Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικο γλέντι του Ελλοπιακού


EΛΛΟΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙΟ Α.Ο Ελλοπιακός σας καλεί στο Πρωτοχρονιάτικο γλέντι στις 31.12.2012  στην οικογενειακή Ταβέρνα "η Μηλίτσα"

Είσοδος 15e. Περιλαμβάνεται πλούσιο μενού και άφθονο κρασί δωρεάν. Eνισχύουμε την ομάδα και χαρίζουμε λίγες ώρες ξεγνοιασιάς στους εαυτούς μας, ξεχνώντας έστω για λίγο τα μεγάλα μας προβλήματα. Για κρατήσεις θέσεων, τηλ: 2264041476
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς έβγαλε μια 44χρονη 100.000 ευρώ στην Πάτρα!!!


Τι έχει δημιουργήσει σάλο σε αρκτικό διαμέρισμα της Πάτρας με μια 44χρονη ιδιοκτήτρια που έβγαλε 100.000 ευρώ;Δεν είναι μόνο τα γνωστά σκάνδαλα όπως εκείνο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά και άλλα κοινά περιστατικά με απάτες. Σάλος στο Αρκτικό διαμέρισμα της Πάτρας με την... περίπτωση 44χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος της περιοχής η οποία όχι απλώς έχει φεσώσει αναρίθμητους συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Και όλα αυτά γιατί η 44χρονη ιδιοκτήτρια από την Πάτρα προσποιείται πως έχει τρομερή ανάγκη, αλλά την ίδια ώρα κάνει τη μεγάλη ζωή!
 Είναι χωρισμένη πάνω από τριετία και χωρίς παιδί.
 Όταν πρωτοζήτησε δανεικά η 44χρονη ιδιοκτήτρια αντιμετώπιζε όντως προβλήματα στο μαγαζί της (λόγω κρίσης) όπως αναφέρει το dete.gr
Γι” αυτό και οι περισσότεροι της έδιναν χρήματα. Αλλά επειδή όλοι όσοι της έδωσαν ανήκουν στον ευρύτερο συγγενικό και φιλικό της κύκλο γνωρίζονται μεταξύ τους. Όταν είδαν πως η γυναίκα ενώ από τη μια χρωστούσε, από την άλλη έκανε πολυτελή ζωή και παράλληλα δεν τους επέστρεφε τα δανεικά, άρχισαν να το εκμυστηρεύονται ο ένας στον άλλον κι έτσι ανακάλυψαν ότι είχε δανειστεί από όλους σχεδόν. Και με πρόχειρο υπολογισμό το συνολικό χρέος της 44χρονης από την Πάτρα προς όλους φθάνει ακόμα και τις 100.000 ευρώ! Μόνο μία φίλη της είχε φροντίσει να την βάλει να υπογράψει χαρτί ότι της έδωσε χρηματικό ποσό ύψος 3.000 ευρώ και έχοντας αυτό ως «όπλο» προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης εναντίον της ώστε η υπόθεση να φθάσει στο ακροατήριο. Όσο για τους υπόλοιπους ακόμα ψάχνουν να βρουν τρόπο να δικαιωθούν. Το χειρότερο απ” όλα όμως είναι ότι η 44χρονη ιδιοκτήτρια στην Πάτρα διατηρεί και παράνομο δεσμό με τον παντρεμένο κουμπάρο της. Τον οποίο έχρησε προσφάτως υπεύθυνο του μαγαζιού της προκειμένου να δικαιολογούν στη γυναίκα του τα συχνά ταξίδια στην Αθήνα (και αλλού) που κάνουν μαζί. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, η απατημένη σύζυγος έχει αναλάβει και χρέη οικιακής βοηθού στο σπίτι της 44χρονης!
 fimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ, ΣΤΟ «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ, ΣΤΟ «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ» Δυο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, στις 27 Δεκεμβρίου, στη 13.00 το μεσημέρι, σκορπίζοντας το κέφι και τη χαρά σε όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.Δεν είναι η πρώτη φορά που  ο Κώστας Μαρτάκης θα βρεθεί στα  Τρίκαλα και στους χώρους του Μύλου. Ενα χρόνο πριν, ο τραγουδιστής είχε τραγουδίσει και κατά συνέπεια μεταδόσει το μήνυμα του για «Καλά Χριστούγεννα» και πάλι από τη σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών». Η εμπειρία του, όπως είχε τονίσει και ο ίδιος ήταν τόσο όμορφη και μαγική που ήθελε να το επαναλάβει.Το κοινό των Τρικάλων (και όχι μόνο) τον περιμένει με ανοιχτές αγγάλες για να τραγουδίσει μαζί του, δυνατά και να του χαρίσει το πιο θερμό του χειροκρότημα!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Η αποθέωση της αγάπης

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι βέβαιο ότι θα σας συγκινήσει.
Θα δείτε έναν σκύλο να δείχνει με έναν ξεχωριστό τρόπο, που θα ζήλευαν πολλοί άνθρωποι, την αγάπη του και την στοργή του σε ένα παιδί με σύνδρομο down. Τα λόγια είναι περιττά...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κρύο από αύριο μέχρι την Πρωτοχρονιά

Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη, ενώ διατηρούνται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Από την Πέμπτη, όμως, θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας και οι τοπικές βροχοπτώσεις. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.  Σε πτώση η θερμοκρασία.

Την Παρασκευή, στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτίους - νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βραδύ στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι αρχικά θα είναι από νότιες διευθύνεις 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, στα ανατολικά και νότια θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Θα δουλεύουμε 38,1 χρόνια για να πάρουμε σύνταξη

Θα δουλεύουμε 38,1 χρόνια για να πάρουμε σύνταξη – Στην Ευρώπη των 27 ο μ.ο. θα

Κατά 8,8 χρόνια θα αυξηθεί ο χρόνος εργασίας στην Ελλάδα προκειμένου να πάρουμε σύνταξη,σύμφωνα με έκθεση-βόμβα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό σημαίνει διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό μας σύστημα έως το 2060, χρονικό διάστημα το οποίο εξετάζει η συγκεκριμένη έκθεση.
Η έκθεση της επιτροπής, την οποία δημοσιεύει σήμερα τα naftemporiki.gr, αφορά στη γήρανση του πληθυσμού για τα 27 κράτη-μέλη αποτελεί και αποτελεί μια δυσάρεστη προοπτική για τους Ελληνες μελλοντικούς εργαζομένους.
Στο δείκτη για τον ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας που θα πρέπει να έχει κάποιος πριν πάρει σύνταξη, προβλέπεται ότι για την Ελλάδα ο μέσος όρος εργασίας από 29,3 χρόνια που ήταν το 2010 θα αυξηθεί σταδιακά ως το 2060 στα 38,1 χρόνια.
Η αύξηση αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εντός της Ε.Ε. μετά το Λουξεμβούργο, όπου ο ελάχιστος χρόνος εργασίας θα αυξηθεί κατά 9,7 χρόνια, φτάνοντας όμως τα 36,7 χρόνια, από μόλις 27 χρόνια που ήταν το 2010.
Παρ' όλα αυτά, σε μέσο ευρωπαϊκό όρο, τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα, αφού μπορεί μεν η αύξηση του ελάχιστου εργασιακού βίου να είναι μόνο 3,1 χρόνια, αλλά ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης δεν θα μπορεί να πάρει σύνταξη το 2060, αν προηγουμένως δεν έχει εργαστεί τουλάχιστον 39,2 χρόνια.
Τα δημογραφικά στοιχεία είναι ακόμη χειρότερα, με δεδομένο το χαμηλό δείκτη γονιμότητας της χώρας, ο οποίος θα βαίνει αυξανόμενος μεν από το 2010, αλλά μόνο οριακά, αφού, από 1,52 που ήταν το 2010, αναμένεται να φτάσει το 1,63 το 2011.
Αντίστοιχα, αναμένεται σημαντική αύξηση του προσδόκιμου της για την πεντηκονταετία 2010 - 2060, κατά 5,5 χρόνια για τις γυναίκες και 7,1 χρόνια για τους άντρες. Τα προσδόκιμα όρια ηλικίας θα αυξηθούν στα 84,9 χρόνια το 2060, από 77,8 χρόνια που ήταν το 2010 για τους άντρες και στα 88,3 χρόνια για τις γυναίκες, από 82,8 που ήταν πριν από δύο χρόνια.
Με αυτά τα δεδομένα, οι πλέον παραγωγικές ηλικίες, δηλαδή αυτές από τα 24 χρόνια μέχρι και τα 54 χρόνια, ως ποσοστό του πληθυσμού αναμένεται να μειωθούν το διάστημα 2010 - 2060 κατά 10,1%, ενώ, αντίθετα, θα αυξηθούν κατά 12% οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, δίνοντας ένα σαφές δείγμα για τη γήρανση του πληθυσμού.
Το μόνο θετικό αντιστάθμισμα, σύμφωνα με την επιτροπή, στη ζοφερή αυτή κατάσταση είναι ότι, για τη συγκεκριμένη περίοδο, η Ελλάδα θα παραμείνει υποδοχέας ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών μέχρι και το 2060.
Μάλιστα, η εκτίμηση είναι ότι, μέχρι και τότε και από το 2010, η Ελλάδα θα έχει δεχθεί μετανάστες ίσους σε αριθμό με το 15% του πληθυσμού της, δηλαδή περίπου 1,6 εκατ. άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων



Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα των Χριστουγέννων στον Λοφίσκο. Κάτω από συνθήκες που εξετάζει το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας άνδρας, 70 ετών, εξετράπη από την πορεία της και έπεσε στον στύλο που βλέπετε στη φωτογραφία.



Περαστικοί σοκαρισμένοι κάλεσαν ασθενοφόρο και ήλπιζαν ο 70χρονος να είναι καλά στην υγεία του.

Δυστυχώς, στον δρόμο προς το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και έσβησε, βυθίζοντας στο πένθος ανήμερα των Χριστουγέννων τους δικούς του ανθρώπους και όλη την περιοχή, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός λόγω του επαγγέλματός του.

Πηγή: evianews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΔΕΗ για κατάσχεση της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ



«Με μια απόφαση που δικαιώνει τη ΛΑΡΚΟ και επιτρέπει στην εθνική βιομηχανία σιδηρονικελίου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, ενόψει μάλιστα και της προωθούμενης αποκρατικοποίησής της, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΗ, για συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ μέχρι του ποσού των 39,2 εκατ. ευρώ» σχολίασαν σήμερα κύκλοι της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ.


Σημειώνεται δε, σύμφωνα με το Newsit.gr, ότι η ΔΕΗ στο ακροατήριο αύξησε το ποσό της απαίτησης σε 80 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Περαιτέρω, όπως έγινε γνωστό από κύκλους της ΛΑΡΚΟ, το δικαστήριο έκανε δεκτό ένα εκ των βασικών επιχειρημάτων που είχαν αναπτύξει κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, στις 20 Νοεμβρίου, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΛΑΡΚΟ, κύριοι Τατιάνα Τσιρακοπούλου και Φίλιππος Φιλιππόπουλος, ότι, δηλαδή, η ΔΕΗ δεν διακινδυνεύει τυχόν απαιτήσεις της έναντι της ΛΑΡΚΟ.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση κατάσχεσης, κρίνοντας ότι «από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν πιθανολογήθηκε ότι η οφειλέτρια πρόκειται να εκποιήσει υφιστάμενα περιουσιακά της στοιχεία (...). Συνεπώς, ανεξαρτήτως της υπάρξεως, ή μη, της απαιτήσεως που αναφέρεται στην αίτηση πρέπει αυτή (η αίτηση) να απορριφθεί για έλλειψη επικείμενου κινδύνου η συνδρομή του οποίου αποτελεί τη μία βασική προϋπόθεση για την παροχή της αιτούμενης προσωρινής δικαστικής προστασίας».

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο έλαβε την απορριπτική του απόφαση, χωρίς να χρειασθεί να εξετάσει τα προβαλλόμενα από τη ΛΑΡΚΟ επιχειρήματα, βάσει των οποίων αμφισβητούνται οι απαιτήσεις της ΔΕΗ, για καθυστερούμενες -κατά τη ΔΕΗ- οφειλές από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΛΑΡΚΟ έχει προσφύγει για την υπόθεση αυτή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καταγγέλλοντας «υπέρογκες και αυθαίρετες χρεώσεις που της έχει επιβάλει η ΔΕΗ». Μάλιστα, η Αρχή έχει ήδη εκδώσει προσωρινή απόφαση, με την οποία έγιναν δεκτές οι κυριότερες αιτιάσεις της ΛΑΡΚΟ και ορίσθηκε από τη ΡΑΕ προσωρινή τιμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη ΛΑΡΚΟ 50 ευρώ/MWh, ποσό σημαντικά μικρότερο από αυτό που τη χρέωνε η ΔΕΗ με τα τιμολόγιά της.

Ήδη, η ΔΕΗ και η ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του τιμολογίου χρέωσης, όπως επιβάλλει η ΡΑΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ 2012 Ο ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ !!!




Κορυφαίος Θηβαίος Αθλητής τού 2012 ανακηρύχθηκε από τό
 ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
 ο Μαραθωνοδρόμος , Κολυμβητής αλλά καί Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής τού Προσφυγικού Ιωνικού Αστέρα Θηβών Γιάννης Γερονικολός  !!!
Ο Σούπερ Γιάννης χρόνια τώρα έχει αφιερώσει σχεδόν όλη του τή ζωή στόν Αθλητισμό
 στέλνοντας τό Μήνυμα μέ τό πάθος του γιά Αθληση σέ μικρούς καί μεγάλους ότι
ο Αθλητισμός είναι πηγή Ζωής Ο Γιάννης τά τελευταία χρόνια εχει οργώσει σχεδόν
 όλη τήν Ευρώπη αγωνιζόμενος , έχοντας μεγάλες διακρίσεις  σέ διάσημους Μαραθώνιους ενώ πρόσφατα αγωνίστηκε μέ επιτυχία καί στόν Μαραθώνιο τών Αθηνών  .
Μέ τό Εθνόσημο στό στήθος αλλά καί τήν Θήβα  νά κοσμεί τήν φανέλα του
 έχει χαρακτηριστεί πρίν από λίγα χρόνια Αξιος Πρεσβευτής τού Θηβα'ι'κού Αθλητισμού
 σέ όλα τά πέρατα τής Οικουμένης !!!
Είναι άξιο αναφοράς τό ότι συμμετέχει ολα αυτά τά χρόνια σέ Μεγάλους
 Αγώνες εντός καί εκτός Ελλάδος μέ προσωπικά έξοδα αφού δέν έχει
υποστηριχθεί Χορηγικά από κάποιον Φορέα τού τόπου ή κάποια επιχείριση .
Τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ αλλά καί ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ
 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
 αποφάσισαν από κοινού νά τιμήσουν τόνΣούπερ Γιάννη τής Θήβας μας
σέ προσεχή Εκδήλωση πού θά πραγματοποιηθεί στό κοσμικό κέντρο ''ΤΖΑΚΙ '' τής Θήβας .
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα θλιβερά Χριστούγεννα της Ελλάδας



Με τον τίτλο Θλιβερά Χριστούγεννα στην Ελλάδα, το γερμανικό ειδησεογραφικό...
πρακτορείο Deutche Welle αποτυπώνει μέσω ενός εκτενέστατου ρεπορτάζ την όχι και τόσο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της χώρας μας.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τα άδεια καταστήματα, την πανωλεθρία της κρίσης αλλά και για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της Ελλάδας με τα κάλαντα τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι χαρούμενοι στολισμοί, το καλό φαγητό και τα δώρα προς τα παιδιά αποτελούν σημαντικό κομμάτι των παραδοσιακών Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Αλλά τίποτα πια δεν είναι το ίδιο, καθώς η Ελλάδα βιώνει όσο πότε άλλοτε την οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή συνεχίζει να γεννά μια πανωλεθρία.

«Φέτος τα έχουμε ξεχάσει τα Χριστούγεννα» δηλώνει στη Deutche Welle μια άνεργη Αθηναία και συνεχίζει λέγοντας «Είμαι άνεργη, η σύνταξη του συζύγου μου έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και φέτος δεν είμαστε σε θέση να αγοράσουμε δώρα ούτε για τα εγγόνια μας». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αγοραστική κίνηση της Αθήνας «Ο κεντρικότερος πεζόδρομος στην πλατεία Συντάγματος σφύζει από κόσμο. Οι βιτρίνες τους είναι πράγματι εντυπωσιακές. Ωστόσο τα μαγαζιά παραμένουν άδεια. Παρά τις καλές τιμές και τις επιγραφές στα καταστήματα που διατυμπανίζουν την ελληνική προέλευση των προϊόντων τα καταστήματα δεν έχουν κίνηση»

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις από καταστηματάρχες «Ο κόσμος έρχεται και μας λέει: Πράγματι μας αρέσουν όσα διαθέτει το κατάστημά σας, αλλά οι συντάξεις και οι μισθοί μας έχουν περικοπεί. Έχετε δώρα των... 5 ή 10 ευρώ;» τονίζει από την πλευρά του Αθηναίος καταστηματάρχης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα επιτεύγματα του 2012


Τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα της χρονιάς, επέλεξαν και φέτος, οι συντάκτες της επιθεώρησης «Science». Όπως ήταν αναμενόμενο, την πρώτη θέση κατέλαβε το μποζόνιο Χιγκς, η ύπαρξη του οποίου προβλέφθηκε θεωρητικώς πριν από περισσότερο από 40 χρόνια από τον Πίτερ Χιγκς, αλλά τον περασμένο Ιούλιο επιστήμονες ανέφεραν ότι αυτή η θεωρία μάλλον έγινε... πράξη.
Ιδού λοιπόν η σχετική λίστα:
1.       Επίτευγμα της χρονιάς: Το μποζόνιο Χιγκς.
Χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου μισό αιώνα μέχρι να κατασκευαστεί το γιγάντιο μηχάνημα που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σχετικά με την ύπαρξη του μποζονίου Χιγκς. Ωστόσο τον περασμένο Ιούλιο φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή: επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν πως είναι σχεδόν βέβαιοι ότι εντόπισαν «κάτι που μοιάζει με το Χιγκς», το σωματίδιο που θα επιβεβαιώσει ότι γνωρίζουμε πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.
2.      Το γονιδίωμα του μακρινού μας εξαδέλφου.
Μέσα στο 2012 γερμανοί επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το γονιδίωμα ενός εξαφανισμένου είδους, του ανθρώπου του Ντενίσοβα. Πρόκειται για ένα είδος που ζούσε στη Σιβηρία και ήταν συγγενικό των σύγχρονων ανθρώπων - οι Ντενίσοβα ήταν μάλιστα ακόμη πιο στενοί συγγενείς των Νεάντερταλ.
3.       Ποντίκια γέννησαν με ωάρια από βλαστικά κύτταρα.
Μέσα στο 2012 ιάπωνες ερευνητές χάρισαν σε... ποντικίνες τη χαρά της μητρότητας με ωάρια που δημιούργησαν από το... μηδέν με χρήση βλαστικών κυττάρων. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κιότο στην Ιαπωνία γονιμοποίησαν τα ωάρια που δημιούργησαν και τα εμφύτευσαν σε πειραματόζωα: ύστερα από φυσιολογική εγκυμοσύνη, αυτά έφεραν στο φως υγιή ποντικάκια.
4.       Η προσεδάφιση του Curiosity στον Άρη.
Μέσα σε αυτή τη χρονιά η ανθρωπότητα έβαλε πλώρη για την κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη, στέλνοντας για εξερεύνηση ένα άκρως εξελιγμένο ρομποτικό όχημα, το Curiosity. Η επιτυχημένη προσεδάφιση του ρομποτικού εξερευνητή ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ειδικούς της αποστολής στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, λίγο έξω από το Λος Αντζελες. Παρότι το Curiosity δεν ήταν το πρώτο ρομποτικό όχημα που έφθασε στον Άρη η επιτυχής προσεδάφισή του τον περασμένο Αύγουστο άνοιξε μια καινούργια σελίδα στην κατάκτηση του Διαστήματος.
5.       Φανερώθηκαν τα... εξωτικά σωματίδια.
Το 2012 εμφανίστηκαν οι πρώτες σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη των «φερμιονίων Μαγιοράνα», μιας κατηγορίας παράξενων σωματιδίων που αποτελούν τα αντισωματίδια των εαυτών τους. Ο εντοπισμός τους κατέστη δυνατός χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο τρανζίστορ.
6.       «Ανάβοντας» και «σβήνοντας» τα γονίδια.
Μετά την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος μια από τις μεγάλες προκλήσεις για τους ειδικούς ήταν - και είναι - το να καταφέρουν να παρέμβουν σε συγκεκριμένα γονίδια προκειμένου να αποκαλύψουν τα «επιμέρους» μυστικά του γενετικού μας κώδικα τα οποία είναι καίριας σημασίας για την υγεία αλλά και την ασθένεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο η όλη διαδικασία της παρέμβασης ήταν σε μεγάλο βαθμό δύσκολη αφού δεν υπήρχαν τα κατάλληλα εξειδικευμένα εργαλεία. Μέσα στο 2012 όμως εμφανίστηκε ένα εξελιγμένο «εργαλείο» (TAL effector) το οποίο έδωσε στους ερευνητές τη δυνατότητα να «αλλάζουν» τη συμπεριφορά των γονιδίων, να αυξάνουν τη δράση τους ή αντιθέτως να τα «αποσιωπούν» σε ψάρια-ζέβρα, βατράχους, παραγωγικά ζώα, ακόμη και σε κύτταρα ασθενών.
7.       Λέιζερ ακτίνων Χ στην υπηρεσία της ιατρικής.
Τον περασμένο Νοέμβριο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν χρησιμοποίησαν ένα λέιζερ ακτίνων Χ - το οποίο «λάμπει» πολύ περισσότερο από τις συμβατικές πηγές ακτίνων Χ - προκειμένου να προσδιορίσουν τη δομή ενός ενζύμου. Το ένζυμο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του παρασίτου Trypanosoma brucei το οποίο προκαλεί την αφρικανική τρυπανοσωμίαση (ή αλλιώς ασθένεια του ύπνου).
8.       Στα σκουπίδια ο όρος «σκουπιδο-DNA».
Μια μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο θεωρήθηκε ως νέο ιστορικό ορόσημο της βιολογίας - μετά από εκείνο της ολοκληρωμένης «ανάγνωσης» του ανθρωπίνου γονιδιώματος το 2003. Εκατοντάδες επιστήμονες δεκάδων ερευνητικών κέντρων παγκοσμίως που συμμετείχαν στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα ENCODE παρουσίασαν την «ανανεωμένη έκδοση» της «εγκυκλοπαίδειας του DNA» η οποία επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεράστιας αυτής ερευνητικής δουλειάς που διήρκεσε πέντε έτη το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα ήδη γνωστά 20.000- 23.000 γονίδια, καθώς, πέρα από αυτά τα γονίδια που απαρτίζουν μόλις το 2% του DNA και παράγουν τις πρωτεϊνες, το υπόλοιπο DNA (θεωρούμενο «σκουπίδι» μέχρι σήμερα) κάθε άλλο παρά άχρηστο είναι. Στην πραγματικότητα, μάλλον αποτελεί ένα τεράστιο κρυφό «λειτουργικό σύστημα» που ελέγχει το γονιδίωμά μας. Συνολικά, περίπου το 80% του DNA αποκαλύφθηκε πλέον ότι επιτελεί κάποιου είδους χρήσιμη βιοχημική λειτουργία.
9.       Κίνηση με τη... σκέψη.
Μέσα στο 2012 ειδικοί του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς πήγαν τη σκέψη της... κίνησης μέσω της σκέψης ένα βήμα πιο πέρα. Παρουσίασαν έναν εξελιγμένο ρομποτικό βραχίονα ονόματι Modular Prosthetic Limb (αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των Εξελιγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ) που προσφέρει σε παράλυτα άτομα τα οποία σήμερα είναι εγκλωβισμένα μέσα σε ένα σώμα που δεν αντιδρά, μεγάλη αυτονομία κινήσεων - είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο ρομποτικό προσθετικό μέλος προσφέρει ανεξάρτητη κίνηση του κάθε δαχτύλου σε ένα «πακέτο» που ζυγίζει λιγότερο από πέντε κιλά.
10.   Πώς αλλάζουν οι «γεύσεις» των νετρίνων.
Το τελευταίο κομμάτι ενός παζλ που βασάνιζε επί έτη τους φυσικούς φαίνεται ότι βρέθηκε εφέτος μέσω των μετρήσεων του Πειράματος Νετρίνων του Αντιδραστήρα Daya Bay στην Κίνα. Η διεθνής ομάδα ερευνητών που εργάζεται εκεί κατόρθωσε να προσδιορίσει την τιμή και της τελευταίας παραμέτρου που απαιτείται για την περιγραφή των ταλαντώσεων των νετρίνων - του τρόπου δηλαδή με τον οποίο τα σωματίδια περνούν από τον ένα τύπο στον άλλο ή, όπως λένε οι ειδικοί, αλλάζουν «γεύσεις». Η εξέλιξη θα επιτρέψει πλέον στους επιστήμονες να μελετήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά των νετρίνων και των αντινετρίνων και ενδεχομένως να δώσουν απαντήσεις στο μεγάλο μυστήριο της ύπαρξης της ύλης και της αντιύλης στο Σύμπαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα διαθέσει δωρεάν γη σε όποιον έχει ανάγκη

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα διαθέσει δωρεάν γη σε όποιον έχει ανάγκη

Κατά το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ζήτησε από την Πολιτεία να επιτρέψει την αξιοποίηση της περιουσίας που έχει απομείνει στην Εκκλησία προς όφελος του λαού και δήλωσε ότι θα θέσει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γη ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία, τα κτήματά της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ήδη ενήμερο για την πρόθεση του Αρχιεπισκόπου να διαθέσει κτήματα προς καλλιέργεια και αναζητείται μέθοδος ώστε αυτά να δοθούν σε άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη, δωρεάν.
Στο μήνυμά του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι ο λαός μας γνωρίζει να επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς και η Εκκλησία συμβάλλει και θα συμβάλλει όπως μπορεί για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.
Ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου:
«Χριστός γεννάται, δοξάσατε».
«Ιδών ο Κτίστης ολλύμενον, τόν ανθρωπον χερσίν, ον εποίησε, κλίνας ουρανούς κατέρχεται»!
Αδελφοί μου καί τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
«Χριστός γεννάται, - χαρά στόν κόσμο» τραγουδά τέτοιες μέρες, εδώ καί αιώνες ο λαός μας, ακόμα καί σέ περιόδους θλιβερές καί δύσκολες στό διάβα της ιστορίας. «Χριστός γεννάται», καί λάμπει πάλι τό φως πού προσανατολίζει τά βήματά μας γιά νά συναντήσουμε τήν ελπίδα καί νά αποκτήσουν οι προσδοκίες μας υπόσταση, νόημα καί σκοπό.
«Χριστός γεννάται» σημαίνει πώς άμεσα καί ψηλαφητά γνωρίζουμε ότι ο Θεός γίνεται άνθρωπος καί βαδίζει τόν δρόμο της ταπεινώσεως καί της θυσίας, γιά νά βρει ο άνθρωπος τήν αφετηρία μίας νέας ζωής. Γιά νά βρεί ο αθένας τόν τρόπο, τό δικαίωμα καί τή δυνατότητα νά αλλάξει τόν εαυτό του καί τόν κόσμο γύρω του.
Ο δρόμος πού ανοίγει μπροστά μας ο Χριστός είναι οδός σωτηρίας, ελπίδας καί θετικής προσδοκίας. Καί, συνάμα, πρόσκληση ενεργοποιήσεως των συνειδήσεων γιά νά γίνουν η ζωή μας, ο κόσμος καί τό αύριο καλύτερα καί φωτεινότερα.
Η πατρίδα μας βιώνει κρίσιμες καί οδυνηρές στιγμές αγωνίας καί αβεβαιότητας γιά τόν επιούσιο του λαού της καί γιά τό αύριο. Οι ώρες πού ζούμε είναι ώρες δοκιμασίας της πίστης, των χριστιανικών μας αξιών καί αισθημάτων, αλλά καί της μέχρι τώρα βιοτής μας.
Καλούμαστε όλοι, ο καθένας μέ τίς γνώσεις, τίς ικανότητες καί τά χαρίσματά του, νά συμβάλουμε στή σωτηρία του τόπου μας καί νά σταθούμε στό πλευρό του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας στή γειτονιά, στόν τόπο εργασίας του ή στόν δρόμο. Καί πρώτιστα καλούμαστε νά στηρίξουμε εκείνον πού δέν έχει εργασία καί στέγη. Εκείνον πού χρειάζεται ζεστασιά καί φαγητό. Σήμερα, όσο ποτέ στό πρόσφατο παρελθόν, είναι επείγουσα ανάγκη νά συνεχίσουμε νά δείχνουμε γενναιοφροσύνη, αλληλεγγύη καί εθελοντική προσφορά.
Ήδη, μέ τίς φιλότιμες προσπάθειες όλων μας, η αλληλεγγύη καί η αληλοϋποστήριξη παίρνουν σάρκα καί οστά μέ εντυπωσιακά αποτελέσματα, αναβιώνοντας τό πρωτοχριστιανικό βίωμα της κοινωνίας της αγάπης. Είναι καιρός νά ξαναανακαλύψουμε τήν εκκλησία ως κοινωνία προσώπων πού ζούν μέ τήν αγάπη ως τρόπο ζωής.
«Χριστός γεννάται» ανάμεσά μας. Σέ έναν κόσμο πού μοιάζει νά καταρρέει καί αναζητά ένα φώς, όπως του αστέρα της Βηθλεέμ, γιά νά του δείξει πως νά κάμει νέα αρχή καί πρός τά που νά πορευτεί.
Ο λαός μας γνωρίζει νά επιβιώνει σέ δύσκολους καιρούς καί έχει τήν ικανότητα νά αξιοποιεί τίς δυνατότητές του καί τόν πλούτο πού κρύβουν η ευλογημένη μας γη καί θάλασσα. Γνωρίζει νά συνθέτει καί νά γονιμοποιεί αποτελεσματικά τόν κόπο των εργαζομένων, τή σοφία των λογίων καί τή γνώση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καί ερευνητικών κέντρων μέ τρόπο εναρμόνιο καί καρποφόρο. Αρκεί νά υποστηριχτεί στόν αγώνα του καί νά έχει όραμα καί ελπίδα.
Καί αυτό τό γνωρίζει καλά η εκκλησία μας. Γι αυτό στήριξε καί θά στηρίζει πνευματικά καί έμπρακτα τήν προσπάθεια του λαού μας γιά μιά νέα αρχή καί θά σταθεί αρωγός όπου μπορεί νά ενισχύσει τόν λαό μας. Είναι καιρός νά αρθούν τά εμπόδια, ώστε αυτή η λίγη περιουσία πού απέμεινε στήν εκκλησία νά της επιτραπεί νά τήν αξιοποιήσει πρός όφελος του λαού μας. Καί όποιος επιθυμεί νά εργαστεί στήν ελληνική γή, συμβάλλοντας στή διατροφική επάρκεια της χώρας καί στήν ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας καί βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στήν εκκλησία, θά είναι στή διάθεσή του.
«Χριστός γεννάται» καί τό νόημα των Χριστουγέννων μας δίνει τό δικαίωμα νά παρακαλέσουμε τό ελληνικό κράτος νά σκύψει πάνω από τούς συνανθρώπους μας καί σέ αυτές τίς δύσκολες ώρες πού διέρχεται ο τόπος νά αφήσουμε πίσω πολιτικές επιλογές πού στηρίζουν τούς λίγους σέ βάρος των πολλών. Μας δίνει, επίσης, τό δικαίωμα νά καλέσουμε όσους διαθέτουν πλούτο νά τόν θέσουν στήν υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Χρειάζεται επειγόντως νά δείξουμε όλοι αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη καί ευαισθησία καί είναι ζωτικής σημασίας νά στηριχθούν μέ κάθε τρόπο η περίθαλψη, η μόρφωση καί η επιβίωση των Ελλήνων.
Τό λοιπόν, «δείτε ίδωμεν πιστοί, που εγεννήθη ο Χριστός» καί ας γίνουν τά φετινά Χριστούγεννα αφετηρία μίας νέας αρχής καί μίας πορείας ανοδικής γιά τόν τόπο μας καί γιά τόν καθένα προσωπικά. Ας μήν ξεχνάμε ότι «μέθ' ημών ο Θεός» καί παλαιότερα καί τώρα καί πάντοτε.
Καλά καί ευλογημένα Χριστούγεννα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζητείται ο Νίκος Καραχάλιος για απάτη-σκάνδαλο από ειδικό σύμβουλό του εις βάρος του ΕΟΤ

Αναζητείται ο Νίκος Καραχάλιος για απάτη-σκάνδαλο από ειδικό σύμβουλό του εις βάρος του ΕΟΤ

Συνελήφθη ο Κώστας Βασιλάκος, πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του οργανισμού Νίκου Καραχάλιου, και τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία. Αναζητείται και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία, σύσταση και συμμορία σε βαθμό κακουργήματος, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.
Πώς στήθηκε η απάτη
Σύμφωνα με την αστυνομία ο πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, το οποίο είχε πάρει από το ταμείο του Οργανισμού προφασιζόμενος εσωτερικό έλεγχο. Στις 17 Δεκεμβρίου από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών έκοψε επιταγή και ζήτησε να εισπραχθεί Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 μεσημέρι.
Μία κοπέλα πήγε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος την ώρα που το κατάστημα έκλεινε, με την εν λόγω επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ, για δήθεν οφειλές σε ξενοδοχείο της Σύρου. Η υπάλληλος κατά τη συνήθη επιβεβαίωση επικοινώνησε με τον ΕΟΤ όπου διαπιστώθηκε ότι η οφειλή είναι ανύπαρκτη και ζητήθηκε από την Τράπεζα να κρατήσει και να μπλοκάρει την επιταγή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς μετέβη στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλλε μήνυση κατ' αγνώστων για απάτη.
Κακοστημένη απάτη
Ο χρόνος που επέλεξε ο Κώστας Βασιλάκος να προβεί στην απάτη δεν ήταν τυχαίος. Αφενός γιατί εκείνη την Παρασκευή το μεσημέρι η τράπεζα ετοιμαζόταν να κλείσει και στη συνέχεια μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και γιορτές και αφετέρου γιατί πριν μόλις δυο 24ωρα πριν άλλαξε η διοίκηση του οργανισμού αφού ο Νίκος Καραχάλιος είχε υποβάλλει την παραίτησή του, και στη θέση του ανέλαβε καθήκοντα ως γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ο Πάνος Λειβαδάς.
Ο κ. Λειβαδάς σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αποφάσισαν να αναθέσουν την υπόθεση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε επιδρομή αστυνομικών, το κτίριο «σφράγισε» και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου έπαιρναν καταθέσεις από τους υπαλλήλους.
Το κλιμάκιο των αστυνομικών που ανέλαβε την υπόθεση αναζήτησε την συγκεκριμένη κοπέλα, ταξίδευσε έως τη Σύρο, πήγε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ για λογαριασμό τους. Στη συνέχεια εντοπίστηκε η μητέρα της και τελικώς, χθες, και η ίδια.
Πολλοί στο «κόλπο»
Εκείνη είπε ότι την επιταγή την πήρε από έναν φίλο της, ο οποίος και εκείνος εντοπίστηκε. Από πρόσωπο σε πρόσωπο τελικά οι αστυνομικοί έφθασαν σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως από τις αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίστηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ Κώστα Βασιλάκο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του Οργανισμού. Του ζήτησε μάλιστα να αναζητήσει «αεριτζίδικες» εταιρείες προκειμένου να κόψουν επιταγές και να πάρουν οι ίδιοι τα χρήματα. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε, πως γι' αυτή την «υπηρεσία» του θα λάμβανε αμοιβή 4.000 ευρώ.
Αναζητείται ο Νίκος Καραχάλιος
Οι αστυνομικοί αναζητούν τον κ. Καραχάλιο προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η υπογραφή της συγκεκριμένης επιταγής που φέρεται να είναι του κ. Καραχάλιου, δείχνει πλαστογραφημένη κάτι που θα πιστοποιηθεί πλήρως στα εγκληματολογικά εργαστήρια μετά από γραφολογική εξέταση με την γνήσια

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερκυνα, από τη Λήθη στη Μνημοσύνη

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ