Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ποιος ήταν ο διάσημος Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ που έχασε τη μάχη για τη ζωή

Ποιός ήταν ο διάσημος Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ που έχασε τη μάχη

Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο διάσημος Τούρκος δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, 72 ετών, υπεβλήθη την Τετάρτη σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ενός στέντ με λαπαροσκόπηση, ωστόσο, δεν κατέφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας και κατέληξε την Πέμπτη.
Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους Τούρκους δημοσιογράφους στον κόσμο ενώ ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς είχε συνδυάσει τη σταδιοδρομία του τις τελευταίες δεκαετίεςμ με όλα τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε το 1964 στην εφημερίδα «Milliyet»και το 1992 εντάχθηκε στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Show TV παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων και την εκπομπή «Η 32η ημέρα» την οποία μετέφερε στο CNN Türk όπου παρουσίαζε και το δελτίο ειδήσεων.
Τα τελευταία χρόνια ή παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kanal D, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στην ημερήσια εφημερίδα «Posta».
Επίσης, υπήρξε για πολλά χρόνια ανταποκριτής μεγάλων τουρκικών μέσων ενημέρωσης στις Βρυξέλλες, κατόπιν αρθρογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής στην δημόσια τουρκική τηλεόραση TRT, ενώ στη συνέχεια ήταν παρουσιαστής και σχολιαστής στα μεγάλα δίκτυα της ιδιωτικής τηλεόρασης που δημιουργήθηκαν.
Ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ συνδύασε την καριέρα του με την προώθηση ενός τύπου ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ενώ δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί με το στρατιωτικό κατεστημένο και το «βαθύ κράτος» της χώρας, αλλά και με παγιωμένες προκαταλήψεις της τουρκικής κοινωνίας.
Παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής ένθερμος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και προωθούσε την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ.
Το τελευταίο θέμα για το οποίο αρθρογράφησε είναι το σημερινό δημοσίευμα της αγγλόφωνης Hürriyet Daily News σχετίζεται με την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης και τα βήματα που έχει κάνει η τουρκική κυβέρνηση σε σχέση με τις μειονότητες.
«Η κυβέρνηση [σ.σ. του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης] έχει κάνει τρομερά βήματα σε σχέση με τις μειονότητες.
Δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν για σαράντα χρόνια τελείωσαν, ακίνητα επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο», έγραψε στο κείμενο που είναι αφιερωμένο στις εξελίξεις στο κουρδικό και στις εξελίξεις που αφορούν τη θεολογική σχολή της Χάλκης.
Αυτό το τελευταίο θέμα [σ.σ. της επιστροφής στην Θεολογικής Σχολής της Χάλκης 190 εκταρίων δάσους που της ανήκαν] επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα βλέπει τώρα με εντελώς διαφορετική ματιά τα θέματα των μειονοτήτων», εκτίμησε.
Αλλά» --επισήμανε-- «παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής. Η κυβέρνηση του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που ξεπέρασε τόσο μεγάλες δυσκολίες, δεν μπόρεσε ακόμα να ανοίξει τη Σχολή», επισήμανε.
Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κατά κάποιο τρόπο το θέμα της αμοιβαιότητας», σχολιάζει. «Όταν κάνουμε κάτι περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα ανταποδώσει τα ίσα. Όμως το θέμα της θεολογικής Σχολής αφορά μόνο την Τουρκία», καταλήγει.
Άλλες πηγές έχουν υποστηρίξει ότι η λειτουργία της θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα είναι δυνατή με την αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος που επεξεργάζεται την εποχή αυτή η τουρκική εθνοσυνέλευση».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Εντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα

Εκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Εντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα

Ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που βρίσκεται ακόμη σε ισχύ,  οι χιονοπτώσεις και οι καταιγίδες που σημειώνονται στην ανατολική Ελλάδα θα επεκταθούν σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης από τα δυτικά και την Παρασκευή θα καλύψουν όλη τη χώρα.
Ηδη στη Δυτική Ελλάδα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνι πέφτει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.
Τα φαινόμενα προβλέπεται να ενταθούν στη διάρκεια της νύχτας και να επεκταθούν στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
Με την ίδια ένταση θα συνεχιστούν τα φαινόμενα και την Παρασκευή αρχικά στις ίδιες περιοχές, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να επηρεάζουν και την Ανατολική Στερεά (και την Αττική) την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα πάντως αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από το απόγευμα της Παρασκευής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυστυχώς το μόνο που δεν έχει σύνορα είναι η ηλιθιότητα των ανθρώπων.


Ένας πυροσβέστης και ένας άεργος σκότωσαν τον μετανάστη..οι δύο δράστες διαπληκτίστηκαν με το θύμα, ύστερα από λογομαχία που είχαν, με αποτέλεσμα να το μαχαιρώσουν θανάσιμα.
Οι δύο δράστες που δολοφόνησαν έναν αλλοδαπό, στην αρχή της οδού Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα, στις 3 το πρωί.
Η ηλιθιότητα δυστυχώς δεν έχει σύνορα.
Αισχρή η δολοφονία,όπως αισχρή ήταν και πριν λίγο καιρό μια ίδια ακριβώς περίπτωση από Αλβανό σε ηλικιωμένο Έλληνα στην οδό Ηπείρου.


Πιο αισχρό όμως είναι ότι σήμερα στην Πάρο που πήγε για αναπαράσταση το κτήνος που κατέστρεψε τη ζωή μιας 15χρόνης η αστυνομία του είχε και πάλι κουκούλα (Φώτο) λες και πρόκειται για κρατικό μυστικό.Όσο η κοινωνία μας είναι χωρισμένη στα δυο για το θέμα των λαθρομεταναστών,και όσο υπάρχει ανοχή στην καφρίλα τόσο θα αυξάνεται και η εγκληματικότητα. "Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων" Αριστοτέλης
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθησυχαστικός ο ΕΦΕΤ για τα χοιρινά μπιφτέκια με άλογο

Καθησυχαστικός ο ΕΦΕΤ για τα μπιφτέκια από άλογο

Τη διαβεβαίωση ότι στην ελληνική αγορά δεν έχουν διακινηθεί μοσχαρίσια μπιφτέκια, στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, ανάλογα με εκείνα που είχαν πουληθεί στην Ιρλανδία και της Βρετανίας παρείχε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ, καθησυχάζει τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, που επιβεβαίωσαν ότι τα προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.
«Στις 15 Ιανουαρίου η ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.
Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ. Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χρήσιμες πληροφορίες για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ



Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα νέα αυξημένα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα τηλέφωνα στη ΔΕΗ χτυπούν ασταμάτητα, με χιλιάδες καταναλωτές να ζητούν πληροφορίες για να ενταχθούν στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).




Η κατάσταση θυμίζει ημέρες... 2010 όταν επί υπουργίας Τίνας Μπιρμπίλη είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το Κοινωνικό Τιμολόγιο, καθώς μόνο τη Δευτέρα μετρήθηκαν… 9.000 κλήσεις, όταν τους τελευταίους μήνες ο μέσος ημερήσιος αριθμός είχε πέσει στις 100.

Μέχρι πρότινος πολλοί είχαν υποτιμήσει τα οφέλη του ΚΟΤ (σε 300.000 υπολογίζονται σήμερα οι δικαιούχοι), φέτος ωστόσο ενόψει και των πολλαπλών αυξήσεων στο ρεύμα, θεωρείται βέβαιο πως ο αριθμός θα αυξηθεί. Το ΥΠΕΚΑ αποφεύγει να κάνει εκτιμήσεις, προσδοκά ωστόσο σε τουλάχιστον διπλασιασμό των δικαιούχων.

Ένα πάντως ερώτημα είναι η ταχύτητα με την οποία η πολιτεία θα ανταποκριθεί στο μαζικό αυτό ενδιαφέρον, ακόμη και αν σε αιτήματα μετουσιωθεί μέρος των τηλεφωνικών κλήσεων. Διότι για να χορηγηθεί το ΚΟΤ, ακολουθείται μια διαδικασία, δηλαδή πρώτα η ΔΕΗ στέλνει τις αιτήσεις στο υπ. Οικονομικών και τον ΟΑΕΔ για έλεγχο στοιχείων, και μετά εκείνοι ενημερώνουν το διαχειριστή του δικτύου αν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Ήδη πάντως η ΔΕΗ “ανέβασε” στην ιστοσελίδα της την υπουργική απόφαση για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο, μαζί με αναλυτικές πληροφορίες για τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις, τα απαραίτητα στοιχεία συμπλήρωσης της αίτησης, τους τρόπους υποβολής της και ερωτα-απαντήσεις με όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για το ΚΟΤ.

Ιδού μερικές χρήσιμες πληροφορίες, με βάση τα όσα αναφέρει η επιχείρηση:

- Η εφαρμογή του ΚΟΤ ξεκινά από τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση ελέγχου των στοιχείων και αφορά στο σύνολο της ημερήσιας κατανάλωσης. Περιλαμβάνει το σύνολο του 4μήνου, δηλαδή και τις ημέρες εκείνες που η αίτηση βρισκόταν στο στάδιο του ελέγχου.

- Το ΚΟΤ αφορά μόνο στην ημερήσια κατανάλωση, όχι στη νυχτερινή.

- Οι τιμοκατάλογοι ανά κατηγορία ευπαθούς ομάδας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

- Δικαιούχοι είναι μακροχρόνια άνεργοι για συνεχές διάστημα 6 μηνών και άνω (παλαιότερα ήταν για 1 έτος).

- Αν κάποιος για ένα 4μηνο υπερβεί το όριο κατανάλωσης της κατηγορίας του (1.500 ή 1.700 KWh), τότε για το 4μηνο αυτό δεν θα του χορηγηθεί ΚΟΤ, παρά θα τιμολογηθεί με βάση τις χρεώσεις που ισχύουν για όλους τους καταναλωτές.

- Σε περίπτωση μετακόμισης, για να έχει κάποιος ΚΟΤ θα πρέπει να καταθέσει νέα αίτηση στη ΔΕΗ. Κοινωνικό Τιμολόγιο θα έχει και πάλι αφού πρώτα γίνει εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης στη νέα του διεύθυνση.

- Αν το ρολόι δεν είναι στο όνομα του δικαιούχου και χρειάζεται αλλαγή ονόματος, δεν απαιτείται προκαταβολή κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Αν παρ’ όλα αυτά χρειάζεται προκαταβολή, το ύψος της δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε 6 ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις. Αν κάποιος έχει δώσει προκαταβολή, θα συμψηφίζεται μέσω πίστωσης στον αμέσως επόμενο λογαριασμό.

Στο stand buy όσοι χρήζουν μηχανικής υποστήριξης…

Επειδή από φέτος καθιερώνεται μια νέα κατηγορία, τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, η ΔΕΗ επισημαίνει πως εκτός των άλλων δικαιολογητικών απαιτείται και βεβαίωση χρήσης ενεργοβόρας συσκευής απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγεται ο δικαιούχος. Αν κάποιος είναι ανασφάλιστος τότε χρειάζεται αντίστοιχη βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο. Σχετικά με τις βεβαιώσεις, και επειδή πρόκειται για νέα κατηγορία αναμένονται περαιτέρω διευκρινίσεις από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Ακριβώς επειδή αναμένονται περαιτέρω οδηγίες, για την ώρα δεν μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά αίτηση για την κατηγορία των ατόμων που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού στο Καρπενήσι



Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρόστιμα θα καταβάλουν όσοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας

Τι πρόστιμα θα καταβάλουν όσοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας [πίνακας]

Στους 29.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 θα αποσταλούν ειδοποιητήρια από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να πληρώσουν και για τα τέλη, αλλά και το πρόστιμο.
Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα είναι, όπως προβλέπει η νομοθεσία., θα είναι διπλάσιο από το αρχικό κόστος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή θα ξεκινάει από 44 ευρώ έως και 2.640 ευρώ.
Ειδικότερα, τα πρόστιμα διαμορφώνονται πλέον ως εξής:
  • Για οχήματα από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά στα 44 ευρώ.
  • Για οχήματα από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά στα 110 ευρώ.
  • Για οχήματα από 786 έως 1.070 κυβικά εκατοστά στα 240 ευρώ.
  • Για οχήματα από 1.071 έως 1.357 κυβικά εκατοστά στα 270 ευρώ.
  • Για οχήματα από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά στα 480 ευρώ.
  • Για οχήματα από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά στα 530 ευρώ.
  • Για οχήματα από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά στα 600 ευρώ.
  • Για οχήματα από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά στα 1.320 ευρώ.
  • Για οχήματα από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά στα 1.760 ευρώ.
  • Για οχήματα από από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά στα 2.200 ευρώ.
  • Για οχήματα άνω των 4.001 κυβικών εκατοστών στα 2.640 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βέροια ο Μητροπολίτης Θηβών κ Λεβαδείας κ.Γεώργιος

AntoniosPan26
Το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου έγινε η υποδοχή της Εικόνος της Παναγίας Παντανάσσης από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Νάουσας, που φέτος συμπανηγυρίζεται με τον πολιούχο της Βέροιας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του οσίου Αντωνίου του Νέου στον ομώνυμο ιερό ναό.
Στο εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ο οποίος κήρυξε και τον θείον λόγο.
Ο σεβασμιώτατος τόνισε το ασκητικό πνεύμα που είχε ο Άγιος Αντώνιος και πως όλοι εμείς οι χριστιανοί θα πρέπει να μιμηθούμε αυτό το πνεύμα του Αγίου για άσκηση, για προσευχή και βαδίζοντας σ’ αυτήν την ζωή με αγάπη προς τον Θεό και τους συνανθρώπους μας αλλά και με ταπείνωση να γίνουμε οικείοι του Θεού και συγκληρονόμοι Χριστού.
Στον πανηγυρικό εσπερινό συγχοροστάτησαν και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος καθώς και ο ποιμενάρχης της μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων χειροθέτησε τον κ. Παύλο Πυρινό , τη εξουσιοδοτήσει της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, σε Άρχοντα Διδάσκαλο του Ευαγγελίου της Μ.Χ.Ε.. οφφίκιο που του απονεμήθηκε ύστερα από πρόταση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος
Το πρωί της 17ης Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχο Βεροίας.
Το πρωί στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε και τον θείο λόγο κατά τον οποίο τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουμε όλοι μας αγάπη προς όλους αδιακρίτως μιμούμενοι τον όσιο Αντώνιο τον Νέο ο οποίος ασκήτευε στην Σκήτη της Βέροιας όχι για να προοδεύσει ατομικά αλλά για να βοηθήσει και δια της δικής του ασκήσεως όλους τους ανθρώπους προσφέροντάς την στον Κύριο ως μικρό αντίδωρο των θείων Του δωρεών.
Η άσκηση σκοπό έχει την αγάπη με την οποία τελικά ο άνθρωπος κοινωνεί με τους άλλους και με όλη την κτίση.
Αυτό λοιπόν το άνοιγμα προς τους άλλους εν Χριστώ θα πρέπει όλοι μας να τολμήσουμε ώστε μεταμορφωθούμε σε χαριτωμένους ανθρώπους που βαδίζουν την οδό της θεώσεως με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του οσίου Αντωνίου του Νέου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι αρχιερείς μαζί με τον κλήρο και τον ευσεβή λαό ψάλλανε τα εγκώμια στον όσιο Αντώνιο τον Νέο και έπειτα πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπώς ιερά λιτανεία.























.romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια του παιδικού σταθμού της Αποστολής στη Βοιωτία

Την αγκαλιά της στα παιδιά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης άνοιξε ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θέτοντας σε... λειτουργία τον Παιδικό Σταθμό στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο Παιδικός Σταθμός με την επωνυμία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, θα φιλοξενεί 60 παιδιά απόρων κυρίως οικογενειών και θα ακολουθεί πρότυπες μεθόδους εκπαίδευσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανική περιοχή της Βοιωτίας και υπογράμμισε ότι: «στόχος της Αποστολής τα επόμενα χρόνια να σταθεί δίπλα στα παιδιά που βιώνουν καθημερινά την αδιαφορία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την φτώχεια.

Σήμερα πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, δημιουργούμε μία ακόμη φωλιά στοργής και αγάπης για τα παιδιά της άλλης Ελλάδας, τα παιδιά της οικονομικής κρίσης. Η Εκκλησία με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προσφέρει σίτιση, ένδυση, γιατρό και φάρμακα αλλά κυρίως εκπαίδευση στο μέλλον του τόπου μας τα παιδιά».

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επεσήμανε ότι: «σήμερα έχουμε την χαρά να εγκαινιάσουμε μια προσπάθεια με γνώμονα το παιδί και την φροντίδα του. Ανακαταλαμβάνουμε την ευθύνη του έργου μετά την ολοκλήρωση του ώστε να υπάρξει στην τοπική κοινωνία ένα σημείο αναφοράς για την αγωγή του παιδιού και την πρώτη του επαφή με το σχολικό περιβάλλον. Το 2013 προτεραιότητα για την Αποστολή έχει το παιδί και μέρος των προσπαθειων μας θα επικεντρωθεί στην φροντίδα τους. Θα σταθούμε δίπλα στις οικογένειες που έχουν παιδιά και θα συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και στη διαπαιδαγώγηση τους. Σημαία μας οι εντολές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου όλοι μαζί να προσφέρουμε για το παιδί, τα παιδιά μας είναι η ελπίδα και το μέλλον και το υλοποιούμε με ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ξεναγήθηκε στους σχολικούς χώρους του Παιδικού Σταθμού όπου από το νέο έτος στις εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει και Νηπιαγωγείο. Με τον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» σύντομα θα συνεργαστούν εκπαιδευτικοί οργανισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έντονες βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έντονες βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μ

Οι βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να ενταθούν από το απόγευμα, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή.
Συγκεκριμένα από το απόγευμα προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι έντονα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.
Αύριο Παρασκευή η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί πρόσκαιρα και στην Αττική, την Εύβοια, την ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 9 μποφόρ στα πελάγη.
Από το απόγευμα της Παρασκευής προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ορός της αλήθειας για δεύτερη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά

Ορός της αλήθειας για δεύτερη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά

Απαντήσεις σε ένα δικαστικό θρίλερ που αφορά στη δολοφονία φοιτήτριας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στη Λάρισα το 1997 αναμένεται να δώσει η μέθοδος του ορού της αλήθειας.
Για πρώτη φορά η μέθοδος αυτή, γνωστή και ως ανιχνευτής ψεύδους, είχε χρησιμοποιηθεί το 2002 ύστερα από αίτημα κατηγορουμένου για διπλή ανθρωποκτονία. Ο κατηγορούμενος είχε ο ίδιος ζητήσει να υποβληθεί στο τεστ, ο οποίος τελικά αθωώθηκε μετά από μακρύ δικαστικό αγώνα. Εντωμεταξύ σήμερα, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας θα αποφασίσει σε ποιο εργαστήριο θα γίνει το τεστ στο οποίο θα υποβληθεί ο 42χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας. Το αίτημα για την συγκεκριμένη εξέταση τέθηκε από την πολιτική αγωγή και έγινε δεκτό από την υπεράσπιση και τον κρατούμενο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Toν σκότωσαν με μαχαίρι στη μέση του δρόμου γιατί τους ενοχλούσε το ποδήλατο του


Το άγριο έγκλημα που έγινε τα ξημερώματα στα Πετράλωνα με θύμα έναν νεαρό άνδρα είχε σαν αιτία οπως όλα δείχνουν...ένα ποδήλατο. Δράστες δύο Έλληνες ο ένας εκ των οποίων είναι πυροσβέστης. Στις 3.20 τα ξημερώματα οι περίοικοι στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 στα Πετράλωνα ενημέρωσαν την αστυνομία για κάποιο επεισόδιο μεταξύ τριών ανδρών έξω από ένα καφενείο.

 Μέχρι να φτάσει η αστυνομία ήταν ήδη αργά. Όπως περιέγραψαν οι μάρτυρες δύο άνδρες άρχισαν να χτυπούν τον τρίτο που ήταν πάνω στο ποδήλατό του. Ο ένας από αυτούς τον χτύπησε με στιλέτο και ο άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος.

 Οι δυο δράστες διέφυγαν με ένα σκουτεράκι αλλά ευτυχώς ένας ταξιτζής που είδε τα πάντα, κατέγραψε τον αριθμό της πινακίδας και έτσι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ειχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και περιπολούσαν τους συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στο Σύνταγμα. Αποδείχθηκε πως οι δράστες είναι δυο Έλληνες 28 και 24 ετών και πως το θύμα ήταν μόλις 27 ετών, Πακιστανικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit, o ταξιτζής κατέθεσε πως οι δράστες επιτέθηκαν από πίσω στον μετανάστη την ώρα που εκείνος ήταν πάνω στο ποδήλατό του.
Τον πλησίασαν, είπε με τη μηχανή και τον χτύπησαν στην πλάτη. Αρχικά οι αρχές εξέταζαν το σενάριο να πρόκειται για ρατσιστική επίθεση ωστόσο μετά τις καταθέσεις των δραστών στον ανακριτή κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει. Οπως ισχυρίστηκαν οι δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων είναι πυροσβέστης και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο, επιτέθηκαν στον μετανάστη γιατί τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατό του. Σύμφωνα μάλιστα με τον διοικητή του πυροσβέστη ο οποίος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον 28χρονο, ο νεαρός ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ρατσιστικής συμπεριφορά
Διαβάστε Περισσότερα »

Κασιδιάρης προς Πιπιλή: Κάτσε κάτω μωρή, τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι;

Κασιδιάρης στη Βουλή: Κάτσε κάτω μωρή τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι
Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή, την ώρα που το κλίμα στη Βουλή είναι ήδη τεταμμένο.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που έχει πάρει τον λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Παπάς λέγοντας:

«Επιθυμία μας είναι να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα δυναμιτίσουμε το κλίμα στη Βουλή», ο συνάδελφός του Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται πως δεν άκουσε τον κ. Παππά και γυρίζοντας στην κ. Πιπιλή της είπε «Κάτσε κάτω μωρή, τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι;»



Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συνελήφθη 39χρονος για παράνομη κατοχή όπλου και ναρκωτικά


Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή όπλου και ναρκωτικά στη Θήβα
Συνελήφθη, χθες (16-01-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που διενήργησαν στον 39χρονο, βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους (2) γραμμαρίων.
Μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 39χρονου, στη Θήβα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και (4) φυσίγγια.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Συννεφιά με τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Συννεφιασμένος και βροχερός παραμένει ο καιρός, αφού σήμερα Πέμπτη προβλέπεται παγετός τη νύχτα στα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά της χώρας και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -7 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στα παράκτια τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη προβλέπεται συννεφιά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες αλλά γρήγορη βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο αργά τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι επιχειρήσεις που επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις και τα επαγγέλματα που επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ. Δείτε ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα
Πεντακόσια επαγγέλματα των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών μπορούν να βγουν κερδισμένα μέσα από επιδοτήσεις του προγράμματος του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ.
Από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 25 Απριλίου 2013 θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013", δημόσιας δαπάνης 456 εκατ. ευρώ.
Επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στους προαναφερόμενους τομείς ή και όσοι θέλουν να ασκήσουν ένα από τα 500 επαγγέλματα μπορούν να διεκδικήσουν ενισχύσεις ύψους 40% έως 60% επί του συνολικού κόστους του επενδυτικού τους σχεδίου.
Όπως αναφέρει η "Ημερησία", οι ενισχύσεις αφορούν σε επενδυτικά σχέδια από 20.000 έως 300.000. Για την ακρίβεια στη μεταποίηση ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 30.000 έως 300.000 ευρώ, στον τουρισμό 20.000 έως 300.000 ευρώ και για το εμπόριο – υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.
Τα ποσοστά ενίσχυσης διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις καλύπτονται και οι λειτουργικές δαπάνες (π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κλπ.).
Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδύσεων είναι 15 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης για τους κλάδους Μεταποίησης και Τουρισμού και 12 μήνες για το "Εμπόριο -Υπηρεσίες".
Οι δαπάνες που επιδοτούνται περιλαμβάνουν:
Κτίρια – εγκαταστάσεις, μηχανήματα – εξοπλισμό παραγωγής, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμό κι εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος κι εξοικονόμησης ενέργειας, δικαιώματα τεχνογνωσίας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικό και υπηρεσίες, προβολή – προώθηση, αμοιβές συμβούλων και λειτουργικές δαπάνες.
Αναφορικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), δηλαδή τα επαγγέλματα, αυτοί επιλέχθηκαν με βάση τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και τις προτεραιότητες ανάπτυξης που έθεσε η κάθε Περιφέρεια.
Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να καλύψουν την ιδία συμμετοχή είτε με δικούς τους πόρους, είτε με τραπεζικό δανεισμό. Ως προς το τελευταίο το υπουργείο Ανάπτυξης προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το ΕΤΕΑΝ και είναι οι εγγυήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στον ΕΦΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 2106985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 8011136300.
Η προκήρυξη της δράσης και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr
Αναλυτικά:
Οι εταιρείες που μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα
Επιλέξιμες είναι μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υφιστάμενες (με δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις) και νέες ή υπό σύσταση, στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών.
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 30.000 έως 300.000 ευρώ για τη Μεταποίηση, 20.000 έως 300.000 ευρώ για τον Τουρισμό και 20.000 έως 100.000 ευρώ για το Εμπόριο -Υπηρεσίες. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων των ενισχύσεων, είναι οι ακόλουθες, ανάλογα με την κατηγορία των ενισχυόμενων επιχειρήσεων (υφιστάμενες ή νέες - υπό σύσταση):
Υφιστάμενες Επιχειρήσεις:
- να μην εμπίπτουν στα κριτήρια διαχωρισμού πράξεων των Ταμείων με το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας (Παράρτημα 3 του Οδηγού, που επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου)

- να υλοποιήσουν το επενδυτικό σχέδιο σε έναν ή περισσότερους επιλέξιμους ΚΑΔ της ίδιας Θεματικής Ενότητας

- να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ πριν την υποβολή της επενδυτικής πρότασης

- να είναι εγκατεστημένες και να έχουν καταστατική έδρα στην ελληνική επικράτεια

- να είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Παράρτημα Ι του Καν. (ΕΚ) 800/2008 (Παράρτημα 4 του Οδηγού)

- να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση,

- να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης

- να λειτουργούν νόμιμα, δηλαδή να έχουν την κατά περίπτωση εν ισχύ άδεια λειτουργίας ή την υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής ή πιστοποιητικό από το αρμόδιο Επιμελητήριο, σε περίπτωση που βάσει νόμου δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας. Επιχειρήσεις, που στερούνται νόμιμης άδειας λειτουργίας, καθώς και επιχειρήσεις των οποίων η άδεια έχει λήξει χρονικά και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για έκδοση ανανεωμένης άδειας λειτουργίας μέχρι την ημερομηνία υποβολής της πρότασης, απορρίπτονται εξαρχής από το Πρόγραμμα

- να μην είναι προβληματικές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2. παρ. 2.1, σημεία 9,10,11 των κατευθυντηρίων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2004/C/244/02)

- να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: ατομική επιχείρηση, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ι.Κ.Ε.

- να τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

- να διαθέτουν ή να δεσμευθούν ότι θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές, όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές, που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λ.π.)

- να υποβάλλουν στα επενδυτικά σχέδιά τους δαπάνες, που δεν έχουν χρηματοδοτηθεί και δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους

- να δεσμευτούν ότι τα επενδυτικά τους σχέδια δεν έχουν υποβληθεί για ένταξη και δεν θα υποβληθούν σε άλλο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους

- να υποβάλλουν έως μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.
Νέες - Υπό σύσταση Επιχειρήσεις:
- να μην εμπίπτουν ή να δεσμεύονται ότι δεν θα εμπίπτουν στα κριτήρια διαχωρισμού πράξεων των Ταμείων με το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας

- να υλοποιήσουν το επενδυτικό σχέδιο σε έναν ή περισσότερους επιλέξιμους ΚΑΔ της ίδιας Θεματικής Ενότητας

- οι νέες επιχειρήσεις να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ πριν την υποβολή της επενδυτικής πρότασης, ή, οι υπό σύσταση επιχειρήσεις να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ πριν την πρώτη εκταμίευση επιχορήγησης

- να είναι εγκατεστημένες ή να προτίθενται να εγκατασταθούν στην Ελληνική επικράτεια

- να έχουν ή να δεσμευτούν ότι θα έχουν την ιδιότητα της Μικρομεσαίας Επιχείρησης σύμφωνα με το Παράρτημα Ι του Καν. (ΕΚ) 800/2008, λαμβανομένων υπόψη των όρων για τη διατήρηση της ιδιότητας αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παραγρ. 2 αυτού (Παράρτημα 4 του Οδηγού)

- να λειτουργούν νόμιμα, δηλαδή να έχουν την κατά περίπτωση εν ισχύ άδεια λειτουργίας ή την υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση έκδοσης/ανανέωσης αυτής ή πιστοποιητικό από το αρμόδιο Επιμελητήριο σε περίπτωση που βάσει νόμου δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας. Επιχειρήσεις, που στερούνται νόμιμης άδειας λειτουργίας, καθώς και επιχειρήσεις των οποίων η άδεια έχει λήξει χρονικά και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για έκδοση ανανεωμένης άδειας λειτουργίας μέχρι την ημερομηνία υποβολής της πρότασης, απορρίπτονται εξαρχής από το πρόγραμμα. Ειδικά οι υπό σύσταση επιχειρήσεις πρέπει να δεσμεύονται ότι θα λειτουργήσουν νόμιμα και να πληρούν τον παρόντα όρο στην ολοκλήρωση του έργου τους

- να λειτουργούν ή να προτίθενται να λειτουργήσουν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: ατομική επιχείρηση, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ι.Κ.Ε

- να τηρούν ή να δεσμευτούν ότι θα τηρήσουν εφόσον εγκριθούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

- να μην βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση (μόνο για τις νέες επιχειρήσεις)

- να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης (μόνο για τις νέες επιχειρήσεις)

- να διαθέτουν ή να δεσμευθούν ότι θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λ.π.)

- να υποβάλλουν στα επενδυτικά σχέδιά τους δαπάνες που δεν έχουν χρηματοδοτηθεί και δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους

- να δεσμευτούν ότι τα επενδυτικά σχέδια δεν έχουν υποβληθεί για ένταξη και δεν θα υποβληθούν σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους

εφόσον αιτηθούν λειτουργικές δαπάνες, θα πρέπει ο κύριος μέτοχος της επιχείρησης να μην έχει κλείσει κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ίδια σχετική αγορά ή σε όμορες αγορές

- να υποβάλλουν έως μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ./υπό σύσταση επιχείρηση.
Εκτός τα αγροτικά προϊόντα



Εκτός του προγράμματος είναι η πρώτη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν επιτρέπεται από τον κοινοτικό κανονισμό. Η πρώτη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων επιδοτείται από το τέως FEOGA.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
- Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας και Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας ή Βεβαίωση παρακράτησης (απόδοσης) φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

- Σύμβαση εκχώρησης επιχορήγησης με τράπεζα ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εφόσον έχει γίνει εκχώρηση

- Πρακτικό, όπου δηλώνεται ότι δεν έχει εκχωρηθεί η επιχορήγηση, εφόσον δεν έχει γίνει εκχώρηση.

- Πρακτικό Δ.Σ. για Α.Ε.

- Πρακτικό Γ.Σ. για Ε.Π.Ε.

- Τυχόν τροποποιήσεις του καταστατικού σύστασης της εταιρίας και ΦΕΚ

- Βεβαίωση της οικείας Περιφέρειας περί μη περαιτέρω τροποποίησης του καταστατικού

- Πιστοποιητικό μη πτώχευσης και μη αίτησης για πτώχευση

- Πιστοποιητικό μη θέσης σε εκκαθάριση

- Πιστοποιητικό μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση

- Για ορισμό εκπροσώπου για είσπραξη χρημάτων, εφόσον δεν έχει γίνει εκχώρηση

- Πρακτικό Δ.Σ. για Α.Ε

- Πρακτικό Γ.Σ. στις Ε.Π.Ε.

- Μετοχική σύνθεση και σύνθεση του Δ.Σ.

- Αθεώρητο τιμολόγιο επιχορηγήσεων § 3 του άρθρου 12 του ΠΔ 186/26-5-92)

- Απόδειξη παραλαβής της επιταγής εφόσον η πληρωμή γίνεται με επιταγή ή απόδειξη είσπραξης αν γίνει απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό του δικαιούχου.
Στην περίπτωση καταβολής προκαταβολής, πέραν των ανωτέρω αιτείται η υποβολή ισόποσης Εγγυητικής Επιστολής καθώς και η προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά στην εγκεκριμένη θέση εγκατάστασης της επένδυσης (π.χ. Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας, Μισθωτήριο κλπ).
Στην περίπτωση καταβολής της τελικής δόσης της δημόσιας δαπάνης, πέραν των ανωτέρω, απαιτείται η υποβολή της άδειας λειτουργίας της μονάδας εν ισχύ ή απαλλαγής, όπου απαιτείται, που να περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η επιχείρηση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της.
Σε περίπτωση, που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμη η εν ισχύ άδεια λειτουργίας, θα πρέπει κατ' ελάχιστον να προσκομισθεί η υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής.
Η νέα ή ανανεωμένη άδεια είναι υποχρεωτικό να προσκομισθεί στον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα', το αργότερο μέχρι και έξι μήνες από την ολοκλήρωση του έργου.
Παράρτημα:
Παράρτημα 3
Παράρτημα 4
Παράρτημα - 500 επαγγέλματα
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη σκότωσε την έθαψε και δήλωσε εξαφάνιση!


 
 
Οι απαντήσεις που έδινε ένας 45χρονος άνδρας ο οποίος πήγε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ασφάλεια Μυτιλήνης για να δηλώσει την εξαφάνιση της 40χρονης συζύγου του, δεν έπεισαν τους αστυνομικούς που υποψιάστηκαν ότι έκρυβε κάτι κακό. Και δικαιώθηκαν…
Μετά από πολύωρη συζήτηση, ο 45χρονος άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε ότι είχε στραγγαλίσει την άτυχη γυναίκα με την οποία βρισκόταν σε διάσταση! Μάλιστα, οδήγησε τους αστυνομικούς σημείο όπου είχε θάψει το πτώμα της, στο βαλτώδες έδαφος του υγροβιότοπου της Λάρσου!
Οι άνδρες της Ασφάλειας ξέθαψαν τη σορό του θύματος η οποία ήταν γυμνή και την έστειλαν στο νοσοκομείο όπου θα γίνει νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου της. Ο 45χρονος, που ήταν ο δεύτερος σύζυγος της άτυχης γυναίκας, ανακρίνεται και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ – Καπνίζετε ακόμα;;; Δείτε μερικά «κόλπα»!



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ
Χωρίς να είναι κανείς μέντιουμ, αντιλαμβάνεται πως ο πρωταγωνιστής του βίντεο, μετράει μήνες ζωής.. Ο λόγος;; Δείτε το βίντεο και θα καταλαβετε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τρεις ψηφοφορίες και επτά κάλπες η παραπομπή Παπακωνσταντίνου



Σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις προκάλεσαν οι διαβουλεύσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας και τον αριθμών των καλπών που θα στηθούν για την προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει το σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ», γεγονός που προμηνύει ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα προχωρήσουν σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση.

Πάντως, αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων αλλά και μεταξύ προέδρου της Βουλής και κομματικών επιτελείων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) η διαδικασία να γίνει σε μια συνεδρίαση, με 3 ξεχωριστές ψηφοφορίες -μία για κάθε πρόταση-  και με συνολικά 7 κάλπες.

Δηλαδή, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της πλειοψηφίας (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Θα στηθεί μία κάλπη για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα γίνει η καταμέτρηση και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την περίπτωση θα στηθούν 2 κάλπες όσες δηλαδή και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος). Στο τέλος θα ακολουθήσει η πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής με 4 κάλπες (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρεου, Λ. Παπαδήμο).

Να σημειωθεί ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των βουλευτών και στις 3 ψηφοφορίες, αν και, όπως αναφέρει η ΚΟ της ΝΔ, «εμείς θα συμμετέχουμε εως το τέλος. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και η ψηφοφορία αναμένεται στις 6 το απόγευμα.

Χάθηκε η «μπάλα» με τα διαδικαστικά

Πριν ληφθεί η απόφαση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κάθε μία για τους δικούς της λόγους, επιδόθηκαν σε μια σειρά πολιτικών μηχανορραφιών υψηλής τεχνικής, ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής κατά το δοκούν.

Τακτική, που είχε ως συνέπεια να περιορίζεται η συζήτηση στη διαδικασία, να αυξομειώνεται ο αριθμός των καλπών και των ψηφοφοριών και να «χάνεται» το ζητούμενο, που είναι η ουσία και η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει.  Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η διαδικασία θα μονοπωλήσει και την αυριανή συζήτηση.

Προς τούτο συνηγορούν οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο αυτό το οποίο λέγεται ότι αποφασίστηκε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Να καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία. Και ουσιαστικά να έχουμε και μια διαδικασία, η οποία θα αίρει τη μυστικότητα της ψήφου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και προδίδει πανικό. Αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας από τον κ. Σαμαρά τέτοιου είδους προστασία. Ταυτόχρονα όμως γίνεται και όμηρος του κ. Σαμαρά».

Από την άλλη, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει ότι «αυτουργός της σκευωρίας εναντίον του ΠΑΣΟΚ» είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Πέραν αυτών, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή επιμένουν στο να στηθούν 4 κάλπες, όσες δηλαδή και τα πρόσωπα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν κολατσιό στα δημοτικά σχολεία από τον Φεβρουάριο...

Δωρεάν κολατσιό σε 250.000 μαθητές
Σε 250 χιλιάδες μαθητές
Από τα τέλη Φεβρουαρίου θα διατίθεται καθημερινά σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων μικρό γεύμα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.Το γεύμα αυτό θα περιλαμβάνει τοστ, φρούτο και γάλα.
Μιλώντας στην...
Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο Κ.Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε ότι εξασφαλίστηκαν από κοινοτικούς πόρους 60 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στα σχολεία.

«Είχα δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο θέμα του υποσιτισμού με έναν τρόπο που να μην δημιουργεί κοινωνικές διακρίσεις» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ