Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πακιστανός πουλούσε μάσκες για τα χημικά στο Σύνταγμα. Αν εκοβε απόδειξη;

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ....Αυτή η εικόνα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ξεπεσμού μας σαν κοινωνία και σαν λαός.. Άνευ περιττών σχολίων…
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίζει για την ...καρέκλα του ο Παράσχος στον Λεβαδειακό.






Αν και πολλοί θεωρούσαν πως ο Κομπότης θα έδιωχνε τον Παράσχο στη διακοπή του πρωταθλήματος, ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού αποφάσισε να του δώσει άλλη μία ευκαιρία! Μόνο μία όμως και αυτή σε δύσκολο ματς…
Έτσι λοιπόν, το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι των Βοιωτών με τον Ατρόμητο είναι το πιο κρίσιμο της χρονιάς για τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος …παίζει για τη θέση του! Αν ο Λεβαδειακός καταφέρει να φύγει με τη νίκη ή έστω με την ισοπαλία με καλή εμφάνιση από το Περιστέρι, τότε θα παραμείνει.
Αν χάσει από το σύνολο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, μάλλον ο Λεβαδειακός από Δευτέρα θα ψάχνει καινούριο τεχνικό. Και αυτή τη φορά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Κομπότη, καθώς η ομάδα του διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ και σίγουρα δεν αξίζει να βρίσκεται στην προτελευταία θέση του φετινού πρωταθλήματος….sportdog.gr
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο και μειώνονται οι ελπίδες για Ναπολεόνι


Όλο και μειώνονται οι ελπίδες για Ναπολεόνι
Όσο περνούν οι μέρες και ο Ναπολεόνι συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες συμμετοχής του στο παιχνίδι του Λεβαδειακού κόντρα στον Ατρόμητο για την έβδομη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Και την Τετάρτη ο Ιταλός μεσοεπιθετικός έκανε θεραπεία, και με δεδομένο ότι απέχει ήδη πολύ καιρό από τις κανονικές προπονήσεις, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς με τους Περιστεριώτες. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Κουτσόπουλος, για τον οποίο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει, ενώ ο Γεωργίου είναι πλέον έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο Γιώργος Παράσχος στην προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Χαιρωνίας έδωσε κυρίως βάση στις ασκήσεις τακτικής, καθώς και στα τελειώματα των φάσεων, καθώς εκεί έχει διακρίνει πρόβλημα. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιελάμβανε και... βιντεοθεραπεία, καθώς τα λάθη των Βοιωτών στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν αρκετά, με τον Έλληνα τεχνικό να αναλύει το πως θα τα αποφύγουν στη συνέχεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα τα ονόματα τριών συλληφθέντων για παιδική πορνογραφία

Στο δημοσιότητα έδωσε κατόπιν εισαγγελικής διάταξης η Ελληνική Αστυνομία τα ονόματα τριών ατόμων που συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.


Πρόκειται για τους:





ΖΑΓΚΛΗ Αντώνιο του Ιωάννη και της Ζαχαρούλας, ο οποίος γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και κατοικεί στις Αχαρνές Αττικής

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Θεοδώρου και της Βασιλικής, ο οποίος γεννήθηκε το 1984 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στην Αθήνα

ΛΑΜΝΑΤΟ Αναστάσιο του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και κατοικεί στην Αθήνα.

Σε βάρος του πρώτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Σε βάρος των υπολοίπων ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων (προμήθεια, κατοχή, διανομή) με τη χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του υλικού της οποίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση.

Να σημειωθεί ότι οι συλλήψεις σημειώθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Cyber - Touch» της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012, 210-6476464, 210-6476000, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. 

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά : Από τις σημερινές δυναμικές συγκεντρώσεις.



Όχι στα μέτρα και τα μνημόνια είπε η Λιβαδειά
Πρωτοφανείς για τα δεδομένα της περιοχής ήταν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.
Ακολουθεί δημοσίευμα από το viotianet
Ο λαός πλέον έδειξε όχι μόνο ότι δεν αντέχει άλλο το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων που οδηγούν στην πείνα αλλά και ότι είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί και να ανατρέψει τις βάρβαρες και απάνθρωπες πολιτικές αλλά και την κυβέρνηση της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που τις εφαρμόζουν.
Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στη Λιβαδειά από το Εργατικό Κέντρο, φορείς και σωματεία της ευρύτερης περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας για μια ακόμα φορά τέθηκε το θέμα της γενικής απεργίας διαρκείας.
Επίσης σαφώς μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία
Και στις δύο συγκεντρώσεις δυναμικό παρών έδωσε η νεολαία και οι μαθητές.
«Είναι μια μεγαλειώδης συγκέντρωση και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον καλά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης της τρόικας δημιουργούν φτώχια και εξαθλίωση οδηγώντας στην καταστροφή την κοινωνική, εργασιακή και οικονομική ζωή του τόπου καθιστώντας το μέλλον αβέβαιο. Τουλάχιστον η γενιά η δική μας για πρώτη φορά βιώνει μια τέτοια κατάσταση. Είναι απαραίτητοι οι αγώνες και η αλληλεγγύη μεταξύ μας ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Είμαστε ένας περήφανος λαός και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και θα σταθούμε όρθιοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς.
Με επιτυχία στέφθηκε και η κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αφού τα περισσότερα καταστήματα στη Λιβαδειά παρέμειναν κλειστά και οι καταστηματάρχες παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν καθηλώσει την αγορά και τα νέα φορολογικά έρχονται να λεηλατήσουν τον μικρομεσαίο έμπορο και τον αυτοαπασχολούμενο. Ακόμα και οι έμποροι που μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους είναι εν δυνάμει άνεργοι. Αν περάσουν μέτρα τότε θα σβήσει από τον χάρτη ο μικρός και ο μεσαίος έμπορος», είπε ο πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου τονίζοντας ότι οι μαζική συμμετοχή στους αγώνες είναι αναγκαία για την ανατροπή της κατάστασης.
Παράλληλα ο κ. Παπασπύρου ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή «στη μνήμη του περίπου 3.500 ανθρώπων που έχουν αυτοκτονήσει λόγο των συνεπειών της κρίσης και των άδικων μέτρων τα οποία οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες στην απόγνωση».
Νωρίτερα το πρωί εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς και το δημοτικό κατάστημα.
Στην πλατεία το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως τόνισε ο Γιώργος Πελέκης «το πρώην στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και μέλλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ Α. Κολλάς που τώρα έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να καταργηθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα να γίνουν σημεία εξυπηρέτησης των εργαζομένων». Στόχος είναι «να καθηλώσουν το εργατικό κίνημα για να μην υπάρχει αντίσταση».
Σχετικά με την κινητοποίηση ο κ. Πελέκης σημείωσε: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, ο Σύλλογος Γυναικών και το Συντονιστικό των σχολείων διαδηλώνουν ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί. Οι συσκέψεις των συγκυβερνόντων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ καθώς και της τρόικας έχουν στόχο να κλείσουν τα μάτια των εργαζομένων λέγοντας τους ότι δήθεν προσπαθούν γι το καλό μας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν αυτή την αυταπάτη. Πρέπει να οργανωθούν, στα πρωτοβάθμια σωματεία από τα κάτω προς τα πάνω και όχι αντίστροφα ώστε νε έχει προοπτική ο αγώνας».
neastereas

Διαβάστε Περισσότερα »

Τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης νεύρων στην Ελλάδα

Για “ροζ” γραμμές ξέραμε, για τηλεφωνικές γραμμές με ανέκδοτα ξέραμε, για τις γραμμές του ΕΟΠΥΥ γνωρίζαμε, ε, τώρα μια νέα τηλεφωνική γραμμή που προσφέρει “κοινωνική υπηρεσία” ξεπροβάλει στη χώρα μας,καταδεικνύοντας ότι σε εποχές κρίσης πενία τέχνας κατεργάζεται. O λόγος για την πρώτη...τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης νεύρων στην Ελλάδα, μια γραμμή anger management της οποίας οι ευρηματικοί ιθύνοντες σας προκαλούν, προσκαλούν, σχεδόν σας εκλιπαρούν, να τούς τηλεφωνήσετε, να τους... περάσετε γενεές δεκατέσσερις και να εκτονωθείτε για οποιοδήποτε λόγο σάς απασχολεί, από τα μέτρα της τρόικας μέχρι την μπουγάδα της γειτόνισσας που σάς καταστρέφει τα λουλούδια.

“Ξεσπάστε σε εμάς… Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!” αναφέρει ενθουσιωδώς η διαφήμιση της τηλεφωνικής γραμμής εκτόνωσης νεύρων, της οποίας περισσότερα στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά δεν αναφέρουμε για προφανείς λόγους.

Ένα απόσπασμα της διαφήμισης είναι ενδεικτικό των προθέσεων:

“Μήπως νομίζεις ότι όλα σου πάνε στραβά και αυτό το σύμπαν δεν συνωμοτεί λιγάκι;
Σου τη δίνει το πρωινό ξύπνημα;
Για ακόμα μια φορά σε ξύπνησαν απότομα με αποτέλεσμα να χάσεις το όνειρο πάνω στο καλύτερο; Σου τη σπάει αυτός ο αδιάκριτος απέναντι που κοιτάει με υφάκι; Έχεις φρικάρει τόσο με τη μούρη κάποιου που πρωί-πρωί θυμίζει ξινισμένο γιαούρτι;
Κόλλησες για ακόμα μια φορά στην κίνηση;
Περιμένεις στη στάση και το λεωφορείο αργεί;
Βιάζεσαι να πας στη δουλειά και σου σκάει το λάστιχο;
Μάλωσες με τον τύπο που στο έπαιξε έξυπνος κλέβοντάς σου το parking που μία ώρα έψαχνες;
Σου τη σπάει ο γείτονας;
Σου γυρίζουν τα άντερα μόλις αντικρίζεις το αφεντικό σου;
Οι ορμόνες σου έχουν χτυπήσει κόκκινο;
Σου τη βιδώνουν τα άτομα που πάντα έχουν μια άποψη για όλα;
Το ροχαλητό του συντρόφου σου δε σε αφήνει να κοιμηθείς;
Βλέπεις τον αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας και η καλή σου δε λέει να βάλει γλώσσα μέσα της; Και σα να μην φτάνει αυτό χάνει κιόλας και μαζί της κάνουν φτερά τα χρήματα που έπαιξες στο στοίχημα;

Μη τρελαίνεσαι Μη τρελαίνεσαι

Έχεις νεύρα γιατί έτσι γουστάρεις στην τελική βρε αδερφέ; Ε λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ για εσένα... Δε θέλουμε να “σιγοβράζετε” στο ζουμί σας... Ο μοναδικός όρος είναι ότι θα πρέπει να εκφραστείτε, να εκτονωθείτε ελεύθερα και φωναχτά χωρίς όρια και καθωσπρεπισμούς με σκοπό να ανακουφιστείτε!!!

Ξεσπάστε σε εμάς… Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!”

Να υποθέσουμε ότι η τηλεφωνική γραμμή ότι θα έχει επιτυχία; Βεβαίως, γιατί αν αρχίσει ο Νεοέλληνας να γκρινιάζει, να παραπονείται και να ξεσπά κατά δικαίων και αδίκων (και εδώ που τα λέμε με όλα όσα συμβαίνουν δεν έχει άδικο...), όταν παίρνει φόρα δηλαδή, ο Θεός ο ίδιος δεν τον σταματά που λέει και το γνωστό άσμα.

Βεβαίως, με χρεώσεις που κυμαίνονται από 1,48 ευρώ το λεπτό (από σταθερό) έως και 1,57 ευρώ το λεπτό (από κινητό), αν το παρακάνεις με την "ανακούφιση", αν σού φταίνε οι... πάντες και τα πάντα, αν είσαι κομματάκι στριμμένος, λόγω του παραληρήματός σου μπορεί στο τέλος του μήνα να καταλήξεις με “φουσκωμένο” τηλεφωνικό λογαριασμό. Και τότε τι κάνεις; Θα τα βάλεις με την αφεντομουτσουνάρα σου; με τη γειτόνισσα; με τον Σαμαρά; Μπα, θα ξανατηλεφωνήσεις στην γραμμή εκτόνωσης νεύρων υποθέτω...

Είναι αυτονόητο όμως ότι για πραγματικά σοβαρά περιστατικά και όχι για χαβαλέ οι τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικευμένο προσωπικό είναι το μόνο (πρώτο) συνιστώμενο βήμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αήθεις τηλεφωνικές απειλές στον Μητροπολίτη Παύλο: «Θα έρθουμε εκεί και θα σας γαμ... »

Απείλησαν τον Μητροπολίτη Παύλο λίγες ημέρες μετά τη δημόσια κριτική του στη Χρυ

Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, λίγες ημέρες αφότου εξέφρασε τις επικριτικές του θέσεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Οπως αναφέρει το pheme.gr, άγνωστος τηλεφώνησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα και απείλησε τον Μητροπολίτη Παύλο: «Πείτε του ότι θα έρθουμε εκεί και θα σας γαμ......».
Εντρομος ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ναού, πατήρ-Στέφανος, ο οποίος είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα, ενημέρωσε αμέσως τον πρωτοσύγκελτο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο για την τηλεφωνική επίθεση. Λίγο αργότερα απειλητικό τηλεφώνημα δέχθηκε και ο πρωτοσύγκελλος Εφραίμ.
Οι ιερείς της περιοχής  σε επικοινωνία που είχαν με το pheme.gr, εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Μητροπολίτη Σιατίστης. «Ουδείς γνωρίζει τι είναι ικανοί να πράξουν. Όταν δεν φοβούνται να υβρίσουν με ακατανόμαστες εκφράσεις τους ιεράρχες της ελληνικής εκκλησίας, είναι ικανοί να πράξουν οτιδήποτε», υποστηρίζουν.
Τους φόβους τους, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Παύλος, ο οποίος φέρεται να τους είπε: «Ας κοπιάσουν στον ναό του κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν».
Υπενθυμίζεται ότι ο  Μητροπολίτης Παύλος είναι ένας με ένα κείμενό του που έγραψε στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα romfea.gr ο ιεράρχης άσκησε δριμεία κριτική για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» με αφορμή την παράσταση «Corpus Christi».
Διαβάστε Περισσότερα »

VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες - Τρίτη η Χρ.Αυγή




Μια ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσιάζει αύριο η εφημερίδα ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ η οποία έγινε για λογαριασμό της από την VPRC.

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία δεν είναι πρόθεση ψήφου αλλά εκτίμηση εκλογικής επιρροής - δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα - ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 30,5%.
Η έρευνα αποτυπώνει την στιγμή που γίνεται και εκτός από την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει 3ο κόμμα την Χρυσή Αυγή με 14% και τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%. Το ΚΚΕ είναι πέμπτο με 6,5% και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από 5,5%.

Σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα είναι:


ΣΥΡΙΖΑ 30,5%
ΝΔ         27%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7%
ΚΚΕ        6,5%
ΠΑΣΟΚ   5,5%
ΔΗΜΑΡ   5,5%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1%
ΛΑΟΣ       0,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5%

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Πανθηβαϊκης γενικής απεργίας - Κεντρική Πλατεία Θήβας 18 Οκτώβρη 2012


Εμείς οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ,άνεργοι, επαγγελματίες, νέοι και νέες ,πολίτες της Θήβας, σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 18 Οκτώβρη 2012 ημέρα ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ συγκεντρωθήκαμε στην Απεργιακή Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και όλων των φορέων της περιοχής, στην κεντρική πλατεία της Θήβας και εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:

Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αποτελεί βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέφτες.
Η Κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ακόμα και τις προγραμματικές θέσεις και στα πλαίσια συνέχισης και έντασης των μνημονιακών πολιτικών προωθεί νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων ,των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας που ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.
Οι μισθοί, συντάξεις (κύριες και επικουρικές, το εφάπαξ, τα όρια ηλικίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η υγεία, παιδεία, το ξεπούλημα των Δ.Ε.Κ.Ο και της Δημόσιας περιουσίας και προνοιακά επιδόματα, όλα ξαναμπαίνουν στην μνημονιακή κλίνη του Προκρούστη για να βρεθούν και πάλι χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές αλλά και για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τα προνόμια οι τραπεζίτες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι εργαζόμενοι ,οι συνταξιούχοι και η κοινωνία οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φορολογική λεηλασία, την αύξηση της ανεργίας και την ουσιαστικά κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η εργοδοτική αυθαιρεσία οργιάζουν σε βάρος των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιτέλους να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες! thiva.gr
 



Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλοξένησε τον δολοφόνο του

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Τη δολοφονία ενός 60χρονου Έλληνα που είχε γίνει στις 17 Ιουνίου στη Λακκιά της Θεσσαλονίκης εξιχνίασε η Ασφάλεια και ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 47χρονος...


αλλοδαπός. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης, που κατά το τελευταίο διάστημα, φιλοξενούνταν από το θύμα, τσακώθηκε μαζί του, για άγνωστη αιτία και στη συνέχεια του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με αμβλύ αντικείμενο στο θώρακα και το κεφάλι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τα ΚΕΠ έρχονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Μετά τα ΚΕΠ έρχονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Στην δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης φορολογούμενων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των ΔΟΥ οι οποίες συγχωνεύονται.
Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ σύμφωνα με το οποίο στις περιοχές όπου διακόπτεται η λειτουργία ΔΟΥ θα δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Αυτά όπως σημειώνεται θα μπορούσαν να ονομαστούν π.χ Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ). Εξάλλου σύμφωνα με το πόρισμα η αναβάθμιση του Taxis θα δώσει τη δυνατότητα για διευρυμένη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους φορολογούμενους ενώ οι φόροι θα καταβάλλονται στις τράπεζες.
Σύμφωνα με το πόρισμα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία αυτά θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα, και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 67χρονος που υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου

Σύμφωνα με το skai.gr, νεκρός είναι ο 67χρονος που συμμετείχε στην πορεία στη Φιλελλήνων και κάποια στιγμή αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε την ώρα που η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε αμέσως στον Ευαγγελισμό, όπου παρά τις προσπάθειες, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ωστόσο ο διοικητής του Ευαγγελισμού διαψεύδει την παραπάνω είδηση λέγοντας ότι ο 67χρόνος έπαθε ανακοπή πριν από την χρήση χημικών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική απεργία, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια


Από χθες ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν σήμερα με τις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, μηχανικοί, οδοντίατροι, δημοσιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές έδωσε χθες το στίγμα των κινητοποιήσεων και σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί (τα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούν σήμερα μόνο έκτακτα περιστατικά), εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τις ΔΕΚΟ, όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατεβαίνουν στους δρόμους. Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ στις 10.30 το ΠΑΜΕ συγκεντρώνεται στην Ομόνοια.
Και τα εμπορικά καταστήματα όμως θα συμμετέχουν στη γενική απεργία και θα κατεβάσουν ρολά, μετά την απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος να καλέσει όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις,.Παράλληλα κλειστά θα είναι αύριο και τα περίπτερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της Αστυνομίας κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Χαλκίδα


Συνελήφθησαν 3 ρομά

Εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Χαλκίδα, κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν τρεις ρομά, εκ των οποίων ένας 44χρονος άνδρας, η 42χρονη σύζυγός του και μία 61χρονη συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς, προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, οργανώθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε αρχικά στην πόλη της Χαλκίδας το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Μετά από επέμβαση, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

-2 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους 101 γραμμαρίων.

- Το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

- Ένα 1 κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του ζευγαριού, εντός του οικισμού ρομά στη Χαλκίδα εντοπίστηκε και συνελήφθη η 61χρονη συνεργός τους, ενώ βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

- 2 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων.

- 1 κινητό τηλέφωνο.

- Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον τεμάχια, ψαλίδι κ.λ.π.).

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το ζευγάρι προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποσότητες ηρωίνης από την Αθήνα Αττικής, τις οποίες κατείχε στην οικία του και στην συνέχεια διέθετε, με την συνδρομή της 61χρονης, σε διάφορους χρήστες στη περιοχή της Χαλκίδας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Τον ξύπνησαν με γροθιές και του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό!

Χθες λίγο πριν τις 02.00 τα ξημερώματα, μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού από ανασφάλιστο παράθυρο.

Όταν ο 77χρονος κατάλαβε τι συμβαίνει ήταν αργά, αφού είδε το μαχαίρι των ληστών πάνω από το κεφάλι του. Οι δράστες χτύπησαν στο πρόσωπο τον ηλικιωμένο απειλώντας ότι θα τον σκοτώσουν αν δεν τους δώσει τα χρήματα, ενώ έδεσαν πρόχειρα τη γυναίκα.

Οι 3 ληστές, οι οποίοι δεν φορούσαν κουκούλες, πήραν 2.000 ευρώ, κοσμήματα και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. H αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.tro-ma-ktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαράντα χιλιάδες έλληνες θα περάσουν το χειμώνα δίχως στέγη

Σε σαράντα χιλιάδες υπολογίζονται πλέον οι συμπολίτες μας που στερούνται το βασικό δικαίωμα στη στέγη. Την ίδια στιγμή, δημόσια και δημοτικά κτίρια που θα μπορούσαν... να δώσουν μια, έστω προσωρινή, λύση αφήνονται να ρημάξουν αναξιοποίητα.

Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει καμιά μέριμνα από την κυβέρνηση για την αξιοποίηση... ευρωπαϊκών πόρων προς αυτή την κατεύθυνση. Το θέμα αναδεικνύουν, με ερώτησή τους στη Βουλή, 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού βιώνουν καθημερινά περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, που ζουν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα, πρόχειρα καταλύματα. Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των αστέγων σημειώνει ιλιγγιώδη αύξηση της τάξης του 25%, «με την εμφάνιση της γενιάς των «νεοαστέγων», των θυμάτων δηλαδή της κρίσης και των βάρβαρων πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων που έσπρωξαν με μιας στην ανέχεια και τη φτώχια χιλιάδες ανθρώπους», όπως σημειώνουν οι 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην ερώτησή τους.

Κι όμως, υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια για προγράμματα που θα μπορούσαν να στηρίξουν τους άστεγους με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Οι άστεγοι, συγκεκριμένα, πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή σε προγράμματα όπως αυτά που αφορούν την ένταξη ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας. Ομως... «τα ελληνικά επιχειρησιακά προγράμματα για την περίοδο 2007-2013 που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ δεν προβλέπουν τέτοιου είδους ενέργειες. Μέχρι τον Ιανουάριο 2011, η Επιτροπή δεν διέθετε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το εάν οι εθνικές αρχές προβλέπουν να χρησιμοποιήσουν τη νέα αυτή διάταξη στο μέλλον, ούτε για ποιες περιθωριοποιημένες ομάδες.

Οι ελληνικές Αρχές δεν είχαν υποβάλει καμία σχετική αίτηση και η Επιτροπή δεν είχε λάβει καμία αίτηση για χρηματοδότηση ειδικά των αστέγων», όπως αποκαλύφθηκε από απάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου στον Νίκο Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα παραμένουν αδιάθετα κάπου 230 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», χωρίς πρόβλεψη αξιοποίησης. Δεν υπάρχει θεσμοθετημένη καμία δράση του δημοσίου που να αφορά στην πρόληψη του φαινομένου, όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πρώτες 10 γλώσσες στον κόσμο





Ποιες είναι οι δέκα περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου; Και όμως, όχι αυτές που φαντάζεστε. Τα αγγλικά καταλαμβάνουν μόλις την τέταρτη θέση στη λίστα πίσω από τα κινεζικά και τα ισπανικά και τα hindi. Από τη λίστα απουσιάζουν τα γαλλικά, παρόλο που χρησιμοποιούνται από πολλούς σαν δεύτερη γλώσσα.

10. Γερμανικά (118.000.000)
Ομιλούνται εκτός από τη Γερμανία, στην Αυστρία, την Ελβετία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν σαν επίσημη γλώσσα αλλά και από γερμανικές μειονότητες σε άλλες γειτονικές χώρες.

9. Ιαπωνικά (123.000.000)
Οι περισσότεροι ομιλούντες την ιαπωνική είναι κάτοικοι Ιαπωνίας. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί Ιάπωνες στην Ν. Κορέα, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα στα νησιά Παλάου.

8. Πορτογαλικά (220.000.000)
Αν και μικρή χώρα η Πορτογαλία, η γλώσσα της είναι ευρύτατα διαδεδομένη λόγω του αποικιακού της παρελθόντος. Τα πορτογαλικά είναι επίσημη γλώσσα της Βραζιλίας αλλά και σε χώρες της Αφρικής όπως η Αγκόλα, η Μοζαμβίκη, το Πράσινο Ακρωτήριο ή του Ινδικού όπως το Ανατολικό Τιμόρ.

7. Bengali (250.000.000)
Χρησιμοποιείται κυρίως στο Μπαγκλαντές αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας.

6. Ρωσικά (250.000.000)
Επίσημη γλώσσα, εκτός από τη Ρωσία, στις περισσότερες δημοκρατίες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης. Μεγάλο πλήθος ρωσώφωνων ζουν στην Ουκρανία, το Καζακστάν και τη Λευκορωσία.

5. Αραβικά (440.000.000)
Με διάφορες παραλαγές χρησιμοποιείται σε όλες τις χώρες της Αραβικής χερσονήσου αλλά και στις χώρες του Μαγκρέμπ (Βόρεια Αφρική). Είναι επίσημη γλώσσα σε 26 χώρες περιλαμβανομένου του Ισραήλ.

4. Αγγλικά (450.000.000)
Είναι επίσημη γλώσσα σε όλες τις χώρες της Βρετανικής κοινοπολιτείας και η περισσότερο ομιλούμενη στον πλανήτη, αν υπολογίσουμε και όσους τη χρησιμοποιούν σα δεύτερη γλώσσα.

3. Hinti-Urdu (490.000.000)
Παρόλο που η Ινδία έχει πληθυσμό που ξεπερνά το ένα δισεκατομύριο, η παρουσία πολλών διαλέκτων οδηγεί την κύρια γλωσσα στη χρήση από λιγότερο από το μισό του πληθυσμού! Το ίδιο ισχύει και για το Πακιστάν. Η hinti είναι επίσημη γλώσσα στην Ινδία ενώ η urdu στο Πακιστάν. Ωστόσο είναι απόλυτα συγγενείς γλώσσες και μπορούμε να τις κατηγοριοποιήσουμε σα μία.

2. Ισπανικά (500.000.000)
Μια ακόμη γλώσσα που οφείλει τη διάδοσή της στο αποικιακό παρελθόν της Ισπανίας. Στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής τα Ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα, ενώ ακόμη και στις ΗΠΑ σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μιλά ισπανικά.

1. Κινεζικά (1.025.000.000)
Συγκεκριμένα η μανδαρίνικη διάλεκτος ( αναφέρονται σαν κινεζικά μόνο από τους μή ομιλούντες την κινεζική), καθώς στην Κίνα υπάρχουν πολλές διάλεκτοι με δέυτερη πιο γνωστή τα καντονέζικα.


enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη για το συνεχιζόμενο έγκλημα στον Ασωπό



Πεντέμισι χρόνια μετά τη διαπίστωση της βιομηχανικής ρύπανσης  του υδροφόρου ορίζοντα του Ασωπού ποταμού και την κήρυξη της περιοχής ως «Ειδικής Εθνικής παρέμβασης» και αρκετούς μήνες μετά τη σύσταση της «Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού της υλοποίησης των μέτρων για τον Ασωπό ποταμό» η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΕΠΕ) του ΥΠΕΚΑ δημοσιοποίησε το «εξαιρετικά επείγον» έγγραφό της, με α.π. οικ. 1645/06.08.2012.
Όπως προκύπτει από την απάντηση, με δελτίο τύπου στις 10.10.2012, του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού των Οινοφύτων, εξακολουθεί να υφίσταται το αδιέξοδο στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης, στη διαιώνιση της υπόθαλψης και της ασυδοσίας,  στη συγκεκριμένη περιοχή.
Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την ευθύνη της περιφέρειας στην παρακολούθηση και στην αντιμετώπιση του προβλήματος,
ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:
·         Πεντέμισι χρόνια μετά τη δημόσια αναγνώριση του προβλήματος, έχουν εντοπιστεί οι δραστηριότητες που ευθύνονται για τη ρύπανση στην περιοχή;


·         Υπάρχει ή όχι μητρώο βιομηχανιών; Έχουν καταγραφεί οι δραστηριότητες που έχουν αδειοδοτηθεί; Αληθεύει ότι τα υπάρχοντα στοιχεία είναι κατά δήλωση των βιομηχάνων, παρότι έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές η καταγραφή τους;
·         Θα υπάρξει, και πότε, συνολική χωροταξική τακτοποίηση της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων;
·         Θα διατεθεί νερό από Μόρνο - Υλίκη, που σήμερα «ξεπλένει» τον Ασωπό, για άρδευση,  ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα της ποιότητας και της ασφάλειας των τοπικών αγροτικών προϊόντων;
·         Πότε θα οριοθετηθεί ο Ασωπός και πότε θα καθορισθεί ζώνη προστασίας;
·         Θα γίνει το γραφείο περιβάλλοντος στα Οινόφυτα;
·         Θα συνεχίσει το «έργο» της η Επιτροπή; Θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για την περιβαλλοντική ευθύνη;
·         Είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των «πρωτοβουλιών», των «μελετών», των «προγραμμάτων» και των «ενεργειών» που επί πεντέμισι χρόνια εξαγγέλλει; Αναγνωρίζει ή όχι τις ευθύνες του για το συνεχιζόμενο έγκλημα στον Ασωπό;
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων σήμερα




Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, το Σώμα έλαβε ομόφωνα την απόφαση, ο Δήμος Θηβαίων να συμμετέχει, στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία, που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.), σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των πολιτών ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, καθώς και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Θήβας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης την ίδια ημέρα και ώρα 10:30.

Στα πλαίσια της ομόφωνης αυτής απόφασης, ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες του ότι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, όλες οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ψαρογιώργης στη σκηνή της Αστραδενής


Η Αστραδενή εγκαινιάζει τη χειμερινή μουσική περίοδο με μια βραδιά αφιερωμένη στα μαγικά μονοπάτια της Κρητικής μουσικής παράδοσης. 

Ο Γιώργης Ξυλούρης, ο Αχιλλέας Περσίδης και οTsiko θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά ρυθμού, τραγουδιού και αυτοσχεδιασμού.

Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) εκφράζει της νέες δυνάμεις στην Κρητική μουσική. Ανανεωτής, ανατρεπτικός και στέρεα βασισμένος στα αρχέτυπα δίνει το στίγμα του νέου ήχου.

Μαζί του οι Αχιλλέας Περσίδης, λαούτο - κιθάρα (ιδρυτικό μέλος του μουσικού συνόλου Νότιος ‘Hχος)
Πάνος Κατσικιώτης – Tsiko, κρουστά (ιδρυτικό μέλος των Palyrria)


Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 22:00

Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλέφωνο για κρατήσεις: 22611 00920
Είσοδος: 10,00€

O Γιώργης Ξυλούρης είναι ένας επιφανής ερμηνευτής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Εξαιρετικός δεξιοτέχνης στο λαούτο, το αγαπημένο του μουσικό όργανο, και ερμηνευτής των στίχων που χαρακτηριστικά συνοδεύουν τις ιδιαίτερες αυτές μελωδίες.
Ο Γιώργης αναθράφηκε μέσα στη βαθειά μουσική παράδοση των Ανωγείων, και είναι απόγονος μιας θρυλικής οικογένειας μουσικών του ορεινού αυτού χωριού. Ο θείος του, Νίκος Ξυλούρης, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της εποχής του και συνέβαλε δραστικά στην αναζωπύρωση της κρητικής παραδοσιακής μουσικής και την εξέλιξη του σύγχρονου πολιτικού τραγουδιού. Ο πατέρας του, ο Ψαραντώνης, μοναδικός στο είδος του, συνεχίζει να οδηγεί την παραδοσιακή μουσική σε πρωτόγνωρα μονοπάτια. Τέλος, ο θείος του, ο Ψαρογιάννης, είναι ένας διακεκριμένος λαουτιέρης.
Ο Ψαρογιώργης, όπως ευρύτερα είναι γνωστός ο Γιώργης, με το χάρισμα της πλούσιας οικογενειακής κληρονομιάς, αποδίδει τις μελωδίες στο λαούτο με καινοτόμες ερμηνείες. Συνήθως μέσα σε ένα μουσικό σύνολο, τα λαούτο περιορίζεται σε συνοδευτικό ρόλο, στηρίζοντας ρυθμικά την ερμηνεία της λύρας η οποία είναι το κατ’ εξοχήν όργανο των τραγουδιστών της κρητικής μουσικής. Σε αυτό τον συνοδευτικό ρόλο, ο Ψαρογιώργης είναι απαράμιλλος. Καθιστά εντονότερο ένα ρυθμό, ο οποίος δίνει την εντύπωση ότι δεν συνδέεται ελεγχόμενα με το γενικό μέτρο της μελωδίας, εν τούτοις διατηρεί την ιδιαίτερη ακρίβεια που απαιτείται από τον βηματισμό των χορευτών. Χρησιμοποιώντας το κρητικό λαούτο στον πιο ασυνήθιστο ρόλο του, το έχει μετατρέψει σε ένα κεντρικό μελωδικό όργανο που πλαισιώνει και στολίζει το τραγούδι.
Συμμετέχοντας σε παραδοσιακές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Ψαρογιώργης είναι ένας έμπειρος ερμηνευτής σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο στα πλαίσια της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης και του κόσμου, αλλά και σε συνεργασία με μουσικούς της ρόκ. Είναι ένας γοητευτικός εκπρόσωπος μιας ασυνήθιστα γόνιμης παράδοσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» του Τειρεσία...

Τον τελευταίο χρόνο με τα λουκέτα σε επιχειρήσεις και καταστήματα να έρχονται το ένα μετά το άλλο, μεγαλώνει και ο αριθμός των πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία.
Ήδη ο ...
αριθμός τους ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Πως αναφέρει και το zougla.gr τους τελευταίους 9 μήνες το ποσό από τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν το 1,25 δισ. Ευρώ, ενώ 199.623 νέες καταχωρήσεις φυσικών και νομικών προσώπων μπήκαν στον Τειρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., τον Σεπτέμβριο σφραγίστηκαν 7.601 επιταγές συνολικού ύψους 78,349 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο κατά 25% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 και κατά 36,3% σε ετήσια βάση.

Πως μπαίνει κάποιος στη λίστα του Τειρεσία

Το όριο εγγραφής στον Τειρεσία είναι τα 2.000 ευρώ, ενώ όσοι εγγράφονται για ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια παραμένουν εντός «μαύρης λίστας» για δύο χρόνια, ανεξαρτήτως του πότε θα πληρώσουν.

Με την κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς, η κυβέρνηση μελετά αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Τειρεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ωστόσο αν και είχαν αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί...
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλεξία - Ανδρέας: Κοινή έξοδος για φαγητό...


Δυναμώνει το ειδύλλιο μεταξύ της Αλεξίας Μπακογιάννη και του εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Ο «υπερκομματικός» έρωτας μπορεί να μετρά λίγο καιρό, ωστόσο φαίνεται πως...

είναι πολύ δυνατός, παρά το γεγονός ότι και οι δύο προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις και κυρίως καταβολές.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του ζευγαριού πυκνώνουν ενώ ο 35χρονος πολιτικός φαίνεται πως αποκτά στενές σχέσεις και με τα μέλη της οικογένειας Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το ζευγάρι συνέτρωγε το περασμένο Σάββατο σε παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο του Κολωνακίου μαζί με παρέα φίλων μεταξύ των οποίων ο αδελφός της Αλεξίας και δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.

Τόσο η Αλεξία Μπακογιάννη όσο και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έδειχναν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και διαχυτικοί μεταξύ τους. Από την επικοινωνία του Ανδρέα με τον Κώστα φαινόταν ότι μεταξύ τους έχει ήδη αναπτυχθεί μια φιλική σχέση. Η παρέα αφού έφαγε, αποχώρησε από το εστιατόριο λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Το ειδύλλιο μεταξύ του 35χρονου πολιτικού και της Αλεξίας ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Oι δυο τους βρέθηκαν μαζί στην Ικαρία για διακοπές και έδειχναν ότι ζουν ένα μεγάλο έρωτα. Όχι μόνο δεν τους απασχόλησαν τα αδιάκριτα βλέμματα αλλά αντιθέτως το ρητό «στον έρωτα όλα επιτρέπονται» στην περίπτωσή τους γίνεται πράξη.

Στην πρωτεύουσα το ζευγάρι φρόντιζε να μην δίνει στόχο επιλέγοντας να συναντιέται σε πιο εναλλακτικά στέκια του κέντρου, με την πλατεία Ελευθερίας να αποτελεί τον αγαπημένο του προορισμό. Αυτά όμως ανήκουν πια στο παρελθόν. Εξάλλου, ο έρωτας δεν κρύβεται…


parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής Ιατρικής, που υλοποιούνται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ), σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή των δημοτών στα προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής.
Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν προγράμματα για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού (μαστογραφία), του Καρκίνου της Μήτρας ωοθηκών (test pap), πρόγραμμα πρόληψης οστεοπόρωσης (μέτρηση οστικής πυκνότητας). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών και το πρόγραμμα είναι ανοιχτό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
      Για την υποβολή των αιτήσεων και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Προληπτικής Ιατρικής στη Δημοτική Αγορά της Θήβας  (οδός Επαμεινώνδα 112) και στην αρμόδια υπάλληλο, την κα Κατσιφή Αναστασία.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 22620 28971
Ώρες Επικοινωνίας: 8:00 π. μ. -16:00 μ. μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ