Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

1η Ομαδική Έκθεση Τέχνης Θηβαίων Εικαστικών απο τον «Ελείτροχο»

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστική φωτογραφία...

Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, κοιτώντας τη φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω, είναι να δακρύσει...




Η φρίκη του πολέμου..

Πατέρας, φιλάει για τελευταία φορά το νεκρό παιδί του.....

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο twitter για Δούρου-Κασιδιάρη: «Μας χώρισαν οι μπάτσες, μας ένωσαν οι μπάτσοι»

Φωτιά στο twitter για Δούρου-Κασιδιάρη: «Μας χώρισαν οι μπάτσες, μας ένωσαν οι μ
Χαμός έγινε χθες το βράδυ σε twitter και Facebook όταν άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η φωτογραφία της Ρένας Δούρου να είναι στην κεφαλή της πορείας των σωμάτων ασφαλείας και μάλιστα να κρατά και το πάνο που είχαν οι Αστυνομικοί.
Δεκάδες χρήστες του twitter άρχισαν να γράφουν μηνύματα διαμαρτυρίας τόσο κατά της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να συμπαρασταθεί στον αγώνα των αστυνομικών όσο και κατά της Ρένας Δουρου.
Πολλοί αντιμετώπισαν την κίνηση της κ.Δούρου με οργή, γράφωντας tweet όπως «μια μεγάλη χλέπα στα μούτρα της Δούρου, από το μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι φτάσαμε να συγχρωτίζονται με τους φασίστες, τώρα που σας είδαμε στο πλευρό αυτών που μας δέρνουν λυπομαστε για την ψήφο μας».
Άλλοι το είδαν με χιούμορ και σε συνδυασμό με την παρουσία στην πορεία και του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να γράφουν στιχάκια όπως «μας χώρισαν οι μπάτσες, μας ένωσαν οι μπάτσοι, η Ρένα του 16ου, πήγε να τα ξαναβρεί με το Λιάκο».
Πάντως υπήρξαν και κάποιοι που στήριξαν την απόφαση της να είναι επικεφαλής της πορείας των αστυνομικών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προφυλακιστέοι η παπαδιά και ο εραστής της μετά την πολύωρη απολογία τους

Προφυλακιστέοι η παπαδιά και ο εραστής μετά την πολύωρη απολογία τους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, η παπαδιά και ο εραστής της για το στυγερό έγκλημα στην Ηλεία, όπου και σκότωσαν τον 52χρονο ιερέα.
Η 43χρονη παπαδιά και ο 41χρονος εραστής της κατηγορούνται πως σκότωσαν τον 52χρονου ιερωμένο την Δευτέρα στο 21ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Πύργου - Κυπαρισσίας, έξω από τους Κρουνούς της Ηλείας.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις και ο εραστής κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η παπαδιά για ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δημοσκόπηση της VPRC: Χρυσή Αυγή 12%, ...ΠΑΣΟΚ 7%!

"Κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση








Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ,σταθερή η ΝΔ




 





Αύξηση του ποσοστού σε 12% και κατάληψη της τρίτης θέσης, δίνει για την Χρυσή Αυγή, δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Σύμφωνα με μετρήσεις της VPRC που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Ελλάδα αύριο», το κόμμα του...  Νίκου Μιχαλολιάκου ξεπερνάει το ΠΑΣΟΚ το οποίο περιορίζεται στο ισχνό 7%.

Στη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται καταγράφεται ακόμη η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, το 76% των οποίων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

Το 85% των πολιτών δηλώνει ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και μόνο το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύει ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα πηδηχθούμε από το παράθυρο! Δείτε ποιοι από το ΠΑΣΟΚ απέστειλαν επιστολή στον Στουρνάρα και λένε όχι στα μέτρα που έρχονται!

Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας, τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ που έχουν άμεση σχέση με την τωρινή κατάσταση της οικονομίας.
Οι «4» απέστειλαν επιστολή στον Γ. Στουρνάρα, εκφράζοντάς του την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που έρχονται, ενώ λένε να μην είναι οριζόντια! Τα δικά τους τι ήταν δηλαδή;

Η επιστολή:

“Όπως γνωρίζετε, βασική πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια (έως 31/12/2016), ώστε η προσαρμογή να επιτευχθεί με πιο ήπιο τρόπο, πιο φιλικό για την ανάπτυξη και τους πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε την επιλογή του Πρωθυπουργού να εξειδικευθούν και να αποφασιστούν πρώτα στο σύνολό τους μέτρα 11,5 δισ. ευρώ και μετά να τεθεί από την Κυβέρνηση στους εταίρους μας το ζήτημα της παράτασης.

Με δεδομένο, όμως, ότι η ισχύουσα δανειακή σύμβαση προβλέπει ρητά ότι σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης (όπως συμβαίνει τώρα), ανοίγει η συζήτηση για παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, θεωρούμε ότι η παράταση θα επιβεβαιωθεί από τους εταίρους μας το αργότερο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18/10/2012.

Συνεπώς, ναι μεν τώρα εξειδικεύονται και αποφασίζονται στο σύνολό τους μέτρα 11,5 δισ. ευρώ, αυτά όμως μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν όχι σε δύο (μέχρι το 2014), αλλά σε τέσσερα (μέχρι το 2016) χρόνια.

Απλώνοντας τα μέτρα σε τέσσερα, αντί για δύο χρόνια, μπορούμε να επιδιώξουμε, μέσα από τη μείωση της ύφεσης, την αύξηση του ΑΕΠ και των εσόδων, την αποφυγή κοινωνικά επώδυνων μέτρων κυρίως της τρίτης και τέταρτης χρονιάς, άρα να μειώσουμε σημαντικά τις επιπτώσεις τους για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Οι βασικές μας αντιρρήσεις σε σχέση με τα προτεινόμενα από το οικονομικό επιτελείο μέτρα είναι οι ακόλουθες:

Α. Τα προτεινόμενα μέτρα για μισθούς και συντάξεις έχουν οριζόντιο χαρακτήρα ο οποίος είναι ιδιαίτερα άδικος, καθώς πλήττει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μειώσεις για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και των άλλων ταμείων, φτάνουν έτσι το 14%.

Β. Τα προτεινόμενα μέτρα για τους αναπήρους είναι ιδιαίτερα σκληρά, αφού τα επιδόματα και μάλιστα σε περιπτώσεις με βαριά αναπηρία μπορεί να μειωθούν μέχρι και 40%.

Γ. Για τα ασφαλιστικά ταμεία κρίσιμο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η τρόικα υποεκτιμά τα έσοδα με αποτέλεσμα να διευρύνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα και να ζητούνται πρόσθετα μέτρα περικοπής δαπανών. Κατά την ίδια λογική, δεν συνυπολογίζονται από την τρόικα έσοδα από ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί και προβλέπεται η εφαρμογή τους από 1/1/2013 (ειδική εισφορά ΟΑΕΕ). Η διαφορά μεταξύ των εκτιμήσεων της τρόικα και των πραγματικών στοιχείων των ταμείων, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1. Να αποτυπωθούν, σε ό,τι αφορά τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, τα πραγματικά μεγέθη, έτσι όπως αυτά προκύπτουν από την εξέλιξή τους έως σήμερα και να αφαιρεθεί από τα μέτρα το 1,5 δισ. ευρώ της διαφοράς.

2. Να αφαιρεθεί παντελώς η πρόβλεψη για μείωση των επιδομάτων αναπηρίας ως ελάχιστη κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας. Φυσικά, πρέπει να συνεχιστεί αποφασιστικά και γρήγορα ο ιατρικός έλεγχος για όλους τους δικαιούχους, ώστε να μην λαμβάνουν τα επιδόματα άνθρωποι που δεν είναι ανάπηροι.

3. Να μην περικοπούν τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, μια και οι μειώσεις που έχουν αυτοί υποστεί με το νέο μισθολόγιο είναι ήδη ιδιαίτερα υψηλές.

4. Να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των φορέων για την αύξηση των ατομικών εισφορών στους κλάδους εφ’ άπαξ βοηθήματος, αντί της υπερβολικής μείωσης στην καταβολή των εφ’ άπαξ.

5. Να αντικατασταθεί η προτεινόμενη από το οικονομικό επιτελείο ρύθμιση για τις συντάξεις που βασίζεται στην οριζόντια περικοπή των δώρων (που είναι σταθερό ποσό ανεξαρτήτως ύψους σύνταξης) με μια κλιμακωτή μείωση από 3% έως 8% κατ’ έτος, για τα έτη 2013-2014, αναλόγως με το ύψος των συντάξεων και αντίστοιχη κλιμακωτή μείωση των δώρων μέχρι το 50% αυτών.

Μόλις επιβεβαιωθεί η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, η παραπάνω κλιμάκωση θα γίνει, αντί σε δύο, σε τέσσερα χρόνια. Αυτό επιτρέπει να αποφευχθεί η δεύτερη φάση της μείωσης, εφόσον η παράταση σε συνδυασμό με τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας, ανάσχεσης της ύφεσης και στήριξης της ανάπτυξης, αλλάξει τα δημοσιονομικά δεδομένα ως προς τα έσοδα.

6. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να υπάρξει στις περικοπές των ΟΤΑ, έτσι ώστε να μη θίγεται η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και η λειτουργικότητα τους”.








Διαβάστε Περισσότερα »

Άνεργοι Έλληνες καθαρίζουν τουαλέτες στην Σουηδία - Συγκλονιστικό αφιέρωμα του Bloomberg

Επι 17 χρόνια ο Τηλέμαχος Καραχάλιος φορούσε κοστούμι και εργαζόταν ως ιατρικός επισκέπτης για μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα. Είχε όλες τις απολαβές που μπορεί να έχει ένα στέλεχος μια τέτοιας εταιρείας. Τώρα...
καθαρίζει τουαλέτες σχολείων στην Σουηδία αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα του λόγω οικονομικής κρίσης.
"Ηταν μια πολύ καλή δουλειά", λέει ο 40χρονος Έλληνας. "Τώρα καθαρίζω τα σκ...α των Σουηδών".
Η ιστορία είναι αληθινή και φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα ενός από τα μεγαλύτερα οικονομικά site στον κόσμο, του Bloomberg.
Ο Τηλέμαχος Καραχάλιος, άφησε πίσω του στην Ελλάδα την 6 χρονών κορούλα του να την προσέχουν οι παππούδες της αφού είναι χωρισμένος.
Είναι, όπως γράφει το Bloomberg, ένας από εκείνους που συγκαταλέγονται στο ιλλιγγιώδες 24,4% ποσοστό ανεργίας που παρόμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στην χώρα μας.
Ο αριθμός των Ελλήνων που ζήτησαν δουλειά στην Σουηδία, διπλασιάστηκε από το 2010.
"Προσπαθώ να επιβιώσω", λέει ο κ. Καραχάλιος στο Bloomberg. "Είναι δύσκολα εδώ, πολύ δύσκολα. Θα προτιμούσα να έμενα στην Ελλάδα, αλλά εκεί δουλειές δεν υπάρχουν".
"Στην Ελλάδα δεν υπήρχε μέλλον", λέει και η Ουρανία Μιχτοπούλου η οποία μετακόμισε στην Σουηδία με τον άνδρα της το 2010. Και οι δυο εργάζονταν στον τομέα της κλωστουφαντουργίας στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος όμως έχει "πεθάνει".
"Εδω ελπίζω να συμβεί κάτι καλό", συμπληρώνει, "αν όχι για μένα, για τα παιδιά μου".
Τώρα η οικογένειά τους ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα. Ο σύζυγός της Νίκος εργάζεται για έναν επιστάτη και τα παιδιά της προσπαθούν να μάθουν σουηδικά.
"Δεν είναι εύκολο γι' αυτά", λέει η κα Μιχτοπούλου. "Η κόρη μου λέει πολλές φορές ότι σιχαίνεται την Σουηδία και θέλει να γυρίσει πίσω".
Ο Καραχάλιος, στην Ελλάδα εργάστηκε σε 3 διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες στην Πάτρα. Παντρεύτηκε μια κινέζα την οποία γνώρισε και ερωτεύτηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έκαναν μαζί μια κορούλα, αλλά χώρισαν.
"Μπορείς να κάνεις σχέδια, όνειρα για 10 για 20 χρόνια, αλλά τελικά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει", λέει με πόνο.
Ο Τηλέμαχος Καραχάλιος έχει γκριζάρει απότομα και έχει χάσει πάνω από 13 κιλά απ' όταν πήγε στην Σουηδία. 
Αντι για τα κοστούμια που φορούσε, τώρα φοράει τζην και μποτάκια της δουλειάς. Τα κοστούμια του τα έχει αφήσει πίσω στην Ελλάδα...

tlife
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ: Την Τρίτη οι αποζημιώσεις σε 5.247 παραγωγούς


Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.247 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2011 και 2012.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Λάρισας, 'Αρτας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας, Πέλλας κ.λπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε η εισαγωγή 3.640 νέων σπουδαστών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ


Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώθηκε ότι κατά το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2012-2013 εγκρίθηκε η εισαγωγή 3.640 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 31 Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 37 σύγχρονες ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο ΙΕΚ προτίμησής τους από 10-09-2012 έως 20-09-2012 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Σ ή ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται στις 08-10-2012.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : 20 κουταβάκια ζητούν στέγη !



H Δημοτική Αρχή προχώρησε πρόσφατα στην περισυλλογή αρκετών αδέσποτων ζώων, τα οποία οδηγήθηκαν σε ειδικό εγκεκριμένο καταφύγιο, όπου τους παρασχέθηκε η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα (εμβολισμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική σήμανση).

Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γεννήθηκαν είκοσι (20) κουταβάκια, τα οποία αναζητούν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Όποιος έχει τη διάθεση να υιοθετήσει κάποιο ή κάποια από τα κουταβάκια μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στο τηλ. 2262350661.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ.ΘΗΒΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται 1.334 οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ


Είκοσι δύο σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που αφορούν δύο Περιφέρειες, εννέα δήμους και έντεκα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ΟΤΑ, σχετικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Για τις ανωτέρω αποφάσεις (κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει) το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 68,8%, ενώ το ποσοστό διατήρησης στο 31,8%.
Το σύνολο των θέσεων που καταργούνται είναι 1.334.

Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε μια συγκλονιστική φωτογραφία που αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Δεν χρειάζονται προβολείς για να δείξουν οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων τη δύναμη της ψυχής τους.
Αρκεί μονάχα η θέληση για να τους ανεβάσει στο υψηλότερο βάθρο! Και η φωτογραφία το αποδεικνύει περίτρανα…







Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιο τραγούδι ανέβασε στο facebook ο 20χρονος μετά το τροχαίο της παραλιακής

Ποιοι τραγούδι ανέβασε στο facebook ο 20χρονος που γλίτωσε από το τροχαίο της πα

Δεν έχει τέλος ο πόνος των γονιών, των συγγενών και των φίλων των τεσσάρων 20χρονων που απανθρακώθηκαν την Τρίτη τα ξημερώματα μετά από τροχαίο που είχαν στην παραλιακή λεωφόρο.
Απαραρηγόρητος είναι ο φίλος τους, ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος, ο οποίος τραυματισμένος έβλεπε τους φίλους του στο φλεγόμενο αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να τους βοηθήσει.
Σύμφωνα με το newsit.gr ο ίδιος ανέβασε στο facebook στη μνήμη των φίλων του το τραγούδι «Αύγουστος», το οποίο αναφέρει «μη με παίρνεις και με ψάχνεις...κάθε Αύγουστο...Ασε με να μείνω μόνος...και να ξεχαστώ».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΤΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ


ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΤΙ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 Εδώ και 3 περίπου χρόνια οι κάτοικοι Λεονταρίου δίνουν μια άνιση μάχη. Στην θέση Χαρμάτι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασης μονάδας διάλυσης οχημάτων τέλους ζωής, παρόλη την καθολική αρνηση των κατοίκων που κατατέθηκε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο την 25-3-2010, όσο και στην Λαϊκή Συνέλευση την 1-6-2012.
Το Χαρμάτι είναι μια ιστορική βρύση, μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους μα πάνω απ όλα για εμάς τους λεονταρίτες είναι το καθολικό σημείο αναφοράς. Τα τελευταία χρόνια με μια σειρά έργων που έγιναν εκεί (διαμόρφωση πλατείας, εκκλησάκι Αγ. Φανούριου και η κατασκευή μαντρότοιχου που το συνδέει με το χωριό) ουσιαστικά εντάχθηκε στον οικιστικό ιστό του χωριού μας.
Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης στις 26 Σεπ. 2012 στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, υπό τον φόβο της περιβαλλοντικής & φυσικής καταστροφής της βρύσης και του γύρω χώρου με ότι αυτό συνεπάγεται,  καθώς της απειλής δημιουργίας άλλων ιδιων ή και παρόμοιων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή αφού θα υπάρχει ήδη μια, σας καλούμε στη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΧΑΡΜΑΤΙ Λεονταρίου Αλιάρτου
ΣΑΒΒΑΤΟ 8-9-2012, 6:00 μ.μ.
με κεντρική ομιλήτρια την Περιφερειακή Σύμβουλο
κ. Δέσποινα Σπανούδη
Βασιζόμαστε στην αλληλεγγυη και την υποστηριξή σας.
Η αντίδραση ειναι χρέος όλων μας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Ο ΜOΝΑΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!!!
http://xarmati.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα αναπηρίας έπαιρνε ο δράστης της Ηλείας!



Άτομο με ειδικές ανάγκες είναι -σύμφωνα με το κράτος- ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ιερέα στους Κρουνούς Ηλείας, Νίκος Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, ο 41χρονος είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος πριν από αρκετά χρόνια, από το οποίο τραυματίστηκε στο χέρι. Κατά το ιατρικό πόρισμα, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τραυματισμένο χέρι του για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας.

Πάντως, η αστυνομία αναμένεται με συμπληρωματική της έκθεση να συμπεριλάβει το στοιχείο αυτό στη δικογραφία.

Σήμερα, στις 11.00, αναμένεται να προσαχθούν στην ανακρίτρια Ηλείας η παπαδιά Θεοδώρα Αυγεροπούλου και ο Νίκος Παναγόπουλος, προκειμένου να απολογηθούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγνωστοι βεβήλωσαν το νεκροταφείο στο Καπαρέλι VIDEO


Σπασμένα μάρμαρα και αντικείμενα αντίκρισαν οι κάτοικοι του Καπαρελίου Βοιωτίας στο νεκροταφείο της περιοχής, όπου πριν από δύο βράδια, βάνδαλοι εισήλθαν σε αυτό και τα....




έκαναν «γυαλιά-καρφιά». Οι δράστες αναζητούνται.

Βανδαλισμοί σε νεκροταφείο από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μολυσμένο νερό» πίνουν στον οικισμό του Ελικώνα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
κ . Διευθυντά.
Σας γνωρίζουμε πως σήμερα 5-9-2012 και ώρα 19,00 μμ. μετά από επίσκεψη μας στις πηγές της Παλιό Μηλιάς διαπιστώσαμε με μεγάλη μας λύπη πως η αντλία στην πλαστική δεξαμενή λειτουργούσε και πως τα νερά της πλαστικής δεξαμενής πέφτουν μέσα στην δεξαμενή που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού .
Στην τελευταία συνάντηση μας παρουσία και του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, μας είχατε διαβεβαιώσει πως τα νερά που πέφτουν στην πλαστική δεξαμενή θα σταματούσαν να την τροφοδοτούν την δεξαμενή που υδρεύεται ο οικισμός γιατί είναι μολυσμένα.
Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε πως τα μολυσμένα νερά, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, πέφτουν στη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού και από εκεί στο δίκτυο ύδρευσης και σε συνέχεια στα σπίτια των κατοίκων .
Μετά από τα παραπάνω και έχοντας υπόψη ότι τα νερά πλέον που υδρεύουν τον οικισμό είναι μολυσμένα σας καλούμε να λάβεται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή μολυσματικών αρρωστιών και για την προστασία των κατοίκων του οικισμού.siriosfm.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιοκαρίνης: «Πέρασα δύσκολα- Ήμουν αλκοολικός και ζούσα με ντομάτα και ψωμί»

Γιοκαρίνης: «Πέρασα δύσκολα- Ήμουν αλκοολικός και ζούσα με ντομάτα και ψωμί»

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε τα τελευταία χρόνια αλλά και τη μάχη που έδωσε με τον αλκοολισμό μίλησε ο Γιάννης Γιοκαρίνης.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΕΓΩ» ο Γιάννης Γιοκαρίνης ανέφερε ότι σταδιακά άρχισε να χάνει τον εαυτό του όταν έγινε διάσημος.
«Δεν είχα ποτέ στόχο να είμαι σταρ. Δεν είμαι καριερίστας. Κάποια στιγμή, αισθάνθηκα ότι άρχισα να χάνω τον Γιάννη, γιατί η δόξα είναι πόρνη και σου παίρνει τα μυαλά», είπε μεταξύ άλλων.
«Βεβαίως και πέρασα δύσκολα. Έμαθα, όμως, έτσι να κάνω και τα αρνητικά θετικά. Έμαθα να ζω και χωρίς δραχμή και με εκατομμύρια παραμένοντας ο ίδιος. [...] Δεν είχα να φάω, δεν είχα να πληρώσω τις υποχρεώσεις του σπιτιού μου, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ. Την έβγαζα με μια ντομάτα και ψωμί. Πέρασα τέτοιες στιγμές. Δεν μάσησα όμως. Ήμουν ο ίδιος, όπως τότε, που μου ήρθαν τα λεφτά που δεν τα περίμενα. Τα κατάφερνα πάντα και στα δύσκολα To συνειδητοποίησα εκ των υστέρων. Και δεν το γουστάρω τώρα πία... Ήμουν ένας άνθρωπος που δεν έπαιρνε χαμπάρι τι γινόταν γύρω του. Αυτό ήταν άσχημο και με ενόχλησε πολύ όταν το συνειδητοποίησα – γιατί εκείνη την περίοδο δεν με ενοχλούσε. Το σημαντικό είναι ότι το κατάλαβα», δήλωσε ο τραγουδιστής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δροσίζει ο καιρός - Συννεφιά με πιθανές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Δροσίζει ο καιρός - Συννεφιά με πιθανές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Για σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει γενικά τους 30 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και οι παροδικές νεφώσεις θα κρατήσουν μέχρι το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η Θεσσαλονίκη, θα έχει επίσης συννεφιασμένο και βροχερό καιρό σήμερα, με τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν παροδικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι επίσης συννεφιασμένος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και αργότερα και στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, ενώ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια και τις απογευματινές ώρες κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα μείνουν ανεπηρέαστες από το κύμα κακοκαιρίας, αφού στις περιοχές αυτές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ηλιόλουστος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 29, ενώ στην Κρήτη τοπικά ως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γάλλοι το ξανασκέφτονται για την πώληση της Emporiki Bank

Οι Γάλλοι το ξανασκέφτονται για την πώληση της Emporiki Bank

Δεύτερες σκέψεις φέρεται να κάνει η Credit Agricole για την μεταβίβαση της Emporiki Bank σε ελληνική τράπεζα, καθώς θεωρεί ότι αυτό δεν θα έχει πλεονεκτήματα σε περίπτωση που η αξιολόγηση της Τρόικα είναι θετική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» η διαδικασία πώλησης της Emporiki έχει κολλήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότεα στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού όπου κατατέθηκαν οι προσφορές των τριών ενδιαφερόμενων τραπεζών (Εθνική, Alpha και Eurobank). Στόχος της ιδιοκτήτριας Credit Agricole ήταν να λάβει την οριστική απόφαση για τη μεταβίβαση της Emporiki έως το τέλος του Αυγούστου. Αυτό δεν έγινε και έκτοτε πηγές της γαλλικής τράπεζας έλεγαν ότι θα ήθελαν να ολοκληρωθεί η πώληση μέσα στον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ούτε και αυτό θεωρείται εύκολο καθώς η υπόθεση έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν αναμονή της απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, η οποία είναι πιθανό να έρθει μετά την ανακοίνωση της αξιολόγησης της Τρόικα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα όμως, οι Γάλλοι θεωρούν πιο πιθανό η αξιολόγηση της Τρόικα να είναι θετική για την Ελλάδα, πράγμα που θα απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, η Credit Agricole φέρεται να υπολογίζει το αν είναι σκόπιμο να προχωρήσει τελικά στη μεταβίβαση λόγων των δυσμενών όρων που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ουσιαστικά, η Credit Agricole, αντί να κερδίσει από την πώληση, θα πρέπει να προχωρήσει στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Emporiki πριν την παραχωρήσει, και η τράπεζα που θα την αγοράσει αντί να πληρώσει θα «πληρωθεί». Πάντως στελέχη ελληνικών τραπεζών θεωρούν πιθανότερο να προχωρήσει η μεταβίβαση παρά να ακυρωθεί, καθώς η επένδυση της Credit στην Emporiki της έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα με απώλεια κεφαλαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι όροι Ντράγκι για αγορές ομολόγων

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων χωρών της ευρωζώνης στη δευτερογενή αγορά υπό αυστηρούς όρους, με την ονομασία Outright Monetary Transactions, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στη συνέντευξη τύπου μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια του ευρώ.

Ο Μ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ θα αφορά αποκλειστικά παρεμβάσεις από τη δευτερογενή αγορά, ενώ θα...  συνοδεύεται και από αυστηρούς όρους (conditionality) που προβλέπονται από πρόγραμμα EFSF/ESM. Το πρόγραμμα θα είναι είτε ένα πρόγραμμα πλήρους μακροοικονομικής προσαρμογής, είτε "προληπτικό πρόγραμμα".

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα αναζητηθεί και η συμμετοχή του ΔΝΤ "στην εποπτεία και στον προσδιορισμό των όρων". Είναι ανεξάρτητο ίδρυμα, υπογράμμισε, "δεν μπορούμε εμείς να τους υποδείξουμε τι θα έπρεπε να κάνουν".
Οι αγορές τίτλων θα αναστέλλονται σε περίπτωση όπου είτε ο στόχος του προγράμματος θα έχει επιτευχθεί, είτε η χώρα δεν ευθυγραμμίζεται με τους όρους του προγράμματος διάσωσης που το συνοδεύουν, εξήγησε ο Μ. Ντράγκι. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα είναι υπεύθυνο για την αξιολόγηση, την απόφαση για έναρξη, συνέχιση και τερματισμό του προγράμματος ομολόγων.
Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί κυρίως σε βραχυπρόθεσμους τίτλους, έως 3ετούς ωρίμανσης. Δεν θα αφορά μόνο χώρες που θα αιτηθούν στο μέλλον διάσωση αλλά και κράτη τα οποία βρίσκονται ήδη σε πρόγραμμα (μνημόνιο), υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, τόνισε.
Δεν υπάρχει κάποιο όριο για το ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για τις αγορές τίτλων, εξήγησε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι οι αγορές ομολόγων θα είναι "αποστειρωμένες" (σ.σ. για τις αγορές που θα γίνονται θα εξισορροπούνται με άλλες πωλήσεις ενεργητικού από την κεντρική τράπεζα προκειμένου να μην υπάρχει τύπωμα χρήματος).
Οι όροι είναι απαραίτητοι για την ΕΚΤ ώστε να εκπληρώνει τον ρόλο της, ανέφερε. "Το πρόγραμμα θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε σημαντικές στρεβλώσεις στις αγορές ομολόγων", σημείωσε ο Μ. Ντράγκι.


Δρούμε εντός εντολής
"Είμαστε ξεκάθαρα εντός του πλαισίου της εντολής μας, δρούμε ανεξάρτητα", υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι οι φόβοι για τη βιωσιμότητα του ευρώ δεν έχουν βάση. "Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο", ξεκαθάρισε.
Ο Μ. Ντράγκι ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΕΚΤ αποδέχεται καθεστώς "ισότητας" με τους ιδιώτες πιστωτές για τις αγορές των ομολόγων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος OMT και αυτό σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα αποδέχεται την απώλεια του seniority στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων.
Σημειώνεται ότι η απόφαση του συμβουλίου της ΕΚΤ για τα επιτόκια δεν ήταν ομόφωνη καθώς καταγράφηκε μια διαφωνία.


Χαλαρώνουν οι κανόνες για εγγυήσεις
Παράλληλα, ο Μ. Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ έλαβε αποφάσεις και για περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων με βάση τους οποίους η κεντρική τράπεζα κάνει αποδεκτούς τίτλους ως εχέγγυα από τις τράπεζες της Ε.Ε.
Όπως ανέφερε, αίρεται η μίνιμουμ αξιολόγηση για τους τίτλους που εκδίδονται ή έχουν την εγγύηση χωρών που βρίσκονται είτε σε πρόγραμμα OMT είτε σε μνημόνιο με ΕΕ και ΔΝΤ.
"Μπορούμε να αποδεχτούμε όλα τα αγοραία εργαλεία χρέους σε όλα τα νομίσματα ως εχέγγυα", δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην απόφαση της ΕΚΤ αναφέρεται ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει αποδεκτά τα ομόλογα σε νομίσματα όπως το δολάριο, η στερλίνα και το ιαπωνικό γεν, αρκεί να εκδίδενται εντός της ευρωζώνης. 
Παράλληλα, η σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ αναφέρει ότι ισχύουν ακόμη οι αποφάσεις αναφορικά με τη μη αποδοχή των ελληνικών ομολόγων που είχε λάβει η τράπεζα στις 18 Ιουλίου (η χρηματοδότηση γίνεται μέσω ELA).


Προβληματισμός για ανάπτυξη
O κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι η νευρικότητα στις χρηματαγορές και η αυξημένη αβεβαιότητα επιβαρύνουν το κλίμα στην Ευρώπη, απειλώντας να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι το 2012 θα κυμανθεί από -0,6% έως -0,2% και το 2013 από -0,4% έως 1,4%.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα κυμανθεί στο 2,4% - 2,6%, εκτιμά η κεντρική τράπεζα, ανεβάζοντας κατά τι την προηγούμενη πρόβλεψή της

Διαβάστε Περισσότερα »

Πήραν 7 εκατ. ευρώ για αποκρατικοποιήσεις που δεν έγιναν!

 


«Χρυσές» αμοιβές για το… τίποτα δόθηκαν στους συμβούλους τον αποκρατικοποιήσεων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκαν στη Βουλή μετά από σχετικά ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.



Οι παχυλοί μισθοί, λοιπόν, έφθασαν τα 7 εκ. ευρώ (για την ακρίβεια, ανέρχονται σε 6,9 εκ. ευρώ) και δόθηκαν στους...  συμβούλους του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012. Συγκεκριμένα, το ποσό αφορά τις αμοιβές των συμβούλων αξιοποίησης που είχαν προσληφθεί από την Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων και μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών ανά έργο αποκρατικοποίησης, μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, τη διετία Ιούνιος 2010-Ιούνιος 2012, ανέρχεται στο ποσό των 5.548.935,08 ευρώ.
Και αν από μόνο του το ποσό σας προκαλεί ζαλάδες εν μέσω οικονομικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης της οικονομίας, αφενός προσθέστε και 79.000 ευρώ για ταξίδια των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και αφετέρου αναλογιστείτε ότι δόθηκαν για το… τίποτα καθώς –ως γνωστόν- οι αποκρατικοποιήσεις έμειναν στα λόγια και δεν προχώρησαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!

«Οι αμοιβές των συμβούλων είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένες με την επιτυχή ολοκλήρωση αξιοποίησης του κάθε περιουσιακού στοιχείου και την είσπραξη οικονομικού ανταλλάγματος (αμοιβές επιτυχίας)» είναι η διευκρίνιση του υπουργείου.
Τώρα, κατά πόσο επιτυχή ήταν τα αποτελέσματα των αποκρατικοποιήσεων, μάλλον είναι... γνωστό τοις πάσι με τα έσοδα μόλις και μετά βίας να πιάνουν το 1,4 δισ. ευρώ πολύ μακριά από τον στόχο που είχε τεθεί

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Λάδια από προηγούμενο τροχαίο στέρησαν τη ζωή σε μοτοσικλετιστή!


 
Το τροχαίο έγινε στη στροφή Τσεκούρα στην Χαλκίδα.
Όπως διαβάζουμε στο eviazoom o 40χρονος με την μηχανή του περίπου στις 7 το πρωί πήγαινε στην δουλειά του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η μοτοσυκλέτα ξέφυγε από την πορεία της και ο οδηγός έπεσε με δύναμη στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Mία ώρα πριν, στις 6 το πρωί, έγινε τροχαίο στον ίδιο δρόμο με δύο αυτοκίνητα σε μετωπική, με τέσσερις τραυματίες.

Σύμφωνα με μάρτυρα, ο δρόμος ήταν γεμάτος λάδια και τζάμια από την μετωπική και δεν είχε καθαριστεί ως έπρεπε και εξετάζεται αν ήταν ο λόγος που η μηχανή γλίστρησε.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα σήμερα με Λετονία

Πρεμιέρα σήμερα με Λετονία

Στις 21:30 το ματς της εθνικής

Κάποτε βλέπαμε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από την TV. Πλέον, με τέσσερις παρουσίες στα πέντε τελευταία μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, δεν μπορούμε να ζητάμε τίποτα λιγότερο από... μία ακόμη. Το μακρινό ταξίδι με προορισμό τη Βραζιλία αρχίζει για την Εθνική απόψε από τη Ρίγα, όπου αντιμετωπίζει τη Λετονία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ (21:30, MEGA, OTESports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Τα πλάνα του Σάντος, το ερωτηματικό για την επίθεση και η προϊστορία.

Η αρχή είναι το… ήμισυ του παντός και οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος καλούνται να πάρουν το «τρίποντο» απέναντι στη Λετονία και να μπουν με το δεξί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στόχος της «γαλανόλευκης» είναι να καταλάβει την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο και να προκριθεί απευθείας στα γήπεδα της χώρας του καφέ.

«Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και ότι θα είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε. Στόχος μας είναι η νίκη. Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε να διανύσουμε», ήταν το μήνυμα του Φερνάντο Σάντος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Στη χθεσινή - τελευταία προπόνηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του και χώρισε μπερδεμένα του παίκτες του. Όλα δείχνουν ότι ο 57χρονος προπονητής θα παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με σύστημα 4-4-2.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλος, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Σπυρόπουλο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης και ο Τζιόλης, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Φορτούνης και ο Μανιάτης. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Γκέκας με έναν εκ των Μήτρογλου ή Σαμαρά.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Γλύκος, Βύντρα, Χολέμπας, Σιόβας, Μαλεζάς, Νίνης, Δημούτσος, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος και Αθανασιάδης.

Πώς θα αγωνιστούν οι Λετονοί

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Αλεχάντρς Στάρκοβς τη Λετονία απέναντι στην Εθνική Ελλάδας. Την εστία των γηπεδούχων θα υπερασπιστεί ο Βάνις και στην άμυνα θα παίξουν οι Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοβς και Κριάουκλις. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Λάιζανς, Φερτόβς και την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Λουκιάνοβς, Τσάουνα και Βερπακόβσκις.

Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ρούντνεβς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντόροσεβς, Μαλίνς, Σαβτσέκοβς, Ρούγκινς, Μπούλιβιτις, Τσάουνα, Βισνάκοβς, Λουκιάνοβς, Ζούζινς, Κοβάλοβς, Κάμες και Γκάουρακς.

Ο Ιβάν Μπέμπεκ από την Κροατία ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Λετονία στην Ρίγα την Παρασκευή, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014.

Προϊστορία

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Διοργάνωση)

31/03/1999 Λετονία-Ελλάδα 0-0 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000, προκριματικά
09/06/1999 Ελλάδα-Λετονία 1-2 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000, προκριματικά
10/09/2008 Λετονία-Ελλάδα 0-2 Παγκόσμιο Κύπελλο (Μουντιάλ 2010), προκριματικά
10/10/2009 Ελλάδα-Λετονία 5-2 Παγκόσμιο Κύπελλο (Μουντιάλ 2010), προκριματικά
11/10/2010 Ελλάδα-Λετονία 1-0 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Euro 2012)
06/09/2011 Λετονία-Ελλάδα 1-1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Euro 2012)

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

21 εκατ. στις περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών

Με το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις περιφέρειες της χώρας για την...
κάλυψη μεταφοράς μαθητών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατανέμεται από τον λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι Περιφερειών» το ανωτέρω ποσό, στις Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1/1/2012 έως 30/6/2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνονται οι άμεσες ενισχύσεις στους γεωργούς

Παρατείνεται για ένα χρόνο το τρέχον καθεστώς για τους γεωργούς σε ότι αφορά τις άμεσες ενισχύσεις, δηλαδή την ενίσχυση μέσω δικαιωμάτων... καθώς και το ποιοτικό παρακράτημα για το σιτάρι, το λάδι, τα αιγοπρόβατα και τις αγελάδες (άρθρο 68).

Οι γεωργοί οφείλουν να γνωρίζουν ότι για το 2013 ισχύουν οι ίδιες προβλέψεις με το 2012, τόσο για τις ενισχύσεις, όσο και για την πολλαπλή συμμόρφωση.

Το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο για την ΚΑΠ και ειδικά για τις άμεσες ενισχύσεις προβλεπόταν να λήξει στο τέλος του 2012, καθώς από το 2013, θεωρητικά, θα υπήρχε νέος κανονισμός για την προγραμματική περίοδο 2013-2020. Όμως παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η μετάθεση της έναρξης του νέου καθεστώτος στο 2014, για όλη την Ε.Ε .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ετοιμάσει κανονισμό με τον οποίο δίνεται η παράταση και ο οποίος είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος οι περιoριστικοί όροι για τον Ηλία Κασιδιάρη

Αν και η πρόταση της εισαγγελέως ήταν αρνητική, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής να αρθούν... οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί για την εμπλοκή του σε επίθεση κατά μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου το 2007.

Την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για εμπλοκή σε επίθεση κατά μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου το 2007, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκειμένου ν’ αρθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, που του είχαν επιβληθεί.

Αντίθετη, πάντως, ήταν η πρόταση της εισαγγελέως που είχε ζητήσει να εξακολουθήσουν να ισχύουν οι περιοριστικοί όροι του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι κατηγορίες αφορούν την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του μεταπτυχιακού φοιτητή από πέντε δράστες οι οποίοι αφού τον ξυλοκόπησαν, του πήραν την ταυτότητα και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Αυτόπτης μάρτυρας συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου το οποίο ανήκει στον Ηλία Κασιδιάρη. Ο ίδιος, ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνείται τις κατηγορίες, προβάλλοντας μάλιστα άλλοθι για την επίμαχη ημέρα όποτε έγινε η επίθεση.

Υπενθυμίζεται οτι την Δευτέρα αναβλήθηκε η δίκη του για την ίδια υπόθεση. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος πλέον καλύπτεται από τις διατάξεις περί ασυλίας των βουλευτών και απαιτείται άδεια του κοινοβουλίου για να δικαστεί, έχει ζητήσει με αίτησή του την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Έτσι, η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή που θα αποφασίσει για την άρση ή όχι της βουλευτικής του ασυλίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο και πιο ψηλά ο Λεμπέσης

Όλο και πιο ψηλά ο Λεμπέσης Φινάλε με δεύτερη θέση για τον Έλληνα ακοντιστή στο Ροβερέτο
Την δεύτερη θέση στο διεθνές μίτινγκ του Ροβερέτο, κατέλαβε ο Σπύρος Λεμπέσης, στον τελευταίο του αγώνα στη σεζόν.  Ο έβδομος στους ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έστειλε το ακόντιο στα 80 μ. και άφησε πίσω του σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο “ασημένιος” ολυμπιονίκης Ολεχάντρ Πιατνίσκα (Ουκρανία), ο οποίος είχε βολή στα 79,84 μέτρα.
Ο Βίτεσλαβ Βέσελι κατάφερε στην τελευταία βολή να πάρει την πρώτη θέση και να αφήσει δεύτερο τον 25χρονο Ελληνα.
Ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοση φέτος στον κόσμο, έστειλε το ακόντιο στα 85,66 μέτρα. Ο Λεμπέσης είχε ακόμη βολές στα 77,66 μ. 79,43 μ. 79,46 μ. 79,16 μ. 75,70 μέτρα.
Το επόμενο διάστημα, ο αθλητής θα ξεκουραστεί, προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις για την προετοιμασία της νέας χρονιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε ο ένας δράστης της ληστείας του “Σειρίου”...

Η κινηματογραφική ληστεία που είχε γίνει την 1η Ιουλίου στο πολυκατάστημα παιχνιδιών «Jumpο» το οποίο στεγάζεται στο συγκρότημα «Σείριος» στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας και είχε αποφέρει στους δυο ληστές πλούσια λεία, εξιχνιάστηκε από την αστυνομία. Οι...
δυο ληστές είχαν εισβάλει τότε στο κατάστημα, είχαν ακινητοποιήσει τους υπαλλήλους με την απειλή όπλων και τους είχαν αναγκάσει να τους παραδώσουν τις εισπράξεις που μόλις είχαν καταμετρήσει. Άρπαξαν συνολικά 62.606 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο ένας δράστης είναι ένας 31χρονος Έλληνας από την Οινόη, ο οποίος συνελήφθη
συνελήφθη από άντρες του Α. Τ. Σχηματαρίου  με ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί με βάρος του λίγες ημέρες μετά τη ληστεία. Ο νεαρός ληστής αναγνωρίστηκε από τα βίντεο κλειστού κυκλώματος του καταστήματος, ενώ ο συνεργός του παραμένει άγνωστος και εξακολουθεί να αναζητείται...
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι ένστολοι έστησαν κρεμάλες μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών!



Με έντονο τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι ένστολοι για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, με τους εκπροσώπους τους να στήνουν κρεμάλες μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών και να περνούν συμβολικά τη θηλειά στο λαιμό τους.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 7.000 ενστόλων αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών απ' όλη την Ελλάδα ξεκίνησε στο Καλλιμάρμαρο το απόγευμα της Πέμπτης.
Στο πλευρό των ενστόλων βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ