Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μισθός 8.500 ΕΥΡΩ για την Παριζιάνα Μπιρμπίλη


 

Ως η πιο ευτυχισμένη Ελληνίδα πρέπει να αισθάνεται η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και νυν εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Την εποχή της οικονομικής κρίσης, που η ανεργία στις γυναίκες αγγίζει το 27,3% σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και 6 στις 10 νεαρές γυναίκες μένουν χωρίς δουλειά, η κυρία Μπιρμπίλη έχει βρει τον επίγειο παράδεισό της στο ρομαντικό Παρίσι απολαμβάνοντας ζωή χαρισάμενη, 2.872 χλμ. μακριά από τη μίζερη καθημερινότητα της Αθήνας.

Η άλλοτε στενή συνεργάτις του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μετά την αποχώρησή της από την υπουργική καρέκλα την τοποθέτησε με fast track διαδικασίες στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που έχει έδρα στη γαλλική πρωτεύουσα, μπορεί πλέον να ατενίζει με περίσσια αισιοδοξία και ασφάλεια το μέλλον της ωσότου τουλάχιστον λήξει η θητεία της.

Φυσικά, αυτό που προκαλεί δεν είναι απλώς ο παχυλός μισθός που εισπράττει και ο οποίος υπολογίζεται σε 7.500 ευρώ τον μήνα καθαρά συν 1.000 ευρώ που λαμβάνει για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, τη στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη να καλύπτει τα δίδακτρά του, αλλά και ο τρόπος ζωής που έχει επιλέξει, ο οποίος παραπέμπει περισσότερο σε αιώνια φοιτήτρια που δεν πατάει στα μαθήματά της-παρά σε στέλεχος που εκπροσωπεί τη χώρα της στο εξωτερικό. Στην όμορφη ζωή της κυρίας Μπιρμπίλη η μέρα ξεκινάει στις 9 το πρωί. Είναι η ώρα που ετοιμάζεται για να πάει όχι στο γραφείο της, αλλά στο γυμναστήριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Σε ερωτικό τρίγωνο με Χαχαμίδη και Κασιδιάρη!




Αποκαλύψεις φωτιά έκανε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο πρώην αρραβωνιαστικός της Βούλας Παπαχρήστου, Λευτέρης Χαχαμίδης, σε συνέντευξη - ποταμό που παραχώρησε.
Ο κικ μπόξερ αποκάλυψε ότι η πρωταθλήτρια βρισκόταν σε παράλληλη σχέση με εκείνον και τον Ηλία Κασιδιάρη, ερωτικό μπέρδεμα που είχε ως κατάληξη το χωρισμό τους.
Το ροζ σκάνδαλο που αποκαλύπτεται σήμερα από την έγκριτη εφημερίδα ρίχνει φως και στην πολύκροτη υπόθεση αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σύμφωνα με τον πρώην αρραβωνιαστικό της, η ξανθιά αθλήτρια του τριπλούν βρισκόταν σε ερωτικό τρίγωνο με εκείνον και το βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά το ντόρο που έγινε με τα ναζιστικά σχόλια της Παπαχρήστου στο twitter:
«Πληροφορήθηκα στο σπίτι της μητέρας της Βούλας, λίγο πριν πετάξουμε για το Λονδίνο, για το σχόλιο της στο twitter. Μου έκανε εντύπωση.
Όταν ξεκινήσαμε μαζί με τη Βούλα να φτιάχνουμε τις προσωπικές μας σελίδες στο facebook, εκείνη ως Βούλα Παπαχρήστου κι εγώ ως Λευτέρης Χαχαμίδης, διαπιστώσαμε ότι είχαμε πάρα πολύ κόσμο που δεν γνωρίζαμε προσωπικά. Αποφασίσαμε να αφήσουμε σε λειτουργία μόνο τις σελίδες που αναφέρονται αποκλειστικά στις αθλητικές μας δραστηριότητες και να δημιουργήσουμε μαζί ένα άλλο προφίλ, στο οποίο δεχόμασταν μόνο όσους γνωρίζαμε προσωπικά.
Δεν μπορούσα να καταλάβω πού και πώς δημοσίευσε αυτό το σχόλιο, δεδομένου ότι δεν είχε γίνει από τον κοινό μας λογαριασμό.
Τότε διαπίστωσα ότι διατηρούσε λογαριασμό στο twitter χωρίς να το γνωρίζω. Έτσι, λοιπόν, είδα ότι αντάλλασσε μηνύματα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, και πως ανέβαζε διάφορες αναρτήσεις σχετικά με τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πώς έμαθες και επιβεβαίωσες τη σχέση της Β.Παπαχρήστου με τον Ηλ.Κασιδιάρη;
«Από φίλους που είτε μπορεί να είναι ασφάλεια σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είτε επειδή είμαι σε ένα σώμα ασφαλείας και έχω από αυτόν τον χώρο πάρα πολλούς γνωστούς.
Προσπάθησα να μην τους πιστέψω, όπως και τα πολλά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που μιλούσαν για τη σχέση τους.
Κάποια στιγμή ήρθαν στα χέρια μου φωτογραφίες της Βούλας στις οποίες φαίνεται να συντρώγει με τον αδελφό της και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής. [....] Το συγκεκριμένο μέλος που απεικονίζεται στη φωτογραφία δεν είναι κάποιο τυχαίο αλλά ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη, ο Αλέξης Κασιδιάρης.
Όταν είχα πάει στο πατρικό της να μαζέψω τα πράγματά μου είχε έρθει κι εκείνος. Η στάση του δεν ήταν επιθετική απέναντί μου, παρά το γεγονός ότι ανάμεσά σε μένα και στη Βούλα υπήρχε ένταση σχετικά με το πώς θα μοιράσουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα. Πιστεύω ότι ο αδελφός του βουλευτή ήρθε εκεί για να δείξουν παρουσία.
Με ενόχλησε που μπορεί να διατηρούσε παράλληλη σχέση.
Μου φάνηκε πολύ περίεργο να έχει γνωρίσει όλους αυτούς τους ανθρώπους μέσα σε μια εβδομάδα. Με το που γυρίσαμε από τις διακοπές μας, μου ανακοίνωσε το τέλος της σχέσης μας, έτσι απλά. δεν κάθισε να μου εξηγήσει τι και πώς. Ωστόσο σεβάστηκα την απόφασή της».
Ο Λευτέρης Χαχαμίδης καταλήγει: «Αν συναντούσα στον δρόμο τον Ηλία Κασιδιάρη θα αδιαφορούσα. Δεν ρίχνω ευθύνες στον ίδιο, ότι επειδή χώρισα με τη Βούλα φταίει αυτός. Άνδρας είναι, πιθανώς να τον πλησίασε η Βούλα και να γοητεύτηκε. Ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση του. Αν με προκαλούσε, θα του έλεγα με χιούμορ «Βάλε γάντια και έλα να τα πούμε στο ρινγκ». Οι αρχές μου και ο αθλητισμός με έχουν διδάξει ότι δεν πρέπει να εμπλέκομαι σε φασαρίες στον δρόμο. Μόνο αν χρειαστεί να αμυνθώ. Πάντως ειλικρινά δεν θα ήξερα πώς να αντιδράσω».
 radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος ήταν ο «γύφτος Μπάκας» που αγόραζε ψήφους για τον Ακη Τσοχατζόπουλο


Πραγματικό πάρτι συναλλαγής στηνόταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από τον Ακη Τσοχατζόπουλο
στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης με στόχο την προσέλκυση των 2.600 αθίγγανων της περιοχής, όπως αποδεικνύεται από το ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην υπουργού όπου καταγράφεται ότι δόθηκαν 100.000 ευρώ «στον γύφτο Μπάκα».

Ο αθίγγανος Νίκος Μπάκας, όπως αποκαλύπτει η RealNews, ήταν άνθρωπος με επιρροή στο εκλογικό σώμα του Δενδροποτάμου και ήταν ένας από τους 5-6 κομματάρχες του Ακη Τσοχατζόπουλου. Επί χρόνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος επώνυμων ετοίμων ενδυμάτων, στον κεντρικό δρόμο του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Μπάκας, 49 ετών, παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών, πούλησε πριν από 6 μήνες το σπίτι του στον Δενδροπόταμο. Κάποιοι λένε ότι έφυγε για την Γερμανία άλλοι λένε ότι μετανάστευσε στην Ολλανδία. Το κατάστημα το νοίκιασε ο ξάδελφός του και το μετέτρεψε σε σουβλατζίδικο.

Τα 100.000 ευρώ «στον γύφτο Μπάκα» δεν ήταν παρά ένα μέρος όσων δαπανούσε προεκλογικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να εκλέγεται βουλευτής. Σε κάθε εκλογική διαδικασία στηνόταν ολόκληρη επιχείρηση για την εξαγορά ψήφων και έρεε αφειδώς μαύρο πολιτικό χρήμα.

Το ποσό της εξαγοράς ψήφου καθοριζόταν πάντα από τον επικεφαλής των αθίγγανων που επισκέπτονταν το πολιτικό γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να κλείσει την τιμή.

Στους 2.600 αθίγγανους του Δενδροποτάμου αναλογούσαν πάνω από 34 πρόεδροι, ένας για κάθε φυλή, και ο καθένας διαπραγματεύονταν την ψήφο των ομάδων. Οι υπεύθυνοι των ομάδων μοίραζαν τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια διπλωμένα μέσα σε χαρτονομίσματα των 50 ή των 100 ευρώ, ανάλογα με τη διαπραγμάτευση. Σε όσους διακινούσαν τα ψηφοδέλτια υπήρχε μια έξτρα αμοιβή και αυτό ίσως διακιολογεί το ποσό των 100.000 ευρώ στον «γύφτο Μπάκα».




Διαβάστε Περισσότερα »

Εμφανίστηκε ως προϊσταμένη της Eισαγγελίας Εφετών Λαμίας για να “αρπάξει” κοριτσάκι!

Δικαστική υπάλληλος, η οποία κατέχει νευραλγική θέση στην Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, εμφανίστηκε ως...
εισαγγελέας στα Γλυκά Νερά Αττικής, προκειμένου να "αρπάξει" ένα κοριτσάκι 3,5 ετών από τη μητέρα του!

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου και ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr, εκδόθηκε σήμα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η άμεση σύλληψη διατάχθηκε και για τον εν διαστάσει πατέρα του παιδιού, ο οποίος υπηρετεί ως αστυφύλακας στην Λαμία, ενώ παράλληλα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φέρεται να συνεργάζεται με εταιρεία security της πόλης, που ανήκει σε στενό συγγενικό πρόσωπο της δικαστικής υπαλλήλου.

Σημειώνεται, ότι η μητέρα, με δικαστική απόφαση, έχει κερδίσει τη δικαστική επιμέλεια του ανήλικου παιδιού η οποία ορίζει ότι ο πατέρας μπορεί να επικοινωνεί μαζί του δύο ώρες την εβδομάδα πάντοτε με την παρουσία της μητέρας.

Ωστόσο σήμερα, η μητέρα δέχθηκε τηλεφώνημα, στο οποίο η γραμματέας των δικαστηρίων παρουσιάστηκε ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας και στη συνέχεια, αφού εισήλθε στο σπίτι, απαίτησε από την τρομοκρατημένη μητέρα να παραδώσει το παιδί στον αστυνομικό πατέρα, τον οποίο συνόδευε -όπως ισχυρίστηκε- «στα πλαίσια των... εισαγγελικών καθηκόντων της», προκειμένου να το πάρουν στη Λαμία.

Η 30χρονη μητέρα πανικόβλητη επικοινώνησε με το δικηγόρο της και όταν αποκαλύφθηκε ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών Λαμίας ήταν... μια απλή δικαστική υπάλληλος, έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα Γλυκών Νερών, όπου και υπέβαλε μήνυση για εκβίαση, απειλή, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και αντιποίηση αρχής.

Ο αστυνομικός και η δικαστική γραμματέας αναζητούνται για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, η δικαστική γραμματέας χρησιμοποιεί ονόματα εισαγγελικών λειτουργών της Λαμίας για να εξυπηρετήσει την εταιρεία security που διατηρεί στενό συγγενικό της πρόσωπο, ενώ έχει σχέσεις και με ανθρώπους που κινούνται στο χώρο της νύχτας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -Πρόσκληση


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 6-8, Λαμία) την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 στη συνάντηση με θέμα...

«Ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας στους τομείς της Βιομηχανίας της Πληροφορίας (information industry) και στον τομέα του Πολιτισμού (culture sector) μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας »

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Επαρχία Jiangxi στην Κίνα το Νοέμβριο του 2011, όπου σφραγίστηκε το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2011 στη Λαμία μεταξύ των δυο Περιφερειών, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική συνεργασία.

-------------------------------------------------
Τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας που θα επισκεφτούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι:

1) Liu Shangyang, Αντιπρόεδρος της «CPPCC Jiangxi Επαρχιακής Επιτροπής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του κινέζικου λαού»
2) Zhang Lili, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εξωτερικών και Διεθνών Υποθέσεων της Επαρχίας Jiangxi (Γραφείο Κινέζικων Υποθέσεων)
3) Leng Qing, Υπάλληλος της «CPPCC Jiangxi Επαρχιακής Επιτροπής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του κινέζικου λαού»
4) Wang Hui, Εκδότης Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης εφημερίδας στην επαρχία «Jiangxi Καθημερινή»
5) Xu Mingxin, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Jiangxi branch of China Unicom» με αντικείμενο την Επικοινωνία, την Κινητή Τηλεφωνία και το Internet
6) Long Henan, Αντιπρόεδρος του σταθμού «Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Jiangxi»

Μετά τη συνάντηση θα υπάρξει δυνατότητα για απευθείας συνεργασία των επιχειρηματιών της Κίνας με επιχειρηματίες και επιμελητήρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία νέας αυτόνομης συνδικαλιστικής ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας!!!



H οδυνηρή εμπειρία της περιόδου 2010-2012 για την Πατρίδα και την Κοινωνία, η νεοφιλελεύθερη επίθεση στη μισθωτή εργασία, η βίαιη υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και η φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δομών, η αποσύνθεση των παλαιών πολιτικών κομμάτων και η απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης,  η αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, καταδεικνύουν πως ένας ιστορικός κύκλος κλείνει οριστικά.
Η αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, το έλλειμμα ενότητας και αξιοπιστίας, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός από τη μια και ένας αδιέξοδος μηδενιστικός συνδικαλισμός από την άλλη, προσδιορίζουν ένα στρατηγικό μειονέκτημα για τις δυνάμεις της εργασίας.
Σήμερα που το συνδικαλιστικό πρότυπο της μεταπολίτευσης απέτυχε, έκλεισε τον δικό του ιστορικό κύκλο, η απεμπλοκή των συνδικαλιστικών κινήσεων από τα πολιτικά κόμματα είναι η απαραίτητη συνθήκη για την ανταπόκριση του συνδικαλιστικού κινήματος στις σύγχρονες απαιτήσεις μιας γνήσιας, αυτόνομης και αποτελεσματικής έκφρασης των εργαζομένων.
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας είναι μια νέα συλλογικότητα, μια νέα αυτόνομη συνδικαλιστική κίνηση που φιλοδοξεί να συμβάλλει ώστε η κοινή αγωνία για το Δημόσιο Σχολείο και τη Δημόσια Εκπαίδευση να μετατραπεί σε κοινό αγώνα, σε μια κοινή δημιουργική προσπάθεια προσφοράς. 
Ιστολόγιο ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: www.enotikiviotias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκαν 400.000 πάπυροι από την αρχαία Ελλάδα! "Ξεκλειδώνουν" μυστικά




Τα κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας, με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν .


H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε... "Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων" .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων .
Μεταξύ των άλλων θησαυρών που έχουν ήδη ανακαλυφθεί από μια ομάδα επιστημόνων του Παν/μίου της Οξφόρδης υπάρχουν και άγνωστα έως τώρα έργα κλασσικών γιγάντων όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Ησίοδος.

Αόρατη με το κοινό φώς, η ξεβαμμένη μελάνη γίνεται καθαρά ορατή κάτω από υπέρυθρο φώς, με τεχνικές ανάλογες με την επισκόπηση από δορυφόρους.
Τα κείμενα της Οξφόρδης αποτελούν μέρος ενός μεγάλου αριθμού παπύρων που βρέθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα σε έναν αρχαίο σκουπιδότοπο της ελληνο-αιγυπτιακής πόλης του Οξυρύγχου.
Απομένουν χιλιάδες κείμενα να διαβαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, περιλαμβανομένων έργων του Οβιδίου και του Αισχύλου.
Υπάρχουν περίπου 400,000 κομμάτια παπύρων φυλαγμένα σε 800 κιβώτια στην Βιβλιοθήκη Sackler της Οξφόρδης και αποτελούν το μεγαλύτερο όγκο κλασσικών ελλήνων χειρογράφων του κόσμου.
Οι ακαδημαϊκοί χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την νέα ανακάλυψη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατά 20% των σωζόμενων ελληνικών έργων.
Μέσα στα έως τώρα άγνωστα κείμενα που κατόρθωσαν να διαβάσουν με την τεχνική αυτή, περιλαμβάνονται τμήματα της χαμένης από καιρό τραγωδίας «Επίγονοι» του Σοφοκλή, μέρος μιας χαμένης νουβέλας του έλληνα συγγραφέα Λουκιανού του 2ου αιώνα, άγνωστο κείμενο του Ευριπίδη, μυθολογική ποίηση του ποιητή Παρθένιου του 1ου αι. π.Χ, έργο του Ησίοδου του 7ου αι., και ένα επικό ποίημα του Αρχίλοχου, ενός διαδόχου του 7ου αι. του Ομήρου, που περιγράφει γεγονότα που οδήγησαν στον Τρωικό πόλεμο.
«Είναι τα πιο φανταστικά νέα.
Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το πρώτο είναι πόσο φοβερά επηρέαζαν τις επιστήμες και τις τέχνες οι Έλληνες. Το δεύτερο είναι πόσο λίγα από τα γραπτά τους σώζονται » λένε οι άγγλοι επιστήμονες.


onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί τραυματίστηκαν σε τροχαίο[βίντεο]


Οκτώ διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί τραυματίστηκαν σε τροχαίο[βίντεο]
Οκτώ διάσημοι ηθοποιοί του θιάσου «Τι βουλή θα παραδώσεις» τραυματίστηκαν τα ξημερώματα, μετά από ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού.
Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι γνωστοί ηθοποιοί από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων Αννα Παναγιωτοπουλου, Χρύσα Ρώπα, Αντώνης Καφετζόπουλος και Μιρκα Παπακωσταντίνου, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για θεατρική παράσταση.
Σύμφωνα με το sigmalive.com  αυτοκίνητο  παρεξέκλινε της πορείας του και προσέκρουσε στο δεξιό κιγκλίδωμα του δρόμου. Ο οδηγός, στάθμευσε το όχημά του στη λωρίδα ασφαλείας και κατέβηκε για βοήθεια, ενώ μικρό λεωφορείο το οποίο ακολουθούσε, προσέκρουσε διαδοχικά στα δύο ακινητοποιημένα οχήματα.
Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκαν οκτώ από τους επιβαίνοντες του λεωφορείου και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, για τις πρώτεςβοήθειες και αποχώρησαν από το νοσοκομείο, εκτός από τη Χρύσα Ρώπα, η οποία κρατήθηκε για νοσηλεία, λόγω διάσεισης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη επιτυχία η διαμαρτυρία στη Θήβα για τους ΡΟΜΑ


 Αν και με βροχερό καιρό είχε πολύ επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και του Δήμου Θήβας για την εγκληματικότητα των Ρομά. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Θήβας συγκεντρώθηκαν στο σχολείο στο Πυρί, επίσης μέλη του Δημοτικού συμβουλίου ήταν παρόν να βοηθήσουν στην κατάσταση που απασχολεί τους Θηβαίους και ιδιαίτερα την περιοχή του Πυριού.
Μαζεύτηκαν περίπου 1000 άτομα και εκτός από κάποιες  μικροεντάσεις σε "πηγαδάκια",  διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά και υπέγραψαν ώστε να συγκεντρωθούν οι ανάλογες υπογραφές ώστε να υπάρξει βοήθεια από το κράτος να απομακρυνθεί το πρόβλημα. Υπήρχαν και εκπρόσωποι των ανθίγγανων οι οποίοι και αυτοί είπαν την άποψή τους και πρόθυμοι να βοηθήσουν να απομακρυνθούν τα άτομα τα οποία έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην πόλη μας.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την ομιλία καθώς και βίντεο με στιγμιότυπα.






Διαβάστε Περισσότερα »

Yπάλληλος Βουλής, ετών 87




Το σίγουρο είναι ότι δεν αμείβονται όπως οι περισσότεροι συνομίληκοί τους, με τις πενιχρές συντάξεις των 300-400 ευρώ.Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, λοιπόν, τα εννέα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, διαθέτουν δικαίωμα ισοβιότητας, αφού η θητεία τους λήγει μόνο σε περίπτωση που αποβιώσουν.
Η ισόβια θέση τους στο Κοινοβούλιο, συνοδεύεται από σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης, γεγονός που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν συγκεκριμένο ωράριο (εκτός από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος είναι πλήρους απασχόλησης) ενώ υπάρχουν για να δίνουν τα φώτα τους «όποτε και αν» (!) χρειαστεί.
Οι ηλικίες των μελών ξεπερνούν τα 60 χρόνια. Συγκεκριμένα ο μικρότερος είναι 60 ετών, τρεις είναι 63 ετών κι άλλος ένας 64, άλλοι δύο είναι 67 και 69 ετών ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι 87 ετών, γεννημένος το 1925!Πόσα χρήματα παίρνουν όμως οι υπέργηροι υπάλληλοι της Βουλής;
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλοι τους είναι εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα και μαζί θέση τους σε αυτά ή τη σύνταξή τους η συνολική μηνιαία αμοιβή τους φτάνει τα 2.500 ευρώ, ενώ ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, που θεωρείται πλήρου
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η βράβευση του Σπύρου Λεμπέση


Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή, 16-9-2012 και ώρα 20.00,στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου Αλιάρτου, προς τιμή του Δημότη μας, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου 2012,ΛΕΜΠΕΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ.
Θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βιβλική» καταστροφή από θεομηνία στην περιοχή της Λιβαδειάς


Ανυπολόγιστες ζημιές σε θερμοκήπιο Συντρίμμια και απελπισία άφησε πίσω της η ισχυρότατη θύελλα που «σάρωνε» ό,τι έβρισκε μπροστά στο πέρασμά της, με αποτέλεσμα να υποστούν ακόμη και ολοκληρωτική καταστροφή αρκετές καλλιέργειες στο νομό Βοιωτίας, ανήμερα του Σταυρού! Οι αγρότες, ακόμα και κατά την διάρκεια του ακραίου αυτού φαινομένου έτρεχαν πανικόβλητοι να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν, από το βιός τους, έχοντας πλήρη επίγνωση για τον δύσκολο και βαρύ χειμώνα που τους περιμένει. Οι πληγές μεγάλες. Και για τους αγρότες του «πάνω κάμπου», του Βοιωτικού Κηφισού - αλλά και σε γειτονικές περιοχές. Όπως μας περιέγραψαν η χαλαζόπτωση ήταν τόσο σφοδρή που όχι μόνο ισοπέδωσε καλλιέργειες, αλλά έσπασε κεραμίδια σε σπίτια και αποθήκες! Η εφημερίδα μας επισκέφθηκε και κατέγραψε τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές μεταξύ αυτών και το μοναδικό οργανωμένο θερμοκήπιο στο Ακόντιο, όπου το χαλάζι -σε μέγεθος αβγού- θρυμμάτισε κατά 80% τους υαλοπίνακες που το στέγαζαν. http://youtu.be/7LzB2j8LjnI (Αμοντάριστα πλάνα από την καταστροφή που υπέστη το υαλόφρακτο θερμοκήπιο στην κοινότητα Ακοντίου. Όπως επεσήμαναν οι ιδιοκτήτες του δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουν καταστροφή. Η προηγούμενη ήταν το 2007. Τότε, είχε επισκεφθεί τον χώρο ο π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Μπασιάκος, μαζί με τον διοικητή του ΕΛΓΑ. Όμως, έπειτα από τα λόγια και τις υποσχέσεις, όλοι τους ξέχασαν, με αποτέλεσμα να μην εισπράξουν ποτέ «ούτε μια δραχμή». http://youtu.be/rsmNbqYHPBY Οι μόνιμοι κάτοικοι της Κοινότητας Ακοντίου έκαναν παράπονα, πως μέχρι και σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας δεν έχουν επισκεφτεί την κοινότητά τους, ώστε να καταγράψουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές, ενώ δεν παρέλειψαν να μας ευχαριστήσουν για την επίσκεψή μας στο χωριό τους.
 tharrosvioton.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν από νεκρό σχεδόν 500.000 ευρώ

Το ποσό των 485.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει μια σπείρα οκτώ ατόμων στην περιοχή της Ξάνθης και της Δράμας από.....τραπεζικούς λογαριασμού 61χρόνου, ο οποίος όμως είχε αποβιώσει! Στην σπείρα συμμετείχε και διευθυντής τραπεζικού καταστήματος. Όπως προκύπτει....


από την αστυνομική έρευνα, οκτώ δράστες από τις αρχές του 2012 πραγματοποίησαν αναλήψεις που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ από λογαριασμό ενός 61χρόνο που είχε αποβιώσει.

Συγκεκριμένα οι δράστες, επισκέφτηκαν δύο τραπεζικά υποκαταστήματα ένα στην Ξάνθη και ένα σε χωρίο της Δράμας και κατάφεραν να εξαπατήσουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους αποσπώντας το μυθικό ποσό. Πρόκειται, για επτά τουλάχιστον άτομα (έξι Έλληνες, ηλικίας 33, 43, 47, 53, 43, και 65 ετών και ένας αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων δράστης), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία. Οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο και μεθοδολογία δράσης καθώς και με διάφορες συνθέσεις, προέβαιναν σε εξαπάτηση υπαλλήλων τραπεζικών υποκαταστημάτων, με σκοπό την ανάληψη των μεγάλων χρηματικών ποσών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή 29χρονη από το Δίστομο σε τροχαίο δυστύχημα


 
Τροχαίο δυστύχημα με νεκρή την 29χρονη Κ. Μπ. έγινε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην Ε.Ο. Λιβαδειάς-Δελφών στη στροφή του Παρνάς. Η 29χρονη οδηγούσε μικρό ιδωτικό αυτοκίνητο χωρίς επιβάτες όταν υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί συγκρούστηκε με αυτοκίνητο ή αυτοκίνητα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Η 29χρονη ανεσύρθη νεκρή από τη σφοδρή σύγκρουση και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. 
Η Κ. Μπ., καταγόταν από το Δίστομο, όπου διέμενε η οικογένειά της, και εργαζόταν στην Αθήνα.neastereas
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πολυβολεία του Χότζα γίνονται... ξενώνες για "τουρίστες χαμηλών εισοδημάτων".


Ο Εμβερ Χότζα εκεί που είναι. Είχε γεμίσει όλη την Αλβανια με οχυρωμένα πολυβολεια και καταφυγια--σε 750.000 τα μέτρησαν κάποιοι υπομονητικοί Γερμανοί επισκεπτες--αλλά το μόνο που δεν μπορούσε να φανταστεί είναι αυτό στο οποίο πρόκειται να χρησιμεύσουν σύντομα: Σε ξενώνες για "τουρίστες χαμηλών εισοδημάτων".

Η ιδέα είναι κάποιων φοιτητών του πανεπιστημίου του Μαιντς στη Γερμανία και άρχισε να υλοποιείται όταν η Ιβα Στρέπι, μια φοιτήτρια από την Αλβανία, πήρε σαν θέμα της διατριβής της την τρέλα του δικτατορία της χώρας της να εξασφαλίσει (;) το καθεστώς του σε περίπτωση εισβολής "εχθρικών δυνάμεων" μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη "ζώνη υψηλού κινδύνου".

Το...ερευνητικο--και επιχειρησιακο--πνεύμα του καθηγητή της Μαρκους Πρέτναρ και η οικονομική κρίση που ακόμη και στη Γερμανία είναι αισθητή έβγαλαν ένα πρακτικό συμπέρασμα από την διατριβή της Στρέπι. Οτι τα πυροβολεία μπορούν να δώσουν πρόχειρη στέγη στις χιλιάδες νέους και νέες που, με ένα σάκο στη ράχη και (σχεδόν) άδειες τσέπες "κάνουν φτηνό τουρισμό" οδοιπορώντας σε όλη την Ευρώπη και περνώντας τις νύκτες τους κάτω από ένα αντίσκηνο.

Αμ έπος αμ έργον! Αυτή τη στιγμή δέκα Γερμανοί και δέκα Αλβανοί φοιτητές μεταμορφώνουν ένα "πολεμικό καταφύγιο" στην παράλια της Τάλε, καπου 50 χλμ από τα Τίρανα, σε ξενώνα που θα μπορεί να στεγάσει ως και οκτώ ατομα. Το εξοπλίζουν όχι με πολυβόλα και κανόνια που πρόβλεπε ο Εμβερ Χότζα αλλά με
πρόχειρη κουζίνα, κρεβάτια, στρώματα, τραπέζι κλπ.

Αυτή τη στιγμή πέντε άλλα οχυρά σε παράλιες της Αδριατικής και στον ορεινό όγκο της βόρειας Αλβανίας είναι "υπό διαπραγμάτευση" για να μεταμορφωθούν σε ξενώνες. Κάποιοι Αλβανοί, Γερμανοί και Ιταλοί μικροεπιχειρηματίες προβλέπουν ότι ίσως του χρόνου μπορεί να ξεπεράσουν τους χίλιους.

Με τοίχους και στέγη μπετόν και δυο τρία ανοίγματα τα "οχυρά του Χότζα" έγιναν περιουσία των δήμων και των χωριών της περιοχής τους με την κατάρρευση του κομουνιστικού καθεστώτος. Οι νέοι ιδιοκτήτες τους "ευχαρίστως μας τα νοικιάζουν σε καλή τιμή", δήλωσε ένας Γερμανός φοιτητής. Πιστεύει ότι "όχι περισσότερο από 8 εύρω" θα στοιχίζει σε οποίον θέλει να περάσει τη νύχτα του στο Bunkerkunft, στο.......Καταφυγο-αναπαυτηριο σε πρόχειρη μετάφραση.eglimatikotita.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εξομολόγηση της παπαδιάς: Αγαπούσα τον παπά μου, μισώ το δολοφόνο του

Η εξομολόγηση της παπαδιάς: Αγαπούσα τον παπά μου, μισώ το δολοφόνο του

Την πρώτη της τηλεφωνική συνέντευξη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού παραχώρησε η σύζυγος του ιερέα που δολοφονήθηκε από τον εραστής της.
Μιλώντας στη Real News η πρεσβυτέρα Θεοδώρα Καρβελά , δηλώνει ότι αγαπούσε τον ιερέα και ότι μισεί τον δράστη , τον οποίο χαρακτηρίζει "αρρωστο". Διαβάστε όλη την συνέντευξη της παπαδιάς με τη δημοσιογράφο Αθανασία Αγγελοπούλου.

Πως ήταν η ζωή σας με τον ιερέα ;
Εκτός από τα προβλήματα που είχαμε σαν οικογένεια, όπως έχουν όλες οι οικογένειες, μια χαρά ήταν. Οικογενειακά προβλήματα που έχουν όλοι, μικροκαυγαδάκια, καταλαβαίνετε τι λέω, του είπα κάτι μου είπε κι αυτός κάτι, αλλά μέχρι εκεί . Τίποτα άλλο.
Είχατε σκεφτεί ποτέ να φύγετε από το σπίτι, να διαλύσετε αυτό τον γάμο ;
Όχι ,ποτέ. Ποτέ. Όπως σας το λέω ακριβώς .Τον αγαπούσα και μ' αγαπούσε .
Τι έγινε εκείνη την ημέρα της δολοφονίας στην Ηλεία;
Μου είχε πει αυτός ( ο δράστης) «φερτ' τον εδώ να του πω δυο κουβέντες». Τίποτα άλλο , εγώ είμαι αθώα δεν έχω κάνει τίποτα.
Εσείς οδηγήσατε το αυτοκίνητό σας στο σημείο του φόνου;
Ναι, γιατί μου είχε πει «θέλω να του πω δυο λόγια». Δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα κάνει κάτι κακό. Απλά αυτός με εκβίαζε, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να με εκβιάζει συνέχεια και να μου λέει «αν δεν κάνεις αυτά που σου λέω, θα κάνω κακό στην οικογένειά σου και στα παιδιά σου». Κι έχω τρία παιδιά που τα λατρεύω.
Τον φοβόσασταν δηλαδή;
Πολύ. Και βέβαια τον φοβόμουν και γι αυτό δεν έκανα τίποτα άλλο, ούτε αστυνομίες , ούτε τίποτα. Φοβόμουνα πάρα πολύ.
Υπήρξατε ερωτευμένη μ' αυτό τον άνθρωπο ;
Όχι ποτέ, ποτέ.
Τι σας έφερε κοντά;
Μιλούσαμε στο τηλέφωνο, πιάναμε την κουβέντα και μιλάγαμε, τίποτα άλλο. Από κοντά είχαμε βρεθεί τρείς φορές όλες κι όλες , το ομολογεί και ό ίδιος και πράγματι τον είχα δει τρεις φορές μόνο. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να τον σκοτώσει. Αυτός το έλεγε βέβαια, αλλά από το να το πεις μέχρι να το κάνεις . Εγώ δεν είχα σκεφτεί καν ότι θα κάνει κάτι κακό αυτός ο άνθρωπος.
Τι θα θέλατε να πείτε στα παιδιά σας μετά απ' όλα αυτά;
Ότι προσεύχομαι για να ναι καλά και να γυρίσω στην αγκαλιά τους, τίποτα άλλο δεν θέλω. Τα υπεραγαπώ και το ξέρουν αυτό. Τα λατρεύω και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο , δεν παρακαλάω για τίποτα άλλο το θεό, μόνο γι αυτό , για να γυρίσουν τα παιδιά μου στην αγκαλιά μου.
Έχετε επικοινωνήσει μαζί τους;
Λίγο μόνο, με τον μεγάλο μου και τον μεσαίο, τον Χ. και τον Σ.
Τι σας είπαν οι γιοί σας σ' αυτή την κουβέντα;
Τα παιδιά τι να πουν, έχασαν και τον πατέρα τους, δεν είναι κάτι το εύκολο. Καταλαβαίνετε πως είναι εγώ να είμαι εδώ και ο πατέρας τους εκεί, δεν είναι εύκολο. Ούτε υπάρχει κάτι να τους πω για παρηγοριά , τι να τους πω ; Δεν υπάρχει παρηγοριά για τα παιδιά .
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι στο πλευρό σας?
Ο αδερφός μου είναι κοντά μου και κάποιοι συγγενείς . Υπάρχουν και κάποιοι φίλοι που έχουν ενδιαφερθεί , που έχουν πάρει τηλέφωνο.
Πως φαντάζεστε τη ζωή σας από δω και πέρα ?
Θέλω να τελειώσει αυτό το θέμα γιατί είμαι αθώα .Το φωνάζω και θα το θα το φωνάζω μέχρι να πεθάνω. Δεν έχω κάνει τίποτα απ' όλα αυτά που κατηγορούμαι. Να γυρίσω στα παιδιά μου θέλω τι άλλο να πω δηλαδή. Μια μάνα γι αυτό παρακαλάει το Θεό να γυρίσουν τα παιδιά στην αγκαλιά της . Το πρώτο το απέκτησα όταν ήμουν 17 χρονών, έχω κάνει τα πάντα γι' αυτά τα παιδιά.
Επικοινωνήσατε καθόλου με τον δράστη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας;
Μου έστειλε ένα σημείωμα στο οποίο έγραψε ότι θα τα καταφέρουμε μαζί . Δεν ξέρω γιατί το έστειλε, ο άνθρωπος είναι άρρωστος εγώ το χω πει, δεν θέλω να τον ξαναδώ ούτε στο ένα μέτρο, μόνο τα παιδιά μου θέλω , κανέναν άλλο.
Τι έχετε μέσα σας γι αυτόν;
Κακία, τι άλλο; Μίσος ,αντιπάθεια, όλα τα χω. Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου , σας είπα ούτε στα δύο μέτρα.
Ποια τιμωρία θέλετε γι αυτόν.
Μπορώ να πω και ισόβια. Γιατί έκανε κακό πολύ μεγάλο στον άντρα μου και δεν του άξιζε, δεν έκανε τίποτα αυτός ο άνθρωπος. Ούτε εκείνος ούτε εγώ. Γιατί ; επειδή εκείνος ήταν άρρωστος, του φταίγαμε τίποτα εμείς; Να κάνει κακό στον άντρα μου και στα παιδιά μου ? Γιατί; Αν δεν ήταν αυτός κι εγώ θα κοίταζα την οικογένειά μου.
Τη μέρα της κηδείας του ιερέα τι σκεφτόσασταν ;
Tον αγαπούσα πολύ.Με βασάνιζε που δεν μπορούσα να πάω στην κηδεία και να πω στον άντρα μου ότι είμαι αθώα .Να πάω στο προσκεφάλι του και να κλάψω κα να φωνάξω ότι δεν έχω να κάνει τίποτα , να το ακούσουν όλοι , ότι είμαι αθώα.
Πως περνάτε το χρόνο σας στη φυλακή;
Προσεύχομαι συνέχεια για να είναι καλά τα παιδιά μου και να γυρίσω κοντά τους.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα «χαράτσια» σε ένα- Ενιαίος φόρος για τα ακίνητα από το 2013

Όλα τα «χαράτσια» σε ένα- Ενιαίος φόρος για τα ακίνητα από το 2013

Οι ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν από το 2013 έναν ενιαίο φόρο που θα ενσωματώνει το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο θα πάρει και την έγκριση της Τρόικα.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας, με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο.
Ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ (100 ευρώ φόρος) και ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ (φόρος 10.000 ευρώ).
Με την εφαρμογή του αφορολογήτου ορίου 100.000 ευρώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που έχουν μόνο μία κατοικία δεν θα επιβαρυνθούν με τον νέο φόρο, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει με το χαράτσι της ΔΕΗ. Για παράδειγμα, έστω ότι κάποιος έχει διαμέρισμα δεκαετίας 110 τ.μ. στο Περιστέρι αντικειμενικής αξίας 82.500 ευρώ. Για το χαράτσι της ΔΕΗ θα πληρώσει 440 ευρώ, ενώ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο.

Μικρότερο φόρο θα πληρώσει κάποιος που έχει νεόδμητο διαμέρισμα στο Μαρούσι 120 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 216.000 ευρώ. Το χαράτσι θα του έρθει εφέτος 900 ευρώ και ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το 2013 θα ανέλθει σε μόλις 132 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Μπήκε για τα καλά το Φθινόπωρο, αφού σήμερα Κυριακή, προβλέπεται συννεφιά σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο η κακοκαιρία θα σημειώσει βαθμιαία ύφεση, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική θα σημειωθούν έντονες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι βροχερός. Συγκερκιμένα στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, ενώ στη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ανατολικά από 18 έως 28 και στα δυτικά από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά μέχρι το βραδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα γίνουν πιο πυκνές με πιθανότητα βροχής κυρίως στη δυτική Κρήτη., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ θα σημειωθούν σραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχής τη νύχτα στα βόρεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ με το θάνατο ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας στην Πάτρα

Θρίλερ με το θάνατο ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας στην Πάτρα

Νεκρός βρέθηκε το χθες το απόγευμα εν ενεργεία ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού του στην περιοχή της Ανθούπολης στην Πάτρα.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφαλείας Πατρών και αξιωματικοί και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έμπειρο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή Ειδικής Υπηρεσίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.
Ο 52χονος που ήταν παντρεμένος αλλά τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, είχε ζητήσει και είχε πάρει το Σάββατο ρεπό από την υπηρεσίας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2012-2013


AFISA%20PHOTO%20LESS%20012-13.pngΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΘΗΒΑΣ, «ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ»
ΤΗΛ: 6978120863 - eleitroxos@yahoo.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου Μαθημάτων Φωτογραφίας για αρχάριους, για 4η συνεχή χρονιά.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Τέχνη και την τεχνική της Φωτογραφίας, τόσο μέσα από Στοιχεία Θεωρίας: γνωριμία με τις S.L.R., compact και τηλεμετρικές φωτογραφικές μηχανές, θεωρία και τεχνικές της Φωτογραφίας, ψηφιακή φωτογραφία, είδη φωτογραφίας (Αφαιρετική φωτογραφία, Φωτορεπορτάζ, Πορτραίτο, Περιβαλλοντικό πορτραίτο κ.ά), παρουσίαση του έργου Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων φωτογράφων, όσο και μέσα από Φωτογραφικές Εξορμήσεις για την πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και ώρα 18.30 – 20.30, στην αίθουσα του «Σεμέλη» - Αγίου Νικολάου 1, και θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο 2012 ως τον Μάιο 2013.
Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.
Εισηγήτρια: Καλαμπάκα Σοφία
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΣΟΦΙΑ
Γεννήθηκε στη Θήβα και είναι απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας, με πολυετή επαγγελματική κατάρτιση.
Από το 2003 – 2006 εργάστηκε στην εταιρία παροχής Φωτογραφικών και Διαφημιστικών Υπηρεσιών “Photogenic”, ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Συντονισμού Ομάδας φωτογράφων καθώς και ως φωτογράφος παιδικών πορτρέτων.
Από το 2011 Παραδίδει Μαθήματα Φωτογραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Εν Δράση» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, και προσφέρει εθελοντική εργασία στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστασίου Ειρήνη Φουστανελλά Μαρία
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Καλλικρατικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Μνημόνιο: Ιδού πού πήγαν τα…λεφτά

 



Τα στοιχεία που πήγαν στη Βουλή διαλύουν μύθους γύρω από τη διάσωση της Ελλάδας και το μνημόνιο. 
Αποκαλύπτουν το «φιάσκο» του ετεροχρονισμένου PSI και δείχνουν ποιοι πλήρωσαν και πληρώνουν το λογαριασμό… άλλων.

Έως και συνταρακτικά τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από ερώτηση του βουλευτή (της Ν.Δ.) Προκόπη Παυλόπουλου.
Διότι αποκαλύπτουν «πού πήγαν τα λεφτά» που μας δάνεισαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ, αλλά και το πώς... άλλαξε η σύνθεση των κατόχων ελληνικού «χρέους» ανάμεσα στο τέλος του 2009 και στο τέλος του 2011, οπότε και ξεκίνησε πρακτικά η διαδικασία του μεγάλου «κουρέματος», που έχει μείνει γνωστό ως PSI.
Oι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Στο τέλος του 2009, ο εγχώριος τομέας, περιλαμβανομένης και της Τ.τ.Ε., είχε στην κατοχή του ομόλογα ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. ευρώ, ενώ οι ξένες τράπεζες και λοιποί φορείς κατείχαν… 145 δισ. ευρώ.
Εν ολίγοις, αν το «κούρεμα» γινόταν τότε, οι απώλειες θα ήταν συντριπτικά εις βάρος των ξένων συμφερόντων και όχι των ελληνικών, ενώ η εξοικονόμηση χρέους θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Στο τέλος του 2011, όμως, ο εγχώριος τομέας (κυρίως τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία) είχε στην κατοχή του 86,2 δισ. ευρώ, ήτοι περίπου 25 δισ. ευρώ περισσότερα.

Από την άλλη πλευρά, τα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, την ίδια ημερομηνία, είχαν περιορίσει την έκθεσή τους μόλις σε … 35 δισ. ευρώ, ήτοι περίπου 110 δισ. ευρώ λιγότερα!
Όπως ίσως θα προσέξατε, εδώ προκύπτει κι ένα σημαντικό «κενό». Το σύνολο ελληνικών ομολόγων που ήταν στην κατοχή του εγχώριου και του ξένου τομέα, στο τέλος του 2009, ήταν κάτι παραπάνω από 200 δισ. ευρώ.
Στις 31/12/2011, όμως, το σύνολο εγχώριου και ξένου τομέα (με τον εγχώριο τομέα να έχει τα σκήπτρα) μόλις ξεπερνά τα 120 δισ. ευρώ, πάντα με τους αριθμούς του κ. Σταϊκούρα.

Η διαφορά που προκύπτει, έστω και «μπακάλικα», είναι περίπου 80 δισ. ευρώ, τα οποία αποπλήρωσε σε αυτό το μεσοδιάστημα των δύο ετών η χώρα μας, με την ΕΚΤ να έχει κι εκείνη «αγοράσει» ένα σημαντικό ποσό...
Με απλά λόγια, λοιπόν, η συντριπτική πλειονότητα των χρημάτων που δανείστηκε η χώρα μας από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (πέραν της κάλυψης του πρωτογενούς ελλείμματος) πληρώθηκε σε τοκοχρεολύσια, υπέρ των ξένων ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία μάλιστα το ίδιο διάστημα πουλούσαν ελληνικούς τίτλους που είχαν στην κατοχή τους, με αγοραστές (ποιος άλλος άραγε θα αγόραζε;) εγχώριες τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, αν το «κούρεμα» των ομολόγων, επί τη βάσει του PSI, γινόταν τότε, το 2010, όταν εμείς υπογράφαμε το πρώτο μνημόνιο, η εξοικονόμηση θα ήταν τεράστια σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, αλλά και η Ελλάδα θα είχε δανειστεί λιγότερα από τον «Ευρωπαίο φορολογούμενο».

Η σκληρή αλήθεια, όμως, είναι ότι τόσο η ηγεσία της Ευρώπης και του ΔΝΤ (το οποίο, πάντως, όπως προκύπτει από τις όψιμες αποκαλύψεις Ρουμελιώτη είχε ενδοιασμούς) όσο και η τότε ελληνική κυβέρνηση, που δέχτηκε να υπογράψει το θνησιγενές πρώτο μνημόνιο, δεν τόλμησαν να δυσαρεστήσουν τους τραπεζίτες και τις «αγορές».
Δεδομένων μάλιστα των συσχετισμών, είναι προφανές ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία (με επικεφαλής τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί), μιλώντας από θέση ισχύος απέναντι στην πανικόβλητη ελληνική κυβέρνηση, επέλεξε να δανείζει την Ελλάδα, για να πληρώνει έμμεσα τις ξένες τράπεζες (ιδίως δε τις… γερμανικές και τις γαλλικές, που είχαν τη μεγαλύτερη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα).

Το βάρος του τελικού αποτελέσματος, όμως, το φέρει σήμερα η Ελλάδα. Κι όχι μόνο γιατί καλείται να αποπληρώσει δυσβάσταχτο χρέος. Υπάρχουν δύο ακόμη λόγοι:
- Πρώτον, διότι στην κοινή γνώμη των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών δεν έχει περάσει η αντίληψη ότι οι χειρισμοί που έγιναν στη χώρα μας είχαν ως βασικό στόχο να προστατεύσουν τις μεγάλες τράπεζες, κυρίως της Ευρώπης (οι οποίες στο μεγάλο μέγεθος ζημίας θα έπρεπε να αναχρηματοδοτηθούν από τις κυβερνήσεις των χωρών τους), αλλά ότι «χρηματοδότησαν» την Ελλάδα και τους άσωτους Έλληνες.
-Δεύτερον διότι, εφόσον προκύψει νέα ανάγκη «κουρέματος» του ελληνικού χρέους (στην περίπτωση δηλαδή που κριθεί είτε τώρα είτε στο μέλλον ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο), αυτήν τη φορά το «κούρεμα» θα το υποστεί ο «επίσημος τομέας», δηλαδή οι… Ευρωπαίοι φορολογούμενοι! Πράγμα ιδιαίτερα οδυνηρό για τη διεθνή εικόνα και τα πολιτικά συμφέροντα της χώρας μας.

Τι θα έχουν «πληρώσει» στην ουσία οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι;
Όχι τόσο την (αδιαμφισβήτητη) δική μας σπατάλη και κακοδιαχείριση τα έτη πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, όσο την «προστασία» τραπεζών, που τυφλωμένες από την απληστία της περιόδου δάνειζαν επί χρόνια την Ελλάδα με επιτόκια Γερμανίας, παρότι γνώριζαν, και μάλιστα πολύ καλά, τις… διαφορές.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 80χρονος σε κοινή θέα με την υπηρέτρια!

80χρονος Πατρινός, αναστατώνει με τις σεξουαλικές επιδόσεις του ολόκληρη γειτονιά, αλλά και τους πιστούς της παρακείμενης εκκλησίας, έχοντας γίνει ήδη θέμα συζήτησης για τις «ηχηρές» περιπτύξεις του με την υπηρέτριά του!

Πάντως ο ίδιος, όχι μόνο αδιαφορεί για τα ...πικάντικα σχόλια που πλέον κάνουν το γύρο της συνοικίας, αλλά μοιάζει να τα προκαλεί κιόλας, αφού δεν διστάζει να κάνει έρωτα με ανοικτά τα παράθυρα και μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων γειτόνων!

Όπως γράφει το τοπικό dete.gr, στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου, ο 80χρονος διαμένει μόνος.

Και ενώ η καθημερινότητά του, δεν απέχει και πολύ από αυτή όλων των υπολοίπων μοναχικών ηλικιωμένων ανθρώπων, τα πράγματα αλλάζουν κάθε Κυριακή: Ο ίδιος, από συνηθισμένος παππούς, μεταμορφώνεται σε βιονικό επιβήτορα, που σπάει τα ...κοντέρ και ανατρέπει άρδην, όλα τα στάνταρ που ξέρουμε για τους εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας.

Την ίδια μέρα, που οι πολλοί συνομήλικοι του μετά τον εκκλησιασμό τους, «σκοτώνουν» την ώρα τους στα καφενεία της πόλης, παίζοντας πρέφα και απολαμβάνοντας το τσάι τους, ο ίδιος αναλαμβάνει ...δράση: Είναι η ημέρα, που η 50άρα υπηρέτριά, πηγαίνει στην οικία του, για να μαγειρέψει και να νοικοκυρέψει το διαμέρισμα. Μόνο που η συγκεκριμένη οικιακή βοηθός, είναι τόσο ...ευσυνείδητη, που φροντίζει να δείχνει και με άλλους τρόπους την αφοσίωσή της στον γηραιό εργοδότη της...

ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

Γύρω στις 10 το πρωί της Κυριακής, την ώρα που οι πιστοί επιστρέφουν από τη Θεία Λειτουργία του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου και περνούν κάτω από το μπαλκόνι του 80χρονου συνταξιούχου για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, τότε βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πειρασμό...

Οι αναστεναγμοί των δύο παρτενέρ και τα σεξουαλικά παραγγέλματα του 80χρονου δονούν την ατμόσφαιρα, προκαλώντας αμηχανία και δεικτικά σχόλια.

Όπως διαπίστωσε και το dete.gr, από το επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε, οι φωνές πάθους των δύο εραστών από τα ανοικτά παράθυρα του πρώτου ορόφου, θα μπορούσαν να συναγωνισθούν αυτές νεαρού ζευγαριού, που βρίσκεται στο απόγειο του πάθους του!

Το «ασανσέρ» του σεξ ανεβαίνει πατώματα και το ερωτικό ντελίριο του 80χρονου με την 50άρα, κάνει τη γειτονιά να ...φλέγεται!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ

Η περίπου 50χρονη οικιακή βοηθός, αποτελεί γνωστή φιγούρα στην τοπική κοινωνία, κάνοντας σχεδόν καθημερινά την εμφάνισή της στην οδό Μαιζώνος και Κορίνθου, στην πλ. Τριών Συμμάχων, αλλά και στο Μόλο.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν περνάει απαρατήρητο, καθώς η ίδια ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της και να διατηρεί κομψή την σιλουέτα της.

Έχει καταφέρει να μην δίνει δικαιώματα, καθώς όλοι ξέρουν ότι ως οικιακή βοηθός που είναι, απλά φροντίζει ηλικιωμένους κυρίους. Την Κυριακή όμως, οι κάτοικοι του Αγ. Διονυσίου, γνωρίζουν ένα καλά κρυμμένο και εντελώς διαφορετικό πρόσωπο της 50χρονης, γινόμενοι αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες των ερωτικών της επιδόσεων, με τον 80χρονο ...




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ