Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ὑποσχέθηκαν στὴν ἘΛΛΗΝΙΔΑ πρωταθλήτρια ὑπέρογκο ποσὸ γιὰ νὰ ἀγωνίζεται μὲ τὰ χρώματα τῆς Τουρκίας καὶ αὐτὴ ΑΡΝΗΘΗΚΕ!



Η 26χρονη Βάσω Βουγιούκα είναι πρωταθλήτρια της ξιφασκίας με πολλούς σημαντικούς τίτλους στο ενεργητικό της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η αθλήτρια ενώ παίρνει 500 ευρώ, αρνήθηκε να εκπροσωπήσει την Τουρκία στους Ολυμπιακούς αγώνες για 100.000 ευρώ.

Ο λόγος; Η 26χρονη εξήγησε ότι "είναι πολύ σημαντικό όταν φτάνεις στο βάθρο να ακούς τον Εθνικό ύμνο της χώρας σου"

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mίλα":
Διαβάστε Περισσότερα »

Το βίντεο των 75.000 ευρώ με γκεστ σταρ την Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή από τη ΔΗΜΑΡ


Το βίντεο των 75.000 ευρώ με γκεστ σταρ την Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή από τη Δ

Την υπόθεση του προωθητικού βίντεο του ΕΟΤ, για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις λόγω του κόστους και της συμμετοχής της ίδιας της υπουργού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, φέρνουν με ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας, προς την ίδια την κυρία Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζουν το βίντεο δαπανηρό σε σημείο που δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο βίντεο που γυρίστηκε στο Λονδίνο στις 6 Νοεμβρίου στα πλαίσια μιας δράσης προβολής “flash mob” κόστισε 75.000 ευρώ, μαζί με τη δεξίωση που ακολούθησε μετά την εκδήλωση.
Το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις και για το περιεχόμενό του, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι δεν προβάλλει την Ελλάδα όσο το ίδιο το Λονδίνο. Ειδικότερα, στο βίντεο μια ομάδα ανθρώπων χορεύει μπροστά σε λίγους λονδρέζους (ανάμεσα στους οποίους εμφανίζεται και η κυρία Κεφαλογιάννη στο σημείο 1:48) υπό τους ήχους μοντέρνας ελληνικής μουσικής, χωρίς να είναι προφανές ότι πρόκειται για ελληνικό δρώμενο. Στο τέλος πάντως οι χορευτές σε παράταξη σχηματίζουν το μήνυμα "Greece Welcomes You" με τα μπλουζάκια τους.
Οι δύο βουλευτές αμφισβητούν και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω προβολής τονίζοντας ότι ο τρόπος που δαπανήθηκε το συγκεκριμένο ποσό «δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Στη συνέχεια, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ρωτούν την υπουργό Τουρισμού με ποιο σκεπτικό προέβη σε μια τέτοια παραγωγή, πως και γιατί έγιναν οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης και αν διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια.

Δείτε το βίντεο:



Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκριση ισολογισμού οικ.έτους 2011 δήμου Αλιάρτου


Εγκρίθηκε ομόφωνα, στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου, την Τετάρτη 21-11-2012, ο Ισολογισμός του Δήμου για το 2011,όπως συντάχθηκε από τους Ορκωτούς Λογιστές.
Είναι ο πρώτος Ισολογισμός του Καλλικρατικού Δήμου Αλιάρτου και συνοπτικά,  αποτυπώνει το νοικοκύρεμα του Δήμου όπως προκύπτει:
α) από την μείωση των υποχρεώσεων (χρέους), σε σχέση με τον αντίστοιχο ενοποιημένο Ισολογισμό του 2010 του τέως Δήμου Αλιάρτου και του τέως Δήμου Θεσπιέων, κατά 821.632,36€,
β) από το γεγονός ότι είναι πλεονασματικός κατά 98.247,21€ έναντι του αντίστοιχου του 2010, που ήταν ελλειμματικός κατά 710.594,40€,
γ) από το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα το 2011 είναι 813.668,40€ έναντι 382.021,08€.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτά τα αποτελέσματα σημειώθηκαν,  παρά την σημαντική μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων (60% περίπου), με δίκαιο μοίρασμα των διαθεσίμων πόρων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, χωρίς στέρηση αναγκαίων υπηρεσιών στο Δήμο και τους Δημότες, με ανορθολογισμό των δαπανών και αύξηση στις εισπράξεις  του Δήμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δομοκός:Νεαρός πήδηξε στις ράγες του τρένου και διαμελίστηκε




Συνέβη λίγα λεπτά πριν από τις 16.00 στο σιδηροδρομικό σταθμό του Δομοκού.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , την ώρα που το τρένο έμπαινε στο σταθμό, ένας νεαρός που περίμενε μαζί με τους άλλους επιβάτες, ξαφνικά πήδηξε στις ράγες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Αυτή την ώρα σπεύδουν στο σημείο άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν τον άτυχο νεαρό κάτω από το τρένο.

Τόσο ο μηχανοδηγός, όσο και οι λιγοστοί επιβάτες που είδαν το συμβάν έχουν σοκαριστεί.

<<Τον είδα να γυρίζει την πλάτη και να πηδάει στις ράγες. Ο μηχανοδηγός σφύριξε δυο φορές, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα.>> είπε στο LamiaReport ο σταθμάρχης του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας είχε κατέβει στο σταθμό του Δομοκού πριν από μια ώρα περίπου άλλη αμαξοστοιχία και μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Κάποια στιγμή πήγε στο σταθμάρχη και ευγενικά ζήτησε νερό. <<Ήταν καλοντυμένος και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα. Πάθαμε όλοι σοκ...>>
είπε επίσης ο σταθμάρχης.

Τα στοιχεία του νεαρού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού τι βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους οι Κινέζοι οδηγοί σε επαρχιακή λεωφόρο


Ιδού τι βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους οι Κινέζοι οδηγοί σε επαρχιακή λεωφόρο [εικόνα]

Σε λεωφόρο που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο χωριό Wenling της επαρχίας του Zhejiang στην Κίνα, οι αυτοκινητιστές βρίσκονται μπροστά σε ένα... πρωτόγνωρο θέαμα!
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα ζευγάρι αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του προκειμένου αυτό να γκρεμιστεί για να περάσει ο δρόμος, κρίνοντας μη επαρκές το προσφερόμενο χρηματικό ποσό, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε:
  Spiegel Online

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναλειτουργία του Παραρτήματος στη Θήβα του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Βοιωτίας»


 
Σας ενημερώνουμε ότι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ», “ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ”, η οποία συγχρηματοδοτείται από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  , απαντώντας στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για ουσιαστική ενημέρωση και στήριξη σε θέματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, επαναλειτουργεί το παράρτημα του κέντρου στη Θήβα.

Το φαινόμενο της εξάρτησης  από ουσίες, αλλά και γενικότερα η εμφάνιση εξαρτητικών συμπεριφορών είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό και κατά συνέπεια η πρόληψή του δε μπορεί παρά να αναπτύσσεται προς πολλές κατευθύνσεις. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας εφαρμόζει , σε επίπεδο πρωτογενούς πρόληψης, προγράμματα βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας, με απώτερο σκοπό τη μείωση της εμφάνισης εξαρτητικών συμπεριφορών.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

      Η ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση των νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες ώστε να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και σε άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές (τζόγος, διαδίκτυο κ.α).
    Η συμβουλευτική και η υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας.
    Η ευαισθητοποίηση καθηγητών και δασκάλων σε θέματα πρόληψης, η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών -μαθητών.
    Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα
    Η πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας

Τα προγράμματα που αναπτύσσει το Κέντρο Πρόληψης είναι τα εξής:

    Ομάδες γονέων
    Ομάδες μαθητών και εφήβων
    Βιωματικά σεμινάρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
    Παρεμβάσεις στην ευρύτερη κοινότητα (σεμινάρια στρατιωτικών και στρατευμένων, στελεχών υγείας, σωμάτων ασφαλείας κτλ)

Το κέντρο στεγάζεται στο παλαιό Δημαρχείο Πινδάρου και Οιδίποδος και λειτουργεί καθημερινά 08:00- 14:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262081433

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικροομολογιούχοι μέσα στα γραφεία της ΝΔ: Αλήτες, ψεύτες, κλέφτες!


Μικροομολογιούχοι μέσα στα γραφεία της ΝΔ: Αλήτες, ψεύτες, κλέφτες!

Με φωνές και πετώντας αυγά εισέβαλλαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, οι δεκάδες μικρομολογιούχοι που είχαν μαζευτεί από νωρίς το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομίες που έχασαν με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Με απούσα την αστυνομία, που δεν είχε ειδοποιηθεί, οι συγκεντρωμένοι μπήκαν μέσα στα γραφεία της ΝΔ φωνάζοντας «αίσχος», «κλέφτες» και «αλήτες». Οι μικρομολογιούχοι  διαμαρτύρονται για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων στα οποία είχαν αποταμιεύσει τις οικονομίες τους, με αποτέλεσμα να χάσουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους μέσω του PSI+.

Σύμφωνα με τη zougla.gr, οι μικρομολογιούχοι αποφάσισαν να μπουν μέσα στα γραφεία ομαδικά όταν τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνει το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Πριν από λίγο βρίσκονταν στον προθάλαμο του κτηρίου και απαιτούσαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
«Ζητούμε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά. Μήπως ο πρωθυπουργός είναι σαν τον κ. Βενιζέλο που μας κοροϊδεύει;» ανέφερε εκπρόσωπος τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Aταλάντη:Ανέβηκε στην ταράτσα και πήδηξε στο κενό




Αυτοκτόνησε ηλικιωμένος πέφτοντας από την ταράτσα του σπιτιού του...

Συνέβη στις 4:50΄ τα ξημερώματα στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Ο 85χρονος ανέβηκε στην ταράτσα της διώροφης οικοδομής, όπου διέμενε και έπεσε στον προαύλιο χώρο, από ύψος δέκα μέτρων περίπου.

Η αστυνομία που κλήθηκε από τους γείτονες, απέκλεισε αρχικά την εγκληματική ενέργεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα, στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό το τραγικό τρόπο..lamiareport.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κριεκούκι:Χθες το Ταμιευτήριο, σήμερα ληστεία στην Εθνική!!!



Στην Εθνική Τράπεζα οι καταθέσεις των τριών συνεταιριστικών που έκλεισαν



Οι δράστες χτύπησαν στην ίδια περιοχή, στις Ερυθρές, χθες και σήμερα....απλά άλλαξαν στόχο!


Χθες το πρωί στις 7:30΄ οι δυο ληστές περίμεναν την προϊσταμένη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έξω από το υποκατάστημα και με το καλημέρα, άρπαξαν 2.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν
Σήμερα το πρωί στις 8:20΄ "χτύπησαν" πάλι στις Ερυθρές, αλλά αυτή τη φορά ο στόχος ήταν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσα χρήματα πήραν, αλλά όπως όλα δείχνουν πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Στην αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας καθώς και στην Αττική έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό των θρασύτατων ληστών.
 viotiasterea
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών στη Λαμία



Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών

Οι μαθητές στη Λαμία ετοιμάζονται για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στα όσα ψηφίζονται και φυσικά αφορούν το μέλλον τους. Αποφάσισαν να οργανώσουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Πάρκου σήμερα Παρασκευή στη 1 μ.μ. και καλούν γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς, συλλόγους και όλους τους συμπολίτες τους να συμμετέχουν και να τους στηρίξουν σε αυτή την πρωτοβουλία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνεται η διαδικασία αδειοδότησης υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού

Παρατείνεται η διαδικασία αδειοδότησης υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού
Την παράταση της διαδικασίας αδειοδότησης υφισταμένων δικαιωμάτων χρήσης νερού έως τις αρχές του β' εξαμήνου του 2013, αποφάσισε το ΥΠΕΚΑ, με τροποποίηση της αντίστοιχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).
Η παράταση θα ισχύει έως και την τελική έγκριση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Λεκανών Απορροής Ποταμού, καθώς, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης των προσχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής των υδατικών διαμερισμάτων Δυτικής, Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Αττικής, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.

Αφορμή για την τροποποίηση της ΚΥΑ ήταν ερωτήματα που έχουν υποβληθεί από πολλούς δικαιούχους, αλλά και αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης υφιστάμενων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, στόχος είναι η απλούστευση των διαδικασιών, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον κάθε δικαιούχο - χρήστη, και για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου με τίτλο «Συστηματική απογραφή υδρογεωτρήσεων, κάθε χρήσης, στα υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας και δημιουργία Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων»
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια 1ης Εμπορικής Έκθεσης Βοιωτία 2012


Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος.
  Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν επίτημα πρόσωπα της Στερεάς Ελλάδας.
Οικοδεσπότης ο κ. Αγνιάδης πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Παραβρέθηκαν επίσης
  • Γενικός Διευθ. Ν. Δημοκρατίας κ. Τσιμάρας Κων/νος
  • Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης
  • Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Παπαγγελής
  • Δήμαρχος Θήβας κ. Νικολάου
  • Δήμαρχος Ορχομενού κ. Ξηρογιάννης
  • Βουλευτές κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και κ. Ανδρέας Κουτσούμπας
  • Λουκάς Παπαχαραλάμπους , Οικονομικός επόπτης επιμελητηρίου Βοιωτίας
Μετά τον αγιασμό έγινε μία περιήγηση σε όλα τα περίπτερα του κ. Αγνιάδη με τους επίσημους.
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές της έκθεσης:
κ. Σοφοκλής Μποτονάκης
κ. Αναστασία Γερολύμου
κ. Ινιωτάκης Χρόνης
Ευχόμαστε σε όλους τους επαγγελματίες καλή επιτυχία
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλπάζει η εγκληματικότητα ανήλικων!


Αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά με αμούστακους ληστές

Εντονο προβληματισμό προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας ανηλίκων. 

Η μέση ηλικία συμμετοχής παιδιών σε παράνομες πράξεις διαρκώς χαμηλώνει, ενώ και η γκάμα περιλαμβάνει πλέον περισσότερα... πεδία δράσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι...

τις τελευταίες μέρες δύο παρόμοια περιστατικά αποκαλύφθηκαν σε Αθήνα και Πάτρα.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου στον Κολωνό έξω από σχολείο της περιοχής συνελήφθησαν ένας 14χρονος και ένας 16χρονος (αμφότεροι Ελληνες), οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει με την απειλή μαχαιριού από τρεις ανηλίκους (14 έως 15 ετών) δύο κινητά τηλέφωνα και 55 ευρώ. 

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι συλληφθέντες την τελευταία εβδομάδα διέπραξαν στην περιοχή άλλες τρεις ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα συνελήφθη ένας 17χρονος Τσιγγάνος, ο οποίος είχε στο «βιογραφικό» του ούτε λίγο ούτε πολύ 79 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες της πόλης. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών μέχρι στιγμής αποδίδονται στον ανήλικο πάνω από 60 κλοπές και διαρρήξεις Ι.Χ. αυτοκινήτων, σπιτιών και καταστημάτων, αλλά και τρεις με τέσσερις περιπτώσεις ληστείας. 

Επιπλέον, ο ανήλικος μαζί με ομάδα επτά Τσιγγάνων, οι οποίοι καταζητούνται, είχαν συστήσει σπείρα και δρούσαν κατά περίπτωση και κατά ομάδες, διαπράττοντας διάφορες έκνομες πράξεις. Σε αυτή την ομάδα αποδίδονται ακόμη 19 περιστατικά.

Παράλληλα, στην εγκληματικότητα ανηλίκων εντάσσεται και η ενδοσχολική βία (γνωστή και ως bullying). 

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η χώρα μας -σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα- καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των 41 χωρών σε ανάλογα περιστατικά ενδοσχολικής βίας. 

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό που σημειώθηκε τη περασμένη Δευτέρα από μαθητές της έκτης τάξης δημοτικού σχολείου του Αγρινίου, σε βάρος μαθητή της τετάρτης τάξης κατά τη διάρκεια διαλείμματος, με τους γονείς, μάλιστα, να καταγγέλλουν πλήρη αδράνεια των δασκάλων. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο μικρός μαθητής δέχτηκε αναίτια επίθεση από τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο μαθητή και, όταν αντέδρασε, βρέθηκε περικυκλωμένος από φίλους του επιτιθεμένου, οι οποίοι άρχισαν να τον πετάνε ο ένας στον άλλο σαν μπαλάκι και να τον βρίζουν. 

Εντρομος και εμφανώς σοκαρισμένος ο μικρούλης σιώπησε, ενώ οι μώλωπες και τα καρούμπαλα ήταν πλέον εμφανή στο πρόσωπό του και έλυσε τη σιωπή του μόνο όταν έφτασε το μεσημέρι στο σπίτι του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλύτερο φαγητό και προαυλισμό ζήτησε ο Γιωτόπουλος από τον Ρουπακιώτη

Συνάντηση Γιωτόπουλου - Ρουπακιώτη στις φυλακές. Τι ζήτησε από τον υπουργό ο εκ των ηγετών της 17 Νοέμβρη
Με αιτήματα για καλύτερο φαγητό αλλά και κοινό προαυλισμό με άλλους κρατούμενους, υποδέχθηκε στη φυλακή τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.
Καλύτερο φαγητό, βιβλιοθήκη για να διαβάζει αλλά και να προαυλίζεται με τους άλλους κρατουμένους ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.
Ο υπουργός επισκέφτηκε τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και την ειδική πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και το Κέντρο Αποκατάστασης Τοξικομανών Κρατουμένων.
Συνοδευόταν από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη και το γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δε μίλησε μόνο με τον Α. Γιωτόπουλο αλλά και τους Δημήτρη Κουφοντίνα και Βασίλη Τζωρτζάτο.
Μάλιστα, όπως γίνεται γνωστό, ο Α. Γιωτόπουλος ζήτησε από τον κ. Ρουπακιώτη καλύτερο φαγητό, βιβλιοθήκη και να προαυλίζεται με τους άλλους κρατουμένους.
Ο κ.Ρουπακιώτης κατά την επίσκεψή του στους θαλάμους του Ελαιώνα, συνομίλησε με κρατούμενες, καθώς και με τοξικοεξαρτημένες οι οποίες μετέχουν στην κοινότητα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί εντός του καταστήματος κράτησης, τις οποίες και ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου που αφορούν τον Κώδικα για τα Ναρκωτικά και τον Σωφρονιστικό Κώδικα.
"Είναι χρέος μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης αλλά και να διευρύνουμε τα όρια των δυνατοτήτων για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών έκτισης ποινών και την κοινωνική επανένταξη", σημείωσε ο υπουργός.
Να σημειωθεί ότι στον Ελαιώνα, ο οποίος φιλοξενεί και 13 παιδιά, λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής (συμμετέχουν 30 κρατούμενες), σχολείο δεύτερης ευκαιρίας (20 κρατούμενες), ενώ υπάρχει ομάδα μουσικής ( με 15 κρατούμενες).
Ο κ.Ρουπακιώτης συναντήθηκε επίσης και με τους 12 κρατούμενους που μετέχουν στο θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ.Α.Τ.Κ.Ε.Θ. και βρίσκονται στο τρίτο στάδιο (φάση ψυχικής απεξάρτησης και προετοιμασίας για την κοινωνικοποίησή τους), οι οποίοι αναμένουν την κατάθεση των νομοσχεδίων.news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμμεση καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας


Με το δικό του τρόπο ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος κράτησε διακριτικές, αλλά σαφείς αποστάσεις από τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, η Βοιωτία Εκκλησία απαντάει με πράξεις και όχι με λόγια.
Με αφορμή τη διανομή τροφίμων, που έχει προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή στη Λιβαδειά, το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, ο κ. Γεώργιος ρωτήθηκε από δημοσιογράφος για τη δική του άποψη.
«Νομίζω ότι το έχω πει κι άλλες φορές και νομίζω ότι δεν είναι να το πει κανείς, δεν είναι μόνο λόγια αλλά κινήσεις και τοποθετήσεις. Το ότι αγκαλιάσαμε τους Ορθοδόξους Ρουμάνους, στο Ναό των Βοιωτών Αγίων και έχουν ξεκινήσει να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη λατρεία τους, να βρίσκονται, όπως έκαναν και οι δικοί μας όταν έφυγαν στο εξωτερικό, αυτό τα λέει όλα» τόνισε ο Μητροπολίτης.
Και κατέληξε λέγοντας » δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανέναν, αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε και πλαίσια ζωής που είναι αντίθετα με την ελευθερία και αξιοπρέπεια του ανθρώπου».siriosfm.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΓΙΟΣ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΕΚΒΙΑΖΕ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟ!

Γιος ιερέα από τη Λειβαδιά είναι ο 26χρονος εφοριακός (Κ’ ΔΟΥ Αθηνών) που δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο τα φορολογικά στοιχεία του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη. Επιπλέον άγνωστα άτομα, μέσω επιστολής, απειλούσαν εκβιαστικά τον...
44χρονο δικηγόρο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 Ευρώ), για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων. Από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 26χρονου υπαλλήλου της Κ’ Δ.Ο.Υ Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Σαράκης κατήγγειλε την 20-11-2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία. Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια κατόπιν εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης ψηφιακής ανάλυσης προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με Εισαγγελικό Λειτουργό, μετέβησαν χθες στην οικία του 26χρονου, όπου παρουσία του πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα και κατάσχεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης διενεργήθηκε έρευνα και στο χώρο εργασίας του. Από την διενεργηθείσα προανάκριση-έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας.
fimotro.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνας Πολιτικός:Εχω πηδήξει την μισή Αθήνα!!!!!!


Ο πρόεδρος της Βουλής είναι κουφός ; Έλληνας βουλευτής λέει ότι πήδηξε την μισή Αθήνα , δεν υπάρχει ούτε ένας πια σοβαρός πολιτικός μέσα στην βουλή να τον επιπλήξει ; να εκδιώξει αυτόν τον  τύπο ; Ο Κύριος Τσίπρας τι κάνει ; πως το επιτρέπει ; Αυτή την αριστερά θέλει ; ο Γλέζος ; το ιστορικό αυτό στέλεχος πως το επιτρέπει ; Ο πρωθυπουργός ; τ Τι ήθος είναι αυτό  που επιτρέπεται να θεριέυει ; εάν δεν αντιδράσει κανείς , είστε όλοι συνυπεύθυνοι !


 Εδώ φαίνονται τα βαριά ..παντελόνια και τα μουστάκια τα μάγκικα βαγγέλα ...τα χεις να εκδιώξεις αυτόν τον  τύπο ; εάν τα χεις εδώ θα φανείς ! 


Νά'χεις πηδήξει τη μισή Αθήνα και να σε ψηφίζουν μόνο μερικές χιλιάδες . Πόσο κακός γ@μιάς είσαι!!!

Υ.Γ.Πες μας τουλάχιστον βρε Τατσόπουλε, ποιες γειτονιές άφησες α@@μητες να ξέρουμε κι εμείς.
Πες μας τουλάχιστον βρε Τατσόπουλε, ποιες γειτονιές άφησες α@@μητες να ξέρουμε κι εμείς...


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2012/11/blog-post_1937.html#ixzz2D1gokoh1
Πες μας τουλάχιστον βρε Τατσόπουλε, ποιες γειτονιές άφησες α@@μητες να ξέρουμε κι εμείς...


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2012/11/blog-post_1937.html#ixzz2D1gokoh1
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με λίγη συννεφιά και πιθανές βροχοπτώσεις


Αίθριος καιρός με λίγη συννεφιά και πιθανές βροχοπτώσεις

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με λίγες τοπικές νεφώσεις και πιθανά ασθενείς βροχές, κυρίως στις Κυκλάδες και τη Κρήτη. Οι άνεμοι 8α πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια αυξημένες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις αυξημένες κατά διαστήματα και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, το βράδυ ωστόσο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και είναι πιθανό να βρέξει στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανά σποραδικές καταιγίδες, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 20 βαθμούς κελσίου ενώ στην Ήπειρο 4 με 15 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά, οπού τις πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν,ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στη βόρεια Κρήτη και πιθανώς το πρωί στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά στη Θήβα

Share
Δέκα ιστορίες τρόμου και φαντασίας στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Δέκα ιστορίες για τους κόσμους κάτω από τον κόσμο μας, από μια νέα φωnή στην ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού.
Οι εκδόσεις Momentum και ο συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων τρόμου και φαντασίας
Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά – Και άλλες ιστορίες
Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 18:00 στο βιβλιοπωλείο Ν. & Σ. Μπατσιούλας, Πελοπίδου 5, Θήβα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελένη Κατσάλη, φιλόλογος
Αγγέλα Γαβρίλη, βιβλιοκριτικός
Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι... ανακατεμένα;


Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι...
μπερδεμένα μεταξύ τους! Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα;
Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.
Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και «κολλούσαν», εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων.
Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητά τους οι δακτυλογράφοι, έτσι ώστε να μην «κολλάνε» τα πλήκτρα.
Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα.
Ο Latham σκέφτηκε τότε ότι μία ήταν η λύση: Έπρεπε να… μπερδέψει τις γραμματείς, ανακατεύοντας τα γράμματα στο πληκτρολόγιο! Αυτό ήταν!
Η σκέψη του ήταν… μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι τελικά το… μπέρδεμα είχε αποτέλεσμα.
Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να «διανύσουν» μεγαλύτερη… απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, αλλά και να… ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα!
Και -ω! του θαύματος- τα «κολλήματα» στα γράμματα εξαφανίστηκαν!
Διαβάστε Περισσότερα »

Tραυματισμός από μαστίγιο στα Τρίκαλα σε ερωτικό όργιο


Άσχημη εξέλιξη είχε ένα ερωτικό όργιο προχθές το βράδυ σε …



λόφο της πόλης των Τρικάλων καθώς «πρωταγωνιστής» του οργίου κατέληξε με σοβαρό τραύμα στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr ο 50χρονος «πρωταγωνιστής» του ερωτικού οργίου, μετά από χτύπημα με μαστίγιο μιας εκ των ερωτικών του παρτενέρ, κατέληξε στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται με σοβαρό τραύμα στο μάτι…

Μετά την εξέλιξη αυτή το ερωτικό όργιο με συμμετοχή πολλών ατόμων έλαβε άδοξο τέλος…

Trikalanews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάνδαλο με το φυσικό αέριο σε Θήβα, Λαμία,και Χαλκίδα καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι


Ένα μεγάλο σκάνδαλο στη Λαμία, τη Θήβα, τη  Χαλκίδα και άλλες πόλεις καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

"Εδώ και μια πενταετία έχουν κατασκευαστεί δίκτυα φυσικού αερίου σε διάφορες ελληνικές πόλεις, που όμως ακόμα δεν λειτουργούν. Οι ολοκληρωμένες υποδομές σύνδεσης με το φυσικό αέριο μένουν ανενεργές, επιβαρύνοντας το δημόσιο και τους πολίτες", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Εδώ και μια πενταετία έχουν κατασκευαστεί δίκτυα φυσικού αερίου σε διάφορες ελληνικές πόλεις, που όμως ακόμα δεν λειτουργούν

Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης, είναι ιδιοκτησία της ΔΕΠΑ Α.Ε. (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) και οι επενδύσεις που έγιναν για αυτά είναι της τάξεως των 15.000.000 ευρώ.

Αφορούν έργα στις πόλεις: Θήβα, Χαλκίδας, Σέρρες, Κιλκίς, Λαμία και Κατερίνη, στις οποίες έχουν κατασκευαστεί και δίκτυα χαμηλής πίεσης 4 bar, ώστε να συνδέονται κατευθείαν οι καταναλωτές. Με λίγα λόγια υπάρχει ολοκληρωμένη, αλλά πλήρως αναξιοποίητη υποδομή.

Αναλυτικά, στη Θήβα έχουν κατασκευαστεί 14.500, στη Χαλκίδα, 14.000, στις Σέρρες 15.000, στο Κιλκίς 11.700, στη Λαμία 17.500 και στην Κατερίνη 16.000 μέτρα. Επιπλέον έχουν κατασκευαστεί και οι σταθμοί υποβιβασμού πίεσης 70/19 bar που τροφοδοτούν τα δίκτυα και που το κόστος καθενός είναι της τάξεως των 2.200.000 ευρώ.

Τα δίκτυα αυτά έχουν ενταχθεί σε ΕΠΑ (Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. ανάλογα με το που ανήκουν γεωγραφικά οι πόλεις) κατά το πρότυπο των ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας που ήδη λειτουργούν.

Μετά από άγονους διαγωνισμούς (ο τελευταίος το 2011) για την εξεύρεση επενδυτή που θα τα λειτουργήσει, τα δίκτυα μένουν ανεκμετάλλευτα, με τον Έλληνα φορολογούμενο να επωμίζεται το κόστος συντήρησης χωρίς να έχει τουλάχιστον το όφελος από την μικρότερη τιμή του φυσικού αερίου και το περιβαλλοντικό όφελος από ένα καύσιμο φιλικότερο από το πετρέλαιο ή τον πυρήνα που καίνε πλέον πολλά νοικοκυριά.

Το κράτος επιπλέον χάνει φόρους που θα εισέπραττε από το φυσικό αέριο καθώς και από καυσόξυλα και λοιπά καύσιμα νέου τύπου τα οποία ως επί το πλείστον διακινούνται παράνομα. Η ανικανότητα της ΔΕΠΑ να διαχειριστεί την περιουσία της, που είναι και περιουσία του ελληνικού λαού, ενώ διαθέτει την τεχνογνωσία, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες οι οποίες κρύβονται από πίσω.

Το ίδιο ισχύει και για τα δίκτυα φυσικού αερίου που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για την τροφοδότηση νοσοκομείων. Επενδύσεις της τάξεως των 9.000.000 ευρώ “κοιμούνται” και οι επιτήδειοι που λυμαίνονται τις προμήθειες των νοσοκομείων συνεχίζουν το έργο τους. Νοσοκομεία, όπως αυτά σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Θήβα, Σέρρες, Δράμα, Κομοτηνή, Λαμία δεν έχουν ακόμα συνδεθεί με το φυσικό αέριο.

Όλα τα παραπάνω προκαλούν εύλογες απορίες αλλά και ανησυχίες, αφού από τη μια υποδομές που θα μπορούσαν να προσφέρουν έσοδα παραμένουν στα αζήτητα, από την άλλη, με τις πρακτικές αυτές επιβαρύνονται οικονομικά οι καταναλωτές, αλλά και αρκετές περιοχές περιβαλλοντικά, προς όφελος διαφόρων κυκλωμάτων, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού του πετρελαίου./lamiain.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση με κοινωνικό χαρακτήρα οργανώνουν τα Οικοτροφεία της Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ