Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δε θα πληρώνετε στα καφε εστιατορια μπαρ αν δε σας φερνουν απόδειξη

Το ενδεχόμενο αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με το θέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, θα είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες. «Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλήσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση ενός θέματος, που δεν λειτουργεί ακόμη στη μορφή που πρέπει, και αφορά την ενοποίηση του ελέγχου και του κυρωτικού συστήματος ενώ για την «προτιμολόγηση» ανέφερε: «Εργασίες υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων που παρέχονται στα σπίτια δεν μπορεί να είναι σε μια αοριστία και σε μια κατάσταση που είναι μόνο παθογένεια για τα δημόσια οικονομικά.
Αυτό βοηθάει σιγά-σιγά να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα δηλαδή, να αρχίσουμε να έχουμε αίσθηση του κόστους και της δαπάνης που θα γίνει προκειμένου να δώσουμε μια εντολή για μια εργασία»




Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Ημερίδα απο τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου για την μεταφορά των μαθητών

Κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου για την μεταφορά των μαθητών

Τέλος στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους προσπαθεί να βάλει το υπουργείο Εσωτερικών με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή.
Με το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Μεταφοράς Μαθητών, για το σχολικό έτος 2012-2013, μεταφορά αρμοδιότητας στις περιφέρειες και άλλες διατάξεις» ρυθμίζονται τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν την μεταφορά των μαθητών και κυρίως μεταφέρεται οριστικά η αρμοδιότητα από τους δήμους στις περιφέρειες.
Παράλληλα μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, θα καταβληθούν 14 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες της χώρας και τρία εκατ.  ευρώ στους δήμους προκειμένου να αποπληρωθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχαν κατατεθεί 22 εκατ. ευρώ. Η καταβολή καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματισθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Σε σχέση με το ύψος των χρημάτων που δίνονται ανά Περιφερειακή Ενότητα και προκειμένου να υπάρχει απόλυτα δίκαιη κατανομή έχουν ληφθεί υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία που διαθέτει πλέον το υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο ως τις 30.06.2012.
Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης στην Βουλή επ ευκαιρία του νομοσχεδίου τόνισε ότι «η μεταφορά των μαθητών αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς παρά το γεγονός ότι ως τον Αύγουστο καμία διαγωνιστική διαδικασία Δήμου δεν είχε καταλήξει σε ανάδοχο και οι οφειλές προς τους μεταφορείς ξεπερνούσαν τα 140.000.000 ευρώ».
Κλείνοντας τόνισε πως «με την ψήφιση του σχεδίου νόμου και με την προσπάθεια που κάνουμε να είμαστε συνεπείς στη χρηματοδότηση του έργου της μεταφοράς είμαι βέβαιος ότι οι όποιες αρρυθμίες θα αποκατασταθούν».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούνται σηματοδότες στην οδό Αυλίδος Θήβας!


Για την ασφαλή διάβαση των πεζών…
Σοβαρός τραυματισμός 9χρονου πρόσφατα – θανατηφόρο ατύχημα στο παρελθόν..
Την τοποθέτηση σηματοδών στην οδό Αυλίδος, στο ύψος των επιχειρήσεων «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ», «ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ», με στόχο την ασφαλή διάβαση των πεζών από το ένα μέρος του δρόμου στο απέναντι ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, με υπόμνημά τους που καταθέτουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας…
Και αυτό γιατί λόγω των πολλών επιχειρήσεων και κατοικιών στην περιοχή, η μετακίνηση των πεζών είναι πολυάριθμη και ο κίνδυνος των ατυχημάτων είναι εξαιρετικά μεγάλος, αφού τα διερχόμενα οχήματα κινούνται  με υπερβολική ταχύτητα…
Η ανησυχία τους μάλιστα, είναι έντονη, καθώς πρόσφατα μαθητής του Δημοτικού Σχολείου  παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην προσπάθειά του  να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, ενώ να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν έχει συμβεί και θανατηφόρο ατύχημα.
«Θεωρούμε ότι η πρόνοια είναι έργο των υγιώς σκεπτόμενων και όσων ενεργούν με συνέπεια και  ευθύνη,  είναι αναγκαιότητα και πρέπει να φανούμε ισχυρότεροι της μοίρας» υπογραμμίζουν οι δημότες, αναμένοντας να ληφθεί σοβαρά υπόψη η εισήγηση τους από το Δημοτικό Συμβούλιο και να υλοποιηθεί άμεσα, προκειμένου ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.viotiki-ora.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε o κουρέας των διασήμων στο Καστρί - Έκοψε το λαιμό του με ξυράφι μπροστά στην υπάλληλο του.


Ο 55χρονος Σ.Β αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια της υπαλλήλου του λίγο μετά τις 11 το πρωί. Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στο Καστρί. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο κουρέας των διασήμων και των πανίσχυρων επιχειρηματιών θα έβαζε τέλος στη ζωη του με αυτό τον τρόπο. Ο 55χρονος άνδρας άνοιξε το πρωί κανονικά το μαγαζί του όπως έκανε κάθε μέρα.
Γύρω στις 11.00 και ενώ μέσα στο μαγαζί ήταν και η επί 16 χρόνια υπάλληλός του, σηκώθηκε από την καρέκλα του, άρπαξε ένα ξυράφι, πήγε μπροστά σε έναν καθρέφτη και έκοψε το λαιμό του.


 Η υπάλληλος του σε κατάσταση σοκ άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Οταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά. Ο κουρέας είχε ήδη ξεψυχήσει. Ο Σ.Β ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά αγαπητός. Ηταν παντρεμένος αλλά δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Σύμφωνα με όσους τον ήξεραν δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα αλλά τον τελευταίο καιρό είχε οικονομικές δυσκολίες. -->
Διαβάστε Περισσότερα »

50 ευρώ επιπλέον κόστος αν παντρεύεσαι,χωρίζεις ή ...πεθαίνεις!

  •  Άλλη μια παράλογη και ακατανόητη ιδέα από ανεπαρκέστατους υπουργούς
  • Καλούν τους πολίτες να πληρώνουν τις δικές τους ολιγωρίες
  • Ουσιαστικά το κράτος επειδή αδυνατεί να δημιουργήσει ένα μηχανογραφημένο σύστημα στα Ληξιαρχεία και στους δήμους καλύπτει την αδυναμία του, πετώντας το μπαλάκι στους πολίτες επιβάλλοντας ένα επιπλέον κόστος στους ήδη βεβαρημένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς!
  • Πάρτυ και σαμπάνιες στα συμβολαιογραφικά γραφεία:110.000 θάνατοι, 60.000 γάμοι και 13.000 διαζύγια το χρόνο ...ήτοι περίπου επιπλέον 9.100.000 ευρώ στα ταμεία τους!

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2013, προβλέπει την υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης πριν από γάμους και διαζύγια, ενώ...
Type Your Post Summary Here το ίδιο θα κάνουν και οι δικαιούχοι σύνταξης, στην περίπτωση θανάτου του άμεσου ασφαλισμένου. Με το αζημίωτο βέβαια...

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα απαιτείται η σύνταξη -μόνο από συμβολαιογράφο- πράξης εμφάνισης και δήλωσης του θανάτου του συνταξιούχου. Αντίστοιχη πράξη θα απαιτείται για το γάμο αλλά και το διαζύγιο του ασφαλισμένου.

Οι συμβολαιογράφοι στο κυνήγι των «μαϊμού» συντάξεων

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα συμβαίνουν ετησίως 110.000 θάνατοι, 60.000 γάμοι και σύμφωνα συμβίωσης και 13.000 διαζύγια.

Ο συμβολαιογράφος μετά τη σύνταξη της πράξης θα ενημερώνει ηλεκτρονικά το κεντρικό σύστημα των συμβολαιογράφων για τις μεταβολές και στη συνέχεια ο διαχειριστής του συστήματος θα αποστέλλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία στην ΗΔΙΚΑ (ηλεκτρονική διακυβέρνηση των ταμείων), στον ΟΑΕΔ, στον ΕΟΠΥΥ και στην γενική γραμματεία πληροφορικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Το κόστος σύνταξης των πράξεων αυτών θα κυμαίνεται από 40 ευρώ έως 50 ευρώ κατά περίπτωση ενώ θα επιβαρύνει το ασφαλιστικό ταμείο μόνο στις περιπτώσεις δήλωσης θανάτου του συνταξιούχου.
Στις περιπτώσεις γάμου και διαζυγίου θα επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος.

Κατά την παρουσίαση του νέου σχεδίου, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στην γέννησή του, έχει ελάχιστο κόστος και τεράστια οικονομική και κοινωνική ωφέλεια». Στόχος του υπουργείο είναι η εξοικονόμηση περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που σπαταλώνται σε παράνομα εισπραχθείσες συντάξεις.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δεύτερης απογραφής των συνταξιούχων περίπου 55.000 άτομα δεν προσήλθαν στην απογραφή.

Ωστόσο, το υπουργείο εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί στις 30.000 τις επόμενες ημέρες όταν θα διακοπεί η σύνταξη και πολλοί συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία.


Η απόφαση χαρακτηρίζεται «παράλογη και ακατανόητη» από την αντιπολίτευση γιατί:

- Οι απογραφές των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου έχουν ήδη επικαιροποιηθεί, ενώ του ΟΓΑ ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου.

- Το έργο των δημοτολογίων και ληξιαρχείων έχει μηχανοργανωθεί και μπορεί με βάσει τον νόμο 3996/2011, άρθρο 81, να προβλεφθεί η υποχρέωση όλων των ληξιαρχείων της χώρας να αποστέλλουν αμέσως, με ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στα ασφαλιστικά ταμεία όλες τις ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδου.

- Έχει ήδη προκηρυχθεί το έργο του Εθνικού Ληξιαρχείου, στο οποίο θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται άμεσα όλες οι νέες και οι υφιστάμενες ληξιαρχικές πράξεις, οι οποίες δηλώνονται ή έχουν δηλωθεί στα τοπικά ληξιαρχεία της χώρας.

Το έργο αυτό πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και να υπάρξει άμεση πρόβλεψη για διασύνδεση του Εθνικού Ληξιαρχείου, του Εθνικού Δημοτολογίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να ενημερώνονται on-line για όλες τις μεταβολές που προκύπτουν, επισήμανε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων: Ολοκληρωμένη ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της Χαιρώνειας


Με αφορμή τη συζήτηση που έλαβε χώρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με την κατασκευή του έργου «Ανάδειξη ιστορικών χώρων και ανάπλαση οικισμού Χαιρώνειας» και αφορά την ολοκληρωμένη ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της Χαιρώνειας με ενοποίηση των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων με διάφορες παρεμβάσεις όπως είναι και η κατασκευή πλατείας και πεζοδρομίων επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα ακόλουθα:
Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007 – 2013) και η μελέτη υποβλήθηκε για χρηματοδότηση την προηγούμενη δημοτική περίοδο που η Χαιρώνεια αποτελούσε ξεχωριστό  καποδιστριακό Δήμο. Όπως είναι γνωστό από την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ μέχρι την υλοποίηση τους παρέρχεται μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η όλη διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
Επίσης, πρέπει να γίνει σαφές ότι τα χρήματα που εκταμιεύονται από το ΕΣΠΑ για κάποιο έργο δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για άλλο έργο ή σκοπό, ως εκ τούτου απόψεις ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών του καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων είναι κενές περιεχομένου.
Σημειώνουμε τέλος, ότι η ένταξη έργων του καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 αποτέλεσε κύρια προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι για την ανάπτυξη της περιοχής μας βασική προϋπόθεση αποτελεί η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την απορρόφηση κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα σε μια οικονομική περίοδο που οι εθνικοί πόροι βαίνουν συνεχώς μειούμενοι.
Μεταξύ άλλων το βασικότερο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ήταν το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του καποδιστριακού Δήμου Λεβαδέων δεν είχε εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ.  Ωστόσο, από το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Λεβαδέων ετοιμάσαμε, υποβάλλαμε και διεκδικήσαμε την ένταξη αρκετών νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 9.170.729,51 ευρώ, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες φάσεις υλοποίησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενοπλη έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα ΙΕΚ Ξυνή

Ενοπλη έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα ΙΕΚ Ξυνή

Φύλλο και φτερό έκαναν το λογιστήριο των ΙΕΚ Ξυνή 30 ένοπλοι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας με επικεφαλής τέσσερις εισαγγελείς στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το πρωί της Τετάρτης.
Ο έλεγχος διήρκησε οκτώ ώρες περίπου και οι άνδρες της οικονομιής Αστυνομίας φεύγοντας  πήραν μαζί τους όλο το υλικό που έκριναν σκόπιμο.
Στη συνέχεια το προώθησαν άμεσα στο ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πλημμύρισε το Άγιον Όρος από απελπισμένο κόσμο λόγω της οικονομικής κρίσης

Πλημμύρισε το Άγιον Όρος από απελπισμένο κόσμο λόγω της οικονομικής κρίσης

Με την ολοένα και αυξανόμενη δημοφιλία του Αγίου Όρους εν μέσω οικονομικής κρίσης ασχολείται το Spiegel με τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού να τονίζει πως σε αυτές τις δύσκολες ημέρες πολλοί Έλληνες ψάχνουν να βρουν την γαλήνη στον Άθω.
«Το όρος Άθως προσελκύει ορθόδοξους προσκυνητές για αιώνες, όμως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που αναζητούν ηρεμία και γαλήνη εκεί», σημειώνει ο Ντάνιελ Στάινβορθ, στέλεχος του γερμανικού περιοδικού, ειδικός στα θέματα της ευρύτερης περιοχής.
Στο κείμενο με τίτλο «Οι Έλληνες αποζητούν τη γαλήνη στον Άθω: Μονάζοντας μέσα στην κρίση», περιγράφει την ζωή σε έναν χώρο που τον χαρακτηρίζει ως ό,τι πιο κοντινό στον Παράδεισο.
Κάνει λόγο για «άρωμα» Μεσαίωνα σε μία κοινοβιακή κοινότητα η οποία έχει ιστορία άνω των 1.000 ετών και αυτόν τον καιρό το βρίσκουν ελκυστικό όλοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και θέλουν να ανακουφιστούν από την αφόρητη πίεση της κοινωνίας και την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα.
Εντύπωση στον αρθρογράφο εντύπωση κάνει ο σπαρτιατικός τρόπος ζωής όπως τον χαρακτηρίζει, ο αποκλεισμός των γυναικών, εντυπωσιάζεται από το «σήμαντρο» και άλλες ιδιοτυπίες της μοναστικής ζωής, ενώ αναφέρται και σε έναν Έλληνα επιχειρηματία που προσπαθεί να «βρει τον εαυτό του, συλλογιζόμενος μακριά από τον υλικό κόσμο». Ένας Ρουμάνος μάλιτα που επισκέπτεται συχνά το Άγιον Όρος το χαρακτηρίζει «ό,τι πιο κοντινό στον Παράδεισο».
Ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων μένει έκπληκτος από την μνημόνευση των Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου, την χρήση του Ιουλιανού ημερολογίου, αλλά και το ανέμισμα της σημαίας με το βυζαντινό δικέφαλο αετό δίπλα στην ελληνική.
Όπως γράφει, ο αυξημένος αριθμός όσων επισκέπτονται τον Άθω δείχνει πως πρόκειται για ένα μέρος ηρεμίας και αποκοπής από τις δυσκολίες. Πλέον, όπως σημειώνεται, όποιος εξασφαλίσει το πολυπόθητο «διαβατήριο» εισόδου και διαμονής στο «περιβόλι της Παναγίας», θεωρείται τυχερός. Το «απόλυτα ειρηνικό σκηνικό» αιτιολογεί αυτή τη διαπίστωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ AΠΟ ΤΟΝ Δ.Ο.Θ. ΘΗΒΑΣ

 
Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, υλοποιεί  πρόγραμμα “ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ”  σε αίθουσα των ΚΑΠΗ  Θήβας (Επαμεινώνδα 137) ως εξής:

Κάθε  Δευτέρα  – Τετάρτη  &  Πέμπτη και ώρα 20:00 - 22:00

       
Το πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση.
Απευθύνεται σε  Γυναίκες ηλικίας 20  έως  60 ετών.
Στόχοι του προγράμματος είναι:
·         Βελτίωση της Σωματικής και Ψυχικής Υγείας
·         Κινητική αναψυχή
·         Βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης
·         Κοινωνικότητα
·         Μείωση του καθημερινού Άγχους

Το πρόγραμμα έχει έναρξη στις   08/10/2012  και λήγει στις 28/2/2013
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπλοκή με τρόικα: Ζητά έκτακτη εισφορά σε τραπεζοϋπαλλήλους και μαχαίρι σε δώρα

Σημείο τριβής Στουρνάρα με τρόικα η μαύρη τρύπα 500 εκατ. ευρώ. Ζητά εφαρμογή νέου φόρου σε τραπεζοϋπαλλήλους, είτε να κοπούν δώρα από δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Τι απάντησε η ελληνική πλευρά
Ξαφνική εμπλοκή σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημερησία" σημείο τριβής αποτέλεσε η υποχρέωση των τραπεζών να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του έτους 500 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο με την μορφή μερίσματος από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν λάβει το 2008 με προνομιούχες μετοχές βάσει του νόμου Αλογοσκούφη.
Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μην δοθεί αυτό το ποσό γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Στουρνάρα αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταικούρα οι οποίοι κατά τις ίδιες πληροφορίες αντέτειναν πως πρόκειται για έσοδα που έχουν γραφτεί στον προϋπολογισμό του 2012 και συνεπώς θα προκύψει ξαφνικά ισόποση μαύρη τρύπα.
Μάλιστα για να καλυφθεί το ποσό η τρόικα πρότεινε αρχικά είτε να μπει νέος φόρος με την μορφή έκτακτης εισφοράς, ώστε να φέρει άμεσα δημοσιονομικά αποτελέσματα, είτε να κοπούν από φέτος τα δώρα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, η οποία υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν ξαφνικά να τίθενται στο τραπέζι τέτοιες απαιτήσεις.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμειναν στην θέση τους και αντιπρότειναν να μειωθούν οι μισθοί ή να μπει έκτακτη εισφορά σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, ώστε να καλυφθεί το κενό.
Και η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το οικονομικό επιτελείο με αποτέλεσμα το θέμα να παραμείνει ανοιχτό και να λήξει χωρίς συμφωνία άλλο ένα ραντεβού.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα 500 εκατ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Σταικούρας απέστειλε σχετική επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά.
Ζητούσε "να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες, που υπήχθησαν στο πρώτο μέτρο του ν.3723/2008".
Τόνιζε δε πως το ποσό των 500 εκατ. έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδο.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα του 2013 έχουν σχεδόν “κλείσει”, μένουν ακόμη μικρές εκκρεμότητες και η συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στα μέτρα του 2014. Σχετικά με την κατανομή τους παραμένουν οι απαιτήσεις της τρόικας για εμπροσθοβαρή εφαρμογή του πακέτου με μέτρα της τάξης των 9 δισ. ευρώ να πρέπει να υλοποιηθούν το 2013.
Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου προσερχόμενο στη χθεσινή σύσκεψη δήλωσε πως προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε πολύ από τα 7,8 δισ. για το 2013, που προβλέπει ως πρόσθετα μέτρα ο προϋπολογισμός.
Σήμερα Πέμπτη στις 18:30 έχει οριστεί νέο ραντεβού του Γ. Στουρνάρα με τους Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά αφού το πακέτο των μέτρων πρέπει να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες με χρονικό ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 – 19 Οκτωβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακάτικος περίπατος στον Ελικώνα

alt


 
Την Κυριακή 14/10/2012 στις 8.00 ο σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς, οργανώνει, περίπατο στον Ελικώνα στην διαδρομή ΠΛΑΤΕΙΑ – ΣΠΗΛΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥ – ΣΟΙ ΜΙΡ και επιστροφή στο μουσείο για συζήτηση σχετικά με τα μονοπάτια του Ελικώνα .

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι, ορειβάτες και ενεργοί πολίτες να βοηθήσουν σ” αυτή την προσπάθεια.
«Η βοήθεια , η υποστήριξή και οι ιδέες σας σας θα είναι πολύτιμα, θα αποτελέσουν κίνητρο και θα δώσουν δυναμική για την ανάπτυξη όπως εμείς την βλέπουμε για τον Ελικώνα. Ελάτε να γνωρίσουμε τον πλούτο του τόπου μας και να στηρίξουμε ένα φόρουμ για την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του Ελικώνα» τονίζει στο κάλεσμα του το Δ.Σ του Συλλόγου.
Σημείο συνάντησης : η πλατεία του χωριού
Ώρα συνάντησης : 8.00 π.μ.
Διαδρομή : ΠΛΑΤΕΙΑ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ- ΣΠΗΛΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ .
Σημείο συζήτησης: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ώρα συνάντησης : 11.30 π.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Megaλέμποροι..Δείτε τι μισθούς παίρνουν οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι του Mega.


Διαβάζω στο Unfollow που κυκλοφορεί πως «τη διετία της κρίσης και του µνηµονίου η οικογένεια (ατοµικό εισόδηµα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ».

Το Unfollow επισημαίνει πως «Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιµαζόµαστε να αναχρηµατοδοτήσουµε τη στιγµή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA». Με τέτοια συμβόλαια, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το πόσο υστερικά στήριξαν το Μνημόνιο οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega, πόσο λυσσαλέα επιτίθενται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, και πόσο πολύ επιθυμούν να πάνε οι μισθοί (των υπόλοιπων πολιτών) στα 200 ευρώ.

 Και φυσικά, τα συμβόλαιά τους ήταν ακόμα μεγαλύτερα, όταν στήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία. Βέβαια, εγώ εξακολουθώ να έχω μια απορία. Ο καλός αριστερός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας μου είχε γράψει πέρσι «πώς γίνεται, μετά από 35 χρόνια εργασίας, κάποια από αυτά καλοπληρωμένης, να έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό ίσα-ίσα το ισόποσο των τριών επόμενων δόσεων του στεγαστικού μας δανείου, ούτε μια μετοχή, ούτε έναν off shore λογαριασμό».eglimatikotita.gr

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας και σήμερα Πέμπτημε πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και βελτίωση το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια και βαθμιαία ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι επίσης συννεφιασμένος και βροχερός, ωστόσο από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα αλλά θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς στα νότια σποραδικές καταιγίδες, ωστόσο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές που το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρκοι αγρότες στην Κωπαίδα- βιντεο

Ενημέρωση για τις μεθόδους της άρδευσης αναζητά στην Ελλάδα κλιμάκιο Τούρκων επιχειρηματιών αγροτών και κτηνοτρόφων...
στο πλαίσιο προγράμματος που εφαρμόζεται στη χώρα τους.

Σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ έχει καταρτιστεί πρόγραμμα επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το κλιμάκιο βρέθηκε στην Βοιωτία και στον Οργανισμό Κωπαίδας προκειμένου να δουν τον τρόπο αποστράγγισης της πεδιάδας και της άρδευσης των κτημάτων της.
.lamiastar.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΙΚΑ πλήρωνε 500 εκατομμύρια χρόνο σε 86.000 συντάξεις μαϊμού

Το ΙΚΑ πλήρωνε 500 εκατομμύρια χρόνο σε 86.000 συντάξεις μαϊμού

Tα στοιχεία αρχικά εντυπωσιάζουν αλλά στη συνέχεια τρομάζουν. Η απογραφή συνταξιούχων σε όλα τα κύρια και επικουρικά ταμεία της χώρας, έδειξε ότι 57.164 συνταξιούχοι κύριας και 33.960 επικουρικής σύνταξης οι οποίες καταβάλλονταν κανονικά έως σήμερα, δεν υπάρχουν.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ πληρώνονταν από τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία και δεν πήγαιναν σε δικαιούχους, αλλά κάπου αλλού. Συνήθως σε συγγενείς που απλώς δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του δικαιούχου καθώς τα ληξιαρχεία όλης της χώρας δεν έχουν μηχανογράφηση.
Ειδικότερα, η απογραφή που έληξε πριν από λίγες ημέρες έδειξε τα εξής εντυπωσιακά αποτελέσματα:
  • Στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ δεν απεγράφησαν 52.189 δικαιούχοι κύριας σύνταξης
  • Στο ΕΤΕΑΜ δεν απεγράφησαν 33.960 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης
  • Στο ΤΑΠ – ΟΤΕ δεν απεγράφησαν 4.753 δικαιούχοι κύριας σύνταξης
  • Στο ΤΑΠΙΛΤ δεν απεγράφησαν 222 δικαιούχοι κύριας σύνταξης
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας οι καταβολές των συγκεκριμένων συντάξεων διεκόπη και όλες αυτές οι υποθέσεις θα διερευνηθούν για να διαπιστωθεί ποιοι και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα λάμβαναν συντάξεις δικαιούχων παράνομα.
Θα ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων και οι υποθέσεις θα σταλούν στη Δικαιοσύνη.
Παράλληλα,όπως ανακοινώθηκε από το 2013 κάθε αλλαγή οικογενειακών δεδομένων των ασφαλισμένων (γάμος, διαζύγιο, θάνατος) θα πρέπει να συνοδεύεται από συμβολαιογραφική πράξη. Για την καταγραφή των στοιχείων αυτών θα υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση των συμβολαιογράφων με τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δηλαδή, προστίθεται ένα επιπλέον γραφειοκρατικό βάρος στους ασφαλισμένους καθώς το κράτος δηλώνει απερίφραστα ότι δεν μπορεί να διασυνδέσει ηλεκτρονικά τα ληξιαρχεία της χώρας με μια κεντρική βάση δεδομένων.
Ανεξαρτήτως αυτών, ανακοινώθηκε επίσης ότι σε επόμενη φάση θα ζητηθεί καταγραφεί για δύο άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων:
  • Τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας
  • Τις άγαμες θυγατέρες που λαμβάνουν τη σύνταξη των γονιών τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος ενιαίος φόρος σε όλα τα ακίνητα και τα αγροτεμάχια το 2013

Νέος ενιαίος φόρος σε όλα τα ακίνητα και τα αγροτεμάχια το 2013

Ανατροπές με στόχο την εξασφάλιση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της φορολόγησης των ακινήτων! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πήχης τέθηκε τόσο ψηλά, καθώς οι υπηρεσίες που σχεδιάζουν την ενοποίηση Φόρων και Τελών υποστηρίζουν ότι από τη κατάργηση του Τέλους της ΔΕΗ και του ΦΑΠ θα χαθούν περίπου 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από τον νέο Ενιαίο Φόρο.
Κι επειδή είναι προφανές ότι άλλο να βάζεις στόχους κι άλλο να εισπράττεις- όπως δείχνει η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων- στη πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με στελέχη των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση, τέθηκε το θέμα της φορολόγησης και των αγροτεμαχίων, έτσι ώστε να διευρυνθεί η φορολογητέα βάση.
Επειδή, όμως, τα αγροτεμάχια έχουν ειδικά χαρακτηριστικά- όπως ότι δεν υπάγονται στον αντικειμενικό προσδιορισμό ή ότι δεν είναι δομημένα- εξετάζεται το ενδεχόμενο να φορολογούνται έστω με ειδικό συντελεστή που θα διαφοροποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κληθούν οι εν λόγω ιδιοκτήτες να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση του Ε9, αφού το σύστημα «πάσχει» από επαρκή στοιχεία.
Από τα στοιχεία που θα φέρει το ΚΕΠΥΟ για τα αγροτεμάχια, θα ληφθούν αποφάσεις και για το αφορολόγητο του Ενιαίου Φόρου, εάν βέβαια υπάρξει αφορολόγητο. Ειδικότερα, εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια: είτε να ισχύσει αφορολόγητο ανά φορολογούμενο (πιθανώς 100.000 ευρώ) είτε να ισχύσει αφορολόγητο μόνο για τη κύρια κατοικία, με πλαφόν αξίας και επιφάνειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε και το ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, που χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πιο δυσάρεστοι ήχοι στο ανθρώπινο αυτί.


Ο ήχος ενός μαχαιριού που γρατσουνίζεται πάνω σε ένα γυάλινο ποτήρι ή μπουκάλι, βαθμολογήθηκε ως ο πιο ενοχλητικός για το ανθρώπινο αυτί, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ που μελέτησε την αντίδραση του εγκεφάλου στους διάφορους δυσάρεστους ήχους!



Δεύτερος χειρότερος ήχος χαρακτηρίστηκε ένα... πιρούνι πάνω σε γυαλί
και τρίτος το σύρσιμο της κιμωλίας πάνω στον πίνακα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Γκρίφιθς και τον δρα Σουκμίντερ Κουμάρ του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Journal of Neuroscience», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», έκαναν πειράματα με 13 εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να ακούσουν 74 ηχογραφημένους ήχους, ενώ την ίδια στιγμή καταγραφόταν η δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι γενικά οι ενοχλητικοί ήχοι προκαλούν πιο έντονες εγκεφαλικές αντιδράσεις σε σχέση με τους ευχάριστους ήχους όπως π.χ. ο θόρυβος του κελαριστού νερού. Ενώ γενικά οι ήχοι γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας στον ειδικό ακουστικό φλοιό, ειδικότερα οι δυσάρεστοι ήχοι ενεργοποιούν και την αμυγδαλή, μια ξεχωριστή περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα αρνητικά συναισθήματα (φόβος, θυμός κ.α.).

Όταν οι άνθρωποι ακούνε διάφορους ενοχλητικούς ήχους, η αμυγδαλή αναλαμβάνει τον έλεγχο της δραστηριότητας στον ακουστικό φλοιό, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να γίνεται πιο ευαίσθητος στους δυσάρεστους ήχους από ό,τι στους ευχάριστους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ήχοι με συχνότητα ανάμεσα στα 2.000 Hz και στα 5.000 Hz -η γκάμα όπου το ανθρώπινο αυτί είναι πιο ευαίσθητο- είναι αυτοί που γίνονται πιο ανυπόφοροι. Αν και παραμένει ασαφές γιατί τα αυτιά μας είναι πιο ευάλωτα σε αυτές τις συχνότητες, σύμφωνα με τους ερευνητές οι ανθρώπινες κραυγές ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

«Φαίνεται πως ενεργοποιείται κάποιος πρωτόγονος μηχανισμός, ένα σήμα από την αμυγδαλή προς τον ακουστικό φλοιό», ανέφερε ο Κουμάρ.

Η έρευνα, όπως είπε ο Γκρίφιθς, μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στην καλύτερη κατανόηση των συναισθηματικών διαταραχών και των προβλημάτων όπως οι ημικρανίες και το βούισμα των αυτιών, στις οποίες φαίνεται πως υπάρχει μια υπερβολική ευαισθησία των ανθρώπων απέναντι στους ενοχλητικούς ήχους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνικό το 46% του στόλου LNG που ναυπηγείται παγκοσμίως!

 

Οκτώ έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 46% του παγκόσμιου βιβλίου παραγγελιών ναυπήγησης πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου σε μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές επελάσεις της ελληνικής ποντοπόρου στην Ιστορία. 



Το συνολικό ύψος της επένδυσης που έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία δυο χρόνια ξεπερνά τα.. δισεκατομμύρια δολάρια και αναδεικνύει την ελληνόκτητη ναυτιλία σε πρωταγωνιστή ενός από τους πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενους κλάδους των θαλάσσιων μεταφορών.

Μιας αγοράς η οποία μεσούσης της κρίσης στις ναυλαγορές εξακολουθεί να παράγει κέρδη και να υποστηρίζει φιλόδοξα business plans που επιφυλάσσουν ρόλο-κλειδί στην ενεργειακή αλυσίδα του πλανήτη.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons η αξία του καθενός εξ αυτών των πλοίων ανέρχεται σήμερα στα ναυπηγεία στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Με δεδομένο ότι την στιγμή αυτή στα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας χτίζονται 38 πλοία liquefied natural gas carriers (LNGC) για έλληνες επί συνόλου 82 καταδεικνύει το εύρος του επενδυτικού ανοίγματος των οκτώ Ελλήνων επιχειρηματιών.

Στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες παραγγελίες βρίσκεται η Maran Gas Maritime συμφερόντων του Γιάννη Αγγελικούση. Ναυπηγεί στην Daewoo και τη Hyundai Samho 7 και 4 LNG carriers αντίστοιχα.

Δεύτερη σε αριθμό παραγγελιών έρχεται η GasLog συμφερόντων Πέτρου Γ. Λιβανού με 8 νεότευκτα στην Samsung Heavy.

Ακολουθεί η Dynagas συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου. Η Dynagas χει 7 πλοία υπό ναυπήγηση στην Hyundai Heavy.

Η Cardiff συμφερόντων Γιώργου Οικονόμου ναυπηγεί 4 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Daewoo.

Η Thenamaris, συμφερόντων Ντίνου Μαρτίνου χτίζει τρία στην Samsung Heavy και ο Χρίστος Κανελλάκης, σύζυγος της Άννας Αγγελικούση, δύο στην STX Offshore.

Ένα πλοίο ναυπηγεί και η ΤΕΝ του Νικόλα Τσάκου ενώ δύο έχει παραγγείλει η Almi Tankers συμφερόντων του Κώστα Φωστηρόπουλου.

Οι παραπάνω ναυπηγήσεις δεν καλύπτουν ασφαλώς το σύνολο των ελληνόκτητων LNG με τους παραπάνω εφοπλιστές να ελέγχουν ήδη μάχιμο tonaz στον κλάδο.
capital

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 11 Οκτωβρίου.....

Γεγονότα
787: Η 7η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια καταδικάζει τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, διατυπώνοντας το δόγμα ότι η λατρεία ανήκει μόνο στον Θεό και στις εικόνες προσφέρεται απλή τιμητική προσκύνηση.
1822: Κοινή επιχείρηση αλγερινών πειρατών και τουρκικών στρατευμάτων στη Μύκονο. Οι γενναίοι Μυκονιάτες, με επικεφαλής τη Μαντώ Μαυρογένους, αποκρούουν την επίθεση και τους ρίχνουν στη θάλασσα.
1944: Οι υποχωρούντες Γερμανοί βομβαρδίζουν και καταστρέφουν το λιμάνι του Πειραιά.
1954: Κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, οι Βιετμίνχ αποκτούν τον έλεγχο του βορείου Βιετνάμ, από τους Γάλλους.
1961: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει μομφή κατά της Νοτίου Αφρικής για το Απαρτχάιντ.
1990: Ο μεξικανός διπλωμάτης και συγγραφέας Οκτάβιο Παζ βραβεύεται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
2003: Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη ελληνική που αντιμετωπίζει ομάδα του NBA στην έδρα της. Αγωνίζεται στο Τορόντο με τους τοπικούς Ράπτορς και χάνει με 100-76.

Γεννήσεις
1881: Χανς Κέλσεν, αυστριακός νομικός, από τους κορυφαίους θεωρητικούς του Δικαίου τον 20ο αιώνα, οπαδός της θεωρίας του νομικού θετικισμού. (Θαν. 19/4/1973)
1922: Επαμεινώνδας Παπαδόπουλος, έλληνας ζωγράφος, γνωστός διεθνώς ως Nonda, από τους διαπρεπέστερους εκπροσώπους του εξπρεσιονισμού. (Θαν. 30/10/2005)
1937: Μπόμπι Τσάρλτον, άγγλος ποδοσφαιριστής. Έπαιξε επί 17 χρόνια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αγγλία το 1966.

Θάνατοι
1531: Χούλντραϊχ Τσβίγκλι, γνωστότερος στους Έλληνες ως Ζβίγκλιος, ελβετός προτεστάντης μεταρρυθμιστής. (Γεν. 1/1/1484)
1896: Άντον Μπρούκνερ, αυστριακός συνθέτης, που διακρίθηκε κυρίως για τις συμφωνίες του. (Γεν. 4/9/1824)
1963: Εντίθ Πιαφ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Εντίθ Τζιοβάνα Γκασιόν, γαλλίδα τραγουδίστρια. (Γεν. 19/12/1915)




Διαβάστε Περισσότερα »

Εξωφρενικό: Η Χρυσή Αυγή ζητά ονόματα και διευθύνσεις για όλα τα παιδιά αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς

Μόνο ως επικίνδυνο μπορεί να χαρακτηριστεί το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου να λάβει γνώση από το υπουργείο Εσωτερικών λεπτομερών στοιχείων για να τους αλλοδαπούς που φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως με προεκλογική «υπόσχεση», ο ίδιος βουλευτής είχε πει πως εάν η Χρυσή Αυγή δυναμώσει θα πετά από όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα παιδιά αλλοδαπών για να πηγαίνουν εκεί τα ελληνόπουλα.

Σύμφωνα λοιπόν με ερώτηση του κ. Παναγιώταρου στην Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητά να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα, αναφέρει το iefimerida.gr.

«Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους «λαθρομετανάστες» και τα παιδιά τους», είχε πει ο Χρυσαυγίτης βουλευτής σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο και μάλιστα είχε καταχειροκροτηθεί από τους παρευρισκομένους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλάνε και το αίμα τους για να ζήσουν

Δεν το χωράει ο νους σε ποια κατάσταση αναγκάζονται να φτάνουν οι πολίτες προκειμένου να τα βγάλουν πέρα στην Ελλάδα της κρίσης και στην Πάτρα της ανεργίας.

Νέοι άνθρωποι, αλλά και μεγαλύτεροι, δίνουν το αίμα τους όχι τόσο για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αλλά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας, για να επιβιώσουν, επενδύοντας στην ανάγκη για αίμα.

Όπως αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel, στην Πάτρα εκτυλίσσονται σκηνές που δεν τις χωράει ο νους, καθώς το αίμα είναι ένα αγαθό που δίνεται δωρεάν και είναι αποδεικτικό της ανθρωπιάς και της ευαισθησίας μας.

Η κατάσταση έχει περιέλθει σε γνώση των γιατρών και των συλλόγων αιμοδοτών που έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά με βάση τα οποία όταν κάποιος χρειάστηκε πολύ αίμα, για να καλυφθούν οι μονάδες αίματος που έλειπαν, αναζητήθηκαν και εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο αιμοδότες που παρουσιάζονταν στο νοσοκομείο ως εθελοντές, αλλά πληρώνονταν κανονικά από τους συγγενείς που ήταν σε πανικό και αναγκάστηκαν να κάνουν παζάρια με τους πωλητές αίματος.

Υπάρχει μάλιστα περιστατικό όπου έχει πωληθεί η μονάδα 300 ευρώ!
thebest.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ανθρώπινη ασπίδα έγινε διαδηλώτρια στα χέρια άνδρα των ΜΑΤ!


 ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: «Ανθρώπινη ασπίδα» έγινε διαδηλώτρια στα χέρια άνδρα των ΜΑΤ!
Ως ανθρώπινη ασπίδα φαίνεται ότι χρησιμοποίησε ένας άνδρας των ΜΑΤ διαδηλώτρια εναντίον της επίσκεψης...



Μέρκελ στην Αθήνα. Η εικόνα που αναπαράχθηκε χθες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνει έναν πάνοπλο ένστολο να προτάσσει τη νεαρή κοπέλα έναντι των επιτιθέμενων με πέτρες στην ομάδα των ΜΑΤ.
Όπως φαίνεται από τη στάση του συναδέλφου του που προτάσσει την ασπίδα του, ο εν λόγω, πλήρως εξοπλισμένος, άνδρας στρέφει την κοπέλα προς την πλευρά των διαδηλωτών, οι οποίοι, λογικά, εξαπολύουν κάποια «επίθεση», σύμφωνα με τα όσα «μαρτυρά» η επόμενη φωτογραφία.
Ακόμα και αν ο κίνδυνος ήταν σημαντικότερος από τις πέτρες, θα ήταν αδιανόητο ένα όργανο της τάξης να χρησιμοποιεί άνθρωπο -άσχετα αν η κοπέλα της φωτογραφίας έχει διαπράξει κάποια επιλήψιμη πράξη ή μη, κάτι το οποίο άλλωστε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- ως «ασπίδα», πόσο μάλλον τώρα που προφανώς η όλη πράξη αντανακλά την αίσθηση της παντοδυναμίας του θύτη.
Αν μία φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, τότε για να απαντηθεί πειστικά η συγκεκριμένη καταγγελία θα πρέπει να δαπανηθούν πολλές περισσότερες.

 ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: «Ανθρώπινη ασπίδα» έγινε διαδηλώτρια στα χέρια άνδρα των ΜΑΤ!

 ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: «Ανθρώπινη ασπίδα» έγινε διαδηλώτρια στα χέρια άνδρα των ΜΑΤ!

demotix.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο φαράγγι του Γοργοποτάμου. Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος ορειβάτης

Σε τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια Ισραηλινών ορειβατών να διασχίσουν το φαράγγι του Γοργοποτάμου. Μέλος της ομάδας δεν κατάφερε να φτάσει στην έξοδο, παρασύρθηκε από το νερό  και πνίγηκε. Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ που ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση περίπου στις 8 και μισή το απόγευμα έψαχναν για τον άτυχο άνδρα σχεδόν τρεις ώρες.
Λίγα λεπτά πριν την μία και μισή τα ξημερώματα τον εντόπισαν νεκρό, μέσα σε μια λίμνη νερού.
Τρεις Ισραηλινοί προσπάθησαν να διασχίσουν το φαράγγι του Γοργοποτάμου,  όμως δεν τα κατάφεραν και εγκλωβίστηκαν. Λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπορούσαν να φτάσουν στην έξοδο όπου τους περίμενε η φίλη τους.
Έντρομη, αργά το απόγευμα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ομάδα διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ με 5 άνδρες έσπευσε εκεί.
Στο μεταξύ οι δύο από τους τρεις ορειβάτες κατάφεραν να βγουν από το φαράγγι, ενώ ο τρίτος σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους είχε εγκλωβιστεί κοντά στην έξοδο και σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο που σχηματίζεται λίμνη. 
Με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με κίνδυνο να παρασυρθούν από το νερό οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν εκεί. Η βροχή που έπεσε το απόγευμα ανέβασε την στάθμη του νερού, η λάσπη που υπήρχε και βέβαια το σκοτάδι έκαναν την επιχείρηση ιδιαίτερα δύσκολη. Συνέχιζαν όμως να ψάχνουν.
Παράλληλλα στην περιοχή φτάνουν και άλλοι πυροσβέστες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση. 
Δυστυχώς όμως οι φόβοι όλων επαληθεύτηκαν. Ο ορειβάτης βρέθηκε νεκρός και οι πυροσβέστες το μόνο που μπορούσαν να κάνουν πλέον ήταν να ανασύρουν την σωρό του...
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 14 πυροσβέστες από την Φθιώτιδα ενώ είχαν κληθεί για βοήθεια και 3 δύτες της υπηρεσίας από την Αθήνα. 
Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι επικίνδυνο ιδιαίτερα μετά από βροχή και θα πρέπει να το γνωρίζεις καλά για να το περπατήσεις. Σε ορισμένα σημεία το βάθος φτάνει τα 80 μέτρα. Οι πυροσβέστες αρχικά φοβήθηκαν ότι ο άτυχος ορειβάτης ίσως να έχει πέσει σε μια τέτοια "λακούβα" και για τον λόγο αυτό κάλεσαν τους δύτες οι οποίοι έφτασαν στο φαράγγι αλλά δεν χρειάστηκε να βουτήξουν καθώς η σωρός είχε ήδη εντοπιστεί.lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέλη της HELMEPA καθαρίζουν παραλίες σε Αττική και Βοιωτία


Σε παραλίες της Αττικής και της Βοιωτίας εξόρμησαν στελέχη εταιρειών μελών της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, και παιδιά μέλη της Παιδικής HELMEPA, υλοποιώντας το σύνθημα του μήνα δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε».
Τις παραλίες Αλυκή, Αγ. Νικόλαο και Σαράντι στη Βοιωτία, καθάρισαν εθελοντικά από τα σκουπίδια την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στελέχη του εταιρικού μέλους της HELMEPA, ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. (Διαχείριση & Διοίκηση Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας), μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Δομβραίνας, Ελλοπίας, Ξηρονομής και Προδρόμου.
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στελέχη των εταιρειών-μελών Medcare Shipping και Danaos Shipping, μαζί με τις οικογένειές τους, πραγματοποίησαν εθελοντικούς καθαρισμούς στο Καβούρι και τη Βάρκιζα, αντίστοιχα.
Στελέχη και προσωπικό της Lamda Flisvos Marina, εταιρικό μέλος της HELMEPA, μαζί με 50 μαθητές μέλη της Παιδικής HELMEPA από το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων και τους εκπαιδευτικούς τους, καθάρισαν την παραλία των Αγίων Θεοδώρων την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.
Η εβδομάδα εταιρικών δράσεων ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, με τον καθαρισμό της παραλίας Αναβύσσου από την εταιρεία-μέλος JTI Hellas, η οποία για 6η συνεχή χρονιά υλοποίησε τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνεργασία με τη HELMEPA, την ενημερωτική εκστρατεία για Καθαρές Παραλίες Χωρίς Αποτσίγαρα.
Στους καθαρισμούς αυτούς που συντόνισε η HELMEPA, συλλέχθηκαν συνολικά 120 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα, ενώ τα ανακυκλώσιμα υλικά διαχωρίστηκαν από τους εθελοντές και προωθήθηκαν στις μονάδες ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)
Η HELMEPA συγχαίρει θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το πνεύμα εθελοντισμού που επέδειξαν και τις εταιρείες μέλη για το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που εξέφρασαν στην πράξη γι’ άλλη μια φορά.
thivagr.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. Βοιωτίας στο Διαδίκτυο


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. Βοιωτίας
 στο Διαδίκτυο

Iστολόγιο ενημέρωσης
http: // enotikiviotias.blogspot.gr

          Έγκυρη και τακτική εκπαιδευτική ενημέρωση
          Όλα τα τοπικά εκπαιδευτικά νέα
           Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
          Καιρός Live και πρόγνωση για Λιβαδειά και Θήβα 
           Ειδήσεις Live ανά κατηγορία ενημέρωσης – συνεχής  ροή
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΤΟΥΟΤΑ ανακαλεί 7,4 εκ. αυτοκίνητα...

Την ανάκληση περισσότερων από 7,4 εκατομμύριων οχημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω προβλήματος στον αυτόματο μηχανισμό των ηλεκτρικών παραθύρων ανακοίνωσε σήμερα η Toyota.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση μετά τα οκτώ εκατομμύρια οχήματα της Ford το 1996. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη...
δυσλειτουργία του πολυδιακόπτη παραθύρων στην πόρτα του οδηγού. Αιτία είναι το λιπαντικό του εμπορίου που χρησιμοποιείται στον συγκεκριμένο μηχανισμό του διακόπτη.

Η ανάκληση που σχετίζεται με την ημερομηνία παραγωγής των αυτοκινήτων, αφορά και στην Ελληνική αγορά χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των αυτοκινήτων, ο οποίος εξαρτάται από τα μοντέλα.

Τα μοντέλα που θα ανακληθούν είναι τα Auris, Corolla, RAV και Yaris με τις παρακάτω ημερομηνίες παραγωγής:

Auris Σεπτέμβριος 2006 – Δεκέμβριος 2008

Corolla Οκτώβριος 2006 – Μάρτιος 2010

RAV Σεπτέμβριος 2006 – Δεκέμβριος 2008

Yaris Φεβρουάριος 2006 – Απρίλιος 2010

H Ελληνική αντιπροσωπεία, Toyota Ελλάς A.B.E.E. αναμένεται να προβεί σε σχετικό έλεγχο και να ενημερώσει γραπτώς (με επιστολή) και ξεχωριστά τον κάθε ιδιοκτήτη των παραπάνω μοντέλων προκειμένου να επισκευαστεί το πρόβλημα.

Η Ναυτεμπορική
Διαβάστε Περισσότερα »

Γάμοι και κηδείες με... βεβαίωση συμβολαιογράφου...

Γάμοι και κηδείες με συμβολαιογράφο για να αποφύγουν τις συνταξιούχους «μαϊμού»

Από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα «Αριάδνη» με σκοπό να εξαλειφθούν οι συνταξιούχοι «μαϊμού». Βάσει αυτού οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι πριν από την τέλεση μίας κηδείας, ενός γάμου ή πριν την κατάθεση διαζυγίου να εξασφαλίζουν μία συμβολαιογραφική πράξη.Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, έχει σαν σκοπό την πάταξη της παραβατικότητας σε ότι αφορά τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες.
Μέχρι τώρα γάμοι και κηδείες δηλώνονταν στα ληξειαρχεία, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρχε on-line σύνδεσή τους με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα στοιχεία δεν μπορούσαν να διασταυρωθούν άμεσα με αποτέλεσμα να συνεχίζεται να δίδονται συντάξεις σε ασφαλισμένους που δεν το δικαιούνταν.
Από εδώ και στο εξής, πριν από κάθε κηδεία, γάμο ή κατάθεση διαζυγίου θα είναι υποχρεωτικό να γίνεται και η ανάλογη συμβολαιογραφική πράξη την οποία εν συνεχεία ο συμβολαιογράφος θα διαβιβάζει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από όπου θα ενημερώνονται άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι οικονομικές υπηρεσίες για οποιαδήποτε μεταβολή.
Ο συμβολαιογράφος θα αμείβεται από τον ασφαλισμένο και το κόστος της πράξης δεν θα ξεπερνά τα 20 - 25 ευρώ. Τα έξοδα θα βαραίνουν τους ασφαλισμένους και θα επιστρέφονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, το κόστος του προγράμματος Αριάδνη θα είναι το 1% των απωλειών από τις συντάξεις «μαϊμού».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ