Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Το Permissospress στο άναμα του Χριστουγεννιάτκου δέντρου στη Θήβα!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στις Θεσπιές από τον Δήμο Αλιάρτου

                                                            
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
      Το Σάββατο  15/12/2012 και ώρα 17:00 μμ ,στο τ.Δημαρχείο Θεσπιών, θα γίνει συνάντηση με τους υπευθύνους της μελέτης για  το «ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΣΧΟΟΑΠ) τ.ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ».
     Η συνάντηση, γίνεται στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που απαιτείται για την μελέτη και θα συμμετέχει ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γ., οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων των δημοτικών διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών (Θεσπιών, Λεονταρίου, Μαυρομματίου, Νεοχωρίου, Άσκρης),και οι Δημοτικοί και τοπικοί  Σύμβουλοι της Δ.Ε.Θεσπιέων.
Επίσης μπορεί να συμμετέχει και όποιος Δημότης επιθυμεί.
                                                                      
Διαβάστε Περισσότερα »

Στρατιωτικός στη βουλευτή Μίκα Ιατρίδη: Μου έκοψες το μισθό, θα σε κάψω ζωντανή


Στρατιωτικός στη βουλευτή Μίκα ΙατρίδΗ: Μου έκοψες το μισθό, θα σε κάψω ζωντανή

Συνελήφθη 34χρονος στρατιωτικός γιατί έστειλε απειλητικό μήνυμα στη βουλευτή Δωδεκανήσων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη. Ο δράστης πριν από δέκα ημέρες έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα μήνυμα στη βουλευτή απειλώντας την, επειδή του έχει μειωθεί ο μισθός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο email ο 34χρονος απειλούσε τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα της κ. Ιατρίδη, γράφοντας «θα σε φάω, θα σε κάψω ζωντανή, μου κόψατε το μισθό».
Η βουλευτής αμέσως απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του αποστολέα . Το μήνυμα εστάλη από ξενοδοχείο, σε προάστιο της Αθήνας, όπου διαμένει ο 34χρονος. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλητικό μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461
· Στέλνοντας e - mail στο: 11012@hellenicpolice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεγχοι στην αγορά από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ:
«Η τήρηση των αρχών της διαφάνειας και της νομιμότητας,  αποτελεί αρχή της πολιτικής μας».
Συνεχίσθηκαν με εντατικούς ρυθμούς, κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2012, οι έλεγχοι από κλιμάκια του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου και του Τμήματος Εμπορίου – Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή, μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη. Ενδεικτικά από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου πραγματοποιήθηκαν :
- Έλεγχοι σε 64 σχολικά κυλικεία
- Επανέλεγχοι σε 35 σχολικά κυλικεία, ενώ υπεβλήθησαν 30 μηνύσεις για παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας.
 Επίσης ελέγχθηκαν
 -64 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής,
- 35 παρασκευαστές – συσκευαστές και
- 44 επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων,
- 25 επανέλεγχοι σχετικών επιχειρήσεων και
- σε 28 περιπτώσεις, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας και συντάχθηκαν εκθέσεις προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για την επιβολή ποινικών κυρώσεων και προς τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή διοικητικών μέτρων.
Ειδικότερα σε ελέγχους κυλικείων - καταστημάτων - εργαστηρίων Υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τους μήνες από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, αποδεικνύεται, ότι η πλειοψηφία των ελεγχόμενων, τηρεί τους υγειονομικούς κανονισμούς, όμως σε άλλες περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβάσεις, έγιναν συστάσεις ή επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες.
Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, προέβη σε ελέγχους:
- στο παζάρι της Λιβαδειάς, όλες τις ημέρες λειτουργίας του και απομακρύνθηκαν οι μη έχοντες νόμιμη άδεια πωλητές, ενώ υποχρεώθηκαν όλοι οι επαγγελματίες, να χρησιμοποιούν νόμιμες ζυγαριές.
- στις Λαϊκές αγορές Αλιάρτου, Ορχομενού, Δήλεσι, Θηβών
Έγιναν έλεγχοι
- σε 158 συσκευές ζυγών και γεφυροπλάστιγγων
- σε 73 καταστήματα για έλεγχο μέτρων και σταθμών
- σε μια επιχείρηση ελήφθησαν δείγματα για καθαριστικό τζαμιών και καθαριστικό χλώριο παχύρευστο, που βρέθηκε μη κανονικό και υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά, καθ΄ όσον η επιχείρηση δεν άσκησε έφεση κατά του αποτελέσματος της πρώτης εξέτασης.
- σε 10 πρατήρια υγρών καυσίμων (λιτρομετρήσεις. σφραγίσεις ογκομετρητών αντλιών υγρών καυσίμων), ενώ ελήφθησαν δείγματα από 31 πρατήρια υγρών καυσίμων και τα δείγματα εστάλησαν για εξέταση στη Δ΄ Χημική Υπηρεσία Πειραιά.
- Επεβλήθη πρόστιμο 100.000,00 € στο ΝΠΔΔ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΩΝ, διότι από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι τα έτη 2005 έως 2008 χρησιμοποίησε πετρέλαιο θέρμανσης αντί για πετρέλαιο κίνησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, δήλωσε:
«Η τήρηση των αρχών της διαφάνειας και της νομιμότητας, αποτελεί πρώτιστο μέλημά μας και εφαρμόζεται προς κάθε κατεύθυνση. Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, εργαζόμαστε με προγραμματισμό και σχεδιασμό, για να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, προστατεύοντας έτσι το δημόσιο συμφέρον, την υγεία των πολιτών και διασφαλίζοντας την ποιότητα των τροφίμων. 
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει τους πολίτες, ότι προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης, συνεχίζει με εντατικότατους ρυθμούς τους ελέγχους στις επιχειρήσεις τόσο εμπορικού, όσον και υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής ευθύνης της, διότι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αχαϊα: Πρόστιμο 14.000€ σε οδηγό που δεν πλήρωνε διόδια!

Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο - Κατηγορούμενος ένας οδηγός που πέρασε από τα διόδια 73 φορές χωρίς να πληρώσει και τώρα καλείται να καταβάλει το πρόστιμο...
Δικαστική απόφαση, επιβάλλει σε ταξιτζή από τη Λακόπετρα, να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή για την μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε! Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο, που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που ήδη έχει οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες η Κοινοπραξία.
Η υπόθεση,όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Κόσμος", αφορά στον οδηγό Π.Μ., ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, πέρασε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.
Στο δικαστήριο προσκομίστηκε από την εταιρεία, λεπτομερής κατάλογος όλων των διελεύσεων του αυτοκινήτου, που μάλιστα συνοδευόταν και από αντίστοιχες φωτογραφίες του οχήματος κατά τις επίμαχες διελεύσεις, με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και βεβαίωση της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας για τα στοιχεία του οχήματος.
Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, ο Αχαιός ταξιτζής πρέπει να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού, για το γεγονός ότι ο κ. Π.Μ. δεν κατέβαλε αυτά τα 666 ευρώ, εντός 15 ημερών!
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος που ανέλαβε καθήκοντα συνηγόρου του αυτοκινητιστή, κρίνει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζει νομικά κενά και ασάφειες, ενώ ελέγχεται και το σκεπτικό της επιβολής αστικής ποινής στο εικοσαπλάσιο του αρχικού ποσού, στοιχεία που θα αναδειχθούν στο Εφετείο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέγαρα: Φρικτό έγκλημα με θύμα 12χρονο


Νεκρός βρέθηκε σήμερα, λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί, ένας 12χρονος στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, το άψυχο σώμα του ανηλίκου έφερε τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και στην κοιλιά, ενώ εντοπίστηκε πολύ κοντά σε καταυλισμό Ρομά.

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ανήλικος, ο οποίος είναι Ρομά, έμενε στη Μάνδρα Αττικής με τους γονείς του. Το απόγευμα της Πέμπτης αναχώρησε από τη Μάνδρα, προκειμένου να πάει στον καταυλισμό των Μεγάρων στη θεία του.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, σήμερα στις  8 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

Συμμετέχουν ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα :

 Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
 Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου
 Η Γυναικεία Χορωδία του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ»
 Η Χορωδία της Εύξεινος Λέσχη Θηβών « ο Πόντος»
 Η Φιλαρμονική  του Δήμου Θηβαίων


Στο χώρο θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι με γλυκίσματα από συλλόγους και καταστήματα της περιοχής.

Παράλληλες εκδηλώσεις :
Στην Κεντρική Πλατεία Θήβας θα υπάρχει χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και παιχνίδια  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων.
Χριστουγεννιάτικο BAZAAR από το ΕΕΕΕΚ Θήβας.
Στολισμός δέντρου από τους μικρούς δημότες μας.


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη εγκληματικής οργάνωσης σε Βοιωτία και Εύβοια



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Ευβοίας και της Βοιωτίας
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων το ηγετικό στέλεχος, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος είκοσι επτά (27) ακόμη ατόμων
Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Ευβοίας και της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, πραγματοποιήθηκε χθες (13-12-2012) το μεσημέρι στη Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Χαλκίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων τρεις (3) άνδρες, αδέρφια μεταξύ τους, ηλικίας 26, 24 και 18 ετών, καθώς επίσης και η 54χρονη μητέρα τους, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορούνται ακόμη είκοσι επτά (27) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών (αγορά ακατέργαστης κάνναβης).
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2011, εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορους χρήστες, στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας, αλλά και του Σχηματαρίου Βοιωτίας.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αρχηγικό ρόλο στην οποία κατείχε η 54χρονη, έρχονταν σε συνεννόηση με υποψήφιους αγοραστές και στη συνέχεια αφού προέβαιναν στην ζύγιση και συσκευασία των ναρκωτικών, πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μετά από νομότυπη έρευνα στην οικία των δραστών στη Παραλία Αυλίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• τέσσερις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (94,5) γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών και
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι ο 26χρονος και ο 24χρονος είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής ομάδας και το εύρος της δραστηριότητάς της.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην κα. Ανακρίτρια Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΚΑ: Δεύτε λάβετε… τελευταίο δώρο

«Ιστορική» η σημερινή ημέρα για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στα ταμεία υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και τραπεζών προκειμένου να παραλάβουν το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο και θα είναι το τελευταίο καθώς από τις αρχές του Ιανουαρίου καταργείται οριστικά. Το «ψαλίδι» στα χρήματα των συνταξιούχων δεν έχει τέλος, με το υπουργείο Οικονομικών να αδυνατεί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να καλείται η τρίτη ηλικία να σηκώσει μεγαλύτερο οικονομικό βάρος προκειμένου να βγουν τα... κουκιά των εσόδων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις του Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ. Καθώς όμως η «τρύπα» στα ταμεία παραμένει, το ΙΚΑ προχώρησε σε νέο εσωτερικό δανεισμό, ύψους 230 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Τα 200 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από το αποθεματικό του λογαριασμού ειδικού κεφαλαίου του ΤΑΠ - ΔΕΗ και 30 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑ.

Ο εσωτερικός δανεισμός θα έχει διάρκεια 16 ημερών, από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου του 2013 και γίνεται με δεδομένο «το πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ κατά την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων έως το τέλος Δεκεμβρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητική κάρτα



Δεν πίστευε στα μάτια της μια δημόσια υπάλληλος στα Τρίκαλα, βλέποντας την ευχετήρια κάρτα που έλαβε από την Γερμανία. Η κάρτα απεικονίζει σε… κεράκι τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς να προσεύχονται, τους Ιρλανδούς να φλέγονται και την Ελλάδα ήδη να μην υπάρχει και να έχει λιώσει…

 trikalanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταία ημέρα Καταγραφής των Συνταξιούχων του ΟΓΑ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι λήγει την Παρασκευή 14
Δεκεμβρίου
2012, η καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ στα ΕΛ.ΤΑ. ή στις Τράπεζες (που
έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης).
Γνωστοποιούμε ότι θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής, για τους
συνταξιούχους που δεν θα προσέλθουν να καταγραφούν.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" 60.000 ΠΑΙΔΙΑ!

 
Ακυρώνεται δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών!
Στον αέρα τινάζει το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», καθώς με απόφασή του -έπειτα από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών- ακυρώνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αφορά στους παιδικούς και στα ΚΔΑΠ, καθώς έκρινε πως υπάρχει «ουσιώδη πλημμέλεια» στις τροποποιήσεις της προκήρυξης και τις συμβάσεις που έκανε η ΕΕΤΑΑ.


Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι το όλο πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και στα ΚΔΑΠ, που είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας υπουργείου Εργασίας-ΚΕΔΕ, να μένει στον αέρα και η χώρα μας να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει 145 εκατ. ευρώ.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε το Ζ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο κλήθηκε να εξετάσει τις προσφυγές ιδιωτικών φορέων που αμφισβήτησαν τη νομιμότητα των προκηρύξεων της ΕΕΤΑΑ, λόγω των διαδοχικών τροποποιήσεων της αρχικής προκήρυξης τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «...αποφαίνεται ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μεταξύ της ''Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ'' και των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης της Δράσης ''Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής'' για το σχολικό έτος 2012-2013 του Επιχειρησιακού Προγράμματος ''Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού'' 2007-2013...».

Όπως εκτιμά, οι συνεχείς αλλαγές των όρων της πρόσκλησης του 2011 και οι μειώσεις της αποζημίωσης που αναλογεί σε κάθε θέση παιδιού οδήγησαν σε σαφείς αλλαγές των όρων του προγράμματος και κατά την κρίση του κλιμακίου είναι αντίθετες με τις αρχές της χρηστής διοίκησης. «Η επικαλούμενη από τη διαχειριστική αρχή του οικείου επιχειρησιακού προγράμματος και την ΕΕΤΑΑ ΑΕ δημοσιονομική κρίση δεν είχε ως συνέπεια τη μείωση του προϋπολογισμού της Δράσης», και «οι σημαντικές μειώσεις των ποσών ανά θέση παιδιού συνεπάγονται μειώσεις στην ποιότητα των σχετικών υπηρεσιών...», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του Ε.Σ.

Δανιηλίδης: Είχαμε προειδοποιήσει, αλλά δε μας άκουσαν

«Πρόκειται για τη χειρότερη εξέλιξη για την οποία είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα με τους πιο υψηλούς τόνους, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Οι εμμονές του υπουργείου Εργασίας μάς οδήγησαν σ' αυτή την τραγική κατάσταση, ακυρώνοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα σε καιρούς χαλεπούς για την ελληνική οικογένεια, οδηγώντας πλέον τους γονείς σε ένα νέο κύκλο απόγνωσης», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), αλλά και του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ ζητά και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στυλίδα: Νηπιαγωγείο μαζεύει τηγανέλαιο για να ζεσταθεί...


Στυλίδα: Νηπιαγωγείο μαζεύει τηγανέλαιο για να ζεσταθεί...
Μία πρωτοποριακή ενέργεια κατάφερε να πραγματοποιήσει το νηπιαγωγείο στον Καραβόμυλο Στυλίδας, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.
 Συγκεντρώνουν το τηγανέλαιο σε ειδικό βαρέλι, το οποίο εν συνεχεία το αποστέλλουν σε εργοστάσιο της περιοχής για ανακύκλωση και έτσι καταφέρνουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους στον τομέα της θέρμανσης. Να σημειωθεί πως την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε η νηπιαγωγός, Θώμη Παπαντωνίου, όταν πληροφορήθηκε από ρεπορτάζ του Star ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εφαρμόζεται ήδη σε σχολεία του νομού Πέλλας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Παγετός θα επικρατήσει νωρίς το πρωί και τη νύχτα της Παρασκευής κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά.
Συγκεκριμένα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κάποιες νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το απόγευμα 5 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 (σε ορισμένες περιοχές) έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική Ελλάδα, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά θα πέσουν αργά τη νύχτα στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 οι και βαθμιαία μετά το μεσημέρι 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.
Στην κεντρική ηπειρωτική χώρα, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τέλος, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Λίγες βροχές στη δυτική Κρήτη.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ (στα νότια), ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ:Νέα ασθένεια που σκοτώνει. "Είναι το νέο AIDS", λένε οι επιστήμονες

Τρόμο προκαλεί μια νέα ασθένεια που εντόπισαν οι Αρχές και έχει τις ίδιες θανατηφόρες συνέπειες με το AIDS!

Πρόκειται για το Chagas ή αλλιώς την «νόσο των φτωχών», η οποία δυστυχώς «χτυπάει» ολοένα και....περισσότερους κυρίως στις περιοχές της Λατινικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς.



Η ασθένεια είναι «ύπουλη», καθώς δεν εκδηλώνεται με τα ίδια συμπτώματα σε όλους τους ανθρώπους, ενώ είναι και παρασιτική.

Ένα πρήξιμο στο μάτι, μια αδυναμία ή ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι σύμπτωμα. Συνήθως οι ασθενείς μετά τα πρώτα συμπτώματα νιώθουν υγιείς για κάποιους μήνες και στην συνέχεια «ξανακυλάνε» παρουσιάζοντας δυσκοιλιότητα, εμετούς, διόγκωση εντέρων ή καρδιάς.

Η ασθένεια «μαστίζει» το Μεξικό, τη Βολιβία, τη Κολομβία και το Εκουαδόρ, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα. Στις περιοχές αυτές ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν φτάνει τα 10.000.000!



Οι γιατροί είναι πλέον υποψιασμένοι και δίνουν σημασία ακόμα και στα πιο απλά συμπτώματα. Όπως τονίζουν μπορεί να θεραπευτεί μόνο εάν διαγνωστεί έγκαιρα, με εξαιρετικά βαριά φαρμακευτική αγωγή, η οποία έχει διάρκεια τρεις μήνες.

Το πρόβλημα είναι ότι τα φάρμακα αυτά κοστίζουν ακριβά με αποτέλεσμα να χάνουν καθημερινά την μάχη με τον θάνατο όλο και περισσότεροι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα Μακρινά Ξαδέρφια στην Αστραδενή

Ο Θοδωρής Κοτονιάς με τα Μακρινά Ξαδέρφια,Νίκο Βερύκοκκο στο βιολί και Νίκο Γεωργουσάκηστις κιθάρες, για μια εμφάνιση στο Art Cafe Αστραδενή. Με εορταστική διάθεση και μέσα στη γνωστή ατμόσφαιρα, που μας περνά από τον λυρισμό της παράδοσης στον ηλεκτρισμό της Δύσης, έρχονται να μας παρουσιάσουν νέα τους τραγούδια και να μας θυμίσουν παλαιότερα.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 22:00

Τα «Μακρινά Ξαδέρφια»
Ανοιχτή μουσική παρέα που η ''δράση'' της ξεκίνησε λίγο πριν το 2000 από το κεντρικό άξονα της ομάδας, μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Θοδωρή Κοτονιά.
H συνάντηση αυτή μουσικών με διαφορετικές μουσικές «καταγωγές» αποτέλεσε πρόκληση για τη πρόσμιξη στοιχείων, όπου οι φόρμες του παραδοσιακού ήχου μπορούν να «συγγενεύουν» τα κλασσικά κιθαριστικά αρπίσματα και το λυρισμό της μπαλάντας μέσα από ροκ διαθέσεις.

Το 2003 το συγκρότημα κυκλοφορεί τη πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Αποδοχή κληρονομιάς» από την Sony music ,υπογράφοντας 13 κομμάτια. Στο δίσκο αυτό, συμμετέχουν φιλικά δεξιοτέχνες, όπως ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Βαγγέλης Καρίπης , ενώ το τραγούδι «Αχ να ‘μουνα» ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Στα τέλη του 2004 ολοκληρώνεται και κυκλοφορεί λίγο καιρό αργότερα και η επόμενη δουλειά του συγκροτήματος με τίτλο «Περιμένοντας το Θείο». Με νέες αλλαγές στη σύνθεση, τα «Μακρινά Ξαδέρφια» δίνουν το δεύτερο «παρόν», ενώ δεν λείπουν και πάλι οι συμμετοχές αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως του Μιχάλη Νικολούδη και του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Στο δίσκο αυτό, με ανανεωμένο και πιο ηλεκτρικό ήχο, δίνουν αρκετή έμφαση στο στίχο, σχολιάζοντας με σκωπτικό τρόπο την επικρατούσα κατάσταση του σκυλάδικου και των realities, ενώ δεν λείπουν και οι λυρικές μπαλάντες, όπως η «Άνοιξη», τραγούδι που συναντάμε και στον ομώνυμο δίσκο της Γλυκερίας, σε ντουέτο της ίδιας με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Με τη συμμετοχή τους και το τραγούδι των τίτλων ''στην οδό Ηπείρου'' του Θοδωρή Κοτονιά, στο μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ» του Αντώνη Μποσκοϊτη, συνέπραξαν επί σκηνής με τους Μαρίζα Κωχ, Διονύση Σαββόπουλο, Δημήτρη Πουλικάκο, Θανάση Γκαϊφύλλια, κ.ά.

Στις αρχές του 2007, τα «Μακρινά Ξαδέρφια» καταθέτουν και την τρίτη «συλλογή» τραγουδιών τους από την LYRA, η οποία τιτλοφορείται «Καλό ταξίδι», ενώ η Μελίνα Κανά , ο Ψαραντώνης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος είναι οι φίλοι - «επισκέπτες» που χαρίζουν με μεράκι τη δημιουργική συμμετοχή τους στην παρέα των «Μακρινών Ξαδερφιών».

Έκπληξη στο δίσκο ήταν η διασκευή του τραγουδιού των Monthy Pythons από την ταινία 'Life of Brian', "ALWAYS LOOK AT THE BRIGHT SIDE OF LIFE", σε ελληνική απόδοση "Η φωτεινή πλευρά της ζωής" να το τραγουδούν μαζί με τον Θοδωρή Κοτονιά οι ηθοποιοί Θοδωρής Αθερίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος Σπύρος Παπαδόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός .

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται η τέταρτη δισκογραφική δουλειά, και ήδη έχουν ταξιδέψει ραδιοφωνικά από την συμμετοχή του Θοδωρή Κοτονιά στον τελικό των αγώνων τραγουδιού της στέγης γραμμάτων και τεχνών το 2011 τραγούδια, όπως ''Το μπαλόνι''.

Χαρακτηριστικό αποτελούν οι ζωντανές εμφανίσεις τους. Μέχρι τώρα έχουν δώσει παραστάσεις σε πολλές μουσικές σκηνές, εντός κι εκτός Αθήνας, όπου παρουσίασαν το ρεπερτόριο τους και διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια, ενώ μοιράστηκαν τη σκηνή με καλλιτέχνες: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ορφέα Περίδη, Μελίνα Κανά, Χρήστο Θηβαίο, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Χάικ Γιαζιτζιάν, Αντώνη Απέργη, Λιζέτα Καλημέρη, Αρετή Κετιμέ κ.ά.
--
Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920
http://toartcafe.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ