Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δείτε: για ποιο λόγο τα μηχανήματα χαλάνε λίγο αφού έχει λήξει εγγύηση..


Έχεις διερωτηθεί ποτέ γιατί ο εκτυπωτής ή ο σαρωτής σου «τα φτύνουν» λίγο καιρό αφού λήξει η εγγύηση; Έχεις ποτέ επιχειρήσει να αλλάξεις την διαρκώς «κουρασμένη» μπαταρία του smart-phone σου ή κάποιο ζωτικής σημασίας....



εξάρτημα του φορητού υπολογιστή σου, για να διαπιστώσεις πως σε συμφέρει καλύτερα να αγοράσεις καινούργιο; Δεδομένου πως η απάντηση είναι σίγουρα «ναι», καθώς όλοι έχουμε έρθει σε αυτή τη θέση, τότε ξέρεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει «προμελετημένη απαρχαίωση» ή «προκαθορισμένη παλαίωση». Όταν, δηλαδή, η συσκευή σου καθίσταται αναλώσιμη, ξεπερασμένη, μη χρήσιμη.

Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι ενδεικτικές της πολιτικής πολλών εταιρειών, οι οποίες μειώνουν σκόπιμα τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους, προκειμένου οι καταναλωτές να συνεχίσουν να ξοδεύουν...

Η ενσωματωμένη ή προσχεδιασμένη παλαίωση αποτελεί μεν μία κερδοφόρο επιχειρησιακή στρατηγική, ωστόσο οι επιπτώσεις της αποδεικνύονται εξαιρετικά επιβλαβείς τόσο για το καταναλωτικό κοινό, όσο και για τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι οποίες μετατρέπονται σε πραγματικές χωματερές και γιγαντιαίους κάλαθους χιλιάδων τόνων ηλεκτρονικών απορριμάτων.

Πράγματι, αποτελεί εξαιρετικά συμφέρουσα στρατηγική από την πλευρά των εταιρειών η δημιουργία ενός προϊόντος με περιορισμένη διάρκεια ζωής: για τον κατασκευαστή αυτό σημαίνει αφενός φτηνότερη παραγωγή, αφετέρου διασφάλιση της κατανάλωσης, στο μέτρο που ο καταναλωτής αναγκάζεται να αγοράσει τα νέα προϊόντα και τις νέες υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρει ο κατασκευαστής.

Αυτή όμως η επιχειρηματική πρακτική επιφέρει μία σειρά από άκρως καταστρεπτικές επιπτώσεις: οι πελάτες εθίζονται στην κατανάλωση, θεωρώντας την κάτι φυσικό, ενώ επιβαρύνεται ανεπανόρθωτα και το περιβάλλον εφόσον όχι μόνο εξαντλούνται οι φυσικοί πόροι, αλλά επιπλέον ολόκληρες χώρες του υποανάπτυκτου και αναπτυσσόμενου κόσμου «δηλητηριάζονται» από τα «βουνά» τοξικών ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Στον δαιμονικό χορό της δίχως δισταγμό, άκρατης κερδοσκοπίας πρωτοστατούν οι εταιρείες ηλεκτρονικών, υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών. Εταιρικοί κολοσσοί όπως η Epson, η Brother, η Philips, η Apple, με πρώτη απ' όλες την Samsung, αποτελούν τους νούμερο ένα οικουμενικούς κινδύνους εκφυλισμού της σχέσης παραγωγού-καταναλωτή, αλλά και καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων απαιτεί τη χρήση μετάλλων, όπως ο χρυσός, ο άργυρος, ο χαλκός και άλλων. Επιπλέον, η διαδικασία παραγωγής είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα, φορτώνοντας το περιβάλλον με μεγάλες ποσότητες μη αφομοιώσιμων τοξικών υλών.

Όσο για τις μη χρησιμοποιούμενες πλέον συσκευές, αυτές συχνά εξάγονται στα αναπτυσσόμενα κράτη, γεμίζοντας τεράστιας έκτασης χωματερές.

Εκεί, προκειμένου να αποσπάσουν τα πολύτιμα μέταλλα από το σώμα των συσκευών, τις καίνε ώστε να αφαιρεθεί το πλαστικό το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, απελευθερώνει τρομακτικές ποσότητες τοξικών αερίων στην ατμόσφαιρα.

Προσπάθειες να ελεγχθούν οι εταιρείες έχουν γίνει στο παρελθόν πολλές, αλλά απέβησαν ατελέσφορες, πράγμα που επιρρίπτει την ευθύνη στον καταναλωτή. Αυτός αποτελεί το έτερο αναπόσπαστο μέρος του φαύλου κύκλου, τον οποίο μόνο αυτός επίσης μπορεί να σπάσει...



Πηγή: Deutsche Welle
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί έπεσαν τα προφίλ της Χρυσής Αυγής στο Facebook

Φούντωσαν οι φήμες και η συνωμοσιολογία μετά τη μαζική πτώση...
των προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τους λόγους που οδήγησαν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο λόγος όμως είναι μάλλον προφανής για τους γνώστες των όρων βάσει των οποίων λειτουργούν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης: Οι απανωτές καταγγελίες χρηστών στο Facebook ήταν ο λόγος που «έπεσαν» τα προφίλ των βουλευτών και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής από τη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στον Antenna, «για να γίνει αυτό, η αποκαθήλωση δηλαδή των προφίλ από το Facebook, θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν απανωτές καταγγελίες ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες παραβιάζουν συστηματικά τους εταιρικούς κανόνες, με αναγραφή μηνυμάτων ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Μηνύματα όπως αυτά που αντάλλαξαν βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος με φίλους τους, σε ένα άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, για την υπόθεση της αθλήτριας Παπαχρήστου, έβαλαν απαγορευτικό εισόδου και περιήγησης στις σελίδες που διατηρούσαν οι βουλευτές, όπως για παράδειγμα ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ενεργά παραμένουν, ωστόσο, τα «μαϊμού» προφίλ των Χρυσαυγιτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δημοπρασία επιστολές του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη

Στο σφυρί βγαίνουν σπάνιες χειρόγραφες επιστολές των στρατηγών της Επανάστασης του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και του Αδαμάντιου Κοραή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα...

της Espresso, ο γνωστός συλλέκτης Πέτρος Βέργος, εξασφάλισε μια μοναδική συλλογή με βιβλία, έγγραφα και χαρακτικά, που θα παρουσιαστούν στις 21 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Athens Plaza".

Ανάμεσα σε αυτά εντύπωση προκαλούν οι επτά επιστολές που φέρουν την υπογραφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη αφού, όπως εξηγεί στην "Espresso" o κ. Πέτρος Βέργος, θεωρούνται ιδιαίτερα σπάνιες.

Οι επιστολές αυτές θα βγουν στον πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 15.000 ευρώ, ενώ οι έμπειροι εκτιμητές θεωρούν πως η τιμή πώλησης θα ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ.

Εξίσου σπάνια είναι η επιστολή του Αδαμάντιου Κοραή προς τον Ιταλό συγγραφέα Angelo Maria Bandini στην Φλωρεντία. 

Η επιστολή φέρει την υπογραφή του πρωτεργάτη του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ενώ είναι γραμμένη στα ιταλικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Χτύπησε 16χρονη και την εγκατέλειψε - Τον ασυνείδητο οδηγό αναζητά η Τροχαία

Συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στη Λεωφόρο Ελευθερίας στη Λαμία...
Το τροχαίο, σύμφωνα με το LamiaReport, συνέβη στις 17:45΄ χθες το απόγευμα όταν το 16χρονο κορίτσι προσπάθησε να διασχίσει τη διάβαση πεζών στη διασταύρωση του "ΜΕΤΡΟ" στη συμβολή των οδών Λ. Ελευθερίας και Αμφικτυόνων.

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σκούρου χρώματος, πιθανότατα μαύρο, το οποίο είχε κατεύθυνση από Άμπλιανη προς Καλύβια, την παρέσυρε και την εγκατέλειψε. Ο οδηγός αμέσως μετά ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε αφήνοντας την 16χρονη μισολιπόθυμη στο δρόμο.

Το κορίτσι μόλις συνήλθε πήγε μόνο του στο σπίτι, μένει εκεί κοντά, και την ώρα που εξηγούσε στη μητέρα του τι έγινε έπεσε αναίσθητο. Η 16χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει διάσειση από την πτώση.

Στη συνέχεια η οικογένεια της ενημέρωσε την Τροχαία Λαμίας, καταγγέλλοντας τον ασυνείδητο οδηγό, που άφησε το κορίτσι μέσα στην άσφαλτο αβοήθητο.

Παρακαλείται αν κάποιος διερχόμενος, οδηγός, ποδηλάτης, πεζός ή γείτονας έχει δει το συμβάν ή γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την Τροχαία Λαμίας στο 22310 56855 ή με το LamiaReport, στο 22310 66155 και 697 997 5000.

(φώτο αρχείου από τη συγκεκριμένη διασταύρωση)
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη στα δημαρχεία Λιβαδειάς και Θήβας

Στην κατάληψη των δημαρχείων τους προχώρησαν οι υπάλληλοι στους Δήμους Λιβαδειάς και Θήβας αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις απολύσεις που προωθεί...
το νέο μνημόνιο.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων δεσμεύτηκε να τηρήσει τις αποφάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ να μην αποστείλει καμία κατάσταση και στοιχεία για τους υπό απόλυση υπαλλήλους ενώ ο Δήμαρχος της Θήβας απαιτεί την άμεση σύγκληση της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την παραμονή των σκουπιδιών στους κάδους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης

της Ελίνας Δεβούρου
Τον αρχαιότερο οικισμό της Ευρώπης, κοντά στην...



 Προβάντια της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με τις μελέτες, επρόκειτο για μια πόλη 350 κατοίκων και χρονολογείται μεταξύ του 4700 – 4200 π.Χ. -1500 χρόνια δηλαδή, πριν την έναρξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού!

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως ο οικισμός αποτελούσε σημαντικό κέντρο παραγωγής αλατιού – εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό της εποχής για τη συντήρηση των κρεάτων, το οποίο οι κάτοικοι εμπορεύονταν – γεγονός που εξηγεί και την τεράστια ποσότητα χρυσού που ανακαλύφθηκε στην περιοχή, πριν 40 χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αξίας του αλατιού, κατά τους ίδιους, οι τεράστιοι πέτρινοι τοίχοι που κύκλωναν την πόλη.

Στις ανασκαφές, που ξεκίνησαν το 2005, ανακαλύφθηκαν επίσης τα ερείπια δυο διώροφων κατοικιών, τμήματα μιας πύλης, προπύργια κα ένα μικρό νεκροταφείο, το οποίο μελετάται ακόμα απ' τους αρχαιολόγους.

«Δε μιλάμε για κάτι σαν τις ελληνικές πόλεις – κράτη, την αρχαία Ρώμη, ή τους μεσαιωνικούς οικισμούς. Οι επιστήμονες συμφωνούν πως η πόλη ανήκει στην πέμπτη χιλιετία π.Χ.», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο Βασίλ Νικόλοφ, ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Βουλγαρίας.

«Τα πανύψηλα τείχη, χτισμένα από πέτρα, είναι επίσης κάτι πρωτοφανές μέχρι στιγμής, στις ανασκαφές προϊστορικών τοποθεσιών, για τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εξαιρετικά ενδιαφέρον!», συμπληρώνει ο Κρουμ Βαχάροφ, του Ινστιτούτου.

Παρόμοια αλατωρυχεία, κοντά στην Τούλζα της Βοσνίας και την Τούρντα της Ρουμανίας, αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας σειράς πολιτισμών που εξόρυσσαν επίσης χαλκό και χρυσό, στα Βαλκάνια και Καρπάθια όρη, κατά την ίδια περίοδο.

πηγή: BBC,Τheinsider.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάάάάάλι στην Πάτρα;2 γυναίκες εκβίαζαν νεαρό με...ροζ φωτογραφίες του

 Μα καλά;Τι γίνετε στην Πάτρα;
Tο γυναικείο δίδυμο έκανε... πλούσιο τον νεαρό Πατρινό για την ομαδική ερωτική απόλαυση που τους προσέφερε κρυφά επί σειρά ετών, αλλά τώρα δεν τον αφήνουν ούτε καν να σταματήσει την πολυτάραχη ερωτική ζωή και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια γυρίζοντας οριστικά σελίδα. Η υπόθεση άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια ύστερα από επεισόδιο που...


 προκλήθηκε πριν από δέκα ημέρες περίπου ανάμεσα στη μία από τις δύο «πρωταγωνίστριες» και την νόμιμη σύντροφο του νεαρού, με την οποία μάλιστα σκοπεύει να ανεβεί σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας,γράφει το dete.gr. Όλα συνέβησαν όταν η δεύτερη συνάντησε τυχαία την πρώτη σε καφέ του κέντρου της πόλης και δεν δίστασε να την ξεμπροστιάσει δημοσίως, απαιτώντας μπροστά σε όλη της την παρέα αυτή και η φίλη της να αφήσουν ήσυχο τον αρραβωνιαστικό και μέλλον σύζυγό της. Και η απαίτηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες να έρθουν στα χέρια αλλά το επεισόδιο να λήξει προτού πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων της παρέας. Μόνο που από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια όλο και πιο «πιπεράτα» στοιχεία του παρελθόντος του νεαρού και των δύο γυναικών, οι οποίες σημειωτέον προέρχονται από γνωστές οικογένειες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και διαθέτουν μεγάλο κύκλο γνωριμιών κάνοντας πάντα αισθητή την παρουσία τους. Σύμφωνα λοιπόν με όσα άρχισαν να βλέπουν το «φως», οι δύο κολλητές φίλες - που διατηρούν σχέσεις από τα μαθητικά τους χρόνια - έχουν τη φήμη των... «αχόρταγων» στο σεξ. Και παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς διατηρούσαν κανονικές σχέσεις, στο πρόσωπο του νεαρού Π.Κ., ο οποίος εργάζεται στη νύχτα, έβρισκαν τον κατάλληλο ερωτικό παρτενέρ που δεχόταν να τους ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες και μάλιστα ταυτοχρόνως, σε τρίο! Και για το λόγο αυτό η σχέση των τριών ήταν κάτι σαν... επαγγελματική. Του τηλεφωνούσαν, έκλειναν μαζί του ραντεβού και αφού ολοκληρωνόταν η πράξη τον πλήρωναν αδρά. Και εκτός αυτού, είχε και τα ...δωράκια του. Λέγεται μάλιστα ότι μέχρι και αυτοκίνητο του αγόρασαν!

Τον απειλούσαν με... γυμνές φωτογραφίες!

Όταν, όμως, ο ίδιος ερωτεύτηκε και θέλησε να αλλάξει ρυθμούς ζωής αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή μαζί τους. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη εύκολο όπως αρχικά νόμιζε. Απεναντίας, από τότε του έκαναν τη ζωή... κόλαση. Πώς; Προειδοποιώντας τον με «ροζ» φωτογραφικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, με απειλές που αφορούσαν τη μέλλουσα σύζυγό του και άλλα παρόμοια. Μέχρι και σε φίλο του αστυνομικό αναγκάστηκε να απευθυνθεί εκείνος για να ζητήσει συμβουλή, αλλά αδυνατούσε να «κυνηγήσει» επισήμως το θέμα. Μέχρι που τα αποκάλυψε όλα στην αρραβωνιαστικιά του και εκείνη αποφάσισε να ...αναλάβει δράση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φόβος και για άλλα έξι νεογνά που έχουν προσβληθεί από μικρόβιο στη Θεσσαλονίκη

Φόβος και για άλλα έξι νεογνά που έχουν προσβληθεί από μικρόβιο στη Θεσσαλονίκη

Στα ύψη η αγωνία για τα νεογέννητα που νοσηλεύονται στην κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργόυ , καθώς, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι τέσσερις θάνατοι προήλθαν από το μικρόβιο Κλεμπσιέλλα, ενώ ήδη έχει σημάνει συναγερμός για ακόμη έξι μωρά.
Μύλος επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με την τραγωδία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου,καθώς, άλλα έξι νεογνά έχουν προσβληθεί από τον πολυανθεκτικό και ιδιαιτέρως τοξικό μικροοργανισμό Κλεμπσιέλλα, ενώ ήδη χορηγείται αντιβίωση σε όλα τα νεογέννητα που νοσηλεύονται στη μονάδα.
Όπως αναφέρει το Βήμα, το μικρόβιο ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών, καθώς προκάλεσε σηψαιμία, ενώ η κλινική εξακολουθεί να είναι ανοικτή.
Στο νοσοκομείο έχει ήδη μεταβεί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ιατρών και του προσωπικού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές Τρίτη και Τετάρτη

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές Τρίτη και Τετάρτη

Τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κηρύσσοντας στάσεις εργασίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τις περικοπές στην Παιδεία τις γενικότερες ανατροπές στα εργασιακά.
Οι καθηγητές θα απέχουν από τα μαθήματα από τις 11.00 έως τις 14.00 και την Τετάρτη από τις 14.00 έως τις 17.00.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποφάσισε παναττική στάση εργασίας την Τρίτη από τις 12.00 έως τις 16.00, ενώ για την Τετάρτη έχε κηρύξει στάση εργασίας τις ίδιες ώρες πανελλαδικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στο Κριεκούκι


Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί από την Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας για ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθησαν, χθες (11-11-2012) το απόγευμα στις Ερυθρές Δυτικής Αττικής, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 40, 34 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χθες περίπου στις 17:00΄ το απόγευμα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στη κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
• Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους (3,9) γραμμαρίων.
• Μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (5,5) γραμμαρίων.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμορία τσιγγάνων έκλεβε καλώδια χαλκού στη Θήβα


Συνελήφθη στη Θήβα , από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θηβών, ένας 29χρονος τσιγγάνος, ο οποίος κουβαλούσε μία κουλούρα καλωδίου χαλκού, μήκους 40 περίπου μέτρων και ένα κόφτη μετάλλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 29χρονος, μαζί με τρεις συνεργούς, επίσης τσιγγάνους, ηλικίας 18, 15 και 14 ετών, είχαν κλέψει τα καλώδια από ανενεργό εργοστάσιο, που βρίσκεται επί της Επαρχιακής Οδού Θηβών – Λιβαδειάς.

Σε βάρος του 29χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή καλωδίων χαλκού, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζικές παραιτήσεις στη Βουλή


Μείζον πρόβλημα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και των υπηρεσιών του ενδέχεται να προκληθεί τις επόμενες ημέρες καθώς από το πρωί καταγράφονται μαζικές υποβολές παραιτήσεων υπαλλήλων της Βουλής...



Και μάλιστα, σύμφωνα με το parapolitika.gr, μιλάμε για παραιτήσεις όχι χαμηλόβαθμων, αλλά τμηματαρχών και διευθυντών προσωπικού. Αιτία υπήρξε η χθεσινοβραδινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μολονότι αναγνώρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται σκληρά και οι υπερωρίες τους αναγνωρίζονται, δεν είναι δυνατόν όταν βγαίνουν στη σύνταξη να λαμβάνουν οχταπλάσιο εφάπαξ από τον αντίστοιχο δημόσιο υπάλληλο. Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι τάραξε όσους είναι κοντά στη σύνταξη ή έχουν ήδη κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με αποτέλεσμα από το πρωί περίπου 15 διευθυντές και τμηματάρχες να έχουν υποβάλει αίτηση αποχώρησής τους και συνταξιοδότησης.

Οι καλά γνωρίζοντες στη Βουλή, λένε πως το κύμα αιτήσεων για αποχώρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μείνουν ουσιαστικά ακέφαλες, μιας και ο κανονισμός προβλέπει ότι με την υποβολή της αίτησης αποχώρησης ο αιτών έχει δικαίωμα να μην ξαναεμφανιστεί στη δουλειά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Σταθάς-«Η κυβέρνηση θα την βρει απ' τον κουτσό» βιντεο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είπε στη Βουλή «η κυβέρνηση θα την βρει απ' τον κουτσ


Με έκπληξη παρακολούθησαν οι βουλευτές αλλά και οι τηλεθεατές τον νέο βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά να αναπτύσσει πολιτικά επιχειρήματα αποκαλώντας τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «κουτσό», λόγω της γνωστής του αναπηρίας στην σπονδυλική στήλη, απόρροια της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε. Ειδικότερα, ο βουλευτής που έχει αρνηθεί να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο και έχει εκχωρήσει τη βουλευτική του αποζημίωση σε παιδιάμε νοεπλασματική νόσο είπε:
«Επειδή είμαι συνέχεια έξω στον δρόμο, όπως και πολλοί από εσάς, μετά το χτεσινό που άκουσα από τον Σόιμπλε, έβγαλα το εξής συμπέρασμα τελικά.
Επειδή περίμενα ότι αυτές οι πολιτικές θα την βρούνε από τον λαό, τελικά οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές... θα την βρουν από τον κουτσό. Αυτό κατάλαβα εγώ. Και βλέπω ότι αυτός έχει τον σκοπό του και καλά κάνει»



Διαβάστε Περισσότερα »

Μύλος των Ξωτικών 2012 - 2013

Για δεύτερη χρονιά φέτος την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, ο Άι Βασίλη και τα ξωτικά του ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου», δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό ζεστό και φιλόξενο και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο… «Μύλο των Ξωτικών». Από τις 30 Νοεμβρίου 2012, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του.Προσοχή, χωρίς την βοήθεια όλων των παιδιών δεν θα τα καταφέρουν. Καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ λειτουργούν τα εργαστήρια του Μύλου, με απίθανες δράσεις.Η ανάγκη για «βοήθεια» είναι τεράστια και έτσι οι μικροί μας επισκέπτες έχουν μια μοναδική ευκαιρία. Ακoλουθώντας την διαδρομή ενός Μαγικού Χάρτη μπορούν να διασκεδάσουν, να εκπαιδευτούν, να χαρούν να χαμογελάσουν και ταυτόχρονα να βοηθήσουν στην μεγάλη προσπάθεια προετοιμασίας των δώρων. Όσα παιδιά καταφέρουν να συγκεντρώσουν όλες τις «σφραγίδες συμμετοχής» στα διάφορα τμήματα του εργοστασίου… επάξια αποκτούν και το συλλεκτικό δίπλωμα του επίσημου Βοηθού του Άι Βασίλη! Για 38 ολόκληρες ημέρες ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη, που όμοιο του δεν είδατε ποτέ.Εδώ δημιούργησαν έναν χώρο, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων.

Οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού εργάζονται σκληρά και προετοιμάζονται, για να πραγματοποιήσουν όσες περισσότερες ευχές μικρών και μεγάλων. Στόχος είναι να σκορπίσουν παντού και πάλι τα χαμόγελα, που τόσο μα τόσο μας έχουν λείψει.Φέτος τα Χριστούγεννα η πόλη των Τρικάλων γιορτάζει και προσκαλεί όλη την Ελλάδα στο πιο μεγάλο και παραμυθένιο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη του κόσμου !Στο κέντρο της χώρας μας, στην πραγματική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, κάθε γωνιά και πλατεία της πόλης μας θα είναι λαμπερή και γεμάτη από παιχνίδια και εκπλήξεις…Φέτος, τα Τρίκαλα «μεταμορφώνονται» σε πόλη της Φιλοξενίας, της Χαράς και των Προσφορών. Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala Α.Ε. και εκατοντάδες δημότες εθελοντές ανοίγουν της αγκαλιά τους για όλους τους επισκέπτες μας. Οι τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής αναλαμβάνουν μια μεγάλη πρωτοβουλία και υποδέχονται τους φιλοξενούμενους μας με απίστευτες εκπτώσεις και ποιοτικές παροχές. Σας προσκαλούμε στον «Μύλο των Ξωτικών». Σας περιμένουμε στην γλυκιά, ζεστή και ανθρώπινη πόλη των Τρικάλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ του Δήμου Αλιάρτου‏


Ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ του Δήμου Αλιάρτου που χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΕΡΑΑ.
Πρόκειται για έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας και αφορά τους ΧΑΔΑ των Θεσπιών, του Νεοχωρίου και του Μαζίου

Οι εργασίες άρχισαν ήδη ,τις προηγούμενες μέρες ,από τις Θεσπιές και ταχύτατα θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες. Η αποκατάσταση θα δώσει στους δημότες, χώρους καθαρούς, δεντροφυτεμένους και προστατευμένους, όπως ταιριάζει σε πολιτισμένες κοινωνίες. Επίσης θα προστατέψει το Δήμο από αυστηρά πρόστιμα.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μέλημά μας, η ποιότητα ζωής είναι προτεραιότητά μας. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Το δημαρχείο Θήβας κατέλαβαν οι εργαζόμενοι




Την έντονη αντίδρασή τους στα νέα μέτρα και τις απολύσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης εξέφρασαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στον δήμο Θηβαίων οι οποίοι προχώρησαν στην κατάληψη του δημοτικού καταστήματος.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο όπου και πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση τονίζοντας ότι με την υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα «η αυτοδιοίκηση καταρρέει και μαζί της καταρρέουν οι εργαζόμενοι σε αυτοί και όλες οι υπηρεσίες των δήμων με δυσμενείς συνέπειες για τους πολίτες».
Παράλληλα εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα ενώ σε ότι αφορά το πρόβλημα με το μάζεμα των σκουπιδιών που έχουν αρχίσει και γεμίζουν τους δρόμους της πόλης έκαναν γνωστό ότι σε «ευαίσθητες» περιοχές θα γίνει το καλύτερο δυνατό.

«Μέσω των μέτρων της διαθεσιμότητας, της απόλυσης ουσιαστικά, των υποχρεωτικών μετατάξεων και της μεταφοράς του προσωπικού σε άλλη υπηρεσία και νομικό πρόσωπο, αλλά και μέσω των επικείμενων περικοπών, οι Δήμοι άμεσα θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα των κεντρικών υπηρεσιών τους, των νομικών προσώπων και των προνοιακών δομών τους», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

 thivagr.blogspot.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Αυτές είναι οι νέες απαιτήσεις της Τρόικα για να μας δώσουν τα 31,5 δισ.

Σοκ: Αυτές είναι οι νέες απαιτήσεις της Τρόικα για να πάρουμε τα 31,5 δισ.

Nέες απαιτήσεις προβάλλουν οι δανειστές για να προχωρήσουν σε θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ.
Σε κατάσταση σύγχυσης και «τεχνικής» αμηχανίας για το πώς θα αντιμετωπισθεί το δημοσιονομικό κενό και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συζητείται σήμερα το απόγευμα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες το ελληνικό πρόβλημα, παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα. Και αυτό παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Προϋπολογισμού.
Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών από τη Βουλή το Σαββατοκύριακο δήλωσε μεν πεπεισμένος για την εκταμίευση της δόσης, αναρωτήθηκε όμως λέγοντας «θα ήταν πραγματικά κρίμα να γίνουμε Ιφιγένεια, όπως ορισμένοι στην ευρωζώνη επιθυμούν».
Μάχη Βρυξελλών για τη δόση
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα μετακομίζει στις Βρυξέλλες καθώς συνεχώς νέα μέτωπα και ρήτρες εμφανίζονται ως απαιτήσεις της άλλης πλευράς στο προσκήνιο. Η ελληνική πλευρά δείχνει να έχει χαμηλές προσδοκίες και περιμένει πάνω απ' όλα να δει τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πληθαίνουν και γίνονται πιο σκληρές οι ρήτρες που ζητούν οι δανειστές για να κλείσουν το 3ο Μνημόνιο και να προχωρήσουν σε θετική αξιολόγησή του.
Ποιές είναι οι νέες απαιτήσεις των δανειστών
Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για εμμονή της τρόικας με τις αποκρατικοποιήσεις, στις οποίες εισάγονται όλο και πιο πολλές ρήτρες για να διασφαλιστούν τα έσοδα. Η Τρόικα φέρεται να διαφωνεί με τη διάταξη για ενημέρωση της Βουλής στις αποκρατικοποιήσεις (όπως ζήτησε το ΠΑΣΟΚ) και να επανεκτιμά προς τα κάτω τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, τα οποία μετέχουν στη μείωση του χρέους.
Χειροτερεύει έτσι την βιωσιμότητα του χρέους, και -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- πιέζει ασφυκτικά την Ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί ρήτρες διασφάλισης εσόδων με αυτόματη περικοπή δαπανών, αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις για την πλήρη αυτονομία του ΤΑΙΠΕΔ, λίγες ημέρες μετά τις αλλαγές που πέρασε η ίδια η κυβέρνηση από τη Βουλή των Ελλήνων.
Οι δανειστές έχουν κι άλλες απαιτήσεις: μεγαλύτερες δημοσιονομικές παρεμβάσεις για το 2013, αλλαγές στο ΚΒΣ, στον εποπτεία των εσόδων και τον περίφημο ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα διαχειρίζεται η δόση.
H κυβέρνηση προσβλέπει σε μια οριστική απόφαση εκταμίευσης ως το τέλος Νοεμβρίου, αφού πρώτα δώσει τη συγκατάθεσή του το γερμανικό κοινοβούλιο. Αυτό που ανησυχεί την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι παρά την ψήφιση των σκληρών μέτρων και την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, το τοπίο στην Ευρώπη αντί να ξεκαθαρίζει γίνεται πιο θολό.
Κόντρα ΔΝΤ-ΕΕ και στη μέση η Ελλάδα
Ετσι στην κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαικής Ενωσης για ένα νέο κούρεμα του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο έχει προστεθεί τώρα και η κόντρα μεταξύ χωρών της ευρωζώνης. Από τη μια πλευρά η Γερμανία και οι δορυφόροι της (Αυστρία, Ολλανδία) ακολουθούν τακτική αναβλητικότητας και πιέζουν για όλο και περισσότερες ρήτρες εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και από την άλλη η Κομισιόν και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κάποιο στήριγμα για να μην κινδυνεύσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες το πρωί ο κ. Γιούνκερ ξεκίνησε μαραθώνιο τηλεφωνικών διαβουλεύσεων με αρχηγούς κρατών ώστε σήμερα να εξασφαλιστεί στο Eurogroup η απόφαση για τη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.
Εάν οι αντιρρήσεις για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος παραμείνουν, με πρόφαση ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο να μελετήσουν την έκθεση της τρόικας, τότε το προεδρείο του Eurogroup θα επιχειρήσει να αποσπάσει μια «γενναία» ανακοίνωση για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Πρόθεση είναι η ανακοίνωση να δίνει πολιτική ανάσα στη συγκυβέρνηση, καθώς οι διαλυτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έχουν θορυβήσει πολλούς υψηλά ισταμένους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Μάχη Σαμαρά στις Βρυξέλλες
Με όπλο τα 167 «ναι» στον Προϋπολογισμό ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά από σήμερα τη μάχητων επενδύσεων και της δόσης, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Οπως είπε ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να εγκριθούν περισσότερα ποσά από τη σίγουρη δόση των 31,5 δισ. ευρώ αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένει να δοθεί ολόκληρη η δόση του Ιουνίου (31,5 δισ. εκ των οποίων τα 23,5 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) και ένα τμήμα των 5 δισ. του Σεπτεμβρίου.
«Ολα θα εξαρτηθούν από τη διένεξη ΔΝΤ-ΕΕ για το κούρεμα», σημειώνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, με την επισήμανση ότι η Αθήνα «δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμπλακεί σ΄ αυτή την διένεξη». Είναι χαρακτηριστική και η δήλωση σε αυτή την κατεύθυνση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι «όταν μαλώνουν τα βουβάλια τα βατράχια δεν πρέπει να μπαίνουν στη μέση».
Η ελληνική κυβέρνηση αισιοδοξεί ωστόσο ότι αυτή η μάχη κορυφής θα λήξει ως τις 17 Νοεμβρίου, καθώς στις 18 το θέμα θα συζητηθεί στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αραιές νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Αραιές νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Με αίθριο αλλά κρύο καιρό ξεκινάει η εβδομάδα,αφού σήμερα Δευτέρα, θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα που σε Μακεδονία και Θράκη θα γίνουν κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει γενικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα γίνουν πιο πυκνές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που ειδικότερα στην Κρήτη θα είναι πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε ο αδελφός του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Αυτοκτόνησε ο αδελφός του υφυπουργού Παναγιώτη Καράμπελα

Σοκ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο άκουσμα της είδησης της αυτοκτονίας του αδελφού του υφυπουργού Παναγιώτη Καράμπελα, ο οποίος φέρεται πως έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα στον κήπο του εξοχικού του σπιτιού, στην περιοχή Καμάρες Λακωνίας.
Σύμφωνα με το makeleio.gr τον άτυχο άντρα εντόπισε νεκρό στην αυλή του σπιτιού του, ένας φίλος του, οδηγός ταξί, με τον οποίο είχαν δώσει ραντεβού για να τον παραλάβει το μεσημέρι της Κυριακής. Όταν ο άντρας πήγε στο σπίτι, εντόπισε τον αδελφό του υφυπουργού μέσα σε λίμνη αίματος.
Ο αδερφός του υφυπουργού ήταν γεννημένος το 1951, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ