Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Με πέντε "αγκάθια" στην ατζέντα της επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα.

  • Πετρέλαιο θέρμανσης,
  • ΦΠΑ εστίασης,
  • ληξιπρόθεσμες οφειλές,
  • επαναπατρισμός κεφαλαίων,
  • παράταση στις αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών τα βασικά ζητήματα

Η τρόικα έρχεται και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ετοιμάσει μια... σειρά από ζητήματα, τα οποία θα τα θέσει υπόψη των κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. Πρόκειται για ζητήματα μείζονος σημασίας και αφορούν το ακριβό πετρέλαιο, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών,τα κίνητρα επαναπατρισμού και το ΦΠΑ στην εστίαση και την παράταση για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Το οικονομικό επιτελείο έχει τρομάξει από την εμφανή αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου φτάνει το 1,40 ευρώ, ενώ και ο συντελεστής ΦΠΑ 13% στην εστίαση, θεωρείται πλέον πολύ υψηλός. Το ζήτημα είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να αναπληρώσει τα χαμένα έσοδα που προέρχονται από τη μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο και από το ΦΠΑ. Επιπρόσθετα, έχει διαπιστωθεί η πλήρης αδυναμία των φορολογουμένων να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους στις εφορίες.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ετοιμάσει να συζητήσει με την τρόικα (και για την ακρίβεια με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς), τα 4 αυτά θέματα σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή. Έτσι λοιπόν θα συζητηθούν:

1. Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή του 1,40 ευρώ θεωρείται πολύ υψηλή και δεν είναι τυχαίο ότι η κατανάλωση έχει μειωθεί από 30% έως και 50%, ανάλογα με τις περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να μην εισπράττεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που έχει προϋπολογισθεί. Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι θα μπορούσε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης κατά 10 ή 20 λεπτά, δηλαδή η τιμή του να προσεγγίσει ακόμα και το 1,20 ευρώ.

2. ΦΠΑ στην εστίαση: Ο φόρος 23% θεωρείται υψηλός και εκτιμάται ότι η μείωσή του θα βοηθήσει την κατανάλωση. Το τελευταίο έτος, ο τζίρος μειώθηκε κατά 40% περίπου (από 3 δισ. σε 1,8 δισ. ευρώ), ενώ μόνο στην Αττική έκλεισαν 4.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας.

3. Ληξιπρόθεσμες όφειλες: Αυτή την στιγμή μπορεί κάποιος να πάει στην εφορία για να ρυθμίσει τις όφειλες του στο δημόσιο σε 12 ή 24 δόσεις. Το υπουργείο θα επιθυμούσε να υπάρξει μια νέα ρύθμιση με 48 μηνιαίες δόσεις. Η ρύθμιση θα αφορά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που αυτήν τη στιγμή ξεπερνούν τα 55 δισ. ευρώ. Μόνο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο το ενδεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριος 2012, ανήλθαν στα 12 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, από τον περασμένο Νοέμβριο θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί συνολικά 5.209.981 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ από επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Τελικά υποβλήθηκαν 4.057.013 δηλώσεις γεγονός που δείχνει ότι 1.135.662 επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ.

4. Επαναπατρισμός κεφαλαίων: Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν οι τράπεζες, ενώ ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι τώρα που οι συνθήκες έχουν ομαλοποιηθεί θα πρέπει όσοι απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες να τις επιστρέψουν. Αυτό δεν θα είναι μόνο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, αλλά θα ωφελήσει και τους ίδιους. Ο Γιάννης Στουρναρας, προς το παρόν αποκλείει οποιαδήποτε μορφή φορολογικής αμνηστίας για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό, όμως υπάρχουν πιέσεις για το αντίθετο από τους στενούς του συνεργάτες.

5. Αυξήσεις κεφαλαίων τραπεζών: Ήδη έχουν υπάρξει επαφές των διοικήσεων με την ΤτΕ με στόχο να επιμηκυνθεί χρονικά η προθεσμία για την ολοκλήρωση των αυξήσεων μέχρι το Σεπτέμβριο, κάτι που θεωρείται πιθανό για τον όμιλο Εθνικής - Eurobank. Σε κάθε περίπτωση η ΤτΕ παραπέμπει το θέμα στην τρόικα ως τη μόνη που μπορεί να δώσει το πράσινο φως και για τις υπόλοιπες τράπεζες. Σημειώνεται ότι οι τραπεζίτες επιθυμούν μία τέτοια εξέλιξη ώστε να έχει ωριμάσει η βελτίωση του κλίματος για να προσελκυθούν ιδιώτες επενδυτές και για να κατανεμηθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια χρονικά ο όγκος των αυξήσεων.

Επί της ουσίας για όλα αυτά τα ζητήματα  πρέπει να αποφανθεί η τρόικα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Περγαντά με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού


Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς με την  Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή, καθώς και στελέχη των Διαχειριστικών Αρχών του Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία εξέλιξης των έργων πολιτισμού, που υλοποιούνται στην Φωκίδα και στη  Βοιωτία με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης ώριμων έργων στην Π.Ε. Φωκίδας, συγκεκριμένα για το Αρχαίο Θέατρο Δελφών καθώς και η δυνατότητα αποκατάστασης του κτιρίου και των τοιχογραφιών Σπύρου Παπαλουκά του Μητροπολιτικού ναού Άμφισσας.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε και η επίσπευση των εργασιών των σωστικών ανασκαφών στο έργο: «Κατασκευή οδού Κανάβαρι - Διασταύρωση Θεσπιών -  Δόμβραινα (Κορύνη) - Θίσβη - Πρόδρομος (με παράκαμψη Δόμβραινας)».
Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στην αποτελεσματική συνεργασία των Υπηρεσιών της με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας στην υλοποίηση των έργων πολιτισμού, τα οποία χαρακτηρίζονται ως δράσεις σημαντικής πολιτιστικής αξίας και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τους γρήγορους ρυθμούς προόδου.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Περγαντάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στόχος μας είναι η υλοποίηση σημαντικών δράσεων πολιτισμού για τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής ταυτότητας και την αύξηση της επισκεψιμότητας σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους». Επιπλέον, επεσήμανε την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και τόνισε ότι επιδίωξή του είναι η εξασφάλιση πόρων για την χρηματοδότηση έργων πολιτισμού εγνωσμένης αξίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γλέντι με τους Μικρασιάτες Θήβας

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στις 13:00 στο κέντρο «Τζάκι » σε ένα μεσημεριανό γλέντι - συνάντηση . Για να βρεθούμε όλοι μαζί και να διασκεδάσουμε με μικρασιάτικα τραγούδια και με κλαρίνα από μουσικούς της περιοχής μας που αγαπούν την παράδοση .

Συμμετέχουν :

Χριστίνα Κατσέλη Λύρα

Δημήτρης Ζαχαρής Κλαρίνο

Χαράλαμπος Παπανικολάου Κιθάρα - Ούτι - Τραγούδι

Άγγελος Κυριάκος Λαούτο

Αγησίλαος Πανουσάκης Κρουστά

Σωτήρης Παπαναστασίου Τραγούδι

Τιμή με φαγητό και κρασί : 20 Ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια και το Σάββατο - Βροχές και καιταιγίδες παντού

Κακοκαιρίας συνέχεια και το Σάββατο - Βροχές και καιταιγίδες παντού

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει από το Σάββατο ο καιρός. Συννεφιά, τοπικές βροχοπτώσεις στα ανατολικά και πρόσκαιρες βροχοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Τα φαινόμενα, όμως, αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από - 4 (μείζον 4) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα νότια 8 με 9 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από - 3 (μείζον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα νοτιά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: δυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Αρβανιτόπουλο για το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λιβαδειάς- απουσίαζαν οι βουλευτές τη Ν.Δ.


panΝα πείσουν τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς, πρέπει να μείνει στη Λιβαδειά, επιχείρησαν οι φορείς που τον συνάντησαν σήμερα το μεσημέρι. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθά και συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του δημάρχου Λεβαδέων Κ. Ρούτης (ο δήμαρχος απουσίαζε λόγω ασθένειας), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης και ο πρόεδρος του Τμήματος Χ. Μπότσαρης. Από τη συνάντηση απουσίαζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα της συνάντησης, το τοπίο παραμένει θολό. Ο υπουργός δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, άκουσε με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα για την παραμονή του Τμήματος και έθεσε μόνο το ζήτημα μεταφοράς της Διοικητικής έδρας του Πανεπιστημίου από τη Λαμία στο Βόλο. Κάτι στο οποίο οι φορείς της Λιβαδειάς δεν εξέφρασαν αντιδράσεις. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία.
Το «παιχνίδι» λοιπόν παραμένει ανοικτό, από την αμεσότητα και τη δυναμικότητα στις παρεμβάσεις των τοπικών φορέων θα κριθεί η τελική απόφαση, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί η ολιγωρία με την οποία αντιμετώπιζαν το θέμα μέχρι σήμερα.
Συνάντηση με τον υπουργό έχει ζητήσει και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κ. Περγαντάς, συνολικά για το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς, αλλά δεν έχει ακόμη καθορισθεί το πότε θα γίνει.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφαίρεση άδειας και διπλώματος από όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας


Την πλήρη και απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου προκρίνει ο Υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, που βλέπει πλέον υστέρηση εσόδων και στο ποσό που είχε προβλεφθεί να εισπραχθεί από τα τέλη κυκλοφορίας.

Με εντολή του Στουρνάρα...

η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ξεκινήσει από το πρωί το έργο της διασταύρωσης στοιχείων, προκειμένου να διακριβωθεί ποιοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας. 

Η υστέρηση εσόδων, σε όλα τα επίπεδα. έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο Στουρνάρας έχει ζητήσει να σταλούν άμεσα τα στοιχεία στις Εφορίες προκειμένου να ληφθούν μέτρα διοικητικού χαρακτήρα. 

Αρχικά, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας θα λαμβάνουν έγγραφη προειδοποίηση από τις ΔΟΥ και αν δεν συμμορφωθούν θα ακολουθούν διαδικασίες-εξπρές για την κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε επίσης από τον Δένδια να ξεκινήσουν και εκτεταμένοι έλεγχοι από την Αστυνομία στους δρόμους. 

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, θα αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα

Τα ακραία αυτά μέτρα αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις αλλά παράλληλα δείχνουν και την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για μία ενδεχόμενη και γενικευμένη στάση πληρωμών από τους πολίτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται τελικά η "Ελιά του Πλάτωνα"


Τελικά, δεν κλάπηκε η ελιά κάτω από την οποία δίδασκε ο Πλάτωνας, αλλά ένας μόνον...
νεκρός κορμός από τους τρεις ο οποίος είχε φυτευτεί στη θέση της αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνοντας τέλος στο σίριαλ που ήθελε αγνώστους να έχουν κλέψει για καυσόξυλα το δέντρο που έκανε ομιλίες ο μεγάλος φιλόσοφος.

Η «Ιερή Ελιά του Πλάτωνα», ξεριζώθηκε τον Οκτώβριο του 1976, όταν την χτύπησε λεωφορείο. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέλαβε να φυλάξει ότι απέμεινε από τον αρχαίο κορμό, ο οποίος βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ειδικά κατασκευασμένη προθήκη. Στη θέση της, είχε φυτευθεί ένα νεότερο δέντρο το οποίο είχε τη μορφή τριών κορμών, διαμέτρου 30 εκ. περίπου ο καθένας. Ο απονεκρωμένος κορμός εν τέλει κλάπηκε φέτος τον Ιανουάριο, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν ανέπαφοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με λαμπρότητα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Θήβας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Αθανάσιος στη Θήβα, που έχει χαρακτηριστεί ως ο Μέγας Πατήρ της Ορθοδοξίας.
Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη συνοικία Πυρί της Θήβας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Ιλίου , Αχαρνών καί Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.
Ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος συνοδεία της Φιλαρμονικής Θηβών, πολλών ιερωμένων, πλήθους πιστών και επισήμων μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Ηλίας Πέτραινας, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Σβίγγος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Σδόνας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Κώστας Βενιζέλος και Παναγιώτης Βενιζέλος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κκ. Παναγιώτης Σαμιώτης και  Αθανάσιος Τσουμανέκας, ο Γενικός Γραμματέας τού Δήμου κ. Χάρης Μελετίου και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Εφημέριος τού εορτάζοντος Ναού του Αγίου Αθανασίου Πατέρας Μιχαήλ τίμησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα προσφέροντάς του '' Επιγονάτιο '' πού έφερε την Εικόνα τού Αγίου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, παραβρέθηκε επίσης ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Βάγια, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, μαζί με την Αντιδήμαρχο κ. Καίτη Χατζίνα και Συμβούλους από τη ΔΕ Βαγίων.
/viotikoperiskopio.blogspot.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Φεγγαροκουταλιές VS ο πλανήτης που χαμογελά" στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου

Φεγγαροκουταλιές Vs Ο πλανήτης που χαμογελά

Η Μάγισσα Κουμάρα ξεπηδά αναστατωμένη από τις σελίδες του πλανήτη που χαμογελά! Η όσφρησή της δεν τη ξεγελά!!
Κάπου εκεί έξω κυκλοφορούν οι σπάνιες Φεγγαροκουταλιές!! Αρπάζει το σκουπόξυλό της κι ετοιμάζεται για το πιο ονερικό γεύμα της ζωής της!! Εσείς θα μείνετε απ΄έξω;

Πιάστε τα κουτάλια σας κι ελάτε !

Οι Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις, το βιβλιοπωλείο Bookali και η συγγραφέας Μαριλένα Παππά σας προσκαλούν το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 18:00, στο Συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου, για το πιο απολαυστικό... γεύμα της ζωής σας!

Σας περιμένουμε όλους!

 

Για πληροφορίες καλείτε στο τηλέφωνο

2268300418
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρύσα Ρώπα εργάζεται σε βιβλιοπωλείο στο Παρίσι για να ζήσει

Η Χρύσα Ρώπα εργάζεται σε βιβλιοπωλείο στο Παρίσι για να ζήσει

Πικραμένη με τον φίλο της Λάκη Λαζόπουλο φέρεται η ηθοποιός Χρύσα Ρώπα, η οποία δεν συμμετέχει στην περιοδεία του, όπως της είχε υποσχεθεί και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τηλεοπτικό περιοδικό ο Λάκης Λαζόπουλος ετοίμαζε την περιοδεία του με το «Sorry, I am Greek» και έκανε ένθερμες συζητήσεις με τη Χρύσα Ρώπα να είναι στο πλευρό του. Της είχε πει ότι τη θέλει συμπρωταγωνίστριά του κι εκείνη το περίμενε με αναυπομονησία. Ο καιρός, όμως, πέρασε, τα live του Τσαντιριού προχωρούσαν χωρίς να έχει η Χρύσα Ρώπα ενημέρωση για την παράσταση.
Μέχρι που η περιοδεία ξεκίνησε με την ηθοποιό εκτός παράστασης. Η ίδια στεναχωρήθηκε πολύ από το συγκεκριμένο γεγονός και προσφάτως έφυγε για το Παρίσι, όπου βρίσκεται ο γιος της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Χρύσα Ρώπα εργάζεται σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο για να βγάζει τα προς το ζην και δεν σκέφτεται να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο..Φωτογραφήθηκε με την καρδιά της στα χέρια!


Χαμογελώντας πίσω από τη νοσοκομειακή μάσκα η Πένι που υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς και νίκησε τον καρκίνο, απαθανάτισε και δημοσίευσε το νέο ξεκίνημα στη ζωή της, κρατώντας στα χέρια της την παλιά της καρδιά. Η απίστευτη αυτή φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Imgur και απο share σε share ταξίδεψε σε όλο το διαδίκτυο. Ένας φίλος της Πένι, ο Κέλσει ήταν πρώτος που μοιράστηκε τη φωτογραφία στο διαδίκτυο γράφοντας «Αυτή είναι η φίλη μου η Πένυ. Κρατάει τη δική της καρδιά στα χέρια της. Επέζησε του καρκίνου και της καρδιακής προσβολής, αλλά ποτέ δεν έχασε την ελπίδα της» Η απίστευτη φωτογραφία της Πένι, έχει προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικές αντιδράσεις και έχει μεταδοθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι ωστόσο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να επικοινωνήσουν με την Πένι και να μάθουν όλη την ιστορία της. Όσο για την (διάσημη πλέον) καρδιά της φωτογραφίας, αποτεφρώθηκε αμέσως μετά τη λήψη της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια απο τον Δ.Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων και τα μέλη της Επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο  Γυναικών «Ισμήνη» για την προσφορά 1000 λίτρων γάλατος μακράς διαρκείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων.

Ευελπιστούμε σε κάθε γόνιμη συνεργασία με όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους δημότες, προκειμένου να συνεχίσουμε τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομολογία σοκ: «Την σκότωσα και την έγδυσα, για να τη δω τελευταία φορά γυμνή»

Ομολογία σοκ: «Την σκότωσα και την έγδυσα, για να τη δω τελευταία φορά γυμνή»

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν οι αστυνομικοί αυτά που του έλεγε ο 45χρονος που δολοφόνησε τη γυναίκα του στη Λέσβο και στη συνέχεια την έθαψε. Ο συζυγοκτόνος που σόκαρε το πανελλήνιο με την άγρια δολοφονία φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «ήθελα να συγκρατήσω μια καλή, τελευταία ανάμνηση, ην έγδυσα, ήθελα να τη δω για τελευταία φορά γυμνή».
Σύμφωνα με το lesvosnews.gr ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι όταν αφαίρεσε τη ζωή της γυναίκας του, αυτή φορούσε το νυχτικό της, το οποίο της το αφαίρεσε για να την δει γυμνή! Παράλληλα δήλωσε και ο ίδιος στους αστυνομικούς, μια στιγμή έκρηξης ήταν αρκετή για να γίνει το «κακό».

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Άρπαξε την τσάντα απο ηλικιωμένη

    Χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένη στον Άλιμο
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιο είναι το κορίτσι της ΔΙ.ΑΣ που «φόρεσε» χειροπέδες στον Αλβανό δραπέτη


Είναι μόλις 23 ετών, κόρη αστυνομικού των ΕΚΑΜ, υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική σύλληψη επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη, οπλισμένου με καλάσνικοφ, στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
Για την επιτυχία της αυτή δέχτηκε, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τα συγχαρητήρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νί
κου Δένδια. Την ώρα που τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας της σπουδάζουν ή ψάχνουν για δουλειά, η 23χρονη Σέβη, καβάλα σε μια μηχανή μαζί με άλλους συναδέλφους της, κυνηγάν κακοποιούς.

Αν και πολύ νέα στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., έχει πάρει μέρος σε επικίνδυνες αποστολές. Η νεαρή ψηλή κοκκινομάλλα, που οι συνάδελφοί της αποκαλούν «Σάντρα Μπούλοκ» λόγω της ομοιότητάς της με τη γνωστή ηθοποιό, τις ελεύθερες ώρες της κάνει κικ μπόξινγκ, βόλτες με τη μηχανή της και χαλαρώνει διαβάζοντας αστυνομικά βιβλία. Η αστυνομικός μιλάει στο «ΘΕΜΑ» και περιγράφει πώς ενώ περιπολούσε στην Πατησίων βρέθηκε ακροβολισμένη στα χωράφια του Κόκκινου Μύλου κυνηγώντας τον Αλβανό κακοποιό. «Μας είχε δώσει το κέντρο μια πληροφορία ότι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου είχαν μπει τρία άτομα με καλάσνικοφ. Ετσι, πήγαμε για να ενισχύσουμε την ομάδα της Φιλαδέλφειας. Βρισκόμασταν στην πλαϊνή πόρτα του νεκροταφείου και με το που κατεβήκαμε από τις μηχανές, πριν προλάβουμε ακόμα να πάρουμε κάλυψη, ακούσαμε τους πυροβολισμούς από τα καλάσνικοφ», λέει η νεαρή αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνεχίζει: «Είδαμε ότι ήταν στο νεκροταφείο, πέσαμε στα χορτάρια και μετά, εφόσον δεν ακούσαμε άλλους πυροβολισμούς, ακροβολιστήκαμε σε κτίρια και ταράτσες για να έχουμε καλύτερη οπτική επαφή. Περιμέναμε μέσα σε χαντάκια και θάμνους και λίγη ώρα αργότερα, όταν βγήκε ο δραπέτης, τον συλλάβαμε. Τον έπιασε η ομάδα μου και λίγο αργότερα τον επόμενο τον συνέλαβε η ΕΚΑΜ. Εμείς πιάσαμε τον πρώτο τον Αλβανό δραπέτη με τις χειροπέδες, από τα Τρίκαλα».
Από τα ΜΑΤ στη ΔΙ.ΑΣ.
Η εποχή που τα κορίτσια, ιδιαίτερα σε ανδροκρατούμενες υπηρεσίες όπως τα ΜΑΤ ή η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ήταν ελάχιστα και ασχολούνταν κυρίως με δουλειές γραφείου και τυπικές διεκπεραιώσεις ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι σύγχρονες ανάγκες, η ποιοτική αναβάθμιση του εγκλήματος, αλλά και η συμμετοχή πολλών γυναικών σε ηγετικά πόστα σε συμμορίες και κυκλώματα έκαναν επιτακτική ανάγκη τη χρησιμοποίηση γυναικών αστυνομικών σε ρόλους-κλειδιά. Ετσι, η 23χρονη που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, μόλις αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου ξεκίνησε την καριέρα της από τα ΜΑΤ. «Υπηρέτησα στα ΜΑΤ στην Αθήνα για περίπου έξι μήνες. Δεν έχω κάνει ακόμα σε γραφείο. Δεν θέλω. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν υπήρχαν γυναίκες όταν πήγα. Ημουν η μόνη. Και κάποιες που πέρασαν ήταν στα γραφεία. Εγώ ήμουν στον δρόμο με ασπίδα. Απλώς όταν ήμουν στον δρόμο μάζευα τα μαλλιά μου και δεν φαινόμουν», εξηγεί.




Οσο για την επιλογή της να γίνει αστυνομικός, δεν ήταν τυχαία και οι λόγοι δεν ήταν βιοποριστικοί. Απεναντίας ήταν όνειρό της: «Από μικρή ήθελα να γίνω αστυνομικός. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Ο πατέρας μου ήταν στην ΕΚΑΜ, συνάδελφος, συνταξιούχος τώρα. Δεν μου έλεγε ποτέ να πάω στην Αστυνομία. Μου είχε περάσει υποσυνείδητα αυτό και ήταν το όνειρό μου. Δεν έβαλα κάτι άλλο στο μηχανογραφικό. Αξιωματικών και αστυφυλάκων έβαλα και πέρασα αστυφυλάκων». Η ίδια κυκλοφορεί με μηχανή, ωστόσο, όπως τονίζει, όταν είναι σε υπηρεσία δυσκολεύεται ως συνοδηγός καθώς δεν έχει ακόμη συνηθίσει: «Μπορώ να οδηγήσω υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, όμως ομολογώ ότι στο δικάβαλο δεν είναι καθόλου εύκολο».

Η νεαρή αστυνομικός αναφερόμενη στην εγκληματικότητα και τα άγρια σκηνικά που διαδραματίζονται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας συμβουλεύει τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα, να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και όταν διαπιστώνουν κάτι ύποπτο να καλούν την Αμεση Δράση. «Πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ και ιδίως -αυτό που δεν περίμενα και το βλέπω τον τελευταίο καιρό- οι ηλικιωμένοι, απέναντι στους οποίους οι δράστες είναι εξαιρετικά βάναυσοι. Τους χτυπούν και έχω δει ηλικιωμένους ανθρώπους ματωμένους μετά από επιθέσεις… Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ. Ο πολίτης όταν βλέπει κάτι ύποπτο πρέπει να μας καλεί. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις χάρη στη βοήθεια πολιτών που ειδοποίησαν το 100».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θυσιάστηκε η "Ιφιγένεια" με 265 ψήφους...



Δεν παραπέμπονται Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπαδήμος...
Σε Προανακριτική ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, στις 4 κάλπες βρέθηκαν:...

Για τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκαν 294 , έγκυρα 286, άκυρα 5, λευκά 3

Για πρόταση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: υπέρ ψήφισαν 265, κατά 6, παρών 3
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 129, κατά 26, παρών 4
Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ – Χρ. Αυγής: υπέρ 110, κατά 28, παρών 3

Στην 2η κάλπη για Βενιζέλο, βρέθηκαν 225 έγκυρα, άκυρα 15, λευκά 56
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ 124, κατά 24, παρών 2
Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ – Χρ. Αυγής υπέρ 104, κατά 23, παρών 1

Στην 3η κάλπη για Γ. Παπανδρέου:
Υπέρ της πρότασης βρέθηκαν 224, έγκυρα 107, άκυρα 14, λευκά 103
Υπέρ της πρότασης των ΑΝΕΛ – Χρ Αυγής ψήφισαν 80, κατά 19, παρών 8

Στην 4η κάλπη για Λουκά Παπαδήμο: 

βρέθηκαν 221 , έγκυρα 114, άκυρα 7, λευκά 111
Υπέρ 63, κατά 34, παρών 6
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ