Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Θήβα:Κορμός δέντρου καταπλάκωσε 38χρονο με 7 παιδιά-Δεν υπάρχουν χρήματα για την κηδεία

Ατύχημα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Θήβα. Κορμός δέντρου καταπλάκωσε 38χρονο με 7 παιδιά. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο της Αθήνας όπου και μεταφέρθηκε. Οι συγγενείς και φίλοι κάνουν έκλιση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να βρεθούν χρήματα για να γίνει η κηδεία του νεαρού.  Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον κύριο Γιάννη στο τηλέφωνο
6976 038731.
  viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων εκφράζει την αντίθεσή του για την εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη»


Ο Δήμος Λεβαδέων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του προς την επικείμενη θεσμοθέτηση για την εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη» από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σύμφωνα με το οποίο θα είναι υποχρεωτική η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης έναντι χρηματικής καταβολής, καθώς η εφαρμογή του θα αυξήσει τη γραφειοκρατία, θα επιβαρύνει οικονομικά και θα ταλαιπωρήσει τους πολίτες.
Σημειώνουμε ότι σε όλους τους Δήμους της χώρας, οι επιφορτισμένοι υπάλληλοι με αρμοδιότητες Ληξιάρχου είναι υποχρεωμένοι από την ισχύουσα νομοθεσία να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση αντίγραφα όλων των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου που εκδίδουν στα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία.  Η υποχρέωση αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί και στην αποστολή αντιγράφων και για τις υπόλοιπες οικογενειακές μεταβολές όπως γεννήσεις, γάμοι και διαζύγια.  Επίσης, οι Ληξίαρχοι αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην Ελληνική Στατιστική Αρχή όλες τις ληξιαρχικές μεταβολές που προκύπτουν στο Δήμο τους.
Ως εκ τούτου, οι ήδη υφιστάμενες δομές στους Δήμους εξασφαλίζουν στο ακέραιο τις απαραίτητες πληροφορίες που θα συνδράμουν σε κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραβατικότητας που παρατηρείται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας και στην εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάθε άλλο μέτρο αποσκοπεί καθαρά στην καθιέρωση νέου τύπου χαρατσιών και στην οικονομική εξουθένωση των πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Corpus Christi: Η «έλξη» του Ιούδα για τον Ιησού μέσα από την ιστορία 13 νέων

Η «έλξη» του Ιούδα για τον Ιησού μέσα από την ιστορία 13 νέων

Τα βαθύτερα συναισθήματα που νιώθει ο Ιούδας για τον Ιησού είναι το φιτίλι που πυροδοτεί την εξέλιξη του έργου Corpus Christi του Τέρενς Μαν Νάλι.
Μια ιστορία αμφιλεγόμενη και παλιά που έχει εμπνεύσει πολλά έργα στην τέχνη και που έγινε η αφορμή για τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις που έμειναν όμως στο επίπεδο των ανακοινώσεων. Στο Corpus Christi σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους: συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία ως την άλλη όψη της θυσίας. Το έργο εντόπισε η ιδιοκτήτρια του θεάτρου Χυτήριο, γνωστή ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου η οποία υπογράφει και τη διασκευή του μαζί με τον Λαέρτη Βασιλείου, σκηνοθέτη της παράστασης.

Ο Λαέρτης Βασιλείου αισθάνθηκε πως το τολμηρό έργο αποτελεί το καλύτερο σχόλιο για το πλέγμα συμπλεγμάτων που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία σήμερα. Μιλώντας στο elculture.gr εξήγησε: «Ο Ιούδας και ο Ιησούς αποτελούν τους δύο πόλους του άξονα δράσης της ιστορίας. Ο ένας δε μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλον. Ο Ιούδας, συμβολίζει μεν την προδοσία, αλλά ήταν ο πιο οικείος και κοντινός άνθρωπος του Ιησού. Είχε επωμιστεί όμως τη δύσκολη αποπεράτωση της ύστατης πράξης. Γιατί ο ηγέτης πρέπει να γίνει Θρύλος. Πρέπει να Θεοποιηθεί. Και χωρίς την πράξη του Ιούδα αυτό δε θα συνέβαινε. Όχι, θεωρώ ότι η Ελλάδα του 12 δεν είναι απαλλαγμένη από θρησκευτικά και ομοφυλοφιλικά ταμπού. Δεν είναι απαλλαγμένη γενικά από το ταμπού της διαφορετικότητας. Το άγνωστο προκαλεί φόβο (ομοφοβία, ξενοφοβία..) και ο φόβος εκφράζεται πολλές φορές με βία: τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά στις μέρες μας. Αρκεί νομίζω για να μας πείσει η άνοδος των ακραίων παρατάξεων στην πολιτική σκηνή.»

Στην παράσταση παίζουν μόνο άντρες μια επιλογή συνειδητή αφού σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης η ιστορία του Ιησού και των Δώδεκα Αποστόλων αφορά κυρίως την ιστορία μίας κοινωνίας ανδροκρατούμενης. «Οπότε όλες οι συμπεριφορές από την έλξη μέχρι την προδοσία –είτε σε επίπεδο ερωτικό είτε σε επίπεδο ιδανικών αξιών- φέρουν την ευθύνη αυτής της ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Και στην τελευταία μου όμως παράσταση, στο ένας στους δέκα, οι γυναικείοι ρόλοι υποδύονταν από άνδρες. Κι αυτό, γιατί θέλω να δοκιμάσω αυτό που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ξεκίνησαν στο Θέατρο: με τους άνδρες να υποδύονται όλους τους ρόλους» σημειώνει στην ίδια συνέντευξη ο Λαέρτης Βασιλείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΧΡΟΝΗ "ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ". ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ...

Σοκαριστικό περιστατικό σε Λύκειο του Ηρακλείου. Μαθητής ζήτησε άδεια για να φύγει επειδή  πονούσε το στομάχι του ,
όπως είπε στον καθηγητή του, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι το παιδί ήταν νηστικό πάνω από 24 ώρες!

Λίγο πριν τις 12.00 χθες το μεσημέρι ο μαθητής Λυκείου παρουσιάστηκε στον καθηγητή του ζητώντας να φύγει και να πάει στο σπίτι του επειδή όπως είπε του πονούσε το στομάχι. Μετά όμως από σχετικές ερωτήσεις του καθηγητή για το πως το έπαθε, ο μαθητής απάντησε ότι δεν είχε βάλει το παραμικρό στο στόμα του για πάνω από μια ημέρα, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια του.

Σύμφωνα με το creteplus.gr, μετά από σχετική συνεννόηση που έγινε με τον μαθητή, του δόθηκαν χρήματα προκειμένου να ψωνίσει και να φάει. Τώρα αυτό που γίνεται είναι διακριτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι γονείς του μαθητή αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ώστε να υπάρξει βοήθεια με την χορήγηση τροφίμων σε επίπεδο πρώτης παρέμβασης.








Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την 17η Οκτωβρίου 2012 το ΔΣ του Δήμου Λεβαδεών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                    
Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 17η Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.Απευθείας ανάθεση της παροχής υπηρεσίας: «Διαμόρφωση –Κατασκευή Παραγκών Εμποροπανήγυρης  2012» - μετά από άγονο διαγωνισμό.  
2.Αξιοποίηση ακινήτου του Δήμου που βρίσκεται στην περιοχή  της Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας & συγκεκριμένα στην θέση «ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ».
3.Λήψη  απόφασης  σχεδίου σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού  για την εκτέλεση του έργου : « Διαμόρφωση Μονοπατιού και Αποκατάσταση – Στερέωση Τρίχινου Γεφυριού » .
4.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου : «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ».
5.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ-ΛΙΘΟΣΤΡΩΣΗ).  
6.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ». 
7.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για την κατασκευή του έργου: << ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΟ ΕΡΚΥΝΑ ΕΩΣ ΟΔΟ ΦΙΛΩΝΟΣ >>.
8.Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και Τακτοποιητικού για το έργο : «ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ, ΘΟΥΡΙΟΥ, ΑΚΟΝΤΙΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ».
9. «Αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες Χαιρώνειας και Δαύλειας».
10. Χορήγηση παραγωγικής άδειας για λαϊκή αγορά στον κ. Καραμήτρο Αθανάσιο.
11. Ανώτατος αριθμός αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου για το 2013.
                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Συνεδριακό της Κρύας το προγραμματισμένο σεμινάριο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
14/10/2012 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ (10.00 - 14.00) ΣΤΟ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΑΣ (ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ) ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρουν οι εικόνες με βίαιη προσαγωγή 10χρονου - ΒΙΝΤΕΟ




Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η προσαγωγή ενός ανήλικου αγοριού έξω απο το σχολείο του στην Ιταλία
.

Αστυνομικοί τραβούν απο χέρια και πόδια το παιδί το οποίο αντιστέκεται. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι αστυνομικοί “συλλαμβάνουν” το παιδί, εκτελώντας δικαστικές εντολές, για να το παραδώσουν στον πατέρα του. Οι γονείς του είναι χωρισμένοι και διεκδικεί ο καθένας την κηδεμονία του.

Μετά το συμβάν, η μητέρα του παιδιού, μαζί με άλλους γονείς συμμαθητών του, έκαναν πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία και υπέρ της απελευθέρωσης του παιδιού.

Δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποφυλακίζεται η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

Αποφυλακίζεται η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
Σήμερα η αύριο αναμένται να βγει από τις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών όπου κρατείται, η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της. Ωστόσο, της απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.
Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, η πρώην ανακρίτρια είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε ποινή 12 ετών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δωροδοκήθηκε για να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999 - 2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, με τεράστια οικονομικά οφέλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κοπής δέντρων στον Δήμο Αλιάρτου


Ενημερώνουμε τους Δημότες Αλιάρτου ότι απαγορεύεται η κοπή δέντρων σε κοινόχρηστους και δημοτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια από τον Δήμο, η οποία εκδίδεται κατόπιν αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ


                                                                                                                                                                                                           
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούνται 643 οχήματα της Ford


Ανακλήσεις 643 αυτοκινήτων Ford (345 τύπου Fiesta Van και 298 τύπου Maverick), πραγματοποιεί η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Οι ανακλήσεις αφορούν:

- 345 οχήματα Fiesta Van, παραγωγής από 30 Σεπτεμβρίου 2008 έως 14 Μαΐου 2012, στα οποία υπάρχει πιθανότητα η βίδα που συγκρατεί το δακτύλιο «D» της ζώνης ασφαλείας στην κολόνα Β στην πλευρά του συνοδηγού να αποσπαστεί από την κολόνα Β στη διάρκεια σοβαρού ατυχήματος,

- 298 αυτοκίνητα τύπου Maverick, παραγωγής από 01 Αυγούστου 2001 έως 31 Ιουλίου 2003, στα οποία είναι πιθανό να μην υπάρχει επαρκές περιθώριο ανάμεσα στο κάλυμμα του κινητήρα και το καλώδιο του συστήματος ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κόλλημα της πεταλούδας όταν το πεντάλ του γκαζιού πατηθεί μέχρι το τέρμα ή σχεδόν μέχρι το τέρμα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να τοποθετηθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση:

- Στα οχήματα τύπου Fiesta Van, μια πρόσθετη πλάκα ενίσχυσης στην κολόνα Β.

- Στα οχήματα τύπου Maverick, ένα τροποποιημένο συγκρότημα πίσω μπουζονιού και ροδέλας, ώστε να ανασηκωθεί το κάλυμμα σε μια θέση που να παρέχει επιπλέον περιθώριο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 801 11 701 601.zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνθήκη Βερσαλλιών (28 Ιουνίου 1919) μνημόνιο – τρόικα «Όποιος αγνοεί την ιστορία υποχρεώνεται να ξαναζήσει τα λάθη της»


Ως γνωστόν, στις 18 Ιανουαρίου 1871, μετά την ήττα της Γαλλίας στον γαλλοπρωσικό πόλεμο (1870 – 71), στέφεται αυτοκράτορας της ενωμένης πλέον Γερμανίας, ο Γουλιέλμος ο Α’, στην αίθουσα των Κατόπτρων των Ανακτόρων των Βερσαλλιών. Στις 28 Ιουνίου 1919, στην ίδια αίθουσα, η ηττημένη Γερμανία, υποχρεώθηκε να υπογράψει την ομώνυμη συνθήκη ειρήνης, μετά την ήττα της στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο. 

Οι όροι της συνθήκης των Βερσαλλιών, ήταν εξαθλιωτικοί για την Γερμανία. Όχι απλώς ταπεινώνεται η Γερμανία, αλλά ακρωτηριάζεται, διαιρείται και πληρώνει δυσβάστακτη πολεμική και οικονομική αποζημίωση. 
Οι όροι που επεβλήθησαν, ήταν σχεδόν εξοντωτικοί για την Γερμανία. Οι εξαθλιωτικοί και στραγγαλιστικοί όροι, οδήγησαν στην αυτοκαταστροφική επιλογή της χιτλερικής λαίλαπας. Οι γερμανοί δεν διδάχτηκαν από τα παθήματά τους και προσπαθούν να επιβάλλουν όρους οικονομικού στραγγαλισμού και οικονομικής εκμηδένισης στην Ελλάδα, χωρίς να σκέπτονται ότι η ταπείνωση ενός λαού και η υπερβολική οικονομική εξόντωση θα οδηγήσει σε εκτροπές, μεταβερσαλλιακού τύπου της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.  
Οι όροι των Βερσαλλιών, οδήγησαν στην αυτοκαταστροφική χιτλερική εποχή. Και στην Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι τα ίδια φαινόμενα αναδύονται στην επιφάνεια και όσο πιέζεται ο λαός, τόσο στρέφεται σε ακραίες επιλογές. Η Γερμανία έπρεπε να διδαχτεί από τους δυο καταστροφικούς πολέμους, Α’ και Β’ και δεν πρέπει να εκτρέψει τον ελληνικό λαό και ενδεχομένως και άλλους λαούς της νότιας Ευρώπης, σε επικίνδυνους ατραπούς. 
Ήδη, εάν συνεχιστεί ο οικονομικός στραγγαλισμός των ελλήνων, θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες εξελίξεις με αδυναμία να τις δαμάσουμε. Η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς στο σημείο που βρέθηκε η Γερμανία μετά τις Βερσαλλίες.  
Εξαρτάται δε από την συμπεριφορά της Γερμανίας, αν η Ελλάδα θα εκτραπεί προς ακραίες διεξόδους, ή θα οδηγηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Η οικονομική εκμηδένιση, το οικονομικό ολοκαύτωμα της Ελλάδας, με ιστορική και μαθηματική ακρίβεια, θα αναστατώσει όχι μόνο τα Βαλκάνια, αλλά όλη την νότια Ευρώπη.  
Είναι στις δυνατότητες της κας Μέρκελ να αποτρέψει τις δυσάρεστες και καταστροφικές εξελίξεις, βοηθώντας την Ελλάδα να οδηγηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης. 
Και οι όροι τους οποίους θέτουν να είναι επιεικέστεροι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας.  
Όμιλος πολιτών 
Για την αντιγραφή 
Δρ Νικόλαος Κόλλιας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντροπή - Η Τροχαία έβαζε σημάδια στο δρόμο με εμφιαλωμένα νερά και καφέδες

Ντροπή - Η Τροχαία έβαζε σημάδια στο δρόμο με εμφιαλωμένα νερά και καφέδες [εικό

Ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες η Αστυνομία δεν χρησιμοποιεί καφέδες, αναψυκτικά μπουκλάκια εμφιαλωμένου νερού για να βάλει σημάδια στο δρόμο όπου έχει σημειωθεί ένα τροχαίο δυστύχημα, στην Ελλάδα όμως πάλι πρωτοτύπησαν οι αρχές. Αντί για κώνους στο δρόμο τοποθέτησαν καφέδες και μπουκάλια με νερό!
Το πρωί στη Νέα Κηφισιά σημειώθηκε μία σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε ένα σχολικό και ένα ΙΧ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 10χρονο αγοράκι. Στο σημείο, στο ρέμα της Χελιδονούς έσπευσαν οι άντρες της Τροχαίας προκειμένου να κλείσουν το σημείο, τοποθετώντας κώνους, αλλά και να βάλουν σημάδια στο οδόστρωμα προκειμένου να καταλάβουν ποια πορεία ακολούθησε το ΙΧ και συγκρούστηκε με το σχολικό.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast.gr, οι άνδρες της Τροχαίας Κηφισιάς αντί να έχουν προμηθευτεί από την υπηρεσία τους τα κατάλληλα σήματα (φωτοσταθερά δηλαδή διάφορα αντικείμενα) που τοποθετούνται στο οδόστρωμα, έβαλαν εμφιαλωμένα νερά, καφέδες και αναψυκτικά για να συλλέξουν στοιχεία για την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.
Φυσικά και δεν ευθύνονται εκείνοι, αφού προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά όπως φαίνεται οι περικοπές που έχουν γίνει και στην ΕΛ.ΑΣ δεν τους αφήνουν και τους εκθέτουν.
Μάλιστα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα το περιπολικό που έφτασε στο σημείο κάποια στιγμή δεν έπαιρνε μπροστά και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να το αφήσουν να τσουλήσει στην κατηφόρα για να ανάψει και να ξεκινήσει.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθερα πλέον στα σούπερ μάρκετ τα...ληγμένα προιόντα για τους ...πεινασμένους! Η Ελλάδα πεθαίνει πλέον και με τη βούλα!

Μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών, στον τυφώνα της ίδρυσης ενεχυροδανειστηρίων
που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια -ξεφυτρώνουν εκεί ακριβώς που τα μικρομάγαζα βάζουν «λουκέτα»...
η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έφτανε πέρσι ως... αντίδοτο στα φέιγ βολάν των τυμβωρύχων με τα οποία καλούν τους ανθρώπους να τους παραδίδουν από τις χρυσές βέρες μέχρι... τα χρυσά τους δόντια, να εκδίδει ανακοινώσεις για το πώς ο λαός θα πρέπει πρώτα να... ζυγίζει τα χρυσαφικά και τα ασημικά του σπιτιού, πριν τα ξεπουλήσει στους σαράφηδες!

Εκτοτε, έχει σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη... πρόοδος. Απόδειξη ως προς τούτο είναι...

Η διακήρυξη των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τη διακίνηση ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών».

Ανάμεσα στις άλλες διατάξεις περιλαμβάνεται και η ακόλουθη:

«...Επιτρέπεται - αναφέρουν τα δύο υπουργεία - η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
Σημείωση: Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες!

Εν ολίγοις:

Η συγκυβέρνηση των «σωτήρων» δίνει τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε ληγμένα τρόφιμα και παρέχει στους βιομήχανους την άδεια να προωθούν τα ληγμένα προϊόντα τους σε «φιλάνθρωπες», «φιλολαϊκές» και «προσιτές» τιμές!

Αφού πρώτα λεηλάτησαν τα εισοδήματα, αφού επέκτειναν τη φτώχεια, αφού εξαθλίωσαν το λαό, αφού οδήγησαν λαϊκά στρώματα στην έσχατη ένδεια, τώρα, η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δίνει τη δυνατότητα στους κεφαλαιοκράτες να βγάζουν κέρδη ακόμα και από την έτοιμη «πελατεία» των... πεινασμένων και των μισοπεινασμένων:
Εκείνους, δηλαδή, που μετρούν λεπτό το λεπτό για να εξασφαλίσουν το φαγητό της μέρας!
Εκείνους που, ήδη, οι κυβερνώντες τους κατάντησαν να αναζητούν φαγητό στους σκουπιδοτενεκέδες!
Που ψάχνουν ένα κομμάτι ψωμί στους κάδους με τα ληγμένα και πεταμένα τρόφιμα!

Είναι αδιανόητο, αλλά είναι αληθινό:
Η τάξη των κηφήνων και των παράσιτων έχει οδηγήσει ανθρώπους να ζουν σαν τα «ποντίκια» - και το φωνάζει! Οσο για τους πολιτικούς υπηρέτες των κηφήνων;
Αυτοί, καθώς είναι... ζωόφιλοι, «απλώς» συμπεριφέρονται στους ανθρώπους της ανέχειας σαν σε «σκυλιά».

Οχι σαν τα δικά τους, τα καλοαναθρεμμένα σκυλάκια του σαλονιού. Τα άλλα. Εκείνα που τους πετάνε σε «φτηνή τιμή» (!) τον ληγμένο κατιμά για να επιβιώσουν - και το φωνάζουν

Νίκος Μπογιόπουλος





Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΚΑ: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις




Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα τεθούν σε λειτουργία από 15 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη συμπλήρωση και υποβολή μέσω Διαδικτύου της αίτησης για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας) και την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης.

Έτσι, ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσει και να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση για χορήγηση σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ (επικουρικό). Επίσης θα μπορεί να παρακολουθεί και να αντλεί πληροφορίες για την πορεία εξέλιξης της αίτησης συνταξιοδότησης ή προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως την ολοκλήρωση αυτής.

Με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΚΑ ωφελούνται οι ασφαλισμένοι και οι υπηρεσίες συντάξεων γιατί:

α) ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών.

β) οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης).

γ) οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων.

Οι νέες υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται διαρκώς ώστε να αποτελούν ένα ωφέλιμο «εργαλείο» για τους πολίτες αλλά και τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών παρέχονται στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ www.ika.gr.    
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Τον βρήκε νεκρό η γυναίκα του


Τον βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος! Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ, είδε τον 45χρονο σύντροφό της άγρια δολοφονημένο μέσα στο διαμέρισμά τους στη Λαμία, επί της οδού Τυμφρηστού.
Ο 45χρονος ήταν χτυπημένος με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι.
Η σύζυγος είπε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ κοιμήθηκε στο κάτω διαμέρισμα με τους γονείς της και ότι όταν ανέβηκε στο πάνω διαμέρισμα, βρήκε τον σύζυγό της δολοφονημένο.
Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται άνδρες του εγκληματολογικού και  ιατροδικαστής.
Πηγή: lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχολείο με μία μαθήτρια!


Η Ιωάννα είναι 6 ετών και έχει ένα ολόκληρο σχολείο δικό της! Κι αυτό γιατί είναι η μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο της...

 Γαύδου. Ως εκ τούτου, η Ιωάννα θεωρεί το σχολείο «δικό» της και την δασκάλα φίλη της!

Όπως αναφέρει το madeincreta.gr, έχει συνηθίσει  τη «μοναξιά» της και μάλλον δεν την ενοχλεί που δεν έχει με κάποιον να παίξει στο προαύλιο την ώρα του  διαλλείματος.

 Όσο για τη δασκάλα της, την Κυριακή Τριανταφυλλίδου εκείνη είχε κάνει αίτηση για απόσπαση, αλλά φέτος δεν υπέβαλλε καν αίτημα. Όπως λέει, συνήθισε το νησί, την ομορφιά του και την ηρεμία του.
Η κ. Τριανταφυλλίδου όταν πήγε για πρώτη φορά στη Γαύδο είχε πέντε μαθητές ενώ φέτος έχει μια μόνο μαθήτρια…
Διαβάστε Περισσότερα »

''Οι Βούλγαροι είναι για δουλειά και οι Έλληνες για καφετέριες''!


Τα λόγια αυτά ανήκουν σε αμπελοκαλλιεργητές που αναζητούσαν εναγωνίως ντόπιους για να εργαστούν

Δουλειά ναι, αλλά όχι στο αμπέλι! Οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη στον τρύγο και γι'αυτό οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν φέτος στα χωράφια, ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί και όχι ντόπιοι, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της ανεργίας.


Με το μεροκάματο να κυμαίνεται στα 23 ευρώ το πεντάωρο, δηλαδή 690 ευρώ ο μήνας, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να κάθονται  άπραγοι στις καφετέριες παρά να βρεθούν στο χωράφι και να δουλέψουν. Το MadeinCreta συνάντησε συνεργείο κοπής σταφυλιών αποτελούμενο από 20 άτομα και οι Έλληνες ήταν μόνο δύο! Όλοι οι υπόλοιποι ήταν Βούλγαροι, που βρέθηκαν στο νησί για το πολυπόθητο και δυσεύρετο μεροκάματο.


Όταν, λοιπόν, τα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους είναι σε δυσθεώρητα ύψη, αμπελοκαλλιεργητές αναζητούσαν εναγωνίως  ντόπιους για να εργαστούν, όμως μάταια! 


Τούτο, είναι αλήθεια, εξέπληξε και τους ιδιοκτήτες των αμπελώνων, που θα προτιμούσαν εργατικά χέρια συγχωριανών τους καθώς οι ξένοι «δεν το αγαπούν το σταφύλι, δεν το γνωρίζουν και δεν το προσέχουν», σύμφωνα με παραγωγό που έψαχνε  Έλληνες να εργαστούν, όμως μάταια ! «Ψάξαμε να βρούμε ντόπιους, όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δε μπορούμε να αφήσουμε άκοπα τα σταφύλια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Οι  Έλληνες που δούλευαν στο συγκεκριμένο συνεργείο καυτηρίασαν την απροθυμία που εμφάνισαν οι νέοι να εργαστούν στη γη έστω και για ένα μήνα. Ένας από αυτούς, ο Γιώργος, πατέρας τριών μικρών παιδιών λέει χαρακτηριστικά: ''Τι θα κάνω με τρία παιδιά; Θα κάθομαι στο σπίτι στις Αρχάνες; Ας κάθονται οι άλλοι στις καφετέριες του χωριού, εγώ δε μπορώ''.


Πηγή: newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Σταθά για Παρνασσό και ρομά Θηβών


Αναφορά σχετικά με τον προς διαβούλευση σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους Παρνασσού ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών», κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ζήτησε εξέταση του θέματος και παρέμβαση του υπουργού, ενώ κατέθεσε και τα σχετικά πρακτικά του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Αράχοβας.
Επίσης ο κ. Σταθάς κατέθεσε ερώτηση προς την ηγεσία των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών σχετικά με την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων των Ρομά στο Πυρί Θηβών.Όπως αναφέρει:
«Στην περιοχή Πυρί Θηβών εδώ και μία 15ετία περίπου έχει πραγματοποιηθεί η μόνιμη εγκατάσταση οικογενειών Ρομά και η δημιουργία καταυλισμού στη θέση Καζί. Η συνύπαρξη της κοινωνίας των Ρομά με την τοπική κοινότητα του Πυρίου υπήρξε αρμονική και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις», αναφέρει ο βουλευτής.
Και προσθέτει: «Τα τελευταία όμως δύο χρόνια, η πρωτοφανής κρίση στην οποία έχει εισέλθει η Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον μαρασμό παραδοσιακών επαγγελμάτων με τα οποία ασχολούνταν οι Ρομά, έχει βυθίσει την συγκεκριμένη κοινότητα στην φτώχεια και την εξαθλίωση, με αποτέλεσμα την σταδιακή περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό της από την παραγωγική διαδικασία, προκαλώντας την δημιουργία εντάσεων στην περιοχή». Επισημαίνει δε πως το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο της ανέχειας αναγκάζει τους Ρομά να υιοθετήσουν παραβατική συμπεριφορά (κλοπές, ληστείες, καταστροφές ιδιοκτησιών, ναρκωτικά) ώστε να επιβιώσουν, γεγονός που συνεπάγεται αυτόματα και αύξηση της εγκληματικότητας με συνέπεια να καθιστάτε αναγκαία η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην περιοχή.
Καταλήγοντας ερωτά τους κυρίους υπουργούς ποια μέτρα ανακούφισης και συνδρομής της κοινότητας των Ρομά προτίθενται να υιοθετήσουν ώστε να αντιμετωπισθεί η κοινωνική ένταση, αν θα μεριμνήσουν για την υλοποίηση προγραμμάτων ένταξης των Ρομά στην τοπική κοινωνία, όπως για παράδειγμα η προώθησή τους σε εποχικές ή άλλες εργασίες καθώς και την ενθάρρυνση παρακολούθησης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τέλος σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αποχή οι δικηγόροι της Λιβαδειάς την Τετάρτη


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβάδειας επικύρωσε την  απόφαση  της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που λήφθηκε την 09-10-2012  και αποφάσισε  την πραγματοποίηση αποχής των μελών του ΔΣΛ από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.
Η κίνηση αυτή αποτελεί  ελάχιστη ένδειξη αντίδρασης στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν – κατά τρόπο άδικο, κοινωνικά άνισο και ανάλγητο – τον κλάδο μας και, γενικότερα, το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών αδιακρίτως, ιδίως δε τους νέους που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας.

                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΩΡΑΙΤΗΣ                                  ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοκκίνου - Μπόγρης: Μαζί την κάθε στιγμή


 
Συνεχίζουν να ζουν την κάθε τους στιγμή η Έλλη Κοκκίνου και ο Γιώργος Μπόγρης, προσπαθώντας ωστόσο να μην προκαλούν σχόλια για την προσωπική τους ζωή. Αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα, η τραγουδίστρια και ο μπασκετμπολίστας βρέθηκαν την προηγούμενη Κυριακή σε καφέ της Γλυφάδας και ο φωτογραφικός φακός του «ΟΚ» ήταν παρών στη βόλτα τους.

Χαμηλών τόνων και διακριτικοί, οι δυο τους μαζί με τους καλούς τους φίλους Πάνο Σταματόπουλο και Μάνο Μαγιάτη κάθισαν σε γνωστό καφέ της περιοχής απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη ημέρα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Παναγιώταρος: Τελειώσατε πουστρ....! Κ...τρυπίδες!-βίντεο


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος "μιλάει" στους "ηθοποιούς" και τον Αλβανό σκηνοθέτη ...της βλάσφημης αντιχριστιανικής παράστασης έξω από το θέατρο "Χυτήριο".

Δείτε το βίντεο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Στοιβάζουν τα καυσόξυλα με κενά, αυξάνουν τον όγκο και τα χρεώνουν πιο ακριβά

Αυξάνουν τον όγκο στα καυσόξυλα στοιβάζοντας τα με κενά και τα χρεώνουν πιο ακρι

Την πάτησε όπως φαίνεται το υπουργείο Ανάπτυξης αφού με τη διάταξη για την πώληση των καυσόξυλων, αντί να λύσει το πρόβλημα με την κλεψιά στο ζύγισμα, δημιούργησε ένα άλλο που έχει να κάνει με το πως στοιβάζουν οι έμποροι τα ξύλα. Οι επιτήδειοι αφήνουν μεγάλα κενά ανάμεσα στα ξύλα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος των ξύλων και κατά συνέπεια και η τιμή τους.
Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, οι έμποροι πλέον θα υποχρεούνται «να πωλούν τα καυσόξυλα κατ' όγκο και να χρησιμοποιούν ως μονάδα μέτρησης το χωρικό κυβικό μέτρο και θα πρέπει τα καυσόξυλα να στοιβάζονται με τα μικρότερα δυνατά κενά. Επομένως είτε τα καταβρέχουν για να αυξήσουν το μετρούμενο βάρος τους, είτε τα στοιβάζουν με κενά, ο καταναλωτής θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Μία λύση που ορίζει η νέα διάταξη είναι τα καυσόξυλα να διατίθενται στοιβαγμένα σε παλέτες ή ειδικούς σάκους ο όγκος των οποίων θα αναγράφεται ευκρινώς επί της εξωτερικής τους επιφανείας, κάτι όμως που ο καταναλωτής δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η ευκρινώς αναγραφόμενη ένδειξη όγκου σε έναν μεγάλο σάκο αντιστοιχεί πραγματικά στο περιεχόμενο!

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Βροχερός και συννεφιασμένος και σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βορειοδυτικά της χώρας, οι οποίες το βράδυ θα γίνουν ισχυρές., ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Παρά την κακοκαιρία ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και ίσως το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κυρίως στη Μακεδονία, που βαθμιαία θα αυξηθούν και ίσως το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν τοπικές βροχές. . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά στο βόρειο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νοτιότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στην Κρήτη θα πυκνώσουν και ίσως βρέξει τοπικά κυρίως στα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αδήλωτα εισοδήματα 5 δισ. εντοπίστηκαν σε 13.500 από τους 54.000 καταθέτες του εξωτερικού

Αδήλωτα εισοδήματα 5 δισ. εντοπίστηκαν σε 13.500 από τους 54.000 καταθέτες του ε

Εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν περίπου 13.500 φορολογούμενοι για τους οποίους το ΣΔΟΕ εντόπισε αναντιστοιχία ύψους πέντε δισ. ευρώ ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και στις καταθέσεις που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Πρόκειται για το 25% της περίφημης λίστας των 54.000 καταθετών που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα είπε χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, οι έλεγχοι στα 54.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα έβγαλαν «λαβράκι» καθώς περίπου 13.500 καταθέτες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα εισοδήματα αυτά από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» τα αδήλωτα ποσά ανέρχονται συνολικά στα 5 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις των 54.000 της λίστας ανέρχονται στα 7 δισ.!

Γι' αυτό το λόγο, η Εφορία θα στείλει τις επόμενες μέρες επιστολή με την οποία θα καλεί αυτούς τους 13.500 φορολογουμένους να υποβάλλουν νέα συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Η επιστολή θα αναφέρει αναλυτικά το ποσό της απόκλισης μεταξύ των δηλωθέντων και των καταθέσεων ανά έτος και θα δίνει προθεσμία 15 ημερών. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνδέονται σε ειδική online φόρμα, όπου θα κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος που παρουσιάζουν απόκλιση τα εισοδήματά τους από τις καταθέσεις τους.

Στη συνέχεια, θα επιβάλλεται φόρος με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με τους συντελεστές που ίσχυαν την χρονιά που απέκρυψαν τα εισοδήματα αυτά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει στη διασταύρωση στοιχείων για την λίστα με όσους Έλληνες αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο τη διετία 2009-2011. Όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης, οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν σύντομα στον καταλογισμό φόρων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία με σχολικό λεωφορείο - Νεκρό ένα παιδί




Τραγωδία σημειώθηκε στις 08.30 σήμερα το πρωί, όταν σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παιδιά του δημοτικού σχολείου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» συγκρούστηκε με Ι.Χ. στην οδό Δεκελείας στο Μενίδι.

Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ένα 10χρονο αγόρι, το οποίο επέβαινε στο Ι.Χ. με τη μητέρα του, η οποία είναι σοβαρά τραυματισμένη και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο παιδί δεν φορούσε ζώνη.

Στο νοσοκομείο «Παίδων» μεταφέρθηκαν τρία παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό, ενώ η συνοδός τους έχει διακομιστεί στο «Γ. Γεννηματάς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τελικές ρυθμίσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης



Επιστροφή φόρου 28 λεπτά για κάθε λίτρο

Εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία βάσει της οποίας το πετρέλαιο θέρμανσης εξισώνεται στο 80% του πετρελαίου κίνησης.

Οι τιμές αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 1,35 και 1,4 ευρώ το λίτρο επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Το σχέδιο για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους που θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα προβλέπει τα εξής:

Οι καταναλωτές θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για την επιστροφή του φόρου. Η αίτηση θα υποβάλλεται σε ηλεκτρονική φόρμα που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στην αίτηση κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναγράφει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ του και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο επιθυμεί να γίνεται η πίστωση των επιστρεφόμενων ποσών.

Η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο ενδιαφερόμενος πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και μετά θα εγκρίνει την επιστροφή φόρου η οποία θα καταβάλλεται στον δικαιούχο 10-15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Στις πολυκατοικίες κάθε ένοικος για να κατοχυρώσει το δικαίωμα είσπραξης επιστροφής φόρου, θα πρέπει να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση επιπλέον τρία ακόμη στοιχεία: τον ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες διαχειριστή, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ για το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας και τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο διαμέρισμά του, σύμφωνα με τον κατάλογο των κοινοχρήστων.

Μέσω του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» θα γίνεται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η πολυκατοικία στην οποία ανήκει ο κάθε δικαιούχος παρέλαβε μια συγκεκριμένη ποσότητα λίτρων πετρελαίου θέρμανσης.

Από τη στιγμή που θα εξακριβώνει το γεγονός αυτό η ΓΓΠΣ θα υπολογίζει τα αγορασθέντα λίτρα που αντιστοιχούν στα χιλιοστά του κάθε δικαιούχου ενοίκου, θα πολλαπλασιάζει τον αριθμό των λίτρων αυτών με 28 λεπτά ευρώ ανά λίτρο και το ποσό που θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό αυτό θα είναι η επιστροφή φόρου που θα εγκρίνει προς πληρωμή για τον κάθε δικαιούχο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δοκιμασμένη συνταγή ο Σάντος


Με Γκέκα και 4-4-2 η Εθνική

Έκανε τους πειραματισμούς του, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα αλλά τελικά ο Φερνάντο Σάντος κατέληξε εν όψει του αποψινού αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία σε μία… δοκιμασμένη συνταγή. Ο Πορτογάλος θα παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με 4-4-2 και τον Γκέκα μαζί με τον Σαμαρά στην επίθεση.

Με ένα 4-4-2 αναμένεται τελικά να παρατάξει την εθνική ομάδα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος κατέληξε στους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη δεξιά, Σπυρόπουλο αριστερά. Τον Μαλεζά (κάνει ντεμπούτο στην 11άδα σε επίσημο ματς) μαζί με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Τζιόλης με τον Κατσουράνη, δεξιά ο Μανιάτης, αριστερά ο Φορτούνης και στην επίθεση του δίδυμο θα αποτελείται από Σαμαρά και Γκέκα.

Ο Σάντος κατέληξε στην επιλογή του Γκέκα αντί του Σαλπιγγίδη καθώς ο επιθετικός της Λεβάντε έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό σε αντίθεση με τον παίκτη του ΠΑΟΚ που μπήκε στην 11αδα της ομάδας του πολύ πρόσφατα. Επιπλέον, η επιλογή του Μανιάτη αντί του Νίνη που διεκδικούσε θέση, έχει να κάνει με την καλύτερη αμυντική λειτουργία που αποκτά η Εθνική με τον παίκτη του Ολυμπιακού μέσα σε σχέση με τον άσο της Πάρμα που είναι πιο επιθετικογενής.

Από εκεί και πέρα, οι διεθνείς το βράδυ της Πέμπτης είδαν σε βίντεο το φιλικό ματς της Βοσνίας απέναντι στην Ουαλία που έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Οι Βόσνιοι τότε είχαν επικρατήσει 2-0 ενώ την Τρίτη είχαν παρακολουθήσει το ματς με την Λετονία. Αναλύοντας τους Βόσνιους, ο Φερνάντο Σάντος στάθηκε στην πολύ καλή επιθετική λειτουργία που έχει η προσεχής αντίπαλος της Εθνικής. Τόνισε ότι έχει έμπειρους παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Επιπλέον, στάθηκε στο ότι σε γενικές γραμμές είναι ψηλή ομάδα αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα σε στημένες φάσεις όπου και είναι ευάλωτοι. Γενικότερα, ο Πορτογάλος επισήμανε ότι οι Βόσνιοι δεν είναι στην άμυνα όσο καλοί στην επίθεση καθώς έχουν δείξει σημαντικές αδυναμίες.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε ημερίδα: Γυναικολογικός Καρκίνος. ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά Τανάγρας



Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012
ώρα 5.30 απογευματινή
ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά

Επιστημονική - ενημερωτική ημερίδα: Γυναικολογικός Καρκίνος και ενίσχυση συμμετοχής στο εθνικό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο 2011-2015.

Προλογίζει η Ελένη Ζυγούρη, γενική ιατρός κέντρου υγείας Σχηματαρίου
Ομιλητές
  • Βασιλική Κουκά, Γενική ιατρός περιφερειακό ιατρείο Αγίου Θωμά
  • Χρίστινα Πέπα, Μαία κέντρο υγείας Σχηματαρίου
  • Δήμητρα Πετράτου, Τεχνολόγος Ακτινολογίας - Ραδιοτεχνολογίας κέντρο υγείας Σχηματαρίου
  • Ελένη Αλλαγιάννη, Κοινωνική λειτουργός, ΝΠΔΔ Δήμου Τανάγρας

Διοργάνωση
  • Δήμος Τανάγρας
  • Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ στο Καρπενήσι

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:27 στην κεντρική Στερεά Ελλάδα.
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12χλμ. ανατολικά του Καρπενησίου και 41χλμ. δυτικά της Λαμίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 10χλμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράβοι χτύπησαν βάναυσα τον Βασίλη Καρρά

Άγριο ξύλο έφαγε ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Ντίσελντορφ, σε νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε. Την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή ενημερώθηκε ότι ο μάνατζέρ του δεχόταν επίθεση από μπράβους έξω από το νυχτερινό μαγαζί.

Τότε ο τραγουδιστής άφησε το μικρόφωνο και βγήκε έξω. Οι φουσκωτοί, όμως, δεν του χαρίστηκαν και του επιτέθηκαν βάναυσα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τον πάρουν αιμόφυρτο ο επιχειρηματίας του μαγαζιού και οι άνθρωποί του, για να τον φυγαδεύσουν στο αυτοκίνητό του.
Δημοκρατία
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας μαθητής, 1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης – Διαβάστε την καταπληκτική έκθεσή του


Έλληνας μαθητής της Β’ Γυμνασίου, από τα Γιαννιτσά ήταν ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης...



της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν...«Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 1 εκατομμύριο νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων τους και νικητής αναδείχτηκε ο 14χρονος Έλληνας.

«Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες», αναφέρει η διεθνής κριτική επιτροπή επισημαίνοντας τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου Χατζηδήμου. Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, δηλ. στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών. Τον Απρίλιο ο 14χρονος είχε αναδειχτεί νικητής στον αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό και η έκθεση διαβιβάστηκε στο διεθνές γραφείο της Π.Τ.Ε μέσω των ΕΛ.ΤΑ, όπου και έγινε η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών από όλες τις χώρες. Ακολουθεί η έκθεση του Μάριου Χατζηδήμου:

«Γιαννιτσά, 25/01/12
Κύριο Ρότζερ Φεντερερ,
Tennis sport club of Bussel,
Switzerland.

Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ,
Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ’ έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ’ ευχαριστήσω… να σ’ ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις!
Χρόνια παρακολουθώ τους αγώνες και τις προσπάθειές σου στα γήπεδα, χειροκροτώ τις νίκες σου και θαυμάζω την επιμονή σου στις δύσκολες στιγμές. Το ανέβασμα σου όμως στο βάθρο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν το «σερβίς», για την δική μου είσοδο στο άθλημα.
Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι, να βλέπεις την ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, με κρατούσε εκεί και συνέχιζα…
Συνέχιζα και ονειρευόμουνα… Κάποια μέρα, κτυπώντας το μπαλάκι, εκ σφενδονίστηκε μαζί και η φαντασία μου, μακριά, πολύ μακριά στον χρόνο και στον τόπο. Βρέθηκα, λέει, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες. 776 π.Χ.- οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε! Νέοι από κάθε άκρη της χώρας, καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα, για ν’ αγωνισθούν τον «καλόν αγώνα», το «Ευ αγωνίζεσθαι». Τι υπέροχες λέξεις, τι φανταστική ατμόσφαιρα!
Ήσουν κι εσύ, λέει, εκεί. Οι ιστορικές μου γνώσεις σε απορρίπτουν, όμως η φαντασία μου σε θέλει εκεί. Ν’ αγωνίζεσαι και να στεφανώνεσαι με την αγριελιά. Να ποτίζεις με τον ιδρώτα σου, το χώμα της αρχαίας Ολυμπίας και να δοξάζεσαι μαζί με τον Διαγόρα της Ρόδου, τον Πολυδάμα, τον Θεαγένη.
Ναι, είμαι περήφανος, που η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου αθλητισμού. Το αθλητικό πνεύμα, σαρκώθηκε και μορφοποιήθηκε στους αγώνες της αρχαιότητας. Η Ολυμπιακή φλόγα, λαμπρυνόμενη με τις άξιες του Ελληνικού πολιτισμού, φώτισε την οικουμένη. Η αγωνιστικότητα, η ευγενής άμιλλα, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, μέσ’ από τον αθλητισμό, εμπλούτισαν και όλη την στάση του ανθρώπου απέναντι στην ζωή…
…Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος, ακτινοβολώντας την χαρά της νίκης, όταν σε πλησίασα ντροπ αλά, σου έπιασα το χέρι, σε κοίταξα στα μάτια και σε ρώτησα:
- Πως νοιώθεις, Ρότζερ; Τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά;
- Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη, που ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου. «Αγωνίζομαι» σημαίνει «νικώ», να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ’ το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και την φιλαυτία σου. Νίκη υπέρβασης του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: «Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ». Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που μου έμαθε τον τρόπω ν’ αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθεια και στον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό, που μου χαρίζει την δυνατότητα ν’ αγωνίζομαι και να νικώ!
- Άουτ! Μάριε, συγκεντρώσου επιτέλους στο παιχνίδι! Ήταν η φωνή του προπονητή μου, που με έβγαλε ξαφνικά από την ονειροπόλησή μου. Όμως όχι, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθώ σε κανένα παιχνίδι. Ήθελα να διηγηθώ, όλα αυτά που έζησα, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Όλοι μαζί, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, γίναμε μια συντροφιά κι αναβαπτισθήκαμε στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων. Μιλήσαμε για το περίφημο «Ευ αγωνίζεσθαι», αυτό που οι σύγχρονοι άνθρωποι, μπορούν τέλεια να ερμηνεύσουν ετυμολογικά, όσον όμως αφορά την πράξη, δυσκολεύονται απ ό λίγο έως τραγικά! Στοχεύοντας αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, λούζονται στα βρώμικα κι επικίνδυνα νερά των αναβολικών, θυσιάζοντας στον βωμό της εφήμερης δόξας, την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος. Η εξόντωση του αθλητή και η δυσφήμιση των αγώνων, είναι το μόνο αντίτιμο που εισπράττει κανείς από τέτοιες ενέργειες.
Ε, λοιπόν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, «ευ αγωνίζεσθαι», φιλία, ειρήνη και σ’ αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Σταματώ εδώ την φλυαρία μου, που ίσως σε κούρασε και σου εύχομαι μέσα απ’ την ψυχή μου, σε όλη σου την ζωή, ν’ αγωνίζεσαι, να νικάς και ν’ αγαπάς, όπως ακριβώς εσύ μου δίδαξες. Σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σε περιμένω, εκεί που πρωτοσυναντηθήκαμε… Στην αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα, στην πατρίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα, « δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ’ «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»!
Με αγάπη και θαυμασμό,
Μάριος Α. Χατζηδήμου»

christinapoliti.wordpress.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Άνεργος ένας στους τέσσερις Έλληνες

Έσπασε και το «φράγμα» του 25% η ανεργία στη χώρα και διαμορφώθηκε στο 25,1% τον...
Ιούλιο εφέτος, καθώς πλέον περισσότερα από 1.000 άτομα χάνουν τη δουλειά τους κάθε ημέρα.

Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.261.604 άτομα και προκαλείται σοκ από το γεγονός ότι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα (αύξηση 42,8%) σε σχέση με τον Ιούλιο 2011 (ποσοστό ανεργίας 17,8%) και κατά 23.255 άτομα (αύξηση 1,9%) σε σχέση με τον Ιούνιο εφέτος (ποσοστό ανεργίας 24,8%). Η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς στους νέους έως 24 ετών, στους οποίους η ανεργία εκτινάχθηκε στο 54,2%. Ενώ, η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας- πέρασε στη 2η θέση μεταξύ των περιφερειών, με ποσοστό ανεργίας 25,2%. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (27,1%) σημειώνεται στην Περιφέρεια Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα, επίσης, με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούλιο 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.763.142 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 329.086 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο πέρυσι (μείωση 8%) και αυξήθηκαν κατά 5.364 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο εφέτος (αύξηση 0,1%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθαν σε 3.356.276 άτομα και μειώθηκαν κατά 2.236 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2011 (μείωση 0,1%) και κατά 3.406 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2012 (μείωση 0,1%).

Η ανεργία παραμένει «γένους θηλυκού», καθώς στις γυναίκες αυξήθηκε στο 29% (από 21,4% τον Ιούλιο πέρυσι), ενώ στους άνδρες στο 22,3% (από 15,1% έναν χρόνο πριν).

Ηλικιακά, οι νέοι 15- 24 ετών πλήττονται με ποσοστό ανεργίας 54,2% (από 42,6% τον Ιούλιο 2011), ενώ ακολουθεί η πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 34 ετών (31,4% από 24,4%). Έπονται οι ηλικίες 35- 44 ετών (21,3% από 14,5%), 45- 54 ετών (18,2% από 12,3%), 55- 64 ετών (14,2% από 8,7%) και 65- 74 ετών (5% από 2,8%).

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, τις τρεις πρώτες θέσεις του «μαύρου καταλόγου» καταλαμβάνουν, η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (27,1% τον Ιούλιο 2012 από 19% τον Ιούλιο 2011), η Αττική (25,2% από 17,5%) και η Μακεδονία- Θράκη (24,9% από 19,7%). Ακολουθούν, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (24,2% από 18,3%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (22,9% από 16%), η Κρήτη (22,8% από 14,6%) και το Αιγαίο (22,4% από 13,5%).

Διαβάστε Περισσότερα »

Τις πέντε πρώτες οικίες ενοικιάζει ο Δήμος Αλιάρτου

              
             Ανακοινώνεται, στην ιστοσελίδα του Δήμου http://aliartos.gov.gr/ ,η απόφαση της οικονομικής επιτροπής για την δημοπράτηση ενοικίασης των πέντε (5) πρώτων οικιών, σε σύνολο τριάντα επτά (37),ιδιοκτησίας του Δήμου Αλιάρτου, σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες.
           H Δημοτική Αρχή πιστή στο καθήκον της ,για διαφάνεια, αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, αλλά κυρίως σεβασμό προς τους Δημότες και παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους, είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
         Έχει γίνει πλήρης καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, των προσώπων που εμπλέκονται στην χρήση της, καθώς και του καθεστώτος που διέπει την κάθε περίπτωση.
         Πρόκειται για μια τεράστια και χρονοβόρα προσπάθεια, που κατέληξε στην λήψη των απαραίτητων αποφάσεων από τα όργανα διοίκησης του Δήμου, (Δημ.Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δήμαρχο),ώστε να φτάσουμε στην δημοπρασία των πρώτων οικιών.
       Με μεθοδευμένα βήματα σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.
       Το νοικοκύρεμα του Δήμου δεν είναι απλώς καθήκον μας, αλλά κυρίως
πεποίθησή μας
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Κ. Μαρκόπουλου για τις οφειλές αγροτών στον Οργανισμό Κωπαϊδας

«ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ»

Τη δυνατότητα να υπάρξει ρύθμιση για την καταβολή των οφειλών των αγροτών προς τον Οργανισμό Κωπαίδος,  δίνει απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έπειτα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

«Το υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντά με μισόλογα» τονίζει ο βουλευτής Ευβοίας, «διότι δεν παραδέχεται ότι ο Οργανισμός Κωπαίδος εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.  Δεν υλοποιεί τα αναγκαία έργα συντήρησης των αγροτικών δρόμων και των αρδευτικών καναλιών, με συνέπεια η Κωπαίδα σε αρκετά σημεία να πλημμυρίζει το χειμώνα και να μην έχει το αναγκαίο νερό για την άρδευση των χωραφιών το καλοκαίρι».

Το γεγονός ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  μπορεί να δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί  ρύθμιση των οφειλών, όμως   δεν λύνει το πρόβλημα,  υπογραμμίζει ο κ. Μαρκόπουλος.  

Προσθέτει επίσης, ότι  ο κ. υπουργός αρνείται  να δεχθεί την πρόταση να   διαγραφεί το 50% των παλαιών οφειλών, με τη δικαιολογία ότι η ισχύουσα νομοθεσία περί έργων εγγείων βελτιώσεων δεν προβλέπει τη διαγραφή χρεών των μελών του.

 Η στάση αυτή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως αποτέλεσμα  οι αγρότες να εξακολουθούν να μένουν όμηροι της εφορίας  και να  μην μπορούν να προχωρήσουν σε αγορά, πώληση, μεταβίβαση χωραφιών χωρίς προηγουμένως να έχουν ρυθμίσει  τα χρέη προς τον Οργανισμό, αφού οι οφειλές αυτές έχουν βεβαιωθεί  στην εφορία και επομένως εμφανίζουν τους αγρότες να χρωστούν προς το ελληνικό δημόσιο.

  Από την πλευρά του  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυταρής  χωρίς να αναγνωρίζει αν οι παλαιές οφειλές έχουν επιβληθεί δίκαια ή όχι, απαντά απλώς ότι  «για να ανταπεξέλθει ο Οργανισμός στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει (λειτουργικά έξοδα, εργασίες βελτίωσης αρδευτικού στραγγιστικού δικτύου κλπ)  είναι η είσπραξη των εισφορών των μελών του». Όμως για να καταβάλλουν οι αγρότες τις εισφορές πρέπει να προηγουμένως να απολαμβάνουν  τις υπηρεσίες του Οργανισμού Κωπαίδος τις οποίες εκείνος είναι υποχρεωμένος  να παρέχει, υπενθυμίζει  ο Κ. Μαρκόπουλος.

Στο ερώτημα αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργηση ή η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Κωπαΐδας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντά ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που είναι η εποπτεύουσα αρχή του Οργανισμού, δεν έχει προτείνει την εξέταση  του ενδεχομένου κατάργησης, ιδιωτικοποίησης ή μετεξέλιξης του Οργανισμού στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία επίσης δεν έχει επεξεργαστεί ανάλογη πρόταση».   

«Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρνείται να δει την πραγματικότητα» καταλήγει ο κ. Μαρκόπουλος,  «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό των αγροτών της Βοιωτίας  και θα επιμείνουν μέχρι να βρεθεί οριστική λύση για τις παλαιές οφειλές του Οργανισμού».   orchomenos-press  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ