Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΙΩΝ "ΔΗΜΟΦΙΛΟ"

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα εγκαίνια της έκθεσης Βοιωτία 2012-Απευθείας από το περίπτερο του viotiashop

 
To viotiashop βρίσκεται στην  μεγάλη  έκθεση της Βοιωτίας, σας στέλνει αποκλειστικές φωτογραφίες απο το κλίμα της έκθεσης και αύριο όλο το βίντεο από τα εγκαίνια. Όλοι οι επαγγελματίες μέσα από το φακό του Viotiashop. Μείνετε εδώ



Διαβάστε Περισσότερα »

Τελεσίγραφο Μανιτάκη: "αν δεν στείλετε στοιχεία δεν θα πληρωθείτε"

Τελεσίγραφο Μανιτάκη: "αν δεν στείλετε στοιχεία δεν θα πληρωθείτε"  

Αποφασισμένος να εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας παρουσιάζεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, όπως φαίνεται και από τη νέα εγκύκλιο που απέστειλε στους δημάρχους.
Στην εγκύκλιο καθίσταται σαφές ότι όλοι οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 12 Νοεμβρίου και εάν δεν σταλούν τα στοιχεία, θα περικοπεί ο μισθός περίπου 2.000 διοικητικών υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ στους οποίους ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνονται και υπάλληλοι που κανονικά θα έπρεπε να εξαιρεθούν.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και για "τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατ' ανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων από τις ίδιες τις υπηρεσίες".
Και συμπληρώνει: "Η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο Δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων".
Ακόμη  υπενθυμίζεται ότι η παράλειψη των Διευθύνσεων να αποστείλουν τα στοιχεία συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και επιπρόσθετα "καθυστερεί τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου".
"Μόνο η γνωστοποίηση των αναγκαίων στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιτρέψει την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης του προσωπικού προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των ίδιων των εργαζομένων" καταλήγει η εγκύκλιος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Με λαμπρή τελετή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της πόλεως των Θηβών, έλαβε χώρα ο Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος έχει καθιερωθεί την 21η Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και ο Δήμος Θηβαίων τίμησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας στο πρόσωπο των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού. Οι Αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου παρέστησαν στην Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε στο Ηρώο της πόλης, προς τιμήν των πεσόντων Ανδρών και Γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ένας υπερήλικας πλησίασε έναν Λοχαγό του ένδοξου Πυροβολικού και του είπε πόσο περήφανος νοιώθει για τον Ελληνικό Στρατό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μεγάλης ιστοσελίδας που επέτρεπε το «κατέβασμα» ψηφιακών αρχείων


Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μεγάλης ιστοσελίδας που επέτρεπε το download  ψηφιακών α

Χειροπέδες σε εναν 53χρονο ιδιοκτήτη και διαχειριστή ιστοσελίδας που παρείχε στα μέλη της τη δυνατότητα να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή και βιβλία πέρασε η Αστυνομία. Ο άνδρας από την Καβάλα κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
H yπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε στη σύλληψη του 53χρονου από την Καβάλα, μετά από καταγγελία εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.»  ότι η ιστοσελίδα www.greekstars.co, παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες - μέλη, να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.
Η εν λόγω ιστοσελίδα αριθμεί χιλιάδες μέλη, ενώ τα αρχεία της περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ και βιβλία.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της Ε.Π.Ο.Ε, περισσότερο από 5.000.000 φορές.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Πέρα από το λόφο" στην κινηματογραφική λέσχη Λιβαδειάς


Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών με τη συνεργασία του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες προβλήθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ και εντάσσονται στις περιφερειακές εκδηλώσεις του.  

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:  
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012: Πέρα απ’ το λόφο του Εμίν Αλπέρ (Τουρκία)  
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012: Σύννεφο 9 του Αντρέας Ντρέζεν (Γερμανία)  
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012: 11 συναντήσεις με την κόρη μου του Νίκου Κορνήλιου  
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012: Με το φως της μέρας του Γκόραν Πασκάλιεβιτς(Σερβία)  
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012: Νύχτα σιωπής του Ρέις Τσελίκ (Τουρκία) 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 9.00 ΜΜ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5) 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΕΜΙΝ ΑΛΠΕΡ 
Ένα ειδυλλιακό τοπίο στα βάθη της Ανατολίας: ένα απομονωμένο αγροτικό σπίτι χαμένο ανάμεσα σε εντυπωσιακά φαράγγια, ήσυχα ρυάκια, ανοιχτές πεδιάδες, δάση από λεύκες. Ένας ηλικιωμένος άντρας, συνταξιούχος δασοφύλακας ζει εκεί με την οικογένεια των χωρικών που φροντίζει τα χωράφια του. Μια ανοιξιάτικη μέρα, ο χωρισμένος γιος του με τα δυο εγγόνια του, θα έρθει να τον επισκεφτεί. 
Η στιγμή δεν είναι η καλύτερη, ο δασοφύλακας βρίσκεται σε μια διαμάχη με τους νομάδες που βοσκούν τις κατσίκες στα χωράφια του, καταστρέφοντας τη σοδειά του. Όταν θα σφάξει μια από αυτές, για «να πληρωθεί για τη ζημιά» και να γιορτάσει την άφιξη των επισκεπτών του, η ένταση θα αρχίσει να ανεβαίνει και μια καραμπίνα που βρίσκεται συχνά στα χέρια του νεότερου εγγονού του, δεν είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να λυθούν οι διαφωνίες. 
Η πρώτη μεγάλου μήκους του Εμίν Αλπέρ είναι αναμφίβολα ένα φιλμ που απαιτεί την προσοχή. Από το εντυπωσιακό σκηνικό της Τουρκικής φύσης, ως την εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων και την λεπτή ειρωνεία με την οποία κοιτάζει πιο βαθιά απ’ όσο η ιστορία αρχικά σε υποψιάζει. 
Δομημένη στο ύφος ενός γουέστερν, ή ενός ράθυμου θρίλερ, αγγίζει τα όρια μιας μαύρης, τραγικής κωμωδίας, που μιλά για το πόσο εύκολο είναι να φανταστείς και να κατασκευάσεις εχθρούς, πόσο απλό αλλά και πόσο επικίνδυνο να ρίχνεις βιαστικά το φταίξιμο σε άλλους, πως η ψυχολογία του όχλου παίρνει δίχως κόπο το πάνω χέρι, πόσο λάθος το να ψάχνεις αποδιοπομπαίους τράγους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η "ΑΧΟΡΤΑΓΗ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΩΒΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ COSTA COFFE. ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΨΑΘΑ


costa-coffe
Κλείνει η αλυσίδα καφετέριας Costa Coffee στην Ελλάδα. "Η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου κατά 40%, και ο αθέμιτος ανταγωνισμός οδήγησαν, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, στο λουκέτο και 90 άτομα στην ανεργία". Αυτά διαρρέουν από δω και από εκεί στο δημοσιογραφικό συνάφι οι εργοδότες της γνωστής αλυσίδας με το καλό καπουτσίνο και espresso. Οι κύριοι "αχόρταγοι" της οικογένειας Βωβός που δεν έπρεπε καν να μιλάνε για τα τείχη οικοδομικών τερατουργημάτων που με ευνοιοκρατικές διαθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης έκαναν αμύθητες περιουσίες(βλέπε Βωβούπολη στο Μαρούσι και στη Λ.Κηφισίας επί εποχής Σκανδαλίδη και Βάσως Παπανδρέου) το παίζουν τώρα κακομοίρηδες και αφήνουν 100 εργαζόμενους στο δρόμο.
Οι καφετέριες Costa Coffee αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την «The Greek Coffee Company AE» που ανήκει στον επιχειρηματία Αρη Βωβό. .
Ήδη από την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία Greek Coffee Company ΑΕ προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας των δέκα καταστημάτων με το σήμα Costa Coffee που είχαν απομείνει στην εγχώρια αγορά (τέσσερα στο κέντρο της Αθήνας, τέσσερα στα βόρεια προάστια και δύο στα νότια προάστια).
Συνολικά στα καταστήματα και την εταιρεία Greek Coffee Company AE απασχολούνται 90-100 άτομα, τα οποία βεβαίως βρίσκονται αντιμέτωπα πλέον με το φάσμα της ανεργίας.
Κύκλοι της εταιρείας αποδίδουν τη δυσμενή κατάσταση στην οποία αυτή περιήλθε σε δύο παράγοντες: πρώτον στην αύξηση του ΦΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου κατά 40% από το Σεπτέμβριο του 2011 έως σήμερα, ενώ όπως σημειώνουν έως και τον Αύγουστο του 2011 ο κύκλος εργασιών βρισκόταν σε ανοδική πορεία.
Δεύτερον, στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχεται η αλυσίδα από εταιρείες του κλάδου που είτε φοροδιαφεύγουν είτε λειτουργούν παράνομα.
Η Greek Coffee Company AE δημιουργήθηκε το 2006, ενώ το πρώτο κατάστημα Costa Coffee στην Ελλάδα λειτούργησε τον Ιούλιο του 2007. Στο μέγιστο των δραστηριοτήτων της το δίκτυο στην εγχώρια αγορά αριθμούσε 15 καταστήματα.
Η εταιρεία Costa Coffee είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, θυγατρική του ομίλου Whitbread PLC. Ιδρύθηκε το 1971 από τους αδερφούς Σέρτζιο και Μπρούνο Κόστα, ενώ το 1999 άνοιξε το πρώτο διεθνές κατάστημα , στο Ντουμπάι.
Η οικογένεια Βωβού μάλλον είχε για παιχνίδι της την αλυσίδα. Οι εξηγήσεις που δίνει είναι ανεπαρκείς. Η κυβέρνηση και οι συγκυβερνώτες(με τσιράκια στις τάξεις τους που ευνόησαν τα προηγούμενα χρόνια τον Βωβό)πρέπει να λογοδοτήσουν. Είτε για τα ΙΚΕΑ είτε για τη nova είτε στην αλυσίδα καφενείων του Βωβού.
Ήδη εναντίον μερικών από αυτούς εκκρεμούν χρόνιες μηνύσεις που οι κατά καιρούς πρωθυπουργεύοντες τις έκαναν γαργάρα. Με τη διαφορά ότι μερικοί από δαύτους έχτισαν βιλάρες με πισίνες την ώρα που ο λαός πεινάει.makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος: Δεν άντεξε ο 38χρονος που καταπλακώθηκε από την πλάκα στη Λαμία

Σαν κεραυνός έπεσε, πριν από λίγο, η είδηση στην Ανθήλη Λαμίας για το θάνατο του 38χρονου Δημήτρη, που την περασμένη... Παρασκευή καταπλακώθηκε από την πλάκα οικοδομής την ώρα που εκτελούσε εργασίες στην ταράτσα...

Δυστυχώς ο 38χρονος εργάτης από την Ανθήλη δεν άντεξε και σήμερα, 5 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο χειρουργείο, από ανακοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο 38χρονος είχε χάσει το ένα του πόδι, ενώ έφερε σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα και στο κεφάλι.

Από την Παρασκευή νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί μπήκε για μια ακόμη φορά στο χειρουργείο, αλλά δυστυχώς η καρδιά του δεν άντεξε και πέθανε από ανακοπή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαπραγματεύσεις ΔΕΗ - ΛΑΡΚΟ για τα ληξιπρόθεσμα

Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΔΕΗ κατά της ΛΑΡΚΟ για συντηρητική κατάσχεση ύψους... 39,2 εκ. Ευρώ, τα οποία προέρχονται, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος.

Η ΛΑΡΚΟ ισχυρίζεται ότι τα κονδύλια που ζητάει η ΔΕΗ δεν προέρχονται από ληξιπρόθεσμες οφειλές της, καθώς η υπόθεση εκκρεμεί στη ΡΑΕ, στην οποία έχει προσφύγει η ΛΑΡΚΟ, με καταγγελία της κατά της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, η Αρχή έχει εκδώσει απόφαση, με την οποία ορίσθηκε προσωρινή τιμή ρεύματος για τη ΛΑΡΚΟ 50 Ευρώ/MWh, ποσό σημαντικά μικρότερο από αυτό που τη χρέωνε η ΔΕΗ με τα τιμολόγιά της.

Η ΛΑΡΚΟ διαμήνυσε σε όλους τους τόνους και δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, κ.κ. Τατιάνας Τσιρακοπούλου και Φίλιππου Φιλιππόπουλου, ότι τυχόν επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ, είτε εις χείρας της, είτε εις χείρας τρίτων, δηλαδή στα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας που είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες, οδηγεί την Εταιρεία σε άμεση αδυναμία πληρωμών των υποχρεώσεών της, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας της, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται προ των πυλών η αποκρατικοποίησή της.

Αντίθετα, η ΔΕΗ όχι μόνο δεν διακινδυνεύει τυχόν απαιτήσεις της αλλά οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΛΑΡΚΟ, όπως επιβάλλει ο νόμος και η απόφαση της ΡΑΕ, ώστε να βρεθεί τιμή συμφέρουσα και για τις δύο Εταιρείες. Η απόφαση αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρθρο-φωτιά του Spiegel εναντίον Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα!


Οι γερμανικές εκλογές μπλοκάρουν τη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα
Πρωτοφανή επίθεση στην γερμανική κυβέρνηση εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel και προειδοποεί το Βερολίνο ότι όσο μπλοκάρει τη λύση για την Ελλάδα τόσο οι ευρωπαίοι εταίροι χάνουν την υπομονή τους.
«Καθ' οδόν προς τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013, το Βερολίνο μπλοκάρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι τους χάνουν την υπομονή τους», γράφει σε ανάλυσή του το διαδικτυακό Spiegel, με τίτλο «Η αυταπάτη του Βερολίνου εμποδίζει την στρατηγική για την Ελλάδα».
Το γερμανικό περιοδικό αποδίδει ευθύνες στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανφκ Σόιμπλε για το αδιέξοδο και τον καταγγέλει ότι παρουσιάζει το πολιτικό χάος σαν στρατηγική!
«Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε είναι εξπέρ στο να παρουσιάζει σαν στρατηγική το πολιτικό χάος. Αλλά στην πραγματικότητα είναι αποφασισμένος να μην υπάρξει συνολική λύση και για το ελληνικό πρόβλημα και για την ευρω-κρίση, κάτι που ενοχλεί σφόδρα του εταίρους της Γερμανίας», λέει το περιοδικό.
«Στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ γίνεται αντιληπτό ότι έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας, ιδίως επειδή η γερμανική κυβέρνηση θέλει επίσης να παραμείνει η Ελλάδα στη νομισματική ένωση. Τα πράγματα δεν μπορεί να συνεχιστούν έτσι, λέει ένας διπλωμάτης της ΕΕ. Το ΔΝΤ ζητάει ανοιχτά μια «πραγματική λύση», και όμως αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από όσα συμβαίνουν τώρα», τονίζει το Spiegel.
Τις ευθύνες αποδίδει το Spiegel στη γερμανίδα καγκελάριο και ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Σόιμπλε λένε ψέμματα στον γερμανικό λαό ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν σε έναν χρόνο.
«Η ελληνική διάσωση είναι μια ιστορία κυβερνητικής αυταπάτης του Βερολίνου. Τον Μάϊο του 2010, αξιωματούχοι έλεγαν ότι ένα πακέτο βοήθειας 110 δισ. ευρώ θα ήταν αρκετό. Τώρα είναι σαφές ότι ακόμη και το δεύτερο πακέτο των 130 δισ. ευρώ είναι πολύ μικρό - και αυτό βασίζεται σε υπολογισμούς που έγιναν πριν από έξι μήνες. Είναι μια καταστροφή για τον Σόϊμπλε και την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Εν όψει των γερμανικών βουλευτικών εκλογών, του χρόνου, οι δύο πολιτικοί είναι αποφασισμένοι να μην παρουσιάσουν στους ψηφοφόρους έναν πραγματικό, και επομένως, ακριβό υπολογισμό του κόστους».
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι πολιτικοί επιχειρούν να βρουν τρόπους για να κλείσουν το χρηματοδοτικό κενό με λογιστικά τρικ. Φέρονται σαν να ήταν η στατιστική υπηρεσία της Ελλάδας», τονίζει το περιοδικό.
Το περιοδικό καταλήγει την πρωτοφανούς σκληρότητας ανάλυσή του λέγοντας ότι αν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας αυτό θα αποτελεί ομολογία αποτυχίας της Γερμανίας που θα εξαναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται για άλλη μια φορά να παίξει τον ρόλο του σωτήρα, συνεισφέροντας άλλα 7 δισ. ευρώ. Επειτα είναι και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Για την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε, ενδεχόμενη απόσυρση του ΔΝΤ θα ισοδυναμούσε με ομολογία αποτυχίας. Θα σήμαινε επίσης απώλεια σχεδόν 20 δισ. ευρώ για την βοήθεια προς την Ελλάδα. Και τότε η Γερμανία θα έπρεπε να συνεισφέρει με άλλα 6 δισ. ευρώ», καταλήγει το Spiegel.
Επίθεση και απο Στάινμπρουκ
Την ίδια ώρα, ο κύριος αντίπαλος της Ανγκελα Μέρκελ στις προσεχείς εκλογές Πέτερ Στάινμπρουκ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην καγκελάριο λέγοντας ότι δεν λέει την αλήθεια για την Ελλάδα.
«Είναι η ώρα της αλήθειας. Χορέψατε για υπερβολικά πολύ καιρό το χορό των επτά πέπλων πάνω στη μελωδία «ούτε δεκάρα για τους Έλληνες». Μετά ο χορός ξανάρχισε με το «όχι επιπλέον χρήματα για την Αθήνα», δήλωσε ο Στάινμπρουκ σε μια πολύ επιθετική ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ.
«Η δημοσιονομική τρύπα της Ελλάδας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια. Βρισκόμαστε από καιρό σε μια Ενωση όπου καθένας είναι εγγυητής του άλλου, πείτε το επιτέλους στους γερμανούς φορολογούμενους», τόνισε απευθυνόμενος στην Μέρκελ.
«Χρειάζεται μια συγκεκριμένη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και όχι μια απλή αναβολή της εξυπηρέτησης του χρέους», συνέχισε.
Αμήχανη η Μέρκελ στη Γερμανική Βουλή - Αισιόδοξος ο Σόιμπλε
Η γερμανίδα καγκελάριος κατά την ομιλία της στην Μπούντεσταγκ απέφυγε να δώσε πλήρεις εξηγήσεις για την αποτυχία του Eurogroup και περιορίστηκε στον να συγχαρεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη βοήθειά του και να υποστηρίξει ότι τη Δευτέρα ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.
Από την πλευρά του Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι υπάρχει πρόοδος σε ότι αφορά την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι κάποιες άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα προτιμούσαν την μείωση των επιτοκίων των δανείων της Ελλάδας σε ποσοστό κοντά στο μηδέν.
Τόνισε ακόμη ότι μια πιθανή συμφωνία μπορεί να επιτρέψει στα κράτη-μέλη να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές λύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το "απαγορευμένο" βίντεο με υπότιτλους


Το "απαγορευμένο" βίντεο με υπότιτλους 
Ένα βίντεο από την Πορτογαλία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι Πορτογάλοι βγήκαν να διαμαρτυρηθούν κατά της γερμανικής οικονομικής πολιτικής και βρήκαν ένα καταπληκτικό τρόπο για να το κάνουν. Συγκρίνουν τα δικά τους στοιχεία με εκείνα της Γερμανίας. Ποιος είναι άραγε ο νικητής; Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα!
Λέγεται ότι το συγκεκριμένο βίντεο απαγορεύτηκε στην Γερμανία.

Δείτε το ξανά με ελληνικούς υπότιτλους και θα καταλάβετε περισσότερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρικιαστικό έγκλημα στην Κερατέα - Τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον σκότωσαν και τον έκαψαν


Φρικιαστικό έγκλημα στην Κερατέα - Τον έδεσαν, τον σκότωσαν και τον έκαψαν

Μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι Αστυνομικοί που κλήθηκαν  στο σημείο Χάρακας της Κερατέας γιατί υπήρχε ένας νεκρός άνδρας: Οι δράστες είχαν δέσει το θύμα χειροπόδαρα και το είχαν κάψει στο πρόσωπο και στα πόδια.
Σύμφωνα με το newsit.gr οι άνδρς της Αστυνομίας που πήγαν στην Κερατέα στις 11 το πρωί περίπου, εντόπισαν τον νεκρό άνδρα δεμένο χειροπόδαρα και καμμένο.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών πρόκειται για έναν αλλοδαπό. Οι δράστες, αφού τον σκότωσαν, τον έκαψαν για να μην μπορεί κανείς να τον αναγνωρίσει εύκολα. Ερευνα για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρηξη σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ με 10 θύματα - 140 οι νεκροί στη Γάζα




Παλαιστίνιος εκπρόσωπος του ΟΗΕ ζητά την καταδίκη της ισραηλινής επιχείρησης


Απολογισμό των νεκρών και των τραυματιών έκανε ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ανακοινώνοντας πως η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων των 130 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 950 στη Λωρίδα της Γάζας. Στους πέντε αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών.

Το μεσημέρι, έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τις ιατρικές πηγές, υπάρχουν 10 θύματα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, παρά μόνο ότι η αστυνομία μιλά για «τρομοκρατική επίθεση».

Ζητείται καταδίκη της ισραηλινής επιχείρησης


Ο Ριάντ Μανσούρ ενημέρωσε τον διεθνή οργανισμό για το νέο απολογισμό των θυμάτων, σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας από τα 15 κράτη-μέλη του να καταδικάσουν την ισραηλινή επιχείρηση «Αμυντικός Πυλώνας» που άρχισε την Τετάρτη εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέτασαν την Τρίτη το βράδυ αίτημα των αραβικών χωρών που ζητούν να διεξαχθεί δημόσια συνεδρίαση για την κρίση στη Γάζα. Οι δυτικοί διπλωμάτες αν και έκριναν ότι θα μπορούσε να μπλοκάρει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, τελικά συμφώνησαν μια δημόσια συνεδρίαση να διεξαχθεί την Τετάρτη στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν «πολλά παιδιά» σύμφωνα με τον παλαιστίνιο εκπρόσωπο. Συνολικά πέντε Ισραηλινοί, μεταξύ τους ένας στρατιώτης, σκοτώθηκαν από ρουκέτες.  Σύμφωνα με τη Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 136.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν την Τρίτη αντίθετες σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Γάζα, κρίνοντας ότι θα ήταν «αντιπαραγωγική» και ότι δεν «βοηθούσε διόλου στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται». 

Διπλωματικές ενέργειες

Ο
ι ισραηλινές επιδρομές και οι απαντήσεις της Χαμάς με ρουκέτες συνεχίζονται, ενώ η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ξεκινούσε από τα ξημερώματα της Τετάρτης τις επαφές της στην Ιερουσαλήμ και η Αίγυπτος συνέχιζε τη διαμεσόλαβηση με κοινό στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.

Στο Κάιρο, στελέχη της Χαμάς κατηγόρησαν τη νύχτα το Ισραήλ ότι δεν ανταποκρίθηκε σε προτάσεις για παύση πυρός, ενώ ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η εκεχειρία είχε «κολλήσει» εξαιτίας «καθυστέρησης της τελευταίας στιγμής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς».

Τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας που είχαν καλλιεργηθεί τη νύχτα διέψευσαν τόσο οι εμπλοκές στο διπλωματικό πεδίο όσο και στο στρατιωτικό: οι μεν ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον 30 χτυπήματα μέχρι το πρωί – από κτίρια υπηρεσιών μέχρι υπόγειες σήραγγες – ενώ η ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς συνεχίστηκε με έξι επιθέσεις το πρωί.

Μετά τις επαφές της με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου και τις προγραμματισμένες της συναντήσεις με την Παλαιστιανική Αρχή την Τετάρτη, θα φύγει για το Κάιρο, όπου παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι συνεχίζονταν οι – τελικά άκαρπες – διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Χίλαρι Κλίντον, όπως είχε τονίσει ο Λευκός Οίκος ανακοινώντας την αποστολή της στην περιοχή, δεν πρόκειται να συναντηθεί με τη Χαμάς.

Η κ. Κλίντον τάχθηκε υπέρ της «αποκλιμάκωσης» της κρίσης που σοβεί εδώ και μία εβδομάδα στη Γάζα, αλλά δεν αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, σε σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις της με την ισραηλινή ηγεσία.

«Τις προσεχείς ημέρες οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τους εταίρους τους, εδώ στο Ισραήλ και αλλού στην περιοχή για την προώθηση της ασφάλειας στο Ισραήλ, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του πληθυσμού στη Γάζα και την προώθηση μιας συνολικής ειρήνης για όλους του λαούς της περιοχής», πρόσθεσε η κ. Κλίντον η οποία μετέβη εκτάκτως στο Ισραήλ αναχωρώντας εσπευσμένα από τη Καμπότζη όπου συμμετείχε με τον πρόεδρο Ομπάμα σε ασιατική σύνοδο κορυφής.

Η Κλίντον και ο Νετανιάχου συζήτησαν επί τουλάχιστον δύο ώρες για τους τρόπους επίτευξης μιας «αποκλιμάκωσης» της κατάστασης στη Γάζα. Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μαζί με τον Νετανιάχου, ο οποίος συνοδευόταν από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν και Εχούντ Μπαράκ, εξέτασαν πώς μπορεί να επιτευχθεί ένα διαρκές αποτέλεσμα που να εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού στη Γάζα, είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Η Αίγυπτος είναι στο επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για να αποκατασταθεί η ηρεμία στον παλαιστινιακό θύλακα. Πριν στείλει την υπουργό του των Εξωτερικών στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε την Τρίτη τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, στο τέλος της τρίτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του μέσα σε ένα 24ωρο.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ, σύμμαχος ταυτόχρονα του Ισραήλ και της Τουρκίας, επέκριναν την Άγκυρα για τις φραστικές της επιθέσεις κατά του εβραϊκού κράτους, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ είναι ένα «τρομοκρατικό κράτος» και διαπράττει «εθνοκάθαρση» σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Πιστεύουμε ότι η εξαιρετικά σκληρή ρητορική της Τουρκίας δεν βοηθά διόλου και αυτό το δηλώσαμε σαφώς στους Τούρκους», σχολίασε η Βικτόρια Νούλαντ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου ότι «το Ισραήλ αγνοεί την ειρήνη στην περιοχή αυτή, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαπράττει εθνοκάθαρση σε βάρος ενός λαού. Η χώρα αυτή καταλαμβάνει σταδιακά τα παλαιστινιακά εδάφη».

Την προηγουμένη, ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατίας» λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση της ρίψης ρουκετών από το παλαιστινιακό έδαφος.

«Ιδιαίτερα βαριά η ευθύνη του Ιράν στη Γάζα» καταγγέλλει ο Φαμπιούς

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς κατήγγειλε την Τετάρτη «την ιδιαιτέρως βαριά ευθύνη» του Ιράν στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως στη Γάζα.

«Στη Γάζα υπάρχουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, έως και 75 χλμ., και αυτά είναι ιρανικά όπλα. Η ευθύνη του Ιράν είναι ιδιαίτερα βαριά», δήλωσε ο γάλλος υπουργός στον ραδιοσταθμό «France Culture».

«Ξαναβρίσκουμε το Ιράν στον Λίβανο, στη Συρία, στο Ιράκ, στη Γάζα και κάθε φορά με άκρως αρνητικές προθέσεις. Ο προσανατολισμός της ιρανικής κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος για την ειρήνη στον κόσμο», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Διατηρώ ελπίδες ότι θα υπάρξει σύντομα μια εκεχειρία».

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων στην Παραγωγική και Ενεργειακή Έκθεση Βοιωτία 2012



Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην 1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑ 2012, που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο Βοιωτίας, η EXPO COM και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Στο περίπτερο του Δήμου Θηβαίων οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες της δράσεις του Δήμου (έργα, εκδηλώσεις, προγράμματα κτλ), για τον φυσικό πλούτο της περιοχής, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, τις παραλίες του και φυσικά για τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα που παράγει ο τόπος, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα γευσιγνωσίας.
Η έκθεση θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά , στο κτίριο του εργοστασίου της UNICOT, από την Τετάρτη 21 έως την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012.
Οι στόχοι της Έκθεσης είναι:
1.         Η ανάδειξη και την προβολή της οικονομικής δραστηριότητας της Βοιωτίας.
2.         Η τόνωση της αγοράς από τις εμπορικές συμφωνίες
3.         Η γνωριμία  με νέα προϊόντα των επιχειρήσεων
4.         Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών  αντιπροσώπων και επισκεπτών
5.         Η στήριξη του επιχειρείν που αποτελεί μοχλό για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων
6.         Η ανάπτυξη της ιδέας της επιχειρηματικότητας
Σας περιμένουμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγχρονοι δούλοι στην Αργολίδα –Τους ανάγκαζαν να δουλεύουν και τους κλείδωναν σε στάβλο


Σύγχρονοι δούλοι στην Αργολίδα –Τους ανάγκαζαν να δουλεύουν και τους κλείδωναν σ

Η ΕΛ.ΑΣ έβαλε τέλος στη δράση κυκλώματος σύγχρονων δουλεμπόρων που δρούσε στους πορτοκαλεώνες της Αργολίδας. Οι δράστες δύο άνδρες και δύο γυναίκες (33, 41, 33, 40) από τη Ρουμανία είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στη Ρουμανία και ξεγελούσαν συμπολίτες τους που είχαν ανάγκη για δουλειά.
Όπως αναφέρει η «δημοκρατία» οι δουλέμποροι υπόσχονται στα θύματα τους δουλειά σε αγροτικές καλλιέργειες με ημερομίσθιο 25 ευρώ και δωρεάν διαμονή.
Η αλήθεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική αφού όταν οι 41 εργάτες έφτασαν στην Ελλάδα οι δουλέμποροι τους άρπαξαν τα διαβατήρια, τους έβαλαν όλους σε ένα στάβλο και τους υποχρέωναν να εργάζονται για 12 ώρες στα χωράφια, χωρίς φυσικά να τους καταβάλουν τη χρηματική αμοιβή που εισέπρατταν από τους εργοδότες τους.
Και το μαρτύριο δεν σταματούσε εκεί αφού οι άτυχοι εργάτες δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από το στάβλο, για τον οποίο μάλιστα πλήρωνα και 50ευρώ ενοίκιο.
Τέλος στην κόλαση που ζούσαν οι άτυχοι εργάτες έβαλαν οι αρχές, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα δύο Ρουμάνοι και ένας Τούρκος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Σύλληψη για κλοπές - Τον μαρτύρησε το τραύμα στο κεφάλι


Οι έλληνες κακοποιοί παίρνουν τα «πρωτεία» στο έγκλημα

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για κλοπές στη Θήβα
       Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές - διαρρήξεις σε καταστήματα
και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικία
Αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από τις Αστυνομικές Αρχές

Συνελήφθη, χθες (20-11-2012) το πρωί στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας ακόμη 37χρονος ημεδαπός, συνεργός του, που αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 26χρονο να κινείται πεζός στην πόλη της Θήβας, ενώ όπως διαπίστωσαν ήταν ελαφρά τραυματισμένος στο κεφάλι και τον προσήγαγαν ως ύποπτο τέλεσης κλοπών.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο 26χρονος, μαζί με τον 37χρονο συνεργό του, χθες τα ξημερώματα προέβησαν στην διάπραξη δύο (2) κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και μία οικία στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν:
• Κλοπή - διάρρηξη σε κατάστημα mini market, ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, στο οποίο αφού εισήλθαν σπάζοντας τη τζαμαρία, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και έξι (6) φιάλες αλκοολούχων ποτών, αξίας (100) ευρώ. Κατά τη θραύση της τζαμαρίας ο 26χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο  κεφάλι.
• Κλοπή - διάρρηξη σε πολυκατάστημα, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, στο οποίο αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

• Απόπειρα διάρρηξης σε οικία, ιδιοκτησίας 47χρονης ημεδαπής, με σκοπό την διάπραξη κλοπής.  Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 37χρονου δράστη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία ο ανισόπεδος κόμβος Βαγίων!

Πρόβλεψη 1.600.000 ευρώ  για παράκαμψη Αλιάρτου & Αγ. Παρασκευής..
Στην τελική του ευθεία μπαίνει ο ανισόπεδος κόμβος της διασταύρωσης των Βαγίων, την πρόοδο των εργασιών του οποίου,   είδε από κοντά, το μεσημέρι της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλ. Περγαντάς
«Είναι πολύ σημαντικό έργο, κομμάτι  της παλαιάς εθνικής οδού Θήβας Λιβαδειάς, που μετά από πάρα πολλά χρόνια κάνει πραγματικότητα το αίτημα της τοπικής» δήλωσε ο κ. Περγαντάς, ανακοινώνοντας την πρόβλεψη 800.000 ευρώ για την μελέτη της παράκαμψης Αλιάρτου και άλλα τόσα για την μελέτη της παράκαμψης Αγ. Παρασκευής, με την ολοκλήρωση των οποίων θα περαιωθεί και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, μια ιδιαίτερη θετική εξέλιξη για την  Βοιωτία σε περίοδο οικονομικής κρίσης…viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παλαιστίνιοι μοτοσυκλετιστές σέρνουν στην άσφαλτο νεκρό Ισραηλινό κατάσκοπο-βίντεο

Παλαιστίνιοι μοτοσυκλετιστές σέρνουν στην άσφαλτο νεκρό Ισραηλινό κατάσκοπο [βίν

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες σοκαριστικό βίντεο που «ανέβηκε» στο Youtube και δείχνει ένα νεκρό σώμα δεμένο από τα πόδια σε μοτοσικλέτα να σύρεται για ώρα στην άσφαλτο, ενώ πλήθη ζητωκραυγάζουν...
Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, πρόκειται για το νεκρό σώμα ενός εκ των έξι Ισραηλινών που συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας σε παλαιστινιακά εδάφη και οι οποίοι εκτελέστηκαν προς παραδειγματισμό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενας αριθμός και δωρεάν κλήσεις για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ



Ενας αριθμός και δωρεάν κλήσεις για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ
Τον τριψήφιο αριθμό 184 για τα τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σκέφτονται να επαναφέρουν στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να μπορούν καλούν δωρεάν.
Η σκέψη αυτή φαίνεται πως θα γίνει πράξη μετά και τα εξώδεικα που εστάλησαν στις εταιρείες των πενταψήφιων αριθμών, για τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ κρίνει ότι προσβάλλουν το κύρος του. Ετσι υπάρχει η σκέψη να σταματήσει η λειτπυργία των πενταψήφιων αριθμών κλήσης.
Πως τόνισε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμά μιλώντας στον ΑΝΤ1, έχει ζητηθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη να μεταταγεί πλεονάζον προσωπικό δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να δημιουργηθεί τηλεφωνικό κέντρο για τον ΕΟΠΥΥ
Παράλληλα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, τόνισε πως έχουν ήδη αποσυρθεί οι διαφημίσεις κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών μηνυμάτων, μετά και την εξώδικη διαμαρτυρία που κατέθεσε η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής του Δ.Θηβαίων

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 23 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 23/11/2012 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 29685/2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 75 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)

1ο : 4η Τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων- Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Θηβαίων έτους 2012.
Εισηγητής: Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

2ο : Αναμόρφωση Δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2012.
Εισηγητής: Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Αποδέκτες Πίνακα Διανομής:
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
2) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
3) ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
4) ΣΤΑΙΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
5) ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6) ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓ
7) ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8) ΝΟΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1) ΚΟΝΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
2) ΜΙΧΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
3) ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓ
4) ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓ
5) ΣΒΙΓΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη σε περίπτωση απουσίας τους από τη συνεδρίαση να ενημερώσουν τον αναπληρωτή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΑΚΟΛ στην 1η Εμπορική Παραγωγική & Ενεργειακή Έκθεση Βοιωτίας




            Ο Όμιλός μας, θα είναι και στην 1η Εμπορική Παραγωγική & Ενεργειακή Έκθεση Βοιωτίας, που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του εργοστασίου UNICOT, στη διασταύρωση Λιβαδειάς-Ορχομενού.
Διάρκεια έκθεσης από 21 μέχρι 26 Νοεμβρίου 2012.
Ώράριο λειτουργίας     Τετάρτη           21/11 16,30 ~ 21,30
                                    Πέμπτη            22/11   16,30 ~ 21,30
                                    Παρασκευή      23/11   16,30 ~ 21,30
                                    Σάββατο          24/11   11,00 ~ 22,00
                                    Κυριακή          25/11   11,00 ~ 22,00
                                    Δευτέρα           26/11   16,30 ~ 21,30
            Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, στις 16,30, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα γίνει η παρουσίαση του θέματος :
«Ο Α.Κ.Ο.Λ. στα Special Olympics : Κατακτώντας τις κορυφές της ανθρωπιάς»
            Η παρουσίαση θα γίνει από το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας των Special Olympics Hellas (Παράρτημα Βοιωτίας)  κ. Ηρακλή Ζήκα.
            Στο περίπτερο του Ομίλου μας, συνεχίζουμε τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων, τα οποία θα διαθέσουμε στα ιδρύματα Ε.Π.Α.Ψ.Υ και στα οικοτροφεία Ελληνικού Κέντρου & Ψυχικής Υγιεινής ΜΟΛ, ΑΙΑΣ & ΔΙΑΣ, που λειτουργούν στην Πόλη μας.
            Θα ήταν παράληψή μας, αν δεν ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές της έκθεσης, για την δωρεάν παραχώρηση περιπτέρου.
  
Το Δ. Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Οργανώνονται οι μετανάστες ενάντια στη Χρυσή Αυγή


Μία τριπλή αδυναμία, αφενός θεσμική- καθώς υπάρχει υστέρηση σχετικού πλαισίου, αφετέρου πολιτική- ελλείψει πολιτικής βούλησης, αλλά και ως εκ τρίτου επιχειρησιακή- από τη στιγμή που η ΕΛΑΣ δείχνει ανήμπορη, οδήγησε πλήθος μεταναστευτικών κοινοτήτων να αυτο-οργανωθούν, συγκροτώντας συντονιστικό όργανο, ώστε να υπερασπιστούν, λόγοις και έργοις, εαυτούς, έναντι των απειλών που δέχονται.


Οι τρεις προαναφερθείσες παράμετροι, οι οποίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα και αντανακλούν ένα κενό εξουσίας, οδηγώντας στην παραπάνω εξέλιξη, τη σημασία της οποίας φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται η πολιτική εξουσία, αναδεικνύουν ένα μείζον ζήτημα που αφορά τόσο τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι πλέον αισθάνονται γενικευμένη ανασφάλεια, κυρίως από τον όγκο των ρατσιστικών επιθέσεων, όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, από τη στιγμή που βρίσκεται προ ενδεχόμενης ανοικτής σύγκρουσης ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται στον περίγυρο της Χρυσής Αυγής και μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Όπως σημείωσε ο Σέιτ Αλντογκάν, Κούρδος εκ Τουρκίας, το συντονιστικό όργανο θα εκπροσωπεί 20 κοινότητες μεταναστών, όπως και τρεις αφρικανικές οργανώσεις.

Οι μετανάστες αποσκοπούν στο «να ακουστεί η δική τους φωνή, να εκφράζουν τις θέσεις τους, να μιλούν οι ίδιοι για τα προβλήματά τους, τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται, αντί να μιλούν οι άλλοι γι αυτούς», ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

«Θα πάμε στα Ηνωμένα Έθνη, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα ελληνικά δικαστήρια. Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι απειλούν την ασφάλειά μας. Εμείς είμαστε κομμάτι των Ελλήνων εργαζομένων, είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί» παρατήρησε ο κ. Αλντογκάν, καλώντας «την ελληνική πολιτεία, την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και την ελληνική Αριστερά, τα κόμματα, κάθε δημοκράτη πολίτη, τα συνδικάτα, να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν».

«Αποκτούμε τη μορφή δαίμονα στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Σέιτ Άλντογκαν, διαπιστώνοντας πως όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την Ελλάδα, όπως η ανεργία, η έλλειψη δημόσιας υγείας, η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια, «φορτώνονται» στους μετανάστες.

«Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις μεταναστών, τις οποίες καταδικάζουμε. Αλλά για ένα μαμούνι θέλουν να κάψουν όλο το στρώμα» τόνισε, προσθέοτντας χαρακτηριστικά: «Μιλούν για τους μετανάστες σαν να μιλούν για κατσαρίδες. Μας γέννησε και εμάς μια μάνα».

Κάνοντας αναφορά στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε πως «υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις εις βάρος της, για επιθέσεις εναντίον μεταναστών και η πολιτεία ακόμη δηλώνει ότι θα πάρει μέτρα».

«Δεν νιώθουμε ασφάλεια στη ζωή μας, φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή μήπως μας σφάξουν οι ναζιστές στον δρόμο. Δεν είμαστε πρόβατα για σφάξιμο» δήλωσε με πικρία και απογοήτευση.

Ακόμη, ανάμεσα σε άλλα, έγιναν αναφορές στην έλλειψη πολιτικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, στη μη παροχή ασύλου σε πρόσφυγες, στην ύπαρξη κυκλωμάτων που δρουν γύρω από το ζήτημα «άδειες παραμονής», στην εκμετάλλευση των μεταναστών, που εργάζονται, στην απόκρυψη της ουσιαστικής συμβολής των μεταναστών σε διάφορες φάσεις της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Πολιτική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου, Αφροδίτη Σταμπουλή και Μαρία Κανελλοπούλου, οι οποίες έδωσαν υπόσχεση στήριξης και συνεργασίας με τη νέα πρωτοβουλία για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Με αυτόν τον τρόπο και την έμπρακτη στήριξη μελών της ΚΟ του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ειδικό βάρος της θεσμικής θέσης του, δείχνει διατεθειμένο να τείνει χείρα βοηθείας και προστασίας στους μετανάστες που στενάζουν υπό υην απειλή ρατσιστικών ενεργειών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διέπραξε 79 κλοπές πριν καν κλείσει τα 18

Διέπραξε 79 κλοπές πριν καν κλείσει τα 18
Είναι ακόμη ανήλικος αλλά έχει πάρει... πτυχίο στις κλοπές. Ο λόγος γίνεται για άνδρα, κάτω των 18 ετών, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία στην Πάτρα με την κατηγορία της κλοπής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο ανήλικος συλληφθείς, μαζί με εφτά συνεργούς του, διέπραξαν 79 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών, καταστημάτων, οχημάτων και πεζών στους δρόμους της πόλης μέσα στα δύο τελευταία χρόνια.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες αναζήτησης των συνεργών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ποτά σε κερνάνε θερμίδες: Μάθε ποια έχουν τις λιγότερες και ποια θα σε παχύνουν

Αν το βράδυ σου δεν είναι όπως το ονειρευόσουν χωρίς 3 cocktail, τέσσερις μπύρες, ή έστω δύο τεκίλες, αλλά παράλληλα δε θες να πάρεις extra κιλά, ένα είναι το σίγουρο, κάτι κάνεις λάθος. Ρίξε μια ματιά και στις θερμίδες τους και μάθε τι σε παχαίνει και τι όχι...
 
Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι είμαστε "κατά" της αυστηρής μέτρησης των θερμίδων, είτε στο φαγητό, είτε στο ποτό. Μια εγκυκλοπαιδική -θερμιδομετρική- πληροφόρηση όμως, δεν μας χαλάει καθόλου. Έτσι, για να το παίξουμε και λίγο έξυπνοι στην παρέα.
Μπύρα
Ένα μικρό κουτάκι μπύρας των 330ml φτάνει πάνω - κάτω τις 150 θερμίδες, χωρίς να είναι απόλυτο (για παράδειγμα η Guinness έχει 122). Αν προσέχεις λοιπόν τη διατροφή σου, μείνε στις δύο. Αν όχι, εσύ αποφασίζεις.
Ουίσκι
Το πίνεις σκέτο; Θα σου δώσει περίπου 160 θερμίδες. Αν πάλι θες το ουίσκι σου με coca cola, τότε θα πάρεις 43 επιπλέον θερμίδες (αν είναι light, αλλάζει το πράγμα). Σύνολο 203 θερμίδες.
 
Βότκα
Η βότκα περιέχει περίπου ανά μερίδα 100 θερμίδες. Εάν την πίνεις με συνοδεία κάποιου χυμού τότε δικές σου οι 50-100 θερμίδες παραπάνω ανά ποτήρι, αναλόγως τον χυμό.
Σαμπάνια
Ένα ποτήρι σαμπάνιας (150 γραμμαρίων) ισοδυναμεί με πάνω - κάτω 150 θερμίδες. Μπορείς να πεις ναι σε ακόμη ένα.
Κρασί
Αν θες κάτι ελαφρύ, πάρε κρασί: ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές αν θες να πιεις  αλκοόλ.
Ένα ποτήρι 120ml λευκού κρασιού περιέχει μόλις 75 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι 120ml κόκκινου  φτάνει περίπου τις 80 θερμίδες. Αν πάλι θες σαγκρία, θα πάρεις 130 περίπου θερμίδες.
 
Baileys
Μην περιμένεις λίγες θερμίδες από ένα τόσο γλυκό ποτό. Κάθε ποτήρι του φτάνει τις 260 θερμίδες.
Gin & Tonic
Το gin περιέχει 121 θερμίδες ανά 50ml, που είναι συνήθως η ποσότητα σερβιρίσματος. Το tonic, που συχνά το συνοδεύει, περιέχει 35 θερμίδες ανά 100ml. Σύνολο: 156 θερμίδες.
Malibu
Ένα ποτήρι Malibu φτάνει τις 200 περίπου θερμίδες, ενώ αν βάζεις και coca cola τότε θα πάρεις άλλες 43.
Frangelico
Με μεγάλη του χαρά, το Frangelico θα σου δώσει απλόχερα 155 θερμίδες, ανά ποτήρι.
 
Sambuca
Δεν ξεπερνά τις 230 θερμίδες ανά ποτήρι, αν και μπορείς να την προτιμήσεις σε σφηνάκι.
Drambuie
Αγγίζει τις 215 θερμίδες.
Martini
Το αγαπημένο σου μαρτινάκι, χωρίς την ελιά, φτάνει τις 160 θερμίδες.
Coctail time
 
  Το ήξερες: Μπορεί να είναι πιο απολαυστικά, ειδικά τα καλοκαιρινά εκείνα βράδια που σκάει ο τζίτζικας, όμως τις παραπάνω θερμίδες τους τις έχουν.
Strawberry Daiquiry
Αγαπημένη επιλογή, ιδιαίτερα των γυναικών. Κερασμένες λοιπόν και οι 300 θερμίδες του (σε μεγάλο ποτήρι), γιατί, μην ξεχνάς πως εκτός από το ρούμι, περιέχει και μπόλικη ζάχαρη.
Mojito
Μπορεί να σου φαίνεται ελαφρύ και υγιεινό, όμως το σιρόπι ή η ζάχαρη του κάνουν το θαύμα τους. Οι θερμίδες του; 225.
Pina Colada
Η φρουτώδης Pina Colada αγγίζει κι αυτό το απαγορευτικό 300 (εντάξει 297 θερμίδες) και αυτό γιατί περιέχει ανανά -σε πολλές περιπτώσεις σιρόπι- και ζάχαρη.
Margarita
229 θερμίδες από κάθεμιά παγωμένη Margarita που πίνεις.
Tequila sunrise
Με το συγκεκριμένο κοκτέιλ, ούτε λίγο ούτε πολύ θα πάρεις 200 θερμίδες.
 
Manhattan
Το νεοϋορκέζικο κοκτέιλ έχει μόλις 180 θερμίδες. Αν δε θες κρασί, είναι μια καλή επιλογή λίγων θερμίδων.
Cuba Libre
Λευκό ρούμι, Cola και φρέσκος χυμός λεμονιού: Σύνολο max 200 θερμίδες.
Aν θες και ξηροκάρπι
Μάθε ότι 10 ξηροί καρποί έχουν 130 θερμίδες, ενώ και οι ελιές  (6 ας πούμε) θα σου προσθέσουν 40 θερμίδες.
 
Μην πέσεις στην παγίδα
- Το αλκοόλ δεν δημιουργεί αίσθημα κορεσμού όπως οι τροφές και μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα σε υπερκατανάλωση, ανάλογα με τα επίπεδα ανοχής του οργανισμού, συνεπώς να είσαι προσεκτικός.
- Έχε ακόμα υπόψιν ότι το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα, επιταχύνει την πέψη και δημιουργεί γρηγορότερα το αίσθημα της πείνας, οδηγώντας ορισμένες φορές σε μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού. Διπλή προσοχή στις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπου μιλάμε, τρώμε και φυσικά πίνουμε παραπάνω.
Σημείωση: Στις θερμίδες παίζει ρόλο(και) το μέγεθος του ποτηριού.
Διαβάστε Περισσότερα »

700.000 ευρώ πρόστιμα για τα τηλεπαιχνίδια του Antenna και του Μακεδονία TV

Πρόστιμα ύψος 700.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Antenna και Μακεδονία TV, για την προβολή των
τηλεπαιχνιδιών Τηλεκύβος και Call for cash..

Το Συμβούλιο επέβαλε δυο πρόστιμα στον Antenna (100.000 και 200.000) και τρία στο Μακεδονία TV (100.000, 150.000 και 150.000).


Σύμφωνα με το ΕΣΡ, τα εν λόγω τηλεπαιχνίδια δεν είναι αδειοδοτημένα από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων και ως τούτου δεν μπορούν να προβάλλονται από την τηλεόραση.


zappit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το βλέμμα στην ΑΕΚ o Λεβαδειακός


Με το βλέμμα στην ΑΕΚ 
Μετά την μεγάλη νίκη στην Κρήτη επί του ΟΦΗ (2-0), παίκτες και προπονητικό τιμ του Λεβαδειακού προετοιμάζονται για το ματς της δωδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στην ΑΕΚ. Χωρίς Κουτσόπουλο και Ναπολεόνι η προπόνηση.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ξεκίνησε η προετοιμασία στο στρατόπεδο του Λεβαδειακού για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ (24/11).

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν για περισσότερο από 45’ λεπτά με τον ΟΦΗ, ακολούθησαν ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου έκαναν ασκήσεις τακτικής με μπάλα.

Κουτσόπουλος και Ναπολεόνι προπονήθηκαν ατομικά, με το μέλλον του τελευταίου να θεωρείται αβέβαιο στην ομάδα της Λιβαδειάς, αφού δεν αποκλείεται να αποχωρήσει την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Aρχιεπίσκοπος στη Λιβαδειά


livadia2

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς, χοροστάτησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την έλευσή του στον Ναό, έτυχε θερμής υποδοχή από τους πιστούς οι οποίοι έζησαν μαζί του πολλά χρόνια, από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.
Στον πανηγυρικό εσπερινό των Εισοδείων παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας  κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και οι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος και Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
«Να ζητήσουμε σήμερα από την Παναγία, να μας βοηθήσει να αλλάξουμε μυαλό και να κάνουμε όσα μας έχει διδάξει ο κύριος», ανέφερε ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του.
 Σε άλλο σημείο τόνισε: «Να ξεχάσουμε λοιπόν τα αξιώματα μας και να μην έχουμε αλαζονεία, γιατί αυτή η αλαζονεία μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί»
 «Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, θα ξεπεράσουμε την κρίση. Ως λαός έχουμε περάσει και περισσότερα, αλλά τα καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος.
livadia
livadia5
livadia1
0-livadia
0-livadia1
IMG 9331
0-livadia2
.romfea.grIMG 9417
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ