Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Έβαλαν αντικλεπτικό στη... φέτα!


Απεγνωσμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα να αρχίσουν βάζουν αντικλεπτικά ακόμα και σε τρόφιμα όπως η... φέτα!


Στην Ελλάδα της κρίσης σημειώνονται κλοπές ειδών πρώτης ανάγκης σε σούπερ μάρκετ. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων τοποθετούν πλέον αντικλεπτικά συστήματα ακόμα και σε τρόφιμα για να αποτρέψουν τις κλοπές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον... φρέναρε με γκολάρα ο Λεβαδειακός!!!

Τακου-νίκη! 
Με χάιλαϊτ του παιχνιδιού το εκπληκτικό γκολ του Ζησόπουλου με τακουνάκι, ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις νίκες και στα γκολ (μετά από ενάμιση μήνα) επικρατώντας με 2-1 του Άρη. Καλύτεροι οι Βοιωτοί, που δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Γκέσιου στο 49’, έδωσαν τέλος στο καλό σερί της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Κανούλας ισοφάρισε προσωρινά (40’) προτού ο Βασιλείου (43’) ξαναβάλει τον Λεβαδειακό στην θέση του οδηγού.

Η αρχή του παιχνιδιού δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικές, με τον Ροτζέριο να έχει την πιο απειλητική στιγμή στο 19’, όταν πέρασε δύο παίκτες αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο.

Στο 22’ η εικόνα του ματς άλλαξε. Ο Πόι μπήκε στην περιοχή από δεξιά και αφού «άδειασε» με όμορφο τρόπο τον αντίπαλό του, σέντραρε για τον Ζησόπουλο, που κάνοντας ένα πανέμορφο τακουνάκι πάνω στην κίνηση, έγραψε το 1-0 για την ομάδα το Γιώργου Παράσχου.


Η αριστερή πλευρά του Άρη είχε προβλήματα με τον Πόι να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις από εκεί.


Παρόλα αυτά στο 40’, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κανούλα. Ο Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο κάτω από την σέντρα, ο Νταμαρλής γύρισε την μπάλα με κεφαλιά στο δεξί δοκάρι του Κυριακίδη με τον Κανούλα να νικά τον τερματοφύλακα των Βοιωτών με δεύτερη προσπάθεια.


Τα προβλήματα στην άμυνα των «κιτρίνων» συνεχίστηκαν όμως και ως αποτέλεσμα ήταν ο Λεβαδειακός να ανακτήσει το προβάδισμά του στο 43’. Η άμυνα του Άρη έχασε τρεις διαδοχικές κεφαλιές και ο τελικός αποδέκτης της μπάλας βασιλείου, έγραψε το 2-1 του ημιχρόνου.


Τον... φρέναρε με γκολάρα!Η αποβολή του Γκέσιου στο 49’, άλλαξε την εικόνα του
Ματς. Ο Άρης οπισθοχώρησε και προσπαθούσε να απειλήσει στην κόντρα αλλά ο Λεβαδειακός έχασε τις σημαντικότερες ευκαιρίες με Κόρμπο και Πόι, στους οποίους αρνήθηκε το γκολ ο Βελλίδης.

Το δοκάρι του Ροτζέριο στο τρίτο λεπ΄το των καθυστερήσεων θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στη ν΄κη των Βοιωτών, με τον διαιτητή να σφυρίζει αμέσως μετά την λήξη.


Έτσι η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επέστρεψε στις νίκες αλλά και στα γκολ, μετά τις 22/9 (3-0) τον Πανιώνιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβάδισμα Τσίπρα με 2,7%

Προβάδισμα Τσίπρα με 2,7% - Θέλουν Σαμαρά για πρωθυπουργό

Μπροστά με 23,1% έναντι 20,4% της ΝΔ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση η οποία δείχνει τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, ενώ συνεχίζεται η κατρακύλα για το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την έρευνα που θα δημοσιευτεί στο BHMA της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με πέντε μονάδες και 38,25% του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 33,35% για το ποιος είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.
Το κοινό δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 23,1% σε ενδεχόμενες εκλογές, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 20,4% και τα υπόλοιπα κόμματα :
Χρυσή Αυγή 10,4%
ΠΑΣΟΚ 7,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,4%
ΚΚΕ 5,7%
ΔΗΜΑΡ 4,6%
Από την άλλη πλευρά οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν επιθυμούν εκλογές στην παρούσα χρονική στιγμή, ενώ το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μαι συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα η απογραφή του ΟΑΕΕ

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων...

Επαγγελματιών (OAEE), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως, στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να μετακινηθούν, ενώ στην ανακοίνωση του ΟΑΕΕ τονίζεται ότι η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται τη διακοπή της καταβολής της σύνταξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις το 2013;

Το ποσοστό των αποδείξεων που ζητά το υπουργείο Οικονομικών θα είναι 25%, όπως και την περασμένη χρονιά.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, μπορεί να ...


προβλέπει ότι η συλλογή αποδείξεων δεν συνδέεται με το αφορολόγητο (καταργείται), ωστόσο για να εξασφαλίσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έκπτωση 1.950 ευρώ, θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις.
Η έκπτωση των 1.950 ευρώ θα βαίνει μειούμενη όσο αυξάνεται το εισόδημα. Αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις το ποσό της έκπτωσης θα μειώνεται.
Το ποσοστό των αποδείξεων που ζητά το υπουργείο Οικονομικών θα είναι 25%, όπως και την περασμένη χρονιά.
Όσοι δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων, που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.
Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα (εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ), θα πληρώνουν επίσης το πέναλτι 10%, επί της διαφοράς αν δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το επιπλέον ποσό θα συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η τρόικα επέμενε να διατηρηθεί το μέτρο των αποδείξεων, καθώς στο θέμα της φοροδιαφυγής δεν διαπίστωσε καμία πρόοοδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΜΕ Βοιωτίας για τις ελλείψεις καθηγητών



Το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας των σχολείων τελειώνει.
Πολλά σχολεία του νομού μας, πέρα από τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν σοβαρό ζήτημα με την έλλειψη εκπαιδευτικών, γεγονός που συνεπάγεται κενά και χαμένες διδακτικές ώρες. Έτσι πολλοί μαθητές δεν διδάσκονται το αντίστοιχο μάθημα ή γίνεται περικοπή ωρών.
Με δεδομένο ότι η γνώση είναι κοινωνικό αγαθό και όλα τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται όλα τα μαθήματα στο δημόσιο σχολείο και επιπλέον η ύπαρξη μεγάλου αριθμού αδιόριστων εκπαιδευτικών, οδηγούν την κοινή λογική στο αυτονόητο ερώτημα. Γιατί δεν καλύπτονται τα κενά; Γιατί δεν γίνονται διορισμοί;
Η απάντηση έχει να κάνει με τις κοινωνικές συνθήκες που ζούμε. Συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στη δουλειά, συγκυβέρνηση, Ε.Ε. , τρόικα το υπολογίζουν μόνο αριθμητικά, ως κόστος ή ως μέσο πολιτικής ομηρίας και συνδιαλλαγής.
Συνθήκες όπου η γνώση, η παιδεία και η κριτική σκέψη είναι επικίνδυνα πράγματα ενώ η κατάρτιση, οι δεξιότητες, οι άχρηστες πληροφορίες είναι η επίσημη πολιτική στα σχολεία.
Συνθήκες, όπου σύμφωνα με το ευρωενωσιακό μοντέλο, οι σημερινοί μαθητές, αυριανοί εργαζόμενοι θα αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι «μιας χρήσης», χωρίς δικαιώματα, ανταλλακτικά στα γρανάζια της εξουσίας.
Κατά τ’ άλλα φταίνε οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών για τις χαμένες ώρες!!
Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Βοιωτίας του ΠΑΜΕ :
Καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης , που άφησε τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε άμεσα να καλυφτούν τα κενά στα σχολεία.
ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ-ΣΕΚ ΘΗΒΑΣ
1 Αγγλικών , 2 Γεωπόνοι, 1 Γιατρός , 1 Πληροφορικής, 1 Φιλόλογος , 2 Μηχανολόγοι,
1 Αισθητικής.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
1 Μηχανολόγος, 1 Ηλεκτρολόγος, 1 Γεωπόνος 2 Νοσηλευτικής ή Γιατροί
ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1 Μαθηματικός 1 Βρεφοκόμος, 1 Νοσηλευτικής
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
1 Μαθηματικός
5ο ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
1 Γερμανικών
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1 Μαθηματικός
ΛΥΚΕΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
1 Χημικός
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς , οι μαθητές, οι λαϊκές οικογένειες δεν ευθύνονται για την κρίση. Με συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με αγώνες και θυσίες μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, που σκοτώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ανθρώπινες ζωές, θρέφεται με την κοινωνική αδικία και τσαλαπατάει τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Να οικοδομήσουμε την κοινωνία όπου η ευτυχία όλων των παιδιών θα είναι συλλογική υπόθεση και κρατική μέριμνα!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικα Αποτελεσματα στην Α' Βοιωτιας 7η Αγωνιστικη

Αποτελεσματα Α' Βοιωτιας
7η Αγωνιστικη

Επαμεινωνδας Λευκτρων  - Παναλιαρτος        5-0   ΤΕΛΙΚΟ
Πηγασος Αγιας Αννας - ΑΟ Θηβα                   1-3   ΤΕΛΙΚΟ
Ιολαος  Θηβας - ΠΑΟΚ Κοκκινο                      1-2   ΤΕΛΙΚΟ
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Δαφνη Ερυθρων  1-1   ΤΕΛΙΚΟ
ΠΑΟΚ Κυριακιου  - Δοξα Μουρικιου               2-1   ΤΕΛΙΚΟ
ΑΟ Πλαταιες - Αμβρυσσεας Διστομου            4-0   ΤΕΛΙΚΟ
ΑΕ Ορχομενος - Παμβαγιακος                        4-1   ΤΕΛΙΚΟ
ΑΕ Σκουρτα - Ενωση ΑΣΑ                              1-4  TEΛIKO

η Βαθμολογια σε 7 Αγωνες

1. Ενωση ΑΣΑ                          21
2. ΠΑΟΚ Κυριακιου                  18
3. ΑΟ Πλαταιες                         16
4. Επαμεινωνδας  Λευκτρων    15
5. Αμβρυσσεας Διστομου         15
6. Δαφνη Ερυθρων                   14
7. ΑΕ Ορχομενος                      13
8. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου     11
9. ΑΟ Θηβα                                9
10. ΠΑΟΚ Κοκκινο                     9
11. Παμβαγιακος                        7
12. Δοξα Μουρικιου                    7
13. Πηγασος Αγιας Αννας          2
14. Ιολαος Θηβας                       0
15. Παναλιαρτος                         0
16. ΑΕ Σκουρτα                          0

8η Αγωνιστικη
Σαββατο 17 Νοεμβριου

ΑΟ Θηβα - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου
ΑΟ Πλαταιες -Επαμεινωνδας Λευκτρων
Αμβρυσσεας Διστομου - ΠΑΟΚ Κυριακιου
Παναλιαρτος - Ιολαος Θηβας
Ενωση ΑΣΑ - Πηγασος Αγιας Αννας
Παμβαγιακος - Δαφνη Ερυθρων
Δοξα Μουρικιου - ΑΕ Ορχομενος
ΠΑΟΚ Κοκκινο - ΑΕ Σκουρτα
 
Διαβάστε Περισσότερα »

"Υψηλού κινδύνου διπλωματία για την Ελλάδα".


  • Νέος κύκλος εκρηκτικών διαβουλεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα.
  • Οι διεθνείς πιστωτές αδυνατούν να γεφυρώσουν τις διαφορές, σπρώχνοντας την Αθήνα επικίνδυνα κοντά σε ένα απρόβλεπτο... ατύχημα

Γράφουν σήμερα οι Financial Times:
 "Νέος κύκλος διπλωματικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου και ρίσκου, πάνω στο πρόγραμμα διάσωσης των 174 δισ. ευρώ της Ελλάδας, ανοίγει για τους ηγέτες της ευρωζώνης. Οι διεθνείς πιστωτές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών, σπρώχνοντας τη... χώρα επικίνδυνα κοντά ακόμα και σε στάση πληρωμής του χρέους, που λήγει την επόμενη εβδομάδα.

Οι αξιωματούχοι ήλπιζαν να ολοκληρώσουν το νέο πρόγραμμα, που παρατείνει τη διάσωση της Ελλάδας κατά δύο χρόνια έως το 2016, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα. Έτσι, θα απεγκλωβιζόταν η καθυστερημένη δόση των 31,3 δισ. ευρώ που χρειάζεται απεγνωσμένα η Αθήνα.

Όμως, σύμφωνα με στελέχη που μετέχουν στις συνομιλίες, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους διεθνείς πιστωτές όσον αφορά το πόση ανακούφιση από το χρέος χρειάζεται η Ελλάδα και το ποιος θα επωμιστεί τις απώλειες από τις μειωμένες αποπληρωμές χρέους.

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι θα χρειαστούμε έναν νέο κύκλο μετά τη Δευτέρα», δήλωσε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που δεν έχουν ακόμη κλείσει».

Διπλωμάτες δηλώνουν ότι το ΔΝΤ και η Κομισιόν, δύο από τα τρία μέλη της τρόικας που χειρίζεται τη διάσωση της Ελλάδας, συγκρούονται όσον αφορά το μέγεθος και τον ρυθμό της μείωσης του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ παραμένει πιο απαισιόδοξο για τη δυνατότητα της χώρας να επιστρέψει σε οικονομική ανάπτυξη, για τα ποσά που θα συγκεντρώσει από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και για το πόσα κεφάλαια χρειάζεται για να ανακεφαλαιοποιηθεί το παραπαίον τραπεζικό σύστημα.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μια διαφορά 5-10 ποσοστιαίων μονάδων στο ποσοστό στο οποίο πιστεύουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον ότι θα βρίσκεται το ελληνικό χρέος μέχρι το 2020, τη χρονιά-στόχο, για επιστροφή του σε βιώσιμα επίπεδα.

Πιο πολύ περιπλέκει τις συνομιλίες η επιμονή του ΔΝΤ πως τα επίπεδα του ελληνικού χρέους πρέπει να μειωθούν στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, ενώ η Κομισιόν προτείνει χαλάρωση του στόχου στο 125% περίπου έως το 2022.

Κορυφαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι, αν οι συνομιλητές υποχρεωθούν να δεχτούν τη θέση του ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ίσως χρειαστεί να υποστούν ζημίες στα υπάρχοντα δάνεια διάσωσης, γεγονός που θα είναι πολιτικά εκρηκτικό και ήδη απορρίπτουν το Βερολίνο και άλλες βόρειες χώρες, φοβούμενες τις αντιδράσεις στα εθνικά τους κοινοβούλια.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σταδιακά μετακινείται προς τη θέση του ΔΝΤ, και αυτό σημαίνει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να βρουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά για την ανακούφιση από το χρέος απ’ όσα αρχικά υπολόγιζαν, για να επανέλθει το πρόγραμμα σε τροχιά.

«Θα υπάρχει ανάγκη για μέτρα σημαντικής μείωσης του χρέους», σχολίασε αξιωματούχος. «Όλοι έχουν τις κόκκινες γραμμές τους».

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ήλπιζαν ότι τα μέτρα ανακούφισης θα μπορούσαν να περιοριστούν σε μείωση των επιτοκίων στα δάνεια διάσωσης -από τις 150 στις 80 μονάδες βάσης πάνω από τα διατραπεζικά επιτόκια- μαζί με το να δώσουν στην Ελλάδα τα κέρδη που είχε λάβει η ΕΚΤ από τα 55 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, τα οποία εκτιμώνται στα 12-15 δισ. ευρώ.

Ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει να επιτρέψει να περάσουν τα κέρδη στην Ελλάδα, όμως πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να λάβει άλλα πρόσθετα μέτρα για να τη βοηθήσει να μειώσει το δανειακό της βάρος, αυξάνοντας έτσι τις πιέσεις προς τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση.

«Η ΕΚΤ έχει σχεδόν κλείσει σε αυτό το θέμα», είπε ο Μ. Draghi.

Πηγή FT.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ:Τέσσερα νεογνά νεκρά από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη!



 Τέσσερα νεογνά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου... Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος των νεογνών οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από το εντεροβακτηρίδιο κλεψιέλα ενώ ελέγχεται εάν ο θάνατος ενός ακόμη νεογνού οφείλεται στην ίδια αιτία.

Από τους υπεύθυνους πάντως αποφασίστηκε να μην κλείσει η μονάδα και στα 32 ακόμη νεογέννητα που νοσηλεύονται σε αυτήν, θα χορηγηθεί προληπτικά αντιβίωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Δευτέρα οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης

Με υπεύθυνη δήλωση στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που δεν είχαν υποβάλει το προηγούμενο έτος, εφόσον δεν ήταν υπόχρεοι, θα μπορούν να... πιστοποιηθούν και να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Εκεί, θα πρέπει να αναγράψουν στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ότι δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση τον προηγούμενο χρόνο, διότι τα εισοδήματα τους ήταν χαμηλά. Η αίτηση θα γίνει δεκτή και θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης. Βέβαια θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια των δηλούμενων στοιχείων.
Ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι από την Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, ενώ στις πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση η επιδότηση θα δίνεται άμεσα με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Κανονικά θα πάρουν το επίδομα πετρελαίου όσοι μένουν σε πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση, άσχετα με το εάν θα ανάψουν τα καλοριφέρ ή όχι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ στη Λαμία με την αυτοκτονία επιχειρηματία

Ένας 42χρονος έμπορος παπουτσιών βρέθηκε κρεμασμένος πριν από 10 μέρες, στο σπίτι του στη Λαμία. Την αυτοκτονία ακολούθησε...


 πλήθος σεναρίων που μιλούν για δολοφονία σύμφωνα με το LamiaStar.gr.
Μάλιστα οι φήμες πήραν τέτοιες διατάσεις που απασχολούν αρχές και εκκλησία μιας και το συγκεκριμένο αποτελεί θέμα συζήτησης ακόμη και στους ναούς, όπως συνέβη σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην συνοικία των Καλυβίων Λαμίας.

Για το αν έχει γίνει εκταφή της σωρού του εμπόρου αλλά και αν ευσταθούν τα όσα ακούγονται, η αστυνομία απαντά αρνητικά, σύμφωνα πάντα με το LamiaStar.

H ιατροδικαστής Λαμίας, διαψεύδει οτιδήποτε αφορά πιθανότητα εκταφής και παραπέμπει στο αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα γίνουν γνωστά σε 3 με 4 μήνες. Εάν οι εξετάσεις αυτές δείξουν οτιδήποτε τότε ο φάκελος της υπόθεσης θα ανοιχτεί και πάλι, διαφορετικά θα κλείσει με την βεβαιότητα ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Δεν πάει το μυαλό σας ποιού διάσημου σταρ αδελφή είναι η κυρία.

Ακόμα πέφτουμε από τα σύννεφα!!!
Είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες της showbiz, μεγάλος star και από τους πιο λαμπερούς ηθοποιούς και η κυρία στη φωτογραφία είναι αδελφή του.
Βέβαια με μια πρώτη μάτια αυτό φαντάζει αδύνατον και με μια δεύτερη μη σας πω αν όμως ανατρέξουμε στο παρελθόν και δούμε τον Χολιγουντιανό σταρ σε μικρή ηλικία ίσως το πιστέψουμε.
Ο λόγος για τον...


 George Clooney και την αδελφή του Adelia Clooney. Φαίνεται από τις φωτογραφίες και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πως η αδελφή Clooney δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την αισθητική, το στυλ και τη λάμψη παρόλα αυτά τα αδέλφια είναι αγαπημένα και πολύ κοντά.


Είναι πάντα στο πλευρό του μαζί με τη μητέρα τους, αν και συνεχίζει να ζει στο πατρικό τους σπίτι στο Augusta του Kentucky. Όπως και να ' χει όμως η εικόνα και πόσο μάλλον η σύγκριση είναι σοκαριστική.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρει ο 29χρονος Αιγύπτιος: "Απειλούσαν ότι θα με βιάσουν"

Με πήγαν στο σπίτι του, όπου έχει και στάβλο για άλογα, γουρούνια και άλλα ζώα.
Μου δέσανε την αλυσίδα με λουκέτο στον λαιμό. Την άλλη άκρη τη δέσανε με έναν χαλκά αλόγου. Και άρχισαν να με χτυπάνε με κλωτσιές και γκλομπ. Απειλούσαν ότι θα με βιάσουν. Τότε εγώ, έπεσα στα πόδια τους και τα φιλούσα για να μην το κάνουν. “Καλύτερα να με σφάξετε”, τους είπα», συνεχίζει ο Ουαλίντ. Ανατριχίλα προκαλεί η εξομολόγηση του 29χρονου Αιγύπτιου που βασανίστηκε από το αφεντικό του και βρέθηκε δεμένος σε δέντρο την περασμένη Κυριακή, στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας. Ο Ουαλίντ κινδυνεύει πλέον με απέλαση, ενώ τέσσερα άτομα κατηγορούνται για κακούργημα.

«Το πρωί του Σαββάτου, όταν τελείωσα τη δουλειά μου, ήθελα να φύγω. Στο μαγαζί ήταν το αφεντικό και ο γιος του. Μου είπαν να περιμένω να πληρωθώ, γιατί ήδη μου χρωστούσαν δύο μήνες», διηγήθηκε ο 29χρονος στον πρόεδρο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Έθνος».

Ο χρόνος για τον Ουαλίντ σταμάτησε λίγο αργότερα: «ενώ περίμενα να πληρωθώ, ξαφνικά το αφεντικό μου άρχισε να με χτυπάει. Το ίδιο και ο γιος του. Σε αυτούς προστέθηκε και ένας φίλος τους, που έτυχε να περνάει απέξω», συνέχισε ο Αιγύπτιος μετανάστης, τον οποίο το 54χρονο αφεντικό του κατηγορεί ότι έκλεψε 12.000 ευρώ.

Στην παρέα των βασανιστών, που είχε στήσει... γλέντι με κρασιά και φαγητά την ώρα που χτυπούσαν τον Αιγύπτιο, προστέθηκε και ένας Αλβανός φίλος του φούρναρη. Ακολούθησαν μαρτυρικές στιγμές, με τους τέσσερις να μεθούν και να τον βασανίζουν. Όταν οι ώρες πέρασαν, ο φούρναρης έφυγε για να ανοίξει το μαγαζί του, ενώ υποσχέθηκε... δεύτερο γύρο στον 29χρονο μόλις θα επέστρεφε.

«Όταν έμεινα μόνος στον στάβλο, τα ποντίκια έκαναν πάρτι. Χτυπώντας με τα πόδια μου κάποιες πέτρες, κατάλαβα ότι μια πέτρα κουνιόταν. Με αυτήν έσπασα τον χαλκά και απελευθερώθηκα. Με πολύ κόπο κατάφερα να βγω στον κεντρικό δρόμο, όπου με βρήκαν λιπόθυμο», καταλήγει ο Ουαλίντ.

Ο 29χρονος –που ήρθε στην χώρα μας πριν από δύο χρόνια και το τελευταίο έτος ζει και εργάζεται στη Σαλαμίνα- εξακολουθεί να κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και αντιμετωπίζει την απέλαση, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν...





Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεχασιάρης οδηγός έφυγε, παίρνοντας μαζί και την αντλία της βενζίνης! [video]

Με την αντλία της βενζίνης στο ντεπόζιτο έφυγε ο οδηγός στο βίντεο, ξεριζώνοντας την από το βενζινάδικο που εφοδίαζε το αμάξι του!

Το περιστατικό συνέβη στην Τουρκία και καταγράφηκε από κάμερα του οδηγού στο αυτοκίνητο που βρισκόταν από πίσω!

Μέχρι που και η αστυνομία τον σταμάτησε να μάθει τι συμβαίνει....!

Αχ ξεχασιάρη οδηγέ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γίνεται με τα εφάπαξ


Τι γίνεται με τα εφάπαξ
Κουρεύονται τα εφάπαξ που δεν έχουν πληρωθεί από την 1η Αυγούστου του 2010 και μετά. Αναλυτικά, στους ασφαλισμένους μέχρι 31/12/1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν της υπηρεσίας από 1/8/2010 και μετά, στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος μειώνεται ποσοστιαία κατά φορέα-τομέα πρόνοιας.
Αναλυτικά:

Πηγή: Τα Νέα
Διαβάστε Περισσότερα »

Ταξιδιώτης του χρόνου; Επέστρεψε μετά από 74 χρόνια;

Μια ιστορία για ένα πτώμα που δεν βρέθηκε ποτέ.... παρά την έντονη αναζήτηση από την αστυνομία,ο Fenz δεν βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, η οικογένειά του πίστευε ότι θα επέστρεφε. Περίμεναν χρόνια, τελικά πέθαιναν ένας-προς-ένα ακόμα με την ελπίδα ότι ο αγαπημένος τους Rudolf μπορεί να έρθει πίσω.
Για όλους τους συγγενείς του που...


 ζούσαν ,ο Rudolf Fenz είχε πεθάνει ,αλλά τελικά επέστρεψε. Και επέστρεψε με τον πιο απίστευτο τρόπο που είναι δυνατόν.Ο Rudolf Fenz ξαφνικά εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 1950 στο κέντρο μιας πολυσύχναστης πόλης, στο κέντρο του Μανχάταν στη Fifth Avenue 74 χρόνια μετά.

Δευτερόλεπτα μετά την εμφάνισή του ση μέση της Fifth Avenue ,λόγο μεγάλης κίνησης χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.

Ο χρόνος είχε παίξει ένα σκληρό παιγνίδι για τον Fenz, που εμφανίστηκε  τρία τέταρτα του αιώνα μετά την εξαφάνισή του , μόνο για να τον πετάξει μπροστά σε ένα αυτοκίνητο.

Από την έναρξη της έρευνας τους στον περίεργο θάνατο ενός παράξενα ντυμένου ανθρώπου, η αστυνομία της Νέας Υόρκης γνώριζε ότι η υπόθεση δεν θα ήταν καθόλου τυπική.

Ο οδηγός ο οποίος χτύπησε και σκότωσε τον παράξενο πεζό κατέθεσε ότι ο άνθρωπος έμοιαζε σαν να ήταν από αλλού, και ορκίστηκε ότι εμφανίστηκε κυριολεκτικά χωρίς προειδοποίηση μπροστά του.

Το ίδιο το πτώμα ήταν ένα αίνιγμα.

Παρά το γεγονός ότι ο αποθανών ήταν ντυμένος άψογα και από τα ρούχα που εξέτασαν, η αστυνομική έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος μυστήριο φορούσε ρούχα που φορούσαν σχεδόν έναν αιώνα πριν από σήμερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τα αρχεία-που γράφτηκαν από την έρευνα αξιωματικών στον τόπο του ατυχήματος, ο νεκρός φορούσε ένα μαύρο παλτό, ένα καπέλο με πλατύ γείσο, παντελόνια και περίεργα παπούτσια που δένουν με τον, 19ος αιώνα,καθώς και πόρπες μεγάλου μεγέθους. Η ηλικία του ήταν γύρω στα τριάντα .

Η Αστυνομία βρήκε ακόμη νομίσματα στο πορτοφόλι του και χαρτονομίσματα των ΗΠΑ με ημερομηνίες πριν από τη δεκαετία του 1870 και κάρτες με χαραγμένο το όνομα "Rudolf Fenz, Senior."

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης μια απόδειξη για την επιβίβαση αλόγων και χαρτιά που έγραφαν αποτελέσματα μιας έρευνας για την μεταφορά ανθρώπων μέσα στον χρόνο.
Μη μπορώντας οι αστυνομικοί να προσδιορίσουν τον τόπο όπου ο Rudolf Fenz Senior ζούσε ή να εντοπίσουν  οποιονδήποτε πλησιέστερο συγγενή,  η αστυνομία παρέδωσε την υπόθεση σε έναν από τους ανακριτές για αγνοούμενους,τον Hubert Rihn. Με τους πόρους του Γραφείου Αγνοουμένων Ατόμων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης,ο Rihn ,σε επαφή με τους ομολόγους του από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας και της Γερμανίας, ξεκίνησε  μια προσπάθεια να βρει οποιονδήποτε συγγενή  του θύματος.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η έρευνα Rihn του κατέληξε  σε αδιέξοδα.

Τέλος, σχεδόν σε μια πράξη απελπισίας,ο Rihn ψάχνει ένα αντίγραφο ενός παλιού τηλεφωνικού κατάλογου από το 1939 της Νέας Υόρκης . Εκεί, οι επίμονοι ερευνητής διαπίστωσαν μια σημαντική ένδειξη: στον κατάλογο  υπάρχει ένα άτομο που ονομάζετε Rudolf Fenz, Junior.

Αυτή η ανακάλυψη, έπειτα από πολύ επίπονο έργο της αστυνομίας, οδήγησε τον Rihn σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, τη χήρα του Rudolf Fenz, Junior.

Η υπόθεση παίρνει πιο ασυνήθιστη και περίεργη τροπή με τη σειρά της. Τα γεγονότα που προέκυψαν έκαναν τους αξιωματικούς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης να ζαλιστούν.

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συνέντευξης με την χήρα του Rudolf Fenz,του νεότερου, είπε στους ανακριτές ότι ο πατέρας του Rudolf Fenz, Senior, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής βόλτας του. Εκείνη την εποχή, ο γιος του και αργότερα ο σύζυγός της, ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Αναφορές έγιναν από την οικογένεια αλλα η έρευνα που διεξήχθη από τις αρχές δεν έφεραν κα΄νένα ίχνος του αγνοούμενου πατέρα  στην επιφάνεια

Το έτος 1876 ο Rudolf Fenz, ήταν  31 ετών.

Έτσι ο Rihn έψαξε σε αρχεία του 19ου αιώνα από ανεξιχνίαστες περιπτώσεις αγνοουμένων που καταγράφηκαν από το Γραφείο Αγνοουμένων Ατόμων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εκεί, προς έκπληξή του, είδε τον Rudolf Fenz, Senior, που τον ανέφεραν από την οικογένειά του ως αγνοούμενο.

Σε μια παλιά φωτογραφία του Rudolf Fenz,η ομοιότητα του ανθρώπου που θανατώθηκε στην πολυσύχναστη οδό της Νέας Υόρκης ήταν εκπληκτική.planet-greece.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι έρευνες για αέριο

Την ερχόμενη Κυριακή, φτάνει στην Πάτρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Ο διαγωνισμός για...

τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη νορβηγική εταιρεία PGS η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή, συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση.

Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν.




fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ! Ηθελε να αγοράσει τετράδια και αντί για λεφτά θα έδινε κότες!

Μια ακόμα θλιβερή ιστορία της Ελλάδας του σήμερα. Mαθητής Λυκείου στα Ιωάννινα, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μπήκε σε βιβλιοπωλείο. Αφού ο νεαρός επέλεξε τα βιβλία και τα τετράδια, που χρειάζονταν, ο πατέρας του...


πλησίασε διστακτικά το βιβλιοπώλη. Και του είπε ότι δεν είχε χρήματα, για να τον πληρώσει, αλλά ότι διάλεξε ο γιος του ήταν απολύτως απαραίτητα. Γι' αυτό αντί για χρήματα, του πρότεινε να του δώσει κότες, από αυτές, που έχουν στο χωριό. Ο βιβλιοπώλης, όπως περιγράφει η "Κάτοψη" συγκινήθηκε από το περιστατικό και χωρίς να σκεφτεί πολύ του είπε: "Δεν θέλω να μου φέρεις κότες. Καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες σου. Κι εγώ δυσκολεύομαι. Όμως ό,τι αγόρασε το παιδί του τα κάνω δώρο, για να μάθει γράμματα και να γίνει χρήσιμος άνθρωπος...". Είπατε τίποτα;
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πρώτες επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά από τα μέτρα λιτότητας

Οι πρώτες επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά από τα μέτρα λιτότητας

Στο κόστος στέγασης και ειδικότερα στη δαπάνη θέρμανσης, καταγράφονται οι πρώτες επιπτώσεις των νέων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας, ενώ παρά το δραστικό περιορισμό μισθών και συντάξεων, το ισοζύγιο της εσωτερικής υποτίμησης παραμένει αρνητικό, καθώς οι τιμές σε είδη ευρείας κατανάλωσης δεν υποχωρούν αναλόγως, "τρέχοντας" με ρυθμούς μεγαλύτερους από τον πληθωρισμό που διαμορφώθηκε στο 1,6%.
Ειδικότερα, μετά από την εξίσωση του ΕΦΚ με το πετρέλαιο κίνησης, καταγράφεται αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης 45,2% σε σχέση με πέρσι. Στο φυσικό αέριο η αύξηση είναι της τάξης του 17%, στη βενζίνη 6,6%, στα λαχανικά 3%, στις πατάτες 9,4%.
Μείωση τιμών 2,6% καταγράφεται στο ελαιόλαδο, 5,8% στα φάρμακα, 3,5% στα δίδακτρα. Το επόμενο κύμα αυξήσεων, λόγω των νέων φόρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο είναι προ των πυλών και αναμένεται στη τιμή του υγραερίου κίνησης καθώς και των τσιγάρων.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από την αύξηση στον ΕΦΚ του υγραερίου η λιανική τιμή εκτιμάται ότι θα αυξηθεί έως και 15 λεπτά, ενώ η αναπροσαρμογή των φόρων στον καπνό θα φέρει αυξήσεις 30- 40 λεπτά ανά πακέτο και περίπου 1 ευρώ στα "στριφτά".
Καθοριστικός παράγοντας για τη συγκράτηση του πληθωρισμού χαρακτηρίζεται σε κάθε περίπτωση το κόστος ενέργειας. Αν και Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ εκτιμούν ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν- εκτός απροόπτου- από τα φετινά επίπεδα, λειτουργώντας έτσι ευεργετικά και για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, επισημαίνουν ότι η αύξηση των έμμεσων φόρων στο πλαίσιο των προγραμμάτων λιτότητας λειτουργεί επιβαρυντικά, έστω βραχυπρόθεσμα.
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το κόστος ενέργειας αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 11,4% σε σχέση με πέρσι, η μέση αύξηση στις Ευρωπαϊκές χώρες- μέλη του ΟΟΣΑ περιορίζεται στο 8,1%.
Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία αναδεικνύουν την έλλειψη δυναμικής στη πραγματική οικονομία. Η βιομηχανική παραγωγή στη μεταποίηση μειώθηκε κατά 6,9%, όταν πέρσι η μείωση ήταν 0,3%, αντανακλώντας τη συρρίκνωση της ζήτησης. Η μεγαλύτερη πίεση εντοπίζεται στα είδη υπόδησης όπου η μείωση παραγωγής φτάνει στο 27,6%, στα χημικά 13,5%, σε φάρμακα- σκευάσματα 15,1%, στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό 17,4%

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 40 χαράτσια και όχι μόνον που μας επιβάλλει το Μνημόνιο 3

Αυτά είναι τα 40 χαράτσια και όχι μόνον που μας επιβάλλει το Μνημόνιο 3 [λίστα]

Σαράντα είναι τα χαράτσια που προβλέπει το «Μνημόνιο 3» και έρχονται να προστεθούν στις περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί και να εξανεμίσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των Ελλήνων. Με τα χαράτσια αυτά η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει έσοδα προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του κράτους.
  1. Μειώνεται ο κατ' αποκοπήν συντελεστής επιστροφής φόρου των αγροτών από το 11% στο 6%.
  2. Αυξάνεται ο συντελεστής ΕΦΚ, του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από εικοσιένα (21) ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε εξήντα έξι (66) ευρώ ανά χιλιόλιτρο για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
  3. Αυξάνεται η φορολογία των βιομηχανοποιημένων καπνών, με κύριο στόχο τα «στριφτά». Η τιμή του καπνού υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 1 ευρώ το φακελάκι. Ταυτοχρόνως, απαγορεύεται και η δωρεάν διανομή προϊόντων καπνού «για σκοπούς έρευνας αγοράς».
  4. Παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής για την πραγματοποίηση ελέγχων σε πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις, νομικών και φυσικών προσώπων για όλες τις φορολογίες μέχρι τις 31.12.2012.
  5. Καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013 οι διατάξεις που αφορούν σε ειδικές κατηγορίες επιδοτήσεις ανεργίας και ειδικές εισοδηματικές ενισχύσεις ανεργίας («Συνεταιριστικά Ελληνικά Λιπάσματα ΑΕ», Μ.Α.Β.Ε. «ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ», TVX Hellas AE, «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ», Ολυμπιακή κ.λπ.).
  6. Η καταχώριση και οποιαδήποτε μεταβολή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) καθώς και η χορήγηση αντιγράφων ή πιστοποιητικών, προϋποθέτει την καταβολή τέλους που αποτελεί έσοδο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κατά ποσοστό 80% και έσοδο της οικείας υπηρεσίας καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. κατά ποσοστό 20%.
  7. Επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης έως 35% στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, για τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2012 έως και 30.6.2014 και αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους εφεξής.
  8. Σε δημόσιο και ΔΕΚΟ καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013 υπολείμματα δώρων και επιδομάτων αδείας για όλους τους κρατικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ.
  9. Αναστέλλονται από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μέχρι το τέλος του 2016, τα Κίνητρα Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ) στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
  10. Επεκτείνεται από 1ης Ιανουαρίου 2013 στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ το βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του Δημοσίου.
  11. Επιβάλλονται αναδρομικά, από 1ης Αυγούστου 2012, οι μειώσεις επί των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια. Θα αναζητηθούν και θα κρατηθούν σαν «αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές» από το μισθό τους.
  12. Μειώνεται στο μισό (κατά 50%) η αντιμισθία προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.
  13. Καταργείται και η καταβολή αποζημίωσης στους αιρετούς για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων κ.λπ.
  14. Καταργείται, από 1ης Ιανουαρίου 2013, το χρονοεπίδομα που καταβάλλεται στους δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
  15. Τίθεται πλαφόν στα 1900 ευρώ για τις μέσες αποδοχές στις ΔΕΚΟ.
  16. Αναστέλλονται κατά ένα χρόνο οι δύο τελευταίες δόσεις της έκτακτης παροχής στους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, που αφορούσαν στα έτη 2012 και 2013. Αντίστοιχη χρονική μετακίνηση ισχύει και για τους συνταξιούχους δικαστικούς.
  17. Μειώνονται εκ νέου οι αποδοχές των γενικών γραμματέων υπουργείων κ.λπ. στα 3.000 ευρώ το μήνα.
  18. Καταργούνται για όλους τα δώρα τους συνταξιούχους τα δώρα
  19. Επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% ως 12% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης
  20. Μειώνεται η σύνταξη με βάση τον μειωμένο βασικό μισθό των εν ενεργεία υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών
  21. Αυξάνονται οι εισφορές ΟΓΑ και σε όλα τα Ταμεία, στο ύψος των εισφορών του ΙΚΑ
  22. Επιβάλλεται «χαράτσι» 1 ευρώ ανά συνταγή στα φαρμακεία
  23. Επιβάλλεται «εισιτήριο» 25 ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
  24. Δεν θα παίρνουν σύνταξη όσοι απολύονται από το δημόσιο (για διαφθορά κ.λπ.)
  25. Η σύνταξη των στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων που φεύγουν με 15ετία θα δίδεται στα 67
  26. Η συνταξιοδότηση για τους εργαζόμενους με βαρέα και ανθυγιεινά θα δίδεται στα 58
  27. Σύνταξη στα 60 με ΒΑΕ στο δημόσιο (οδοκαθαριστές κ.λπ.)
  28. Στα 62 με 40 έτη η σύνταξη στον ΟΑΕΕ, ΙΚΑ κλπ. Στο δημόσιο θα ισχύσει από το 2020.
  29. Μειώνεται το εφάπαξ στο ΤΑΠΙΤ, στο ΤΠΔΥ, στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στο ΤΑΥΤΕΚΩ, στο ΕΤΑΑ, στο ΤΕΑΠΑΣΑ, και των Υπαλλήλων ΙΚΑ, ΟΓΑ και δικηγόρων του δημοσίου.
  30. Μαζικές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και ιδιωτικού δικαίου) από τα τέλη του 2012 και ανά τρίμηνο, προς άλλα υπουργεία, περιφέρειες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ. Ο υπό μετάταξη υπάλληλος μεταφέρει το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιό του σε νέα συναφή θέση της ειδικότητας τους, ενώ αν δεν παρουσιαστούν στη νέα θέση τους απειλούνται με υποβιβασμό (οι μόνιμοι) ή απόλυση (οι ιδιωτικού δικαίου και οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα).
  31. Διαθεσιμότητα επί ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (θα λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους) για μονίμους πολιτικούς υπαλλήλων του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι θέσεις των οποίων καταργούνται. Οι υπάλληλοι αυτοί μπορεί κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητάς τους να μετατάσσονται εκουσίως ή υποχρεωτικά ή να μεταφέρονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οπουδήποτε στο δημόσιο. Επίσης μπορεί να υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης. Αντίστοιχες ρυθμίσεις εφαρμόζονται και σε υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
    Η υπηρεσιακή σχέση των υπαλλήλων αυτών, εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν, λύεται με τη λήξη του καθεστώτος της διαθεσιμότητας.
  32. Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2016 ο κανόνας περιορισμού των προσλήψεων «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» στο δημόσιο.
  33. Τίθενται αυτοδικαίως σε αργία υπάλληλοι εφόσον τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή ή υπεξαίρεση (κοινή ή της υπηρεσίας), για παράβαση καθήκοντος κλπ. Επίσης, εάν εκδοθούν σε βάρος τους δικαστικές καταδίκες, ένταλμα προσωρινής κράτησης ή με περιοριστικούς όρους, εάν τους επιβληθεί η πειθαρχική ποινή παύσης κλπ. Ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντα του, εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ετέθη σε αργία.
  34. Προβλέπονται μεταθέσεις εκπαιδευτικών, με δαπάνη του Δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια με απόφαση του Υπουργού Παιδείας. Θα καθοριστεί διαδικασία με κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπηρεσία σε σχολεία με δυσμενείς όρους διαβίωσης και λειτουργίας, η συνυπηρέτηση, η ανάγκη συνοίκησης συζύγων, η εντοπιότητα, η προστασία τέκνων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την διενέργεια των μεταθέσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία.
  35. Θεσπίζεται από 1ης Ιανουαρίου 2014 επίδομα μακροχρονίως ανέργου, για τους ανέργους οι οποίοι έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος μακροχρονίως ανέργου δεν μπορεί να υπερβεί τα 200 ευρώ και καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι αλλά όχι πέραν των 12 μηνών. Τα όρια ηλικίας των δικαιούχων ορίζονται από 20 ετών μέχρι 66.
  36. Καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από ένα νέο ενιαίο οικογενειακό επίδομα που καταβάλλεται από το πρώτο παιδί. Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής: (α) έως 6.000 ευρώ θα λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, (β) με 6.001 έως 12.000 ευρώ θα λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος, (γ) από 12.001 έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο το 1/3 του επιδόματος.
  37. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ως εξής: 40 ευρώ το μήνα για ένα εξαρτώμενο τέκνο, 80 ευρώ για δύο τέκνα, 130 ευρώ για τρία τέκνα και 180 ευρώ για τέσσερα τέκνα. Για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του τετάρτου, καταβάλλεται, πέραν των ανωτέρω, μηνιαίο επίδομα 60 ευρώ.
  38. Θεσπίζεται πιλοτικό Πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2014 αλλά δεν προσδιορίζονται το ύψος των παροχών κι τα κριτήρια χορήγησης.
  39. Αλλαγές επέρχονται για επαγγελματικούς κλάδους όπως περιπτερούχοι, εφημεριδοπώλες, ταξί, εκτελωνιστές, βυτιοφόρα, φορτοεκφορτωτές, ξεναγοί, λογιστές, φοροτεχνικοί, ορκωτοί εκτιμητές, ενεργειακοί επιθεωρητές, ΙΙΕΚ, κολλέγια κ.λπ.
  40. Η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη γίνεται, εκτός από τα φαρμακεία, και από σούπερ-μάρκετ τροφίμων, παντοπωλεία κ.λπ.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

271 δισεκατομμυριούχοι στην... κομμουνιστική Κίνα!


Μια από τις κληρονομιές του απερχόμενου προέδρου της Κίνας Χου Ζιντάο ήταν ότι κατά την δεκαετή του θητεία πολλαπλασίασε στην χώρα του τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. 

Εκεί που πριν το 2003- όταν ο Χου Ζιντάο ανέλαβε την εξουσία- οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι ήταν ελάχιστοι, επί θητείας του έφτασαν τον αριθμό των 271!
 

Ο αριθμός αυτός είναι τρομακτικός. Σημαίνει ότι η περιουσία μόνο αυτών των ανθρώπων είναι πολλαπλάσια από το ΑΕΠ της Ελλάδας, καθώς... αναγκαστικά είναι μεγαλύτερη των 271 δισ., ενώ πολλοί από αυτούς έχουν περισσότερα του ενός δισεκατομμύρια.

Σημείωση: Όταν λέμε για δισεκατομμυριούχους, τους μετράμε με το νόμισμα που είναι η βάση των διεθνών συναλλαγών, δηλαδή το δολάριο. Δεν τους μετράμε με Γουάν, που είναι το νόμισμα της Κίνας (ένα δολάριο ισούται με 6,24 γουάν αυτή την στιγμή).

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των εκπληκτικών ρυθμών ανάπτυξης που παρουσίασε η κινεζική οικονομία επί τρεις δεκαετίες. Αυτή η ανάπτυξη έβγαλε πάνω από 100 εκατομμύρια Κινέζους από την φτώχια, αλλά δημιούργησε και τρομακτικές ανισότητες. Αύξησε κατά πολύ το χάσμα πλουσίων και φτωχών. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Κίνα ακόμα διοικεί ένα κόμμα που αποκαλείται κομμουνιστικό. Και μόνο ο αριθμός 271 δισεκατομμυριούχοι αρκεί για να δείξει ότι ο κομμουνισμός της Κίνας δεν είναι ακριβώς κομμουνισμός.

Ποιές είναι λοιπόν οι προκλήσεις της νέας διοίκησης, την οποία από ό,τι φαίνεται θα αναλάβει ο ανήκων στην φράξια των ελιτιστών Σι Τζινπίνγκ, του οποίου η νέα ηγεσία θεωρείται προειλημμένη και απλά θα επισφραγισθεί από το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας από τις 8 ως τις 15 Νοεμβρίου.

Οι προκλήσεις της νέας ηγεσίας δεν είναι προφανώς να αυξήσει κι άλλο τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων (αυτό ίσως να συμβεί έτσι κι αλλιώς, καθώς οι προοπτικές της κινεζικής οικονομίας παραμένουν ευνοϊκές, ιδίως σε σχέση με τον ανταγωνισμό). Αυτό που οι αναλυτές πιστεύουν ότι οφείλει, για το καλό της χώρας του, να κάνει είναι κατ' αρχάς να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, που να δίνουν περισσότερα δικαιώματα στους πολίτες.

Παράλληλα, θα πρέπει η Κίνα να βασισθεί περισσότερο στην εσωτερική κατανάλωση και λιγότερο στις εξαγωγές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα μειώνονται, καθώς οι πολίτες άλλων χωρών βλέπουν τις τσέπες τους διαρκώς να αδειάζουν, ενώ κάποιες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, όπως η Βραζιλία, εφαρμόζουν πρακτικές προστατευτισμού της οικονομίας τους, φορολογώντας τις εισαγωγές. Αυτό θα γίνει με αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μείωση των ανισοτήτων, αλλά και με την δημιουργία κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη στιγμή πολλοί Κινέζοι δεν καταναλώνουν, γιατί αποταμιεύουν, καθώς δεν νιώθουν καμία εξασφάλιση για τα γηρατειά τους. Αν αυτό το πρόβλημα λυθεί και οι Κινέζοι γίνουν πιο καταναλωτικοί, πολλά από τα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα θα καταναλώνονται από την εσωτερική αγορά και δεν θα επηρεάζεται τόσο η ανάπτυξή τους από το πώς πάνε οι άλλες οικονομίες του πλανήτη.
Γ.Σμυρνής

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειάρχες: Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για το θεσμό!




"Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας - Καλούμε την κυβέρνηση να μιλήσει ξεκάθαρα", αναφέρει σε ανακοίνωση-καταγγελία η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας...


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την ακόλουθη πολιτική απόφαση:

«H στοχευμένη και καιροσκοπική επίθεση που μεθοδεύεται ενάντια στις Περιφέρειες της χώρας από την Κυβέρνηση, θα μας βρει ως αιρετές Περιφέρειες απέναντι.

Η προσπάθεια ευτελισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου απομειώνει τον ίδιο το θεσμό και εξυπηρετεί πολιτικές στοχεύσεις, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μιλήσει ξεκάθαρα.

Αν έχει την τόλμη να πει απερίφραστα ότι επιδιώκει την κατάλυση του θεσμού, που έχει συμβάλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην εθνική προσπάθεια, ας το πράξει.

Θα πρόκειται ωστόσο για μια κατάργηση, η οποία θα υπακούει στη λογική του πολιτικού κατεστημένου για αυτοσυντήρηση, ενώ ταυτόχρονα, θα διαψεύδει τις μεγαλόπρεπες και άνευ ουσίας ρητορείες όσων δημόσια αναφέρονται στις Περιφέρειες, «ως τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης», την ίδια στιγμή που απεργάζονται ιδιοτελή σχέδια για την κατάργησή τους.

Οι Περιφερειακές Αρχές της χώρας είμαστε εκλεγμένες από τον Ελληνικό λαό και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή.

Το άλλοθι της Τρόικας και των δήθεν απαιτήσεών της καθρεφτίζει είτε την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας, είτε την λυσσαλέα μάχη του αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι Εκπρόσωποι των Περιφερειών είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το θεσμό.»

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργ.Κέντρο Θήβας την Κυριακή στο Σύνταγμα

Τα συνδικάτα  συνεχίζουν τον αγώνα και την αντιπαράθεση με τις αδιέξοδες πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία, εκτοξεύουν την ανεργία και καταστρέφουν την οικονομία.Η ανεργία με τα νέα στατιστικά   είναι  στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο χθεσινό μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων.Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11/11/2012, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού (λιτότητας, φόρων, ανεργίας) στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.   
  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

    

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους δρόμους τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα, Σάββατο, στις 12.00 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την προσυγκέντρωση να είναι προγραμματισμένη στα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μέλη της την πορεία προς τη Βουλή.

«Με το μαζικό και δυναμικό αγώνα μας λέμε "Όχι" στις απολύσεις και την οικονομική "επιτροπεία". Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή στην πράξη των νέων βάρβαρων μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της Τρόικας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την προσεχή Κυριακή στις 17.00 το απόγευμα, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή της να δώσει δυναμικό παρών σε κάθε ενέργεια των εργατικών συνδικάτων που στοχεύει στην «ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Και βουλευτής και μόνιμος υπάλληλος της Βουλής ...

Διορίστηκε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής, με την ιδιότητα του ηλεκτρολόγου, και μετά τη θητεία του στη ΝΔ εξελέγη με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ο...
βουλευτής είναι ο κύριος Κουράκος Γιάννης.
«Με ρουσφέτι της ΝΔ έγινε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής, ως ηλεκτρολόγος» είπε η κυρία Πιπιλή και πρόσθεσε ότι ο κ. Κουράκος πρωτοστάτησε στα γεγονότα - μαζί με τον Πάνο Καμμένο- στην «ανταρσία» για τους υπαλλήλους της Βουλής που παρολίγον να τινάξει στον αέρα την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα.

«Είχε το θράσος ο κ. Καμμένος να πει δημοσίως στην Ολομέλεια της Βουλής ότι πρέπει να δοθούν τα ονόματα αυτών που διόρισαν υπάλληλους στη Βουλή και δίπλα του ο θρασύτατος ξέχασε ότι είχε το πιο λαμπρό παγκόσμιο παράδειγμα βουλευτή που από το παράθυρο υπήρξε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής και εξακολουθεί να είναι», τόνισε η κ. Πιπιλή, μιλώντας στον Σκάι και κατέληξε: «Εγώ το αποκάλυψα με όνομα. Είναι ο κύριος Κουράκος».

Ο κύριος Κουράκος έγινε βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ το 2004. Ο κ. Κουράκος, εκπαιδευτικός ΤΕΙ Χαλκίδας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη δημοσιευτεί κατόρθωσε και διορίστηκε στην βουλή ως υπάλληλος από τον κουμπάρο του Λευτέρη Ζαγορίτη στα 50 του. Από το 2007 έως το 2009 ήταν αποσπασμένος στο Γραφείο του Γιάννη Τραγάκη στην βουλή και στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο κ. Κουράκος υποστήριζε την Ντόρα Μπακογιάννη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ