Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Προκλητικό γερμανικό δημοσίευμα : Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα χωρίς την έγκριση της Βουλής

Νέο προκλητικό δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο.
Το περιοδικό Wirtschaftswoche επικαλούμενο πηγές του Eurogroup υποστηρίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα την αυτόματη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ακόμα και χωρίς την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Welt δημοσιεύει έκθεση των οικονομολόγων της Commerce Bank,  σύμφωνα με την οποία το πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί την Ελλάδα στην κατάρρευση. Ως μοναδική λύση προτείνεται το νέο κούρεμα του χρέους με συμμετοχή του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τους οικονομλόγους, η οικονομική απόδοση της Ελλάδας, ήταν:

-το 2009 231 δισ. ευρώ

-το 2011 στα 208 δισ. ευρώ

και το 2013 αναμένεται να πέσει και στα 183 δισ. ευρώ.











Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν λέμε όλοι, εννοούμε ο\όλοι εκτός από τους υπαλλήλους της Βουλής

Όταν λέμε όλοι, εννοούμε ο\όλοι εκτός από τους υπαλλήλους της Βουλής
Μετά την αποκάλυψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο  πως οι περικοπές στις συντάξεις  δεν περιλαμβάνουν  τους συνταξιούχους υπαλλήλους της Βουλής και την οργή που προκάλεσε αυτό, έρχεται να προστεθεί και το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  φαίνεται πως υπερδιπλασιάστηκαν τα κονδύλια της Βουλής για το συγκεκριμένο ίδρυμα. Σύμφωνα με την  Καθημερινή, ενώ το 2011 στον προϋπολογισμό είχε εγγραφεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το συγκεκριμένο ίδρυμα, στα λεγόμενα “ψιλά γράμματα” καταγράφεται κονδύλι ύψους 2.570.000 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 1.570.000 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί, καθώς τα συγκεκριμένα κονδύλια για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θεωρούνται απόρρητα. Για την ιστορία το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συστάθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη και η διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός, πως ενώ όλα τα επιδόματα καταργούνται ή δέχονται “μεγάλο μαχαίρι”, οι βουλευτές διατηρούν αμείωτα το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης ακόμα και την οικογενειακή παροχή τους. Ωστόσο, οι βουλευτές αποφάσισαν “ρίχνοντας στάχτη” στα μάτια των πολιτών να μειώσουν από 150 ευρώ την αμοιβή τους ανά συνεδρίαση στα 105 ευρώ. Έκαναν δηλαδή τη “θυσία” να χάσουν 45 ευρώ από το εισόδημά τους, ενώ άλλοι έλληνες χάνουν δύο και τρεις μισθούς το χρόνο.

Στα περίεργα  Βουλής είναι και η απόφαση να διατεθούν 2 εκατομμύρια ευρώ για τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων όσων άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974 και μετά. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι πολίτες θα πληρώσουν και πάλι ακριβά για κάτι που ουδείς πιστεύει πως θα έχει αποτέλεσμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

O ναός του Παναγίου Τάφου απειλείται με κλείσιμο λόγω χρεών!!

Ένα από τα κεντρικά χριστιανικά ιερά στον κόσμο, ο ναός του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του μπορεί να κλείσει εξαιτίας χρεών στις κοινόχρηστες υπηρεσίες.

Οι ισραηλινές Αρχές πάγωσαν τους λογαριασμούς του ναού, στον οποίο...

η εταιρεία παροχής ύδατος εξέδωσε τιμολόγιο για την πληρωμή των υπηρεσιών της για τα τελευταία 15 χρόνια ύψους σχεδόν 2,5 εκατ. δολαρίων. 

Κατά παράδοση ο ναός ποτέ στην ιστορία του και υπό οποιαδήποτε εξουσία δεν πλήρωνε για το νερό και άλλες κοινόχρηστες υπηρεσίες, αλλά πριν από δύο χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση άρχισε να ακυρώνει τα προνόμιά του. 

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων απέστειλε στους ηγέτες ξένων χωρών επιστολές ώστε να γνωρίσει όλος ο κόσμος «τί συμβαίνει με το πιο ιερό σημείο στη Γη, το οποίο επισκέπτονται προσκυνητές και τουρίστες, ξοδεύοντας εκατομμύρια, τα οποία εισπράττονται από το Ισραήλ».



online-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνονται κατά 10.000 οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια

Οι επικείμενες συγχωνεύσεις- καταργήσεις τμημάτων και ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση οικονομικών και προσλήψεων, διαμορφώνουν, όπως αναφέρει ο Κόσμος του Επενδυτή, πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι επιπτώσεις....


κινούνται προς πολλές κατευθύνσεις, ξεκινώντας από τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, που δεν αποκλείεται να υπερβεί τις 10.000 θέσεις, την αύξηση του ανταγωνισμού και κατ’επέκταση την άνοδο των βάσεων, αλλά και τη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Συγχωνεύσεις, πενιχρές πιστώσεις και προσλήψεις που θα οδηγήσουν από την άλλη στον υπερσυγκεντρωτισμό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα και μαρασμό σε μικρές πόλεις της περιφέρειας, στην ανεργία πολλά μέλη του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και πτυχιούχους υπερκορεσμένων επαγγελμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΤΗ Ι.ΜΟΝΗ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου τελέστηκαν στον περίβολο της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκουστο Ακραίφνιο τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην μνήμη του Σμηναγού Παντελή Γκέλη. 

Τον Ιούνιο του 2006 ο ήρωας αεροπόρος έσωσε το χωριό, ρίχνοντας το αεροπλάνο του που αντιμετώπιζε βλάβη σε χαράδρα στο Πτώον όρος, ενώ ο ίδιος σκοτώθηκε.
Στην τελετή παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, δεκάδες αξιωμτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόσωπα από τη δημόσια ζωή της Βοιωτίας, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων κ.α. Τον Δήμο Ορχομενού εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ξηρογιάννης, συνοδεύομενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νεκτράριο Τσάπρα, ενώ παρόντες ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γιώργος Βόμπρας και Λάμπρος Ρόδης καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ακραιφνίου κ. Γιώργος Ψυχούλας. Την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή είχε η Αρχιτέκτων και ακούραστη συμπαραστάτης του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, κα Άννα Ψωμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικα Αποτελεσματα στην Α' Βοιωτιας


Αποτελεσματα 6ης Αγωνιστικης στην Α' Βοιωτιας

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                                        7-0        ΤΕΛΙΚΟ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                              6-0         ΤΕΛΙΚΟ
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ    5-0        ΤΕΛΙΚΟ
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                   0-2          ΤΕΛΙΚΟ
ΔΙΣΤΟΜΟ - ΛΕΥΚΤΡΑ                                               3-0           ΤΕΛΙΚΟ
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΠΗΓΑΣΟΣ                               1-1         ΤΕΛΙΚΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                                     4-1      ΤΕΛΙΚΟ
ΜΟΥΡΙΚΙ - ΠΛΑΤΑΙΕΣ                                                0-0      ΤΕΛΙΚΟ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α' ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΕ 6 ΑΓΩΝΕΣ

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                                   18
2. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                       15
3. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ         15
4. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                              13
5. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                       13
6. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ  12
7. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ  10
8. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                          10
9. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                              7
10. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                      7
11. ΑΟ ΘΗΒΑ                                       6
12. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                          6
13. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ           2
14. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                           0
15. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                            0
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                                0
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικό εύρημα στη Χαλκίδα – Βρέθηκε νεκρός μέσα σε εγκατελειμμένο όχημα

Σοκαριστικό εύρημα στη Χαλκίδα – Βρέθηκε νεκρός μέσα σε εγκατελειμμένο όχημα

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν υπάλληλοι που πήγαν να μαζέψουν εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα για απόσυρση όταν ανακάλυψαν έναν νεκρό εντός ενός από τα οχήματα.
Το περιστατικό συνέβη τρία χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα το πρωί του Σαββάτου, όπως μεταδίδει το evianews.com, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου, όπως και η ταυτότητα του νεκρού, καθώς εξαιτίας της προχωρημένης σήψης δεν κατέστη ακόμη δυνατό να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.
Η αστυνομία εικάζει ότι δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και ίσως πρόκειται για κάποιον άστεγο που πιθανόν είχε βρει κατάλυμα στο λευκό φορτηγάκι.
Πιθανολογείται πως ο άτυχος άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή πριν κάποιους μήνες χωρίς κάποιος να αντιληφθεί κάτι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aλίαρτος:Έβαλες τέλος στη ζωή του στην αποθήκη του σπιτιού του


Κρεμασμένος από ξύλινο δοκάρι στην αποθήκη του σπιτιού του, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, βρέθηκε νωρίς το πρωί από τους δικούς του, ένας 62χρονος.

Ο αυτόχειρας τα ξημερώματα χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, πήρε μια μπαλαντέζα και χρησιμοποιώντας το καλώδιο της, κατάφερε να κρεμαστεί.

Ο 62χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους, που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή, ενώ η αστυνομία μετά την αυτοψία που έκανε στο χώρο, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς προβλήματα με Ξάνθη ο Λεβαδειακός


Χωρίς προβλήματα με Ξάνθη 
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού, πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Θράκη, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιώργος Παράσχος πλην την δεδομένη απουσία του Ναπολεόνι, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, καθώς τόσο ο Κουτσόπουλος, όσο και ο Πόι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

Ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε στους παίκτες την αποστολή της ομάδας μετά το τέλος την προπόνησης.

Οι 20 «εκλεκτοί» του Παράσχου είναι οι: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλος, Πινέιρο.

Η τελευταία προπόνηση του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Χαιρώνειας περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις τακτικής και δίτερμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο τσεκούρι στο εφάπαξ- Μειώνεται έως 83%

Μείωση στο εφάπαξ από 41,2% έως 63,91% θα έχουν οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι φαρμακευτικών εργασιών ενώ έως 83% θα φτάσει η μείωση στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ.
Οι μειώσεις θα γίνουν σε 23 ταμεία πρόνοιας, που καταβάλουν υψηλότερες παροχές, σε σχέση με τις εισφορές που έχουν εισπράξει ενώ θα υπάρξει και νέα μελέτη για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του βοηθήματος, κάτι που , όπως εκτιμάται, θα οδηγήσει σε νέες περικοπές, μετά το 2013.

Το «ψαλίδι» στο εφάπαξ δεν αγγίζει σχεδόν 60.000 άτομα, που έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους και δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα ενώ οι μειώσεις αφορούν ασφαλισμένους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους από την 1η Αυγούστου 2010 και μετά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παντελής Παντελίδης:Αυτή είναι η Mαρία Γεωργακάκη που του έχει κλέψει την καρδιά!

Στην τελική ευθεία έχει μπει το σχήμα που θα..
στελεχώσει το νυχτερινό κέντρο Theatro, την βάση του επιχειρηματία Κώστα Μπερτάκη με τον Παντελή Παντελίδη να δηλώνει και να είναι πολύ αγχωμένος.

Ο καλλιτέχνης που χρωστάει την έμπνευσή του σε μια γυναίκα φαίνεται πώς βαδίζει σε άλλα ερωτικά μονοπάτια καθώς το τελευταίο διάστημα έχει χαρίσει την καρδιά του στην Μαριά Γεωργακάκη.

Την 24χρονη Barwoman που δεν τον αφήνει ούτε στιγμή μακριά της. Με καταγωγή από τη Νέα Πέραμο και με μάτι αετίσιο η Μαρία δείχνει πώς μπορεί να σταθεί δίπλα στον ανερχόμενο καλλιτέχνη.
Για να δούμε…θα τα καταφέρει;

Πηγή: nassos.blog
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο απο τον τυφώνα Σάντι

Δείτε καρέ καρέ το χτύπημα του τυφώνα Σάντι καταγεγραμμένο απο κάμερα στο λιμάνι.. Πραγματικά εντυπωσιακό.. Βίντεο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγε να γίνει καλόγρια και της «έφαγαν» 43.000 ευρώ

Πήγε να μονάσει… και πριν ενδυθεί το μοναχικό σχήμα, η ηγουμένη της μονής της αφαίρεσε 43.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, τα οποία αυθαίρετα τα χρησιμοποίησε για … επέκταση του μοναστηριού. Ο λόγος για τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό κυρία Κωνσταντία...


Δικού από την Θεσσαλονίκη, η οποία το 2008 πήρε την απόφαση να μονάσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο Μεσημέρι της Έδεσσας. Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της, στη διάρκεια παραμονής της ως «δόκιμης» στη μονή, η ηγουμένη Ιερώνυμη της ζήτησε να εκταμιεύσει άμεσα όσα χρήματα είχε στην τράπεζα επειδή… επίκειται «πόλεμος» και κινδυνεύουν να χαθούν οι καταθέσεις. Για να γίνει μάλιστα πιο πειστική, χρησιμοποίησε και το όνομα του Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου.

«Τον Φεβρουάριο του 2009 η ηγουμένη Ιερώνυμη μου ανέφερε πως ο πάτερ Εφραίμ από το Άγιο Όρος την προειδοποίησε πως θα γίνει πόλεμος και πως οι καταθέσεις στην τράπεζα θα χαθούν και για αυτό θα πρέπει να γίνει ανάληψη των χρημάτων έτσι ώστε να κρατηθούν σε ασφαλές μέρος και να μην χαθούν» αναφέρει συγκεκριμένα η κυρία Δικού, όπως και τελικά έπραξε. Μαζί με την ηγουμένη Ιερώνυμη, επισκέφθηκαν την τράπεζα που διατηρούσε τον λογαριασμό της και εκταμίευσε το ποσό των 43.000 ευρώ, τις οικονομίες μιας ζωής, το οποίο και παρέδωσε στο μοναστήρι για… φύλαξη.

Τον Οκτώβριο του 2009 η κυρία Δίκου, ανακοίνωσε στην ηγουμένη Ιερώνυμη, πως δεν επιθυμεί να μονάσει και πως επιθυμία της είναι να επιστρέψει στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας της παράλληλα να της επιστραφεί το ποσό των 43.000 ευρώ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά : «όταν της ζήτησα να μου παραδώσει το ποσό που της παρέδωσα προς φύλαξη, μου είπε πως τα χρήματα αυτά τα διέθεσε για την επέκταση του κτιρίου της Ιεράς Μονής».

Μετά την απάντηση αυτή, η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, εγκατέλειψε οργισμένη το μοναστήρι και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα ενημέρωσε τον μητροπολίτη Έδεσσας κ.Ιωήλ, για το περιστατικό ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, την συμβούλεψε να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων της από το μοναστήρι.
Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η κυρία Δίκου κατά της ηγουμένης Ιερώνυμης, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της και πλέον η διαφορά θα επιλυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Από την πλευρά της η ηγουμένη Ιερώνυμη, υποστηρίζει πως το ποσό «δωρήθηκε» στη μονή με τη θέληση της κυρίας Δικού, ισχυρισμό που αρνείται κατηγορηματικά ο δικηγόρος της ενάγουσας κ.Κώστας Μοσχόπουλος. «Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν ερήμην της κυρίας Δίκου για εργασίες στο μοναστήρι. Ουσιαστικά την κορόιδεψαν, για να τα αποσύρει από την τράπεζα και να τους τα παραδώσει» δήλωσε στο protothema.gr o κ.Μοσχόπουλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς ταξί από Δευτέρα όλη η Ελλάδα



Χωρίς ταξί από Δευτέρα θα μείνει όλη η Ελλάδα, καθώς αιφνιδίως η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε,  απεργία διαρκείας, με ισχύ από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Αιτία, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ταξί, δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι...στο νέο μνημόνιο πέρασε άρθρο που απελευθερώνει την εναλλακτική αγορά ειδικής μίσθωσης, δηλαδή τις λιμουζίνες και τα μίνι βαν, η οποία, ωστόσο, κατά τον «νόμο Βορίδη», αποτελεί κλάδο ρυθμιζόμενο και, δη, με την έγκριση της Τρόικας. Και αυτό διότι για να κυκλοφορήσει κανείς 7θέσιο ή 9θέσιο ταξί, χρειάζεται είτε ειδική άδεια ταξί είτε να μετατρέψει υπάρχουσα άδεια επιβατηγού δημοσίας χρήσεως.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «έναν ακόμη πονοκέφαλο» που «επιφύλασσε στον κλάδο των ταξί ο Υπουργός Ανάπτυξης», καθώς «με τη γνωστή συνταγή του απόλυτου αιφνιδιασμού, το υπουργείο ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου ότι στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη περιέχεται άρθρο που ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού μας έργου».

«Είναι απορίας άξιο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Χατζηδάκης. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει πως και γιατί μέσα σε μια παράγραφο ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του τουριστικού κλάδου, δηλαδή του ΣΕΤΕ, να νομιμοποιηθεί δηλαδή η υποκλοπή του μεταφορικού μας έργου» σημειώνει η ομοσπονδία ταξί και αγοραίων.

Οι αυτοκινητιστές καταγγέλουν ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), «παρακάμπτοντας την κυβέρνηση σχεδίασαν και συνεχίζουν να σχεδιάζουν με την τρόικα το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό» χαρακτηρίζοντας τον ΣΕΤΕ ως την «μεγαλύτερη αιτία του κακού».

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 5 το πρωί ξεκινάμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξαναβγαίνουμε στους δρόμους κι ο Θεός …των τουριστικών χορηγών ας βάλει το χέρι του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησαν 2.500 Έλληνες μέσα σε δύο χρόνια...

Περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους από το 2010.

Όλες οι πτυχές του φαινομένου συζητήθηκαν σε επιστημονικό Συμπόσιο της Κλίμακας «Πρόληψη της Αυτοκτονίας».
Η ΜΚΟ έχει καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας σχέδιο για τη... χάραξη εθνικού προγράμματος πρόληψης της αυτοκτονίας, το οποίο θα περιλαμβάνει από εκπαίδευση γιατρών και εκπαιδευτικών έως σύσταση ειδικών κέντρων σε όλη τη χώρα και θεσμοθέτηση δεοντολογίας για τον τρόπο δημοσιοποίησης.

Παγκοσμίως το 1,5% των θανάτων ετησίως προκύπτουν από αυτοκτονίες, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. «Είναι μια ατομική πράξη με κοινωνικές διαστάσεις όμως, καθώς υπολογίζεται ότι μια αυτοκτονία επηρεάζει καταλυτικά πέντε μέλη της οικογένειας του αποθανόντος και περίπου είκοσι άτομα από το ευρύτερο περιβάλλοντος του» δηλώνει ο Dr. Lanny Berman, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόβλεψης της Αυτοκτονίας. Ο ιδιος ανέφερε πλείστα μέτρα προλήψης του φαινομένου, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες. «Μια ενδεικτική περίπτωση είναι οι αυτοκτονίες στο Μετρό της Αθήνας, που από 3 ή 4 ανά έτος έφθασαν πέρυσι τις 9». Μια αυτοκτονία θα μπορούσε να αποτραπεί με φωτεινές επιγραφές, ενημέρωση των εργαζομένων, κάμερες, τοποθέτηση εμποδίων κτλ.

Ψυχιατρικά προβλήματα (κατά 40,9%) –συχνά αδιάγνωστα- σε συνδυασμό με οικονομικές δυσκολίες και προσωπικά αδιέξοδα προκαλούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Πάνω από είκοσι είναι οι ψυχικές διαταραχές- πέραν της δημοφιλούς κατάθλιψης- που μπορούν να συμβάλουν στην αυτοκτονία. «Διαπιστώνω ότι οι αυτόχειρες δεν είναι τόσο οι άνεργοι όσο εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή», υπογραμμίζει η Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΕΚΠΑ, κ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Η ομάδα της, που φθάνει στο σπίτι του αυτόχειρα, έρχεται αντιμέτωπη με πλειάδα «σιωπηλών» μηνυμάτων που αφήνει πίσω του ο νεκρός. «Η ίδια η πράξη της αυτοκτονίας είναι μια προσπάθεια επικοινωνίας αυτού που πεθαίνει με το περιβάλλον του, από το οποίο συνήθως είναι απομονωμένος» εκτιμά η κ. Σπηλιοπούλου «άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία οι αυτοκτονίες γίνονται δια απαγχονισμού, που είναι ένας τρόπος τιμωρίας των οικείων».

Τέλος, η γιατρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις χιλιάδες άδειες οπλοφορίας, που έχουν μεν λήξει αλλά τα όπλα δεν έχουν κατασχεθεί. «Δεν καταγράφεται ούτε ελέγχεται σε ποιά χέρια βρίσκονται και αν ο κάτοχος είναι ψυχικά υγιής» υπογραμμίζει «τις προάλλες μια γυναίκα άνοιξε το συρτάρι του αποθάνοντα από δεκαετία συζύγου της, βρήκε ένα περίστροφο και αυτοκτόνησε».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανόητες ιδέες στο internet που κάναν κάποιους εκατομμυριούχους!

Δείτε εδώ κάποιες ανόητες ιδέες που σκέφτηκαν κάποιοι και υλοποίησαν στο internet, και γίνανε από αυτές εκατομμυριούχοι! Απολαύστε!

Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις πιο ανόητες ιδέες που κάνανε κάποιους εκατομμυριούχους!

Ας ξεκινήσουμε!

1) Million Dollar Homepage
Πουλούσε 1 εκατομμύριο pixels (τα πούλησε όλα) για $1 το καθένα. Ο διαφημιστής ερχόταν και αγόραζε όσα πίξελ ήθελε για να αναρτήσει τη διαφήμισή του, μέχρι που τα πίξελς εξαντλήθηκαν κάνοντας έτσι τον Alex Tew εκατομμυριούχο! Επειδή η ιδέα ήταν πολύ "προχωρημένη", προσέλκυε πολύ κόσμο κι έτσι ο διαφημιστής είχε φυσικά κι αυτός όφελος, γι’ αυτό αγόραζε πίξελς αναρτώντας έτσι τη διαφήμισή του...

2) PickyDomains
Πιστεύετε ότι θα πλήρωνε κόσμος κάποιους άλλους για να σκεφτούν κάποιο καλό domain για την ιστοσελίδα τους; Κι όμως!!! Αυτή η ιδέα έκανε τον ιδιοκτήτη του pickydomains εκατομμυριούχο μιας και είχε τεράστεια ανταπόκριση!

3) Doggles
Μία ακόμη σούπερ ανόητη ιδέα, που έκανε τον ιδιοκτήτη της εκατομμυριούχο μέσω internet! Κατασκευάζαν γυαλιά ηλίου για σκυλιά και τα πουλούσαν online! Έγινε απλά... χαμός!

4) AntennaBalls
Δείτε τι σκαρφίστηκε ο Jason Wall και τα κονόμησε κι αυτός! Τα λεγόμενα Antenna balls, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία μπαλίτσα που αναπαριστά κάποια φιγούρα, η οποία τοποθετείται στην άκρη μιας κεραίας! Αυτά πουλούσε!

5) FitDeck
Πιστέυετε πως αν δημιουργούσατε μια τράπουλα με αναπαράσταση για το πως να κάνετε διάφορες ασκήσεις γυμναστικής σωστά, θα γινόσασταν πλούσιοι; Αποκλείεται φυσικά! Κι όμως!! 2 τύποι το κάνανε και... χτύπησαν φλέβα χρυσού!

6) PositivesDating.Com
Εσείς θα πληρώνατε για να βγαίνατε ένα ραντεβουδάκι με κάποιο άτομο που έχει Έιτζ; Κάποιοι πιστέψαν ότι κάποιοι θα πληρώναν και όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και έκανε τους ιδικτήτες του positivesdating εκατομμυριούχους!

7) Designer Diaper Bags
Αυτό φυσικά ήταν αναμενόμενο να γίνει τεράστεια επιτυχία! Αν το σκεφτόταν ο καθένας, μα φυσικά και θα γινόταν πλούσιος! Μία ακόμη ηλίθια ιδέα: έφτιαχνε τσαντούλες για πάμπερς, ώστε οι μανάδες όταν βγαίνουν έξω, να μην τις κουβαλάνε μέσα στην τσάντα τους και πάθουν τίποτα... Μεγάλη ευκολία ρε παιδί μου, God Bless Designer Diaper Bags.

8) SantaMail
Εδώ είμαστε! Βρείτε μια διεύθυνση από τον Βόρειο Πόλο - Αλάσκα, προσποιηθείτε ότι είστε ο Άγιος Βασίλης και χρεώστε τους γονείς $10 για να στείλετε ένα γράμμα σαν να είστε ο Άγιος Βασίλης, στο παιδί τους!!! Αυτό λοιπόν έκανε και ο εξυπνάκιας Byron Reese και έγινε εκατομμυριούχος!

9) Lucky Wishbone Co.
Φτιάχνουν πλαστικά - ψεύτικα κόκκαλα που τα κρατάς και κάνεις μια ευχή. Η ευχή φυσικά... "πραγματοποιείται"! Τέτοια πράγματα ξεκινήσανε να πουλάνε και φυσικά, τι πιο λογικό, τα κονομήσανε τρελά! 
Προσοχή στις απομιμήσεις! Η ευχή μπορεί να μην πραγματοποιηθεί!
coolweb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσω...ίντερνετ και τραπεζών η πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας

Μέσω...ίντερνετ και τραπεζών η πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας

Μέσα από την ιστοσελίδα του Taxisnet από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας τα οποία φέτος δεν θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.
Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα θα μπορούν να εξοφλούν τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο αλλά θα προσέρχονται στον γκισέ με τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ ή με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Μια άλλη δυνατότητα είναι για αυτούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet , είναι να μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, να πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους και να τυπώνουν το ειδοποιητήριο τους.
Το πρόστιμο για όσους δεν έχουν πληρώσει έως το τέλος του χρόνου θα είναι το διπλάσιο του ποσού και φέτος δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή.
Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα, και για τον σχετικό έλεγχο θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το Τaxisnet

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται τα δώρα σε όλα τα ταμεία- Μαχαίρι στις συντάξεις

Καταργούνται τα δώρα σε όλα τα ταμεία- Μαχαίρι στις συντάξεις

Μειώσεις 3 ταχυτήτων στις συντάξεις προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα προς ψήφιση στη Βουλή.
Οι περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ θα κλιμακώνονται μεταξύ 5% και 15% ενώ για τον υπολογισμό τους θα συνυπολογίζεται τόσο η κύρια όσο και η επικουρική σύνταξη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», το τελικό πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό προβλέπει και κατάργηση των δώρων σε όλα τα Ταμεία ενώ πρόσθετες ρυθμίσεις προβλέπονται για ειδικές ομάδες ασφαλισμένων, όπως άγαμες θυγατέρες και ανασφάλιστοι υπερήλικες

Διαβάστε Περισσότερα »

Έσωσαν 500 γάτες από βέβαιο... μαγείρεμα!




Άγιο είχαν 500 γάτες στην Κίνα όταν η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο το φορτηγό που τις μετέφερε...



Λόγω της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας ενόψει του προσεχούς συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος την επόμενη εβδομάδα, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ένα φορτηγό που κινούνταν σε δρόμο στην πόλη Xuzhou στην ανατολική χώρα επειδή παρατήρησαν ότι είχε πινακίδες εκτός της περιοχής.

Στο άκουσμα κλάματος κάτω από το αδιάβροχο που κάλυπτε το φορτίο ρώτησαν τον οδηγό τι μετέφερε και εκείνος απάντησε: «Κουνέλια».

Ωστόσο το φορτηγό, όπως γράφει η βρετανική Telegraph, μετέφερε δεκάδες σιδερένια κλουβιά γεμάτα με γάτες, που έκπληκτοι αντίκρισαν οι αστυνομικοί.

Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση κρέατος από γάτες έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα που προμηθεύει με κρέας από τα προσφιλή ζώα όλη τη χώρα.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδρομή σε καταστήματα μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα - Τουλάχιστον 12 προσαγωγές

epidromi-se-katastimata-metanaston-ston-agio-panteleimona-toylaxiston-12-prosagogesΈνταση επικράτησε στον Άγιο Παντελεήμονα την Παρασκευή το βράδυ, όταν περίπου 70 άτομα...
προκάλεσαν φθορές σε δύο καταστήματα αλλοδαπών επί της Αγίου Μελετίου.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, με τη συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επίθεση με μαχαίρι σε ιδιοκτήτη κουρείου στην οδό Μιχαήλ Βόδα, την περασμένη Τετάρτη, με δράστη αλλοδαπό και κίνητρο τη ληστεία.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε χτύπησε και κυνήγησε μετανάστες που περνούσαν από το σημείο και έσπασε βιτρίνες καταστημάτων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε απειλή με μαχαίρια.

Η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη: Δύο 40άρες παραλίγο να στείλουν 17χρονο στο νοσοκομείο από το πολύ ….

Τον κάλεσαν για να του μάθουν τα μυστικά του έρωτα και παραλίγο να τον στείλουν στο νοσοκομείο λιπόθυμο,λόγω...
Βιάγκρα.

«Θύμα »ένας 17χρονος μαθητής και «δασκάλες» δύο 40αρες από την Θεσσαλονίκη .Το περιστατικό συνέβη στην Ξηροκρίνη Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με όσα «ψιθυρίζονται», η μία εκ των δύο γυναικών κάλεσε τον 17χρονο σπίτι της προκειμένουν να της … ξεμπλοκάρει το laptop της, αλλά τελικά τα πράγματα «περιπλέχτηκαν» περισσότερο με την έλευση της κολλητής της φίλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του 17χρονου δηλώνει αποφασισμένη να καταθέσει μήνυση κατά των δύο γυναικών, όχι βέβαια για … αποπλάνηση ανηλίκου, μια και ο μαθητής είναι πλέον τελειόφοιτος λυκείου και με τη θέληση του πήρε μέρος στο όργιο, αλλά επειδή οι ζωηρές 40αρες φίλες, του έδωσαν Viαgra με αποτέλεσμα να … καταρρεύσει σχεδόν λιπόθυμος στο πάτωμα.
Στην Ξηροκρίνη, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά για το περιστατικό, που συζητιέται έντονα αφού φέρονται να εμπλέκονται … νοικοκυρές άνω πάσης υποψίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ