Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αυτά έγραφε το απειλητικό σημείωμα σε Στουρνάρα


Αυτά έγραφε το απειλητικό σημείωμα σε Στουρνάρα



"Mην τολμήσετε να εκποιήσετε κινητή ή ακίνητη περιουσία κανενός Έλληνα και Κρητικού γιατί οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για εσάς και τους εντολείς σας", έγραφε μεταξύ άλλων το απειλητικό σημείωμα που έφτασε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Το σημείωμα, που έφερε την υπογραφή "Κρητική Επανάσταση" ήταν σε φάκελο, ο οποίος περιείχε και μία σφαίρα 9 mm.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αν είστε ένα τέτοιο ζευγάρι... χωρίστε καλύτερα!

Έχουμε συνηθίσει την συμμετρία ανάμεσα στα ζευγάρια, τουλάχιστον όσο αφορά το ύψος!!!
(για ευνόητους λόγους)...
Τελικά ο έρωτας δεν κοιτά όχι μόνο την ηλικία αλλά από ότι αποδεικνύεται απο τις παρακάτω φωτογραφίες, δεν κοιτά ούτε και διαστάσεις…

tsekouratoi.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο απορριμματοφόρο στο Δ. Λεβαδέων


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ca4cdf30cdf726&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1360004945711&sads=rl2xbYJp8D-Ls3lcjxODtJGN8Wk

Ο Δήμος Λεβαδέων επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες ότι κατόπιν της ευγενικής δωρεάς από το Δήμο Αθηναίων, απέκτησε πρόσφατα απορριμματοφόρο όχημα αποκομιδής ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Με το συγκεκριμένο όχημα ο Δήμος Λεβαδέων διαθέτει πια δικά του μέσα για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους μπλε κάδους (ανακύκλωσης συσκευασιών) με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
Για την αποτελεσματικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων παρακαλούμε όλους τους δημότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου να χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους μόνο για την τοποθέτηση απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών.
Επίσης οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 22613-50857 ή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Βασίλειο Τσίνα, τηλ.: 22613-50809.https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13ca4cdf30cdf726&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1360004882638&sads=3CohpRGqEXjJhcluZvFkRaKJ3wY
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Ενημέρωση αγροτών μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1540

Οι αγρότες μπορούν να καλούν στον αριθμό 1540 και να ενημερώνονται
σχετικά με:
  • τις τελευταίες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ που έχουν καταβληθεί στους τραπεζικούς  τους λογαριασμούς.
  • το στάδιο που βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών για τα έτη μετά το 2011  και οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί,
  • τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές για τα έτη μετά το 2011.

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν όσοι χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία είναι: 
Να καλέσουν στο 1540 και  για ενημέρωση για τον ΕΛΓΑ να πιέσουν το πλήκτρο με αριθμό 2 της συσκευής τους.
Στη συνέχεια πληκτρολογούν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους (Α.Φ.Μ.) και ακολουθώντας τις τηλεφωνικές οδηγίες  θα ενημερωθούν, σε λιγότερο από 2 λεπτά, για την πορεία των πληρωμών και των δηλώσεων ζημιάς που αφορούν στον ΕΛΓΑ.
Σημειώνεται ότι το κόστος της επικοινωνίας αντιστοιχεί στη χρέωση μιας αστικής κλήσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα εορτασμού της μνήμης του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλήρωση Κυπέλλου:Με ΠΑΟΚ ο Λεβαδειακός στα προημιτελικά

Ετοιμοπόλεμος στην Κέρκυρα

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Με ΠΑΣ κληρώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», με Λεβαδειακό ο «Δικέφαλος του Βορρά» στα προημιτελικά. Μόνο στον τελικό οι δυο τους.

Αποφεύχθηκε, αλλά μόνο… προσωρινά η μονομαχία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδος. Η κλήρωση των προημιτελικών έφερε τους νταμπλούχους αντιμέτωπους με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους Θεσσαλονικείς με τον Λεβαδειακό, ενώ Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης και Βέροια-Πανθρακικός συνθέτουν τα άλλα ζευγάρια.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

1. ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός
2. Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης
3. ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός
4. Βέροια-Πανθρακικός

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα γίνουν 27 και 28 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου.

Tα «σταυρώματα» στα ημιτελικά:

Νικητής 1 - Νικητής 4
Νικητής 3 - Νικητής 2

Οι πρώτες αναμετρήσεις των ημιτελικών θα διεξαχθούν 17 και 18 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 27 και 28 του μήνα.

Ο τελικός θα γίνει στις 11 Μαΐου του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα βιβλία που βρήκε η αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Αυτά είναι τα βιβλία που βρήκε η αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο οι δράστες της ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης και φερόμενοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς εντοπίστηκαν πέραν τον άλλων στοιχείων, εγχειρίδια και βιβλία που εντάσσονται στο χώρο των αναρχικών.
Συγκεκριμένα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε:
  • Οι Αόρατοι του Νάνι Μπαλεστρίνι. Πρόκειται για μυθιστόρημα της ιταλικής πεζογραφίας από τις εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος, σε μετάφραση Δημήτρη Δεληολάνη και ημερομηνία έκδοσης την 1 Ιανουαρίου 2005.
  • Φωτιά και Μπαρούτι, Από την Ινδονησία μέχρι τη Χιλή, των Πυρήνων της Φωτιάς.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα παρουσιάστηκε και το Φωτιά και Μπαρούτι, Από την Ινδονησία μέχρι τη Χιλή Νο 2, συγγραφείς του οποίου είναι τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς
  • GENOVA LIBERA, 19-21 Ιούλη 2001, Ο εξεγερτικός αγώνας ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία και τη ρεφορμιστική διεθνή
Η μπροσούρα GENOVA LIBERA εκδόθηκε στην Αθήνα το 2001 από την κολεκτίβα «Άνεμος». Για τα γεγονότα στη Γένοβα κυκλοφόρησαν επίσης δυο ακόμα μπροσούρες, από τον Αναρχικό Πυρήνα Φλόγες Αντίστασης (Ηράκλειο) και από την ομάδα «Γιοί της Νύχτας» (Αθήνα)
  • Η Τρομοκρατία του Σωτήρη Κωστόπουλου από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ με Χρονολογία Έκδοσης το Δεκέμβριο του 1986.
  • Ημερολόγιο δρόμων, από τους Πυρήνες της Φωτιάς το οποίο εκδόθηκε στις 13Ιουλίου του 2012

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Ίσως το πιο άσχημο νυφικό που έχει υπάρξει!


Τo νυφικό που θα δείτε παρακάτω προέρχεται από την συλλογή νυφικών του Yves Saint Laurent για το 1965!...
Υπάρχει γυναίκα που να φόρεσε στα αλήθεια αυτό το έκτρωμα??



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στην Εύβοια καταζητούμενος της Interpol


Συνελήφθη στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης...
ένας 42χρονος υπήκοος Καναδά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 16-10-2012 αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL των Η.Π.Α..

Σύμφωνα με την ανωτέρω αγγελία, ο 42χρονος διώκεται για απάτες, φοροδιαφυγή και λοιπά αδικήματα που διέπραξε, μαζί με άλλους συνεργούς του, κατά τα έτη 2009 έως και 2011 στο Ανατολικό Τμήμα της Πολιτείας της « VIRGINIA » και σε άλλες περιοχές των Η.Π.Α..

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Χαλκίδας.

nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έστειλαν σφαίρα στο γραφείο του Γ. Στουρνάρα

Φάκελος με σφαίρα εστάλη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Εντοπίστηκε από τη γραμματεία του γραφείου
Ένας φάκελος με σφαίρα έφτασε, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού, αφού παραλήφθηκε από τη γραμματεία, η οποία εντόπισε τη σφαίρα και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και απειλητική επιστολή με την υπογραφή "Κρητική Επανάσταση". Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες είχαν σταλεί φάκελοι στις εφορίες Ηρακλείου, Χανίων και Αγίου Νικολάου στους οποίους μέσα υπήρχε μία σφαίρα και ένα προειδοποιητικό μήνυμα.
"Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για εσάς και τους εντολείς σας".
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο:Τι προκαλεί η τσίχλα στον εγκέφαλο;;;


Φωτογραφία για Απίστυετο:Τι προκαλέι η τσίχλα στον εγκέφαλο;;;


Για όλους εσάς που λατρεύετε να μασάτε τσίχλες αδιάκοπα, μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η τσίχλα κάνει καλό στον...εγκέφαλό σας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δεν μασάνε.

Οι ερευνητές τονίζουν πως οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται από το μάσημα, με μία θεωρία να εξηγεί πως το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τον ερεθισμό του εγκεφάλου και τη ροή αίματος προς αυτόν. Οι συμμετέχοντες την έρευνα υποβλήθηκαν σε ορισμένα τεστ, με ορισμένους να μασάνε τσίχλα και τους υπόλοιπους να μην μασάνε.

Κατά τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές σκάναραν τους εγκεφάλους τους για να παρατηρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια των 30λεπτων τεστ, οι εθελοντές πίεζαν ένα κουμπί με τον δεξί ή τον αριστερό τους αντίχειρα έπειτα από τις υποδείξεις ενός βέλους σε μια οθόνη υπολογιστή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια των τεστ είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις στο πάτημα των κουμπιών από εκείνους που δεν μασούσαν.

Συγκεκριμένα, όσοι μασούσαν τσίχλα έκαναν έναν μέσο όρο 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να πατήσουν το σωστό κουμπί, ενώ εκείνοι που δεν μασούσαν είχαν μέσο όρο τα 545 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-Ο Τσίπρας στο μπλόκο του Ορχομενού


Βίντεο-Ο Τσίπρας στο μπλόκο του Ορχομενού

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το αγροτικό μπλόκο του Ορχομενού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι οι σωτήρες της χώρας κρύβονται πίσω από τις κλούβες με τα ΜΑΤ.

Κάλεσε τους αγρότες να μην πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που επιβάλλει η κυβέρνηση και να μετατρέψουν τον αγώνα τους σε αγώνα όλης της κοινωνίας.

Παράλληλα δεσμεύτηκε κατηγορηματικά για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα.

Δείτε το Βίντεο:


. από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΘΗΒΑΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της χορωδίας του Δ.Ο.Θ σε κοσμικό κέντρο της Θήβας στις 26 Ιανουαρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ  κ. Ι. Παπαδημητρίου και  ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Δ.  Κουτσοδήμος.

Η Πρόεδρος κ. Χριστοφόρου Ελένη και το Διοικητικό Συμβούλιο της χορωδίας του Δ.Ο.Θ ευχαρίστησαν τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Δ.Η.Κ.Ε.Θ κ. Δρένιο για την πρόσληψη Μαέστρου ( της κ. Καλαφάτη).

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και μεταξύ άλλων είπε ότι θα ενεργήσει για την πρόσληψη Πιανίστα και την εξασφάλιση αίθουσας για τη χορωδία του Δ.Ο.Θ.

Μετά την κοπή της πίτας από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο της χορωδίας του Δ.Ο.Θ ακολούθησαν τραγούδια και χορός από τους χορωδούς και τους φίλους της χορωδίας.
  



                               ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Ο.Θ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα πραγματοποιηθεί την  5η     Φεβρουαρίου   2013, ημέρα  Τρίτη  ώρα 13.00  στο Δημοτικό Κατάστημα.
Το  θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το εξής:
1.Εκλογή Αντιπροέδρου της  Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λεβαδέων για την
περίοδο 2013 – 2014.
2.Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ     ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ του κ. Γαϊτη Νικολάου του Ιωάννη και της Γιαννούλας.
3.Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» στον κ. Σφουντούρη Δημήτριο του Νικολάου.
4.Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ζεστής και κρύας κουζίνας» του κ. Μαριδάκη Αθανασίου του Αντωνίου.
           5.Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ »  στην  κ.  Τάγκαλου Νίκη του Δημητρίου.
6.Εξέταση αιτήματος «Σωματείο Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Βοιωτίας».
7.Eξέταση αιτήματος «΄Ενωσης Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Λιβαδειάς» περί παραχώρησης α)πέντε επί πλέον θέσεων ταξί στην πιάτσα της οδού Καλιαγκάκη & β) δημιουργίας νέας πιάτσας ταξί τεσσάρων θέσεων επί της οδού Φίλωνος.
8.Εξέταση αιτήματος κ. Τσιτσοπούλου Σοφίας περί χορήγησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Ηλία Καστρίτη.
9.Eξέταση αιτήματος  «ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» περί  μεταφοράς  των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου».
10.Γνωμοδότηση για την κοπή δένδρων επί της οδού Αισχύλου κατά την εκτέλεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΟ ΕΡΚΥΝΑ ΕΩΣ ΟΔΟ ΦΙΛΩΝΟΣ».
11.Aνάκληση άδειας Λειτουργίας Καταστήματος Υ.Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «PIU» της ΛΕΒΑΔΟΣ Α.Ε.
12.Ανάκληση άδειας Λειτουργίας Καταστήματος Υ.Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «STYLE» της  Β. & Γ. ΠΕΤΡΟΥ Ο.Ε.
13. Ανάκληση άδειας Λειτουργίας Καταστήματος Υ.Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ» της ΓΚΩΝΙΑΣ Α.Ε.
14. Ανάκληση άδειας Λειτουργίας Καταστήματος Υ.Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «ΑΡΩΜΑ» της ΜΠΟΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί: Μην προχωράτε σε βεβιασμένες κρίσεις- Ρισκάρουμε για 700 ευρώ

Αστυνομικοί: Μην προχωράτε σε βεβιασμένες κρίσεις- Ρισκάρουμε για 700 ευρώ

Να μην προχωρούν οι επικριτές της σε «βεβιασμένες κρίσεις οι οποίες δεν βοηθούν» έκανε λόγο το συνδικαλιστικό κίνημα της Αστυνομίας η ΠΟΑΣΥ αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης , η οποία μίλησε παράλληλα για «ρίσκο 700 ευρώ».
Η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ακόμα, ότι δεν υπάρχει αντεκδίκηση από την πλευρά της δημοκρατίας την οποία υπηρετεί η ΕΛ.ΑΣ, «ακόμη και σε αυτούς που στρέφονται εναντίον της, χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών», ενώ αναφερόμενη για τις κατηγορίες περί βασανιστηρίων μιλά για «βεβιασμένες κρίσεις και άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών», οι οποίες δεν βοηθούν το έργο της ΕΛ.ΑΣ.
Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:
«Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι γνωστό ότι αγωνίζεται σταθερά για να έχει ο Έλληνας Αστυνομικός τα απαραίτητα εφόδια και τις εγγυήσεις εκείνες που θα του επιτρέπουν να δίνει αποτελεσματικές μάχες έναντι πάσης μορφής εγκληματικών φαινομένων.
Οι συνεχιζόμενες συλλήψεις υπόπτων και κατηγορουμένων ήδη ατόμων για τρομοκρατικές ενέργειες σε μια περίοδο κατά την οποία επανέρχεται απειλητικά το φαινόμενο της τρομοκρατίας, ιδίως όταν η χώρα μας χρειάζεται τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, την εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα, έρχονται να αναπτερώσουν το ηθικό των συναδέλφων μας και να επιβεβαιώσουν τη θέση μας για περαιτέρω ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η άμεση κινητοποίηση, η ταχύτατη αντίδραση και κυρίως η θαρραλέα επέμβαση των αστυνομικών "του ειδικού μισθολογίου των 700 ευρώ", που δεν δίστασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους, αποδεικνύουν το φιλότιμο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος των συναδέλφων μας έναντι των συμπολιτών μας.
Οι βεβιασμένες κρίσεις και η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών περί βασανιστηρίων στο στάδιο της ανάκρισης των συλληφθέντων - από τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας- το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να είναι άμεσο ώστε να μην αιωρούνται σκιές για το τι πραγματικά συνέβη, δεν βοηθούν την προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ούτε μπορεί να επισκιάσουν το γεγονός των συλλήψεων και την πρόοδο των ερευνών, οι οποίες δεν έγιναν προφανώς κάτω από ιδανικές συνθήκες, κάτι που οι κάθε λογής κατήγοροι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν καθώς και τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες εκείνων που μάχονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.
Είναι επιβεβλημένη και προαπαιτούμενο του δικαιϊκού μας συστήματος η διαλεύκανση στο «φως της ημέρας» της υπόθεσης αυτής για να μη μένουν στίγματα.
Η δημοκρατία σίγουρα δεν εκδικείται, ακόμη και αυτούς που στρέφονται εναντίον της. Χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών, κάτι που οφείλει να μη λησμονεί και να πράττει αδιαλείπτως η Πολιτεία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Τσίπρα στους αγρότες της Βοιωτίας




Τον Ορχομενό Βοιωτίας και τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Τσίπρας άκουσε τα προβλήματά τους και τάχθηκε στο πλευρό τους.


(Ομιλία Τσίπρα στους αγρότες της Βοιωτίας)



zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Aφαντος ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης ο οποίος καταζητείται για χρέη 200.000 ευρώ

Aφαντος ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης ο οποίος καταζητείται για χρέη 200.000 ευρώ

Η κρίση χτυπάει και έναν... Δον Ζουάν! Ο λόγος για τον γνωστό ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για χρέη σε βάρος του Δημοσίου ύψους 200.000 ευρώ προερχόμενα από απλήρωτους φόρους προηγούμενων ετών.
Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ο ηθοποιός παραμένει άφαντος για να γλιτώσει τη σύλληψη, πιθανότατα σε μία προσπάθειά του να συγκεντρώσει το προαπαιτούμενο ποσό έτσι ώστε να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών του και τελικά να μη βρεθεί σιδηροδέσμιος ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτή είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Ελληνας ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία.
Το 1996 ο Γιώργος Κιμούλης είχε ιδρύσει, όπως αρκετοί συνάδελφοί του, μια δραματική σχολή, την οποία ωστόσο έκλεισε μερικά χρόνια αργότερα. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ανεβάζοντας τη δική του θεατρική εκδοχή στο έργο του Εντεν φον Χόρβατ «Ο Δον Ζουάν έρχεται από τον πόλεμο» με τίτλο «Δον Ζουάν, η επιστροφή», πλαισιωμένος από έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Ταμίλα Κουλιέβα και η Φαίη Ξυλά. Ο καρδιοκατακτητής τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στο θέατρο Αθηνών, στη παράσταση «Συνέντευξη» με τη, Δήμητρα Ματσούκα, ένα θεατρικό έργο το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη τηλεοπτική ταινία.
Ο ηθοποιός υπήρξε παντρεμένος με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά αλλά και τη Μαρία Δαμανάκη. Με τη σημερινή επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη δεκαοκτάχρονη Μαριάννα, η οποία θα ακολουθήσει τα βήματά του στην υποκριτική.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά διεκδικεί δυναμικά το Πανεπιστημιακό Τμήμα!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της αριθμ.2013-3ης Συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων

Αριθμός απόφασης : 12

Περίληψη

Συζήτηση και λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ενέργειες διεκδίκησης παραμονής του πανεπιστημιακού τμήματος Λιβαδειάς.

Στην Λιβαδειά, σήμερα 30 Ιανουαρίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων μετά την από 2051/25-01-2013 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλιαντάση Δημητρίου, η οποία δόθηκε σε κάθε Σύμβουλο, σύμφωνα με το άρθρο 67 § 5 του Ν.3852/2010 << Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης >>.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, επειδή σε σύνολο 33 συμβούλων ήταν παρόντες 28 σύμβουλοι δηλαδή:


ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                         ΑΠΟΝΤΕΣ                                                              
                                                                                               
Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος                               1.Γκικόπουλος Σπυρίδων
Νταντούμη Ιωάννα.                                                 2.Πολυτάρχου Λουκάς
Ρούτης Κωνσταντίνος                                             3.Τσιφής Δημήτριος
Κακοτρίχης Κωνσταντίνος                                                4. Ψυχογιός Παναγιώτης 
Τσίνας Βασίλειος                                                     5.Τσεσμετζής Εμμανουήλ       
Καλλιαντάσης Δημήτριος                                                    
Καραμπέτσος Επαμεινώνδας                              
Καραμάνης Γεώργιος                  
Λαμπριτζής Σεραφείμ                                
Παλαμίδας Ιωάννης                                                   Θ.Η.Δ.: Θέμα Ημερήσιας Διάταξης                                    
Αποστολίδης Νικόλαος
Σταματίου Ανάργυρος                                                   
Λουκάς Γεώργιος
Αβορίτης Δήμος
Λαζάρου Γεώργιος
Καρράς Ιωάννης
Αποστόλου Ιωάννης
Γιούλας Ιωάννης
Καραμπέτσος Νικόλαος
Νταλιάνη- Καλλίνωση Αικατερίνη
Δελής Παναγιώτης
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Δημητρόπουλος Ιωάννης
Καρκάνας Αλέξανδρος (απών  στο 1ο Θ.Η.Δ.)                                        
Κοτσικώνας Επαμεινώνδας
Αρκουμάνης Πέτρος
Παπαλάμπρος Βασίλειος
Ζορμπάς Νικόλαος(απών  στο 1ο Θ.Η.Δ.)                                 
                                               

Καθώς επίσης, οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων:


1.Σκαπέτης Δημήτριος (Λιβαδειάς), 2.Μπαμπανάσιος Ζαχαρίας (Μαυρονερίου), 3.Γκικόπουλος Αλέξανδρος (Ρωμέϊκου), 4.Δημόπουλος Ιωάννης (Χαιρώνειας), 5.Δούκας Γεώργιος (Παρορίου), 6.Σκούρας Ανδρέας (Προσηλίου), 7. Κιούσης Λ. (Κυριακίου), 8.Κοντογιάννη Ελένη (Δαυλείας), 9. Γερονικολός Σωτήριος (Λαφυστίου), 10. Γκικόπουλος Νικόλαος (Θουρίου), 11.Γούλα Ελένη (Αγ. Γεωργίου), 12.Λύτρας Παναγιώτης (Αλαλκομενών), 13.Ζώτικας Ιωάννης (Αγ.Τριάδας), 14.Χαρογιάννης Σωτήριος (Κορώνειας), 15.Φλώρος Ιωάννης (Ακοντίου), 16.Παπαδά Αγγελική (Πρ. Ηλία),17.Φίλων Χρήστος (Αγ.Άννας),18.Δάλκας Λουκάς (Αγ.Βλασίου),19.Αγγελόπουλος Κων/νος (Ανθοχωρίου), 20.Βρούζας Θωμάς  (Βασιλικά). 

Παρόντος και του προσκληθέντος Δημάρχου κ. Παπαγγελή Νικολάου.                 
Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
……………………………………………………………………………………………………
Εισηγούμενος το 1ο θέμα ημερήσιας διάταξης, έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Παπαγγελή Νικόλαο, ο οποίος έθεσε υπ΄ όψιν των Δημοτικών Συμβούλων τα παρακάτω:

«….Με την αναγγελία από τον Τύπο των όσων σχεδιάζονται για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, είχαμε κάνει μία σειρά από ενέργειες στις οποίες πάλι υπήρχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το λαό και τους εκπροσώπους της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας γενικότερα.
Στην πορεία και αναζητώντας στρατηγικές και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα διατήρησης και αναβάθμισης του Τμήματος στην πόλη της Λιβαδειάς.
Έτσι λοιπόν, πέρα από μία προσπάθεια που κάναμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς από την πλευρά μας, όπως άλλωστε έτσι είχε γίνει και με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Σχολής, να μπορέσουμε να αναλάβουμε πέρα από τα έξοδα και την συνεισφορά που έχει ο Δήμος στα λειτουργικά έξοδα της Σχολής – με το κτίριο όπως γνωρίζετε- ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του προϋπολογισμού καλύπτεται από το Δήμο – να προσπαθήσουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι σε πιθανό σενάριο, όπου θα έμπαινε θέμα λειτουργικού κόστους για το πανεπιστήμιο.
Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με κάποιους εκπροσώπους της περιοχής είμαστε σε θέση εάν και εφόσον υπάρξει τέτοιο ζήτημα να δούμε και το λειτουργικό κόστος.
Στην πορεία και αναζητώντας στρατηγική συμμαχία με άλλες πόλεις της Ελλάδας που είχαν αντίστοιχο θέμα και μιλάμε κυρίως για τα πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο και Δυτικής Μακεδονίας, όπου δραστηριοποιούνται στις πόλεις της Κοζάνης, της Βέροιας, της Φλώρινας, καταφέραμε και πήραμε μία ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. σε σχέση με την αναγκαιότητα διατήρησης αυτών των πανεπιστημιακών σχολών.»
(Ο κ. Δήμαρχος αναγιγνώσκει το σχετικό ψήφισμα του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.)       

Ακολούθως, ο κ. Πρόεδρος έδωσε τον λόγο σε εκπροσώπους φορέων και τοπικούς παράγοντες της περιοχής της Βοιωτίας, οι οποίοι προσκλήθηκαν για το ανωτέρω θέμα και ανάπτυξαν τις προτάσεις τους και τα συμπεράσματα τους σχετικά. (κ.κ. π. Δημητριος, Μπότσαρης Χ, Παναγιωτόπουλος Ν, Τσιπλάκος Αρ, Σταθάς Ι, Ρούσσαρης Αρ, Αγνιάδης Π, Παπαθωμά Θεοφ, Μουλκιώτης Γ, Θηβαίος Ν, Σιδέρης Γ, Παπασπύρου Κ, Πελέκης Γ, Ξηρογιάννης Κ, Ντασιώτης Γ, Σαμιώτης Π , Μπίνιος Λ, Κόκκινος Σπ, Καρβούνης Γ, Παπαγγελης Γ, Δημητρίου Χρ, Αποστολου Ι, Πούλου Γ, Κοτσικώνας Επ, Παπαλάμπρος Β, Παλαμίδας Ι).

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, από την όποια προέκυψε πρόταση συγκεκριμένου ψηφίσματος από τον επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ελάσσων μειοψηφία), κ. Κοτσικώνα Επαμεινώνδα, καθώς και πρόταση – προσθήκη στο ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Δήμαρχος,  από την επικεφαλή της «Δυναμικής Συνεργασίας – Ανεξάρτητης Κίνησης Νέου Δήμου Λεβαδέων» (ελάσσων μειοψηφία), κας Πούλου Γιώτας.

Το Προεδρείο του Δ.Σ. διαβουλεύτηκε με τους επικεφαλείς όλους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και  κατέληξε σε συγκεκριμένο κείμενο ψηφίσματος προς ψήφιση από όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Ο κ. Πρόεδρος  ανάγνωσε το ψήφισμα και κάλεσε τα μέλη του Σώματος όπως αποφασίσουν σχετικά.
Κατόπιν ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία, από την οποία προέκυψε -με είκοσι δύο ψήφους υπέρ και τέσσερις ψήφους κατά- η υπερψήφιση του ψηφίσματος. 

Η Δημοτική Σύμβουλος κα Πούλου Γ. δήλωσε ότι καταψηφίζει το συγκεκριμένο ψήφισμα, διότι δεν συμπεριλήφθηκε πρόταση της στο συγκεκριμένο ψήφισμα που αφορούσε την προσθήκη: « και την ανάληψη ευθύνης από το κράτος – αυτής που το Σύνταγμα ορίζει για την δωρεάν, δημόσια παιδεία».
Ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοτσικώνας Επ. δήλωσε ότι εμμένει σε ξεχωριστό ψήφισμα και συγκεκριμένα  στο ψήφισμα που πρότεινε η παράταξη του, διότι είναι αυτό που περιλαμβάνει το συνολικό σκεπτικό της προωθούμενης μεταρρύθμισης στην ανώτερη εκπαίδευση και καλύπτει απόλυτα όχι μόνο τις θέσεις του αλλά και της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων. 

Συνοψίζοντας, το Δ.Σ. αφού άκουσε τα ανωτέρω, έλαβε υπόψη του τις διατάξεις των άρθρων 65, 67, 238  του Ν. 3852/10 και κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας  

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ


Την έκδοση του κατωτέρω ψηφίσματος και την κοινοποίηση του προς τους αρμόδιους φορείς:
                         
                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφορά στην κατάργηση λειτουργούντων αυτόνομων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, τα οποία έχουν να επιδείξουν εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό έργο, ενώ η συνολική δραστηριότητα τους καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Περιφέρειας.

Η επιδιωκόμενη περιφερειακή ανάπτυξη, δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στην εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, στην αναζήτηση και προώθηση του οποίου ο ρόλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία αποτελεί βασικό θεμέλιο λίθο για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας.

Η κατάργηση αποκεντρωμένων Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δημιουργεί σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα θέτει την ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της Περιφερειακής Ελλάδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της Βοιωτίας σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του χάρτη των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης, του μοναδικού θεσμού που λειτουργεί σήμερα στη χώρα, θα μας βρει αντίπαλους και αντίθετους σε κάθε βήμα.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση να μην διαταράξουν με κανένα τρόπο την λειτουργία του τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης της Λιβαδειάς, ενός τμήματος με εξαιρετικό επίπεδο σπουδών, μοναδικό γνωστικό επίπεδο, υψηλό ποσοστό αποφοίτησης και κυρίως υψηλό ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων από την αγορά εργασίας.

Επίσης , δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε οποιαδήποτε διοικητική μεταβολή του πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και μεταφορά της διοικητικής έδρας του, από την έδρα της Στερεάς Ελλάδας.

Καλούμε τους Βουλευτές Βοιωτίας και τους Βουλευτές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να είναι θεματοφύλακες της απόφασης μας.

Στην παραπάνω απόφαση ψήφισαν ΚΑΤΑ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πούλου Γ. Δημητρόπουλος Ι, Κοτσικώνας Επ. και Αρκουμάνης Π.

Η απόφαση πήρε τον αριθμό 12.
Το Δ.Σ. εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο να υποβάλλει στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, επικυρωμένο αντίγραφο της απόφασης αυτής πριν από την υπογραφή των επίσημων πρακτικών που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση. Συντάχθηκε το πρακτικό και υπογράφεται από εκείνους που πήραν μέρος στη συνεδρίαση αυτή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καλλιαντάσης Δημήτριος

1.      Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος
2.      Νταντούμη Ιωάννα
3.      Ρούτης Κωνσταντίνος
4.      Κακοτρίχης Κωνσταντίνος
5.      Τσίνας Βασίλειος                                                                                                                 
6.      Καραμπέτσος Επαμεινώνδας                                                  
7.      Καραμάνης Γεώργιος
8.      Λαμπριτζής Σεραφείμ                                             
9.      Παλαμίδας Ιωάννης
10. Αποστολίδης Νικόλαος
11. Σταματίου Ανάργυρος
12. Λουκάς Γεώργιος                                                                 Πιστό Απόσπασμα                                           
13. Αβορίτης Δήμος
14. Λαζάρου Γεώργιος
15. Καρράς Ιωάννης                                                       Λιβαδειά 01/02/2013
16. Αποστόλου Ιωάννης
17. Γιούλας Ιωάννης                                                              Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
18. Καραμπέτσος Νικόλαος                                                    Παπαγγελής Νικόλαος
19. Νταλιάνη – Καλλίνωση Αικατερίνη
20. Δελής Παναγιώτης  
21. Πούλου Γιώτα                                                  
22. Δημητρόπουλος Ιωάννης
23. Κοτσικώνας Επαμεινώνδας
24. Αρκουμάνης Πέτρος
25. Παπαλάμπρος Βασίλειος                              

Διαβάστε Περισσότερα »

Στοιχεία για την επίθεση στο Mall στη γιάφκα των Πυρήνων στο Μαρούσι

Στοιχεία για την επίθεση στο Mall στη γιάφκα των Πυρήνων στο Μαρούσι

Από χθες το βράδυ η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛ.ΑΣ έκανε φύλλο και φτερό ένα διαμέρισμα στο Μαρούσι, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως πρόκειται για χώρο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ως γιάφκα.
Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο στο Μαρούσι, στον παράδρομο ανάμεσα στο θεραπευτήριο Υγεία και την Παπανικολή. Οι αστυνομικοί που «χτένισαν» το χώρο και το κτίριο εντόπισαν σημαντικά στοιχεία, κυρίως υλικά συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και ευρήματα τα οποία συνδέουν την οργάνωση με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως από τη στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων δραστών της διπλής ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης έως τη στιγμή που έφτασε η αντιτρομοκρατική στο Μαρούσι, κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα.
Ο αφαλός της πόρτας ήταν σπασμένος, αλλά τελικά ο «εισβολέας» δεν κατάφερε να μπει στο χώρο και να αφαιρέσει στοιχεία και αντικείμενα της οργάνωσης.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στην... πόρτα του κτιρίου μετά από πληροφορίες που άντλησαν όταν δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τις πλαστές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους.
Τώρα η ΕΛ.ΑΣ χτενίζει το κτίριο για δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και για γενετικό υλικό.
Δύο από τους συλληφθέντες έκανα αποστολές με πακέτα-βόμβες
Δύο από τους τέσσερις δράστες που συνελήφθησαν μετά από τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη παραπέμπονται σήμερα σε δίκη για τα λεγόμενα τρομοδέματα, τα πακέτα – βόμβες σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων είχε αναλάβει η οργάνωση, ενώ ίχνη των δύο νεαρών είχαν βρεθεί σε γιάφκα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με την αστυνομία δακτυλικά αποτυπώματα του νεαρού Νικόλαου Ρωμανού που ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου και παρών τη νύχτα της δολοφονίας του, συμπίπτουν με εκείνα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, καθώς και σε αντικείμενα – πειστήρια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στο Βόλο.
Στη ΓΑΔΑ οι κατηγορύμενοι και μετά στον Κορυδαλλό
Στη ΓΑΔΑ διανυκτέρευσαν οι δύο κατηγορούμενοι και σήμερα θα οδηγηθούν στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων». Την Τρίτη θα μεταφερθούν στον ανακριτή της Κοζάνης για την υπόθεση των ληστειών.
Ο εισαγγελέας Κοζάνης άσκησε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
Και οι οι 4 συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τετάρτη ύστερα από την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχάριστος «πονοκέφαλος» για Παράσχο

Ευχάριστος «πονοκέφαλος» για Παράσχο

Όλους τους ποδοσφαιριστές, πλήν των νέων αποκτημάτων της ομάδας, θα έχει στα πλάνα του για το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος.

Ευχάριστο «πονοκέφαλο», ενόψει του σημαντικού εντός έδρας παιχνιδιού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, έχει ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιώργος Παράσχος, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και θα έχει τη ευχέρια να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Ωστόσο, ο έμπειρος προπονητής στην αποστολή για το ματς απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου» άφησε εκτός τα νέα αποκτήματα των Βοιωτών, δηλαδή τους Καγεχόν, Μπουμάλ και Σκέμπη.

Στην προπόνηση της Κυριακής (3/2) ο Παράσχος έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στις στημένες φάσεις, προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν απέναντι στον ΠΑΣ.

Οι «εκλεκτοί» του Παράσχου:

Κυριακίδης, Κασμερίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου και Πινέιρο.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Περί βασανισμών των "4"

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε  ότι: "την 01-02-2013 στη Βέροια, κατά τη διάρκεια σύλληψης τριών δραστών που έφεραν βαρύ οπλισμό (kalashnikov, υποπολυβόλο τύπου scorpion, πιστόλια και επαναληπτική καραμπίνα), που καταδιώκονταν για δύο ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει το πρωί της 01-02-2013 στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και για αρπαγή ενός ατόμου, επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ο αποτελεσματικός αφοπλισμός αυτών και η ασφαλής απελευθέρωση του ομήρου, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα απολύτως αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται για την αυτοπροστασία των αστυνομικών και για τη διαφύλαξη και προστασία των πολιτών, δεδομένου ότι η επιχείρηση σύλληψης εξελίχθηκε στο κεντρικότερο και πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης της Βέροιας και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης σύλληψης, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος, ασκήθηκε από τους επιχειρούντες αστυνομικούς, η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία,
κατά τη συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση της προβληθείσας αντίστασης".
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ