Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το «ξεμπούκωμα» και τα οφέλη...


Τέλος στην επιθετική ανομβρία έβαλε επιτέλους η ΑΕΚ στο φιλικό με τον Λεβαδειακό και ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει για τα πολλαπλά οφέλη της χθεσινής νίκης στο αγωνιστικό κομμάτι και τη δικαίωση για τον Εμίλιο Φουρτάδο.


Δεύτερο φιλικό μέσα σε λίγες μέρες για τους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου και η εικόνα της ομάδας ήταν αντιστρόφως ανάλογη του προηγούμενου με τον Ιωνικό. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που πέρυσι βρισκόταν κοντά στις θέσεις των πλέι οφ (εν τέλει τερμάτισε 7ος) και φέτος ενισχύθηκε η «Ένωση» έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, πόσω μάλλον στο επιθετικό κομμάτι -το τελικό 1-3 μιλά από μόνο του- και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.

Αν και στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα πελαγοδρόμησε σε 3-4 περιπτώσεις, η επίθεση έδειχνε πιο γεμάτη με τον Κατσικοκέρη να έχει αφομοιωθεί περισσότερο στην ομάδα, τον Γκερέιρο να κάνει τα βασικά, τον Κουρέλλα να δίνει τουλάχιστον κίνηση στο χώρο και ταχύτητα ενώ δημιουργικά βοήθησαν και οι μέσοι. Μοναδική παραφωνία ο Μιχάλης Παυλής που πάλι προβλημάτησε ενώ παράλληλα υπέστη διάστρεμμα και αντικαταστάθηκε. Παρόλα αυτά έλειπε το γκολ και πάλι 0-0 ημίχρονο.

Στο β' μέρος έμελλε να πάρει μπροστά η ομάδα και σε διάστημα περίπου μισής ώρας αγώνα (52'-79') σκόραρε τρις. Και δεν είναι μόνο ότι μπήκαν τρία γκολ αλλά και ποιοι τα έβαλαν. Πρώτος ήταν ο Κατσικοκέρης που με λίγη τύχη θα είχε σκοράρει νωρίτερα (δοκάρι στο 15') έδειξε ότι έχει το τελείωμα της φάσης και θα μπορέσει να σταθεί άξια στη γραμμή κρούσης για φέτος. Τρίτος ήταν ο κινητικός Σταματής όπου σαν επιθετικός αυτό το γκολ θα τον βοηθήσει ψυχολογικά στο μέλλον. 

Δεύτερος και εσκεμμένα τελευταία αναφερόμενος είναι ο Φουρτάδο. Μπήκε στο 65' και είχε χαμένο πέναλτι, έκανε μετά από δύο λεπτά το 0-2, έδωσε έτοιμο γκολ στον Σταματή για το 1-3 και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Η εμφάνιση λοιπόν του Πορτογάλου πιστεύω ότι αποτελεί πρωτίστως δικαίωση για τον ίδιο μετά τα όσα άκουσε από τον Βλάχο και δευτερευόντως εμού. «Και γιατί να μην τον πεισμώσει για να αποδείξει το αντίθετο, δίνοντας απαντήσεις σε όλους;» διερωτώμαι στο προηγούμενό μου κείμενο. Γιατί λοιπόν, σώνει και καλά ο παίκτης να πάρει τόσο κατάκαρδα τα λόγια του προπονητή του. Δεν υποστηρίζω ούτε ότι ο κόουτς έκανε καλά με το να τον κράξει δημόσια αλλά ούτε το αντίθετο.

Για να μην αδικήσω και τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν θα αναφερθώ σε κάποιους που χρίζουν άξιοι σχολιασμού: Αρκετά καλά στοιχεία έδειξε ο Βαλεντίνος Βλάχος που θα προβληματίσει τον Αρκούδα μες τη σεζόν για τη θέση του δεξιού άκρου της άμυνας. Το ίδιο καλός και ο Νικολόπουλος από την άλλη πλευρά. Ο Κοντοές για άλλη μια φορά σωστός πολεμιστής, τα έδωσε όλα, δεν σταμάτησε λεπτό να τρέχει. Ο Ρίκκα δεν ήταν άσχημος, ούτε σούπερ και στην ΑΕΚ περιμένουν πολλά από κείνον. Ο Κορδέρο δεν έχει δέσει ακόμα με το σύνολο. Για τον υπό δοκιμή Γκόβα θα διαφωνήσω με τον Βλάχο καθώς με 25 λεπτά συμμετοχής δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Εν κατακλείδι η χθεσινή νίκη μπορεί να έχει ευεργετικές συνέπειες για το άμεσο μέλλον. Πρώτα από όλα είναι η ψυχολογία της ομάδας που επιτέλους κέρδισε και θα της προσδώσει αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές της. Δεύτερον, το γεγονός ότι σκόραραν οι επιθετικοί της. Ο τομέας ψυχολογία σε αυτή τη θέση παίζει επίσης μεγάλο ρόλο καθώς με λίγη ρέντα μπορεί να δούμε πράγματα από κάποιον που δεν το περιμέναμε. Σημαντικό του ότι σκόραραν οι νεοαποκτηθέντες Κατσικοκέρης-Φουρτάδο από τους οποίους ο Βλάχος περιμένει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα φέτος.

Υ.Γ 1 Η νίκη πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος την Κυριακή με τον Άρη σε ένα ΟΑΚΑ που χρειάζεται παθιασμένους παίκτες και οπαδούς.

Υ.Γ 2 Είναι το τρίτο μου κομμάτι σε αυτό εδώ το blog και θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον δημιουργό του όσο και τους αναγνώστες που δείχνουν να ανταποκρίνονται σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Θα τα λέμε αρκετά συχνά μέσα στη χρονιά και ευελπιστώ μελλοντικά να μπούμε και στη διαδικασία της διαδικτυακής συζήτησης μέσω των σχολίων.  

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης (ρεπόρτερ ΑΕΚ από aekvoice.gr)

E-mail: dimskarts@yahoo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

«Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου»

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Καραϊσκάκης» με Χρυσαυγίτες έσπασαν τους πάγκους αλλοδαπών στο Μεσολόγγι[βίντεο]

Ο «Καραϊσκάκης» με Χρυσαυγίτες έσπασαν τους πάγκους αλλοδαπών στο Μεσολόγγι[βίντεο]

Με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση γνωστό από την εμφάνισή του και ως «Καραϊσκάκης», κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκε το πρωί την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και σε ρόλο...αστυνομικού έκαναν ελέγχους σε μετανάστες μικροπωλητές ενώ κατέστρεψαν και τρεις πάγκους.
Κάποιοι άλλοι αλλοδαποί όταν είδαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής μάζεψαν την πραμάτεια τους και εξαφανίστηκαν ενώ ο βουλευτής δήλωσε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου:
«Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».
Σύμφωνα με το aixmi-news.gr στο πέρασμά τους άκουγαν ευμενή σχόλια από την πλειοψηφία του κόσμου αλλά και των νόμιμων μικροπωλητών για την παρουσία τους και πολλοί ήταν αυτοί που τους ζητούσαν να συνεχίσουν και να καταπολεμήσουν την μικρή παραβατικότητα.
Πάντως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους, όπως μας ανέφεραν ενώ ήταν εκεί αρχικά ένας αστυνομικός και αργότερα ήρθαν και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες καθώς χθες βράδυ στη Ραφήνα άλλο κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Καιάδα, επιτέθηκε κατά αλλοδαπών μικροπωλητών σπάζοντάς τους τους πάγκους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότερα από τα μισά σχολεία κρίνονται ακατάλληλα, προειδοποιεί ο ΟΣΚ

 


Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων τα περισσότερα από τα μισά σχολεία στην Ελλάδα είναι από 30 έως 50 ετών.



Αυτό δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά ως προς την ασφάλεια των κτιρίων και καθιστά επείγουσα την αντικατάσταση πολλών από αυτά, υποστηρίζει ο...  Σύλλογος.
Το σωματείο των εργαζομένων του οργανισμού, για τον οποίο επισημαίνει ότι το προσωπικό του έχει μειωθεί κατά 65% και η χρηματοδότησή του κατά 75%, κρίνει απαραίτητη την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων κτιριακών υποδομών από νέα σχολεία.
"Χρειάζονται άμεσα κατασκευαστικές βελτιώσεις και ενισχύσεις και αντικατάσταση σε βάθος 5ετίας με την κατασκευή νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολείων", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το 25% των 24.000 κτιρίων, αλλιώς 14.000 σχολικές μονάδες, είναι κατασκευασμένα προ του 1959, δηλαδή όταν δεν υπήρχε Αντισεισμικός κανονισμός.
Άλλα 7.000 κτίρια, 29,1% του συνόλου, έχουν κατασκευαστεί από το 1960 έως το 1985, δηλαδή με τον παλαιό Κανονισμό.
Με τον νέο Αντισεισμικό Κανονισμό έχει κατασκευαστεί το 45,8%, πιο απλά λιγότερα από τα μισά κτίρια.
Όπως υπενθυμίζουν οι εργαζόμενοι, ο οργανισμός παρέδωσε την τελευταία διετία 44 νέα κτίρια. Επιπλέον, γίνεται καταγγελία για μη αποδοτική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση για τη σχολική στέγη.
Οι προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους έδειξαν με βάση το κόστος ότι, για κάθε τρία σχολεία που έκαναν οι Δήμοι, ο ΟΣΚ κάνει πέντε, ενώ σημαντική ήταν και η διαφορά στο θέμα της ποιότητας κατασκευής υπέρ του Οργανισμού".
Επίσης αναφέρεται πως "109 έργα απεντάχθηκαν από τις προγραμματικές συμβάσεις και επανήλθαν στο ΟΣΚ, καθώς οι Δήμοι δεν μπορούσαν να τα φέρουν σε πέρας".
Σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί, ο ΟΣΚ θα συγχωνευθεί το προσεχές διάστημα με τις εταιρίες ΔΕΠΑΝΟΜ και ΘΕΜΙΣ σε έναν οργανισμό υπό την ονομασία "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ".
Με αυτά και με αυτά, οι εργαζόμενοι ζητούν την ενίσχυση του οργανισμού με άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και τριπλασιασμό της κρατικής χρηματοδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλίγο να γίνουν στάχτη τα εξοχικά των Στουρνάρα και Παπαντωνίου

Στάχτη κινδύνευσαν να γίνουν οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου στην περιοχή Τρία Λαγγόνια στο Νότιο άκρο της Σύρου.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στη θέση Κάβος του Τ.Δ. Ποσειδωνίας εξαπλώθηκε με θεαματική ταχύτητα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και απείλησε εξοχικές κατοικίες, μεταξύ αυτών και τα σπίτια των δύο πολιτικών προσώπων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και γειτνιάζουν μεταξύ τους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η φωτιά έφτασε μέχρι το σημείο που βρίσκονται οι δύο βίλες με απειλητικές διαθέσεις, προκαλώντας πανικό, αφού οι φλόγες περικύκλωσαν και τα δύο εξοχικά.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr τόσο ο κ. Στουρνάρας, όσο και ο κ. Παπαντωνίου από τότε που ενημερώθηκαν για την πυρκαγιά βρίσκονταν συνεχώς στα τηλέφωνα με ανθρώπους που συνεργάζονται στο νησί.

Το εξοχικό του κ. Παπαντωνίου είναι το νοτιότερο οίκημα της περιοχής, ενώ ακριβώς από πάνω είναι χτισμένο το σπίτι του κ. Στουρνάρα. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ο κίνδυνος που διέτρεξαν οι δύο κατοικίες ήταν τεράστιος και πραγματικά από θαύμα δεν κάηκαν. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες και στα δύο σπίτια η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές.
















Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές να είναι οι τελευταίες περικοπές, (ξανα)λέει ο Σαμαράς...


«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου.

Η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, σημείωσε ο ... πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η πρώτη αλήθεια που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.

«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης.

» Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, αλλά «δεν γίνεται αλλιώς». Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.

«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων».

Οι δεσμεύσεις μας θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα τετραετίας, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώσει το σκάνδαλο της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.

«Το αποδεικνύουμε και με την απομάκρυνση επίορκων υπαλλήλων. Αυτά τελειώνουν πια» ανέφερε.

Σχετικά με την επόμενη δόση, δεσμεύθηκε ότι θα επιστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, θα δοθεί ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και θα ξεμπλοκάρουν έργα από το ΕΣΠΑ.

«Η επόμενη δόση του δανείου θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα για να αλλάξει η πορεία της οικονομίας» υποσχέθηκε.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για τον συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Δεσμεύθηκε ότι μία φορά το μήνα θα βλέπει τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων, ώστε να έχει ακριβή εικόνα της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τη μάχη με το εκτός Ελλάδας λόμπι της δραχμής την κερδίζουμε, μένει να κερδίσουμε και τη μάχη με το εντός Ελλάδας λόμπι της δραχμής.

» Ορισμένοι εύχονται να είχαμε γίνει Αργεντινή, δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή, την εύχονται κιόλας.

» Μας είπαν ότι το Ευρώ δεν είναι ταμπού, αλλά δεν μας είπαν τι θα γίνει αν φύγουμε από το Ευρώ. Έχουν το θράσος να μιλούν για ανάπτυξη, ενώ είναι εχθροί του επιχειρείν.»

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι διαφορετική: «θα έχει φανεί το φως στο τούνελ» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη στην Ηλεία-Τον ξυλοκόπησαν και τον έθαψαν δεμένο πισθάγκωνα [βίντεο]

Φρίκη στην Ηλεία-Τον ξυλοκόπησαν και τον έθαψαν δεμένο πισθάγκωνα [βίντεο]

Το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα του νεαρού που βρέθηκε θαμμένο σε χαράδρα στην περιοχή της Πηνείας έφερε στο φως τον φρικτό τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την νεκροψία οι δράστες ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 23χρονο και στη συνέχεια τον έθαψαν με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα!
Ο ιατροδικαστής δεν κατέστη εφικτό να εντοπίσει κακώσεις, πλην ορισμένων ευρημάτων στην γνάθο του νεαρού και όπως όλα δείχνουν οι δράστες έθαψαν τον 23χρονο με τα χέρια δεμένα στην πλάτη, προφανώς με τη στάση που βρήκε το θάνατο, αφού όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο νεαρός ήταν δεμένος με τα χέρια και τα πόδια από δύο δένδρα στο σημείο.
Παράλληλα, στο ένα του χέρι βρέθηκαν υπολείμματα από ένα βραχιόλι, ενώ ο ιατροδικαστής έλαβε δείγματα από ιστό, προκειμένου να διενεργηθεί ιστολογική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του 23χρονου επήλθε από την χορήγηση κάποιου σκευάσματος.
Το πτώμα του άτυχου 23χρονου Πακιστανού που είχε πέσει θύμα απαγωγής από ομοεθνείς του και το πτώμα του βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση το απόγευμα της Πέμπτης σε δύσβατη χαράδρα στην περιοχή Καλαθά του δήμου Ήλιδας, μετά από υπόδειξη του ενός εκ των έξι δραστών, που έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση σκούπα στη Φθιώτιδα για τον εντοπισμό παράνομων αλλοδαπών

Επιχείρηση σκούπα στον νομό Φθιώτιδας για τον εντοπισμό παράνομων αλλοδαπών
Σαρωτικούς ελέγχους σε αναζήτηση παράνομων αλλοδαπών, πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή της Μαρακώμης και της Σπερχειάδας, με αφορμή την πρόσφατη ληστεία σε βάρος του ιερέα και της συζύγου του στην περιοχή της Μαρακώμης.
Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας και της ασφάλειας Λαμίας συνεργάστηκαν με τους αξιωματικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας και μαζί πραγματοποίησαν 50 προσαγωγές και 5 συλλήψεις αλλοδαπών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερη αναστολή λειτουργίας όλων των Δήμων- Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων


  

Διήμερη αναστολή λειτουργίας όλων των Δήμων την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, για τους παρακάτω λόγους:
Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (30%) – που έχουν μειωθεί συνολικά 60% την τριετία 2009 - 2012 - επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο, αυτό για το οποίο έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.
Οι νέες μειώσεις στην Κρατική χρηματοδότηση:
• Απειλούν όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης (Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ κ.α.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις στους τομείς Πολιτισμού και Αθλητισμού.
• Οδηγούν τους Δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Μειώσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα Υπουργείο ή Οργανισμό ή Φορέα του Δημοσίου.
Οι Δήμαρχοι γνωρίζουμε πολύ καλά την άσχημη οικονομική κατάσταση, που βρίσκεται η χώρας μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή Δημόσιο Φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
• Από το 2009 η μείωση της κρατικής επιχορήγησης φτάνει στο 60%.
• Από 01.01.2011 οι Δήμοι έχουν μειωθεί από 1.034 σε 325, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα από 5.880 σε 1.138, οι αμοιβές των αιρετών κατά 54% καθώς και πολλές άλλες ακόμα μειώσεις που έχουν επιβληθεί και οδήγησαν σε πολύ σημαντικές περιστολές δαπανών.

Γιατί κάνουμε τις κινητοποιήσεις μας;
Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στη χώρα να διατηρήσουμε τις βασικές προνοιακές και κοινωνικές παροχές οι οποίες διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και να εξασφαλίσουμε τη μισθοδοσία των εργαζομένων μας.
Γι’ αυτό αποφασίσαμε:
• Διήμερη αναστολή λειτουργίας του Δήμου την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.
• Συγκέντρωση - Πορεία και Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και το Προεδρείο τη Βουλής.
Αγαπητοί μας συνδημότες
Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράστασή σας. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή σας ζωή είναι σημαντικά, αλλά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με την ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων. Στο πλευρό του Δήμου Θηβαίων βρίσκονται συμπαραστάτες όλοι οι εργαζόμενοι και οι φορείς του Δήμου .

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ 8/9 ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2012, η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.

H παράσταση…

«Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα.
Ένας πυροβολισμός. Σκοτάδι.
Μια γυναίκα νεκρή. Κάπου κοντά σε μια παραλία. Ένα σύνολο γυναικών μάρτυρες του θανάτου, ανακρίνονται. Αυτοκτονία ή δολοφονία. Ο χορός αποκτά πρόσωπο, κάθε γυναίκα εκφράζεται διαφορετικά. Τα χορικά γίνονται το σημείο συνάντησης και αντιπαράθεσης με την ιστορία. Οι ήρωες αναζητούν καθένας τη δική του αλήθεια εκφράζοντας καθένας ένα διαφορετικό κόσμο, που αρνείται πεισματικά να συνυπάρξει με το αυτονόητο…
Η έννοια της θυσίας αποκτά πολλαπλές διαστάσεις. Συγγενεύει με τη δολοφονία…» Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ.


Πρωταγωνιστούν:
ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ [Kλυταιμνήστρα], ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑÏΝΑΣ [Αγαμέμνων] ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ [Ιφιγένεια], MHNAΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ [πρεσβύτης], ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ [Αχιλλέας], ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ [άγγελος], ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ [Μενέλαος], ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΑΡΕΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ.

Σε ρόλο κορυφαίας η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Χ. ΜΥΡΗ, σκηνοθεσία - επεξεργασία κειμένου ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ, σκηνικό ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΑ, κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, μουσική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΗΤΑ, φωτισμούς ΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Οι Θεοί του Ολύμπου μιλούσαν αλβανικά" - Έλεος!

Μετά τους Τούρκους, και τους Σκοπιανούς, έχουμε και τους Αλβανούς να δηλώνουν πως δεν...υπάρχουμε, αλλά νομίζουμε ότι υπάρχουμε, και το καλύτερο, οι Θεοί του Ολύμπου μιλούσαν Αλβανικά! Οι άνθρωποι είναι θεομπαίχτες,πάει τελείωσε, ας το πάρουμε χαμπάρι. Είναι ικανοί να κρατούν την αναπνοή τους μέχρι να σκάσουν αν δεν παραδεχθεί η ανθρωπότητα στον καθένα ξεχωριστά πόσο λάθος έκαναν που δίδασκαν ανύπαρκτη Ελληνική Ιστορία στα πανεπιστήμιά τους. Το ωραίο είναι ότι...


 ούτε και μεταξύ τος αναγνωρίζονται, αλλά ας εξαφανιστούμε εμείς πρώτα και βλέπουμε.

Ως »εντιτόριαλ» στην γνωστή ανθελληνική εφημερίδα «Γκαζέτα Σπιπτάρε» παρουσιάζεται στις 4-9-2012 μακροσκελέστατο άρθρο του πρώην Αλβανού πρέσβη στην Αθήνα (κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 90) Qazim Tepshi. O Tepshi, που υπηρέτησε όλα τα χρόνια σε σημαντικές θέσεις στην αλβανική διπλωματία και πολιτική, ως προς το πνεύμα και τα ανθελληνικά μηνύματα, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα αρθρογράφο ή πολιτικό αναλυτή.

Και τι δεν λέει και γράφει ο κ. Τέπσι: πως στα εδάφη που σήμερα αποκαλούνται Ελλάδα ομιλούνταν η αλβανική, πως όσοι σήμερα θεωρούνται ήρωες στην Ελλάδα είναι αλβανοί, πως για όλη φταίει η Ορθόδοξη Εκκλησία που πληρώνει τα πάντα, πως οι αρβανίτες και οι αλβανοί στην Ελλάδα εκδιώχθηκαν ως μουσουλμάνοι στην Τουρκία, πως έγινε γενοκτονία κατά των αλβανών γύρω από τη Θεσσαλονίκη, Αττική, Πελοπόννησο, Τσαμουριά…

Και το πλέον ανήκουστο: γράφει ο Τέπσι: Οι Αλβανοί είναι το μόνο έθνος που μιλάει την αρχαία του γλώσσα, την θεϊκή γλώσσα που μιλούσαν οι Θεοί του Ολύμπου, που τη γράφει και ο αρχαίος Όμηρος… Έλεος…

Ο διπλωμάτης Τέπσι δεν έχει σταματημό: τον ενοχλούν οι ελληνο-σερβικές σχέσεις, κατηγορεί για πολλοστή φορά την Εκκλησία η οποία σύμφωνα με αυτόν ακολουθεί τις οδηγίες της Μόσχας, αναφέρεται στο Βενιζέλο και στη Β. Ηπειρο όπου σημειώνει πως η Ήπειρος ιστορικά δεν ήταν ποτέ ελληνική επισημαίνοντας μάλιστα «πως εγώ συμφωνώ να αποσπάσουμε την Ήπειρο από την Ελλάδα γιατί ποτέ δεν της ανήκε…

Τον Τέπσι τον ενοχλούν τα νεκροταφεία των ελλήνων πεσόντων, που η Ομόνοια κάνει δική της απογραφή…, που η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο…, που προηγήθηκαν οι συνομιλίες έλληνα Υπεξ με τον ιταλό ομόλογό του για τον αεραγωγό ΤΑΡ και στη συνέχεια να ενημερώσει και να διεξάγει πολιτικές συνομιλίες με την Αλβανία…

Εντωμεταξύ το ελληνικό Υπεξ κοιμάται, προσπερνώντας το καζάνι του ανθελληνικού κλίματος που βράζει,υποτιμώντας ( όπως έχει γίνει για δεκαετίες) γεγονότα, καταστάσεις, ανθελληνικές καμπάνιες επιχορηγούμενες από κράτος και παρακράτος.

Τέρμα η πλάκα, το ελληνικό κράτος οφείλει να γίνει ελληνικό (και όχι ψευτορωμαίικο) και να αρχίσει να τραβάει αυτιά! Δεν χρειάζονται λεφτά για αυτό, μελάνι και διάθεση να γράψουνε και να μιλάνε χρειάζονται. Να αφήσουν τα περί οικονομικής κρίσης, θυμόμαστε πόσο μιλάγανε και όταν είχανε λεφτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες ΔΕΚΟ γίνονται 100% ιδιωτικές

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κατοχική υπόδουλη κυβέρνηση καταργεί τη διάταξη για το ελάχιστο ποσοστό μετοχών που κατέχει το δημόσιο στις ΔΕΚΟ και προχωρεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων.

Μέχρι σήμερα το Δημόσιο κατείχε το 50% συν μια μετοχή ή το 33,3% με καταστατική μειοψηφία.

Η Πράξη αφορά σε...

 
ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, καθώς και τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο ληστρικών Οικονομικών, η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί, από πλευράς Δημοσίου (!!!), από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Μια απ' τις διατάξεις που προωθούνται προς κατάργηση είναι και αυτή της συμμετοχής εκπρόσωπων των εργαζόμενων και άλλων φορέων στη διοίκηση, ώστε να ανοίξει άμεσα ο δρόμος της πώλησης.

Στόχος είναι (με βάση και τις αφόρητες πιέσεις των νταβατζήδων δανειστών) να πωληθούν μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας ώστε να μπουν στα Ταμεία περίπου 19 δισεκατομμύρια.

Παράλληλα, με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.



.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Το θέατρο του παραλόγου, με 1,3 εκ. ευρώ για μετακίνηση αστυνομικών για τη ΔΕΘ"

Διαβάστε γιατί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κάνει λόγο, σε ανακοίνωση της, για θέατρο του παραλόγου στη ΔΕΘ
Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των πυλών της φετινής ΔΕΘ έχει ήδη αρχίσει, όπως και τα όργανα να χτυπούν, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της συμπρωτεύουσας να κάνει λόγο για μετακίνηση 2.000 συναδέλφων τους αντί ποσού 1.300.000 ευρώ.
Στην πόλη θα συγκεντρωθούν τις επόμενες ώρες 4.500 αστυνομικοί, αριθμός που θεωρείται μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αρμόδιοι έκαναν λόγο για μέτρα που θα είναι πιο ήπια από τις προηγούμενες χρονιές και ουσιαστικά αφορούν την ολιγόλεπτη ομιλία του πρωθυπουργού και τις πορείες των συνδικαλιστών.
Με δεδομένα λοιπόν όλα αυτά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηρίζει "θέατρο του παραλόγου" όλα αυτά που συμβαίνουν, καθώς από τη μία μειώνονται οι μισθοί και από την άλλη σπαταλώνται 1,3 εκατομμύρια ευρώ για να μετακινηθούν αστυνομικοί για λίγες, ουσιαστικά, μόνο ώρες.
Εκτός αυτού, υπάρχει πρόβλημα και με τα αποθέματα καυσίμων της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη, αφού σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, επαρκούν για δύο, το πολύ, μέρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Την ώρα που η τρόικα απέρριψε τα ισοδύναμα μέτρα της Κυβέρνησης, την ώρα που ζητούμενο είναι oι μειώσεις των λειτουργικών δαπανών των Υπουργείων ,την ώρα που οι οριζόντιες και κάθετες μειώσεις των μισθών των αστυνομικών έχουν ήδη ξεπεράσει για το 2010 και 2011 το 35% και ξαναοδηγούμαστε σε μια παράλογη περικοπή του 12% των εισοδημάτων μας...
Την ώρα αυτή ακριβώς οι μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων ανά την Ελλάδα έχουν υπερπολλαπλασιαστεί με ανάλογο υπερπολλαπλασιασμό του κόστους μετακινήσεων,χωρίς να υπάρχει μία στοιχειώδη μέριμνα για το τεράστιο λειτουργικό κόστος και βέβαια χωρίς, όπως έχει αποδειχτεί τις περισσότερες φορές, να χρειάζονται τόσες πολλές δυνάμεις.
Τρανή απόδειξη όλων αυτών είναι η μετακίνηση δύο χιλιάδων (2.000) αστυνομικών για τις μονοήμερες εκδηλώσεις και την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ.... με κόστος που αγγίζει το 1.300.000ευρώ..........αν αυτό δεν αποτελεί "θέατρο παραλόγου"......τότε ας χαρακτηρισθεί η ανακοίνωση αυτή ως υπερβολή. Εξάλλου, όπως πληροφορούμαστε στα αποθέματα καυσίμων της ΕΛ.Α.Σ. στην περιοχή μας, ήδη  υπάρχει πρόβλημα με τον τεράστιο όγκο δυνάμεων, αφού η επάρκεια τους φθάνει μέχρι, το πολύ, δύο ημέρες"
Διαβάστε Περισσότερα »

Σας αρέσει αυτή η κοπέλα; Είστε... σίγουροι;

Διαβάστε Περισσότερα »

«Χάσαμε τον παπά μας» …βίντεο


Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 52χρονου ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου στο κοιμητήριο του Αμαρουσίου. Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και χωριανοί του άτυχου ιερέα, οι οποίοι κατέφθασαν στην Αθήνα κατά τις πρωινές ώρες από το χωριό Μαυρολιθάρι Φωκίδος. 

«Γιατί να σε χάσουμε έτσι; Αδερφέ μας, έφυγες πολύ άδικα», ήταν τα λόγια που του σιγοψιθύριζαν με δάκρυα στα μάτια τα αδέρφια του.

Τραγική εικόνα, ο 30χρονος γιος του, ο οποίος δε μπορούσε να πιστέψει τον άδικο χαμό του πατέρα του που προήλθε έπειτα από σατανικό σχέδιο της ίδιας του της μάνας. 

«Χάσαμε τον παπά μας», έλεγαν μεταξύ άλλων οι συγχωριανοί του θύματος που παραβρέθηκαν στην κηδεία του. 

Θυμίζουμε ότι παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού, όπως και έγινε.

Την ίδια ώρα προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους στον ανακριτή, η 43χρονη παπαδιά, Θεοδώρα Αυγεροπούλου και ο 40χρονος εραστής της, Νίκος Παναγόπουλος.

Ηταν λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του του 53χρονου ιερεά εισέρχονταν από την πίσω πόρτα στα Δικαστήρια του Πύργου.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο ήταν πολύ περισσότερος από την προηγούμενη Τετάρτη και αυτό ανάγκασε τις Αρχές να επιλέξουν εναλλακτικό σχέδιο μεταφοράς τους στα δικαστήρια.

Παρόλα αυτά, ο κόσμος για άλλη μια φορά με φωνές, ύβρεις και κραυγές, έδειξε τον αποτροπιασμό του για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.





Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων: Τροφώνια 2012




alt
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινός ο καιρός με ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση του υδράργυρου

Φθινοπωρινός ο καιρός με ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση του υδράργυρου

Για σήμερα Σάββατο, προβλέπεται πρόσκαιρη συννεφιά με σποραδικές βροχοπτώσεις και βόρειους ανέμους που θα πνέουν ισχυροί κυρίως στο Αιγαίο, ρίχνοντας κι άλλο τον υδράργυρο, ο οποίος θα παραμείνει σταθερά κάτω από 30 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια, μέχρι το μεσημέρι,ενώ το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η Θεσσαλονίκη, θα έχει επίσης συννεφιασμένο και βροχερό καιρό σήμερα, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών στα ανατολικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 16 ως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές,μέχρι το μεσημέρι,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες στη Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Είπαν στον Παπανδρέου να μιλήσει κι αυτός ανέβηκε στην... Ωραία Πύλη

Είπαν στον Παπανδρέου να μιλήσει κι αυτός ανέβηκε στην... Ωραία Πύλη [εικόνα]

Μια απίστευτη φωτογραφία δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία» από την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Κέιπ Τάουν.
Επισκεπτόμενος την τοπική εκκλησία, ο πρώην πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και συναντήθηκε με ανθρώπους από την ομογένεια.
Εκεί όταν του ζήτησαν να μιλήσει στους πιστούς, ανέβηκε στην... Ωραία Πύλη, παραβλέποντας το πασίγνωστο- ότι αυτό δηλαδή είναι κάτι που επιτρέπεται μόνο σε κληρικούς. Αυτό όμως δεν πτόησε τον κ. Παπανδρέου ο οποίος έστειλε με χαμόγελο τις ευχές του στην ομογένεια!

Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσαυγίτες έσπασαν τους πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών βιντεο

Με μπροστάρη τον «Καιάδα» Χρυσαυγίτες έσπασαν τους πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών

Μέλη της Χρυσής Αυγής , ανάμεσα τους και ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως «Καιάδας» εξαπέλυσαν χθες βράδυ επίθεση σε αλλοδαπούς πλανόδιους μικροπωλητές που είχαν στήσει τους πάγκους με την πραμάτεια τους σε πανηγύρι της Ραφήνας.
Λίγο πριν την επίθεση αντικαθιστώντας την αστυνομία έκαναν έλεγχο στα χαρτιά των μικροπωλητών. Το περισταστικό έγινε έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα ενώ ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε χαρακτηριστικά μπροστά στην κάμερα:
«Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιιορτή της Παναγίας. Παράλληλα είδαμε ότι υπήρχαν εδώ πολλοί λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και σαν Χρυσή Αυγή κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσπάθησαν να την σκοτώσουν με παγιδευμένη χειροβομβίδα


Το κίνητρο των δραστών ήταν προσωπικές διαφορές

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η απόπειρα ανθρωποκτονίας μιας 22χρονης αλλοδαπής με παγιδευμένη χειροβομβίδα, που διαπράχθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 σε κατάστημα ψιλικών στα Σεπόλια.

Αναλυτικότερα, δράστες είναι τρία άτομα αλβανικής καταγωγής, δύο άνδρες ηλικίας 26 και 27 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 22 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Καλλιθέα, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από το 3ο Ανακριτικό Τμήμα του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, είχαν τοποθετήσει έξω από την πόρτα του καταστήματος ψιλικών στα Σεπόλια, μια πλαστική σακούλα με παγιδευμένη χειροβομβίδα η οποία εξερράγη όταν η 22χρονη επιχείρησε να την ανοίξει.

Το κίνητρο των δραστών ήταν προσωπικές διαφορές που είχε ο 27χρονος με τη νεαρή γυναίκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ταξίδεψε 800 χιλιόμετρα για να βρει τον ιδιοκτήτη του

Ο Μπακ, ένα τρίχρονο μαύρο λαμπραντόρ ταξίδεψε 800 χιλιόμετρα για να γυρίσει στο αφεντικό του.Το λαμπραντόρ διέσχισε την απόσταση από το...
Γουίντσεστερ της Βιρτζίνια στο Μυρτλ Μπιτς της Νότιας Καρολίνα.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου Μαρκ Γουέσελς είχε αφήσει τον Μπακ στο σπίτι του πατέρα του στη Βιρτζίνια γιατί δεν μπορούσε να τον κρατήσει στο δικό του.Ο Μπακ εξαφανίστηκε και βρέθηκε επτά μήνες αργότερα να αναζητά το αφεντικό του στην παλιά του γειτονιά.

‘Ενας περαστικός βρήκε το περιπλανώμενο λαμπραντόρ και τον πήγε στον κτηνίατρο. Ο γιατρός βρήκε το τσιπ με τις πληροφορίες του και έτσι ο σκύλος παραδόθηκε στον αρχικό του ιδιοκτήτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Λεβαδέων: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάρευση της λειτουργίας των Δήμων



Ο Δήμος Λεβαδέων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΚΕΔΕ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Δημοτών και των προσφερόμενων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8:30 π.μ.
Η παρουσία όλων των δημοτών είναι επιβεβλημένη έτσι ώστε όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στα σχεδιαζόμενα μέτρα της κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια απόφαση που εάν υλοποιηθεί θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου, καθώς απειλούνται άμεσα όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, οι υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τα έργα υποδομών και οι δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για ενημερωτική συγκέντρωση απο τον Δήμαρχο Αλιάρτου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ενόψει των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΚΕΔΕ και αφορούν ενέργειες, όπως το κλείσιμο των Δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012,αλλά και περαιτέρω κλιμάκωση αυτών, ο Δήμος Αλιάρτου διοργανώνει την:
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7.00μμ
ανοικτή συγκέντρωση, στο Συνεδριακό Κέντρο (κεντρική πλατεία),με θέμα:
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Θα γίνει ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή και θα ακολουθήσει διάλογος


Ο Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 1-3 (βίντεο)


Τη ζωηρότερη ομοιότητά της με μια… κανονική ΑΕΚ έδειξε στη Λιβαδειά η «Ένωση».

Με τους Γκερέιρο-Ρίκκα να σερβίρουν, τον Κατσικοκέρη να εκτελεί (ένα γκολ κι ένα δοκάρι) και τον Φουρτάδο να ξεκολλά την ταμπέλα του «τραγικού» (ένα γκολ και μια ασίστ στον Σταματή) οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 3-1 του Λεβαδειακού και έδειξαν τη βελτίωση που περίμενε ο κόσμος τους ενόψει του πρόωρου «τελικού» με τον Άρη.

Κακή η εικόνα των γηπεδούχων, που δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα παραπάνω από τη γκολάρα του Μαχαίρα στο 77', με την οποία μείωσαν το σκορ.


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κασμερίδης, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος, Μανωλάς, Χοσέμι, Μαχαίρας, Ζησόπουλος, Μίλιεβιτς, Μπουντόπουλος, Πόι, Ζαουί

Στο β' ημίχρονο έπαιξαν οι: Κιντώτας, Λισγάρας, Ζανιάς, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Βασιλείου, Μεντί, Κοτίτσας, Ακόστα (63' Μπουντόπουλος), Ροτζέριο, Κόρμπος

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Αραμπατζής, Κοντοές (46’ Νικολόπουλος, 83’ Αργυρίου), Τσούπρος (83’ Κοτσαρίδης), Κουτρουμπής, Αρκούδας (59’ Β. Βλάχος), Ρίκκα (69’ Γκόβας), Κορδέρο (75’ Φέτσης), Κουρέλλας (83’ Τσίτας), Γκερέιρο (72’ Νικολιάς), Παυλής (40’ λ.τ. Σταματής), Κατσικοκέρης (64’ Φουρτάδο)

Διαβάστε Περισσότερα »

«Με το δεξί» στα προκριματικά του Μουντιάλ η Εθνική

Το πρώτο βήμα στο δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έκανε η Εθνική Ελλάδας στη βροχερή Ρίγα, όπου επικράτησε απόψε της εθνικής ομάδας της Λετονίας με 1-2.

Μετά τη Λετονία, η οποία άνοιξε το σκορ με γκολ του Τσάουνα στο 41΄ λεπτό, με πέναλτι, η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 56΄ με γκολ του Νίκου Σπυρόπουλου, ενώ απέκτησε προβάδισμα στο 69΄ με γκολ του Φάνη Γκέκα.

Έδειξε χαρακτήρα η ομάδα του Σάντος, που άντεξε τη βροχή, το γεγονός ότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ αλλά και τον τραυματισμό του Γιώργου Σαμαρά και μπήκε με το «καλημέρα» σε τροχιά… Ρίο.

Εξαιρετική παρουσία από Σπυρόπουλο, Φορτούνη, Μανιάτη ο οποίος είχε και δοκάρι στο 34', ενώ όσο αγωνίστηκε ο Σαμαράς έδωσε πνοή σε μια ομάδα που στο δεύτερο μέρος δεν είδε κανέναν της παίκτη να υστερεί σε απόδοση.

Πλέον την Τρίτη απέναντι στη Λιθουανία στο Καραϊσκάκη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ψάχνει τη νίκη που θα δείξει σε όλους πως είναι το αφεντικό του 7ου ομίλου της προκριματικής φάσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ