Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή προς το Τμήμα Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας


-

Λόγω της επιγενόμενης οικονομικής κρίσης και της αλόγιστης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, οι πολίτες έχουν στραφεί πλέον σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης και κυρίως συσκευών που λειτουργούν με την καύση ξύλου π.χ. σόμπες, τζάκια κ.α.  Τα καύσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας και ενδεχομένως δεν πληρούν τους όρους για την προστασία της δημόσιας υγείας.   Παρατηρείται τελευταία αύξηση της ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης από τα υπολείμματα της καύσης αυτών των υλικών και της απειλής για τη δημόσια υγεία, καθώς μέσω της εισπνοής εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό τα αιωρούμενα σωματίδια με όλες τις συνέπειες.  Επειδή θεωρούμε απαραίτητη την προστασία των πολιτών και την ενημέρωσή τους, πιστεύουμε ότι θα πρέπει πρώτα να προηγηθούν μετρήσεις δειγματοληπτικά από την υπηρεσία σας, ώστε να προλάβουμε δυσμενέστερες εξελίξεις για τη δημόσια υγεία.  Για κάθε πληροφορία ή τη συνδρομή μας είμαστε στη διάθεσή σας.  Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  1) κ.Κ.Μπακομήτρο Αντιπεριφερειάρχη Στ.Ελλάδας  2)κ.Γ.Μουλκιώτη Αντιπεριφερειάρχη Στ.Ελλάδας  3)κ. Σπ.Νικολάου Δήμαρχο Θηβαίων
VIOTIASHOP.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΆΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:Αστυνομικοί συνέλαβαν...κατσίκα [ΒΙΝΤΕΟ]

Το περιστατικό συνέβη στο λιμάνι της Καλαμάτας
Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και του Τμήματος Καλαμάτας συνέλαβαν μια άτακτη… κατσίκα.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, το περιστατικό...


  συνέβη στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Οι λόγοι της σύλληψης είναι προς το παρόν άγνωστοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από τον Δήμαρχο Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρει η ιστορία της Valeria που ζυγίζει μόνο 25 κιλά! Κι όμως έχει 20χρονες θαυμάστριες που θέλουν να της μοιάσουν!

Σοκάρει η ιστορία της 39χρονης Βαλέρια που είναι αυτή τη στιγμή η πιο αδύνατη γυναίκα στον κόσμο αφού ζυγίζει μόνο 25 κιλά!




Η ίδια παρά το γεγονός ότι η υγεία της δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση έχει βάλει σκοπό της ζωής της να δώσει το μήνυμα σε όλα τα κορίτσια του πλανήτη που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, μιλώντας ανοιχτά για την περίπτωσή της και δηλώνοντας πως η ανορεξία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε βέβαιο θάνατο.

Το τραγικό στην ιστορία της Βαλέριας είναι ότι έχει θαυμάστριες που της στέλνουν απελπισμένα mail με το αίτημα να τους διδάξει να αποκτήσουν το σκελετωμένο της look! H ίδια σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Sun, είπε ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει κανένα νεαρό κορίτσι να πεθάνει και ότι οι περισσότερες θαυμάστριές της που είναι περίπου στην ηλικία των 20 την έχουν σαν πρότυπο!

H 39χρονη, παιδεύεται χρόνια με την ανορεξία και όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες η κατάστασή της είναι τραγική. Το πρόβλημά της ξεκίνησε στην εφηβεία όταν η μητέρα της, της έλεγε ότι είναι παχουλή και ότι μεγαλώνοντας θα γίνει χοντρή σαν τους συγγενείς τους.

Εδώ βλέπεις τη Βαλέρια στα 19 της χρόνια



Η ίδια θέλει να πει σε όλους την ιστορία της έτσι ώστε να γλιτώσει από τον εφιάλτη της ανορεξίας, όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

EYXEΣ ΑΠΟ TON ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι


 
 
Εντατικοποιεί τους ελέγχους ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων στην αγορά των τροφίμων κατά τη διάρκεια των εορτών, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει τα εξής: 
Για την προμήθεια κρέατος 
Το κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη 2 – 5C για το νωπό, και σε θερμοκρασία – 18C ή και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο κρέας. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται από ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους.
Ο καταναλωτής πρέπει πάντα να συγκρίνει την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και να αναζητεί τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων, που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.
Για όλα τα σφάγια αμνοεριφίων εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133) και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, «ELLAS» ή «ΕL».
Για τα σφάγια αμνοεριφίων που προέρχονται από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133 ) ή «ερυθρό» («ερυθρό Allura», χρωστική Ε 129) και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου θα πρέπει να αναγράφονται τα αρχικά του ονόματος της κοινοτικής χώρας προέλευσης.
Τα σφάγια αμνοεριφίων εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό» (χρωστική Ε 155), δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή ή στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, στο εσωτερικό της οποίας αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
Τα σφάγια βοοειδή θα πρέπει, πέραν της σφραγίδας καταλληλότητας, να συνοδεύονται από πρόσθετη επισήμανση με τη μορφή ειδικής αδιάβροχης ετικέτας, σταθερά προσαρτημένης επί του σφάγιου. Η πρόσθετη αυτή επισήμανση των βοοειδών θα πρέπει να περιλαμβάνει τον κωδικό αναγνώρισης του ζώου, την ημερομηνία σφαγής, τη χώρα γέννησης, τη χώρα εκτροφής και τη χώρα σφαγής του ζώου. Στην περίπτωση, δε, κρέατος βοοειδών προερχόμενων από ζώα τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα, θα πρέπει να αναγράφεται «χώρα καταγωγής Ελλάδα» στην ετικέτα, η οποία θα έχει πλαίσιο χρώματος «μπλε του ουρανού».
Για την προμήθεια πουλερικών και προϊόντων πτηνοτροφίας
Οι γαλοπούλες διατίθενται προς πώληση είτε ως νωπές (συσκευασμένες ή μη) είτε ως καταψυγμένες.
Οι νωπές γαλοπούλες πρέπει να διατηρούνται υπό ψύξη 2? – 4? C και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. Οι κατεψυγμένες πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη – 18? C ή και χαμηλότερη θερμοκρασία.
Οι νωπές εγχώριες μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες (απεντερωμένες), χωρίς πούπουλα και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (είτε με τη μορφή σφραγίδας, είτε, συνηθέστερα, σε καρτελάκι μιας χρήσης, κατάλληλα τοποθετημένο επάνω στο κρέας).
Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες γαλοπούλες πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία ανάλωσης (τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, κατά τρόπο ευανάγνωστο).
Τα κατεψυγμένα πουλερικά, τα οποία προέρχονται από ομαδική συσκευασία και πωλούνται ασυσκεύαστα, μπορούν να πωλούνται χωρίς ατομική ένδειξη, με την προϋπόθεση, ότι οι ενδείξεις της δεύτερης συσκευασίας θα έχουν μεταφερθεί στην προθήκη του καταψύκτη πώλησης.
Η διάθεση στην αγορά πτηνοτροφικών προϊόντων (πουλερικά, αυγά κ.λπ.) με ενδείξεις περί ειδικού τρόπου παραγωγής τους (π.χ. «ελευθέρας βοσκής», «βιολογικής εκτροφής» κ.λπ.) πρέπει να συνοδεύεται και από το ειδικό, κατά περίπτωση, σήμα που χορηγεί ο Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π. – AGROCERT σε πιστοποιημένες εκτροφές ή εγκαταστάσεις.
Για την προμήθεια θηραμάτων 
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αγορά σφάγιων άγριων ή εκτρεφόμενων θηραμάτων. Αυτά που διατίθενται ολόκληρα πρέπει να είναι γδαρμένα και εκσπλαχνισμένα και να φέρουν σφραγίδα καταλληλότητας. Τυποποιημένα εισαγόμενα ή εγχώρια θηράματα πρέπει να φέρουν, επίσης, σήμανση καταλληλότητας και αναγραφή ημερομηνίας συσκευασίας και ανάλωσης.
Για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων 
Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας θα πρέπει να αναγράφεται επάνω στη συσκευασία.
Τα τυριά πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο. – Τα προϊόντα που περιέχουν φυτικά λιπαρά (αντί ζωικού λίπους) είναι μη γαλακτοκομικά προϊόντα και πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε διακριτούς χώρους από αυτούς των γαλακτοκομικών.
Για την προμήθεια αβγών 
Η καταλληλότητα του αβγού διαπιστώνεται από την ορθότητα των παραμέτρων που αναγράφονται στη συσκευασία – στην περίπτωση των συσκευασμένων αβγών – ή στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης – στην περίπτωση των αβγών που πωλούνται χύμα – δηλαδή: α) στην ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, β) στην κατηγορία ποιότητας, γ) στην κατηγορία βάρους και δ) στη μέθοδος εκτροφής. Τα αβγά, επίσης, σημαίνονται με τον κωδικό του παραγωγού.
Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη ράτσα της κότας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική αξία του αβγού.
Αποφεύγετε να αγοράζετε αβγά με ακάθαρτο, ραγισμένο και μη φυσιολογικό κέλυφος.
Αποφεύγετε να καταναλώνετε αβγά με κηλίδες αίματος, με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
Για τη καλή συντήρηση των αβγών που αγοράζετε μην τα πλένετε αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
Μετά το βρασμό τους τα αβγά διατηρούνται υποχρεωτικά στο ψυγείο. Για την προμήθεια προϊόντων ζαχαροπλαστικής – Για την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων ζαχαροπλαστικής θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο, με τις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης, λόγω του ευαλοίωτου χαρακτήρα τους.
Εξετάζετε προσεχτικά την επισήμανση στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, και ιδιαίτερα σε εκείνα που περιέχουν σοκολάτα, προκειμένου να διαπιστώσετε εάν πρόκειται για πραγματική ή «απομίμηση σοκολάτας», κυρίως, για την αποφυγή παραπλάνησης και κερδοσκοπίας και όχι για λόγους ασφάλειας.
Ο ΕΦΕΤ επίσης συνιστά στους καταναλωτές:
Να αγοράζουν τρόφιμα από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, τα οποία μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
Να αγοράζουν πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες – ψυγεία και όχι αυτά που βρίσκονται εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και μικρόβια.
Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου απ” όπου προμηθεύονται τα πουλερικά, τα κρεατικά και άλλα ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά κ.λπ.). 
Τα μαγειρεμένα φαγητά να μη μένουν εκτός ψυγείου περισσότερο από δύο ώρες. Η δε αποθήκευσή τους να γίνεται πάντοτε σε κλειστούς περιέκτες μακριά από νωπά τρόφιμα.
Η διατροφή των ημερών να στηρίζεται στην ποικιλία και το μέτρο, όπως παραδοσιακά αρμόζει, και να συνοδεύεται με φυσική άσκηση, ενώ, η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

« ΓΥΡΟΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ 2012 »


      ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ « ΓΥΡΟΣ  ΚΑΔΜΕΙΑΣ  2012 »
                 Κυριακή  30  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2012
                                ΩΡΑ  12:00 μεσημβρινή

            ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
        ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:   Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ  –  Φ Ε Ο Θ                                                     
                 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ  ΘΗΒΑΣ
                                        ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ
        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

         Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το  Κυριακή 30 Δεκεμβρίου  2012στη Θήβα (γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας) με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή.
      Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες   και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια που ανήκουν σε Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή, την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία  (Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 9:30 έως 11:45

         ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Α΄
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα 2001  & νεότεροι
1.000μ.
Β΄
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα 1998 έως 2000
1.800μ.
Γ΄
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα 1994  έως 1997
4.500μ.
Δ΄
Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες1977 έως 1993
4.500μ.
Ε΄
Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες1963  έως 1976
4.500μ.
ΣΤ’
Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες1962 & μεγαλύτεροι
4.500μ.
         ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

         Η εκκίνηση  του αγώνα για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στον πεζόδρομο της       οδού Επαμεινώνδα, (κεντρική πλατεία Θήβας) και ώρα 12:00 για την Α΄ κατηγορία 12:15 γιατηνΒ΄ κατηγορία, και  ώρα 12:30 για την  Γ΄- Δ΄- Ε΄& ΣΤ΄ κατηγορία,  οι αγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:
            Α’   Κατηγορία: Επαμεινώνδου, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου. 
          Β’   Κατηγορία:Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Τσεβά, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.
         Γ΄-Δ΄-Ε΄& ΣΤ΄ Κατηγορία: Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Αυλίδος, Χρυσ. Σμύρνης, Μυρτίδος, Καβείρων, Διρκαίου, Κύνος Κεφαλών, Αγ. Τριάδος, Επαμεινώνδου.

         Ο τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στην  Κεντρική Πλατεία Θήβας.

ΕΠΑΘΛΑ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ 

    Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 13:00.         Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο / τη  και μετάλλια στους άλλους δύο.
   Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά  μετάλλια και  διπλώματα   συμμετοχής.                                                                                                                 
                                                                                                                                                    ΓΕΝΙΚΑ
 
       α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, καθώς και από τους κριτές του ΣΕΓΑΣ και την Τροχαία.
     
       β) Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια του αγώνα, την κάρτα συμμετοχής που θα πάρουν από την γραμματεία, στο στήθος τους με παραμάνα. Στον τερματισμό και στην έξοδο της χοάνης θα την παραδίδουν στους κριτές.

       γ) Ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη και αφορά τεχνικά θέματα θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Μπεκρή  Σπύρο.

                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


                                                                              Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ
                                                                                             


                                                                            Δημήτριος   Κουντούπης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρειος Πάγος: Κανονικά η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ

Αρειος Πάγος: Κανονικά η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι για τα ακίνητα, καθώς ο Αρειος Πάγος παγώνει την απόφαση του Πρωτοδικείου για αναστολή της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτου.
Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του υπουργείου Οικονομικών και έκρινε ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε και θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.
Η υπόθεση έφτασε στον Αρειο Πάγο μετά από την αίτηση που υπέβαλε το υπουργείο Οικονομικών για την αναστολή της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο είχε κρίνει αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ετσι οι πολίτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μαζί με τους λογαριασμούς για το ηλεκτρικό ρεύμα τις δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων, τις οποίες θα εξοφλούν στη ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Δήμου Θηβαίων για τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο   του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 18ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 συζήτησε τις επιπτώσεις που επιφέρουν στη λειτουργία του  Δήμου Θηβαίων οι διατάξεις  του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 που αναφέρονται στους ΟΤΑ και στο απασχολούμενο σε αυτούς προσωπικό (σύσταση παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας, διαθεσιμότητα – απολύσεις υπαλλήλων, κ.α.) και τον τρόπο αντίδρασης από την πλευρά του Δήμου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την εκτενή ενημέρωση που είχε από το Δήμαρχο Θηβαίων, τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων που παρευρέθησαν στη συνεδρίασή του (Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, Εργατικό Κέντρο Θήβας, κ.α. ) εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αντ.Τουλουμάκου, ο οποίος ψήφισε λευκό, και Αθ.Σκούμα, ο οποίος ψήφισε το από αυτόν προταθέν ψήφισμα (αναφέρεται στο ιστορικό μέρος της απόφασης).
             
    Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, 

 καταγγέλλει:
•Την προσπάθεια κατάργησης της Διοικητικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και κατάρρευσης της Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή προδιαγράφεται από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, μετά την ψήφιση του νόμου 4093/2012 και των μεταγενέστερων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
•Την αφαίρεση ουσιαστικά της οικονομικής διαχείρισης από τις τοπικές κοινωνίες με τη θέσπιση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
Την εφαρμογή των ρυθμίσεων περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας των υπαλλήλων στους Δήμους, αλλά και των νέων μισθολογικών – συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, οι οποίες οδηγούν τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση στην εξαθλίωση.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μη συμπράξουμε στην προσπάθεια κατάργησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διατήρηση της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας των Δήμων.

Ο Δήμος Θηβαίων δηλώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες καθιστούν επιτακτική τη μονιμοποίησή τους. Σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στις διατάξεις του ν.4093/12 και των Π.Ν.Π., ο Δήμος έχει ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του, ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας, και πρέπει να καταργηθεί η απαγορευτική διάταξη για την πρόσληψη προσωπικού.

Ο Δήμος Θηβαίων τονίζει και πάλι την απόφασή του να μην συμπράξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και δηλώνει τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους.

 Ο Δήμος Θηβαίων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιβολή νέων τελών στους δημότες και υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η απόδοση πόρων παρελθόντων ετών, ενώ ακόμα δεν έχουν αποδοθεί οι θεσμοθετημένοι με τον «Καλλικράτη» πόροι.

Η αποδυνάμωση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την ψήφιση του νόμου 4093/2012, σημαίνει την αφαίρεση του δικαιώματος του πολίτη να προσδιορίζει το μέλλον της πόλης του. Για το λόγο τούτο ο Δήμος Θηβαίων καλεί την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδος και την Κ.Ε.Δ.Ε. να επιδιώξουν αγωνιστικά την κατάργηση των διατάξεων χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης και κατάργησης της αυτοτέλειάς της και όλους τους πολίτες σε συστράτευση για την προστασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Κοινωνίας.

 Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων ομόφωνα αποφασίζει να δοθεί συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Θηβαίων, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ως πρώτο βήμα για την ενημέρωση των πολιτών για τις συνέπειες που έχει η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής στην Αυτοδιοίκηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                                ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑ ΜΕΛΗ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
ΑΛ.ΣΤΑΪΚΟΣ
Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δ.ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
--------------------------------------
Δ.ΒΑΘΗΣ
(Πρόεδρος Τ.Κ. Υπάτου
Δ.Θηβαίων)
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Αετός άρπαξε παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ [βίντεο]

Απίστευτο: Αετός άρπαξε παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ [βίντεο]

Ένα σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε στο Youtube και δείχνει έναν Χρυσαετό να προσπαθεί να αρπάξει ένα παιδάκι που κάθεται στο γκαζόν στο πάρκο του Μόντρεαλ. Η «πτήση» του παιδιού κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα, αλλά το σοκ ήταν αρκετό ώστε το παιδάκι να βάλει τα κλάματα.
Οι χρυσαετοί φτάνουν σε άνοιγμα φτερών τα 2 μέτρα και έχουν την δύναμη να σηκώνουν μεγάλα θηράματα. Στο βίντεο φαίνεται ο συγκεκριμένος χρυσαετός να κάνει αναγνωριστικές κυκλικές πτήσεις πάνω από το πάρκο και ξαφνικά να κατεβαίνει και να αρπάζει το παιδάκι, αλλά ευτυχώς του φάνηκε πολύ βαρύ και αναγκάστηκε τελικά να το αφήσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γέμισαν με λύματα βόθρου το αυτοκίνητο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Αηδόνη!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στον Γέρακα και συγκεκριμένα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως...
Άγνωστοι εντόπισαν εκεί παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, κύριου Χρήστου Αηδόνη και το κάλυψαν με λύματα… βόθρου!!!

Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, είναι μια πραγματικότητα!!! Μάλιστα, έβαλαν τα αηδιαστικά λύματα στις πόρτες για να μην μπορεί να ανοίξει κανείς χωρίς να λερωθεί από τις ακαθαρσίες!!!

Επίσης γέμισαν με τα λύματα και την εξάτμιση του αυτοκινήτου ενώ κάλυψαν και τα τζάμια, το καπό, την οροφή και γενικότερα όλο το αυτοκίνητο!!!

Μπορείτε να διακρίνεται την αηδιαστική αυτή πράξη και από τις φωτογραφίες που σας παραθέτει το «Παλλήνη Press» που βρέθηκε στο σημείο το μεσημέρι της Κυριακής!!!

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, στην Εθνικής Αντιστάσεως έφτασε και η αστυνομία, αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπου εξέτασαν το αυτοκίνητο για τυχόν… χειρότερα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Από 300 έως 20.000 ευρώ το «φακελάκι» στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας

Από 100 έως και 30.000 ευρώ κυμαίνονταν το 2011 το «φακελάκι» για μια εγχείριση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, ενώ για μια εγχείριση σε ιδιωτικό νοσοκομείο ήταν μεταξύ 150 και 7.000 ευρώ. 

Ο «τιμοκατάλογος» του «γρηγορόσημου» στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας κυμαινόταν από...
300 έως 20.000 ευρώ, ενώ η διεκπεραίωση ιατρικών εξετάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας κυμαινόταν μεταξύ 30 και 500 ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς της Διεθνούς Διαφάνειας.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας, Κώστας Μπακούρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου Κώδικα Δεοντολογίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

«Το κόστος της διαφθοράς είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αφενός υπάρχει το οικονομικό κόστος, που παλαιότερα είχε υπολογισθεί ότι μια αύξηση της διαφθοράς κατά 1% συνεπάγεται μείωση του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά 2%. Αφετέρου υπάρχει το ανθρωπιστικό κόστος, το κοινωνικό κόστος, το κόστος στη δημόσια υγεία, το πολιτικό κόστος και το επιστημονικό κόστος και με αυτό εννοώ τον κλονισμό της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης» συμπλήρωσε ο κ. Μπακούρης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι στρέβλωση με ευθύνη της πολιτείας το γεγονός να έχουμε στη χώρα μας περισσότερες από 200 ιατρικές επιστημονικές εταιρείες, είναι στρέβλωση από πλευράς της πολιτείας το γεγονός ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου τα ιατρικά συνέδρια ή η συμμετοχή των ιατρών δεν υποστηρίζεται από τους πολιτειακούς και κρατικούς φορείς, δηλαδή δεν υποστηρίζονται από τα Νοσοκομεία, από τα Πανεπιστήμια, εκεί όπου εργάζεται ο γιατρός που εκεί κυρίως θα έπρεπε να βρει την υποστήριξή του για να συμμετέχει ή για να οργανώνει τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε γραπτό χαιρετισμό του στην εκδήλωση, επεσήμανε ότι «για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των υφισταμένων προβλημάτων και, το σημαντικότερο, για την ουσιαστική αναγέννηση του συστήματος της Υγείας απαιτείται η σύναψη μίας έντιμης, ειλικρινούς και αλληλοδεσμευτικής κοινωνικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εταίρων της υγειονομικής κοινότητας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός – Χιόνια στην Πάρνηθα περιμένουν οι μετεωρολόγοι

Χαλάει ο καιρός – Χιόνια στην Πάρνηθα περιμένουν οι μετεωρολόγοι

Νέα πτώση της θερμοκρασίας και κρύο προβλέπουν για σήμερα Τετάρτη οι μετεωρολόγοι, ενώ περιμένουν να χιονίσει το βράδυ και στην Πάρνηθα. Αν και κατά διαστήματα ο ήλιος θα κάνει την εμφάνιση του, ωστόσο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά, και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και οι τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο.
Στην Αττική τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Το βράδυ αναμένεται να πέσουν λίγα χιόνια και στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αλλαγές σε κάθε τάξη του Λυκείου από την νέα σχολική χρονιά

Οι αλλαγές σε κάθε τάξη του Λυκείου από την νέα σχολική χρονιά

Αλλαγές έρχονται από τη νέα σχολική χρονιά στα Λύκεια της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε βελτιώσεις και στις τρεις τάξεις, αφήνοντας όμως ανέπαφο προς το παρόν τον τρόπο διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι αλλαγές που φέρεται ότι θα ανακοινώσει το υπουργείο και θα εφαρμοστούν από το Σεπτέμβριο έχουν στόχο την ελάφρυνση των μαθητών από τα πολλά μαθήματα ώστε να δοθεί έμφαση στην αφομοίωση της ουσίας της ύλης. Παράλληλα, θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας με στόχο να περιοριστεί μεταξύ άλλων το φαινόμενο της παπαγαλίας.

Όπως δημοσιεύει το «Έθνος», οι αλλαγές που θα προωθηθούν για ψήφιση μετά τις γιορτές θα έχουν στόχο τη βελτίωση του προγράμματος σπουδών και τη δημιουργία ενός Λυκείου ου θα παρέχουν γενική παιδεία σε όλους τους μαθητές. Η Ελληνική Γλώσσα (νέα και αρχαία, λογοτεχνία), η Ιστορία και τα Μαθηματικά θα είναι ο κορμός των μαθημάτων γενικής παιδείας.

Ειδικότερα, οι αλλαγές ανά τάξη θα είναι οι εξής:
  • Α' Λυκείου: Θα είναι τάξη αποκλειστικά Γενικής Παιδείας στην οποία ο αριθμός των εξαταζόμενων μαθημάτων θα μειωθεί στα 8 από 16 που είναι σήμερα. Αυτό θα επιτευχθεί με συγχώνευση μαθημάτων. Π.χ. Η άλγεβρα με τη γεωμετρία θα γίνουν «μαθηματικά» ενώ η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία θα γίνουν «Φυσικές Επιστήμες». Παράλληλα μαθήματα όπως οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα μεταφερθούν στη Β και στη Γ' Λυκείου. Η «ερευνητική εργασία» πιθανότατα θα παραμείνει καθώς θεωρείται πετυχημένη.
  • Β' Λυκείου: Η τάξη αυτή θα παρέχει γενική παιδεία αλλά θα δίνει και μια βάση ώστε να μπορεί ο μαθητής να επιλέξει αργότερα την κατεύθυνση που επιθυμεί. Και εδώ θα μειωθούν τα μαθήματα για να είναι λιγότερος ο φόρτος των μαθητών. Τώρα διδάσκονται και εξετάζονται 17 μαθήματα, αλλά ο αριθμός θα φτάσει στα 11 με 12. Οι μαθητές θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα μαθήματα επιλογής από κάθε κατεύθυνση χωρίς να θεωρείται οριστική η επιλογή κατεύθυνσης.
  • Γ' Λυκείου: Η τελευταία τάξη του Λυκείου θα είναι εκείνη στην οποία ο μαθητής θα επιλέγει και θα ακολουθεί την κατεύθυνση του. Και εδώ θα μειωθούν τα μαθήματα από τα 16 στα 10.
Παράλληλα, θα γίνουν αλλαγές στην εξεταστέα ύλη, η οποία δεν θα ορίζεται πλέον με σελίδες αλλά θεματικές ενότητες. Και στην ίδια την αξιολόγηση όμως, το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να κάνει αλλαγές ώστε να κρίνεται στους μαθητές η ικανότητα σύνθεσης, κριτικής αξιολόγησης και τεκμηρίωσης με επιχειρήματα και όχι η αποστήθιση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η παγκόσμια μετανάστευση σε νούμερα


Ζούμε σε μια εποχή όπου τα σύνορα των κρατών αν και υπαρκτά είναι εξαιρετικά ανοικτά και ίσως οι άνθρωποι μεταναστεύουν και κινούνται περισσότερο παρά ποτέ....
Ενδεικτικό είναι ότι από τα 7 δισεκατομμύρια κατοίκων του πλανήτη μας, τα 216.000.000 είναι μετανάστες, ήτοι το 3,15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ειδικότερα, για τη χώρα μας:
Από τον πληθυσμό των 10.750.000 κατοίκων (κατά προσέγγιση)
1.130.000 άνθρωποι είναι μετανάστες, δηλαδή
κάτι λιγότερο από το 11% του συνολικού πληθυσμού.
Η μεγαλύτερη εθνική μειονότητα είναι οι Αλβανοί. 676.850 άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από τη γείτονα στη χώρα μας. Ενώ μέσα στην πρώτη δεκάδα είναι και όσοι έχουν μετεγκατασταθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στη χώρα μας (14.110 άνθρωποι)

Όμως, πολλοί είναι και αυτοί που φεύγουν από την Ελλάδα προς άλλους προορισμούς.
Περίπου 1.210.000 Έλληνες ζουν σε άλλες χώρες
Το μεγαλύτερο ποσοστό κατοικεί στη Γερμανία, σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες (470.350)
Ενώ τελευταία θέση στη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων έχει το Βέλγιο (15.140).

Δείτε αναλυτικά τα μεταναστευτικά ρεύματα από και προς τις χώρες του κόσμου.

Πηγή: The World Bank Open Data
Διαβάστε Περισσότερα »

24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ – Στάση εργασίας η ΓΣΕΕ

Μπλακ άουτ στο Δημόσιο – 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ – Στάση εργασίας η ΓΣΕΕ

Λουκέτο μπαίνει σήμερα στις υπηρεσίες του Δημοσίου, αφού η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, ενώ η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις15.00.Ετσι οι εργαζόμενοι σε εφορίες, νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης θα κατεβάσουν ρολά προκειμένου στις 12:30 να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση της τονίζει «η κοινωνικά άδικη πολιτική, που εκφράζεται κυρίως μέσα από τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, τη φορολογική αφαίμαξη των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και τη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, είναι επιπρόσθετα αδιέξοδη και αναποτελεσματική, καθώς αντί να οδηγεί στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης κι έτσι να δημιουργεί την ελπίδα για έξοδο από την κρίση, βυθίζει τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση».
Από την άλλη η ΓΣΕΕ αναφέρει «η νέα φορολογική επίθεση κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των απλών πολιτών, η ισοπέδωση των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων, οι πολιτικές της ύφεσης των ιδιωτικοποιήσεων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της ανεργίας και των απολύσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν. Η ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής είναι επιτακτική και αναγκαία για την επιβίωση των πολιτών και της χώρας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου Βοιωτίας σας προσκαλεί στον «Ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Χορό» του!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου Βοιωτίας σας προσκαλεί στον «Ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Χορό» του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 στο κέντρο “Ρόδον Palace” (3ο χιλ. Ορχομενού-Λιβαδειάς)! Ελάτε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε μέχρι το πρωί με τους Γιάννη Γκόβαρη, Άγγελο Ψαρρά & Δημήτρη Κουτή (κλαρίνο)!
Την βραδιά θα "ανοίξουν" τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου 
 και του χωριού!

Τιμές εισόδου:

- Απλή είσοδος: 5 ευρώ ανά άτομο
- Είσοδος με φαγητό & άφθονο κρασί: 20 ευρώ ανά άτομο

Για όσους επιλέξουν την απλή είσοδο, στο χώρο θα υπάρχουν:

Μπύρα: 3 ευρώ
Ποτά: 5 ευρώ (απλό) / 8 ευρώ (special)
Φιάλες: 60 ευρώ (απλή) / 80 ευρώ (special)

Ώρα έναρξης: 21.00


Κρατήσεις-Ρεζερβέ:

Τηλέφωνο-κρατήσεων: 6978 344 968


Facebook Event: https://www.facebook.com/events/563829230297523/

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου  σας εύχεται
"Καλές Γιορτές"



------
Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου 1980 - www.epimorfotikos.blogspot.comhttps://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L9zpjQ82CMU
Διαβάστε Περισσότερα »

"και έγινε η μέρα...νύχτα" στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αμερικανός στοιχημάτισε ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια!

Αμερικανός στοιχημάτισε ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια!

Ένα από τα πιο γνωστά hedge funds παγκοσμίως, το Third Point, μετρά κέρδη ύψους 500 εκατ. δολαρίων, μόνο και μόνο επειδή στοιχημάτισε πως η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη!
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το Third Point, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο γνωστός Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Dan Loeb, συμμετείχε και στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων, μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά 24ωρα, με στόχο την ελάφρυνση μέρους του ελληνικού χρέους και την αποδέσμευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Third Point, με έδρα τη Νέα Υόρκη, εμφανίζεται ως ένα από τα λίγα hedge funds που κατόρθωσαν να αποκομίσουν κέρδη, την ώρα που η παγκόσμια βιομηχανία των hedge funds, αξίας 2 τρις δολαρίων, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα υπό το βάρος της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Ο Dan Loeb θεωρείται ένας από τους μεγάλους των hedge funds που πέτυχαν ισχυρές αποδόσεις, όταν άλλα τρανταχτά ονόματα, όπως εκείνα των John Paulson και Τζορτζ Σόρος μετρούν ζημιές. Μόνο το fund του John Paulson μετρά απώλειες 60% από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Κατά τους Financial Times, το Third Point συνεχίζει ακόμη να έχει μια σημαντική έκθεση έναντι στα ελληνικά ομόλογα, αφού τόσο ο ισχυρός άντρας που βρίσκεται στο τιμόνι του αμερικανικού fund, ο Dan Loeb, όσο και οι συνεργάτες του, εκτιμούν πως υπάρχει περιθώριο για ράλι στην αγορά ομολόγων κατά το 2013.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο 51χρονος Dan Loeb θεωρείται ως ένας από τους πιο πετυχημένους hedge fund managers των ΗΠΑ.
Το Third Point είναι σημαντικά ενεργό στην ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, μετά τα κέρδη που του επέφεραν οι επενδύσεις του στα πορτογαλικά ομόλογα, στις αρχές του 2012.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, κορυφαία στελέχη και αναλυτές του Third Point βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την ελληνική κυβέρνηση

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στη Λιβαδειά! Αναλυτικό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Λεβαδέων



Ο Δήμος Λεβαδέων, στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων, υλοποίησε τη δέσμευσή του για τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην πόλη μας συμβάλλοντας και αυτός με τη σειρά του στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας για την ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα διαβίωσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
Η πρώτη διανομή τροφίμων καθώς και καινούργιων ειδών ένδυσης και υπόδησης προς τους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της πόλης μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και με μεγάλη χαρά προσέφεραν τα διάφορα είδη (τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης) που θα διανέμονται στους συμπολίτες μας και έκαναν πραγματικότητα τη λειτουργία του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου.
Στόχος του Δήμου Λεβαδέων είναι να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ώστε να είναι δυνατή η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και έως ότου να εκλείψει η ανάγκη λειτουργίας του.
Η προσπάθεια αυτή βέβαια εξαρτάται απόλυτα από την ευαισθησία όλων μας για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε επειδή τα μοσχεύματα που της έβαλαν ανήκαν σε καπνιστή

Η Jennifer Wederell έπασχε από κυστική ίνωση και η είδηση ότι βρέθηκε κατάλληλο μόσχευμα ήταν το καλύτερο δώρο. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά τη μεταμόσχευση η 27χρονη πέθανε χτυπημένη από τον καρκίνο. Σύμφωνα με την οικογένειά της, για το θάνατό της ευθύνεται το γεγονός ότι τα μοσχεύματα που δέχτηκε η Jennifer ήταν ενός καπνιστή, ο οποίος κάπνιζε 20 τσιγάρα την ημέρα –κάτι που ανακάλυψαν πολύ αργά.

Ο σύζυγός της δημοσιοποίησε την ιστορία της προκειμένου να μην περάσει άλλη οικογένεια την ίδια αγωνία, όπως λέει, και με σκοπό να ενημερώσει το κοινό και να παρακινήσει περισσότερους μη καπνιστές να γίνουν δωρητές οργάνων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκε έπειτα από 3.000 χρόνια η δολοφονία του φαραώ Ραμσή Γ'

Τ
Εξιχνιάστηκε έπειτα από 3.000 χρόνια η δολοφονία του φαραώ Ραμσή Γ'

Tις συνθήκες θανάτου του φαραώ Ραμσή Γ', που αποτελούσαν γρίφο για τους ιστορικούς επί αιώνες αποκάλυψε η νέα ανάλυση της μούμιας του από επιστήμονες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο φαραώ Ραμσής Γ΄, δολοφονήθηκε στο πλαίσιο μιας σκευωρίας για τη διαδοχή του και οι δράστες του έκοψαν το λαιμό. Συγκεκριμένα, οι αξονικές τομογραφίες αποκάλυψαν μια βαθιά και πλατιά τομή κρυμμένη από τους επιδέσμους που κάλυπταν το λαιμό του μουμιοποιημένου φαραώ.
«Τελικά, με την έρευνα αυτή, λύσαμε ένα σημαντικό μυστήριο στην ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου», δήλωσε ο Άμπερτ Ζινκ, παλαιοπαθολόγος στο Ινστιτούτο των Βαλσαμωμένων Πτωμάτων και του Ανθρώπου των Πάγων, στην Ιταλία.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν και ένα μικροσκοπικό φυλαχτό που είχε τοποθετηθεί μέσα στην πληγή του φαραώ. Όπως εξήγησε ο Ζινκ, πιθανότατα το έβαλαν οι βαλσαμωτές πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε να γιατρευτεί η πληγή στην επόμενη ζωή του Ραμσή Γ΄.
Ο «τελευταίος μεγάλος φαραώ», όπως ονομάζεται ο Ραμσής Γ' βασίλεψε στην Αίγυπτο από το 1186 έως το 1155 π.Χ. Περίπου και οι ιστορικοί διαφωνούσαν μεταξύ τους, διατυπώνοντας πολλές αντικρουόμενες θεωρίες για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Σύμφωνα με παπύρους που φυλάσσονται στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Τορίνου περιγράφουν ότι η Τίγιε, μια από τις συζύγους του, συνωμότησε για να ανεβάσει στο θρόνο τον γιο της, τον Πεντάβερ, σχέδιο που όμως αποκαλύφθηκε.
Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές εξέτασαν γενετικά και μια μούμια που μέχρι σήμερα δεν γνώριζαν σε ποιον ανήκε και η οποία είχε βρεθεί στον ίδιο ταφικό θάλαμο με τον Ραμσή Γ΄. Όπως αποκαλύφθηκε οι δύο άνδρες ήταν συγγενείς και οι ιστορικοί πιθανολογούν ότι πρόκειται για τον Πενταβέρ, ο οποίος απαγχονίστηκε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ