Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πότε έκαναν ...

Πότε ήταν η τελευταία φορά που οι δήθεν αρμόδιοι έκαναν μια πορεία  για τις αμέτρητες δολοφονίες Ελλήνων; Πότε οργάνωσαν κάτι για να καταπολεμήσουν την βία των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, που σιγοσβήνει και υποφέρει; 

Πότε έκαναν ...


κάτι για την 15χρονη Μυρτώ, τον Μανώλη Καντάρη πατέρα τριών παιδιών, την 85χρονη Σοφία Κορναράκη από το Ηράκλειο που τα κτήνη πατέρας και γιος από τη Ρουμανία πρώτα την βίασαν και μετά την δολοφόνησαν, τον Θανάση Λαγανά και τόσων άλλων πραγματικά, που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν άγρια από λαθρομετανάστες;;;
ΠΟΤΕ!
Απογοήτευση και μόνο! 

«Είμαστε ενάντια στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται» 

 


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια συζήτηση για τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται»


antir1-400x355Την ώρα που στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις εξελίσσονταν αντιφασιστικά συλλαλητήρια, λίγες ημέρες μετά την ρατσιστική δολοφονία ενός ακόμη μετανάστη, στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση για το καίριο θέμα της «αύξησης των περιστατικών βίας απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες” και “των τρόπων αντιμετώπισης».
Στην συζήτηση- που συνδιοργανώθηκε από την «Αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς» και την οργάνωση «Κόσμος χωρίς πολέμους και Βία», με τη συμμετοχή των Μ. Κλώκα, Ν. Στεργίου, Μ. Γιάννου, Κ. Μάτσα ( «18 Άνω») και Π. Σαπουντζάκη (Εκπαιδευτικοί ενάντια στην ομοφοβία)-παρουσιάσθηκαν αρχικά τα καταγεγραμμένα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ των ολοένα αυξανόμενων κρουσμάτων ρατσιστικής βίας. Καταγγελίες, που όπως αναφέρθηκε είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερες από αυτά που συμβαίνουν, είτε γιατί τα θύματα φοβούνται να «μπλέξουν» αφού συχνά το έγκλημα μένει ατιμώρητο, είτε γιατί αποθαρρύνονται όταν φθάνουν στα αστυνομικά τμήματα, είτε γιατί σε περιπτώσεις δολοφονιών – όπως για παράδειγμα το μαχαίρωμα 18χρονου Αφγανού στις 6 Γενάρη στο Πεδίο του Άρεως- οι δράστες και τα κίνητρα μένουν άγνωστα.
Η στοχοποίηση ευάλωτων ομάδων που προορίζονται να αποτελέσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο για να εκτονωθεί η οργή που προκαλεί η κρίση, είναι παλιά και δοκιμασμένη συνταγή. Αυτό που σπάνια αναρωτιόμαστε είναι ποιοι έχουν όφελος να πείσουν τους πολλούς πως για την σημερινή εξαθλίωση, την ανεργία, την ανασφάλεια, το έγκλημα και την ατιμωρησία, φταίνε άνθρωποι ακόμη πιο εξαθλιωμένοι, διωγμένοι ή ευάλωτοι από τους ίδιους. Μήπως αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πραγματικούς υπεύθυνους και τους εκπροσώπους τους; Μετανάστες και πρόσφυγες, Ρομά αλλά και ομοφυλόφιλοι, οροθετικοί, Άτομα με ειδικές ανάγκες, τοξικοεξαρτημένοι, σήμερα όπως και άλλοτε αποτελούν την αρχή ενός διωγμού που δεν έχει τέλος. Καθώς ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες γίνονται άστεγοι, άνεργοι, παραβάτες από ανάγκη, διαδηλωτές και απεργοί, διαμαρτυρόμενοι και καταληψίες, οι ομάδες –στόχοι διευρύνονται έτσι που τελικά σχεδόν όλη η κοινωνία αποτελεί στόχο. Ο φόβος από μια σύγκρουση που γενικεύεται σε «όλοι εναντίον όλων», δίνει το άλλοθι για την ένταση της κρατικής και παρακρατικής βίας εν’ ονόματι του «νόμου και της τάξης», που λειτουργεί παραδειγματικά απέναντι σε όσους αντιδρούν απέναντι στα σκληρά, άδικα και ισοπεδωτικά μέτρα.
Στο σημείο αυτό ανοίγει – αναπόφευκτα – η συζήτηση για το «τι να κάνουμε», που αποτέλεσε τελικά το βασικό θέμα της εκδήλωσης. Μόνη λύση η συλλογική δράση, ήταν η προφανής απάντηση από όλους τους ομιλητές. Όχι μόνο γιατί όταν βρισκόμαστε με άλλους αποκτούμε δύναμη και προστασία απέναντι στο φόβο αλλά και γιατί μόνο όταν αναλαμβάνουμε δράση βρίσκουμε απαντήσεις. Το ερώτημα που μονοπώλησε σχεδόν το ενδιαφέρον στη συζήτηση είναι εξίσου παλιό: απέναντι στη ωμή και πολύμορφη βία των καταπιεστών, τι πρέπει να κάνουν οι καταπιεζόμενοι; Απαντούν με βία; και μέχρι ποιού σημείου η βία μπορεί να θεωρηθεί αμυντική; Ποιά αποτελέσματα είχαν οι ειρηνικές και ποιά οι βίαιες εξεγέρσεις και επαναστάσεις που αποτέλεσαν τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας; Υπάρχει πιθανότητα να ανατραπεί ένα σύστημα εκμετάλλευσης χωρίς βία; Και αν όχι, η άσκηση βίας (ανοργάνωτης ή οργανωμένης) από τους καταπιεζόμενους, δεν προδιαγράφει τις εξελίξεις και δεν μειώνει τις πιθανότητες για μετάβαση σε ένα πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, μη-βίαιο κόσμο;
Με την εξαίρεση της βίας που ασκείται για φυσική αυτοάμυνα ή για την προστασία κάποιου θύματος επίθεσης, οι προσεγγίσεις τόσο από την πλευρά των ομιλητών, όσο και αυτών που συμμετείχαν στην ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, ήταν αναμενόμενα διαφορετικές. Το κέρδος από την εκδήλωση δεν ήταν τελικά μια απάντηση, που θα δίνεται και από τις ίδιες τις εξελίξεις. Η συζήτηση για τέτοια θέματα δεν κλείνει ποτέ. Το κέρδος ήταν η ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις και επιχειρήματα που εμπλουτίζουν τον προβληματισμό ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη τοποθέτηση μας. Εξάλλου αυτή είναι και η διαφορά όσων προσπαθούν να σκέφτονται ελεύθερα σε σχέση με όσους προτιμούν τις απόλυτες, προκαθορισμένες απαντήσεις που συνήθως αποτελούν το έδαφος για το φανατισμό και τη χειραγώγηση. Γιατί στις κρίσιμες συνθήκες που ζούμε, η επιλογή στάσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Δέσποινα Σπανούδη
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα




Έχουμε τη χαρά να προσκαλέσουμε τα Μέλη και τους Φίλους μας στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21:00 στην Κοσμική Ταβέρνα «Καρβούνης», στο Λαφύστιο Λιβαδειάς.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας, να βρεθούμε όλοι μαζί και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη την καθημερινότητα με τα προβλήματα της.

Για το Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Ο "Σκοπιανός" πίσω από την ληστεία της εθνικής στα Καμένα Βούρλα

Είναι ένα από τα μέλη της συμμορίας του ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη και εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών στην Στερεά, Αττική, Πελοπόννησο και αλλού... Εκτός από τη ληστεία στα Καμένα Βούρλα τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει ήδη ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 33χρονου δράστη σε δύο (2) ακόμη ένοπλες ληστείες τραπεζών, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στο Βασιλικό Ευβοίας

- Ο ψηλός με την ξανθιά περούκα και τις αφέλειες είχε κάνει και τη ληστεία μαζί με τον Μιχ. Μακρυγιάννη στην Εθνική τράπεζα Αταλάντης στις 23 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν οι αστυνομικοί συλλάβουν τον διαβόητο κακοποιό στο Περιστέρι...

Αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε αποκαλύψει το Lamiareport, ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία. Ότι δηλ. ο ένας από τους δυο ληστές της εθνικής τράπεζας στα Καμένα Βούρλα είναι ο 33χρονος Σκοπιανός, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας. (Διαβάστε την σχετική ανάρτηση)

Πιο συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί, οι δυο ληστές σταμάτησαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα στη τράπεζα στα Καμένα Βούρλα. Στη συνέχεια ο 33χρονος, φορώντας περούκα, γυαλιά μυωπίας και κασκόλ, μπήκε στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την ταμία του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (7.000) περίπου ευρώ και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν την ταυτότητα του συνεργού του.

LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

'' ΜΥΘΙΚΗ '' !!! Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 2013 ΤΟΥ Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ




Θήβα 19 Ιανουαρίου 2013
Κοσμικό Κέντρο '' Μπαρμπα - Γιάννης '' Αλσος Μοσχοποδίου
Βούλιαξε !!! από κόσμο τό Κοσμικό Κέντρο '' Μπαρμπα - Γιάννης '' στό Αλσος τού Μοσχοποδίου τής Θήβας στήν Χοροεσπερίδα τού Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ τής Θήβας όπου 350 καί πλέον φίλοι τού Μπασκετικού Συλλόγου τής Θήβας πού φέρει τό όνομα τού Μυθικού ΗΡΑΚΛΗ δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα , ενθουσιασμένοι  καί από τήν μεγάλη Νίκη τού Συλλόγου λίγες ώρες πρίν στό κλειστό Γήπεδο τού Μπάσκετ τής Θήβας '' Ερρίκος   Χατζόπουλος '' γιά τό πρωτάθλημα τής Α ' Ε.Σ.ΚΑ.Σ.Ε. επί τού ισχυρού ΙΩΝΙΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ μέ 78 - 63 !!!
Τήν παρουσίαση - συντονισμό τής Εκδήλωσης πραγματοποίησαν από κοινού η κα Μάρω Μελετίου καί ο Δημοσιογράφος - Αθλητικογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής .
Η Εκδήλωση αρχισε μέ τήν κοπή τής πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας , τήν οποία ευλόγησε ο Πατέρας Δανιήλ καί έκοψαν από κοινού ο εκπρόσωπος τού Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ματσαγγούρας μέ τόν Δήμαρχο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου οί οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στήν Εκδήλωση  .
Στή συνέχεια τιμήθηκαν μέ Αναμνηστικές Πλακέτες τού Συλλόγου :
O Kαθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργος Χατζηχρονόγλου γιά τήν προσφορά του στόν Θηβα'ι'κό Αθλητισμό ( τήν απονομή έκανε ο Προπονητής τού Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ κ. Αποστόλης Αναστασίου ) .
Ο πρώην Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Σκούμας Παλαίμαχος Καλαθοσφαιριστής τού Συλλόγου καί πρώην Πρόεδρος γιά τήν προσφορά του στόν Θηβα'ι'κό Αθλητισμό ( τήν απονομή έκανε ο εκπρόσωπος τού Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ματσαγγούρας ) .
Τιμήθηκε μέ Αναμνηστικό Αγαλματίδιο τού Συλλόγου ο Μεγάλος Χορηγός τού Συλλόγου κ. Μιχάλης Θαλάσσης γιά τήν μέγιστη οικονομική υποστήριξη του πρός τόν Σύλλογο ( τήν απονομή έκανε ο Καλαθοσφαιριστής τού Συλλόγου κ. Ευάγγελος Καπάνταης  ) .
Τίμησαν μέ τήν παρουσία τους τήν Εκδήλωση :
O Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης , ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , ο Γενικός Γραμματέας τού Δήμου Θηβαίων κ. Χαράλαμπος Μελετίου , ο Πρόεδρος τού Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
κ. Γιάννης Παπαδημητρίου , ο πρώην Δήμαρχος καί Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Σκούμας , καί οί Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σταμάτης Χαλβατζής καί Γιώργος Σδόνας   .
Επίσης : τό Διοικητικό Συμβούλιο τού Γ.Σ. ΚΑΔΜΟΣ τής Θήβας μέ επικεφαλής τόν Πρόεδρο του κ. Δημήτρη Κοροπούλη , τό Διοικητικό Συμβούλιο τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ μέ επικεφαλής τόν Πρόεδρο του κ. Κώστα Χαλβατζή , ο Α ' Αντιπρόεδρος τού Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Χρήστος Ξενάκης , ο πρώην Πρόεδρος τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ κ. Γιώργος Κέντζης καί εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων .
Χορός , κέφι , καί γλέντι μέχρι τίς πρω'ι'νές ώρες !!! χρωμάτισαν μέ εντυπωσιακό τρόπο τήν όλη Εκδήλωση τού Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ τής Θήβας πού μέσω λαχειοφόρου κλήρωσης πρόσφερε πολλά καί εντυπωσιακά δώρα στό κοινό .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email: sovdim@hotmail.com
















Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσα σε χύτρα ταχύτητας ήταν η βόμβα που εξερράγη στο Mall

Μέσα σε χύτρα ταχύτητας ήταν η βόμβα που εξερράγη στο Mall

Σημαντικό εύρημα από τους πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ φωτογραφίζει την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς η βόμβα που εξερράγη στο Mall ήταν τοποθετημένο μέσα σε χύτρα ταχύτητας πρακτική που χρησιμοποιούσε κατά κόρον η εν λόγω οργάνωση.
Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε χύτρα ταχύτητας και, μάλιστα, από την έκρηξη προκλήθηκε κρατήρας τουλάχιστον σαράντα εκατοστών.
Η Αστυνομία στρέφει τώρα το βλέμμα της προς τους «Πυρήνες της Φωτιάς» καθώς αυτή η πρακτική αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της οργάνωσης και η χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές επιπθέσεις. Επίσης χύτρα ταχύτητας είχε χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας σε παλαιότερη επίθεσή του.
Περαιτέρω στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμη , ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες κρατώντας αυτό το σημαντικό στοιχείο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του δήμου Λεβαδέων για το Πανεπιστήμιο Στερεάς


dimoslevadeonΜε αφορμή το υπό κατάθεση σχέδιο «ΑθΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Λεβαδέων και Λαμιέων,  κ. Παύλος Μοσχολιός, κ. Νικόλαος Παπαγγελής και κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς αντίστοιχα, εισηγήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 την έκδοση ψηφίσματος που έγινε ομόφωνα δεκτό.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος είναι το ακόλουθο:
«Ο αναγκαίος εξορθολογισμός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφορά στην κατάργηση λειτουργούντων αυτόνομων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, τα οποία έχουν να επιδείξουν εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό έργο, ενώ η συνολική δραστηριότητα τους καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Περιφέρειας.
Η πολυπόθητη περιφερειακή ανάπτυξη, δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στην εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, στην αναζήτηση και προώθηση του οποίου ο ρόλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία αποτελεί βασικό θεμέλιο λίθο για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας.
Η κατάργηση αποκεντρωμένων Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δημιουργεί σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις, και ταυτόχρονα θέτει την ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της Περιφερειακής Ελλάδας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του χάρτη των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης, του μοναδικού θεσμού που λειτουργεί αποτελεσματικά σήμερα στη χώρα, θα μας βρει αντίθετους και αντίπαλους σε κάθε βήμα».
Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Λεβαδέων βρίσκεται σε συνεργασία με τους Δημάρχους πόλεων όπου εδρεύουν τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) και η συνέχιση της λειτουργίας τους απειλείται από το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Άμεσα ξεκινούν συνεργασία και με τους βουλευτές των Νομών αυτών για να τους ζητήσουν να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που αποτελούν σημαντικό παράγοντα κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Ήδη χθες (18/1/2013) έγινε μια πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Λεβαδέων, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, του Πανεπιστημίου και του Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ιωάννη Σταθά με τον Υπουργό Παιδείας κατά την οποία έθεσαν υπόψη του Υπουργού στοιχεία που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης, το εξαιρετικό επίπεδο σπουδών που παρέχεται στους φοιτητές, τα υψηλά ποσοστά αποφοίτησης από το Τμήμα, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Στο σημείο αυτό, επεσήμαναν προς τον Υπουργό την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Τμήματος, καθώς παρέχει στους φοιτητές εξειδικευμένες γνώσεις που είναι απαραίτητες στους αυριανούς επαγγελματίες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο σε ένα πολύπλοκο οικονομικό περιβάλλον.
Τονίστηκε στον Υπουργό ότι σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα επιχειρήματα τους, κατά την σύνταξη του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», για την παραμονή του Τμήματος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα υλοποιήσουν τη δεσμευτική απόφαση που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα προχωρήσουν στην παραίτησή τους.
Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος, για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του Τμήματος, που τέθηκε στη συζήτηση, οι εκπρόσωποι δήλωσαν προς τον Υπουργό ότι θα εξασφαλίσουν την οικονομική ενίσχυση του Τμήματος με χορηγίες και δωρεές από ιδιώτες και οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, αφού το σύνολο της τοπικής κοινωνίας έχει εκφράσει την ισχυρή θέλησή της για την παραμονή του Τμήματος στη Λιβαδειά.
Στο τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει με προσοχή τα επιχειρήματα των φορέων για την παραμονή του πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λιβαδειά και συμφωνήθηκε να συναντηθούν εκ νέου κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα οικογενειακά ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό...κερασμένα από τη Βουλή!

Τα οικογενειακά ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό...κερασμένα από τη Βουλή!

Σχεδόν 5,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν κοστίσει στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου την τετραετία 2009-012 τα ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό σε πολλά από τα οποία συνοδεύονταν από τις συζύγους τους μετατρέποντας τις αποστολές σε...ταξιδάκια αναψυχής!
Εκατοντάδες κοινοβουλευτικά ταξίδια κάθε χρόνο, με αφορμή επιλεγμένες συναντήσεις ή συνεδριάσεις, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, «φορτώνουν» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό της Βουλής και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βουλευτές τηρούσαν τους «τύπους» πληρώνοντας οι ίδιοι το εισιτήριο των συντρόφων τους, ωστόσο, στη συνέχεια τα ζεύγη απολάμβαναν τα προνόμια της «φιλοξενίας» στους εκάστοτε προορισμούς... κερασμένα από τη Βουλή.
Στα ταξίδια αυτά ο κάθε βουλευτής παίρνει και το... χαρτζιλίκι του, αφού προβλέπεται ημερήσια – εκτός έδρας – αποζημίωση, η οποία κατά μέσο όρο φτάνει τα 120 ευρώ. Τις περισσότερες φορές στις κοινοβουλευτικές αποστολές , συμμετέχουν και υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις διμερείς επαφές και λύνουν διάφορα διαδικαστικά θέματα που μπορεί να προκύψουν. Φυσικά και για εκείνους όλα τα έξοδα καλύπτονται από τη Βουλή, ενώ επίσης δικαιούνται... χαρτζιλίκι, αφού προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση ανάλογα με τη θέση και τον βαθμό του υπαλλήλου.
Η ημερήσια αποζημίωση για τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής φτάνει τα 110 ευρώ, για προϊστάμενους και διευθυντές τμημάτων τα 95 ευρώ, ενώ για απλούς διερμηνείς και υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων τα 75 ευρώ. Όπως είναι φυσικό, η μεγαλύτερη αποζημίωση αντιστοιχεί στον πρόεδρο της Βουλής, που φτάνει τα 170 ευρώ την ημέρα. Υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο το 2012 ξοδεύτηκαν από τη Βουλή πάνω από 163.000 ευρώ μόνο για την ημερήσια αποζημίωση των μελών των κοινοβουλευτικών αποστολών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είμαστε Λωτοφάγοι κ. Λοβέρδε!



Δεν πέρασε πολύς χρόνος από τη στιγμή που ο Αντρέας Λοβέρδος απειλούσε ανοιχτά με “μακελειό”, σε περίπτωση που κάποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου, και οι θέσεις του πρώην υπουργού υγείας φαίνεται πως υπέστησαν ριζική μετάλλαξη!
Σε συνέντευξή του στη Δημόσια τηλεόραση εξαπέλυσε ευθεία επίθεση...


  εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός τους κατηγορώντας τους για την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ξαφνικά ο κ. Λοβέρδος θυμήθηκε να πει ότι είχε αντιρρήσεις ο ίδιος και άλλοι υπουργοί στις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου, όμως, ξέχασε να πει ότι τις στήριξε μέχρι το τέλος. Γιατί δεν παραιτήθηκε από την πρώτη στιγμή; Γιατί επέβαλε σκληρό μνημόνιο με περικοπές στην υγεία; Και γιατί έφερε στη συνέχεια ένα από τα καταστροφικότερα νομοσχέδια για τα εργασιακά;

Αμνησία του κ. Λοβέρδου ή μήπως επειδή σκέφτεται να φτιάξει κόμμα θέλει να βρει «κολυμβήθρα» να ξεπλύνει τις αμαρτίες του ρίχνοντας το ανάθεμα στον Παπανδρέου. Όχι ότι δεν έχει τεράστιες πολιτικές-ίσως και ποινικές- ευθύνες ο πρώην Πρωθυπουργός αλλά παράλληλα και το Υπουργικό Συμβούλιο που συμφωνούσε και αν δεν κάνω λάθος ο κ. Λοβέρδος ήταν μέλος του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έδινε και μάχες υπέρ του μνημονίου.

Σε ποιους απευθύνεστε κ. Λοβέρδε, σε Λωτοφάγους;

Ε.. δεν είμαστε!

Και για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, λέγατε ψέματα στα ΝΕΑ στις 26/4/2010;

«O κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει μονόδρομο την ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για καθυστερήσεις ακόμη και για στελέχη της κυβέρνησης, λέγοντας πως επικρατούσε αμφισημία και έλλειψη προσήλωσης στη στοχοθεσία της χώρας.

«Η προσφυγή στον μηχανισμό ήταν προσφυγή διάσωσης της πατρίδας. Η συνεπής εφαρμογή του μηχανισμού όπως και η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος για την επιβίωση της Ελλάδας.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Η βουλευτική...πολιτεία στην πιο πλούσια περιοχή της Αττικής

Η βουλευτική...πολιτεία στην πιο πλούσια περιοχή της Αττικής

Περισσότεροι από 200 νυν και πρώην Βουλευτές είναι μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού που συνεχίζει να αναζητά εκτάσεις φιλέτα για τα 1500 συνολικά μέλη του και διαχειρίζεται μια σειρά από ακίνητα στην καρδιά της Πολιτείας και του Δήμου Κηφισιάς ! Ο οικοδομικός συνεταιρισμός, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ιδρύθηκε πριν από 63 χρόνια και σκοπός του ήταν «η απόκτηση κατοικίας από τα μέλη του δια της διαθέσεως σε αυτά άρτιων οικοπέδων , κατάλληλων για την ανέγερση κατοικιών στις περιοχές Κοκκιναρά Κηφισιάς και Σκροπονερίου Βοιωτίας. Από τους πρώτους που είχαν συμμετάσχει ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο αδελφός του Αχιλλέας , ο Κάρολος Παπούλιας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ανάμεσα στα ονόματα είναι ο Αντώνης Σαμαράς ,ο Απόστολος Κακλαμάνης , ο Δημήτρης Σιούφας, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Δημήτρης Πεταλωτής, η Μαριέττα Γιαννάκου και πολλοί άλοοι. Που όμως δεν έχουν αγοράσει γη αλλά διατηρούν το δικαίωμα εφόσον βρεθεί άλλη έκταση στο μέλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρηξη στο πάρκινγκ του Mall



Έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου «The Μall Αthens» στο Μαρούσι στις 10.45.

Μέχρι στιγμής υπάρχει αναφορά για μικροτραυματισμό δύο ανδρών της ασφάλειας του Mall (σεκιούριτι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά καταστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες τραυματίστηκαν την ώρα που ανέβαιναν από το υπόγειο του κτιρίου στο ισόγειο, από τις γυψοσανίδες που εκτινάχθηκαν λόγω του ωστικού κύματος.


Στις 09.55 και στις 09.59 άγνωστος τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» και στη zougla.gr αντίστοιχα, προειδοποιώντας για τοποθέτηση ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου και δίνοντας χρονικό περιθώριο 48 λεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο χαμηλής ισχύος μηχανισμός τοποθετήθηκε δίπλα από ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, σε κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν από το υπόγειο στον πρώτο όροφο του καταστήματος.















Ο εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε στις γύρω περιοχές και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το σημείο.


Οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας συλλέγεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς οι κινήσεις των δραστών ενδέχεται να έχουν καταγραφεί.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Ν. Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Τι ανάφερε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στη Ζούγκλα:


«Έχει τοποθετηθεί ισχυρός μηχανισμός στο εσωτερικό, επαναλαμβάνω, στο εσωτερικό του Mall. Να εκκενωθεί ο σταθμός "Νεραντζιώτισσα" και η Ανδρέα Παπανδρέου. Να εκκενωθεί ο σταθμός. Δεν είναι φάρσα, θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης».

Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε στις 09.59, έδωσε χρονικό περιθώριο 48 λεπτών.

Μεγάλο το χρονικό περιθώριο

Ο χρόνος των 48 λεπτών που έδινε ο άγνωστος σαφώς και ήταν αρκετός προκειμένου η αστυνομία και η ασφάλεια του εμπορικού κέντρου να εκκενώσουν το κτίριο και να εξέλθουν με ασφάλεια οι δεκάδες πελάτες που βρίσκονταν εκεί. Όπως και έγινε. Οι πολίτες εξήλθαν δίχως κανένα πρόβλημα και κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Ωστόσο γεννώνται ερωτηματικά για το εάν ελήφθη σοβαρά υπόψη η προειδοποίηση, καθότι υπήρξαν δύο μικροτραυματισμοί εργαζομένων.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν τους χώρους που οδηγούσαν στα υπόγεια πάρκινγκ. Το ίδιο έκαναν και οι άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου. Λίγα λεπτά πριν τις 11, η βόμβα εξερράγη. Κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκονταν δύο άνδρες της ιδιωτικής ασφαλείας του εμπορικού κέντρου οι οποίοι και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά. Από την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού δεν προκλήθηκε φωτιά. Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αποκλείσει τον χώρο και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό, ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη. Το χτύπημα έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ενημέρωση του Νίκου Δένδια στο πρωθυπουργό ότι υπήρχαν πληροφορίες και για νέο χτύπημα. Ειχαν κάψει το Μινιόν και τον Κατράντζο Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που οι τρομοκράτες επιλέγουν να χτυπήσουν εμπορικό κέντρο. Στις 19 Δεκεμβρίου του 1980 είχε ξεσπάσει φωτιά στο Μινιόν και το ίδιο βράδυ και στο κατάστημα Κατράτζος σπόρ. Την ευθύνη για τις επιθέσεις είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση Οκτώβρης 80' .
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ