Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην προοπτική διακυβέρνησης»

 από τον πολιτικό μηχανικό  Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου(*)
http://www.facebook.com/theodore.papaioannou
O ΣΥΡΙΖΑ EKM προελαύνει ακάθεκτος  και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, έχει μπει σταθερά σε τροχιά διακυβέρνησης.  Μέσα στον ορυμαγδό και την κατάρρευση  που  ζούμε ακόμη και εάν δεν υπήρχε θα τον έβρισκε η απογοητευμένη κοινωνία .  Με τα ευτελή επιχειρήματα  και  στερεότυπα του συρμού  που λένε και γράφουν οι υπεύθυνοι της σημερινής πανωλεθρίας , δεν αναχαιτίζεται η δυναμική του.   Η επίδοσή του και ο   νέος κομματικός «χάρτης» θα  εξαρτηθούν από την συγκυρία, το διακύβευμα, τα διλήμματα , τον χρόνο των εκλογών και τον εκλογικό νόμο.   Αν  το πρόγραμμα του είναι πειστικό   μπορεί     να φτάσει το 39%-42% και  με το ισχύον εκλογικό σύστημα να αποσπάσει  οριακή κυβερνητική αυτοδυναμία.  Λέγεται  και γράφεται ότι  κ. Σαμαράς  φλερτάρει  με την απλή αναλογική. Αν τολμήσει αυτή την ενέργεια πολιτικής κακεντρέχειας , θα προϋπογράψει  την ληξιαρχική  πράξη θανάτου του.  Λοιπόν «..Ιδού η Ρόδος και ιδού το πήδημα….» .   Ο  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συνεπής προς την πάγια θέση της Αριστεράς, να ταχθεί  αμέσως χωρίς πολιτική μεμψιμοιρία  υπέρ της απλής αναλογικής. Αν υποχρεωθεί να αναδιατάξει σημεία του  προγράμματος  του κανένας δεν θα τον εγκαλέσει  για προγραμματική παρασπονδία . Στην πολιτική  συμβαίνει ότι  και στον πόλεμο  (….Πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα..  μας λέει ο Φον Κλαούζεβιτς ). Το πιο καλομελετημένο στρατιωτικό σχέδιο τροποποιείται μόλις  ακουστούν οι πρώτοι κανονιοβολισμοί έλεγε  ο Ναπολέων.  Άλλωστε  δια στόματος προέδρου ειπώθηκε ότι θα αναζητήσει συμμαχίες εύρους  πέρα του  50% του εκλογικού σώματος   και δεν θα  αρκεσθεί στην απόλυτη πλειοψηφία των 300 μελών της Βουλής όταν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.




  Αν για τον Νίκο Ζαχαριάδη  από την φυλακή  της Ακροναυπλίας πατριωτισμός ήταν με το ιστορικό του διάγγελμά να προτρέψει  τα μέλη του ΚΚΕ   να πυκνώσουν τον υπό την μεταξική στρατιωτική ηγεσία  ελληνικό στρατό  για να αποκρούσουν  τον φασίστα εισβολέα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα την 28η Οκτωβρίου 1940 , τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών  για τη σημερινή ηγεσία  του ΚΚΕ πατριωτισμός είναι η αποτίναξη του ζυγού του χρέους, η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς και η περιφρούρηση της  εθνικής μας κυριαρχίας υπό συνθήκες μάλιστα ‘’βρυχηθμού’’ των  ‘’μελανοχιτώνων’’ του πολιτικού μορφώματος  της  ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.  «..Salus populi suprema lex esto..» δηλ «…η ευημερία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος..» μας  λέει  ο Κικέρωνας .   Άλλοι  καθοριστικοί παράγοντες του μεγέθους της  δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  είναι : 1) Το ήθος, η  ικανότητα, η συνέπεια λόγων - έργων  των στελεχών ανεπηρέαστων από την φθοροποιό αντίληψη του επάρατου  ‘’ κυβερνητισμού’’  του γνωστού κύκλου που έκλεισε οριστικά  και  2) το κυβερνητικό του πρόγραμμα χρονικά και κοστολογικά προσδιορισμένο, χωρίς γενικολογίες , αμφισημίες και ανυλοποίητες παροχολογίες.   Ο  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν επιθυμεί την έξοδο από την  ευρωζώνη . Ούτε η χώρα θέλει να αποξενωθεί  από  την  Ευρώπη. (Η Ευρώπη ήταν αδελφή του Κάδμου πού  ίδρυσε τη πόλη μου τη  Θήβα και κατά την  μυθολογία επειδή ήταν όμορφη απήγαγε ο Δίας μεταμορφωμένος σε κάτασπρο ταύρο ).  Η  πλειονότητα των πολιτών δεν επιμένει στην φυγή από το ευρώ, αλλά  θα προτιμούσε    δύο δύσκολα  χρόνια  με δραχμή παρά  το  συνεχές μαρτύριο της σταγόνας με ευρώ.     Θέλω όμως να  ξεδιαλύνω δύο ερωτήματα:   
Μετα τις δύο συνεντεύξεις (1)& (2) που διάβασα τι γίνεται με  την πολυσυζητημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.   Και   τι γίνεται με τη διαγραφή μνημονίων , εφαρμοστικών νόμων  ,του μεγαλύτερου μέρους του χρέους  , τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων κλπ  αλλά  συγχρόνως με την  παραμονή  μας  στο ευρώ  γιατί μου φαίνονται λίγο οξύμωρα  .  Αποκλείεται η  κυρία Μέρκελ  σε ένα αυτοκαταστροφικό παροξυσμό επίδειξης πυγμής  να κλείσει την κάνουλα  της θανατηφόρας δόσης  της οικονομικής  ‘’βοήθειας’’, να προκαλέσει μια ευρύτερη ρήξη με τον ευρωπαϊκό  νότο  και να στείλει έτσι  την  ελληνική κυβέρνηση να ξανακόψει δραχμές;    Έχει μελετήσει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  τέτοια πιθανά σενάρια  π.χ  με τις διεθνείς συμμαχίες, την ενεργειακή αντοχή , την συναλλαγματική επάρκεια , την εθνική μας ασφάλεια ; Έχει προλειάνει  δρόμους  προς  τον  ενεργειακό και αμυντικό γίγαντα τη Ρωσία  και  το  συναλλαγματικό   ‘’κολοσσό ‘’ την Κίνα ;    Σε τέτοιες συνθήκες ρήξης και ρίσκου όσο αναπόφευκτες και κατανοητές είναι οι  προγραμματικές αποκλίσεις  άλλο τόσο πρέπει  μια κυβέρνηση λαϊκής ενότητας ,εθνικής σωτηρίας και ηγεμονική δύναμη κοινωνικού μετασχηματισμού να απαντήσει σε τέτοια φλέγοντα ερωτήματα.    Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αφού πρώτα απαντήσει στο ερώτημα της συνένωσης και ενιαίας έκφρασης των Ριζοσπαστικών Ανανεωτικών δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας με τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα, να αναδείξει με σαφήνεια την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά, καθορίζοντας τα άμεσα και μακροπρόθεσμα καθήκοντα αυτής της κυβέρνησης
 ----------------
(1 ) του προέδρου Αλέξη  Τσίπρα  στην εφημερίδα ‘’6 μέρες’’ στις 18.11.2012 : « ….Προφανώς θέλουμε δανεισμό αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού Ακόμη κι αν διαπιστώναμε ότι έχουμε εκτροχιαστεί, όπως σήμερα, για να φτάσουμε σε πρωτόγεννες πλεόνασμα αυτό θα απαιτούνταν 2,5 δισ., όχι 13,5 δισ.  ….. Να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, αφού όμως εκκαθαρίσουν τα επισφαλή δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες για να είναι υγιείς.»
(2) του καθ. Γιαν. Βαρουφάκη  στην εφημερίδα ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’ της Λάρισας  στις 18.11.2012  «…..Σε αυτή τη μάχη θα χρειαστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των πολιτικών δυνάμεων που βρίσκονται σταθερά απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και το Μνημόνιό της και φυσικά την ανοχή τους για ένα διάστημα στην περίπτωση που αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικό ρόλο μόνος του. Από τις δόσεις που θα λάβει το δημόσιο, η μερίδα του λέοντος θα πάει στις τράπεζες στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησης τους. Τι ποσοστό από αυτά τα χρήματα θα «ρεύσουν», υπό τη μορφή τραπεζικής πίστης, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά; Ελάχιστο! Γιατί; Επειδή τα χρήματα αυτά θα εγγραφούν στο δημόσιο χρέος, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό εγγυάται ένα νέο «κούρεμα» του χρέους, και έτσι κανείς ιδιώτης επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει στις ελληνικές τράπεζες έως ότου γίνει αυτό το «κούρεμα». Συνεπώς, οι τραπεζίτες, που το γνωρίζουν αυτό, θα κρατήσουν αυτά τα χρήματα (της επανακεφαλαιοποίησης) στα ταμεία τους, περιμένοντας τις δυσκολότερες μέρες που έρχονται. Από τα υπόλοιπα χρήματα της δόσης (όσο μεγάλη κι αν είναι), το 99% θα χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν χρέη προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλους δανειστές. Συμπερασματικά, οι επόμενες δόσεις, όσο μεγάλες και να είναι, θα πέσουν στη μαύρη τρύπα τραπεζών και χρέους, χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα στην πραγματική οικονομία….»

(*) Πρώην Κοινοτάρχης Βαγίων ,Γεν. Γραμ ΚΕΔΚΕ τηλ:  2262022177, 6997189448
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Click on the slide! «Βόμβα» στο ταμείο και στη λειτουργία της Εκκλησίας αποτελεί έγγραφο-φωτιά της Εφορίας που εστάλη πριν από λίγες μέρες στην Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα. 
Σε αυτό ζητείται η επιστροφή ποσού 9.000.000 ευρώ για παλαιότερο χρέος που αφορά τη λειτουργία της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», που πλέον έχει καταργηθεί δίνοντας τη θέση της στη ΜΚΟ «Αποστολή». Ωστόσο, το τεράστιο χρέος δεν έχει παραγραφεί και απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο τον εκκλησιαστικό προϋπολογισμό.

Η υπόθεση, όπως γράφει η «κυριακάτικη δημοκρατία» είναι ιδιαίτερα προχωρημένη, αφού στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται ότι εφόσον κατ’ επανάληψη δεν έχει γίνει καταβολή ή ρύθμιση του χρέους, η αρμόδια ΔΟΥ προχωρά σε κατάσχεση τριών ακινήτων της Εκκλησίας (ένα εξ αυτών πολυώροφο) σε περιοχές που θεωρούνται «φιλέτα» και έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αξία. Μετά την κατάσχεση η Εφορία θα προχωρήσει στην εκποίησή τους.


Η σαφής αναφορά της δέσμευσης των ακινήτων από τις αρμόδιες Αρχές αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης εδώ και πολύ καιρό. Αφέθηκε, λοιπόν, για χρόνια η υπόθεση στην τύχη της, με αποτέλεσμα να βαλτώσει και τώρα να δημιουργεί δραματικά τετελεσμένα. Είναι απορίας άξιον:

1. Γιατί ενώ η «Αλληλεγγύη» διαλύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια δεν ελήφθη μέριμνα όλο αυτό το διάστημα για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν.

2. Γιατί δεν ενημερώθηκε για το άκρως σοβαρό αυτό θέμα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, που συνεδρίασε πριν από δύο μήνες και απασχολήθηκε μόνο με δευτερεύουσας σημασίας υποθέσεις.
3. Γιατί δεν ζητήθηκε «πάγωμα» του χρέους λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για λογαριασμούς που έχουν μπλοκάρει και συνδέονται με την υπόθεση, ενώ ορισμένοι βλέπουν μεγάλες δυσκολίες στη συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου της «Αποστολής», που θεωρείται η διάδοχη κατάσταση του προηγούμενου σχήματος.

Από την πλευρά της, η ΕΚΥΟ προσπαθεί με νομικές ενέργειες να μπλοκάρει τις κατασχέσεις. Ωστόσο, από τη στιγμή που το ποσό είναι πραγματικά τεράστιο (όλος ο ετήσιος προϋπολογισμός του 2012 ήταν λίγο πάνω από τα 10.000.000 ευρώ) αναρωτιέται κανείς ποια λύση θα μπορούσε να βρεθεί. Το αδιέξοδο ενδεχομένως να κληθεί να αντιμετωπίσει στην επόμενη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας είναι το βασικότερο έσοδό της μαζί με τις προσφορές των πιστών. Η κατάσχεση και τελικά η απώλεια των τριών ακινήτων θα της στερήσουν ένα μεγάλης αξίας περιουσιακό στοιχείο και τεράστια έσοδα από τα ενοίκια. Οι ατυχείς επενδύσεις σε μετοχές, τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα, τα βάρη του παρελθόντος, οι σπατάλες που δεν περιορίζονται, η αδιαφορία και οι κακοί χειρισμοί έχουν φέρει τα ταμεία της Εκκλησίας σε δεινή κατάσταση και -όπως φαίνεται- την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση.briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελαιοτριβεία! «Βγάζουν το λάδι» των… ελαιοπαραγωγών!



Δια χειρός Αλιθέρση
Ενώ φέτος θα  μπορούσε να είναι μια πολύ καλή χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς, λόγω υπερπαραγωγής ελιάς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι λόγοι αφενός έχουν σχέση με το υψηλότατο κόστος παραγωγής και αφετέρου με τις εξευτελιστικές τιμές –τις περισσότερες φορές κάτω και του κόστους-   στις  οποίες οι έμποροι παίρνουν το προϊόν τους.

Ειδικά για φέτος, στην αύξηση του κόστους παραγωγής, εκτός των υπέρογκων τιμών  των καυσίμων, των φαρμάκων, των λιπασμάτων και άλλων παραγόντων που έχουν σχέση με την παραγωγή, συμβάλλουν και οι υπέρογκες αυξήσεις, που επέβαλαν οι ιδιοκτήτες  των ελαιοτριβείων στην  παραγωγή του λαδιού.
Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει ότι και τα ελαιοτριβεία, όπως και οι υπόλοιπες μικρές επιχειρήσεις,  χτυπιούνται  άγρια από τη υψηλή φορολογία και όχι μόνο, που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική. Εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία, όλες οι μικρές επιχειρήσεις -άρα και  τα ελαιοτριβεία-  οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο. Όμως, σε καμιά περίπτωση κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση των ιδιοκτητών τους για την υπέρογκη αύξηση των  αμοιβών  τους.
Συγκεκριμένα, αυτή η αύξηση  ξεκινά από 30% και  σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα σε περιοχές της Βόρειας  Ελλάδας, όπως στην Κεντρική   Μακεδονία, ξεπερνά και το 100%. Δηλαδή,  ενώ πέρυσι τα ελαιοτριβεία έπαιρναν περίπου το 10% επί της παραγωγής λαδιού, φέτος έχουν ξεπεράσει το 20%. Δηλαδή για κάθε πέντε ελιές που μαζεύει ο παραγωγός, τη μία πρέπει να τη δώσει στο ελαιοτριβείο! Και αν υπολογιστούν   συνολικά τα έξοδα που απαιτούνται για την παραγωγή, σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτεται  το κόστος της, από την πώληση του προϊόντος.
Από ότι φαίνεται, οι  ελαιοτριβείς, αντί να αντισταθούν στην άδικη φορολογία που τους επιβάλλεται,  βρήκαν έναν πολύ εύκολο τρόπο όχι μόνο να καλύψουν την αύξηση των εξόδων τους αλλά και να αυξήσουν σημαντικά  τα κέρδη τους, χτυπώντας στην κυριολεξία τον παραγωγό και δυστυχώς  ερχόμενοι αντιμέτωποι στην ουσία με το φυσικό τους σύμμαχο. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια τους απόφαση. Και βέβαια, για να έχουν λόγο ύπαρξης,  αυτοί θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι, που  θα   προστάτευαν τον παραγωγό,  μιας και  η… «ευνομούμενη» πολιτεία μας  παρέχει…  προστασία  στους τραπεζίτες, στους  μεγαλοεπιχειρηματίες,   στους καναλάρχες, στους μαυραγορίτες!
Σήμερα, το ίδιο το  κράτος  είναι αυτό που   ληστεύει με τον πιο άγριο τρόπο τους πολίτες του και ο παραγωγός είναι αυτός,  που είναι  πρώτος  στο στόχαστρο του σημερινού κράτους. Πέραν των άλλων οι κυβερνώντες δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα, ώστε να αναπτύσσονται τάσσεις αλληλοεξόντωσης μεταξύ αυτών που πλήττονται από τη βάρβαρη αυτή πολιτική.
Και αυτό που κάνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων, τσιμπώντας το δόλωμα, δεν είναι τίποτα άλλο από το   να πριονίζουν με τα ίδια τους τα χέρια το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται. Εκμεταλλεύονται για πρόσκαιρο κέρδος αυτούς στους οποίους οφείλουν την ύπαρξή  τους, τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι στημένοι στη γωνία βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή από το να οδηγήσουν το προϊόν τους στα ελαιοτριβεία.          
Θα ήταν ευχής έργο  οι ελαιοτριβείς  να «έβγαζαν  το λάδι» –μαζί και με τη δική μας βοήθεια- εκείνων που μας οδήγησαν, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, στη σημερινή κατάσταση.  Όταν όμως επιλέγουν να «βγάζουν το λάδι» των ελαιοπαραγωγών, ας γνωρίζουν ότι δεν θα είναι μακριά και η σειρά τους!
Ας μην ξεχνάμε ότι ο στόχος των κρατούντων  είναι να διαφεντεύουν τη γη και τον πλούτο οι λίγοι και εκλεκτοί.  Για μας τους υπόλοιπους  έχουν άλλα σχέδια, που σήμερα ο καθείς μας οφείλει να γνωρίζει και φυσικά να παίρνει  τις αποφάσεις του.gkordis.com
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραυματίες, και ακύρωση αγώνα στην Ριτσώνα




Δείτε το αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στους θεατές στην ανάβαση της Ριτσώνας

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα - 4 τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας - Δείτε επίσης και το δεύτερο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό...

Παραλίγο τραγωδία στην 56η ανάβαση της Ριτσώνας στην Εύβοια το πρωί της Κυριακής. Όπως θα δείτε στο βίντεο από τη Zougla.gr που ακολουθεί, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Peugeot 106 σε μια επικίνδυνη στροφή χάνει τον έλεγχο και το αυτοκίνητο σπάει τις μπάρες και πέφτει πάνω στους θεατές.

Η στιγμή της εξόδου είναι στο τέλος από το 3λεπτο βίντεο, αλλά αξίζει να το δείτε ολόκληρο,  για να διαπιστώσετε πως κατά την διάρκεια του αγώνα κάποιοι ανεγκέφαλοι, περνούσαν μέσα στο δρόμο με κίνδυνο φυσικά να έχουμε ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα.

Οι θεατές κάθονται σε σημεία, άκρως επικίνδυνα και παρά τις εκκλήσεις των υπευθύνων δεν άλλαξαν θέση. Από την έξοδο του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν 4 θεατές, 1 άνδρας και 3 γυναίκες. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή τους.Λίγη ώρα αργότερα ακόμη ένα αυτοκίνητο, έφυγε εκτός δρόμου και βρέθηκε στο γκρεμό. Αυτή την φορά ήταν ο οδηγός της εντυπωσιακής Lancia Integrale, που έχασε τον έλεγχο.



Το περιστατικό είχε σημαντικό αντίκτυπο που οδήγησε στην οριστική διακοπή του αγώνα. Και αυτό διότι στο σημείο μετέβησαν άνθρωποι της οργάνωσης για να διαπιστώσουν ότι θα χρειαστούν περίπου 2,5 ώρες για την όποια προσωρινή επισκευή.

Ταυτόχρονα στο σημείο βρέθηκε και ομάδα οδηγών που ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να τρέξουν οι οδηγοί το δεύτερο σκέλος γιατί το σημείο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Από την οργάνωση τους πρότειναν να τοποθετηθούν άλλα προσταευτικά, όμως οι οδηγοί δεν δέχτηκαν και τελικά πάρθηκε η απόφαση να διακοπεί οριστικά η 56η ανάβαση της Ριτσώνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός, σεισμός, Λεβαδειακός!!!






Από την αρχή του πρωταθλήματος ο Λεβαδειακός έδειχνε ότι ήταν μία καλή ομάδα, η οποία, όμως, δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική.

Πλέον, όμως, οι Βοιωτοί δείχνουν ότι έχουν βρει το… κόλπο, καθώς μετά και την εντός έδρας νίκη τους 2-0 επί της Κέρκυρας για την 13η αγωνιστική, έφτασαν τις τέσσερις συνεχόμενες στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς.

Οι Φαίακες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και έφυγαν ηττημένοι.

Ο Λεβαδειακός έχει μπει εδώ και τέσσερις αγωνιστικές σε τροχιά ανόδου και δείχνει ότι πλέον έχει βρει τον τρόπο για να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Οι Βοιωτοί στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα ήταν ανώτεροι και ήταν η μόνη ομάδα που είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, με το 2-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Στον αντίποδα η Κέρκυρα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και όταν το παιχνίδι «στράβωσε», με το γκολ που δέχτηκε στο 53’ και την αποβολή του Αγρίτη στο 56’, έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει.
Έχει βρει το… κόλπο


Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, με την Κέρκυρα να περιμένει μόνιμα πίσω από την σέντρα και να… ελπίζει σε μία αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, ενώ έπαιζαν τους Φαίακες στο μισό γήπεδο σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος. Μεγαλύτερη στιγμή για τον Λεβαδειακό το σουτ του Ναπολεόνι στο 32’, όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0.
Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν για να ανοίξουν το σκορ. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 53’, όταν ο Ζησόπουλος πήρε την πάσα από τον Ακόστα και προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Τρία λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ η Κέρκυρα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Αγρίτης πήρε κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Μεντί. Ο Λεβαδειακός με την ψυχολογία υπέρ του, αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσε ακόμη περισσότερο την Κέρκυρα και το 2-0 έδειχνε να είναι θέμα χρόνο. Στο 72’ ο Κόρμπος μετά από κόρνερ του Ακόστα έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή και διπλασίασε τα τέρματα για τους Βοιωτούς. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε με την ομάδα της Λιβαδειάς να φτάνει σε μία πολύ μεγάλη νίκη. Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί (65’ Νικολακάκης), Ακόστα, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ροτζέιρο (82’ Ρομέου), Πόι, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Ναπολεόνι (77’ Μίλιεβιτς) sport-fm.gr

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Μαχαίρας, Γεωργίου, Μπουντόπουλος

Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Πετρούσης, Βενέτης, Ηλιάδης, Μπάρκογλου (85’ Σιμώσης), Αγρίτης, Γιάντσης (73’ Βασιλόγιαννης), Κοντοδήμος, Γκούμας (66’ Τσοκάνης), Ζουμπουλάκης

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Λεόν, Κρητικός, Τσουμάνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται... χειμώνας σε όλη τη χώρα – Στα «λευκά» η Μακεδονία



 Γεύση από βαρύ χειμώνα θα πάρουμε τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια που σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, από αύριο οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από τα ξημερώματα της Τρίτης, στη Θράκη, τη Μακεδονία, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα υπάρξουν και χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 6 με 8 και στα πελάγη πιθανόν 9 μποφόρ που βαθμιαία θα ασθενήσουν και το βραδύ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την Τετάρτη και την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού θα είναι και πάλι περισσότερο φθινοπωρινό με νοτιάδες, βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή οι βροχοπτώσεις θα σημειώσουν ύφεση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα είναι και πάλι ισχυρές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε στη ΦΩΤΟ την όμορφη γυναίκα του Πέτρου Τατσόπουλου


Σκιά του εαυτού του είναι τις τελευταίες ημέρες ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά το σάλο που προκάλεσε η περίφημη δήλωσή του. Αγνώριστος, κατηφής και...
καταπτοημένος, ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε ότι έχει «πηδήξει τη μισή Αθήνα», διαβάζουμε στο newpost.gr, φαίνεται πλέον να πασχίζει να επανέλθει στην παλιά του «φόρμα», καθώς η «χοντράδα» φαίνεται πως του έχει στοιχίσει, και στην προσωπική του ζωή.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», όποιος είδε τον Πέτρο Τατσόπουλο και τη σύζυγό του Ελένη Νικολαΐδου στο αεροδρόμιο, πριν από λίγες ημέρες, κατάλαβε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει… δρόμο να καλύψει για να ξανακερδίσει το σεβασμό.
Η γλώσσα του σώματος της όμορφης δικηγόρου πρόδιδε την πραγματική αναστάτωσή της, αλλά και την προσβολή που κάθε γυναίκα στη θέση της θα ένιωθε.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ενώ ο σύζυγός της διασύρεται στα ΜΜΕ, εκείνη δεν νιώθει τουλάχιστον άβολα και αμήχανα. Παρόλα αυτά, επέλεξε να τον συνοδεύσει στο ταξίδι του στην Γενεύη.
Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2000, ενώ παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 2004. Έχουν μαζί μία κόρη 4 ετών. Η Νικολαΐδου είναι άτομο χαμηλών τόνων και σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα, «η Ελένη είναι ο λόγος που έπαψα να είμαι άστατος».
Δείτε φωτογραφίες του Πέτρου Τατσόπουλου με την εντυπωσιακή σύζυγό του:

.thestival.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγνωστοι έκλεψαν τον προτομή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έκλεψαν την προτομή του «ήρωα» Κώστα Ηλιάκη!


Άγνωστοι υπάνθρωποι έκλεψαν την προτομή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη από το Ακρωτήριο των Χανίων.

Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να κλέψουν την προτομή ενός ανθρώπου που η θυσία του είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας και που μόνο παράδειγμα προς μίμηση μπορεί να αποτελέσει για όλους τους Έλληνες; 

Οι αστυνομικές αρχές ήδη...

πραγματοποιούν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες του πρωτοφανούς περιστατικού.

Να πούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι συνήθεις όταν πρόκειται για ψυχολογικές επιχειρήσεις "από την άλλη πλευρά του λόφου" και έχουν γίνει σε διάφορες περιπτώσεις σε νησιά, κλοπές συμβόλων (σημαιών, προτομών κλπ). 

Ελπίζουμε να είναι απλά ανεγκέφαλοι...

Λίγο πριν από την μία το μεσημέρι της 23ης Μαϊου του 2006, δύο Ελληνικά F-16 απογειώνονταν από την βάση της Σούδας με αποστολή την αναγνώριση έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που είχαν εισβάλλει στο FIR Αθηνών και κατευθύνονταν προς την Κρήτη.

Τα τουρκικά αεροσκάφη χωρίζονταν σε δύο σχηματισμούς των τριών και κατευθύνονταν προς την περιοχή που βρίσκονταν οι συστοιχίες των αντιαεροπορικών S-300PMU1 τα οποία ήθελαν να φωτογραφήσουν. 

Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης πλησίασε την μία τριάδα των τουρκικών μαχητικών για να προβεί στη διαδικασία της αναγνώρισης και εικονικής αναχαίτισης των εισβοέων.

Ένα από τα δύο τουρκικά F-16 που συνόδευαν το τουρκικό RF-4 με τις φωτογραφικές μηχανές έκανε άτσαλους και επιθετικούς ελιγμούς για να παρεμποδίσει το ελληνικό μαχητικό. 

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, κατά τη διάρκεια της σκληρής αερομαχίας, το τουρκικό F-16 διεμβόλιζε το μαχητικό του Κώστα Ηλιάκη.

Ήταν 12.42 της 23ης Μαϊου του 2006.

Ο Τούρκος πιλότος έπεσε στη θάλασσα και διασώθηκε από παραπλέον δεξαμενόπλοιο. Για περίπου 30 λεπτά Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν στα πρόθυρα της σύρραξης.

Στο ΓΕΕΘΑ, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο Λιμενικό Σώμα και στην ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων είχε ηχήσει κόκκινος συναγερμός.Δεκάδες ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τις βάσεις τους.

Η φρεγάτα "Λήμνος", οι κανονιοφόροι "Πολεμιστής", "Αρματωλός" και το υδρογραφικό "Πυθέας" έπλευσαν με την μεγίστη ταχύτητα προς την θαλάσσια περιοχή 21 μίλια νοτίως της Καρπάθου, κάτω από το σημείο που έγινε η αερομαχία. Στις 14.47 τουρκικό ελικόπτερο παρέλαβε τον Τούρκο πιλότο.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Έλληνα πιλότου ήταν εντατικές. Περίπου στις έξι το απόγευμα της ίδιας μέρας, το πλήρωμα της φρεγάτας "Λήμνος" εντόπισε την κάσκα, το PL και ένα Survival Kit που έφερε ελληνικές ενδείξεις. 

Ο σμηναγός Ηλιάκης θεωρείται νεκρός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τον Μητροπολίτη Νικαίας-Προσλήψεις, ακίνητα και πισίνες

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τον Μητροπολίτη Νικαίας-Προσλήψεις, ακίνητα και πισίνες
 Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ βάζουν στο μικροσκόπιο τους τον Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ , σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» εξετάζουν αν ο Μητροπολίτης και μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν και με ποιόν τρόπο ακριβά ακίνητα με πισίνες., πολυτελή αυτοκίνητα και εαν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού συγγενικού περιβάλλοντός του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ ο Μητροπολίτης έχει 5 ακίνητα στην περιοχή του Πειραιά και διαμένει στην ακτή Θεμιστοκλέους, στα βράχια της Πειραϊκής με εκπληκτική θέα προς την θάλασσα. Τα σπίτια με πισίνες των συγγενών Ο αδελφός του που είναι και αρχιλογιστής φέρεται να απέκτησε έπαυλη με πισίνα στην Άνοιξη της Αττικής και μια ακόμη πολυτελή κατοικία με πισίνα στην Γραβιά Φωκίδας ενώ εμφανίζεται να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα. Ο ανιψιός του Μητροπολίτη φέρεται να έχει δύο επαύλεις στο Διόνυσο ενώ έχει καταγγελθεί από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων σε 40 ναούς απ όπου συνολικά παρακρατεί 4000 ευρώ το μήνα χωρίς απόδειξη για έξοδα ελέγχων. Οικογενειακή επιχείρηση η Μητρόπολη της Νίκαιας Τουλάχιστον πέντε συγγενείς του Μητροπολίτη Αλέξιου έχουν προσληφθεί στην Μητρόπολη η οποία μοιάζει με οικογενειακή επιχείρηση. Αν και οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ όλοι μιλούν για «θαύμα» καθώς μέσα από τον αδιάβλητο διαγωνισμό έχουν προσληφθεί, ο αδελφός του , δύο ανιψιοί του και δύο ανιψιές του! Καταγγελίες για μίζες από γάμους, κηδείες Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις συνεργατών του μητροπολίτη σε ιερείς για μίζες από γάμους και κηδείες! Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από το ποσό των 800 ευρώ τα 200 ευρώ καταγράφεται στα βιβλία και τα 600 πηγαίνουν για το...φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη. Και το εξωφρενικό είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες από ιερείς ότι αναγκάστηκαν να πάρουν δάνειο από τράπεζα για να καλύψουν τις απαιτήσεις του Μητροπολίτη .
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων




 Την επαναφορά του «πόθεν έσχες» στην αγορά των ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «τύπος της Κυριακής» τα νέα σχέδια του υπουργείου για την αγορά ακινήτων προβλέπουν:

1. Από το επόμενο έτος η κάθε δαπάνη που θα πραγματοποιεί φορολογούμενος για την αγορά ή την ανέγερση κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου κτίσματος, για την αγορά οικοπέδου, αγροτεμαχίου ή οποιασδήποτε άλλης εδαφικής έκτασης, καθώς επίσης και για την κατασκευή πισίνας θα θεωρείται πλέον τεκμήριο απόκτησης περιουσιακού στοιχείου και θα πρέπει να δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του. Δηλαδή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, θα επανέλθει το «πόθεν έσχες» της εφορίας και θα ισχύσει για όλα τα ακίνητα, ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

2. Θα πάψουν να θεωρούνται εισοδήματα από ακίνητα και δεν θα φορολογούνται τα λεγόμενα «τεκμαρτά μισθώματα» από ιδιοχρησιμοποίηση επαγγελματικής στέγης και από δωρεάν παραχώρηση κάθε μορφής ακινήτου, ενώ θα πάψει να θεωρείται εισόδημα από ακίνητα και το λεγόμενο «τεκμαρτό μίσθωμα από ιδιοκατοίκηση». Όπως αναφέρει ο «τύπος της Κυριακής» σε φόρο εισοδήματος θα υπόκειται μόνο το καθαρό εισόδημα που εισπράττει κάθε φορολογούμενος από εκμισθώσεις κατοικιών, οικοπέδων, κτιρίων επαγγελματικής στέγης, αγρών, αγροτεμαχίων και λοιπών εδαφικών εκτάσεων.

3. Ως καθαρό φορολογητέο εισόδημα από ακίνητα θα θεωρείται πλέον το ποσό που προκύπτει μετά την έκπτωση αποσβέσεων 5% από το συνολικό ποσό μισθωμάτων που θα έχει εισπράξει μέσα στο προηγούμενο έτος κάθε ιδιοκτήτης εκμισθούμενων ακινήτων.

4. Τα ενοίκια που εισπράττει μέσα σε ένα χρόνο κάθε ιδιοκτήτης δεν θα φορολογούνται πλέον μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματα του, στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά αυτοτελώς, από το πρώτο ευρώ. Για κάθε εκμισθωτή ακινήτων, η φορολόγηση του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια θα γίνεται αυτοτελώς, με δύο συντελεστές: 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια και 33% για το άνω των 12.000 ευρώ τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια.

5. Από το 2013 θα καθιερωθεί ένας νέος ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με βάση τη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φυσικού προσώπου και με κλιμακούμενους συντελεστές που θα ξεκινούν από τα επίπεδα του 0,1%-0,25% και θα υπερβαίνουν το 2% για πολύ υψηλά ποσά φορολογητέας αξίας. Στην κλίμακα του φόρου αυτού εξετάζεται να υπάρχει ένα χαμηλό αφορολόγητο 50.000 ευρώ και άλλα 7-8 κλιμάκια με ισάριθμους φορολογικούς συντελεστές.

 Τύπος της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλέξης Τσίπρας: Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας

  Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών προς την κατεύθυνση της μετάβασης στις δομές και τις λειτουργίες ως ενιαίου κόμματος. Κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στην έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διατύπωσε την ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «και να τα καταφέρει, παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης». Ο κ. Τσίπρας, με την ομιλία του ενώπιον 3.400 αντιπροσώπων, περιέγραψε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού, αλλά και την επίδραση που επιδιώκει να ασκήσει στις νέες συνθήκες, καθώς συνδύασε τον πολιτικό στόχο για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας με την ταυτόχρονη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, τονίζοντας: «Συγκροτούμε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος». Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές», ενώ προέβλεψε και νέα μείωση μισθών. Προς την κατεύθυνση αυτή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αφήνουμε πίσω μας τη γραφειοκρατία και τους μηχανισμούς». Πρόσθεσε δε: «Δε θέλουμε ένα κόμμα που με έφοδο θα καταλάβει το κράτος, αλλά θέλουμε έναν κομματικό οργανισμό που η δομή του και οι διαδικασίες του να καθρεπτίζουν τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, θέλουμε ιδεολογική ηγεμονία στο λαό». Οι εργασίες της συνδιάσκεψης κορυφώνονται σήμερα, με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων


Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρίση σπρώχνει τους άνδρες στην πορνεία!

 
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί στη χώρα μας ο αριθμός των ανδρών οι οποίοι εκδίδονται. H ανδρική πορνεία σχετίζεται άμεσα με την ανεργία, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, την οικονομική ανέχεια και την περιθωριοποίηση.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ο αυξημένος αριθμός των οικονομικών μεταναστών, κυρίως όσων βρίσκονται στη χώρα χωρίς να διαθέτουν τη νόμιμη άδεια παραμονής, οι οποίοι εντάσσονται στην ‘ανδρική πορνεία’ για λόγους επιβίωσης.
Το εύκολο και γρήγορο χρήμα αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους μη – έχοντες τα απαραίτητα για επιβίωσή, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που πλήττεται σοβαρότατα από την οικονομική κρίση
και με αυξημένο ποσοστό ανεργίας. Το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα στην Αθήνα χωρίς αυτό να αποκλείει περιπτώσεις ανδρικής πορνείας σε επαρχιακές πόλεις. Οι άνδρες «πόρνοι» παρέχουν αγοραίο έρωτα σε άλλους άνδρες ή γυναίκες με χρηματικά ή υλικά ανταλλάγματα. Επιπλέον οι περιοχές που πλήττονται εντονότερα προσδιορίζονται στο κέντρο της Αθήνας με πιο γνωστές την πλατεία Κουμουνδούρου, την πλατεία Ομόνοιας κ.ο.κ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες δυστυχώς περιπτώσεις της σεξουαλικής επαφής δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Οι άνδρες που εκπορνεύονται δεν προφυλάσσονται είτε γιατί έχουν άγνοια ή ελλειπή γνώση σε θέματα πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, είτε γιατί η απόφαση για τη μη-ασφαλή σεξουαλική επαφή λαμβάνεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Η ετήσια αύξηση των κρουσμάτων AIDS στη χώρα μας κατά 50%-60%, αποδίδεται στην αύξηση των οροθετικών που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών (έρευνα ΚΕΕΛΠΝΟ στο διάστημα Ιανουαρίου και Ιουλίου 2011). Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι απλά βάζουν σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους ασφάλεια και υγεία. Πηγή tuned
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανοί κρατούμενοι έβγαλαν τα μαχαίρια στις φυλακές Δομοκού


Βγήκαν τα μαχαίρια σε νέα συμπλοκή Αλβανών κρατουμένων στις φυλακές του Δομοκού. Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και δύο ακόμη πιο ελαφρά όταν λίγο πριν την μία το μεσημέρι όταν υπήρξε ένταση στην πτέρυγα των φυλακών όπου εκτίουν την ποινή τους οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί κρατούμενοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr οι τέσσερις φυλακισμένοι, θέλησαν να λύσουν τις διαφορές χρησιμοποιώντας μάλιστα και αυτοσχέδια μαχαίρια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Οι σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο της Λαμίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιματοχυσία στη Συρία - Αντάρτης εκτελεί εν ψυχρώ 10 αιχμαλώτους [βίντεο]

Αιματοχυσία στη Συρία - Αντάρτης εκτελεί εν ψυχρώ 10 αιχμαλώτους [βίντεο] 01.12.2012 21:58 Σχόλια -A +A Οι αιματοχυσίες στη Συρία συνεχίζονται αμείωτες, ενώ συχνά δε διστάζουν να βιντεοσκοπήσουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους και να τις αναρτήσουν στο διαδίκτυο. Στο βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνονται σκληρές εικόνες, με έναν αντάρτη ο οποίος βιντεοσκοπεί την εν ψυχρώ εκτέλεση δέκα αιχμαλώτων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεχυροδανειστήριο μέσα σε σούπερ μάρκετ!

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα. Πολλές φορές τα ανοίγουν επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν... την ανάγκη συνανθρώπων μας που πηγαίνουν εκεί τιμαλφή για να πάρουν λίγα χρήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι έχουν ανοίξει ενεχυροδανειστήρια ακόμα και μέσα σε σούπερ μάρκετ. Τα σούπερ μάρκετ παίρνουν τα τιμαλφή των καταναλωτών και τους δίνουν δωροεπιταγές για να αγοράσουν τρόφιμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Ο χειρότερος πυροσβέστης που έχετε δει ποτέ!


Ο πυροσβέστης αυτός μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει και όπως θα δείτε στο βίντεο...
δεν κάνει και πολύ σωστά τη δουλειά του! Δείτε τι ακριβώς κάνει και... ξεκαρδιστείτε στα γέλια!

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Περγαντά με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη


Συνάντηση είχε στην Αθήνα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τον αναπληρωτή υπουργό, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Επικρατείας & κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου. Συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς & Φωκίδας κ. Γιώτα  Γαζή, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Διονύσης Μακρής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέλιξη των οδικών έργων στη Περιφέρεια.
Συζητήθηκε η ολοκλήρωση των  τμημάτων του ΠΑΘΕ «παράκαμψη Στυλίδας» και «Σπερχειός- Ροδίτσα», τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος των 18 μηνών. Το υπολειπόμενο τμήμα της παράπλευρης οδού από Σκάρφεια μέχρι  Θερμοπύλες δημοπρατείται άμεσα. Όσον αφορά στον οδικό άξονα Λαμία  - Καρπενήσι, το τμήμα από Καστρί έως την Μακρακώμη προϋπολογισμού 25 εκατ ευρώ εκτελείται κανονικά,  ενώ για τα τμήματα από Σταυρό μέχρι Νεοχωράκι και  από Νεοχωράκι μέχρι  Ανατολική είσοδο σήραγγας Τυμφρηστού προκηρύσσονται οι μελέτες.
Έγινε αναφορά στον οδικό άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) για τον οποίο το υπουργείο προγραμματίζει την  υλοποίηση.
Στη συνάντηση τέθηκαν  και τα οδικά έργα της Εύβοιας, με κυρίαρχο την  Παράκαμψη Χαλκίδας. Με δεδομένη την ωριμότητα του έργου,  συζητήθηκαν οι δυνατότητες δημοπράτησης του.
Αναφορά έγινε και  στην  Παράκαμψη Βασιλικού. Επιπλέον τέθηκε το θέμα των συνεχών κατολισθήσεων στη περιοχή Δερβένι – Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος-  και ο Υπουργός δεσμεύτηκε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Όσον αφορά στην Παράκαμψη Αιδηψού ολοκληρώνονται οι μελέτες για την δημοπράτηση του έργου.
Σε σχέση με το έργο Σχηματάρι – Χαλκίδα που υλοποιήθηκε μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006, ξεκινάει η τελική στρώση της αντιολισθηρής ασφάλτου.
Επόμενο θέμα στη συνάντηση ήταν  η επικείμενη υλοποίηση  τμήματος του οδικού άξονα Θερμοπύλες –  Αντίρριο και συγκεκριμένα είναι ώριμο για δημοπράτηση  το τμήμα Ιτέα -Γαλαξίδι προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι μελέτες στο τμήμα Θερμοπύλες - Άμφισσα &  Ιτέα -Ναύπακτο (από κόμβο Γαλαξιδίου). Θετικά αντιμετώπισε  ο Υπουργός το πρόβλημα των βραχοπτώσεων στου Δελφούς και δεσμεύτηκε για γρήγορη αποκατάσταση.
Αναφορά έγινε επίσης στη παράκαμψη Αράχωβας και στη ανατολική παράκαμψη Θήβας για τις οποίες οι μελέτες εξελίσσονται ικανοποιητικά.
Τέλος συζητήθηκε το ζήτημα  λειτουργίας και συντήρησης της σήραγγας Τυμφρηστού.
«Πολύ σημαντικά κρίνονται τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης για την Περιφέρεια μας»  ανέφερε ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι «μετά από τεράστιες προσπάθειες έχουν δρομολογηθεί  σημαντικά οδικά έργα,   που θα συμβάλλουν στην  ενίσχυση των μεταφορών, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην  ισόρροπη ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ