Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πιστωτική κάρτα «νέας γενιάς» με οθόνη και πληκτρολόγιο


Tη νέα της κάρτα, η οποία διαθέτει LCD οθόνη και πληκτρολόγιο, παρουσίασε η Mastercard....



Η κάρτα - η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιστωτική, χρεωστική ή κάρτα ΑΤΜ- ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο συνεργασίας της Mastercard με την Standard Chartered Bank Singapore. Κατασκευάζεται από την NagraID Security. Διαθέτει touch - sensitive πλήκτρα, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας κωδικού μίας χρήσης, κάτι που αναιρεί την ανάγκη χρήσης ειδικής συσκευής που πολύ συχνά συνοδεύει τη χρήση υπηρεσιών online banking, για τη δημιουργία ειδικού κωδικού μίας χρήσης κάθε φορά.

Ωστόσο, οι «βελτιωμένες» κάρτες που θα ακολουθήσουν θα πηγαίνουν ακόμα παραπέρα, καθώς θα διαθέτουν επιπλέον δυνατότητες, όπως αυτή της προβολής του υπολοίπου του λογαριασμού του κατόχου, πρόσφατες κινήσεις.

Η κάρτα θα είναι σύντομα διαθέσιμη για και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κυκλοφορία της διεθνώς. Αρχικά, η χρήση της στη Σιγκαπούρη θα προορίζεται για «ευαίσθητες»/ «υψηλού ρίσκου» συναλλαγές.

Στο επίκεντρο του όλου εγχειρήματος βρίσκεται η επιδίωξη της Mastercard να απαλλάξει το χρήστη από την ανάγκη της χρήσης συσκευής παραγωγής κωδικών, δημιουργώντας μία κάρτα «2 σε 1».

Όπως είπε ο Β. Σούμπα: στέλεχος της Standard Chartered Bank, «στη Σιγκαπούρη, πολλοί πελάτες έχουν συναλλαγές με πολλαπλές τράπεζες. Σκεφτήκαμε τρόπους να τις κάνουμε βολικές και ταυτόχρονα ασφαλείς. Το ερώτημα ήταν: αντί να τους δώσουμε άλλο ένα αντικείμενο, μήπως θα μπορούσαμε απλά να αντικαταστήσουμε κάτι που υπάρχει ήδη στο πορτοφόλι τους; Και τότε σκεφτήκαμε αμέσως τις κάρτες».

Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και η Visa, η οποία έχει κυκλοφορήσει την interactive κάρτα CodeSure. Η συγκεκριμένη κάρτα διαθέτει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για το PIN, και δημιουργεί ένα passcode για τον πελάτη όταν αυτός πληκτρολογεί τον κωδικό τουστην κάρτα.

Όταν ο πελάτης θέλει να κάνει κάποια αγορά online ή να συνδεθεί σε μία υπηρεσία online banking, επιλέγει «Verified by Visa» και στη συνέχεια πληκτρολογεί στην κάρτα του το PIN. Ακολουθεί εμφάνιση ενός passcode μίας χρήσης στην οθόνη, που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση μίας «Verified by Visa» συναλλαγής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός:Μέσα ο Ναπολεόνι, εκτός ο Ακόστα


Μέσα ο Ναπολεόνι, εκτός ο Ακόστα 
Με μοναδικό απόντα τον Νοέ Ακόστα, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του Λεβαδειακού.

Οι Βοιωτοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Άρη και ο Γιώργος Παράσχος είδε τον Στέφανο Ναπολεόνι να συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο πρόγραμμα αλλά και στο οικογενειακό δίτερμα, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανή την συμμετοχή του στον αγώνα απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Οι παίκτες του Λεβαδειακού ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής στην πρωινή προπόνηση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με άλλη μία πρωινή προπόνηση την Παρασκευή, με τον Γιώργο Παράσχο να ανακοινώνει στη συνέχεια την αποστολή για το ματς κόντρα στον Άρη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Κομπότης, παρέθεσε χθες (σ.σ. Τετάρτη) γεύμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, παρουσία και διοικητικών στελεχών, εκφράζοντας την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας. Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για ανάκαμψη, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Άσε, ρε Χατζηγιάννη, το επαναστατικό τραγούδι»


Ποια γνωστή τραγουδίστρια το είπε...
Η εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» το βράδυ της Τρίτης έκανε έξαλλη την...
Άντζυ Σαμίου.

Η γνωστή τραγουδίστρια ξεσπάθωσε στο Twitter ενάντια στον Κύπριο συνάδελφό της.

«Άσε, ρε Χατζηγιάννη, το επαναστατικό τραγούδι... μετά τις υποκλίσεις στον Σαμαρά δεν ταιριάζει!» έγραψε η τραγουδίστρια και ανήρτησε τη φωτογραφία που δείχνει τον δημοφιλή τραγουδιστή να χαιρετά με χειραψία τον πρωθυπουργό.

«Φτάνει το δούλεμα!!! Οι εκατομμυριούχοι απαγορεύεται να το παίζουν επαναστάτες!!! Αισχρός λαϊκισμός!!!» έγραψε λίγο αργότερα.
tro-ma-ktiko.blogspot.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή από το Δ. Λεβαδεών για την εύρυθμη λειτουργία της εμπροπανήγυρης.



Με ευκαιρία την ολοκλήρωση της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την πολύτιμη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης στην πόλη μας, από τις 28 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2012.
Η προσωπική αρωγή του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Τουρκοχωρίτη, η καθημερινή παρουσία των στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας στο χώρο, καθώς και η σημαντική υποστήριξή τους προς τους εργαζόμενους του Δήμου συνέβαλε τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία της εμποροπανήγυρης.
Επίσης, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας τόσο στο Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνο Κατσιούδη όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την κατανόηση που έδειξαν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τέλη κυκλοφορίας θα εξοφλούνται και στα ΕΛΤΑ

Οι πολίτες θα μπορούν να εξοφλούν τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και στο δίκτυο καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), με βάση σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, ενώ η απόδειξη πληρωμής θα χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό της εξόφλησης.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2013 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον Α.Φ.Μ. και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ, από φέτος καταργήθηκε η υποχρέωση προμήθειας του σχετικού σήματος και τα τέλη θα εξοφλούνται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ με αποδεικτικό εξόφλησης την απόδειξη πληρωμής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα παίρνει ο βουλευτής

Πόσα παίρνει ο βουλευτής

Αμφιβολίες δεν υπήρχαν, αλλά η Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, επιβεβαίωσε ότι ο μισθός των βουλευτών, διαβάζοντας μάλιστα τη δική της τελευταία εκκαθάριση, είναι 8.217 ευρώ!
Αναλυτικά, περίπου 5.700 είναι ο βασικός μισθός, 935 ευρώ αφορούν στην οργάνωση γραφείου, 1136 ευρώ για ταχυδρομικές υπηρεσίες και 364 ευρώ για έξοδα κίνησης.
Αφαιρώντας διάφορες κρατήσεις (όπως υπέρ κόμματος) το ποσό γίνεται 6.408 ευρώ. Προσθέστε στο ποσό αυτό 20% (η νόμιμη εισφορά στο κόμμα) και μερικές συνεδριάσεις επιτροπών (150 ευρώ έκαστη) και προκύπτει ένας διόλου ευκαταφρόνητος μισθός.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 12 τρελές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής εξοργίζουν τους Ελληνες

Οι 12 τρελές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής εξοργίζουν τους Ελληνες

Tα προκλητικά προνόμια και τα τρελά λεφτά
  1. Οι υπάλληλοι έπαιρναν 16 παχυλούς μισθούς που έφθαναν τουλάχιστον τα 3.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως κατά μέσο όρο συν τα υπόλοιπα προνόμια που παρατίθενται παρακάτω. Επαιρναν δηλαδή και 13ο, 14ο, 15ο και 16ο μισθό!
  2. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, ο 15ος και 16ος μισθός κόστιζε στο κράτος 16,9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Τώρα ο 15ος και 16ος μισθός έχουν κοπεί και στον προϋπολογισμό του 2012 αυτοί οι μισθοί κοστίζουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Μπορεί ο 15ος και 16ος μισθός να έχουν κοπεί, αλλά επέστρεψαν αμέσως από το παράθυρο. Έστω και με μειωμένα ποσά, οι δύο αυτοί μισθοί επέστρεψαν ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής.
  4. Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς.
  5. Κατά προσέγγιση το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο.
  6. Παίρνουν δεύτερο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
  7. Παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
  8. Με τον διορισμό του ένας υπάλληλος της Βουλής έχει και πολλά προνόμια, που άλλος εργαζόμενος έχει. Μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει παιδικός σταθμός, όπου βρίσκονται τα παιδιά τους δωρεάν, ενώ έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το γυμναστήριο και το πάρκινγκ της Βουλής απεριόριστα. Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργήθηκε κι άλλος παιδικός σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
  9. Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν όλες τις ευκολίες που παρέχει το λεγόμενο ΣΕΠΑ, του Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι και οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.
  10. Το πλέον όμως εξοργιστικό είναι παρακάτω. Μέσα στη Βουλή υπάρχουν αρκετοί χώροι που νοικιάζονται σε επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα μισθώματα που αποτελούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο δεν πηγαίνουν στα ταμεία της Βουλής ή του ελληνικού κράτους, αλλά αντίθετα πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής προκειμένου εκείνοι μετά να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Ετσι το κυλικείο της Βουλής καταβάλει 24.000 ευρώ το χρόνο στο Ταμείο των υπαλλήλων, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ το χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48 .000 ευρώ ετησίως και 48.000 ευρώ δίνει η Ολυμπιακή.
  11. Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.
  12. Επαιρναν μετεκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, μόλις άνοιγε η Βουλή μετά τις εκλογές. Σάλος προκλήθηκε στις εκλογές του Ιουνίου 2012 όταν ο μιας ημέρας Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε το εκλογικό επίδομα, εν μέσω Μνημονίου!
Μετά το σάλο που προκλήθηκε και την οργισμένη παρέμβαση του Πρωθυπουργού να μην δοθεί, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που έδωσαν το θέμα στη δημοσιότητα έγιναν κόκκινο πανί για τους υπαλλήλους της Βουλής.
«Αλήτες δημοσιογράφοι, μας κάψατε» και «Και τώρα τι καταλάβατε; Καθάρισε ο τόπος;» έλεγαν στους δημσοιογράφους. Εξοργισμένοι οι υπάλληλοι της Βουλής κατηγορούσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για «επιχείρηση στοχοποίησής» τους σχετικά με την αποκάλυψη του προκλητικού εκλογικού επιδόματος και τη συνακόλουθη απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη σχετική απόφαση. Χαρακτηριστικά, το επίδομα αυτό εγκρίθηκε για τους δύο μήνες όπου η Βουλή ήταν κλειστή!
Όπως δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση, συμπληρώνοντας ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους τους κοινοβουλίου. Ωστόσο ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του επιδόματος. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου και Ιουνίου.
Πόσοι είναι οι υπάλληλοι της Βουλής 
Το μόνιμο προσωπικό της Βουλής ήταν ως το 2010 1.340 άτομα. Εξ αυτών 1.200 είναι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
Η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής 106 εκατ. Ευρώ.
Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι έχουν προσληφθεί από το 2011 και μετά.
Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.
Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομάτης.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε επειδή του έκοψαν την αναπηρική σύνταξη!



«Δεν θα ξαναγυρίσω σπίτι γιατί αισθάνομαι άχρηστος. Δεν έχω να σας προσφέρω τίποτα» ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στους συγγενείς του ένας συνταξιούχος που έβαλε τέρμα στη ζωή του στην Κοζάνη.

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε προχθές το απόγευμα ένας αλλοδαπός βοσκός, ο οποίος ψάχνοντας ζώα από το κοπάδι του σε ορεινή βραχώδη περιοχή της Γαλατινής, αντίκρισε έναν ανθρώπινο σκελετό σε προχωρημένη αποσύνθεση να κρέμεται από βράχο.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, ακολούθησε επιχείρηση περισυλλογής του αποσυντεθειμένου πτώματος για το οποίο διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε 60χρονο συνταξιούχο, που είχε εξαφανιστεί στις 29 Αυγούστου 2012. Από τότε ο εξαφανισθείς άνδρας αναζητούνταν, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική, καθώς σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, βρέθηκε κρεμασμένος με τη ζώνη του από βράχο.

Ο βοσκός ειδοποίησε το αφεντικό του, στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία σε συνεργασία με την πυροσβεστική άρχισε πολύωρη επιχείρηση για να προσεγγίσει στο απόμακρο και δυσπρόσιτο από το χωματόδρομο σημείο, όπου ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε απαγχονισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Αυγούστου, ο 60χρονος πρώην οικοδόμος, έφυγε από το σπίτι του τις πρωινές ώρες, προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ Σιάτιστας για τη σύνταξή του. Εκεί ενημερώθηκε ότι «κόπηκε» η πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε, η οποία ήταν και ο μοναδικός οικονομικός πόρος για την οικογένειά του.

Μετά την εξέλιξη αυτή, μέσα στην απόγνωσή του, αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει σπίτι και έφυγε σε άγνωστη κατεύθυνση. Για τελευταία φορά τον είχαν δει κάτοικοι της περιοχής, την ίδια ημέρα στις 14.00 το μεσημέρι στο ΚΤΕΛ Σιάτιστας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κόψιμο της σύνταξης και η οικονομική ανέχεια ήταν ο καθοριστικός λόγος που τον ώθησε να βάλει τέλος στη ζωή του
.peramatozoa.net
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακτιβιστές έριξαν από αερόστατα φυλλάδια και... προφυλακτικά στη Β.Κορέα!

 

Ακτιβιστές κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος έριξαν με αερόστατα που ξεκίνησαν από τη Νότια Κορέα και πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών, προπαγανδιστικά φυλλάδια, προφυλακτικά και σερβιέτες, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
 


Οι αντικαθεστωτικοί προκαλούν εδώ και αρκετές εβδομάδες την..
Πιονγκγιάνγκ που απείλησε την Σεούλ με μια "ανελέητη" στρατιωτική απάντηση και τόνισε ότι θα βομβαρδίσει τις περιοχές από όπου απογειώνονται τα αερόστατα.

Είκοσι αερόστατα έριξαν περίπου 150.000 φυλλάδια, 5.000 προφυλακτικά και σερβιέτες υγιεινής.


"Πιστεύουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς προφυλακτικά στη Βόρεια Κορέα", τόνισε ο επικεφαλής της οργάνωσης Right Korea Μπονγκ Τάε-Χονγκ.


"Οι Βορειοκορεάτες έχουν επίσης ανάγκη αντισυλληπτικών και προστασίας κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων", πρόσθεσε.


Τα αερόστατα μετέφεραν ηλεκτρικές λάμπες, ζαχαρωτά, εσώρουχα, κάλτσες και οδοντόπαστες και άλλα προϊόντα σπάνια στην Βόρεια Κορέα εξαιτίας της τραγικής οικονομικής της κατάστασης.


Οι επιχειρήσεις αυτές οργανώνονται από βορειοκορεάτες αντικαθεστωτικούς, χριστιανούς ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις.


Τα κείμενα στα φυλλάδια καταγγέλλουν το απολυταρχικό καθεστώς και καλούν τους Βορειοκορεάτες να εκδιώξουν από την εξουσία την δυναστεία των Κιμ που κυβερνά τη χώρα από το 1948
.πηγή nooz.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η σύζυγος του Γ.Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη Γιάννο Παπαντωνίου θα ελέγξει η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή μετά από επιστολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη και την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου είναι στη λίστα Λαγκάρντ με τους καταθέτες σε τράπεζες της Ελβετίας. Ο κ. Πεπόνης επισυνάπτει μάλιστα και στοιχεία λογαριασμού. Η ανακοίνωση της επιτροπής της Βουλής έχει ως εξής:

Ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.



Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.

Στις 27 Οκτωβρίου, όταν το περιοδικό HOTDOC είχε αποκαλύψει τα 2.059 των Ελλήνων με καταθέσεις στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, στον αριθμό 919 της λίστας εμφανιζόταν το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

«Kourakou Stavroula Businesswoman», αναφερόταν στην συγκεκριμένη εγγραφή. Το protothema.gr είχε επικοινωνήσει τότε με άνθρωπο από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος είχε δηλώσει: «Καμία σχέση. Αν υπάρχει το όνομα προφανώς δεν είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού»...





Διαβάστε Περισσότερα »

(VIDEO-ΣΟΚ): ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ...ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΑ!!!

Αν κάτι ανάλογο συνέβαινε στη χώρα μας ο ιδιοκτήτης του καναλιού θα έτρεχε με πρόστιμο στο Ραδιοτηλεοπτικό και ο παρουσιαστής μπορεί και να κινδύνευε να μείνει χωρίς εκπομπή.
Στην Ισπανία ωστόσο τα ψευτοδιλήμματα ηθικής έχουν ξεπεραστεί Άλλωστε αντρικές εκπομπές υπάρχουν απο την δεκαετία του 80...Δείτε τι κάνει η παρουσιάστρια που είναι καλεσμένη σε μια τέτοια εκπομπή και αλλάξτε διάθεση για το βράδυ!!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μίμης Ανδρουλάκης αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ- Aνεξαρτητοποιείται

Ο Μίμης Ανδρουλάκης αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ- Aνεξαρτητοποιείται

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Μίμης Ανδρουλάκης, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο ίδιος σε ραδιοφωνική εκπομπή. Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα δουλέψει για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς.
Ο κ. Ανδρουλάκης που εκλέγεται στη Β' Αθηνών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm επισήμανε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στις διεργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι μια φορά πήγε σε συενδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και αποφάσισε να μην ξαναπάει, γιατί είδε να γίνονται απίθανα πράγματα.
Εξήγησε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει τσόντα του Σαμαρά και υποστήριξε ότι ως ανεξάρτητος βουλευτής θα αγωνιστεί για τη συννενόηση της αριστεράς.
Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό το βράδυ της Κυριακής και εξηγώντας γιατί ψήφισε το Μνημόνιο σημείωσε ότι δεν μπορούσε να στερήσει 40δισ. από τη χώρα.
Επίσης, ζήτησε την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τη δόση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ικανός για «σκληρό ροκ» με τους εταίρους μας.
Υποστήριξε ότι δεν έχει προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και ότι δεν θέλει να γίνει υπουργός εκτός κι αν υπάρξει κυβέρνηση της όλης αριστεράς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό


Επιτυχής η πρόβλεψη των μετερεωλογικών  μοντέλων ,και όπως σας  είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση μας , τα πρώτα χιόνια έκαναν την παρουσία τους στον Παρνασσό.Το κρύο είναι αισθητό στις περιοχές του Παρνασσού και τα τζάκια άναψαν για τα καλά! (για πετρέλαιο ούτε λόγος να γίνεται)






Ευχαριστούμε τον κ. Οικονόμου για το φωτογραφικό υλικό και να σας ευχηθούμε έναν "ζεστό" (λόγω των ειδικών συνθηκών) χειμώνα  !
neastereas
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταρρέουν τα έσοδα – Στα 53,83 δισ. ευρώ έφτασαν τα ανείσπρακτα ληξιπρόθεσμα

Καταρρέουν τα έσοδα – Στα 53,83 δισ. ευρώ έφτασαν τα ανείσπρακτα ληξιπρόθεσμα

Τη πλήρη κατάρρευση των εσόδων και ακολούθως του σχεδιασμού για την επόμενη χρονιά, φοβούνται στο υπουργείο Οικονομικών, βλέποντας τα νεώτερα στοιχεία για τη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς μήνα με το μήνα, διογκώνονται με απίστευτους ρυθμούς.
Το Σεπτέμβριο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων αυξήθηκαν κατά 3,3 δισ. ευρώ, ενώ από την αρχή του έτους τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 10,16 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ποσό-ρεκόρ των 53,83 δισ. ευρώ!
Από το ποσό αυτό μέσα στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου εισπράχθηκαν μόνο 1,58 δισ. από ενώ διαγράφηκαν οφειλές ύψους 403 εκατ ευρώ.
Επισημαίνεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το τέλος του τρέχοντος έτους είναι να έχουν εισπραχθεί τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις ανεξόφλητες φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν συσσωρευθεί μέχρι το τέλος του 2011.
Επιπλέον, ως το τέλος Ιουνίου έπρεπε να καταλήξουν στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον το 20% των νέων χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του 2012 και άλλο ένα 20% στο τέλος του έτους.
Από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτει επίσης ότι είναι «ανοιχτοί» 278 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και αυτοαπασχολούμενους, έχουν ολοκληρωθεί οι 24, και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 2 δισ ευρώ εκ των οποίων εισπράχθηκε το 1 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή η Φανή Χαλκιά





Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτά κάθε Τετάρτη τα νοσοκομεία για τους άπορους









Αυτό αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο χαράτσι των 25 ευρώ.


"Μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς", επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην καταβολή ποσού 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

"Επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ' οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια", προσέθεσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Για το λόγο αυτό οι νοσοκομειακοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι κάθε Τετάρτη τα νοσοκομεία θα είναι ανοιχτά για άπορους και ανασφάλιστους.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο... κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει"

"Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο... κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει"

Aφιερωμένο σε όλους τους Ελληνες
Διαβάστε Περισσότερα »

Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ

Από την πρώτη Δεκεμβρίου αρχίζει η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για το έτος 2013. Σύμφωνα με την υπ'. αρ. 50/1.11.2012 εγκύκλιό του Οργανισμού, για τη....


θεώρηση απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις:
1. Η εξόφληση των πάσης φύσεως απαιτητών μηνιαίων εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2012.

2. Καταβολή όλων των απαιτητών υποχρεώσεων της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας, προ της υποβολής της αίτησης για χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας.

3. Θεώρηση με την αυτοκόλλητη ετικέτα. Με την ετικέτα που παραλαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, ο ΟΑΕΕ πιστοποιεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές ασθενείας (δηλ. καταβολή ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας 8/2009-8/2012 ) και με αυτήν ανανεώνεται αυτόματα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως 31/12/2013 η ισχύς του βιβλιαρίου ασθενείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα προστατευόμενα απ΄ αυτούς τέκνα, ηλικίας μέχρι 18 ετών, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.

Στην αυτοκόλλητη ετικέτα έχει προβλεφθεί χώρος για εκτύπωση του ονοματεπώνυμου του άμεσα ασφαλισμένου και μέχρι τεσσάρων (4) τέκνων αυτού, ηλικίας μέχρι 18 ετών.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται ιδιόχειρη παρέμβαση στην αυτοκόλλητη ετικέτα, τόσο από πλευράς ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ όσο και από πλευράς υπηρεσιών του Οργανισμού.

Στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι έχουν ως προστατευόμενα μέλη συζύγους, τέκνα άνω των 18 ετών, γονείς κλπ., δηλ. μέλη που δεν περιλαμβάνονται στην αυτοκόλλητη ετικέτα, πρέπει να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (συμπεριλαμβανομένου και του ΑΜΚΑ) για την παράταση του δικαιώματος παροχών ασθενείας των παραπάνω προσώπων.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέτα (π.χ. έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών κλπ.) θα πρέπει να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού για τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας τους.

Όσον αφορά τους ανασφάλιστους συζύγους επισημαίνεται, ότι τόσο για την καταχώρηση αυτών στο βιβλιάριο ασθενείας, όσο και για την παράταση του δικαιώματός τους, απαιτείται εκτός από τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Επίσης πρέπει να τίθεται σφραγίδα σχετικά με το δικαίωμα της παράτασής τους, όπως τίθεται και για τα ενήλικα τέκνα.

4. Για τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις των οφειλομένων εισφορών, θεωρείται το βιβλιάριο για το προβλεπόμενο διάστημα από τη ρύθμιση, με την απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται οι όροι αυτής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για λύπηση...Με 27 βουλευτές έμεινε το πρώην "κόμμα εξουσίας" ΠΑΣΟΚ...


Μετά τις σημερινές διαγραφές των......
Κώστα Σκανδαλίδη, Μάρκου Μπόλαρη, Αγγελικής Γκερέκου, Γιάννη Κουτσούκου, Θεόδωρου Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή , το ΠΑΣΟΚ έμεινε με.. 27 βουλευτές, από τους 33 είχε μετά τις εκλογές της 17-6-2012                        
Για λύπηση..Βάρεσαν διάλυση στο μαγαζί..  
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


     
       «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ»                                                                                                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου, ο Δρ. Άλεξ Παύλου, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοτεχνολογίας, θα μιλήσει για το κατ’ εξοχήν ενδιαφέρον θέμα για την περιοχή μας: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ».
Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από τον Δήμο Αλιάρτου  και την Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών σε συνεργασία με το Σύλλογο ‘’Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον’’ και εντάσσεται σε κύκλο διαλέξεων από ειδικούς επιστήμονες.
                                                   


Για πληροφορίες:

Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κ. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κ. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κ. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτώντηλ. 6984316411(κ. Καρβούνη)
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εξηγήσεις του Σκανδαλίδη για την αποχή

Ο Σκανδαλίδης εξγηγεί γιατί απέχει από την ψηφοφορία

Με επίσημη ανακοίνωση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξηγεί την απόφασή του να μην παρευρεθεί στη σημερινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ανοίγοντας, ουσιαστικά την πόρτα εξόδου από το κόμμα, παρά την επισήμανσή του ότι συνεχίζει να υποστηρίζει την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.
Στο κείμενό του ο Κώστας Σκανδαλίδης υποστηρίζει ότι μια θετική ψήφος εκμηδενίζει την προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση και προσθέτει ότι τα επώδυνα μέτρα πυροδοτούν την κοινωνική συνοχή
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του του Κώστα Σκανδαλίδη:
«Στην διαδρομή μου έδωσα μάχες για τις ιδέες μου εμφορούμενος πάντοτε με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης στην οποία χρωστώ το περισσότερο απ' αυτό που είμαι.
Είμαι φανατικά προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη.
Αναδέχομαι ακέραιες τις ευθύνες που μου αναλογούν για τις αποφάσεις των τελευταίων χρόνων που προσυπέγραψα ανεξάρτητα από τις εκάστοτε διαφωνίες που διετύπωσα και τη συμμετοχή μου ή όχι σ' αυτές.
Υποστηρίζω την Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και την προγραμματική συμφωνία που συνυπογράψαμε ως τη μοναδική δυνατότητα και σήμερα να αλλάξουν τα πράγματα.
Τα μέτρα που έρχονται σήμερα στη Βουλή καθώς και η διαδικασία «διαπραγμάτευσης» που προηγήθηκε, δυστυχώς αποτελούν πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών μας λόγων και κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας. Μια συμφωνία για την οποία απαιτήθηκαν δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει να σταθεί όρθια η χώρα και να αναθεωρηθούν οι δυσμενείς όροι του μνημονίου.
Δεν είναι μόνο η μη υλοποίηση του παραμικρού από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που επιβάλλει από αύριο κιόλας τον επανακαθορισμό των σχέσεων μας με την Κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί.
Είναι αυτό καθ' αυτό το περιεχόμενο των μέτρων που όντας επώδυνα και αντικοινωνικά πυροδοτούν την κοινωνική συνοχή.
Είναι υφεσιακά και αναποτελεσματικά καθώς δεν διασφαλίζουν ούτε την οικονομική τους απόδοση, ούτε τη βιωσιμότητα του χρέους.
Υποβαθμίζουν δραματικά το επίπεδο διαβίωσης του λαού και προσβάλουν βάναυσα και τα τελευταία υπολείμματα κυριαρχίας και δημοκρατίας που απέμειναν στη χώρα για τα οποία έχουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης.
Το ΝΑΙ εκμηδενίζει σχεδόν κάθε ελπίδα να βγούμε από την κρίση και την παρακμή.
Eίναι συνενοχή στο αδιέξοδο μιας πολιτικής και αποδοχή της οριστικής μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο, χωρίς ταυτόχρονα να διασφαλίζεται στοιχειωδώς η προοπτική της.
Αναγνωρίζω ότι τυχόν πλειοψηφία του ΟΧΙ επί των παρόντων θα οδηγούσε στην άρση της δεδηλωμένης και σε άμεσες εκλογές που σήμερα όχι μόνο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στη χώρα αλλά θα τη βάλουν πιθανότατα σε νέες περιπέτειες.
Είναι κατά συνέπεια αυτονόητο το ΝΑΙ επί της γενικής αρχής του Προϋπολογισμού καθώς συνιστά πολιτική ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι δεν μπορώ να υπερψηφίσω τα μέτρα, ούτε και θέλω να προσμετρηθεί η ψήφος μου στις δυνάμεις αποσταθεροποίησης της χώρας. Γι' αυτό απέχω από τη διαδικασία ψηφοφορίας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ..."εκπλήξεις" του πολυνομοσχεδίου

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα παράδοξα, οι εκπλήξεις ή τα… ψιλά του πολυνομοσχεδίου. 
Για κάθε χαρακτηρισμό υπάρχει και ένα παράδειγμα στις εκατοντάδες σελίδες της εισηγητικής έκθεσης, του σχεδίου νόμου, των καταργούμενων διατάξεων και των επιστημονικών εκθέσεων που τίθενται στη βάσανο της ψηφοφορίας σήμερα στη Βουλή.



Και εξηγούμαστε:
-Μόνο η... βιασύνη, η κούραση και η πίεση του χρόνου μπορούν να εξηγήσουν το γεγονός ότι στη μεν εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου οι συντάξεις κόβονταν έως 25%, στο δε σχέδιο νόμου έως 15%.

-Δεν ήταν όμως αυτό για το οποίο τράβαγαν τα μαλλιά τους ορισμένα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που μετείχαν στη διαμόρφωση των μέτρων. Ούτως ή άλλως, και το 25% ήταν στο τραπέζι μέχρι την τελευταία στιγμή.

-Εκεί όπου ο δαίμονας του… υπουργείου έδωσε ρέστα ήταν με την πρόβλεψη να μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ. Πράκτορας με 800 ευρώ μηνιάτικο... ούτε στην Ελλάδα. Η διάταξη αναμένεται να διορθωθεί. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται. Στην Ελλάδα του μνημονίου και ο πράκτορας με 800 ευρώ θα τη βγάζει.

Στα ψιλά και στις εκπλήξεις του πολυνομοσχεδίου ο νομοθέτης έχει… κέφια.

-Έκπληξη περιμένει τους ασφαλισμένους από το 2014 όταν θα πηγαίνουν στο φαρμακείο για την εκτέλεση συνταγών. Ασχέτως του τότε ύψους της συμμετοχής στα φάρμακα, η επίσκεψη στο φαρμακείο θα κοστίζει 1 ευρώ από χέρι, αφού τόσο είναι το χαράτσι ανά συνταγή που θα ισχύσει από το 2014. Από το 2014, επίσης, κάθε νοσηλεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα απαιτεί «εισιτήριο» 25 ευρώ.

-Έκπληξη περίμενε και τους δημάρχους. Οι αμοιβές τους συνδέονται με την αμοιβή των γενικών γραμματέων υπουργείων, η οποία περικόπτεται εκ νέου. Όπως υπολογίζεται, με τα νέα δεδομένα, 150 δήμαρχοι θα παίρνουν 850 ευρώ τον μήνα, 163 θα λαμβάνουν 1.350 και θα υπάρχουν και 12 δήμαρχοι ανά την Ελλάδα με μηνιαίες αποδοχές 1.900 ευρώ. Μετά από αυτές τις περικοπές, θα …ψάχνουν υποψηφίους, λένε χαρακτηριστικά.

-Στα Δημοτικά, η αναμενόμενη ρύθμιση ήταν η προτροπή των δημάρχων να βάζουν τοπικούς φόρους αν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα οικονομικά τους, όπως αυτά προσδιορίζονται στον προϋπολογισμό.

-Ο νομοθέτης πάει ένα βήμα παραπέρα. Προτρέπει σε περίπτωση οικονομικών δυσκολιών να αυξάνεται ο ανώτατος συντελεστής επιβολής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι 3 τοις χιλίοις και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από τον δήμο (σύμφωνα με το ποσοστό αυτό) μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του. Ομοίως, προτείνεται αύξηση του συντελεστή του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% έως και 2%.

-τα της παιδείας, με περισσή "χαρά" υποδέχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί τη διάταξη που ορίζει ότι μπορεί να μετατίθενται όπου υπάρχει ανάγκη χωρίς να έχουν κάνει αίτηση. Αίσθηση προκάλεσε η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να λειτουργούν τις ώρες που δεν παρέχουν τις «κλασικές» υπηρεσίες στους μαθητές ως φροντιστήρια ή ως χώροι διεξαγωγής σεμιναρίων ή να «παρέχουν» την πισίνα τους, για παράδειγμα, για μαθήματα κολύμβησης σε άλλους πελάτες πλην των μαθητών τους.

-Τρελά κέφια και στους κόλπους των περιπτεράδων όταν πληροφορήθηκαν ότι εφημερίδες, περιοδικά και τσιγάρα θα μπορούν να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε Περισσότερα »

153 ΝΑΙ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ..έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα και τις ελπίδες των Ελλήνων..



Η μαραθώνια και ίσως πιο επεισοδιακή συνεδρίαση Ολομέλειας Βουλής της Μεταπολίτευσης ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση του «Μνημονίου 3» από τους 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Συνολικά το πολυνομοσχέδιο έλαβε 18 παρών, ένας ήταν απών και τα όχι ήταν 128 από τους 299 βουλευτές.

 H συνεδρίαση για το πολυνομοσχέδιο που κράτησε παραπάνω από 14 ώρες ήταν άκρως επεισοδιακή από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε, καθώς επειδή κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την πίεση χρόνου και για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουν όλοι να μιλήσουν.

 Σε μία ημέρα που η ελληνική Βουλή θα τη θυμάται ως τη χειρότερη στην ιστορία της εξελίχθηκε η συζήτηση για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και με τα ευτράπελα και τις ιαχές να είναι ο κανόνας μέσα στο κοινοβούλιο.

  Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ: Σκανδαλίδης, Γκερέκου, Κουτσούκος, Μπόλαρης, Παραστατίδης, Κασσής - Εκτός ΚΟ της Ν.Δ. ο Κασσαπίδης

Η ψηψοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται με 153 ψήφους, οι οποίες προήλθαν από τους 126 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όχι στα μέτρα ψήφισαν 128 μέτρα, παρών 18 βουλευτές και ένας ήταν απών, δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης. Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής, κ. Κασσαπίδης ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς δεν ψήφισε ναι, αλλά παρών και έτσι το κυβερνών κόμμα αντί για 127 ναι είχε 126.

 Ως συνέπεια ο κ. Κασσαπίδης τέθηκε με εντολή Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς από τους 33 βουλευτές, οι 6 πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν ψήφισε και ήταν απών, όχι ψήφισαν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης και παρόντες ψήφισαν οι κ.κ. Μπόλαρης και Γκερέκου.

 Η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν κατά πλειοψηφία παρών στο πολυνομοσχέδιο, ενώ οι κ.κ. Μουτσινάς και Βουδούρης ψήφισαν όχι παρά την κομματική γραμμή. Στην αίθουσα του κοινοβουλίου επικράτησε χάος νωρίτερα με αφορμή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα με την οποία έμπαιναν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ και οι υπάλληλοι ξεκίνησαν απεργία που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία.     
Διαβάστε Περισσότερα »

H φωτογραφία με τα περισσότερα likes στην ιστορία του Facebook!


Ποιά έιναι;
H παρακάτω φωτογραφία κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα likes στην σύγχρονη ιστορία των social media.
Από την ίδρυση του γνωστού κοινωνικού δικτύου καμία φωτογραφία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλο αριθμό likes στο Facebook με τον αριθμό να αυξάνεται ακόμη και τώρα.
Η φωτογραφία απαθανατίζει την στιγμή κατά την οποία το προεδρικό ζεύγος αγκαλιασμένο πανηγυρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η φωτογραφία κατάφερε να συγκεντρώσει  πάνω από 3.125.000 likes, καθιστώντας την την δημοφιλέστερη παγκοσμίως...


Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασε δύο θέσεις η Εθνική Ελλάδας





Στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που ανακοινώνει κάθε...



μήνα η FIFA, έπεσε το Νοέμβριο η εθνική Ελλάδας με 1.004 βαθμούς. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε για τέταρτο μήνα στην ιστορία της πάνω από τη Βραζιλία, παρά το γεγονός ότι έχασε δύο θέσεις.

Στην κορυφή συνεχίζει να βρίσκεται η Ισπανία, που διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η Γερμανία παρέμεινε στη δεύτερη και η Αργεντινή ανέβηκε στην τρίτη θέση στον κόσμο.

Η κατάταξη:
1. Ισπανία 1.564 βαθμοί
2. Γερμανία 1.421
3. Αργεντινή 1.349 (+1)
4. Πορτογαλία 1.178 (-1)
5. Ιταλία 1.169 (+3)
6. Αγγλία 1.167 (-1)
7. Ολλανδία 1.128 (-1)
8. Κολομβία 1.110 (+1)
9. Ρωσία 1.084 (+3)
10. Κροατία 1.078 (+1)
11. Ουρουγουάη 1.047 (-4)
12. ΕΛΛΑΔΑ 1.004 (-2)
13. Βραζιλία 994 (+1)
14. Μεξικό 984 (+5)
15. Ακτή Ελεφαντοστού 974 (+1)

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο Γιώργος Κασαπίδης που διέγραψε ο Σαμαράς

aytos-einai-o-giorgos-kasapidis-poy-diegrapse-o-samarasΟ βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, προκάλεσε τη δυσάρεστη έκπληξη στη...
Νέα Δημοκρατία, στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, αν και δεν είχε προϊδεάσει για το «παρών», το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του από τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Ο 41χρονος βουλευτής τοποθετήθηκε μάλιστα και τομεάρχης της ΝΔ το 2009, από τον τότε νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο, Αντ. Σαμαρά.

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών (1996) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (2000) του ιδίου πανεπιστημίου στην Αγροτική Οικονομία.

Παράλληλα με την έναρξη των μεταπτυχιακών του σπουδών (1998), ανέλαβε την επιμέλεια και παρουσίαση σε τοπικό κανάλι της τηλεοπτικής εκπομπής «Αναζητώντας τη Δήμητρα», με αντικείμενο αγροτικά και περιβαλλοντικά θέματα. Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε και την επιμέλεια του ρεπορτάζ αγροτικής – περιβαλλοντικής πολιτικής για το δελτίο ειδήσεων του ίδιου καναλιού.

Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών (2000), ίδρυσε γραφείο σύνταξης μελετών αγροτικών προγραμμάτων, με έδρα την Κοζάνη. Στο πλαίσιο των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, εργάσθηκε ως εκτιμητής ζημιών αγροτικών καλλιεργειών στον ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ως συντάκτης αιτήσεων ΟΣΔΕ για λογαριασμό της ΕΑΣ Κοζάνης.

Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Τον Δεκέμβριο του 2009, του ανατέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, ο τομέας Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα Πέμπτη

Οι ισχυροί βοριάδες, οι καταιγίδες και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα,
Σήμερα Πέμπτη 8/11/12, από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και από τα βόρεια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.

Ειδικότερα:
• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ