Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Kονδύλια 185 εκατ. ευρώ στους δήμους


Την πρώτη δόση της ΣΑΤΑ, ύψους 150 εκατ. ευρώ και την τρίτη δόση των παρακρατηθέντων, ύψους 35 εκατ. ευρώ, εισπράττουν από αύριο οι δήμοι. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, κατά το έκτακτο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου ενημέρωσε τους δημάρχους για τις σημερινές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, τους αρχηγούς τους ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, όπως ανέφερε ο κ. Ασκούνης, ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει έως το τέλος του χρόνου το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ, ύψους 199 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων, ύψους 109 εκατ. ευρώ.

Οι δήμοι θα λάβουν τη 12η δόση του 2012 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τον Ιανουάριο του 2013. Αιτούμενα παραμένουν (σύμφωνα με το ψήφισμα του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ) τα 185 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν από το προϋπολογισμό της Αυτοδιοίκησης για το 2012 προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του 2011, οι οποίες προέκυψαν με την ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» και τα 300 εκατ. από τα παρελθόντα οικονομικά έτη.

Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε στο προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι έχουν προκύψει οφειλές από πλευράς δημάρχων για τα έτη 2009, 2010 και 2011, δηλ. ότι έλαβαν περισσότερα από όσα δικαιούνταν. Οι οφειλές αυτές αφορούν ασφαλιστικές εισφορές και άλλες υποχρεώσεις. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε συνάντηση των εμπλεκόμενων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης δεσμεύθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια για να πληρωθούν κατά προτεραιότητα οι δήμοι που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 262, ώστε να προχωρήσουν σε άμεση εξόφληση προμηθευτών και εργολάβων.

Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Από Δευτέρα το γιορταστικό ωράριο καταστημάτων στην Θήβα!

Τι λένε έμποροι και καταναλωτές ….
Καλλιτεχνικό υπερθέαμα το διήμερο 23 & 29 Δεκεμβρίου…
Μάγοι , ξωτικά , ξυλοπόδαροι, άγγελοι θα μοιράζουν γλυκά, θα παίζουν παιχνίδια και ο Άγ. Βασίλης θα μαζεύει τα γράμματα των παιδιών …
Αισιοδοξώντας η κίνηση να κυμανθεί καλύτερα τις ημέρες των γιορτών, ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας ανακοίνωσε το γιορτινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που αρχίζει από την Δευτέρα  17 Δεκεμβρίου 2012 …
Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά καθημερινά από τις 8.30 το πρωϊ μέχρι 1.30 το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι 9.00 το βράδυ, εκτός του Σαββάτου, που θα λειτουργήσουν από το πρω¨ο μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι..
Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωϊ μέχρι 6.00 το απόγευμα και την Δευτέρα παραμονή των Χριστουγέννων από τις 8:30 το πρωϊ μέχρι 6.00 το απόγευμα…
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα τα Χριστούγεννα και την δεύτερη ημέρα, την
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, την Πρωτοχρονιά και την 2η ημέρα του 2013…

«Κρίση και  λιτότητα έχουν ακρωτηριάσει τα πορτοφόλια των καταναλωτών, αισιοδοξούμε  πως η έστω και περιορισμένη κινητικότητα των καταναλωτών θα αποβεί αρκετή προκειμένου να κάνουν Χριστούγεννα, οι τιμές μας είναι ψαλιδισμένες, αλλά ο κόσμος δεν έχει λεφτά του και δεν ψωνίζει τίποτα, παρά μόνο για τις πρώτες ανάγκες» τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, επισημαίνοντας πως «εκπτώσεις και προσφορές πάντα υπάρχουν, αλλά από την στιγμή που υπάρχει κρίση, πάλι ο κόσμος δεν θα αγοράσει γιατί δεν έχει λεφτά.»..
Όσο για τους καταναλωτές, γνωρίζουν πλέον από πολύ νωρίς πως θα περάσουν τις γιορτές…
«Θα αρκεστούν στα απαραίτητα και περιττές συνήθειες προηγούμενων ετών όπως τα δώρα θα έχουν παρόμοια τύχη με τους μισθούς και τις συντάξεις» δηλώνουν όσοι έχουν, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να συμπληρώνει: «Η αγορά μας είναι προετοιμασμένη, αρκεί και ο κόσμος να είναι έτοιμος,  να έχει πληρωθεί από τον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, τα ελάχιστα που είναι φέτος»…
Μπορεί ωστόσο, αγορά και καταναλωτές να έχουν τα χάλια τους, όμως ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα το διήμερο 23 & 29 Δεκεμβρίου …
Οι ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΙ θα ξεχυθούν στους δρόμους της Θήβας, από τις 10:00 το πρωϊ μέχρι 3.00 το μεσημέρι, με μάγους , ξωτικά , ξυλοπόδαρους, αγγέλους, που θα μοιράζουν γλυκά, θα παίζουν παιχνίδια, ενώ φέρνουν  και εκπλήξεις που δε θα έχουν τέλος…
Ο Άγ. Βασίλης,  επίτιμος καλεσμένος,  θα μαζεύει τα γράμματα των παιδιών !!!
Να σημειωθεί πως  η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας .Σ. Θηβών με τους Αμπαρτζαλους έγινε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μα,ς καθώς δεσμεύτηκε η εταιρεία ότι οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα προέρχονται από την περιοχή της Θήβας, όπως και η αγορά των υλικών να γίνει από καταστήματα της Θήβας. 
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στοιχεία σοκ: Είναι νέοι, μορφωμένοι και…άστεγοι!!!



Ο «ανθός» της Ελλάδας είναι άστεγος!!
Νέοι άνθρωποι σε παραγωγικές ηλικίες, που είχαν ένα καλό βιοτικό επίπεδο, τώρα είναι άστεγοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης «Κλίμακα».

Μάλιστα οι καταστροφικές πολιτικές, που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αναμένεται να επιτείνουν το θλιβερό φαινόμενο που μας παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, που διενεργήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012 στην Αθήνα, οι νέοι άστεγοι σε ποσοστό 80% είναι άτομα παραγωγικών ηλικιών και υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου σε σχέση με προηγούμενη μελέτη.

Σε ποσοστό 89,7% είναι Έλληνες και 10,3% αλλοδαποί. Σε ποσοστό 82,2% είναι άνδρες, 60,7% ανήκουν στις ηλικίες μεταξύ 41 -55, ενώ 26,40% είναι μεταξύ 26-40. Ένας στους πέντε έχει ανώτερο ή ανώτατο μορφωτικό επίπεδο και 40% έχουν τελειώσει το Λύκειο.

Σε ό,τι αφορά την εργασία τους, 24,8% εργάζονταν σε τεχνικά επαγγέλματα ή / και στον κατασκευαστικό τομέα, κλάδους, που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, 22% ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι, 18% ελεύθεροι επαγγελματίες και 16% εργάζονταν στον τουριστικό τομέα. Ποσοστό 18,1% έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν τουλάχιστον μία φορά.

Συχνή χρήση αλκοόλ δηλώνουν ότι κάνουν σε ποσοστό 38,1%, ενώ 20,4% έχουν οικογενειακό ιστορικό ψυχικής νόσου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φτωχοί συγγενείς των Ευρωπαίων οι Έλληνες αγρότες και το 2012


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο διάστημα 2005-2012, το εγχώριο αγροτικό εισόδημα αυξήθηκε μόλις κατά 3,2% την ώρα που στην Ε.Ε. ενισχύθηκε κατά μέσο όρο 29,7.Στους χαμένους της «Ευρώπης των 27» συγκαταλέγονται για άλλη μια χρονιά οι Έλληνες αγρότες οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου «είδαν» το εισόδημά τους το 2012 να συρρικνώνεται κατά 2% την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αυξήθηκε κατά 1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο διάστημα 2005-2012, το εγχώριο αγροτικό εισόδημα αυξήθηκε μόλις κατά 3,2% την ώρα που στην Ε.Ε. ενισχύθηκε κατά μέσο όρο 29,7.
Η υστέρηση του ελληνικού αγροτικού εισοδήματος γίνεται ωστόσο ακόμα πιο φανερή από τη σύγκριση που αφορά την περίοδο 2005-2012. Στο διάστημα αυτό, το εγχώριο γεωργικό εισόδημα αυξήθηκε μόλις κατά 3,2% την ώρα που στην Ε.Ε., κατά μέσο όρο, αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% (29,7%).
Στο σύνολο των «27», το 2012 σε σύγκριση με το 2005, σημειώθηκαν αυξήσεις σε 16 κράτη-μέλη και μειώσεις σε 11 κράτη-μέλη.

Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στο Βέλγιο (+30%), την Ολλανδία (+14,9%), τη Λιθουανία (+13,6%) και τη Γερμανία (+12,1%), ενώ, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία (-16,4%), την Ουγγαρία (-15,7%) και τη Σλοβενία (-15,1%).
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε η Eurostat, στην Ευρώπη των 27 το πραγματικό γεωργικό εισόδημα ανά εργαζόμενο έχει αυξηθεί κατά 1,0% το 2012, μετά από μια αύξηση της τάξης του 8,0% το 2011,.
Η αύξηση αυτή προκύπτει από την αύξηση του πραγματικού αγροτικού εισοδήματος (+0,5%), σε συνδυασμό με τη μείωση των γεωργικών εισροών εργατικού δυναμικού (-0,5%). Αυτές οι εκτιμήσεις για την ΕΕ των 27 προέρχονται με βάση τα στοιχεία που παρέχονται από τις εθνικές αρχές των κρατών μελών.
Μεταξύ των ετών 2005 και 2012, στην ΕΕ των 27 το πραγματικό γεωργικό εισόδημα ανά εργαζόμενο εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 29,7%, ενώ οι γεωργικές εισροές εργασίας έχει μειωθεί κατά 20,0%.
Η αύξηση στην ΕΕ των 27 του πραγματικού αγροτικού εισοδήματος το 2012 είναι κυρίως αποτέλεσμα της αύξησης της αξίας της παραγωγής του γεωργικού τομέα σε τιμές παραγωγού σε πραγματικούς όρους (+1,8%), ενώ το κόστος των εισροών σε πραγματικούς όρους αυξήθηκε κατά 1,6% .
Το πραγματικό γεωργικό εισόδημα ανά εργαζόμενο το 2012 εκτιμάται ότι αυξήθηκε σε 16 κράτη μέλη και μειώθηκε σε έντεκα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένονται στο Βέλγιο (30,0%), την Ολλανδία (+14,9%), τη Λιθουανία (+13,6%) και τη Γερμανία (+12,1%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις στη Ρουμανία (-16,4%), την Ουγγαρία (- 15,7%) και τη Σλοβενία (-15,1%).
Όσον αφορά την Ελλάδα εδώ το πραγματικό εισόδημα των αγροτών μειώθηκε κατά 2,0%.
Η αύξηση της αξίας της φυτικής παραγωγής οφείλεται στην αύξηση των πραγματικών τιμών (+6,3%) και αντισταθμίστηκε από τη μείωση του όγκου (-5,4%). Ο όγκος μειώθηκε για τις περισσότερες ομάδες καλλιεργειών: τα φυτά και τα λουλούδια (-0,8%), φρέσκα λαχανικά (-2,0%), τα ζαχαρότευτλα (-6,2%), φρούτα (-6,5%), τα δημητριακά (-7,3%), οι ελαιούχοι σπόροι (- 7,9%), και ιδιαίτερα οι πατάτες (-13,8%) και το κρασί (-15,6%). Οι τιμές αυξήθηκαν για όλες τις ομάδες καλλιεργειών: ζαχαρότευτλα (+1,2%), φυτά και λουλούδια (+1,4%), πατάτες (+3,2%), φρούτα (+4,7%), κρασί (+6,2%), φρέσκα λαχανικά (+ 7,8%), ελαιούχοι σπόροι (+8,8%) και δημητριακά (+9,1%). Το ελαιόλαδο ήταν το μόνο προϊόν που δείχνουν αύξηση τόσο του όγκου (9,2%) και της τιμής (+0,9%).
Η αύξηση της αξίας της ζωικής παραγωγής οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών (+3,9%), ενώ ο όγκος μειώθηκε ελαφρώς (-0,2%). Ο όγκος μειώθηκε για τα βοοειδή (-2,4%), τα αυγά (-1,8%), τα πρόβατα και τις αίγες (-1,2%) και τους χοίρους (-1,0%), αλλά αυξήθηκαν για το γάλα (+0,9%) και τα πουλερικά (+2,7%). Οι τιμές μειώθηκαν για το γάλα (-5,4%) και τα πρόβατα και αίγες (-1,3%), ενώ αυξήθηκαν για τα πουλερικά (+1,9%), τα βοοειδή (+8,5%), τους χοίρους (+10,2%) και πιο σημαντικά για τα αυγά (+ 36,2%).
Τα γεωργικά κόστος των εισροών (ενδιάμεση κατανάλωση) στην ΕΕ των 27εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 1,6% σε πραγματικούς όρους, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών (+3,2%), ιδίως για τη συντήρηση των κτιρίων (+3,5%), ζωοτροφές (+3,7% ), τους σπόρους και τα αποθέματα φύτευση (+4,7%), την ενέργεια και λιπαντικά (+6,3%), υπηρεσίες χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης (+6,6%) και των λιπασμάτων και βελτιωτικών του εδάφους (+6,7%).





Βρείτε τον σχετικό πίνακα της EUROSTAT εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είχε καταλάβει ότι είχε σφάξει τη γιαγιά του ο 18χρονος από το Μώλο (ΒΙΝΤΕΟ)


"Μπήκε μέσα μου ο διάβολος...Έβλεπα εχθρούς" είπε στον ανακριτή ο 18χρονος, που την περασμένη Πέμπτη σκότωσε τη γιαγιά του και τον άτυχο γείτονα στο Μώλο Φθιώτιδας, επαναλαμβάνοντας τις ασυναρτησίες που έλεγε το βράδυ του διπλού φονικού στους αστυνομικούς και αργότερα στους γιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας...

Σήμερα έμαθε ο 18χρονος Γιώργος, ενώπιον του ανακριτή,  ότι σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια τη γυναίκα που τον μεγάλωσε.

Δεν είχε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση, όταν άκουσε τις βαριές κατηγορίες που τον βαραίνουν, αφού έδειχνε να είναι στο δικό του κόσμο. <<Μπήκε μέσα μου ο διάβολος...Έβλεπα παντού εχθρούς...δεν κατάλαβα τι έγινε...>>, ήταν μερικές από τις κουβέντες που κατάφερε να πει μεταξύ άλλων, απαντώντας στις ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Όπως τόνισε  ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Κρούπης, δεν προέκυψε κανένα κίνητρο για το διπλό φονικό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Είναι περισσότερο θέμα της ψυχιατρικής και όχι της νομικής, είπε. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του συναδέλφου του Χρήστου Κουτρομάνου.

Ο 18χρονος μετά την απολογία του οδηγήθηκε και πάλι στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς θα νοσηλευτεί περίπου δυο ημέρες ακόμα, αφού είχε αυτοτραυματιστεί στη κοιλιά με το μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, όπου θα εξεταστεί από ψυχίατρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο σήμερα ήταν και οι γονείς του. Η μητέρα του αλλά και ο πατέρας του, που όμως ποτέ δεν τον έχει αναγνωρίσει ως παιδί του. Δυστυχώς όμως, όπως έλεγαν άλλοι συγγενείς, "πολύ αργά θυμήθηκαν το παιδί τους...>>

Δείτε τι είπαν στην κάμερα του LamiaReport οι συνήγοροι υπεράσπισης, για τους οποίους φρόντισαν οι συγγενείς του Γιώργου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας όλων, η απεργία πείνας του Τάκη Οικονόμου στο Αλουμίνιο ΑΕ



Ο συναγωνιστής μας απεργός πείνας Τάκης Οικονόμου, τιμά επί χρόνια την ιδιότητα του συνδικαλιστή, παραμένοντας ανεξάρτητος, συνεπής και μαχητικός στον δύσκολο χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος, μιας βαριάς βιομηχανίας που επί δεκαετίες επηρεάζει καθοριστικά την πραγματικότητα και κινεί τα νήματα σε μια μεγάλη περιφέρεια.

Ο Τάκης Οικονόμου διαμαρτύρεται για τις μεγάλες περικοπές που επιχειρεί ο όμιλος Μυτιληναίου, παρά τα κέρδη, τις ωφέλειες και τις οφειλές προς την Πολιτεία. Με την απεργία πείνας επιχειρεί να δυναμώσει τον αγώνα των εργαζομένων και να τον κάνει ευρύτερα γνωστό.

Η απόφασή του δείχνει το δρόμο: δύναμη και κουράγιο απέναντι σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τις ζωές μας. Απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, στον  εργοδοτικό συνδικαλισμό, στους υποτελείς πολιτευτές, στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που με κάθε τρόπο επιχειρούν να ματαιώσουν και να λοιδορήσουν κάθε αγώνα. Απέναντι σε όσους άλλα λένε και άλλα κάνουν.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, που επιχειρείται με κάθε τρόπο η αφαίμαξη των εργαζομένων, ο αγώνας του Τάκη Οικονόμου αποκτά ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι μια φωνή που πρέπει να ακουστεί δυνατά, υπερβαίνοντας την χειραγώγηση, τον φόβο, την απόγνωση και την σιωπή που επιχειρούν να επιβάλλουν. Είναι η φωνή μας.

Σελίδα συμπαράστασης στο facebook: http://www.facebook.com/ApergiaPeinas

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Απεταξάμην... το κρατικό αυτοκίνητο...

Ιερώνυμος: Να μην χρησιμοποιεί κρατικό όχημα ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος

Επιστολή προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με την οποία του ζητά την ανάκληση της διάταξης που προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο.
Στην επιστολή του, ο κ. Ιερώνυμος επισημαίνει πως ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε επιθυμεί να χρησιμοποιεί κρατικό όχημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάτι που είχε κάνει και ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Ο κ. Ιερώνυμος ζητά όπως «απαλειφθεί η συγκεκριμένη διάταξη της ισχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί της δυνατότητας αποκλειστικής εξυπηρετήσεως του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος με κρατικό όχημα, η οποία, παρότι ουδέποτε εφαρμόσθηκε στην πράξη, παρέχει οπωσδήποτε άδικες εντυπώσεις στον αναγνώστη της».
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, οι λόγοι του αιτήματός του «άπτονται ζητημάτων αρχής και όχι προσωπικής ή συγκυριακής επιλογής», σημειώνοντας ότι το σχετικό προνόμιο «πρέπει να καταργηθεί, όχι μόνον εν όψει της τρέχουσας, δύσκολης οικονομικής περιστάσεως της Πατρίδας, αλλά και επειδή προϋποθέτει μίαν αντίληψη για την αλλοίωση του ρόλου του αρχιεπισκόπου από προσώπου εκκλησιαστικής διακονίας σε φορέα κρατικής εξουσίας, στεκόμενο απέναντι στην κοινωνία».
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Ιερώνυμου
Ἐξοχώτατε κ. Ὑπουργέ,
Ἐπὶ τῆς ἐν θέματι Κοινῆς Ὑπουργικῆς Ἀποφάσεως εἶχα ἀπασχολήσει, μὲ παλαιότερη ἐπιστολή μου, τὸν προκάτοχό σας Ὑπουργὸ κ. Ἰωάννη Ραγκούση ἐπὶ τῇ εὐκαιρίᾳ τῆς ἀναρτήσεώς της στὸ διαδίκτυο μὲ σκοπὸ τὴ δημόσια διαβούλευση. Καθ' ὅσον οἱ παρατηρήσεις μου δὲν ἐγένοντο τότε δεκτὲς καὶ ὁ προκάτοχός σας προχώρησε, μετὰ τοῦ Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν, στὴν ἔκδοση τῆς ἐπίμαχης Κοινῆς Ὑπουργικῆς Ἀποφάσεως, ἐπαναφέρω τὸ ζήτημα καὶ ἐνώπιόν σας ὑπὸ τὴν εὔλογη προσδοκία φρονιμότερης ἀντιμετωπίσεώς του.
Ἡ ἐν λόγῳ Κοινὴ Ὑπουργικὴ Ἀπόφαση διαχωρίζει, στὰ ἄρθρα 2 καὶ 3 αὐτῆς, τὰ «Πρόσωπα ποὺ ἐξυπηρετοῦνται μὲ αὐτοκίνητα τῆς Γ.Γ.Δ.Δ. & Η.Δ.» (Γενικῆς Γραμματείας Δημόσιας Διοικήσεως καὶ Ἠλεκτρονικῆς Διακυβερνήσεως, ἄρθρο 2) ἀπὸ τὰ «Πρόσωπα ποὺ ἐξυπηρετοῦνται μὲ αὐτοκίνητα, χωρὶς ἀποκλειστικὴ χρήση» (ἄρθρο 3). Στὰ πρόσωπα τοῦ ἄρθρου 2, τὰ ὁποία κατὰ τὴν Ὑπουργικὴ Ἀπόφαση δύνανται νὰ ἐξυπηρετοῦνται μὲ ἀποκλειστικὴ χρήση κρατικοῦ ὀχήματος τῆς Γενικῆς Γραμματείας Δημόσιας Διοικήσεως καὶ Ἠλεκτρονικῆς Διακυβερνήσεως τοῦ Ὑπουργείου σας, συγκαταριθμεῖται καὶ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος (περίπτωση β΄ ἄρθρου 2).
Ὅπως εἶχα δηλώσει καὶ στὴν προγενέστερη ἐπιστολή μου, οὐδέποτε χρησιμοποίησα οὔτε ἐπιθυμῶ νὰ χρησιμοποιῶ κρατικὸ ὄχημα τοῦ Ὑπουργείου Διοικητικῆς Μεταρρυθμίσεως καὶ Ἡλ. Διακυβερνήσεως, προσέτι δέ, οὔτε ὁ μακαριστὸς Ἀρχιεπίσκοπος κυρὸς Χριστόδουλος δέχθηκε ποτὲ νὰ τύχῃ αὐτῆς τῆς διακριτικῆς μεταχειρίσεως ἀπὸ τὸ Κράτος βάσει τῆς προηγούμενης, ὅμοιας, Ὑπουργικῆς Ἀποφάσεως, ποὺ ἴσχυσε κατὰ τὰ ἔτη 2000-2010 (Κ.Υ.Α. 543/5543/2000, ΦΕΚ Β΄ 376).
Ἐντεῦθεν παρακαλῶ νὰ ἀπαλειφθῇ ἡ συγκεκριμένη διάταξη τῆς ἰσχύουσας Κοινῆς Ὑπουργικῆς Ἀποφάσεως (ἄρθρο 2 περίπτωση β΄) περὶ τῆς δυνατότητας ἀποκλειστικῆς ἐξυπηρετήσεως τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος μὲ κρατικὸ ὄχημα, ἡ ὁποία, παρότι οὐδέποτε ἐφαρμόσθηκε στὴν πράξη, παρέχει ὁπωσδήποτε ἄδικες ἐντυπώσεις στὸν ἀναγνώστη της. Ὑπὸ ἄλλη διατύπωση, θεωρῶ ὅτι τὸ ἐν λόγῳ προσωπικὸ, καὶ μάλιστα ὑλικὸ, κρατικό προνόμιο πρέπει νὰ καταργηθῇ, ὄχι μόνον ἐν ὄψει τῆς τρέχουσας, δύσκολης οἰκονομικῆς περιστάσεως τῆς Πατρίδας, ἀλλὰ καὶ ἐπειδὴ προϋποθέτει μίαν ἀντίληψη γιὰ τὴν ἀλλοίωση τοῦ ρόλου τοῦ Ἀρχιεπισκόπου ἀπὸ προσώπου ἐκκλησιαστικῆς διακονίας σὲ φορέα κρατικῆς ἐξουσίας, στεκόμενο ἀπέναντι στὴν κοινωνία. Ἡ ὑπονοούμενη αὐτὴ παραδοχή τοῦ κρατικοῦ νομοθέτη ἀντιλαμβάνεσθε ὅτι, ἐκ προϋποθέσεως, δὲν δύναται καὶ δὲν πρέπει νὰ βρίσκῃ συμφώνους τους ποιμένες τῆς Ἐκκλησίας.
Καθ' ὅσον οἱ διαστάσεις τοῦ παρόντος αἰτήματος ἅπτονται ζητημάτων ἀρχῆς καὶ ὄχι προσωπικῆς ἢ συγκυριακῆς ἐπιλογῆς, παρακαλῶ κ. Ὑπουργὲ νὰ προχωρήσετε στὶς ἀναγκαῖες ἐνέργειες γιὰ τὴν κατάργηση τῆς ἐπίμαχης τιμῆς δημιουργώντας, μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς θητείας σας στὸ ὑψηλὸ κρατικὸ ἀξίωμα, βάσιμες προϋποθέσεις γιὰ τὴν ἔναρξη ἐξαλείψεως τέτοιων νομικῶν ρυθμίσεων, οἱ ὁποῖες δὲν συνιστοῦν εὐπρόσδεκτη κρατικὴ προστασία καὶ ἀρωγὴ στὸ ἔργο τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ ἀποτελοῦν, ἔστω καὶ ἐξ ἀγαθῆς προαιρέσεως, νόθευση τοῦ ρόλου τῆς Ἐκκλησίας ἀπέναντι στὸν Ἄνθρωπο.
Σᾶς διατυπώνω, τέλος, καὶ ἕναν ἀκόμη προβληματισμὸ : ἀναφέρει ἡ ἐν λόγῳ Κ.Υ.Α. ὅτι «Μὲ τὰ αὐτοκίνητα τῶν ὑπηρεσιῶν τους, χωρὶς ἀποκλειστικὴ χρήση, ἐξυπηρετοῦνται: ... ι) Οἱ Μητροπολίτες» (ἄρθρο 3 περ. ι΄).
Ἀναρωτᾶται κανείς, ἐφ' ὅσον πρόκειται γιὰ ὀχήματα, ποὺ ἀγοράζονται ἀπὸ πόρους τῶν Ἱ. Μητροπόλεων καὶ ὄχι τοῦ Δημοσίου, οἱ δὲ Ἱ. Μητροπόλεις εἶναι αὐτοχρηματοδοτούμενα νομικὰ πρόσωπα, γιὰ ποιὸ λόγο ἐνδιαφέρεται ἡ Διοίκηση γιὰ τὴν ρύθμιση τῆς χρήσεώς τους ἀπὸ τοὺς Ἀρχιερεῖς. Ὑπάρχει ἀσφαλῶς μία νομοθετικὴ ἐξουσιοδότηση στὸν νόμο 2396/1953 (ἄρθρο 1), ἡ ὁποία κάμει λόγο γιὰ τὰ νομικὰ πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Παράλληλα ὅμως δὲν δύναται εὐκόλως πλέον νὰ ἀγνοηθῇ ὅλη αὐτὴ ἡ θεωρητικὴ καὶ νομολογιακὴ πρόοδος στὸ θέμα τοῦ σεβασμοῦ τῆς αὐτοδιοικήσεως τῶν θρησκευτικῶν ν.π.δ.δ. ἀπὸ τὰ εὐρωπαϊκὰ Κράτη, τῆς ὁποίας εἶσθε ἀσφαλὴς γνώστης ὡς ἐκ τῆς ἀκαδημαϊκῆς πορείας καὶ μονογραφικῆς σας ἐνασχολήσεως μὲ τὸ ζήτημα. Πρόκειται λοιπὸν γιὰ ἐσωτερικὸ ζήτημα διοικήσεως τῶν θρησκευτικῶν αὐτῶν νομικῶν προσώπων, γιὰ τὰ ὁποία ζητήματα φρόνιμο εἶναι ἡ Πολιτεία νὰ καταλείπῃ τὴν σχετικὴ εὐχέρεια ρυθμίσεώς τους στὰ ὄργανα τῆς Ἐκκλησίας. Παρακαλῶ, συνεπῶς, καὶ γιὰ τὴν ἀπαλοιφὴ τῆς ἀνωτέρω διατάξεως, ὅπως καὶ τῶν διαπνεόμενων ἀπὸ τὸ αὐτὸ πνεῦμα συναφῶν ρυθμίσεων τοῦ ἄρθρου 5 παρ. 1.α.2 καὶ 1.β.10 τῆς Κ.Υ.Α. πρὸς συνολικὴ καὶ συνεπῆ ἀντιμετώπιση τοῦ ἐν λόγῳ ζητήματος.
Πιστεύω ὅτι ἡ πρωτοβουλία σας γιὰ τὶς ζητούμενες τροποποιήσεις ἐπί τῆς παραπάνω Ὑπουργικῆς Ἀποφάσεως θὰ θέσῃ, μὲ τὴν ἀφορμὴ αὐτή, σὲ ὀρθὲς διαστάσεις τὶς σχέσεις τῶν δυὸ φορέων, Ἐκκλησίας καὶ Πολιτείας, ἡ ἁρμονικὴ συνεργασία τῶν ὁποίων μόνον ὀφέλη ἔχει νὰ παράξῃ γιὰ τὴν κοινωνία.
Ἐπί δὲ τούτοις ἐπικαλούμενος ἐπὶ τὴν ὑμετέρα Ἐξοχότητα πλούσια τὴν χάρη τοῦ Θεοῦ καὶ τὸ ἄπειρο Αὐτοῦ ἔλεος, διατελῶ μετ' εὐχῶν διαπύρων καὶ τιμῆς

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή σε τζάκια και σόμπες συστήνει η πυροσβεστική...


“Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που ήδη επικρατούν ή/και αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, οι ανάγκες θέρμανσης κατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων, κυρίως...
διαμονής ανθρώπων, αυξάνονται κατακόρυφα επιφέροντας ανάλογη αύξηση και των στατιστικών πιθανοτήτων εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, στρέφει τους ανθρώπους σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης ή σε παραδοσιακούς τρόπους όπου σαν καύσιμο χρησιμοποιείται το ξύλο, κυρίως σε εστίες τζακιών και ξυλόσομπες ή υγραέριο σε ειδικές θερμάστρες. Ο τρόπος αυτός θέρμανσης αυξάνει τις πιθανότητες πρόκλησης μιας πυρκαγιάς εφόσον οι χρήστες αμελούν να λάβουν τα ενδεικνυόμενα προληπτικά μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, η οποία εν δυνάμει αποτελεί απειλή για την περιουσία και πολλές φορές την ίδια τη ζωή των ενοίκων.

Ένα τζάκι, μια σόμπα, ξύλου, ή πετρελαίου ή πέλετ ή άλλη συσκευή θέρμανσης, μπορούν να προκαλέσουν θανάσιμους κινδύνους εάν οι χρήστες τους δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, δεν κάνουν συντήρηση και δεν φροντίζουν να γίνεται σωστή καύση των υλικών.

Η επικινδυνότητα της χρήσης θερμαντικών μέσων με καπναγωγούς (καμινάδα ή μπουριά), καταδεικνύεται από τα δεκάδες περιστατικά ανάφλεξης και πυρκαγιών που καταγράφονται πανελλαδικά από τις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη χειμερινή περίοδο.



Για την αποσόβηση των παραπάνω κινδύνων παρέχονται οι παρακάτω συμβουλές-οδηγίες:



· Σωστή τοποθέτηση των καπναγωγών (μπουριά) και έλεγχος για τη ύπαρξη τυχόν οπών και σπασιμάτων, από όπου δύναται να εξέλθουν πυρακτωμένα σωματίδια, με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς ή να κατακλυστεί το εσωτερικό του σπιτιού με αέρια καύσης όπως το διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα. Η ικανή συγκέντρωση των αερίων αυτών είναι θανατηφόρα.

· Συχνός καθαρισμός των καπναγωγών (μπουριά) για αποφυγή ανάφλεξης της συσσωρευμένης αιθάλης. Στην περίπτωση αυτή, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι αυξημένος αν ο καπναγωγός τζακιού διέρχεται από ξύλινη στέγη και θα πρέπει να υπάρχει ενισχυμένη μόνωση της καμινάδας στα σημεία επαφής.

· Η ποιότητα του καυσίμου υλικού είναι σημαντικός παράγοντας ασφάλειας. Ειδικά τα ξύλα πρέπει να διατηρούνται στεγνά και να αποθηκεύονται σε στεγασμένο χώρο. Αυτό συμβάλει στην βέλτιστη καύση, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των επιβλαβών για την υγεία αερίων καύσης και την αύξηση της θερμαντικής απόδοσης.

· Τοποθέτηση άφλεκτης προστατευτικής διάταξης μπροστά από την εστία τζακιού για την ανάσχεση εκτοξευόμενου πυρακτωμένου ξύλου.

· Για το αρχικό άναμμα του τζακιού ή σόμπας ξύλου ή πέλετ μη χρησιμοποιείτε λίαν εύφλεκτα υγρά όπως οινόπνευμα ή βενζίνη. Η μεγάλη πτητικότητα, κυρίως της βενζίνης, δημιουργεί άμεσα στον θάλαμο καύσης περιβάλλον εκρηκτικού μίγματος με τον ατμοσφαιρικό άέρα και το πλησίασμα γυμνής φλόγας για το άναμμα της φωτιάς θα προκαλέσει έκρηξη.

· Ενώ το τζάκι ή η ξυλόσομπα είναι αναμμένη μη ρίχνετε ή εκτοξεύετε προς την εστία λίαν εύφλεκτα υγρά για την ενίσχυση και αναζωπύρωση της φωτιάς. Είναι βέβαιο ότι η φλόγα θα εξέλθει του θαλάμου καύσης επιστρέφοντας στο στόμιο του φιαλιδίου-περιέκτη. Στην περίπτωση αυτή, η ενστικτώδης αντίδραση πετάματος του περιεχόμενου υγρού καυσίμου, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών εστιών φωτιάς εντός του χώρου, δυνάμενων να εξελιχθούν σε πυρκαγιά, ή/και να υποστείτε σοβαρά εγκαύματα.

· Για τις σόμπες υγραερίου πρέπει να τηρούνται σχολαστικά οι οδηγίες του κατασκευαστή που αφορούν στη χρήση και τη συντήρηση ( π.χ ασφαλής αλλαγή φιάλης, ύπαρξη τσακισμάτων ελαστικού σωλήνα τροφοδοσίας υγραερίου, καθαρισμός συστήματος καύσης από σκόνες κ.λπ.)

· Μη μεταφέρετε τη σόμπα από δωμάτιο σε δωμάτιο αναμμένη

· Μην την τοποθετείτε κοντά σε αναφλέξιμα αντικείμενα, ρούχα, έπιπλα, κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, κ.λ.π. Η συνεχής έκθεση στην εκπομπή θερμότητας θα προκαλέσει αυτανάφλεξη των υλικών αυτών

· Μην απλώνετε πάνω στις θερμάστρες ρούχα για στέγνωμα

· Όταν απουσιάζετε από το σπίτι ή κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, το τζάκι ή οι θερμάστρες δεν πρέπει να μένουν αναμμένα. Αν αυτό είναι αναγκαίο, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα μέτρα έναντι όλων των περιγραφόμενων κινδύνων



Το οδυνηρό βίωμα μιας τραγωδίας αποφεύγεται με την κατ’ αρχήν αναγνώριση και την αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονεί η μη ασφαλής χρήση της φωτιάς. Απερίσκεπτες και επιπόλαιες ενέργειες που αντίκεινται στην κοινή λογική, οδηγούν στην υποτίμηση κι εσφαλμένη εκτίμηση μιας κατάστασης, δυνάμενες να επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ για παιδιά στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Όταν η φαντασία γεμίζει χρυσόσκονη, γεννιούνται χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια που μας ταξιδεύουν σε τόπους μυστηρίου και μαγείας, με το ελαφάκι που πετάει και τον Αϊ-Βασίλη να μεταμορφώνεται. 
Το παραμύθι δεν είναι παραμύθι αλλά αληθινή ιστορία, που παίζει με τη μαγική σκέψη της Άγιας Νύχτας και μιλάει για τις πράξεις των καλικατζαρέων που έρχονται να ταράξουν την ηρεμία του κόσμου.

image
Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν, αν θέλετε να μοιραστούμε ιστορίες και παραμύθια, ελάτε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς στις 22 και 29 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:00 π.μ. να μεταφερθούμε σε ασύνορους τόπους. 
«Τα παραμύθια λένε είναι όπως τα πουλιά,
ανάλαφρα πετούν στον ουρανό
μα όταν μιλούν τ’ ακούνε μόνο τα παιδιά
κι όσοι έχουν καθαρή καρδιά.»

Αφήγηση: Γιώργος Λάιος, Μέλος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης.
Κόστος συμμετοχής 2 €. Δηλώσεις Συμμετοχής στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς στο τηλέφωνο 22610.89970.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση 4ου (ΠΛΟΥΤΑΡΧΕΙΟΥ) ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
του 4ου (ΠΛΟΥΤΑΡΧΕΙΟΥ) ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
διοργανώνει ένα αξέχαστο «ΜΟΥΣΙΚΟ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ» Πρόγραμμα,
στο κέντρο «ΓΙΟΥΛΑΣ»
και σας καλεί όπως παρευρεθείτε για να προϋπαντήσουμε τον καινούριο χρόνο,
την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 08:30 μ.μ.
 
Ο Πρόεδρος,
 Κων/νος ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΤΗΣ
 & τα Μέλη του Συλλόγου
·        ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ:
ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ – ΠΑΤΑΤΕΣ – ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ – ΦΕΤΑ – ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ – ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ
·         ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ
·         ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ                                                                       ΤΙΜΗ 15,00 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάσχεση της περιουσίας του Λ.Λαυρεντιάδη διέταξε το Πρωτοδικείο

Τη συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
και των 29 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, που χορηγούσε η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, διέταξε το Πρωτοδικείο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή, που κατέθεσαν μέτοχοι της παλαιάς τράπεζας, επικαλούμενοι ζημία την οποία υπέστησαν από τις εν αγνοία τους ενέργειες του έως πρότινος ισχυρού άνδρα, αλλά και στελεχών της Proton Bank.

Το δικαστήριο διατάσσει ότι υπό κατάσχεση τελούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των κατηγορουμένων, αλλά και όσα βρίσκονται «εις χείρας τρίτων» μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάσθηκαν τρεις ένοπλες ληστείες στη Θήβα

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τρεις ένοπλες ληστείες και μία απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκαν από την οργανωμένη σπείρα ληστών, η οποία εξαρθρώθηκε πρόσφατα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών

 Διαπράχθηκαν από τα μέλη της σπείρας, σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων στις περιοχές Μελισσοχώρι και Λουτούφι Θηβών Βοιωτίας, με λεία πάνω από -45.000- ευρώ

 Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε συμμετοχή στην σπείρα και πέμπτου μέλους, 24χρονου υπηκόου Αλβανίας

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία μέλη της σπείρας, που συνελήφθησαν την 29-11-2012 προφυλακίσθηκαν, ενώ ένας ακόμη αλλοδαπός, μέλος της σπείρας, είναι έγκλειστος στις Φυλακές Ιωαννίνων

 Σημειώνεται ότι στη ληστεία που έγινε το περασμένο Ιούνιο, μέσα σε καφενείο, στο Μελισσοχώρι, οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με Kalashnikov , τραυματίζοντας έναν ηλικιωμένο θαμώνα του καταστήματος

 Μετά την πρόσφατη εξάρθρωση οργανωμένης σπείρας, για σωρεία ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Δ.Ε.Η. και χρηματαποστολές, (σχετικό το από 30-11-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε η εμπλοκή μελών της σπείρας σε τρεις (3) ακόμα ένοπλες ληστείες και μία (1) απόπειρα ληστείας, σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων στις περιοχές Μελισσοχώρι και Λουτούφι Θηβών Βοιωτίας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ Μιχάλης Γιαννάκης


Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ Μιχάλης Γιαννάκης






Την παραίτησή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο υπέβαλε ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Γιαννάκης.
Ο βουλευτή Βοιωτίας κοινοποίησε την παραίτησή του μέσω επιστολής.
Διαβάστε την επιστολή:
«Για εννέα σχεδόν μήνες, από κοινού με το στελεχιακό δυναμικό, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατέψουμε τις αρχές και τις θέσεις της Ιδρυτικής Διακήρυξης από ιδιοτελείς μεθοδεύσεις που υπονόμευαν το κύρος και την αποτελεσματικότητα μας. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανατρέψουμε λογικές του παρελθόντος που είχαν παρεισφρήσει στο κόμμα εν τη γεννέσει του και επεδίωκαν την χειραγώγησή του. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφύγουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα που προκαλούσαν παρορμητικές αποφάσεις που ουδεμία σχέση είχαν με την λογική, την ψυχή και το σώμα του κινήματος.
Δυστυχώς, επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα.
Κύριοι Συνάδελφοι,
Όταν τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισα το Δεύτερο Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση δεν δέχτηκα να διαπραγματευτώ την αξιοπρέπεια μου και την συνείδηση μου.
Δεν δικαιούται κανείς να ελπίζει ότι θα τις διαπραγματευτώ τώρα, που ο αγώνας εναντίον των Μνημονίων προμηνύεται ακόμα πιο σκληρός.
Και βέβαια δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τον «οποιονδήποτε» να παίξει με την αξιοπρέπεια όλων όσοι αφιέρωσαν τους εαυτούς τους στην κοινή προσπάθεια αποδέσμευσης από την μέγγενη των Μνημονίων και της Τρόϊκας.
Η παραίτηση μου από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου. Ακριβώς το αντίθετο.
Σε όλα τα στελέχη που ήρθαμε κοντά τους τελευταίους μήνες αλλά και σε όσους δεν συνεργαστήκαμε στενά αλλά μας συνδέουν οι ίδιες αξίες από το παρελθόν αλλά και οι ίδιες αγωνίες για το μέλλον του Τόπου, θα είμαι δίπλα τους με όσες δυνάμεις διαθέτω αρωγός και σύμμαχος».
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Μιχάλης Γιαννάκης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΤΖΙΟΡΤΖΕΛΙ από την κιν/κή λέσχη Λιβαδειάς

ΟΙ ΑΚΑΚΙΕΣ

ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΤΖΙΟΡΤΖΕΛΙ

 Το σκηνοθετικό ντεμπούτο-έκπληξη του Πάμπλο Τζιορτζιέλι που κέρδισε την Χρυσή Κάμερα στις Κάννες τον Μάιο 2011 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στα ταξίδια του παγκοσμίως. Οι «Ακακίες» είναι μια βαθιά ανθρώπινη ταινία δρόμου που μας παρουσιάζει τον Ρουμπέν, έναν οδηγό φορτηγού που αναλαμβάνει απρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Άιρες τη νεαρή Τζασίντα και το μωρό της. Δύο πεπρωμένα συναντιούνται, αποκαλύπτουν τις αποτυχίες του παρελθόντος και δημιουργούν υποσχέσεις ευτυχίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Άγιο Θωμά Τανάγρας

Η μικτή χορωδία του συλλόγου γυναικών Αγίου Θωμά Τανάγρας σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργανώνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Γενεθλίων Θεοτόκου Αγίου Θωμά.
Θα ακουσθούν ύμνοι και κάλαντα των εορτών
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπάς πήρε σβάρνα τα μπουζούκια για να ενισχύσει το έργο της ενορίας του

Παπάς πήρε σβάρνα τα μπουζούκια για να ενισχύσει την ενορία του

 Η εκκλησία πρέπει να ακολουθεί τις εξελίξεις και ο πατέρας Θωμάς Τσόης το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Έτσι και φέτος εν όψει Χριστουγέννων παίρνει με τη σειρά τα νυχτερινά κέντρα και συνομιλεί με επιχειρηματίες και καλλιτέχνες προκειμένου να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ενορίας για τα συσσίτια των νεόπτωχων. Όπως λέει ο ίδιος «οι ιερείς πρέπει να είμαστε μέσα σε όλα» και έτσι ξεκινάει την καθιερωμένη του «βόλτα» στα μπουζούκια, όπου ζητάει την συμβολή των καλλιτεχνών και των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, για να ενισχύσει το έργο της ενορίας του Άγιου Ανδρέα στα Άνω Πατήσια, η οποία στέκεται στο πλευρό των οικονομικά ασθενέστερων μελών της. Φυσικά, το τερπνόν μετά του ωφελίμου, γι' αυτό δεν παραλείπει να φωτογραφίζεται με αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Πάολα και ο Βασίλης Καρράς.



  Espresso)

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην Κρήτη: «Δεν μπόρεσα να βοηθήσω, κάηκαν ζωντανοί στο ασθενοφόρο»

Θρήνος στην Κρήτη: «Δεν μπόρεσα να βοηθήσω, κάηκαν ζωντανοί στο ασθενοφόρο»

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κρήτη μετά την πρωινή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συγκρούστηκε με ΙΧ στις 08:40. Από τη σφοδρή σύγκρουση το ασθενοφόρο ανετράπη και ανατινάχτηκαν οι φιάλες οξυγόνου που είχε μέσα. Το αποτέλεσμα ήταν να βρουν φρικτό θάνατο οι επιβάτες του ασθενοφόρου, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ στην Κρήτη Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης και πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βασίλης Κελαράκης. Σύμφωνα με το cretalive.gr στην περιοχή επικράτησε πανικός, καθώς οι διερχόμενοι οδηγοί που σταμάτησαν για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το φλεγόμενο ασθενοφόρο. «Οι άνθρωποι πάσχιζαν να βγουν από το όχημα. Φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια. Μου φώναζαν και εμένα, μου φώναξαν σώσε με αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω. Τους άκουγα να φωνάζουν, τους έβλεπα να καίγονται αλλά με τις εκρήξεις κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει. Ξέσπασε φωτιά, το φορτηγό σηκώθηκε στον αέρα από την έκρηξη... μετά οι φωτιές επεκτάθηκαν παντού στην καμπίνα, στα καθίσματα, στο κρεβάτι, στα σεντόνια», είπε αυτόπτης μάρτυρας. Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στην Κρήτη και να καταλογιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες, ενώ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων. Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τόσο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας όσο και το ΕΚΑΒ τέθηκαν αμέσως σε κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό σε όλη του την έκταση. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής και ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός και απηύθυνε στον κ Λυκουρέντζο ερώτημα για το αν θα ισχύσουν οι διατάξεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των θυμάτων. Στο ερώτημα αυτό ο υπουργός του απάντησε ότι «Μόλις έχουμε τα πορίσματα το υπουργείο θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας ακριβώς σε ό,τι ορίζουν οι διατάξεις αυτές»
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Το συγκινητικό ''αντίο'' των μαθητών στη δασκάλα που σκοτώθηκε μπροστά τους!

Ο θάνατος της άτυχης δασκάλας συγκόνισε ολόκληρη τη χώρα και οι μαθητές της, την αποχαιρέτησαν με ένα γράμμα που κάνει τους πάντες να δακρύζουν...

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο αποχαιρέτησαν οι μαθητές του δημοτικού στην Τούμπα Θεσσαλονίκης τη δασκάλα τους, που έχασε τη ζωή της, την περασμένη Τετάρτη, όταν έπεσε από την ταράτσα του σχολείου, την ώρα που προσπαθούσε να στολίσει το κτίριο.

Οι μαθητές που ακόμα εμφανίζονται απαρηγόρητοι έγραψαν ένα αποχαιρετιστήρια γράμμα στην αδικοχαμένη Ελευθερία Ρούσσου και το κόλλησαν στην πόρτα του σχολείου.

''Κα Ελευθερία, ήμασταν πολύ τυχεροί που σας γνωρίσαμε και μας κάνατε να λατρέψουμε το μάθημά σας. Θα σας αγαπάμε και θα σας θυμόμαστε για πάντα. Με αγάπη οι μαθητές σας''.


ΦΩΤΟ από thestival.grΗ άτυχη 41χρονη γυναίκα έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων. Πάτησε στην κεραμοσκεπή, αλλά η ψευδοροφή στην οποία στηριζόταν, υποχώρησε. Κι εκείνη, βρέθηκε στο κενό. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Οι συνάδελφοί της άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο κι αμέσως έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί.

Όταν αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα, η πρώτη τους σκέψη ήταν να φυγαδεύσουν τους μαθητές της άτυχης γυναίκας, για να μη δουν τη δασκάλα τους νεκρή...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB


Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB
Στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Αλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.

Πηγή: real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τόλης Βοσκόπουλος δήλωσε στο Πόθεν Εσχες της Αντζελας Γκερέκου 0,77 ευρώ

Φωτογραφία για Ο Τόλης Βοσκόπουλος δήλωσε στο Πόθεν Εσχες της Αντζελας Γκερέκου 0,77 ευρώ 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ο φτωχότερος σύζυγος πολιτικού στην Ελλάδα αφού δήλωσε στο Πόθεν Εσχες της Αντζελας Γκερέκου λογαριασμό με 0,77 ευρώ!

Η χθεσινή δημοσιοποίηση του Πόθεν Εσχες των πολιτικών προκάλεσε εκ νέου σχόλια και επικρίσεις αφού αποκαλύπτει (πιθανόν) το τι περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν οι πολιτικοί αλλά όχι το Εσχες, από πού δηλαδή προήλθαν αυτές οι περιουσίες.

Ενα από τα πρόσωπα που τράβηξε την προσοχή είναι η ανεξάρτητη βουλευτής Αντζελα Γκερέκου η οποία δήλωσε στο Πόθεν Εσχες της λογαριασμό του διάσημου συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου 0,77 ευρώ.

Πηγή: iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κρύβει η 12η Δεκεμβρίου 2012;


Σίγουρα για κάποιους είναι ένας απλός συνδυασμός αριθμών, αλλά σε αντίθεση με τα τελευταία 11 χρόνια, αυτή θα είναι η τελευταία τριπλή ημερομηνία για τα επόμενα - σχεδόν - 100 χρόνια. Η επόμενη τριπλή ημερομηνία θα είναι...

η 1η Ιανουαρίου του 2101.

Για τους επαγγελματίες αριθμολόγους, η 12/12/12 δεν είναι απλά μία επανάληψη των ψηφίων ή μία τυχερή ημέρα για τους ερωτευμένους. «Είναι μια φανταστική ημέρα για να ξεκινήσεις ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα ή να κάνεις μια σημαντική αγορά», ανέφερε η αριθμολόγος Swetta Jumaani.

Σύμφωνα με την αριθμολογία, το «12» θεωρείται αριθμός "τρία", επειδή αν προσθέσουμε τα ψηφία μας κάνουν τρία.

Και το "τρία" είναι ένας πολύ καλός αριθμός, διότι συνδέεται με το μεγαλύτερο πλανήτη, τον Δία, σε συνδυασμό με τον πλούτο. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο πλανήτης νούμερο 1 είναι ο ήλιος, και το φεγγάρι είναι ο Νο 2.

Η Τετάρτη 12/12/12 αποτελεί και για άλλον ένα λόγο ημερομηνία ορόσημο, ειδικά για το Βατικανό, όπου ο Πάπας Βενέδικτος θα στείλει το πρώτο του τιτίβισμα στον κόσμο.

Είναι ασαφές κατά πόσον ο Πάπας επέλεξε την 12/12/12 για τα ψηφία ή για κάποιο άλλο λόγο, αλλά περισσότεροι από 600.000 οπαδοί του περιμένουν ανυπόμονα την καθοδήγηση του ποντίφικα σε 140 ή λιγότερους χαρακτήρες.



ΠΗΓΗ:cnn.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Κλείδωσε τον κλέφτη μέσα στο αμάξι του!!!

Και εκεί που καθόταν αμέριμνος στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην Γλυφάδα,είδε έναν άγνωστο να του ανοίγει το αυτοκίνητο και να μπαίνει μέσα.Αμέσως...


 έτρεξε να πάρει το τηλεκοντρόλ του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον κλείδωσε μέσα.Ο Αλγερινός δράστης μάταια προσπαθούσε να ανοίξει αφού όλες οι προπσπάθειές του έπεφταν στο κενό.Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ενημέρωσε την αστυνομία και χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του ,τον κ΄ρατησε μέσα στο όχημα ,μέχρι τη στιγμή που έφτασε η αστυνομία και συνέλαβε τον δράστη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απελευθερώνονται τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία

Τι αλλαγές προγραμματίζει η κυβέρνηση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείωνΣε αλλαγές αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης σε ότι αφορά τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του 'Εθνους, έως το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση αναμένεται να αφήσει ελεύθερη τη διαμόρφωση των τιμών των διδάκτρων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία 3 χρόνια τα δίδακτρα έχουν «παγώσει» με νομοθετικές παρεμβάσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όπως είχε διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια τα ιδιωτικά σχολεία αν και είχαν προχωρήσει σε παροχές δωρεάν υπηρεσιών, οι εκπτώσεις αυτές δεν «πέρασαν» στους επίσημους τιμοκαταλόγους, στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, κάτι για το οποίο έχουν δεσμευτεί πως θα το κάνουν με την απελευθέρωση των διδάκτρων.
Το θέμα, όπως αναφέρουν πηγές, το είχε θέσει και η τρόικα, με το σκεπτικό της παρεμπόδισης άσκησης επιχειρηματικότητας, αλλά και της παρέμβασης στις τιμές, πράγμα που οδηγεί σε αντίθετο αποτέλεσμα.
Οι προοπτικές διορισμού δασκάλων-καθηγητών
Όπως αναφέρει σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα, μια εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά θα είναι η επόμενη, για χιλιάδες δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές που περιμένουν στη σειρά για να διοριστούν. Το ίδιο ισχύει και για τους αναπληρωτές.
Το υπουργείο Παιδείας, μιλώντας για την επόμενη χρονιά, αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί που υπάρχουν στα σχολεία είναι υπεραρκετοί και ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός του προσωπικού.
Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι του χρόνου μπορεί να μη διοριστεί κανείς, ενώ με τα... κιάλια θα αναζητούν μία θέση και οι αναπληρωτές.
Ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι η υφιστάμενη κατάσταση στα σχολεία έχει αποτυπωθεί και ψηφιοποιηθεί και υπάρχει πλήρης εικόνα στην κεντρική υπηρεσία για το ποιες είναι οι ανάγκες, ποια είναι τα κενά και πώς μπορεί να γίνει ένας εξορθολογισμός.
Δήλωσε, επίσης, ότι οι 1.400 που έχουν δηλώσει διάφορα είδη ασθενειών και δεν μπαίνουν στην τάξη, οι 1.450 που κάνουν γραφειοκρατικό έργο στις διάφορες υπηρεσίες και στις περιφέρειες των σχολικών μονάδων, οι 4.500 αποσπασμένοι, όλοι θα πρέπει να πάνε στις τάξεις με όποιο κόστος, γιατί αυτό το οποίο προέχει είναι να μην υπάρχει ούτε ένα κενό σε καμία τάξη, σε καμία σχολική μονάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα πωλούνται γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και στις λαϊκές αγορές

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης σε επίκαιρη....


ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να σπάσει το «αντιπαραγωγικό καρτέλ» μέσω της επίκαιρης ερώτησης του σήμερα στη Βουλή, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη παραγωγή και την απασχόληση και να στηριχθούν οι παραγωγοί που επιμένουν, κάτω από δύσκολες συνθήκες, να παράξουν και να συμβάλλουν στο ΑΕΠ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Συγκεκριμένα ζήτησε από τον Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να επιτραπεί η πώληση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές, μέσω των λαϊκών αγορών.

O Υπουργός κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε τον κ. Κεγκέρογλου ότι σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο και θα ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος για την απευθείας διάθεση των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές αλλά και το πλαίσιο για τις πρότυπες Κυριακάτικες αγορές με τη συμμετοχή μόνο παραγωγών.

Τέλος ο κ. Κεγκέρογλου έθεσε στον Υπουργό το θέμα των παράνομων «ελληνοποιήσεων» προϊόντων από τρίτες χώρες, με πιο πρόσφατο το περιστατικό με τις παράνομες ποσότητες τομάτας από τα Σκόπια και ενημέρωσε τον Υπουργό ότι έχει ζητήσει από τα τελωνεία όλα τα στοιχεία του τελευταίου τετραμήνου, για να του απαντήσει ο Υπουργός ότι ήδη σήμερα 62 στελέχη του Υπουργείου από τα σύνορα της χώρας, μαζί με τους κεντρικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, ασχολήθηκαν με το θέμα, έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αντιμετώπιση της λαθραίας διακίνησης αγαθών και προϊόντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο δάνειο και επιμήκυνση παλαιών για το Δ. Λεβαδέων


levadia.jpg

Κατά πλειοψηφία και με στιγμές έντονης αντιπαράθεσης ψηφίστηκαν στο Δ. Συμβούλιο Λεβαδέων οι όροι για τη σύναψη νέου δανείου και η επιμήκυνση των παλαιοτέρων. Η επιμήκυνση αφορά δάνεια ύψους 5εκατ. ευρώ περίπου, που λήγουν το 2025, αλλά με την επιμήκυνση θα παραταθούν κατά 8 χρόνια, επιφέροντας στο δήμο επιπλέον επιβάρυνση κατά 1.800.000ευρώ.



Η ανάγκη για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό του 2012, όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση, και οι ληξιπρόθεσμες  οφειλές του δήμου σε προμηθευτές, επιβάλλουν , σύμφωνα με το δήμαρχο Ν. Παπαγγελή, τη λήψη του νέου δανείου, «“ώστε να σταματήσει ο δήμος να χρωστάει και να έρθει στα ίσα του».Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι μέσα στο 2013, παρά τις νέες περικοπές στους ΚΑΠ, ο δήμος θα καταφέρει να δημιουργήσει πλεόνασμα μέσω γενναίων περικοπών στις δαπάνες του.
Διασπασμένη εμφανίστηκε η μείζονα μειοψηφία, με το δ.σ.  Ι. Αποστόλου, να ψηφίζει υπέρ με το αιτιολογικό ότι το δάνειο αποτελεί «μία και μοναδική λύση»  για να μπορέσει ο δήμος να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. Αντίθετα ο δ.σ. Π. Ψυχογιός καταψήφισε με το αιτιολογικό ότι με το συνεχή δανεισμό ο δήμος «θα βουλιάξει τελείως» , πρότεινε την περικοπή των δαπανών και τη διεκδίκηση πόρων.
Κατά των όρων του δανείου ψήφισε και η ελάσσονα μειοψηφία. Σύμφωνα με τη δ.σ. Γ. Πούλου «είναι απαράδεκτο να προσπαθεί ο δήμαρχος με δάνεια να μεταφέρει την καυτή πατάτα στις επόμενες δημοτικές αρχές» και να μην διεκδικεί τους παρακρατηθέντες πόρους. Ταυτόχρονα  εξέφρασε  την άποψη ότι το μέλλον της Τ.Α. είναι δυσοίωνο.
Για αδιέξοδο έκανε λόγο και ο δ.σ. Ν. Κοτσικώνας που κάλεσε σε ξεσηκωμό κατά της κυρίαρχης πολιτικής. Υποστήριξε ότι ο συνεχής δανεισμός «μπορεί να λύνει πρόσκαιρα τα χέρια των δημάρχων , αλλά υποθηκεύει το μέλλον και δημιουργεί επιβαρύνσεις για τους δημότες και το δήμο».
Επιμήκυνση όμως, κατά 8 χρόνια,  ζήτησε και η ΔΕΥΑΛ για δάνειο 246.000 που λήγει σε 3 χρόνια, προκειμένου να μειωθούν οι δόσεις και να μπορέσει να καλύψει την ίδια συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα  από την Ε.Ε. έργα. Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Γ. Πούλου που ζήτησε, για μία ακόμη φορά, να παρουσιαστούν στο Δ.Σ. τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρισης.   Το αίτημα της προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Μ. Λαμπριτζή και του Γενικού Διευθυντή κ. Μπίμη, που με προκλητικό τρόπο δήλωσαν ότι η ΔΕΥΑΛ είναι Α.Ε . και δεν υποχρεούται να παρουσιάσει τα στοιχεία. Χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου  Δ.Σ. Κ. Σωτηρόπουλου για να δοθεί  η δέσμευση ότι σύντομα όλα τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης θα παρουσιαστούν στο Δ.Σ.
Ο κύκλος των δανείων πάντως δεν κλείνει για το Δ. Λεβαδέων, καθώς, σύντομα, με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΛ θα προκύψουν νέες υποχρεώσεις . Η εκκαθάριση της ΔΕΠΑΛ έχει ολοκληρωθεί και το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του πρώην αντιδημάρχου και νυν ανεξάρτητου δ.σ. Β. Παπαλάμπρου!!! μένει να παρουσιαστεί και στο Δ.Σ.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΓΡΙΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ - ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΣΤΟ TWITTER: "ΤΑ ΄ΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΟΥ"!


Απίστευτο εκατέρωθεν κράξιμο στο Twitter ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τον διευθυντή στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη. Αφορμή αποτελεί σχόλιο που έκανε ο Βαξεβάνης ότι ο πρωθυπουργός έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Ο Μουρούτης αναμετέδωσε το σχόλιο και απάντησε: «Μέχρι κι εσείς έχετε γράψει το αντίθετο, πώς ξεχνά η "διεισδυτική δημοσιογραφία"...». Η αντίδραση του Βαξεβάνη ήταν άμεση. «Την κατάντια της διακυβέρνησης αυτής, πέρα από τα οικονομικά στοιχεία τη δείχνει ότι εκπροσωπείτε τον πρωθυπουργό», έγραψε ο δημοσιογράφος κι η δημόσια συζήτηση άναψε χωρίς προσχήματα. Σε κάποια στιγμή, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού έγραψε πως ο Βαξεβάνης δεν σχολιάζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται στην βελγική τράπεζα KBC, αφήνοντας αιχμή εναντίον του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χουντή από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του οποίου άντλησε την πληροφορία για τον τραπεζικό λογαριασμό. «Πού θα τον είχε αφού ως ευρωβουλευτής ζει στο Βέλγιο; Στην Πειραιώς του κουνιάδου σας;» αντέτεινε ο Βαξεβάνης για να εισπράξει την απάντηση ότι δεν έχει κότσια. Αυτό έκανε τον δημοσιογράφο να εκραγεί. Με οργισμένο ύφος ο Βαξεβάνης έγραψε στον Μουρούτη: «Βρε ανόητε γράφεις στο ίντερνετ ότι έχω σχέση με τη Δούρου; Ό,τι σου κατέβει; Δηλαδή να πω ότι εσύ έχεις με τον Μήτσο τον οδηγό σου;»! Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού αρκέστηκε να επιστρέψει τους χαρακτηρισμούς και να διευκρινίσει ότι απεκάλεσε την κ. Δούρου πολιτική σύντροφο του δημοσιογράφου.eglimatikotita.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέβηκε άρον άρον η «είμαστε πεινασμένοι, αλλά σικ» βιτρίνα της Ερμού

Κατέβηκε άρον άρον η «είμαστε πεινασμένοι, αλλά σικ» βιτρίνα της Ερμού

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι του Fokas κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο εξαιτίας της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99, την βιτρίνα του καταστήματος της Ερμού κοσμούσε το σύνθημα «Hungry but chic». Και μετά ξέσπασε ο κακός ο χαμός.
Η είδηση ότι στην Αθήνα της κρίσης υπάρχει πολυκατάστημα που έχει στην βιτρίνα του το παραπάνω σλόγκαν έκανε τον γύρο του διαδικτύου (ενώ η χάρη του έφτασε μέχρι και σε ξένα ΜΜΕ).
Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες και τόσο άμεσες που οι υπεύθυνοι του καταστήματος Fokas φρόντισαν να την κατεβάσουν άμεσα.
Εξηγώντας ταυτόχρονα πως το Hungry but chic ήταν το σύνθημα που επέλεξε η γαλλική εταιρεία ενδυμάτων Kookai για να διαφημίσει τη φετινή κολεξιόν της.


Μόνο που οι Γάλλοι που το εμπνεύστηκαν εννοούσαν ότι πρέπει να θυσιάζεις από επιλογή σου το φαγητό προκειμένου να δείχνεις κομψός και όχι να μην έχεις ένα πιάτο φαγητό και να αναγκάζεσαι να κοιμάσαι στους δρόμους, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγώνει ο καιρός - Ισχυροί άνεμοι με χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Παγώνει ο καιρός - Ισχυροί άνεμοι με χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Κρύος προβλέπεται ο καιρός, αφού σήμερα Τετάρτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της χώρας θα χιονίσει. Παράλληλα οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, θα ρίξουν κι άλλο τον υδράργυρο.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις , κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια μετά το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας θα χιονίσει, ωστόσο προβλέπεται βαθμιαία βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις παράκτιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από 4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα οπού θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένουΤέρμα στη ζωή του έβαλε ένας άνδρας με τον πιο τραγικό τρόπο, πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στον Ταύρο. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι διακομίστηκε στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένος, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας κατέληξε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάνδαλο στα Τρίκαλα για το ποσό που πήρε η Παπαρίζου!

Μια live εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στα Τρίκαλα άναψε φωτιές μεταξύ των ιθυνόντων της διοργάνωσης και δημοτικών συμβούλων.

Το ποσό των 12.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α., κόστισε η παρουσία του καλλιτεχνικού σχήματος(Παπαρίζου-Stavento) στα εγκαίνια του «Μύλου των Ξωτικών» στα Τρίκαλα.

Εκτός από τα παράπονα δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης για την ολιγόωρη εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου επί της σκηνής, υπάρχουν και γκρίνιες για το υψηλό κόστος σε σχέση με αυτήν τη μικρή παρουσία.

Το ποσό του τιμολογίου αποκάλυψε σήμερα σε δημοσιογράφους κορυφαίο στέλεχος της παράταξης του δήμαρχου Χρήστου Λάππα...





Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνδρας χωρίς πρόσωπο και η γυναίκα με ένα πόδι έγιναν… γονείς!

Πρόκειται για ένα από τα πιο… περίεργα ζευγάρια του κόσμου, ωστόσο η ευτυχία τους χτύπησε την πόρτα καθώς ο άνδρας χωρίς πρόσωπο και η γυναίκα του που γεννήθηκε με ένα πόδι, έγιναν γονείς.

Το κοριτσάκι που γέννησε η Salima από την Ινδία είναι υγιέστατο, παρά τις ανησυχίες του πατέρα της, Mohammad Latif Khatana, ο οποίος είναι γνωστός ως ο άνδρας δίχως πρόσωπο καθώς πάσχει από μια σπάνια πάθηση…
Το ευτυχισμένο ζευγάρι είναι μαζί από το 2008.

”Είμαστε ευγνώμονες. Είχαμε προσευχηθεί πολύ”, λένε συγκινημένοι αγκαλιά με την κορούλα τους
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Βοιωτίας

Πηγή: 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ελεών


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα Δημόσιο Σχολείο που παρέχει στους αποφοίτους απολυτήριο τίτλο ισότιμο με το απολυτήρο Γυμνασίου.
 Απευθύνεται σε ενήλικες, άνω των 18 ετών που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δεν φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους ουσιαστική μόρφωση, γνώση αγγλικής γλώσσας και χρήση υπολογιστών, συμβουλευτικές υπηρεσίες και σύνδεση με την αγορά εργασίας, ψυχολογική στήριξη σε μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες της ενήλικης ζωής.
 Οι γνώσεις στην αγγλική γλώσσα και στη Πληροφορική μπορεί να πιστοποιηθούν χωρίς οικονομική επιβάρρυνση των εκπαιδευομένων.

Η διάρκεια σπουδών είναι 2 έτη.

 Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι Ελληνική Γλώσσα, Αγγλικά, Μαθηματικά, Πληροφορική, Κοινωνιολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσική-Τεχνολογία και Αισθητική Αγωγή.

Το πρόγραμμα σπουδών χαρακτηρίζεται από ευελιξία, προκειμένου να καλυφθούν οι ατομικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και να αναδειχθούν οι κλίσεις και οι δεξιότητές τους. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό από τις 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Τα μαθήματα είναι καθημερινά, ο δε τρόπος διδασκαλίας βασίζεται στις αρχές εκπαίδευσης των ενηλίκων και η αξιολόγηση βασίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευομένων και όχι απαραίτητα σε γραπτές εξετάσεις.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας λειτουργεί από το 2004, σήμερα στεγάζεται στα Πέτρινα κτίρια(Μινύου 3) του Ορχομενού και λειτουργεί εκτός έδρας τμήμα στη Θήβα, στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας.

Πληροφορίες – Εγγραφές στα τηλέφωνα: 22610-29045 κινητό 6972290333.

Οι εγγραφές γίνονται κάθε απόγευμα  από 5μμ – 8.30μμ στο σχολείο.   
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο καθαρίζουμε τον Ασωπό

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ο Σκάι σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ μαζί με το γυμνάσιο και λύκειο των Οινοφύτων διοργανώνουν καθαρισμό σε περιοχές του Ασωπού.
Στην δράση θα λάβουν μέρος μαθητές από το Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών που στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος θα καταγράψουν τη ρύπανση του Ασωπού και η μελέτη τους θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στον καθαρισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή εθελοντικές ομάδες και φορείς από τα Οινόφυτα, την Τανάγρα και το Δήλεσι.
Στα πλαίσια της δράσης, τα παιδιά θέλουν να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληµατισµούς τους για τη μόλυνση του Περιβάλλοντος και τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
Σημείο συνάντησης: η είσοδος του εκπαιδευτικού συγκροτήματος στα Οινόφυτα (οδό Μπουμπουλίνας 28-30) στις 10 το πρωί.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


Ο Δήμος Θηβαίων θέλοντας να δώσει χαρά στους μικρούς του δημότες, τους καλεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Πλατείας με δικά τους στολίδια –δημιουργίες!!!
Από τις 6 το απόγευμα μπορούν να φέρνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια (μπάλες, ζωγραφιές, αγγελάκια κτλ) και να τα τοποθετούν οι ίδιοι στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πλατείας, προσθέτοντας τη δική τους καλλιτεχνική πινελιά! 

Σας περιμένουμε!!! 
Ας κάνουμε αυτές τις γιορτές ξεχωριστές!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ