Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πάρτυ της Β' Λυκείου Θεσπιών

Η Β'ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 μ.μ. ΣΤΟ CLUB ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ LIVE ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΚΟ.ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΤΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΕΥΡΩ
Ελάτε να διασκεδάσουμε μέχρι πρωίας με πολύ κέφι ποτό και χορό!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ΟΑΚΑ, μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό (0-4), για την 10η αγωνιστική της Super League.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, έξω από τις θύρες 1-3 οι οπαδοί της Ένωσης επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο με καπνογόνα, φωτοβολίδες και ότι άλλο έβρισκαν πρόχειρο εκείνη την ώρα.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αντέδρασαν και με τη σειρά τους έκαναν χρήση χημικών, προσπαθώντας να απωθήσουν τους οπαδούς του «δικέφαλου».

Σιγά σιγά η κατάσταση εκτονώθηκε, αλλά η ατμόσφαιρα στην Καλογρέζα είναι για μία ακόμα φορά αποπνικτική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελεσματα Β' Κατηγοριας Βοιωτιας



τα Αποτελεσματα της Β' Κατηγοριας Βοιωτιας
στα παιχνιδια που εγιναν σημερα
σε Επιμελεια  Μηνα Παπαθωμα

Πελοπιδας Θηβας - Ευαγορας Οινοης   0-1
ΑΟ Μελισσοχωρι - ΑΟ Υπατο    2-2
ΑΟ Καστρο - ΑΟ Στειρι   3-1
ΑΟ Μαυρομματι - ΑΕ Δηλεσι   0-1
Πανγεωργικος - Νικη Λαφυστιου  0-2
Ηρακλης Ασωπιας -  Θεσπιακος    2-0
Ελλοπιακος - Αρματηλατης  2-1
ΑΟ Υψηλαντης - Απολλωνας Ακραιφνιου  5-2
Πανδαυλειακος - Παναθηναικος Κυριακιου  0-0


από
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριαρχία των Κενυατών στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Κυριαρχία των Κενυατών στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Κενυάτης Ράιμοντ Μπετ ήταν ο νικητής του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αφήνοντας στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα τους συμπατριώτες του Πολ Κοσγκέι και Άλεξ Κιρούι.
Ο Μπετ, ο οποίος ήταν ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας και το 2010, τερμάτισε σε χρόνο δύο ώρες, έντεκα λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Η επίδοσή του αποτελεί ρεκόρ αγώνα, καταρρίπτοντας τον χρόνο του περσινού νικητή, Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ με 2:11.39.
Πρώτος Έλληνας ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας με χρόνο 2:21.56, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση στη γενική κατάταξη, ενώ ήταν ο νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Χριστόφορος Μερούσης του Βροντάδου Χίου ήταν δεύτερος με 2:22.10 και τρίτος ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 2:27.17.
Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Κονσαλάτερ Τσεμτάι Γιαντάα από την Κένυα με επίδοση 2:40:00, δεύτερη ήταν η Σβιτλάνα Στάνκο από την Ουκρανία με χρόνο 2:40:07, ενώ τρίτη τερμαισε η Βιόλα Τσελάνγκατ Κιμέτο από την Κένυα με 2:40:28. Πρώτη Ελληνίδα στη γενική κατάταξη (4η) και νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν η Μάγδα Γαζέα του ΑΓΕ Ζακύνθου με 2:44.42. Δεύτερη και όγδοη στη γενική κατάταξη ήταν η Ντενίζ Δημάκη με 2:50.42 και τρίτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ένατη στη γενική, η Δήμητρα Ιορδανίδου με 2:51.27.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα VOLVO S60 «δωράκι» για τον πολίτη Φ. Πετσάλνικο...

Μπορει να μην είναι πλέον βουλευτής, αλλά η Βουλή των Ελλήνων αποφασισε να κάνει στον Φίλιππο Πετσάλνικο ένα πανάκριβο δωράκι: ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο VOLVO S60.

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η... εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η οποία τονίζει ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες το πανάκριβο αυτοκίνητο που μισθώνει με leasing το κράτος για τους βουλευτές.
Ωστόσο, ο βουλευτής για τον οποίο προοριζόταν η λιμουζίνα αρνήθηκε -προς τιμήν του- να την παραλάβει, με αποτέλεσμα το VOLVO να καταλήξει στον πρώην πρόεδρο.
Αντίστοιχο σκανδαλώδες προνόμιο απολαμβάνουν και οι επίσης πρώην βουλευτές που διετέλεσαν πρόεδροι Δημήτρης Σιούφας και Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μάχη της 15χρονης Μυρτούς


Τέσσερις μήνες μετά τη μοιραία μέρα του τραυματισμού της στην Πάρο, η 15χρονη συνεχίζει τον αγώνα της. Εδώ και καιρό...

σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, αναπνέει μόνη της, ενώ αυτή την περίοδο υποβάλλεται σε μια σειρά "ειδικών τεστ αντίδρασης", με την ελπίδα ότι σύντομα θα επανέλθει.

Οι γιατροί "μετρούν" τη σταδιακή ανταπόκριση του εγκεφάλου στα ερεθίσματα και κατανοούν μέρα με τη μέρα καλύτερα το μέγεθος της ζημιάς και το χρόνο που θα χρειαστεί για να επανέλθουν οι λειτουργίες του.

"Η Μυρτώ πάει καλά". Αυτή είναι η φράση που ανοίγει και κλείνει τις συζητήσεις τους και τίποτα περισσότερο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέσπασμα Κουτσούμπα: «Με ρώτησε ο γιός μου, πατέρα είσαι κλέφτης; Θα σε κρεμάσουν;»


«Η τοποθέτηση Παναγούλη για λιντσαρίσματα βουλευτών έχει και ποινικές ευθύνες, θα κινηθώ αναλόγως»...



Ξέσπασε πριν από λίγο στη Βουλή ο Βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας, όπως αναφέρει το parapolitika.gr, όταν αναφέρθηκε στην χθεσινή τοποθέτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγούλια που μίλησε για λντσαρίσματα βουλευτών και ειδικά δικαστήρια.
«Απορώ με την εικόνα που παρουσιάζει το Κοινοβούλιο αυτές τις τελευταίες ημέρες. Αναφέρομαι σε εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ , ακολουθείτε τις τακτικές της Χρυσής Αυγής;

Με ρώτησε χθες ο γιος μου. Πατέρα τι είναι αυτά που ακούω, είσαι κλέφτης; Είσαι απατεώνας; Θα σε κρεμάσουν; Κοιτάξτε με στα μάτια κύριοι συνάδελφοι. Είμαι τέτοιος άνθρωπος;

Σας φαίνομαι για απατεώνας; Μεγάλωσα σε ένα κονάκι με έναν πατέρα κτηνοτρόφο και σε όλη μου τη ζωή πάλευα. Γυρίζεται πίσω την Ελλάδα κύριοι με τέτοιες τοποθετήσεις. Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες στην τοποθέτηση του κ. Παναγούλη, θα ζητήσω τα πρακτικά και θα κινηθώ δικαστικά. Έχετε φανεί κατώτεροι των περιστάσεων. Μην σπέρνετε ανέμους γιατί θα θερίσετε θύελλες»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερέας δήλωνε στην εφορία 20.000 ευρώ και είχε στην τράπεζα 3 εκατομμύρια!

Ιερέας δήλωνε στην εφορία 20.000 ευρώ και είχε στην τράπεζα 3 εκατομμύρια!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν εντόπισαν τον τραπεζικό λογαριασμό ενός ιερέα που λειτουργεί σε εκκλησία της Αθήνας.Είχε καταθέσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που η φορολογική του δήλωση ήταν μόλις 20.000 ευρώ!
Όταν μάλιστα τον κάλεσαν στην αρμόδια υπηρεσία ο ιερέας παρουσιάστηκε αμέσως και κατέβαλε αναλογούντες φόρους ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ χωρίς μάλιστα να φέρει καμία αντίρρηση αλλά ούτε αδυναμία πληρωμής του ποσού!
Από την έρευνα που έκαναν, σύμφωνα, με το Βήμα, προέκυψε ότι ο ιερέας συμμετέχει σε οικονομικές υπηρεσίες μητρόπολης στην περιοχή της Αττικής και θεωρείται στενός συνεργάτης ανώτερου κληρικού.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ, η μητρόπολη έχει προαναγγείλει την κατασκευή μεγάλων έργων σε αυτή την περιοχή του Λεκανοπεδίου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μείνει ημιτελή ή ανεκτέλεστα.
Ένα από αυτά είναι το γηροκομείο της περιοχής, έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο έχουν υπάρξει υπόνοιες για μη σύννομες συναλλαγές κληρικών. Επιπλέον έχει υπάρξει λαχειοφόρος αγορά μεταξύ των πιστών για την ανέγερσή του.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αν πίσω από τα χρήματα του κληρικού υπάρχει ζήτημα δωροδοκίας γύρω από το επίμαχο έργο ή αν σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από το «παγκάρι».

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στον Μαραθώνιο της Αθήνας-Πέθανε δρομέας των 10 χιλιομέτρων

Τραγωδία στον Μαραθώνιο της Αθήνας-Πέθανε δρομέας των 10 χιλιομέτρων

Την τελευταία πνοή του άφησε άνδρας, ο οποίος έλαβε μέρος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια υπέστη ανακοπή και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου αργότερα εξέπνευσε. Ο ΣΕΓΑΣ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν.
Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας: «Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη γιατί ένας δρομέας των 10 χιλιομέτρων, πολύ μετά τον τερματισμό στον αγώνα και ενώ είχε φύγει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και τελικά απεβίωσε μετά τη διακόμισή του στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".
Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα στις 10.07 π.μ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τόσο το κέντρο επιχειρήσεων Μαραθωνίου από τους ραδιοερασιτέχνες συνεργάτες μας, όσο και το ΕΚΑΒ, στις 10.48 π.μ. Το περιστατικό έτυχε άμεσης φροντίδας από το γιατρό της διοργάνωσης και από κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στον "Ευαγγελισμό".
Ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί από τον "Ευαγγελισμό"».

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργείται ο «Τειρεσίας» - Έρχεται το «βαθμολόγιο»

Καταργείται ο «Τειρεσίας» - Έρχεται το «βαθμολόγιο»
Στην κατάργηση του «Τειρεσία» με τη μορφή που έχει μέχρι σήμερα και στην αντικατάστασή του από ένα σύστημα «βαθμολόγησης» των πολιτών που έχουν συναλλαγές με τις τράπεζες προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και της πιστωτικής ασφυξίας στις επιχειρήσεις .
Μετά από εντολή από το Μέγαρο Μάξιμου η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αναζητά το πλαίσιο εκείνο ώστε και τα νοικοκυριά που πραγματικά βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο να πάρουν «ανάσες» και οι υγιείς επιχειρήσεις να βγουν από το σκόπελο της «μαύρης λίστας» του «Τειρεσία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» το σχέδιο που προωθεί εκ νέου η κυβέρνηση, περιλαμβάνει την κατάργηση του συστήματος «Τειρεσίας» και την αντικατάστασή του από ένα σύστημα αξιολόγησης της συναλλακτικής συμπεριφοράς των πολιτών με τις τράπεζες στα πρότυπα του βρετανικού μοντέλου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα που θα απεικονίζει όλους τους δανειολήπτες και τις σχέσεις τους με κάθε τράπεζα (δηλαδή όλα τα δάνεια και τις κάρτες που έχει σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα), θεσπίζοντας… βαθμολόγιο (pointsystem) με βάση τη συμπεριφορά τους και σειρά άλλων κριτηρίων (π.χ. επάγγελμα, ηλικία κ.λπ.).

Ετσι η κάθε τράπεζα θα αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη της συναλλαγής-συνεργασίας με έναν πελάτη, κρίνοντας αν και πού είναι συνεπής και αξιολογώντας την πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη της.

Στο νέου τύπου «Τειρεσία» θα μπορούσαν να καταγραφούν και οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, δίνοντας πραγματική εικόνα για το ποιος, ενώ διαθέτει σημαντικά κεφάλαια στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα, δεν πληρώνει τα δάνειά του, επικαλούμενος οικονομική ένδεια.

Σήμερα υπολογίζεται ότι καταχωρισμένα στη «μαύρη λίστα» είναι περί τα 1,6 εκατ. φυσικά -και νομικά- πρόσωπα, επειδή δεν πλήρωσαν τις επιταγές ή τις δόσεις των δανείων τους.

Ωστόσο, ο αριθμός των δυσμενών στοιχείων που υπάρχει στο σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού ένας καταναλωτής -ως δανειολήπτης ή επιχειρηματίας- μπορεί να έχει περισσότερες από μία εγγραφές στα δυσμενή στοιχεία του «Τειρεσία».

Μόνο στο 9μηνο του 2012, τα «φέσια» από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν το 1,25 δισ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα, η «μαύρη λίστα» του «Τειρεσία» υπολογίζεται ότι «εμπλουτίστηκε» με 199.623 νέες καταχωρίσεις φυσικών και νομικών προσώπων.

Τα δυσμενή στοιχεία αναγράφονται για διάστημα από 2 χρόνια όταν πρόκειται για επιταγές- συναλλαγματικές, 3 χρόνια για διαταγές πληρωμής, 4 χρόνια για πλειστηριασμούς και φτάνουν τα 10 χρόνια για πτωχεύσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΑΛΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


'Ψηφίζοντας για μία ακόμη τετραετία λιτότητας, το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ακόμη βήμα στον επώδυνο δρόμο που η ευρωζώνη υπόσχεται ότι οδηγεί στη σωτηρία.
 Για τους πολίτες της Ελλάδας, όμως, κάθε κίνηση φαίνεται ότι απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον στόχο, αφού με κάθε αναθεώρηση του προγράμματος λιτότητας προστίθεται νέο βάρος. Εν τω μεταξύ, εξαντλείται η υπομονή των επίσημων πιστωτών της χώρας, όπως φράφει το Euro2day.

Το μικρότερο κόμμα που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, η Δημοκρατική Αριστερά, δεν ψήφισε το τελευταίο πακέτο μέτρων. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάντως κατάφερε να το περάσει, αλλά με τόσο ισχνή πλειοψηφία που κανένας πλέον δεν είναι βέβαιος ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί. Η στήριξη προς αυτό είναι αδύναμη στην αίθουσα του κοινοβουλίου και ανύπαρκτη στους δρόμους της Αθήνας. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, γεγονός επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να αποφύγει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Χωρίς τα έκτακτα δάνεια από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Αθήνα θα έπρεπε να μειώσει ακόμη πιο άγρια τα ελλείμματά της. Το παλιό σύστημα, όπου οι λίγοι μυημένοι ζούσαν από το λίπος της αναποτελεσματικότητας και των χρεών που επιβάλλονταν σε τρίτους, δημιουργούσε ψευδαίσθηση πλούτου, που μοιραία θα είχε κακό τέλος. Έτσι, όμως, η πολιτική διαχείριση των οικονομικών αναγκών γίνεται ακόμη πιο σημαντική.

Η ελληνική πολιτική τάξη έχει αποτύχει παταγωδώς να πείσει το ευρύτερο κοινό για την ανάγκη των επώδυνων μέτρων που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί κοινωνική και οικονομική μεταμόρφωση της χώρας. Χωρίς αυτά τα βήματα, ο ελληνικός λαός -παρά τη φιλοδοξία του να ζήσει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα- θα εξοριστεί σε βαλκανική απομόνωση.

Κάθε μεταρρύθμιση παρουσιάζεται ως πράξη αυτομαστίγωσης, που επιβάλλεται από τους χρηματοδότες της Ευρώπης. Κανένα κόμμα δεν έχει δώσει στους Έλληνες ένα πιθανό όραμα για το πώς μπορεί να μοιάζει μία βελτιωμένη κοινωνία. Όπως δείχνει σήμερα το παράδειγμα των χωρών της Βαλτικής κι όπως επίσης έδειξαν η Φινλανδία και η Σουηδία στη δεκαετία του 1990, οι ριζικές αλλαγές δεν προϋποθέτουν κατ’ ανάγκη πολιτική παραίτηση.

Είναι ακόμη εφικτό να διασωθεί η διαδικασία: εάν η Αθήνα περάσει τον προϋπολογισμό την Κυριακή και η ευρωζώνη εγκρίνει μείωση των επιτοκίων δανεισμού και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Αυτό θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Έτσι τουλάχιστον δεν θα πέσει και το αλάτι της πιστωτικής κρίσης στην πληγή της λιτότητας.

Τον επόμενο χρόνο, η Αθήνα θα πρέπει να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα. Στο άμεσο μέλλον, η αναβολή οποιασδήποτε προγραμματισμένης εξυπηρέτησης χρέους θα πρέπει να αναγκάσει τους πολιτικούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κι αυτή είναι να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ένα μέλλον όπου θα ζουν με όσα βγάζουν και να μην προσποιούνται ότι τους υπερασπίζονται ενάντια στους άκαρδους ξένους''.briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρώσοι θέλουν τα εργοστάσια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας


Επίσημη ρωσική πρόταση αγοράς της ΕΛΒΟ, αλλά και και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) πρόκειται να κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση από τη ρωσική κυβέρνηση εντός των επόμενων...

 εβδομάδων και εφόσον, φυσικά, δείξει η κυβέρνηση ότι εννοεί αυτά που λέει περί αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Defence.net.

Σε συνάντηση που είχε πριν μερικές ημέρες πολυμελής ρωσική αντιπροσωπία με επικεφαλής τον Μιχαήλ Πετουκόφ (μαζί με τον Αλεξάντερ Φομίν, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Β. Πούτιν, ελέγχουν το σύ νολο των παγκόσμιων συνεργασιών του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος) και τον προέδρου της κρατικής εταιρείας εξαγωγών αμυντικού υλικού ROSOBORONEX-PORT, Ανατόλι Ισάακιν με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με επικεφαλής τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, κοινοποίησαν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ρωσίας για τις δύο υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο αυτών που είχαν συμφωνήσει σε πολιτικό επίπεδο οι Β. Πούτιν και Α. Σαμαράς κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Μόσχα πριν από εννέα μήνες, όπου παρών ήταν και και νυν υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος. Η συνολική επενδυτική πρόταση των Ρώσων υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ, μαζί με τις project plan που προβλέπει διαδοχικές επενδύσεις σε βάθος δεκαετίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλουτίζει ο GAP "πουλώντας" την Ελληνική κρίση!

Ως "ειδικός" επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με προβλήματα χρέους ο πρώην πρωθυπουργός, έχει εξελιχθεί σε περιζήτητο ομιλητή ανά την υφήλιο, έχοντας ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktails dinners μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με συνολική αμοιβή σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Μάλιστα όσο βαθαίνει η Ελληνική κρίση...

και φτάνει σε αδιέξοδο η χώρα από τις συνταγές της Τρόικας, τόσο περισσότερη ζήτηση έχει, καθώς η κατάσταση της Ελλάδας παραμένει στο επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων.

Το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνει τις εμφανίσεις του αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αμείβεται για κάθε ομιλία του με 55.000 δολάρια, ενώ προβλέπεται ότι το ποσό αυτό μπορεί και να αυξηθεί.

Είναι ήδη γνωστό πως ο πρώην πρωθυπουργός παραδίδει μαθήματα στο Χάρβαρντ, λαμβάνοντας για κάθε τρίμηνο 20.000 δολάρια, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του. 

Τα μαθήματα έχουν τεράστια απήχηση και δίνεται μάχη για μία θέση στα έδρανά του, ώστε να διδαχθούν οι φοιτητές πώς να ''ξανασχεδιάσουν την Ευρώπη''.

Και βέβαια ο Παπανδρέου εισπράττει κάθε μήνα και τη βουλευτική του αποζημίωση από το Ελληνικό κράτος, ύψους 7.500 ευρώ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 12. 215 παράνομοι μετανάστες έφυγαν από την Ελλάδα

Πάνω από 12. 215 παράνομοι μετανάστες έφυγαν από την Ελλάδα

Η εικόνα στα κέντρα των πόλεων αλλάζει σιγά-σιγά.
Ηδη, όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  έχουν φύγει από τη χώρα 12. 215 παράνομοι μετανάστες, μηδενίστηκε η ροή από τον Έβρο και μειώθηκε σε ποσοστό 80% αυτή από τα νησιά από τον περασμένο Αύγουστο.
Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η χώρα μας δέχεται εξαιρετικά θετικές αναφορές από τους εταίρους της με πολύ ενθαρρυντική την τοποθέτηση της Επιτρόπου ότι η χρηματοδότηση θα αυξηθεί από το 75% στο 95% κι επίσης ότι οι πόροι που θα διατεθούν στην Ελλάδα το 2014 για το επόμενο πρόγραμμα αυξάνουν σε 500 εκατ. ευρώ από 350 εκατ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 4 ατόμων στη Θήβα

Προσλήψεις 4 ατόμων στη Θήβα


Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. -Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας συνολικά, τεσσάρων  ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της περιοχής Θήβας.

Οι θέσεις είναι:
ΔΕ Διοικητικών - Γραμματέων (Υπάλληλος Γραφείου) 1
ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναέριων-Υπογείων Δικτύων 3

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε/ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΗΒΑΣ, ΠΟΤΝΙΩΝ 30, Τ.Κ. 32200 ΤΑΧΙ - ΘΗΒΑ, υπόψιν κου ΚΟΠΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (τηλ. επικοινωνίας: 22620-27213).

Διαβάστε Περισσότερα »

O μικρότερος σκύλος του κόσμου

O μικρότερος σκύλος του κόσμου είναι το μικρoσκοπικό τεριέ Meysi, ύψους 5 εκατοστών και βάρους 136 γραμμαρίων. Βίντεο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά από τις 15 Νοεμβρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Ξεκινά από τις 15 Νοεμβρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, που από φέτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και στη συνέχεια να....


το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking. Υπολογίζεται ότι από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων θα εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ. ευρώ.


Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:

• Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
• Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
• Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
• Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
• Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
• Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
• Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
• Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
• Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
• Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
• Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:

Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.)

Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:

• 0 – 100 (γρ./χλμ.) 0 ευρώ
• 101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ
• 121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
• 141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
• 161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
• 181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
• 201 – 250 (γρ./χλμ. 2,80 ευρώ
• Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μαύρο τσάι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σύμφωνα με νέα έρευνα

Το μαύρο τσάι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι χώρες με υψηλή κατανάλωση μαύρου τσαγιού έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με άλλα έθνη διαπίστωσαν οι ερευνητές, αφού ανέλυσαν δεδομένα και ποσοστά από πενήντα διαφορετικά έθνη.
Η παγκόσμια επικράτηση του διαβήτη τύπου 2 έχει εξαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων. Μέχρι το 2030, θα υπάρχουν περίπου 438 εκατομμύρια αάνθρωποι με τη νόσο, σε σύγκριση με τα 285 εκατομμύρια που καταμετρήθηκαν το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μαύρου τσαγιού με πολλά οφέλη για την υγεία. Συγκεκριμένα, μία μελέτη από τη Σκωτία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στοιχεία που παρέχονται από 50 χώρες καθώς και στοιχεία για τις πωλήσεις τσαγιού ανά έθνος στη διάρκεια της χρονιάς.
Η Ιρλανδία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής τσαγιού στον κόσμο, με κατανάλωση σε 2kg ετησίως για κάθε άτομο. Δεύτερο έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ακολουθεί η Τουρκία. Τα χαμηλότερα ποσοστά κατανάλωσης μαύρου τσαγιού ήταν στο Μεξικό, στο Μαρόκο, στην Κίνα, στη Βραζιλία και στη Νότια Κορέα.
Με την ανάλυση κύριων συνιστωσών, (ένα είδος στατιστικής προσέγγισης), οι επιστήμονες κατάφεραν να ανακαλύψουν τι αντίκτυπο έχει η κατανάλωση μαύρου τσαγιού στους δείκτες υγείας του πληθυσμού και βρήκαν ότι το μαύρο τσάι επηρεάζονται αρκετά τα ποσοστά διαβήτη.
Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο ότι η ποιότητα και η συνοχή των πληροφοριών μεταξύ των 50 εθνών πιθανώς μεταβάλλεται, καθώς και τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται διεθνώς για τη διάγνωση του διαβήτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φαρσοκωμωδία σε εξέλιξη..

Απειλή λιντσαρίσματος στους "μνημονιακούς" από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη,
ρολόγια και...
 κασετόφωνα
βρέθηκαν στην "ημερήσια διάταξη" κατά την δεύτερη ημέρα σήμερα της συζήτησης του Προϋπολογισμού! 



Μεγαλύτερο σάλο έχει προκαλέσει η... ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη , στην οποία κατέληγε με την «ευχή» όσοι έχουν υπογράψει το μνημόνιο «να παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλους του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη»!

Στη Βουλή συνέβησαν και άλλα ευτράπελα, όπως η ενέργεια του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη να βγάλει… κασετόφωνο, όχι για να γράψει την ομιλία του ενώ βρισκόταν στο βήμα, αλλά για να ακουσθεί τι είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο!

Όσον αφορά την απειλή Παναγούλη, παρότι την στιγμή εκείνη κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, με εξαίρεση μια μικρή αντίδραση της προεδρεύουσας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (αλλά για το σκέλος του… ειδικού δικαστηρίου μόνο!), όταν συνειδητοποίησαν τα στελέχη των τριών κομμάτων της κυβέρνησης τι πραγματικά εννοούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αναταραχή, με τα social media «να παίρνουν φωτιά» και πολλούς βουλευτές ή και πολίτες να ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ή και να διαγράψει τον κ. Παναγούλη.

Την προτροπή – απειλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο συνάδελφός του από το ίδιο κόμμα κ. Παπαδημούλης , ο οποίος ανέφερε σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Βουλή: Τα ρολόγια πολυτελείας, τα λιντσαρίσματα, τα κασετόφωνα, ευτελίζουν. Η κοινωνία "βουλιάζει" και απαιτεί αντιπαράθεση ουσίας και λύσεων»! Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε και την κίνηση του κ. Χαϊκάλη να βγάλει κασετόφωνο, αλλά και τη διαμάχη Γεωργιάδη –Χρυσής Αυγής για το… Ρόλεξ!

Από πλευράς κυβέρνησης μιλώντας επίσης κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε «αδιανόητες τις απρέπειες εκείνων που χρησιμοποιούν το βήμα της Βουλής για να εκστομίσουν απειλές κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και ύβρεις για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους».

Ο κ. Τζαβάρας πρόσθεσε ότι «αυτοί που έρχονται να απειλήσουν ότι οι υπουργοί θα οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι απειλούν νομιμοποιημένους λειτουργούς του κράτους με λιντσάρισμα».

Να διαγράψει τον βουλευτή του κάλεσε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου: «Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Την αναφορά Παναγούλη σχολίασε σαν «μισαλλόδοξες και συνάμα γελοίες τις κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λιντσαρισμάτων» και πρόσθεσε: «δεν τους φοβόμαστε» .

Από το ΠΑΣΟΚ η αντίδραση εκδηλώθηκε μέσω twitter: «Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επικίνδυνες απόψεις Παναγούλη περί λαϊκών εκτελέσεων μνημονιακών βουλευτών; Αν όχι, ας τον μαζέψει επιτέλους!»

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένη Κυριακή προβλέπεται σε όλη την χώρα

Συννεφιασμένη Κυριακή προβλέπεται για αύριο σε όλη την χώρα

Γενικά αίθριος, αλλά συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός για αύριο Κυριακή. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια του νομού και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη,ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 εως 17 βαθμούς κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 εως 21 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18εως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εώς 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ