Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης από αμίαντο στο Μάζι Αλιάρτου


Λόγω της αντικατάστασης  αγωγών ύδρευσης από αμίαντο στο Μάζι, περίπου 600 μέτρων, που εκτελείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων για την αναστάτωση. Πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας που θα  βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού, καθώς επίσης θα προστατέψει την υγεία των κατοίκων.
 

Σημειώνουμε, ότι πρόσφατα αντικαταστάθηκαν τμήματα αμιαντοσωλήνων στην Πέτρα και στον Υψηλάντη, ενώ ερευνώνται τα δίκτυα όλων των τοπικών διαμερισμάτων για τυχόν τμήματα, προκειμένου να αντικατασταθούν αμέσως. 

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

Ένας 30χρονος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα το απόγευμα από αυτοκίνητο αγνώστων στοιχείων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας Αγίων Αναργύρων, στο ρεύμα προς Λαμία.

Το Τμήμα Τροχαίας Νέας Ιωνίας παρακαλεί όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του παραπάνω θύματος, να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 210-2854402, 210-2854401 και 210-2854400.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εφιάλτης δίχως τέλος - Αυτοκτόνησε 50χρονος δάσκαλος στη Ρόδο

Τέλος στη ζωή του έβαλε πριν από μερικές ώρες ένας 50χρονος δάσκαλος από τον Αρχάγγελο. 

Σύμφωνα με τη Rodiaki...

πρόκειται για έναν οικογενειάρχη, ο οποίος είχε πάει από νωρίς το πρωί στο αγρόκτημά του και απο τότε δεν επικοινώνησε με τη σύζυγο του.

Η ίδια ανησύχησε και αποφάσισε να πάει εκεί όπου αντίκρισε, τον σύζυγό της απαγχονισμένο... 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα διαδικασία έρευνας από την αστυνομία της περιοχής ενώ ενημερώθηκε προφορικά και ο Εισαγγελέας Ρόδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μηχανή αναζήτησης από το Facebook.

Σε ένα είδος «αντιποίνων» κατά της Google προέβη το Facebook: 
όπως η Google μπήκε στα «χωράφια» του Facebook με το κοινωνικό δίκτυο Google+, έτσι και το Facebook έκανε κάτι αντίστοιχο στο χώρο των μηχανών αναζήτησης, ανακοινώνοντας σήμερα τη μηχανή αναζήτησής του, Graph Search, σε ένα event- «αίνιγμα» στα κεντρικά του, στο Menlo Park.
 

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ... ιδρυτή και CEO του Facebook, η μηχανή αναζήτησης θα αξιοποιεί τον όγκο δεδομένων του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, με τα 240 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και το 1 τρισεκατομμύριο διαπροσωπικές συνδέσεις.

Η μηχανή αναζήτησης θα αξιοποιεί τον όγκο δεδομένων του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου
Κατά τον Ζούκερμπεργκ, το Graph Search θα μπορεί να απαντά σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα από ό,τι μία γενική αναζήτηση στο web, όπως, «ποιοι είναι οι φίλοι μου που ζουν στην τάδε περιοχή» (ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος, θα υπάρχει μέριμνα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα).

Ουσιαστικά πρόκειται για μία μηχανή αναζήτησης στα δεδομένα του Facebook, την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης για να πλοηγηθεί μέσα σε αυτά. «Το Graph Search μας επιστρέφει στις ρίζες μας και επιτρέπει στον κόσμο να το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει νέες συνδέσεις. Θα εμφανίζεται σαν μία μεγαλύτερη search bar στην κορυφή κάθε σελίδας.

Όταν αναζητείτε κάτι, η αναζήτηση όχι απλά καθορίζει τα αποτελέσματα που λαμβάνετε, αλλά αποτελεί και τον τίτλο της σελίδας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο newsroom του Facebook. Το Graph Search είναι διαθέσιμο από σήμερα σε beta.

Η «λύση του αινίγματος» εξέπληξε πολλούς, καθώς η κυρίαρχη εντύπωση σχετικά με το τι ακριβώς θα πραγματευόταν η παρουσίαση στο Menlo Park ήταν πως θα αφορούσε ένα smartphone από την ίδια την εταιρεία (κάτι που αντικατοπτρίστηκε και στη Γουόλ Στριτ, όπου η μετοχή του Facebook σημείωσε άνοδο).

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ ακολούθησε τη «συνταγή» του εκλιπόντος Στιβ Τζομπς, τηρώντας πλήρη μυστικότητα και σκόπιμη ασάφεια προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αγωνία και στη συνέχεια εντύπωση στον κόσμο της τεχνολογίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο αρνητικό ρεκόρ στις πωλήσεις τρακτέρ το 2012


Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης έχει οδηγήσει τις πωλήσεις νέων τρακτέρ σε καθίζηση.Σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011 -χρονιά που, σημειωτέον, ήταν η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών- κινήθηκε η ελληνική αγορά τρακτέρ το 2012. Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία που μεταφέρουν στο Αgronews παράγοντες του κλάδου, μόλις 543 ήταν τα τρακτέρ που πωλήθηκαν την περασμένη χρονιά, σχεδόν τα μισά δηλαδή από τις 1.029 μονάδες που είχαν πωληθεί ένα χρόνο πριν.
Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης έχει οδηγήσει τις πωλήσεις νέων τρακτέρ σε καθίζηση.
Ως κυριότερες αιτίες αναφέρεται από τους εισαγωγείς αγροτικών μηχανημάτων η οικονομική κρίση και, βεβαίως, η συνεχιζόμενη αδράνεια στο μέτωπο των επενδυτικών προγραμμάτων.
Ειδικά η καθυστέρηση στην υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης έχει οδηγήσει τις πωλήσεις νέων τρακτέρ σε καθίζηση. Ακόμα και αν κάποιος θεωρεί ότι υπήρχε πληθώρα νέων μηχανημάτων στα ελληνικά χωράφια, ένας τέτοιος ρυθμός ανανέωσης του γεωργικού στόλου αυτόματα καταδικάζει τις εγχώριες αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε χαμηλότερη παραγωγικότητα σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.
Η πίεση, πάντως, στην ελληνική αγορά μηχανημάτων αναμένεται να συνεχιστεί όσο δεν ξεμπλοκάρουν οι εγκρίσεις των Σχεδίων Βελτίωσης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το μόνο θετικό νέο που φέρνει το 2013, αφού όλοι οι παράγοντες της αγοράς περιμένουν - ή μάλλον εύχονται - ότι σύντομα θα αρχίσει η εκταμίευση των προκαταβολών για την αγορά νέων τρακτέρ από τους αγρότες που θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη δράση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με βασικούς ο Λεβαδειακός στο Κύπελλο

Φουλ… στους βασικούς

Με λίγους απόντες και αρκετούς βασικούς αναμένεται να παραταχθεί ο Λεβαδειακός στο Κύπελλο με την Κέρκυρα.


Την αποστολή για το ματς του Κυπέλλου του Λεβαδειακού με την Κέρκυρα ανακοίνωσε ο Γιώργος Παράσχος μετά την προπόνηση της Τετάρτης. Ο Έλληνας τεχνικός έχει πάρει μαζί του όλους τους βασικούς παίκτες του, καθώς θέλει να εξασφαλίσει ένα καλό σκορ ενόψει του επαναληπτικού στη 4η φάση του θεσμού.

Από αυτήν απουσιάζει ο βασικός γκολκίπερ, Κυριακίδης, όπως επίσης και ο Μπουντόπουλος που από την αρχή της εβδομάδας αντιμετώπιζε πρόβλημα στους προσαγωγούς. Από την άλλη, κανονικά «μέσα» είναι οι Γεωργίου και Μουλόπουλος που ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις.

Αναλυτικά, η αποστολή του Λεβαδειακού: Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Μανωλάς, Νικολακάκης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μυστικά, η κυβέρνηση χαρίζει φόρους στους καναλάρχες

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Παραμονή Πρωτοχρονιάς, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισαν αναβολή του ειδικού φόρου τηλεόρασης για τρίτη χρονιά!

Φόρους εκατομμυρίων ευρώ που δεν εισέπραξαν οι κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου φαίνεται πως βάζει στις καλένδες η κυβέρνηση. 

Κι αν οι φόροι αυτοί θα απάλλασσαν το λαό από βάρη θα υπήρχε δικαιολογία, όμως, η εξυπηρέτηση γίνεται για τους καναλάρχες!

Η υπόθεση με το ομολογιακό δάνειο για το “Mega Channel” που...

χορηγήθηκε λίγες ημέρες πριν αρχίσει ο αυστηρός έλεγχος των τραπεζών από την τρόικα και κλείσουν οι κάνουλες της ευνοϊκής δανειοδότησης ωχριά μπροστά σε αυτήν την ιστορία. 

Η τρικομματική κυβέρνηση, καθώς και συγκεκριμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες, προχώρησαν στα κρυφά σε μια ακόμα χαριστική πράξη υπέρ των καναλαρχών.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (ημέρα Δευτέρα) πέρασε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αναβάλλεται για τρίτο έτος ο νομοθετημένος ειδικός φόρος τηλεόρασης. 

Αυτή η σκανδαλώδης ενέργεια δημοσιεύθηκε μάλιστα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ 256Α’, μαζί με άλλες «ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων» και υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ παρακάτω.

Στο Κεφάλαιο Ε’ θίγονται ζητήματα του υπουργείου Επικρατείας και στο άρθρο 22 γίνεται λόγος περί «μετάθεσης έναρξης ισχύος της διάταξης» Α’65 του νόμου 3845/2010 σχετικώς με τον ειδικό φόρο τηλεόρασης.

Τι έχει συμβεί

Για να περάσουμε τώρα στην ουσία του θέματος:

Ο ειδικός φόρος τηλεόρασης νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου το 2010 και προβλέπει να καταβάλλεται υπέρ του Δημοσίου ποσοστό αξίας 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Κατά μία έννοια πρόκειται για μια από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας μας στο πλαίσιο των διαδικασιών για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, θέμα το οποίο εκκρεμεί από τις 30 Νοεμβρίου 1989.

Η ισχύς τούτης της διάταξης αναβλήθηκε δύο φορές από τις κυβερνήσεις των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου. Όπως εξηγεί παλαιό στέλεχος της Ν.Δ. με καλή γνώση στα θέματα λειτουργίας των ΜΜΕ, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών που τυγχάνει να ήταν (και να είναι) ταυτοχρόνως εκδότες εφημερίδων άσκησαν πιέσεις ώστε να μην πληρώσουν.

Για μια ακόμα φορά χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα ο κίνδυνος να απολυθούν περί τους χίλιους δημοσιογράφους των καναλιών καθώς και άλλοι χίλιοι τεχνικοί, διοικητικοί και οικονομικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στα ΜΜΕ. 

Υπήρξαν μάλιστα πιέσεις ότι αν κλείσει ένα κανάλι το γεγονός θα λειτουργήσει ως ντόμινο που θα κλονίσει άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. 

Αυτά όλα βέβαια ενισχύουν τη θέση και τον τρόπο επιρροής που έχουν οι καναλάρχες έναντι της κοινής γνώμης.

Σε νόμο του Παπακωνσταντίνου

Η σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση μιας συγκεκριμένης ομάδας επιχειρηματιών από τις τρεις τελευταίες κυβερνήσεις παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του μια λεπτομέρεια. 

Ως υπουργός Οικονομικών ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου προώθησε τον Μάιο του 2010 τον νόμο 3845.

Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 12, στο άρθρο 5 του σχετικού νόμου, αναφέρεται επί λέξει: «Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης φόρου της παραγράφου αυτής και κάθε άλλη λεπτομέρεια ή διαδικασία εφαρμογής των διατάξεών της»!

Όποτε θέλει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών ή ο εκάστοτε πολιτικός προϊστάμενός του θα προχωρήσουν σε έναν, πιθανώς ευνοϊκής εμπνεύσεως, καθορισμό της διαδικασίας με την οποία θα καταβληθεί ο ειδικός φόρος. 

Την ίδια στιγμή, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δεν ρωτά αν ο απλός πολίτης μπορεί να πληρώσει τα έκτακτες εισφορές και τα πρόσθετα βάρη ή να παρακαμφθεί οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης με την επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος», όπως συνέβη για την είσπραξη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ.

Το πιο ωραίο είναι ότι από τον Μάιο του 2010 που διατυπώθηκε η ανάγκη καταβολής του ειδικού φόρου τηλεόρασης, οι καναλάρχες έχουν παίξει διαφημίσεις χιλιάδων ωρών χωρίς να δώσουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ υπέρ του Δημοσίου. 

Όλα έγιναν με νομοθετικές ρυθμίσεις και τροπολογίες (λ.χ. 3899/10 ΦΕΚ Α’212 άρθρο 4 παρ.6, Π.Ν.Π. 31-12-11 ΦΕΚ Α’268 άρθρο 3 παρ.9).

Με την τελευταία νομοθετική πράξη που προώθησε η κυβέρνηση, δίδεται χαριστικά άλλος ένας χρόνος απαλλαγής στους καναλάρχες από κάθε υποχρέωσή τους προς το Δημόσιο.

Ο άμεσος υφιστάμενος του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης αφού προώθησε τη συγκεκριμένη ρύθμιση ας εξηγήσει δημοσίως τους λόγους γι’ αυτήν την χαριστική πρόνοια, η οποία γίνεται γνωστή την ώρα που δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα που δεν βλέπει κοινωνική έκρηξη.

Με τέτοιες αποφάσεις μάλλον ανήσυχος θα πρέπει να είναι για το θυμό όσων πληρώνουν…


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανικός στο internet με την ημίγυμνη και το κίτρινο φόρεμα!


Ένα λάθος ήταν αρκετό για να κάνει η φωτογραφία της το γύρο του κόσμου! Ο λόγος για την νεαρή χρήστρια του ebay με το όνομα "sugart * t-2"...
Η κοπέλα θέλησε να πουλήσει το κίτρινο φόρεμα της στο διαδίκτυο και αποφάσισε να το φωτογραφίσει κρεμασμένο στην ντουλάπα. Μόνο που δεν είδε ότι η ίδια φαινόταν μέσω του καθρέφτη και ότι ήταν ημίγυμνη! 
 
Αποτέλεσμα μαζί με το κίτρινο φόρεμα να φανεί το μαύρο σουτιέν της αλλά και το γυμνό κορμί της καθώς δεν φορούσε εσώρουχο.
 
Φυσικά μέσα σε λίγες μόνο ώρες έγινε χαμός και κυκλοφόρησε το hash #ebayyellowskaterdress στο twitter.
 
Δείτε την φωτογραφία.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπανδρέου: Έριχνα τις γυναίκες με την κιθάρα μου

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζει αρνητικό τον Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ενώ θυμάται ότι έπιναν πολύ στα φοιτητικά τους χρόνια
Με άκρως εξομολογητική διάθεση στη συνέντευξή του στην εφημερίδα του Όρεγκον "Oregonian" ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ερωτηθείς για το πώς η Ελλάδα μπήκε σε τέτοια οικονομική αναταραχή και κατηγορείται για τα προβλήματα της Ευρώπης, επισήμανε πως αυτό είναι μια ωραία δικαιολογία.
"Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και ιδιαίτερα αυτή προτού αναλάβω, διαχειρίστηκε πολύ άσχημα την οικονομία. Καταλήξαμε με ένα τεράστιο τεράστιο έλλειμμα", υπογράμμισε.
Αναλαμβάνοντας το αξίωμα του πρωθυπουργού, όπως σημείωσε, έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας μάλιστα πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν χάρηκαν τόσο με αυτό.
"Έπρεπε να κόψω συντάξεις και μισθούς της μέσης τάξης. Ήξερα ότι αυτό θα μου στοίχιζε πολιτικά. Δεν με ένοιαζε από στη στιγμή που βοηθούσα τη χώρα μου να αποφύγει τη χρεοκοπία", επισήμανε. "Έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα", παρατήρησε.
Σημείωσε μάλιστα πως θεσπίστηκαν αυστηρότερες ποινές και ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες, τονίζοντας πως χρησιμοποίησαν ακόμη και το Google Maps για να ελέγξουν κατά πόσο οι φορολογούμενοι πληρώνουν φόρο για τις πισίνες τους.
Αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισήμανε πως το Ταμείο αναθεωρεί τις πολιτικές του. "Η λιτότητα έγινε φαύλος κύκλος. Θέλουν να δουν μεγαλύτερη ανάπτυξη, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επανεξετάζει το πώς μπορεί να τονωθεί η ανάπτυξη", σημείωσε.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και άλλοτε συγκάτοικό του Αντώνη Σαμαρά, ήλπιζε, όπως ανέφερε, ότι θα ήταν συνεργάσιμος όταν έγινε πρωθυπουργός. "Ήταν αρκετά αρνητικός και εκμεταλλεύτηκε εύκολα τον πόνο των Ελλήνων", επισήμανε.
"Τώρα νομίζω πως έχει αλλάξει εντελώς. Αποδέχτηκε το πρόγραμμα που έπρεπε να ακολουθήσω. Έχουμε προσωπική σχέση και κατά καιρούς συναντιόμαστε", συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα φοιτητικά του χρόνια, το ντύσιμό του και την κιθάρα που κουβαλούσε μαζί του, σημείωσε πως με την κιθάρα ήλπιζαν να προσεγγίσουν το άλλο φύλο.
Όσο για το αν ήταν πετυχημένη αυτή η πρακτική, επισήμανε πως μερικές φορές ήταν. "Ήταν η κιθάρα αλλά και η ελληνική μουσική. Είχαμε κάποιους Λατινοαμερικανούς, κάποιους Ευρωπαίους και κάποιους Αμερικανούς. Συνηθίζαμε να κάνουμε παρέα και νομίζω πως πίναμε πολύ", σημείωσε.
Επισημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο με την ανεργία να έχει ανέβει στο 25% και τις τιμές πετρελαίου να βρίσκονται στα ύψη, τονίζοντας πως πρέπει να αυξηθούν οι εξαγωγές της χώρας.
"Ο τομέας της γεωργίας μας έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά έχουμε εξαρτηθεί από τις επιδοτήσεις και δεν είμαστε ανταγωνιστικοί", σημείωσε.
Ερωτηθείς για την πρότασή του περί μιας "πράσινης" εκδοχής του Σχεδίου Μάρσαλ, επισήμανε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την ΕΕ.
Η συνέντευξη έρχεται στο πλαίσιο ομιλίας που θα πραγματοποιήσει το Φεβρουάριο ως ομιλητής του "World Affairs Council" στο Όρεγκον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oλοκληρώνεται το σύγχρονο έργο του αρδευτικού της Λιβαδειάς


Ύστερα από συστηματική δουλειά και ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά, αποτελεί πλέον γεγονός η ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα έργα του πρωτογενή τομέα στη Βοιωτία του: «Αρδευτικού της Λιβαδειάς».
Το έργο είχε μελετηθεί στο σύνολό του (Ζώνες Α, Β, Γ, Δ) επί Νομαρχίας Κλέαρχου Περγαντά και τμήμα του (Ζώνη Α) δαπάνης: 4.244.934,28 ευρώ κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση Π.Ε.Π.  Στερεάς Ελλάδας (ολοκλήρωση 2010).
Κατά την επόμενη Προγραμματική περίοδο και παρά το περιορισμένο ύψος των πιστώσεων του Ε. Π. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπέβαλε σχετικό Τεχνικό Δελτίο του υπολειπόμενου αγροτεμαχίου, προ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αιτήθηκε την ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής της Β΄ φάσης του έργου (Ζώνες Β, Γ, Δ ), προϋπολογισμού 11.205.000 ευρώ.
Το γεγονός της πληρότητας του φακέλου του έργου, αλλά κυρίως η επιχειρηματολογία του Περιφερειάρχη ως προς την αναγκαιότητα, τη σκοπιμότητα και την αναπτυξιακή δυναμική του έργου για την περιοχή, οδήγησαν στην υπ΄  αρίθμ. 14364/13-12-2011 απόφαση του Υπουργείου περί εντάξεως του έργου στο Ε. Π.  «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Στις 8/01/2013, μετά από την  ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποίησε την δημοπρασία για την ανάδειξη του αναδόχου – κατασκευαστή.
Άμεσα αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Το έργο θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Δ/νση Τεχνικών Έργων) και αφορά στην κατασκευή κλειστών υπόγειων αγωγών μεταφοράς νερού υπό πίεση σε αγροτεμάχια 8.750 στρεμμάτων.
Προβλέπεται επίσης ο εξοπλισμός συσκευών ελέγχου ασφαλούς λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου, τέσσερα κατακόρυφα αντλητικά συγκροτήματα με πλήρη εξοπλισμό, καθώς και ο εξοπλισμός ανακαίνισης των υφιστάμενων αντλιοστασίων των γεωτρήσεων Γ1, Γ2, Γ3 και αυτόματη λειτουργία , των υφισταμένων και του κεντρικού, αντλιοστασίων.
«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, με το οποίο εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνολογίες και μέθοδοι στην αγροτική καλλιέργεια, οι οποίες οδηγούν στην μείωση του κόστους της παραγωγής, ελαφρύνουν τους κόπους των αγροτών μας και εξασφαλίζουν την ορθολογική χρήση του υδάτινου πλούτου της περιοχής», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς και συνέχισε:
«Η επιτυχής έκβαση των στοχευμένων προσπαθειών, που καταβάλλουμε για το καλό των αγροτών και του τόπου μας, συνολικά, μας δίνει ισχυρή δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά και επίμονα να πορευόμαστε το δρόμο που έχουμε διαλέξει και που οδηγεί στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής   όλων των πολιτών της Περιφέρειάς μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργούν την Πέμπτη οι ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας

Απεργούν την Πέμπτη οι ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξαν για την Πέμπτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
Με την κίνηση αυτή οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρούν στην υποβάθμιση του Συστήματος Υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά «να προστατευτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού, να μην εξοντωθούν μισθολογικά οι γιατροί, να μην περιθωριοποιηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να μην διαλυθεί η δημόσια περίθαλψη και να μην υποβαθμιστούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ιστορικό χαμηλό ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Σε ιστορικό χαμηλό ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα επανήλθε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.
Η χώρα κατέγραψε, μάλιστα, την καλύτερη επίδοση όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
EUROSTAT
Σύμφωνα με τα κοινοτικά στοιχεία, ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε εκ νέου τον περασμένο μήνα στο 0,3%, από 0,4% που ήταν τον Νοέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 2,2%.
Στην Ευρωζώνη, ο μέσος πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2%, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. μειώθηκε στο 2,3% από 2,4% τον Νοέμβριο.
Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού παρατηρούνται στην Ελλάδα (0,3%), τη Σουηδία (1,1%), την Κύπρο (1,5%) και τη Γαλλία (1,5%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ουγγαρία (5,1%), τη Ρουμανία (4,6%) και την Εσθονία (3,6%).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ Θήβας :Πιστοποιητικό υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος


Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η ανωτέρω σχετική Υγειονομική Διάταξη αναφορικά με την
έκδοση πιστοποιητικού υγείας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού
ενδιαφέροντος και παρακαλούμε για την εφαρμογή της.
Με την ανωτέρω Υγειονομική Διάταξη αντικαθίσταται η υπ. Αριθμ.
8405/1992(ΦΕΚ665/τΒ/29-10-1992) η οποία αντικατέστησε το άρθρο 14 της Υ.Δ
Α1β/8577/83.
Μετά από σχετικά ερωτήματα υγειονομικών υπηρεσιών και για την ενιαία αντιμετώπιση
του θέματος διευκρινίζουμε τα εξής:
Χειριστής τροφίμων, σύμφωνα με το Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarius), είναι το
άτομο που απευθείας χειρίζεται συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα τρόφιμα, εξοπλισμό
και εργαλεία για τρόφιμα ή επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα και ως εκ
τούτου πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις υγιεινής.
Η καλλιέργεια κοπράνων θα γίνεται ως προς (salmonella)
Το πιστοποιητικό υγείας των εργαζομένων σε ΚΥΕ (καταστήματα υγειονομικού
ενδιαφέροντος) εκδίδεται από ιατρό Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα, της επιλογής του
ενδιαφερομένου, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.
Ο Ιατρός υπογράφει το πιστοποιητικό υγείας και θέτει την σφραγίδα του όπου θα
υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του (σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες των ΙατρικώνΣυλλόγων),όταν υπηρετεί σε φορέα, θα φέρει και την σφραγίδα του φορέα που υπηρετεί.
Η σφραγίδα πρέπει να είναι ευκρινής και ευανάγνωστη. Επίσης κατά την ιατρική κλινική
εξέταση οι Ιατροί παρακαλούνται να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι όταν
παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετός, διάρροια, βήχα, καταρροή με πυρετό
ΑΔΑ: Β4Λ0Θ-Ο5Υ
δερματικά εξανθήματα, πληγές , κ.λ.π. θα πρέπει άμεσα να απομακρύνονται από την
εργασία τους μέχρι αποκατάστασης της υγείας τους.
Τα Πιστοποιητικά Υγείας θα φυλάσσονται στον ατομικό φάκελο των εργαζομένων που
τηρεί η επιχείρηση στην οποία και θα επιδεικνύονται σε κάθε έλεγχο των αρμοδίων
υπηρεσιών. Όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανωτέρω σχετικής καθώς και η μη
ύπαρξη αυτών αποτελούν παράβαση και ισχύουν τα προβλεπόμενα από την σχετική
Νομοθεσία.
Η ανωτέρω Υγειονομική Διάταξη δεν καταργεί Ειδικές Διατάξεις που προβλέπονται για
ειδικές περιπτώσεις εργαζομένων π.χ η χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού για τους
εργαζομένους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λ.π.
Οι απασχολούμενοι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υποβάλλονται στις προβλεπόμενες
εξετάσεις σύμφωνα με τα ανωτέρω και προσκομίζουν το πιστοποιητικό υγείας για την
ενσωμάτωσή του στο βιβλιάριο εργασίας και υγείας.
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώνουν τις
επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να υπάρχει υψηλός βαθμός ατομικής
καθαριότητας των εργαζομένων και την κατά το δυνατό μέγιστη διασφάλιση της Δημόσιας
Υγείας.                                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                     ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                                                 ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ                                      ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Ε.Β.Ε                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Λαοκράτης Βάσσης στο "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ"

Στις 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου Αλιάρτου, θα μιλήσει ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής κ. Λαοκράτης Βάσσης με το επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον θέμα: «Τα πολιτιστικά αίτια της μεταπολιτευτικής χρεωκοπίας».
Ο κ. Βάσσης έχει ασχοληθεί με την μεταπολιτευτική περίοδο και θεωρείται ένας από τους εγκυρότερους αναλυτές με εύστοχες και αντικειμενικές προσεγγίσεις.
Την παρουσία σας την θεωρούμε αναγκαία και σημαντική
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοσμικό τιτίβισμα με φωτογραφία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου


Μια εκπληκτική φωτογραφία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και της ευρύτερης περιοχής, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield, o οποίος βρίσκεται στο διάστημα.



O αστροναύτης είναι εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η γέφυρα ξεχωρίζει από το γαλάζιο της θάλασσας.

Πηγή: isthmos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί το ΛΑΟΣ πήρε 1,2 εκατ. ευρώ ενώ δεν είναι στη Βουλή

Γιατί το ΛΑΟΣ πήρε 1,2 εκατ. ευρώ ενώ δεν είναι στη Βουλή

Αλλάζει από το 2013 η κατανομή της τακτικής επιχορήγησης των κομμάτων από το κράτος,
η οποία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, οδήγησε στο φαινόμενο να λαμβάνουν χρήματα ακόμα και κόμματα που δεν είναι πλέον στη Βουλή.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης από το 2013 τα κόμματα θα χρηματοδοτούνται με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου του 2012 και όχι με αυτά των εκλογών του 2009, όπως γινόταν μέχρι πέρσι.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Γιαταγάνα, ο κ.Στυλιανίδης ανακοίνωσε τις επερχόμενες αλλαγές που αναμένονται να φέρουν δραματικές μειώσεις στα επίπεδα χρηματοδότησης αρκετών κομμάτων, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ.

Όπως εξηγεί στο έγγραφό του ο κ. Στυλιανίδης, η κατανομή της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης γίνεται με βάση τις διατάξεις του Ν. 3023/2002 όπως και η κατανομή της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς και ενημέρωσε την κ. Γιαταγάνα ότι «στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει υποβληθεί οιοδήποτε αίτημα που να αφορά στην κατανομή της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης για το οικονομικό έτος 2012».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών δημοσίευσε τα ποσά που έχουν λάβει τα κόμματα σε δύο δόσεις για το 2012, σύμφωνα με τις προηγούμενες εκλογές:

ΠΑΣΟΚ: 6.215.410,12 ευρώ

ΝΔ: 4.858.939,72 ευρώ

ΚΚΕ: 1.439.475,88 ευρώ

ΛΑΟΣ: 1.245.496,52 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: 1.112.011,10 ευρώ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 514.666,66 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 15.440.000 ευρώ

Τέλος, στην ερώτηση της κ. Γιαταγάνα «τι ποσό επιχορήγησης θα λάβει κάθε κόμμα ανά έτος για την περίοδο 2012-2016», ο κ. Στυλιανίδης απαντά ότι δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ακόμη το ύψος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης αφού όπως ορίζει ο νόμος ο προσδιορισμός της θα γίνει με βάση τα τακτικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανά έτος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Φώφη Γεννηματά στη Λιβαδειά


Σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Λιβαδειά θα μιλήσει η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Συνέδριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: "ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ"

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΠΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Σοβαρό κυβερνητικό ζήτημα εγείρει η χθεσινή στάση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, δίχως ίχνος ντροπής έριξε την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο άνθρωπος που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του έδειξε «τυφλή» εμπιστοσύνη και του παρέδωσε τα ηνία της οικονομίας, όχι μόνο δεν αναφέρθηκε στις δικές του κινήσεις και τα μνημόνια που υπέγραψε με τους τροϊκανούς, αντιθέτως επιτέθηκε ανοικτά στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλλον ο «Σημιτικός» κ. Στουρνάρας, ξεχνά ότι ο ίδιος με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη έβαλε την χώρα στην ΟΝΕ, ότι ο ίδιος ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία επιτυχημένη πρόβλεψη για την ελληνική οικονομία και ξεχνά ότι ο ίδιος έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

Στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, κυριαρχεί μεγάλη αναστάτωση, με τις αντιδράσεις των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Ευάγγελου Αντώναρου να είναι έντονες. «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Και έχουν και θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δε ντρέπονται» έγραψε το μεσημέρι στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πως «ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έπαιζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτή την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs». «Θα έλεγα στον κ. Στουρνάρα λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη μνήμη και περισσότερο σεβασμό», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος, υπενθυμίζοντας που βρίσκονται σήμερα αυτοί που στο παρελθόν επέδειξαν αλαζονεία στο υπουργείο Οικονομικών, υπονοώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος όμως είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ο Κώστας Καραμανλής. Σε επικοινωνία

με πηγές προσκείμενες στον Κώστα Καραμανλή επισήμανθηκε ότι ο ίδιος είναι σφόδρα δυσαρεστημένος. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής έδωσε εντολή να μην γίνει επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία αφού όπως είπε «έτσι και αλλιώς ο κ. Στουρνάρας, είναι εξωκομματικός και ανήκει στο Σημιτικό μπλοκ».

Μάλλον ο κ. Στουρνάρας, πάσχει από τάσεις στρουθοκαμηλισμού, και από τη μία αρνείται να αντιληφθεί την κατάσταση που έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία και κυρίως τον ελληνικό λαό και από την άλλη κρύβεται σαν την στρουθοκάμηλο για να αποφύγει την πραγματικότητα και να μη δει τις προσωπικές ευθύνες που έχει...

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι ξένοι τον πήραν χαμπάρι, όπως για παράδειγμα η Wall Street Journal η οποία τον χαρακτηρίζει ως παρανοϊκό σε άρθρο της με τίτλο «Φορολογική παράνοια» στην Ελλάδα...


















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «ψυγείο» ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη

Στο «ψυγείο» ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη
Η οικονομική κρίση, η αδυναμία χρηματοδότησης μεγάλων έργων από τις τράπεζες και το κακό επενδυτικό κλίμα φαίνεται να απομακρύνουν μέχρι νεωτέρας το ενδεχόμενο της κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη, που σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης βάζει προτεραιότητα την αναβάθμιση και βελτίωση της υφιστάμενης, παλαιάς εθνικής οδού.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Ανάπτυξης κ. Σταύρου Καλογιάννη, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 45,5 εκατ. ευρώ για την δημοπράτηση του έργου «Αναβάθμιση - βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνα (Μάνδρα) - Θήβα».

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση της παλαιάς εθνικής οδού σε μήκος 18 χλμ., τη διαμόρφωση οκτώ ισόπεδων κόμβων, καθώς και του υφιστάμενου κόμβου Βιλλίων. Πρόκεται για τμήμα του δρόμου που ανήκει στα διοικητικά όρια της Αττικής και η αρχή του χωροθετείται στο σημείο τομής της Αττικής Οδού (έξοδος για Μάνδρα) με την παλαιά εθνική οδό.

Η υφιστάμενη διατομή έχει πλάτος 7-8 μέτρα και αποτελείται από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. «Οι εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνουν και τη διαπλάτυνση της διατομής σε όλο το μήκος του έργου καθώς και την κατασκευή σήραγγας μήκους 150 μέτρων. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, εργασίες ΟΚΩ και αρχαιολογικές έρευνες» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι το έργο προικίστηκε με περισσότερους πόρους σε σχέση με τον σχεδιασμό που είχε γίνει επί της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου, καθώς τότε είχαν προϋπολογιστεί περί τα 20-25 εκατ. ευρώ αντί 45 εκατ. ευρώ σήμερα.

Τι είχε σχεδιαστεί για τον νέο αυτοκινητόδρομο

Επισήμως το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης δεν έχει ακυρώσει κανέναν διαγωνισμό για τις συμβάσεις παραχώρησης Γ' γενιάς, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, οι υποθαλάσσιες ζεύξεις της Λευκάδας και της Σαλαμαμίνας ή ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Υλίκη. Ωστόσο οι διαγωνισμοί αναβάλλονται διαρκώς λόγω του κακού οικονομικού κλίματος.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη προέβλεπε τη δημιουργία ενός εξ ολοκλήρου νέου δρόμου, μήκους 50 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, που θα παρέκαμπτε πλήρως την Αθήνα, η δε κατασκευή και λειτουργία του θα γινόταν με σύμβαση παραχώρησης.

Το έργο, εάν και εφόσον προχωρήσει, εκτιμάται ότι θα μειώσει τις ροές των οχημάτων όχι μόνο από το πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και από την Αττική Οδό.

Το «πακέτο» της χρηματοδότησης θα βάρυνε κατά βάση τον ιδιώτη επενδυτή, καθώς το σκέλος της εθνικής και της κοινοτικής συμμετοχής θα κυμαινόταν μεταξύ 120 και 200 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η τελική «δοσολογία» της χρηματοδότησης θα καθοριζόταν μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Παράλληλα, εάν προχωρήσει, θα φέρει αυτομάτως στο τραπέζι των συνομιλιών τη Νέα Οδό (Αθήνα - Σκάρφεια), καθώς, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση παραχώρησης, οποιοδήποτε έργο που θα επηρεάσει τις κυκλοφοριακές ροές της θα αποτελέσει ιδιαίτερο αντικείμενο ειδικής διαπραγμάτευσης.

Στα οφέλη του έργου περιλαμβάνονται η μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο Λεκανοπέδιο και η παροχή της δυνατότητας ταχύτερης πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυροί άνεμοι με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Ισχυροί άνεμοι με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, καθώς και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Πηγή: Ισχυροί άνεμοι με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/86052#ixzz2I7Oeqt42
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται αξιολόγηση για 180.000 εκπαιδευτικούς

Η ώρα της... κρίσης για χιλιάδες εκπαιδευτικούς πλησιάζει. Την επόμενη βδομάδα δίνεται από το υπουργείο για διαβούλευση το σχέδιο αξιολόγησης
Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για 180.000 εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με το Έθνος, στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς την επόμενη εβδομάδα δίνεται από το υπουργείο Παιδείας στους φορείς για διαβούλευση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μέχρι τις 10 Μαρτίου το διάταγμα θα είναι έτοιμο για να αποσταλεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται κάθε ένα ή δύο χρόνια από τον διευθυντή του σχολείου ως προς το υπηρεσιακό τους έργο και κάθε τέσσερα χρόνια για το παιδαγωγικό/διδακτικό τους έργο από σχολικό σύμβουλο.
Επίσης, δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν έναν ατομικό φάκελο αξιολόγησης, στον οποίο θα καταγράφονται όλες οι δράσεις τους. Σε αυτόν τον φάκελο θα μπορεί να συμπληρώνει και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός τις δραστηριότητές του που θεωρεί άξιες αναφοράς.
Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα έχουν θετική αξιολόγηση θα περνούν από επιμορφωτικά προγράμματα και στη συνέχεια θα επαναξιολογούνται, αλλά δεν θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις ευθύνης.
Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει χαρακτήρα τιμωρίας. Δάσκαλοι και καθηγητές, όμως, πιστεύουν ότι θα είναι το μέσο για την έξοδό τους από τις σχολικές αίθουσες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ από την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


  
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΤΟ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΕΡΩ
ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ  ΝΤΕΪΒΙΣ
Η ιστορία μιας γυναίκας που ρισκάρει τα πάντα για τον άντρα που αγαπά.
Ανεμοστρόβιλος σκηνοθετικής μαεστρίας, υποκριτικής αντοχής και  ατμοσφαιρικής παραζάλης αλλά και μια οδυνηρή αλλά ασυμβίβαστη μελέτη του φόβου της μοναξιάς και της εξαιρετικά αναξιόπιστης φύσης της αγάπης.                                                      
Ο Τέρενς Ντέιβις μεταφέρει το ομώνυμο θεατρικό έργο του Τέρενς Ράτιγκαν στη μεγάλη οθόνη, αποδεικνύοντας ακριβώς πώς κάνεις το ανεξέλεγκτο πάθος σινεμά. Η Ρέιτσελ Βάις και ο Τομ Χίντλεστον συνοψίζουν όλους τους εραστές που δεν κατάφεραν ποτέ να ζήσουν τον έρωτα που ήθελαν (στο σινεμά και τη ζωή) και σπάνια θα δούμε ξανά ταινία να πνίγεται μέσα στη μελαγχολία με έναν τόσο διαπεραστικό τρόπο. Σαν να χάνεις ξανά και ξανά ό,τι αγάπησες...
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναλαμβάνουν επισήμως καθήκοντα στις τράπεζες οι επίτροποι

Σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου αναλαμβάνουν επισήμως καθήκοντα στις τράπεζες  οι ελεγκτικές εταιρείες –επίτροποι, οι οποίες θα παρακολουθούν τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταθέσει τα πιστωτικά ιδρύματα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Τράπεζα της Ελλάδος και θα συντάσσουν ανά τρίμηνο σχετικές απολογιστικές εκθέσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά την εποπτεία της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank έχει αναλάβει η.. Grant Thorton, η KPMG έχει αναλάβει την Τράπεζα Πειραιώς και η Mazars την Alpha Bank. Η αμοιβή των επιτρόπων θα προέρχεται από την τράπεζα που ελέγχουν και θα κυμαίνεται περί των 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι επίτροποι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες λειτουργικές πληροφορίες, θα έχουν λόγο σε θέματα πιστωτικής πολιτικής και θα εξετάζουν την πορεία των δαπανών και των αμοιβών κάθε τράπεζας. Σύμφωνα με το Μνημόνιο οι επίτροποι θα μπορούν να αξιολογούν ακόμη και την ποιότητα των βασικών μετόχων μίας τράπεζας θέτοντας και περιορισμούς στην συμμετοχή τους στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Οι ελεγκτικοί οίκοι θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή της κατάστασης σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα και στα μέσα Απριλίου 2013 θα υποβάλλουν την πρώτη του τριμηνιαία έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου θα αξιολογούν ουσιαστικά την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο των επιχειρησιακών πλάνων που έχουν υποβάλει οι τράπεζες.

Η έκθεση των επιτρόπων θα αξιολογείται εντός 15νθημέρου και τότε η τρόικα θα εγκρίνει τα πεπραγμένα ή θα κάνει συστάσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν από τη διοίκηση της τράπεζας. Εκτός από τις τριμηνιαίες εκθέσεις, οι επίτροποι έχουν την εξουσιοδότηση από την τρόικα, να κάνουν αναφορά οποιαδήποτε στιγμή το θεωρήσουν αναγκαίο και για όποιο θέμα οι ίδιοι κρίνουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και διαφορετικά από τον τρόπο που κρίνει η διοίκηση.

Εφόσον αποδεικνύεται ότι η διακυβέρνηση μίας τράπεζας δεν γινόταν με χρηματοοικονομικά κριτήρια και υπήρχε σωρεία παραβάσεων, ο επίτροπος θα μπορεί να εισηγηθεί την απομάκρυνση της διοίκησης.

Πάντως τόσο κυβερνητικά στελέχη όσο και τραπεζικές πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τον ρόλο των επιτρόπων. «Θα βρούμε ένα modus vivendi για να ασκούμε την εποπτεία μαζί με τους επιτρόπους», τονίζει στο in.gr, στέλεχος που εμπλέκεται ενεργά στις διαδικασίες κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών προσθέτοντας πως η τρόικα έχει γενικά δείξει πως εάν της παραθέσεις σωστά επιχειρήματα δεν φέρνει αντιρρήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελέφαντας τρώει iPhone Κινέζας.Μη χάσεις το βίντεο....

Μια παράξενη ιστορία εκτυλίχθηκε σε επίσκεψη τριών κοριτσιών σε ζωολογικό κήπο.
Κατά το τάισμα του ελέφαντα, εκείνος προφανώς μυρίστηκε το iPhone μιας εκ των τριών ως τρελή λιχουδιά με αποτέλεσμα να της το ρουφήξει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια! Οι πρώτες προσπάθειες εντοπισμού του κινητού κάπου εκεί στο στόμα του δεν απέδωσαν, ωστόσο ο ελέφαντας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έδωσε στο κορίτσι μια δεύτερη ευκαιρία, έστω και δύσοσμη, να ξαναπάρει το κινητό στα χέρια της άθικτο (αν μπορεί να πει κανείς κάτι άθικτο όταν έχει ταξιδέψει μέσα από το πεπτικό σύστημα του παχύδερμου). Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους με κορυφαία φυσικά την... κλήση στο iPhone προκειμένου να εντοπιστεί μέσα στο μικρό βουνό των κοπράνων του ελέφαντα (κοινώς το έψαξαν στα σκατά).

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατοντάδες παράνομες αποκλειστικές στα νοσοκομεία

Μεγάλο κύκλωμα «μαύρης» εργασίας αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΙΚΑ Κύκλωμα παράνομης προώθησης αποκλειστικών νοσοκόμων που, με ...
«δέλεαρ» μειωμένες τιμές, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΙΚΑ, το οποίο και ζημιώνεται από την «μαύρη» εργασία τους. Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, πρόκειται κατά κανόνα για μετανάστριες που απασχολούνται παρανόμως το βράδυ στα δωμάτια των νοσοκομείων, οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ δεν διαθέτουν και τις απαραίτητες γνώσεις για να φροντίζουν ασθενείς. Η παράνομες αποκλειστικές χρεώνουν 50 ευρώ τη βάρδια, την ώρα που η μεικτή αμοιβή, με το ένσημο, των νόμιμων νοσοκόμων είναι 78 ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων διαθέτουν, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, στις αλλοδαπές ακόμη και πλαστά πτυχία, που τους επιτρέπουν να τους χορηγούνται άδειες εργασίας. Σε μία μόνο έφοδο των ελεγκτών, τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίστηκαν 133 ανασφάλιστες αλλοδαπές που δεν διέθεταν τη σχετική άδεια και τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας. Σε δύο άλλους ελέγχους εντοπίστηκαν ακόμα 152 περιπτώσεις, ενώ ένα μήνα πριν συνελήφθησαν ακόμη 10 «μαϊμού» - αποκλειστικές νοσοκόμες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.zoomblog.org/

Διαβάστε Περισσότερα »

Xτύπημα από κεραυνό - Δείτε τι κάνει στο ανθρώπινο δέρμα

Δείτε στις φωτογραφίες πώς έγινε το μπράτσο του νεαρού Winston Kemp που χτυπήθηκε από κεραυνό...
Αυτό συμβαίνει στο ανθρώπινο δέρμα αν το χτυπήσει κεραυνός.
Ονομάζεται φιγούρα Lichtenberg...


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τον ασυνείδητο οδηγό που παρέσυρε τον ποδηλάτη




Η αστυνομία αναζητά τον οδηγό του αυτοκινήτου που χτύπησε θανάσιμα τον ποδηλάτη και τον παράτησε στο δρόμο αιμόφυρτο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τη Δευτέρα 14-01-2013 και ώρα 18:25΄, στη Λ. Κηφισού περί του ο.α. 6 ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά περιοχής Δήμου Αιγάλεω, οδηγός ποδηλάτου, παρασύρθηκε αγνώστων στοιχείων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο ασυνείδητος οδηγός όχι μόνο παρέσυρε τον ποδηλάτη, αλλά τον εγκατέλειψε στο σημείο του ατυχήματος.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού του ποδηλάτου.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το υπαίτιο όχημα, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-53.26.675 και 210-53.26.670.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Λεβαδέων



Με την υπ’ αριθ. 13/2013 απόφασή του, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής όρισε τους Αντιδημάρχους του Δήμου με θητεία από 15/1/2013 μέχρι 31/8/2014 εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
I. Τον κ. Λουκά Γεώργιο του Στεργίου καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο ΠΟΛΕΟΔΟ-ΜΙΑΣ και ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και του μεταβιβάζει τις παρακά¬τω αρμοδιό¬τητες:
1. Αρμοδιότητες Διεύθυνσης Πολεοδομίας
2. Αρμοδιότητες Τεχνικών Υπηρεσιών
3. Την Αναπλήρωση Δημάρχου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1α του άρθρου 89 του Δ.Κ.Κ. (Ν. 3463/2006).
II. Τον κ. Τσίνα Βασίλειο του Χρήστου καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο ΠΕΡΙΒΑΛ-ΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και ΠΡΑΣΙΝΟΥ και του μεταβι¬βάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Αρμοδιότητες περιβάλλοντος και πρασίνου
2. Αρμοδιότητες καθαριότητας και ανακύκλωσης
3. Αρμοδιότητες διαχείρισης και συντήρησης οχημάτων
III. Τον κ. Σταματίου Ανάργυρο του Ιωάννη καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο ΚΟΙΝΩ¬ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και του μεταβι¬βάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Αρμοδιότητες προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακοί σταθμοί)
2. Αρμοδιότητες ΚΑΠΗ, κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημό¬σιας υγείας
3. Αρμοδιότητες παιδείας, δια βίου μάθησης και πολιτισμού
4. Αρμοδιότητες τέλεσης πολιτικών γάμων
IV. Τον κ. Πολυτάρχου Λουκά του Ηλία καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο ΠΟΛΙ-ΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΥΠΟΔΟΜΩΝ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμο¬διό¬τητες:
1. Αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας
2. Αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας
3. Εν γένει τη συγκέντρωση και επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και των υποδομών του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους και το Δήμαρχο, και
4. Κατά τόπον αρμοδιότητες για τις δημοτικές ενότητες Λιβαδειάς και Κυριακίου
V. Τον κ. Αποστολίδη Νικόλαο του Σωτηρίου καθ’ ύλην Αντιδή¬μαρχο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Αρμοδιότητες τοπικής οικονομικής ανάπτυξης
2. Αρμοδιότητες αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων
3. Αρμοδιότητες απασχόλησης και τουρισμού
4. Κατά τόπον αρμοδιότητες για τη δημοτική ενότητα Κορώνειας
VI. Τον κ. Καραμπέτσο Επαμεινώνδα του Λουκά καθ’ ύλην Αντι¬δήμαρχο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιό-τητες:
1. Αρμοδιότητες στον τομέα της φυτικής παραγωγής
2. Αρμοδιότητες στον τομέα της ζωικής παραγωγής
3. Αρμοδιότητες στον τομέα της αλιείας
4. Κατά τόπον αρμοδιότητες για τις δημοτικές ενότητες Χαιρώνειας και Δαύλειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώχευση και επίσημα για την «Εικόνα & Ηχος»...

Οριστικό «λουκέτο» και με τη «βούλα» για την αλυσίδα ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών «Εικόνα & Ήχος Α.Ε.».
Περίπου ένα έτος μετά το «κατέβασμα των ρολών» στα καταστήματα της άλλοτε εισηγμένης εταιρείας λόγω...
έλλειψης ρευστού, αδυναμίας ομαλής τροφοδοσίας τους με εμπορεύματα, αλλά και επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του απλήρωτου προσωπικού της, το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα των εργαζομένων για ενεργοποίηση διαδικασίας πτώχευσης της αλυσίδας.

«Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του περασμένου Δεκεμβρίου και αναμένεται να καθαρογραφεί την τρέχουσα εβδομάδα», εξήγησε, στην «Η», ο δικηγόρος των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα ότι εντός των ημερών οριστικοποιείται και το πρόσωπο που θα αναλάβει τον ρόλο του συνδίκου για να «τρέξει» τα διαδικαστικά της πτώχευσης.

Οι εργαζόμενοι της υπό πτώχευση επιχείρησης -οι 45 εν ενεργεία κι οι 22 απολυμένοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη- διεκδικούν οφειλόμενα σχεδόν 500 χιλ. ευρώ, που προκύπτουν από δεδουλευμένα 4-5 μηνών, ανάλογα την περίπτωση, καθώς και από τα χρήματα που τους αντιστοιχούν από εννέα μήνες επίσχεσης εργασίας. Απαιτήσεις έχουν, επίσης, το ελληνικό δημόσιο, περίπου 100 χιλ. ευρώ, και τα ασφαλιστικά ταμεία, περίπου 150 χιλ. ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος χρεών που ήταν ρυθμισμένα.

Πιστωτές

Με τα δεδομένα, πάντως, που ισχύουν στην περιουσιακή κατάσταση της «Εικόνα & Ηχος», είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι απαιτήσεις των πιστωτών, οι οποίοι έχουν να προσβλέπουν κυρίως στα ακίνητα (δύο καταστήματα και τα υπόγειά τους) της πρώην εισηγμένης επιχείρησης στην περιοχή της Τούμπας της Θεσσαλονίκης. «Πριν από την κρίση, τα συγκεκριμένα ακίνητα θα μπορούσαν με μεγάλη άνεση να υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις των πιστωτών, όμως με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην τοπική και την ελληνική κτηματαγορά είναι αδύνατο», ανέφερε ο νομικός των εργαζομένων κ. Βασίλης Καλταρτζής.

Περιορισμένες, εξάλλου, είναι οι προσδοκίες κι από την εκποίηση εμπορευμάτων της αλυσίδας, αφού κατά πληροφορίες τραπεζικό ίδρυμα που είχε συνάψει σχέση sale & lease back για τρία ακίνητα (μία αποθήκη και δύο καταστήματα) της «Εικόνα & Ήχος» στη Θεσσαλονίκη, αρχικά της έκανε έξωση και κατόπιν φέρεται να κράτησε στην κυριότητά της τα εμπορεύματα με σκοπό να τα εκποιήσει. Εξωση είχε συντελεστεί, επίσης, από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και στα καταστήματα που λειτουργούσε η αλυσίδα σε Λάρισα και Νέα Μάκρη, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις όποιες επιδιώξεις των πιστωτών.
Ημερησία (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπέρ του Δημοσίου οι αδρανείς καταθέσεις


Ειδοποιητήρια για αδρανείς λογαριασμούς από τις τράπεζες στους πελάτες. Όσοι δεν τους "κινήσουν", οι καταθέσεις θα κατασχεθούν υπέρ του Δημοσίου
Ειδοποιητήρια στους πελάτες τους που διατηρούν λογαριασμούς οι οποίοι δεν εμφανίζουν καμία κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια θα αρχίσουν να αποστέλλουν οι τράπεζες.
Με την επιστολή αυτή, σύμφωνα με την Ημερησία, οι κάτοχοι των αδρανών λογαριασμών θα καλούνται να τους "κινήσουν", καθώς όσοι δεν προχωρήσουν σε καμία κίνηση και δεν ανακτήσουν τα χρήματά τους, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να κατασχεθούν υπέρ του Δημοσίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τις αδρανείς καταθέσεις.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του 1942 όσοι λογαριασμοί είναι σε ακινησία για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών κατατίθενται υπέρ του Δημοσίου.
Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, κάθε χρόνο τα πιστωτικά ιδρύματα καταθέτουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταθέσεις που είναι ανενεργές για 20 χρόνια.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο αναμορφώνεται το πλαίσιο απόδοσης των αδρανών καταθέσεων στο Δημόσιο, ώστε να αξιοποιηθούν προς το δημόσιο συμφέρον.
Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο τροποποιείται ένα κατοχικό διάταγμα 70 ετών, που οδηγούσε στη δήμευση μεγάλων χρηματικών ποσών υπέρ του Δημοσίου και το οποίο δεν λάμβανε καμία πρόνοια ούτε για τη διασφάλιση των συμφερόντων των καταθετών, αλλά ούτε εξασφάλιζε το δημόσιο συμφέρον.
Η σχετική πρόταση νόμου προβλέπει την υποχρέωση των τραπεζών να ενημερώνουν εγγράφως τους πελάτες τους για την ύπαρξη καταθετικών λογαριασμών που βρίσκονται σε ακινησία επί 20ετία πριν τα χρήματά τους αποδοθούν υπέρ του Δημοσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ