Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αυτές είναι οι επίσημες καταθέσεις των βουλευτών που κάποιοι παρουσιάζουν ως «καταθέσεις στο εξωτερικό» [λίστα]

Αυτές είναι οι επίσημες καταθέσεις των βουλευτών που κάποιοι παρουσιάζουν ως «κα

Μια νέα λίστα με ονόματα και καταθέσεις γνωστών βουλευτών κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Η λίστα παρουσιάστηκε τεχνηέντως από ορισμένους ως χρήματα που έβγαλαν οι βουλευτές στο εξωτερικό αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για καταθέσεις που έχουν σε ελληνικές τράπεζες.

Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει -με επιλεκτικές αναφορές- τα νόμιμα χρήματα κορυφαίων πολιτικών τα οποία οι ίδιοι έχουν δηλώσει στα Πόθεν Έσχες τους το 2009, τα οποία είναι τα τελευταία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η δημοσιοποίηση της λίστας αυτής με την ετικέτα «καταθέσεις στο εξωτερικό» δημιούργησε θόρυβο με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις. Η Μάγια Τσόκλη η οποία εμφάνιζε καταθέσεις 750.000 ευρώ στην Alpha και 175.000 στην Eurobank προέβη ήδη σε δήλωση (δείτε την στο τέλος του άρθρου), με την οποία ξεκαθαρίζει την κατάσταση και χαρακτηρίζει ανόητους όσους ουσιαστικά κατασκεύασαν αυτήν τη λίστα για δημιουργία εντυπώσεων. Όπως γράφει η οικογένειά της «ευρώ δεν έχει βγάλει από την Ελλάδα» και σημειώνει ότι το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους. «Η λίστα αυτή λοιπόν είναι καθαρό προϊόν φαντασίας με προφανή πολιτικό στόχο!» υπογραμμίζει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε την πλήρη δήλωση της κυρίας Τσόκλη, όπως την ανήρτησε στο Facebook:

Δεν ξέρω ποιοι ανόητοι και για ποιους λόγους δημιούργησαν μια λίστα με ονόματα πολιτικών που έχουν τάχα καταθέσεις στο εξωτερικό. Με έκπληξη είδα και το δικό μου όνομα να φιγουράρει μεταξύ τους. Καθότι οι πληροφορίες που με αφορούν είναι εντελώς ψευδείς –ευρώ δεν έχει βγάλει η οικογένειά μου από την Ελλάδα- υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους! Η λίστα αυτή λοιπόν είναι καθαρό προϊόν φαντασίας με προφανή πολιτικό στόχο! Επειδή οι εποχές είναι περίεργες και πονηρές, θα σας παρακαλούσα θερμά να μην είστε εύπιστοι. Καλημέρα σας.

Δείτε τη πλήρη λίστα εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τον καλά και σκεφτείτε ποιος είναι!

Τον γνωρίσαμε μέσα από ένα, από τα πλέον αγαπημένα, σίριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης –ναι, τον καιρώ εκείνο που ακόμα γινόταν Ελληνικές παραγωγές- και ξεχώρισε καθώς, αν και πιτσιρίκι -πήγαινε δημοτικό- το αστεράκι του είχε αρχίσει να λάμπει!
Τα χρόνια πέρασαν και ο μικρός Παναγιώτης μεγάλωσε και, μετά από πολύ κόπο και διάβασμα, κατάφερε να περάσει στο τμήμα δημοσιογραφίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το ξέρουμε ότι το όνομα Παναγιώτης δεν σας λέει κάτι, καθώς εσείς τον γνωρίσατε με το όνομα Μιλτιάδης. Το πραγματικό του όνομα όμως είναιΠαναγιώτης Φιλιππαίος!

Πρόκειται για τον μικρό -σε ηλικία- «Μιλτιάδη», τον γιο της Αννέτας και του Παναγιωτάκη στη σειρά «Είσαι το ταίρι μου».

Τώρα ο νεαρός ηθοποιός είναι ένας από τους καλύτερους αρθρογράφους στο Lapsus, συνεργάσιμος, «αστέρι» στους υπολογιστές και πολύ καλός φοιτητής, αλλά κυρίως ένας πολύ καλός φίλος-στήριγμα για τους δικούς του ανθρώπους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ με διαμελισμένο πτώμα στην Εθνική Πύργου-Κυπαρισσίας

Ένα διαμελισμένο πτώμα στο κέντρο του δρόμου στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος της πρώτης διασταύρωσης Επιταλίου, εντόπισε διερχόμενος οδηγός λίγο πριν από τις πέντε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με...

το patrisnews.com ο οδηγός σοκαρισμένος ειδοποίησε τις Αρχές και λίγα λεπτά αργότερα με ασθενοφόρο το πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου.

Η κατάσταση του ήταν απερίγραπτη, καθώς από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί – πιθανόν από νταλίκα – δεν ήταν δυνατό να αναγνωριστεί. 

Πιθανότατα ανήκει σε άντρα, όμως για την ταυτότητα του πτώματος έρευνα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πύργου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως αναφέρουν πως πιθανότατα πολύ μεγάλο όχημα όπως μια νταλίκα με επικαθήμενο να παρέσυρε το άτυχο άτομο και είναι επίσης πολύ πιθανό το δυστύχημα να συνέβη μέσα στη νύχτα ίσως πολύ ώρα πριν εντοπιστεί το πτώμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής

Η Βουλή αποαφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρο

Με 218 ψήφους υπέρ η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Ενας βουλευτής ψήφισε λευκό και ένας παρών. Πάντως και ο κ. Μπαρμπαρούσης ζήτησε και ο ίδιος την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ζητήθηκε λόγω των επεισοδίων στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σπαρτιατών Πορεία - διέλευση αθλητή απο Λιβαδειά






Ο Χρήστος Τετριμίδας εμπνευστής του αγώνα «Σπαρτιατών Πορεία» θα διέλθει σήμερα το βράδυ από την πόλη μας, κατά την πορεία του από τις Θερμοπύλες προς την Σπάρτη.
Η πεζοπορία του ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου από τις Θερμοπύλες και θα τερματίσει στην Σπάρτη στις 26 Οκτωβρίου, ενώ θα έχει διανύσει συνολικά 490 χιλιόμετρα, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους για να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη των Θερμοπυλών ως φάρου του Ελληνισμού, καθώς εκεί αναδείχθηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο η αγάπη για την πατρίδα, την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Ο Χρήστος Τετριμίδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διανύει τη συγκεκριμένη απόσταση και ο στόχος του είναι διττός, καθώς αφενός επιθυμεί να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους Έλληνες ότι με θέληση, υπομονή και επιμονή μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα και να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και αφετέρου να αποκτήσει ο αγώνας του μια διεθνή απήχηση, όπως ο αγώνας «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που εάν πραγματοποιηθεί θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την πατρίδα μας.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής «Σπαρτιατών Πορεία», ο Χρήστος Τετριμίδας θα περάσει από 14 πόλεις της χώρας και θα τερματίσει την πορεία του μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα στη Σπάρτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κίνδυνος δυσλειτουργίας του Οργανισμού Κωπαϊδας»



Την Δευτέρα 15-10-2012 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, στα πλαίσια της ασκούμενης εποπτείας επί του Οργανισμού Κωπαϊδος, παρουσία των Βουλευτών κ. Ι. Καράμπελα, Ανδ. Κουτσουμπα και Ι. Σταθά, και των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Σταμάτη Καπελέρη και Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας κ. Κων/νου Μπακομήτρου, με θέμα την λειτουργία του Οργανισμού, με αφορμή έγγραφο του Διοικητικού Συμβουλίου, που γνωστοποιεί την αποχώρηση στο επόμενο διάστημα, μεγάλου αριθμού διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και κατά συνέπεια την δυσλειτουργία του.
Διαπιστώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, ότι η εξέλιξη, αυτή θα είναι αρνητική για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και την παροχή υπηρεσιών στους κληρούχους.
Αποφασίσθηκε η συντονισμένη παρέμβαση με την άμεση ανάδειξη της σοβαρότητας του προβλήματος, στα αρμόδια Υπουργεία, που έχουν και την ευθύνη, για να ζητηθεί, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους η κατεπείγουσα αντιμετώπιση και επίλυση του ανακύψαντος θέματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι φορείς της Λιβαδειάς

alt


 
Στη Συνεδρίαση των Φορέων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/10/2012, στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς αποφασίστηκε ομόφωνα την Πέμπτη 18/10/2012 ημέρα της Γενικής Απεργίας, να πραγματοποιηθεί Απεργιακή Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Μπουφίδου ( κάτω από το ΙΚΑ) στη Λιβαδειά , ώρα 10.30΄ το πρωί.  
Επίσης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από τη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς, ώρα 7.00΄ το πρωί.  

 
Καλούνται όλοι οι πολίτες, οι Αυτοαπασχολούμενοι, οι Αγρότες, οι Άνεργοι, οι Συνταξιούχοι, οι Μικρομεσαίοι, οι Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, να δώσουν ένα βροντερό παρόν απέναντι στα απάνθρωπα μέτρα, τα οποία προσπαθεί να επιβάλλει η Τριανδρία με τις πλάτες της εσωτερικής Τρόϊκας. 
 
Καλούνται όλοι οι επαγγελματίες της πόλης μας και όλοι οι πολίτες να μην πραγματοποιήσουν καμία οικονομική συναλλαγή την ημέρα της Απεργίας.  
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για την ανατροπή αυτών των απαράδεκτων και απάνθρωπων μέτρων. 
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ ΩΡΑ 10.30΄ ΤΟ ΠΡΩΙ  
 
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
ΕΛΜΕ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ Βοιωτίας και Έργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, Αιτήσεις μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο


Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  και η ΕΛΜΕ Βοιωτίας  ξεκινούν τη Λειτουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», στην Επαρχία Λιβαδειάς ,για τα παιδιά των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών.
Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμπληρώσετε σχετική αίτηση στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
Μαζί με την αίτηση του κηδεμόνα παρακαλούμε να καταθέσετε:                                 
1. Φωτοτυπία της Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του
     Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται
     φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή 
    Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
Πληροφορίες : Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς (τηλ.  22610 28344)

ΕΛΜΕ: Δαμιανίδης Χρήστος (6938329189),
Γεωργαντά Ελίζα (6976438415)
Παρακαλούμε να καταθέσετε τις αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή  26/10/2012
και ώρες  9.00΄ έως   13.00΄
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά την Πέμπτη τα καταστήματα της Λιβαδειάς και της Θήβας



alt
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών, ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από το χάρτη, αποφάσισε τη συμμετοχή στο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο με κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 . 

     
 
Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Λεβαδειάς:

alt
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μανώλης Καψής είπε βλάκα τον Μητροπολίτη Πειραιώς...


Παρέμβαση έκανε σήμερα μέσω twitter ο γνωστός δημοσιογράφος, Μανώλης Καψής, αναφερόμενος, επαινετικά, στα όσα είπε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, για τη Χρυσή Αυγή, αλλά και ακραία αποδοκιμαστικά προς τις σχετικές ρήσεις του «Αγίου» Πειραιώς, Σεραφείμ.
Για του...

λόγου το αλήθες, ο κ. Καψής σημειώνει από τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, «Εξαιρετικός Σισανίου και Σιατίστης. Αυτά που λέει Χρυσή Αυγή αντίθετα με το Ευαγγέλιο. Άντε μπράβο όχι σαν τον άλλο τον βλάκα».

Ο Μανώλης Καψής βέβαια, που κατά καιρούς εγείρει αντιδράσεις με τα «τιτιβίσματά» του, πέρα από τον έπαινο για τον κ. Παύλο, επεφύλασσε και ψόγο για τον Πειραιώς, Σεραφείμ, για τον οποίο μάλιστα χρησιμοποίησε αρκετά «σκληρή» γλώσσα.


Ασφαλώς, ο δημοσιογράφος δεν κατονομάζει τον Μητροπολίτη Πειραιώς, εν τούτοις είναι προφανές ότι σε αυτόν απευθύνεται ο χαρακτηρισμός «βλάκας», καθώς ο εν λόγω ιεράρχης τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε να συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή, τουλάχιστον στο ζήτημα που προέκυψε με τη θεατρική παράσταση «Corpus Christi».


Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές συμπάθειες και τις πολιτικές αντιπάθειες, ακόμα και ο οξύς λόγος είναι θεμιτός υπό προϋποθέσεις, όμως ο τρόπος που «πολιτεύεται» ο κ. Σεραφείμ δεν αποτελεί προϊόν… βλακείας.


Με συνεχείς παρεμβάσεις, έστω και εξαιρετικά συντηρητικού χαρακτήρα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς μόνο «βλάκα» δεν συνιστά. Με την απόδοση του… ζητήματος της Χρυσής Αυγής ή και των «αντιδραστικών» τάσεων και στάσεων στη «χαζομάρα», μάλλον, έστω και αν όχι σκόπιμα ορισμένες φορές, συσκοτίζεται η φύση συγκεκριμένων πολιτικών συμπεριφορών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Βοιωτοί του Ευκλείδη στο ΟΑΚΑ

Οι Βοιωτοί του Ευκλείδη στο ΟΑΚΑ

Ο Σύλλογος Ευκλείδη στη Λιβαδειά εκπροσώπησε την Βοιωτία στο γεγονός των Ποντίων στο ΟΑΚΑ. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο που πάντα είναι μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις και μας κάνει περήφανους σαν Έλληνες, κάτι από τα λίγα που μας έχουν μείνει.
Συγχαρητήρια απο το viotiashop.
Όλες οι φωτογραφίες της εκδήλωσης ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα «χέρια» της Alpha Bank πέρασε η Εμπορική

Στα «χέρια» της Alpha Bank πέρασε η Εμπορική

Υπεγράφη το βράδυ της Τρίτης η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της Εμπορικής από την Credit Agricole στην Alpha Bank.
Η Alpha Bank ήταν αυτή που είχε προκριθεί μεταξύ των τραπεζών που είχαν καταθέσει σχετικές προσφορές προκειμένου να εξαγοράσουν την Εμπορική από τους Γάλλους της Credit Agricole.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Συννεφιά με βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Ψυχραίνει πάλι ο καιρός σήμερα Τετάρτη, αφού οι ισχυροί βοριάδες θα επιφέρουν σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και επικράτηση ισχυρών βορείων ανεμών στο Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 ως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι πιο πυκνέ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα είναι αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στη δυτική Πελοπόννησο θα ανατπυχθούν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Κρήτη έως 30 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ντοκιμαντέρ για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Ακραίφνιο

Στις  27/6/2012 , ο  Σύλλογος  Ελλήνων Αρχαιολόγων σε συμπαραγωγή με την 23η Εφορεία βυζαντινών Αρχαιοτήτων και με υπεύθυνη την κ. Ντάφη Εύη αρχαιολόγο (έδρα: Χαλκίδα), έκανε τα γυσρίσματα για μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τη συντήρηση των τοιχογραφιών στον Άγιο Γεώργιο στο Ακραίφνιο. 

Οι εκπαιδευτές - κινηματογραφιστές Γιωργος Πιτσάκης και Γιωργος Διδυμιώτης, από κοινού με τους σπουδαστές, επέλεξαν , μετά από παρουσιάσεις - προτάσεις της 23ης  Εφορείας , το συγκεκριμένο θέμα.

O Άγιος Γεώργιος στο Ακραίφνιο 
 Από τον Ιανουάριο ο Σύλλογος οργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ που απευθύνεται κυρίως σε αρχαιολόγους, συντηρητές, φωτογράφους, αρχιτέκτονες αλλά και σε άτομα εκτός Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Διδαχτήκανε  βασικές γνώσεις σχετικά με τον κινηματογράφο και τις τεχνικές του και μέρος της πρακτικής άσκησης είναι και η δημιουργία μιας ταινίας.

Στην πορεία όμως, αποφασίστηκε  πως η ταινία αξίζει να περιλάβει και περισσότερα στοιχεία τόσο για το ίδιο το μνημείο όσο και για τον περίγυρό του: τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό, τους ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει να το διατηρήσουν και να το μελετήσουν καθώς και την τοπική κοινωνία που το αγκαλιάζει.

Στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ παρευρέθησαν , η κ. Ντάφη υπεύθυνη το έργου ,η κ. Παπαγεωργίου αρχιτέκτονας, οι συντηρητές καθώς και όλο το προσωπικό ,  ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Ξηρογιάννης  ο οποίος έδωσε και συνέντευξη , ο Σύνδεσμος Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου , ο Σύλλογος Απανταχού Ακραιφνιωτών   και πολλοί τοπικοί παράγοντες
Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και η ταινία είναι υπό επεξεργασία. Θα ετοιμαστεί μετά τον Οκτώβριο του 2012. Σκοπεύουν  να προωθήσουν  την ταινία, εφόσον όλα πάνε καλά με την ολοκλήρωσή της, σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ (όπως το "Αγών", όπου προβάλλονται αρχαιολογικές ταινίες).
Σίγουρα θα προβληθεί στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων αλλά και αλλού.
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες του Συλλόγου των Απανταχού Ακραιφνιών orchomenos-press. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρκετά!Περάστε επιτέλους στην αντεπίθεση.

 


Αν όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν και η χώρα αποκτούσε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, αυτή θα ήταν ουσιαστικά η τελευταία φορά όπου ο ...θίασος Τρόικα & Σια" θα μπορούσαν να αποσπάσουν από την ελληνική κυβέρνηση όσα επιθυμεί. 



Οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με την τρόικα για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ και τις διαρθρωτικές αλλαγές έχουν την προδιαγεγραμμένη πορεία.
Κοινώς, καθυστερούν με πρόσχημα κάποια τεχνοκρατικής φύσεως θέματα όπως είχαμε προβλέψει κι είχαμε πληροφορηθεί νωρίτερα τον Σεπτέμβριο για να φύγουν από τη μέση οι αμερικανικές εκλογές, κάτι που επιθυμούσε το ΔΝΤ, και να πιεστεί η... ελληνική πλευρά να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα στο μνημόνιο ΙΙ.

Άλλωστε, αν όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν και η χώρα αποκτούσε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, αυτή θα ήταν ουσιαστικά η τελευταία φορά όπου η τρόικα θα μπορούσε να αποσπάσει από την ελληνική κυβέρνηση όσα επιθυμεί, όπως επίσης έχουμε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν (2/10/2012).

Οποιοσδήποτε έχει πάρει λίγο χρόνο να διαβάσει, έστω στα πεταχτά, το μνημόνιο ΙΙ γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και ως εκ τούτου η μη εκταμίευση της δόσης του β΄ τριμήνου δεν πρέπει να εκπλήσσει.

Ένα μόνο πράγμα θα έπρεπε να εκπλήσσει, κι αυτό εκείνους που δεν γνωρίζουν πώς δουλεύει το σύστημα εξουσίας στη χώρα.

Η μη έγκαιρη ψήφιση του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την κυβέρνηση Παπαδήμου, που θα οδηγούσε στην καταβολή των 23,8 δισ. ευρώ προ μηνών, και επομένως θα έδινε μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι απόρροια των ζημιών από το «κούρεμα» των ομολόγων, δηλαδή το PSI, και δεν έπρεπε να έχει σχέση με την αξιολόγηση της τρόικας.

Εν πάση περιπτώσει, οι πιστωτές έχουν λόγο να μας εγκαλούν για καθυστερήσεις και μη τήρηση των περισσότερων δεσμεύσεων μέχρι στιγμής.

Όμως, κι εμείς έχουμε λόγο να εγκαλούμε τους κατ’ επανάληψη επικριτές μας, δηλαδή τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και άλλους, για κάτι άλλο, που είναι πολύ σημαντικό και άπτεται της εύρυθμης λειτουργίας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος.

Ίσως δεν έχει συνειδητοποιηθεί, αλλά το σωρευτικό πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των Βόρειων επικριτών μας ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια σε 12μηνη βάση.

Με άλλα λόγια, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, ξεπερνώντας το αντίστοιχο της Κίνας, για το οποίο διαμαρτύρονται συχνά οι αμερικανικές αρχές, θέτοντας θέμα ανατίμησης του κινεζικού νομίσματος.

Την ίδια λοιπόν στιγμή που πρωτοστατούν υπέρ των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι Γερμανοί και άλλοι Βόρειοι περιορίζουν στην ουσία τη ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των Νότιων.

Υπό αυτήν την έννοια, οι Βόρειοι πιστωτές στερούν από τους υπερχρεωμένους Νότιους τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα για να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους μέσω των εξαγωγών.

Επιπλέον, συμβάλλουν στην έξαρση των μακροοικονομικών ανισορροπιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεν είναι οικονομικά σωστό και δίκαιο να ζητούν οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους από την Ελλάδα κι άλλες χώρες του Νότου περισσότερη λιτότητα για να περιορίσουν τα χρέη τους και οι ίδιοι να μη συμβάλλουν το ίδιο στην εξάλειψη των ανισορροπιών.

Επομένως, η ελληνική πλευρά θα είχε κάθε λόγο να υπενθυμίσει τα ανωτέρω στους δανειστές του Βορρά, εγκαλώντας τους για τη μονόπλευρη προσέγγιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άσκηση για την υποδοχή 20.000 προσφύγων από τη Συρία.

 

Η προγραμματισμένη εδώ και εβδομάδες -σε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό- άσκηση προσομοίωσης για την ''υποδοχή'' 20000 Σύρων προσφύγων πραγματοποιήθηκε τελικά χθες  από το Υπουργείο Δημόσιας Ταξης και Προστασίας του Πολίτη.


Η άσκηση εντάσσεται στην ενεργοποίηση τηγς αποστολής ''Ιώνη''  και ακολουθεί  ένα ευρύτερο διεθνή σχεδιασμό  για την... περιοχή ενόψει - προφανώς - αναμενόμενων εξελίξεων στην περιοχή της Συρίας.

Η ''Ιώνη'' φιλοδοξεί να είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και πήρε το πράσινο φως από το Μαξίμου, και τα θεμέλια του μπήκαν την ίδια μέρα σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών. Στη συνέχεια συστάθηκε μια ειδική ομάδα εργασίας που αποτελείται από στελέχη των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας.,
Η άσκηση για το σχέδιο «Ιώνη» προβλέπει την εντός 48ώρου τοποθέτηση σκηνών για 20.000 άτομα με τα των συναφών υποστηρικτικών υποδομών σε χώρους που έχουν ήδη επιλεγεί από την αρμόδια επιτροπή.

Έχουν ήδη επιλεγεί η Ρόδος και η Κρήτη - ίσως κάποιοι λίγοι πρόσφυγες πάνε και σε κοντινά νησιά.
Το σχέδιο Ιωνη δεν αφορά άτακτη αφιξη λαθρομεταναστών αλλά ελεγχόμενη ροή πολιτικών προσφύγων - με διαβατήρια, καταγραφή, έλεγχο κλπ και στρατωνισμό σε προσδιορισμένους χώρους.
Αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους στη γείτονα χώρα ξεπέρασε τους 100.000, ενώ η Αγκυρα έχει θέσει ως ανώτερο αριθμό που μπορεί να διαχειριστεί τους 130.000. Κατά ορισμένες πληροφορίες ο γενικός διεθνής σχεδιασμός περιλαμβανει και την Κύπρο η οποία όμως έχει διαμυνήσει ότι δεν μπορεί να υποδεχθεί ούτε πάρα πολλούς ούτε για μεγάλο διάστημα.
Η Ελλάδα είναι σε συντονισμό με την Κύπρο για την ροή τωνπροσφύγων...

Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιδρά η ΚΕΔΕ για το πρόγραμμα «Κατ' Οίκον Φιλοξενία»


Δε θα καλύπτει ανασφάλιστους πολίτες

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της Κ. Ασκούνης για το πρόγραμμα «Κατ' Οίκον Φροντίδα», που αντικαθιστά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή που αποστάλθηκε προς τους δημάρχους της χώρας, η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των όρων και των κριτηρίων του προγράμματος, πράγμα που δεν έγινε.

Αποτέλεσμα της μη συμμετοχής της ΚΕΔΕ στο σχεδιασμό του προγράμματος και στη διαμόρφωση των κριτηρίων από τη γενική διεύθυνση ασφαλιστικών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΕΜ, είναι να διαμαρτύρονται ήδη αρκετοί δήμαρχοι διότι το πρόγραμμα δεν καλύπτει το σύνολο των ηλικιωμένων. Κι αυτό διότι ενώ το «Βοήθεια στο Σπίτι» κάλυπτε το σύνολο των ηλικιωμένων, το «Κατ' οίκον Φροντίδα» καλύπτει μόνο όσους είναι συνταξιούχοι.

Ο κ. Ασκούνης επισημαίνει στην επιστολή, ότι η ΚΕΔΕ ήδη από το περασμένο καλοκαίρι είχε υποβάλλει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της, αλλά δεν λήφθηκαν υπόψη. Στο σχετικό κείμενο προτάσεων και παρατηρήσεων είχε διατυπώσει «τις σοβαρές της επιφυλάξεις αφ' ενός για τον αποκλεισμό ενός μεγάλου αριθμού ωφελουμένων που μέχρι και σήμερα εξυπηρετείτο από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»» και αφετέρου είχε επισημάνει την ανάγκη «διασφάλισης της συνέχισης της εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού του προγράμματος».

Ως προς του ωφελούμενους του προγράμματος, η ΚΕΔΕ είχε προτείνει να ενταχθούν οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών που διαβιούν μόνοι τους και δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν. Επίσης, είχε προτείνει να συμπεριληφθούν ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτου ηλικίας, με χρόνια προβλήματα υγείας και οι ανασφάλιστοι πολίτες μεταξύ αυτών. Ακόμη, είχε ζητήσει να διασφαλισθεί η συνέχιση εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού του προγράμματος.

Η ΚΕΔΕ θα επανέλθει με νέα απόφαση του Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου, καθώς όπως γράφει ο κ. Ασκούνης στην επιστολή του «στόχος μας είναι η αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Κατ' Οίκον Φροντίδα» να εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες πρόνοιας και φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού χωρίς αποκλεισμούς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκύλος-ήρωας έσωσε νεογέννητο μωρό από βέβαιο θάνατο

Άξιος ήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ένας σκύλος ο οποίος έσωσε ένα νεογέννητο κοριτσάκι από βέβαιο θάνατο.

Ο Δούκας όπως είναι το όνομά του, ανέβηκε στο κρεβάτι των αφεντικών του γαυγίζοντας και στριφογυρίζοντας. Ο προ έξι μηνών αδέσποτος Δούκας λοιπόν με αυτόν τον τρόπο έκανε τους ιδιοκτήτες του να υποπτευθούν πως κάτι συμβαίνει.

Αμέσως έτρεξαν στο κρεβάτι της εννέα εβδομάδων κόρης τους διαπιστώνοντας πως το μωρό δεν ανέπνεε. Αμέσως φώναξαν ασθενοφόρο και το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και ανέκτησε τις αισθήσεις του.

«Αν ο Δούκας δεν έδειχνε τόσο φοβισμένος θα ξαναπέφταμε για ύπνο», δήλωσε η μητέρα του παιδιού και ιδιοκτήτρια του σκύλου – ήρωα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε από τις 6 το πρωί η 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Ξεκίνησε, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης η 24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση του κλάδου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, σύμφωνα με την απόφαση των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να κηρύξουν 24ωρη απεργία κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Ταυτόχρονα, καλεί τις Ενώσεις να κηρύξουν 4ωρη στάση εργασίας, από 11.00 έως 15.00, την επομένη, 18 Οκτωβρίου 2012 –ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα της απεργίας.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει τη θέλησή του για κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της Eνημέρωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίχως λόγο ανησυχία για τους λογαριασμούς νερού στην Θήβα!

Το δίμηνο έγινε τετράμηνο λόγω οικονομίας και έλλειψης προσωπικού…

Αλ. Στάϊκος: «Καμία αύξηση στο νερό – Αλλαγές λόγω … κρίσης»
Ομόφωνη απόφαση στην ΔΕΥΑΘ για την εξόφληση των λογαριασμών σε δυο άτοκες δόσεις…

Έντονα αντέδρασαν οι Θηβαίοι πολίτες μόλις έλαβαν του λογαριασμούς του νερού, αλλά χωρίς να μπουν στον κόπο, από την τρομάρα τους, να δουν ότι πρόκειται για τετράμηνο και όχι δίμηνο…

Και μόνο που είδαν το ποσό ανεβασμένο , άρχισαν να διαμαρτύρονται για νέες αυξήσεις στο νερό, θεωρώντας ότι όλα πλέον συμβαίνουν στην παράλογη λογική των αυξήσεων εν μέσω περικοπών….

«Καμία αύξηση δεν έγινε, το είχαμε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο , απλά λόγω έλλειψη προσωπικού για τους καταμετρητές της ΔΕΥΑΘ, ο λογαριασμός αφορά 4μηνο και όχι δίμηνο» καθησυχάζει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου κι εμείς πήραμε τον δρόμο για την ΔΕΥΑΘ, όχι μόνο για να δούμε αναλυτικά τις χρεώσεις, αλλά κυρίως για να επιβεβαιώσουμε μια σημαντική για τους καταναλωτές είδηση, που έχει να κάνει με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης….
«Νέες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΘ έχουν να γίνουν από το 2007! Αυτό που άλλαξε είναι η καταμέτρηση, η οποία αντί 2μήνου , θα γίνεται πλέον ανά τετράμηνο, για λόγους οικονομίας και έλλειψης προσωπικού, χωρίς καμία επιβάρυνση στην τιμή κατανάλωσης του νερού» διαβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Αλ. Στάϊκος, χαρακτηρίζοντας εύλογη την ανησυχία των καταναλωτών, αλλά χωρίς αντίκρισμα…

Παράλληλα επιβεβαιώνεται και η σημαντική πληροφορία, που έχει να κάνει με την διευκόλυνση των καταναλωτών στην εξόφληση των τιμολογίων…

«Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΘ ομόφωνα αποφάσισε πρόσφατα την εξόφληση των λογαριασμών σε δυο άτοκες δόσεις, μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης» υπογραμμίζει ο κ. Στάϊκος, εξηγώντας πως «Αν ένας λογαριασμός των 100 ευρώ της ΔΕΥΑΘ λήγει 20 Οκτωβρίου 2012, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να καταβάλλει στις 20/10/12 το 50%του λογαριασμού (50 ευρώ) και μέσα στο επόμενο δίμηνο να αποπληρώσει το υπόλοιπο 50%, δηλαδή τα υπόλοιπα 50 ευρώ»

Καλή κίνηση για τους καταναλωτές, που καλούνται ανά μήνα να πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, αδυνατώντας να ξοφλήσουν παράλληλα λογαριασμούς νερού σε αντίθεση με την ΔΕΗ, η οποία κόβει το ρεύμα στον δεύτερο λογαριασμό κι ετοιμάζεται για νέες αυξήσεις με το νέο έτος..

Που ακούστηκε να κόβονται μισθοί και συντάξεις, η ανεργία να ανεβαίνει στα ύψη και τα τιμολόγια να παίρνουν την άγουσα, μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να το εξηγήσει!



Διαβάστε Περισσότερα »

Στο τέλος του χρόνου λήγουν όλες οι άδειες των καναλιών


Ανοίγει και πάλι η ατζέντα στον χώρο των media για θεσμικές παρεμβάσεις και στο μενού της κυβερνητικής παρέμβασης βρίσκεται...



σε περίοπτη θέση, το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Το θέμα το έθεσε ο αρμόδιος υπουργός των ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου, όταν απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε για την επεξεργασία ενός νέου θεσμικού πλαισίου με ορίζοντα 20ετίας.

Τα ανοιχτά ζητήματα εν τω μεταξύ στην αγορά των ΜΜΕ είναι πολλά και κυρίως πιεστικά για την επίλυση τους. Μπορεί η χορήγηση τω αδειών λειτουργίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι πολιτικά το πλέον δημοφιλές πεδίο σύγκρουσης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, τα φλέγοντα ωστόσο ζητήματα αφορούν τη δυνατότητα επιβίωσης των σταθμών και τω άλλων ΜΜΕ σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η κυβέρνηση δύσκολα θα μπορέσει να δώσει μια ακόμη παράταση με αιτιολογία ότι θα δοθούν επίσημες άδειες. Κι αυτό γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει τελεσίδικα αποφασίσει ότι ξεπεράστηκαν τα όρια της συνταγματικής ανοχής για τις συνεχόμενες παρατάσεις στο προσωρινό καθεστώς νομιμότητας.

Και επιπλέον το εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όργανο αρμόδιο για την έκδοση των αδειών είναι πλέον παράτυπο, αφού η σύνθεση του προέδρου και των μελών του δεν έχει ανανεωθεί όπως προβλέπει ο νόμος.

entertv.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μοναχός πέταξε τα ράσα και έφυγε με 1,7 εκατ. δολάρια και μία γυναίκα





Κροάτης μοναχός πούλησε τα κτήματα εκκλησίας και το έσκασε


Ένας φραγκισκανός καλόγερος εγκατέλειψε την ασκητική ζωή του και το έσκασε με μια γυναίκα, αφού προηγουμένως πούλησε τα κτήματα της εκκλησίας στο Μπάσκα Βόντα της δυτικής Κροατίας.

Η Καθολική Εκκλησία επιβεβαίωσε σήμερα τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές ημέρες και ανέφεραν ότι ο μοναχός πέταξε τα ράσα και έφυγε παίρνοντας μαζί του 9,8 εκατομμύρια κούνα (περίπου 1,7 εκ. δολάρια).

«Θέλουμε να σταματήσουμε τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης για το θέμα αυτό (...) και να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια της φραγκισκανικής μονής του Πρεσβέτο», αναφέρει η επισκοπή του Σπλιτ και της Μακάρσκα σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με την επισκοπή ο μοναχός Σίμε Νίματς πούλησε 43 στρέμματα γης που ανήκαν στην εκκλησία και απέσυρε χρήματα από το λογαριασμό της, χωρίς να έχει πάρει έγκριση προηγουμένως. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της αγοραπωλησίας.

Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 34χρονος Νίματς το έσκασε πριν από δύο εβδομάδες με ένα πολυτελές αυτοκίνητο, έχοντας στο πλευρό του μια γυναίκα. Τον αναζητούν τόσο η αστυνομία όσο και η εκκλησία.


tovima.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Το GPS αποκάλυψε... μάντρα κλεμμένων αυτοκινήτων -(ΦΩΤΟ)



Διαβάστε πως έφτασαν οι αστυνομικοί στη μάντρα με τα κλεμμένα αυτοκίνητα και κινητήρες στα Ψαχνά Ευβοίας....

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στον ίδιο χώρο βρέθηκε επίσης πλήθος οχημάτων, από τα οποία είχαν αφαιρεθεί οι αριθμοί πλαισίων και κινητήρες με αλλοιωμένους τους αριθμούς τους, ώστε να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή τους

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες 42 και 27 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 40χρονου ιδιοκτήτη της μάντρας και ενός ακόμη Ινδού υπαλλήλου για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος της επιχείρησης από κλιμάκια του Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και του Τελωνείου Χαλκίδας για σωρεία φορολογικών παραβάσεων και παραβάσεων του Τελωνειακού Κώδικα.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα τρεις περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων ενώ γίνεται έρευνα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να βρεθεί η προέλευση τουλάχιστον τριών ακόμη αυτοκινήτων, από τα οποία είχαν αφαιρεθεί οι αριθμοί πλαισίων και δώδεκα κινητήρων οχημάτων με αλλοιωμένους τους αριθμούς τους, ώστε να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή τους.

Η αρχή του τέλους για την παράνομη δράση της ομάδας


Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11 Οκτωβρίου ο 27χρονος έκλεψε ένα φορτηγό από την περιοχή των Αχαρνών Αττικής.
Ο ιδιοκτήτης αντιλαμβανόμενος την κλοπή επικοινώνησε πρωινές ώρες της 11-10-2012 με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, καθώς από την συσκευή GPS που είχε τοποθετήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, προέκυπτε ότι αυτό κινείτο στην περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο όχημα, παρκαρισμένο στη συγκεκριμένη μάντρα, στα Ψαχνά Ευβοίας.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν μέσα στη μάντρα και συνελήφθησαν ο 27χρονος και ο 42χρονος, προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης,
ενώ βρέθηκαν συνολικά 72 αυτοκίνητα διαφόρων εταιρειών, δύο μοτοσικλέτες και πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εκ των οποίων και 52 κινητήρες.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι από πολλά οχήματα είχαν αφαιρεθεί οι κινητήρες, ενώ σε αρκετούς κινητήρες είχαν σκόπιμα αλλοιωθεί οι αριθμοί τους, για να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή τους.

Οι δύο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας,
ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη της μάντρας και του υπηκόου Ινδίας, ο οποίος όπως προέκυψε εργαζόταν παράνομα στην επιχείρηση και επιπλέον παρέμενε παράνομα στη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων & Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.  
Ομιλητής με θέμα : «28η Οκτωβρίου- ΟΧΙ-1940» ο ταξίαρχος Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας κ. Καμπούρης Γεώργιος.  
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει χορευτικό τμήμα του συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας.  
Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου  
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων & Εφέδρων Αξ/κών Θήβας Ιωάννης Δαλιάνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αναλυτικά ποιοι απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Με

Σε απεργιακούς ρυθμούς θα κινείται η χώρα τις επόμενες 48 ώρες, καθώς διάφοροι επιστημονικοί φορείς κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις της Τετάρτης, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη, όπου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια.
Ποιοι απεργούν την Τετάρτη
Την Τετάρτη απεργούν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δρομολογούμενα νέα φορολογικά μέτρα, την υπαγωγή του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ, την κατάργηση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου κ.λπ.
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα γραφεία του ΔΣΑ του ΤΕΕ και άλλων Συλλόγων.
Οι δικηγόροι απεργούν πανελλαδικά, εκτός από την Τετάρτη και τις επόμενες δύο μέρες, δηλαδή στις 18 και στις 19 Οκτωβρίου.
Επίσης, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ κήρυξεη 24ωρη απεργία την Τετάρτη σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
24ωρη απεργία κήρυξαν για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ και στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.).
Την ίδια ημέρα κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα.
Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.
Κλειστά όμως θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα όλα τα πλοία να μείνουν δεμένα στα λιμάνια.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη
  • Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».
  • Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Ακινητοποιημένα από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα θα μείνουν την Πέμπτη και τα ταξί.
  • Χειρόφρενο όλη την ημέρα θα τραβήξουν τα τρόλεϊ
  • Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
Την Τετάρτη καταργούνται σε όλη της διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :
  • 500 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη )
  • 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα)
  • 1686 ( Αλεξανδρούπολη-Δίκαια)
  • 2536 Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών
  • 743 και IC Θεσσαλονίκης - Έδεσσα- Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
  • 3593 και 3592 Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης
  • 2576 και 2577 Λάρισας - Βόλου - Λάρισας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ