Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τα τελικά αποτελέσματα Α΄ Βοιωτίας



ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ- ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ    1-0
ΑΟ ΘΗΒΑ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ/ΑΝΤΙΚΥΡΑ      0-3
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ     2-1
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ     1-6
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ    0-2
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ   0-1
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ   1-2
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ    4-2

20 Γκολ την Πρωτη Αγωνιστικη
26 Την Δευτερη Αγωνιστικη

Ευχαριστουμε και σημερα ολους τους Ανταποκριτες του Θηβα Σπορ
Στο Γηπεδο της Θηβας ηταν ο Μηνας Παπαθωμας
Στο Γηπεδο των Ερυθρων ο Βαγγελης Μακρης
Απο το Γηπεδο Καπαρελλιου Συντονιζε
παρα τις δυσκολιες ο Συλλας Παυλου
που ευχαριστει θερμα την Διοικηση του ΠΑΣ Κιθαιρωνας Καπαρελλιου
για τις διευκολυνσεις
Απο το Κυριακι μας ενημερωνε ο Λουκας Μπενετος
Απο τα Σκουρτα ο Δημητρης Φιλης
Απο την Αγια Αννα 0 Γαρυφαλλος Πετρακος
Απο τον Αγιο Σπυριδωνα και τον Ορχομενο ο Δημητρης Κ...

η ομαδα του Θηβα Σπορ
Μεγαλωνει μερα με την μερα
και ετοιμαζεται για μεγαλα πραγματα

η Βαθμολογια της Α' Κατηγοριας Βοιωτιας
σε 2 Αγωνες

1. Ενωση ΑΣΑ                               6
2. ΑΟ Πλαταιες                            6
3. Επαμεινωνδας  Λευκτρων     6
4. Δοξα Μουρικιου                      6
5. Αμβρυσσεας Διστομου           6
6. ΠΑΟΚ Κυριακιου                    6
7. ΠΑΟΚ Κοκκινο                        3
8. Δαφνη Ερυθρων                     3
9. ΑΕ Ορχομενος                         3
10. Παμβαγιακος                         1
11. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου   1
12. Πηγασος Αγιας Αννας         0
13. Παναλιαρτος                         0
14. Ιολαος Θηβας                        0
15. ΑΕ Σκουρτα                           0
16. ΑΟ Θηβα                                0

Σημ...ο ΑΟ Θηβα εχει απο περυσι -6
η ΑΕ Σκουρτα εχει ενα μηδενισμο και -1 απο thivaspor1.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος πρόεδρος ο Σαρρής

Ο Γιώργος Σαρρής, θα είναι ο διάδοχος του Σοφοκλή Πιλάβιου στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου επικράτησε του Βασίλη Γκαγκάτση στις σημερινές αρχαιρεσίες συγκεντρώνοντας 37 ψήφους έναντι 20 του αντιπάλου του. Να σημειωθεί, ότι....


ο Β. Γκαγκάτσης χάνει για πρώτη φορά σε εκλογές της Ομοσπονδίας. Η θητεία του νέου προέδρου θα είναι τετραετής, κι' αναμένεται να εκλέξει 15 δικούς του συμβούλους στο νέο ΔΣ της ΕΠΟ.

Η διαδικασία άρχισε με καθυστέρηση, στις 12:15, καθώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης κατέθεσε ένσταση καταγγέλλοντας "σημαδεμένα" ψηφοδέλτια από την πλευρά Σαρρή. Η ένστασή του, ωστόσο, απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Γεννημένος το 1958 στη Χίο και γιατρός-παθολόγος στο επάγγελμα, ο Γιώργος Σαρρής έφθασε στη διοικητική κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ελάχιστο χρόνο. Εξελέγη στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου το 2001, το 2003 ανέλαβε την προεδρία της. Τον Οκτώβρη του 2008 εξελέγη για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Γκαγκάτση.

Από πέρυσι, ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) από την οποία παραιτήθηκε, πριν από λίγο καιρό κι' αφού είχαν καταρτιστεί οι πίνακες διαιτητών της φετινής σεζόν.

Κατά το πέρασμα του στην ηγεσία της διαιτησίας, ήρθε σε σύγκρουση με τον Κύρο Βασσάρα από τον οποίο και αφαίρεσε την ευθύνη για τους ορισμούς διαιτητών στη Superleague.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΕΛΛΙΣΑΡΗΣ: ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΓΛΥΠΤΗΣ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΕΛΛΙΣΑΡΗ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΘΕΣΠΙΕΣ Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ.....  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΥ.... Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ

Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΛΙΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΓΛΥΦΑ, ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ, ΘΕΣΠΙΕΣ κλπ.


Ο ΓΛΥΠΤΗΣ!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ.


Ο ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΓΛΥΠΤΗΣ.

ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ.




ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ. Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ & ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.


Ο "ΦΩΝΗΣ" ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ.

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 


ΦΩΝΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗΚΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΣ, ΓΙΑ  ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ,  ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ.

απο leontari-thivon.blogspot.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάνδαλο στο ΑΠΘ: Ξοδεύουν 32.000 ευρώ την ημέρα για ένα... σκούπισμα!!

Μάλλον έχουν πρόβλημα με την υγιεινή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης... Δεν εξηγείται αλλιώς!

Ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που αποδεικνύει την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων που το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνει από το κράτος, φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Η πρυτανεία καλείται να...

απαντήσει στον εισαγγελέα πώς είναι δυνατόν από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτηρίου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς παραμένουν για μήνες απλήρωτοι!!

Για την ακρίβεια, το ίδρυμα δαπανά πάνω από 32.000 ευρώ την ημέρα για τα συνεργεία καθαριότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο και οι υπάλληλοι στο τεχνικό συνεργείο έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας.

Καθώς, μάλιστα τα κτήρια του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, εκτός από καθαρά, πρέπει να φυλάσσονται και επί 24ώρου βάσεως, το ίδρυμα αποφασίζει πως για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να ξοδεύονται περίπου 20.000 ευρώ την ημέρα!!

Για να... φάνε κάποιοι, αφήνουν χωρίς σίτιση χιλιάδες φοιτητές που έχουν ανάγκη!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Ο... Τούρκος ξάδερφος του Τσακ Νόρις!

Ο... ξάδερφος του Τσακ Νόρρις ζει και βασιλεύει...!!!

Είναι από την Τουρκία και επιδίδεται σε ένα... ανεκδιήγητο ρεσιτάλ μάχης...!!!

Δείτε το βίντεο με τον... καταιγισμό κλωτσιάς!




Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Ζητούν από τον Μητροπολίτη να πάρει πίσω την απόφαση


Φωτογραφία για Φθιώτιδα: Ζητούν από τον Μητροπολίτη να πάρει πίσω την απόφαση


Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών..., λένε νεαρά ζευγάρια στο LamiaReport, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη να μην γίνονται πλέον γάμος και βάφτιση μαζί Ποικίλα σχόλια... και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φθιώτιδα η απόφαση του Μητροπολίτη Νικολάου να μην επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου να γίνονται ταυτόχρονα γάμος και βάφτιση μαζί.

Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών...Δεν είναι δυνατόν άλλα να ισχύουν στις εκκλησίες της Φθιώτιδας και άλλα σε άλλους νομούς σε όλη τη χώρα...ή θα πηγαίνουμε μόνο στο δημαρχείο....Ζητάμε να το ξανασκεφτεί και να πάρει πίσω την απόφαση, γιατί και ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διπλά έξοδα και οι εκκλησίες της Φθιώτιδας θα χάσουν, αφού ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις σε άλλες γειτονικές περιοχές! , σχολίαζαν στο LamiaReport, πολλοί αναγνώστες.

Αυτό όμως που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις ήταν η οικονομική προσέγγιση του θέματος, που έγινε από τον Μητροπολίτη, σε δηλώσεις που έκανε στο τοπικό κανάλι star.Δεν μπορεί τα ζευγάρια να δίνουν για στολισμούς και διασκέδαση των καλεσμένων χιλιάδες ευρώ και στην εκκλησία να αφήνουν 20 και 30 ευρώ..., δηλώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος χαρακτηρίζει τα διπλά μυστήρια ως μόδα, που ξεκίνησε από τη showbiz.

Ότι ο Θεός θα ρίξει φωτιά θα ρίξει, αλλά για ποιους θα την ρίξει και ποιους θα κάψει;, αναρωτιόταν συμπολίτης μας, που σχολίαζε την συγκεκριμένη απόφαση.

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του Μητροπολίτη που μονοπωλούν τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις στην τοπική κοινωνία:
Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στη Λιβαδειά




Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Πακιστάν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στη Λιβαδειά
Κατασχέθηκαν συνολικά – 158 – λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη, χθες (05-10-2012) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.
Επιπλέον είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Ειδικότερα χθες το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 23χρονο να κινείται ύποπτα σε περιοχή της Λιβαδειάς και τον ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • (158) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα σταλούν στο Τελωνείο Οινοφύτων.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, προερχόμενο από πωλήσεις λαθραίων τσιγάρων.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στα παραπλανητικά sms – Δεν κερδίζετε λεφτά, σας κλέβουν

Προσοχή στα παραπλανητικά sms – Δεν κερδίζετε λεφτά, σας κλέβουν

Η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών για sms που αποστέλλονται σε κινητά, τα οποία λένε στους παραλήπτες οτι έχουν κερδίσει χρήματα. Συγκεκριμένα οι επιτήδειοι έστελναν το μήνυμα: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com».
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.
Οι αρχές συμβουλεύουν «Αν πάρετε μήνυμα στο κινητό σας από αποστολέα εξωτερικού που να γράφει ότι κερδίσατε ενάμιση εκατομμύριο, σβήστε το και σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε».
Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει οτι το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες έχουν πάρει αυτό το μήνυμα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτησή τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έμφραγμα: 7 σημάδια που δείχνουν καρδιοπάθεια

Το έμφραγμα αποτελεί την πιο σαφή ένδειξη ότι η καρδιά αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Υπάρχουν ωστόσο και άλλα, πιο διακριτικά συμπτώματα, που μαρτυρούν ότι η καρδιά μας ετοιμάζεται να μας προδώσει. Ανακαλύψτε τα προτού είναι αργά...

Πονόδοντος κατά το περπάτημα

Το κλασικότερο σύμπτωμα καρδιοπάθειας είναι η στηθάγχη, δηλαδή ο πόνος στο στήθος, τον οποίο προκαλεί η στένωση των αρτηριών που περιορίζουν τη ροή οξυγόνου και αίματος στην καρδιά. Ο πόνος όμως μπορεί να κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως, για παράδειγμα, στην οδοντοστοιχία. Σύμφωνα με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου του Λιντς, ένα επίσης κλασικό σύμπτωμα που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ο πονόδοντος κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, ο οποίος υποχωρεί μόλις ξεκουραστούμε. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω πόνος εμφανίζεται συνήθως μερικές εβδομάδες πριν από το έμφραγμα.

Ημικρανίες

Διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από ημικρανίες με οπτική διαταραχή, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας. Οι ερευνητές αποδίδουν το φαινόμενο στις ανωμαλίες του κυκλοφορικού συστήματος και θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος τύπος ημικρανίας συνδέεται με μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται «ανοιχτό ωοειδές τρήμα». Η εν λόγω ανωμαλία είναι ουσιαστικά μια τρύπα στην καρδιά, η οποία επιτρέπει στο αίμα να περνάει από τις φλέβες στις αρτηρίες παρακάμπτοντας τους πνεύμονες, οι οποίοι φιλτράρουν συγκεκριμένα χημικά.

Επίμονη γρίπη

Η γρίπη που δεν υποχωρεί ύστερα από πέντε ή έξι μέρες μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ μπορεί να είναι και ένδειξη μυοκαρδίτιδας. Μπορεί να εκδηλωθεί παράλληλα ή αμέσως μετά από μια ίωση και να διαγνωσθεί λανθασμένα ως γρίπη αφού τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, πυρετό ή αρρυθμίες.

Φαλάκρα

Η απώλεια των μαλλιών στους άνδρες και ειδικά στο πίσω μέρος μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στο συγκεκριμένο σημείο έχουν κατά 36% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, με το ποσοστό να μειώνεται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Στυτική δυσλειτουργία

Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοείται καθώς είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με κάποια μορφή καρδιοπάθειας, δεδομένου ότι για να επιτευχθεί στύση απαιτείται καλή κυκλοφορία του αίματος. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν μάλιστα τα προβλήματα στύσης «βαρόμετρο» της καρδιαγγειακής υγείας. Ενας άντρας που στα σαράντα του αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα έχει, σύμφωνα με έρευνες, 50πλάσιο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής του.

Ροχαλητό

Το ροχαλητό αποτελεί κλασικό σύμπτωμα υπνικής άπνοιας, όπου η αναπνοή διακόπτεται για αρκετά δευτερόλεπτα κάθε φορά προτού το άτομο ξυπνήσει στιγμιαία. Μια μορφή της συγκεκριμένης πάθησης, που ονομάζεται «κεντρική υπνική άπνοια», συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει τη σωστή εντολή για να αρχίσει ο ασθενής να αναπνέει, ενώ κοιμάται, γεγονός που μπορεί να μαρτυρά υποκείμενη καρδιακή ανεπάρκεια.

Μελανιασμένα νύχια

Ενας από τους κλασικότερους τρόπους για να ελέγξει ένας γιατρός πόσο οξυγόνο κυκλοφορεί στο αίμα κάποιου ασθενούς είναι να κοιτάξει το χρώμα των νυχιών του. Το μπλε χρώμα μπορεί να μαρτυρά κακή οξυγόνωση εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος στον οργανισμό, δηλαδή πρόβλημα στην καρδιακή λειτουργία.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκάλυψη: Η απάτη των 600 δισ., ο Σώρρας, ο καθηγητής Καρυώτης και η Τράπεζα της Ανατολής

Αποκάλυψη: Η απάτη των 600 δισ., ο Σώρρας, ο καθηγητής Καρυώτης και η Τράπεζα τη

Μια τεράστια «μπίζνα» ο πυρήνας της οποίας είναι οι περιβόητες μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής» κρύβεται πίσω από την υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων που υποτίθεται ότι προσφέρουν οι ομογενείς της οργάνωσης End National Debt στην ελληνική κυβέρνηση, για την εξαγορά του δημοσίου χρέους της χώρας.
Το iefimerida.gr αποκαλύπτει σήμερα όλες τις πτυχές αλλά και το παρασκήνιο μιας απίστευτης ιστορίας. Με τον τρόπο αυτό, φωτίζονται οι αληθινές προθέσεις αλλά και οι μεθοδεύσεις ενός ανθρώπου.
Ο κ. Αρτεμις Σώρρας, ο φερόμενος ως πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, για τον οποίο δεν έχουν γίνει γνωστές κανενός είδους επιχειρηματικές ή άλλες οικονομικές δραστηριότητες είναι τελικά ο μοναδικός, παρά τις αρχικές φήμες περί ομάδας ομογενών, χρηματοδότης της End, και «κύριος» των 650 δισ. δολαρίων που... βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας και της Κύπρου.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε στην κατοχή του τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και διεκδικούσε, για αυτές, το ποσό των 675 δισ. Ευρώ.
Την αποτίμηση των μετοχών αυτών -μιας τράπεζας που έχει σταματήσει να υφίσταται από το 1932- έκανε ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, που σήμερα καταγγέλλει την End ως οργάνωση που αποτελείται από χρυσαυγίτες και Δωδεκαθεϊστές, ζητάει συγνώμη για τη συμμετοχή του σε αυτήν και εκφράζει τη λύπη του γιατί άργησε τόσο πολύ να τους καταλάβει.
Ο κ. Καρυώτης, όμως, είναι αυτός που σκέπασε με το διεθνές του ακαδημαϊκό κύρος -καθηγητής οικονομικών σε αμερικανικό πανεπιστήμιο- τους ισχυρισμούς του κ. Σώρρα και επίσης είναι αυτός που υπέγραψε την αποτίμηση των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής. Με βάση τη δική του υπογραφή και με την επίκληση του δικού του ονόματος ο κ. Σώρρας ανακίνησε την όλη υπόθεση.
Και όταν ο κ. Σώρρας δεν κατάφερε να αποδείξει το «δίκαιο» του αιτήματός του τότε ξαφνικά από το πουθενά εμφανίστηκε στο προσκήνιο μια οργάνωση -η End- η οποία ισχυρίζεται ότι προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας με την διάθεση 600 δισ. δολαρίων για την αποπληρωμή των χρεών της χώρας.
Οι μετοχές που έγιναν αμερικανικά χρεόγραφα
Με κάποιο μαγικό τρόπο, αν φυσικά έχουν την παραμικρή βάση οι ισχυρισμοί του κ. Σώρρα, έχει γίνει μετατροπή των μετοχών σε αμερικανικά χρεόγραφα που, όπως γράφουν τα χαρτιά τα οποία οι ίδιοι διακινούν, έχουν ημερομηνία ρευστοποίησης τον Αύγουστο του 2014.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να καταγραφεί η επιμονή γνωστών προσώπων όπως ο ομογενής γιατρός Μανώλης Λαμπράκης και ο δικηγόρος Γιώργος Παπαδάκης οι οποίοι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα -παρά τις διαψεύσεις και την κατακραυγή- να επιμένουν ότι τα χρήματα υπάρχουν. Υπαινίσσονται δε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνωμοσία με στόχο να πληγεί η χώρα υποτασσόμενη στις επιταγές των δανειστών μας και του Μνημονίου.
Ο ρόλος του καθηγητή Καρυώτη
Ο κ. Καρυώτης, όπως ο ίδιος ομολογεί στην αποκαλυπτική του χθεσινή ανακοίνωση, ο οποίος προσεγγίστηκε από τον κ. Λαμπράκη λόγω των θέσεών του στην υπόθεση της ελληνικής ΑΟΖ, δέχθηκε -αφού έκανε αρχικά την αποτίμηση της μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής- να καταλάβει και τη θέση του αντιπροέδρου στην οργάνωση End την οποία και διατήρησε, όπως λέει ο ίδιος, ως τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012.
Ανεξαρτήτως του ότι μόλις χθες έκανε δημοσίως γνωστή την απεμπλοκή του, ο κ. Καρυώτης όλο το διάστημα του τελευταίου μήνα όταν και βρισκόταν σε εξέλιξη ο δημόσιος διάλογος για την υπόθεση με τα 600 δισ. σιώπησε και επέτρεψε στους Ομογενείς της End να χρησιμοποιούν έστω και εμμέσως το όνομά του. Και τους αποκήρυξε μόνον όταν άρχισαν οι διαψεύσεις και η αποκάλυψη του ρόλου τους.
Και δεν είναι πλέον μόνον ένας διαπρεπής Ελληνας καθηγητής αλλά και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην 4η θέση που υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε άνετα να είναι και εκλόγιμη θέση.
Επίσης, είναι γνωστό ότι ο κ. Καρυώτης διατηρεί στενή σχέση με τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Και όπως ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωσή του βρισκόταν σε συζητήσεις για να του ανατεθεί σημαντική δημόσια θέση στον κρατικό μηχανισμό, προφανώς κατόπιν προτάσεως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ολα αυτά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, προσέδιδαν κύρος στους ομογενείς της End και τον κ. Σώρρα στην προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως σωτήρες του Εθνους και του Ελληνικού λαού.
Και τελικά, ο κ. Καρυώτης ήταν απλώς ένας αφελής -όπως φέρεται να ομολογεί ο ίδιος μέσα από την ανακοίνωσή του- ή μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού που θα απέφερε σημαντικά χρηματικά ποσά στους εμπνευστές αλλά και τους συνεργάτες τους;
Οι οικονομικοί στόχοι...
Αυτό που κυκλοφορεί πάντως ως φήμη και μένει να εξακριβωθεί είναι το πλήρες σχέδιο του κ. Σώρρα και των συνεργατών του. Τι ήθελαν δηλαδή να πετύχουν φέρνοντας από το παράθυρο με ένα έμμεσο τρόπο, ως εθνική υπόθεση, στη δημοσιότητα της υπόθεση των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.
Αν δηλαδή, όπως αναφέρουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, πρόκειται απλώς για ένα τρικ προκειμένου να υπάρξει μια διαπραγμάτευση ώστε να επιτύχουν έναν χρυσοφόρο συμβιβασμό στην υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής. Και αν οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα ασκήσουν πολιτική πίεση ώστε να κληθούν για ένα διακανονισμό.
... και οι πολιτικοί σχεδιασμοί
Εκτός και εάν, όπως επίσης υποστηρίζεται από άλλους υποκρύπτονται και πολιτικοί στόχοι -παρότι οι πρωτεργάτες της End το διαψεύδουν.
Και ίσως οι αναφορές του κ. Καρυώτη σε χρυσαυγίτες αποτελούν κλειδί για να ερμηνευθούν τυχόν παράλληλοι πολιτικοί σχεδιασμοί δε δεύτερο ή και σε τρίτο επίπεδο.
Η Τράπεζα της Ανατολής
Η Bank d' Orient ιδρύθηκε το 1904 ως θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και επεκτάθηκε γρήγορα σε περιοχές του ελληνισμού όπως η Θεσσαλονίκη που τότε ακόμη βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή, η Σμύρνη και η Αλεξάνδρεια.
Ομως, για λόγους που παρέλκει να εξεταστούν, το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι' εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.
Η θέση της Εθνικής Τράπεζας
Και όπως αναφέρεται σε παλαιότερη ανακοίνωση της σημερινής διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Σώρρα:
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).
Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή. Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφεί.
Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών.
Οι ισχυρισμοί και οι απαιτήσεις Σώρρα
Από την άλλη πλευρά ο κ. Σώρρας και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι:
Με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.
Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ' αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης.
Το δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με την άποψη της πλευράς του κ. Σώρρα, με την απόφασή του όχι μόνο αναγνωρίζει ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία αλλά διατάσσει και την Tράπεζα να δώσει αναλυτικά στοιχεία για την εκκαθάριση που έκανε αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρήματα του παθητικού!
Συμπέρασμα
Από όλα τα παραπάνω συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει περιουσία ύψους 650 δισ. δολαρίων στα χέρια ενός και μόνον ανθρώπου χωρίς να το γνωρίζει κανένας επίσημος φορέας ή χρηματοπιστωτικός οργανισμός στη Γη. Ακόμη θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να έχει βρεθεί κάποιος να έχει μετατρέψει αμφισβητούμενες μετοχές μιας Τράπεζας που έπαψε να υφίσταται εδώ και 80 χρόνια σε χρεόγραφα του αμερικανικού δημοσίου.
Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τελικά οι κάτοχοι των μετοχών θα δικαιωθούν από τη Δικαιοσύνη, απλώς τα χρήματα αυτά που διεκδικούν απλώς δεν υπάρχουν πουθενά.
Ενδεικτικό του έωλου των ισχυρισμών είναι το ότι η ίδια η Τράπεζα του Καναδά στην οποία ισχυρίζονται ότι κατέθεσαν τα 600 δισ. για την Ελλάδα έχει σύνολο καταθέσεων που μόλις φτάνει τα 150 δισ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Viotiashop.gr στο Thiva Drag DragBattle Auto στην Κωπαϊδα

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκέψεις για αντι-Κυριάκο από Σάντος


Ψάχνει αντικαταστάτη του Παπαδόπουλου ο Πορτογάλος

Το απρόοπτο με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει την Εθνική ομάδα στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου αναγκάζει –όπως είναι φυσικό- τον Φερνάντο Σάντος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται να καλέσει ένα νέο πρόσωπο στην αποστολή, προκειμένου να καλύψει το κενό του αμυντικού της Σάλκε, με την τελική του απόφαση να αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.

Ανήμερα της ανακοίνωσης των παικτών που κλήθηκαν στην αποστολή για τις αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας με Βοσνία/Ερζεγοβίνη (12/10) και Σλοβακία (16/10), ο Φερνάντο Σάντος είναι αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, ύστερα από την είδηση πως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σκέφτεται πολύ σοβαρά να καλέσει τον αντικαταστάτη του αμυντικού της Σάλκε, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» κάποιο όνομα μέχρι στιγμής. Πάντως, η τελική απόφασή του αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, ίσως ακόμη και σήμερα.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος προπονητής να μην καλέσει κάποιον αντικαταστάτη και να αποφασίσει τελικά να πάει στα δύο κρίσιμα ματς με την αποστολή που έχει ήδη ανακοινώσει.

Πηγή: Sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

∆.ΤΑΝΑΓΡΑΣ: Για τους επιτυχόντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

altalt
Η υπογραφή των συµβάσεων εργασίας για όλους τους επιτυχόντες στο Πρόγραµµα της Κοινωφελούς Εργασίας που θα υλοποιηθεί στο ∆ΗΜΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ, θα πραγµατοποιηθεί την Πέµπτη 4/10/2012 και ώρα 13:00 στο ∆ηµαρχείο Σχηµαταρίου – Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Παµµ. Ταξιαρχών 1).  

Οι επιτυχόντες προκειµένου να υπογράψουν την Ατοµική Εργασιακή Σύµβαση, πρέπει να φέρουν µαζί τους:  
την Αστυνοµική τους Ταυτότητα, 
την Κάρτα Ανεργίας του ΟΑΕ∆ και  
Λογαριασµό Εµπορικής Τραπέζης (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος εφόσον υπάρχει. 
 
Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ  
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 5.000 ευρώ οι μηνιαίες μικτές αποδοχές των γ.γ. υπουργείων

Στις 5.000 ευρώ ανέρχονται οι μηνιαίες μικτές αποδοχές των γενικών γραμματέων των υπουργείων,
σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης.

Τα στοιχεία για τις αποδοχές των γενικών γραμματέων των υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο κ. Μανιτάκης, ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα παράστασης σε 300 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Αντίστοιχα για τους ειδικούς γραμματείς ο βασικός μισθός είναι 3.200 ευρώ, το επίδομα θέσης ευθύνης 950 ευρώ και τα έξοδα παράστασης 100 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 4.250 ευρώ μηνιαίως.










Διαβάστε Περισσότερα »

Θα ηχήσουν οι σειρήνες την Τρίτη!

Την Τρίτη (09.10.2012) κατά την Τακτική άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012»,
θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:


Τοπική ώρα 11:05, σήμανση συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.











Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα ημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 6 Οκτωβρίου....


Γεγονότα
1600: Η όπερα του Γιάκοπο Πέρι Ευρυδίκη, το παλιότερο σωζόμενο έργο του λυρικού θεάτρου, κάνει πρεμιέρα στη Φλωρεντία.
1825: Λήγει η πρώτη φάση της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου από τον Κιουταχή.
1847: Κυκλοφορεί στο Λονδίνο το μυθιστόρημα των αδελφών Μπροντέ Τζέιν Έιρ και αμέσως γίνεται τεράστια επιτυχία.
1927: Ο Τραγουδιστής της Τζαζ με πρωταγωνιστή τον Αλ Τζόλσον είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ομιλούντος κινηματογράφου, που κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.
1945: Η Κατάρα του Τράγου. Έτσι θα μείνει στην ιστορία του μπειζ-μπολ ένα περιστατικό που λαμβάνει χώρα στο Σικάγο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα των Σικάγο Καμπς με τους Ντιτρόιτ Τάιγκερς για τα πλέι-οφ, ο ιδιοκτήτης των Καμπς δίνει εντολή στην ασφάλεια να βγάλουν έξω από το γήπεδο τον ελληνικής καταγωγής διακεκριμένο εστιάτορα της πόλης Βασίλη Σιάνη και τον τράγο του (Ο Σιάνης με τον τράγο του συνήθιζαν να παρακολουθούν μαζί τους αγώνες των Καμπς). Ο Σιάνης καταριέται την ομάδα και από τότε ως σήμερα οι Καμπς δεν έχουν κατακτήσει τον τίτλο.
1955: Ο Βασιλιάς Παύλος αναθέτει την πρωθυπουργία στον 48χρονο Υπουργό Δημοσίων Έργων, Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετά τον θάνατο του πρωθυπουργού Αλεξάνδρου Παπάγου. Στην απόφαση αυτή αντιδρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Στέφανος Στεφανόπουλος. Η κυβέρνηση Καραμανλή θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στις 10 Οκτωβρίου.

Γεννήσεις
1846: Τζορτζ Ουέστινγκχαουζ, αμερικανός εφευρέτης και βιομήχανος, στον οποίο οφείλουμε το εναλλασσόμενο ρεύμα. (Θαν. 12/3/1914)
1849: Βασίλειος Ζαχάροφ, έλληνας μεγαλέμπορος όπλων (Θαν. 27/11/1936)
1887: Λε Κορμπιζιέ, Σαρλ Εντουάρ Ζανερέ - Γκρι το πραγματικό όνομά του, ελβετός μοντερνιστής αρχιτέκτονας. (Θαν. 27/8/1965)

Θάνατοι
1951: Γουίλιαμ Κέλογκ, αμερικανός επιχειρηματίας, που ίδρυσε την εταιρεία Kellog για τη βιομηχανική παραγωγή των κορν-φλέικ, που ανακάλυψε ο αδελφός του, Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ. (Γεν. 7/4/1860)
1956: Τσαρλς Μέριλ, αμερικανός τραπεζίτης, συνιδρυτής της επενδυτικής τράπεζας Merrill Lynch. (Γεν. 19/10/1885)
1999: Αμάλια Ροντρίγκεζ, πορτογαλίδα τραγουδίστρια των Φάντο. (Γεν. 23/7/1920)





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ