Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου




Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα του Σαββατοκύριακου 22-23 Δεκεμβρίου από τη zougla.gr
: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδική ταινία Brave στον Κινηματογράφο Θήβας




Από τη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου έως τη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθεί η παιδική μεταγλωττισμένη ταινία BRAVE”.
Ώρα Προβολής: 18:30 μ.μ.

Περίληψη:
Στα σκοτσέζικα όρη, ζει η Μερίντα, η πριγκίπισσα ενός βασιλείου με βασιλιά τον Φέργκους και βασίλισσα την Έλινορ. Μια κόρη που αψηφά τους νόμους αλλά και δεινή τοξότρια, η Μερίντα θα αρνηθεί ένα ιερό έθιμο και θα φέρει αναστάτωση στη χώρα. Σε μια προσπάθεια της να φέρει τα πράγματα σε ηρεμία, θα συμβουλευτεί μια γηραιά σοφή γυναίκα, η οποία θα της εκχωρήσει ένα βαρύ θέλημα.

Τηνφωνήχαρίζουνοιηθοποιοί:Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Kevin Mckidd, Robbie Coltrane, Graig Ferguson, Sally Kinghorn, Peigi Barker.
Σκηνοθέτες: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell
Σεναριογράφοι: Brenda Chapman, Irene Mecchi, Mark Andrews, Steve Purcell.

 
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές το Σαββατοκύριακο – Με... ανοιξιάτικο καιρό Χριστούγεννα

Βροχές το Σαββατοκύριακο – Με... ανοιξιάτικο καιρό Χριστούγεννα

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο... ψύχους με βροχές και χιόνια, ο καιρός δεν φαίνεται να θέλει να εναρμονίζεται με τις ημέρες των Χριστουγέννων, και επιφυλάσσει σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από τις αρχές της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην χώρα. Ένα νέο χαμηλό από τα δυτικά σε συνδυασμό με τις σχετικές ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην περιοχή θα προκαλεί βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στην δυτική και νότια κυρίως νησιωτική Ελλάδα αλλά και χιονόνερο στα βόρεια πεδινά καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Τα φαινόμενα που στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα αναμένεται σταδιακά από τα Δυτικά της χώρας να εξασθενήσουν.
Αντίθετα, η ανατολική Μακεδονία και ιδίως η Θράκη δεν αναμένεται να επηρεαστούν από τα φαινόμενα. Οι άνεμοι στην κεντρική και βόρεια χώρα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νότια από νοτιοανατολικές με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, δεν θα ξεπερνάει τους 8 βαθμούς στα βόρεια, τους 12 με 14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 14 με 15 στα νότια νησιωτικά τμήματα.
Για την Αττική συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένεται επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.
Οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν τοπικά ένταση 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στο κέντρο τους 11 με 12 βαθμούς, ωστόσο, στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Βελτίωση από την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός, με εξαίρεση την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα επιμένουν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Όμως μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί με μοναδική εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου βροχές και καταιγίδες θα επιμένουν μέχρι αργά την νύχτα και πιθανόν στην περιοχή της Ρόδου να έχουν και πιο έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Άνοιξη από... βδομάδα
Όσον αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται βελτιωμένος, σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, ιδίως ανήμερα των Χριστουγέννων και εξασθένηση και σταδιακή επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠΒ ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ




Με  μεγάλη
χαρά αλλά και συγκίνηση υποδέχθηκαν οι γέροντες και γερόντισσες που φιλοξενούνται στα Γηροκομεία «Ορθόδοξων Κυριών Θηβών» και «Άγιος Αθανάσιος» στην πόλη της Θήβας, την χορωδία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού. Η χορωδία με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της έδωσε μία ξεχωριστή νότα χαράς τις Άγιες αυτές ημέρες στους ηλικιωμένους που σιγοτραγούδησαν μαζί της. Ο Διοικητής του ΚΕΠΒ, Ταξίαρχος Γεώργιος Καμπούρης, παρευρέθηκε με αντιπροσωπεία στελεχών και στις δύο εκδηλώσεις και ευχήθηκε στους ηλικιωμένους να τους δώσει ο Θεός υγεία  και μακροημέρευση ενώ στο προσωπικό που τους υποστηρίζει να έχει υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πατέρας-τέρας στο Μαρούσι ανάγκαζε τον γιο του να έρχεται σε συνουσία μαζί του

Πατέρας-τέρας στο Μαρούσι ανάγκαζε τον γιο του να έρχεται σε συνουσία μαζί του

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι 41χρονος κάτοικος Αμαρουσίου – ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη – τα τέσσερα τελευταία χρόνια ανάγκαζε τον γιο του να ασελγεί πάνω του. Την καταγγελία έκανε η σύζυγός του, η οποία βρήκε στο κινητό του βίντεο στο οποίο φαινόταν ξεκάθαρα ο γιος της να ασελγεί στον πατέρα του. Την καταγγελία επιβεβαίωσε στην Αστυνομία και ο 16χρονος με λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η σύζυγος του 41χρονου και μάνα του 16χρονου, όλα αυτά τα χρόνια που διαρκούσε το δράμα του παιδιού της, δεν είχε καταλάβει το παραμικρό.
Υποψίες για το τι συμβαίνει άρχισαν να της κινούνται πρόσφατα, όταν ένα βράδυ είδε τον άντρα της με κατεβασμένο το εσώρουχο να κοιμάται μαζί με το γιο της.
Λίγες ημέρες αργότερα, βρήκε στο μπάνιο το κινητό του άντρα της ανοιχτό να βιντεοσκοπεί. Στην ερώτησή της γιατί το έκανε αυτό, ο 41χρονος απάντησε πως απλά... κατέγραφε το παιδί.
Η απάντηση γέμισε απορίες τη μητέρα του 16χρονου, η οποία όταν βρήκε την ευκαιρία, έψαξε το κινητό του συζύγου της και προς έκπληξή της αντίκρισε τον 41χρονο να αναγκάζει τον γιο του να ασελγεί πάνω του.
Αμέσως πήγε στην αστυνομία και έκανε την καταγγελία. Ο εισαγγελέας έβγαλε ένταλμα σύλληψης και ο 41χρονος συνελήφθη την Πέμπτη.
Την καταγγελία επιβεβαίωσε στην Αστυνομία και ο 16χρονος, καταθέτοντας, πως το μαρτύριό του ξεκίνησε όταν ήταν 12 χρονών, λέγοντας όμως, πως δεν κρατά κακία στον πατέρα του. «Μου έταζε δώρα... Είναι ο πατέρας μου και δεν θέλω να διωχθεί. Είναι αυτός που μας συντηρεί και δουλεύει πολύ σκληρά για αυτό».
Μάλιστα όταν ο γιος του 41χρονου, ρώτησε τoν πατέρα του γιατί τον αναγκάζει να συνουσιάζεται μαζί του, εκείνος έδωσε την εξής απάντηση: «Όταν ήμουν μικρός με είχαν δέσει και με είχαν βιάσει ομαδικά».

Διαβάστε Περισσότερα »

Η σκληρή απάντηση του Πάριου στον Βαλάντη: «Έλα να καλύψεις το κενό εσύ ρε φίλε! Ποιος είσαι; Πού τραγουδάς;»

Τη δική του απάντηση δίνει ο Γιάννης Πάριος στη δήλωση που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Βαλάντης
και προκάλεσε αντιδράσεις.

Να αποσυρθούν είχε ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς ο τραγουδιστής σπουδαίοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πάριος, η Αλεξίου, η Γαλάνη… αφού πλέον δεν έχουν κάτι άλλο να προσφέρουν στο κοινό. «Άντε, έφυγα εγώ, έφυγε η Χαρούλα… Έλα ρε φίλε να καλύψεις το κενό εσύ. Ποιος είσαι; Που τραγουδάς;», δήλωσε αρχικά ο τροβαδούρος το έρωτα στο koolnews.

Στη συνέχεια έδωσε ακόμη ένα παράδειγμα για τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένοι συνάδελφοι του και κυρίως νεαρά παιδιά τα οποία δεν έχουν αφήσει τη δική τους πινελιά. «Το ωραιότερο το έχει πει η Μαρινέλλα, αυτή η μεγάλη «μάνα», όλοι έτσι τη λέμε. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Ήταν μια κοπέλα, που είχαμε μαζί μας σε ένα σχήμα, και προσπαθούσα με τον πιο ωραίο τρόπο να της πω «δεν κάνει να τη στεναχωρείς τη Μαρινέλλα» κι εκείνη επέμενε λέγοντας «μα ξέρεις τι καλή που είμαι σε αυτό το είδος» ενώ ήταν κάκιστη και της λέει η Μαρινέλλα «σου μιλάει με τόση ευγένεια ο Γιάννης και δεν καταλαβαίνεις… Για να έχεις την απαίτηση να πάρεις «τόκο» θα πρέπει να καταθέσεις κεφάλαιο καλλιτεχνικό». Να μπορούμε να μιλάμε έτσι για τη Γαλάνη, την Αλεξίου, τη Μαρινέλλα, εμείς που δεν έχουμε «σκύψει» να τους πλύνουμε τα πόδια», εξήγησε.

Τέλος, ο Γιάννης Πάριος μιλώντας συγκεκριμένα για τον Βαλάντη δήλωσε πως και τον γνωρίζει και τον εκτιμάει σαν τραγουδιστή όμως αυτό που είπε ήταν λάθος και το κακό είναι πως ότι γράφεται δεν… ξεγράφεται. «Τον ξέρω σαν χαρακτήρα, αυτόν που το είπε και είμαι σίγουρος πως το έχει μετανιώσει. Αλλά δεν μπορεί να το διορθώσει τώρα. Για αυτό δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτό. Είναι καλό παιδί, είναι καλός τραγουδιστής σε αυτό που κάνει. Ποτέ δεν θα έβγαινα εγώ να πω για τον Μπιθικώτση ή τον Καζαντζίδη, «δεν είναι η ώρα να πάνε σπίτι τους;». Αν θέλεις, κάνε το με τον τρόπο σου, δεν είναι ανάγκη να το λες. Δεν υπάρχει αυτό που λέγανε παλιά «με φάγανε τα κυκλώματα». Ποια κυκλώματα; Εδώ δεν υπάρχουν ευθείες, πια», κατέληξε ο τραγουδιστής του έρωτα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ μιλάει για τη καθημερινότητά τους..«Παίζουμε τη ζωή μας για 700 ευρώ»

Ο Γιώργος υπηρετεί σε ομάδα ΔΙΑΣ της Αττικής, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της. Είναι 25 ετών, ανύπαντρος και όπως λέει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όταν το 2009 κατατάχτηκε στην Αστυνομία, το κίνητρό του ήταν από τη μία το αίσθημα της προσφοράς στον πολίτη και από την άλλη ένας σταθερός και σίγουρος μισθός, για να μπορεί να ζήσει. Τώρα, όμως, όπως λέει, αυτό έχει αλλάξει…

  -Μετά τις νέες μειώσεις στις αποδοχές σου, αντιμετωπίζεις πρόβλημα να καλύψεις τις ανάγκες σου;

 «Δυσκολεύομαι οικονομικά. Οριακά περνάω τον μήνα. Μένω στο νοίκι, έχω πουλήσει αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα και πλέον κυκλοφορώ με ένα παπάκι. Το κινητό το πληρώνω από το μισθό μου, ακόμα και εάν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω για υπηρεσιακούς λόγους, ενώ με το υστέρημά μου καλύπτω και ελλείψεις στον εξοπλισμό μου. Πολλοί συνάδελφοί μου έχουν αναγκαστεί να αγοράσουν όπλο η στολή, γιατί η ποιότητα αυτών που μας δίνει η Αστυνομία δεν είναι εκείνη που πρέπει».

  -Τι κινδύνους αντιμετωπίζεις καθημερινά;

 «Όταν βρίσκεσαι κάθε μέρα, τουλάχιστον έξι ώρες, πάνω σε μια μοτοσικλέτα και συμμετέχεις σε καταδιώξεις, κινδυνεύεις πρώτα απ’ όλα να πέσεις θύμα τροχαίου. Πολλοί συνάδελφοί μου τραυματίζονται σχεδόν καθημερινά και άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τον χειμώνα για να αντιμετωπίσουμε το κρύο, βάζουμε δυο και τρεις μπλούζες και φοράμε συνέχεια γάντια. Απαγορεύεται να πάμε στα Τμήματα και μόνο όταν βρέχει καθόμαστε κάτω από κάποιο υπόστεγο που θα βρούμε τυχαία στο δρόμο».

  -Οι μειώσεις στους μισθούς έχουν επηρεάσει αρνητικά το ηθικό και την απόδοσή σου στην ομάδα ΔΙΑΣ;
«Εμένα όχι, ξέρω όμως αρκετούς συναδέλφους που πλέον το βλέπουν σαν αγγαρεία. Δεν θέλουν να είναι στην ομάδα ΔΙΑΣ και δεν τους αφήνουν να φύγουν… Τους έχω ακούσει να λένε “για 700 ευρώ να κυνηγάω τα Καλάσνικοφ; Να πάω σε άλλη υπηρεσία για να γυρνάω σπίτι μου ζωντανός”…». Newsbeast.gr .-
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ανακοινώνεται ότι με ευθύνη της, υλοποιείται το πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το έτος 2012 σε άπορα άτομα και άπορες οικογένειες.
  Την 18-12-2012  διανεμήθηκαν 4.007,50 κιλά τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ.
  Την 20-12-202  διανεμήθηκαν 19.682  κιλά ζυμαρικά.
Η υλοποίηση του προγράμματος συνεχίζεται και θα διανεμηθούν ακόμη σε άπορα άτομα και άπορες οικογένειες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα , 29.268 κιλά ρύζι, 5.385 κιλά τυρί φέτα ΠΟΠ και 8.618 κιλά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για την καταστροφή της σημαίας μας


Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που υπέστειλαν και έκαψαν την Ελληνική σημαία από τον ιστό υποκαταστήματος τράπεζας στη Λαμία Φθιώτιδας  
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών
Εξιχνιάσθηκε, σήμερα (21-12-2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η υπόθεση καταστροφής της Ελληνικής σημαίας από τον ιστό υποκαταστήματοςτράπεζας, που έγινε πριν από είκοσι περίπου ημέρες, στη Λαμία Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο της έρευνας,ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 28, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της προσβολής συμβόλου του Ελληνικού κράτους και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα την 02-12-2012 τα ξημερώματα, οι τρεις δράστες υπέστειλαν την Ελληνική σημαία από τον ιστόυποκαταστήματος τράπεζας στο κέντρο της Λαμίας και την έκαψαν, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στην κάμερα ασφαλείας του υποκαταστήματος,  η οποία εστίαζε στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών δραστών. 

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες φωτογραφίες από τη Βίλα Αμαλία με μαχαίρι και χειροβομβίδα χημικών


Ανάμεσα στα διάφορα υπάρχουν μία χειροβομβίδα χημικών, μία "διαρρηγμένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης" αλλά και ένα μαχαίρι.
Αναλυτικά ο κατάλογος όπως το δημοσιοποίησε η ΕΛΑΣ, έχει ως εξής:
- Χίλιες διακόσιες σαράντα επτά (1.247) κενές φιάλες μπύρας.
- Ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας τεσσάρων λίτρων, με ποσότητα εύφλεκτου υγρού.
- Δεκατέσσερις κροτίδες.
- Τέσσερα σπρέι εκτόξευσης πιπεριού.
- Μία ναυτική φωτοβολίδα.
- Ένα μεταλλικό πτυσσόμενα γκλομπ.
- Ένα μαχαίρι με μήκος λάμας δεκαεπτά -17- εκατοστών.
- Μία χειροβομβίδα χημικών.
- Μία διαρρηγμένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
- Ένα πυροτέχνημα.
- Δεκαεννέα καψύλλια για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
- Τέσσερις σφεντόνες.
- Εξήντα δύο μεταλλικά σφαιρίδια.
- Πενήντα ένα μεταλλικά παξιμάδια.
- Έντεκα αντιασφυξιογόνες μάσκες με φίλτρο.
- Δύο μάσκες χειρουργείου.
- Είκοσι ξύλινα κοντάρια.
- Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1,2- γραμμ.
- Εννέα (9) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Έχουν συλληφθεί οκτώ πολίτες, δύο αλλοδαποί γερμανικής καταγωγής και έξι Έλληνες, για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, εκρηκτικών υλών, ναρκωτικών, καθώς και διατάραξη οικιακής ειρήνης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΙΚΑ όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία έως το 2017!


Βόμβα Βρούτση: Το 2017 θα υπάρχει μόνο ένα ασφαλιστικό Ταμείο, το ΙΚΑ!


Η μεγάλη αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο 2013, όπως τόνισε... σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το 2017 το ΙΚΑ θα πρέπει να αποτελεί τον κεντρικό φορέα του συνταξιοδοτικού συστήματος, προτεραιότητα που έχει να κάνει και με την συμφωνία της χώρας με την τρόικα. Παράλληλα, εντός του 2013 θα τεθούν οι βάσεις ώστε να ενσωματωθούν στο ΙΚΑ, τα τρία μεγάλα Ταμεία, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες

Από το 2017 όλες οι ληξιπρόθεσμες εισφορές και απαιτήσεις θα μεταφερθούν στις εφορίες, κάτι που αποτελεί μία «πολύ σημαντική μεταρρύθμιση» και έναν «μεγάλο στόχο», κατά τον κ. Βρούτση.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας για τη νέα χρονιά, μπαίνουν ο χρόνος αποπληρωμής των εφάπαξ, με την εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού ύψους 1,4 δισ. ευρώ να δίνει ελπίδες ότι θα πληρωθούν οι περίπου 40.000 δικαιούχοι που περιμένουν εδώ και πολλούς μήνες.
Επίσης, στο μέτωπο κατά της ανεργίας, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 62.000 νέων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο θα μειωθούν οι λογαριασμοί τηλεφώνου από το νέο έτος

Γιατί και κατά πόσο θα είναι μειωμένοι οι λογαριασμοί τηλεφώνου από το νέο έτος

Μειωμένοι θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι λογαριασμοί των τηλεφώνων αφού η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποφάσισε τη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων προς τα κινητά δίκτυα. Το συνολικό όφελος για τους συνδρομητές υπολογίζεται στα 47 εκατ. ευρώ.
Η τιμή των τελών τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα, στη χονδρική αγορά, ορίζεται σε 1,269 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου. Πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η σταδιακή μείωση στις τιμές – από τις 31 Ιουλίου 2012 – η τιμή των τελών τερματισμού κλήσεων ανερχόταν στα 4,95 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου.
Η απόφαση της ΕΕΤΤ αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των τιμών και στη λιανική αγορά κλήσεων από σταθερά προς κινητά, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στους καταναλωτές. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι λογαριασμοί των συνδρομητών θα μειωθούν κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν και το 2014 (1,168 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) και το 2015 (1,099 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) συν τον πληθωρισμό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ουφ! Τη γλιτώσαμε! Το τέλος του κόσμου, ΔΕΝ ήρθε...

Πάει κι αυτό: το τέλος το κόσμου δεν ήρθε σήμερα. Δεν έβρεξε φωτιές, ούτε κομήτες, δεν έγιναν σεισμοί και καταποντισμοί. Όλος ο κόσμος σώος και αβλαβής και η προφητεία των Μάγιας που σκόρπισε "πανικό" περνάει στην ιστορία.

Αλλού έκαναν πάρτι για να γιορτάσουν τις τελευταίες ώρες επί της Γης.

Αλλού έκαναν τελετές για την τελευταία μέρα του κόσμου.

Αλλου κρύφτηκαν σε καταφύγια στα έγκατα της Γης.

Αλλού έκαναν φάρσες ή γελούσαν με εκείνους που είχαν πιστέψει πως σήμερα, 21.12.2012 στις 12:00 ή στις 12:12 ή στις 12:21 ή στις 13:21 (GTM γαρ) θα καταστρεφόταν ο κόσμος.

Στο Μεξικό, στην πυραμίδα σύμβολο του πολιτισμού των Μάγια, Τσίτσεν Ιτζά, ο φωτογραφικός φακός του Reuters "έπιασε" τη στιγμή που υποτίθεται πως θα καταστρεφόταν ο κόσμος. Αν εξαιρέσει κάποιος τη βροχή, τίποτα άλλο δε μοιάζει... καταστροφικό.



Πάει κι αυτό λοιπόν. Ο κόσμος είναι στη... θέση του και θα συνεχίσει να είναι για πολλά χρόνια ακόμα.

Εκτός κι αν οι Μάγιας έχουν και κάτι άλλο να μας πουν. Αλλά μετά απ' όλα αυτά, ποιος θα τους... πιστέψει;
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στον κόμβο της Τιθορέας





Συνέβη στις 8:30΄ το πρωί στο 62ο χλμ Λαμίας - Λιβαδειάς στον κόμβο της "Βελίτσας"

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούταν με κατεύθυνση από Λαμία προς Λιβαδειά, κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ηλικιωμένος από την Τιθορέα.

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ο 79χρονος οδηγός του αγροτικού.

Τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο εξετάζει το Α.Τ. Αμφίκλειας.lamiareport.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων προς μαθητές 3ου και 4ου Γυμνασίου



Ο Δήμαρχος Λεβαδέων επιθυμεί να εκφράσει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια προς τη νεανική κινηματογραφική ομάδα «Μικροί Κινηματογραφιστές Λιβαδειάς» που αποτελείται από μαθητές του 3ου και 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς και η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Camera Zizanio 2012 για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η Ζωή δεν Γυρίζει Πίσω».
Η διάκριση τους αυτή, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια καθώς οι μαθητές σε πείσμα των καιρών όχι μόνο ασχολούνται με την παραγωγή τέχνης, αλλά τα καταφέρνουν και περίφημα αποσπώντας την πρώτη θέση μεταξύ των διαγωνιζόμενων στο ελληνικό τμήμα στην κατηγορία 13 – 16 ετών του Φεστιβάλ.
Εύχομαι στους μαθητές να συνεχίσουν να ασχολούνται με την ίδια αγάπη με την τέχνη και να μας εκπλήξουν και πάλι ευχάριστα με νέες διακρίσεις στο μέλλον.
Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς των μαθητών που με την καθοδήγησή τους οι «μικροί κινηματογραφιστές» γνώρισαν τα μυστικά της έβδομης τέχνης δημιουργώντας με βιωματικό τρόπο τη δική τους ταινία. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια από την Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς


Η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στους «Μικρούς Κινηματογραφιστές Λιβαδειάς»,μαθητές του 3ου και του 4ου Γυμνασίου ,που μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές για την χώρα μας, κατάφεραν με την δροσιά, το κέφι και την δυναμική τους παρουσία να πάρουν το 1ο βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό που διεξήχθη στον Πύργο Ηλείας και να κάνουν υπερήφανους τους γονείς ,τους καθηγητές τους και τους συμπολίτες τους. Ευχόμαστε στα παιδιά μας Χρόνια Πολλά & Καλές Γιορτές και πάντα με επιτυχίες!
Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου των παιδιών:
Το φετινό φεστιβάλ διεξήχθη από την 1η ως τις 8 Δεκεμβρίου 2012 στον Πύργο Ηλείας όπως κάθε χρόνο, παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και φέτος απαριθμούσε 180 συμμετοχές! Μια από αυτές ήταν και η ταινία μικρού μήκους 2012 «Η Ζωή δεν γυρίζει πίσω».
ΟΙ Μικροί Κινηματογραφιστές Λιβαδειάς βρέθηκαν λοιπόν εκεί ως Ζιζάνια και μοιράστηκαν και φέτος τη μοναδική αυτή εμπειρία με όλα τα υπόλοιπα Ζιζάνια της Ελλάδας και του εξωτερικού!
Η ταινία Μικρών Κινηματογραφιστών Λιβαδειάς έχει προβληθεί το Σάββατο 1/12/2012.
και πήρε το πρώτο βραβείο μεταξύ των άλλων διαγωνιζόμενων στο ελληνικό τμήμα στην κατηγορία 13-16 ετών του φεστιβάλ Camera Zizanio 2012 με την ταινία μικρού μήκους “Η Ζωή Δεν Γυρίζει Πίσω”.
"ΜΙΚΡΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ" - 3ο ΚΑΙ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Υπεύθυνη: Βασιλική Ταβλά
Πρόκειται για τη νεανική κινηματογραφική ομάδα «Μικροί Κινηματογραφιστές Λιβαδειάς» που
απαρτίζεται από μαθητές του 3ου και του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς και μετρά δύο σχολικά έτη
ζωής. Δημιουργήθηκε το 2010 ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινηματογράφου μέσα στα πλαίσια
των Σχολικών Δραστηριοτήτων, για να διδαχθούν οι συμμετέχοντες μαθητές βιωματικά, πώς να δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους. Την ταινία τη δημιούργησαν από κοινού οι μαθητές της ομάδας και των δύο σχολείων μαζί..
"Η Ζωή δε γυρίζει πίσω"
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Έφη Μπεχλιβανοπούλου 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Σαμουήλ
Ερμηνεία: Αναστασία Μπογδάνου, Νίκος Κολιούκος , Σίλβια Μοσκέρα , Νεφέλη Κολιούκου , Κωνσταντίνα Γέρου , Χρύσα Δημοπούλου , Κωνσταντία Διαμαντοπούλου , Επαμεινώνδας Λουκάς , Βίκυ Λιάκου , Τόνια Καντά , Τόνια Ντάνου , Έλενα Μανούσκου , Δημήτρης Σαμουήλ, Θάλεια Μπάδρα , Έφη Μπεχλιβανοπούλου – Προμηθευτής: Ξενοφών Στριμπής και Μητέρα Λυδίας: Βασιλική Ταβλά 
Κάμερα:Νεφέλη Κολιούκου, Βίκυ Λιάκου, Ελένη Μπάδρα, Επαμεινώνδας Λουκάς,Έφη Μπεχλιβανοπούλου
Μουσική: ομάδα ΜΚΛ, Puzzlemusik 
Μοντάζ: Νίκος Κολιούκος
Βοηθοί μοντάζ: Έφη Μπεχλιβανοπούλου, Σίλβια Μοσκέρα, Νεφέλη Κολιούκου 
Υπεύθυνοι καθηγητές : Βασιλική Ταβλά, Ξενοφών Στριμπής, Αγγέλα Καρατράντου. 
Περίληψη ταινίας “Η Ζωή Δεν Γυρίζει Πίσω”
Η ιστορία δυο νέων απέναντι στα ναρκωτικά και με ένα ηχηρό μήνυμα προς τους θεατές της ταινίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση Alco: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 1,6% της ΝΔ -Μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στη Χρυσή Αυγή


  Σταθερά πρώτο κόμμα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αφού όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας της Alco προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 22,3% και τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,7%.
  Ουσιαστικά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να κερδίζει από την αγανάκτηση του κόσμου μετά και τα νέα μέτρα. Την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνουν αποδυναμωμένα από τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση με τα ποσοστά τους να είναι 5,3% και 4,1% αντίστοιχα. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με το ποσοστό της να διαμορφώνεται στο 10,2%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%.

  Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του newsit.gr και διενεργήθηκε από τις 11 έως τις 14

 Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου
 •ΣΥΡΙΖΑ 22,3%
 •ΝΔ 20,7%
 •ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,2%
 •ΠΑΣΟΚ 5,3%
 •ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 4,5%
 •ΚΚΕ 4,3%
 •ΔΗΜΑΡ 4,1%
 •ΑΛΛΟ 5,5%
 •ΛΕΥΚΟ 4,3%
 •ΑΠΟΧΗ 9,1%
 •ΔΞ 9,7%

  Εντυπωσιακά όμως είναι και τα στοιχεία για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η ΝΔ χάνει 8,3% των ψηφοφόρων της από την Χρυσή Αυγή και 1,7% από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάνει ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 9,7% όχι προς κάποιο άλλο κόμμα αλλά προς τους αναποφάσιστους.

 Το ΠΑΣΟΚ πάλι έχει από παντού διαρροές, με το 4,5% να μετακινείται στην Χρυσή Αυγή, το 4,2% στον ΣΥΡΙΖΑ, το 3,4% στην ΔΗΜΑΡ και το 2,9% στη ΝΔ.

 Και το τρίτο κυβερνητικό κόμμα της κυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ χάνει μεγάλο ποσοστό, με το 11,5% μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 8,5% που μετακινείται προς την Χρυσή Αυγή, 6,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 6% στη ΝΔ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.ΠΑ.Μ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:«ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΩΡΑ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΩΡΑ
Λεφτά για τη σίτιση των παιδιών μας υπάρχουν. Τελεία.


Ο αριθμός των παιδιών που υποσιτίζονται στον ελλαδικό χώρο αυξάνει διαρκώς. Παιδιά αδυνατούν να αποδώσουν στο σχολείο, αδυνατούν να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα της γυμναστικής, ζαλίζονται, λιποθυμούν, απουσιάζουν ή/και σταματούν το σχολείο, λόγω υποσιτισμού. Σύμφωνα με την έκθεση της Unicef για την κατάσταση της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα, το 2010 υπολογίζεται ότι 440.000 ανήλικοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 1/5 των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά είναι οικονομικά αδύναμο για διατροφή με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας. Αν σκεφτεί κανείς πόσο έχει επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση από το 2010 μέχρι σήμερα, μπορεί να εκτιμήσει ότι ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που πεινούν, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες, πολύ μεγαλύτερος από όσο φαίνεται ή καταγράφεται στις λίστες για τα σχολικά κουπόνια.
Το πρόβλημα έχει μέχρι σήμερα αποπειραθεί να αντιμετωπίσει η πολιτεία με πρόχειρες λύσεις «πλαστικού επιδέσμου», οι οποίες όμως παρουσιάζουν συνοδούς δυσκολίες. Π.χ. οι λίστες των υποσιτιζόμενων μαθητών για την παροχή δωρεάν πρόχειρης τροφής μέσω κουπονιών από το κυλικείο του σχολείου:
α) αφήνουν ανέπαφο ένα μεγάλο κρυφό αριθμό υποσιτιζόμενων μαθητών, οι οποίοι αποκρύπτουν απόλυτα την ανάγκη τους, για να μην στιγματιστούν,
β) καθιστούν τα παιδιά ευάλωτα θύματα σχολικού εκφοβισμού (έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου συμμαθητές τους τα κορόιδευαν «να, ο φτωχούλης, τρώει από τα κουπόνια» κλπ.),
γ) δεν καλύπτουν τις πραγματικές και αυξημένες διατροφικές ανάγκες του παιδιού, καθώς τα προϊόντα των σχολικών κυλικείων είναι συχνά χαμηλής διατροφικής αξίας (τυρόπιτες, κρουασάν, αναψυκτικά κλπ.) και οι οποίες ανάγκες, λόγω των καταστάσεων, δεν καλύπτονται ούτε στο σπίτι.
Μια άλλη λύση που έχει δοκιμαστεί είναι τα προγράμματα δωρεάν σίτισης προς όλους τους μαθητές κάποιων επιλεγμένων σχολείων από μη κρατικά ιδρύματα, οργανισμούς ή εταιρείες. Αυτά εξαλείφουν μεν την σημαντική παράμετρο της στοχοποίησης συγκεκριμένων παιδιών (καθώς όλα τα παιδιά στο επιλεγμένο σχολείο εισπράττουν δωρεάν γεύμα), δεν αποτελούν όμως συνολική λύση στο πρόβλημα, καθώς σε ΟΛΑ τα σχολεία της χώρας σήμερα, ανεξαρτήτως περιοχής, υπάρχουν κάποιοι μαθητές οι οποίοι υποσιτίζονται. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται ένα σχολείο δεν μπορεί να αποτελέσει πλέον κριτήριο πιθανής ανέχειας, καθώς η κρίση έχει πλήξει την πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών, ακόμη και εκείνων που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ευκατάστατες. Επίσης, οι χορηγίες σίτισης από ιδιωτικούς οργανισμούς είναι προσωρινή και ασταθής (τι θα γίνει αν ο οργανισμός αποφασίσει τη διακοπή της χορηγίας;), ενώ δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με θέματα διαφήμισης στο σχολικό περιβάλλον.

Γνωρίζοντας ότι με την επιδρομή των νέων δρακόντειων μέτρων, το φαινόμενο του υποσιτισμού των παιδιών στην Ελλάδα, αναμένεται στους επόμενους μήνες να ενταθεί και να επεκταθεί δραματικά, το Ενιαίο Μέτωπο Ιατρικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ, προτείνει και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς να υποστηρίξουν την ακόλουθη πρόταση:
Να ξεκινήσει άμεσα κρατικό πρόγραμμα δωρεάν παροχής ενός τουλάχιστον πλούσιου δεκατιανού γεύματος σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Το γεύμα αυτό, θα πρέπει να είναι υψηλής διατροφικής αξίας (γάλα/γιαούρτη, σάντουιτς με τυρί/ζαμπόν ή βραστό αυγό, φρούτο εποχής και με εναλλακτικές επιλογές για παιδιά που είναι αλλεργικά σε κάποια συστατικά), με προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς μόνο, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς να προωθούνται συγκεκριμένες εταιρίες. Όσοι μαθητές δεν καταναλώσουν το γεύμα, θα ενθαρρύνονται να το πάρουν στο σπίτι.
Πριν μερικούς μήνες, το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την διανομή γευμάτων μπανάνας (!) συγκεκριμένης εταιρίας, σε συγκεκριμένα σχολεία στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης, για την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Δεν μπορεί ο χώρος του σχολείου να αποτελέσει διαφημιστική πασαρέλα ιδιωτικών συμφερόντων, ούτε μπορεί το φλέγον ζήτημα της σίτισης των παιδιών να αντιμετωπισθεί με πρόσκαιρα ημίμετρα διαφορετικής στοχοθέτησης, όπως το ανεπαρκές ευρωπαϊκό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής (ποίας διάρκειας αλήθεια;) «γάλα και φρούτο», που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας. Χρειάζεται ολοκληρωμένη λύση από το κράτος κι ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Το πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα είναι πρόβλημα παιδικού υποσιτισμού, όχι πρόβλημα υγιεινής διατροφής!  Είναι χρέος της ελληνικής πολιτείας να μεριμνήσει άμεσα για τη σωστή σίτιση όλων των παιδιών της,  ιδιαίτερα σε μια εποχή, που οι γονείς τους βρίσκονται στην απελπισμένη κατάσταση να μην μπορούν να τους παρέχουν τα βασικά για την επιβίωσή τους, ακριβώς λόγω των πολιτικών, που οι ίδιες οι κυβερνήσεις (εγχώριες και ευρωπαϊκές)  επέλεξαν και που αποτελούν τη ρίζα του προβλήματος. Δεν επιτρέπεται καμία δικαιολογία τύπου «δεν υπάρχουν λεφτά». Για τη σίτιση των παιδιών μας, λεφτά υπάρχουν. Τελεία.
Συστρατευόμαστε με οποιοδήποτε φορέα επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ανιδιοτελώς προς αυτήν την κατεύθυνση, πριν εκραγεί η διατροφική ωρολογιακή βόμβα, που οι ίδιες οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν ενεργοποιήσει, με θύματα τα παιδιά μας.
ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΠΑΜ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Νο 4 στον κόσμο Έλληνας εφοπλιστής ζήτησε και πήρε έκπτωση από την εφορία

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "6 μέρες", ο Γ. Αγγελικούσης χρωστούσε επί έξι χρόνια 6,2 εκατ. ευρώ για φόρο ακινήτου 6.000 τ.μ στη Συγγρού και πλήρωσε τελικά 5,2 εκατ. ευρώ.

Οι νομικοί παραστάτες του πάλεψαν στην Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και πέτυχαν έκπτωση ενός εκατ. ευρώ.

"Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών του άρθρου 70Α αποφάσισε ομόφωνα να καταλογιστεί το πρόστιμο στον εφοπλιστή, πράγμα που αποδέχθηκαν μετά από διαπραγμάτευση οι δικηγόροι και οικονομικοί του σύμβουλοι. Τα συμφέροντα του Δημοσίου, υποστήριξε, με εισήγησή του ενώπιον της Επιτροπής, επόπτης ελέγχου μεγάλης εφορίας του Πειραιά, η οποία είχε εντοπίσει τη φοροαποφυγή για το ιδιόκτητο ακίνητο που διατηρεί ο εφοπλιστής στη λεωφόρο Συγγρού", αναφέρει το δημοσίευμα και σημειώνει πως το συγκεκριμένο ακίνητο είναι εγγεγραμμένο σε offshore εταιρεία και δεν είχαν καταβληθεί οι ειδικοί φόροι που αναλογούν στο 3% της αντικειμενικής του αξίας μέχρι το 2009 και στο 15% μετά το 2009, όπως προβλέπει νόμος που ψηφίστηκε το 2010 για όσα ακίνητα φέρονται να έχουν δηλωθεί σε εξωχώριες εταιρείες.

Ομόφωνα η εξαμελής επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών με πρόεδρο τον δικαστικό Νίκο Ασημακόπουλο αποδέχθηκε και ενέκρινε την επιβολή του προστίμου συμφωνώντας παράλληλα με τους εκπροσώπους του εφοπλιστή να υπάρξει αφαίρεση μόνο των προσαυξήσεων που είχαν επιβληθεί επί καθυστερούμενων προς καταβολή φόρων. Τελικά, το αρχικό ποσό μειώθηκε σε 5,2 εκατ. ευρώ.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης θεωρείται ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής, ενώ κατατάσσεται τέταρτος στη νέα παγκόσμια λίστα που συνέταξαν οι «Lloyd’s» του Λονδίνου, στην οποία και συγκαταλέγονται άλλοι δεκατρείς Έλληνες εφοπλιστές και στελέχη της ναυτιλίας.

Διαθέτει πάνω από 100 πλοία, ανάμεσά τους δεξαμενόπλοια και φορτηγά, και –προς τιμήν του- χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά την ελληνική σημαία απασχολώντας εκατοντάδες Έλληνες ναυτικούς.

ΤΟ ΥΠΟΙΚ έχει δώσει εντολή σε όλες τις μεγάλες εφορίες να κάνουν έλεγχο σε όλα τα ακίνητα που φέρονται να κατέχουν επιχειρηματίες και εφοπλιστές, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι δηλωμένα για ευνόητους λόγους σε offshore εταιρείες. Μια απίστευτη σύμπτωση πάντως έδωσε αφορμή για… σχόλια στις τάξεις των εφοριακών, καθώς χτες ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις 165 προϊσταμένων εφοριών, διευθυντών, υποδιευθυντών και εποπτών.

Στο πλαίσιο αυτών των μεταθέσεων, ο επόπτης ελέγχου της εφορίας Πειραιά που είχε εισηγηθεί την επιβολή του προστίμου στον εφοπλιστή, για λογαριασμό του Δημοσίου, μετατέθηκε σε θέση ταμία σε εφορία του Βύρωνα.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα τέλη του 2013 τα αποτελέσματα των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Κρήτη και Ιόνιο




Η PGS διαψεύδει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες διαθέτει δεδομένα από σεισμικές έρευνες που έγιναν χωρίς άδεια στην ελληνική επικράτεια, κάνοντας λόγο για «σπέκουλα» και λανθασμένες αναφορές.




Στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διεξάγονται στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ... διέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νορβηγική εταιρεία PGS, που έχει αναλάβει μετά από διαγωνισμό τις σχετικές έρευνες.

Η PGS διαψεύδει επίσης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες διαθέτει δεδομένα από σεισμικές έρευνες που έγιναν χωρίς άδεια στην ελληνική επικράτεια, κάνοντας λόγο για «σπέκουλα» και λανθασμένες αναφορές.

Η PGS επισημαίνει, ειδικότερα, ότι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο θα διαρκέσουν δέκα μήνες και τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτές θα είναι διαθέσιμα στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 προς πώληση στις εταιρίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα ενδιαφερθούν.

«Το χρονοδιάγραμμα επιτρέπει στις εταιρίες αυτές να αξιολογήσουν τα γεωφυσικά δεδομένα της περιοχής, πριν την προκήρυξη του γύρου παραχωρήσεων που αναμένεται στα μέσα του 2014», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση δεδομένων που προέκυψαν από έρευνες χωρίς άδεια, η νορβηγική εταιρεία αναφέρει ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΥΠΕΚΑ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα δεδομένα και τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν δημόσια το καλοκαίρι του 2011.

Οι σεισμικές έρευνες διεξάγονται σε θαλάσσια περιοχή έκτασης 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο γύρος παραχωρήσεων που αναμένεται να προκηρυχθεί το 2014 αφορά την παραχώρηση περιοχών («οικοπέδων») μετά από διαγωνισμό, σε εταιρίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύκολη πρόκριση για Λεβαδειακό


 
Και τώρα διακοπές για τον Λεβαδειακό, ο οποίο πέρασε επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 5-0 του Πιερικού στην Κατερίνη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στέλιος Βασιλείου, ο οποίος με τρία γκολ στο 3’, στο 32’ και στο 51’, έκανε γρήγορα το 3-0, ενώ ο Δήμου με αυτογκόλ στο 58’ και ο Λισγάρας στο 88’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα του Παράσχου, η οποία έκανε καλή εμφάνιση και έφτασε πέρα για πέρα δίκαια στην πρόκριση. Μάλιστα, σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα, βρέθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πιερικός (Ντούσαν Μιτόσεβιτς):
Τόλιος, Νίκου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Καρτσαμπάς, Ίτσιος, Καθάριος (46′ Παπατόλιος), Ελευθεριάδης (64′ Μιχαηλίδης), Κόιτς, Σεχολάρι (57′ Βραχνός), Παναγιωτίδης.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος):
Κασμερίδης, Χοσέμι (46′ Μπουντόπουλος), Μαχαίρας, Κόρμπος (57′ Μανωλάς), Ροτζέριο (46′ Μεντί), Βασιλείου, Νικολακάκης, Μίλιεβιτς, Ντος Σάντος, Λισγάρας, Κουτσόπουλος.

Διαιτητής:
Κιοτζένης (Καβάλας)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Δηλγεράκης (Δράμας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νεκροί στην Πάτρα από «μαϊμού» Viagra (;)


 
 
«Kίνδυνος θάνατος» από υποκατάστατα του Viagra τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και λόγω έλλειψης του «μπλε χαπιού» αρκετοί τα παραλαμβάνουν από το ίντερνετ.
Μόνο στην Πάτρα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος» τους τελευταίους μήνες είχαμε δύο θανάτους από καρδιά οι οποίοι αποδεδειγμένα προκλήθηκαν από τη χρήση χαπιού που ενισχύει την στυτική λειτουργία. Για τη μία περίπτωση εξακριβώθηκε ότι ο εκλιπών είχε πάρει αυθεντικό Viagra, για την δεύτερη όμως δεν γνωρίζουμε αν είχε κάνει χρήση «μαϊμού» χαπιού.
Διαβάστε περισσότερα από το www.thebest.gr. 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ: Σήμερα οι αποζημιώσεις 13 εκατ. ευρώ σε 10.000 αγρότες


ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 13 εκατ. ευρώ σε 10.000 αγρότες
Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ,  σε 10.000 δικαιούχους αγρότες.
Πρόκειται για εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως στη φυτική παραγωγή από διάφορα αίτια στους νομούς Κορινθίας, Φλωρίνης, Καστοριάς, Μεσσηνίας, Πέλλας, Ημαθίας, Έβρου, Λάρισας, Αχαΐας, Κοζάνης, Ροδόπης, Σερρών, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Λακωνίας, Μαγνησίας, Γρεβενών, Δράμας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Τρικάλων, Φωκίδος.
Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώνει σταδιακά τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές -οι καλλιέργειες ή το ζωικό τους κεφάλαιο- έτσι ώστε μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 να έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Στις 27/12 η καταβολή του επιδόματος για το τρίτο παιδί


ΟΓΑ: Στις 27/12 η καταβολή του επιδόματος για το τρίτο παιδί
Την ερχόμενη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, (ΟΓΑ) στις τρίτεκνες και στις πολύτεκνες οικογένειες, το επίδομα για το τρίτο παιδί που δεν καταβλήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές του επιδόματος ανέρχεται στο ποσό των 3.874.992 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες τηλεφωνικές γραμμές για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ χωρίς τις υπέρογκες χρεώσεις των "αετονύχηδων"

ΔΕΙΤΕ: Τα νέα τηλέφωνα

Την εφαρμογή ενός νέου συστήματος εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με το κλείσιμο ραντεβού με τους γιατρούς του Οργανισμού, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς...



Πρόκειται για τηλεφωνικές γραμμές οι οποίες θα εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και το κόστος τους θα αντιστοιχεί σε αστική χρέωση. Η υπηρεσία θα λειτουργεί με υπαλλήλους του Οργανισμού.

Σήμερα Πέμπτη ξεκίνησε η λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών στις Μονάδες Υγείας Αλεξάνδρας (210-6450749, 6479812), Αθηνών - Πλατεία Θεάτρου (210-3220746, 3220523, 3225624) και Αγία Σοφία Πειραιά (210-4210353, 4210357, 4212083).

Μέσα στις επόμενες 20 μέρες θα εγκατασταθούν νέες τηλεφωνικές γραμμές σε άλλα 20 πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Έως τότε θα λειτουργούν παράλληλα και οι πενταψήφιοι αριθμοί για τα τηλεφωνικά ραντεβού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις που υπέγραψαν ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολα τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2012 σε ένα βίντεο

Ολα τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2012 σε ένα βίντεο [βίντεο]

Το τέλος κάθε χρονιάς αποτελεί μια περίοδο ανασκόπησης. Κάτι τέτοιο επιχειρεί και το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Youtube και το οποίο μέσα σε έξι λεπτά, περίπου, συνοψίζει μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του 2012.
Συγκεκριμένα στο εν λόγω βίντεο προβάλλονται στιγμιότυπα από ιστορίες που μονοπώλησαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως το ναυάγιο του Costa Concordia, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μακελειό στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάτμαν και άλλες σκηνές που συγκινούν ή εντυπωσιάζουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Τροχαία επιστρέφει πινακίδες και διπλώματα στους παραβάτες οδηγούς

Η Τροχαία επιστρέφει πινακίδες και διπλώματα στους παραβάτες οδηγούς

Προκειμένου να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.η Τροχαία επιστρέφει τις άδειες οδήγησης, καθώς τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 20.12.2012.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
  • Μη καταβολή τέλους διοδίων
Ωστόσο οι οδηγοί παραβάτες για να πάρουν πίσω τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση των εργαζομένων ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Μετά την απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης της εταιρείας που εν κρυπτό και χωρίς καμμία ενημέρωση και συζήτηση με το Σωματείο, εχθές το μεσημέρι κάλεσε το υπαλληλικό προσωπικό και με εκβιαστικά διλλήματα τους έβαλε να υπογράψουν Ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών και θεσμικών δικαιώματος μας, θεωρούμε ότι όλοι μας έχουμε την ατομική μας ευθύνη στα εκβιαστικά διλλήματα που μπαίνουν από την εργοδοτική πλευρά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην προσπάθεια του εργοδότη να διαλύσει την συνοχή των εργαζομένων, την λειτουργία του Σωματείου, καταργώντας ότι με αγώνες όλα αυτά τα χρόνια κατακτήσαμε.
Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί θα δώσουμε την απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να διατηρήσουν τα δικά τους προνόμια σε βάρος των εργαζομένων.
Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε τον τρόπο αντίστασης στην αδίστακτη πολιτική της εταιρείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ. ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Χ. ΡΟΚΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ
7ο ΧΛΜ. ΘΗΒΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΤΗΛ:22620-89041 FAX: 22620-89042
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ
ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 194/1970 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ
 thivagr.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Βραβείο για το 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς

Το 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς συμμετείχε στο τοπικό διαγωνισμό που οργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Βοιωτίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών – EUSO 2013 και διεξήχθη στις 9 Δεκεμβρίου 2012.
Η ομάδα μας κατέκτησε το 1ο Βραβείο μεταξύ δέκα μαθητικών ομάδων από Λύκεια της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας και θα συμμετάσχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό για την επιλογή της εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας.
Στην ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς συμμετέχουν οι μαθητές/τριες:
Δεδές Παναγιώτης,  Μπάρτζος Παναγιώτης,  Τσαμπά Σταματία.

                          Ο  Δ/ντής  Δρ. Λάμπρος Παπαλάμπρος
και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου
 εύχονται καλή συνέχεια και
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  στην ομάδα μας 
Διαβάστε Περισσότερα »

Tόλμη και... Βοιωτία...


Τον νομό Βοιωτίας επισκέφτηκε σήμερα ο Τέρενς Κουίκ στο πλαίσιο των περιοδειών που κάνει, εν όψει του συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο βουλεύτης συναντήθηκε με...

στελέχη και αντάλλαξαν απόψεις, ζυμώθηκαν και έδωσαν ραντεβού για το αμέσως επόμενο διάστημα. Το κλου πάντως της επίσκεψης ήταν η αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της συνάντησης, την οποια κοινοποίησε ο Τέρενς και έγραψε:

"Αποψε στη Λιβαδειά με μια ομαδα απο τους εδω ΑΝΕΞ ΕΛ.Και οπως φωναξε καποιος...ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ