Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ποια ήταν η 27χρονη που έχασε τη ζωή της στη θεομηνία της Παρασκευής [εικόνα]

Ποια ήταν η 27χρονη που έχασε τη ζωή της στην θεομηνία της Παρασκευής [εικόνα]

Μια νέα, δυναμική γυναίκα με καλές σπουδές, γεμάτη φιλοδοξίες για το μέλλον ήταν η Μαρία Αγγελική Ματράγκου που έχασε τη ζωή της αναπάντεχα κατά τη διάρκεια της θεομηνίας που έπληξε την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr η 27χρονη Μαρίαντζελα (όπως τη φώναζαν) Ματράγκου είχε σπουδάσει οικονομολόγος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Συγκεκριμένα είχε φοιτίσει στο τμήμα Λογιστικής και Οικονομίας, ενώ στη συνέχεια είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ίδιο Πανεπιστήμιο και είχε αποκτήσει το περιζήτητο για τα στελέχη επιχειρήσεων MBA (Master of Business Administration).
Από τον περασμένο Μάρτιο εργαζόταν σε πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των αναψυκτικών, σαν  αναλυτής οικονομικών εκθέσεων. Πριν από περίπου ένα μήνα είχε προαχθεί σε οικονομικό αναλυτή (Financial Analyst).
Η 27χρονη Μαριάντζελα Ματράγκου έχασε τη ζωή της όταν στο δρόμο για τη δουλειά της, το αυτοκίνητό της λόγω της μεγάλης νεροποντής ακινητοποιήθηκε στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλο σοκ και να καταλήξει, πιθανότατα από καρδιακό επεισόδιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικη Πρόσκληση απο ΑΜΕΑ Θήβας



Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου  ΑμεΑ  Αγ. Ανάργυροι Θήβας
Σας εύχεται
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

και σάς προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό του συλλόγου μας την  Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 στις 8:30μ.μ., στο PISINACAFE  ( 1οχλμ. Θηβών -Μουρικίου) με ζωντανή μουσική. Τραγουδά ο γνωστός Κωστής Χρήστου, ο οποίος θα μας ταξιδέψει με παλιές επιτυχίες του («Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν»).
 Τ α έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του κέντρου διημέρευσης των ΑμεΑ (παιδιά με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες).
Τιμή εισόδου με ποτό 10ευρώ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε  στα τηλέφωνα  22620-29909 / 694-8687030
                                                                                            Με τιμή

                                                                              Το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                  Του συλλόγου Αγ. Ανάργυροι Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΟΝΕΙΣ!!!!Να πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο

Για να μάθετε πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πώ (Τα πρόσωπα είναι φανταστικά).- Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον(στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο(MMR ας πούμε).
Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και...πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον(στην) παιδίατρο.



Μόλις είδε την Μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγω του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν.
-Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι.

Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο(η) παιδίατρος.
Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος.
Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο.

Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής:
Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους;

Ξαναρωτάει η μητέρα: Πως γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο; Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει.
Οι γονείς ξέσπασαν σε λιγμούς.

- Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3000 ΕΥΡΩ στον νευροχειρούργο.

Μέχρι εδώ είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης. Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά. Για προσέξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης:


-Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται σε πολυδιαφημησμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο. Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο.
Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο(η) ογκολόγος ιατρός και είπε στους γονείς ότι το παιδί τους για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι τοEDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν.

Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό.
Ο(Η) ογκολόγος απάντησε: Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ. Φυσικά σχεδόν πούλησαν το μισό τους σπίτι.
-Έτσι ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες της Μαιρούλας. Εκτός από το ΕΝΤΟΞΑΝ η Μαιρούλα έπαιρνε ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ σε διάφορες δόσεις και σχήματα. Οι θεραπείες που έκανε η μαιρούλα ήταν 4ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου(η μία 4ήμερη).

Εδώ ξεκινάει το τρίτο μέρος της επιχείρησης.
Πριν προχωρήσω θα δώσω μερικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20000. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση.


-Η θεραπεία της Μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσο είναι αποθηκευμένα όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς; Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια. Έτσι η Μαιρούλα έβαλε αιμοπετάλια αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές έβαλε το παιδί τους αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την Τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία τελικά πέθανε.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΥΡΑΞΟΝΑ;

2Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ;

3Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΕΟΦ ΚΑΙ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ;

4Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΛΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ.

5Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ) ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;



ΠΟΣΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ;
ΠΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ; ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΗΓΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ;
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ






Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Αμύγδαλα κατά των άσπρων μαλλιών!

Η διατροφή είναι γνωστό πως παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην υγεία του ανθρώπου. Μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή που καλύπτει πολλά είδη φυτών και
βοτάνων δίνει τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός. Ακόμα και τα γεράματα ή τα πρόωρα γεράματα είναι από έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, όπου ο οργανισμός πιο δύσκολα απορροφάει τα συστατικά. Αλλά που να φανταστούμε ότι το πρόωρο άσπρισμα των μαλλιών μας, πιθανόν να σταματήσει αν τρώμε πολλούς ξηρούς καρπούς??! Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Β, σε Ασβέστιο, Χαλκό, Μαγνήσιο, Φώσφορο, θείο, Σίδηρο. Το μυστικό των υγειών μαλλιών κρύβεται στον Χαλκό και στην Β3 ή Νιασίνη, που βρίσκονται σε μεγάλη ποσότητα στα αμύγδαλα!


Αν έχουμε άσπρες τρίχες σημαίνει ότι έχουμε έλλειψη κάποιων βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Συγκεκριμένα έχουμε έλλειψη σε Χαλκό και στην βιταμίνη Β3 ή Νιασίνη. Η έλλειψή αυτή οδηγεί τους πόρους να χαλαρώνουν και έτσι να παίρνουν αέρα οι ρίζες και να ασπρίζουν τελικά τα μαλλιά. Η Νιασίνη και ο Χαλκός συμβάλλουν στην ενίσχυση της μελανίνης, η οποία δίνει το χρώμα των μαλλιών. Η μελανίνη παράγεται από τα μελανοκύτταρα, που τροφοδοτούν την αναγέννηση της τρίχας δίνοντάς την, την κατάλληλη ποσότητα μελανίνης για την διατήρηση του φυσικού χρώματος που πρέπει να έχει.

Αν αυξήσουμε τις τροφές που περιέχουν Χαλκό και Β3, σταματάει το πρόωρο και γρήγορο άσπρισμα των μαλλιών. Οι τρίχες, όμως, οι οποίες άσπρισαν δεν μπορούν να ξαναπάρουν το χρώμα που είχαν.

Ο χαλκός έχει μεγάλη σχέση με τον σίδηρο και την βιταμίνη C. Όποιοι έχουν έλλειψη σιδήρου, έχουν και έλλειψη χαλκού, γιατί ο Χαλκός είναι απαραίτητος για την αφομοίωση του σιδήρου. Όσοι, λοιπόν, έχουν αναιμία και παίρνοντας σίδηρο, αυτός δεν απορροφάται, πιθανόν να έχουν έλλειψη Χαλκού.

Επίσης η υψηλές προσλήψεις ψευδάργυρου (50 mg/ημέρα ή περισσότερο) από συμπληρώματα διατροφής, για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορούν να οδηγήσουν στην εμπόδιση της απορρόφησης του Χαλκού.

Στόχος όμως θα πρέπει να είναι μια διατροφή που να περιέχει διαφορετικές τροφές κάθε μέρα, ώστε να παίρνουμε καθημερινά όλα τα απαραίτητα συστατικά, και όχι με την λήψη έτοιμων βιταμινών και μετάλλων, σε χαπάκια.

Οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται αρκετό χαλκό για να μπορέσει να απορροφηθεί ο σίδηρος, ο οποίος είναι απαραίτητος για να φτιάξει τα ερυθρά κύτταρα για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Οι τροφές που περιέχουν πολύ χαλκό είναι οι ωμοί ξηροί καρποί από τους οποίους κυρίως τα αμύγδαλα. Επίσης και το ψωμί ολικής αλέσεως (σιτάρι), μαύρο πιπέρι, μέλι, τζίνσεγκ, ρύζι, το κριθάρι, το μπρόκολο, αβοκάντο, μπανάνα, μανιτάρια, βερίκοκα, σύκα, , μαϊντανός, θυμάρι, φακές, μελάσσα, κα.

Οι τροφές που περιέχουν Β3 ή Νιασίνη είναι μαγιά μπύρας, σιτάρι, ηλιόσποροι, σουσάμι, φυστίκια, μανιτάρια, αμύγδαλα, αρακάς, φακές, ρεβίθια, χαρούπια, πατάτες, σπαράγγια κα.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε Β3 για ενήλικες είναι 3 – 20 mg.
Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε Χαλκό για ενήλικες είναι 2 – 4 mg

Επίσης, αυτό που παρατήρησα εγώ, είναι ότι η χρήση των φυσικών σαπουνιών βοηθάει στο να μην εμφανιστούν άσπρες τρίχες , γιατί αυτά τα σαπούνια τρέφουν και περιποιούνται πραγματικά τα μαλλιά, δίνοντας τα τις κατάλληλες βιταμίνες και στοιχεία που χρειάζονται. Ακόμα, όσο πιο φυσικά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο πολύ θα αργήσουν να ασπρίσουν ή να πέσουν. Δηλαδή τα μαλλιά που δεν έχουν ταλαιπωρηθεί καθόλου από βαφές, λακ, σαμπουάν, ζελέ και οτιδήποτε άλλο πιθανόν να τα καταστρέφει.

























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Α' Βοιωτιας Αποτελεσματα 22ης Αγωνιστικης


Α' Βοιωτιας
Αποτελεσματα 22ης Αγωνιστικης

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ                         2-2
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                1-1
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ   1-1
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                    1-2
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                            1-0
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                           4-0
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ         1-4
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ - ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                                        3-0 α.α

Α' Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 22 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                56
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ            50
3. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ       43
4. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ     43
5. ΔΙΣΤΟΜΟ                   41
6. ΑΟ ΘΗΒΑ                   40
7. ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ               39
8. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ     37
9. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ        33
10.ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ   33
11. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ      31
12. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ        24
13.ΠΗΓΑΣΟΣ  ΑΓ.ΑΝ.     20
14. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ         4
15. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ          2
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ              0

Α' Βοιωτιας 23η Αγωνιστικη
Σαββατο 2 Μαρτιου

ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΑΟ ΘΗΒΑ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ   0-3 α.α
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί το ουίσκι έχασε την πρωτοκαθεδρία του από το τσίπουρο και το κρασί

Γιατί το ουίσκι έχασε την πρωτοκαθεδρία του από το τσίπουρο και το κρασί

Το ουίσκι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, φαίνεται ότι χάνει την πρωτοκαθεδρία του στις προτιμήσεις των Ελλήνων, την ίδια στιγμή που... κερδίζουν έδαφος το καλό φθηνό κρασί και το τσίπουρο.
Παρά το γεγονός ότι στις αρχές του 2000 το ουίσκι παρουσίαζε άνοδο στις πωλήσεις μέχρι και 279%, τα τελευταία χρόνια η πορεία τους είναι πτωτική, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» την «αποκαθήλωση» του ουίσκι αποδεικνύουν τόσο τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν μείωση στη ζήτησή του από το 2005 μέχρι το 2012 όσο και τα εμπειρικά στοιχεία που προκύπτουν από την κίνηση σε κάβες, εστιατόρια, μπαρ αλλά και σούπερ μάρκετ.
Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται εντυπωσιακή άνοδος στην κατανάλωση τσίπουρου και του χύμα κρασιού.
Πώς δικαιολογείται αυτή η αντιστροφή της τάσης
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αυξήθηκε από το 2009 κατά 125%. Από αυτόν απαλλάσσεται μόνο το κρασί, ενώ τα εγχώρια, παραδοσιακά αποστάγματα όπως είναι το ούζο και το τσίπουρο έχουν τον μισό φόρο κατανάλωσης και η μπίρα το 25%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κρέας αλόγου; Aς το καταναλώσουν ...οι φτωχοί!

Φινλανδική εταιρεία αγροτοδιατροφικών προϊόντων ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να της δοθεί άδεια ώστε να διανείμει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα έτοιμου φαγητού(εικόνα) που αποσύρθηκαν από την αγορά επειδή περιείχαν κρέας αλόγου.



Η εταιρεία Pοuttu ανακοίνωσε χθες πως... αποσύρει από την αγορά περισσότερους από πέντε τόνους έτοιμων εδεσμάτων με κεμπάμπ, μετά την διαπίστωση από τους υγειονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν ότι περιείχαν ίχνη αλογίσιου κρέατος στα προϊόντα που υποτίθεται ότι ήσαν προετοιμασμένα με άλλου είδους κρέατα.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Πέκα Κόσονεν υποστήριξε πως δανείσθηκε αυτήν την ιδιαίτερη πρόταση από τα σχόλια χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι εκδήλωναν την ανησυχία τους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η ταφή τέτοιων προϊόντων με τη συσκευασία τους.

«Σκεφτήκαμε πως ήταν μία καλή και χρήσιμη ιδέα κι εάν οι αρχές μας το επιτρέψουν, εμείς είμαστε πρόθυμοι να δωρίσουμε τα φαγητά αυτά στις φιλανθρωπικές οργανώσεις», επισήμανε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κόσονεν.

Σύμφωνα με τον ίδιον, πολλές από τις οργανώσεις αυτές ήδη έχουν έλθει σ' επαφή με την εταιρεία, η οποία δηλώνει πως δεν έχει καμία αμφιβολία για την ασφάλεια της πηγής απ' όπου προμηθεύθηκε το αλογίσιο κρέας και ότι απλώς η αναφορά του προϊόντος στην ετικέτα ήταν εσφαλμένη.

«Προετοιμάζουμε πολλά φαγητά με βάση το κρέας αλόγου, του οποίου η πηγή παραγωγής είναι η Βραζιλία κι ο Καναδάς και διαθέτουμε τα πιστοποιητικά προέλευσης των προμηθευτών μας», σχολίασε ο Κόσονεν.

Επί της αρχής, η εποπτεύουσα αρχή υγειονομικής ασφάλειας της Φινλανδίας Evira δεν εμφανίζεται αντίθετη στην προοπτική διανομής των προϊόντων αυτών σε αγαθοεργές οργανώσεις.

«Εάν η προέλευση του κρέατος αυτού είναι διαπιστωμένη και δεν έχει διακοπή η διαδικασία κατάψυξής του, οι αρχές θα μπορούσαν εάν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις να δώσουν άδεια για κάτι τέτοιο, παρά την απατηλή αναφορά του προϊόντος στην ετικέτα της συσκευασίας του», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος διατροφικών ελέγχων της εταιρείας Κιόστι Σίπονεν.

Σύμφωνα με τον Σίπονεν, σε αυτές τις περιπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να προειδοποιούνται σαφώς για την πραγματική φύση του κρέατος που καταναλώνουν

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες-Φρίκη: Έδωσαν σνακ σε 12χρονο και μετά τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ



Την παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει η εικόνα ενός νεκρού αγοριού, το οποίο εκτελέστηκε στη Σρι Λάνκα, επειδή ήταν γιος ηγέτη οργάνωσης που μαχόταν την κυβέρνηση ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ...Φρίκη και οργή στην κοινή γνώμη προκαλούν οι φωτογραφίες που δείχνουν το άψυχο σώμα του 12χρονου, Balachandran Prabhakaran, που εκτελέστηκε από δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση της Sri Lanka.

Το μικρό αγόρι εκτελέστηκε εν ψυχρώ επειδή είναι γιος του ηγέτη της οργάνωσης Liberation Tigers of Tamil Eelam. Η εκτέλεση έγινε στις 19 Μαΐου 2009, λίγες μέρες πριν τον τερματισμό του αιματηρού εμφυλίου.

Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στη Daily Mail, αποτυπώνουν τις τελευταίες στιγμές του ανυποψίαστου αγοριού, το οποίο κάθεται σε ένα παγκάκι και τρώει ένα σνακ.

Λίγες στιγμές αργότερα το ίδιο αγόρι κείτεται νεκρό, ενώ στο άψυχο κορμί του φαίνονται οι τρύπες από τις σφαίρες των εκτελεστών του, που δίχως ίχνος ευαισθησίας προχώρησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Το παιδί σύμφωνα με τους ειδικούς εκτελέστηκε σχεδόν εξ επαφής, ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει πως το παιδί εκτελέστηκε και ισχυρίστηκε πως σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω φωτογραφίες προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ No Fire Zone. »Κρατείτο από δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση της Sri Lankan, του έδωσαν σνακ και ύστερα τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ» λέει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Callum Macrae.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με κρατικό αυτοκίνητο μετέφερε 150 κιλά χασίς, υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών

Με κρατικό αυτοκίνητο μετέφερε 150 κιλά χασίς, υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών, να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών με αυτοκίνητο, το οποίο είχε κρατικές πινακίδες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 150 κιλά.
Οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών τον είχαν εντοπίσει στη Σαγιάδα να φορτώνει τέσσερις σάκους με χασίς στο αυτοκίνητο και τον ακολουθούσαν διακριτικά μέχρι τη Νέα Σελεύκεια όπου και τον συνέλαβαν.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΙΘΙ... Πώς μεθοδεύεται η επέλαση των μεταλλαγμένων στη χώρα μας

Από πού να φυλαχθεί δεν ξέρει, πλέον, κανένας σε αυτή τη χώρα αφού μέσα σ΄όλα… μας προέκυψαν και οι ντίλερς των μεταλλαγμένων
! Οι ενέργειες για την «επέλασή» τους είναι συντονισμένες και ποντάρουν στην κρίση, το αδιέξοδο των αγροτών και κυρίως στην ελλιπή ενημέρωση.

Ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη φορά που οι «μεταλλαγμένοι» προσπαθούν να διεισδύσουν στη χώρα. Όλες, όμως, οι προηγούμενες προσπάθειές τους είχαν αποτύχει εξαιτίας της πολιτικής στάσης που τηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και κυρίως γιατί δεν μπόρεσαν να πείσουν τους έλληνες αγρότες για το «θαύμα» των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών.

Η νέα τους προσπάθεια, όμως, είναι σχεδιασμένη σε διαφορετική βάση και δοκιμασμένη σε πολλές χώρες όπως για παράδειγμα στην Αργεντινή και μάλιστα την περίοδο της ακραίας οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα.

Έτσι το νέο κόνσεπτ παρουσιάζεται ως μεγαλόσχημο «αναπτυξιακό» και καινοτόμο πρόγραμμα ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από την «επέλαση» της γενετικής μηχανικής και όλων των τρομακτικών επιπτώσεων που συνεπάγεται.

Το θέμα έθεσε επί τάπητος η Greenpeace που διαπίστωσε ότι το τελευταίο διάστημα οι εταιρείες μεταλλαγμένων Syngenta και Pioneer/DuPont προσεγγίζουν αγρότες και αγροτικούς φορείς, προωθώντας την καλλιέργεια σόγιας.

Στο ίδιο μήκος κύματος όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση βρίσκεται και η Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών (ΕΛ.ΒΙ.Ζ.) -μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζωοτροφών στην Ελλάδα- η οποία σε συνεργασία με ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, «παρουσιάζει το επιχειρηματικό της άνοιγμα για καλλιέργεια σόγιας στη χώρα ως μία άκρως δελεαστική για την αγροτική μας οικονομία «λύση». Παροτρύνει έτσι εκατοντάδες Έλληνες αγρότες να καλλιεργήσουν σόγια για τροφή των ζώων που παράγουν το γάλα, το τυρί, τα αυγά και το κρέας που καταναλώνουμε. Τάζουν στους αγρότες μεγάλη στρεμματική απόδοση, ποιοτικό προϊόν και σίγουρα συμβόλαια για την πώληση του. Προσοχή όμως! Τα κέρδη που έχουν κατά νου, δεν αφορούν στους αγρότες ή τους καταναλωτές!».

Όπως επισημαίνει η Greenpeace η πρακτική των εταιρειών είναι γνωστή και στόχος τους να δεσμεύσουν τους παραγωγούς επί δεκαετίες στο φαύλο κύκλο των μεταλλαγμένων όπως και στο αντίστοιχο παράδειγμα της Αργεντινής. «Και εκεί, η καλλιέργεια της σόγιας παρουσιάστηκε σαν μέρος της λύσης για την έξοδο από την οικονομική κρίση και σήμερα πάνω από το 90% της σόγιας που καλλιεργείται είναι μεταλλαγμένη».

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπογραμμίζει ότι η μοναδική ασπίδα ενάντια στα μεταλλαγμένα βρίσκεται παραδοσιακά στην ελληνική γη: Το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, μπορούν να αντικαταστήσουν μια για πάντα τη σόγια στις ζωοτροφές

.























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές – 15χρονοι κυνηγούν και χτυπούν αλλοδαπούς

Η Χρύση Αυγή στρατολογεί μαθητές – 15χρονοι κυνηγούν και χτυπούν αλλοδαπούς

Με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται στα σχολεία η Χρυσή Αυγή, η οποία φέρεται να στρατολογεί μαθητές γυμνασίου και λυκείου, αν και η ίδια αρνείται ότι προσεγγίζει τον μαθητικό κόσμο.
Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», τα παιδιά αντιμετωπίζουν τον χλευασμό του «άλλου» σαν παιχνίδι, και την επίκληση της Χρυσής Αυγής ως μόδα και μέσο εκφοβισμού.
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τον περασμένο Οκτώβριο, η τοπική οργάνωση του κόμματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «καμία δράση δεν αναπτύσσεται σε σχολικούς χώρους, ούτε δέχεται στα γραφεία της ανήλικα παιδιά χωρίς την παρουσία των γονέων τους». Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2008 κείμενο στο μπλογκ «Αντεπίθεση» (το οποίο εκφράζει το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής) καλούσε σε: «Αγώνα στα σχολεία, στα γυμναστήρια, όπου συχνάζουν παιδιά και νέοι». Στο ίδιο ιστολόγιο υπάρχουν αναρτήσεις με φωτογραφίες από μοίρασμα φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής έξω από σχολεία. Συγκεκριμένα στη Δράμα στις 11 Οκτωβρίου 2010, στα Ιωάννινα στις 19 Φεβρουαρίου 2009 και στην Ξάνθη στις 13 Απριλίου 2006.
Οι μαρτυρίες των παιδιών
Μαθητές γυμνασίου και λυκείου μίλησαν για τους ξυλοδαρμούς μεταναστών και την προσέγγισή τους από την οργάνωση.
Ο 17χρονος Δημήτρης, μαθητής της Γ' Λυκείου, είναι μέλος της ομάδας Εθνικιστική Συσπείρωση Βορείων Προαστίων, στην οποία συμμετείχαν συνομήλικοί του, νεότεροι και 30άρηδες. «Βγάζαμε δικά μας αυτοκόλλητα, γράφαμε συνθήματα. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που κοπανούσαν αλλοδαπούς στα φανάρια», δηλώνει ο Δημήτρης. Και συμπληρώνει:
«Κάποτε ήταν μόδα η αναρχία. Απλά και μόνο για να πας κόντρα στο σύστημα. Ετσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι που λένε ότι είναι εθνικιστές. Ερχονται με φούτερ του ελληνικού Στρατού ή με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ισως το κάνουν και για τις κοπέλες».
Ο 15χρονος Αποστόλης δηλώνει πως χτυπάει μετανάστες. «Οποιον Πακιστανό βλέπουμε, τον κυνηγάμε. Οσους λόγους έχει η Χρυσή Αυγή να το κάνει, έχουμε και εμείς. Εχω χτυπήσει πολλούς. Δέκα, δεκαπέντε. Κάπου εκεί. Αν το μάθουν οι καθηγητές στο σχολείο λέω ψέματα ότι με προκάλεσαν».
Ο 14χρονος Γιώργος συμμετέχει στις επιθέσεις, αν και δηλώνει πως δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Σαν χόμπι το έχουμε. Οποιος δεν έχει χαρτιά, πρέπει να τρώει ξύλο».
Για τον εκφοβισμό των άλλων στο όνομα της Χρυσής Αυγής, μίλησε στέλεχος Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική: «Χρησιμοποιούν το όνομα της Χρυσής Αυγής για να εκφοβίσουν. Το εκμεταλλεύονται. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να έχουν τον έλεγχο, να εποπτεύουν το σχολείο. Εχουν πει και σε καθηγητές "θα σε περιμένουμε έξω αν δεν μας βάλεις καλό βαθμό"».
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Πόση σύνταξη παίρνουν οι βουλευτές μας…!!!

Στους κοινούς θνητούς … με 35-45 χρόνια δουλειά, η σύνταξή τους φτάνει τα 500 – 600 ευρώ, ενώ οι βουλευτές συνταξιοδοτούνται με 1.950 ευρώ!! 

Σε αυτό το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό ανέρχεται η πλήρης βουλευτική σύνταξη με...

θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή, όπως διευκρινίζει το Δ.Σ. της Ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως...

«η με κακότητα συνεχιζόμενη επίθεση των βουλευτών (τέως και νυν, αδιακρίτως), από ορισμένα όργανα του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, έχει πάρει πλέον τη μορφή γενικευμένου διασυρμού και της συστηματικής συκοφαντίας».


Αναφέρεται, επίσης, ότι «ο άδικος και προκλητικός τρόπος ταπείνωσης του συνόλου των τέως βουλευτών με εργαλείο τον εντυπωσιασμό (δια της υπερβολής) δεν τραυματίζει μόνον τα πρόσωπα που διακόνισαν με εντιμότητα και πατριωτική ευθύνη επί δεκαετίες τον Λαό και τον Τόπο, αλλά κυρίως αμαυρώνει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

Ειδικά για το θέμα των συντάξεων των τέως βουλευτών, δηλαδή αυτών που έχουν νόμιμο δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους μειώθηκαν απ΄ αρχής της κρίσης μέχρι σήμερα συνολικά με το 50,4% του αρχικού ύψους τους και το υπόλοιπο ποσό που λαμβάνουν φορολογείται κατά την ισχύουσα κλίμακα. 

Η δε πλήρης σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή (δηλαδή η οροφή της σύνταξης) ανέρχεται σήμερα σε 1.950 ευρώ.

Σ.Σ. Δεν καταλάβαμε, όμως, γιατί βγήκε διευκρινιστική ανακοίνωση για την σύνταξη των βουλευτών; Για να τους λυπηθούμε;





spirospero.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η υγεία πέθανε, Ζήτω το Νοσοκομείο Θήβας!

Nikolaou-Basiakos
Μόνο λόγοι ανησυχίας πλέον…

Οι υποσχέσεις των αρμοδίων τοποθετήθηκαν στα υποδήματά τους…
Γιατροί και ασθενείς ταλαιπωρήθηκαν στο Νοσοκομείο Θήβας, οι φορείς διαμαρτυρήθηκαν, ο Δήμαρχος είδε τον Γενικό Γραμματέα του υπ. Υγείας, μαζί και ο βουλευτής Ε. Μπασιάκος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θηβών, έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, αλλά μόνο έτσι δεν έγινε….
Ο Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής δεν επέστρεψε στην θέση του, η γιατρός που επρόκειτο να έρθει από το Νοσοκομείο Χαλκίδας ακόμη να φανεί, οι επικουρικοί γιατροί έεερχονται και οι ήδη τρεις Παθολόγοι, αφού εξαντλήσουν τις εφημερίες τους συνεχίζουν με «εντέλλεσθε», που υποτίθεται πως εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και όχι επαναλαμβανόμενα…
Αποτέλεσμα του υποσχετικού ΘΑ του υπ. Υγείας είναι τα κενά εφημερίας στο Νοσοκομείο, η ταλαιπωρία ασθενών και ιατρών και φυσικά η συνεχής φόρτιση της ανησυχίας των πολιτών για την τύχη του Νοσοκομείου!

X.M.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την επόμενη εβδομάδα η πρώτη δόση της επιστροφής ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο


Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών και το ΥΠΑΑΤ ανακοινώνει ότι εντός της επόμενης εβδομάδας και πριν το τέλος του μήνα, θα επιστραφεί η πρώτη δόση του ΕΦΚΠ ύψους 80,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τηρούμε με ευλάβεια τόσο τις υποσχέσεις μας όσο και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θέσαμε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες μας ότι άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνολικά το ποσό της τάξης των 80,5 εκατ. € που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών. Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι οι λύσεις δεν δίνονται ακαριαία, αλλά απαιτούν χρόνο και συνεχή προσπάθεια.

Η προσπάθεια συνολικά της Κυβέρνησης αποδίδει, είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε».

paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη δυνατότητα θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση εξετάζει η Κυβέρνηση

Τη δυνατότητα θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση εξετάζει η Κυβέρνηση

Ικανοποιημένοι έφυγαν οι αγρότες - μέλη του Συντονιστικού οργάνου , από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό , στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως δήλωσαν ο Αντώνης Σαμαράς αναγνωρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας . Οι αγροτές παρέδωσαν στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τα αιτηματά τους. Κυρίαρχο αίτημα των παραγωγών η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.

Αίτημα που τέθηκε στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλο

Οι κ.κ. Μαυραγάννης και Χαρακόπουλος σε δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη τόνισαν ότι τα δυο Υπουργεία, θα προχωρήσουν στην άμεση σύσταση επιτροπής, προκειμένου να εξεταστεί η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και παράλληλη ταυτοποίηση των δεδομένων κάθε αγρότη.

Η πρόταση της επιτροπής, προσέθεσε, ο υφυπουργός Οικονομικών, θα τεθεί σε διαβούλευση για να λάβει την τελική της μορφή. Σημειώνεται ότι η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωση πετρελαίου που λαμβάνουν κάθε χρόνο οι αγρότες.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις και θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στα «μπλόκα», όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, συναντήθηκαν το πρωί και με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, απ' τον οποίο ζήτησαν να μην ύπαρξη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στους αγρότες. Το μεσημέρι συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟκ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί, εξάλλου, στους αγρότες το 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου πετρελαίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Το ποσό ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.

Την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των αγροτών.
  • ΝΕΤ, Ά Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 8 Μαρτίου το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Στις 8 Μαρτίου το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Στις 8 Μαρτίου θα παραδοθεί το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την καταγραφή και ταξινόμηση κατά κατηγορία περίπτωσης που σχετίζεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά, σχετικά με την πορεία των εργασιών της Ομάδας, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι, μετά την παραλαβή του πορίσματος, ο ίδιος θα κινηθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων του και μόνο.   Ο κ. Μαριάς ζήτησε να προσδιοριστεί το ύψος του κατοχικού δανείου σε ευρώ και έκανε λόγο για «κούρεμα» της συνολικής απαίτησης της χώρας μας, τη στιγμή που χωρίς τόκους οι επανορθώσεις και το δάνειο ξεπερνούν τα 128 δισ. ευρώ.  «Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι κρίσιμο θέμα και δεν θα συμμετάσχω σε συζήτηση για δημιουργία εντυπώσεων, θα σταθώ αυστηρά στα δεδομένα» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.  Ως προς την εξέλιξη του έργου, ανακοίνωσε ότι «αυτό τείνει να ολοκληρωθεί» και προσέθεσε ότι δεν είναι απλό έργο, καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες έχουν πολλές φορές αναδιοργανωθεί και το σχετικό υλικό ήταν "ατάκτως εριμμένο" σε διάφορα κτίρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Εξειδίκευσε, παράλληλα, ότι, για πρώτη φορά:
- έγινε κατανομή των φακέλων των αρχείων κατά κατηγορία περίπτωσης, που σχετίζεται με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων,
 - προχώρησε η ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση του καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού,
 - καταγράφηκαν 184 τόμοι αρχειακού υλικού ποικίλου περιεχομένου η κατάσταση του οποίου, λόγω παλαιότητας, δεν είναι σε αρκετές περιπτώσεις πολύ καλή και
 - ξεκίνησε η σύνταξη του τελικού παραδοτέου του έργου της Ομάδας, αναφορικά με την καταγραφή και ταξινόμηση του αρχείου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαψαν ναρκωτικά στο Δίστομο


 
Πραγματοποιήθηκε, από την προβλεπόμενη από το Νόμο 3459/2006 (Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά) αρμόδια επιτροπή, καταστροφή -2.168- δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, σε κλιβάνους εργοστασίου στο Δίστομο Βοιωτίας.
Οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και για την καταστροφή τους τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ισχύουσα Νομοθεσία.
Συνολικά καταστράφηκαν οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών :
  • Ακατέργαστη κάνναβη : 2.523 κιλά και 178 γρ.
  • Ηρωίνη : 121 κιλά και 425 γρ.
  • Κοκαΐνη: 8 κιλά και 275 γρ.
  • KHAT : 27 κιλά και 158 γρ
  • Κατεργασμένη κάνναβη: 978 γρ.
  • Δενδρύλλια κάνναβης: 1.473 τεμάχια
  • Τσιγαριλίκια: 214 τεμάχια
  • Μεθαδόνη: 182 δίσκια
  • Διάφορα ηρεμιστικά: 19.403 δίσκια
  • M.D.M.A. : 431 γρ.
  • Μεθαμφεταμίνη: 428 γρ.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 28-6-2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλος καιρός το Σάββατο -Από τη θεομηνία στην ηλιοφάνεια

Αλλος καιρός το Σάββατο -Από τη θεομηνία στην ηλιοφάνεια

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα του καιρού σήμερα Σάββατο, αφού μετά το χθεσινό κατακλυσμό, τα σύννεφα αναμένεται να υποχωρήσουν και να δώσουν τη θέση τους στον ήλιο. Μάλιστα στην Αττική η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Καταιγίδες θα περιορίζονται στα βορειοδυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Τα έντονα φαινόμενα που έπληξαν την Αττική την Παρασκευή δεν πρόκειται να επαναληφθούν.
Αναλυτικά η πρόβλεψη καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Kαιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις οι οποίες από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά της ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση στα νότια από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 με 7 με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καριός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ

Οι συντάξεις του Μαρτίου στους 1.200.000 δικαιούχους του ΙΚΑ αναμένεται να καταβληθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα αναμένεται να δοθούν τα αναδρομικά ποσά μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 που αντιστοιχούν σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας. Τα παραπάνω ποσά έχουν επιμεριστεί σε 12μηνη βάση, προσαυξάνοντας το μηνιαίο ποσό του επιδόματος.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ, την Τετάρτη θα καταβληθεί και το επίδομα παραπληγίας του Μαρτίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 27χρονης: «''Μαμά βοήθεια, πνίγομαι'', μου είπε και έπεσε η γραμμή»

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 27χρονης: «''Μαμά βοήθεια, πνίγομαι'', μου είπε και

Δεν μπορούν να συνέλθουν οι γονείς της άτυχης κοπέλας που χθες έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της νεροποντής που έπνιξε την Αθήνα. Η άτυχη κοπέλα είχε ξεκινήσει από το σπίτι της για τη δουλεία, ωστόσο η μοίρα της επιφύλασσε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Στον δρόμο για την δουλειά το αυτοκίνητό της έπεσε σε μια λακκούβα κόλλησε στα νερά και η ίδια τρόμαξε. Σύμφωνα με το Star πανικόβλητη τηλεφώνησε στην μητέρα της. «Μαμά, φοβάμαι», είπε κλαίγοντας, «μπήκαν νερά στο αμάξι...», είπε αλλά μετά κόπηκε η γραμμή. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 27χρονης Μαρίας – Αγγελικής Ματράγκου. Αμέσως η μητέρα της τηλεφώνησε στους συναδέλφους για βοήθεια. Την ίδια ώρα οδηγοί που ήταν κοντά στο σημείο προσπαθούσαν να την βοηθήσουν, την έβγαλαν έξω και την ξάπλωσαν στο οδόστρωμα. Η νεαρή όμως αργότερα κατέρρευσε. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο όπου η ομάδα του νοσοκομείου προσπάθησε να την συνεφέρει, αλλά η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. «Oταν έφτασε εκεί το ασθενοφόρο η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. Προσπάθησαν και οι εργαζόμενοι μέσα στο ασθενοφόρο με απινιδωτή να την επαναφέρουν όμως δεν γινόταν τίποτα...».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως ...στην Ελλάδα σφάζουμε 15.000 άλογα κάθε χρόνο!


Η ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση το αλογίσιο κρέας και μάλιστα εισάγει μεγάλες ποσότητες προϊόντων από κρέας αλόγου, όπως προκύπτει από τα..στοιχεία της Eurostat και ανεξάρτητων πηγών.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες άλογα σφάζονται κάθε χρόνο και χιλιάδες τόνοι κρέατος εισάγονται στην ΕΕ από την Αμερική και την Ωκεανία.

Οπως θα δείτε στο σχετικό γράφημα, ακόμη και στη χώρα μας οδηγούνται στα σφαγεία χιλιάδες άλογα κάθε χρόνο, με σκοπό την αξιοποίηση του κρέατός τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε έκπτωση από τη ΔΕΗ αν είστε ασθενής! Τι πιστοποιητικά απαιτούνται

Κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ με εκπτώσεις μπορούν να εξασφαλίσουν εκτός των άλλων οι ασθενείς και ειδικά οι χρονίως πάσχοντες...
απολαμβάνοντας εκπτώσεις. Δείτε τι πιστοποιητικά χρειάζονται με βάση τις διευκρινήσεις του ΕΟΠΥΥ.


Εκατοντάδες ασθενείς ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προστρέχουν στον Οργανισμό προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς θα εξασφαλίσουν κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ δηλαδή ουσιαστικά εκπτώσεις, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει και την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι.
Ειδικά όσοι έχουν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη μέσα στο σπίτι τους φαίνεται ότι έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη.
Έτσι ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι απαιτούνται μια σειρά από δικαιολογητικά. Ειδικότερα χρειάζεται:

Ειδικά για την κατηγορία ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, οι αιτούντες Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ οφείλουν να δηλώνουν επιπλέον των άλλων, τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς.

Οι συγκεκριμένες Ιατρικές Γνωματεύσεις/βεβαιώσεις αφορούν πιστοποίηση ασθενείας και δεν έχουν προληπτικό χαρακτήρα, επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο από τον θεράποντα ιατρό και το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας του έχει συνάφεια, αφορά την παρούσα κατάσταση του ασφαλισμένου, όπως αυτή προκύπτει από τα ευρήματα του Βιβλιάριου Ασθενείας, τις Εργαστηριακές Εξετάσεις και την κλινική εξέταση.

Επισημαίνεται ότι ο Ιατρός δύναται να παραπέμψει τον ασφαλισμένο σε Νοσοκομείο όταν κρίνει ότι δεν δύναται να εξυπηρετηθεί εντός των δυνατοτήτων του Οργανισμού.
Η ιατρική Γνωμάτευση χορηγείται κατόπιν έγγραφης αιτήσεως του ασφαλισμένου στην οποία αναφέρεται το όνομά του και ο σκοπός για τον οποίο προορίζεται η Ιατρική Γνωμάτευση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράθυρο στη Ρωσία από την περιφέρεια Στερεάς (video).


Με τον εκτελεστικό γραμματέα του επιμελητηρίου της Μόσχας συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Φανή Παπαθωμά με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στην περιφέρεια. Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ικανοποιημένος για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας καθώς όπως υποστήριξε μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των Ρώσων τουριστών για διακοπές 365 ημέρες το χρόνο.


 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου στο Κυριάκι

Στους βαλκανικούς βετεράνων στίβου συμμετέχουν αθλητές της Αλεξανδρούπολης
Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ), τη Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λεβαδέων διοργανώνουν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, στο Κυριάκι Βοιωτίας το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου.   
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν άνδρες και γυναίκες, ενώ η συμμετοχή τους στους αγώνες γίνεται με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από δικό τους ιατρό. Στο πλαίσιο του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανώμαλου Δρόμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου θα πραγματοποιηθεί και παράλληλη εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων και Λυκείων.  
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες καθώς και για υποβολή αιτήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο της ΟΕΒΑΣ 210-7564060 και στο φαξ 210-7564013. 
Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο: 
 Ώρα: 9:30 Μαθητές Δημοτικών Σχολείων 600 μ. 
Μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων 1.000 μ. 
Ώρα: 10:00 Άνδρες 80 ετών και άνω 2.000 μ. 
Γυναίκες 70 ετών και άνω 2.000 μ. 
Ώρα: 10:15 Άνδρες 70 – 75 ετών 4.000 μ. 
Γυναίκες 50 – 65 ετών 4.000 μ. 
Ώρα: 10:45 Άνδρες 60-65 ετών 5.000 μ. 
Γυναίκες 30-45 ετών 5.000 μ. 
Ώρα: 11:15 Άνδρες 50 – 55 ετών 6.000 μ. 
Ώρα: 11:50 Άνδρες 35 – 45 ετών 8.000 μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτό, που κόβει την ανάσα...



Δείτε την...
Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο Facebook και προκαλεί σοκ.
Όπως πολύ σωστά επισημαίνει στο σχόλιο του, εκείνος που την "ανέβασε", είναι "η πιο συγκλονιστική και... καλλιτεχνική αντιπολεμική...

φωτό που έχω δει. Ούτε μάνες και παιδιά που κλαίνε, ούτε σακατεμένα σώματα".

Ολα αυτά μαζί "φαίνονται" στην "Απώλεια" και την "Απουσία". Άξιο παρατήρησης σε αυτή τη φωτογραφία είναι και το ...γεγονός ότι, η μεν γυναίκα έχει περήφανο και οργισμένο βλέμμα, το δε παιδί φοράει το καπέλο του νεκρού πατέρα του.

Αγνώστου φωτογράφου, μάλλον εποχής Α' Παγκοσμίου”.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ