Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτη ηλιθιότητα: παρίστανε τον ...καρχαρία την ώρα του τυφώνα!

Ο τυφώνας Sandy σάρωσε τις ΗΠΑ και άφησε πίσω του μόνο καταστροφή... Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν "χιούμορ"!Mπορεί να δημοσιεύθηκαν πολλές ψεύτικες φωτογραφίες στο διαδίκτυο αλλά οι πιο εντυπωσιακές ήταν κάποιες που έδειχναν καρχαρίες να τριγυρνούν έξω από τα σπίτια.


Πίσω απ'αυτές λοιπόν κρύβονταν μία “αστεία” ιδέα όπως αυτού το κυρίου που προσάρμοσε ένα αληθοφανές πτερύγιο καρχαρία στην πλάτη του(!) και άρχισε να... κολυμπάει σε μια πλημμυρισμένη περιοχή ενώ ο Sandy χτυπούσε.

Από μια μικρή απόσταση φαίνεται να κολυμπάει καρχαρίας στα πλημμυρισμένα σπίτια. Αν όμως κοιτάξεις από κοντά διακρίνουμε τον άνθρωπο να βγαίνει από το νερό με το ψεύτικο πτερύγιο του...
Δείτε το video:

Διαβάστε Περισσότερα »

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του.
«Την αποφαση την...
ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα απο τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίοος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Λόφιου Ποταμού στην Αλίαρτο

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Λόφιου Ποταμού, που διασχίζει την πόλη της Αλιάρτου και είχε ξεκινήσει στις 15-10-12.
Ο καθαρισμός αποκάλυψε ένα όμορφο ποτάμι που ήταν σκεπασμένο από καλάμια, βάτα και μπάζα και έγινε από τον Δήμο με ίδια μέσα, στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης .
Τόνοι σκουπιδιών και μπαζών ανασύρθηκαν και απομακρύνθηκαν αλλάζοντας το τοπίο στην καρδιά της Αλιάρτου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί, για λόγους ασφαλείας, προστατευτική μπάρα στην όχθη του ποταμού.






Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο 30χρονος Αστυνομικός που έβγαζε το "ΠΕΟΣ" του στις υπαλλήλους του Περιπτέρου (Προσοχή:To Βίντεο είναι Ακατάλληλο)


Η είδηση της σύλληψης του επιδειξία αστυνομικού, πριν από λίγες ημέρες, προκάλεσε αναστάτωση στην ηγεσία της Αστυνομίας της Κύπρου. Όμως, με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, κλειστού κυκλώματος, η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από τις πρακτικές του 30χρονου ''εν ώρα δράσης''.
Η κάμερα του περιπτέρου στην Λακατάμεια κατέγραψε τις κινήσεις του αστυνομικού, ο οποίος το επισκεπτόταν τακτικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες για να αγοράσει περιοδικά ερωτικού περιεχομένου και να ''πάρει τον αέρα του''.
Σαν κύριος ο 30χρονος αστυνομικός, αφού στάθμευε το ιδιωτικό του αυτοκίνητο μπροστά στο περίπτερο, αφαιρούσε το υπηρεσιακό του πουκάμισο για να μην γίνει αντιληπτή η ιδιότητά του, έμπαινε στο μαγαζί και έβγαζε έξω από το παντελόνι τα γεννητικά του όργανα.
Έχοντας επιλέξει το περιοδικό της αρεσκείας του, πλησίαζε στο ταμείο για να πληρώσει και να επιδείξει τα κάλλη του στις γυναίκες υπαλλήλους του καταστήματος, οι οποίες δεν πίστευαν σε αυτό που έβλεπαν.
Στη συνέχεια, σα να μη συμβαίνει τίποτα, έφευγε από το περίπτερο, πάντα με τα γεννητικά του όργανα σε δημόσια θέα...
Στο βίντεο ο 30χρονος επιδειξίας αστυνομικός φαίνεται να επισκέφτηκε το περίπτερο στις 14/09 στις 18/09 και στις 08/10/2012.
Οι μεταμεσονύκτιες επισκέψεις του ειδικού αστυνομικού ο οποίος παντρεύτηκε πρόσφατα γίνονταν πάντα εν ώρα υπηρεσίας.
Ζητούσε άδεια για να πάει σε περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα, όπου επιδιδόταν ουσιαστικά σε στριπτίζ επιδεικνύοντας τα προσόντα του στις γυναίκες υπαλλήλους.tragiko.com

από 24hcomcy
Διαβάστε Περισσότερα »

H κατάθεση πινακίδων ΙΧ στοιχίζει 141 εκατ.ευρώ στο δημόσιο!

Άνω των 141 εκατ. ευρώ στοιχίζει στο Ελληνικό δημόσιο η κατάθεση πινακίδων των ΙΧ.

Σύμφωνα με στοιχεία που...

διαβίβασε στην Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, «οι εκτιμώμενες απώλειες από καταχωρήσεις ακινησιών» από το 2007 έως και σήμερα να ανέρχονται σε 141.528.099,05.

Την πενταετία από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι τις 31 δεκεμβρίου του 2011 ακινητοποιήθηκαν συνολικά 532.632 Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάθεση ερώτησης για το εξώδικο Παπαϊωάννου και την φίμωση της δημόσιας αντιπαράθεσης

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς


Προς: 1. κ. Κ. Περγαντά, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
2. κ. Δ. Τυμπλαλέξη, Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
3. κ. Ν. Μπέτσιο, Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ανάπτυξης
Κοιν.: Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου
 
Κατάθεση ερώτησης
για το εξώδικο Παπαϊωάννου και την φίμωση της δημόσιας αντιπαράθεσης

Ο πρόσφατα παραιτηθείς περιφερειακός σύμβουλος Π. Παπαϊωάννου, απέστειλε εξώδικο προς την περιφερειακή σύμβουλο, Δέσποινα Σπανούδη, με το οποίο κοινοποιεί την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά, εξ’ αιτίας δημόσιας κριτικής που ασκήσαμε ως περιφερειακή παράταξη, για το ασυμβίβαστο της άσκησης εξουσίας και της εκπροσώπησης ιδίων συμφερόντων.
Με δεδομένο ότι το εξώδικο κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, σας καλούμε να λάβετε σαφή θέση, απέναντι στην επαπειλούμενη ποινικοποίηση του δημοκρατικού δικαιώματος και της υποχρέωσης μας, για δημόσιο έλεγχο των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και στην φίμωση των διαφορετικών απόψεων.
Επίσης θα θέλαμε να μας απαντήσετε:
1. Σε πόσες αποφάσεις  της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, της οποίας ο Π. Παπαϊωάννου ήταν μέλος, έχει ψηφίσει για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις:
- S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.
- Αλουμίνιο της Ελλάδας Α.Ε.
- Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ
- Δελφοί – Δίστομο ΑΜΕ
με τις  οποίες συνεργάζεται σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του ομίλου Παπαϊωάννου;

2. Γνωρίζετε την από 9/11/2011 καταγγελία των 32 κατοίκων του Δήμου Δελφών Φωκίδας για την ακύρωση απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης που αφορά τις εγκαταστάσεις της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. στο Λαρνάκι Ιτέας, λόγω της παρέμβασης και της συμμετοχής στην ψήφιση του τ. περιφερειακού συμβούλου Π. Παπαιωάννου, συνεργάτη της εταιρείας;

 3. Ποια από τα παρακάτω έργα,  που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ομίλου Π. Παπαϊωάννου, ως «Έργα σε εξέλιξη», έχουν φορέα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με ποιο προϋπολογισμό;
- Κατασκευή Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Αθανασίου Διάκου – Μαυρολιθαρίου
- Οδός Αταλάντη – Όρια νομού Βοιωτίας, τμήμα Ε
- Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου από Παραλίμνιο έως Πενταγιοί – Αρτοτίνα
- Δρόμος Αθανάσιος Διάκος - Καστριώτισσα

4. Υπάρχουν και πόσα συνολικά έργα της  Περιφέρειας Στερεάς στα οποία εταιρεία του ομίλου Παπαϊωάννου εμπλέκεται με άμεση ή έμμεση εργολαβική ή υπεργολαβική σχέση;
 
Τέλος παρακαλούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να μας χορηγήσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 27ης Αυγούστου 2012, με την απάντηση τόσο του Περιφερειάρχη, όσο και του κ. Παπαϊωάννου για την υπεργολαβία του τελευταίου στο μεγάλο έργο του δρόμου Θίσβη –Καναβάρι.
Τα ως άνω στοιχεία κρίνονται απαραίτητα για την οργάνωση της υπεράσπισης μας, σε τυχόν ψευδή καταμήνυση μας.
Επισυνάπτεται: Η δημοσίευση του εξώδικου στην εφημερίδα Ώρα της Φωκίδας πριν μας επιδοθεί και η απάντησή του Αυτοδιοικητικού κινήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Δέσποινα Σπανούδη
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση Pulse: ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΝΔ 22%, στο 13% η Χρυσή Αυγή



Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% στην δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE RC που διενεργείται για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» με την Νέα Δημοκρατία να παραμένει δεύτερη συγκεντρώνοντας 20%.

 Τα ποσοστά αυτά είναι χωρίς την αναγωγή και στην τρίτη θέση βλέπουμε την Χρυσή Αυγή η οποία συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό, 11,5% . Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ 6,5%, βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το ίδιο ποσοστό. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο ποσοστό του 8.5%.

 Τα ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων:
ΣΥΡΙΖΑ 25,5%
ΝΔ 22%
Χρυσή Αυγή 13%
ΠΑΣΟΚ 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4,5%
Διαβάστε Περισσότερα »

Καναβάρι και "όποιον πάρει ο χάρος"


 Είναι απίστευτο αυτό που μας καταγγέλει αναγνώστης και είδαμε στις φωτογραφίες που μας έστειλε.Φορτηγό φορτωμένο με μια τεράστια δεξαμενή κυκλοφορούσε στο δρόμο Καναβάρι Παραλίας.Ο όγκος της δεξαμενής ήταν τόσο μεγάλος με αποτέλεσμα να κλείνει όλο το οδόστρωμα,και να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.Ο προπομπός που έπρεπε να ήταν μπροστά κ σε απόσταση να ενημερώνει τους οδηγούς ακούστε ακούστε....το ακολουθούσε!!!!!!!Κάποια στιγμή "τον φώτησε ο Θεός" πέρασε μπροστά και απεφεύχθη  το μοιραίο.Η ελαφρότητα του μυαλού...η άγνοια του κινδύνου κάνει τον καθένα μας  επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια !!!!
Δείτε ο προπομπός ακολουθεί το επικίνδυνο φορτίο

Ευτυχώς μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει τους οδηγούς




Συνάντηση γιγάντων

Διαβάστε Περισσότερα »

Για «εικόνα διάλυσης» του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Α. Λοβέρδος από τη Λιβαδειά


Τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού, μετά την ψήφιση των μέτρων και την καταβολή της δόσης, προανήγγειλε ουσιαστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, που βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λιβαδειά, για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Ο πρώην υπουργός, με όχημα την προώθηση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» και στόχο τη δημιουργία πυρήνων στήριξης, περιοδεύει σε όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας όπως είπε «αυτή την πολιτική μπροσούρα για κάποια από όσα έγιναν και γι” αυτά που πρέπει να γίνουν, με το σκοπό να επιχειρήσω να επηρεάσω τις εξελίξεις. Να συντονίσω τις ενέργειές μου με άλλους πολίτες και πολιτικούς, να συμμετάσχω στην προσπάθεια να βγούμε από την κρίση, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς τους συνήθεις καταστροφικούς συμβιβασμούς των υφιστάμενων πολιτικών κομμάτων, χωρίς τις ατέλειωτες φλυαρίες».
Στο ακροατήριο του στη Λιβαδειά περιλαμβάνονταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κ. Περγαντάς, η πρώην βουλευτής Β. Τσόνογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, ο Διοικητής του
Νοσοκομείου Λιβαδειάς Κ. Γκιζίμης , ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου της Θήβας Ν. Σβίγγος κ.α.
Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα για μην οδηγηθεί η χώρα σε κατάρρευση και μίλησε με σκληρές εκφράσεις για την εικόνα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, στρέφοντας τα βέλη του προς τον Ε. Βενιζέλο.Σύμφωνα με όσα είπε,επρόκειτο για «εικόνα διάλυσης , ήταν γελοία με τον έναν να ψηφίζει εδώ και τον άλλον εκεί, λόγω έλλειψης κεντρικής στρατηγικής».
Έντονη κριτική άσκησε στις προηγούμενες αλλά και στη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας «η χώρα μαστίζεται από μια πολυετή, ευρεία και επιθετική ύφεση, για την οποία δεν έκαναν τα αναγκαία ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε έως σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση. Να μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως η ΝΔ προκάλεσε εκλογές με κύριο σύνθημα και πρόταγμα την ανάπτυξη. Για ένα «νέο μείγμα» μιλούσαν, που ποτέ όμως δεν είδαμε.
Αν δεν παλέψουμε αποτελεσματικά κατά της ύφεσης από αύριο το πρωί, τότε μπροστά μας έχουμε δύο ενδεχόμενα: α. είτε θα πτωχεύσουμε και θα φύγουμε από το ευρώ και β. είτε θα μείνουμε ακόμη στο ευρώ, αλλά σε συνθήκες φτώχειας».
Για την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας δήλωσε ότι θα πράξει το καθήκον του «Θα πράξω το καθήκον μου, στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς. Ωστόσο δεν πάει άλλο κυρίες και κύριοι. Δεν μπορεί να ανεχθούμε να μην γίνονται αυτά που έχουμε απόλυτη ανάγκη. Δεν μπορεί να λέμε πως η ύφεση θα μας αποτελειώσει και να έχουμε αφήσει το ελληνικό κράτος στην καταστροφική για την οικονομία κατάσταση που ήταν το 2008, όταν ξεκίνησε η υφεσιακή περιπέτεια.
Η υπέρ Ελλάδας ψήφος μου στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή μου στην απόπειρα μιας καθολικής ΡΗΞΗΣ με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».
Στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος εξήγησε το όραμα του για τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού τύπου Ιταλικής Ελιάς «κάνω λόγο για την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ηγηθεί της πορείας. Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει. Δεν θα κάνω σήμερα λόγο για τον τρόπο της συγκρότησής του, αν θα οδηγηθούμε δηλαδή στη δημιουργία νέου κόμματος, ή αν μπορεί να μετασχηματιστεί κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, ή αν θα συγκροτηθεί ένα κόμμα τύπου ΕΛΙΑΣ, ή αν μπορούν να ενωθούν υπάρχοντα κόμματα, όλα αυτά επαναλαμβάνω πρέπει να τρέξουν μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα».
Το σχέδιο του κ. Λοβέρδου για την ανόρθωση της χώρας, το οποίο, όπως είπε, θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2013, θα περιλαμβάνει τη ρήξη με την αδράνεια και τον παλαιοκομματισμό «δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά παιχνίδια, για προσχήματα, για υπεκφυγές, για ψεύδη. ΡΗΞΗ λοιπόν με όλα, και με τον ίδιο μας τον εαυτό» τόνισε μεταξύ άλλων «χρειαζόμαστε, ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες για ένα νέο πολιτικό σύστημα, νέα ή αναμορφωμένα πολιτικά κόμματα, νέα νοοτροπία και αδιαπραγμάτευτο πατριωτισμό».siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο.ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Λίστα – φωτιά: Δείτε πόσα παίρνουν τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός εξαθλιώνεται!!

Τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή, των υποδιοικητών της ΤτΕ και των τριών μελών του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής απέστειλε στη Βουλή, η Τράπεζα της Ελλάδος προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Να σημειωθεί ότι στις 18 Σεπτεμβρίου ο Προβόπουλος ανακοίνωσε την περαιτέρω μείωση του μισθού του στο 30%, ενώ συνολικά από το 2009 έχει υποστεί μειώσεις που φτάνουν στο 50%.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές έχουν ως εξής:





* Γεώργιος Προβόπουλος, διοικητής: 7.615,92 ευρώ
* Ελένη Δενδρινού-Λουρή, υποδιοικητής (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα και έτσι "παίρνει στο χέρι" περισσότερα από τον ίδιο τον διοικητή): 8.148,12 ευρώ
* Ιωάννης Παπαδάκης, υποδιοικητής: 7.373,64 ευρώ
* Χαράλαμπος Σταματόπουλος: 4.596,91 ευρώ
* Γεώργιος Οικονόμου (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 5.944,26 ευρώ
* Ηλίας Πλασκοβίτης (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 6.765,87 ευρώ


Στο έγγραφο διευκρινίζεται επίσης ότι τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας δεν λαμβάνουν, σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του Καταστατικού, αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Γενικό Συμβούλιο, αλλά μόνον μηνιαία αποζημίωση, η οποία ορίστηκε το 2002 στο ποσό των 256,88 ευρώ, μετά την αφαίρεση του φόρου, και έκτοτε δεν έχει μεταβληθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται 3.090 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ

Καταργούνται 3.090 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ

Τουλάχιστον 3.090 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας αποφάσισε να καταργήσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε, συνολικά, 58 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (μιας περιφέρειας, 30 δήμων και 27 ΝΠΔΔ ΟΤΑ) που αφορούν την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011.
Λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις αποφάσεις, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 61,67% ενώ το ποσοστό διατήρησης στο 38,33%, ενώ συνολικά καταργούνται 3.090 θέσεις εργασίας.
Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα για συνυπογραφή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σενάρια για επιστροφή… Παπαδήμου!

Ευρύτατα κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σενάρια για την επιστροφή του Παπαδήμου στη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να περάσει τα νέα μέτρα.

Δεν είναι απλές υποθέσεις εργασίας, αλλάμεθοδεύσεις των ευρωπαϊκών μηχανισμών σε πλήρησυνεννόηση με τους επιτελείς του ΔΝΤ αναφέρουν στο parapolitika.gr πολύ καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα ο πρώην μεταβατικός κάνει πολλά ταξίδια σε … «κέντρα λήψης αποφάσεων» του εξωτερικού.

Για όσους έχουν κοντή μνήμη θυμίζουμε ότι ο Παπαδήμος, ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος του Παπανδρέου, ήταν ενάντιος στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Μόλις όμως οι ξένες τράπεζες ξεφορτώθηκαν ελληνικά ομόλογα 110 δις ευρώ τη διετία 2010-2011 τα οποία αναγκάστηκαν να φορτωθούν οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία , προχώρησε ως πρωθυπουργός στο «κούρεμα» προκαλώντας την πλήρη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της κοινωνικής ασφάλισης.





Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέβηκε από το Χυτήριο η παράσταση “Corpus Christi”, που προκάλεσε αντιδράσεις!

Πρόωρα φαίνεται πως έριξε αυλαία η θεατρική παράσταση “Corpus Christi” στο Χυτήριο που προκάλεσε αντιδράσεις. Μετά τα επεισόδια και την ένταση που δημιουργήθηκε, αλλά και τις προσαγωγές που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, οι συντελεστές της παράστασης αποφάσισαν για την ολοκλήρωση των εμφανίσεων τους.



Με μια επιστολή τους η Βάσια Παναγοπούλου και ο Λαέρτης Βασιλείου ανακοίνωσαν πως η παράσταση ολοκλήρωσε τον κύκλο των εμφανίσεων της και ενημέρωσαν το κοινό τους πως το “Corpus Christi” έχει ήδη κληθεί να λάβει μέρος σε δύο διεθνή θεατρικά φεστιβάλ: στο International Theatre Festival MESS Sarajevo και στο Festival Iberoamericano de Teatro de Bogota.

Δες ολόκληρη την ανακοίνωση:

“Οι παραστάσεις του Corpus Christi, στο θέατρο Χυτήριο, ολοκληρώνονται. Δεν ήταν πρόθεσή μας ούτε να προκαλέσουμε το “θρησκευτικό συναίσθημα” ούτε να δημιουργήσουμε εντάσεις και πολύ περισσότερο να ζήσουμε εικόνες αστυνομοκρατούμενου χώρου θεάτρου.

Λυπούμαστε που άθελά μας, άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν, προπηλακίστηκαν, απαξιώθηκαν…

Μας προκάλεσε θλίψη το γεγονός ότι το Χυτήριο έκανε το γύρω του κόσμου με απαξιωτικά σχόλια για τη Δημοκρατία μας.

Και βάζοντας πάνω απ’ όλα το καθήκον μας ως Έλληνες πολίτες να προστατέψουμε τη φήμη της χώρας μας αλλά και τη βαθιά πίστη μας στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό που είναι η πίστη της αγάπης και της αποδοχής, δεν γίνεται να επιτρέψουμε την παγκόσμια δυσφήμηση που συντελείται με αφορμή την παράστασή μας.



Παλέψαμε σε αίθουσες δικαστηρίων και δικαιωθήκαμε. Αλλά… Δεν ήταν αρκετό. Συνέχισαν να μας διασύρουν και να βάζουν σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας ηθοποιούς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στο θέατρό μας.

Με τη σκέψη στο κοινό μας που σεβόμαστε, προσπαθήσαμε να παίξουμε την παράσταση επί 3 εβδομάδες. Δεν στάθηκε δυνατόν, γιατί δεν μας το επέτρεψαν. Και φυσικά δεν είναι λύση να συνεχίζουμε σα να μη συμβαίνει τίποτα… Γιατί αυτό που συνέβη είναι υπαρκτό, εφιαλτικό και μεγάλη ντροπή.

Το μήνυμα που μας απέστειλε ο συγγραφέας του έργου, Τέρενς ΜακΝάλλυ μας προβλημάτισε… “άλλο θέατρο δεν θα είχε αντέξει τόσο… μήπως όμως με όλα αυτά που προσδίδουν στην παράσταση περί “βλασφημίας” χάνεται το πραγματικό μήνυμα του έργου; είναι δυνατόν ένα έργο που γράφτηκε για να μιλήσει για την αγάπη, να καταλήγει να προκαλεί τόσο μίσος;”

Βέβαια, τέτοιες εκδηλώσεις βίας σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στην πόρτα του θεάτρου μας στις 11/10, δεν έλαβαν χώρα σε κανένα μέρος του κόσμου, όπου κι αν παίχτηκε το Corpus Christi… παρά μόνο… από φανατικούς Μουσουλμάνους (!) που θεώρησαν ότι έπρεπε να εκδώσουν διάταγμα θανάτου για τον συγγραφέα.

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν στην προσπάθειά μας για την ελευθερία της τέχνης και τη μη φίμωση του θεατρικού λόγου. Όμως εμείς δεν κάνουμε θέατρο για να υποκαταστήσουμε τους θεσμούς.. Δεν λιποψυχούμε και θα δώσουμε τον αγώνα όπου και αν χρειαστεί. Ας προβληματιστούμε όμως, για το Κράτος που παρακολουθεί μουδιασμένο τις δυνάμεις του σκοταδισμού να ασχημονούν.

Αν μια θεατρική παράσταση μπορεί να θέσει θεμελιώδη ζητήματα όπως το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης, τότε το Θέατρο είναι παρόν στην αληθινή ζωή..

Η παράσταση CORPUS CHRISTI έχει ήδη κληθεί να λάβει μέρος σε δύο διεθνή θεατρικά φεστιβάλ: στο International Theatre Festival MESS Sarajevo και στο Festival Iberoamericano de Teatro de Bogota.

Εκεί θα βρει και τη δικαίωσή της...

για το θέατρο Χυτήριο,
Βάσια Παναγοπούλου & Λαέρτης Βασιλείου”.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρυτανία:Αυτοκτονία - 24χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του




Πριν από 10 χρόνια είχε αυτοκτονήσει κι ο πατέρας του


Συνέβη τα ξημερώματα στη Χελιδώνα Ευρυτανίας. Ο 24χρονος αυτόχειρας, φοιτητής θεολογίας από την Αθήνα, είχε πάει στο χωριό του πατέρα του για 10 ημέρες, για να ξεκουραστεί, όπως έλεγε.

Δυστυχώς τα ξημερώματα πήρε το δίκαννο, το έβαλε ανάμεσα στα πόδια και αυτοπυροβολήθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport δεν άφησε κάποιο σημείωμα.

Οι κάτοικοι στη Χελιδώνα, αλλά και όσοι γνώριζαν το παρελθόν της οικογένειας είναι συγκλονισμένοι, αφού πριν από 10 χρόνια με τον ίδιο τρόπο είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας του.
Μάλιστα οι συγχωριανοί του λένε ότι ο ίδιος στο παρελθόν είχε πει, "ότι εγώ θα πάω όπως ο πατέρας μου"
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή της στον Ευάγγελο Βενιζέλο η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δηλώνει ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ.
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δεν εξελέγη βουλευτής στις τελευταίες εκλογές και βρίσκεται στον στενό πυρήνα επιρροής του Χρήστου Παπουτσή, αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ. Η πρώην Υπουργός με δηλώσεις της το τελευταίο διάστημα εξέφραζε τη διαφωνία της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στην επιστολή που του έστειλε σήμερα και αναμένεται να δωθεί αργότερα στη δημοσιότητα.
Καυστικό ήταν το σχόλιο της Φωτεινής Πιπιλή στο twitter. Έγραψε: «Ώστε αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο τελευταίος ΚΗΠΟΥΡΟΣ του Γ.Α.Π να κλείσει την πόρτα»

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, ο Σαμαράς ψάχνει στήριγμα

Κομματική πειθαρχία βάζει ο Βενιζέλος για τα μέτρα- Θα διαγράψει όποιον καταψηφί

Με τη ΔΗΜΑΡ να οδεύει προς την έξοδο από την συγκυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζει συμπτώματα διάλυσης ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον στη δυσκολότερη φάση της κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει πλέον ορατό κίνδυνο να μη βρίσκει τους 151 βουλευτές που απαιτούνται για να υπερψηφιστεί το «Μνημόνιο 3» αφού στους 127 βουλευτές που διαθέτει η ΝΔ είναι πλέον άγνωστο πόσοι από τους 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνταχθούν υπέρ των μέτρων.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει προς το παρόν να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ. Στην προσπάθεια που κατέβαλε χθες το βράδυ, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στα γραφεία της Ιπποκράτους, να επιβάλει κομματική πειθαρχία για την ψήφιση του Μνημονίου ακολούθησε πανδαιμόνιο.
«Εγώ δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης ενώ τρεις ακόμη βουλευτές που βρίσκονται υπό την επιρροή του, οι Γιάννης Κουτσούκος, Μάρκος Μπόλαρης και Θεοδώρα Τζάκρη αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο. Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστρατίδης που απουσίαζε από τη συνεδρίαση αλλά έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το Μνημόνιο 3.
Οταν ο Κώστας Σκανδαλίδης έλαβε το λόγο, αφού διέψευσε ότι ηγείται κάποιας εσωκομματικής ομάδας, λέγοντας πως «πως υπάρχει ατμόσφαιρα διαρροών ότι ηγούμαι ομάδας πέντε ατόμων, εγώ δεν έκανα ποτέ ομάδα και δεν είπα σε κανένα τι να κάνει», σε έντονο ύφος τόνισε πως «αν δεν δοθούν εγγυήσεις ότι θα υπάρξει μια άλλη σχέση με την κυβέρνηση Σαμαρά εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω κανένα μέτρο».
«Αν θεωρείτε ότι είμαι υπονομευτής μπορώ να αποχωρήσω τώρα» συνέχισε και επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το ποια στάση θα κρατήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και η στάση που κράτησε ο κ. Κουτσούκος, ο οποίος τόνισε εμφατικά «θέλεις να με εκτελέσεις χωρίς να με δικάσεις. Δεν είμαι τσάμπα μάγκας» και πρόσθεσε πως «παραμένω πιστός στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας». Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευθεί για το τι θα κάνει στην κρίσιμη ψηφοφορία, τονίζοντας πως «αν δεν δω τον εφαρμοστικό νόμο δεν μπορώ να δεσμευτώ».
Ειδικότερα, στο αίτημα Βενιζέλου να αποσαφηνίσει η κοινοβουλευτική ομάδα «ότι το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του στη Βουλή θα διασφαλίσει τη σταθερή και υπεύθυνη πορεία της χώρας», δηλαδή θα ψηφίσει τα μέτρα, η κ. Τζάκρη απάντησε:
«Ωραία, θα δούμε τα μέτρα και θα σας απαντήσουμε, πριν τα δούμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι ψηφίζουμε», πράγμα στο οποίο συμφώνησαν και οι προαναφερθέντες βουλευτές, με τον Μάρκο Μπόλαρη να δηλώνει πως δεν είναι «δηλωσίας». Έντονο επεισόδιο διαδραματίστηκε μεταξύ του Κώστα Σκανδαλίδη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε νωρίτερα ζητήσει το θέμα να μην τεθεί σε ψηφοφορία αλλά να τεθεί κομματική πειθαρχία, όπως και έγινε.
Χρυσοχοίδης υπέρ των μέτρων
Ο κ. Χρυσοχοίδης προκάλεσε τον κ. Βενιζέλο να αναλάβει την ηγετική του ευθύνη, προκειμένου το κόμμα να πάει συντεταγμένο στην ψηφοφορία και να μην κινδυνεύσει η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
«Μερικοί εδώ μέσα ακολουθούν τη λογική «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά». Να ψηφίσουμε τα μέτρα εν λευκώ. Δεν ήταν εικόνα αυτή που δώσαμε σήμερα στη Βουλή. Δε γίνεται να το παίζουμε τζάμπα μάγκες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας πως κάποιοι κρύβονται πίσω από τις πλειοψηφίες.
«Μην κατηγορείτε εσείς που μιλάτε για συνιστώσες. Εγώ δεν έχω ομάδες και το ξέρετε. Άλλοι είναι λαθρεπιβάτες και λομπίστες στο ΠΑΣΟΚ», απάντησε άμεσα παρεμβαίνοντας ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Απαντώντας στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έβαλε ευθέως θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Όσοι λένε ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, αφού δουν πρώτα το περιεχόμενό τους, δεν ξέρουν ότι το πακέτο αυτό θα είναι εξαιρετικά δυσβάστακτο; (...) Μην κοροϊδευόμαστε. Τα μέτρα είναι αυτά που ξέρετε. Θα αγωνιστούμε να τα κάνουμε κάπως καλύτερα. Όποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, ας μην το κάνει. Να χωρίσουμε τους δρόμους μας με αγάπη, αν και είναι για μένα πολύ επώδυνο», είπε, διαμηνύοντας ότι όποιος δεν ψηφίσει, θα διαγραφεί.
«Απόψε όμως, θα καταλήξουμε σε καθαρή και οριστική απόφαση (...) Δεν θα ξανασυνεδριάσει η ΚΟ για τα μέτρα. Απόψε καταλήγουμε», επέμεινε, προκαλώντας την έκρηξη του Κώστα Σκανδαλίδη, που αποχώρησε από την αίθουσα, χτυπώντας πίσω του την καρέκλα.
«Εγώ δεν ψηφίζω τα μέτρα, ευχαριστώ πολύ. Και αν θέλεις, ανακοινώνω αύριο την ανεξαρτητοποίησή μου», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, στενός φίλος του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος υπήρξε ιδιαιτέρως καυστικός.
«Να ψηφίσω εγώ τα μέτρα για να γίνετε υπουργοί του Σαμαρά; Είναι και ο Χρυσοχοΐδης εδώ, που θέλει να γίνει υπουργός», είπε, ενώ αιχμές άφησε και κατά του Γιώργου Ντόλιου, που μία μέρα νωρίτερα του είχε ζητήσει να παραδώσει την έδρα του εφόσον καταψηφίσει. «Εσύ κ. Ντόλιο, να πας στον φίλο σου τον Ραγκούση», είπε, υποστηρίζοντας πως αν φύγει εκείνος, θα έρθει ο Σάκης Οικονόμου να κάνει τον... υποτακτικό του Λοβέρδου, και πως με όλους αυτούς, «ο Βενιζέλος έφερε το κόμμα στο 4%»...
Ότι δεν πιστεύει στα μέτρα, αλλά δεν μπορεί να κάνει το «άλμα στο κενό», υποστήριξε από την πλευρά του ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ πως «αν πάμε σε ψηφοφορία χωρίς ομοφωνία – έχοντας δηλαδή μειοψηφία - θα οδηγηθούμε σε ΚΟ δύο ταχυτήτων, όπου κάποιοι θα εμφανίζονται ως "πιο ευαίσθητοι" από τους άλλους», υποστήριξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Υπέρ της ψήφισης τάχθηκαν πάντως αρκετοί βουλευτές, «εξουσιοδοτώντας» όμως τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για τη βελτίωσή τους.
Βενιζέλος: Κάποιοι με αμφισβητούν και με υπονομεύουν
Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του από την εικόνα που έδειξαν χθες οι βουλευτές στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου επί των αποκρατικοποιήσεων, κάνοντας λόγο για υπονόμευση της στρατηγικής αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της δικής του απουσίας από τη διαδικασία. Αναφερόμενος στην προχθεσινή απόφαση της ΚΟ, υποστήριξε ότι «κανείς δεν μπορεί να κρατάει υπό ομηρία την παράταξη», αφού «τις συλλογικές διαδικασίες δεν αρκεί να τις ζητάς ή να τις εκβιάζεις, πρέπει και να τις σέβεσαι». Ξεκαθάρισε πάντως, πως δεν εξέλαβε το χθεσινό πρόβλημα στην ψηφοφορία ως αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης των βουλευτών στο πρόσωπό του, θυμίζοντας με νόημα ότι τον τρόπο της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τον καθόρισε συλλογικά και με «συντριπτική πλειοψηφία» η ΚΟ.
«Κωλόπαιδο, διέλυσες το ΠΑΣΟΚ»
Άγριος καβγάς ξέσπασε με αφορμή την χθεσινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή μεταξύ του Πάρι Κουκουλόπουλου και του Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τον τελευταίο να ρίχνει στον πρώτο την ευθύνη. «Είσαι ο βασικός υπεύθυνος για το μπάχαλο που έγινε το πρωί στη Βουλή», του είπε, με αυτήκοους μάρτυρες να διαβεβαιώνουν πως αποχωρώντας αργότερα, τον κατηγόρησε ότι διαλύει το κόμμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
«Κωλόπαιδο, σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις...» είπε ο κ. Γρηγοράκος στον Πάρη Κουκουλόπουλο από τις σκάλες των γραφείων της Ιπποκράτους.
Σε... παρεξήγηση και έλλειμμα ενημέρωσης απέδωσαν τη χθεσινή εικόνα στη Βουλή ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Δριβελέγκας, ενώ για «ασύντακτο, αυτοδιοικούμενο κοπάδι» μίλησε ο Νίκος Σηφουνάκης, προσθέτοντας πως «αν πάμε έτσι διχασμένοι και ασύντακτοι στην ψηφοφορία για τα μέτρα, θα διαλυθεί και η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ»...
Τουλάχιστον 6 οι αντάρτες από το ΠΑΣΟΚ
Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε ψηφοφορία για κομματική πειθαρχία έξι βουλευτές του κόμματος δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τα μέτρα.
Πρόκειται για τους Κώστα Σκανδαλίδη, Μάρκο Μπόλαρη, Γιάννη Κουτσούκο, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλη Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και δεν μεταδόθηκε από το διαδίκτυο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Μάλιστα, πριν τη συνεδρίαση ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τους δημοσιογράφους με νόημα: «Εσείς δεν απεργείτε;» για να πάρει την απάντηση από δημοσιογράφο «μήπως θέλετε να βγούμε κι από το κτίριο
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα ήταν οι τοποθετήσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος ανέφερε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν ποτέ τσάμπα μάγκες και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός οι «ακόμη και νέοι συνάδελφοι εντάχθηκαν κατηγορία αυτή». «Οποιος δεν συμφωνεί με εισήγηση προέδρου να το δηλώσει και να αποχωρήσει τώρα» είπε.
Ο Θάνος Μωραΐτης από την πλευρά του χαρακτήρισε άδικη την κριτική περί συνωμοσιών και τόνισε πως «η διαχείριση που έγινε την Τετάρτη ήταν άστοχη».
«Αν δεν στηριχθούν οι δεσμεύσεις, δεν υπάρχει πρόγραμμα» τόνισε από την πλευρά του ο Φίλιππος Σαχινίδης ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου εξέφρασε την άποψη ότι «μας εκθέτει η πολιτική μας λειτουργία», τονίζοντας ότι χρειάζεται συλλογικότητα.
Kακλαμάνης: Πρόεδρε, αυτοί που σε δόξασαν σε λοιδορούν
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο διάλογος που έγινε μεταξύ του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστουλου Κακλαμάνη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
«Κακώς δημιουργήθηκε θέμα σήμερα η εικόνα μας δεν ήταν η χειρότερη. Σε όλα τα κόμματα υπήρξαν διαφοροποιήσεις» είπε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: «Πρόεδρε αυτοί που σε δόξασαν σε λοιδορούν σήμερα».
«Αυτοί που με προβοκάρανε» του απάντησε ο κ. Βενιζέλος για να συμφωνήσει μαζί του ο κ. Κακλαμάνης: «Ναι αυτοί που σε προβοκάρανε». «Εχει σημασία η ακριβολεξία», πρόσθεσε σε έντονο ύφος ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τον λόγο έλαβε και ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης ο οποίος τόνισε πως η εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που σύρεται και αιφνιδιάζεται δεν μας τιμά. «Χθες δήλωσα πως δεν με ενδιαφέρει να αποτελέσω μέρος συνιστώσας, ούτε να της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει και καμία στρατηγική καθαρών λύσεων που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε συνεχή συρρίκνωση και το μετατρέπει σε καθαρό και μικρό κόμμα. Θα ήθελα να γνωρίζω τι ακριβώς ψηφίζω όχι για να αρνηθώ την ευθύνη μου αλλά για να την συνειδητοποιήσω απόλυτα». «Η διαδικασία που προτείνετε δεν μας βοηθά», κατέληξε.
Στο τέλος της συνεδρίασης το λόγο πήρε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος επέμενε πως «Δεν νοείται να φύγουμε χωρίς μια απόφαση, η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσισε να στηρίξει τα μέτρα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Την επόμενη εβδομάδα έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας–Τι θα πληρώσουμε

Την επόμενη εβδομάδα έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας – Πόσο θα πληρώσουμε [πίνακες]

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 είναι έτοιμα και το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη τα ειδοποιητήρια θα φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών οχημάτων. Από φέτος δεν θα υπάρχουν πλέον τα γνωστά αυτοκόλλητα που τοποθετούσαν οι οδηγοί στο παρμπρίζ.
Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης στον ΣΚΑΪ, τα τέλη θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.
Αφού τα εκτυπώσουν θα πηγαίνουν στις τράπεζες, ταχυδρομεία ή εφορίες και θα τα πληρώσουν. Η κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο Προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει περίπου 80 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά το κόστος των τελών κυκλοφορίας 2013
  • Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
  • Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
  • Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
  • Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
  • Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
  • Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
  • Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
  • Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
  • Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
  • Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
  • Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ
Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:
Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.) - Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ
  • 0 – 100 (γρ./χλμ. ευρώ)
  • 101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ
  • 121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
  • 141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
  • 161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
  • 181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
  • 201 – 250 (γρ./χλμ. 2,80 ευρώ
  • Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καλό μήνα με απότομη αλλαγή του καιρού, αφού σήμερα Πέμπτη, πρώτη μέρα του Νοέμβρη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ενισχυμένους νότιους ανέμους που στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και καταιγίδες οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι ισχυρές κυρίως στα δυτικά, αλλά από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι ισχυρά αλλά θα είναι σε ύφεση το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα αρχικά στη δυτική Μακεδονία, σταδιακά στην υπόλοιπη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά., αλλά από το απόγευμα θα αρχίσει ύφεση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές με ύφεση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά, το βράδυ όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί φτάνοντας μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τους 63 έφτασαν οι νεκροί από τον Σάντι


Φωτογραφία για Τους 63 έφτασαν οι νεκροί από τον Σάντι

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι, πολλοί άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από τις πλημμύρες, την ίδια ώρα που ο... πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε την στήριξη του ομοσπονδιακού κράτους στους πληγέντες.

"Είμαστε εδώ για σας.

Δεν θα σας ξεχάσουμε", τόνισε ο Ομπάμα από την παραλιακή πόλη Μπριγκαντίν μετά την συνάντησή του με ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια του στο Νιου Τζέρσι. Τον αμερικανό πρόεδρο συνόδευε ο κυβερνήτης της πολιτείας Κρις Κρίστι.

Ο Ομπάμα χαιρέτισε "τη δύναμη και την ικανότητα επιβίωσης" των συμπατριωτών του. "Αυτή είναι η ουσία των ΗΠΑ. Περνάμε δύσκολους καιρούς, αλλά βγαίνουμε πιο δυνατοί από πριν...ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Δεν θα αφήσουμε κανέναν στο δρόμο", επισήμανε.

Από την Δευτέρα όταν ο κυκλώνας Σάντι έπληξε τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, 63 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Αν υπολογιστούν και τα θύματα στον Καναδά και την Καραϊβική, οι νεκροί έφτασαν τους 135.

Η ζωή ξαναρχίζει παρά τις τεράστιες ζημιές ειδικά στη Νέα Υόρκη. Το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια θα λειτουργήσει "περιορισμένα" σήμερα Πέμπτη.

Όλοι οι διάδρομοι του αεροδρομίου που χρησιμοποιείται κυρίως για εσωτερικές πτήσεις πλημμύρισαν.

Από χθες Τετάρτη λειτουργούν κανονικά τα διεθνή αεροδρόμια Τζ.Φ. Κένεντι και Νιούαρκ Λίμπερτι.

Το μετρό της Νέας Υόρκης που καθημερινά χρησιμοποιούν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι επαναλειτουργεί σταδιακά από σήμερα το πρωί.

Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ Μάικλ Μπλουμπεργκ επέβαλε στους κατοίκους της να μοιράζονται τα αυτοκίνητα ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό χάος.

Όμως ακόμα 500.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα σχολεία κλειστά, τρία νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί και σχεδόν όλες οι σήραγγες της πόλης είναι επίσης αποκλεισμένες.

Το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο, αφού η έδρα τους, κοντά στην περιοχή του Ιστ Ρίβερ πλημμύρισε.

Σε όλες τις ανατολικές ΗΠΑ σε περισσότερα από έξι εκατομμύρια σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες.

Τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες θα συνεχιστούν, όπως και στα δρομολόγια των τρένων.
imerisia
Διαβάστε Περισσότερα »

Αισιοδοξία για Κουτσόπουλο, Πόι στον Λεβαδειακό


Αισιοδοξία για Κουτσόπουλο, Πόι
Η προετοιμασία του Λεβαδειακού για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με την Ξάνθη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Τα ευχάριστα νέα για τον Γιώργο Παράσχο έρχονται από τον Βαγγέλη Κουτσόπουλο και Μάουρο Πόι, οι οποίοι δείχνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

Ο Έλληνας τεχνικός αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να έχει και τους δύο ποδοσφαιριστές στην διάθεση του για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο Κουτσόπουλος έχει πρόβλημα στο γαστροκνήμιο και ο Πόι στο γόνατο, ωστόσο, αμφότεροι δείχνουν να είναι σε καλύτεροι κατάσταση. Σε περίπτωση που ξεπεράσουν εντελώς τους τραυματισμούς τους, τότε θα… λύσουν τα χέρια του Παράσχου, με δεδομένη και την απουσία του Στέφανο Ναπολεόνι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυβερνητική κρίση: Δεν βγαίνουν οι αριθμοί για τα νέα μέτρα

"Τραυματισμένη" η κυβέρνηση μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης. Θεωρητικό μόνο το άθροισμα 160 βουλευτών της ΝΔ και του υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ, ενόψει των νέων μέτρων. Επιμένει στη θέση για καταψήφιση των εργασιακών η ΔΗΜΑΡΣε τεντωμένο σκοινί κινείται πλέον ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Το νομοσχέδιο μετά από μια ψηφοφορία-θρίλερ, με πολλά απρόοπτα, υπερψηφίστηκε ωστόσο η κυβέρνηση βγήκε πολιτικά "τραυματισμένη".
Τελικά, ένα άρθρο δεν πέρασε, ενώ η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ επίσης απορρίφθηκε.
Η εικόνα που παρουσίασε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στην Ιπποκράτους και να στείλει τελεσίγραφο ενόψει των νέων μέτρων, λέγοντας στους βουλευτές του "ή ψηφίζετε ή φεύγετε".
Πλέον με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα εργασιακά, γίνεται φανερό ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το νέο πακέτο σκληρών μέτρων λαμβάνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση συνεργασίας.
Η κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι ΝΔ: 127, ΠΑΣΟΚ: 33, ΔΗΜΑΡ 16.
Αφαιρώντας τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, έχουμε άθροισμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 160, αυτό όμως μόνο στα λόγια.
Κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς παρά το ότι ο κ. Βενιζέλος έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, είναι φανερό ότι δεν ελέγχει την κατάσταση.
Ενδεικτική του κλίματος, είναι η διαρροή κύκλων του ΠΑΣΟΚ, ότι ο κ. Βενιζέλος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία της Τετάρτης, διότι δεν "ήθελε να μπει στο κάδρο της πανσπερμίας απόψεων".
Το πολυνομοσχέδιο, που είναι προαπαιτούμενο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση, θα έρθει στη Βουλή σε ένα άρθρο τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη, που ίσως αποδειχθεί μια πολύ κρίσιμη μέρα για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.news247.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Όσες φορές και αν το δεις...δεν μπορείς να το πιστέψεις!!! (VIDEO)


Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει ο παρακάτω παίχτης του μπέιζμπολ...!!!

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν δείτε το βίντεο!!! ...periergaa.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων σήμερα και αύριο


 
Απέχουν σήμερα και αύριο από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της χώρας , όπως αποφάσισε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Παρασκευή στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στις κατατεθείσες υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου, στην επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών και στον «στρεβλό τρόπο» με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής οι δικηγόροι ζητούν από τους βουλευτές να απέχουν από νομοθετικές πρωτοβουλίες «που φαλκιδεύουν το κράτος δικαίου και το εν γένει δικαιϊκό σύστημα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μισθολογικό ΣΟΚ για τις ΕΔ. Σχέδιο για 875 ευρώ μισθό σε ανθυπολοχαγό!!!



Ανθυπολοχαγός με 875 ευρώ μισθό. Αυτός φαίνεται ότι είναι ο στόχος για τους μισθούς των στρατιωτικών!!! Σύμφωνα με πληροφορίες που κρίνονται έγκυρες στην 22η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπάρχει σχέδιο νέου μισθολογίου ΕΔ ,σύμφωνα με το οποίο:

 -Μειώνεται ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού στα 875 ευρώ. 
 -Μειώνονται κατ' αναλογία και οι αντίστοιχοι μισθολογικοί συντελεστές
 -Μειώνεται το σύνολο των επιδομάτων
 -Εξακολουθεί να ισχύει το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και του Χρονοεπιδόματος.

 Συνεπώς αν η πηγή μας τα έχει υπολογίσει ορθά οδηγούμαστε σε μισθό Α/ΓΕΣ 1500 ευρω
καθαρά !!!
Περιττό βέβαια να αναφερθεί πως, αντίστοιχες μειώσεις φωτιά θα υποστούν και οι συντάξεις των Στρατιωτικών (παράλληλα με τις μειώσεις των συντάξεων του Δημοσίου).....
                                                                                                                        onalert.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το mail της Google αλλάζει - Νέος τρόπος σύνθεσης μηνυμάτων στο Gmail

Το mail της Google αλλάζει - Νέος τρόπος σύνθεσης μηνυμάτων στο Gmail

Ενα νέο τρόπο σύνθεσης ηλεκτρονικών μηνυμάτων προωθεί το mail της Google, Gmail, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, βελτιώνει την εμπειρία χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Οταν κάποιος θέλει τώρα να συνθέσει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail, μπορεί να ανοίξει ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο στα πρότυπα του Gmail chat και να ξεκινήσει τη σύνθεση του μηνύματός του.
Με τον νέο τρόπο αυτό σύνθεσης μηνυμάτων, δεδομένου ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει την κεντρική σελίδα για να συνθέσει ένα νέο, έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει, παράλληλα, παλαιότερα μηνύματά του.
Παράλληλα, μπορεί κάποιος να συντάσσει, παράλληλα, περισσότερα του ενός μηνύματα ή να ελαχιστοποιεί ένα έτσι ώστε να το ολοκληρώνει αργότερα.
Η νέα αυτή αλλαγή είναι διαθέσιμη από σήμερα σαν preview. Η Google καλεί τους χρήστες του Gmail, αφού πρώτα τους ενημερώνει για το πώς λειτουργεί τους καλεί να δοκιμάσουν τη νέα εμπειρία.
Προς το παρόν, το νέο χαρακτηριστικό είναι προαιρετικό, αλλά η Google αναφέρει πως θα είναι διαθέσιμο για όλους, μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί αλήθεια αντιδρούν οι δημοσιογράφοι;

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι πολίτες είναι πως τα ασφαλιστικά προνόμια των δημοσιογράφων δεν χρηματοδοτούνται τόσο από τις εισφορές τους, όσο από το λεγόμενο "αγγελιόσημο", έναν φόρο υπέρ τρίτων, που επιβάλλεται σε κάθε διαφήμιση σε μέσο ενημέρωσης. 
Επί της ουσίας, όταν αγοράζουμε οτιδήποτε σχεδόν στην Ελλάδα, πληρώνουμε και το ταμείο των δημοσιογράφων είτε μας αρέσει, είτε όχι, καθώς ο διαφημιζόμενος παραγωγός του προϊόντος μετακυλύει φυσικά το κόστος του αγγελιόσημου στην τελική τιμή!
Περί αυτού λοιπόν πρόκειται! 
Αυτή είναι η "ευγενής" μάχη που δίνουν οι δήθεν φύλακες της ενημέρωσης και υπερασπιστές της αλήθειας!


 Η ΕΣΗΕΑ είναι μία από τις δεκάδες συντεχνίες που δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε. Την ώρα που παιζόταν το μέλλον της χώρας στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και στις ψηφοφορίες της Βουλής, η «Ένωση» (όπως και οι υπόλοιπες ενώσεις του τύπου) κήρυξαν... απεργία ενάντια στην συγχώνευση του κλάδου υγείας των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι τα ασφαλιστικά προνόμια των δημοσιογράφων δεν χρηματοδοτούνται τόσο από τις εισφορές τους, όσο από το λεγόμενο αγγελιόσημο, έναν φόρο υπέρ τρίτων, που επιβάλλεται σε κάθε διαφήμιση σε μέσο ενημέρωσης. Επί της ουσίας, όταν αγοράζουμε οτιδήποτε σχεδόν στην Ελλάδα, πληρώνουμε και το ταμείο των δημοσιογράφων είτε μας αρέσει, είτε όχι, καθώς ο διαφημιζόμενος παραγωγός του προϊόντος μετακυλύει φυσικά το κόστος του αγγελιόσημου στην τελική τιμή. Περί αυτού λοιπόν πρόκειται! Αυτή είναι η ευγενής μάχη που δίνουν οι φύλακες της ενημέρωσης και υπερασπιστές της αλήθειας!

Με φόρους υπέρ τρίτων, χαρτόσημα κλπ, χρηματοδοτούνται και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα «ευγενή» ταμεία, τα οποία αντιδρούν στην ενοποίησή τους με το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ. Δεν φτάνει δηλαδή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας τους χρηματοδοτεί εμμέσως, έχουν μετά και το θράσος να λένε «μας παίρνετε τα αποθεματικά μας» και να αντιδρούν στην ένταξή τους σε ενιαίο σύστημα παροχών μαζί με την υπόλοιπη «πλέμπα».

Ας επιστρέψουμε όμως στην ΕΣΗΕΑ:
Υπερασπιζόμενη συντεχνιακά κεκτημένα που χρηματοδοτούνται με πόρους τρίτων, η Ένωση επιταχύνει την περιθωριοποίηση της παραδοσιακής δημοσιογραφίας. Όλα τα ενημερωτικά site, των οποίων τους συντάκτες η Ενωση ποτέ δεν δέχθηκε ως μέλη, λειτουργούν σήμερα κανονικά. Το ίδιο και το twitter, τα blog, κλπ...
Με άλλα λόγια, οι απεργίες της ΕΣΗΕΑ δεν έχουν καμία επίπτωση στη ροή ειδήσεων πλέον. Απλώς, οι πρακτικές της Ένωσης οδηγούν την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες στο μουσείο, εκεί δίπλα στους δεινόσαυρους και τα απολιθώματα. Πρόκειται για τεράστιο πλήγμα στην ενημέρωση, καθώς κανένα σάιτ, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν έχει ακόμη τους πόρους να καλύψει το κενό των «δεινοσαύρων» και να μισθοδοτεί 100, 200 ή 300 δημοσιογράφους, ώστε να έχει σφαιρική κάλυψη της επικαιρότητας. Κι όμως, παρόλα αυτά, όλο και λιγότεροι εμπιστεύονται πια τους μεγάλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς.

Δεν είναι μόνο οι συνεχείς απεργίες που φταίνε για την κατάσταση που επικρατεί.
Είναι και το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ ανέχθηκε και συνεχίζει να ανέχεται την υποβάθμιση της δημοσιογραφίας. Ποτέ δεν προστάτεψε τον κλάδο από όσα πραγματικά μας καταστρέφουν.
Δεν έκανε ποτέ απεργία εναντίον των δημοσιογράφων που ενώ καλύπτουν του ρεπορτάζ ενός κόμματος, τους έχει βολέψει το ίδιο το κόμμα στη γενική γραμματεία, στο Κανάλι της Βουλής, σε κάποιο γραφείο τύπου, ή και ‘γω δεν ξέρω που αλλού.
Ποτέ δεν έκανε απεργία για τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις «προσωπικού ειδικών θέσεων», «εντεταλμένων συμβούλων», κλπ., στην ΕΡΤ και στα υπόλοιπα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης.
Ποτέ δεν έκανε απεργία για το γεγονός ότι σε συνεντεύξεις τύπου, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι υπαγορεύουν (ή έστω «υποδεικνύουν») στους πολιτικούς συντάκτες τι ερώτηση θα κάνουν (όποιος σηκώσει κεφάλι, βγαίνει εκτός συστήματος και κόβονται οι κάνουλες της πληροφόρησης). Ποτέ δεν έκανε απεργία για τα δωράκια που κάναν οι υπουργοί στους συντάκτες που κάλυπταν το ρεπορτάζ του υπουργείου τους.
Με λίγα λόγια, όχι μόνο ανέχθηκε την υπονόμευση της ελευθεροτυπίας, αλλά την υποστήριξε κιόλας. Για παράδειγμα, διαμαρτύρεται (και δικαίως φυσικά) για τις «διώξεις» εναντίον «αντιμνημονιακών» δημοσιογράφων, αλλά διέγραψε τον Πάσχο Μανδραβέλη της Καθημερινής, ουσιαστικά επειδή είναι «μνημονιακός». Η ελεύθερία της έκφρασης δηλαδή γίνεται ανεκτή μόνο όταν συμφέρει το προεδρείο της Ένωσης..

Με αυτά και μ’ εκείνα, δεν είναι να απορεί κανείς που ο κόσμος μας φτύνει στο δρόμο.
Ποτέ λοιπόν δεν ήμουν τόσο σίγουρος για μία πολιτική επιλογή μου, όσο με το να μην κάνω ποτέ αίτηση να γίνω μέλος της ΕΣΗΕΑ....


Υ.Γ:H τροπολογία για την ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ δεν περάσε τελικά. Σε αντίθεση με την «πλέμπα», οι δημοσιογράφοι, όπως και οι υπόλοιπες ισχυρές συντεχνίες, έχουν τρόπους να εξαιρούνται από την συμμετοχή τους στα βάρη της κρίσης.
Τη Δευτέρα πάντως η τροπολογία-σύμφωνα με πληροφορίες- θα επανέλθει.. greece-salonika.blogspot.

Ν.Μαλεβιτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια για νέους αγρότες από Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς



Για ηλικίες από 24 έως 40 ετών

Στο πλαίσιο της προώθησης για την απασχόληση των νέων σε καιρό κρίσης, ξεκινάει σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής) εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους από 24 έως και 40 ετών, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.

Τα σεμινάρια διάρκειας 50 ωρών, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»- μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς- που στόχο έχει να παρουσιάσει στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Τα σεμινάρια θα γίνουν αρχικά στην Αθήνα ( Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) για 80 άτομα (20 ανά τμήμα),που θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω τέσσερις θεματικές ενότητες:
- Αμπελουργία- Οινολογία
- Δενδροκομία και Νέες Δενδρώδεις Καλλιέργειες
- Μελισσοκομία
- Αιγοπροβατοτροφία- Γαλακτοκομία

Το επίπεδο γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στον αγροτικό τομέα παραγωγής, δεν θα αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των νέων εκείνων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση υποβολής μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων από τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων, θα γίνει κλήρωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ

Σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου θα καταβληθεί η σύνταξη Νοεμβρίου σε 787.021 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Η καταβολή της θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή σε λογαριασμούς ΕΛΤΑ. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου ανέρχεται σε 347.083.647,94 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρυβε στα εσώρουχά του 25.000 ευρώ και προσπάθησε να περάσει το τελωνείο...

Στα εσώρουχά του είχε κρύψει επιμελώς 25.000 ευρώ ένας 50χρόνος ενεχυροδανειστής που προσπάθησε να περάσει από το Τελωνείο των Κήπων… απαρατήρητος.
Σύμφωνα με το thrakitoday.gr o 50χρόνος, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων στην...
Περιφέρεια ΑΜΘ προσπάθησε να περάσει στη χώρα το ποσό των 25.000 ευρώ, τα οποία έκρυβε στα εσώρουχά του, κατά την επιστροφή του από τη γειτονική Τουρκία.

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι τελωνιακοί στον δράστη βρέθηκαν οι 25.000 ευρώ, από τις οποίες κατασχέθηκε το ποσό των 6.300 ευρώ, όπως σχετικώς ορίζει η νομοθεσία για αντίστοιχες περιπτώσεις, και κατασχέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ