Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.Ε.Φ.Α. ΤΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΛΛΙΑ

Στο κεντρικότερο αθηναικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ, ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής ( Σ.Ε.Φ.Α.) υπό την αιγίδα της Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδίας Ε.Φ.Ελλάδας), τίμησε τον Λεονταρίτη Βεταράνο Φροντιστή  Δρ. Νικόλαο Κόλλια. Επίσης τίμησε και αριστεύσαντες φοιτητές, καθώς και τον ΣΚΑΙ για την κοινωνική προσφορά.
 Ο Δρ. Νικόλαος Κόλλιας με τον υιό του και Διευθύνοντα Σύμβουλο του φροντιστηριακού οργανισμού ΝΕΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ κ.Μάκη Κόλλια.
Η κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ, όπου έγινε η βράβευση.

 Ο φροντιστής κ. Ντάφος προσφωνώντας τον κ. Κόλλια. " Δάσκαλος δεν γίνεσαι, γεννιέσαι" είπε ο κ. Ντάφος για τον κ. Κόλλια.
 Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης.
Ο κ. Κόλλιας στο βήμα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. "Και τώρα αν ξαναξεκίναγα την ζωή μου, πάλι φροντιστής θα γινόμουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων, στην ολιγόλεπτη ομιλία του, μετά την βράβευση.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί βουλευτές αλλά και πολλοί πανεπιστημιακοί.
Ο Λεονταρίτης Δρ. Νικόλαος Κόλλιας, φωτογαρφίζεται με νέες φοιτήτριες, από το χωριό μας, που προσήλθαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον αιώνιο δάσκαλο, Δρ. Νικόλαο Κόλλια. 
leontari-thivon.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επ' αόριστον μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς από τη Δευτέρα

Επ' αόριστον μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς από τη Δευτέρα

Αποφασισμένοι να κόψουν στη μέση τα εθνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να «παραλύσει» η χώρα, εμφανίζονται οι αγρότες. Μια μέρα μετά την απόφαση των των αγροτικών συλλόγων από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Φάρσαλα να αποκλείσουν την Δευτέρα την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, ήρθε η απόφαση της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας για να «επαναβεβαιώσει» τις επόμενες κινήσεις των αγροτών όλης της χώρας. Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, «υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», σημειώνοντας πως στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Ωστόσο, η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ενώ ο κ. Λιλιόπουλος σημείωσε πως θα γίνει προσπάθεια να γίνουν συναντήσεις με τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. «Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ' αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος. Σημειώνεται πως κύρια αιτήματα των αγροτών είναι το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του κλάδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκλεισμένοι δύο μέρες λόγω κατολίσθησης στην Πρασιά Ευρυτανίας



Αποκλεισμένο παραμένει εδώ και δύο μέρες, λόγω κατολίσθησης, το Βασιλέσι Πρασιάς, ένα από τα ορεινότερα και απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας..

Όλα ξεκίνησαν προχθές το βράδυ όταν έγινε μεγάλη κατολίσθηση και κομμάτι του βουνού έπεσε πάνω στον μοναδικό δρόμο που ενώνει το Βασιλέσι με τον γειτονικό συνοικισμό των Φουσιανών.

Συγκεκριμένα, η κατολίσθηση ,που την προκάλεσαν οι συνεχείς χιονοπτώσεις και ο αέρας των τελευταίων ημερών έγινε λίγο πριν την είσοδο του χωριού(φώτο) όπου τόνοι από βράχια και χώμα έκλεισαν το οδόστρωμα.

<<Ήμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα μπορούσε να περνάει εκείνη την ώρα κάποιο αυτοκίνητο...>, λέει στο Prasia@Online μόνιμος κάτοικος της περιοχής.

Ο κ.Κώστας σημειώνει ότι <<δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο, ζούμε με τον μόνιμο φόβο. Εδώ και κάποια χρόνια χωρίς να κάνει ουδείς κάτι γίνονται συνέχεια κατολισθήσεις. Αυτή τη φορά, όμως, έπεσε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι πολλών μέτρα ύψος, και κάλυψε όλον τον δρόμο. Όλες οι υπηρεσίες σε δήμο και Νομαρχία μας λένε ότι θα έρθουν από...Δευτέρα....Είμαστε άρρωστοι άνθρωποι.Δεν έχουμε φάρμακα αλλά ούτε και ψωμί να φάμε.Επιτέλους κάντε κάτι...Και εδώ Ελλάδα είναι...>>.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει προσεγγίσει κανένα μηχάνημα το σημείο, ούτε από την Αντιπεριφέρεια αλλά ούτε από τον δήμο.

Aπο ώρα σε ώρα, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του χωριού, δύο μηχανήματα του δήμου αναμένεται να πάνε στο σημείο της κατολίσθησης και να δουλεύουν έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας ώστε να υπάρχει οδική πρόσβαση στο χωριό. Αύριο το σημείο θα επισκεφτεί τεχνικό κλιμάκιο της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση.
Καταγγελία κατοίκου της Πρασιάς
 Κοιτάτε τα χάλια μας έν έτη 2013 ένα χωριό το Βασιλεσι αποκλεισμένο με 35 κατοίκους ηλικιωμένους άρρωστους ,μικρά παιδιά , έγκυο γυναίκα που πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν να μεταφερθούν . Ο Δημος Αγραφων άφαντος η περιφέρεια θα έρθει την Δευτέρα να το δει και έχει ο θεός .ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που διοικούν αυτόν τον τόπο .τοπικοι και μη καθίστε στο καναπέ σας και απολαύσετε το Σαββατοκύριακο σας
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρον άρον επιστρέφουν οι αστυνομικοί-φρουροί στους VIP «επωνύμους»

Άρον άρον επιστρέφουν οι αστυνομικοί-φρουροί στους VIP «επωνύμους»

Μετά το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων αυξήθηκαν κατακόρυφα τα αιτήματα προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για αστυνομική προστασία από vip πολίτες που φοβούνται ότι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής ήδη 600 αστυνομικοί επιστρέφουν και πάλι στις φρουρές επωνύμων.
Έτσι θωρακίζονται από αστυνομικούς , πολιτικοί, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι και εκδότες ενώ στο «παιχνίδι» της φύλαξης επωνύμων έχουν μπει και απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας οι οποίοι προσλαμβάνονται μετά τη συνταξιοδότησή τους ως διευθυντών ασφαλείας επιχειρήσεων ή ως επικεφαλής συντονιστών φρουράς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσέξτε την Θήβα «Κίνδυνος Εμφυλίου »


Εξάρθρωσαν πολυμελή σπείρα που διακινούσε εκατοντάδες λαθρομετανάστες

Καζάνι που βράζει οι λαθρομετανάστες στη Θήβα.
Τα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες στη Θήβα έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, και έχουν περάσει πια σε ανθρώπους ακραίων αντιλήψεων και απόψεων που δρουν στην περιοχή και καρπώνονται αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους πολιτικά, που για μένα  μόνο εκείνοι δεν φταίνε.
Η κυβέρνηση πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για ακόμη μια φορά με τον πενταψήφιο αριθμό κατά της ρατσιστικής βίας, αδυνατώντας να δώσει λύση στο καυτό πρόβλημα του μεταναστευτικού. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί για ακραίες οργανώσεις. « Αντιφασιστικές ομάδες και Χρυσή Αυγή, έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο μεταξύ τους που είναι επικίνδυνος για την χώρα και μπορεί να οδηγήσει σε  ΑΝΕΞΕΛΕΝΧΤΕΣ καταστάσεις ».

Ημερίδες Αντιφασιστικής Κίνησης οργανώνονται στην πόλη της Θήβας ενδεχόμενος και αλλού, και εξοργίζουν αυτούς που ανήκουν στην άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να καταστρέφουν ότι έχει σχέση με διαφημιστικό υλικό αφίσες κτλ, στα καταστήματα που τα διαχειρίζονται μετανάστες στην περιοχή Θήβας, Σχηματαρίου, Οινοφύτων.

«Οφείλω να επισημάνω τον κίνδυνο που υπάρχει τόσο στο Δήμο της Θήβας, όσο και στην κεντρική εξουσία, για τη δράση αυτών των ακραίων ομάδων από όπου και αν προέρχονται, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε εμφύλιο».

Παραθέτω ένα κείμενο το οποίο το βρήκα στο διαδίκτυο:


Η φασιστική βία στη Θήβα δεν θα περάσει!


Την Δευτέρα 14/01 το πρωί μια ομάδα απο 35-40 χρυσαυγίτες πέρασαν από τα Οινόφυτα  και την Οινόη και έσκισαν τις αφίσσες της Αντιφασιστικής Κίνησης Θήβας από τα καταστήματα των μεταναστών.
Την προηγούμενη μέρα μια ομάδα της Αντιφασιστικής Κίνησης Θήβας επισκέφθηκε στέκια μεταναστών και καταστήματα στην περιοχή Οινοφύτων Οινόης Σχηματαρίου και Θήβας και μίλησε σε εκατοντάδες μετανάστες πρωί και απόγευμα. Μαζί μας όλη τη μέρα ήταν ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στη Ελλάδα Majeed Malic και οι πρόεδροι των Πακιστανικών κοινοτήτων στην περιοχή. Τα μυνήματα που πήραμε από την επαφή είναι παραπάνω από ελπιδοφόρα. Οι μετανάστες είναι στο πλευρό των Ελλήνων αντιφασιστών και θέλουν να παλέψουν μαζί μας.


Οι Χρυσαυγίτες όμως έδωσαν τη δική τους απάντηση. Δεν χτύπησαν αλλά απείλησαν ότι όποιος έρθει στην εκδήλωση θα τον τσακίσουν.

Εμείς θα τους στείλουμε τη δική μας. Ο φασισμός θα πεθάνει. Αυτός ο γύρος και ο πόλεμος είναι δικός μας. Τώρα ξέρουμε πως να τον πολεμήσουμε. Όλοι οι αντιφασίστες μαζί, ενωμένοι θα νικήσουμε.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

* Η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας πραγματοποίησε σύσκεψη το ίδιο απόγευμα. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τις αποφάσεις της σύσκεψης αυτής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες ευρώ πλήρωνε το ταμείο τεχνικών της ΔΕΗ για τσιγάρα, ποτά και κομμωτήρια

Χιλιάδες ευρώ πλήρωνε το ταμείο τεχνικών της ΔΕΗ για τσιγάρα, ποτά και κομμωτήρια

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται ο διαχειριστικός έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής για το ταμείο της Ένωσης Τεχικών της ΔΕΗ καθώς αποδίδει σοβαρές κατηγορίες για οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες στα τρία μέλη του κατά την κρίσιμη περίοδο.
Στην έκθεση, που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, αναφέρεται ότι «οι εισροές μελών δεν κατέληγαν στον τραπεζικό λογαριασμό της ETE ΔEH, αλλά -σε αντίθεση με τις διατάξεις του καταστατικού- το ποσό της επιταγής εξαργυρώνονταν και παρέμενε αυτούσιο στα χέρια του ταμία.
Στο ταμείο της ETE/ΔEH καταγράφεται δαπάνη περιοδειών, για το έτος 2010, ύψους 215.640 ευρώ και 197.943 ευρώ για το 2011. Οπως σημειώνει η επιτροπή ελέγχου, η συντριπτική πλειοψηφία τους πιστώνεται στα τρία μέλη του προεδρείου. Οι δαπάνες παρουσιάζουν εκτεταμένο έλλειμμα παραστατικών και λοιπών στοιχείων, σε σημείο που να ελέγχονται ως πλασματικές.
Eνας άλλος μεγάλος -ως προς το μέγεθος και το περιεχόμενο τομέας εξόδων είναι οι μικρο αποδείξεις που κάθε μήνα προσκόμιζαν, άγνωστο ποια, μέλη του Δ.Σ., αλλά και τρίτα πρόσωπα, του σωματείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αποδείξεις που κατ' επανάληψη βρέθηκαν από σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, είδη ένδυσης, οινοπνευματώδη ποτά, τσιγάρα, βενζίνες κ.ά. Tο ύψος αυτών των αποδείξεων για το 2010 φτάνει στο ποσό των 45.552 ευρώ και για το 2011 στο ποσό των 60.464 ευρώ. Eίναι ενδεικτικό ότι ποσό 800 ευρώ, κατά μέσο όρο μηνιαίως, εμφανίζεται σε αποδείξεις για καθαριστικά της ETE/ΔEH.
Σημειώνεται ότι μικρο αποδείξεις προσκόμιζαν κατά κύριο λόγο τα μέλη του προεδρείου, χωρίς μάλιστα να επισυνάπτουν τα ονομαστικά τους στοιχεία ώστε να ελέγχεται η ονομαστική προέλευση των δαπανών. «Tο εύρος και το μέγεθος των δαπανών από μικροαποδείξεις συνιστούν υπερβολική σπατάλη, αναιτιολόγητη εκροή εξόδων και ηθελημένη κακοδιαχείριση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Eκθεση.
Eπίσης, διατυπώνει πολλά ερωτήματα, για τη εν λευκώ ανάθεση εκδηλώσεων σε συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο χωρίς να υπάρχουν προβλεπόμενες οικονομικές προσφορές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίωσε τη χρεοκοπία της Αργεντινής και ήρθε στην Αθήνα για να γίνει...άστεγος

Βίωσε τη χρεοκοπία της Αργεντινής και ήρθε στην Αθήνα για να γίνει...άστεγος

Η ιστορία αυτή θα μπορούσε να είναι το σενάριο μια κινηματογραφικής ταινίας. Είναι όμως πραγματικότητα για έναν Έλληνα που ζει το δικό του Γολγοθά . Ενός ανθρώπου που βρέθηκε στη χρεοκοπία στη Αργεντινής και σήμερα είναι άστεγος στην Αθήνα.
Ο Λάμπρος Μουστάκης γεννήθηκε στη Βραζιλία από Έλληνες γονείς. Έκανε ότι έπρεπε για να έχει τα εφόδια για να ξεκινήσει μια ζωή χωρίς προβλήματα. Σπούδασε, έμαθε πέντε γλώσσες, έγινε τεχνίτης, δούλεψε σκληρά και απέκτησε οικογένεια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο άνθρωπος αυτός εργάστηκε δώδεκα χρόνια στην Αργεντινή όταν χτυπήθηκε από την κρίση και έμεινε άνεργος. Η οικογένεια τότε διαλύθηκε. Το 1997 αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα και όπως του έλεγε ένας συγγενής του, «εδώ δεν έχουμε αγελάδες όπως στην Αργεντινή, έχουμε ανθρώπους».
Στη χώρα μας εργάστηκε σε ξενοδοχείο, όμως το 2009 η κρίση χτυπά και τη χώρα μας. Μένει άνεργος και ζει για ένα χρόνο με το επίδομα των 410 ευρώ. Πληρώνει ενοίκιο, ρεύμα, κοινόχρηστα και του έμεναν 150 ευρώ για να ζήσει. Σύντομα όμως άρχισε να χρωστά στον ιδιοκτήτη κι έτσι αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι.
Βγήκε στο δρόμο και πέρασε είκοσι νύχτες σε μια καρέκλα στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ συχνά σήκωνε το κεφάλι προς τον ουρανό ζητώντας εξηγήσεις από τον «Μεγάλο»: «Πες μου τι λάθος έκανα κι έφτασα σε αυτό το σημείο; Μια ζωή δούλευα, δεν μου έλειψε ποτέ κρεβάτι, ποτέ ένα ποτήρι νερό. Και τώρα...». Μέχρι που κάποιος ενημέρωσε τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και βρέθηκε θέση στον ξενώνα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.
Η επικοινωνία με τις κόρες του γίνεται πλέον μέσω ίντερνετ ενώ εδώ και ένα χρόνο ζει για τη θεατρική ομάδα των αστέγων και βοηθά εθελοντικά στο συσσίτιο του ιδρύματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Ήμασταν καλύτεροι»

Παράσχος: «Ήμασταν καλύτεροι»

Απογοητευμένος με την ήττα από τον Πανιώνιο εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος, που τόνισε πως η ομάδα του ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο.


Αν και ο Λεβαδειακός ήταν ανώτερος του Πανιωνίου στον αγωνιστικό χώρο, όπως τόνισε ο προπονητής των Βοιωτών, το θετικό αποτέλεσμα δεν ήρθε και λογικά επικρατεί απογοήτευση.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παράσχος δεν… τα βάφει μαύρα και στοχεύει σε καλύτερη συνέχεια, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι η ομάδα μου ήταν καλύτερη στο παιχνίδι, όμως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Η απόδοση μας ήταν καλή, όμως δεχτήκαμε δύο εύκολα γκολ. Δεν περιμέναμε αυτή την ήττα, γιατί ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση. Τώρα κοιτάμε την συνέχεια του πρωταθλήματος και το Κύπελλο. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πανιώνιο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες πεινάνε & παγώνουν, αλλά ο Εφραίμ διέθεσε 30.000 ευρώ για το... Αγιορείτικο ημερολόγιο!

Το βράδυ της 30ης Μαρτίου 2012, ο ηγούμενος Εφραίμ επιστρέφει στην αθωνική πολιτεία, μετά από εγκλεισμό τριών μηνών στις φυλακές Κορυδαλλού και αφού έχει προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το ταξίδι με το ταχύπλοο προς το Άγιον Όρος, η θερμή υποδοχή στη Μονή Βατοπεδίου και...

η δέηση που ακολούθησε αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό με τα χαμόγελα να περισσεύουν από τον πιο πολυσυζητημένο μοναχό της χώρας και πλέον το πλούσιο υλικό από τη βραδιά του γυρισμού βρίσκεται στις σελίδες του ημερολογίου της μονής.

Κεντημένο με χρυσή κλωστή, το ημερολόγιο που εκδόθηκε για το 2013 από το Βατοπέδι και τον φιλανθρωπικό οργανισμό της εκκλησίας «Αποστολή» περιλαμβάνει και προσωπικό μήνυμα του γέροντα Εφραίμ, με φαρμακερά βέλη για τη δικαστική του περιπέτεια. 

Μάλιστα, το μήνυμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Τις σελίδες του ημερολογίου κοσμούν τοιχογραφίες από τη λιτή του Καθολικού της Ι.Μ. Βατοπεδίου, έργα από το αγιογραφείο της μονής, όπως επίσης φωτογραφίες από τα ταξίδια του γέροντα Εφραίμ εκτός των Ελληνικών συνόρων και το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης.

Όσο για το ποσό που ξοδεύτηκε για το πολυτελές ημερολόγιο, αυτό φτάνει σύμφωνα με τις κακές γλώσσες μέσα στην Εκκλησία τις 30.000 ευρώ.


Αλήθεια... πόσες οικογένειες θα μπορούσαν να τραφούν και να ζεσταθούν με τόσα χρήματα;
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως είναι η Δούκισσα Νομικού χωρίς ίχνος μακιγιάζ!


Ως γνωστόν την..
Κυριακή 27 Ιανουαρίου η Δούκισσα Νομικου θα εμφανιστεί στο "Dancing with the stars" όπου και θα προβάλλει τις χορευτικές της ικανότητες.

Τις τελευταίες μέρες η συμπαρουσιάστρια του Θέμου Αναστασιάδη βρισκόταν σε πυρετώδεις προετοιμασίες ώστε να βρει τη φόρμα της και να είναι έτοιμη να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή.

Ο "φακός" μας την "τσάκωσε" την ώρα που κατευθυνόταν στην αίθουσα για την απαραίτητη πρόβα. Φορώντας φόρμα και χωρίς μακιγιάζ εθεάθη η Δούκισσα. Ευδιάθετη χάρισε το πιο λαμπερό της χαμόγελο και κατευθύνθηκε στο μάθημα της ώστε να μην στήσει ούτε λεπτό τον παρτενέρ της!



Διαβάστε Περισσότερα »

Προβάδισμα της ΝΔ σε τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στον Τύπο. Η διαφορά είναι στην περίπου μιάμιση μονάδαΚόπωση του ΣΥΡΙΖΑ και "εγκλωβισμό" στα ως τώρα ποσοστά του δείχνουν τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις στον Τύπο της Κυριακής. Αντίθετα η ΝΔ έχει περάσει πρώτα ακόμα και με 1,5%. 
Ας ξεκινήσουμε με αυτήν της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
- ΝΔ 22,9%
- ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%
- Χρυσή Αυγή 10,5%
- ΠΑΣΟΚ 7,2%
- ΚΚΕ 5,5%
- ΔΗΜΑΡ 4,8%
- Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 6,4%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να κινείται στο 14,6%.
Τεράστια η διαφορά στη δημοτικότητα των αρχηγών. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 42% ενώ στην ερώτηση, ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 17,7% (46,9% ο κ.Σαμαράς και 29,2% ο κ.Τσίπρας).
Όμως η γνώμη των πολιτών ως προς το εάν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ανάγκη η χώρα τώρα είναι μάλλον διχασμένη. Το 52,5% απαντά αρνητικά και το 45,5% θετικά.
Την ίδια στιγμή όμως η πλειοψηφία, το 44,2%, θεωρεί ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ.Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας.
Αντίθετα, συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 33,1%.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 22-24 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.019 ατόμων άνω των 18 ετών.
Επιπλέον, στη δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με περίπου μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 44% των ερωτηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας από το 26%, ενώ κανέναν από τους δύο επιλέγει το 27,5%.
Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Τέλος στη δημοσκόπηση της Alco για το πρώτο θέμα, η ΝΔ έχει διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 1,5%. Συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Κυριακή

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και σήμερα σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, με βροχές και χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο καιρός φτιάχνει λίγο στην Αττική. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, περιμένουμε σήμερα Κυριακή, ενώ είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στη Θάσο και στη Σαμοθράκη, με τις βροχές θα περιορίζονται αργά το βράδυ κυρίως στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 0 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία και στον Έβρο, από -3 έως 7 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 1 έως 5 βαθμούς στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 7 έως 12 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα είναι πιο αυξημένη, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριους και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους θα έχουμε στο Ιόνιο. Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 7. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Παροδικές νεφώσεις και αρκετό κρύο, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 με 7 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τίτλοι τέλους» για τους αιώνιους φοιτητές

«Τίτλοι τέλους» για τους αιώνιους φοιτητές

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με το μέτρο να εφαρμόζεται κιόλας από την επόμενη χρονιά, με αυτούς που έχουν συμπληρώσει το όγδοο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων, να είναι οι άμεσα απειλούμενοι, σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ.
Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, ελάχιστα ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε αυτόματη διαγραφή φοιτητών επειδή παρέλειψαν να ανανεώσουν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Η διάταξη αυτή υπήρχε και στον παλαιό νόμο-πλαίσιο, όμως παρέμεινε ανενεργή, με την Μαριέττα Γιαννάκου το 2007 και την Άννα Διαμαντοπούλου το 2011 να προσπαθούν και να αποτυχαίνουν να επαναφέρουν την «νεκρή» διάταξη.
Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, τελειώνουν οι σπουδές για όσους φοιτητές εγγράφηκαν μεταξύ των ακαδημαϊκών ετών 1996-97 έως 2003-04 με το 2013-14 να είναι η τελευταία τους χρονιά, ενώ για αυτούς που εγγράφηκαν το 2004-2005 μέχρι και το 2006-07 τελευταίο έτος φοίτησης είναι το έτος 2014-2015. Οι φοιτητές που εισήλθαν στο πανεπιστήμιο από το 2007 έως το 2011, οι σπουδές του 8α πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια ενώ όσοι μπήκαν πέρσι και μετά θα έχουν 6 χρόνια σπουδών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνες «βαφτίζονται» Βούλγαροι για να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα

Έλληνες «βαφτίζονται» Βούλγαροι για να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα

Μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για επιβολή φόρου πολυτελείας στα άνω των 1.900 κυβικών οχήματα οδήγησαν πολλούς Έλληνες στην αναζήτηση άλλης «πατρίδας» προκειμένου να γλιτώσουν από την καταιγίδα των μέτρων. Πηγαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς εκεί μπορούν να εξασφαλίσουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, απαλλαγή από τεκμήρια και έκτακτες εισφορές, ενώ μπορούν να εκδώσουν ακόμα και ταυτότητες και επιστρέφουν με το...αγαπημένο τους αυτοκίνητα. Έτσι τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους πολυτελείς Porsche, Mercedes, θηριώδη τζιπ BMW, AUDI, με βουλγαρικές πινακίδες. Πρόκειται, στην ουσία, για αυτοκίνητα εταιρειών με έδρα τη γειτονική χώρα οι οποίες ανήκουν σε Ελληνες και έχουν δημιουργηθεί σχεδόν αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους. Σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι για τη δημιουργία μιας εταιρείας στη Βουλγαρία απαιτείται ελάχιστο κεφάλαιο 1 ευρώ, χρειάζονται περίπου 15 ημέρες και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 1.500 ευρώ. Για τη σύσταση εταιρείας το νομικό κείμενο και η εγγραφή της χρεώνεται από 500 έως 850 ευρώ και το Πιστοποιητικό για ενδοκοινοτικές συναλλαγές υπολογίζεται σε 300 έως 450 ευρώ. Η ετήσια νομική ανανέωση της εταιρείας κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ ενώ παρέχεται και λογιστική στήριξη με μόλις 50 ευρώ. Το ετήσιο κόστος παροχής έδρας στοιχίζει από 50 έως 100 ευρώ. Αν η εταιρεία είναι θυγατρική ξένης εταιρείας το νομικό κείμενο καθώς και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα κοστίζουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ. Η έκδοση μόνιμης κατοικίας και η κάρτα Παραμονής εκδίδεται κατόπιν συμφωνίας. Αρκετοί μάλιστα, πέραν των αυτοκινήτων μεταβιβάζουν και τα ακίνητά τους στην εταιρεία τους έχοντας σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνουν την Εθνική τη Δευτέρα οι αγρότες

Μπλόκο στην εθνική οδό της Θεσσαλίας, ετοιμάζουν για την Δευτέρα οι αγρότες της περιοχής.
Στη συνέλευση που έγινε...
στον Παλαμά Καρδίτσας αποφασίστηκε να στηθεί το πρωί της Δευτέρας μπλόκο, στη Νίκαια της Λάρισας.

Όπως γράφει το seleo.gr, οι αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους και θα αποκλείσουν την Εθνική οδό Αθήνας- Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, στο ύψος του ΙΚΕΑ, .

Το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των αγροτών Βορείου και Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει αύριο στις 11 το πρωί στον Πλαταμώνα συνέλευση για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Νωρίτερα σήμερα αγρότες απέκλεισαν συμβολικά με τα τρακτέρ την Εγνατία για μία ώρα. Αγρότες της Δράμας παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φάκελλο για το Euro 2020 καταθέτει η Αθήνα

Το απόγευμα της Παρασκευής η UEFA αποφάσισε οριστικά τη διεξαγωγή του Euro 2020 σε 13 πόλεις της Ευρώπης.


Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής τόνισε με την ευκαιρία ότι θα κατατεθεί φάκελος για να έρθει η γιορτή και στην Ελλάδα.

Ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σκέφτεται ότι θα ήταν ευκαιρία για την Ελλάδα να γίνει μέρος της γιορτής.

Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, η ΕΠΟ θα καταθέσει φάκελο για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της Αθήνας και του ΟΑΚΑ στο Euro του 2020.

«Είναι ευκαιρία και το έχουμε δηλώσει από την αρχή. Το έχουμε συζητήσει και με τον κύριο Ιωαννίδη, ο οποίος είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειαστεί όταν χρειαστεί για να καταθέσουμε φάκελο. Αναμένουμε ολοκληρωμένες οδηγίες για να είμαστε έτοιμοι κι εμείς να διεκδικήσουμε να είναι η Αθήνα μια από τις πόλεις η οποία θα αναλάβει να πάρει μέρος σε αυτή τη γιορτή», τόνισε ο Γιώργος Σαρρής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ διευκρίνισε ότι «το μόνο γήπεδο στην Ελλάδα που μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση είναι το ΟΑΚΑ», οπότε, όταν μιλάμε για συμμετοχή της Αθήνας στο Euro 2020, μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο στάδιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στη Λαμία για 3χρονο κοριτσάκι που «έφυγε» ξαφνικά





 

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους γονείς που δεν τους φτάνει ο πόνος τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη γραφειοκρατία αφού πρέπει να περιμένουν 4 ημέρες για να κηδέψουν τοπαιδί τους...
Το 3χρονο κοριτσάκι διακομίσθηκε στις 6:30 το πρωί της Παρασκευής στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας σε κωματώδη κατάσταση από τους γονείς του.
Οι γιατροί που προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί δεν τα κατάφεραν, αφού όπως είπαν όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν αργά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 3χρονο αγγελούδι είχε νοσηλευτεί όταν γεννήθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα για πέντε μήνες περίπου, επειδή έλειπε κάποιο ένζυμο από τον οργανισμό του.
Από τότε δεν υπήρξε ποτέ άλλο πρόβλημα.
Με υπόδειξη των γιατρών ακολουθούσε συγκεκριμένο διαιτολόγιο χωρίς λιπαρά και όλα ήταν μια χαρά. Ξαφνικά προχθές Πέμπτη αδιαθέτησε άλλα χωρίς κάποια ανησυχητικά συμπτώματα. Το βράδυ έπεσε για ύπνο και το πρωί της Παρασκευής δυστυχώς δεν ξύπνησε.
Η νεκροψία νεκροτομή που ζήτησαν οι γιατροί θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου. Εδώ είναι που ξεκινάει ο δεύτερος Γολγοθάς για τους γονείς, που μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τη γραφειοκρατία.
Επειδή η Ιατροδικαστική υπηρεσία στη Λαμία, υπάρχει μεν, αλλά δεν λειτουργεί καθώς έμεινε πάλι χωρίς νεκροτόμο, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα για να γίνει η νεκροψία νεκροτομή στην Αθήνα. Όπως είπε στο LamiaReport συγγενής του παιδιού, ενώ βρήκαν ιατροδικαστική υπηρεσία ανοιχτή στη Πάτρα για να πάνε το κοριτσάκι το Σάββατο το πρωί, τους είπαν ότι πρέπει να περιμένουν μέχρι την Δευτέρα για να μεταφέρουν τη σορό στην Αθήνα.
Με άλλα λόγια αυτοί οι χαροκαμένοι γονείς θα πρέπει να περιμένουν από το πρωί της Παρασκευής μέχρι τουλάχιστον τη Δευτέρα το απόγευμα, για να κηδέψουν το αγγελούδι τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη Μαρτίου κρίνεται η τύχη του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη

Τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα κριθεί, εκ νέου, η «τύχη» τριών νέων οδικών έργων, προϋπολογισμού της τάξης των 900 εκατ. ευρώ.

 Πρόκειται για τον οδικό άξονα Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη, την υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας και την υποθαλάσσια οδική σύνδεση Λευκάδας, τρία projects που, μέχρι σήμερα, παραμένουν «μακέτα», ελλείψει κατασκευαστικού ενδιαφέροντος....


Με τους διαγωνισμούς να βρίσκονται σε εξέλιξη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έως 26 Μαρτίου, για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας, έως 2 Απριλίου για τον υποθαλάσσιο άξονα Σαλαμίνας και έως 9 Απριλίου για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη.

Ο άξονας Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη είναι το πιο «ακριβό» έργο, προϋπολογισμού ύψους 500 εκατ. ευρώ. Θα είναι μήκους 50 χλμ και θα ξεκινάει από τον (σχεδιαζόμενο) ανισόπεδο κόμβο Αγ. Λουκά, επί της Αττικής Οδού και θα ολοκληρώνεται νότια της λίμνης Υλίκη. Τα οφέλη του αυτοκινητοδρόμου θα είναι μεγάλα, καθώς θα μειωθεί ο κυκλοφοριακός όγκος στη Λεωφόρο Κηφισού.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ