάντε του πρακτική εξάσκηση, ξεκινώντας από ήσυχους δρόμους, που στο παρελθόν έχετε διασχίσει μαζί. Παρακολουθείστε το και βεβαιωθείτε, πριν το αφήσετε μόνο του να το κάνει.
  • Δοκιμάστε το ίδιο αργότερα, σε πιο πολυσύχναστους δρόμους. Κάντε το μαζί του πολλές φορές, πριν το αφήσετε μόνο του.
  • Πολλά παιδιά (όπως και ενήλικες) δεν είναι ικανά να κρίνουν την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα, καθώς και την απόσταση (πόσο μακριά είναι). Εξ άλλου, η ηλικία που τα παιδιά κατανοούν τα θέματα αυτά, διαφέρει από παιδί σε παιδί. Όλα τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμα των γονέων τους. Αυτό, μην το ξεχνάτε ποτέ.
  • Να ντύνετε το παιδί σας με λαμπερά χρώματα (ή χρώματα που «τραβούν το μάτι» των οδηγών) και βέβαια όχι με μαύρα ρούχα, έστω κι αν είναι της μόδας, ειδικά με μουντό ή συννεφιασμένο καιρό. Θυμηθείτε, όμως, ότι και τα πιο λαμπερά χρώματα δεν φωσφορίζουν το βράδυ σε σκοτεινούς δρόμους. Εξηγείστε στο παιδί γιατί το ντύνετε με ανοικτά χρώματα, ειδικά το βράδυ.
Ηλικίες 10-15 ετών: «Μάθετε στα παιδιά σας να σκέπτονται για τον εαυτό τους».
Είναι οι ηλικίες που τα παιδιά χρειάζονται και απαιτούν σταδιακά την ανεξαρτησία τους. Μπορεί μάλιστα να φύγουν και κάποια διαστήματα μακριά από το σπίτι, π.χ. για να επισκεφθούν φίλους τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής παιδιών σε ατυχήματα με αυτοκίνητο είναι ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Είναι η ηλικία που το παιδί νομίζει ότι «τα ξέρει όλα». Είναι στο δικό σας χέρι να το κάνετε να δει με σοβαρότητα τα θέματα της οδικής ασφάλειας.
  • Συνεχίστε να του μιλάτε για τους κινδύνους της κυκλοφορίας. Υπενθυμίστε του να περιμένει να σταματήσει η κίνηση για να διασχίσει ένα δρόμο, να χρησιμοποιεί τις διαβάσεις πεζών, να μην διασχίζει δρόμους κάνοντας «ζιγκ-ζαγκ», ενώ αν υπάρχει νησίδα στη μέση λεωφόρου τότε να διασχίζει τη λεωφόρο σαν να πρόκειται για δύο ξεχωριστούς δρόμους, σταματώντας και περιμένοντας πάνω στη νησίδα.
  • Συζητείστε με το παιδί σας τους κινδύνους για κάθε διαδρομή που πρόκειται εκείνο να κάνει (κυρίως αυτή του σχολείου).
  • Ελέγξτε αν το παιδί σας μπορεί να κρίνει σωστά την ταχύτητα και την απόσταση των αυτοκινήτων σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και συζητείστε μαζί του για τα ασφαλή περάσματα.
  • Επιμείνετε ότι ποτέ δεν πρέπει να διασχίσει ένα δρόμο ακολουθώντας τυφλά τους φίλους του ή άλλους. Πάντα πρέπει να σκέπτεται και να προσέχει εκείνο τον εαυτό του.
  • Πάνω από όλα, οδηγείστε το παιδί με το παράδειγμα σας, τόσο σαν πεζοί όσο και σαν οδηγοί- αναβάτες (ζώνες- κράνος).

Διαβάστε Περισσότερα »

Τατσόπουλος: Τι μαλακίες γράφεις πάλι μωρή @γ@μητη πουστ@ρ@

Τατσόπουλος: Τι μαλακίες γράφεις πάλι μωρή @γ@μητη πουστ@ρ@

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τα σχόλια των διαδικτυακών του φίλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, έκανε μια άκρως προκλητική και ειρωνική ανάρτηση το Σάββατο στο Facebook, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε... πλήθος σχολίων.
Συγκεκριμένα η ανάρτηση του κ. Τατσόπουλου έχει ως εξής: «Τι μαλακίες γράφεις πάλι μωρή αγάμητη πουστάρα? Γι' αυτό σε πληρώνει ο ελληνικός λαός, λαμόγιο, για να κοπροσκυλιάζεις και να γράφεις μαλακίες? Τρέχα να πάρεις πίπα από κανένα Πακιστανό, ξεκωλιάρη. Φτύνω στον τάφο σου. [Λέω εφεξής να μην χρονοτριβώ με νέες αναρτήσεις και να περνώ κατ' ευθείαν στα συνοδευτικά σχόλια]». 

Το σχόλιο αυτό ξάφνιασε τους διαδικτυακούς φίλους του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αμέσως αντέδρασαν, άλλοι έκπληκτοι, άλλοι κριτικάροντάς τον με αποτέλεσμα ο κ. Τατσόπουλος να επανέλθει με νεότερη επεξηγηματική ανάρτηση, λέγοντας πως η προηγούμενη ανάρτησή του δεν αποτελεί σχόλιο, αλλά το «ρεζουμέ εκατοντάδων σχολίων» που λαμβάνει καθημερινά.
Συγκεκριμένα έγραψε πως «για όσους δεν κατέστη απολύτως σαφές: το υβριστικό σχόλιο που ανάρτησα δεν είναι ΕΝΑ σχόλιο, αλλά το ρεζουμέ εκατοντάδων σχολίων που λαμβάνω καθημερινά ανεξαρτήτως του περιεχομένου της εκάστοτε δικής μου ανάρτησης.
Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί πολλούς από εσάς να μην αφορά το τι είδους σχόλια λαμβάνω, αλλά αντιληφθείτε κι εσείς, επιτέλους, ότι στο δικό μου προφίλ δικαιούμαι με τη σειρά μου να σχολιάζω οτιδήποτε με αφορά. Μπορείτε κάλλιστα να απαλλαγείτε από το μαρτύριο να διαβάζετε τις αναρτήσεις μου με ένα απλό κλικ. Απευθύνομαι φυσικά στους καλοπροαίρετους -για τους κακοπροαίρετους ή τους διαταραγμένους γνωρίζω πως οι παραινέσεις μου περιττεύουν. Καλή σας μέρα».

Λίγες ημέρες πριν τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναρτήσει ένα άλλο σχόλιο στη σελίδα του στο Facebook με το οποίο είχε καταφερθεί εναντίον της πολιτικής ορθότητας που μετατρέπει -όπως γράφει- τους βουλευτές σε «σάκους του μποξ» και τους επιτρέπει να μιλούν όπως θέλουν και να λένε τους «μαλάκες μαλάκες» και τους «φασίστες φασίστες». «Καλά, μαλάκες και φασίστες, δεν το συζητώ. Ψάχνετε, λέμε, για μεγάλα κορόιδα», κατέληγε, υπονοώντας πώς αυτός θα συνεχίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Διώξεις για απιστία και υπεξαίρεση σε Θ.Ζαγοράκη και Η.Βιολίδη!

  


Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης  και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης καθώς ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος!


Η εισαγγελία αφού παρέλαβε το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ καθώς και τα στοιχεία του...   ελέγχου που διενενήργησαν οι ορκωτοί ελεγκτές διαπιστώνει αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική δαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς και ένα θολό τοπίο στο καθεστώς χρηματικής διευκόλυνσης που είχε δημιουργηθεί με τις επιταγές του Ηλία Βιολίδη. Στο πόρισμα που έχει στα χέρια της εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης περιγράφεται ακόμη και δάνειο ύψους 110.000 ευρώ που έδωσε η ΠΑΕ σε υπάλληλό της!

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το πόρισμα σχετικά με τις επιταγές που έδινε ο Ηλίας Βιολίδης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να τη διευκολύνει οικονομικά. Οπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ  μεταβίβαζε τις επιταγές του Βιολίδη σε πιστωτές της και στη συνέχεια επέστρεφε τα χρήματα αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον έλεγχο από τις συναλλαγές αυτές φαίνεται να επωφελείται ο Ηλίας Βιολίδης και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ!  Οπως αναφέρεται στο πόρισμα  πολλές από τις επιταγές που έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος ως χρηματική διευκόλυνση είτε σφραγίστηκαν είτε ακυρώθηκαν παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του είχε επιστρέψει ολόκληρο το ποσό της αξίας των επιταγών που έδινε.

«Το συνολικό ποσό το οποίο ο Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 752.846, 98 ευρώ» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα.

Επίσης στις 8 Μαρτίου 2012 αναφέρεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της και μία οφειλή του Ηλία Βιολίδη ποσού 84.120 ευρώ από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων.

Αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν και από τη "ρύθμιση" που έγινε το Φεβρουάριο του 2012 με το Θοδωρή Ζαγοράκη καθώς με απόφαση του δ.σ. δόθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ αναδρομική αμοιβή 6.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως για το διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος ώστε να απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής ποσού ύψους 320.476 ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία με γραπτές και προφορικές εγκρίσεις για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! 

Διαβάστε Περισσότερα »

Δένδιας: Δακρυγόνα τέλος – Με νερό θα αντιμετωπίζονται οι ταραξίες...

Η Ελληνική Αστυνομία αλλάζει δόγμα και τακτική και πλέον η αντιμετώπιση των διαδηλώσεων
και των ταραξιών δεν θα γίνεται με δακρυγόνα και χημικά, αλλά με τη χρήση νερού. Αυτό είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm.

Ο κύριος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά «γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλαγής του δόγματος σε ότι αφορά τα χημικά και η ΕΛ.ΑΣ θα στραφεί σε πιο σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης των παρανομούντων, όπως με τη χρήση νερού».

Παράλληλα ο κ.Δένδιας επεσήμανε πως η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» , θα συνεχιστεί και μάλιστα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Τέλος επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, θα ανακοινωθεί το συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες παιδιά δεν εμβολιάζονται λόγω φτώχειας


Χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα είναι εκτεθειμένα σε λοιμώδη νοσήματα καθώς οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους...
αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα εμβόλιά τους!

Τα Κοινωνικά Ιατρεία επιβεβαιώνουν την μεγάλη προσέλευση ανεμβολίαστων παιδιών, ενώ ταυτόχρονα έρχεται η έρευνα της UNICEF να ενισχύσει την εικόνα της εξαθλίωσης, αναφέροντας πως 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αναφέρει πως "από τον Φλεβάρη που λειτουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησε ο ΙΣΑ με την ΜΚΟ "Αποστολή", έχουν προσέλθει πάνω από 3.600 άτομα. Το 74% ήταν Έλληνες που έμειναν άνεργοι και ανασφάλιστοι. Μεταξύ τους και 1.168 παιδιά εκ των οποίων 8 στα 10 δεν είχαν κάνει τα βασικά εμβόλια".

Το 44% όσων προσήλθαν στο ιατρείο είναι μικρομαγαζάτορες που έκλεισαν την επιχείρησή τους και έμειναν ανασφάλιστοι επειδή χρωστούν στον ΟΑΕΕ ή στην εφορία. Ένα 46% είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχασαν λόγω απόλυσης την κοινωνική τους ασφάλιση. Το 88% όσων πήγαν να εξεταστούν έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα από τα κοινωνικά ιατρεία εκτός Αττικής.

Η εικόνα των μη εμβολιασμένων παιδιών που βρίσκονται εκτεθειμένα σε μια γκάμα σοβαρών ασθενειών, μαζί με την εικόνα των υποσιτισμένων παιδιών που λιποθυμούν στα σχολεία είναι η νέα πραγματικότητα της μνημονιακής εποχής.

Με τα νέα σκληρά μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

-


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας απευθύνει ανοικτό κάλεσμα για την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠ' ΑΡ. 84)95 ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΡΙΘ. 177)95 - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1995° ΤΗΛ. & FAX 22610-80383° e-mail :eayp_n_voiotias@yahoo.gr A.Φ.Μ.:099908191 Τ.Δ.: ΦΙΛΩΝΟΣ 51 – Τ.Κ. 32100 - ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης και των εντολέων της για νέες περικοπές των μισθών και των λειτουργικών δαπανών των Σωμάτων Ασφαλείας τα οποία οδηγούνται στην διάλυση, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την 20.00 της 5/9/2012 στα κάτωθι τηλέφωνα. Πρόεδρος 6984246565, Γραμματέας 6974047949.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η Έκθεση Φωτογραφίας «Παιχνίδια Φωτός» απο τον «Ελείτροχο»



Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», σάς προσκαλεί στην 3η Ομαδική του Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Παιχνίδια Φωτός».

Στην έκθεση συμμετέχουν 20 Θηβαίοι πολίτες: μέλη του Φωτογραφικού Τμήματος του συλλόγου και οι μαθητές που παρακολούθησαν τα, κατά 3η συνεχή χρονιά Μαθήματα Φωτογραφίας, που διοργάνωσε ο σύλλογος, εισηγητής των οποίων ήταν ο κος Μπόλκας Νικόλαος, Επιμορφωτής Φωτογραφίας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2012».

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων «Επαμεινώνδας» (Σ.Φ.Ε.) - ΘΗΒΑ



ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 19.00 – 22.00

ΕΓΚΑΙΝΙΑ:  Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 - Ώρα έναρξης 20.30

ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη



ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:

Αναστασίου Ειρήνη

Βικάτος Δημήτρης

Βουδούρη Νόνα

Δελβενακιώτης Γιάννης

Δεμοίρος Σπύρος

Δρόση Ειρήνη

Κούκνη Σοφία

Κουτσούκος Κώστας

Λακιώτης Γρηγόρης

Μπεκρή Νατάσα

Μπεκρής Δημήτρης

Παπαγρηγορίου Γκίκας

Παπαδόπουλος Γιάννης

Παπαντώνης Παναγιώτης

Σελιμά Νάντια

Σερταρίδη Βικτώρια

Σταμάτης Βαγγέλης

Σταμέλλου Γιώτα

Τσαπρούνη Γιώτα

Χρήστου Ευαγγελία
 
 Μετά τιμής,

           Για το Δ.Σ.

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Χ. ΕΙΡΗΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα «σταφύλια της οργής» στην Βοιωτία!


Ο τρύγος βρήκε το σταφύλι δίχως τιμή…
Μ. Πικάσης: «Είναι το μοναδικό προϊόν, για το οποίο δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, με τους παραγωγούς   να τρυγούν  και να μην γνωρίζουν  σε ποια  τιμή θα παραδώσουν το προϊόν και πότε θα πληρωθούν..»
Με προβλήματα ξεκινά ο τρύγος στην Βοιωτία, καθώς για πρώτη φορά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι τιμές και όλα δείχνουν πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του τρυγητού.
Ιδιαίτερα προβληματισμένος για το θέμα εμφανίζεται ο Δ/ντής της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θήβας Μ. Πικάσης, χαρακτηρίζοντας «πρωτόγνωρο» το γεγονός!
«Είναι το μοναδικό προϊόν, για το οποίο δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, με τους παραγωγούς   να τρυγούν  και να μην γνωρίζουν  σε ποια  τιμή θα παραδώσουν το προϊόν και πότε θα πληρωθούν, σε αντίθεση με όλα τα άλλα προϊόντα, για τα οποία οι τιμές, ανεξάρτητα αν ικανοποιούν ή όχι τους παραγωγούς, υπάρχουν και όλοι ξέρουν λίγο πολύ πότε θα πληρωθούν γι’ αυτά» υπογραμμίζει, αδυνατώντας ωστόσο, να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους οι τιμές του σταφυλιού αγνοούνται…
« Λειτουργεί ο ανταγωνισμός ή μήπως η αγορά,  κατά πως λένε,  θα αυτορυθμιστεί;» αναρωτιέται ο Δ/ντής της ΕΓΣ, , δηλώνοντας ευθαρσώς πως «Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει Αμπελουργούς και οινοποιούς αλλά και τους καθ’  ύλην αρμοδίους»…
Γιατί δεν υπάρχουν τιμές, όμως; «Γιατί οι λίγοι μπορούν να ρυθμίσουν μια κατάσταση, η οποία τους βολεύει  και  δεν ανακοινώνουν τιμές για να μπορέσουν να επωφεληθούν από όλο το κλίμα» απαντά ο Δ/ντής της ΕΓΣ Θήβας,  φωτογραφίζοντας τους «ολίγους»: «Οι οινοποιού, από τους οποίους δυο - τρεις είναι εκείνοι που έχουν  το πάνω χέρι και ρυθμίζουν την κατάσταση»…
Εκτός από το πρόβλημα των τιμών όμως,  οι παραγωγοί έρχονται διαρκώς αντιμέτωποι και με τις εισαγωγές, μόνο που στην περίπτωση του σταφυλιού δεν έχουν την άμεση σχέση, καθώς στην προκειμένη περίπτωση αυτές σχετίζονται με το προϊόν, δηλαδή το κρασί…
Παρόλα αυτά,  το πρόβλημα με τις εισαγωγές  παραμένει δυσεπίλυτο, καθώς «η πολιτεία δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει το χρέος της, ελέγχοντας   την αναγραφή της χώρας προέλευσης» σημειώνει ο κ. Πικάσης, αναφερόμενος και σε δεύτερο παράγοντα, που  αφορά τα τεκταινόμενα της χώρας μας  ….
«Δεν μπορεί μια ποικιλία που είναι  για επιτραπέζια χρήση να πάει για οινοποίηση! Είναι  χρέος βαρύ της πολιτείας  να ελέγξει αυτή την κατάσταση , γιατί δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός  με ότι αυτό συνεπάγεται» καταλήγει, ευχόμενος, η αμπελουργία να βρεί σύντομα τον δρόμο στον τόπο της..
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H παπαδιά δεν είχε τον Θεό της...video

Ου, πουτ...., βρωμιάρα φώναζε το πλήθος στην παπαδιά έξω από την εισαγγελία [βίν

«Ου, πουτ...., βρωμιάρα» φώναζαν στην παπαδιά έξω από την εισαγγελία


Αποφάσισε να τον σκοτώσει, γιατί την χτυπούσε!...
Αμετανοητη εμφανιζεται να είναι η παπαδιά που ήταν η ηθική αυτουργός της άγριας δολοφονίας του συζύγου της, του 52χρονου ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα! Η 43χρονη γυναίκα η οποία κρατείται από χθες έχει... εκπλήξει τους πάντες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, καθώς παρά το γεγονός ότι το σατανικό σχέδιο της να οπλίσει το χέρι του 41χρονου εραστή της και να σκοτώσει τον ιερέα σύζυγό της αποκαλύφθηκε σχεδόν αμέσως, εκείνη δεν δείχνει να έχει μετανιώσει για τίποτε. Ισχυρίζεται δε ότι αποφάσισε να τον σκοτώσει επειδή ο σύζυγός της τη χτύπαγε και την κακοποιούσε.

Από την πλευρά του, ο εραστής της σατανικής γυναίκας που είναι και ο δράστης του φονικού βρίσκεται σε κατάσταση σοκ καθώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει όσα έχουν συμβεί.

Πληροφορίες λένε πως η 43χρονη είχε γνωρίσει τον 41χρονο από έναν κοινό τους φίλο και συγχωριανό του, πριν μερικούς μήνες. Έτσι ξεκίνησε αυτή η σχέση πάθους, όπου η 43χρονη φέρεται να μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο γάμο της, στο 41χρονο συνεργό της στη δολοφονία. Η παπαδιά φέρεται να υποστήριξε πως στο διάστημα της παράνομης αυτής σχέσης, ακούγοντας τα προβλήματα ο 41χρονος την πίεζε να φέρει τον ιερέα στην περιοχή για να τον σκοτώσει.


Το αντίθετο φέρεται να ισχυρίζεται ο 41χρονος βάζοντας την παπαδιά στο ρόλο του ανθρώπου που ήθελε να σκοτώσει τον 52χρονο ιερέα, για να απαλλαγή από την πίεση και τα προβλήματα ενός αποτυχημένου γάμου, με «θύματα» τρία παιδιά που σύμφωνα με πληροφορίες βίωναν τα όσα συνέβαιναν πίσω από τους τοίχους του σπιτιού τους στην ορεινή Φωκίδα. Ο στόχος του παράνομου ζευγαριού ήταν να ζήσει τον έρωτά του ελεύθερο. Ο ιερέας φαίνεται να γνώριζε καλά τα αίτια της κακής πορείας του γάμου του και αντιδρούσε στα όσα αντιλαμβανόταν. Σίγουρα όμως δεν περίμενε πως θα έπεφτε νεκρός από το όπλο του εραστή, μετά από ένα σατανικά σχεδιασμένο, αλλά πρόχειρο όπως αποδείχθηκε στην εκτέλεση, σενάριο.

Η παπαδιά φέρεται να είχε ενημερώσει για την έλευσή της μαζί με τον σύζυγό της στην Ηλεία, τον 41χρονο. Είχε προσχεδιαστεί και ο χρόνος και το δρομολόγιο ώστε να μπορεί ο δράστης να σκοτώσει και να κρυφτεί σε γνώριμα για αυτόν μέρη. Έτσι το πρωί της Δευτέρας του είχε τηλεφωνήσει σε ανύποπτη στιγμή για να πει την πορεία τους, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία ενημέρωσε τον 41χρονο να περιμένει στο χώρο που έγινε το φονικό, την ώρα που ο 52χρονος ιερέας και η παπαδιά έφευγαν από την Αρχαία Ολυμπία όπου είχαν μεταβεί νωρίτερα.

Το αυτοκίνητο, το γκρι Fiat Punto, το οδηγούσε η παπαδιά, έτσι με το πρόσχημα της φυσικής ανάγκης ήταν εύκολο να το κατευθύνει στο συγκεκριμένο χώρο που ο 41χρονος περίμενε. Μόλις κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και ενώ απομακρύνθηκε η παπαδιά, ο δράστης που ήταν κρυμμένος πίσω από τα πεύκα και από απόσταση τριών μέτρων πυροβόλησε τον ιερέα πισώπλατα. Ο ιερέας έπεσε νεκρός ακαριαία. Άλλωστε η βολή με κυνηγετικό όπλο και φυσίγγι «δωδεκάβολο» (ή «εννιάβολο» κατά μια άλλη εκτίμηση) που χρησιμοποιούν σε κυνήγι αγριογούρουνου δεν άφηνε κανένα περιθώριο…

Ο δράστης με ψυχραιμία έφυγε από το σημείο περπατώντας, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων προς το χωριό του τους Κρουνούς. Στη διαδρομή πέταξε το όπλο σε μια λαγκαδιά, σημείο το οποίο υπόδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας χθες. Συνέχισε για το χωριό με τη μοτοσικλέτα του. Η παπαδιά, επέστρεψε μετά τον πυροβολισμό στο αυτοκίνητο και η συνέχεια από εκεί και ύστερα είναι λίγο πολύ γνωστή, υποστηρίζοντας έπειτα στους αστυνομικούς τα περί ληστείας με δύο δράστες σε μοτοσικλέτα και δύο πυροβολισμούς...

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν τις επίμονες ερωτήσεις και ενώ η παπαδιά βρισκόταν «σοκαρισμένη» στο νοσοκομείο της Κρέστενας. Τόσο ο διοικητής της Ασφάλειας Παναγιώτης Ηλιόπουλος όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Δημήτρης Αλεξόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής στο Επιτελείο Διονύσης Τόκας μαζί με άλλους αστυνομικούς θέλησαν να αποσπάσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.


Τα όσα όμως περιέγραψε η 43χρονη κίνησαν την περιέργεια και σιγά – σιγά ήρθαν και οι πρώτες αντιφάσεις. Στην πορεία για να θολώσει τα νερά, δήλωνε στους αστυνομικούς πως ο ιερέας δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα κλίμα κακών σχέσεων του θύματος στη Φωκίδα. Κάτι που έπεφτε στο κενό, καθώς δεν φάνηκε να επιβεβαιώνεται από τα παιδιά της οικογένειας με τα οποία μίλησαν οι αστυνομικοί. Ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου εξέταζαν πολλαπλά τα στοιχεία, πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης η 43χρονη φέρεται να μίλησε για τη σχέση με τον 41χρονο και σιγά – σιγά ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης. Ο φερόμενος ως εκτελεστής εντοπίστηκε το πρωί και προσήχθη στην Ασφάλεια. Νωρίς το μεσημέρι φέρεται να μίλησε και αυτός στους αστυνομικούς για το ότι είχε συμβεί. Λίγο μετά τις τρεις οδήγησε το διοικητή και τους άνδρες της Ασφάλειας στο σημείο που είχε πετάξει το όπλο μετά το φονικό και στη συνέχεια έγινε μια άτυπη αναπαράσταση στο σημείο του εγκλήματος.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αποτελεί με πολύ μεγάλη επιτυχία για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, το διοικητή Παναγιώτη Ηλιόπολου και τους συνεργάτες του, ενώ αντανακλά στο σύνολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Πηγή Ηλεία Live
Διαβάστε Περισσότερα »

“Μαύρες μέρες” στην Αστυνομία - Κρέμασαν πανό οι αστυνομικοί




Με δυο πανό διαμαρτυρίας που ανάρτησαν στην είσοδο της ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί σήμαναν την έναρξη του νέου γύρου διαμαρτυρίας τους ενάντια στις περικοπές

Με το ένα πανό, όπως διαβάζουμε στη φωτογραφία του bloko.gr, λένε “όχι” στην επιστροφή στις “μαύρες μέρες” ενώ με το δεύτερο υπενθυμίζουν σε κάποιους τις δεσμεύσεις τους που και οι ίδιοι λησμόνησαν

Οι αστυνομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας κατεβαίνουν αύριο στο δρόμο αντιδρώντας στις ανακοινώσεις για νέες μειώσεις στους μισθούς τους.

Οι συνδικαλιστές και των τριών σωμάτων συναντώνται με τους αρχηγούς σε μια προσπάθεια να συνταχθούν μαζί τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ήδη μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον πρώτο υπαρχηγό του Λιμενικού να δηλώνει ότι η οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς των λιμενικών και των ένστολων αποτελεί εμπαιγμό και προς την ηγεσία και είπε ότι ο ίδιος θα δώσει κανονικά αύριο το παρόν στο συλλαλητήριο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον αέρα το…. 50% των αγροτικών φωτοβολταικών λόγω ΑΤΕ Leasing !



Κίνδυνο να μην κατασκευαστούν ποτέ, αντιμετωπίζουν πολλά από τα 640 αγροτικά φωτοβολταικά
που έχουν πάρει εγκρίσεις δανείων από την ΑΤΕ Leasing, μετά από την πώληση της Αγροτικής στην τράπεζα Πειραιώς.
Και αυτό καθώς η ΑΤΕ Leasing, που έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει τα μισά και πλέον από τα 1.200 περίπου συνολικά αγροτικά φωτοβολταικά, μετά την εξαγορά της μητρικής της από την Πειραιώς, τίθεται σε εκκαθάριση, χωρίς να είναι σαφές το τι θα γίνει με τα δάνεια που ενέκρινε.  Με απλά λόγια οι χρηματοδοτήσεις έχουν μπλοκάρει.
Σαν συνέπεια πολλοί από τους κατασκευαστές που ανέλαβαν εκείνοι το κόστος εξαιτίας της αδυναμίας των αγροτών να πληρώσουν τις δαπάνες σύνδεσης με τη ΔΕΗ και να καταβάλλουν εγγυητικές επιστολές, κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους. To ίδιο επίσης ισχύει για όσους από τους αγρότες είχαν καταβάλλει εγγυητικές επιστολές.
Εχουν παραγγείλει τον εξοπλισμό...
Ειδικότερα, όπως λένε όσοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, από τις 640 περίπου εγκρίσεις δανείων στις οποίες προχώρησε η ΑΤΕ Leasing, οι 500 έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.
Από τα συμβασιοποιημένα αυτά έργα, 300 περίπου αγρότες, έχουν παραγγείλει τον εξοπλισμό, με συνέπεια τα 240 να βρίσκονται στη φάση της κατασκευής.
Εξαιτίας ωστόσο της αδυναμίας των αγροτών να καλύψουν τις δαπάνες σύνδεσης με τη ΔΕΗ αλλά και το κόστος των εγγυητικών επιστολών, στις περισσότερες από τις περιπτώσεις των έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, το κόστος αυτό έχει αναληφθεί από τους κατασκευαστές. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους, βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων για το τι ακριβώς θα γίνει με τα δάνεια που είχε εγκρίνει η ΑΤΕ Leasing, αν δηλαδή τελικώς θα εκταμιευτούν και πότε. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρκετοί σκέφτονται να στραφούν νομικά σε βάρος της ΑΤΕ Leasing.
Επιστροφή εγγυητικών επιστολών…
Τα τηλεφωνήματα αγροτών στην ΑΤΕ Leasing είναι καθημερινά, αφού υπάρχει σύγχυση και αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον των χρηματοδοτήσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αγρότες ζητούν από την Τράπεζα Πειραιώς, να χρηματοδοτήσει τουλάχιστον τα πάρκα που ήδη κατασκευάζονται.
Παράλληλα ζητούν από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, για τις περιπτώσεις των πάρκων εκείνων για τα οποία το ενδιαφέρον των αγροτών επενδυτών αποσύρεται, να προχωρήσει σε ρύθμιση επιστροφής των εγγυητικών επιστολών και των ποσών που κατέβαλαν για τους όρους σύνδεσης με τη ΔΕΗ.
http://www.energypress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραβόλτα - Ντε Νίρο: Αγαπήσαμε την Ελλάδα (VIDEO)

Τραβόλτα - Ντε Νίρο: Αγαπήσαμε την Ελλάδα (VIDEO)

Λίγο πριν φύγουν από την Ελλάδα ο John Travolta και ο Robert De Niro έδωσαν μια συνέντευξη - έκπληξη στο Νίκο Αλιάγα...
"Νιώσαμε ασφάλεια και ζεστασιά στην Ελλάδα. Ήταν σαν όνειρο", τόνισε ο John Travolta στον οποίο ο Νίκος Αλιάγας θύμισε πως το κεντρικό κομμάτι του soundtrack της ταινίας Pulp Piction δεν ήταν άλλο από το ελληνικότατο Misirlou του Τσιτσάνη, λίγο πριν του δείξει πως να παίζει με κομπολόι...

"Δεν μετανιώνω που ήρθαμε στην Ελλάδα για διακοπές. Και θα ξαναέρθουμε οπωσδήποτε", δήλωσε με τη σειρά του ο Robert De Niro που συνομίλησε με ουκ ολίγους ντόπιους κατά τη διάρκεια τόσο της παραμονής του στα νησιά, όσο και αυτής του βίντεο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γάτα με τα δυο πρόσωπα video

γάτα,δυο,πρόσωπα,Αφροδίτη,ΧίμαιραΗ «Αφροδίτη» είναι celebrity του διαδικτύου
Τη λένε Αφροδίτη και τη φήμη της θα ζήλευαν πολλοί...
Διαθέτει δική της ιστοσελίδα στο Facebook και το video στο οποίο πρωταγωνιστεί έχει προσελκύσει πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές...
Η γάτα με τα δυο πρόσωπα είναι πλέον το διασημότερο αιλουροειδές του πλανήτη!
Εκτός από το χρώμα του τριχώματος της και τα μάτια της έχουν διαφορετικό χρώμα.
Λόγω της ιδιαιτερότητάς της πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την Αφροδίτη «Χίμαιρα».
Στη μυθολογία η Χίμαιρα ήταν ένα φοβερό τέρας, φτιαγμένο από μέρη διαφορετικών ζώων.
Σε ό,τι αφορά τα αιλουροειδή, Χίμαιρα λέγεται η γάτα της οποίας τα κύτταρα περιέχουν δυο διαφορετικός τύπους DNA, κάτι που προκαλείται όταν ενώνονται δυο έμβρυα.
Το αν η Αφροδίτη είναι όντως Χίμαιρα ή όχι θα αποδειχθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.
Στην περίπτωση που δεν πρόκειται για ένωση δυο εμβρύων, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα δυο πρόσωπα της γατούλας είναι αποτέλεσμα φοβερής «γενετικής τύχης».
Ίσως το μαύρο χρώμα ενεργοποιήθηκε τυχαία σε όλα τα κύτταρα της μιας πλευράς του προσώπου της γάτας, ενώ την ίδια ώρα το καφέ χρώμα ενεργοποιήθηκε τυχαία στην άλλη πλευρά. Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν στη μέση και το αποτέλεσμα είναι μια γατούλα με δυο πρόσωπα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσαν οι υπογραφές για το πρόγραμμα προώθησης οίνου σε Τρίτες χώρες


Πρόκειται για 21 νέα προγράμματα και 24 ανανεώσεις προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ.Υπεγράφησαν οι συμβάσεις ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και των συνεταιριστικών και ιδιωτικών οινοποιητικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα 2009-2013. Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης υπέγραψε από κοινού με τις οινοποιητικές επιχειρήσεις τις προβλεπόμενες συμβάσεις, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των προγραμμάτων.
Πρόκειται για 21 νέα προγράμματα και 24 ανανεώσεις προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ.
Υπεγράφησαν συνολικά 45 υπουργικές αποφάσεις έγκρισης, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικότερα, για την περίοδο 2012-2013 εγκρίθηκαν 21 προγράμματα που αφορούν νέες υποβολές και 24 που αφορούν ανανεώσεις προγραμμάτων.
Με την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου το Υπουργείο, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του κλάδου, στοχεύει στην αποτελεσματική διείσδυση και καθιέρωση στην παγκόσμια αγορά των ελληνικών κρασιών, που διαθέτουν «ταυτότητα», ποιότητα συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγής, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και ως επάξιοι πρεσβευτές της ελληνικής κουλτούρας μεταφέρουν  πολιτισμικά μηνύματα της χώρας μας.
Οι χώρες, όπου κυρίως εξάγονται τα ελληνικά κρασιά, είναι η Ρωσία, η Κίνα, ο Καναδάς, η Ελβετία και η Αυστραλία.
Το συνολικό ποσό της δαπάνης για το χρονικό διάστημα 2010-2013 ανέρχεται σε 36.334.000 ευρώ, εκ των οποίων 11.700.200 ευρώ προέρχονται από εθνική συμμετοχή και 18.167.000€ από κοινοτική συμμετοχή. Το μέτρο είναι συγχρηματοδοτούμενο και ενισχύεται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 30% από εθνικούς και το 20% από τη συμμετοχή των ίδιων των δικαιούχων.
Για την περίοδο 2010-2012 εγκρίθηκαν με υπουργικές αποφάσεις 44 προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 28.334.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλικός αγώνας ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ και ΑΕΚ για φιλανθρωπικό σκοπό


Για φιλανθρωπικό σκοπό… 
Καλή η διακοπή του πρωταθλήματος, όμως οι ομάδες πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, ενόψει της επανέναρξης της Σούπερ Λίγκας. Έτσι, ο Λεβαδειακός «έπιασε με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια», αφού κανόνισε φιλικό με την ΑΕΚ για φιλανθρωπικούς σκοπούς την ερχόμενη Παρασκευή στις 19:00. Τα έσοδα της αναμέτρησης θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας, «Η ΑΡΩΓΗ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 7/9/2012 στις 19:00 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ και της ΑΕΚ.

Ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας, «Η ΑΡΩΓΗ».

Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι 10 ευρώ για τις θύρες 1&3, 20 ευρώ για τη θύρα 2VIP, ενώ τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύουν προαιρετικά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Γυμναστής-φάντασμα πληρωνόταν 3 χρόνια ενώ απουσίαζε!

Γυμναστής-φάντασμα πληρωνόταν 3 χρόνια ενώ απουσίαζε!

Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο

Για τρία χρόνια λάμβανε κανονικά το μισθό του, όμως κανείς δε γνώριζε... που βρισκόταν!

Ο «αγνοούμενος» καθηγητής φυσικής αγωγής βρέθηκε τελικά από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου και διαπιστώθηκε ότι εισέπραττε κανονικά το μισθό του, αν και δεν είχε καν εμφανιστεί στην οργανική του θέση στην Κρήτη, από τη βόρεια Ελλάδα από όπου κατάγεται.


Ο άνδρας τα κατάφερνε επί τρία χρόνια, κινούμενος μεταξύ ... μεταπτυχιακών σπουδών, αναρρωτικών αδειών και διδακτορικών σπουδών!

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ΕΔΕ και διαπιστώθηκε ότι για έξι μήνες πληρώθηκε παράνομα και τώρα καλείται να επιστρέψει τους μισθούς που αντιστοιχούν σε αυτό το χρονικό διάστημα.

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο φοροσόκ: Ενοικιαστές στα σπίτια τους οι Έλληνες

Τι περιμένει τους κατόχους ακίνητης περιουσίας από το 2013. Ο φόρος που θα αντικαταστήσει "χαράτσι" και ΦΑΠ. Δεν εξαιρούνται ούτε οι εκτάσεις, στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά
Ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια θα γίνουν οι Έλληνες πολίτες τα επόμενα χρόνια, με το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει την επιβολή ενιαίου φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας σε 5,6 εκατομμύρια φυσικά και 1 εκατομμύριο νομικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" ο ενιαίος φόρος θα αντικαταστήσει το "χαράτσι" που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Ο νέος φόρος, θα επιβάλλεται και σε ακίνητα που σήμερα φοροαπαλλάσσονται, όπως οι αγροί και οι λοιπές εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών εκτάσεις γης ή εκτάσεις στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά.
Τα μόνα ακίνητα που δεν θα φορολογηθούν θα είναι οι αγροτικές εκτάσεις, που ανήκουν σε αγρότες και καλλιεργούνται.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:
1. Επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων σε όλες τις περιοχές που είναι ενταγμένες σε σχέδια πόλεων ή οικισμών. Σε όσες περιοχές εντός σχεδίων πόλεων οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων προσδιορίζονται για τα μεν κτίσματα με βάση τις τιμές εκκίνησης ελαχίστου κόστους κατασκευής οικοδομής ανά τ.μ. για τα δε οικόπεδα με βάση τις εκτιμήσεις των κατά τόπους ΔΟΥ, θα καθοριστούν αντικειμενικές αξίες.
2. Κατάργηση του "χαρατσιού" και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος δεν έχει ακόμα εισπραχθεί ούτε για το 2010, ούτε για το 2011, ούτε για το 2012.
3. Οι παραπάνω φόροι, αντικαθίστανται από έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας. Έτσι, θα καθιερωθεί το ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακινήτων), το οποίο θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας. Από το ΕΤΑΚ θα εξαιρείται μόνο η αγροτική γη που ανήκει στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Τα έσοδα που θα εξασφαλίζει το Δημόσιο κάθε χρόνο από την επιβολή του νέου αυτού φόρου θα πρέπει να είναι 3 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο (υποτίθεται ότι) αποδίδουν κάθε χρόνο το "χαράτσι" και ο ΦΑΠ, που καταργούνταιnews247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία τμημάτων I.Ε.Κ. Άμφισσας στη Λιβαδειά


Κάλεσε τώρα και ενημερώσου!!
Επιστροφή διδάκτρων στους επιτυχόντες σπουδαστές !!!
Πάρε το μέλλον στα χέρια σου!!!
Ανακοινώνεται ότι στο ΙΕΚ Λιβαδειάς-Άμφισσας έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές σπουδαστών για το έτος 2012-2013. Γίνε επαγγελματίας βρίσκοντας διέξοδο εργασίας στην εποχή μας σε μια από τις παρακάτω ειδικότητες:
1. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
2. ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
4. ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ
6. ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ (Άμφισσα)
Πληροφορίες – Εγγραφές
22610 28923
22610 87887
22650 72024
22610 87888
Κιν. 6977584725
Κάλεσε τώρα και ενημερώσου!!
Επιστροφή διδάκτρων στους επιτυχόντες σπουδαστές !!!
Πάρε το μέλλον στα χέρια σου!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Red Hot Chili Peppers τα έσπασαν!

 

Η μαγική - sold out - βραδιά τελείωσε. Για πρώτη φορά το κορυφαίο συγκρότημα Red Hot Chili Peppers έπαιξε ζωντανά στην Ελλάδα. Το Ολυμπιακό στάδιο κατάμεστο, η αδρεναλίνη στα ύψη και το ροκ στα καλύτερά του.

Με το που ξεκίνησε να παίζει η εισαγωγή του «Monarchy of Roses» το κοινό παραληρούσε και όταν εμφανίστηκε στην σκηνή ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Anthony Kiedis, επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ο κόσμος δεν σταμάτησε στιγμή να χειροκροτεί, ενώ μοναδική στιγμή ήταν όταν ο Anthony έβγαλε την μπλούζα του και την πέταξε στο κοινό!

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο μπασίστας του γκρουπ, Flea, ο οποίος είπε κατά τη διάρκεια της συναυλίας: «Είστε ένας υπέροχος και θερμός λαός που μας έχει αγκαλιάσει. Βλέπουμε και ακούμε στην τηλεόραση ότι οι Έλληνες είναι ένας ταλαιπωρημένος λαός, όμως εμείς έχουμε δεχθεί μόνο αγάπη και καλή φιλοξενία από εσάς».

Νωρίτερα ο ίδιος, απευθυνόμενος στον τραγουδιστή είπε: «You are a fucking Greek god»...

Έπαιξαν όλες τις γνωστές τους επιτυχίες όπως Californication, Parallel Universe, Under the Bridge και Can't Stop.

Από τις 21.45 που εμφανίστηκαν στην σκηνή μέχρι το τέλος του live όλα ήταν μαγικά. Ο ήχος υπέροχος, η μουσική ηλεκτρισμένη και δυναμική και φυσικά η εμφάνιση του Anthony Kiedis όπως πάντα εκκεντρική και γεμάτη πάθος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Τούρκοι βγάζουν στο Αιγαίο υδρογραφικό σκάφος - Τι σχέση υπάρχει με το F 16


alt

Νέα πρόκληση από την πλευρά της Άγκυρας στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, στις 01-09-2012, η Υδρογραφική-Γεωγραφική Διεύθυνση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις ακόλουθες δραστηριότητες των τουρκικών υδρογραφικών πλοίων για τον μήνα Σεπτέμβριο.


alt

Από 16-9-2012 έως 20-9-2012 το υδρογραφικό πλοίο TCG Çeșme (A-599) θα πραγματοποιήσει επιχείρηση έρευνας και ανέλκυσης ναυαγίου στην περιοχή Νο 1 που φαίνεται στο χάρτη, περίπου 13 ν.μ. νοτιοανατολικά του Αγ. Ευστρατίου και ορίζεται από τα σημεία 39°20' 28''Β-025°07' 17''Α, 39°17' 56''Β-025°10' 31''Α, 39°15' 25''Β-025°07' 17''Α και 39°17' 56''Β-025°04' 03''Α. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι το TCG Çeșme συμμετείχε στις έρευνες ανεύρεσης του τουρκικού αεροσκάφους RF-4E που καταρρίφτηκε από την συριακή αεράμυνα στις 22-6-2012.

Από 29-8-2012 έως 10-9-2012 το υδρογραφικό πλοίο TCG Çubuklu (A-549) θα πραγματοποιήσει επιχείρηση χαρτογράφησης στην περιοχή Νο 2 που φαίνεται στο χάρτη και ορίζεται από τα σημεία 40°02' 52''Β-026°07' 56'Α, 40°02' 04''Β-025°44' 42''Α, 39°33' 24''Β-025°39' 23''Α και 39°31' 40''Β, 026°04' 18''Α. Ως γνωστόν, το πλοίο αυτό διαθέτει τους κατάλληλους αισθητήρες και συστήματα επεξεργασίας πληροφοριών για την παρακολούθηση συλλογή και επεξεργασία ηλεκτρονικών πληροφοριών.

Σε ότι αφορά στην προγραμματισμένη δραστηριότητα του υδρογραφικού πλοίου TCG Çeșme (A-599), ο επίκουρος καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Ευάγγελος Συρίγος μας ενημέρωσε ότι για έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ναυαγιαιρέσεις απαιτείται άδεια από το ελληνικό κράτος. [σ.σ. Σύμφωνα με το Ναυτικό Δίκαιο ο όρος ναυαγιαίρεση ή ναυαγιαιρεσία (wrecking) καλύπτει τρεις εννοιολογικές σημασίες: α) Η ανάληψη διάσωσης του ναυαγήσαντος πλοίου ή φορτίου. β) Η ανάληψη διάσωσης υπολειμμάτων του ναυαγήσαντος πλοίου ή φορτίου και γ) Η δόλια ή ηθελημένη (αναγκαστική) καταστροφή (μερική ή ολική) του πλοίου.]

Ας σημειωθεί ακόμη ότι στις 24-8-2012, ο συντάκτης του παρόντος, σε άρθρο του με τίτλο: «Τουρκικά παιχνίδια στο Αιγαίο», είχε επισημάνει ότι η Άγκυρα, η οποία ακολουθεί τη στρατηγική της ελεγχόμενης έντασης και της σταδιακής δημιουργίας τετελεσμένων, φαίνεται ότι περνά βαθμιαία στο επόμενο στάδιο.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι από τη «δυναμική» αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο με πολεμικά πλοία και πολεμικά αεροσκάφη περνούν σε μια ηπιότερη μεν, αλλά πιο ύπουλη τακτική χρησιμοποιώντας ερευνητικά πλοία. Επιπρόσθετα δε, μια βασική επισήμανση αποτελεί το γεγονός ότι, η τουρκική ανακοίνωση, για την επιχείρηση έρευνας και ανέλκυσης ναυαγίου από το υδρογραφικό πλοίο TCG Çeșme (A-599), δεν αναφέρει πληροφορίες για το είδος του ναυαγίου. Τούτο πιθανόν να οφείλεται σε τρεις λόγους. Πρώτον, να μην υπάρχει ναυάγιο και να αποτελεί έναν ακόμη ανατολίτικο επικοινωνιακό ελιγμό. Άλλωστε σε μερικές περιπτώσεις, οι συμβολισμοί στην εξωτερική πολιτική έχουν μεγαλύτερη αξία ακόμα κι από την ίδια την ουσία.

Δεύτερον, με την εν λόγω κίνηση, η Άγκυρα να θέλει να διαπιστώσει τις ανοχές της ελληνικής πλευράς έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, προκειμένου στη συνέχεια να προβεί στην επόμενη κίνηση, η οποία θα έχει σχέση με διεξαγωγή άλλης έρευνας που θα αφορά στην ανεύρεση του τουρκικού F-16 που κατέπεσε στις 8 Οκτωβρίου 1996 στα ανοικτά της Χίου. Ήδη, στο τέλος Ιουνίου 2012 τα τουρκικά ΜΜΕ προέβαλαν ιδιαίτερα το εν λόγω θέμα. Και τρίτον, να προβληθεί η τουρκική παρουσία ενόψει των μελλοντικών ενεργειακών εξελίξεων στην περιοχή.

Ενόψει των παραπάνω καθίσταται σαφές ότι οι προθέσεις της Άγκυρας είναι περισσότερο από προφανείς, ειδικά την παρούσα περίοδο, όπου ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου αποδεικνύεται ως ο πιο αποτυχημένος υπουργός Εξωτερικών στην ιστορία της χώρας του (σ.σ. δημοσιογράφος Kadri Gürsel της τουρκικής εφημερίδος Milliyet/3-9-2012). Όπως γίνεται κατανοητό, η Τουρκία, προσπαθώντας να αναλάβει έναν περιφερειακό και εν μέρει διεθνή ρόλο ώστε να έχει λόγο στο σχεδιασμό του νέου διεθνούς σκηνικού, ενσωμάτωσε στον ήδη βεβαρυμμένο τομέα εθνικής ασφάλειας της κινδύνους και απειλές που αντιμετωπίζουν τρίτες χώρες. Τούτο αποτυπώνεται πλήρως στην αναστροφή της πολιτικής των μηδενικών προβλημάτων του Νταβούτογλου και δημιουργία πολλαπλών προβλημάτων με τους Κούρδους, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, την Αρμενία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Υπό τις συνθήκες δε αυτές, εκτιμάται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, η Τουρκία θα προβεί σε κινήσεις προκειμένου να αποκαταστήσει τόσο την υποβαθμισμένη διαπραγματευτική ικανότητα της, όσο και την παρουσία της στο διεθνές περιβάλλον, η οποία έχει τρωθεί.


onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε ευρώ στους αστυνομικούς που θα εντοπίζουν ΙΧ χωρίς τέλη..


Από τη νέα χρονιά τα γνωστά αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας θα αποτελούν παρελθόν και πλέον ο έλεγχος για το αν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ έχουν πληρώσει το ετήσιο αντίτιμο θα είναι δύσκολος. Όπως όλα δείχνουν η αστυνομία και η τροχαία θα διατηρήσουν τον έλεγχο των οχημάτων για τη μη καταβολή του τέλους, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για να ενταχθεί στην αστυνόμευση των ΙΧ για τα τέλη κυκλοφορίας και η δημοτική αστυνομία.

Σύμφωνα με το capital.gr όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα το τέλος και πέσουν σε μπλόκο, θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσια του ποσού. Οι πρώτες σκέψεις είναι να αξιοποιηθεί η τεχνολογία που έχουν ήδη τα περιπολικά της αστυνομίας και η οποία μέσω ειδικής συσκευής δίνει πληροφορίες για το ελεγχόμενο όχημα (π.χ. αν είναι κλεμμένο). Το σύστημα θα εμπλουτισθεί και με τα στοιχεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί που θα εντοπίζουν ένα ΙΧ για το οποίο δεν έχει καταβληθεί το τέλος, να επιβραβεύεται με ένα συγκεκριμένο ποσό όπως 5 ευρώ.eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ