Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πώς η ομογενής δασκάλα έσωσε 18 νήπια από τα πυρά του μακελάρη του Κονέκτικατ

Πώς η ομογενής δασκάλα έσωσε18 νήπια από τα πυρά του μακελάρη του Κονέκτικατ

Η Ιβόν Τσεκ, ομογενής δασκάλα στο σχολείο που συνέβη το μακελειό, με το θάρρος της και την ψυχραιμία της έσωσε 18 παιδιά από τα πυρά του Ανταμ Λάντζα, ο οποίος μπήκε οπλισμένος σαν αστακός την Παρασκευή στο σχολείο Σάντι Χουκ στο Κονέκτικατ και αφαίρεσε τη ζωή από 27 ανθρώπους, εκ των οποίων τα 20 παιδιά.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιερατικός προϊστάμενος του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος περιέγραψε πώς η ομογενής δασκάλα έσωσε από τα πυρά του δράστη τουλάχιστον 18 παιδιά.
Με το άκουσμα των πυροβολισμών, οι οποίοι ακούγονταν σε όλο το σχολείο μιας και η Διεύθυνση άνοιξε αμέσως τα μεγάφωνα προκειμένου να ειδοποιηθούν για τον κίνδυνο οι δάσκαλοι και οι μαθητές που βρίσκονταν στις πιο απομακρυσμένες αίθουσες του σχολείου, πήρε 18 παιδιά της Δ' τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Εκεί έμειναν επί 45 λεπτά μέχρις ότου αποσοβηθεί εντελώς ο κίνδυνος.
«Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή» τόνισε ο πατέρας Καρλούτσος, προσθέτοντας ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Και όμως θεωρείται η ωραιότερη γυναίκα του πλανήτη!

Αυτή η γυναίκα είναι η ωραιότερη στον κόσμο… ενδεχομένως μετά από μακιγιάζ!...Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την… Mila Kunis να κάνει βόλτα με τον Ashton Kutcher! Οι παπαράτσι την απαθανάτισαν δίχως μακιγιάζ και με φόρμες!

Η ηθοποιός, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε είχε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και ήταν χλωμή… Λες και ήταν μία άλλη κοπέλα! Μαύρα χάλια λέμε! Ενώ όταν βάφεται και εμφανίζεται σε διάφορα event, μεταμορφώνεται και είναι μία υπέροχη γυναίκα!


Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικα Αποτελεσματα στην Α' Βοιωτιας 12η Αγωνιστικη


Α' Βοιωτιας
Αποτελεσματα 12ης Αγωνιστικης

ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                                0-1
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 0-3
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                2-2  
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                   4-1        
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΑΟ ΘΗΒΑ                                              0-0                         
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ                   2-3 
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ 0-2 
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ Αυριο Κυριακη 2.00 μ.μ

η Βαθμολογια σε 12 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                                 34
2. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ                     30
3. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                            24
4. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                   24
5. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ    22
6. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                   21
7. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛ.      21
8. ΑΟ ΘΗΒΑ                                     19
9. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                      17
10. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                    14*
11. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                       13
12.ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ     12
13. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                  8*
14. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                       4
15. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                         1
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                             0

13 η Αγωνιστικη
Σαββατο 22 Δεκεμβριου

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ- ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 47χρονη για ναρκωτικά στη Λιβαδειά

συνεληφθη, 23χρονος, χασις, επιχειρησεων



Μια 47χρονη Ελληνίδα συνελήφθη για ναρκωτικά στη Λιβαδειά ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 700 γραμμάρια ακατέργαστης κάναβης , ποσότητα ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία κ.α.
Η 47χρονη συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από την 47χρονη και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα, με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι της στην πόλη της Λιβαδειάς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 702,5 γραμμαρίων,

- ποσότητα ηρωίνης, σε νάιλον σακουλάκι, μεικτού βάρους 7 γραμμαρίων,

- πέντε ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,

- το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών και

Δύο κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μάτια σας... 14 όταν ταξιδεύετε! Δείτε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην πέσετε θύματα επιτηδείων


Συμβουλές για όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβετε...

εφόσον ταξιδεύετε δίνει η Αστυνομία.

Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.



Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.

Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα αγοράζετε ξύλα με το κυβικό


Με το κυβικό μέτρο θα γίνεται πλέον η πώληση καυσόξυλων, και όχι με το κιλό όπως ίσχυε μέχρι τώρα, καθώς τέθηκε σε ισχύ η Αγορανομική Διάταξη, που ρυθμίζει το νέο καθεστώς πώλησής τους....

Η διάταξη προβλέπει ότι η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ' όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το “χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού” ή το “χωρικό κυβικό μέτρο χύδην”. Ως “χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού” νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου, που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα, ενώ ως “χωρικό κυβικό μέτρο χύδην” νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου, που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

Οι πωλητές λιανικής υποχρεούνται να δηλώνουν σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή είτε σε ευρώ/m3 στοιβαχτού, είτε σε ευρώ/m3 χύδην, καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.ά.) που, ενδεχομένως, χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.

Δεν επιτρέπεται η ανάμιξη ειδών διαφορετικής προέλευσης, ποιότητας και τιμής, ούτε η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή “πράσινης” ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα−πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.) προς καύση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γιαγιά τα έβαλε με 6 ληστές και τους χτύπησε με την τσάντα της! Video



ΔΕΙΤΕ τη super γιαγιά να χτυπάει τους ληστές!

Μια super γιαγιά που όλοι θα ήθελαν να είναι γιαγιά τους! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Νορθχάμπτον της Βρετανίας έξω από ένα κατάστημα με Rolex. Οι ληστές φορώντας κράνη άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες σε κεντρικό δρόμο, επιχειρώντας να πάρουν ως λεία τα πανάκριβα κοσμήματα. Όμως η ηλικιωμένη κυρία που βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο είδε το σκηνικό και αμέσως έτρεξε να βοηθήσει την κατάσταση!





Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε σβάρνα τα νοσοκομεία ο Λαυρεντιάδης..από το Δαφνί στον Ερυθρό Σταυρό..


Λίγο μετά τις 21:00 ο κ. Λαυρεντιάδης μετά την διάγνωση του γιατρού του για ψυχική ασθένεια, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί. Εκεί όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για την παραμονή του στη ψυχιατρική κλινική. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Νωρίτερα σήμερα, οι γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που νοσηλευόταν από χθες είχαν αποφανθεί πως δεν υπήρχαν προβλήματα υγείας ώστε να παραμείνει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λαυρεντιάδης θα παραμείνει τη νύχτα στον Ερυθρό Σταυρό και σήμερα το πρωί θα κριθεί που θα μεταχθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες

Διαθέσιμα θα είναι από το Σάββατο τα ποσά πληρωμής για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους δικαιούχους αγρότες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ολοκληρώθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών των δικαιούχων του υπόλοιπου 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 (αφορά στην καλλιεργητική περίοδο 2011) για όσους αγρότες είχαν λάβει προκαταβολή 50%.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το απόγευμα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), ώστε να ενημερωθούν, με την αναγραφή του ΑΦΜ τους, για το ακριβές ποσό που τους αναλογεί από τη δεύτερη δόση της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου.

Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους δικαιούχους από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τα ΑΤΜ των Τραπεζών και την Δευτέρα 17.12.2012 από τα καταστήματα των Τραπεζών.

Για τους υπόλοιπους δικαιούχους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 που δεν είχαν λάβει προκαταβολή λόγω σφαλμάτων των αιτήσεων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας .
Διαβάστε Περισσότερα »

Το κοριτσάκι από την Κίνα που έχει ως πόδια μια μπάλα του μπάσκετ!!






Είναι τραγική και συγκλονιστική ταυτόχρονα η ιστορία της μικρής Κιάν Χόνγκ από την Κίνα. Αν αυτό δεν ραγίσει την…
καρδιά σας, δύσκολα κάτι θα σας συγκινήσει.
Η μικρή Κιάν τραυματίστηκε σε αυτοκινηστικό δυστύχημα στην τρυφερή ηλικία των μόλις 3 ετών.
Για να βεβαιωθεί η επιβίωσή της, οι ιατροί αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν τα δύο της πόδια.
Το ανάπηρο κοριτσάκι με το σώμα, χρησιμοποιεί δύο βοηθήματα στα χέρια τα οποία έχει φτιάξει η ίδια καθώς και μία μπάλα μπάσκετ η οποία αντικαθιστά τα δύο της πόδια.
Επίσης η μικρή πάει και έρχεται μόνη της καθημερινά από το σχολείο στο σπίτι και αντίστροφα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Tο μουσικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13b9aa6b4a8e1bdf&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1355550151414&sads=wVoRwfhnJNqnyRRRnri7kz8MSMw

Μαγική βραδιά ήταν για τους τυχερούς που επέλεξαν να βρίσκονται στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας το μουσικό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 .
Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας , το Λύκειο Ελληνίδων , ο σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου»  , οι Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής και ο σύλλογος φωτογραφίας και καλλιτεχνικής έκφρασης «Ελλείτροχος»  ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης για την ανέγερση του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ.
 Πέρα από τον σημαντικό σκοπό , όλη η εκδήλωση ήταν υψηλού επιπέδου αποδεικνύοντας  ότι όταν το μεράκι και η αγάπη για την Τέχνη συνδυαστούν με την προσφορά να βελτιωθεί η καθημερινότητα  των συμπολιτών μας,  μπορούν να γίνουν υπέροχα πράγματα από τα δικά μας παιδιά.
 Οι συντελεστές της εκδήλωσης ανταμείφθηκαν από το θερμό και παρατεταμένο  χειροκρότημα  των θεατών που με την μουσική και το τραγούδι τους μας ταξίδεψαν στις πεζούλες της Σύρου , τις γειτονιές του Πειραιά , και τα στενά της Κοκκινιάς. 
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13b9aa6b4a8e1bdf&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1355550173309&sads=ixJKdN82Iw1mJhnkIt5YIMP2Q7E
 Ο Θωμάς Παναγόπουλος και ο Παναγιώτης Ρωμανάς στο μπουζούκι ,
η  Ελένη Λαζάρου μπαγλαμά – τραγούδι ο Χρίστος Γαλιτόπουλος  Κιθάρα – τραγούδι,  ο Βαγγέλης Γρυπάρης  και ο Σωτήρης Παπαναστασίου στο τραγούδι
μας απογείωσαν την διάθεση και το κέφι.
 Νωρίτερα   η χορωδία μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας με την συνοδεία της Ελένης Ξυνού – Κοβάνη στο ακορντεόν και του Αγησίλαου Πανουσάκη στο τουμπερλέκι  με τις παιδικές φωνούλες τους και την ολιγόλεπτη  προβολή βίντεο μας έβαλαν στο κλίμα του αφιερώματος στον Μάρκο .
 Ενθουσίασαν  και ξεσήκωσαν το κοινό με τις χορευτικές τους φιγούρες οι χορευτές  Νίκος Βουνάτσος , Ηλίας Σκυριανός , Δημήτρης Γαστουνιώτης  και Χριστόφορος Κάλλης . Ιδιαίτερες η πληροφορίες για την εμβληματική μορφή του ρεμπέτικου από τον συγγραφέα  Ηλία Βολιώτη –Καπετανάκη και πολύ σημαντική η αφήγηση κειμένων για την ζωή του Μάρκου από τον Αντώνη Φωτιάδη που κάλυψαν την ζωή  και τη δράση του μεγάλου συνθέτη , στιχουργού και τραγουδιστή που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του.
 Την εκδήλωση έκλεισε η Αθηνά Ράικου - Πρεβεζάνου  που ευχαρίστησε τους 5 συλλόγους για την συμβολή και την συμπαράσταση τους στην ανέγερση του κέντρου διημέρευσης ΑμεΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αναβίωση εθίμου Βάρβαρα" απο την Ενωση Μικρασιατών Θήβας



Με την παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε  για 8η χρονιά η αναβίωση του Μικρασιατικού εθίμου "ΒΑΡΒΑΡΑ" προς τιμή της Αγ. Βαρβάρας την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου (παραμονή ). Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για την πλατεία του Συνοικισμού αλλά ουσιαστικά η Μικρασιατική Γωνιά της Αθηνάς Παπαγεωργίου έγινε πολύ μεγάλη και χώρεσε όλους τους φίλους και τα μέλη. Για όλους όσους πέρασαν και παραβρέθηκαν προσφέρθηκαν  τα βάρβαρα που ετοιμάστηκαν από νωρίς το απόγευμα από τα μέλη του Δ.Σ.  αλλά και τα γλυκά και τους λουκουμάδες που ετοίμασαν οι γυναίκες της Ένωσης  με την ευχή να έχουμε ΜΕΛΙ & ΓΑΛΑ στην στράτα μας και στο μέλλον της πόλης και της πατρίδας μας.
 Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του νέου και δυναμικού Δ.Σ. σε όλους όσους συμμετείχαν . Ιδιαίτερα στις κυρίες που παρασκεύασαν τον γλυκό χυλό που ευχαρίστησε όλους που το γεύτηκαν : Μαρία Μίχα , Μαρία Βαλμά – Δελαβέκουρα , Μαρία Καρβελά , Ηρώ Καστανιά , Βαγγελίτσα Παναγιωταρά , Νίκη Μπαμπούκου.

 Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Χατζησταμάτη και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Ο.Θ. Δημήτρη Κουτσοδήμο για την σημαντική βοήθεια τους .
 Ευχαριστούμε το οινοποιείο Αθανασίου Ζαχαρία για την προσφορά του σε τσίπουρο και το οινοποιείο του Μενέλαου Καραμαγκώλη για την προσφορά του σε κρασί. Ευχαριστούμε την Ελευθερία & Κώστα Κόλλια για τους υπέροχους λουκουμάδες και τις κυρίες που προσέφεραν γλυκά : Ντίνα Σάλτα , Σοφία Διακοπούλου, Χρυσάνθη Στρατέλου, Ευαγγελία Σκυριανού, Μέλπω Δάβαρη, Θάλεια Μπουσιού, Βούλα Ανδριανού, Γιαννούλα Αραπίκου, Αγνή Δεληκωνσταντίνου, Βαρβάρα Παναγιωτίδου, Φωτεινή Τσεσμελή, Βούλα Βουγιούκα, Μαρία Παναγιωταρά .https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13b9ac1a24593712&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1355549824273&sads=5qCh09D9GBEFy79tJBIOwrORd_8
Διαβάστε Περισσότερα »

Kάθε φορά που η Χρυσή Αυγή χτυπάει στην Ελλάδα μετανάστες xτυπάνε εμάς και τους γονείς μας...


... στη Γερμανία, κάθε φορά που η Χρυσή Αυγή χτυπάει στην Ελλάδα μετανάστες...

Γράμμα από τη Γερμανία.

«Είμαστε παιδιά Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι...

σημαίνει ναζισμός.

Καταδικάζουμε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Αυτή είναι η απάντησή μας»!

*

Το γράμμα - το ανοιχτό γράμμα προς την ελληνική κοινωνία και κάθε κοινωνία - το υπογράφουν 265 Ελληνες μαθητές που κατοικούν στη Γερμανία με τους μετανάστες γονείς τους.

Ζουν σε Μόναχο, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Κολονία, Λεβερκούζεν, Μπόχουμ, Εσεν και Γκέτερσλο.

Ζουν, δηλαδή, εκεί που οι «άλλοι» δεν είναι οι Πακιστανοί, οι Αλβανοί, οι Νιγηριανοί, αλλά εκεί που οι «άλλοι» είναι οι Ελληνες. Ζουν εκεί που οι αδύναμοι, οι ανήμποροι, οι εκτεθειμένοι στη ρατσιστική και ναζιστική βία δεν είναι οι μαύροι, οι αλλόθρησκοι, οι ξένοι, αλλά εκεί που οι ξένοι είναι οι Ελληνες.

Με μια κουβέντα: Ζουν εκεί που οι ναζί της «Χρυσής Αυγής» έχουν γερμανικά ονόματα.

Από εκεί έρχεται το γράμμα - απάντηση ελπίδας και ανάτασης.

Το γράμμα των παιδιών από τη Γερμανία δημοσιεύτηκε χτες στο «Ριζοσπάστη». Το αναδημοσιεύουμε. Είναι το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε για να μεταφερθεί το μήνυμά του παντού. Σπίτι το σπίτι. Χέρι με χέρι. Γονιό το γονιό. Παιδί το παιδί.

*

«Είμαστε Ελληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Σαν παιδιά μεταναστών στη Γερμανία, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μη βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στη Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.

Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωσή μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στη Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τη δράση της χιτλερικής Χρυσής Αυγής, των ομοϊδεατών τους στη Γερμανία! Δυναμώνουμε τον αγώνα σε Ελλάδα και Γερμανία! Αυτή είναι η απάντησή μας!».


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ»ΑΛΙΑΡΤΟΥ(ΦΩΤΟ)

ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΛΑΊ'ΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Κατι καινουργιο-ελπιδοφορο γεννιεται στην Βοιωτια μα επικεντρο τον Αλιαρτο.Παρασκευη 14 Δεκ 2012.Συνεδριακο κεντρο Αλιαρτου. Ο μητροπολιτης Ναυπακτιας κ.κ. Ιεροθεος με την εμπνευσμενη εμβριθεστατη διαλεξη του με θεμα <<Βιοηθικη-Βιολογια και Εκκλησια>> ανεδειξε με εναργεια οτι στο σωμα της Ελληνικης Εκκλησιας ,υπαρχουν δυναμεις που αντιλαμβανονται πληρως τον ρολο της Ορθοδοξιας στον 21ο αιωνα. Η ανταποκριση του κοινου στην διαλεξη του μητροπολιτη Ναυπακτιας ηταν εξαιρετικη.Οπως και η συμμετοχη.Η αιθουσα του συνεδριακου κεντρου Αλιαρτου ηταν γεματη.
Ο σεβασμιοτατος μητροπολιτης Θηβων και Λεβαδιας κ.κ. Γεωργιος μετεφερε μηνυμα του Μακαριοτατου Αρχιεπισκοπου Αθηνων και Πασης Ελλαδος κ.κ. Ιερωνυμου και την υποστηριξη του Μακαριοτατου στο '' Ελευθερο-Λα'ι'κο Πανεπιστημιο Αλιαρτου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ "ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"
Ο Δημαρχος ΑΛΙΑΡΤΟΥ κ. Γιωργος Ντασιωτης και η δημοτικη αρχη επιδεικνυουν εξαιρετικη αισθηση της αποστολης της τοπικης αυτοδοιηκησης στην εποχη της κρισης με την ιδρυση του Ελευθερου -Λα'ι'κου Πανεπιστημιου Αλιαρτου. Η υδριση του Ελευθερου Λα'ι'κου Πανεπιστημιου Αλιαρτου ειναι ιδεα του κ Νικου Κολλια,διδακτορα Ιστοριας και προεδρου της Εταιριας Βοιωτικων Μελετων, η οποια με το διαχρονικο,υψηλης ποιοτητας εργο της προσφερει με το Πανεπιστημιο στους πολιτες την δυνατοτητα της δια βιου μαθησης. Ο αντιπροεδρος του συλλογου Το Κοινον των Βοιωτων για τον Πολιτισμο και το Περιβαλλον κ Οδυσσεας Καρβούνης αναφερθηκε στο Ελευθερο-Λα'ι'κο Πανεπιστημιο Αλιαρτου ως αυθεντικη εστια αντιστασης στην συγχρονη βαρβαροτητα.
Το Κοινον Των Βοιωτων Για Τον Πολιτισμο Και Το Περιβαλλον










Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς κατασκευάζονται οι τσιχλόφουσκες [βίντεο]

Πώς παράγονται οι τσιχλόφουσκες [βίντεο] 
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βάλει μια φορά στο στόμα του... τσίχλα. Οπως και τσιχλόφουσκα. Πώς, όμως άραγε παράγεται αυτό το... εύπλαστο υλικό με το οποίο μικροί και μεγάλοι παίζουν επί ώρες στο στόμα τους;
Το παρακάτω βίντεο αποκαλύπτει όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή της τσιχόφλουσκας:

Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια - Σάββατο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Κακοκαιρίας συνέχεια - Σάββατο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανοδική θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας, όμως θα υπάρχει παγετός το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 (μείζον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -11 (μείζον 11) έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί και από το βράδυ νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ οι οποίοι στα ανατολικά και νοτιά βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό το πρωί νεφώσεις κυρίως στα δυτικά οπού υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ με 29 νεκρούς. Παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Ένας 24χρονος σκόρπισε το θάνατο το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) σε δημοτικό σχολείο
στο Νιου Τάουν του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Ο ένοπλος άφησε πίσω του 29 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 22 παιδιά. Πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο 24χρονος δράστης Ryan Lanza, βρέθηκε νεκρός, μετά το μακελειό. Ο νεαρός είχε τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο και είναι πιθανό να αυτοκτόνησε.

Στόχος του 24χρονου ήταν η μητέρα του, η οποία ήταν δασκάλα στο σχολείο. Αφού την σκότωσε, κατελήφθη από αμόκ. Νεκρός βρέθηκε και ο πατέρας του στο σπίτι της οικογένειας στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμα άνδρας έχει συλληφθεί από την αστυνομία και φέρεται ότι είχε σχέση με την επίθεση. Ο άνδρας βρέθηκε σε δάσος κοντά στο σχολείο και φορούσε παντελόνι παραλλαγής.

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Γιος δασκάλας ήταν σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα ήταν ο δράστης που σκότωσε 27 ανθρώπους,
18 παιδιά και 9 ενήλικους, ανάμεσά τους και η μητέρα του η οποία δίδασκε την ώρα του Μακελειού.

Στο βίντεο ντοκουμέντο εφμανίζεται ο δράστης μαζί με έναν φίλο του. Ο δράστης Ράιαν Λάντσα λίγο πριν μπει στο σχολείο και σκορπίσει τον θάνατο, φαίνεται ότι πέρασε πρώτα από το σπίτι του πατέρα του τον οποίο επίσης σκότωσε.

Μάλιστα σύφμωνα με τις μαρτυρίες η τάξη η οποία ξεκλήρισε κυριολεκτικά ήταν η τάξη στην οποία η μητέρα του ήταν δασκάλα. Τα κίνητρά του παραμένουν ακόμα άγνωστα!

Παρακολουθήστε το βίντεο ντοκουμέντο:

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ