Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αυτοί είναι οι άτυχοι φοιτητές-Φωτο

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες της παρέας των φοιτητών από τη Λάρισα οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι για να ζεσταθούν, με αποτέλεσμα οι δυο να χάσουν τη ζωή τους και τρεις να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.






Πηγη: enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


«ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Είσοδος :ΔΩΡΕΑΝ.
Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων σας προσκαλούν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ. Μπέλου 1) να παρακολουθήσετε τη Θεατρική Παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά.
Η παράσταση είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό, με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ.
Υπόθεση:
Ο Ιάσων προδίδοντας την γυναίκα του Μήδεια και τα παιδιά του λαμβάνει σε γάμο την Γλαύκη την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια προκειμένου να εκδικηθεί στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο την νύφη όσο και τον πεθερό, στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά και προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με την βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.
Ο ποιητής απεικονίζει άριστα σε τι βαθμό μανίας και αγριότητας μπορεί να φθάσει η απατημένη σύζυγος και σε πόση παραφροσύνη από τη συζυγική απάτη.
Συντελεστές:
Η μετάφραση είναι της Νίκης Τατάκη, η σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, η μουσική του Γιάννη Σφυρή, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Νίκης Τατάκη, η κίνηση χορού του Γιώργου Περπινιά και της Μαριάννας Πανταζή, οι κατασκευές της Στεφανίας Βάρδα.
Παίζουν:
Μαρίνα Μπακοπούλου, Αντώνης Περπινιάς, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Περπινιάς, Μάρθα Μανέτα, Κυριάκος Χατζημιχάλης,Φάνης Μαλάμος, Ανθή Κυπρίδου, Μαριάννα Πανταζή, Ρακέλ Σαλμόνα, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Στεφανία Βάρδα, Αγγελίνα Μπάση, Πηνελόπη Μπέτσιου και τα παιδιά Βαγγέλης Βασιλάκης, Έστερ Καραχάλιου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού φυλάσσονται τα 4,74 δισ. ευρώ αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδος

Πού φυλάσσονται τα 4,74 δισ. ευρώ αποθέματα χρυσού της Τράπεζας  της Ελλάδος

Σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια χρυσό είχαν τα αποθέματα χρυσού στις 31 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος απάντησε σε ερώτηση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, τα οποία φυλάσσονται σε τράπεζες του Εξωτερικού. Το απόθεμα του φυσικού χρυσού που κατέχει η Ελλάδα, υπολογίζονται στις 3.760 ουγγιές όπως υποστηρίζει έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στην ερώτηση της κ. Ζαρούλια για τα αποθέματα χρυσού που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδος κατά την διάρκεια της Κατοχής. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, «στις 31.12.2012 τα αποθέματα φυσικού χρυσού ήταν 3.760 χιλιάδες ουγγιές, αξίας 4,74 δις. ευρώ, από τα οποία το ήμισυ φυλάσσεται στην ΤτΕ και το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία». Το έγγραφο διευκρινίζει επίσης ότι τα αποθέματα χρυσού τα οποία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μεταφέρθηκε προς φύλαξη στην Τράπεζα της Αγγλίας, «επαναπατρίσθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 1946 και 1956».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίβιαν Ιωακείμ: Σπάει την σιωπή της μέσα από τις φυλακές της Θήβας

Σε ποινή δέκα ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε η Βίβιαν Ιωακείμ, η οποία εξακολουθεί να φωνάζει ότι είναι αθώα.
«Θα προσπαθήσω να αποδείξω την αθωότητά μου στο Εφετείο. Ό,τι έγινε, έγινε και θα φανεί η αλήθεια! Περιμένω εκείνη την ώρα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο, τίποτα οργανωμένο! Ήταν απλώς μια κακιά, μια πολύ κακιά στιγμή» τόνισε στην εφημερίδα News και συνέχισε λέγοντας πωςένας άντρας από το Αφγανιστάν, ο οποίος ήταν ερωτευμένος μαζί της, την έμπλεξε σε αυτή την περιπέτεια: «Ένα βράδυ είχα πάει στο σπίτι του πρώην μου και βγαίνοντας τον πήρα τηλέφωνο να δω που είναι (ο Αφγανός) γιατί με παρακολουθούσε και φοβόμουν. Πριν το σηκώσει, ακούω να λέει από πίσω ο πρώην μου: «Πρόσεχε ένας τύπος με μαχαίρι». Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, γιατί ήμουν υπό την επήρεια χαπιών». Η ίδια υποστηρίζει ότι γνώρισε τον κόσμο των ναρκωτικών από τον ίδιο άντρα από το Αφγανιστάν ο οποίος της έδινε χάπια για να είναι ήρεμη.
thiva-nikolas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές Καταιγίδες θα μαίνονται το σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές Καταιγίδες θα μαίνονται το σαββατοκύρ

Θυελλώδες προβλέπεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, αφού σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει απότομη μεταβολή από το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ τα φαινόμενα θα μαίνονται μέχρι τη Κυριακή το μεσημέρι.
Αναλυτικότερα:
Αύριο Σάββατο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, η Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
Παράλληλα, θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν από το Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά τη νύχτα και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή και από α βορειοανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ισχύ 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Τέλος προβλέπονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα πάρουν το επίδομα οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι

Πως θα πάρουν το επίδομα οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι

Έρχονται φορολογικές διατάξεις που θα κάνουν πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη την είσπραξη των εσόδων, οι οποίες καλύπτουν και το επίδομα που θα παίρνουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες.
Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνει και μέτρα για τις σκληρά δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων στις οποίες θ καταβάλλεται επίδομα 500 ευρώ για κάθε παιδί εάν έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ και θα καταβάλλεται κατόπιν αίτησης σε τρείς δόσεις
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους:
  • Το ειδικό επίδομα θα καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα. Ορίζεται σε 500 ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο, για οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τις τετράτεκνες οικογένειες και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.
  • Ως εξαρτώμενα θεωρούνται τα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
  • Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και το απορφανισθέν τέκνο ή τα απορφανισθέντα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια και επήλθε θάνατος και των δύο γονέων.
  • Το επίδομα χορηγείται κατόπιν αίτησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Quiz:Πόσα αυτοκίνητα Mazda πουλήθηκαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο;



Ολόκληρη η τραγική κατάσταση της αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα της κρίσης μέσα σε ...μια λίστα.Αυτή της μάρκας Mazda και των πωλήσεών της ,κατά το μήνα Ιανουάριο τα τελευταία 6 χρόνια:
  • Ιανουάριος 2008... 1038 οχήματα
  • Ιανουάριος 2009...    619 
  • Ιανουάριος 2010...    439
  • Ιανουάριος 2011...      73
  • Ιανουάριος 2012...      37
  • Ιανουάριος 2013(κρατηθείτε)... 1όχημα!!


Η αγορά του αυτοκινήτου έχει πέσει δραματικά με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να οδηγούνται σε κλείσιμο. Αν και το θέμα είναι γνωστό, η Πολιτεία συνεχίζει να έχει την ψευδαίσθηση ότι… λεφτά υπάρχουν στον κλάδο, που αξίζει να σημειώσουμε ότι αριθμεί πάνω από 30.000 απώλειες σε εργατικό δυναμικό.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα αφού τα διαβάζετε σχεδόν καθημερινά σε δημοσιευμένα άρθρα και αφορούν τις πωλήσεις, όπου απλά ο… πάτος δεν έχει ακόμα βρεθεί. Κοιτάζοντας τις πωλήσεις που δημοσιεύει ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου) ρίξαμε μία ματιά στη μάρκα Mazda. Μία εταιρεία με πολύ δυνατό όνομα στην ελληνική αγορά και με φανατικούς πελάτες οι οποίοι γνωρίζουν πως αγοράζουν ένα ποιοτικό και αξιόπιστο προϊόν

Χαρακτηριστικό της μάρκας στη χώρα μας είναι οι πωλήσεις της που δυστυχώς δεν πάνε καθόλου καλά. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία, μόνο το μήνα Ιανουάριο ταξινομήθηκε ένα (καλά διαβάσατε) αυτοκίνητο της Mazda. Αξίζει να συγκρίνουμε το νούμερο αυτό με προηγούμενες χρονιές για να διαπιστώσουμε και το μέγεθος του προβλήματος στον κλάδο. Έτσι, το 2010 οι πωλήσεις της Mazda στην Ελλάδα έφταναν (μόνο για τον Ιανουάριο) τις 439 μονάδες, το 2008 τις 1.038 ενώ το 2006 οι επίσημες ταξινομήσεις ήταν 1.081! Από 1.000 λοιπόν και κάτι πωλήσεις, η εταιρεία έπεσε στη… μία.

Στο σοβαρό αυτό θέμα δεν χρειάζονται συστάσεις ή σχολιασμοί αφού ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αρκεί να σκεφτεί τα δεκάδες καταστήματα αλλά και τους εκατοντάδες υπαλλήλους των εταιρειών που συνεργάζονται με την Mazda και θα καταλάβουν το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος.

Χαρακτηριστικό επίσης παράδειγμα, η θέση της εταιρεία να μην προχωρήσει σε εισαγωγή νέων μοντέλων όπως είναι το CX-5 και «6» αφού είναι διαθέσιμα με κινητήρες 2.0 λίτρων και πάνω, που σημαίνει ότι στην Ελλάδα με τους δεκάδες φόρους απλά δεν θα είχαν νόημα ύπαρξης…

Διαβάστε Περισσότερα »

Tι θα γίνει με τις αποδείξεις το 2013 -Παραδείγματα

 Tι θα γίνει με τις αποδείξεις το 2013 -Παραδείγματα

Από την πρωτοχρονιά επήλθαν σημαντικές αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία αναφορικά με τις αποδείξεις. Από τα φετινά εισοδήματα, δηλαδή αυτά που θα δηλωθούν στη φορολογική δήλωση του 2014 καταργήθηκαν οι περισσότερες φοροαπαλλαγές που οδηγούν σε απευθείας μείωση φόρου.
Από τις δαπάνες που καταργήθηκαν εξαιρούνται οι φοροαπαλλαγές δαπάνης διατροφής συζύγου, ιατρικών εξόδων, δωρεών και δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων), ενώ άλλαξε και το καλάθι των γενικών αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος καθώς και η «ποινή» για τη μη συγκέντρωσή τους.
Αποδείξεις μόνο οι μιθωτοί και συνταξιούχοι
Ειδικότερα, πλέον από φέτος αποδείξεις θα πρέπει να συγκεντρώνουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Υποχρεώνονται προκειμένου να καρπωθούν την έκπτωση φόρου έως 1.950 ευρώ που χορηγείται στους μισθωτούς και συνταξιούχους, να συλλέξουν αποδείξεις λήψης υπηρεσιών και αγοράς αγαθών αξίας, τουλάχιστον ίσης με το 25% του εισοδήματός τους. Το ανώτατο ποσό των αποδείξεων ορίστηκε στις 10.500 ευρώ που σημαίνει ότι φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ, ενώ φορολογούμενος με εισόδημα 42.000 ή περισσότερα θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας επίσης 10.500 ευρώ, σύμφωνα με το capital.gr.
Στις αποδείξεις που οφείλουν να συγκεντρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι περιλαμβάνονται όλες οι καταναλωτικές δαπάνες καθώς και τα δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών. Εκτός αποδείξεων παραμένουν οι δαπάνες για ασφάλιστρα, παρά το γεγονός ότι δεν οδηγούν σε απευθείας μείωση φόρου. Επίσης δεν περιλαμβάνονται στις αποδείξεις ιατρικές δαπάνες, καταβαλλόμενη διατροφή από διαζευγμένους συζύγους, οι δωρεές και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, δεν αναγνωρίζονται πλέον οι αποδείξεις για διόδια και καύσιμα θέρμανσης (πετρέλαιο, αέριο, καυσόξυλα). Εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται αποδείξεις για δαπάνες ρεύματος, τηλεφωνίας, εισιτηρίων μεταφορών προσώπων. Για την αξία των αποδείξεων που λείπουν από κάθε μισθωτό ή συνταξιούχο θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος ίσος με το 22% της αξίας αυτής. Να σημειωθεί ότι αναγνωρίζονται πλέον και οι δαπάνες για λήψη υπηρεσιών και αγορά αγαθών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράδειγμα
Ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 7.500 ευρώ. Στην περίπτωση που συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο ύψους 220 ευρώ (22% της αξίας αποδείξεων που λείπουν από τον φορολογούμενο).iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκιδέος ανάμεσα στην τραγωδία της Λάρισας! Φωτογραφίες...

 
Έχει παγώσει ολόκληρη η Χαλκίδα, όταν μαθεύτηκε πριν από λίγο ότι ο ένας από τους πέντε φοιτητές είναι Χαλκιδέος.

Η γειτονιά του άτυχου Νίκου στη Χαλκίδα


Μεταδόθηκε και από τα κανάλια αλλά και τα τοπικά sites.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πέντε νεαρά άτομα βρισκόταν στο σπίτι, που είχε νοικιάσει το άτυχο παλικάρι από την Χαλκίδα και έμενε με τον συγκάτοικο του.



Μέσα είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία - σαν ψησταριά ή μαγκάλι όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- για να ζεσταθούν.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι για να τους επισκεφθεί αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν.

Πιθανότατα και οι τρεις νέοι να είχαν την ίδια τραγική κατάληξη με τους δύο άτυχους φίλους τους, αν δεν είχε ανησυχήσει μια φίλη των φοιτητών, η οποία με τη βοήθεια της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, μπήκαν στο διαμέρισμα και αντίκρισαν αναίσθητους τους πέντε νέους ανθρώπους.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανάμεσα στους πέντε φοιτητές είναι και ένας Χαλκιδέος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την πυροσβεστική υπηρεσία, δεν ξεκαθαρίζεται πως είναι η κατάσταση της υγείας του Χαλκιδέου.



Βέβαια στα τοπικά sites μεταδόθηκε πως o ένας από τους δύο νεκρούς είναι Χαλκιδέος, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τις αρχές.

Πριν από λίγες ώρες ειδοποιήθηκε η οικογένεια του ενός παιδιού και μεταφέρονται στην Λάρισα.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού συμβάντος κάνει η Αστυνομία, η οποία θα κάνει σχετική ανακοίνωση.

evianews
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Πρόσκληση σε εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

7 «μνηστήρες» για το έργο της Πελοποννήσου


Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς
Ενιαίος σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας      
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε σε εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων σε όφελος της κοινωνίας και όχι του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου», την Τετάρτη 6 Μαρτίου  2013, ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά.
Συμμετέχουν:  Κεφαλάς Τάσος , μηχανολόγος, μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, Μπιζάς Θωμάς,  συνδικαλιστής στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής και μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Σπανούδη Δέσποινα, χημικός μηχανικός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία το αποκριάτικο πάρτι του Παιδικού Σταθμού Θήβας

Με χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμύρισε το Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Οργανισμού του Δήμου Θηβαίων, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στο αποκριάτικο πάρτι που διοργάνωσε ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου.
Οι λιλιπούτειοι μαθητές έκλεψαν την παράσταση με τις όμορφες αποκριάτικες στολές τους αλλά και τις δεξιότητές τους, καθώς με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν σε γονείς, συγγενείς και φίλους που ήρθαν στην εκδήλωση,  όλα όσα έχουν μάθει μέχρι σήμερα στο σχολείο τους:  xορούς, παιχνίδια, τραγούδια…. 
Στόχος της εκδήλωσης ήταν αφενός η διασκέδαση των παιδιών και αφετέρου η παρουσίαση του εκπαιδευτικού έργου του Παιδικού Σταθμού Θήβας, που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του με το εξειδικευμένο προσωπικό του,  έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον να παρακινεί το ενδιαφέρον των παιδιών και µε γνώμονα το παιχνίδι να δημιουργεί κίνητρα και προϋποθέσεις μάθησης. Γιατί τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας  και ψυχαγωγούνται μαθαίνοντας…
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου που ευχήθηκε στα παιδάκια να είναι πάντα χαμογελαστά και ευτυχισμένα στη ζωή τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτες ύψους 100 εκατ. ευρώ από αγρότες στη Θήβα


αγροτες, τιμολογια, πλαστα, porsche

Πλαστά ή εικονικά τιμολόγια από 37.000 άτομα το 2012 διερευνά το ΣΔΟΕ

Συναλλαγές με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ έχουν πραγματοποιηθεί από αγρότες μόνο στη Θήβα και τις γύρω περιοχές για το διάστημα 2005 - 2008, σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ. Περίπου 300 - 400 αγρότες φέρονται να εισέπρατταν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ (11%) για προϊόντα τα οποία ουδέποτε παρήγαγαν ή πούλησαν. Στελέχη της ελεγκτικής υπηρεσίας από την Αθήνα μίλησαν στην «Κ» για εκτεταμένη απάτη, η διερεύνηση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.kathimerini.gr
Εμπλοκή και εταιρειών Εκτός από τους αγρότες, στην απάτη φαίνεται ότι εμπλέκονται και εταιρείες οι οποίες εξέδιδαν κάποια από τα τιμολόγια, ενώ το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα κοινοποιήσει εμπλοκή δημοσίων λειτουργών.
Η έρευνα ξεκίνησε το 2010 κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στη Θήβα, ωστόσο απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των διασυνδέσεων των παραβατών της περιοχής με επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, από έλεγχο επιχείρησης στην Πρέβεζα που εμφανίζεται ως οπωροπωλείο προέκυψαν τιμολόγια αγοράς κρεμμυδιών από τη Θήβα συνολικής αξίας 1.400.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσότητες ικανές να ταΐσουν όλη την Ηπειρο. Κατάστημα στον Πύργο που πουλάει τρόφιμα για κατοικίδια εμφανίζεται να έχει αγοράσει μέσα σε δύο χρόνια κρεμμύδια από τη Θήβα αξίας 8 εκατ. ευρώ. Σε έλεγχο που έγινε στα λογιστικά βιβλία του καταστήματος δεν βρέθηκαν καταχωρισμένες οι συγκεκριμένες συναλλαγές, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο καταστηματάρχης δεν είχε ανάμειξη στις συναλλαγές.
Το ίδιο έχουν υποστηρίξει αρκετοί επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως αγοραστές κηπευτικών σε τιμολόγια που κατατέθηκαν στην εφορία από τους αγρότες για την επιστροφή ΦΠΑ. Οι περιοχές στη Θήβα που απασχολούν το ΣΔΟΕ είναι το Αρμα, το Νεοχωράκι, η Καλλιθέα και το Σχηματάρι. Αγρότες με μικρά χωράφια, δήλωναν ποσότητες που δεν μπορούσαν να παραγάξουν. «Στο Νεοχωράκι Θηβών, ένας αγρότης εμφάνισε εικονικά και πλαστά τιμολόγια αξίας 4.364.000 ευρώ. Στο ίδιο χωριό, γυναίκα αγρότισσα υπέβαλε εικονικά τιμολόγια 680.000 ευρώ», αναφέρει το ΣΔΟΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκινάει ο μήνας - Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκινάει ο μήνας - Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Χαμογελώντας μπήκε ο Μάρτης, αφού για σήμερα Παρασκευή, προβλέπεται ηλιόλουστη μέρα με άνοδο της θερμοκρασίας και τον υδράργυρο να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρό ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιώργος Παράσχος:«Αν δεν έμπαινε το οφσάιντ…»

«Αν δεν έμπαινε το οφσάιντ…»


Την πεποίθηση πως εάν δεν μέτραγε το γκολ-οφσάιντ του ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο για τον Λεβαδειακό (2-0), εξέφρασε ο προπονητής των Βοιωτών, Γιώργος Παράσχος.

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα το οποίο κρίθηκε κατά πολύ από το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ που ήταν οφσάιντ, ήταν στην συνέντευξη Τύπου, του παιχνιδιού της Τούμπας ο Γιώργος Παράσχος. Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

«Είχαμε σημαντικές αλλαγές στη ενδεκάδα γιατί μας περιμένουνε δύσκολα ματς. Εμεινα ικανοποιημένος από την ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε μακριά από την εστία τον ΠΑΟΚ, είχε μόνο τρία μακρινά σουτ. Δεν έκανε κλασικές ευκαιρίες, αντίθετα αυτή την χάσαμε εμείς με τον Ροτζέριο. Δεχτήκαμε ένα γκολ από θέση οφσάιντ. Αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε στη Λιβαδειά να αλλάξουμε το σκορ».

Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα: «Στο πρωτάθλημα επειδή είμαστε κοντά στη πέμπτη θέση, προερχόμαστε από ανεπιτυχή αποτελέσματα και έχουμε ένα δύσκολο το ματς με την Ξάνθη κάναμε τις αλλαγές γιατί ίσως πετύχουμε τον στόχο της πέμπτης θέσης που για εμάς θα είναι πολύ καλός».


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστήμονες για αιθαλομίχλη: Είμαστε τυχεροί που δεν κάνει κρύο χειμώνα


Διαβάστε τα αποτελέσματα επιδημιολογικών μελετών για το φαινόμενο των μικροσωματιδίων που συσσωρεύτηκαν στην ατμόσφαιρα από τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. "Σωθήκαμε από θαύμα", λένε οι επιστήμονες
Παρά το γεγονός ότι για το φαινόμενο των συγκεκριμένων μικροσωματιδίων (PM2.5 ) δεν υπάρχουν ακόμα επιδημιολογικές μελέτες για τους επιστήμονες είναι σαφές ότι προκαλούν ιδιαίτερα σοβαρές βλάβες στην υγεία (κυρίως στην καρδιά, τη στιγμή που διεισδύουν στους πνεύμονες) και όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, φέτος απλώς είμαστε τυχεροί γιατί δεν έχουμε ιδιαίτερα κρύο χειμώνα. Όπως τονίστηκε, με βάση το μέγεθός τους και τη χημική τους σύσταση, τα σωματίδια που παράγονται από την καύση του ξύλου είναι το ίδιο επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία με τα σωματίδια από την κυκλοφορία των οχημάτων και τις άλλες πηγές καύσης. Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, οι μετρήσεις καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος ατμοσφαιρικής ρύπανσης που μπορεί να δημιουργηθεί τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες ελληνικές πόλεις, αν συνδυασθούν η καύση ξύλων με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες (χαμηλές θερμοκρασίες και άπνοια). Ευτυχώς, σημείωσαν οι επιστήμονες "αυτές οι συνθήκες ήταν σχετικά σπάνιες το χειμώνα που διανύουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναλάβουμε σαν χώρα αυτό το "πείραμα" υψηλών εκπομπών και τις επόμενες χρονιές ελπίζοντας ότι η φύση θα δείξει κατανόηση". Για την παρακολούθηση των επιπέδων της χειμερινής ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη μελέτη της συνεισφοράς διαφορετικών πηγών σε αυτά, πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 10 Ιανουαρίου - 10 Φεβρουαρίου 2013 λεπτομερείς μετρήσεις τόσο των αιωρούμενων σωματιδίων, με εξειδικευμένες χημικές αναλύσεις, στις πέντε μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις. Αναλυτικότερα, τα κυριότερα συμπεράσματα ήταν: "Οι συγκεντρώσεις των αιωρουμένων σωματιδίων τις κρύες νύχτες με άπνοια έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες ωριαίες συγκεντρώσεις που μετρήθηκαν στο Θησείο ήταν περίπου 300 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και στο κέντρο της Πάτρας πάνω από 200 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Για σύγκριση, το όριο (σαν ετήσιος μέσος όρος) για τη συγκέντρωση των PM2.5 στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Στις νυχτερινές περιόδους με μεγάλα επίπεδα ρύπανσης άνω του 90% της συγκέντρωσης οφειλόταν σε μικρά σωματίδια και συγκεκριμένα με διάμετρο μικρότερη από 2.5 μικρόμετρα (PM2.5). Τα σωματίδια αυτά είναι πιο διεισδυτικά από τα αντίστοιχα μεγαλύτερης διαμέτρου και συνεπώς ικανά να φτάνουν ευκολότερα στις κυψελίδες των πνευμόνων, όπου και είναι ιδιαίτερα επιβλαβή. Οι υψηλές συγκεντρώσεις παρατηρούνταν από περίπου τις 7 το βράδυ μέχρι και τις 3 το πρωί, με μέγιστο λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η καύση ξύλων ήταν υπεύθυνη σχεδόν αποκλειστικά (άνω του 90% συνεισφορά) για τις υψηλές συγκεντρώσεις τις νυχτερινές ώρες. Στην Πάτρα οι συγκεντρώσεις των PM2.5 ξεπέρασαν τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο δώδεκα νύχτες κατά τη διάρκεια του μήνα των μετρήσεων. Σε πέντε από αυτές τις νύχτες ξεπέρασαν και τα 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Παρόμοια εικόνα και στα Ιωάννινα, με τα επίπεδα των ανθρωπογενούς προέλευσης σωματιδίων να ξεπερνούν τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο σε δεκαεννέα περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του μήνα των μετρήσεων και σε πέντε από αυτές και τα 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Με τη μέχρι στιγμής εικόνα, ο μικρότερος αριθμός υπερβάσεων παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και οι θερμοκρασίες είναι γενικώς υψηλότερες. Ταυτόχρονα με τις υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων, σε συγκεκριμένες νύχτες μετρήθηκαν και σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις αερίων αρωματικών ενώσεων (τολουόλιο, ξυλόλια, κ.λπ.). Η ύπαρξη αυτών των ενώσεων αποδεικνύει την καύση επεξεργασμένων ξύλων και άλλων υλικών. Το πείραμα "Θαλής" Τα πρώτα συμπεράσματα για το πρόβλημα της αιθαλομίχλης βγήκαν από το πείραμα που οργανώθηκε στα πλαίσιο του προγράμματος 'Θαλής" (ύψους 600 χιλ. ευρώ χρηματοδότηση ΕΣΠΑ) στο οποίο συμμετέχουν ομάδες των Πανεπιστημίων Αιγαίου (Καθ. Χ. Πηλίνης, συντονιστής του προγράμματος), Πατρών (Καθ. Σ. Πανδής), Κρήτης (Καθ. Ν. Μιχαλόπουλος), Ιωαννίνων (Επ. Καθ. Ν. Χατζηαναστασίου) και των ερευνητικών κέντρων ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (δρ. Κ. Ελευθεριάδης, Διευθυντής Ερευνών), Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δρ. Ε. Γερασόπουλος, διευθυντής Ερευνών) και Georgia Institute of Technology (καθ. Α. Νένες).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρει η απολογία του 36χρονου Νίκου Γκόγκου..«Τον τεμάχισα, τον έβρασα και πέταξα κομμάτια του στον Άραχθο»


Σοκάρει η απολογία του 36χρονου, ο οποίος όπως σας είχαμε πει νωρίτερα, σκότωσε, τεμάχισε έναν 48χρονο από την Άρτα και τον πέταξε στο ποτάμι για προσωπικές διαφορές. Οι αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα από τον ίδιο τον δράστη μόνο ανατριχίλα προκαλούν. Όπως είπε ο ίδιος ο δράστης ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και μαζί με μια 25χρονη φοιτήτρια (κόρη γνωστού μεγαλοδικηγόρου της ΄Αρτας), με την οποία έκαναν ναρκωτικά την «έπεσαν» στον 48χρονο από την Φιλιππιάδα, καθώς θεώρησαν ότι τους είχε κλέψει ποσότητα ναρκωτικών.

 Ο 48χρονος το αρνήθηκε και τότε ο 36χρονος Νίκος Γκόγκος τον πυροβόλησε δύο φορές στα πόδια και μια στο μάτι. Ο άντρας έπεσε νεκρός στο έδαφος και τότε τον τεμάχισε με μια βαριοπούλα και ένα μπαλτά. Τα μικρά κομμάτια τα πέταξε, ενώ τα άλλα τα… έβρασε!!! Το… βρασμένο πτώμα το κατατεμάχισε, το πολτοποίησε σχεδόν και πέταξε τα κομμάτια στον Άραχθο ποταμό. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος στον Άραχθο ποταμό, όπως και της γυναίκας – συνεργού του. Τραγική ειρωνία της υπόθεσης είναι πώς ενώ ο 48χρονος άντρας ήταν νεκρός, η κόρη του, που δεν φανταζόταν μία τέτοια εξέλιξη, ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νυφούλα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος στο Βατικανό! «Ο Πάπας είναι gay και ερωτευμένος με τον γραμματέα του»

Τελειωμό δεν έχουν τα σενάρια συνωμοσίας από τη στιγμή που ο Πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε την παραίτησή του. Τελευταίο, αυτό που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες ο διάσημος μπλόγκερ Αντριου Σάλιβαν, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως ο Πάπας είναι γκέι και μάλιστα πολύ ερωτευμένος με τον πιο... όμορφο άνδρα του Βατικανού.
Ο Αντριου Σάλιβαν, συγγραφέας, αρθρογράφος, πολιτικός σχολιαστής και διάσημος μπλόγκερ της Βρετανίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Πάπας Βενέδικτος είναι γκέι και σφοδρά ερωτευμένος με τον ομορφότερο άνδρα του Βατικανού, ακολουθώντας τον εξής συλλογισμό: Ο Πάπας αν και παραιτείται δεν αποσύρεται σε κάποιο σπίτι, αλλά θα εξακολουθήσει να ζει στο Βατικανό. Οχι μόνος του, αλλά με τον ομορφότερο άνδρα του Βατικανού, που δεν είναι άλλος από τον έμπιστο γραμματέα του και αρχιεπίσκοπο Γκέοργκ Γκάσγουεϊν, ο οποίος φημίζεται για την ομορφιά του και ο οποίος μάλιστα πρόσφατα είχε γίνει εξώφυλλο στο Vanity Fair.


Ο διάσημος μπλόγκερ, λοιπόν αναρωτιέται εάν είναι φυσιολογικό για έναν ηλικιωμένο άνδρα να συνεχίσει να ζει κοντά σε έναν όμορφο και νεώτερο αρχιεπίσκοπο ενώ έχει την επιλογή να απομακρυνθεί από όλα όσα του θυμίζουν το αξίωμα που κατείχε.








Διαβάστε Περισσότερα »

Εθνική Γενοκτονία σε εξέλιξη..

  • Πρώτα κατήργησαν το επίδομα παιδιών σε όλες τις συμβάσεις  
  • Έπειτα φορολόγησαν τα τέκνα
  • Στη συνέχεια έκοψαν τα επιδόματα στους τρίτεκνους
  • Τώρα καταργούν και το επίδομα τοκετού!!

Αλήθεια ποιός θα φέρει στον κόσμο την επόμενη γενιά Ελλήνων;
Είναι να αναρωτιέται κανείς αν είναι απλώς ΗΛΙΘΙΟΙ και καταφανώς ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ 
ή λειτουργούν βάση κάποιου ΣΧΕΔΙΟΥ.  


 Τη στιγμή που η υπογεννητικότητα καλπάζει, οι Ελληνίδες αναγκάζονται σε εκτρώσεις γιατί δεν αντέχουν το κόστος του τοκετού και της ανατροφής του παιδιού και η ... κυβέρνηση φορολογεί τα τέκνα σαν να πρόκειται για πολυτελή σκάφη (αυτά δεν τα φορολογεί) κόβει τώρα και το επίδομα τοκετού.

Πρόκειται για αποφάσεις που μόνο ως «εθνική γενοκτονία» μπορούν να χαρακτηριστούν σε μία χώρα στην οποία το ελληνικό γένος συρρικνώνεται και λαθρομετανάστες αυξάνονται. Σε αυτούς η κυβέρνηση σπεύδει να παράσχει ασφαλιστική κάλυψη. Μιλάμε πλέον για «αλλοίωση» του ελληνικού πληθυσμού.

Την κατάργηση του επιδόματος τοκετού ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο πλαίσιο της περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ. Λές και έχει πλέον απομείνει τίποτε ως δαπάνη. Οι ασθενείς φέρνουν τις γάζες και τα αναλώσιμα από το σπίτι τους, όπως και χαρτί για να τυπώσουν τις εξετάσεις υγείας τους.

Τι είπε ο κ. Σαλμάς; Ότι καταργείται το επίδομα τοκετού γιατί το κόστος εκτοξεύθηκε το 2012 στα 19 εκατ. ευρώ καθώς δόθηκε σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως ενώ ο νόμος όριζε ότι το επίδομα λαμβάνουν όσες δεν γεννούν σε δημόσιο νοσοκομείο. «Αφού ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα νοσήλια στα ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια, δεν μπορεί να δίνει και επίδομα», δικαιολογήθηκε ο κ. Σαλμάς.

Μειώνονται επίσης, για να μην καταρρεύσει ο ήδη διαλυμένος ΕΟΠΥΥ οι συνεδρίες για τους νεφροπαθείς και γίνονται 10 από 12 που ήταν ανά ασθενή και η αποζημίωση κάθε συνεδρίας από 20 σε 15ευρώ. Επειδή δε διαπιστώθηκε μεγάλη δαπάνη για γυαλιά οράσεως (το 2012 δαπανήθηκαν 73 εκατ. Ευρώ) μειώνεται η αποζημίωση στα 100 από 150 ευρώ που ήταν και διπλασιάζεται ο χρόνος αναμονής
Ανακοστολογούνται οι διαγνωστικές εξετάσεις και μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται πώς επήλθε μείωση στις δαπάνες. Έτσι η μαγνητική τομογραφία που κόστιζε 240 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2012 φέτος η τιμή της καθορίστηκε σε 135 ευρώ. Αναλόγως, η αξονική τομογραφία κόστιζε 71 ευρώ και τώρα κοστίζει από 40 ευρώ. Το 2012 η συνολική δαπάνη για τις απεικονιστικές εξετάσεις ήταν 307 εκατ. ευρώ και το 2013 προβλέπεται ότι θα είναι από 215 έως 265 εκατ. ευρώ.

Κατά τα άλλα ο κ. Σαλμάς, αφού μίλησε για εξοικονόμηση 1,1 δις ευρώ, έκανε λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ και για εξορθολογιστικές ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν στο νοικοκύρεμα του Οργανισμού. Μήπως να μας πεθάνουν όλους για να μην πληρώνουν καθόλου δαπάνες;

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους λογαριασμούς των αγροτών 81 εκατομμύρια ευρώ


Πιστώθηκε η πρώτη δόση επιστροφής του ειδικού φόρου πετρελαίου

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών και θα είναι διαθέσιμη από αύριο, η πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, συνολικού ύψους 81,3 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πληρωθεί και η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι συνολικούς ύψους 200 εκατ. ευρώ.

«Σε διάστημα λίγων ημερών ουσιαστικά ενισχύουμε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου σχεδόν με 300 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν σταματούν τις προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για τα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ ώς τις 31 Μαρτίου...

Μέχρι τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ, που έληγαν σήμερα 28 Φεβρουαρίου, για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τη διοίκηση του Ταμείου.

Στην...
ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επισημαίνεται ότι «παρά το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ η διαδικασία αποστολής ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους, διαπιστώνεται ότι ο κύριος όγκος των θεωρήσεων βιβλιαρίων υγείας μετατοπίστηκε στα Υποκαταστήματα. Αυτό οφείλεται κυρίως:

1. Στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα, στην αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να συμπληρώσουν τις 100 ημέρες ασφάλισης μέχρι τον Σεπτέμβριο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική αποστολή ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας.

2. Στην αδυναμία παραλαβής των ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας και την επιστροφή τους στο ΙΚΑ, λόγω παύσης λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων (δεδομένου ότι οι ετικέτες αποστέλλονται στους ασφαλισμένους μέσω των εργοδοτών).

3. Στη μεγάλη προσέλευση ασφαλισμένων για θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης:

α) Υπενθυμίζει καταρχήν τις οδηγίες που έχουν δοθεί επανειλημμένα για τη θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας σύμφωνα με τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων ή τέκνα κάτω των 18 ετών και προσκομίζουν στις υπηρεσίες υγείας και τα δύο βιβλιάρια (Εγκ. ΙΚΑ 78/2002, Γ.Ε Α11/45/103-2006).

β) Αποφασίζει την παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων που λήγουν 28/02/2013 μέχρι 31/03/2013 για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Τέλος, η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι προωθείται διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται από 100 σε 50 ο αριθμός ημερών ασφάλισης που απαιτείται για θεώρηση βιβλιαρίων από 01/03/2013 έως 28/02/2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ