Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

O Xορευτικός Ομιλος Μαυροματίου έκοψε την πίτα-βίντεο





Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου  στην καφετέρια του Μαλέση, στην κοπή πίτας του Χορευτικού Ομίλου Μαυροματίου.  
Τις ευχές για την πίτα έψαλλε ο  ιερέας π.Παναγιώτης.Η υπεύθυνη του Χορευτικού Ομίλου Μαυροματίου κα Ανθούλα Δρίτσα, εξήρε την έντονη δραστηριότητα καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους που δεν περιορίζεται μόνο στα μαθήματα χορού.Στην εκδήλωση βρέθηκε ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,οι αντιδήμαρχοι Δ. Αλιάρτου κ.Ξυδώνας,κ.Μαλέσης,κ.Αραπίτσας,ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μαυροματίου κ.Πελώνης,ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ραχούτης,οι Σύλλογοι Γυναικών,Βαγίων,Θεσπιών,Λεονταρίου,Ασκρης,ο Σύλλογος Γονέων Δημ.Σχολείου Μαυροματίου,Το Κοινό των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον,και εκπρόσωποι ΑΓΕΒ.Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι χοροί με τα χορευτικά του Μαυροματίου, Χωστίων και Νεοχωρίου,υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ.Γεωργίου Λούκα.





















ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το αγροτικό "πρόβλημα" σε αριθμούς..

Θολό ούτως ή άλλως το τοπίο στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα, όταν η συζήτηση περνάει και στους αριθμούς, το όλο πράγμα φέρνει σε... σταυρόλεξο.

Στο περίφημο μητρώο αγροτών, για παράδειγμα:
  • είναι εγγεγραμμένα πάνω από 1.200.000 άτομα,
  • «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», ωστόσο, είναι μόνο 320.000 και από αυτούς
  • ενεργοί μόνο οι 180.000, καθώς οι λοιποί έχουν περάσει στη σύνταξη,
  • άλλοι 500.000 δηλώνουν αγρότες αν και έχουν εισόδημα από αγροτικές εργασίες μόνο κατά 35%,
  • ενώ την ενιαία ενίσχυση της ΕΕ εισπράττουν περί τα 800.000 άτομα!..

 Ζαλιστήκατε;

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Ορχομενό τη Δευτέρα ο Α.Τσίπρας


Εκλογές πριν το Σεπτέμβριο ζήτησε ο Α. Τσίπρας


Στο μπλόκο των αγροτών στον Ορχομενό θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, γύρω στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνομιλήσει με τους αγρότες και θα τους εκφράσει τη στήριξη του κόμματος του.
Έχουν προηγηθεί επισκέψεις των βουλευτών Γ. Σταθάς και Β. Αποστόλου, ενώ ο πρώτος ήταν το πρωί της Κυριακής, στην κατάληψη της Ε.Ο. στο ύψος του Κάστρου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς φορολογούνται τα «μπλοκάκια» το 2013

Πως φορολογούνται τα «μπλοκάκια» το 2013

Στις περισσότερες περιπτώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών ο φόρος θα είναι αυξημένος από 280 έως και 2.900 ευρώ, κυρίως λόγω της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ και της αύξησης του τέλους επιτηδεύματος. Ωστόσο, υπάρχουν και «παραθυράκια» που επιτρέπουν υπό προϋποθέσεις τη φορολόγηση τους με την κλίμακα των μισθωτών ή αν έχουν εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ και αμοίβονται με ΑΠΔ να γλυτώνουν το τέλος επιτηδεύματος.
Αναλυτικότερα, προβλέπονται τα εξής:
Ευνοϊκή φορολόγηση για τους νέους επαγγελματίες: Προβλέπεται ότι οι επαγγελματίες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 θα φορολογηθούν με 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ εισοδήματος, 26% για τα 10.000 έως 50.000 ευρώ και 33% για το τμήμα από 50.000 ευρώ και πάνω. Αντίθετα, για όσους έκαναν έναρξη το 2012 ή το 2011, ο συντελεστής θα είναι κανονικά το 26% για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 33% για εισόδημα 50.000 και πάνω.
Φορολόγηση με κλίμακα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επαγγελματίες θα μπορούν να φορολογούνται με την κλίμακα. Αρκεί να έχουν ως τρεις εργοδότες, και να έχουν υπογράψει σύμβαση που να είναι θεωρημένη από την Εφορία. Εναλλακτικά, μπορούν να έχουν περισσότερους πελάτες, αρκεί να ο ένας να τους δίνει πάνω από το 75% των εσόδων τους. Όσοι μπουν στην κλίμακα δεν θα μπορούν να επικαλεστούν δαπάνες.
Εκπτώσεις: Η μοναδική δαπάνη που θα αφαιρείται από τα ακαθάριστα έσοδα των επαγγελματιών είναι οι ασφαλιστικές εισφορές - ολόκληρες και όχι το 10% όπως γινόταν μέχρι τώρα. Δεν θα αναγνωρίζονται δαπάνες για καύσιμα, κινητή τηλεφωνία, κλπ.
Φόρος επιτηδεύματος: Το τέλος αυξάνεται στα 650 ευρώ, αλλά δεν θα το καταβάλλουν όσοι δεν έχουν κλείσει πενταετία από την έναρξη του επαγγέλματος. Η αύξηση θα γίνει αναδρομικά, δηλαδή θα εμφανιστεί στα εκκαθαριστικά του 2013.
Θεώρηση βιβλίων-στοιχείων: Καταργείται. Τα βιβλία θα πρέπει να ενημερώνονται αλλά δεν θα θεωρούνται. Επιτρέπεται η έκδοση αθεώρητων τιμολογίων προς επιτηδευματίες και εταιρείες, καθώς και έκδοση θεωρημένων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών ή παροχής υπηρεσιών προς ιδιώτες.
Όριο τζίρου για έναρξη επαγγέλματος: Δεν αυξήθηκε. Για τζίρους μέχρι 5.000 ευρώ, δεν είναι υποχρεωτική η έναρξη επαγγέλματος. Ωστόσο, όσοι ασκούν ένα από τα αποκαλούμενα «κατονομαζόμενα» επαγγέλματα (λογιστές, δημοσιογράφοι κλπ) πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν έναρξη από το πρώτο ευρώ.
Πότε μπορώ να πληρώνομαι με απόδειξη εσωτερικής δαπάνης;
Ένα «παραθυράκι» του νόμου είναι η απόδειξη δαπάνης, με την οποία μπορεί να πληρώνεται κανείς για μικροποσά και να γλυτώνει την έναρξη επαγγέλματος και το «μπλοκάκι». Για να πληρώνεται κάποιος με απόδειξη δαπάνης πρέπει όμως να υπάρχουν από κοινού οι εξής συνθήκες:
  • Να απασχολείται περιστασιακά με την συγκεκριμένη εργασία και όχι από σύστημα
  • Να λαμβάνει μικροποσά από αυτήν την εργασία
  • Να μην είναι επιτηδευματίας από άλλη αιτία
Την ΑΠΔ χορηγεί ο εργοδότης αφού κάνει τις εξής παρακρατήσεις:
  • Φόρο 20% που αποδίδεται στην Εφορία.
  • Χαρτόσημο 3,6% υπέρ του Δημοσίου.
Παράδειγμα: Για αμοιβή 1000 ευρώ, ο ενδιαφερόμενος εισπράττει τελικά 764 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι όσοι πληρώνονται με απόδειξη δαπάνης δεν χρειάζεται να κάνουν έναρξη στην εφορία (δηλαδή να τηρούν βιβλία και να αποδίδουν ΦΠΑ), ούτε να εγγραφούν στον ΟΑΕΕ (οπότε γλυτώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, περίπου 3.000 ευρώ το χρόνο) ενώ γλυτώνουν και το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ.
Ωστόσο, το εισόδημα με απόδειξη δαπάνης θα θεωρείται πλέον εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα, δηλαδή θα φορολογείται με φόρο 26% από το πρώτο ευρώ. Έτσι, ο εργοδότης θα παρακρατεί το 20% πριν πληρώσει τον εργαζόμενο, και ο τελευταίος θα πληρώνει το υπόλοιπο 6% με το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γονείς νεαρών ποδοσφαιριστών πλακώθηκαν μεταξύ τους! (video)

Αν διψάτε να απολαύστε μερικές στιγμές της γνήσιας Ελλαδάρας που όλοι αγαπήσαμε, αξίζει να..
παρακολουθήσετε τα δυο επόμενα video.Οι σκηνές αυτές σημειώθηκαν σε αγώνα πρωταθλήματος Κ-17 ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Βέροια, όταν...
...γονείς συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, ο αγώνας ήταν στο 72', όταν η μητέρα ενός παίκτη των φιλοξενούμενων αποκάλεσε "χωριάτη" ένα φίλο του ΠΑΣ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος.zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Απέκλεισαν την Εθνική στο Κάστρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ένταση με τους αστυνομικούς.( φωτογραφίες και video)


Για περίπου μία ώρα απέκλεισαν το Εθνικό οδικό δίκτυο στο ύψος του Κάστρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας οι αγρότες της Βοιωτίας.
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αγροτών και αστυνομικών όταν διμοιρία των ΜΑΤ προσπάθησε να αποτρέψει την κατάληψη του οδοστρώματος ωστόσο οι αγρότες με μπροστάρηδες και τους φορείς της περιοχής έκαναν πράξη την απειλή τους και μοίρασαν αγροτικά προιόντα στους διερχόμενους οδηγούς προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.




lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Κοινό των Βοιωτών-Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου



Το Σάββατο  2 Φεβρουαρίου 2013  έγινε η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «Κοινού των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον».  Η σύσταση του Νέου Δ. Συμβουλίου είναι η εξής:

1.     Πρόεδρος: Οδυσσέας Καρβούνης
2.     ΑντιπρόεδροςΠολιτισμού: Πέτρος Ζάγκας
3.     ΑντιπρόεδροςΠεριβάλλοντος: Ζιώγας Δημήτρης
4.     Γραμματέας: Παναγιώτης Λάμπρου
5.     Ταμίας: Αθανάσιος Νικολόπουλος
6.     Αναπληρώτριαγραμματέας και υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Παγώνα
7.     Υπεύθυνησε θέματα κοινωνίας Στέλλα Δαραμάρα

Μετά από πρόταση του προέδρου η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή ορίστηκε η κα Χαρίκλεια Τσοκανή, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου εντεταλμένη σύμβουλος αρμόδια σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Μας προσέφερε 2χρονο κοριτσάκι για σεξουαλική συνεύρεση

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Ολλανδός δημοσιογράφος από την Ελληνίδα καθηγήτρια που προσέφερε ένα δίχρονο κοριτσάκι για babysitting και σεξουαλικές πράξεις
Σοκαρισμένος από το γεγονός ότι η Ελληνίδα καθηγήτρια προσέφερε ένα κοριτσάκι για babysitting και σεξουαλικές πράξεις δηλώνει ο Ολλανδός δημοσιογράφος Αλμπέρτο Στέχμαν.
Οι αποκαλύψεις της εκπομπής "Undercover in the Netherlands" είχαν ως αποτέλεσμα της σύλληψη της 52χρονης Ισαβέλλας Ακτύπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της πρώτης γυναίκας που συλλαμβάνεται στη χώρα μας με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος, που ήθελε να αναδείξει το θέμα των χιλιάδων παιδόφιλων γυναικών έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον ιδρυτή του απαγορευμένου παιδοφιλικού κινήματος παρουσιαζόμενος ως παιδόφιλη γυναίκα που αναζητούσε βοήθεια γιατί πάλευε με τις ορμές της για μικρά κορίτσια.
Ο ιδρυτής του κινήματος Μάρτιν Ουιτενμπόγκαρντ ήταν αυτός που παρέπεμψε τον δημοσιογράφο στην 52χρονη ελληνίδα, η οποία του είπε μέσω e-mail ότι είναι πιο εύκολο για γυναίκες παιδόφιλες να ζουν στην Ελλάδα. Έτσι η έρευνα συνεχίστηκε στην Ελλάδα, καθώς γυναίκα συνάδελφος του ήρθε στη χώρα μας για να συναντήσει από κοντά την καθηγήτρια.
Η 52χρονη, όπως δηλώνει ο Αλμπέρτο Στέχμαν στο "Έθνος της Κυριακής", συμβούλεψε τη δημοσιογράφο να κρύψει τα παιδοφιλικά αισθήματά της για να έρθει σε επαφή με ένα παιδί και της πρότεινε να εργαστεί ως baby sitter ή ως δασκάλα ξένων γλωσσών. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να "προσφέρει" ένα 2χρονο παιδί για babysitting και σεξουαλικές πράξεις.
Της συνέστησε επίσης πότε θα μπορούσε να προχωρήσει σε σεξουαλικές ενέργειες με το παιδί. Σύμφωνα με την Ελληνίδα η ώρα του μπάνιου είναι μια καλή ευκαιρία γιατί το κοριτσάκι είναι πολύ μικρό για να το θυμάται αργότερα.
Η παιδόφιλη σύμβουλος είπε μάλιστα στη δημοσιογράφο ότι δεν είχε πρόβλημα να της "προσφέρει" το δίχρονο αυτό κορίτσι αφού σε περίπτωση που ο πατέρας το ανακάλυπτε η ίδια θα υποστήριζε ότι δεν ξέρει τίποτα γι’αυτό.
Ο δημοσιογράφος είναι εξαιρετικά ευγνώμων που ολοκληρώθηκε αυτή η έρευνα με τέτοια επιτυχία. "Σοκαρίστηκα που αυτή η κυρία μας προσέφερε ένα δίχρονο παιδί για να κάνουμε σεξ μαζί του. Αυτές είναι σκανδαλώδεις υποθέσεις. Είμαι χαρούμενος που η αστυνομία πήρε την πληροφορία και την έρευνα στα σοβαρά, συλλαμβάνοντας αυτή τη γυναίκα", υπογραμμίζει.
Η 52χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενη για πορνογραφία ανηλίκων, δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ότι είναι θεραπεύτρια ψυχικής υγείας - διπλωματούχος υπνοθεραπεύτρια και τάσσεται ενάντια σε κάθε σεξουαλική κακοποίηση, παρενόχληση και πορνογραφία ανηλίκων.
Κατά την απολογία της υποστήριξε μάλιστα ότι είναι αθώα και ότι συμμετείχε σε συνέδρια που συμπεριελάμβαναν και παιδοφιλικά άτομα στο πλαίσιο των ερευνών της. Τονίζει μάλιστα ότι παρότρυνε την Ολλανδή δημοσιογράφο σε μια φυσιολογική ζωή και ότι την συμβούλευε να κάνει νέους φίλους και να ξεπεράσει το πρόβλημά της μέσω της πνευματικότητας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων

Αυτά είναι τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων [πίνακας]

Τέσσερα μόνο κόμματα πήραν σε μια δεκαετία δάνεια συνολικού ύψους 272 εκατ. ευρώ. Από αυτά τη μερίδα του λέοντος απέσπασαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να δώσουν καμία εμπράγματη εγγύηση. Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», σε πίνακα της Τράπεζας της Ελλάδας φαίνεται ότι το συνολικό ύψος των δανείων που πήραν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο τότε Συνασπισμός την περίοδο 2000-2011 φτάνει τα 272.449.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρήματα πήγαν στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα, ειδικά στα δυο πρώτα κόμματα. Συγκεκριμένα, συνεχίζει η εφημερίδα, τα δάνεια που πήραν τα κόμματα έχουν ως εξής: ΝΔ: 106.431.000 ευρώ από την Αγροτική ΠΑΣΟΚ: 92.292.000 ευρώ από την Αγροτική ΚΚΕ: 10.977.000 ευρώ από την Εθνική, την Attica και την Marfin Συνασπισμός: 8.277.000 ευρώ κυρίως από την Εθνική Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τέσσερα κόμματα, μόνο το ΚΚΕ έδωσε εμπράγματες εγγυήσεις (ακίνητα) για την αποπληρωμή των δανείων που έλαβε. Αντίθετα η μόνη εγγύηση που κατέθεσαν τα υπόλοιπα κόμματα είναι οι... τίτλοι των ονομάτων τους και η μελλοντική τους χρηματοδότηση από το κράτος. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Πεπόνη και Μουζακίτη. Ήδη πολλά τραπεζικά στελέχη έχουν καταθέσει με υπομνήματα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν ως ύποπτοι για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήταν τότε αρμόδια για τα οικονομικά τους. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ένας από αυτούς έχει σήμερα υψηλόβαθμη θέση σε νευραλγική δημόσια υπηρεσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρο των Αγροτων η Περιφερεια Στερεας Ελλαδας

Οµόφωνο ψήφισµα συµπαράστασης στον αγώνα των αγροτών
από το
Περιφερειακό Συµβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Με πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, το
Περιφερειακό Συµβούλιο εξέδωσε οµόφωνα ψήφισµα συµπαράστασης στον αγώνα
των αγροτών, το πλήρες κείµενο του οποίου έχει ως εξής :
«Το Περιφερειακό Συµβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λαµβάνοντας υπόψη
τις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και της γενικότερης πολιτικής που έχει
επιδεινώσει την κατάσταση των αγροτών µε τη δυσανάλογη αύξηση του κόστους
παραγωγής (πετρέλαιο, γεωργικά εφόδια, κ.λ.π.) µε τα διαρθρωτικά προβλήµατα της
αγοράς των αγροτικών προϊόντων και µε την απώλεια παραδοσιακών αγορών :
1. Στηρίζει τα δίκαια αιτήµατα και τους αγώνες των αγροτών ενάντια στις
νέες επιβαρύνσεις (αύξηση φόρου πετρελαίου και εισφορών ΟΓΑ, φορολογία,
χαράτσια, κατάργηση δώρων στις συντάξεις) αλλά και τις κατευθύνσεις της
νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αφού το κόστος παραγωγής οδηγείται
σε απαγορευτικά επίπεδα, που εξαφανίζουν τον αγρότη και τις οικογένειές
τους.
 2. Καλεί την κυβέρνηση να αντιµετωπίσει µε τη δέουσα σοβαρότητα τα
θέµατα του πρωτογενή τοµέα, να λάβει όλα τα αναγκαία µέτρα που θα
συµβάλουν στη βελτίωση των τιµών όλων των αγροτικών προϊόντων και της
µείωσης του κόστους παραγωγής. Πρέπει να πάψουµε να είµαστε µια χώρα
που εισάγει τεράστιες ποσότητες αγροτικών και κτηνοτροφικών προίόντων,
αλλά µε στοχευµένες ενέργειες να ενισχυθεί ο πρωτογενής τοµέας και να
γίνουµε µια χώρα διατροφικά αυτάρκης.
3. Καταγγέλει τη συνεχιζόµενη πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής
Ανάπτυξης & Τροφίµων που έχει σαν στόχο :
α) την υποβάθµιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και της αφαίρεσης των
αρµοδιοτήτων χωρίς διασύνδεση και συντονισµό µεταξύ των κεντρικών
υπηρεσιών και των υπηρεσιών των Περιφερειών αποδυναµώνοντας δραµατικά
τον αναπτυξιακό ρόλο της Περιφέρειας δηµιουργώντας ανυπέρβλητα
προβλήµατα στην υλοποίηση των προγραµµάτων του, όπως αυτό φαίνεται
καθηµερινά τα τελευταία χρόνια (π.χ. 2 χρόνια για να εγκριθεί ένα σχέδιο
βελτίωσης, 12 µήνες για µια γεώτρηση, κ.λ.π.)
β) την ανάθεση των περισσότερων προγραµµάτων – ελέγχων σε ιδιωτικές
υπηρεσίες, τις περισσότερες φορές χωρίς καµία υποδοµή.
Είµαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών και των οικογενειών τους για
να µείνουν στον τόπο τους, για να µην ξεριζωθούν από τα χωράφια τους, για
τη δυνατότητα παραγωγής ποιοτικών και φτηνών προϊόντων διότι ο
αγροκτηνοτροφικός τοµέας αποτελεί τη βάση της πραγµατικής οικονοµίας.
Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων µε την πολιτική τους έχουν
συντελέσει στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήµατος και στο µαρασµό της
περιφέρειας.
Εµµένουµε στην άµεση επίλυση των προβληµάτων τους.»
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΑΘΑΝΑΤΟ" ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-Ζήτησαν από άστεγο να πληρώσει το χαράτσι για ένα ακίνητο που δεν έχει!

Ζητούν από άστεγο να πληρώσει το χαράτσι
Δραματικές ώρες περνά ένας 31χρονος Πατρινός, ο οποίος από την μια στιγμή στην άλλη λόγω της οικονομική κρίσης βρέθηκε να είναι άνεργος, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον ούτε που να κοιμηθεί.
Ο νεαρός άντρας που έχει δίπλωμα Γ’ κατηγορίας και είναι χειριστής μηχανημάτων, ενώ γνωρίζει και την τέχνη του ηλεκτροσυγκολλητή, έφτασε στο σημείο πριν από λίγες ημέρες να βγει σε εκπομπή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού και να απευθύνει έκκληση για δουλειά.

Ο 31χρονος έχει φτάσει στα όριά του, ενώ τις επόμενες ημέρες του έχουν ζητήσει να εγκαταλείψει το χώρο που του παραχώρησαν μέσα σε μηχανουργείο για να κοιμάται...

Όπως γράφει το patrastimes, ο ίδιος εξομολογήθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, πως το κράτος φρόντισε να του ρίξει και την χαριστική βολή, καθώς έλαβε ειδοποιητήριο από την εφορία, με το οποίο τον καλούσαν να πληρώσει χαράτσι για ένα σπίτι που δεν του ανήκει, επειδή κάποτε το ‘χε νοικιάσει και είχε το συμβόλαιο του ρολογιού στο όνομά του.

Τα όσα ανέφερε για το πώς ένιωσε όταν παρέλαβε το ειδοποιητήριο αποκαλύπτουν την απελπισία και την απόγνωση του νεαρού άντρα:

«Αρχικά νόμισα πως κάποιος βάλθηκε να μου κάνει πλάκα ή να παίξει με την δυστυχία μου. Ξέρετε τι είναι να μην έχεις που να κοιμηθείς, να σε έχουν πετάξει από το σπίτι που νοίκιαζες, να μην σου 'χει μείνει τίποτα και να λαμβάνεις ειδοποίηση για να πληρώσεις χαράτσι για κάτι που δεν έχεις ούτε σαν ενοικιαστής με αποτέλεσμα να κοιμάσαι σε ένα ράντζο μέσα σε μηχανουργείο;»
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι ΦΩΤΟ που θα ήθελε να κάψει η Αγγελική Ηλιάδη


Μπορεί σήμερα να είναι από τις πιο σέξι παρουσίες¨...
στην ελληνική showbiz, ωστόσο η Αγγελική Ηλιάδη δεν ήταν πάντα έτσι.



Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα" News" βλέπουμε την τραγουδίστρια πολύ διαφορετική και με λίγα κιλάκια παραπάνω.

Δείτε τις φωτογραφίες:





Διαβάστε Περισσότερα »

Στην ευχή του Αλλάχ

 
Ακόμη (960) αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους το μήνα Ιανουάριο
Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 (6.972) αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, (960) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Ιανουάριο 2013.
Ειδικότερα, (454) αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (116 άτομα), την Αλβανία (58 άτομα), την Κίνα (57 άτομα), το Ιράκ (46) και την Αλγερία (41 άτομα).
Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές και εθνικές πτήσεις charter από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιανουάριος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων (506) αλλοδαπών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ).
Με τις επιστροφές του μηνός Ιανουαρίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε (6.972) άτομα.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημότης Αράχωβας ο 2ος καταζητούμενος


Το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.
Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 7 από 24-03-2011, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.crimesonair.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εύχομαι τα καλύτερα στον Λεβαδειακό»


 
Μπορεί να μεταπήδησε στον Ατρόμητο, αλλά ο Στέφανο Ναπολεόνι είχε να πει τα καλύτερα για τον Λεβαδειακό και τους οπαδούς του, τους οποίους ευχαρίστησε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook για τα τέσσερα χρόνια στην ομάδα της Βοιωτίας και τόνισε πως έκανε την καλύτερη επιλογή. «Άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω όλους για τα τέσσερα χρόνια που περάσαμε μαζί. Ευχαριστώ για όλες τις στιγμές, καλές και κακές που είχαμε μαζί. Κάποιες φορές πρέπει στη ζωή να κάνουμε επιλογές, κάποιες φορές είναι εύκολο, κάποιες άλλες είναι δύσκολα.
Εγώ πάντως έκανα τη δικιά μου, γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι για μένα και για την καριέρα μου το καλύτερο. Σίγουρα κάποιος από εσάς δεν θα το καταλάβει, στενοχωριέμαι γι’ αυτό, αλλά από την πλευρά μου εύχομαι σε σας και τον Λεβαδειακό τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Εγώ πλέον θα σας έχω πάντα στην καδιά μου και θα είναι κάτι που δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ ξανά!»
Διαβάστε Περισσότερα »

Να γιατί πρέπει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα



Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2013 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που... αγόρασε πέρυσι (και πρόπερσι.) τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. 

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. 

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή της σύλληψης των τριών ληστών της Κοζάνης

Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή της σύλληψης των τριών ληστών της Κοζάνης

Bγαλμένες από κινηματογραφική ταινία μοιάζουν οι σκηνές της σύλληψης των τριών νεαρών που κατηγορούνται για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης την Παρασκευή.
Οπως φαίνεται και από το βίντεο που πρόβαλε το Mega οι κάτοικοι της Βέροιας παρακολουθούν αποσβολωμένοι τους αστυνομικούς που έχουν ακινητοποιήσει τους τρεις νεαρούς στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας.
Ορθιοι δίπλα στους τρεις συλληφθέντες με το δάκτυλο στη σκανδάλη στέκονται μια ντουζίνα αστυνομικοί που τους σημαδεύουν με τα αυτόματα όπλα.
Στην  άλλη άκρη του δρόμου, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και έκαναν σωματικό έλεγχο σε ακόμη έναν άνδρα. . Πρόκειται για τον οδοντίατρο που είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο των ληστών.
Υπενθυμίζεται ότι οι νεαροί άρπαξαν από τον οδοντίατρο το αυτοκίνητο και τον έβαλαν με τη βία μέσα στο φορτηγάκι και μάλιστα στη θέση του οδηγού.
Πηγή βίντεο: Νewsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μισθός 17.900 ευρώ το μήνα για την διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ

Μισθός 17.900 ευρώ το μήνα για την διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ

Ετήσια μισθοδοσία συνολικού ύψους 785.000 θα έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για τα 8 μόλις μέλη της νέας διοίκησης που διόρισε η κυβέρνηση. Πρωταθλητές η νέα διευθύνουσα σύμβουλος κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, ο Ολλανδός πρόεδρος Πολ Κόστερ καθώς και οι κύριοι Κολλιόπουλος και Γάγαλης.
Συγκεκριμένα, η αποκαλούμενη «σιδηρά κυρία» των τραπεζών, Αναστασία Σακελλαρίου θα λαμβάνει 215.000 ευρώ ετησίως ή 17.900 το μήνα καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017.
Αυτό προβλέπεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2013, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία». Ειδικότερα, η νέα διοίκηση του ΤΧΣ, το οποίο είναι μεταξύ άλλων αρμόδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελείται από τους εξής:
  • Πολ Κόστερ (Ολλανδία), πρόεδρος του ΤΧΣ, με μισθό 100.000 ευρώ
  • Ανδρέας Μπερούτσος, μέλος, 30.000 ευρώ
  • Pierre Mariani (Γαλλία), μέλος, 30.000 ευρώ
  • Γεώργιος Μέργος, γ.γ. του ΥΠΟΙΚ και εκπρόσωπος του, 30.000 ευρώ
  • Ευθύμιος Γκατζώνας, εκπρόσωπος ΤτΕ, 30.000 ευρώ
Η εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από τους:
  • Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος, 215.000 ευρώ
  • Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων, 185.000 ευρώ
  • Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος, 165.000 ευρώ
Συνολικά, από τα 8 μέλη της διοίκησης μόνο ένας, ο κ. Γάγαλης ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση, όπου είχε τη θέση του αντιπροέδρου. Ο κ.Γάγαλης ήταν στέλεχος του ΔΝΤ επί 19 έτη.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται κατασχέσεις ακόμα και για αυτούς που χρωστούν κάτω από 3000 ευρώ

Έρχονται κατασχέσεις ακόμα και για αυτούς που χρωστούν κάτω από 3000 ευρώ
Με «βροχή» ειδοποιητηρίων, ακόμα και για κατασχέσεις, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να πιέσει τους περίπου 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου, να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, καθώς η Τρόικα απαιτεί περίπου 2 δισ ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα, έως το τέλος του έτους. Ο κλοιός σφίγγει ακόμα και γύρω από τους μικροοφειλέτες, δηλαδή όσους χρωστάνε κάτω από 3.000 ευρώ. Το πρώτο βήμα από το υπουργείο Οικονομικών είναι η αποστολή ειδοποίησης για την οφειλή. Εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, ακολουθεί επιστολή σε πιο αυστηρό ύφος και εν συνεχεία γίνεται εξώδικη όχληση. Εάν ο οφειλέτης εξακολουθεί να αγνοεί τη πρόσκληση του υπουργείου για πληρωμή ή ρύθμιση, τότε η εντολή που έχει δοθεί είναι να ξεκινά διαδικασία κατάσχεσης σε τυχόν ακίνητα του οφειλέτη, ενοίκια και καταθέσεις, ακόμα και στο 25% μισθών και συντάξεων, με το ακατάσχετο να ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι εφόσον οι οφειλές ξεπερνάνε τις 5.000 ευρώ, τότε προβλέπεται άσκηση ποινικής δίωξης. Υπολογίζεται ότι περίπου 2.300.000 φορολογούμενοι χρωστάνε έως 3.000 ευρώ στο Δημόσιο, με το σύνολο αυτών των οφειλών να φτάνει στο 1,1 δισ ευρώ και περίπου 100.000 είναι εκείνοι με οφειλές από 3.000 έως 300.000 ευρώ, με το σύνολο των οφειλών τους να υπολογίζεται στα 3 δισ ευρώ. Κατ' εντολήν της Τρόικας η Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών θα στραφεί εφεξής και στις 5.770 φορολογούμενους με οφειλές από 300.000 έως 1.000.000 ευρώ καθώς και στους 1.500 με οφειλές πάνω από 1.000.000 ευρώ, με σύνολο χρεών περίπου 35 δισ ευρώ! Σύμφωνα, πάντως, με τη TASK FORCE του Χορστ Ράιχενμπαχ, από τη "δεξαμενή" των παλαιών οφειλών των περίπου 43 δισ ευρώ, εισπράξιμα θεωρούνται τα περίπου 8 δισ ευρώ. Με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται "φορτωμένη" με φορολογικά βάρη, ειδικά από τη φορολόγηση των ακινήτων, υπηρεσιακοί παράγοντες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που "φούσκωσαν" κατά περίπου 13 δισ ευρώ μέσα σε έναν χρόνο. Τον προβληματισμό ενισχύουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου 550.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων για το 2011, με τη συνολική οφειλή να ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι "τρέχουν" οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, όπως επίσης οι δόσεις για τον ΦΑΠ του 2010, ενώ ο προγραμματισμός του ΚΕΠΥΟ προβλέπει την αποστολή και των σημειωμάτων του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, κάτι που σημαίνει ότι οι τελευταίες δόσεις θα συμπέσουν με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος αλλά και με τις πρώτες δόσεις του νέου Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, που υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο Φθινόπωρο!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιός είναι φθηνότερος τρόπος θέρμανσης;

 

Mπορεί πολλοί Ελληνες να ανάβουν το τζάκι για να ζεσταθούν, αλλά αυτό -εάν δεν είναι ενεργειακό- είναι το ακριβότερο(!) μέσο θέρμανσης, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).





Το εργαστήριο συνέκρινε το κόστος ανά θερμική κιλοβατώρα για εννέα διαφορετικές τεχνολογίες θέρμανσης. 
Οικονομικότερες αποδείχθηκαν οι...  αντλίες θερμότητας, με κόστος λιγότερο από 6 λεπτά, έναντι 14,8 λεπτών του λέβητα πετρελαίου, 10,5 λεπτών του φυσικού αερίου και 20,6 του ανοικτού τζακιού.

Η μελέτη βασισμένη σε συγκεκριμένες παραδοχές (κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου κ.λπ.) που εάν διαφοροποιηθούν, όπως επισημαίνεται αλλάζουν και τα συμπεράσματα, συγκρίνει τις διάφορες τεχνολογίες θέρμανσης, σε κόστος θερμικής ενέργειας και τον βαθμό απόδοσης με αντίστοιχα μεγέθη ενός συνήθους λέβητα πετρελαίου.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι την οικονομικότερη θέρμανση προσφέρουν οι αντλίες θερμότητας, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα κλιματιστικά. Το κόστος θερμικής ενέργειας αυτής της τεχνολογίας ανέρχεται στο 39,44% του αντίστοιχου κόστους του λέβητα πετρελαίου. Στον αντίποδα βρίσκεται η τεχνολογία του ανοιχτού τζακιού με κόστος 139,12% έναντι του 100% του λέβητα πετρελαίου. Το κόστος για τις αντλίες θερμότητας ανέρχεται σε 0,058 ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα έναντι κόστους 0,148 ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα του πετρελαίου θέρμανσης.

Η απόδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας διαφοροποιείται από την εξωτερική θερμοκρασία και για τον λόγο αυτό διαφοροποιείται και το κόστος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης του ΕΜΠ, στην Γ΄ Ζώνη, η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές ορεινής Αρκαδίας Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου, η οικονομικότητα περιορίζεται στο 42,34% έναντι του 39,44% που είναι στις περιοχές Β΄ Ζώνης στην οποία ανήκει και η Αττική. Η αμέσως οικονομικότερη τεχνολογία είναι αυτή του λέβητα βιομάζας, τα περίφημα δηλαδή πέλετ που κερδίζουν συνεχώς μερίδια κατανάλωσης.

Το κόστος θερμικής ενέργειας ανέρχεται στο 57,84% αυτού του πετρελαίου και αντιστοιχεί σε 0,086 ευρώ η θερμική κιλοβατώρα. Ακολουθεί το ενεργειακό τζάκι με κόστος στο 69,56% έναντι του πετρελαίου και κόστος θερμικής ενέργειας στα 0,103 ευρώ ανά θερμική ενέργεια έναντι 0,148 ευρώ ανά θερμική ενέργεια του πετρελαίου. Το ανοιχτό τζάκι είναι το πλέον αντιοικονομικό, με κόστος θερμότητας στα 0,206 ευρώ η θερμική κιλοβατώρα.

Ο λέβητας φυσικού αερίου συμπύκνωσης, που αξιοποιεί δηλαδή και τη θερμότητα των καυσαερίων, εμφανίζει κόστος στο 63,70% του αντίστοιχου κόστους του λέβητα πετρελαίου που μεταφράζεται σε 0,094 ευρώ η θερμική κιλοβατώρα. Αρκετά υψηλότερα στα 71,52% του κόστους πετρελαίου βρίσκεται ο απλός λέβητας φυσικού αερίου. Το κόστος θερμότητας ανέρχεται σε 0,105 ευρώ η θερμική κιλοβατώρα. Τα παραπάνω κόστη προκύπτουν με τιμή πετρελαίου θέρμανσης στα 1,285 ευρώ το λίτρο.

Οι καταναλωτές έχουν στραφεί τόσο στο φυσικό αέριο (όσοι έχουν δυνατότητα σύνδεσης) όσο και στα καυσόξυλα και στα πέλετ, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΔΕΗ, γίνεται εκτεταμένη χρήση κλιματιστικών και ηλεκτρικών συσκευών. Η αλόγιστη χρήση βιομάζας με τις συνέπειες που έχουν ήδη καταγραφεί στο περιβάλλον έχει υποχρεώσει το ΥΠΕΚΑ να προβεί έστω εκ των υστέρων σε θεσμικές παρεμβάσεις για τη θέσπιση προδιαγραφών. Από ελέγχους του ΥΠΕΚΑ διαπιστώθηκε ότι ποσοστό 60% περίπου των συσκευών εναλλακτικής θέρμανσης δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος ανακοίνωσε προσφάτως στη Βουλή ότι άμεσα θα κυκλοφορήσει ενημερωτικό υλικό που προετοιμάζει ειδική ομάδα επιστημόνων (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας /ΚΑΠΕ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων), δεδομένου ότι οι πολίτες έχουν εκτεθεί σε έντονη διαφημιστική προβολή εναλλακτικών πηγών θέρμανσης, στηριγμένη πολλές φορές σε αμφισβητήσιμα οικονομικά και επιστημονικά στοιχεία. Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε τη διάθεση πόρων από το Πράσινο Ταμείο για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας.

Ενδεικτικά του φαινομένου είναι τα στοιχεία για την αύξηση των επιχειρήσεων εμπορίας καυσόξυλων, από το μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, οι επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων το 2012 αυξήθηκαν κατά 100% σε σχέση με το 2011, ενώ σε σύγκριση με το 2010 έχουν οκταπλασιαστεί. Οπως σχολιάζεται από το Επιμελητήριο: «Είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος που παρουσιάζει τέτοια αύξηση, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην πλειοψηφία των επαγγελματικών κλάδων, όπου καταγράφεται τα τελευταία τρία χρόνια μια συνεχής μείωση μελών, δείγμα της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού». Με βάση τα στοιχεία, οι νέες εγγραφές ανά έτος ήταν 5 το 2010, 19 το 2011 και 38 το 2012 και ο αριθμός μελών του κλάδου ανά έτος από 133 μέλη το 2011 έφτασε τα 170 το 2012.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Συλλόγου Βλαχικου Γάμου Θήβας


O Παραδοσιακός Σύλλογος του Βλάχικου Γάμου της Θήβας σαςπροσκαλεί στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων με θέμα:
Με αφορμή το Βλάχικο Γάμο της Θήβας.
Ζητήματα καταγραφής, ερμηνείας και διαχείρισης
των αποκριάτικων δρώμενων στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Κεντρική ομιλία με θέμα: Ο Βλάχικος Γάμος της Θήβας
Δρ. Ανδρομάχη Οικονόμου, Κύρια Ερευνήτρια Κέντρου Λαογραφίας, Ακαδημία Αθηνών.

Σύντομες εισηγήσεις:
Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Διευθύντρια Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημία Αθηνών
Δρ. Όλγα Τσακηρίδη, Κύρια Ερευνήτρια Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών
Δρ. Ζωή Μάργαρη, Ερευνήτρια Κέντρου Λαογραφίας, Ακαδημία Αθηνών.


Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων.
 
                                                                      ΤΟ Δ.Σ.
                                                                     ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφορούν ελεύθεροι 800 παιδόφιλοι


Από τους κατηγορούμενους δικάστηκαν 80 και προφυλακίστηκαν μόνο 10

Ελεύθεροι κυκλοφορούν 800 «παιδόφιλοι» της διπλανής πόρτας», όπως χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς ενώ συνελήφθησαν τα τελευταία πέντε χρόνια για κατοχή και διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, δεν προφυλακίστηκαν από τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με στοιχεία  από τους 810 κατηγορούμενους για παιδοφιλία έχουν δικαστεί μόλις οι 80 και από αυτούς έχουν προφυλακιστεί μόνο 10.

Τα βασικότερα προβλήματα για αυτό είναι ο υπερπληθυσμός των φυλακών, η έλλειψη απαιτούμενων γνώσεων από τους δικαστικούς, που τους οδηγεί σε δισταγμούς, οι οποίοι φαίνονται από το πόσο πολλοί παιδόφιλοι απελευθερώνονται «λόγω αμφιβολιών», εξηγεί αρμόδια πηγή.

Οι παιδόφιλοι, σύμφωνα με τους αρμόδιους αστυνομικούς, είναι συνήθως άνδρες ηλικίας από 16 έως 70 ετών, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν βίντεο με θύματα ακόμα και νεογέννητα μωρά. Ανάμεσα τους πολίτες υπεράνω υποψίας, όπως δικαστικοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δικηγόροι, επιχειρηματίες, γιατροί και εκπαιδευτικοί. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε συλληφθεί δικαστής, ο οποίος φερόταν να κακοποιεί σεξουαλικά το ίδιο του το 5χρονο παιδί.

Στην περίπτωση του, επειδή υπήρξε κατηγορία για κακοποίηση και όχι για διακίνηση βίντεο παιδικής πορνογραφίας, ο δράστης οδηγήθηκε στη φυλακή, ύστερα όμως από πρωτοφανή καθυστέρηση. Και αυτό γιατί η πρωτόδικη απόφαση για 13 χρόνια κάθειρξη δεν ήταν αρκετή και χρειάστηκε να εκδοθεί η απόφαση του εφετείου (6 χρόνια κάθειρξη), για να καταλήξει σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Το αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορεί και αυτός ελεύθερος για αρκετό καιρό παρότι υπήρχαν ακράδαντα στοιχεία ότι είχε κακοποιήσει το ίδιο του το παιδί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Μπήκε να κλέψει και έπιασε... κουβέντα: "Δε θέλω τίποτα, μάστορα. Κοιμήσου!"

Ήταν Σαββάτο ξημερώματα όταν το Δέλτα της Χαλκίδας σηκώθηκε στο πόδι. Ο επίδοξος ληστής μπήκε μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες...
και στο σπίτι μιας γυναίκας με σκοπό να κλέψει...
Αν και έψαξε όλα τα δωμάτια, τελικά δεν πήρε κάτι, ωστόσο πήγε και στην κρεβατοκάμαρα που κοιμόταν η γυναίκα και την κλείδωσε.

Η άτυχη γυναίκα άκουσε θόρυβο και έτρεξε προς το σαλόνι αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Έτσι, βγήκε με το νυχτικό στο μπαλκόνι και άρχισε να καλεί σε βοήθεια...

Ο 31χρονος, που λίγο αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αρχικά είχε προσπαθήσει να κάνει διάρρηξη στο αυτοκίνητο της φωτογραφίας, δεν τα κατάφερε και αποφάσισε να μπει στα σπίτια.


Όπως γράφει το evianews, ο δράστης πήγε σε διπλανό σπίτι και αφού άνοιξε το παντζούρι, έσπασε το παράθυρο και μπήκε μέσα. Ο θόρυβος ξύπνησε τον 55χρονο ιδιοκτήτη που σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει.

Τον είδε στην κουζίνα. "Τι θέλεις φίλε εδώ;" τον ρώτησε ψύχραιμα. "Τίποτα μάστορα, κοιμήσου" είπε ο ληστής και το έβαλε στα πόδια.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, που περιπολούσαν στη περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, έφτασαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ