Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αποτελεσματα Β' Κατηγοριας Βοιωτιας 8η Αγωνιστικη


Τα Αποτελεσματα της Β' Κατηγοριας Βοιωτιας
8η Αγωνιστικη
σε Επιμελεια Μηνα Παπαθωμα

ΑΟ Μελισσοχωρι - Αρματηλατης                3-3
Ελλοπιακος - ΑΟ Μαυρομματι                    1-0
ΑΟ Ασκρης Νικη Λαφυστιου                      1-2
Ηρακλης Ασωπιας - Ευαγορας Οινοης        3-2
Εθνικος Αναληψης - Υψηλαντης                 0-4
Πανδαυλειακος - Απολλωνας Ακραιφνιου  2-1
Θεσπιακος - ΑΟ Υπατο                                2-3
Αρης Αγιας Τριαδας - ΑΟ Παυλο                4-2
ΑΟ Καστρο - Πανγεωργικος                         0-1
Ολυμπιαδα Οινοφυτων - ΑΕ Δηλεσι               3-1
Αναγεννηση Σχηματαριου - Πελοπιδας Θηβας  3-0
ΑΕΣ Ελεωνας - Ατρομητος Σχηματαριου          0-4
Παναθηναικος Κυριακιου - ΑΟ Στειρι               3-1
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος με 2 μητροπολίτες με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ



Σύμφωνα με δημοσίευμα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται οι μητροπολίτες Περιστερίου και Θεσσαλιώτιδος.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ δύο μητροπολίτες αφού εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους υπέρογκα ποσά, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων Κύριλλο. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ οι δύο μητροπολίτες διατηρούν «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για «μαύρο χρήμα». Οι δύο ύποπτοι μητροπολίτες για φοροδιαφυγή καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση ενώ υπάρχουν υποψίες ότι για να σβήσουν τα ίχνη τους από την Εφορία μεταβίβαζαν μέρος των χρημάτων σε συγγενείς τους οι οποίοι επίσης ελέγχονται.

Αν οι δυο μητροπολίτες δεν καλύψουν την ψαλίδα μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων τότε θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερούς φόρους και πρόστιμα ενώ οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο για τη δικαιοσύνη για άσκηση ποινικών διώξεων για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες για μητροπόλεις που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα φοροδιαφυγής με εικονικές δωρεές, χορηγίες και αδήλωτα έσοδα από εκμετάλλευση ακινήτων ή χρηματοοικονομικές και άλλες επενδύσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ιερείς βρίσκονται προφυλακισμένοι για υπεξαίρεση, άλλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις τοκογλυφίας, παράνομης διακίνησης εικόνων, ακόμη και... φεσιών που έχουν αφήσει στην περιοχή, ενώ τοπικοί παράγοντες κάνουν λόγο για έκλυτο βίο. "Βγάλαμε μεγάλα λαβράκια από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών", σημείωνε αρμόδιος παράγοντας.

Το σχέδιο του ΣΔΟΕ για την εκκλησία

Το σχέδιο προβλέπει εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων δεκάδων ιεραρχών σε πλούσιες μητροπόλεις, ενώ θα γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου και θα ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Δεν αποκλείεται μία από τις πηγές προέλευσης των χρημάτων να είναι ο «οβολός» των πιστών ή τα έσοδα από ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή των μητροπόλεων.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στις περιβόητες λίστες με τις καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού υπάρχουν δεκάδες ονόματα από τον χώρο της Εκκλησίας.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοφανείς απειλές Κασιδιάρη στη Χερσόνησο:Θα τους γ..... όλους. Εχεις το λόγο μου θα έχεις νεκρούς»[βίντεο]


Πρωτοφανείς απειλές Κασιδιάρη στη Χερσόνησο:Θα τους γ..... όλους. Εχεις το λόγο
Συνεχίζεται με επεισοδιακό τρόπο η περιοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη με τον Ηλία Κασιδιάρη να εκτοξεύει απειλές κατά πάντων και να προκαλεί με τη συμπεριφορά του απέναντι στις δυνάμεις της Αστυνομίες, ενώ, στελέχη του κόμματος ξεδίπλωσαν τη σημαία της 21ης Απριλίου εντός της αίθουσας που έγινε η εκδήλωση.
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά πρόκλησης από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τον Ηλία Κασιδιάρη εκτός εαυτού να μιλάει με ύφος χιλίων καρδιναλίων προς τους αστυνομικούς και να λέει «Θα τους γ..... όλους. Αν θές να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς». Ζήτησε, ακόμη, να ανοίξουν τον κλοιό για να κατευθυνθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής προς το μέρος των διαδηλωτών.
Η απαράδεκτη συμπεριφορά συνεχίστηκε με απειλές για μήνυση κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιχοχή όπου θα πραγματοποιούταν η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και παράλληα υπάρχει αντιφασιστική συγκέντρωση.
Πρόσθεσε ακόμη «Έρχονται και σπάνε τα αυτοκίνητα και εσείς κάθεστε και τον π... και εγώ πώς να κάνω εκδήλωση;».
Εκείνο που προκάλεσε ακόμη χειρότερη εντύπωση ήταν ότι εντός της αίθουσας την ώρα που μιλούσε ο βουλευτής του κόμματος Παππάς αναφέρθηκε στα λάβαρα που υπάρχουν στην αίθουσα και τόνισε «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δείξουμε τα λάβαρα που έχουμε εδώ. Είναι η σημαία με τον αναδυόμενο Φοίνικα» σηκώνοντας τη σημαία της 21ης Απριλίου εν μέσω χειροκροτημάτων.
Πέφτουν οι μάσκες σιγά σιγά...

Διαβάστε Περισσότερα »

Γέφυρα Γοργοπόταμου: Μία από τις μεγαλύτερες δολιοφθορές στη γερμανική πολεμική μηχανή [βίντεο]


Γέφυρα Γοργοπόταμου: Μία από τις μεγαλύτερες δολιοφθορές στη γερμανική πολεμική μηχανή [βίντεο]

Σαν σήμερα, 25 Νοεμβρίου του 1942, γράφτηκε ένα από λαμπρότερα επεισόδια της αντίστασης κατά των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων, όταν αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, συνεργαζόμενοι με Άγγλους κομάντος ανατίναξαν τη σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου, καταφέρνοντας ένα καίριο πλήγμα στην επέλαση των γερμανικών δυνάμεων.
Η γέφυρα αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη οδό για τον ανεφοδιασμό – μέσω των λιμανιών της Νότιας Ελλάδας – της γερμανικής στρατιάς του Ρόμελ στη Βόρειο Αφρική.
Τη γέφυρα φρουρούσαν 100 Ιταλοί και 5 Γερμανοί στρατιώτες, εξοπλισμένοι με βαριά πολυβόλα και οπλοπολυβόλα, την εξουδετέρωση των οποίων θα ανελάμβαναν 86 αντάρτες του ΕΛΑΣ και 52 του ΕΔΕΣ, καθώς 12 Βρετανοί κομάντος θα τοποθετούσαν τα εκρηκτικά για την ανατίναξη της γέφυρας.
Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία: 4 τραυματίες από την ελληνική πλευρά, 20 με 30 από την πλευρά των αντιπάλων.
Λίγες μέρες αργότερα, στον χώρο της κατεστραμμένης γέφυρας, θα εκτελούνταν ως αντίποινα 9 Έλληνες.
Το... «κακό», όμως, είχε ήδη επέλθει: ο ελληνικός λαός αναθάρρησε και η κατεχόμενη Ευρώπη εξέφρασε το θαυμασμό της για μία από τις σημαντικότερες πράξεις υπονόμευσης της γερμανικής μηχανής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται απογραφή και φόρος στα αγροτεμάχια για τους αγρότες

«Σκηνικό» ταλαιπωρίας στήνει η κυβέρνηση για χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι το νέο έτος θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία νέα απογραφή των ακινήτων τους...
Συγκεκριμένα, στο πρώτο δίμηνο του 2013 θα αναγκαστούν όλοι οι υπόχρεοι ?κατ΄ επάγγελμα και μη - να δηλώσουν λεπτομερώς τα αγροτεμάχια που έχουν στο όνομα τους. Είτε αυτά αφορούν εκτός σχεδίου οικόπεδα, εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίσματα, είτε για καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Αυτό θα προβλέπει ειδική διάταξη νόμου που ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών και η οποία θα υποχρεώνει το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού στη υποβολή του φορολογικού εντύπου Ε9.

Στόχος με το νέο Ε9 των αγροτών είναι η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, μέσω της οποίας θα παρασχεθεί η δυνατότητα στο υπουργείο να ορίσει αντικειμενικές αξίες γι΄ αυτά τα ακίνητα. Μέχρι σήμερα, ο υπολογισμός της αξίας τους γίνεται με συγκριτικά στοιχεία από τις Εφορίες.

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος και για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αφού μεταξύ των σεναρίων που εξετάζουν οι επιτελείς στην Καραγεώργης Σερβίας 10 στο πλαίσιο του ενιαίου φόρου είναι η αξίας τους να συνυπολογίζεται μαζί με τα υπόλοιπα ακίνητα του ιδιοκτήτη.

Τα χαρακτηριστικά του νέου φόρου πρόκειται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί και στην οποία αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Κατά πως φαίνεται η διακομματική επιτροπή φαίνεται να καταλήγει στο «πάγωμα» των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και στην επέκταση του συστήματος για τις περιοχές τις οποίες δεν εφαρμόζεται.
patrisnews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρίση χτυπά την εκκλησία-Με σκούφους και κασκόλ θα εκκλησιάζονται οι πιστοί


Η κρίση χτυπά την εκκλησία-Με σκούφους και κασκόλ θα εκκλησιάζονται οι πιστοί

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα με τους ιεράρχες να αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμα και στη θέρμανση των ναών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες φιλανθρωπικές υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», υπάρχουν μητροπόλεις που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και το τηλέφωνο με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, του οποίου έκοψαν την τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι και στο γραφείο του, διότι υπήρξε, όπως είπε, ολιγοήμερη καθυστέρηση πληρωμής λογαριασμού 140,50 ευρώ.
«Όπως όλος ο κόσμος έτσι κι εμείς θα μειώσουμε τη θέρμανση στο ελάχιστο. Οι πιστοί θα εκκλησιάζονται φορώντας το παλτό τους», δηλώνει ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Για τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, κάθε πέρσι και καλύτερα. Οι ναοί αδυνατούν να πληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο.
Στη Μητρόπολη Πειραιά, ορισμένοι ναοί «κλείνουν» το μεσημέρι προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά τους έξοδα, όπως το πετρέλαιο, το φως και το νερό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπάλληλοι έκλεψαν 704.000 ευρώ από το Δημόσιο – Τα έπαιξαν και στο στοίχημα!


Υπάλληλοι έκλεψαν 704.000 ευρώ από το Δημόσιο – Τα έπαιξαν και στο στοίχημα!

Θράσος χωρίς όρια είχαν οι νομαρχιακοί υπάλληλοι στην Κεφαλονιά οι οποίοι όχι μόνο έβαλαν στο χέρι δημόσιο χρήμα ύψους 704.000 ευρώ αλλά έφτασαν να τα παίξουν στο στοίχημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, την οποία ερευνά εκ νέου το ΣΔΟΕ  από τους λογαριασμούς της πρώην νομαρχίας Κεφαλλονιάς εξαφανίστηκαν μέσα σε μια δεκαετία 704.000 ευρώ, ανάμεσά τους και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων της νομαρχίας. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 2011 όταν αποκαλύφθηκε αναντιστοιχία στους λογαριασμούς και στους κωδικούς. Τότε διατάχθηκε ΕΔΕ και λεπτομερής έλεγχος από ορκωτούς λογιστές.

Η λογιστική έρευνα έβγαλε λαυράκι καθώς αποδείχτηκε ότι την περίοδο 2000 έως 2010 και ειδικότερα από το 2007 και μετά, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών μαζί με άλλους υπαλλήλους-συνεργούς στη Νομαρχία Κεφαλλονιάς, είχαν «απαλλοτριώσει» 704.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», το κόλπο βασιζόταν στην έκδοση επιταγών, καθώς ο διευθυντής είχε στη διάθεσή του τους κωδικούς που χρησιμοποιούσε η Νομαρχία για την έκδοσή τους. Έτσι, η σπείρα εξέδιδε επιταγές στο όνομά της, πολλές από τις οποίες -σύμφωνα με την εφημερίδα- κατέληγαν σε συγκεκριμένο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στα Δελαπορτάτα Κεφαλλονιάς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αετονύχηδες υπάλληλοι είχαν καταφέρει να κλέψουν και 145.000 ευρώ που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ των συναδέλφων τους. Μάλιστα, για να καλύψουν την παρανομία τους οι επίορκοι υπάλληλοι φρόντιζαν να εξαφανίσουν τα ειδοποιητήρια που έστελνε το Ταμείο έστελνε στη Νομαρχία ότι δεν έχει πληρώσει τις εισφορές των εργαζομένων της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραπονιούνται οι σμηνίτες για την ευνοϊκή μεταχείριση του Ματέο


Παραπονιούνται οι σμηνίτες για την ευνοϊκή μεταχείριση του Ματέο
Δεν φτάνει που κατετάχθη αργότερα από τους άλλους, μεταφέρθηκε κι αμέσως στο ιατρείο του Κέντρου, για να υποβληθεί στις απαράιτητες εξετάσεις, όπως προβλέπεται βάσει διαδικασίας στο στρατό.

Ελάτε όμως, που η απουσία του Ματέο Παντζόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητη από τους υπόλοιπους σμηνίτες κι άρχισαν τα παρατράγουδα και τα παράπονα! "Τον είχαν στο αναρρωτήριο κι αυτός είχε λιώσει να λύνει Sudoku, ενώ εμείς είχαμε λιώσει στην αγγαρεία", δηλώνει σμηνίτης της Α' Μοίρας.

Λογικό είναι να υπάρξουν αντιδράσεις, όπως γράφει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σε περίπτωση ευνοϊκής μεταχείρισης προς το πρόσωπο του αγαπημένου της Ελένης. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε πως την Παρασκευή ο Ματέο πήγε στο πεδίο βολής να εξασκηθεί στη σκοποβολή με τους υπόλοιπους σμηνίτες.

Πάντως το κινητό του, ακόμα κι αν έπαιζε Sudoku, το παρέδωσε. Βλέπετε δεν επιτρέπεται στο στρατό να κυκλοφορούν κινητά τελευταίας τεχνολογίας, δή αυτά που διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα! Ευτυχώς που υπάρχουν τηλεοράσεις και θα μπορεί να βλέπει την καλή του, ειδάλλως το ενδεχόμενο της video-κλήσης θα πρέπει να το ξεχάσει!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Πέτρου Ράλλη: 22χρονος και 16χρονος νεκροί σε τροχαίο


Τραγωδία στην Πέτρου Ράλλη: 22χρονος και 16χρονος νεκροί σε τροχαίο


Τραγωδία με δύο νεκρούς, σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην Πέτρου Ράλλη και Ελευθερίου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με την τροχαία, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, 22χρονος που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, παρέσυρε 16χρονο στην Πέτρου Ράλλη με κατεύθυνση το Πέραμα.

Η μοτοσυκλέτα ανετράπη, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο 22χρονος, ενώ ο 16χρονος που μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας, κατέληξε σήμερα το πρωί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε πηγαίνοντας να δει την ΑΕΚ..


Την τελευταία του πνοή άφησε σε τροχαίο δυστύχημα με τη μηχανή του οπαδός της ΑΕΚ που πήγαινε να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ κατέβασαν τα πανό που είχαν αναρτήσει στο πέταλο σε ένδειξη πένθους. Ο αδικοχαμένος φίλος της Ένωσης ήταν γνωστό και ενεργό μέλος της Original.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορά στον χαμό του οπαδού έκανε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.    
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι το ανθρακικό & πως το βάζουνε μέσα στα αναψυκτικά;


Αν το καλοσκεφτούμε, αυτή η ουσία μέσα στα αναψυκτικά, είναι ένα πράγμα ολίγον τι μυστήριο!

Για να μπούμε απευθείας όμως στο ”ψητό”...


Τι είναι το ανθρακικό

Το ανθρακικό είναι απλά διοξείδιο του άνθρακα και τίποτα παραπάνω! Είναι υπεύθυνο για το άφρισμα του αναψυκτικού και για τις φυσαλίδες που δημιουργούνται στην επιφάνειά του.

Αυτές οι φυσαλίδες και ο αφρός που βλέπουμε μέσα του, δεν είναι τίποτα άλλα παρά η ...αποχώρηση του διοξειδίου του άνθρακα από το μίγμα!

Και το ερώτημα είναι, γιατί αυτό αποχωρεί και δεν αποχωρούν και άλλα συστατικά;

Αυτό οφείλεται καθαρά στον τρόπο με τον οποίο ”μπαίνει” το διοξείδιο του άνθρακα (= τοανθρακικό) στο μίγμα μας και στο ότι είναι αέριο. Ουσιαστικά ”πιέζουν” το αέριο αυτό μέσα στο αναψυκτικό κι αυτό αναμιγνύεται με το μίγμα.

Αλλά θα δούμε ολοκληρωμένα τι συμβαίνει, αφού δούμε πως βάζουνε το ανθρακικό μέσα στα αναψυκτικά.

Πως βάζουνε ανθρακικό στα αναψυκτικά; 


ανθρακικό μέσα στα αναψυκτικά
Είναι αρκετά απλό. Βάζουνε ανθρακικό στα αναψυκτικά, ως εξής: 

Γεμίζουνε το μπουκάλι ή το κουτάκι με το μίγμα, αφήνοντας λίγο κενό μέσα του. Στη συνέχεια, εισάγουνε πεπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα και αμέσως το σφραγίζουνε. 

Σε αυτό το κενό, υπάρχει πεπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα, και ανάλογα με την πίεση που έχει, εισχωρεί και ανάλογη ποσότητα μέσα στο αναψυκτικό μας: όσο μεγαλύτερη η πίεση, τόσο περισσότερο ανθρακικό!

Όσο περνάει η ώρα, τόσο λιγότερο ανθρακικό εισχωρεί στο μίγμα και μειώνεται η πίεση. Από ένα σημείο και μετά, σταματάει.

Για να κρατήσουνε όμως συγκεκριμένη δοσολογία ανθρακικού μέσα στο αναψυκτικό, εισάγουνε πάντα συγκεκριμένη ποσότητα αερίου διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να υπάρχει πάντα πολύ συγκεκριμένος βαθμός πίεσης, ώστε να εισχωρήσει συγκεκριμένη ποσότητα (με μεγάλη ακρίβεια!)...

Και για να το πούμε απλά:

1) το αέριο εισχωρεί στο υγρό, μόνο αν έχει ένα βαθμό πίεσης και πάνω

2) το αέριο αποχωρεί από το υγρό, μόνο αν υπάρχει ένας βαθμός πίεσης και κάτω

3) έτσι, όταν βάζουμε ανθρακικό στο μπουκάλι, σταδιακά ο βαθμός πίεσης μειώνεται: το αέριο αυτό σταματάει να εισχωρεί στο υγρό και λόγω του ”σφραγίσματος” του μπουκαλιού, δημιουργείται ο ιδανικός βαθμός πίεσης (και ισορροπίας), όπου αν και σταμάτησε να εισχωρεί στο υγρό, δεν μπορεί όμως να αποχωρήσει και από αυτό!

Τέλος, να σημειώσουμε πως υπό συνθήκες μη-πίεσης, το ανθρακικό, δεν αποχωρεί αμέσως από το αναψυκτικό, αλλά σταδιακά.
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 30 επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν από 1η Ιανουαρίου


Αυτά είναι τα 30 επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν από 1η Ιανουαρίου

Νέες ευκαιρίες για απασχόληση δίνει η απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων καθώς και το ξεκλείδωμα μιας σειράς υπηρεσιών που θα προωθηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης, από τις αρχές του νέους έτους θα πρέπει να προωθηθεί το άνοιγμα δεκάδων επαγγελμάτων και υπηρεσιών, από δικηγόρους και ξεναγούς ως συντηρητές έργων τέχνης. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» θα είναι ότι π.χ. ένας αρχαιολόγος με δίπλωμα θα μπορεί να εργαστεί ως ξεναγός.  Παράλληλα, θα καταργηθεί μια σειρά περιορισμών όπως η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε μια σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων. Επίσης, στο εξής θα επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ να πωλούν προϊόνττα καπνού, εφημερίδες, περιοδικά, βρεφικό γάλα και βενζίνη.

Ειδικότερα τα επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν είναι:
  • Εκτελωνιστές
  • Φορτοεκφορτωτές λιμανιών
  • Τουριστικά πρακτορεία
  • Πρακτορεία διανομής Τύπου
  • Πωλητές πετρελαίου
  • Πωλητές φυσικού αερίου
  • Ναυαγοσώστες
  • Πάροχοι υπηρεσιών καταδύσεων για ψυχαγωγία
  • Ενοικίαση μέσων θαλάσσιας αναψυχής
  • Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • Ιδιωτικές κατασκηνώσεις παιδιών
  • Κέντρα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά
  • Πώληση περιστρόφων, και ειδών σκοποβολής
  • Εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας
  • Ντετέκτιβ
  • Συντηρητές και πωλητές έργων τέχνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρτάκη: Θρήνος για 32χρονο παλικάρι που ξεψύχησε σε τροχαίο

Θρήνος στην Αρτάκη από τον ξαφνικό θάνατο ενός 32χρονου παλικαριού. Ήταν σήμερα στις τέσσερις τα ξημερώματα όταν... στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης συνέβη τροχαίο.

Κάτω από συνθήκες που εξετάζουν οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο του άτυχου παλικαριού, εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με άλλα τρία σταθμευμένα.

Επικράτησε πανικός και όταν κατάφεραν να βγάλουν το σώμα του 32χρονου από τα συντρίμμια ήταν αργά μιας και είχε ξεψυχήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 26χρονη συνοδηγός είναι καλά στην υγεία της μιας και τραυματίστηκε ελαφριά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδική κακοποίηση live μέσω διαδικτύου: Πως παγιδεύουν μικρά παιδιά-βίντεο


Παιδική κακοποίηση live μέσω διαδικτύου: Πως παγιδεύουν μικρά παιδιά [βίντεο]

Σαφάρι στο Διαδίκτυο κάνουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπίσουν τους διαχειριστές μια ιστοσελίδας η οποία απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 5 ετών και στην οποία οι επιτήδειοι μετατρέπουν «ζωντανά» το παιδικό παιχνίδι σε παιδική σεξουαλική κακοποίηση!
Όπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας στη ΝΕΤ για την παιδική πορνογραφία, στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα την ώρα που το παιδί παίζει, ντύνοντας για παράδειγμα μια κούκλα, εμφανίζεται σε ζωντανό χρόνο κάποιος επιτήδειος που του μιλάει και το παροτρύνει σε διάφορες πράξεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτές “Χριστούγεννα στη Λιβαδειά 2012″

ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…
… γιορτάζουμε για να μην χαθεί η ελπίδα από μας και το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών μας … Με το μήνυμα αυτό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς , Σας καλεί όλους
 Πολιτιστικούς Συλλόγους , Αθλητικά Σωματεία και Φορείς ,συναδέλφους εμπόρους ,πολίτες δημότες της πόλης της Λιβαδειάς και όλους όσους θέλουν εθελοντικά να προσφέρουν στην φετινή διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων ‘’Χριστούγεννα στη Λιβαδειά 2012’’ την Δευτέρα 26Νοεμβριου 2012στις 6,30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου στην Στρατηγού Ιωάννου 23 .
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στις φυλακές του Ελεώνα



Τις γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών καθώς και το Κέντρο Αποκατάστασης Τοξικομανών Κρατουμένων (Κ.Α.Τ.Κ.Ε.Θ.) επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Υφυπουργός κ. Κώστας Καραγκούνης και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνος Σκανδάμης, ενώ προχθές η πολιτική ηγεσία επισκέφθηκε όλες τις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Ο κ. Ρουπακιώτης επισκέφθηκε τους θαλάμους του Ελεώνα, συνομίλησε με κρατούμενες καθώς και με τοξικοεξαρτημένες που μετέχουν στην κοινότητα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί εντός του καταστήματος και τις ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου που αφορούν στον Κώδικα για τα ναρκωτικά και τον Σωφρονιστικό Κώδικα. «Είναι χρέος μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης αλλά και να διευρύνουμε τα όρια των δυνατοτήτων για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών έκτισης ποινών και την κοινωνική επανένταξη. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες και καταθέτουμε δυο νομοσχέδια με πρωτοποριακές ρυθμίσεις, εναρμονισμένες στο σύγχρονο σωφρονιστικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης.
Οι κρατούμενες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διότι πολλά από τα αιτήματά τους, όπως η εξομοίωση των προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας και στους καταδικασθέντες για ναρκωτικά, η διαγραφή πειθαρχικών ποινών και η ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση για τους τοξικοεξαρτημένους αντιμετωπίζονται με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Σήμερα στον Ελεώνα, ο οποίος φιλοξενεί και 13 παιδιά, λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής (συμμετέχουν 30 κρατούμενες), Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ( 20 κρατούμενες) και Ομάδα μουσικής (15 κρατούμενες).
Ο κ. Ρουπακιώτης συναντήθηκε επίσης και με τους 12 κρατούμενους που μετέχουν στο στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ.Α.Τ.Κ.Ε.Θ. και βρίσκονται στην 3 φάση (φάση ψυχικής απεξάρτησης και προετοιμασίας για την κοινωνικοποίησή τους ), οι οποίοι αναμένουν την κατάθεση των νομοσχεδίων.radio-net.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ