Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο χειμώνας επιστρέφει - Αλλάζει ο καιρός, έρχονται βροχές και χιόνια

Ο χειμώνας επιστρέφει - Αλλάζει ο καιρός, έρχονται βροχές και χιόνια

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης. Βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για την Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο που βαθμιαία θα πλήξουν και την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
Επίσης προβλέπονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.
Μεθαύριο Παρασκευή (8/2/13) τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα δυτικά, στα νότια καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά και την Ευβοια. Υφεση των φαινόμενων τη νύχτα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκανησιακά
Καιρός: νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανός 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές το απόγευμα. ύφεση των φαινόμενων τη νύχτα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πολιτικοί αρχηγοί «πάγωσαν» προς το παρόν τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα

Οι πολιτικοί αρχηγοί «πάγωσαν» προς το παρόν τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα
Την απόφαση παγώσουν το θέμα της φορολογίας των ακινήτων προκειμένου να αποσυρθεί το σενάριο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έγινε δεκτό με ομοβροντία αντιδράσεων ακόμη και από τους κυβερνητικούς βουλευτές έλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της συναντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Προκειμένου, λοιπόν, να αλλάξει το κλίμα και το θέμα να επανατοποθετηθεί σε νέες βάσεις αποφασίστηκε να κρατηθεί το θέμα εκτός επικαιρότητας για ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επεξεργαστεί περισσότερα από ένα σεναρια προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Το θέμα ανέλαβε να διευθετήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «το θέμα δεν βιάζει την κυβέρνηση», ενώ σημείωσε πως «δεν ισχύουν τα σενάρια που ακούγονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων». Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας, όταν ρωτήθηκε για το ύψος του νέου φόρου και τη σύγκρισή του με το ΕΕΤΗΔΕ που ισχύει σήμερα, υπογράμμισε πως «ακόμα τρέχουν σενάρια και η γενική δήλωση που έχω κάνει πως ότι παίρναμε θα παίρνουμε, ισχύει». Με την «αναλογία» αυτή, ήταν αντίθετες οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος για το θέμα της φορολόγησης ακινήτων, αφού είπε ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για το φόρο ακινήτων, σημείωσε: «Να είστε βέβαιοι ότι η τελική ρύθμιση θα είναι εκείνη που θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες για τα ακίνητά τους». Τι δήλωσαν Βενιζέλος και Κουβέλης Κύρια θέματα στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής όπου θα συζητηθεί το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Σχέδιο της ΕΕ, τα αιτήματα των αγροτών και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης. Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης οι τρεις αρχηγοί συζήτησαν για τα αιτήματα των αγροτών, δίνοντας απάντηση σε πάρα πολλά από αυτά, ενώ αναφέρθηκαν και σε ζητήματα της πραγματικής οικονομίας αναζητώντας τρόπους για την αναθέρμανση της αγοράς. Ο κ. Κουβέλης ανέφερε παράλληλα, ότι έκανε παρέμβαση ώστε να προωθηθούν έκτακτα μέτρα για τους ανέργους, ειδικότερα τους νέους και τις νέες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση του θέματος των αγροτών από τους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει νέα προοπτική στους αγρότες, σημειώνοντας πως μέσα από την ελληνική γεωργία θα οικοδομηθεί το πλαίσιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Επεσήμανε, παράλληλα, πως στην επόμενη συνάντηση οι τρεις αρχηγοί θα επικεντρωθούν στα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας, την ανάπτυξη και την ανεργία. Για το φόρο ακίνητης περιουσίας δήλωσε πως δεν είναι κάτι που επείγει, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να δίνει κανείς βάση στα σενάρια. Υπογράμμισε πως θα είναι ένα σύστημα δίκαιο και αναλογικό, όπου θα πληρώνουν περισσότεροι όσο το δυνατόν λιγότερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες του Νεοχωρίου πάνε Θέατρο

Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι"ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"θα παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση «Θου Κύριε» Οι Φοροφυγάδες.Αναχώρηση απο την πλατεία του χωριού μας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 16.00.Τιμή εισιτηρίου 10ευρώ,γίνονται δεκτά και εισιτήρια του Ο.Γ.Α

Η πιο τρελή θεϊκή κωμωδία «Θου Κύριε» Οι Φοροφυγάδες ανέβηκε το φετινό χειμώνα στο Θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ » στον Πειραιά. Πρωτότυπα κείμενα που ακροβατούν με αξιοθαύμαστο τρόπο μεταξύ αβίαστου γέλιου και συγκίνησης , χυμώδεις ερμηνείες, καταπληκτικές χορογραφίες , νευρώδης και ευρηματική σκηνοθεσία και πανδαισία μουσικής , φωτισμών και χρωμάτων.

Πρωταγωνιστούν οι :
Γιώργος Βασιλείου, Γιώργος Μακρής, Νίκος Ζιάγκος, Εύα Λάσκαρη, Γιώργος Μαυράς, Ερωφίλη Τζάνου, Πηνελόπη Σταματάκου, Φαίη Ανδρίτσου.

Μαζί τους και ο Γιώργος Γεωργίου
Φιλική συμμετοχή : Ευαγγελία Σαμιωτάκη.
Τα κείμενα είναι του Γιώργου Μακρή και της Κων/ντίνας Ρουμελιώτη,
η σκηνοθεσία του Γιώργου Μακρή, η μουσική επιμέλεια του Μάνου Λοΐδη, η κατασκευή σκηνικών του Dream Show, η σκηνογραφία του Περικλή Πριστούρη, τα σχέδια μακετών, διαφημιστικού υλικού ,μαρκίζας
της Χρύσας Κρασσά, τα κοστούμια της Ευσταθίας Μακρή.

Μία κωμωδία που για πολύ καιρό θα μαγέψει το θεατρόφιλο κοινό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμεινε ανάπηρη επειδή κάπνισε "συνθετική μαριχουάνα"

Σε αναπηρικό καροτσάκι θα αναγκαστεί να ζήσει μια 17χρονη μετά από εγκεφαλικά επεισόδια που έπαθε μετά από κάπνισμα " συνθετικής μαριχουάνας".
Παράλυτη έμεινε η 17χρονη  Emily Bauer όταν υπέστη μια σειρά από εγκεφαλικά επεισόδια μετά από κάπνισμα "συνθετικής  μαριχουάνας" που αγόρασε από ένα βενζινάδικο.
Η νεαρή από το Cypress του Τέξας, σήμερα κινείται με αναπηρικό καροτσάκι και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την απαγόρευση της μαριχουάνας.
Η άτυχη κοπέλα κάπνισε το τσιγάρο με φίλους της τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχικά ένοιωσε κάποιες ημικρανίες ωστόσο δεν ανησύχησε και πήγε αποφάσισε να ξαπλώσει για να της περάσει ο πονοκέφαλος.
Όσο περνούσε η ώρα η κατάστασή της χειροτέρευε με αποτέλεσμα να πάθει μικρά εγκεφαλικά επεισόδια,
Σύμφωνα  με το CNN πριν πέσει σε κόμμα είχε παραισθήσεις, έτρεχε μέσα στο δωμάτιό της και γινόταν βίαια.
Βλέποντάς το παιδί τους να αντιδρά έτσι οι γονείς της κάλεσαν ένα ασθενοφόρο και την μετέφεραν στο Νοσοκομείο Northwest Cypress.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα εγκεφαλικά επεισόδια της είχαν προκαλέσει σοβαρή αγγειίτιδα με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το πόσιμο νερό των οικισμών Παραλίας Διστόμου και Αντίκυρας


sirizaΤην Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 διαπιστώθηκε έντονη θολότητα και δυσοσμία στο πόσιμο νερό των οικισμών Παραλίας Διστόμου και Αντίκυρας.
Την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ( πάροχος και διαχειριστής του πόσιμου νερού των οικισμών ) ενημερωσε:
1. οτι το φαινόμενο ήταν αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων ( ωρα 09.23′ )
2. οτι μετά την χημική ανάλυση του νερού το νερό λόγω της παρατηρούμενης θολοτητας, «δεν ενδείκνυται η χρήση του πρός πόση» (ωρα 18.12′). Διαβεβαίωνε επίσης οτι οι αναλύσεις δεν έδειχναν «υπέρβαση στίς χημικές παραμέτρους του»
Ο Δήμος Διστόμου πριν λίγες μέρες εξέδωσε ανακοίνωση για την πλήρη ακαταλληλότητα του νερου.
Έχει ήδη περάσει ένας μήνας απο την εμφάνιση του προβλήματος και δεν έχει υπάρξει καμμιά ανακοίνωση που να ενημερώνει ακριβώς για τα στοιχεία που έχουν βρεθεί στο πόσιμο νερό για το μέγεθος του προβλήματος και τη προοπτική της λύσης του, με αποτέλεσμα:
– Οι κάτοικοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για πόση και μαγείρεμα.
– Οικογένειες με μικρά παιδιά και νήπια, να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για το πλύσιμο.
– Οι επαγγελματίες της εστίασης να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για το πλύσιμο των οπωρολαχανικών. Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι δεν ενημερώθηκαν επίσημα απο κανέναν, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου, μέχρι να ενημερωθούν απο τρίτους για το πρόβλημα.
– Εκτός απο τα προβλήματα υγείας που μπορούν να εμφανιστούν απο την χρήση του ακατάλληλου πόσιμου νερού, η αγορά για όλες τίς χρήσεις εμφιαλωμένου νερού αποτελεί και μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση, σε καιρούς λιτότητας και συνεχών περικοπών μισθών και συντάξεων.
Ζητάμε απο την «Αλουμίνιον της Ελλάδος»:
– να ενημερώσει άμεσα τους κατοίκους για την καταλληλότητα ή όχι του πόσιμου νερού
– να εξηγήσει γιατί απο την 10η Ιανουαρίου δεν εξέδωσε άλλη ενημερωτική ανακοίνωση για το μέγεθος της βλάβης και την προοπτική αποκατάστασης της, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογή για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
– να μας ενημερωσει αν θα χρεωσει το νερό στους κατοίκους της παραλίας Διστόμου για όσο διάστημα αυτό ειναι ακατάλληλο προς πόση.
Ζητάμε απο τον Δήμο να εξηγήσει:
– γιατί μεταθέτει την ευθύνη στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος», τουλάχιστον όσον αφορά στην Αντίκυρα, και τι μέτρα θα λάβει για την προστασία της υγείας των δημοτών.siriosfm.gr
ΣΥΡΙΖΑ
Τ.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χοροεσπερίδα στην παραλία Αλυκής


23 Φεβρουαρίου στο καφέ Τύφες στην παραλία της Αλυκής στη Βοιωτία, ο εξωραϊστικός Σύλλογος  θα πραγματοποιήσει χοροεσπερίδα με πλούσιο φαγητό-ποτό-μουσική και τραγούδι.
Καλεσμένος ο Γιώργος Γερολυμάτος μαζί με άλλους καλλιτέχνες.
Τιμή 20€
Σας περιμένουμε για μία υπέροχη βραδυά κάτω από τα αστέρια δίπλα στο κύμα!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

10 ημέρες φυλακή στους συνδικαλιστές στρατιωτικούς

Πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στους επικεφαλής του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ).
Αιτία η επιστολή τους στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο, με την οποία τον καλούσαν...
"να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει" φημολογία σχετικά με υποτιθέμενη εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για οικονομικά συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", στο έγγραφο γινόταν αναφορά για διαρροή πληροφοριών περί συνεδρίασης του ΣΑΓΕ, στην οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, να γίνει εισήγηση για κατάρτιση νέου μισθολογίου, στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η παραλαβή του εγγράφου προκάλεσε οργή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι συντάκτες καλούσαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να απαντήσει σε φήμες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κλήθηκαν σε απολογία ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης και ο γραμματέας, αρχικελευστής Αναστάσιος Τσάκαλος.

Μετά την απολογία τους, τους επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή φυλάκισης 10 ημερών για αυθάδεια, έλλλειψη σεβασμού και υπακοής προς ανώτερο, προσβολή πειθαρχίας και υπηρεσιακής τάξης, καθώς και για πρόκληση ανησυχίας και σύγχυσης στα εν ενεργεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος διατάχθηκε ΕΔΕ που θα διερευνήσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από τους προαναφερθέντες.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητικές προσλήψεις και υπέρογκες αμοιβές στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.






Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Πρόσφατα, όπως αναφέρεται σε πληθώρα δημοσιευμάτων τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, η σύνθεση του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. άλλαξε για ακόμη μία φορά στις 25/1/2013, καθώς νέα πρόσωπα ανέλαβαν τις θεσεις του Αντιπροέδρου, του Διευθύνοντα Συμβούλου και του Διοικητικού Διευθυντή.
Παρά ταύτα οι διοικούντες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, παρέμειναν «ημέτεροι», οι οποίοι σημειωτέον, ουδεμία σχέση έχουν με την θέση στην οποία διορίστηκαν, δίνοντας συνέχεια στο σκάνδαλο περί «πάρτυ ημετέρων και προκλητικών μισθών εν μέσω κρίσης», με μισθούς οι οποίοι κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ορισμένοι έχουν απαιτήσει κα ιδιαίτερα υψηλά bonus στις συμβάσεις τους.
Επίσης, η διαφαινόμενη συνέχιση προσλήψεων «ημετέρων» ως νομικών συμβούλων, παρά το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ Α.Ε. διαθέτει άρτια οργανωμένη Νομική Υπηρεσία επιτείνει την εικόνα του σκανδάλου.

 Επειδή η ΛΑΡΚΟ Α.Ε. αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού.
 Επειδή στόχος και καθήκον της Διοίκησης πρέπει να είναι η διαφύλαξη της εταιρείας και όχι το ξεπούλημά της.
 Επειδή η Διοίκηση εξαντλεί την υποκρισία και την αναλγησία της στους απλούς εργαζόμενους με απολύσεις και άγριες περικοπές μισθών, ενώ την ίδια στιγμή προσλαβάνει «ημετέρους» έναντι αδρών αμοιβών.
 Επειδή αντί να γίνονται προσλήψεις εργαζομένων στην παραγωγή, όπου υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τόσο η ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και οι εγκαταστάσεις, προσλαμβάνονται «ημέτεροι» όπως προκύπτει από τα ανωτέρω δημοσιεύματα.
 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Αληθεύουν τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα περί νέων προσλήψεων και υπέρογκων αμοιβών στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.;
-Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι νεοπροσληφθέντες καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το γνωστικό τους αντικείμενο ουδεμία σχέση έχει με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ Α.Ε.;
-Παρακαλούμε όπως μας καταθέσετε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας όσων προσελήφθησαν τους τελευταίους 3 μήνες στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.
 Ο ερωτών βουλευτής
 Σταθάς Ιωάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: "Τα Ίμια λέγονται Καρντάκ και είναι τουρκικά"!

Έκπληξη προκαλούν οι δημόσιες τοποθετήσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη στο Facebook, ο οποίος στην επέτειο εκείνης της δραματικής νύχτας του 1996 που έχασαν τη ζωή τους τρεις έλληνες αξιωματικοί, έγραφε πως τα Ίμια κατά τον ίδιο πάντα ονομάζονται Καρντάκ, όπως δηλαδή αποκαλούν τη βραχονησίδα οι Τούρκοι.
  • Απαιτεί επίσης τον τερματισμό των αναχαιτίσεων και την διακοπή οποιασδήποτε συζήτησης για ΑΟΖ!

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα Ίμια... κατά την παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες, σημειώνοντας πως τα Ίμια "είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο".


Και συνεχίζει λέγοντας πως το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών που είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων".



Σε άλλο σημείο ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει πως μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, αλλά και να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.



*Αναμένουμε τώρα τη δήλωση του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ που -όπως συνηθίζεται- σίγουρα θα κάνει λόγο για "παρανόηση",για "απόκρυψη της αλήθειας απ΄τα ΜΜΕ" ή για απλώς "προσωπικές" απόψεις..

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «εικόνα της ημέρας» στον Guardian -Οι ουρές έξω από το Αγροτικής Ανάπτυξης


guardian
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
Εκατοντάδες χέρια που υψώνονται «παρακαλώντας» για μια σακούλα με οπωροκηπευτικά. Αυτή είναι η εικόνα που διάλεξε σήμερα ο βρετανικός Guardian για την Ελλάδα.
Το «βλέμμα» του βρετανικού Guardian έπεσε για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα, με τα γεγονότα που συνέβησαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επιλέγονται στην κατηγορία «picture of the day».

Δεκάδες άνθρωποι στριμώχνονται και τεντώνουν τα χέρια περιμένοντας να πάρουν μια σακούλα πορτοκάλια. Μάτια που μοιάζουν να εκλιπαρούν τους διανομείς να πάρουν τα τρόφιμα. Οι ευεργέτες των φτωχών είναι αγρότες. Το παράδοξο είναι ότι διανέμοντας δωρεάν τρόφιμα διαμαρτύρονται ότι οι τιμές των προϊόντων τους έχουν καταρρεύσει ενώ το κόστος για την παραγωγή των αγαθών έχει εκτοξευθεί στα ύψη».

Πρώην νοικοκύρηδες άνθρωποι που δεν θα διανοούνταν ποτέ να ποδοπατηθούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο για μία χούφτα χορταρικά… τώρα εκλιπαρούν για μια μπουκιά φαγητό! Είναι η απόλυτη «επιτυχία» του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας και του πιο σκληρού εκπροσώπου της από την «ομάδα Σημίτη» κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Αναρωτιόμαστε, εάν η επόμενη επιτυχία του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι να μαζεύονται με κάρα όπως στην κατοχή αποστεωμένα από την πείνα πτώματα από την οδό Αθηνάς. Ελπίζουμε η φωτογραφία που ακολουθεί και είναι από τα χρόνια της κατοχής να μην καταντήσει ποτέ ξανά στιγμιότυπο ….ως επιλογή για ….φωτογραφία της ημέρας!
2-MEΡΕΣ 1942


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο«ΙΑΒΕΡΗΣ» ΣΤΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΩΝ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠΒ


Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 διοργανώθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, στη Θήβα, διάλεξη με ομιλητή τον γνωστό οδηγό αγώνων αυτοκινήτου κ. Αναστάσιο Μαρκουΐζο («ΙΑΒΕΡΗ»), με θέμα την οδηγική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στους νεοσύλλεκτους της 2013 Α΄ΕΣΣΟ. Ο κ. Μαρκουΐζος συνεχίζει έτσι την στενή συνεργασία με το ΚΕΠΒ, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία που διοργανώθηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στους νεοσύλλεκτους οπλίτες της 2012 Ε΄ ΕΣΣΟ και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2013 στους νεοσύλλεκτους της 2012 ΣΤʼ ΕΣΣΟ. Ο παραστατικός λόγος και η πλούσια εμπειρία του κ. Μαρκουΐζου σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς  προσελκύουν πάντοτε το ενδιαφέρον των νεοσυλλέκτων οι οποίοι παρακολουθούν τις ομιλίες με εξαιρετική προσοχή. Ο κ. Μαρκουΐζος αποδέχθηκε με προθυμία την πρόταση του Διοικητού του ΚΕΠΒ να επανέλθει και με την κατάταξη της επόμενης ΕΣΣΟ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το usb της γιάφκας «μίλησε»

Αποσπάσματα προκηρύξεων στο στικάκι της γιάφκας στο Χαλάνδρι


Αποσπάσματα προκηρύξεων πριν αναρτηθούν στο διαδίκτυο που αφορούν σε δύο χτυπήματα οχημάτων με εμπρηστικούς μηχανισμούς, την ευθύνη των οποίων αναλαμβάνουν αναρχικές ομάδες βρήκαν οι αστυνομικοί στο περίφημο usb της γιάφκας του Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα:

•    Μέρος κειμένου για την ανάληψη ευθύνης πράξης εμπρησμού, που πραγματοποιήθηκε από την ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ - την 24η Σεπτεμβρίου 2012, σε βάρος της εταιρείας TRANSAM Trading Co Ε.Π.Ε. στο Χαλάνδρι, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 27η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 22.57, υπάρχει αποθηκευμένο σε αυτό προγενέστερα της ανάρτησης και συγκεκριμένα από την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012.

•    Μέρος κειμένου που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης, το οποίο έχει αποθηκευθεί την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από τη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ/ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας  Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου 2012 και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 18.18 ώρα της ίδιας ημέρας.

Επίσης βρέθηκε αφίσα που απεικονίζει φωτογραφία του επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85 κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την επίθεση με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκε την 08.30 ώρα της 30ης Δεκεμβρίου 2010 από την τρομοκρατική Οργάνωση ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.

Στο κέντρο της αφίσας εντός κύκλου υπάρχει κείμενο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο κλείνει με τη φράση «ΖΗΤΩ Η F.A.I-I.R.F.- ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ» και η εν λόγω αφίσα αναρτήθηκε την 22α Δεκεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα http://lechatnoiremeutier.wordpress.com.

Επίσης, η αφίσα μετά του κειμένου δημιουργήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου το καθιστά κατάλληλο για εκτύπωση. Το  κείμενο υπάρχει αποθηκευμένο στο usb – stick γραμμένο στην ελληνική γλώσσα με λατινικούς χαρακτήρες ( greeklish ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Βρέθηκε ο ληστής κοσμημάτων μεγάλης αξίας


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κλοπή χρυσαφικών που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από οικία 49χρονης ημεδαπής στη Θήβα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, την 25-01-2013 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών από την 49χρονη ιδιοκτήτρια της οικίας, η κλοπή χρυσαφικών και κοσμημάτων της, συνολικής αξίας (15.000 ευρώ), για την οποία όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη παραβίασης.
Μετά από ενδελεχή έρευνα, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι ο 21χρονος την 11-12-2012 εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία της 49χρονης και χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε τα χρυσαφικά, μέρος των οποίων πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής.
Οι αστυνομικοί διενεργώντας ελέγχους, εντόπισαν το ενεχυροδανειστήριο όπου ο δράστης είχε πουλήσει τα χρυσαφικά, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για συναλλαγές με ενεχυροδανειστήρια (καταχώρηση, εγγραφή στο τηρούμενο βιβλίο αγοροπωλησιών κ.λ.π.) και κατάσχεσαν τα κλαπέντα κοσμήματα.
Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν:
· Δύο (2) χρυσά δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες,
· δύο (2) χρυσές αλυσίδες και μία (1) χρυσή λίρα με μενταγιόν.
Τα κατασχεθέντα χρυσαφικά αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και της αποδόθηκαν, ενώ ο 21χρονος προσαγόμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ομολόγησε την διάπραξη της κλοπής.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησετο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες»-Σήκωσε πανό και γιουχαϊστηκε από αναρχικούς-βίντεο

Σήκωσε πανό «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες» και γιουχαϊστηκε από αναρχικούς [βίντεο]

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στα δικαστήρια της Κοζάνης όταν μητέρα Αστυνομικού σήκωσε πανό με το οποίο εκδήλωσε την διαμαρτυρία της για την συμπεριφορά κατά των Αστυνομικών.
Το πανό έγραφε «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες» και η συγκεκριμένη γυναίκα ήθελε να διαμαρτυρηθεί με το δικό της τρόπο απέναντι στις μητέρες των ληστών του Βελβεντού.
Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του kozan.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νυφούλα ντύθηκε επιτέλους 65χρονος Κινέζος-βίντεο

Νυφούλα ντύθηκε επιτέλους 65χρονος Κινέζος [εικόνα+βίντεο]

Σάλο έχει προκαλέσει στο Πεκίνο η δημόσια ανακοίνωση μέσω διαδικτύου του γάμου μεταξύ ενός πρώην δασκάλου και ενός ντελιβερά στο Πεκίνο. Οι δυο μεσήλικες άντρες γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν παράφορα στο Πεκίνο πριν από μερικά χρόνια. Λίγους μήνες μετά την πρώτη τους γνωριμία άρχισαν να συζούν, παρά τις αντιδράσεις των οικογενειών τους.

Με πιο έντονη εκείνη του γιου του συνταξιούχου δασκάλου που σταμάτησε να του μιλάει. Αυτό όμως που ήθελαν περισσότερο από οτιδήποτε οι δυο άντρες ήταν να επισημοποιήσουν την σχέση τους και να ντυθούν γαμπρός και νύφη αντίστοιχα. Και αυτό ακριβώς έκαναν, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Guangzhou Daily, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή στο blog που διατηρούν. Καθώς ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφύλων απαγορεύεται στην Κίνα, το ζευγάρι δεν κατάφερε να πάρει κάποιο επίσημο πιστοποιητικό. Αλλά αυτό δεν τους πολυνοιάζει γιατί αυτοί το μόνο που ήθελαν ήταν να «λουστούν» τις ευχές των αγνώστων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα ΕΝΣΗΜΑ σας στο ΙΚΑ μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ηλεκτρονική υπηρεσία Ermis…Μέσω της ιστοσελίδας...
www.ermis.gov.gr, έχετε τη δυνατότητα να δείτε αλλά και να εκτυπώσετε την καρτέλα των ενσήμων σας στο… ΙΚΑ. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες είναι σε θέση να εκδώσουν on-line και τυπώσουν απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.

Για να χρησιμοποιήσετε την Ηλεκτρονική Υπηρεσία, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στο site, δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Επισκέπτεστε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και πιστοποιείτε την εγγραφή σας προσκομίζοντας:

• Νέα Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
• Το όνομα χρήστη (username) που εισάγατε στο ermis.gov.gr
• Το βιβλιάριο υγείας σας ή ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης

Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο μία φορά και σας επιτρέπει πρόσβαση στην καρτέλα των ενσήμων σας ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση.

Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε και πώς θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Πόρτα εξόδου για 25.000 δημόσιου υπαλλήλους εντός του 2013, με διαταγή της τρόικας. Τι προβλέπεται και πού θα μετακινηθούν όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα
 
Το πρόγραμμα αποχωρήσεων δημόσιων υπαλλήλων αποτελεί αυτή τη στιγμή τη σημαντικότερη εκκρεμότητα για την εκταμίευση των δύο δόσεων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ η κάθε μία. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να αποχωρήσουν 25.000 υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η Καθημερινή", το σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να είναι έτοιμο έως τις 20 Φεβρουαρίου, να προσδιοριστούν οι καταργούμενες θέσεις, αλλά και οι τριμηνιαίοι στόχοι αποχωρήσεων μέχρι το τέλος του 2014.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, αποφασίστηκε το οριστικό χρονοδιάγραμμα να είναι μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποσταλεί στην τρόικα.
Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να έχει καταρτίσει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους ανά τρίμηνο. Δηλαδή πόσοι υπάλληλοι θα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Επί της ουσίας, οι 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα έτος, λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους. Κάποιοι από αυτούς, θα επαναπροσληφθούν και θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι κανένας υπάλληλος δεν θα απολυθεί, καθώς όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα θα καλύψουν άλλες κενές θέσεις που θα προκύψουν από την συνταξιοδότηση των συναδέλφων τους.
Ωστόσο, πηγές του ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι κάποια μερίδα αυτών θα τεθεί σε καθεστώς απόλυσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αλλαγές για τους εισακτέους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Οι αλλαγές για τους εισακτέους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ



Αλλάζουν τα δεδομένα για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» και τις συγχωνεύσεις σχολών μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων. Αυτό πρακτικά σημαίνει άνοδο του ανταγωνισμού και των βάσεων εισαγωγής για τα περισσότερα από τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα ψηλά ανεβαίνει ο πήχης στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, κυρίως στις Παιδαγωγικές Σχολές.
Ανατροπές στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται από τις συγχωνεύσεις δεκάδων σχολών, ανεβάζουν τον πήχη σε πολλά τμήματα, αφού ο μειωμένος αριθμός εισακτέων θα προκαλέσει έκρηξη των βάσεων εισαγωγής.
Όπως ήταν φυσικό, οι συγχωνεύσεις ιδρυμάτων και σχολών δεν θα μπορούσαν να μη συνοδευτούν και από τη μείωση στον συνολικό αριθμό των εισακτέων. Από την ανακατανομή που έγινε στις θέσεις εισακτέων συγκριτικά με πέρυσι, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες υποψηφίων που ευνοούνται και άλλες που αδικούνται.

Πηγή: Εθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγροτικές επιδοτήσεις 6 εκατ. ευρώ


Αγροτικές επιδοτήσεις 6 εκατ. ευρώ


Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων η προκήρυξη για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο των μέτρων 311, 312, 313 του Αξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού πρϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ Δημόσιας Δαπάνης, καθώς χθες έπεσαν οι σχετικές υπογραφές.
Το μέτρο προβλέπει δαπάνες για:
- Ιδρυση, επέκταση κα εκσυγχρονισμό βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και ειδών διατροφής, βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγώ ενέργειας κα δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλαδων της τοπικής οικονομίας.

Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Είχε «stop» στο Κορωπί

A.E._Livadias_2012-2013 Μετά από κακή εμφάνιση έχασε 82-73 από τον Γ.Σ. Κορωπιου.
Ηττα μετά από 112 ημέρες(!)


Η 13η αγωνιστική (2η του β’ γύρου) του προγράμματος του 2ου όμιλου, του νότιου όμιλου, του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ αντρών αποδείχθηκε... «γρουσούζικη» για την ομάδα της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς. Η Α.Ε.Λ. που πήγαινε.. σαν τρένο με «σπασμένα φρένα» στο πρωτάθλημα, με σερί 10 νικών, την Κυριακή 3/2... «εκτροχιάστηκε» στο Κορωπί.
Το συγκρότημα του Νίκου Χρυσόγελου ξεκίνησε τη σεζόν την Κυριακή 14/10/2012 με ήττα στην παράταση, στου Παπάγου («Σαλούν»), αλλά κατόπιν είχε 10 σερί νίκες. Την Κυριακή 3/2, όμως, που είχε «απαγορευτικό» στα πλοία (λόγω της απεργίας των ναυτεργατών) είχε και «απαγορευτικό» για τους «μπλέ» στο Κορωπί.
Οι παίχτες της Α.Ε.Λ. βρήκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο από την πολύ καλή, αν και νεοφώτιστη, ομάδα του Κορωπιου που με τη νίκη της αυτή πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις, αλλά, παράλληλα «έβαλε φωτιά» στην κορυφή.


Το ματς
Οι παίχτες του Νίκου Χρυσόγελου παρουσιάστηκαν πολύ κακοί στο παιχνίδι, κυρίως στον αμυντικό τομέα. Το παιχνίδι πήγε στραβά από την αρχή. Με το «καλησπέρα» οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα και με την ολοκλήρωση του Α’ 10λεπτου κατάφεραν και «πήραν κεφάλι» στο σκορ με 9 πόντους (26-17). Στο β’ 10λεπτο ήταν σχετικά καλύτεροι στην άμυνα αλλά όχι και στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 22-15 πήγαν στα αποδυτήρια βρισκόμενοι πίσω στο σκορ με διαφορά 16 πόντων 48-32 (!)
Ασφαλώς πολύ κακό αποτέλεσμα καθώς μια ομάδα που στοχεύει ψηλά δεν μπορεί να δέχεται σχεδόν 50 πόντους μέσα σε 20 λεπτά.
Στο 3ο 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν αλλά όχι όσο έπρεπε αφού από την άλλη οι γηπεδούχοι έπαιζαν και με άλλο αέρα κι έτσι με επιμέρους σκορ 19-23, το τελευταίο 10λεπτο ξεκίνησε με 67-55, διαφορά 12 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ακόμη πιο πολύ, ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους αλλά όχι όσο έπρεπε (15-18) και έτσι το τελικό σκορ στο ταμπλό ήταν 82-73.


Οι πρωταγωνιστές
Γ.Σ. Κορωπίου (Αποστολάκης): Γυφτοκώστας 2, Παπαβλασσόπουλος 18, Εμίρης 11(2), Ατζαμόγλου 16, Ρωμαίος 3, Θ.Υφαντής, Τσιουμπρής 6(2), Π.Υφαντής 10, Γριμπαβιώτης 16.
Α.Ε. Λιβαδειάς (Χρυσόγελος): Βέλλιος 9(1), Τερματζίδης, Παπαντωνίου 24(2), Γρύλλης, Δελέγκος, Σταμάτης 10(2), Παπαδόπουλος 16, Δημητριάδης 14(1).
Διαιτητές ήταν ο κ. Επιτροπάκης Γεώργιος (Α1' Εθνικής, σύνδεσμος: Κρήτης, έτος γέν: 1970, σχολή: 1990, έτος αξιολόγησης: 1997, επάγγελμα: τραπεζικός) και ο κ. Κωνσταντινόπουλος Απόστολος (Α2' Εθνικής, σύνδεσμος: Αχαΐας-Ηλείας, έτος γέν: 1981, σχολή: 1998, έτος αξιολόγησης: 2003, Επάγγελμα: Ιδ.Υπάλληλος).


Εχει χρόνο για να δουλέψει
Η ομάδα της Α.Ε.Λ. στην επόμενη (14η) αγωνιστική που θα γίνει την προσεχή Κυριακή 10/2 βάσει του προγράμματος έχει ρεπό. Κατόπιν ακολουθεί διακοπή στο πρωτάθλημα μιας εβδομάδας καθώς δεν έχει οριστεί να γίνουν αγώνες στις 17/2 ενώ η επόμενη (15η) αγωνιστική έχει οριστεί να γίνει την Κυριακή 24/2. Εκείνη την ημέρα η Α.Ε.Λ. θα υποδεχθεί στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς την ομάδα της Αθλητικής Ενωσης Εξω Παναγίτσας Χαλκίδας που έχει αποδυναμωθεί πάρα πολύ καθώς παίζει με τους έφηβους και η Α.Ε.Λ. αναμένεται να έχει εύκολο έργο.
Σαφώς, ο χρόνος αυτός που απομένει μέχρι το επόμενο επίσημο παιχνίδι της λιβαδείτικης ομάδας επιβάλεται να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρωπους της ομάδας για να δουλέψουν στα λάθη τους και να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στην επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους.


Γ’ Εθνική - νότος - 2ος όμιλος
13η αγωνιστική
Κυριακή 03/02/2013
12:00’
Κλειστό: Νέας Πεντέλης
Α.Ε. Πεντέλης - Α.Ο. «Πολυκράτης» Σάμου 57-59
14:00’
Κλειστό: Μίλωνα
Α.Ο.Ν.Σ. «Ο Μίλων» - Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας 62-71
17:00’
Κλειστό: 1ου Γυμνάσιου Κορωπίου
Γ.Σ. Κορωπίου - Α.Ε. Λιβαδειάς 82-73
Κλειστό: Παπάγου
Α.Σ. Παπάγου - Α.Ε. Εξω Παναγίτσας 117-46
Κλειστό: “Λίντο”
Γ.Σ. Εργοτέλης - Α.Ο. «Ιωνικός» Νίκαιας 67-72
Ρεπό: Α.Ο. Ιεράπετρα.


H βαθμολογία (σε 13 αγώνες)
1. Α.Ε. Λιβαδειάς 22 (10-2, 939-823)
2. Α.Ο. ¨Ιωνικός¨ Νικαίας 21 (9-3, 833-720)
-. Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας 21 (9-3, 902-762)
4. Α.Σ. Παπάγου 19 (7-5, 872-780)
-. Α.Ο. Πολυκράτης Σάμου 19 (7-5, 769-718)
6. Γ.Σ. Κορωπίου 18 (7-4, 858-771)
-. Γ.Σ. Εργοτέλης 18 (6-6, 849-813)
8. Α.Ε. Πεντέλης 17 (5-7, 812-781)
9. Α.Ο.Ν.Σ. ¨Ο Μίλων¨ 16 (4-8, 800-759)
10. Α.Ε. Εξω Παναγίτσας 13 (1-11, 690-1103)
11. Α.Ο. Ιεράπετρα 9 (0-11, 466-780) Εχει αποχωρήσει.


Επόμενη (14η) αγωνιστική
Κυριακή 10/02/2013
13:00’
Κλειστό: Μυτιλήνης
Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας - Α.Σ. Παπάγου
Κλειστό: «Πυθαγόρειο» Σάμου
Α.Ο. «Πολυκράτης» - Γ.Σ. Εργοτέλης
17:00’
Κλειστό: «Χαλκιά-Αναστασιαδη»
Α.Ε. Εξω Παναγίτσας - Γ.Σ. Κορωπίου
Κλειστό: Δ.Α.Κ. Νίκαιας
Α.Ο. «Ιωνικός» Νίκαιας - Α.Ο.Ν.Σ. «Ο Μίλων»
Α.Ο. Ιεράπετρα - Α.Ε. Πεντέλης 0-20 (α.α.)
Ρεπό: Α.Ε. Λιβαδειάς
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλή «παγίδα» με πρόστιμο άλλα 500 ευρώ για ΚΤΕΟ

Ελέγχους με... smartphone θα κάνουν οι τροχονόμοι! 


 Μέσω κινητού τηλεφώνου που θα έχουν μαζί τους οι τροχονόμοι και στην οποία θα είναι περασμένη μια ειδική εφαρμογή που θέλει να.. σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών και θα λειτουργεί στις «πλατφόρμες» των σύγχρονων smartphones, θα γίνονται σε λίγους μήνες οι έλεγχοι της τροχαίας.

Μπορεί να «άνοιξε» νομικά το «παράθυρο» για ελέγχους-εξπρές για τα ανασφάλιστα ΙΧ, το σχέδιο όμως προβλέπει και την επέκταση των ελέγχων για οχήματα που δεν είναι περασμένα από ΚΤΕΟ. Με τα δεδομένα αυτά, σύντομα, όποιος πέσει σε μπλόκο της Τροχαίας, δεν θα κινδυνεύει να δεχτεί πρόστιμο μόνον 250-500 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα (μηχανή, ΙΧ κλπ) αλλά και άλλα τόσα αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο έχει ως εξής:
Η εντολή που θα έχει κάθε πλήρωμα περιπολικού ή συνεργείο ελέγχου της τροχαίας που σταματάει οχήματα για έλεγχο, θα είναι να μην εξαντλείται απλώς να ζητάει άδεια και δίπλωμα, αλλά να συνδέεται on-line με τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στην ΓΓΠΣ με στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών κι τις ασφαλιστικές εταιρίες, για να διαπιστώνει άμεσα:

- αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας
- αν το όχημα είναι ασφαλισμένο
- αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιους είδους ελέγχους έχουν ήδη εντολή να διεξάγουν τα όργανα της Τάξεως, και πριν ακόμα λειτουργήσει η βάση δεδομένων και η ηλεκτρονική εφαρμογή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο κοντινό μέλλον, να αναζητούνται με τον ίδιο τρόπο και τυχόν ανεξόφλητα χρέη του ιδιοκτήτη προς την εφορία.

Μέχρι τότε πάντως, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πηγαίνουν «πόρτα-πόρτα» αναζητώντας ανασφάλιστα οχήματα.

Μετά από διασταυρώσεις, σχεδιάζεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων για να πληρώσουν 250 ευρώ και να ασφαλιστούν πάραυτα, όσοι διαπιστωθεί πως παρέλειψαν να ασφαλίσουν το όχημά τους, εάν δεν το έχουν δηλώσει σε ακινησία (σσ: αν σε έλεγχο στο δρόμο πιαστούν και να το κινούν, τότε τα πρόστιμα κλιμακώνονται σε 250, 500 ή 1.000 ευρώ, αναλόγως αν πρόκειται για μηχανή, ΙΧ ή λεωφορείο).

Αν δεν σπεύσουν να ασφαλιστούν και ν πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ μέσα σε οκτώ μέρες από τη λήψη των ειδοποιητηρίων, τότε θα τους αναζητεί η Αστυνομία και θα αφαιρεί τις πινακίδες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα τους επιβάλει και πάλι πρόστιμα, στον αντίστοιχο έλεγχο που θα διεξαγάγει κάθε χρόνο εφεξής.

Τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας υπολογίζονται ήδη σε περίπου 1,2 - 1,5 εκατομμύρια. Πριν την γραπτή προειδοποίηση πάντως, γίνεται ειδική διασταύρωση από την ΓΓΠΣ των στοιχείων των ΙΧ που δηλώνουν στο Ε1 οι ιδιοκτήτες, με στοιχεία από τα αρχεία των ασφαλιστικών εταιριών για το ποια οχήματα είναι ασφαλισμένα, και από τα Υπουργείο Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, ΠΕΧΩΔΕ κλπ για το ποια οχήματα έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας, αλλά και από τις εφορίες για το ποιοι έχουν καταθέσει πινακίδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Πλούταρχος “Δε με παίρνει” [Video]

Ο Γιάννης Πλούταρχος παρουσιάζει το ολοκαίνουριο video clip του!



Ένα ρομαντικό video clip, βγαλμένο από άλλη εποχή είναι αυτό που μας παρουσιάζει ο Γιάννης Πλούταρχος για το τραγούδι του “Δε με παίρνει” σε μουσική του Γιώργου Σαμπάνη και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια. Η σκηνοθεσία είναι του George Ant.

Το video clip μας μεταφέρει την ατμόσφαιρα μίας μπουάτ, με έντονα ρετρό στοιχεία και αισθητική film noir, στα τέλη της δεκαετίας του ’40.

Απολαύστε το…

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται μείωση στα καύσιμα - Πόσο θα πέσουν οι τιμές




Νομοθετική ρύθμιση στοχεύει στη πτώση των τιμών στα καύσιμα. Όπως αναφέρει το Έθνος, θα παρεμβαίνει στις συμβάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και των πρατηριούχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα πέντε άρθρα της ρύθμισης περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορά στην ηλεκτρονικοποίηση των διαγωνισμών των κρατικών προμηθειών.
Οι τιμές των καυσίμων, ιδίως σε νησιά και περιοχές όπου δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, είναι δυνατόν να πέσουν 4 έως 6 λεπτά το λίτρο.
Επί της ουσίας, με τη νομοθετική ρύθμιση αποσυνδέεται η τιμή χονδρικής πώλησης των καυσίμων από τις επενδύσεις που κάνει μία εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών σε ένα βενζινάδικο.
Μέχρι τώρα, η συνήθης πρακτική ήταν οι εταιρείες να χρεώνουν το κόστος της επένδυσης στην τιμή χονδρικής των καυσίμων, χωρίς οι πρατηριούχοι να ξέρουν τι ποσοστό αυτής αφορά στην αξία της επένδυσης.
Άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι τιμές παίρνουν την ανιούσα είναι και η αδιαφάνεια στην τιμολόγηση των καυσίμων που προμηθεύονται οι πρατηριούχοι.
Έτσι, με τη νομοθετική ρύθμιση, στη σύμβαση προμήθειας προβλέπεται ότι "η τιμή χονδρικής πώλησης των πετρελαιοειδών προϊόντων διαμορφώνεται με βάση την τιμή αγοράς από διυλιστήριο ή την τιμή εισαγωγής της προηγούμενης μέρας, πλέον περιθωρίων κέρδους".
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 27 μουγκοί της Βουλής


Ούτε ένας ,ούτε δύο, αλλά 27 βουλευτές δεν έχουν ανέβει ούτε μία φορά στο βήμα για...
να μιλήσουν!

-Θεοπεφτάτου Αφροδίτη - ΣΥΡΙΖΑ

-Ζέιμπε Χουσείν -ΣΥΡΙΖΑ

-Μίμης Ανδρουλάκης- Ανεξάρτητος

-Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος - Χρυσή Αυγή

-Βλάχβεης Μενέλαος -ΝΔ

-Βλάχος Γιώργος -ΝΔ

-Γαιτάνη Ιωάννα - ΣΥΡΙΖΑ

-Γερμανίδης Αθανάσιος - ΣΥΡΙΖΑ

-Λεονταρίδης Θεόφιλος - ΝΔ

-Λαζαρίδης Χρύσανθος - ΝΔ

-Μάνη Παπαδημητρίου - Άννα -ΝΔ

-Πλακιωτάκης Γιάννης -ΝΔ

-Βύρων Πολύδωρας -ΝΔ

-Πασχαλίδης Ιωάννης -ΝΔ

-Ορφανός Γεώργιος - ΝΔ

-Νικολόπουλος Νίκος - ανεξάρτητος

-Μεικόπουλος Αλέξανδρος -ΣΥΡΙΖΑ

-Σπηλιωτόπουλος Άρης - ΝΔ

-Ταγαράς Νίκος - ΝΔ

-Ψαριανός Γρηγόρης - ΔΗΜΑΡ

- Χατζή Οσμάν - ΠΑΣΟΚ

-Κοψαχείλης Τιμολέων - ΝΔ

-Κοντός Αλέξανδρος - ΝΔ

-Μαρτίνου Γεωργία- ΝΔ

-Κουκοδήμος Κώστας -ΝΔ

-Κλειτσιώτης Κώστας ΝΔ

-Καρασμάνης Γιώργος - ΝΔ

-ΣΥΝΟΛΙΚΑ την πρωτοκαθεδρία έχουν οι βουλευτές της ΝΔ που σύνολο δεν έχουν μιλήσει 17. Ακολουθούν του 5 ΣΥΡΙΖΑ , 2 ανεξάρτητοι, 1 ΠΑΣΟΚ, 1 Χρυσή Αυγή και 1 ΔΗΜΑΡ

Λεπτομέρεια: Oύτε μία φορά δεν έχει μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής, που όμως δεν έχει μιλήσει γενικά και ούτως άλλως αποτελεί μία κατηγορία μόνος του , για να μπει με τους ...υπόλοιπους.

parapolitika.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

«Στα όπλα» για το πανεπιστημιακό τμήμα Λιβαδειάς- στο φουλ το παρασκήνιο


DSCN0004Τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει να εκπονήσει την πρόταση για τη βιωσιμότητα του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λιβαδειά, όπως ζήτησε ο υπουργός παιδείας, αλλά και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, αποφάσισε το Δ.Σ Λεβαδέων σε έκτακτη συνεδρίαση του.
Μέσα από μια συζήτηση δύο περίπου ωρών, με καταγγελίες για παραγοντισμούς, καθηγητικά κατεστημένα, εχθρούς-γενικούς γραμματείς και απειλές παραιτήσεων το Δ.Σ κατέληξε στην παραπάνω απόφαση. Αρκετές ήταν και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων τοπικών φορέων που μίλησαν για απαξίωση της πόλης τη Λιβαδειάς.
Την παραίτηση του, στη διάθεση του προέδρου του Δ.Σ., κατέθεσε ο δ.σ. της μείζονος μειοψηφίας Π. Ψυχογιός, εάν τελικά κλείσει το Τμήμα, ενώ πρότεινε την προσφυγή σε ένδικα μέσα κατά της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, ώστε να αποζημιωθεί ο δήμος για τις δαπάνες στέγασης του Τμήματος και τη χρήση του Πνευματικού Κέντρου.
Παράλληλα πρότεινε οι Λιβαδείτες, εάν πραγματικά θέλουν να παραμείνει το Τμήμα, να σχηματίσουν μια αλυσίδα γύρω από το κτίριο όπου στεγάζεται.
Σε εγρήγορση κάλεσε του δημότες η δ. σ. Γ. Πούλου, συνενώνοντας στην πρόταση που έκανε ο κ. Ψυχογιός για νομική προσφυγή. Μίλησε μάλιστα για εξαπάτηση του λαού της Λιβαδειάς από τη Διοικούσα.
Αίσθηση προκάλεσε και η πρόταση της για παραίτηση των τριών κυβερνητικών βουλευτών , ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο.
Μαζικές κινητοποιήσεις, ώστε το Πανεπιστήμιο να παραμείνει και να αναβαθμιστεί, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, πρότεινε ο δ.σ. Ν. Κοτσικώνα.
Χαρακτήρισε επικίνδυνους την Περιφέρεια και το Δήμο, γιατί, όπως είπε, με την πρόταση για χρηματοδότηση του Τμήματος από την περιφέρεια, ανοίγει η κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Όσον αφορά το δήμαρχο Ν. Παπαγγελή, επέμεινε στο θέμα της παραίτησης του, εάν αποφασιστεί τελικά το κλείσιμο του Τμήματος, λέγοντα ότι πρόκειται για τη δική του κόκκινη γραμμή στην υποβάθμιση της Λιβαδειάς και κάλεσε όλους να έχουν τα όπλα επ’ώμου.
Την ώρα που η συνεδρίαση του Δ.Σ. βρισκόταν σε εξέλιξη, ανεπίσημες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανατροπή της αρχικής απόφασης και παραμονή του Τμήματος.
Εάν όντως αυτό ισχύει, το παιχνίδι αλλάζει και προφανώς αρκετοί θα σπεύσουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, υποδυόμενοι τους ήρωες.
Όσο γρηγορότερα ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόσο καλύτερα θα είναι.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ